Svendborg Gymnasium & HF årets gang.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Svendborg Gymnasium & HF 2010-2011 - årets gang."

Transkript

1 Svendborg Gymnasium & HF årets gang. Ansvarlig for denne side: Lektor John Bihl Nielsen I det følgende præsenteres i tekst og billeder et udpluk af begivenheder fra skoleåret på Svendborg Gymnasium & HF. Institutionen Svendborg Gymnasium & HF Der er de seneste år sket meget på det bygningsmæssige område på skolen: Musikhus, bogligt hus, hal og administrationsafsnit og processen med at modernisere skolen fortsætter. Da vi mødte efter sommerferien 2010 var det første syn, der mødte os, en totalrenoveret centralgarderobe med mere arbejdsvenlige møbler. Som led i skolens øgede fokus på naturvidenskab blev hele det naturvidenskabelig afsnit ombygget totalt i løbet af skoleåret og sommerferien det fremstår her i august 2011 som en helt ny skole med undervisningsvenlige lokaler og elevarbejdspladser: Som det ses, blev der gået grundigt til værks Oversigtsplan for ombygningen Og arbejdet med de næste ombygninger er gået i gang: Bedre elevfaciliteter i kælderen, og planerne for skoleåret er udvidelse af elevkantinen, flytning af biblioteket og udvidelse af administrationsafsnit, lærerværelse og etablering af flere lærerarbejdspladser. Svendborg Gymnasium & HF er en stor arbejdsplads, ca elever fordelt på 39 klasser og ca. 135 lærere/ledere/administrativt personale og kantinemedarbejdere.

2 Nye 1g- og 1hf-elever 10. august begyndte skoleåret : Her ses spændte og forventningsfulde nye elever i aulaen:

3 Vejret viste sig fra sin gode side til idrætsdagen 13. august:

4 Internationalisering. Internationalisering bliver en stadig mere integreret del af undervisningen og løbende gennem skoleåret får vi besøg fra den store verden, ligesom klasserne og lærerne selv drager ud. SG er med i Globale Gymnasier, der er rammen om at gøre verden til klasseværelse. Ligeledes deltager SG i Comenius-projektet og i Pan European Exchange Programme (PEEP), begge projekter som øger fokus på globale spørgsmål og giver elever mulighed for at besøge andre lande. Mandag d. 23. august fik Svendborg Gymnasium & HF besøg af Svendborgs lokalafdeling af Dansk Røde Kors, samt gæster fra Palæstinensisk Røde Kors (Røde Halvmåne) på Vestbredden. Der var her for eleverne rig lejlighed til at få information om dette evige konfliktområde. Tirsdag d. 30. september havde skolen besøg af to kunstuddannede gæster fra Japan. Gæsterne besøgte 2 billedkunsthold, et engelskhold på A-niveau og et designhold. Besøget er kommet i stand gennem skolens samarbejde med kommunens Afdeling for erhverv og turisme. Et samarbejde, som er et af de valgfrie indsatsområder i skolens vision. I uge 40 havde Svendborg Gymnasium & HF besøg fra South Columbus High School, North Carolina. I løbet af ugen fik amerikanerne et indblik i dagligdagen på SG og sidst på ugen underskrev de to rektorer, Dale Norris og Jesper Vilbrad en samarbejdsaftale, som bl.a. omhandler fremtidige udvekslingsmuligheder for lærere og elever: Som et led i Globale Gymnasier fik Svendborg Gymnasium & HF i uge 43 besøg af lærere fra Indien, Egypten, Kenya og Tanzania formålet var at stifte bekendtskab med hverdagen på en dansk skole og i samarbejde med de danske lærere at planlægge fælles undervisningsforløb. Besøget skal styrke skolernes indbyrdes samarbejde og udmønte sig i undervisningsaktiviteter med globalt perspektiv. Ligeledes i regi af Globale gymnasier fik musikklassen 1m en partnerklasse i Brooklyn New York.

5 Globale Gymnasier afholdt camp på SG 20. januar i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke. Formålet var at lave undervisningsmateriale med internationalt sigte. I marts 2011 fik gymnasiet besøg af fem egyptiske gymnasieelever. Det var en fantastisk mulighed for at få et førstehåndsindtryk af det arabiske forår: I et PEEP-projekt forbereder 5 elever hjemmefra et emne, som så diskuteres med elever fra 4 andre lande. I uge 45 var der PEEP-ture til Athen (tema: museologi) og Prag (tema: migration): SG-elever ved Akropolis SG-elever i Prag - efter at have vundet en basket-turnering

6 I februar 2011 var det så Svendborg Gymnasium & HFs tur til at være vært for et PEEP-arrangement. Der var besøg af elever og lærere fra Bulgarien, Ungarn og Grækenland, som sammen med udvalgte SGdramaelever arbejdede på et teaterprojekt: Vulkaner, vandfald, gletsjere og gejsere var nogle af de naturfænomener en gruppe på 8 lærere oplevede, da de i efteråret 2010 var på en studie- og inspirationstur til saga-øen Island. Dette var første del af et projekt, hvor lærere på tværs af fag besøger forskellige lande. I 2013 har alle lærere deltaget i en sådan tur:

7 I november 2010 var 4 lærere på inspirationstur til Firenze: I ugen op til påske løb årets studierejser succesrigt af stabelen: Klasse Rejselærere Rejsemål 2a CH, NJ Malaga 2b JF, KK Madrid 2c MN, LT London 2d AR, DV London 2e PH, MG Rom 2m JS, JO Wien 2t JB, AJ Edinburgh 2u DI, NS London 2v JE, CE Kina 2x PT, LA Barcelona 2y BL, KR Barcelona 2z MK, JC Napoli HFerne tager på studierejse til Berlin i uge 41, 2011.

