Svendborg Gymnasium & HF årets gang.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Svendborg Gymnasium & HF 2010-2011 - årets gang."

Transkript

1 Svendborg Gymnasium & HF årets gang. Ansvarlig for denne side: Lektor John Bihl Nielsen I det følgende præsenteres i tekst og billeder et udpluk af begivenheder fra skoleåret på Svendborg Gymnasium & HF. Institutionen Svendborg Gymnasium & HF Der er de seneste år sket meget på det bygningsmæssige område på skolen: Musikhus, bogligt hus, hal og administrationsafsnit og processen med at modernisere skolen fortsætter. Da vi mødte efter sommerferien 2010 var det første syn, der mødte os, en totalrenoveret centralgarderobe med mere arbejdsvenlige møbler. Som led i skolens øgede fokus på naturvidenskab blev hele det naturvidenskabelig afsnit ombygget totalt i løbet af skoleåret og sommerferien det fremstår her i august 2011 som en helt ny skole med undervisningsvenlige lokaler og elevarbejdspladser: Som det ses, blev der gået grundigt til værks Oversigtsplan for ombygningen Og arbejdet med de næste ombygninger er gået i gang: Bedre elevfaciliteter i kælderen, og planerne for skoleåret er udvidelse af elevkantinen, flytning af biblioteket og udvidelse af administrationsafsnit, lærerværelse og etablering af flere lærerarbejdspladser. Svendborg Gymnasium & HF er en stor arbejdsplads, ca elever fordelt på 39 klasser og ca. 135 lærere/ledere/administrativt personale og kantinemedarbejdere.

2 Nye 1g- og 1hf-elever 10. august begyndte skoleåret : Her ses spændte og forventningsfulde nye elever i aulaen:

3 Vejret viste sig fra sin gode side til idrætsdagen 13. august:

4 Internationalisering. Internationalisering bliver en stadig mere integreret del af undervisningen og løbende gennem skoleåret får vi besøg fra den store verden, ligesom klasserne og lærerne selv drager ud. SG er med i Globale Gymnasier, der er rammen om at gøre verden til klasseværelse. Ligeledes deltager SG i Comenius-projektet og i Pan European Exchange Programme (PEEP), begge projekter som øger fokus på globale spørgsmål og giver elever mulighed for at besøge andre lande. Mandag d. 23. august fik Svendborg Gymnasium & HF besøg af Svendborgs lokalafdeling af Dansk Røde Kors, samt gæster fra Palæstinensisk Røde Kors (Røde Halvmåne) på Vestbredden. Der var her for eleverne rig lejlighed til at få information om dette evige konfliktområde. Tirsdag d. 30. september havde skolen besøg af to kunstuddannede gæster fra Japan. Gæsterne besøgte 2 billedkunsthold, et engelskhold på A-niveau og et designhold. Besøget er kommet i stand gennem skolens samarbejde med kommunens Afdeling for erhverv og turisme. Et samarbejde, som er et af de valgfrie indsatsområder i skolens vision. I uge 40 havde Svendborg Gymnasium & HF besøg fra South Columbus High School, North Carolina. I løbet af ugen fik amerikanerne et indblik i dagligdagen på SG og sidst på ugen underskrev de to rektorer, Dale Norris og Jesper Vilbrad en samarbejdsaftale, som bl.a. omhandler fremtidige udvekslingsmuligheder for lærere og elever: Som et led i Globale Gymnasier fik Svendborg Gymnasium & HF i uge 43 besøg af lærere fra Indien, Egypten, Kenya og Tanzania formålet var at stifte bekendtskab med hverdagen på en dansk skole og i samarbejde med de danske lærere at planlægge fælles undervisningsforløb. Besøget skal styrke skolernes indbyrdes samarbejde og udmønte sig i undervisningsaktiviteter med globalt perspektiv. Ligeledes i regi af Globale gymnasier fik musikklassen 1m en partnerklasse i Brooklyn New York.

