Informationer om dit ophold på Projekt Zambia

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Informationer om dit ophold på Projekt Zambia"

Transkript

1 Informationer om dit ophold på Projekt Zambia Velkommen til Projekt Zambia! Dette er et dokument med informationer om priser, transport og livet i Zambia for alle, som ønsker at være frivillige eller praktikanter med Eventure. Projekt Zambia har været i gang siden 2009, og i løbet af årene har mange, både frivillige og lokale arbejdere, lagt rigtig meget energi i stedet. Projektets daglige ledere er Vickie og Lars, som bor fast på plottet. I Danmark bor Julie og Glenn, som har grundlagt og opbygget Projekt Zambia, og de er ligeledes med dig hele vejen. Forventninger til den frivillige Uanset om du kommer til projektet som underviser på skolen, frivillig med Living Library og Eventure Care, håndværker, praktikant eller nogen af de andre muligheder, vi tilbyder, forven- tes du at indgå i projektets opsætning og hjælpe til, hvor der er brug for det. Vi har derfor visse krav til alle frivillige: Du skal kunne arbejde selvstændigt og møde op på de aftalte tidspunkter. Det forventes, at du er ambitiøs og har egne visioner omkring projektet og dit arbejde. For at skabe en god arbejdsmoral forventes der god kommunikation mellem de frivillige og de lokale arbejdere. Det er vigtigt for projektet, at du kan aktivere dig selv og har en vis selvdisciplin. Du skal også rydde op efter dig selv hver dag både på plottet og der, hvor du bor. Du skal være indstillet på at udføre praktiske opgaver og bidrage til, at hverdagen kører optimalt. På den måde får du indblik i hele Projekt Zambia også selvom du måske som udgangspunkt tager af sted for at undervise på skolen. Hverdagen i Eventure Village En typisk arbejdsdag på plottet ser således ud: 06.30: Morgenmad 07.30: Arbejde 11.30: Frokost og pause 13.00: Arbejde 16.00: Fyraften 17.30: Aftensmad

2 Som underviser vil du ind imellem få nogle anderledes arbejdsopgaver, så skemaet kan svinge. Men en typisk arbejdsdag er på 7,5 timer. Når du ikke arbejder, er der tid til afslapning og sociale aktiviteter. Ved arbejdsdagens afslut- ning vælger mange at gå en tur i træningscenteret, deltage i sportslige aktiviteter, hoppe i det krystalklare vand, slappe af eller høre musik på plateauet. Der er rig mulighed for at være social eller fordybe sig i en bog i en af hyggekrogene på plottet. Sædvanligvis går man tidligt i seng, omkring klokken 20-21, da arbejdsdagen starter tidligt. Lørdag er en halv arbejdsdag og slutter Herefter er der mulighed for at spille beach vol- ley, fodbold eller slikke sol på sivmåtterne nede på plateauet ved søen. Hvis stemningen er til bålhygge og kolde øl, er der også mulighed for dette. Har man lyst til at vandre og se området, kan man besøge de omkringliggende landsbyer eller tage en tur til Eventure Falls. Søndagen er fuldkommen fri og kan benyttes til, hvad man vil. Dog er man her en del af et køk- kenhold, som tilbereder et af dagens 3 måltider. Praktiske informationer Betaling Prisen for dit ophold er 900 kr./uge de første 6 uger. Derefter er prisen 500 kr./uge. Prisen in- kluderer kost og logi, bådtransport til og fra plottet, rengøring og tøjvask, strøm m.m. Ugebeta- lingen er udregnet på baggrund af de direkte omkostninger ved at have frivillige på stedet, og foreningen tjener altså ingen penge på denne betaling. Der betales for hver påbegyndt uge fra ankomstdagen, hvor to overnatninger eller flere betragtes som en ny uge. Har du således 4 uger og én enkelt dag i campen, er den sidste dag på huset J Udover ugebetalingen skal du betale et engangsbeløb på kroner til foreningen Eventure. Beløbet dækker blandt andet de administrative omkostninger i forbindelse med dit ophold både før, under og efter tiden i Zambia og er det samme, hvad end du skal være i campen i 3 uger, 6 måneder eller mere. Pengene skal betales via PayPal eller indsættes på foreningens konto. Se mere om betalingen på vores hjemmeside: Internet På plottet stilles internet til rådighed i forbindelse med planlægning af undervisning, hvilket også er inkluderet i ugebetalingen. Internet til privat brug, som fx mail, Skype og Facebook, kan tilkøbes på stedet. 1 GB koster ca. 100 kr.

3 Visum For 50 USD får du visum til 3 måneder i Zambia. Derefter skal du tilkøbe yderligere ophold i lan- det. De efterfølgende 3 måneder koster DKK. Vi kan vejlede i denne proces. Valuta Møntfoden i Zambia er kwacha. 100 kwacha er ca. 60 DKK (pr ). I Zambia er det sikkert at bruge Visa. Er man uden for hovedstaden vil man dog ikke kunne foretage særligt mange betalinger med kort, hvorfor man må hæve penge og rejse rundt med kontanter. Der er fx en hæveautomat i lufthavnen i Lusaka, hvor man kan hæve ca kwacha. Tæt ved campen, i Mpulungu, er der også mulighed for at hæve. Eventure Kiosk Der er en lille kiosk på plottet, hvor det er muligt at købe cigaretter, øl, sodavand, chokolade samt kiks, chips og æbler. I kiosken betaler man med kontanter i den lokale møntfod, kwacha. Soveforhold Der er to hytter på plottet med 12 sovepladser i hver og en hytte med plads til 8 personer. Der- udover er der 2 værelser til par eller familier efter aftale med os. Der er madrasser og mygge- net samt hyldeplads til alle frivillige. Du skal selv medbringe lagen, sovepose og pude. Vand Vandet fra søen filtreres og er derefter drikkeklart. Al badning foregår i søen. Brusebadet er derfor erstattet af bad med smukke fisk og panorama udsigt. Toiletfaciliteter Der er otte velfungerende toiletter på plottet alle med rindende vand og toiletpapir, som dog IKKE må komme i toilettet. Sygdom Skulle uheldet være ude, og du bliver syg, mens du er hernede, vil Lars og Vickie stå til rådighed. Der er mulighed for behandling af sår, infektioner og maveproblemer. Da bakteriefloraen er anderledes i Zambia end i Danmark, er det ganske normalt og harmløst at få maveproblemer og diaré, mens man er hernede. Du bør konsultere egen læge i god tid inden afrejse, så du kan få de nødvendige vaccinationer.