8 Andre faglige arrangementer i : Religion B-holdene arbejdede med bryllupsritualer, og mandag d. 30/8 kunne man se en udstilling på underetagen i det boglige hus med beskrivelser og billeder fra bryllupsritualer inden for mange forskellige religioner og livsforståelser: I uge 36 var der 3 dages musik-lejr på Svendborg Gymnasium. Alle klasser med musik på A eller B niveau blev på tværs af klassetrin rystet sammen, og på programmet stod bl.a. korsange og stomp (80 mennesker spiller på medbragte koste, opvaskebaljer og lignende ). Det hele kulminerede til morgensamling, hvor showet blev opført for resten af skolen, dernæst om aftenen hvor familie og venner var inviteret til spisning, show og fest:

9 Torsdag d. 2. september tog seks 3g-klasser med engelsk på A-niveau til København for at opleve forestillingen Othello af Shakespeare opført af en mindre teatertrup fra USA. En minimalistisk scene var sat op i en krog af Kongens Have: Fra september var naturgeografiholdene 3.v og hold NG/B1 på ekskursion til Fur. Formålet med turen var geologisk feltarbejde, vi skulle blandt andet på fossiljagt:

10 Den internationalt kendte jazz-bassist Chris Minh Doky gæstede SG 17. september ud over musik gav han os alternative filosofiske musiksyn og mange gode grin. 22. september var der fællesarrangement for alle billedkunst- og designhold om arkitekturen og byrum i Svendborg kommune. Kan man anmelde en by? Journalist, forfatter og debattør Peter Olesen kan: Operation Dagsværk 2010 støttede unge burmesere i grænselandet mellem Thailand og Burma. Projektet støtter en demokratisk og stabil skolegang som et modstykke til landets militærdiktatur: Uddannelse - nøglen til demokrati. Operation Dagsværk afholdtes 3. november:

11 Finalestævnet i ultimate løb af stablen 5. og 6. oktober, hvor 16 hold fra hele landet deltog - SG havde kvalificeret sig med to hold. Hold 1 klarede sig flot, da de efter den indledende pulje lige akkurat gik videre til toppuljen, og dermed skulle spille om pladsen. Det endte med en 6. plads og mange gode kampe undervejs: I uge 39 afviklede Svendborg Gymnasium & HF naturvidenskabsfestival. Der var bl.a. foredrag om Grønlands indlandsis fortid, nutid og fremtid samt om Vejen til 100 % vedvarende energi samfund. Der var også mange praktiske aktiviteter:

12 Ved et fagligt fællesarrangement i historie tirsdag den 9. november oplevede alle elever på SG modstandsmanden Jørgen Kieler. Tone Weltzin og Tilde Stege, 1x, gav udtryk for følgende: "Jørgen Kieler fortalte næsten historien, som om det var et eventyr... Men det var det jo bestemt ikke! På en måde var det hele meget uvirkeligt, men samtidig formåede Jørgen Kieler at gøre det meget fjerne meget nærværende. Det var meget, meget imponerende at høre om, hvordan folket havde det under krigen. Og at vi kunne opleve det, fortalt af en stadig nulevende person. Mange tak til Jørgen Kieler!" SG arrangerede traditionen tro årsfest i november. Rejseklasserne fra 2g lavede stemningsfulde caféer, hvor der var mulighed for at købe spændende mad og drikke til fornuftige priser. Caféernes sortiment var inspireret af studieturenes rejsemål og overskuddet fra festen gik til rejserne. Årsfesten er for elever, forældre, bedsteforældre, gamle elever og personale:

13 Fredag den 12. november var 3g EN/A1 i hovedstaden for at se teaterstykket "The Collector" opført på Østerbro-teatret Krudttønden af den engelske teatergruppe i Danmark, "That Theater": Årets musical på SG blev opført i november, sidste forestilling var fredag d. 19/11. Skolens mange talentfulde sangere, musikere og dansere leverede tre aftener i træk musicalen "All Shook Up". Det begejstrede publikum kunne opleve en vild og overbevisende forestilling med masser af spræl og energi - og ikke mindst mange af de gode gamle Elvis-numre:

14 23. november var der filosofi-fællesarrangement i aulaen for alle klasser, hvor følgende temaer blev taget op: Kan man myrde uden at dræbe - eller begå vold uden at synes, at man gør noget forkert? Hvor går grænsen mellem krig og krigsforbrydelse, mellem befrielseskamp og terrorisme? Lektor og ph.d. Mikkel Thorup ved Institut for Filosofi og Idéhistorie fra Aarhus Universitet fortalte om paradokset i, at vi godt kan være tilhængere af visse former for vold uden at se os selv som voldelige: Fredag d. 29. oktober var valgholdene i religion B på besøg hos forskellige religiøse grupperinger i og omkring København:

15 2t deltog i Science Cup Denmark, som er en konkurrence i biologi, naturgeografi, kemi og fysik for gymnasieelever i 2g. Konkurrencen handler om at udvikle innovative løsninger på problemer inden for de 4 fagområder: Anna, Kathe, Alberte og Sofie fra 2t arbejdede gennem en måned hårdt på at videreudvikle det produkt, som sikrede dem adgangen til Science Cup finalen: et stof der kan påvise, om drikkevarer er blevet dopet, fx på diskoteker. Arbejdet blev honoreret med en flot 3. plads. På billedet ses pigerne i forbindelse med præmieoverrækkelsen. Manden til højre er eventyreren Per Wimmer, der stod for præmie-overrækkelsen:

16 Svendborg Gymnasium & HF indbød 27. januar til Nytårskoncert. Alle musikhold optrådte, og publikum fik en god oplevelse med masser af energi og flotte præstationer fra eleverne: 8. februar var der oldtidskundskabs-fællesarrangement med titlen: "Aristofanes' Athen". Der var besøg af Marcel Lysgaard Lech, som holdt foredrag om Aristofanes' komik og dens betydning for Athen - det var underholdende!