5 Globale Gymnasier afholdt camp på SG 20. januar i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke. Formålet var at lave undervisningsmateriale med internationalt sigte. I marts 2011 fik gymnasiet besøg af fem egyptiske gymnasieelever. Det var en fantastisk mulighed for at få et førstehåndsindtryk af det arabiske forår: I et PEEP-projekt forbereder 5 elever hjemmefra et emne, som så diskuteres med elever fra 4 andre lande. I uge 45 var der PEEP-ture til Athen (tema: museologi) og Prag (tema: migration): SG-elever ved Akropolis SG-elever i Prag - efter at have vundet en basket-turnering

6 I februar 2011 var det så Svendborg Gymnasium & HFs tur til at være vært for et PEEP-arrangement. Der var besøg af elever og lærere fra Bulgarien, Ungarn og Grækenland, som sammen med udvalgte SGdramaelever arbejdede på et teaterprojekt: Vulkaner, vandfald, gletsjere og gejsere var nogle af de naturfænomener en gruppe på 8 lærere oplevede, da de i efteråret 2010 var på en studie- og inspirationstur til saga-øen Island. Dette var første del af et projekt, hvor lærere på tværs af fag besøger forskellige lande. I 2013 har alle lærere deltaget i en sådan tur:

7 I november 2010 var 4 lærere på inspirationstur til Firenze: I ugen op til påske løb årets studierejser succesrigt af stabelen: Klasse Rejselærere Rejsemål 2a CH, NJ Malaga 2b JF, KK Madrid 2c MN, LT London 2d AR, DV London 2e PH, MG Rom 2m JS, JO Wien 2t JB, AJ Edinburgh 2u DI, NS London 2v JE, CE Kina 2x PT, LA Barcelona 2y BL, KR Barcelona 2z MK, JC Napoli HFerne tager på studierejse til Berlin i uge 41, 2011.

8 Andre faglige arrangementer i : Religion B-holdene arbejdede med bryllupsritualer, og mandag d. 30/8 kunne man se en udstilling på underetagen i det boglige hus med beskrivelser og billeder fra bryllupsritualer inden for mange forskellige religioner og livsforståelser: I uge 36 var der 3 dages musik-lejr på Svendborg Gymnasium. Alle klasser med musik på A eller B niveau blev på tværs af klassetrin rystet sammen, og på programmet stod bl.a. korsange og stomp (80 mennesker spiller på medbragte koste, opvaskebaljer og lignende ). Det hele kulminerede til morgensamling, hvor showet blev opført for resten af skolen, dernæst om aftenen hvor familie og venner var inviteret til spisning, show og fest:

9 Torsdag d. 2. september tog seks 3g-klasser med engelsk på A-niveau til København for at opleve forestillingen Othello af Shakespeare opført af en mindre teatertrup fra USA. En minimalistisk scene var sat op i en krog af Kongens Have: Fra september var naturgeografiholdene 3.v og hold NG/B1 på ekskursion til Fur. Formålet med turen var geologisk feltarbejde, vi skulle blandt andet på fossiljagt:

10 Den internationalt kendte jazz-bassist Chris Minh Doky gæstede SG 17. september ud over musik gav han os alternative filosofiske musiksyn og mange gode grin. 22. september var der fællesarrangement for alle billedkunst- og designhold om arkitekturen og byrum i Svendborg kommune. Kan man anmelde en by? Journalist, forfatter og debattør Peter Olesen kan: Operation Dagsværk 2010 støttede unge burmesere i grænselandet mellem Thailand og Burma. Projektet støtter en demokratisk og stabil skolegang som et modstykke til landets militærdiktatur: Uddannelse - nøglen til demokrati. Operation Dagsværk afholdtes 3. november:

11 Finalestævnet i ultimate løb af stablen 5. og 6. oktober, hvor 16 hold fra hele landet deltog - SG havde kvalificeret sig med to hold. Hold 1 klarede sig flot, da de efter den indledende pulje lige akkurat gik videre til toppuljen, og dermed skulle spille om pladsen. Det endte med en 6. plads og mange gode kampe undervejs: I uge 39 afviklede Svendborg Gymnasium & HF naturvidenskabsfestival. Der var bl.a. foredrag om Grønlands indlandsis fortid, nutid og fremtid samt om Vejen til 100 % vedvarende energi samfund. Der var også mange praktiske aktiviteter:

12 Ved et fagligt fællesarrangement i historie tirsdag den 9. november oplevede alle elever på SG modstandsmanden Jørgen Kieler. Tone Weltzin og Tilde Stege, 1x, gav udtryk for følgende: "Jørgen Kieler fortalte næsten historien, som om det var et eventyr... Men det var det jo bestemt ikke! På en måde var det hele meget uvirkeligt, men samtidig formåede Jørgen Kieler at gøre det meget fjerne meget nærværende. Det var meget, meget imponerende at høre om, hvordan folket havde det under krigen. Og at vi kunne opleve det, fortalt af en stadig nulevende person. Mange tak til Jørgen Kieler!" SG arrangerede traditionen tro årsfest i november. Rejseklasserne fra 2g lavede stemningsfulde caféer, hvor der var mulighed for at købe spændende mad og drikke til fornuftige priser. Caféernes sortiment var inspireret af studieturenes rejsemål og overskuddet fra festen gik til rejserne. Årsfesten er for elever, forældre, bedsteforældre, gamle elever og personale:

13 Fredag den 12. november var 3g EN/A1 i hovedstaden for at se teaterstykket "The Collector" opført på Østerbro-teatret Krudttønden af den engelske teatergruppe i Danmark, "That Theater": Årets musical på SG blev opført i november, sidste forestilling var fredag d. 19/11. Skolens mange talentfulde sangere, musikere og dansere leverede tre aftener i træk musicalen "All Shook Up". Det begejstrede publikum kunne opleve en vild og overbevisende forestilling med masser af spræl og energi - og ikke mindst mange af de gode gamle Elvis-numre:

14 23. november var der filosofi-fællesarrangement i aulaen for alle klasser, hvor følgende temaer blev taget op: Kan man myrde uden at dræbe - eller begå vold uden at synes, at man gør noget forkert? Hvor går grænsen mellem krig og krigsforbrydelse, mellem befrielseskamp og terrorisme? Lektor og ph.d. Mikkel Thorup ved Institut for Filosofi og Idéhistorie fra Aarhus Universitet fortalte om paradokset i, at vi godt kan være tilhængere af visse former for vold uden at se os selv som voldelige: Fredag d. 29. oktober var valgholdene i religion B på besøg hos forskellige religiøse grupperinger i og omkring København:

15 2t deltog i Science Cup Denmark, som er en konkurrence i biologi, naturgeografi, kemi og fysik for gymnasieelever i 2g. Konkurrencen handler om at udvikle innovative løsninger på problemer inden for de 4 fagområder: Anna, Kathe, Alberte og Sofie fra 2t arbejdede gennem en måned hårdt på at videreudvikle det produkt, som sikrede dem adgangen til Science Cup finalen: et stof der kan påvise, om drikkevarer er blevet dopet, fx på diskoteker. Arbejdet blev honoreret med en flot 3. plads. På billedet ses pigerne i forbindelse med præmieoverrækkelsen. Manden til højre er eventyreren Per Wimmer, der stod for præmie-overrækkelsen:

16 Svendborg Gymnasium & HF indbød 27. januar til Nytårskoncert. Alle musikhold optrådte, og publikum fik en god oplevelse med masser af energi og flotte præstationer fra eleverne: 8. februar var der oldtidskundskabs-fællesarrangement med titlen: "Aristofanes' Athen". Der var besøg af Marcel Lysgaard Lech, som holdt foredrag om Aristofanes' komik og dens betydning for Athen - det var underholdende!

17 4. februar dystede 13 bands om at vinde en præmie i SGs Gymprix, men det vigtigste var selvfølgelig: Æren! Torsdag d. 24. marts tog 3u som afslutning på et forløb i historie på ekskursion i København. Dagen begyndte på Dansk Jødisk Museum på Slotsholmen i København, hvor klassen mødte museumsinspektør Bjarke Følner, der holdt et overordentlig spændende oplæg om efterkrigstidens mindesmærker:

18 SG var også repræsenteret, da 84 meget velklædte unge fra 11 lande i Europa mødtes i Litauens hovedstad Vilnius for at prøve kræfter med Europaparlamentets procedure. Det var Model European Parliament Baltic Sea Region (MEP BSR), som satte rammerne for denne begivenhed, som udfordrede eleverne i en helt anden grad end i et klasseværelse. Eleverne fra 3x var en weekend i april på historie boost camp på SDU - på billedet ser vi de først ankomne, parate til forelæsninger om lange linjer i historien, om koldkrigsforskning og om kildekritik. Derudover var der orientering om livet som studerende på universitetet: Årets gallafest, hvor der traditionen tro danses "Les Lanciers", fandt sted fredag den 1. april. Der blev trænet flittigt i den fine dans i idrætstimerne op til begivenheden. Alle trådte dansen til den store gallafest:

19 5. maj var der fysik-fællesarrangement om de helt store spørgsmål: Jorden er det eneste sted i universet, hvor vi ved, at der findes liv - men er vi alene? Og hvad er liv i det hele taget? For at finde svar på disse store spørgsmål søger vi efter planeter omkring andre stjerner end Solen, hvor livet måske også eksisterer. Og i vores eget Solsystem undersøger vi planeter og måner, hvor der muligvis har været og måske stadig er liv - ikke mindst på den røde planet, Mars. Michael Linden-Vørnle, der er astrofysiker ved Tycho Brahe Planetarium, fortalte levende om vores jagt på liv i universet: Normalt er malerbøtter, spraydåser, institutionsbygninger og unge mennesker ikke en velanset cocktail! Og normalt stilles materialerne ikke frit til rådighed, når de unge udfolder sig på institutioners bygninger, men torsdag den 19. maj blev denne blanding netop en realitet, da en elevstyret event løb af stablen i forbindelse med årets sidste fredagscafé. Temaet var jungle-monster! Opgaven gik ud på at udsmykke en 25 meter lang væg, som er en del af cykelskuret ved indgangen til SG:

20 Svendborg Gymnasium & HF har de seneste par år været med i et aktiespil, som Sydbank arrangerer. Svendborg Gymnasium & HF dystede om fede præmier og deltog med et hold, som alle har erhvervsøkonomi på C-niveau. Mandag den 7. februar startede aktiespillet og i alt deltog 93 elever, hvoraf 13 var fra Svendborg Gymnasium & HF. Resten af deltagerne kom fra Svendborg Handelsskole, mange med erhvervsøkonomi/virksomhedsøkonomi på A-niveau. SG vandt for tredje år i træk, og for første gang var det også Svendborg Gymnasium, der vandt andenpladsen: Onsdag den 4. maj trådte de kunstneriske fag på Svendborg Gymnasium & HF frem på scenen. Arrangementet begyndte med opførelsen af tre små teaterstykker af dramaelever. Derefter var der åbent for udstillingen i det boglige hus af billedkunst- og designelevernes praktiske arbejder fra undervisningen, og aftenen afsluttedes med musik i aulaen af skolens frivillige bands:

21 "The Mocks" nåede nye højder i karrieren. Det skete, da de 11. juni indtog Boxen i Herning. De fire Svendborg-gutter gik på scenen foran mennesker, for at sætte gang i festen inden Eric Clapton tog over. Andreas, Nikolaj, Søren og Kristoffer startede bandet op, da de i 2008 begyndte i 1g på Svendborg Gymnasiums musiklinje. Dengang spillede de covernumre med "The Doors" - nu var det med deres egen musik, de gik på scenen i Boxen: Så blev det studentereksamenstid juni, fik den første student, Cathrine Dramdal Hasholt fra 3u, huen på efter en veloverstået historieeksamen - tillykke til hende og til alle øvrige studenter og HFere!

22

23 På grund af ombygningen af det naturvidenskabelige afsnit blev dimissionsfesten ikke holdt i aulaen, men i Gymnasiehallen:

Svendborg Gymnasium & HF 2012-2013 - årets gang.