4 Medicinkit Det er muligt at købe et medicinkit for 450 kroner. Medicinkittet indeholder: Malariaforebyggende medicin til 2 måneder (Delta Prim) eller Doxycyklin, som man dog skal betale 150 kroner ekstra for. Piller mod mavekramper til 2 behandlinger (antispasma). Antibiotika mod maveinfektion (ciprofloxaxin og trinidazole). Hudcreme indeholdende flere aktiver, bl.a. antibiotika i tilfælde af inficerede sår og skræmmer. Stoppiller mod diarre til 2 behandlinger (til længerevarende transport) Piller indeholdende antihestaminer i tilfælde af kløe, hudirritationer eller allergiske reak- tioner på bid eller planter. Til 3 behandlinger. Smertestillende kombination af ibrufen og paracetamol til 5 behandlinger. Pulverbreve med sukker og salte til behandling af fx diarre og væsketab eller generel væskemangel. Til 3 behandlinger. Chlorhexidin til rensning af sår og skræmmer for at undgå infektioner. Malaria- prik- test, ved mistanke om malaria. Malaria- kur i tilfælde af malaria (skal tages med hjem efter rejsen, da inkubationstiden for malaria er 7 dage og derfor kan forekomme efter hjemrejse). Plaster og vat. Hele kittet indeholder nøjagtige beskrivelser af medicinindholdet samt beskrivelser af dosering og brugen af medicinen. Medicinkittet er sammensat i samarbejde med Eventures danske sundhedsråd som består af 2 medicinstuderende og 2 praktiserende læger. Kittet er særdeles gavnligt for de, som er uerfarne i brugen af rejsemedicin, og er tillige nemt at opdatere til vide- re brug. OBS: Medbring selv termometer og pincet samt rigeligt med solcreme. Adventure I forbindelse med dit ophold i Zambia udbydes der rejser fra Eventure Village, fx kajakekspediti- on på Lake Tanganyika. For mere info er du velkommen til at kontakte foreningen inden afrejse eller tage kontakt til guiderne på stedet. Pakkeliste Det er vigtigt at have praktisk tøj med, som gerne må blive ødelagt og beskidt, da det benyttes dagligt til arbejde. Husk også robuste arbejdssko, hvis du ved, at du skal udføre konstruktions- arbejde eller lignende. Skal du være underviser, eller ved du, at du får behov for en computer, så er det en god idé selv at medbringe denne.

5 De fleste flyselskaber har følgende regel for bagage: kg i bagagen og 8-10 kg i håndbaga- gen. Normalt står det også på flybilletten, ellers kan man kontakte sit flyselskab. Hos Ethiopian Air må man (pr. september 2014) medbringe 2x23 kg foruden sin håndbagage. Hos Emirates må man medbringe 30 kg foruden håndbagagen. Vi anbefaler dog, at du dobbelttjekker disse tal med det relevante flyselskab inden afrejse. Her er et forslag til, hvad du kan tage med på rejsen (lige til at printe): I din store rejserygsæk [70 liter]: o 7-8 lette T- shirts o 1-2 bluser/skjorter med lange ærmer o 1-2 par tynde lange bukser o 2 par shorts o 3-4 par strømper o Et par kjoler o Trusser/underbukser o Poncho/regnslag, der også kan dække den store rygsæk (kun relevant i regnsæsonen fra oktober til april) o En fleece, varm trøje el. lign. o Sovepose, lagen og pude (flyvepuder er ganske fine!) o Badetøj o Afslapningsbukser o Et par gode vandresko eller kondisko o Sandaler/flip flops o Hat og solbriller o Et lille og et stort håndklæde o Toiletgrej (evt. neglebørste, negleklipper, badesvamp/vaskeklud, lille spejl) o Tamponer/bind o Solcreme (høj faktor) o Hvis du bruger briller eller kontaktlinser, er det en god idé at medbringe ekstra par o Pandelampe (et must!) o Bøger (vi modtager gerne dine læste bøger til vores eksisterende bibliotek!) o Batterier o Adapter (hvis du påtænker at rejse uden for campen. Zambia bruger UK- stik) Derudover kan du tilføje: o Dykkermaske og snorkel (undlad fødderne)

6 o Svømmebriller, hvis du vil svømme om morgenen (i krystalklart ferskvand) o Fiskestang og - grej. I dit pengebælte: o Pas o Valuta (vi anbefaler, at du medbringer minimum 100 USD som 2x50. Visum både i Zam- bia og i Tanzania koster netop 50 USD og betales kontant ved indrejse. Skal du på safari i løbet af dit ophold, kan park fees også betales i USD) o Kreditkort (Visa) o Flybilletter o Forsikringspolice o Vaccinationskort o 1 pasfoto (hvis du skal være i Zambia mere end 3 måneder) I din lille rygsæk [30-35 liter]: o Evt. dagbog/notesbog o Kamera og memory- card o Evt. computer o Evt. USB- stick til dit digitale fotoalbum o Div. opladere Førstehjælpskit (hvis du vælger ikke at købe vores medicinkit): o Plaster/vabelplaster o Smertestillende o Stoppiller mod diaré/startpiller mod forstoppelse o Klorhexidin o Malariapiller o Sportstape Vi vil rigtig gerne have, at I medbringer et viskestykke og en hel rulle (eller flere) fryseposer til projektet. Da man ikke kan skaffe skruer i Zambia, ville det også være skønt, hvis du kunne pas- sere Harald Nyborg og købe en pakke eller to med! Kontakt os gerne for info om, hvilken type skruer vi mangler pt. Vi har fået doneret en masse tøj, sportssko, computere og andet, som vi gerne vil have til Zam- bia. Det ville derfor være fedt, lækkert og skønt, hvis du kunne tage 3, 4, 5 eller måske 10 kg med for os J Kontakt os og hør nærmere om vores aktuelle behov: abrahamsen.eventure@hotmail.com

