Projektbeskrivelse Restaureringsprojekt i Skarum Å

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektbeskrivelse Restaureringsprojekt i Skarum Å"

Transkript

1 Projektbeskrivelse Restaureringsprojekt i Skarum Å

2 Baggrund Skarum Å er et ca m vandløb beliggende omtrentligt midt på mors. Skarum Å løber fra udspringet syd for Bjergby mod øst indtil udløbet i Dråby Vig. Vandløbsrestaureringen i Skarum Å er en af de indsatser, der er udpeget i statens vandplan. Projektet har til formål at forbedre vandløbsfaunaen i Skarum Å og skabe fri passage for vandrende fisk og smådyr i vandløbet. Nærværende beskrivelse vedrører hele Skarum å vandløbssystem og vedrøre tre vandområder, o8899 og o7501_x. Nuværende forhold Skarum Å er et ca m langt vandløbssystem. Vandløbet er på en længere strækning kanaliseret. Ligeledes er den rørlagte strækning ved udmundingen til Dråby Vig udpeget som indsats (AAL-521). Længere opstrøms ved vandløbets st m er registreret et fald ud af en rørledning. Dette fald udgør en spærring og bør løses i henhold til at opnå God økologisk tilstand i hele vandområdet. I beskrivelsen nedenfor er Skarum Å inddelt i vandområde o8899 og vandområde o7501_x. Oversigtskort over vandområder i Skarum Å Baggrund Vandområde o8899 I vandområde o8899 er kun en indsats udpeget i vandplanens første planperiode. Indsatsen AAL-521 vedrøre åbning af en ca. 40m rørledning. Rørledningen er et parallelt rør (Ø100cm). Rørlægningen ligger uden fald. Ifølge regulativet er faldet opstrøms 0,3, bundbredden 2 m og anlægget 1:1,5. Bunden af rørlægningen ligger ca. 1,5 m under terræn og op mod 1 m under vandspejlet.

3 Området ved indsats AAL-521 er beliggende i Natura 2000-område nr. 29 Dråby Vig herunder EFfuglebeskyttelsesområde H29 og EF-habitatområde F26 bl.a. pga. de store arealer med strandenge som er vigtige for en række ynglefugle. Området ved indsats AAL-521 er Natura2000-beskyttet. Projektbeskrivelse Rørledningen opgraves og der etableres et åbent vandløb. Opgravning og fjernelse af betonrør Rørledningen på 37 m fra st til st. 7948, 2 x Ø 100 cm betonrør, graves op og bortskaffes til lovlig modtager. Toppen af rørlægningen ligger ca. 1 m under terræn. Hvis lodsejer ønsker rørene kan dette aftales med entreprenør ved opgravning. Jordarbejde: gravning af nyt tracé Der graves et nyt åbent vandløb fra rørindløbet i st m til udløbet i Limfjorden hvor rørene har ligget. Der skal graves ca. 37 m nyt vandløb svarende til længden af rørlægningen. Ved projektets gennemførelse, vil der fremkomme overskudsjord. I nærværende projekt vil der med de projekterede forhold fremkomme i størrelsesordenen 2,4 m 3 overskudsjord pr. løbende meter svarende til ca. 90 m 3 jord i alt. Overskudsjord køres deponeres på matrikel 14c, Skarum By, Alsted, efter aftale med grundejer. Vandløbsbunden etableres med bundbredde på ca. 2,5 m, ca. 80 cm under terræn og et brinkanlæg i 1:2, hvorved vandløbstracéet får en bredde på ca. 5,7 m fra kronekant til kronekant. Bundbredden på 2,5 m svarer til lidt mere end den regulativmæssige bundbredde umiddelbart opstrøms indsatsen. Årsagen til den øgede bundbredde er, at vandløbet ønskes hævet tættere på terræn, således brinker stabiliseres, mens ændringen af vandstanden minimeres pga. det overbredde vandløb.

4 Stenarbejde - Hævning af vandløbsbunden Efter opgravning af rørlægningen hæves vandløbsbunden som set på figuren herunder. Den fuldt optegnede orange linje indikerer koten som vandløbsbunden hæves til i indeværende projekt, mens den stiplede orange linje indikerer et forslag til den fremtidige bundkote for strækningen opstrøms projektområdet. Orange linje viser hvor bunden hæves. Stiplet orange linje viser hvordan bund bør hæves ved fremtidig restaurering af vandområdet. Station [m] Særlig forhold Bundkote nuværende DVR90 [m] Regulativ DVR90 [m]* Bundkote projekteret DVR90 [m] ,672-0,672-0, Broindløb -0,822-0, Broudløb -0, ,926-0,687-0, Start på nyt forløb -0,812-0,707-0, Slut på rørlægning -0,776-0,717-0,30 Slut på nyt forløb ,285-0,30 Udløb i Limfjorden *Regulativet er angivet i DNN. Der er trukket 0,057 m fra ved konvertering til DVR90 For at kunne hæve bunden skal der tilføres stenmaterialer. Der skal tilføres ca. 2,4 m 3 grus pr løbende meter på en 96 m lang strækning. Stenarbejde udlægning af skjulesten Fra Feggesundvej (st. 7852) og til udløbet i Limfjorden (st. 7948) udlægges skjulesten, svarende til en strækning på 96 m. Stenene udlægges rodet og der udlægges ca. 3 pr. løbende meter.

5 Etablering af spang Der skal etableres en 2 m bred overgang (spang) ved vandløbet. Spanget udføres i ubehandlet træ. Spanget skal have frit spænd fra bred til bred og bliver ca. 5 m langt. Spangets underkant skal være mindst 1 m over vandløbsbunden. Spanget forankres med ankre i træ eller metal på begge sider af vandløbet. Spangets bærende konstruktion skal bestå af tre rundstokke eller stolper med en diameter eller tykkelse på mindst 20 cm. Brædderne på spanget skal være mindst 5 cm tykke og monteres med en afstand på maksimalt 1,5 cm. Tilsynet vil markere den præcise placering ved realisering af projektet. Baggrund Vandområde o7501_x Vandområde o7501_x består af 3,230 km målsat vandløb. Dertil findes 3,440 km vandløb nedstrøms o7501_x, som indgår i Vandområdeplan og yderligere ca m vandløb opstrøms indsatsen, som ligger uden for Vandområdeplanens afgrænsning. Limfjordsrådets Sekretariat har i januar 2017 foretaget en opmåling fra st m til st m i Skarum Å. Opmåling af Skarum Å foretaget af Limfjordsrådets Sekretariat i januar Den røde linje er den regulativmæssige bund. Fra st m til st m henligger vandløbet ifølge regulativet naturligt og bundkote mv. omkring indsatsen, er derfor ikke angivet. Ud fra opmålingen ses, at Skarum Å (fra st m til st m) har et godt fald (4,6 ). Skarum Å har rimelige fysiske forhold på strækningen omkring indsatsen. Åen er dog generelt dybt nedskåret (1-2 m under terræn) og stærkt kanaliseret.