17 4. februar dystede 13 bands om at vinde en præmie i SGs Gymprix, men det vigtigste var selvfølgelig: Æren! Torsdag d. 24. marts tog 3u som afslutning på et forløb i historie på ekskursion i København. Dagen begyndte på Dansk Jødisk Museum på Slotsholmen i København, hvor klassen mødte museumsinspektør Bjarke Følner, der holdt et overordentlig spændende oplæg om efterkrigstidens mindesmærker:

18 SG var også repræsenteret, da 84 meget velklædte unge fra 11 lande i Europa mødtes i Litauens hovedstad Vilnius for at prøve kræfter med Europaparlamentets procedure. Det var Model European Parliament Baltic Sea Region (MEP BSR), som satte rammerne for denne begivenhed, som udfordrede eleverne i en helt anden grad end i et klasseværelse. Eleverne fra 3x var en weekend i april på historie boost camp på SDU - på billedet ser vi de først ankomne, parate til forelæsninger om lange linjer i historien, om koldkrigsforskning og om kildekritik. Derudover var der orientering om livet som studerende på universitetet: Årets gallafest, hvor der traditionen tro danses "Les Lanciers", fandt sted fredag den 1. april. Der blev trænet flittigt i den fine dans i idrætstimerne op til begivenheden. Alle trådte dansen til den store gallafest:

19 5. maj var der fysik-fællesarrangement om de helt store spørgsmål: Jorden er det eneste sted i universet, hvor vi ved, at der findes liv - men er vi alene? Og hvad er liv i det hele taget? For at finde svar på disse store spørgsmål søger vi efter planeter omkring andre stjerner end Solen, hvor livet måske også eksisterer. Og i vores eget Solsystem undersøger vi planeter og måner, hvor der muligvis har været og måske stadig er liv - ikke mindst på den røde planet, Mars. Michael Linden-Vørnle, der er astrofysiker ved Tycho Brahe Planetarium, fortalte levende om vores jagt på liv i universet: Normalt er malerbøtter, spraydåser, institutionsbygninger og unge mennesker ikke en velanset cocktail! Og normalt stilles materialerne ikke frit til rådighed, når de unge udfolder sig på institutioners bygninger, men torsdag den 19. maj blev denne blanding netop en realitet, da en elevstyret event løb af stablen i forbindelse med årets sidste fredagscafé. Temaet var jungle-monster! Opgaven gik ud på at udsmykke en 25 meter lang væg, som er en del af cykelskuret ved indgangen til SG:

20 Svendborg Gymnasium & HF har de seneste par år været med i et aktiespil, som Sydbank arrangerer. Svendborg Gymnasium & HF dystede om fede præmier og deltog med et hold, som alle har erhvervsøkonomi på C-niveau. Mandag den 7. februar startede aktiespillet og i alt deltog 93 elever, hvoraf 13 var fra Svendborg Gymnasium & HF. Resten af deltagerne kom fra Svendborg Handelsskole, mange med erhvervsøkonomi/virksomhedsøkonomi på A-niveau. SG vandt for tredje år i træk, og for første gang var det også Svendborg Gymnasium, der vandt andenpladsen: Onsdag den 4. maj trådte de kunstneriske fag på Svendborg Gymnasium & HF frem på scenen. Arrangementet begyndte med opførelsen af tre små teaterstykker af dramaelever. Derefter var der åbent for udstillingen i det boglige hus af billedkunst- og designelevernes praktiske arbejder fra undervisningen, og aftenen afsluttedes med musik i aulaen af skolens frivillige bands:

21 "The Mocks" nåede nye højder i karrieren. Det skete, da de 11. juni indtog Boxen i Herning. De fire Svendborg-gutter gik på scenen foran mennesker, for at sætte gang i festen inden Eric Clapton tog over. Andreas, Nikolaj, Søren og Kristoffer startede bandet op, da de i 2008 begyndte i 1g på Svendborg Gymnasiums musiklinje. Dengang spillede de covernumre med "The Doors" - nu var det med deres egen musik, de gik på scenen i Boxen: Så blev det studentereksamenstid juni, fik den første student, Cathrine Dramdal Hasholt fra 3u, huen på efter en veloverstået historieeksamen - tillykke til hende og til alle øvrige studenter og HFere!

22

23 På grund af ombygningen af det naturvidenskabelige afsnit blev dimissionsfesten ikke holdt i aulaen, men i Gymnasiehallen:

PutPut-Tidende. Første skoledag. De spændte nye elever er på vej til deres første time.

PutPut-Tidende. Første skoledag. De spændte nye elever er på vej til deres første time. PutPut-Tidende Første skoledag er altid præget af de mange elevers store forventnigner og den store spænding alle eleverne går rundt med. Af: Amanda, Emil, Nathalie, Line, Celine og Christina Mandag d.

Læs mere

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen Holstebro Gymnasium og HF Højere forberedelseseksamen hf 2016 Orientering om Uddannelsen Højere forberedelseseksamen på Holstebro Gymnasium og HF Denne brochure giver dig et overblik over hf-uddannelsens

Læs mere

Nyhedsbrev 2/6 2015 Sctknud-gym.dk Besøg os på Facebook Rektors klumme Kære læser Sommerferien nærmer sig, og den særlige eksamensstemning har indfundet sig på skolen. Vi kan se tilbage på et skoleår med

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF Skolestart 2015/16 15 nye klasser : 13 gymnasieklasser 2 hf-klasser 435 nye elever/29 i gennemsnit pt Ca 1200 elever Ungdomsuddannelse =

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole.

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole. Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole. Kære alle med tilknytning til Solhverv Privatskole. Endnu et halvt år er gået, og vi nærmer os med hastige skridt en velfortjent sommerferie. Som sædvanlig er der

Læs mere

Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX

Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX Tirsdag den 20. januar 2015 kl. 19.30 Orientering om gymnasiets struktur, årets gang og særlige tilbud STX HHX EUD/EUX HG Årets gang Noget særligt 1/2 år

Læs mere

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen Holstebro Gymnasium og HF Højere forberedelseseksamen hf 2014 Orientering om Uddannelsen Hf på Holstebro Gymnasium og HF Denne brochure giver dig et overblik over hf-uddannelsens opbygning på Holstebro

Læs mere

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Kravene til de unge er store 95 % af en årgang skal have en ungdomsuddannelse Ungdomsarbejdsløshed Den globale verden STX & HF Fester Kreative

Læs mere

NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016

NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016 NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016 MusikTeaterProduktion Om et øjeblik åbner teater og musikeleverne døren for dette års store forestilling: Insektliv I år samarbejder teater- og musiklinjen på Brøruphus

