Overvågning af padder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Overvågning af padder"

Transkript

1 udbudsbetingelser Entreprise 6620.R16 Overvågning af padder 66 Herning Århus >>> Etape 6620 og 6625 Funder Låsby Februar 2012

2 Indhold 6620.R16 2 af 17 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD Alment Orientering Udbud... 4 Tildelingskriterium... 4 Spørgsmål til udbudsmaterialet... 6 SÆRLIGE BETINGELSER (SB) Alment Rådgiveren Honorering Tidsfrister Ansvar... 9 GRUNDLAG OG FORUDSÆTNINGER Vejdirektoratets ydelser Rådgiverens ydelser Projektforudsætninger Rådgiverens dokumentation YDELSESBESKRIVELSER (YB)... 12

3 SB 6620.R16 3 af 17 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD 1. ALMENT Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) indeholder dels orienterende oplysninger om det udbudte projekt, dels bindende bestemmelser for udbud og tilbud. BUT er gældende frem til indgåelse af kontrakt, hvorefter BUT bortfalder. 2. ORIENTERING Nærværende Udbudsbetingelser gælder i forbindelse med udbud og kontrahering af aftale om rådgivning vedrørende Overvågning af padder i forbindelse med anlæg af 6620 og 6625 Motorvejen Funder Låsby, Silkeborg motorvejen. Opgaven betegnes herefter som Rådgivning vedrørende overvågning af padder. Etape 6620 og 6625 omfatter anlæg af motorvejen fra Funder til Låsby. I forbindelse med anlæg af Silkeborg motorvejen skal Vejdirektoratet etablere forskellige afværgeforanstaltninger, så som erstatningsvandhuller og faunapassager til padder. Baggrunden for overvågning er et ønske om at undersøge effekten og værdien af disse afværgeforanstaltninger. Arbejdet udføres iht. anlægsloven. Etape 6625 åbnes i 2015 og etape 6620 i Erstatningsvandhullerne bliver etableret i løbet af 2012 og Jordarbejdet og dermed etablering af faunapassager påbegyndes i Arbejdet med etablering af broer er påbegyndt på begge etaper. Opgaven omfatter i hovedtræk overvågning af paddernes udvikling i eksisterende og nye vandhuller, paddernes anvendelse af faunapassager samt udviklingen i paddebestande. Opgaven skal gennemføres i fire udvalgte projektstationer med en baseline registrering i 2012 efterfulgt af undersøgelser af eksisterende og de ny-etablerede vandhuller i Derefter i 2016, 2018 og 2020 undersøgelser af afværgeforanstaltninger (vandhuller og faunapassager) og paddepopulationer efter åbning af motorvejen. Oplysninger om projektet kan hentes på Opgaven skal løses i et samarbejde med Vejdirektoratets Teknik Afdeling i Skanderborg. Udbuddet er benævnt Udbud 6620.R16 Overvågning af padder Opgaven skal udføres i perioden marts 2012 til december 2020.

4 SB 6620.R16 4 af UDBUD Opgaven udbydes i indbudt licitation. Tilbud skal afgives på dansk. Kontrakt- og arbejdssproget er dansk. Tildelingskriterium Tildelingen sker på basis af det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Vejdirektoratet vil ud fra det opstillede tildelingskriterium og tilhørende underkriterier bedømme tilbuddene. Tildelingskriterierne og deres vægtning er følgende: Kriterium Vægtning Pris 50 % Metodevalg 30 % Organisation og bemanding 20 % Organisation og bemanding Der skal vedlægges: en organisationsplan med redegørelse for den organisation og bemanding, der skal gennemføre opgaven. For hver person angives medarbejderkategori, jf. Tilbudslisten. CV for de medarbejdere tilbudsgiver selv vil identificere som nøglemedarbejdere med speciel angivelse af de kompetencer, den konkrete medarbejder kan tilføre opgaven. Et CV bør ikke være på mere end 2 sider. Nøgle medarbejdere vil kun kunne udskiftes efter forudgående accept fra Vejdirektoratet. Rådgiveren skal råde over og anvende de angivne personer til gennemførelse af opgaven. Hvis der påtænkes anvendt underrådgivere, skal dette oplyses. Der lægges vægt på ved besvarelsen: at der foreslås en projektleder med dokumenteret ledelses- og samarbejdserfaring. Projektlederen skal være den ansvarlige i hele kontraktperioden. at der er relevant og høj kompetence på fagområdet, og at opgaven fordeles på et begrænset antal medarbejdere. at rådgiveren præsenterer en kompetent og robust projektorganisation Beskrivelsen af tildelingskriteriet: organisation og bemanding bør ikke overstige 1 A4 side med tillæg af eventuelle CV er. Metodevalg Ved beskrivelsen af opgavens løsning vil der blive lagt stor vægt på: en analyse, hvor rådgiveren kort beskriver de muligheder og udfordringer, som rådgiveren finder opgaven rummer og som rådgiveren vil påpege eller opliste forud for sin eventuelle løsning af opgaven.