7 Rejsevejledning Du kan vælge at flyve til Lusaka i Zambia eller til Dar Es Salaam i Tanzania. Billetterne er ofte billigst til Dar, men det er også den tur, der tager længst tid. I de fleste tilfælde anbefaler vi, at man flyver til Lusaka. Du er dog velkommen til at kontakte os for flere informationer om begge ture. Ankomst til lufthavnen i Lusaka Ankomst til Lusaka lufthavn. Her købes visum til 50 USD (der kan være lang ventetid). OBS: Oplys, at du er turistrejsende, ALDRIG at du skal arbejde, da det så ikke er sikkert, du kan få 3 måneder. HUSK KVITTERING PÅ VISUM! Det en god idé at hæve nogle penge i lufthaven (Barclays). Du kan max hæve 1800 kwa- cha (1677 DKK, per september 2014) Afrejse med bus samme dag: Tag en taxa fra lufthavnen til busstationen. Turen koster 250 kwacha og tager ca. 50 mi- nutter. Find busselskabet Juldan Motors eller Power Tools til destination Mpulungu Lake Tanganyika. De forreste sæder er mest behagelige. Køb billet (ca. 180 kwacha, plus evt. bagage- afgift, hvis de synes, det er en god idé den dag.) Tjek- in til bus (Juldan) kl Afgang ca. kl Har du tid, inden bussen kører, kan du tage til Levy Centret, som er meget tæt på statio- nen. Her findes et supermarked og en masse andet, hvor du kan købe, hvad du har brug for i lejren (myggesprayen Peaceful Sleep mm.) samt lidt snacks til busturen. Hvis du går ud af bussen ved stop, så husk at spørge, hvornår den kører igen, så du er sikker på at komme med. Det er muligt at købe aftensmad undervejs på busturen. Bare følg efter de øvrige rej- sende ved stoppet omkring klokken Overnatning i Lusaka: Tag en taxa fra lufthavnen til Lusaka Backpacker Hostel eller Broads Backpackers (gåafstand til busterminalen). Det koster 250 kwacha, og turen tager ca. 50 minutter. Det er en fordel at købe busbilletten så hurtig som muligt, når du ankommer til Lu- saka. Tag derfor en taxa til busstationen (eller gå derhen spørg om vej på dit ho- stel).

8 Find busselskabet Juldan Motors eller Power Tools til destination Mpulungu Lake Tanganyika. De forreste sæder er mest behagelige. Køb billet (ca. 180 kwacha, plus evt. bagage- afgift, hvis de synes, det er en god idé den dag.) Tjek- in til bus (Juldan) kl Afgang ca. kl Har du tid, inden bussen kører, kan du tage til Levy Centret, som er meget tæt på stationen. Her findes et supermarked og en masse andet, hvor du kan købe, hvad du har brug for i lejren (myggesprayen Peaceful Sleep mm.) samt lidt snacks til bustu- ren. Hvis du går ud af bussen ved stop, så husk at spørge, hvornår den kører igen, så du er sikker på at komme med. Det er muligt at købe aftensmad undervejs på busturen. Bare følg efter de øvrige rejsende ved stoppet omkring klokken Ankomst til Mpulungu: Ankomst mellem kl. 6 og 9 om morgenen. Send en besked til Lars ( ) el- ler Vickie ( ), når du passerer Mbala (næstsidste stop inden Mpulungu) og igen ved ankomst. Vent på dem på busstationen. Her bliver du hentet og sejlet til campen i båd. Sejlturen tager ca. 60 minutter. Båden til og fra campen sejler alle dage undtagen søndag. Ved afhentning søndag på- lægges en ekstra- betaling på 500 kroner til brændstof og løn til vores lokale bådfører. Betalingen kan deles mellem de rejsende. God tur!

Informationer om dit ophold på Projekt Zambia

Informationer om dit ophold på Projekt Zambia Informationer om dit ophold på Projekt Zambia Velkommen til Projekt Zambia! Dette er et dokument med informationer om priser, transport og livet i Zambia for alle, som ønsker at være frivillige eller praktikanter

Læs mere

Informationer om dit ophold på Projekt Zambia

Informationer om dit ophold på Projekt Zambia Informationer om dit ophold på Projekt Zambia Velkommen til Projekt Zambia! Dette er et dokument med informationer om priser, transport og livet i Zambia for alle, som ønsker at være frivillige eller praktikanter

Læs mere

Værd at vide om. Tanzania. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Tanzania. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Tanzania Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Tanzania Hovedstad Dodoma Indbyggere 51,8 mio. Sprog Religion Valuta Kiswahili Areal 945.037 km2 Islam og kristendom Tanzania shilling

Læs mere

Se her hvordan vores hytte ser ud:

Se her hvordan vores hytte ser ud: Velkommen til Storagergaard Fritidshjem Efterårskoloni 2008 Sig nærmer efteråret sig, og 0. Klassebørnene får derfor tilbuddet om en dejlig koloni, i en rummelig hytte ude i skoven med en dejlig natur

Læs mere

Overnat i Ulvehytten i Knuthenborg Safaripark bo med et ULVEKOBBEL SOM NABO! Hvornår Pris Primitivt og VILDT spændende!