Læs mere

et relevant fagligt samarbejde omkring studieretningen planlægges. Studieretning k: Der arbejdes med videre internationalisering indenfor studieretnin

et relevant fagligt samarbejde omkring studieretningen planlægges. Studieretning k: Der arbejdes med videre internationalisering indenfor studieretnin et relevant fagligt samarbejde omkring studieretningen planlægges. Studieretning k: Der arbejdes med videre internationalisering indenfor studieretningen med St Croix og Vestindien som fokus. Studieretning

Læs mere

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen Holstebro Gymnasium og HF Højere forberedelseseksamen hf 2011 Orientering om Uddannelsen Højere forberedelseseksamen på Holstebro Gymnasium og HF Denne brochure giver dig et overblik over hf-uddannelsens

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium Skolestart 2017/18 15 nye klasser: 12 STX-klasser 3 HF-klasser 435 nye elever (29 elever pr. klasse pt.) Ca. 1150 elever på skolen i alt Ungdomsuddannelse

Læs mere

Åbent Hus Velkommen til Svendborg Gymnasium STX & HF

Åbent Hus Velkommen til Svendborg Gymnasium STX & HF Åbent Hus 2018 Velkommen til Svendborg Gymnasium STX & HF Valg af ungdomsuddannelse Hvordan ser fremtidens jobmuligheder ud? Gymnasiet er den bedste og sikreste adgangsbillet til fremtiden Formålet: ikke

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium Skolestart 2018/19 15 nye klasser: 12 STX-klasser 3 HF-klasser 425 nye elever (STX 29 elever/klasse HF 25/klasse pt.) Ca. 1150 elever på skolen

Læs mere

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium s bestyrelse den 19. juni 2012

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium s bestyrelse den 19. juni 2012 Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium s bestyrelse den 19. juni 2012 Punkt. nr. 3 Dagsordenspunkt: Udbud af studieretninger og frie valgfag for skoleåret 2013-2014 Sagsfremstilling: Bestyrelsen skal

Læs mere

VELKOMMEN NÅ DIT MÅL - OG GLÆD DIG TIL TRE FANTASTISKE ÅR!

VELKOMMEN NÅ DIT MÅL - OG GLÆD DIG TIL TRE FANTASTISKE ÅR! VELKOMMEN NÅ DIT MÅL - OG GLÆD DIG TIL TRE FANTASTISKE ÅR! NATURVIDENSKAB Hvordan virker robotter? Kan vi mennesker mindske den globale opvarmning? Og hvorfor er det så vigtigt at få motion? Spørgsmål

Læs mere

Informationsaften torsdag den 16. januar kl. 19. HF-uddannelsen. Version 20/21-01

Informationsaften torsdag den 16. januar kl. 19. HF-uddannelsen. Version 20/21-01 Informationsaften torsdag den 16. januar kl. 19 HF-uddannelsen Version 20/21-01 Velkommen til Herning HF If you don t put faith in what you believe in, it s getting you nowhere, sang Phil Collins tilbage

Læs mere

Den faglige mentorordning 2. Talentudvikling 2. Musical 3. Café Danmarks Indsamling 4. Uddannelsesmesse for ASF-elever 4.

Den faglige mentorordning 2. Talentudvikling 2. Musical 3. Café Danmarks Indsamling 4. Uddannelsesmesse for ASF-elever 4. KÆRE LÆSER I vores marts-nyhedsbrev kan du læse om mange af de aktiviteter faglige og sociale som kendetegner HTG. Særligt vil jeg pege på vores faglige mentorordning. Undervisningsministerens fraværsbekendtgørelse

Læs mere

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM STUDIESTART 2017 BORUPGAARD GYMNASIUM HVORFOR BOAG? HVORFOR STX? Det, der for dig er opgaven lige nu, er at vælge gymnasium. Når du vælger Borupgaard, kommer du til et stort gymnasium med mange muligheder.

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX 2019 STX 13 VELKOMMEN TIL TG TG er et dejligt sted at være. Det er noget, jeg ofte hører fra skolens elever og ansatte, og man mærker det selv, når man færdes på skolen. Selvom vi er en stor skole med

Læs mere

F A GL IGHE DL'A MOUR MÖGLICHKEITENSJÆL VIBORG KATEDRALSKOLE. Kollegiet. Optagelse i gymnasiet. Valg før starten på gymnasiet

F A GL IGHE DL'A MOUR MÖGLICHKEITENSJÆL VIBORG KATEDRALSKOLE. Kollegiet. Optagelse i gymnasiet. Valg før starten på gymnasiet Kollegiet har været mit hjem de sidste to år, og jeg har oplevet et fantastisk sammenhold mellem os kollegianere. (Charlotte 3.g) flotte bygninger og det gode sociale liv. (Jeppe 2.g) have modtaget undervisning

Læs mere

Nyhedsbrev for Perler efter skabelon: Doodleart:

Nyhedsbrev for Perler efter skabelon: Doodleart: Nyhedsbrev for Endnu en måned er gået. Det har været en spændende måned, der har budt på mange sjove aktiviteter og oplevelser. Efteråret nærmer sig og det mærkes ved at børnene er mere indenfor og benytter

Læs mere

Niels Steensens Gymnasium Gymnasieforberedende G10.... dit valg, dit liv

Niels Steensens Gymnasium Gymnasieforberedende G10.... dit valg, dit liv Niels Steensens Gymnasium Gymnasieforberedende G10... dit valg, dit liv G10 på NSG En del af gymnasiet allerede i 10 klasse I februar skal elever i 9. klasse vælge deres videre uddannelsesforløb, og nogle

Læs mere

Niels Steensens Gymnasium Gymnasieforberedende G10.... dit valg, dit liv

Niels Steensens Gymnasium Gymnasieforberedende G10.... dit valg, dit liv Niels Steensens Gymnasium Gymnasieforberedende G10... dit valg, dit liv G10 på NSG En del af gymnasiet allerede i 10. klasse I februar skal elever i 9. klasse vælge deres videre uddannelsesforløb, og nogle

Læs mere

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. studieretning. Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. studieretning. Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Idræt-B studieretning Mulernes Legatskole Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Tlf. 6610 2642 www.mulerne-gym.dk ÉN GANG

Læs mere

STUDIERETNINGER SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB. Faglighed, fornyelse og fællesskab.