5 SB 6620.R16 5 af 17 at rådgiveren redegør for hvilke metoder, der tænkes anvendt til gennemførelse af opgaven. at rådgiveren redegør for, hvorledes samarbejdet med Vejdirektoratet og øvrige rådgivere samt entreprenører påtænkes tilrettelagt i de forskellige faser. Dette skal specielt ses i lyset af den lange periode som rådgivningsydelsen gennemføres i. Beskrivelsen af tildelingskriteriet: metodevalg bør ikke overstige 2 A4 side med tillæg af eventuelle tegninger/plancher. Der ønskes tillige en beskrivelse af en metode til mærkning af individer i paddepopulationer jf. ydelsesbeskrivelsen Selve Mærkningen vil indgå som en option til rådgivningsydelsen og vil ikke indgå i vurderingen af kriteriet: metodevalg samt bedømmelse. Bedømmelse Kriteriet Pris tildeles karakter efter følgende regler: Tilbuddet med laveste pris (tilbudssum) gives karakteren 10. Et tænkt tilbud, hvor prisen (tilbudssummen) er kr. højere end den laveste pris, gives karakteren 0. Øvrige tilbud gives karakter ved interpolation og ekstrapolation. Negative karakterer kan forekomme. De øvrige kriterier bedømmes efter følgende metode: Der karaktergives kun med hele tal, og alle tal mellem 0 og 10 kan anvendes. To eller flere tilbud kan opnå samme karakter. Tilbuddene gives karakter i intervallet 0-10 ved en vurdering af tilbuddets oplysninger. Karakteren 0 gives til et netop acceptabelt tilbud, Karakteren 3 gives til et tilbud, der er under middel, Karakteren 5 gives til et tilbud, der er middel, Karakteren 8 gives til et tilbud, der er over middel Karakteren 10 gives til det bedst mulige tilbud, som ikke behøver at foreligge. De ikke specifikt nævnte karakterer gives for besvarelser, der ligger mellem de nævnte karakterer. Et tilbuds totalværdi findes ved summen af produkterne af vægte og karakterer for kriterierne. Det tilbud, som opnår den højeste totalværdi, er det mest fordelagtige tilbud. Vejdirektoratet vil gennemføre dette udbud ved anvendelse af to-kuvert systemet. Rådgiveren skal aflevere tilbuddet i to dele:

6 SB 6620.R16 6 af 17 Del 1 indeholdende den udfyldte Tilbudsliste, som afleveres i særskilt lukket kuvert med tydelig mærkning tilbudsliste. Del 2 indeholdende det øvrige tilbudsmateriale, som afleveres i særskilt lukket kuvert med tydelig mærkning øvrige tilbudsdokumenter. Efter modtagelse af tilbuddene vil Vejdirektoratet evaluere Del 2 af tilbudsmaterialet. Når meddelelse om resultatet af denne evaluering er tilgået de bydende, åbnes Del 1 med priselementet, og resultatet heraf meddeles de bydende umiddelbart derefter. Tilbuddet Tilbuddet vedstås i 20 dage efter tilbuddets afgivelse. Aftalen forventes indgået i marts Tilbud mærket Udbud 6620.R16 Overvågning af padder modtages som angivet i invitationen. Tilbud skal afleveres i 2 papireksemplarer og på elektronisk medie f.eks. USBnøgle eller en CD-Rom. Den elektroniske del med udfyldt Tilbudsliste i Excel format, i én selvstændig fil-mappe med Del 1 og én selvstændig fil-mappe med det øvrige tilbudsmateriale i Del 2. Der udbetales ikke vederlag for deltagelse i tilbudsgivningen og evt. kontraktindgåelse. Mærkat til påklæbning på tilbudskuverten er indeholdt i TBL. Alt tilbudsmateriale skal være mærket med rådgiverens navn. Tilbud skal indeholde: Pris ved udfyldt tilbudsliste indeholdende tro- og loveerklæring vedr. ubetalt forfalden gæld til det offentlige Besvarelsen af tildelingskriterierne Organisation og bemanding Metodevalg Spørgsmål til udbudsmaterialet Spørgsmål, der modtages senest 7 dage inden udløbet af fristen for afgivelse af tilbud, vil blive besvaret senest 4 dage inden udløbet af fristen for afgivelse af tilbud. Spørgsmål modtaget efter den angivne dato vil blive tilstræbt besvaret, afhængigt af spørgsmålets karakter. Udbudsnummeret skal indgå i begyndelsen af mailens/brevets emnebeskrivelse: 6620.R16 Overvågning af padder. Spørgsmål vedr. Dersom noget i udbudsmaterialet er den bydende uklart, skal vedkommende indhente nærmere oplysninger herom hos Vejdirektoratet.

7 SB 6620.R16 7 af 17 Spørgsmål skal sendes til: udbud@vd.dk med kopi til Projektleder Carsten Sandgaard, cac@vd.dk og Fagansvarlig Agnete Jørgensen. agjo@vd.dk Besvarelse af spørgsmål sker via rettelsesblade på under Udbud.