Overnat i Ulvehytten i Knuthenborg Safaripark bo med et ULVEKOBBEL SOM NABO! Hvornår Pris Primitivt og VILDT spændende! Overnat i Ulvehytten i Knuthenborg Safaripark bo med et ULVEKOBBEL SOM NABO! Ulvehytten er fantastisk spændende og anderledes overnatningsmulighed i Knuthenborg Safaripark. Herunder finder I en række oplysninger,

Læs mere

Grib Skov Trop Skotland 2011

Grib Skov Trop Skotland 2011 Grib Skov Trop Skotland 2011 D. 22. juni til d. 7. august Deltager og forældre information Skotland brochuren Denne lille brochure giver forhåbentligt svar på mange af de spørgsmål, som I måtte have. Brochuren

Læs mere

Zambia- Zanzibar. Præsentation. Indhold

Zambia- Zanzibar. Præsentation. Indhold Zambia- Zanzibar Præsentation Du har nu truffet en beslutning om at tage på dit livs eventyr tillykke med det! Inden eventyret kan begynde, er det nødvendigt med lidt generel information om Zambia, rejse-tips

Læs mere

Rygning er under ingen omstændigheder tilladt indenfor.

Rygning er under ingen omstændigheder tilladt indenfor. 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Skitur... 2 Specielt til forældre... 3 Pakkeliste... 4 Følgende kan ofte med fordel medbringes... 4 Påklædning på fjeldet.... 5 Valuta omregning:... 5 Rute

Læs mere

Værd at vide om. Sydafrika. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Sydafrika. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Sydafrika Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Sydafrika Hovedstad Sprog Indbyggere Pretoria Forskellige former for kristendom Afrikaans og engelsk Rand 54 mio. Religion Valuta Areal

Læs mere

Sommercamp i Barretstown for søskende

Sommercamp i Barretstown for søskende Sommercamp i Barretstown for søskende Hvad er Barretstown? Barretstown er en specialdesignet camp i Irland, der tilbyder rekreationsophold til henholdsvis børn med alvorlige sygdomme og deres søskende.

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

Her i Sokkehuset er vi i fuld gang med planlægning af sommerens aktiviteter.

Her i Sokkehuset er vi i fuld gang med planlægning af sommerens aktiviteter. Kære Familier. Så er der igen nyhedsbrev, sikke tiden dog flyver af sted. Vi er allerede ved at tage hul på sommeren, selvom det er ruskende koldt og regnfuldt udenfor. Her i Sokkehuset er vi i fuld gang

Læs mere

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Velkommen på skitur: Skitur med klubben er efterhånden en tradition, der ikke er til at komme uden om. I år er det femte gang vi har arrangeret tur

Læs mere

Zambia- Teach n Explore

Zambia- Teach n Explore Zambia- Teach n Explore Præsentation Du har nu truffet en beslutning om at tage på dit livs eventyr tillykke med det! Inden eventyret kan begynde, er det nødvendigt med lidt generel information om Zambia,

Læs mere

Sommerlejr for Konkylier

Sommerlejr for Konkylier Sommerlejr for Konkylier Hvert år drager Rytme i Rudersdal af sted på Sommerlejr. Vi har en helt fantastisk uge i Århus, først med vores Konkylier og derefter med Kompagni-holdene. Her kan du læse en masse

Læs mere

Værd at vide om. Zimbabwe. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Zimbabwe. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Zimbabwe Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Zimbabwe Hovedstad Indbyggere Sprog Harare 15,2 mio. Engelsk og forskellige bantussprog Religion Valuta Areal Kristendom og islam Amerikansk

Læs mere

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA Dato: 24. 06 2016 KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA På denne dejlige safari til Tanzanias verdensberømte nordlige safariområder kan nogle af Afrikas... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Alt det du gerne vil vide om Norgesturen 2012 (og en del mere)

Alt det du gerne vil vide om Norgesturen 2012 (og en del mere) Alt det du gerne vil vide om Norgesturen 2012 (og en del mere) 12 1 Hej Norgesturdeltager! Vi skal bo ved Tinnsjøn nær Atrå mellem Oslo og Bergen Så er der kun kort tid til at vi rejser til Norge på årets

Læs mere

Værd at vide om. Nicaragua. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Nicaragua. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Nicaragua Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Nicaragua Hovedstad Indbyggere Sprog Managua 5,9 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolsk og protestanter Córdoba 130.000 km2

Læs mere

Forældreorientering 21/11-15

Forældreorientering 21/11-15 Forældreorientering 21/11-15 Dato / date Group 1 Friendship school Sleeping Pax. Group 2 Culturel trek 10/1 Sunday Tog fra Aalborg kl.?? (Plan følger) Fly fra Cph kl. 21.25 QR164 4 Teachers 12 Girls Tog

Læs mere

Værd at vide om. Grønland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Grønland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Grønland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Grønland Hovedstad Indbyggere Sprog Nuuk 57.773 Grønlandsk, dansk Religion Valuta Areal Protestantisme Dansk krone Herunder kan du læse

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

11 dages jagt- og safaritur til Sydafrika - 2016

11 dages jagt- og safaritur til Sydafrika - 2016 2015-003-01 11 dages jagt- og safaritur til Sydafrika - 2016 Amakulu Safari s Jagt- og Safari tur for jæger og ledsager er en ideel rejse for jægeren, der ønsker en oplevelse sammen med sin ledsager, ven

Læs mere

TANZANIAS HøJDEPUNKTER OG ZANZIBAR BADEFERIE

TANZANIAS HøJDEPUNKTER OG ZANZIBAR BADEFERIE Dato: 02. 07 2016 TANZANIAS HøJDEPUNKTER OG ZANZIBAR BADEFERIE Fantastiske safarioplevelser og en herlig badeferie på Zanzibar venter på denne rejse. Safarien byder... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Værd at vide om. Namibia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Namibia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Namibia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Namibia Hovedstad Indbyggere Sprog Windhoek 2,2 mio. Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom Namibisk dollar 824.268 km2 Her kan du læse

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Informationsmøde. 2. Forældreerfaring 3. Forældretur, derefter snobrød. 1. Information om Thylejren 2011

Informationsmøde. 2. Forældreerfaring 3. Forældretur, derefter snobrød. 1. Information om Thylejren 2011 Informationsmøde Informationsmøde 1. Information om Thylejren 2011 Hvor skal vi hen Hvad findes der på lejren Økonomi Lommepenge Dags- og uge program Hvad skal jeg have med Elektronisk underholdning Badning