STUDIERETNINGER SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB. Faglighed, fornyelse og fællesskab. STUDIERETNINGER 2017-2020 SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB www.gladgym.dk Faglighed, fornyelse og fællesskab Valg af studieretning Kære 1g elev og dine forældre På Gladsaxe gymnasium tilbyder vi

Læs mere

Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF. Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g

Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF. Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g Velkommen til BG Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g STX og HF Skræddersyede studieretninger og hf-toninger Målrettet forberedelse til videre uddannelse

Læs mere

Til kommende elever 2013

Til kommende elever 2013 Til kommende elever 2013 Velkommen til Roskilde Gymnasium Faglighed Forskellighed Fællesskab STX Gymnasiet er en 3-årig gymnasial uddannelse, der er studieforberedende og giver adgang til alle videregående

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX 2018 STX 13 VELKOMMEN TIL TG Tårnby Gymnasium & HF er et dejligt sted at være. Skolens godt 900 elever og 125 ansatte bidrager i fællesskab til at skabe den særlige TG-atmosfære, der er på skolen. TG lægger

Læs mere

Svendborg Gymnasium & HF 2009-2010 - årets gang.

Svendborg Gymnasium & HF 2009-2010 - årets gang. Svendborg Gymnasium & HF 2009-2010 - årets gang. Af Lektor John Bihl Nielsen Svendborg Gymnasium & HF har mange ansigter og afhængig af, hvem der spørges, vil der være mange bud på, hvad skoleåret 2009/2010

Læs mere

Nyhedsbrev april-maj 2018

Nyhedsbrev april-maj 2018 4. JUNI 2018 Nyhedsbrev april-maj 2018 Kære alle Så er det tid til nyhedsbrev igen. Her kan I læse nyt fra april-maj, samt se vigtige datoer i juni. Rigtig god læselyst. 3a til koncert i Lindeskovshallen

Læs mere

Udvekslingsophold. Frankrig, Italien, Kina, Mexico, Spanien, Tyskland & USA

Udvekslingsophold. Frankrig, Italien, Kina, Mexico, Spanien, Tyskland & USA Udvekslingsophold Frankrig, Italien, Kina, Mexico, Spanien, Tyskland & USA International profil Svendborg Gymnasium indgår i fællesskabet Globale gymnasier med en lang række skoler rundt om i verden. Det

Læs mere

Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder

Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder Velkommen til BG Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder STX og HF Skræddersyede studieretninger og hf-toninger Målrettet forberedelse til videre uddannelse Læring på mange

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og På Brønderslev Gymnasium og er uddannelse aldrig en hyldevare.

Læs mere

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX Mulernes Legatskole Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Tlf. 6610 2642 www.mulerne-gym.dk N GANG MULER ALTID MULER Her er plads til alle, der har evnerne og viljen Selvfølgelig

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

Velkommen til Svendborg Gymnasium

Velkommen til Svendborg Gymnasium Åbent Hus 2017 Velkommen til Svendborg Gymnasium STX & HF Valg af ungdomsuddannelse Hvordan ser fremtidens jobmuligheder ud? Fremtidens gymnasium/hf skal skabe robuste, rummelige, empatiske og fællesskabsorienterede

Læs mere

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Gå på... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater og på

Læs mere

Uddannelsestilbud på L angk ær tættere på

Uddannelsestilbud på L angk ær tættere på Uddannelsestilbud på L angk ær 2008 tættere på Høj faglighed og stærkt fællesskab Langkær Gymnasium og HF ligner resten af landets gymnasier og HF-kurser på mange områder. Vi har de samme fag, og vi stiller

Læs mere

Højere Forberedelseseksamen 2014

Højere Forberedelseseksamen 2014 HF Højere Forberedelseseksamen 2014 2 Svendborg Gymnasium & HF Hvorfor vælge HF på Svendborg Gymnasium? HF åbner mange døre for dig især hvis du overvejer en mellemlang videregående uddannelse. Undervejs

Læs mere

Vejen videre. Orientering om Ringkjøbing Gymnasium

Vejen videre. Orientering om Ringkjøbing Gymnasium Orientering om Ringkjøbing Gymnasium 1 Optagelseskrav Efter 9./10. klasse med aflagt afgangsprøve fra folkeskolen i dansk, matematik, fysik/kemi, engelsk + 2 prøver mere efter lodtrækning. Undervisning

Læs mere

3 årig STX uddannelse

3 årig STX uddannelse 3 årig STX uddannelse Forår 2010 Efter 9. klasse afgangsprøve i: OPTAGELSESKRAV til gymnasiet Fem bundne prøver dansk (mundtlig og skriftlig) matematik (skriftlig) engelsk (mundtlig) fysik (mundtlig) To

Læs mere

Stærkt sammenhold Plads til alle

Stærkt sammenhold Plads til alle en del af TILST Stærkt sammenhold Plads til alle HF HF PÅ AARHUS GYMNASIUM De næste to år kommer du aldrig til at glemme. De mennesker, du møder her, kommer til at gøre indtryk på dig. Og du kommer til

Læs mere

PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019

PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019 PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019 HUSK: Orienteringsaften mandag den 21. januar kl. 19.00 På www.gribskovgymnasium.dk og vores Facebookside kan du se mere om Gribskov Gymnasium. Gribskov Gymnasium, Østergade

Læs mere

Udvekslingsophold. Frankrig, Kina, Mexico, Spanien, Tyskland & USA

Udvekslingsophold. Frankrig, Kina, Mexico, Spanien, Tyskland & USA Udvekslingsophold Frankrig, Kina, Mexico, Spanien, Tyskland & USA International profil Svendborg Gymnasium indgår i fællesskabet Globale gymnasier med en lang række skoler rundt om i verden. Det betyder,