8 SB 6620.R16 8 af 17 SÆRLIGE BETINGELSER (SB) 1. ALMENT ad 1.0 ad Reglernes anvendelse og formål Denne SB indeholder supplerende, særlige betingelser til ABR 89 for udbuddet. De enkelte numre refererer til ABR RÅDGIVEREN ad 2.1 ad Rådgivningsaftalen Aftale indgås på grundlag af: a. Eventuelle rettelsesblade udsendt i tilbudsfasen b. Tilbudsliste (TBL) c. Udbudsbetingelser (UB) d. Vejdirektoratets standardvilkår for aftaler om rådgivning og bistand, februar 2011 som kan findes på Vejdirektoratet.dk under Aftale om rådgivning og bistand. e. Almindelige bestemmelser for teknisk rådgivning og bistand ABR 89 Oversigt over forkortelser kan findes på Vejdirektoratet.dk under Forkortelser. ad 2.3 ad Rådgivningens faser Rådgiverens bistand ydes i følgende faser: Baseline undersøgelse i 2012 og afrapportering Undersøgelse i 2014 af vandhuller eksisterende og nyetablerede og afrapportering Undersøgelse i 2016 af vandhuller eksisterende og nyetablerede samt anvendelse af faunapassager og afrapportering Undersøgelse i 2018 af vandhuller eksisterende og nyetablerede samt anvendelse af faunapassager og afrapportering Undersøgelse i 2020 af vandhuller eksisterende og nyetablerede samt anvendelse af faunapassager og afrapportering ad 2.4 ad Forhold under rådgivningen Myndighedsbehandling varetages af Vejdirektoratet. 3. HONORERING ad 3.1 ad Honorarformer Fast honorar

9 SB 6620.R16 9 af 17 Følgende rådgivningsydelser afregnes som fast honorar: 2012 Baseline undersøgelser Betaling for ydelse afregnes som følger efter aflevering af godkendt materiale til nedennævnte terminer: 2012 Baseline undersøgelser 25 % % % % % ad 3.2 ad Udlæg Rådgiveren afholder selv samtlige udlæg forbundet med udførelse af rådgivningsopgaverne og eventuelle ekstraydelser, herunder udlæg til kørsel, CAD udgifter og interne arbejdskopier, eventuelle laboratorieundersøgelser, medmindre andet er fastsat nedenfor eller konkret aftalt mellem Vejdirektoratet og rådgiveren. En sådan aftale skal være skriftlig. 4. TIDSFRISTER ad 4.1 Opgaven kan påregnes overdraget senest marts 2012 og kan igangsættes umiddelbart derefter 5. ANSVAR Rådgiveren skal straks efter indgåelse af kontrakt udarbejde en detaljeret tidsplan for base line undersøgelsen i 2012 og følge op på denne i forbindelse med statusrapportering til Vejdirektoratet. Derudover ønskes en overordnet tidsplan for forløbet i de efterfølgende 4 faser. ad 5.1 Ansvar for tidsfristoverskridelser Rådgiverens dokumentation efter hver fase skal afleveres senest 1 måned efter fasens afslutning aflevering. ad 5.2 ad Ansvar for fejl og forsømmelser Rådgiveren skal have sit professionelle ansvar forsikret med personskade på minimum 5 mio. kr. og for tingskade minimum 2 i mio. kr.. Rådgiveren kan ikke begrænse ansvaret for denne opgave til mindre end 3 mio. kr. Forsikringssummen skal til enhver tid være til rådighed i den periode aftalen gælder.

10 TAG 6620.R16 10 af 17 GRUNDLAG OG FORUDSÆTNINGER 1. VEJDIREKTORATETS YDELSER Vejdirektoratet stiller grundkort og digitalt projekt til rådighed for rådgiveren. Vejdirektoratet angiver hvilket koordinatsystem, der anvendes for opgaven. Vejdirektoratet deltager aktivt i dialogen med rådgiveren og tager løbende stilling til oplæg fra rådgiveren. Vejdirektoratet leverer i øvrigt de ydelser, som i henhold til ABR 89 er pålagt Vejdirektoratet. 2. RÅDGIVERENS YDELSER Rådgiveren skal udarbejde opgaven på baggrund af de i punkt 3.1 angivne forudsætninger, samt gældende regler, forskrifter og retningslinjer for denne type af opgave. Rådgiveren skal udarbejde en tidsplan, der skal indeholde de enkelte faseopgaver for hele projektperioden. Mødeaktivitet Rådgiveren skal påregne at afholde/deltage i følgende møde- og koordineringsaktiviteter: Opstartsmøde med Vejdirektoratet Projektmøder (efter behov) Evt. møder med myndigheder Møder med lodsejere Rådgiver skal desuden: Medvirke til koordinering af egne arbejder i forhold til Vejdirektoratets opgaver Møder forventes afholdt i Skanderborg eller på stedet for undersøgelserne. 3. PROJEKTFORUDSÆTNINGER 3.2 Kortgrundlag Grundkort, terrænmodel og øvrigt nødvendigt eksisterende materiale leveres af Vejdirektoratet. 3.3 Arealbehov og grænser mod naboer Rådgiveren skal sørge for at lodsejerne informeres om undersøgelsesaktiviteterne. Dette sker i samarbejde med Vejdirektoratet. Vejdirektoratet skal således godkende form og indhold inden lodsejerne kontaktes.