Læs mere

Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar

Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar Hvad er adresser på der hvor vi skal bo? Calle Neptuno, 4 Urban Las Rosas, 29780 Nerja, Spanien - Las Rosas Capistrano Er der WiFi i lejlighederne? Der er WiFi

Læs mere

Praktiske oplysninger Obertraun 2012

Praktiske oplysninger Obertraun 2012 Praktiske oplysninger Obertraun 2012 Indhold 1. Turens plan (s. 2-3) 2. Regler (s. 4) 3. HUSK (s. 4) 4. Pakkeliste (20 kg./5 kg.) (s. 4-5) 5. BFZ Obertraun (s. 6) 6. http://www.dachstein.at/ og http://www.tiscover.com/at/guide/196040at,de,

Læs mere

Daginstitutionen. - en informationspjece til forældre. Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard

Daginstitutionen. - en informationspjece til forældre. Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard Daginstitutionen - en informationspjece til forældre Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard HVAD ER EN DAGINSTITUTION? 2 DERFOR ER DET VIGTIGT AT GÅ I DAGINSTITUTION? 3 HVERDAGEN I DAGINSTITUTIONEN 3 SAMLING

Læs mere

Velkommen på OEG 2016. Håndbog for nye studerende

Velkommen på OEG 2016. Håndbog for nye studerende Velkommen på OEG 2016 Håndbog for nye studerende 2016 Kære kommende 1.g er Om kort tid tager du de første skridt op ad trappen på Ørestad Gymnasium. Det er første skridt på en rejse mod ny viden, ny venskaber

Læs mere

Anlæggelse af pacemaker

Anlæggelse af pacemaker Gentofte Hospital Hjertemedicinsk afdeling Niels Andersens vej 65 2900 Hellerup Patientinformation Anlæggelse af pacemaker Du er blevet anbefalet at få en pacemaker. I denne information kan du læse om

Læs mere

Ud og hjem. Mødested: Rutebil stationen (ud og hjem)

Ud og hjem. Mødested: Rutebil stationen (ud og hjem) Agenda 1. Afgang og hjemkomst 2. Program og aktiviteter på lejren 3. Lommepenge, mobiler, medicin osv. 4. Besøg, post, kontakt mv. 5. Pakkeliste og grej Agenda 1. Afgang og hjemkomst 2. Program og aktiviteter

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

Status. Kvalitets kriterier. Mål for turen

Status. Kvalitets kriterier. Mål for turen Status Bestyrelsen og personalet på Friskolen blev ved Friskolens opstart i august 2012 i fællesskab enige om, at man hvert år ved et nyt skoleårs begyndelse, arrangerer en sammenrystningstur med én overnatning

Læs mere

Hvad skal ledere vide om Spejderen!

Hvad skal ledere vide om Spejderen! Hvad skal ledere vide om Spejderen! 1. Har spejder nogen sygdomme. 2. Har spejderen brug for medicin. 3. Er spejderen vådligger (Ekstra sovepose skal medbringes). 4. Kan spejderen svømme. 5. Er spejderen

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Turen går til Tyskland og Schweiz:

Turen går til Tyskland og Schweiz: Turen går til Tyskland og Schweiz: Det er efterhånden længe siden, at HSO har været i udlandet for at spille, men nu nærmer tiden sig. I Tyskland gælder besøget Burgsteinfurt, som en del af Jer kender

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Praktiske oplysninger Vilvorde Roskilde Tekniske Skole Skolehjem Skolehjem Skolehjem Praktiske oplysninger Vi byder dig med denne folder velkommen til Roskilde Tekniske Skoles skolehjem, Ledreborg Allé

Læs mere

Velkommen til skimøde 2016

Velkommen til skimøde 2016 Velkommen til skimøde 2016 Vesthimmerlands og Rebild Ungdomsskoler Skitur til Kaprun / Zell Am See Uge 8, 2016 Aftensprogram Velkomst Rejseplanen Kaprun - Byen - Skiområdet JUFA Skileje Skiskole Opførelse

Læs mere

FDF etablerer Danmarks største legeplads

FDF etablerer Danmarks største legeplads FDF etablerer Danmarks største legeplads Vi laver Danmarks største legeplads, og med 11.000 FDFere på Sletten vil det være den næststørste by i Skanderborg Kommune - det er jo helt vildt fortæller landslejrchef

Læs mere

Værd at vide om. Malaysia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Malaysia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Malaysia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Malaysia Hovedstad Indbyggere Sprog Kuala Lumpur 30 mio. Religion Valuta Areal Sunni-islam og buddhisme Ringgit Malaysisk og kinesisk 329.847

Læs mere

KOREAREJSER 2015 Foto: Rose - 2014

KOREAREJSER 2015 Foto: Rose - 2014 KOREAREJSER 2015 Foto: Rose - 2014 KOREAREJSER byder i 2015 på to grupperejser en Sommer- og en Efterårstur. Sommerturen er fra søndag 27. juni til søndag 11. juli 2015. Rejseprogrammet for sommerturen

Læs mere

Informationsmøde Knudens sommerlejre 2008 Bæver og ulve-lejr på Næsbycentret Åslejr på Thorup Hede

Informationsmøde Knudens sommerlejre 2008 Bæver og ulve-lejr på Næsbycentret Åslejr på Thorup Hede Informationsmøde Knudens sommerlejre 2008 Bæver og ulve-lejr på Næsbycentret Åslejr på Thorup Hede Dagsorden Praktiske oplysninger om bæver/ulve lejr Praktiske oplysninger om Åslejr Fælles oplysninger

Læs mere

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 1 6. Kære børn og forældre Lemming, 21. april 2016

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 1 6. Kære børn og forældre Lemming, 21. april 2016 U G E B R E V E T F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 1 6 Kære børn og forældre Lemming, 21. april 2016 Jeg vælger mig april! i den det gamle falder, i den det ny får fæste. Det volder lidt rabalder,

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Galapagos

Skræddersyet rejseprogram - Galapagos Program til: Destination: Galapagos øerne Varighed: 3 uger Ankomst til: * Hjemrejse: * *Ankomst dato og hjemrejsedato er de dage, hvor man ankommer til Galapagos øerne og forlader dem igen. Der skal altså