Svendborg Gymnasium & HF 2012-2013 - årets gang. Svendborg Gymnasium & HF 2012-2013 - årets gang. Af lektor John Bihl Nielsen Institutionen Svendborg Gymnasium & HF Svendborg Gymnasium & HF har gennem de senere år været inde i en rivende udvikling på

Læs mere

LGintro13.indd 1 14/06/13 07.08

LGintro13.indd 1 14/06/13 07.08 LGintro13.indd 1 14/06/13 07.08 Navn: Klasse: Lemvig Gymnasiums mål Vi uddanner naturligvis først og fremmest studenter og HG-elever efter lovgivningen, men vi ønsker også at leve op til vores egne målsætninger,

Læs mere

ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF

ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF 2008 Gymnasievej 2, 3060 Espergærde Kontoret: 49 13 42 22 Telefax: 49 13 57 23 Lærerværelset: 49 13 57 68 Hjemmeside: www.eg-gym.dk E-mail: eg-gym@egadm.dk Kontortid Mandag-fredag

Læs mere

nyhedsbrev januar 2010 FREDERICIA GYMNASIUM

nyhedsbrev januar 2010 FREDERICIA GYMNASIUM FG nyhedsbrev januar 2010 FREDERICIA GYMNASIUM - 2 - Eleverne er glade for at gå på Fredericia Gymnasium Der måles og vejes som aldrig før. Livvidde, vægt, holdninger til tv, til sundhed, til alkohol og

Læs mere

NGG Information. Årgang 2012. Nr. 2 2011/12

NGG Information. Årgang 2012. Nr. 2 2011/12 NGG Information Årgang 2012 Nr. 2 2011/12 Så udkommer skoleårets sidste NGG-Information. Som det fremgår af skriftet har det igen været en meget travl tid, hvor jeg har forsøgt at tage del i så meget som

Læs mere

GYMNASIUM I KLASSISKE RAMMER

GYMNASIUM I KLASSISKE RAMMER VIBORG KATEDRALSKOLE GYMNASIUM I KLASSISKE RAMMER Årsskrift 2013 Translokation og dimission afholdes fredag den 28. juni 2013 kl. 10.00 i skolegården. Dimittendernes familie samt venner af skolen er velkomne.

Læs mere

Orientering om skolen og stx

Orientering om skolen og stx Orientering om skolen og stx 2015 Stx er dit springbræt videre i livet Studentereksamen (stx) på det almene gymnasium åbner dørene til alle videregående uddannelser. Den giver dig et solidt fundament af

Læs mere

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE for 2013-2014 Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE for 2013-2014 Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX STX - VG Studentereksamen - STUDIEHÆFTE for 2013-2014 Virum Gymnasium 1 Vi rummer mere... 1. MATEMATIK - FYSIK - KEMI 2. BIOTEKNOLOGI - MATEMATIK - FYSIK 3. BIOLOGI - KEMI - MATEMATIK 4. BIOLOGI - IDRÆT

Læs mere

Silkeborg Gymnasium. Mål og strategi 2010 2013

Silkeborg Gymnasium. Mål og strategi 2010 2013 Silkeborg Gymnasium Mål og strategi 2010 2013 Status 2012 2013 Billeder fra HAIR opført april 2012 Om billedsiden En række billeder i dette hæfte er fra årets musical Hair, og der er Street-art fra Paris,

Læs mere

Tradition. for en sikker. Studieretninger 2012-2015. N. Zahles Gymnasieskole www.zahlesgym.dk. Torsdag d. 2. februar 2012 kl. 19.

Tradition. for en sikker. Studieretninger 2012-2015. N. Zahles Gymnasieskole www.zahlesgym.dk. Torsdag d. 2. februar 2012 kl. 19. Tradition for en sikker fremtid Studieretninger 2012-2015 Orienteringsmøde Torsdag d. 2. februar 2012 kl. 19.30 N. Zahles Gymnasieskole www.zahlesgym.dk STUDIERETNINGER Science 1: Matematik A, Fysik B,

Læs mere

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX STX - VG Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016 Virum Gymnasium Vi rummer mere... 1 VG - Studiehæfte STX 1. MATEMATIK - FYSIK - KEMI 2. BIOTEKNOLOGI - MATEMATIK - FYSIK 3. BIOLOGI - KEMI - MATEMATIK

Læs mere

BLIV SET. KRUDTTØNDEN Serridslevvej 2 2100 Kbh. Ø tlf. 35 42 83 62 www.krudttonden.dk