Læs mere

STUDENTER EKSAMEN STX

STUDENTER EKSAMEN STX 2011 STUDENTER EKSAMEN STX Sofie, Svendborg Det tiltaler mig meget, at der er så stor valgfrihed, når vi skal vælge fag. At man kan gå efter sine egne ønsker... Team Danmark-elev, 4-årig STX Kasper, Vindeby

Læs mere

Indhold. 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF. 2. Introduktionskurset. 3. Værkstedsundervisning. 4. NF og KS. 5. Musik og billedkunst

Indhold. 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF. 2. Introduktionskurset. 3. Værkstedsundervisning. 4. NF og KS. 5. Musik og billedkunst Information om hf Indhold 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF 2. Introduktionskurset 3. Værkstedsundervisning 4. NF og KS 5. Musik og billedkunst 6. Niveaudeling i matematik og engelsk 7. Idræt

Læs mere

aalborg katedralskole uddannelsestilbud

aalborg katedralskole uddannelsestilbud aalborg katedralskole uddannelsestilbud 2013 AALBORG KATEDRALSKOLE ER LAnDSDELEnS ÆLDSTE GYMnASiuM Det præcise årstal for skolens start kender vi ikke, men historiske dokumenter viser, at Frederik den

Læs mere

SVENDBORG GYMNASIUM & HF

SVENDBORG GYMNASIUM & HF SVENDBORG GYMNASIUM & HF Navn Navnsen Adresse By A.P. Møllersvej 35 DK-5700 Svendborg Tel. +45 6321 3141 post@svendborg-gym.dk svendborg-gym.dk re Navn Navnsen Dato: 5. december 2012 Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

Nyhedsbrev. Streams of Culture. Fjerde projektmøde. København maj / juni 2011. I uge 22 var vi værter

Nyhedsbrev. Streams of Culture. Fjerde projektmøde. København maj / juni 2011. I uge 22 var vi værter S K O LEN V E D B Ü L OW S V E J Nyhedsbrev M A J 2 0 1 1 Streams of Culture I N D H O L D : Fjerde projektmøde. Referat fra mødet i København Resultater og produkter Traditionelle sange og danse København

Læs mere

BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B

BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B STX - MENNESKET I DEN GLOBALE VERDEN SAMMENHÆNGEN MELLEM MENNESKE OG NATUR Studieretningen sætter fokus på menneskets biologi og sundhed. I biologi og kemi

Læs mere

Orienteringsaften mandag den 22. januar kl PÅ Gribskov Gymnasium 2018

Orienteringsaften mandag den 22. januar kl PÅ Gribskov Gymnasium 2018 Orienteringsaften mandag den 22. januar kl. 19.30 PÅ Gribskov Gymnasium 2018 hvordan er det at starte på gymnasiet? Det var nervepirrende at blive sendt ud i en klasse med nye mennesker, men lærerne var

Læs mere

Vejlefjordskolens nyhedsbrev for april 2012

Vejlefjordskolens nyhedsbrev for april 2012 Adventist Heritage From: Erik Marcussen Sent: Tuesday, April 03, 2012 10:19 AM To: Adventist Heritage Subject: Vejlefjordposten april 2012 Vejlefjordskolens nyhedsbrev for april

Læs mere

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. International. studieretning. studieretning. med 6 ugers ophold i USA

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. International. studieretning. studieretning. med 6 ugers ophold i USA Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX 2019 International studieretning med 6 ugers ophold i USA Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Idræt-B studieretning Mulernes Legatskole Gillestedvej 11

Læs mere

TORNBJERG INTERNATIONAL

TORNBJERG INTERNATIONAL TORNBJERG INTERNATIONAL EN AF TORNBJERGS ENGELSKSPROGEDE STUDIERETNINGER Du har lyst til at se verden i et globalt perspektiv Du interesserer dig for samfundet og den engelsksprogede verden Du er ambitiøs

Læs mere

2014: Humanistisk-sproglig studieretning (Amerikalinjen)

2014: Humanistisk-sproglig studieretning (Amerikalinjen) 2014: Humanistisk-sproglig studieretning (Amerikalinjen) Studieretningsfag: Spansk begyndersprog A, Engelsk A Naturvidenskabelige fag: og Naturgeografi C Spansk A Engelsk A 335 timer Valgfag B* B* Naturgeo.

Læs mere

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Må vi præsentere... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for 2010/11

Rektors resultatlønskontrakt for 2010/11 Rektors resultatlønskontrakt for 2010/11 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed i Svendborg Gymnasium & HFs (SG) opgavevaretagelse samt understøtte

Læs mere

2 årig HF uddannelse STUDIEVEJLEDERNE Efterår 2009

2 årig HF uddannelse STUDIEVEJLEDERNE Efterår 2009 2 årig HF uddannelse Efterår 2009 OPTAGELSESKRAV til HF Direkte fra 10. klasse: Du skal have fulgt undervisningen i 10. klasse og aflagt 10. klasse prøver i dansk, matematik, engelsk Folkeskolens afgangsprøve

Læs mere

StudiePlanner STX STX. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus

StudiePlanner STX STX. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus StudiePlanner 1 Find DIN retning! 2 EN STUDENTEREKSAMEN KRÆVER: 4 fag på A-niveau 3 fag på B-niveau 7 fag på C-niveau De obligatoriske fag udgør hovedparten af gymnasieuddannelsen. Studieretningsfag og

Læs mere

Sådan vælger du studieretning

Sådan vælger du studieretning STX Sådan vælger du studieretning FORÆLDREMØDE 2017 PROGRAM // 3 KØREPLAN FOR VALG AF STUDIERETNING // 4 SÅDAN VÆLGER DU STUDIERETNING // 5 STUDIERETNINGER // 6-7 VALGFAG // 8 TRÆF DET RIGTIGE VALG //

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 16. marts 2010

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 16. marts 2010 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 16. marts 2010 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 5. maj 2010

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 5. maj 2010 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 5. maj 2010 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Faaborg Gymnasium gør din verden større

Faaborg Gymnasium gør din verden større 1 Faaborg Gymnasium gør din verden større Når du vælger Faaborg Gymnasium, bliver tilværelsen mere udfordrende. Du får nye mulig heder for at gå på opdagelse i en verden, der bliver større på flere måder.