Læs mere

Værd at vide om. Laos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Laos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Laos Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Laos Hovedstad Indbyggere Sprog Vientiane 6,9 mio. Lao Religion Valuta Areal Theravadabuddhisme Kip Herunder kan du læse en række praktiske

Læs mere

Turen går til Calella i Spanien. Efterårsferien 2008

Turen går til Calella i Spanien. Efterårsferien 2008 Turen går til Calella i Spanien. Efterårsferien 2008 HSO skal til Spanien!! For nogen er det første gang at de skal med HSO til udlandet, andre har både været med HSO i Burgsteinfurt i Tyskland og Tranemo

Læs mere

Praktiske oplysninger Zillertal 2013

Praktiske oplysninger Zillertal 2013 Praktiske oplysninger Zillertal 2013 Indhold 1. Turens plan (s. 2-3) 2. Regler (s. 4) 3. HUSK (s. 4) 4. Pakkeliste (20 kg./ kg.) (s. 4 - ). Pension Franzenhof (s.6) http://www.franzenhof-radfeld.at/ og

Læs mere

Kandersteg. Nyhedsbrev Marts 2014

Kandersteg. Nyhedsbrev Marts 2014 Kandersteg Nyhedsbrev Marts 2014 Kære Junior, trops- og klanspejdere (- og forældre) Den 28. juni 2014 tager vi på sommerlejr til Kandersteg International Scout Centre (KISC) i Schweiz. I skrivende stund

Læs mere

Værd at vide om. Mexico. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Mexico. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Mexico Rejs med hjerte, hjerne & holdning Mexico fakta Hovedstad Indbyggere Sprog Mexico City 121 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Peso 1.967.183 km2 Her kan du læse

Læs mere

Værd at vide om. Guatemala. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Guatemala. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Guatemala Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Guatemala Hovedstad Indbyggere Sprog Guatemala City 15 mio. Religion Valuta Areal Romerskkatolsk og oprindelige maya-religioner Quetzal

Læs mere

Botswana Adventure 2016

Botswana Adventure 2016 Fuldt serviceret CAMPING SAFARI Hjælpere er med på hele rejsen rundt Botswana Adventure 2016 RUNDREJSE I BOTSWANA 16 dage med engelsktalende rejseleder fra kr. 20.495,- 2.10. med dansktalende ekspertrejseleder

Læs mere

Værd at vide om. Colombia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Colombia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Colombia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Colombia Hovedstad Indbyggere Sprog Bogotá 46,7 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Peso 1.141.748 km2 Herunder kan du

Læs mere

Kandersteg. Mølleå Division

Kandersteg. Mølleå Division Kandersteg Mølleå Division 1. 12. juli 2006 Her er så de sidste informationer inden vi drager af sted mod Kandersteg i Schweiz. AFGANG: Vi mødes d. 1. juli på Stengård St. kl. 11.45. Det tager ca. 20 timer

Læs mere

PORTUGAL - KITESURF CAMP I ALGARVE, 1 UGE

PORTUGAL - KITESURF CAMP I ALGARVE, 1 UGE PORTUGAL - KITESURF CAMP I ALGARVE, 1 UGE NYHED: Vi inkluderer nu gratis yoga-sessions alle hverdagsaftener. Derudover får vi udstyr til FOILkitesurfing, hvis nogen skulle have lyst til at lære det - dette

Læs mere

Eksklusiv safari på Klaserie River Safari Lodge

Eksklusiv safari på Klaserie River Safari Lodge Eksklusiv safari på Klaserie River Safari Lodge Tag venner og familie med på en forrygende safari på Klaserie River Safari Lodge i Sydafrika. Klaserie River Safari Lodge er en mindre safari lodge med kun

Læs mere

Værd at vide om. New Zealand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. New Zealand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om New Zealand Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta New Zealand Indbyggere Hovedstad Sprog 4,4 mio. Wellington Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom New zealandsk dollar 270.534 km2

Læs mere

Lyskenbrok. Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk

Lyskenbrok. Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk Lyskenbrok Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk 1 Hvad er lyskebrok Lyskebrok betyder at bughinden og en del af tarmen trænger ud gennem

Læs mere

Værd at vide om. Singapore. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Singapore. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Singapore Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Singapore Hovedstad Indbyggere Sprog Singapore 5,4 mio. Engelsk, kinesisk, tamil og malajisk Religion Valuta Areal Buddhisme, islam og

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Tiden nærmer sig for vores spændende rejse til Riget i midten. Vi har efter bedste evne forsøgt os at lære os noget kinesisk af vores tålmodige lærer Ning. Hun har samtidig givet

Læs mere

STU-NORDDJURS Ravnholtvej 1, 8500 Grenaa

STU-NORDDJURS Ravnholtvej 1, 8500 Grenaa STU Norddjurs den 12.5.2016 STU-NORDDJURS Informationsoplysninger gældende for STU Norddjurs studietur 2016 I år går studieturen til Sølund musikfestival ved Skanderborg. Den finder sted fra tirsdag den

Læs mere

Værd at vide om. Tyrkiet. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Tyrkiet. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Tyrkiet Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Tyrkiet Hovedstad Indbyggere Sprog Ankara 79 mio. Tyrkisk Religion Valuta Areal Islam Tyrkisk lira (TL) 783.560 km2 Herunder kan du læse

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Aalborg søspejdere indbyder trops, mini- og juniorspejdere til. Sølandslejr

Aalborg søspejdere indbyder trops, mini- og juniorspejdere til. Sølandslejr Aalborg søspejdere indbyder trops, mini- og juniorspejdere til Sølandslejr Aalborg d. 19.05.2015 Så er det tid til at tilmelde sig til årets højdepunkt: sommerlejren eller som vi søspejdere kalder det:

Læs mere

REJS TIL NEPAL MED BRENDERUP HØJSKOLE

REJS TIL NEPAL MED BRENDERUP HØJSKOLE RE JSELINJEN NEPAL SERMATHANG Igennem mere end 10 år har Brenderup Højskole haft elever fra Nepal og specielt fra området omkring bjerglandsbyen Sermathang. Dette samarbejde er blevet til et varigt venskab,

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

5 Ungeweekend. Ungeweekend. Dronningens Ferieby. 3.-5. juni 2016. du er inviteret!

5 Ungeweekend. Ungeweekend. Dronningens Ferieby. 3.-5. juni 2016. du er inviteret! 5 Dronningens Ferieby 3.-5. juni 2016 du er inviteret! er for dig, som har lyst til at møde andre unge med sclerose. Vi har inviteret en række dygtige undervisere med stor erfaring inden for sclerose til

Læs mere

SLETTELEJREN 2014. 1. 4. september 2014 NYHEDSBREV AUGUST 2014!