11 TAG 6620.R16 11 af Kontakt til myndigheder og ledningsejere Kontakt til myndigheder og korrespondance med myndigheder varetages af Vejdirektoratet, men rådgiver skal på vegne af Vejdirektoratet udarbejde dokumenter til brug i denne korrespondance jf. YB SB ad 2.4: 3.5 Projektmateriale Vejdirektoratet stiller nedenstående projektmateriale til rådighed, der skal danne baggrund for rådgiverens ydelser. Følgende materiale kan hentes på under Udbud : Plan , , , , , , Notat om Natura 2000 Øvrigt materiale stilles til rådighed ved projektopstart. De i projektet indhentede myndighedsgodkendelser skal overholdes, og projektet udføres i overensstemmelse hermed. 4. RÅDGIVERENS DOKUMENTATION 4.4 Tegningsmateriale Alt tegningsmateriale skal udarbejdes og leveres i henhold til Vejdirektoratets tegningsstandard, som findes på ts.vd.dk. Vejdirektoratet udleverer tegningsnummer og -navn samt strækning og stedsbetegnelse. De udleverede tegningsprisenumre m.m. må ikke fraviges. Tegninger skal udarbejdes, så de umiddelbart kan lægges i Vejdirektoratets tegningsdatabase Locator, se ts.vd.dk under Generelt. Tegninger leveres til Locator når de er kontrolleret og godkendt. Senest ved hver besigtigelse, ekspropriation og udbud. Tegninger med revisionsskyer kan ikke godkendes. Konsulenttegningshoved kan downloades fra Tegningsstandarden. Vejdirektoratet fremsender tekst, der skal stå i tegningshovedet.

12 TAG 6620.R16 12 af 17 YDELSESBESKRIVELSER (YB) Vejdirektoratet ønsker gennemført undersøgelser, der kan belyse effekten af afværgeforanstaltninger (faunapassager, paddehegn og erstatningsvandhuller) for padder, omfattet af habitatdirektivets bilag IV (spidssnudet frø og stor vandsalamander) på kort- og langsigtede udviklinger af paddebestandene efter gennemførelsen af motorvejsprojektet. Overordnede problemstillinger, der kan/ønskes belyses/belyst Hvordan er de biologiske forhold omkring eksisterende og fremtidige vandhuller herunder: Beskrivelse af biologiske forhold af områderne omkring vandhullerne bl.a. sammenligninger mellem monokultur, og 3 beskyttede naturområders funktion som sommerhabitater Vandhuls udformning herunder vandhullets fauna og flora og deres indvirkning på vandhullets kvalitet som levested for padder (også set i forhold til vandhullets alder) Overvågning af padder Hvordan er udviklingen i faunaen, specifikt paddefaunaen, efter etablering af erstatningsvandhuller Hvorfra rekrutteres der? Kan padderne finde passagerne I hvilket omfang anvender padderne passagerne? Projektet kan være med til give indsigt i, hvilke typer af erstatningsvandhuller, der fremtidigt bør anlægges, samt hvilke type af omgivelser, vandhullerne bør have, for at områdernes økologiske funktionalitet ift. padder kan udvikle sig optimalt herunder placering og etablering af faunapassager, ledelinier mm. Overvågningsprogram Ud fra de lokale forhold, der er beskrevet i Notat om Natura 2000 og kortmateriale beskrives og gennemføres et 8-årigt overvågningsprogram, der skal anskueliggøre, hvilke faktorer der påvirker og bestemmer fordelingen af padder i forbindelse med etablering af erstatningsbiotoper. Der skal gennemføres overvågning i årene 0, 2, 4, 6 og 8 efter etablering af erstatningsvandhuller. Dette betyder at baseline undersøgelserne i 2012 gennemføres inden anlæg af motorvejen er påbegyndt, undersøgelsen i 2014 foretages under anlægsarbejdet og undersøgelserne i 2016, 2018 og 2020 gennemføres efter anlæg af motorvejen. Registrering og beskrivelse af vandhuller og erstatningsvandhuller samt registrering af anvendelse af faunapassager For at sikre et grundlag til at dokumentere, hvilke parametre der er af betydning for indvandringshastighed, ynglesucces, bestandsstørrelse og andre aspekter af padders evne til at udnytte erstatningsvandhuller, gennemføres registrering af eksisterende og nye vandhuller. Eksisterende vandhuller og disses biologiske forhold undersøges i Eksisterende og nye vandhuller undersøges når de nye vandhuller er ca. 1 år gamle. Dette vil sandsynligvis være tilfældet i I 2016, 18 og 20 gennemføres undersøgelser af biologiske forhold i og ved vandhullerne, men i disse faser gennemføres også undersøgelser af paddernes brug af faunarør.