Læs mere

Velkommen til Paderup Gymnasium. Værdigrundlag og profil. Paderup Gymnasium er et alment gymnasium, som er både studieforberedende og alment dannende.

Velkommen til Paderup Gymnasium. Værdigrundlag og profil. Paderup Gymnasium er et alment gymnasium, som er både studieforberedende og alment dannende. 2009 Velkommen til Paderup Gymnasium Værdigrundlag og profil Paderup Gymnasium er et alment gymnasium, som er både studieforberedende og alment dannende. Udover det faglige, der selvsagt skal være i top,

Læs mere

Science in Action. en studieretning med Matematik A, Kemi A, Fysik B

Science in Action. en studieretning med Matematik A, Kemi A, Fysik B Science in Action en studieretning med Matematik A, Kemi A, Fysik B Hvem er Science in Action for? Science in Action er for alle med interesse for naturvidenskab, teknik, teknologi og innovation Man behøver

Læs mere

AKTIVITETSOVERSIGT 2014/15 Frederiksborg Gymnasium og HF Endelig udgave (Mindre ændringer kan forekomme i løbet af skoleåret)

AKTIVITETSOVERSIGT 2014/15 Frederiksborg Gymnasium og HF Endelig udgave (Mindre ændringer kan forekomme i løbet af skoleåret) Uge 32: 4.-8. august AKTIVITETSOVERSIGT 2014/15 Frederiksborg Gymnasium og HF Endelig udgave (Mindre ændringer kan forekomme i løbet af skoleåret) Mandag den 4. august Tirsdag den 5. august Onsdag den

Læs mere

HØJERE FORBEREDELSES EKSAMEN

HØJERE FORBEREDELSES EKSAMEN 2011 HØJERE FOREREDELSES EKSAMEN HF Steffen, Vindeby Der er et rigtig godt sammenhold i klassen. Jeg har både gamle og helt nye venner på SG... David, Tullebølle Man skal have noget baggrund, noget viden

Læs mere

Kære studenter tillykke med jeres eksamen

Kære studenter tillykke med jeres eksamen Kære studenter tillykke med jeres eksamen Nu sidder I her foran mig - foran jeres forældre uden måske helt at have forstået det endnu. Jeres tid på GG er ved at være slut. Det er vemodigt og festligt på

Læs mere

STUDENTER EKSAMEN STX

STUDENTER EKSAMEN STX 2012 STUDENTER EKSAMEN STX Sofie, Svendborg Det tiltaler mig meget, at der er så stor valgfrihed, når vi skal vælge fag. At man kan gå efter sine egne ønsker... Team Danmark-elev, 4-årig STX Ask, Svendborg

Læs mere

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt Kinsman Cup 2014 Gladsaxe Søborg Badmintonklub (GSB) og Carshalton Junior Badminton Club, fra Sutton, England mødtes for 31. gang til den årlige Påsketurnering Kinsman Cup. I år gik turen til Sutton, hvor

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013-2014 Basisrammen: A. Indsatser der skal udvikle undervisningens indhold og form. Gymnasiet: 1. Almen studieforberedelse. Den nye organisering af almen studieforberedelse

Læs mere

Undervisning 2015: Nyheder Grundskoler

Undervisning 2015: Nyheder Grundskoler Ny udstilling: Blackout! åbner til påske Nyt undervisningstilbud: Fang en fisk i Gudenåen Undervisning 2015: Nyheder Grundskoler 1 Oplevelser og læring for alle Få inspiration til undervisningen på energimuseet.dk

Læs mere

Badminton, basketball og karate på eliteniveau www.solgym.dk

Badminton, basketball og karate på eliteniveau www.solgym.dk Badminton, basketball og karate på eliteniveau www.solgym.dk Studieretninger med tilpasset skema til træning af idræt på eliteplan I sommeren 2008 begyndte vores første klasse på en særlig eliteidræts-studieretning,

Læs mere

Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017

Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017 Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017 Kunstnerisk MUSIK A ENGELSK A DRAMA C ELLER BILLEDKUNST C ELLER MEDIEFAG C Hvis du brænder for musik, både det praktiske, men også det teoretiske, så

Læs mere

Obligatoriske fag og niveauer

Obligatoriske fag og niveauer Obligatoriske fag og niveauer Hver elev skal mindst have 4 fag på A-niveau samt normalt 3 fag på B- niveau og normalt 7 fag på C-niveau. Kravet opfyldes gennem obligatoriske fag, studieretningsfag og valgfag.

Læs mere

Nyhedsbrev NYHEDSBREV. 1. Informationsmødet 19. januar. Uge 4 2016 29. januar 2016

Nyhedsbrev NYHEDSBREV. 1. Informationsmødet 19. januar. Uge 4 2016 29. januar 2016 Nyhedsbrev NYHEDSBREV Uge 4 2016 29. januar 2016 1. Informationsmødet 19. januar 2. Tak til Skatteøen! 3. Akademiet for talentfulde unge 4. Om dialog og samarbejde 5. Personaledøgn 5. og 6. april 6. Personalenyt

Læs mere

BRASILIANSKE STUDIER. Program for studiestarten 2015 INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND BRASILIANSKE STUDIER 2015 ARTS AARHUS UNIVERSITET

BRASILIANSKE STUDIER. Program for studiestarten 2015 INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND BRASILIANSKE STUDIER 2015 ARTS AARHUS UNIVERSITET BRASILIANSKE STUDIER Program for studiestarten 2015 INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND BRASILIANSKE STUDIER 2015 ARTS AARHUS UNIVERSITET PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 2 BRASILIANSKE STUDIER BEM- VINDOS PÅ

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Joan Gjerlev Eriksen, uddannelsesleder - hf Pernille Dahl, uddannelsesleder - stx

Brønderslev Gymnasium og HF. Joan Gjerlev Eriksen, uddannelsesleder - hf Pernille Dahl, uddannelsesleder - stx Brønderslev Gymnasium og HF Joan Gjerlev Eriksen, uddannelsesleder - hf Pernille Dahl, uddannelsesleder - stx Hvad er vigtigt? Dine interesser hvilke fag kan du få? Dine fremtidsdrømme og muligheder Hvad

Læs mere

Globale HF ere - Innovation og demokratisk deltagelse

Globale HF ere - Innovation og demokratisk deltagelse Globale HF ere - Innovation og demokratisk deltagelse Projektbeskrivelse, 08.05.2013 Evalueringen af HF projektet Verdensborgerens Rettigheder viste, at projektet har bidraget med nye tilgange til undervisningen

Læs mere

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge mellem 7 forskellige studieretninger.