6 Projektbeskrivelse Vandområde, o7501_x, er udpeget til genslyngning, udlægning af groft materiale, hævning af vandløbsbunden samt åbning af rørlagte vandløbsstrækninger med efterfølgende hævning af bund og/eller genslyngning. Restaureringsprojekterne for de enkelte delstrækninger er sammenfattet i tabellen herunder. Stationering (m) Kort beskrivelse Restaureringsforslag Rørlægning med fald ud Faldet løses nedstrøms af røret Rørlagt Åbne rørlægning Delstrækning st Baggrund Del 1 af indsatsen består af ca. 552 m vandløb. Områdets strækker sig fra indløbet i rørlægningen ved AAL- 538 (st m) til 20 nedstrøms udløbet af rørlægningen (st m). Rørledningen kan pr. definition ikke opnå god økologisk tilstand. Projektbeskrivelse Rørledningen på 521 m fra st m til st m (indløb ved Hovvej), Ø50-70 cm betonrør, graves delvist op og bortskaffes til lovlig modtager. Rørlægningen graves op, hvor den udgør et problem for placeringen af det åbne vandløb. Opgravningen af rørlægningen vurderes ud fra de gamle drænkort at være nødvendig på i alt 200 m fordelt over tre områder. Områderne er vist på kortet herunder. Der graves et nyt vandløb fra rørindløbet i st m til indløbet under Hovvej i st m (ny stationering). Der skal således graves ca. 603 m nyt slynget vandløb. Kort, der viser områderne (rød firkant), hvor den eksisterende rørlægning skal fjernes.

7 Hvor rørlægningen ikke graves op, skal indløbet i rørlægningen knuses på en min. 10 m strækning for at forhindre indløb af vand fra vandløbet til rørlægningen. Placeringen af rørlægningen er usikker og længden af rørlægningen, der graves op er derfor ligeledes usikker. Opgravningen af de 200 m rørlægning vurderes dog at være et konservativt estimat. Vandløbsbunden etableres med bundbredde på 0,8 m ± 0,3 m, gennemsnitlig 1,2 m under terræn og et brinkanlæg på 1:1,5 på den sydlige side af vandløbet og ikke stejlere end 1:2 på den nordlige side af vandløbet, hvorved vandløbstracéet får en bredde på ca. 4,7 5,3 m fra kronekant til kronekant. Strækningen henligger ifølge regulativet naturlig og en bundbredde er ikke defineret i regulativet. Bundbredden på min. 50 cm er derfor interpoleret mellem den opstrøms st m, der har en bundbredde på 40 cm og nedstrøms st m med en bundbredde på 80 cm. Vandløbets bundkote skal følge bunden af det eksisterende rør og ligge ca. 1 m under terræn. Der kan dog afviges fra dette, hvis der f.eks. findes oprindelig grusbund i en mindre dybde end 1 m. Tilsynet vil vejlede om dette ved realiseringen. Ved projektets gennemførelse vil der fremkomme overskudsjord. Med de projekterede forhold vil der fremkomme i størrelsesordenen 1,8 m 3 overskudsjord pr. løbende meter svarende til m 3 jord i alt. På strækningerne, hvor vandløbet forlægges og rørledningen graves op, fyldes tracéet fra den opgravede rørledning med overskudsjord fra etableringen af det åbne forløb. Det resterende overskudsjord oplægges og planeres på nordsiden af vandløbet, hvor lodsejeren ikke længere ønsker at dyrke jorden eller benyttes til terrænregulering på lavereliggende arealer syd for det nye tracé. På brinker og planerede områder skal der som min. lægges 15 cm muldlag øverst. Der etableres ikke en rørbro til arealerne nord for vandløbet, idet lodsejer ikke ønsker at dyrke jorden mellem det åbne vandløb og skel, fordi det med vandløbsprojektet ikke længere er rentabelt. I forbindelse med gravearbejdet skal de dræn, der løber til rørledningen forlænges til det nye åbne vandløb. På en strækning på 19 m fra udløbet ved Hovvej i st m og 20 m nedstrøms bygges bunden op med gennemsnitlig 25 cm groft grus. Gruset bygges op til kote 5,8 m ved udløbet af rørlægning i st m og rammer den nuværende bund i kote 5,68 i st m. Del 2 (st m) Baggrund Del 2 af indsatsen består af ca. 50 m vandløb. Området strækker sig fra udløbet af rørlægningen under Stenhøjvej (st m) og 50 m nedstrøms (st m). Projektbeskrivelse Bunden bygges op over 50 m fra rørudløbet i st m til st m. Bunden hæves gradvist, hvilket svarer til 0 cm hævning i st m og ca. 30 cm hævning i st m. Det er vigtigt, at bunden hæves min. 10 cm over rørets underkant (kote 15,67 m + 0,1 m). Det er beregnet, at der skal bruges 7,5 m 3 grus til hævning af vandløbsbunden inkl. sikkerhedsfaktor. Faldet på strækningen bliver således knap 15, hvilket er et naturligt fald for vandløbsstrækningen.