13 TAG 6620.R16 13 af 17 Projektstationer Der er udpeget 4 projektstationer. Vejdirektoratet forventer at undersøgelserne vedrørende vandhuller gennemføres på alle 4 stationer. Undersøgelserne af anvendelsen af faunapassager gennemføres på 2 projektstationer. Indsamlingsmetodik Overvågningsprogrammets beskrivelse af vandhullernes biologi tager fast udgangspunkt i DMU s værktøj til beskrivelse af vandhuller Beregning af naturtilstand for vandhuller og mindre søer. Programmet bør endvidere tilpasses dataindsamlings beskrivelsen og manual for generering af rasterkort til VD s udviklingsprojekt EDB-værktøj til at vurdere skader på bestande af padder / økologisk funktionalitet. De standardiserede data suppleres med en række data, der skal anvendes til at beskrive faunaens sammensætning med specifikt sigte på padder suppleret med visse andre organismegrupper (visse bilag IV arter samt guldsmede). De supplerende data indsamles som beskrevet i paddeundersøgelser i NOVANA-søprogrammet samt Teknisk anvisning til kortlægning af levesteder for vandhulsarter suppleret med registrering af øvrige parametre af relevans for padder såfremt disse ikke måtte indgå. Indsamling af data for brune frøer består i eftersøgning af ægklumper af disse i marts/april. Desuden eftersøges stor vandsalamander på alle lokaliteter med samme tidsforbrug i juni/juli. Samtidig indfanges brune frøer til identifikation til art, da dette ikke kan gennemføres i foråret. Resultat Årlig afrapportering efter afslutning af fasens undersøgelse i form af rapport/notet, der fremlægges ved et møde med Vejdirektoratet. På dette mødes evalueres undersøgelserne og efterfølgende undersøgelsesprogrammer gennemgås. Option Mærkning Vejdirektoratet ønsker en beskrivelse af en udvidelse af undersøgelsesprogrammet med et mærkningsprogram, der kan dokumentere bevægelser i og omkring forskellige anlægstyper herunder især brugen af faunapassager og i særdeleshed faunarør. Udpegning af projektstationer I alt indgår der 21 gamle vandhuller og 13 nye vandhuller samt en række regnvandsbassiner. Regnvandsbassinerne kan medtages i arbejdet fremadrettet. Hvert af områderne er udvalgt ud fra muligheder for ændringer i bestande enten på grund af etablering eller nedlæggelse af vandhuller. Samtidig er flere af stationerne hægtet op på etablering af faunapassager, eller på anden måde påvirket, f.eks. på grund af store ændringer i vejanlæg i nærheden og deraf følgende isolation af bestanden.

14 TAG 6620.R16 14 af 17 Projekstation 1: Fladmosen Fladmosen er et område med 6 eksisterende vandhuller på begge sider, i alt 5 indenfor kort afstand syd for motorvejen, samt 1 nord for. Desuden etableres 3 nye vandhuller i området samt 2 regnvandsbassiner. Der er refugier og ledelinier i form af levende hegn og skov. Der etableres 2 faunarør og en faunapassage. Projektets mulige interesseområder: Indvandring i nye vandhuller. Hvilke vandhuller er sink og source. Indvandringsveje. Er digerne refugier, spredningsveje, vinterhabitater Vil padder anvende både faunarør og faunapassage? Vil faunarøret i vest blive foretrukket på grund af de bedre ledelinier? Station 1: Fladmosen

15 TAG 6620.R16 15 af 17 Projekstation 2: Høje Kelstrup Høje Kelstrup området er rig på vandhuller. Området skæres i flere stykker og isoleres delvist ved etablering af nye veje. Vandhullerne er flere steder omkranset af mose, der giver god mulighed for lokal fouragering. Der findes 11 vandhuller nord for den kommende motorvej, samt 2 syd for. Der etableres yderligere 5 vandhuller i området samt flere regnvandsbassiner. Der er refugier og ledelinier i form af diger og skov. 2 faunarør binder områderne sammen. Projektets mulige interesseområder: Indvandringsveje/vandringsveje Er diget refugier, spredningsveje, vinterhabitater? Hvordan udvikler de enkelte subpopulationer sig? Vil der ske lokal extinction i området, der kranses af veje? Vil faunarørene i den nye vej blive anvendt, og i hvor høj grad. Anvendes faunarørene både vest-øst og øst-vest? Station 2: Høje Kelstrup

16 TAG 6620.R16 16 af 17 Projekstation 3: Torslund Bakke Område øst for større skovstrækning, Nordskoven, med 2 forskelligartede søer nord for vejen giver mulighed for overvintring, fourageringsområde ved nyetableret løvskov. Syd for vejen etableres 2 nye søer langt fra eksisterende populationer. Der kan ikke rekruteres fra de nordlige søer mod de sydlige nyetablerede. Projektets mulige interesseområder: Indvandringsveje/vandringsveje Hvor stor er vandringen fra de 2 gamle søer mod den nye løvskov Hvordan vil faunaen i de 2 nye søer udvikles sig? Hvilke arter indvandrer og hvor kommer de fra? Station 3: Torslund Bakke

17 TAG 6620.R16 17 af 17 Projekstation 4: Flensted Krat Skovområde, der skæres i flere stykker, med 2 vandhuller, der fjernes i skoven omkring ejendomme ved st. 1.4 og der etableres 3 nye syd for skoven. Der er refugier og ledelinier i form af skov. Projektets mulige interesseområder: Hvordan faunaen udvikles i de nye vandhuller? Der er tilført vandhulsyngel til de nye søer hvordan vil disse klare sig? Station 4: Flensted Krat