Læs mere

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET Klassiske studier INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 VELKOMMEN PÅ! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på studiet, være det sig Klassisk Filologi, Klassisk Arkæologi, Latin,

Læs mere

Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14

Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14 Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14 2. fremmedsprog og kunstneriske fag har betydning for dine muligheder for valg af studieretninger. I skemaet nedenfor kan du ved at vælge

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2016

Nyhedsbrev Juni 2016 Nyhedsbrev Juni 2016 Indhold Nyt fra skolen påske til sommer... 3 Højskoleaftener i det kommende skoleår.... 8 Solgården har fået et nyt udtryk i forbindelse med genetableringen efter kloaksepareringen.

Læs mere

Indvielse af ny indskolingsafdeling fredag den 17. august 2012

Indvielse af ny indskolingsafdeling fredag den 17. august 2012 Indvielse af ny indskolingsafdeling fredag den 17. august 2012 I fint vejr med blå himmel og høj sol kunne vi fredag den 17. august afvikle indvielsen af vores nye indskolingsbygning. Kl. 10.00 samledes

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium Skolestart 2019 13 nye klasser: 11 STX-klasser 2 HF-klasser 350 nye elever (STX 27/28 elever/klasse HF 28/klasse pt.) Ca. 1100 elever på skolen

Læs mere

Tradium Teknisk Gymnasium

Tradium Teknisk Gymnasium 2013-2014 it dna kreativitet teknologi kommunikation naturvidenskab fremtid Tradium Teknisk Gymnasium htx - viden, videre, verden 2 htx - viden, videre, verden Vil du vide mere? Om verden og virkeligheden.

Læs mere

Nyhedsbrev for Damhusengens Skole

Nyhedsbrev for Damhusengens Skole Nyhedsbrev for Damhusengens Skole - og for sammenlægningsprocessen mellem Hyltebjerg og Vanløse skoler Maj 2017 Kære forældre på Hyltebjerg og Vanløse skoler 9. klassernes sidste skoledag, er lige blevet

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr. 4 D E C E M B E R

KONTAKT 12/13 nr. 4 D E C E M B E R KONTAKT 12/13 nr. 4 D E C E M B E R Indhold: Aktuelt i s. 2 Skolefest i fase 1 s. 2 Kids-volley i Brørup s. 3 Forfatterbesøg s. 3 Fritternyt s. 4 Easy-basket i Vejen s. 5 Idrætsdag i 5.-6. årgang s. 5

Læs mere

Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium!

Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium! Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium! Vi håber, at jeres børn vil få tre gode år her på skolen! Vi vil gøre alt hvad vi kan for at eleverne her hos os oplever spændende og engageret

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere

Velkommen til Nordfyns Gymnasium. www.nordfyns-gym.dk

Velkommen til Nordfyns Gymnasium. www.nordfyns-gym.dk Velkommen til Nordfyns Gymnasium Gymnasiet STX Aftenens program 19.00 20.00 20.30 20.30 21.00 Velkomst, generel orientering 1. orientering om studieretninger 2. orientering om studieretninger Fagbasar

Læs mere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere Faglighed, Fællesskab, Fremtid Midtfyns Gymnasium Sammen bliver vi klogere liv en del af os En helt ny verden åbner sig, når du træder ind ad døren hos os. Med masser af venner, faglige udfordringer og

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 ved generalforsamling tirsdag 29. april 2014 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. Det er dejligt at se så mange er mødt op, jeg tænker det er fordi der er mange der

Læs mere

Jeppe og Helle gennemgår de formelle ting omkring prøverne og giver gode tips før det går løs.

Jeppe og Helle gennemgår de formelle ting omkring prøverne og giver gode tips før det går løs. Ugebrev Nr. 33, skoleåret 2013-14. 4. maj 2014 Uge 18 var helliget elevernes synopseskrivning forud for de mundtlige prøver i juni. Dansk, engelsk og tysk benytter sig af den prøveform, hvor eleverne ud

Læs mere

Studentertale 2011. Vi kender alle fornemmelsen af at have dårlig samvittighed. Fordi man ikke har lavet lektier

Studentertale 2011. Vi kender alle fornemmelsen af at have dårlig samvittighed. Fordi man ikke har lavet lektier Studentertale 2011 Kære studenter Vi kender alle fornemmelsen af at have dårlig samvittighed. Fordi man ikke har lavet lektier eller afleveret sin skriftlige opgaver. Det er ikke så rart men så er det

Læs mere

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d.9/

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d.9/ Invitation til 8. og 9.klasse og alle skolens forældre og ansatte: Fredag d.16.november klokken 14-16 på Århus Friskole: Om Bæredygtighed og FNs verdensmål Oplæg ved Professor Steen Hildebrandt. I oplægget

Læs mere

10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg

10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg 10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg 10. klasse på Skt. Josefs Skole er for dig, der gerne vil styrke din faglighed og samtidigt blive mere afklaret på dit valg af ungdomsuddannelse. Et år

Læs mere

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, april 2014

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, april 2014 Illustreret program Dansk besøg i Marokko, 16.-23. april 2014 1 Onsdag den 16. april 2014 Rejsen til Marokko er denne gang noget anderledes. Emelie og Denni har været i Marokko som UngLeder i godt tre

Læs mere

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2008/09 NR. 8

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2008/09 NR. 8 Højmarkskolen Højmarksvej 16 6670 Holsted tlf: 75 39 20 99 hoejmarkskolen@vejenkom.dk www.hoejmarkskolen.skoleintra.dk KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2008/09 NR. 8 KALENDER FOR MAJ: Fredag

Læs mere