8 Placering af restaureringsprojekt Længdeprofil med den nye projekterede bund.

9 Der placeres 3 m 3 større sten (20-40 cm) fra udløbet af rørbroen (st m) og ca. 10 m nedstrøms for at holde på gruset. De placeres så de laver en tærskel, der stuver vand op i røret og derved sikrer passage. Der udlægges desuden skjulesten hvor bunden opbygges svarende til 2 skjulesten pr. løbende meter. Generelt Gældende for samtlige ovennævnte delprojekter er at de angivne længder, bredder, højder, fald, placering af slyng mv. i anlægsarbejdet er vejledende og fastlægges endeligt af tilsynet evt. sammen med lodsejere og entreprenør. Tilsynet har ansvaret for den endelige udformning af anlægsarbejdet. Det betyder, at der vil være mindre forskelle mellem det beskrevne projekt i indeværende rapport og anlægsarbejdet. Vandløbsbiologi Gennemførelse af projektet beskrevet i denne rapport er en forudsætning for at sikre Vandområdeplanens krav om God økologisk tilstand i Skarum Å. Projektet vil skabe kontinuitet i vandløbet. Dette vil have en positiv effekt på vandløbet som levested for planter og dyr tilknyttet vandløb og som gydeområde for fisk. Beskyttede arter og naturtyper Beskyttet natur Vandløbet ved indsatsstrækningen er udpeget som beskyttet natur efter Naturbeskyttelseslovens 3. Gennemførelse af projektet kræver en dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3. Natura2000 Indsatsen ligger i Natura2000-området Dråby Vig. Indsatsen vurderes ikke at påvirke bevaringsmålsætningerne for Natura2000-områderne væsentligt. Beskyttede arter Projektet vurderes ikke at indvirke negativt på nogle af de beskyttede arter. Grundlaget for vurderingen er beskrevet nærmere i rapportens bilag 1 og 2. Samlet vurdering Gennemførelse af det beskrevne naturgenopretningsprojekt i vandløbet vurderes at have en positiv effekt på de dyr og planter, der er tilknyttet vandløbet. Det vurderes, at vandløbets naturværdi samlet styrkes ved projektet. Det vurderes heller ikke, at nogle af beskyttede arter opført i bilag 3 og 5 i Lov om Naturbeskyttelse vil påvirkes negativt ved projektet. Der er ikke behov for afværgeforanstaltninger, som en følge af områdets status for beskyttet natur og beskyttede arter. Afvandingsforhold I forbindelse med projektet forventes afvandingstilstanden at være uforandret.

10 Nødvendige tilladelser Gennemførelse af projektet kræver godkendelse efter vandløbslovens 1 37, idet der ikke må gennemføres restaureringstiltag i vandløbet uden godkendelse fra Kommunen som vandløbsmyndighed. Restaureringsprojektet skal behandles efter reglerne i bekendtgørelsen om vandløbsregulering og restaurering m.v 2. På en del af restaureringsprojektet er vandløbet og omkringliggende strandeng er beskyttet efter naturbeskyttelseslovens 3 3, hvorfor sagen også skal behandles efter naturbeskyttelsesloven. Vandløbsregulering, herunder restaurering er en anlægstype der er opført på bilag 2 i VVM bekendtgørelsen 4. Det betyder, der skal laves en VVM-screening af, om der er risiko for, at projektet vil påvirke miljøet. Tidsplan Projektet planlægges gennemført og etableret i perioden november 2019 august Økonomi Projektet gennemføres af Morsø Kommune, og er finansieret af staten i henhold til statens vandplaner jf. bekendtgørelse om tilskud til kommunale projekter vedrørende vandløbsrestaurering. 1 LBK nr 127 af 26/01/ BEK nr 834 af 27/06/ LBK nr 240 af 13/03/ LBK nr 1225 af 25/10/2018

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund Den udpegede indsats, AAL-508, åbning af rørlægning i Sejerslev Bæk, er omfattet af Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021).

Læs mere

Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund I Thorup-Skallerup bæk er der i udpeget tre vandløbsindsatser (kort 1). de udpegede indsatser, omhandler restaurering

Læs mere

Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind.

Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind. Til Høringsberettigede 20. december 2016 Sagsnr.: 16/41298 Kontaktperson: Niclas Patrick Boyton 87535249 npb@syddjurs.dk Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind. Syddjurs

Læs mere

Hørings - Vandløbsrestaurering Marie Magdalene bæk, Savværksvej 1

Hørings - Vandløbsrestaurering Marie Magdalene bæk, Savværksvej 1 Til Høringsberettigede 28-06-2016 Sagsnummer.: 16/18937 Sagstype: KLE: 06.02.10 Sagsbehandler: Steen Ravn Christensen Tlf.: 87 53 54 10 Hørings - Vandløbsrestaurering Marie Magdalene bæk, Savværksvej 1

Læs mere

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB-00913 Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Fjernelse af spærring RIB-00913 Formål Omlægning af den spærrende rørbro skal sikre fiskepassage til de opstrøms dele af Ralm

Læs mere

UDKAST - Tilladelse til restaurering og regulering af N 24

UDKAST - Tilladelse til restaurering og regulering af N 24 Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Att. Simon B. Pedersen Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929237 Mail: cws@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-1-17 Ks: SB Xx april 2018 UDKAST - Tilladelse til

Læs mere

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947418 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Vandløbsloven til etablering af tre gydestryg

Læs mere

Vandløbsrestaurering af Præstbjergbæk Projektbeskrivelse

Vandløbsrestaurering af Præstbjergbæk Projektbeskrivelse Vandløbsrestaurering af Præstbjergbæk Projektbeskrivelse Indhold 1. Projektets formål...1 2. Projektområde...2 3. Nuværende forhold...2 3.1 Præstbjergbæk...2 3.3 Natur...3 3.4 Plangrundlag...3 3.5 Ejendomsforhold...3

Læs mere

Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 2017

Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 2017 Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 201 1 Indhold Slutrapport... 1 1. Indledning... 2 2. Udførelsen... 3. Effekter... 12 Forventede effekter... 12 Reelle effekter... 12 Yderligere forventede effekter...

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1C, 8260 Viby J Se udsendelsesliste side 6 Høring af projekt til regulering af Fiskbæk på matrikel nr. 4ae, Malling by, Malling Hermed sendes projekt til regulering af

Læs mere

1a Sollerup, Ø. Hæsinge

1a Sollerup, Ø. Hæsinge Plan og kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af 3 vandplansindsatser i Rislebæk. Faaborg-Midtfyn Kommune har søgt om godkendelse til,

Læs mere

Til. Vejdirektoratet. Dokumenttype. Notat. Dato. Maj Skitseprojekt for forlægning af Lindved Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å

Til. Vejdirektoratet. Dokumenttype. Notat. Dato. Maj Skitseprojekt for forlægning af Lindved Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å Til Vejdirektoratet Dokumenttype Notat Dato Maj 14 Skitseprojekt for forlægning af SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LINDVED Å Revision 1 Dato 14-05-08 Udarbejdet af Mads

Læs mere

Projektforslag i høring efter vandløbsloven

Projektforslag i høring efter vandløbsloven Postadresse Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 03. juli 2015 Sags id 15-15421 Sagsbehandler Tine Baatrup Telefon direkte 76 16 15 05 E-mail tin8@esbjergkommune.dk Projektforslag

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 3. august 2016

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 3. august 2016 Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur Rådhuspladsen 2 7800 Skive 3. august 2016 Tilladelse til omlægning af to rørbroer i Kåstrup Bæk Skive Kommune har den 3. august 2016 i henhold til

Læs mere

Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave)

Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave) Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave) NOVEMBER 2018 Etablering af 6 gydeområder for laks og havørred ved Agerbæk stadion Baggrund og formål har i foråret 2018, sammen med Varde

Læs mere

Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Gundestrupgrøften, vandplan 1 projekt, august 2018.

Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Gundestrupgrøften, vandplan 1 projekt, august 2018. Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Gundestrupgrøften, vandplan 1 projekt, august 2018. Projektet har fået tilskud fra Den Europæiske Hav- og Fiskerifond og Miljø og Fødevareministeriet. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Spærringen er ligger i Hellerup Å på matriklerne 1a og 1t Hellerup Hgd. Hellerup.

Spærringen er ligger i Hellerup Å på matriklerne 1a og 1t Hellerup Hgd. Hellerup. HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Fjernelse af spærring ODE-708 i Hellerup Å. Faaborg-Midtfyn Kommune har 1. marts 2017 søgt om godkendelse til, at regulere Hellerup Å i st. 5.711

Læs mere

Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI

Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI Varde Kommune Team Miljø og Team Natur og Park Email: vardekommune@varde.dk Sag nr.: 135109 Dato: 06.10.2014 E-mail: ojp@j-k-as.dk Telefon: 40 95 85 07

Læs mere

Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Bystrup Bæk og Bystrup Gørup Skelgrøft, vandplan 1projekt, august 2017.

Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Bystrup Bæk og Bystrup Gørup Skelgrøft, vandplan 1projekt, august 2017. Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Bystrup Bæk og Bystrup Gørup Skelgrøft, vandplan 1projekt, august 2017. Projektet har fået tilskud fra Den Europæiske Hav- og Fiskerifond og Miljø og Fødevareministeriet.

Læs mere

Egedal Kommune Miljøcenteret Egedal Kommune Rådhustorvet Stenløse

Egedal Kommune Miljøcenteret Egedal Kommune Rådhustorvet Stenløse Egedal Kommune Miljøcenteret Egedal Kommune Rådhustorvet 2 3660 Stenløse Genåbning af rørlagt strækning i Vejlebrorenden - etablering af nyt vandløbstracé på ejendommen matr. nr. 50, Skenkelsø By, Jørlunde.

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning Byg og Miljø. Rådhuspladsen Skive. 26. august 2016

Skive Kommune Teknisk Forvaltning Byg og Miljø. Rådhuspladsen Skive. 26. august 2016 Skive Kommune Teknisk Forvaltning Byg og Miljø Rådhuspladsen 2 7800 Skive 26. august 2016 Tilladelse til omlægning af rørbro i det offentlige vandløb Strømbæk Skive Kommune har den 26. august 2016 i henhold

Læs mere

FORUNDERSØGELSE AF SUNDBY Å, SPÆRRING AAL-1272

FORUNDERSØGELSE AF SUNDBY Å, SPÆRRING AAL-1272 Thisted Kommune Sundby Å, AAL-1272 FORUNDERSØGELSE AF SUNDBY Å, SPÆRRING AAL-1272 Udarbejdet af Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9 7760 Hurup Sagsnummer 121617 Projekt

Læs mere

Udkast til godkendelse efter vandløbsloven af vandløbsrestaureringsprojekt i Hejremose Bæk samt udkast til afgørelse efter Naturbeskyttelseslovens 3.

Udkast til godkendelse efter vandløbsloven af vandløbsrestaureringsprojekt i Hejremose Bæk samt udkast til afgørelse efter Naturbeskyttelseslovens 3. Udkast til godkendelse efter vandløbsloven af vandløbsrestaureringsprojekt i Hejremose Bæk samt udkast til afgørelse efter Naturbeskyttelseslovens 3. Sønderborg Kommune har udarbejdet forslag til et restaureringsprojekt

Læs mere

Baggrund og tidligere høring. Dette er 2. udgaven af et forslag til et restaureringsprojekt som Helsingør Kommune fremmelægger til offentligheden,

Baggrund og tidligere høring. Dette er 2. udgaven af et forslag til et restaureringsprojekt som Helsingør Kommune fremmelægger til offentligheden, Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 4928 2527 rha02@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 24.06.2016 Sagsnr. 15/4530 Sagsbeh. Roar Hauch Projektforslag: Restaurering

Læs mere

FORUNDERSØGELSE VANDLØBSRESTAURERING: EJBY Å, FJERNELSE AF FAUNASPÆRRING

FORUNDERSØGELSE VANDLØBSRESTAURERING: EJBY Å, FJERNELSE AF FAUNASPÆRRING EU og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af dette projekt Lejre Kommune Maj 201 4 FORUNDERSØGELSE VANDLØBSRESTAURERING: EJBY Å, FJERNELSE AF FAUNASPÆRRING PROJEKT

Læs mere

Udkast til tilladelse til at rørlægge ca. 40 meter af det offentlige vandløb Moseagregrøften.

Udkast til tilladelse til at rørlægge ca. 40 meter af det offentlige vandløb Moseagregrøften. Carl Åge Nielsen Høybergvej 26 Visby 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-10-16 KS: KK dd. mm. 2017 Udkast til tilladelse til at rørlægge ca.

Læs mere

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke. Restaureringsprojekt - Damvad Å.

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke. Restaureringsprojekt - Damvad Å. Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Restaureringsprojekt - Damvad Å. Station 5695 6383 INDLEDNING... 3 BAGGRUND... 3 NUVÆRENDE OG FREMTIDIG SKIKKELSE.... 3

Læs mere

Rapport for hovedvandoplandet: 2.3 Øresund

Rapport for hovedvandoplandet: 2.3 Øresund Side 1 af 5 Forslag til indsatsprogram 2015-2021 Rapport for hovedvandoplandet: 2.3 Øresund Samlet økonomisk opgørelse af valgte virkemidler for hele hovedvandopland 2.3 Øresund : 2.4 Genslyngning 1,677

Læs mere

Høring af forslag til reguleringsprojekt i vandløbet Maglemoserenden

Høring af forslag til reguleringsprojekt i vandløbet Maglemoserenden Høring Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 59 Rudkøbing Tlf. 63 51 6 Tlf. 63 51 6 42 direkte Fax 63 51 6 1 E-mail: annjen@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 7. september 2016

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 7. september 2016 Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur Rådhuspladsen 2 7800 Skive 7. september 2016 Tilladelse til omlægning af rørbro i det offentlige vandløb Lyby- Grønning Skelgrøft Skive Kommune

Læs mere

Høringsudkast til projektforslag. Etablering af sandfang og udlægning af gydegrus i Surbæk (Kommunevandløb 4231)

Høringsudkast til projektforslag. Etablering af sandfang og udlægning af gydegrus i Surbæk (Kommunevandløb 4231) Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang og udlægning af gydegrus i Surbæk (Kommunevandløb 4231) Byg, Natur og Miljø Januar 2019 Journal nr.: 18/40827-1 - Forord Restaureringsprojekt til

Læs mere

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947418 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Vandløbsloven til fjernelse af to betonstyrt

Læs mere

Tinghuse Å med angivelse af restaureringsstrækningerne indsats-220, 227 og 229(markeret med ring).