BLIV SET. KRUDTTØNDEN Serridslevvej 2 2100 Kbh. Ø tlf. 35 42 83 62 www.krudttonden.dk 2 3 Velkommen - af Redaktionen 3 Vi skal lære eleverne at skabe og forstå sceniske udtryk - af Lene Klemensen Gade og Peter Balslev 4 Alle børn skal opleve en succes, når de spiller skoleteater - af Peter

Læs mere

Stx-studieretninger og hf-fagpakker. Du kan få det hele på Roskilde Gymnasium

Stx-studieretninger og hf-fagpakker. Du kan få det hele på Roskilde Gymnasium Stx-studieretninger og hf-fagpakker Du kan få det hele på Roskilde Gymnasium Faglighed Fællesskab Indhold Du kan få det hele på Roskilde Gymnasium... 4 Science... 6 Udsyn mod verden... 8 Musik + miljø

Læs mere

Velkommen til Rybners Almene Gymnasium

Velkommen til Rybners Almene Gymnasium 2 STX Velkommen til Rybners Almene Gymnasium Rybners Almene Gymnasium er en traditionsrig skole, hvor der er plads til både faglige udfordringer og personlig udvikling. Gymnasietiden er en helt speciel

Læs mere

Årsskrift for Roskildenser-Samfundet

Årsskrift for Roskildenser-Samfundet Årsskrift for Roskildenser-Samfundet Nr. 97 - Juni 2015 Indhold Hvorfor dog betale kontingent? Indhold... 2 Hvorfor dog betale kontingent?... 3 Generalforsamling 2015... 4 Formandens beretning... 5 Dimissionstale

Læs mere

NIELS STEENSENS GYMNASIUM 2008-2009

NIELS STEENSENS GYMNASIUM 2008-2009 NIELS STEENSENS GYMNASIUM 2008-2009 Indhold Omslagsbillede: Skolens elever stillede op til fotografering i skolegården en forårsdag. Alle skolens klasser har hver deres side i bogen. Den første, 6.a og

Læs mere

FG-NYT. Frederiksborg Gymnasium og Hf. Rektor. var der ikke plads til alle i festsalen;

FG-NYT. Frederiksborg Gymnasium og Hf. Rektor. var der ikke plads til alle i festsalen; September 2014 Nyhedsbrev for FG-NYT Frederiksborg Gymnasium og Hf Rektor Man oplever en dejlig brusende stemning, når man går til morgensamlinger her i det nye skoleår. Ikke så underligt. 500 nye glade

Læs mere

STX - et sikkert valg

STX - et sikkert valg STX - et sikkert valg De fleste fag på det højeste niveau 2013 om tornbjerg tornbjerg gymnasium 3 Tornbjerg Gymnasium Tornbjerg Gymnasium er et alment gymnasium, som tilbyder alle unge med interesse for

Læs mere

Årsberetning fra Skolebestyrelsen Skoleåret 2008-2009

Årsberetning fra Skolebestyrelsen Skoleåret 2008-2009 Årsberetning fra Skolebestyrelsen Skoleåret 2008-2009 Skal man sætte en overskrift på skoleåret 2008-2009 kunne det fint være SAMARBEJDE. Overskriften dækker både over det vigtige daglige samarbejde mellem

Læs mere

Kom længere. wwww.lamgkaer.dk. Kileparken 25, DK - 8381 Tilst Tlf: +45 86 24 20 11 W: www.langkaer.dk M: mailto@langkaer.dk

Kom længere. wwww.lamgkaer.dk. Kileparken 25, DK - 8381 Tilst Tlf: +45 86 24 20 11 W: www.langkaer.dk M: mailto@langkaer.dk Grafisk design: sandahls.net. Denne tryksag er trykt på FSC certificeret papir. Kileparken 25, DK - 8381 Tilst Tlf: +45 86 24 20 11 W: www.langkaer.dk M: mailto@langkaer.dk facebook.com/langkaer Instagram:

Læs mere

Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole,

Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole, Kære elever, forældre og alle med interesse i Billums Privatskole, Så gik der tid med det! Og hvad der så gik tid med, det kan I læse i dette årsskrift for skoleåret 2010/2011. God fornøjelse med læsningen