18 Vejdirektoratet har lokalkontorer i Aalborg, Fløng, Herlev, Herning, Middelfart, Næstved og Skanderborg samt hovedkontor i København. Find mere information på vejdirektoratet.dk. anlægsdivisionen Thomas Helsteds Vej 11 Postboks Skanderborg Telefon Telefax vd@vd.dk vejdirektoratet.dk

UDBUDSBETINGELSER ENTREPRISE 6620.R18. Overvågning af padder Baseline Herning Århus >>> Etape 6620 og 6625 Funder Låsby MARTS 2012

UDBUDSBETINGELSER ENTREPRISE 6620.R18. Overvågning af padder Baseline Herning Århus >>> Etape 6620 og 6625 Funder Låsby MARTS 2012 UDBUDSBETINGELSER ENTREPRISE 6620.R18 Overvågning af padder Baseline 2012 66 Herning Århus >>> Etape 6620 og 6625 Funder Låsby MARTS 2012 Indhold 6620.R18 2 af 14 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD

Læs mere

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor Udbudsbetingelser Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor November 2014 1 af 8 UDBUD ANALYSE AF MULIGHEDER FOR ØGET KAPACITET PÅ MOTORRING 3, HERUNDER KØRSEL

Læs mere

Bygherrerådgivning i forbindelse med udvidelse af Hanstholm Havn BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) JANUAR 2016

Bygherrerådgivning i forbindelse med udvidelse af Hanstholm Havn BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) JANUAR 2016 Bygherrerådgivning i forbindelse med udvidelse af Hanstholm Havn BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) JANUAR 2016 28-01-2016 UDKAST TIL BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) SIDE 2 af 7 1. ALMENT Bestemmelser

Læs mere

BUT. Udbud AD-AG.R04. Ortofoto og højdemodel på strækningen Sdr. Borup - Assentoft. November 2014

BUT. Udbud AD-AG.R04. Ortofoto og højdemodel på strækningen Sdr. Borup - Assentoft. November 2014 BUT Udbud AD-AG.R04 Ortofoto og højdemodel på strækningen Sdr. Borup - Assentoft November 2014 2 af 6 Indhold AD-AG.R04 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3 2.

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER ENTREPRISE 12810.210. Etablering af vandhuller. Næstved - Rønnede >>> Næstved omfartsvej DECEMBER 2013

UDBUDSBETINGELSER ENTREPRISE 12810.210. Etablering af vandhuller. Næstved - Rønnede >>> Næstved omfartsvej DECEMBER 2013 UDBUDSBETINGELSER ENTREPRISE 12810.210 Etablering af vandhuller Næstved - Rønnede >>> Næstved omfartsvej DECEMBER 2013 12810.210 Etablering af vandhuller. Udbudsbetingelser. Orientering. I forbindelse

Læs mere

Rådgivning vedr. tilsyn med bygværker

Rådgivning vedr. tilsyn med bygværker Rådgivning vedr. tilsyn med bygværker 1 af 20 Rådgivning vedr. tilsyn med bygværker 2 af 20 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD... 3 1. Alment... 3 2. Orientering... 3 3. Udbud... 4 3.1.

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01. Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014

UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01. Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014 UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01 Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014 2 af 7 Indhold AGGERS.R01 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3

Læs mere

RÅDGIVNING H20.06.R01

RÅDGIVNING H20.06.R01 UDBUDSBETINGELSER RÅDGIVNING H20.06.R01 Rådgivning vedrørende støjskærm ved Kongsted N. rasteplads AUGUST 2014 2 af 9 SIDE H20.06.R01 Indhold Indholdsfortegnelse BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)...

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud Rammeaftale VIKING-projektsekretær for EasyWay VIKING sekretariatet. Oktober 2014

Bestemmelser om udbud og tilbud Rammeaftale VIKING-projektsekretær for EasyWay VIKING sekretariatet. Oktober 2014 Bestemmelser om udbud og tilbud Rammeaftale VIKING-projektsekretær for EasyWay VIKING sekretariatet Oktober 2014 2 af 10 Indholdsfortegnelse BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD... 3 1. ALMENT... 3 2. ORIENTERING...

Læs mere

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) 1. ALMENT Bestemmelser om udbud og

Læs mere

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT), OVERSÆTTELSE-ENGELSK

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT), OVERSÆTTELSE-ENGELSK DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. marts 2014 14/02645-1 Tea Dyrbye Jensen tdj@vd.dk 7244 3130 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT), OVERSÆTTELSE-ENGELSK 1. ALMENT Bestemmelser om udbud og tilbud

Læs mere

Rammeaftale. Entreprise AD-AG.R03. Rammeaftale om afsætning af grænser til forretninger på Ringsted - Femern. November 2014

Rammeaftale. Entreprise AD-AG.R03. Rammeaftale om afsætning af grænser til forretninger på Ringsted - Femern. November 2014 Rammeaftale Entreprise AD-AG.R03 Rammeaftale om afsætning af grænser til forretninger på Ringsted - Femern November 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 30. oktober 2014 14292-3 Svend Elgaard

Læs mere

Offentligt udbud af totalrådgivning i forbindelse med:

Offentligt udbud af totalrådgivning i forbindelse med: Tilbudsbetingelser Offentligt udbud af totalrådgivning i forbindelse med: Udvidelse af Fur havn Skive Kommune 08-05-2014 Indhold Orientering... 3 Klient... 3 Tilbudsgrundlag... 3 Spørgsmål i tilbudsfasen...