Tinghuse Å med angivelse af restaureringsstrækningerne indsats-220, 227 og 229(markeret med ring). Restaureringsforslag til Tinghuse Å, Indsats-220, 227 og 229 Vandplan 1 Tinghuse Å er et tilløb til Pøle Å og dermed en del af Arresø Systemet. Tinghuse Å udspringer i Harager Hegn, tæt ved byen Mårum

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE OG ANSØGNING OM GENÅBNING AF BILLUND BÆK

PROJEKTBESKRIVELSE OG ANSØGNING OM GENÅBNING AF BILLUND BÆK PROJEKTBESKRIVELSE OG ANSØGNING OM GENÅBNING AF BILLUND BÆK Billund Kommune PROJEKTNUMMER: 27.4500.00 UDARBEJDET AF: DKNIEF KONTROLLERET AF: DKSTES GODKENDT AF: DKKRAI Indholdsfortegnelse 1 Indledning

Læs mere

Udkast til Tilladelse til restaurering af en del af det offentlige vandløb Smedebæk

Udkast til Tilladelse til restaurering af en del af det offentlige vandløb Smedebæk Tønder kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Att. Simon B. Petersen Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.10-P19-2-18 Ks: KK dd.mm. 2019 Udkast til Tilladelse til restaurering

Læs mere

Restaureringsforslag til Bøgebirkerenden, ROS-398. Statens Vandplan 1

Restaureringsforslag til Bøgebirkerenden, ROS-398. Statens Vandplan 1 Restaureringsforslag til Bøgebirkerenden, ROS-398 Statens Vandplan 1 Indsatsen i Børgebirkerenden er omfattet af Statens Vandplan 1. Bøgebirkerenden udspringer nord for Esbønderup i nordkanten af Lunden,

Læs mere

Høringsudkast til projektforslag. Fjernelse af trappestryg og etablering af gydestryg i Surbæk (Kommunevandløb 4231)

Høringsudkast til projektforslag. Fjernelse af trappestryg og etablering af gydestryg i Surbæk (Kommunevandløb 4231) Høringsudkast til projektforslag Fjernelse af trappestryg og etablering af gydestryg i Surbæk (Kommunevandløb 4231) Byg, Natur og Miljø Juli 2018 Journal nr.: 18/21732-1 - Forord Restaureringsprojekt til

Læs mere

Vandløbsrestaurering i Grimstrup Bæk Projektbeskrivelse

Vandløbsrestaurering i Grimstrup Bæk Projektbeskrivelse Indhold Vandløbsrestaurering i Grimstrup Bæk Projektbeskrivelse 1. Projektets formål... 2 2. Projektområde... 2 2.1 Lokalitetsbeskrivelse... 2 3. Nuværende forhold... 4 3.1 Grimstrup Bæk... 4 3.2 Opland

Læs mere

Detailprojekt Vandplanprojekt Varbro Å opstrøms Tofte Bæk.

Detailprojekt Vandplanprojekt Varbro Å opstrøms Tofte Bæk. Bilag 2 Detailprojekt Vandplanprojekt Varbro Å opstrøms Tofte Bæk. AAL 40. Her ligger en rørledning på 214 m med en diameter på Ø 60 cm. Rørledningen ligger med et fald på 9,1 0/00. Rørlægningen blev gennemført

Læs mere

Forslag til regulering af Spang Å

Forslag til regulering af Spang Å Morsø Kommune Forslag til regulering af Spang Å REGULERING AF SPANG Å, ST. 5.626 5.682 M Rekvirent Morsø Kommune Teknik og Miljø By og Landskab Jernbanevej 7 7900 Nykøbing Mors Rådgiver Orbicon A/S Gasværksvej

Læs mere

Opmåling og oprensning Strækningen er målt op i foråret Opmålingen fremgår af tabellen nedenfor sammenholdt med koter fra regulativet.

Opmåling og oprensning Strækningen er målt op i foråret Opmålingen fremgår af tabellen nedenfor sammenholdt med koter fra regulativet. Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Næstved 4700 5588 5588 www.naestved.dk Dato 2-10-2017 Sagsnr. 06.02.11-G01-12-17 CPR-nr. Bilag til referat af møde 1. sept.

Læs mere

TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1.

TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1. TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1. Dato: 29. januar 2014 Sagsnummer: 13/14267 Forfatter: Allan Dalmark Jensen Emne: Forundersøgelse for Elling Å 1 Knivholt Bæks indløb i rørlægning. Indhold

Læs mere

Projekt for frilægning af rørlagt strækning st st på det offentlige vandløb Kærgrøft Esbjerg Kommune

Projekt for frilægning af rørlagt strækning st st på det offentlige vandløb Kærgrøft Esbjerg Kommune Esbjerg Kommune Vandløb Park & Natur Frodesgade 30 6700 Esbjerg Att. Tomas Jensen Sag nr.: 2012-6698 Dato: E-mail: Tlf.nr. Projekt for frilægning af rørlagt strækning st. 1010 st. 1563 på det offentlige

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Postadresse: Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon 56203000 www.faxekommune.dk Kontoradresse: Frederiksgade 9 4690 Haslev Direkte 56203039 aplan@faxekommune.dk Dato 26. juli 2018

Læs mere

Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Stenvadrenden (Ajstrup Bæk) og Vidkær Å, Vidkær Å s vandløbssystem.2014/2015.

Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Stenvadrenden (Ajstrup Bæk) og Vidkær Å, Vidkær Å s vandløbssystem.2014/2015. Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Stenvadrenden (Ajstrup Bæk) og Vidkær Å, Vidkær Å s vandløbssystem.2014/2015. 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. GENNEMFØRTE INDSATSER... 4 2.1 Indsats

Læs mere

Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej Esbjerg

Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej Esbjerg Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej 21 6700 Esbjerg Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947421 Afgørelse om udlægning af gydegrus i Agerbæk Sydvestjysk Sportsfiskerforening

Læs mere

Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232)

Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232) Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232) Byg, Natur og Miljø Juli 2018 Journal nr.: 18/22745 Forord

Læs mere

Varde Kommune Åbning af rørlagt strækning Forundersøgelse Porsmose-Skamstrup Bæk Side 1 FORUNDERSØGELSE

Varde Kommune Åbning af rørlagt strækning Forundersøgelse Porsmose-Skamstrup Bæk Side 1 FORUNDERSØGELSE Forundersøgelse Porsmose-Skamstrup Bæk Side 1 FORUNDERSØGELSE Åbning af rørlagt strækning i Porsmose-Skamstrup Bæk Juli 2018 Forundersøgelse Porsmose-Skamstrup Bæk Side 2 Indhold Formål med projektet...

Læs mere

Restaurering af Øllemoserenden

Restaurering af Øllemoserenden Slagelse Kommune Center for Teknik og Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Att.: Jannick Balduin Berg Madsen C enter for M iljø P lan og T eknik N atur, V ej og T rafik Dahls vej 3 4220 Korsør T lf. 5 8 5 7 3

Læs mere

Afgørelse efter VVM-loven vedrørende restaurering af Vandløb fra Egense

Afgørelse efter VVM-loven vedrørende restaurering af Vandløb fra Egense Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62233000 mette.serup@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse efter VVM-loven vedrørende restaurering af Vandløb fra

Læs mere

Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1187

Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1187 Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1187 FORUNDERSØGELSE AF GUNDTOFT Å, AAL-1187 Udarbejdet af Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9 7760 Hurup Sagsnummer 121617 Projekt

Læs mere

FORUNDERSØGELSE RIN

FORUNDERSØGELSE RIN FORUNDERSØGELSE RIN-00621-28 Fjernelse af 8 spærringer i Skjærbæk Oktober 2016 1 Indhold Bilag... 2 Formål med indsatsen/projektet... 3 Eksisterende forhold... 3 Nuværende regulativmæssige forhold... 4

Læs mere

Vandløb i Skyum, rørlægning AAL-1181

Vandløb i Skyum, rørlægning AAL-1181 Thisted Kommune Vandløb i Skyum, rørlægning AAL-1181 FORUNDERSØGELSE AF MULIGHEDEN FOR AT ÅBNE RØRLAGT STRÆK- NING I VANDLØB I SKYUM, ID AAL-1181, PROJEKT 7 - SYDTHY Rekvirent Thisted Kommune Kirkevej

Læs mere

Udkast til tilladelse til udlægning af gydegrus, etablering af sandfang og ændring af spærring i Smedebæk.

Udkast til tilladelse til udlægning af gydegrus, etablering af sandfang og ændring af spærring i Smedebæk. Miljø og Natur Brede Å Lystfiskerforening Vandplejeudvalget v/ Torben Hansen Mølleparken 251 6240 Løgumkloster Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.10-P19-12-17 Ks: KK dd.mm.2018

Læs mere

Miljø og Natur. Assens Kommune. Rådhus Allé Assens. Godkendelse vedr. åbning af rørlagt del af Langedilløbet samt fjernelse af styrt.

Miljø og Natur. Assens Kommune. Rådhus Allé Assens. Godkendelse vedr. åbning af rørlagt del af Langedilløbet samt fjernelse af styrt. Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens Godkendelse vedr. åbning af rørlagt del af Langedilløbet samt fjernelse af styrt. Som en del af indsatserne i Statens Vandplan 2009-2015, er en delvis åbning af

Læs mere

Projektforslag. Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR Høringsmateriale

Projektforslag. Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR Høringsmateriale Projektforslag Høringsmateriale Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR 2018 Etablering af 3 gydeområder i Grindsted Å Baggrund Varde kommune har i samarbejde med Varde Å Sammenslutningen

Læs mere

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit 3.2.

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit 3.2. Notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 600 Glostrup Danmark T 7 0 7 07 E info@swecodanmark.dk www.sweco.dk CVR-nr. 811 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Kundby og Bjergby Enge,

Læs mere

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Projektforslag i offentlig høring. HØRINGSUDGAVE - PROJEKTFORSLAG: Restaureringsprojekt i Haulund Bæk

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Projektforslag i offentlig høring. HØRINGSUDGAVE - PROJEKTFORSLAG: Restaureringsprojekt i Haulund Bæk Projektforslag i offentlig høring Frodesgade 30, 6700 Esbjerg Dato 16. juni 2017 Sagsbehandler Tomas Jensen E-mail tojen@esbjergkommune.dk Sagsid 16/22777 HØRINGSUDGAVE - PROJEKTFORSLAG: Restaureringsprojekt

Læs mere

Vandløbsrestaurering af Præstegårdsbækken Forslag til projektbeskrivelse

Vandløbsrestaurering af Præstegårdsbækken Forslag til projektbeskrivelse Vandløbsrestaurering af Præstegårdsbækken Forslag til projektbeskrivelse Indhold 1. Projektets formål...1 2. Projektområde...2 3. Nuværende forhold...3 3.1 Præstegårdsbækken...3 3.2 Fysiske og hydrologiske

Læs mere

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen)

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) Notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 00 Glostrup Danmark T 72 20 72 07 E info@swecodanmark.dk www.sweco.dk CVR-nr. 48233511 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Østrup Skovløb.

Læs mere

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636 Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636 Restaureringsprojekt Damvad Å. Station 5.458-6.383 BAGGRUND... 3 MÅLSÆTNING FOR DAMVAD

Læs mere

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres Lars Sommer Hansen Lyngvejen 6 4330 Hvalsø Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø F 4646 4615 H www.lejre.dk Anne-Marie Geert Kristensen Byg & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Tilladelse til at etablere en overkørsel over Borg-Åspe-Brede Vandløbet.