SLETTELEJREN 2014. 1. 4. september 2014 NYHEDSBREV AUGUST 2014! SLETTELEJREN 2014 1. 4. september 2014 NYHEDSBREV AUGUST 2014! Den store fælles lejrtur for hele skolen nærmer sig. Om kort tid drager elever og ansatte til Sletten, hvor vi vil fokusere på Natur/Bevægelse/Fællesskab.

Læs mere

Værd at vide om. Tanzania. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Tanzania. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Tanzania Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Tanzania Hovedstad Dodoma Indbyggere 51,8 mio. Sprog Religion Valuta Kiswahili Areal 945.037 km2 Islam og kristendom Tanzania shilling

Læs mere

VIGTIGE OPLYSNINGER VELKOMMEN TIL SØRUPHUS EN SKOVBØRNEHAVE I GULDBORGSUND KOMMUNE

VIGTIGE OPLYSNINGER VELKOMMEN TIL SØRUPHUS EN SKOVBØRNEHAVE I GULDBORGSUND KOMMUNE VIGTIGE OPLYSNINGER SKOVBØRNEHAVEN SØRUPHUS SØRUPVEJ 23 4863 ESKILSTRUP 54454008 SOERUPHUS.GULDBORGSUND.DK mhols@guldborgsund.dk VELKOMMEN TIL SØRUPHUS NYTTIGE HJEMMESIDER: Mitguld.guldborgsund.dk WWW.guldborgsund.dk

Læs mere

FDF Landslejr 2011. FDF Vadum. Infomøde.

FDF Landslejr 2011. FDF Vadum. Infomøde. FDF Landslejr 2011 FDF Vadum Infomøde. Hvor mange bliver vi? Kredspladsen: 15 væbnere/seniorvæbnere 3 ledere 2 tante/onkel 1 præst Seniorcity: 4 seniore 3 ledere I alt 28. Hvor skal vi bo? Ud og Hjem.

Læs mere

Kære forældre til kommende skovbørn

Kære forældre til kommende skovbørn Privat Skovbørnehaven Mariehønen Skovbrynet 44 2800 Lyngby Telefon 30965035 E-mail: Bestyrelsen: kontakt@mariehoenenprivat.dk Leder: mariehoenen@mariehoenenprivat.dk NORMERING: Vi er 5 voksne og 27 børn.

Læs mere

INFORMATIONSBREV for E2014. Sommerlejr på Stevninghus

INFORMATIONSBREV for E2014. Sommerlejr på Stevninghus Side 1 af 8 INFORMATIONSBREV for E2014 Indhold af dette informationsbrev: Intro Afrejse og hjemkomst Besøgsdag Mobiltelefoner Bagage/pakning Lommepenge Heik Post Slik Mad på lejren Medicin Stivkrampe Vådligger

Læs mere

BADEFERIE På BARRA LODGE ***

BADEFERIE På BARRA LODGE *** Dato: 01. 07 2016 BADEFERIE På BARRA LODGE *** Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk Safari Eksperten 2015 Side 1 DAG TIL DAG PROGRAM Badeferie på Barra Lodge *** Dag 1: Afrejse fra Danmark I

Læs mere

Højager. Tidende. Susanne 60 år. Nr. 3. 3 Årgang Maj 2012. Medarbejderblad for AKU Center Højagergaard.

Højager. Tidende. Susanne 60 år. Nr. 3. 3 Årgang Maj 2012. Medarbejderblad for AKU Center Højagergaard. Højager Medarbejderblad for AKU Center Højagergaard. Nr. 3. 3 Årgang Maj 2012. Tidende. Susanne 60 år. Redaktøren har ordet. V/Steffen Michael Kristensen. Nu skal i høre hvordan en fjer bliver til fem

Læs mere

Vi er kommet godt fra start med Ugens fortælling om tirsdagen. Vi øver mundtlighed, layout, informationssøgning, retoriske virkemidler osv.

Vi er kommet godt fra start med Ugens fortælling om tirsdagen. Vi øver mundtlighed, layout, informationssøgning, retoriske virkemidler osv. Ugens fortælling Kære forældre i Lysegrøn, Vi er kommet godt fra start med Ugens fortælling om tirsdagen. Vi øver mundtlighed, layout, informationssøgning, retoriske virkemidler osv. Ugens fortælling er

Læs mere

Værd at vide om. Sydkorea. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Sydkorea. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Sydkorea Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Sydkorea Hovedstad Indbyggere Sprog Seoul 49 mio. Koreansk Religion Valuta Areal Buddhisme og kristendom Won 100.210 km2 Herunder kan du

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Vi vil gerne have besøg af jer, inden du starter. Så kan I se

Læs mere

Værd at vide om. Etiopien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Etiopien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Etiopien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Etiopien Hovedstad Indbyggere Sprog Addis Abeba 99,5 mio. Amharisk, tigrinnya, oromo, somali og flere andre Religion Valuta Areal Kristendom

Læs mere

Deltagerbrev til Landslejren 2011

Deltagerbrev til Landslejren 2011 Deltagerbrev til Landslejren 2011 Kære deltager Du sidder nu med deltagerbrevet til Landslejren 2011 på Sletten. Her står de sidste praktiske informationer som du får brug for i forbindelse med lejren.