Læs mere

Overvågning af padder - baseline 2012

Overvågning af padder - baseline 2012 Overvågning af padder - baseline 2012 66 Herning Århus, Etape 6620 og 6625 Funder Låsby Notat 11. november 2012 (1. udgave) Af Per Klit Christensen og Martin Hesselsøe AMPHI Consult er et landsdækkende

Læs mere

Betingelser om udbud og tilbud

Betingelser om udbud og tilbud Betingelser om udbud og tilbud Levering af GNSS-modtagere August 2015 Indhold 1. ALMENT... 4 2. ORIENTERING... 4 3. UDBUDSFORRETNINGEN... 4 3.1 Udbudsform... 4 3.2 Udbudsmaterialet... 4 3.3 Udvælgelse...

Læs mere

UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING

UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Oktober 2011 11/16307 Hans-Carl Nielsen hcn@vd.dk 11/16249 7244 3652 Hans-Carl Nielsen h UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING BESTEMMELSER

Læs mere

Børn og Unge, Aarhus Kommune

Børn og Unge, Aarhus Kommune Børn og Unge, Aarhus Kommune UDBUDSBETINGELSER Udbud af kontrakt om Hovedrapport og prioriteringskort i trivselsundersøgelse i Børn og Unge 2015 1 Indhold INDHOLD... 2 1. INDLEDNING... 3 2. ORDREGIVER...

Læs mere

ANNONCERING - HUSFOTOGRAF

ANNONCERING - HUSFOTOGRAF DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Eva Tolstrup Ziegler etz@vd.dk ANNONCERING - HUSFOTOGRAF 1. ORIENTERING Nærværende annoncering gælder i forbindelse med udbud og kontrahering af aftale om rådgivning

Læs mere

RAMMEAFTALER ITS RÅDGIVNING

RAMMEAFTALER ITS RÅDGIVNING RAMMEAFTALER ITS RÅDGIVNING BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) MAJ 2013 Niels Juels Gade 13 1022 København K vd@vd.dk EAN 5798000893450 Postboks 9018 Telefon 7244

Læs mere

Offentligt udbud. Levering af vejbelysningsarmaturer Udbudsbetingelser

Offentligt udbud. Levering af vejbelysningsarmaturer Udbudsbetingelser Offentligt udbud Levering af vejbelysningsarmaturer Udbudsbetingelser Juni 2015 Viborg Kommune Levering af vejbelysnings armaturer INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 BESTEMMELSER OM UDBUD OG

Læs mere

Rettelsesbrev nr. 1 Rådgivning - Separatkloakering Ugerløse

Rettelsesbrev nr. 1 Rådgivning - Separatkloakering Ugerløse Dato 18-03-2014 Sagsnr. 3117 Sagsbeh als Rettelsesbrev nr. 1 Rådgivning - Separatkloakering Ugerløse Bygherre har følgende ændringer til udbudsmaterialet: Holbæk Forsyning A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk

Læs mere

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) TILBUDS OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) RAMMEAFTALER. Planlægning af mindre anlæg MARTS 2014

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) TILBUDS OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) RAMMEAFTALER. Planlægning af mindre anlæg MARTS 2014 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) TILBUDS OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) RAMMEAFTALER Planlægning af mindre anlæg MARTS 2014 2 af 16 Indholdsfortegnelse BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD... 3 1. ALMENT...

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNINGSYDELSER RENSEANLÆG A-Z BIOFOS A/S. post@biofos.dk www.biofos.dk

UDBUDSBETINGELSER RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNINGSYDELSER RENSEANLÆG A-Z BIOFOS A/S. post@biofos.dk www.biofos.dk BIOFOS A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K post@biofos.dk www.biofos.dk Tlf: +45 32 57 32 32 CVR nr. 25 60 19 20 UDBUDSBETINGELSER RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNINGSYDELSER RENSEANLÆG A-Z BIOFOS A/S Indhold

Læs mere

Udbudsbetingelser H06027.R02. Brorådgivning. H060 Østjyske Motorvej Ombygning TSA 49 Aarhus S - Genvejen. Maj 2016

Udbudsbetingelser H06027.R02. Brorådgivning. H060 Østjyske Motorvej Ombygning TSA 49 Aarhus S - Genvejen. Maj 2016 Udbudsbetingelser H06027.R02 Brorådgivning H060 Østjyske Motorvej Ombygning TSA 49 Aarhus S - Genvejen Maj 2016 Dokumentnr. 16/05980-5 2 af 6 H06027.R02 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD

Læs mere

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN I/S Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Ordregiver... 2 3. Kontraktperiode... 3 4. Udbudsform og forhandlingsforløb...

Læs mere

Entreprise Etablering af Erstatningsvandhuller. Tilbudsliste. 12 København Frederikssund >>> 1220 Motorring 4 Tværvej N.