Tilladelse til at etablere en overkørsel over Borg-Åspe-Brede Vandløbet. Bredebro Andelsvandværk v/ Karsten Høj Woller Søndervang 3 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.16-P19-6-17 KS:KK 9. juni 2017 Tilladelse til at etablere

Læs mere

Asbækholt Bæk, restaurering ref. 622 og 624 og rørlægning AAL-681

Asbækholt Bæk, restaurering ref. 622 og 624 og rørlægning AAL-681 Brønderslev Kommune: Asbækholt Bæk, restaurering ref. 622 og 624 og rørlægning AAL-681 FORUNDERSØGELSE VEDR. ASBÆKHOLT BÆK, RESTAURERING. REF. 622 OG 624 OG RØRLÆGNING AAL-681 Rekvirent Rådgiver Brønderslev

Læs mere

Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter vandløbslovens 1 80, jf. 37, som nærmere udmøntet i bekendtgørelse om vandløbsregulering

Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter vandløbslovens 1 80, jf. 37, som nærmere udmøntet i bekendtgørelse om vandløbsregulering 23. juli 2018 Sagsnr. NMK-43-00723 KlageID: 204026, 204029 RIKNU-CKG AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET OPHÆVELSE OG HJEMVISNING af sag om Lemvig Kommunes tilladelse til restaurering af Kjelder

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Bøgholt Bæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Bøgholt Bæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Bøgholt Bæk Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur

Læs mere

Projektforslag: Regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø by

Projektforslag: Regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø by 12. juni 2017 Projektforslag: Regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø by Formål med reguleringen I forbindelse med fornyelse af regnvandssystemet i Gjessø by ønsker Silkeborg Kommune og Silkeborg Spildevand

Læs mere

Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54).

Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54). udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54). Der meddeles hermed godkendelse til omlægningen af regulering af udløbet fra vandløbet Mosevangen (kvl 54)

Læs mere

Særlig arbejdsbeskrivelse, AAL-1272, Sundby Å

Særlig arbejdsbeskrivelse, AAL-1272, Sundby Å Thisted Kommune Førby Å, Isholm Landgrøft, Sundby Å, Vallensbæk og Visby Å 5 20180223 Særlig arbejdsbeskrivelse, AAL1272, Sundby Å Spærring AAL1272 udgøres af et kraftigt fald over en ca. 25 lang strækning.

Læs mere

Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup Karlsbjergvej 39, Sdr. Broby 5672 Broby

Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup Karlsbjergvej 39, Sdr. Broby 5672 Broby HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af en vandplansindsatser i Albækken og en i Sallinge Å Faaborg-Midtfyn Kommune har den 1. november 2015 søgt om godkendelse til at

Læs mere

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger.

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger. Vandpleje Fyn Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. udlægning af gydebanker og skulesten i Vandløb

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Tislum Møllebæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Tislum Møllebæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Tislum Møllebæk Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur

Læs mere

Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi

Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi Offentlig høring af restaureringsprojekt i Gammelby Mølleå Fredericia Kommune ønsker at gennemføre restaureringstiltag

Læs mere

Billund Kommune. Juni Ansøgning om delvis åbning af rørlagt strækning af Billund Bæk

Billund Kommune. Juni Ansøgning om delvis åbning af rørlagt strækning af Billund Bæk Billund Kommune Juni 2016 Ansøgning om delvis åbning af rørlagt strækning af Billund Bæk PROJEKT Projekt nr. 222149 Dokument nr. 1219892346 Version 4 Udarbejdet af PBP Kontrolleret af HPE Godkendt af HPE

Læs mere

Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk

Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk Foto: Kastkær Bæk nedstrøms for omløbsstryget. Indholdsfortegnelse Formål 3 Baggrund og fysiske forhold 3 Planlagte typer

Læs mere

Tilladelse til restaurering af en del af Friskærbæk

Tilladelse til restaurering af en del af Friskærbæk Tønder kommune Natur og Vandløb, Projektgruppen Wegners Plads 2 6270 Tønder Att. Simon Petersen Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929199 Mail: kke@toender.dk Sags id.: 06.02.10-P19-1-18 KS: SB XX.XX.XXX

Læs mere

Lolland Kommune Vandløbsmyndigheden Jernbanegade Maribo

Lolland Kommune Vandløbsmyndigheden Jernbanegade Maribo Lolland Kommune Vandløbsmyndigheden Jernbanegade 7 4930 Maribo Dispensation fra naturbeskyttelsesloven til vandløbsregulering af del af Strognæsbækken. Matr.nr. 1d Bremersvold hgd., Errindlev og 1b Kærstrup

Læs mere

Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1189

Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1189 Thisted Kommune Gundtoft Å, AAL-1189 FORUNDERSØGELSE AF GUNDTOFT Å, AAL-1189 Udarbejdet af Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9 7760 Hurup Sagsnummer 121617 Projekt

Læs mere

SLUTRAPPORT. Vandhandleplan-projekt: Realisering: Vandløbsindsatser i Nørreå-oplandet, Viborg Kommune. NaturErhvervstyrelsen j. nr.

SLUTRAPPORT. Vandhandleplan-projekt: Realisering: Vandløbsindsatser i Nørreå-oplandet, Viborg Kommune. NaturErhvervstyrelsen j. nr. SLUTRAPPORT Vandhandleplan-projekt: Realisering: Vandløbsindsatser i Nørreå-oplandet, Viborg Kommune NaturErhvervstyrelsen j. nr.: 15-0282378 Naturstyrelsens j. nr.: NST-4265-00298 Projektet er sammensat

Læs mere

Særregulativ for. Varde Kommune. Frøsig-Thorlund Bæk

Særregulativ for. Varde Kommune. Frøsig-Thorlund Bæk Særregulativ for Frøsig-Thorlund Bæk Varde Kommune Frøsig-Thorlund Bæk Indhold 1. Forord... 3 2. Grundlaget for regulativet... 3 2.1. Tidligere kendelser og regulativer... 3 3. Betegnelse af vandløbet...

Læs mere

Høring af forslag til reguleringsprojekt, rørlægning af 25 m privat vejgrøft langs Makholmvej

Høring af forslag til reguleringsprojekt, rørlægning af 25 m privat vejgrøft langs Makholmvej POSTBOKS 19 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER T: 96 84 84 84 F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK WWW.STRUER.DK DATO: 29-06-2018 Struer Kommune Østergade 13 7600 Struer JOURNALNUMMER 06.02.03-P19-1-18 RÅDHUSET,

Læs mere

Udkast til tilladelse til restaurering af en del af det offentlige vandløb Skallebæk, vandløbsnummer

Udkast til tilladelse til restaurering af en del af det offentlige vandløb Skallebæk, vandløbsnummer Tønder kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.10-P19-4-18 Ks: KK dd.mm. 2019 Udkast til tilladelse til restaurering af en del af

Læs mere

Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune

Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune

Læs mere

Tilladelse til regulering efter vandløbsloven- forlægning af Maglemoserenden ved Løkkeby sommerhusområde på en strækning af ca. 100 m.