Læs mere

Velkommen til Grøndalen - det små i det store Marts 2012

Velkommen til Grøndalen - det små i det store Marts 2012 Velkommen til Grøndalen - det små i det store Marts 2012 Velkommen til den integrerede daginstitution Grøndalen Kære forælder Vi vil gerne byde dit barn og dig velkommen i Grøndalen. Denne folder henvender

Læs mere

B e r n s t o r f f s m i nd e E f t e r s k o l e

B e r n s t o r f f s m i nd e E f t e r s k o l e Wildschönau, Østrig B e r n s t o r f f s m i n d e E f t e r s k o l e HVOR SKAL VI BO? VI SKAL BO PÅ TO HOTELLER I WILDSCHÖNAU I ØSTRIG Pension Sonnelfels Familie Weissbacher A- 6311 Wildschönau Mühltal

Læs mere

Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse.

Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse. Dato: 06. 07 2016 BESTIGNING AF MOUNT MERU Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse. Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Værd at vide om. Brasilien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Brasilien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Brasilien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Brasilien Hovedstad Indbyggere Sprog Brasilia 204 mio. Portugisisk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme, indianske religioner Real

Læs mere

Canada d. 16. juli -1. august

Canada d. 16. juli -1. august Canada d. 16. juli -1. august Sommerlejr 2016 2. info brochure Canada brochure Denne lille brochure er den anden af to brochurer. Den vil forhåbentlig give svar på mange af de spørgsmål, som I måtte have.

Læs mere

Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På eventyr i Dubai Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. Rejseplan Dag Bes krivels e 1 Afrejse fra Danmark og ankomst til Dubai 2 Byrundtur i Dubai 3 Dubai 4 Udflugt til Abu Dhabi 5 Dinner Dhow cruise

Læs mere

Vi tilbyder at opbevare lommepengene (anbefales). Hvis dette ønskes, bedes lommepengene afleveret i en kuvert med navn og beløb anført gerne mønter.

Vi tilbyder at opbevare lommepengene (anbefales). Hvis dette ønskes, bedes lommepengene afleveret i en kuvert med navn og beløb anført gerne mønter. Sommerlejr 1 7. juli 2012 Kråruplund Krårupvej 31, 4990 Sakskøbing. Mødetid ved Bassebjerg søndag den 1. juli kl. 9.45 Hjemkomst til Bassebjerg lørdag den 7. juli ca. kl. 15.30 Evt. kontakt mobilnumre:

Læs mere

Til patienter og pårørende. Grå stær. Information om ambulant operation for grå stær. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt.

Til patienter og pårørende. Grå stær. Information om ambulant operation for grå stær. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Til patienter og pårørende Grå stær Information om ambulant operation for grå stær Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Øjenklinikken HUSK at hente øjendråber på apoteket! Navn Cpr. nr. Deres kontaktperson

Læs mere

Mallorca/Cala Bona: Fly detaljer:

Mallorca/Cala Bona: Fly detaljer: Vi har nu fornøjelsen at fremsende tilbud, på Mallorca. Er der nogle spørgsmål eller noget I er i tvivl om er I selvfølgelig meget velkomne til at kontakte mig på mit direkte tlf nr: 33488479 Mallorca/Cala

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

Sverige - Vandring ad Kungsleden

Sverige - Vandring ad Kungsleden Sverige - Vandring ad Kungsleden Den nordlige del af Kungsleden er nok den mest berømte del af Kongestien, som den hedder på dansk. Landskabet skifter konstant efterhånden som I bevæger jer igennem dalen

Læs mere

Patientinformation. Kost anbefalinger. Til overvægtige børn og deres familie

Patientinformation. Kost anbefalinger. Til overvægtige børn og deres familie Patientinformation Kost anbefalinger Til overvægtige børn og deres familie Kvalitet Døgnet Rundt Børneafdelingen Sund kost Indledning: Denne pjece handler om nogle kost anbefalinger til dig og din familie.

Læs mere

DEN ULTIMATIVE TIGER-SAFARI

DEN ULTIMATIVE TIGER-SAFARI Dato: 04. 07 2016 DEN ULTIMATIVE TIGER-SAFARI Tag på den ultimative tiger-safari i Junglebogens hjemegn og den verdensberømte forfatter Rudyard Kiplings fodspor Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Vandretur i Scotland for Junior, Trop og Klan

Vandretur i Scotland for Junior, Trop og Klan Før turen Forventninger og deltagerkrav til deltagerne er beskrevet på hjemmesiden under Sommerlejr 2016 Ligesom her findes plan over fem vandretræningsture. Da vi skal vandre mellem 15 og 24 km om dagen

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Litteraturhistorie. Navn på universitet i udlandet: Bilgi Istanbul Universitesi

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Litteraturhistorie. Navn på universitet i udlandet: Bilgi Istanbul Universitesi US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Litteraturhistorie Navn på universitet i udlandet: Bilgi Istanbul Universitesi Land: Tyrkiet Periode: Fra:11-02-2014 Til:11-06-2014 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Odense, 21. juni 2012. Praktiske for T J E R N E

Odense, 21. juni 2012. Praktiske for T J E R N E Odense, 21. juni 2012 Velkommen til Spejdernes Lejr 2012 Praktiske oplysninger for Stjernegruppens TROP og deres forældre. S S P E J D. D K Side 2 af 5 Afgang: Hjemkomst: Adresse: Telefon: Medbring: Lørdag

Læs mere

Telefonnumre. Skolen: 59 31 53 45

Telefonnumre. Skolen: 59 31 53 45 2013 2014 Telefonnumre Skolen: 59 31 53 45 Kontortid mellem kl. 08.00-12.30 alle dage. Herefter besvares telefonen i det omfang vi er på kontoret. Telefonsvareren aflyttes om morgenen. Vagtmobil: 21 23

Læs mere

Værd at vide om Zambia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Zambia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Zambia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Zambia Hovedstad Indbyggere Sprog Lusaka 15,5 mio. Engelsk og bantusprog Religion Valuta Areal Kristendom og folkereligioner Kwacha (ZMK)

Læs mere