Læs mere

Dansekonsulenterne 2011/2012. Dans for børn og unge

Dansekonsulenterne 2011/2012. Dans for børn og unge Dansekonsulenterne 2011/2012 Dans for børn og unge D A N S F O R B Ø R N O G U N G E 2 0 1 1 / 2 0 1 2 S I D E 2 D A N S E P L A N E R I L U F T E N Danseplaner i luften Det er ingen hemmelighed, at Dansens

Læs mere

Rundhøjlivet - Hvor man trives lærer man. Rundologien Rundhøjskolens skoleblad Juni Rk.jbkæjh[Skriv 2013, nr. 10 tekst] [Skriv tekst] [Skriv tekst]

Rundhøjlivet - Hvor man trives lærer man. Rundologien Rundhøjskolens skoleblad Juni Rk.jbkæjh[Skriv 2013, nr. 10 tekst] [Skriv tekst] [Skriv tekst] Rundhøjlivet - Hvor man trives lærer man Rundologien Rundhøjskolens skoleblad Juni Rk.jbkæjh[Skriv 2013, nr. 10 tekst] [Skriv tekst] [Skriv tekst] Indhold 03 Leder 04 Hvad betyder Rundhøjskolen for dig?

Læs mere

Så skal vi gang igen!

Så skal vi gang igen! ildeskolenyt! Så skal vi gang igen! Velkommen tilbage fra Juleferie vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret. December blev en travl og begivenhedsrig måned med mange positive oplevelser ikke mindst

Læs mere

Folkeuniversitetet. Norddjurs Rougsø Randers. Efterår. Program

Folkeuniversitetet. Norddjurs Rougsø Randers. Efterår. Program Folkeuniversitetet Norddjurs Rougsø Randers Program Efterår 2015 indhold 04 10 14 16 17 26 27 Norddjurs Folkeuniversitet Rougsø Folkeuniversitet Offentlige foredrag i naturvidenskab Live streaming fra

Læs mere

Elevskrift Nr. 1-2008

Elevskrift Nr. 1-2008 IDRÆTSHØJSKOLEN I SØNDERBORG Elevskrift Nr. 1-2008 IDRÆTSHØJSKOLENS ELEVFORENING Efterårsopholdet 2007 Indholdsfortegnelse Formandsord forår 2008................................................................

Læs mere

ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF

ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF 2007 Gymnasievej 2, 3060 Espergærde Kontoret: 49 13 42 22 Telefax: 49 13 57 23 Lærerværelset: 49 13 57 68 Hjemmeside: www.eg-gym.dk E-mail: eg-gym@egadm.dk Kontortid Mandag-fredag

Læs mere

Tårnuglen. Vi ønsker jer alle en rigtig god påskeferie. Vi mødes igen den 29. marts 2005. Emma fra 2. B har lavet denne fine forsideregning

Tårnuglen. Vi ønsker jer alle en rigtig god påskeferie. Vi mødes igen den 29. marts 2005. Emma fra 2. B har lavet denne fine forsideregning Søndervangskolen Tårnuglen 3. årgang 18. marts 2005 NR. 18 I dette nummer: Sørens Hjørne 2 Fra skolebestyrelsen 3 Fra praktikanterne Børnepolitikken 4 5-6 8.b på ASC 7 Luk Røven 7-8 Elevråd Projekt Bærbar

Læs mere

HØJBONYT. Højboskolens skole-hjem blad Påske 201 2

HØJBONYT. Højboskolens skole-hjem blad Påske 201 2 Højboskolens skole-hjem blad Påske 201 2 HØJBONYT Kunst på kontoret side 4 Talentfaktor 2012 side 5 Nyt ungdomsmiljø på Højboskolen side 6 Ti hurtige denne gang til Lotte side 7 Frivillig skolepatrulje

Læs mere

Introduktion. Set derudefra er du bare en lille dims...

Introduktion. Set derudefra er du bare en lille dims... Introduktion LIVETS SKOLE - SKOLEN FOR LIVET Hvorfor skal du gå i skole, og blive ved nu for ottende, niende eller tiende år, når nu du godt kan læse og kan den lille tabel eller måske har opgivet at lære

Læs mere