Tilladelse til regulering efter vandløbsloven- forlægning af Maglemoserenden ved Løkkeby sommerhusområde på en strækning af ca. 100 m. Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Tlf. 63 51 60 42 direkte Fax 63 51 60 01 E-mail: annjen@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 12-12-2013

Læs mere

Thisted Kommune Isholm Landgrøft, AAL-1276, AAL- 1277

Thisted Kommune Isholm Landgrøft, AAL-1276, AAL- 1277 Thisted Kommune Isholm Landgrøft, AAL-1276, AAL- 1277 FORUNDERSØGELSE AF ISHOLM LANDGRØFT, AAL1276 OG AAL-1277 Udarbejdet af Thisted Kommune Teknisk Forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Kirkevej 9 7760

Læs mere

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit B.

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit B. Notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T 72 20 72 07 E info@swecodanmark.dk www.sweco.dk CVR-nr. 483511 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Lyngbækken 28.

Læs mere

Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st m og st m Oktober 2017

Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st m og st m Oktober 2017 Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st. 5825 m og st. 5950 m Oktober 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE Oktober 2017 PROJEKTETS BAGGRUND...3 VILKÅR...3 EKSISTERENDE FORHOLD OG KONSEKVENSVURDERING...5

Læs mere

Tilladelse til restaurering af en del af vandløb N20JA.

Tilladelse til restaurering af en del af vandløb N20JA. Miljø og Natur Brede Å Lystfiskerforening v/ Torben Hansen Mellemgade 3 6240 Løgumkloster Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.10-P19-2-17 Ks: KK 30. august 2017 Tilladelse til

Læs mere

Snogebækken vest for Ølsemagle

Snogebækken vest for Ølsemagle Snogebækken vest for Ølsemagle Projekt for åbning af rørlagt strækning mellem station 1736 og 2021 Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Køge Kommune, Anlæg, rejser ca. 1 ha erstatningsskov

Læs mere

Bilag 2A Detailprojekt Vandplanprojekt Kragvad Bæk

Bilag 2A Detailprojekt Vandplanprojekt Kragvad Bæk Bilag 2A Detailprojekt Vandplanprojekt Kragvad Bæk AAL 337 Statens kommentarer: Rørunderføring vej, defekt rør Strækningen er naturbeskyttet. Tilstødende arealer er naturbeskyttet. Ved besigtigelse er

Læs mere

Hørsholm Kommune Center for Teknik

Hørsholm Kommune Center for Teknik Hørsholm Kommune Center for Teknik Dispensation efter Naturbeskyttelseslovens 1 3 samt godkendelse efter Vandløbsloven 2 og Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.m 3 af restaureringsprojekt

Læs mere

R A P P O R T Etablering af gydebanker i Egebæk samt etablering af omløbsstryg ved Egebæk dambrug.

R A P P O R T Etablering af gydebanker i Egebæk samt etablering af omløbsstryg ved Egebæk dambrug. R A P P O R T Etablering af gydebanker i Egebæk samt etablering af omløbsstryg ved Egebæk dambrug. // maj 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Udført projekt... 3 2. Forventet effekt... 3 3. Forprojektet.... 3

Læs mere

GIS-vejledning til MiljøGIS for Vandområdeplanerne samt guide til fremsøgning af den korrekte strækning ved VP1-overlap

GIS-vejledning til MiljøGIS for Vandområdeplanerne samt guide til fremsøgning af den korrekte strækning ved VP1-overlap GIS-vejledning til MiljøGIS for Vandområdeplanerne 2015-2021 samt guide til fremsøgning af den korrekte strækning ved VP1-overlap Vers. Februar 2017 Formålet med denne GIS-vejledning er at give en introduktion

Læs mere

Varde Kommune Bytoften 2, 6800 Varde

Varde Kommune Bytoften 2, 6800 Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 Naturcenteret Bytoften 2, 79947421 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter vandløbsloven til omlægning af rørbro i Ralm Bæk. Varde Kommune ønsker

Læs mere

Vandplanprojekt Røde Møllebæk o8036 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune

Vandplanprojekt Røde Møllebæk o8036 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Forundersøgelse VP2 Vandplanprojekt Røde Møllebæk o8036 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Indsats Projektet omfatter vandløbsforekomst o8036, der er 8,106

Læs mere

Kvalificering af udpegning af stærkt modificerede og kunstige vandløb - rammer og forudsætninger for opgaven

Kvalificering af udpegning af stærkt modificerede og kunstige vandløb - rammer og forudsætninger for opgaven Kvalificering af udpegning af stærkt modificerede og kunstige vandløb - rammer og forudsætninger for opgaven 25.august 2017 Kontorchef Peter Kaarup Opgave 2: Kvalificering af udpegning af vandløb som stærkt

Læs mere

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Supplerende notat vedr bundkoter i Skårebækken

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Supplerende notat vedr bundkoter i Skårebækken Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Næstved 4700 5588 5588 www.naestved.dk Dato 5-12-2017 Sagsnr. 06.02.11-G01-12-17 CPR-nr. Supplerende notat vedr bundkoter i

Læs mere

Høring om vandløbsrestaurering i Drabæks Mølle Å

Høring om vandløbsrestaurering i Drabæks Mølle Å By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding 18. juli 2019 - Sagsnr. 19/854 - Løbenr. 173178/19 Høring om vandløbsrestaurering i Drabæks Mølle Å Ifølge Statens vandområdeplan skal der i vandplan

Læs mere

Vejledning til MiljøGIS for Vandområdeplanerne samt supplerende bemærkninger vedr. Kommunale projekter for Vandløbsrestaurering. Vers. 2.

Vejledning til MiljøGIS for Vandområdeplanerne samt supplerende bemærkninger vedr. Kommunale projekter for Vandløbsrestaurering. Vers. 2. Vejledning til MiljøGIS for Vandområdeplanerne 2015-2021 samt supplerende bemærkninger vedr. Kommunale projekter for Vandløbsrestaurering. Vers. 2. Formålet med denne vejledning er at er at give en introduktion

Læs mere

1/11. Regulering af Essedalsrenden St st. 2104

1/11. Regulering af Essedalsrenden St st. 2104 1/11 Regulering af Essedalsrenden St. 1650 st. 2104 Indhold Forord... 3 Essedalsrenden... 3 Beskrivelse af projektet.... 4 Konsekvensvurdering og betydning for vandløbet... 10 Ejerforhold... 11 Økonomi

Læs mere