Entreprise Etablering af Erstatningsvandhuller. Tilbudsliste. 12 København Frederikssund >>> 1220 Motorring 4 Tværvej N. Tilbudsliste Entreprise 1220.270 Etablering af Erstatningsvandhuller 12 København Frederikssund >>> 1220 Motorring 4 Tværvej N november 2011 Tilbudsgiver: navn: adresse: # Vedrørende Anlægsdivisionen Projektkontor

Læs mere

Holstebromotorvejen Entreprise 6717.001 Sinding - Gødstrup Entreprise 6717.002 Gødstrup - Snejbjerg

Holstebromotorvejen Entreprise 6717.001 Sinding - Gødstrup Entreprise 6717.002 Gødstrup - Snejbjerg Holstebromotorvejen Entreprise 6717.001 Sinding - Gødstrup Entreprise 6717.002 Gødstrup - Snejbjerg Orienteringsmøde 17. sept. 2014 Program Velkomst og præsentation Gennemgang af 6717.001 Gennemgang af

Læs mere

Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse Nyt korttidscenter, Leos Plejecenter, Bargumsvej 2, 6270 Tønder. Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder

Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse Nyt korttidscenter, Leos Plejecenter, Bargumsvej 2, 6270 Tønder. Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse Nyt korttidscenter, Leos Plejecenter, Bargumsvej 2, 6270 Tønder - Kongevej 57 6270 Tønder Oktober 2012 Team Ejendomme 1 Indholdsfortegnelse Indhold Almindelig

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed...

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed... UDBUDSBETINGELSER Indhold 1. Indledning... 2 2. Udbuddets formål... 2 3. Ordregivende myndighed... 2 3.1. Afdeling og kontaktperson... 2 4. Udbudsmateriale... 3 5. Fortrolighed... 4 6. Tidsplan... 4 7.

Læs mere

Udbudsbetingelser AD-AG.R13. Rammeaftale om støjberegningsydelser. December 2015

Udbudsbetingelser AD-AG.R13. Rammeaftale om støjberegningsydelser. December 2015 Udbudsbetingelser AD-AG.R13 Rammeaftale om støjberegningsydelser December 2015 2 af 10 Indhold AD-AG.R13 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3 2. Orientering...

Læs mere

UDBUDSSKRIVELSE Vintertjeneste i Ilulissat

UDBUDSSKRIVELSE Vintertjeneste i Ilulissat QAASUITSUP KOMMUNIA Stab for Anlæg, Miljø & Infrastruktur Noah Mølgårdip Aqq. 9 Postboks 1023 3952 Ilulissat UDBUDSSKRIVELSE Vintertjeneste i Ilulissat Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER PLA-PA.R004. Jernbanebro over Vejle Fjord - hydraulisk modellering i forbindelse med VVM AUGUST 2014

UDBUDSBETINGELSER PLA-PA.R004. Jernbanebro over Vejle Fjord - hydraulisk modellering i forbindelse med VVM AUGUST 2014 UDBUDSBETINGELSER PLA-PA.R004 Jernbanebro over Vejle Fjord - hydraulisk modellering i forbindelse med VVM AUGUST 2014 2 af 9 Indhold PLA-PA.R004 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)...

Læs mere

Rammeaftale om vejprojektering mv.

Rammeaftale om vejprojektering mv. udbudsbetingelser Rammeaftale om vejprojektering mv. vedrørende mindre anlægsopgaver november 2013 2 af 11 Indhold Rammeaftale om vejprojektering mv. vedrørende mindre anlægsopgaver INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud Side 1 af 8 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE Side Orientering... 2 Bestemmelser om udbud og tilbud... 3 Egnethed... 3 Konsortier/underentreprenører...

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rådgivning og detailprojektering af kalkfældningsanlæg. Side 1 af 11

Udbudsbetingelser. Rådgivning og detailprojektering af kalkfældningsanlæg. Side 1 af 11 Udbudsbetingelser Rådgivning og detailprojektering af kalkfældningsanlæg på Værket ved Marbjerg Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 2 UDBUDSMATERIALET... 3 3 KONTAKTPERSONER... 4

Læs mere

ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014

ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 MAJ 2015 ESBJERG KOMMUNE ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 RÅDGIVERYDELSER 2015-2016 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB) ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

Vintertjeneste med specialmaskiner 2013

Vintertjeneste med specialmaskiner 2013 bestemmelser om udbud og tilbud Vintertjeneste med specialmaskiner 2013 Februar 2013 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. februar 2013 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) VINTERTJENESTE MED SPECIALMASKINER

Læs mere

Udbudsbetingelser Rådgivning

Udbudsbetingelser Rådgivning Udbudsbetingelser Rådgivning 93200.R09 Supplerende geotekniske undersøgelser Storstrømsbroen November 2016 Dokumentnr. 16/11848-3 2 af 7 Indhold 93200.R09 Supplerende geotekniske undersøgelser INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud Side 1 af 8 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE Side Orientering... 2 Retsgrundlaget... 3 Tilbudsfasen... 3 Randers Kommunes kontrolbud... 4 Tilbudsafgivelsen...

Læs mere

Generelle udbudsbetingelser

Generelle udbudsbetingelser Generelle udbudsbetingelser Kapitel 1 i forbindelse med udbud af Flytteservice Side 1 af 7 Forord Herlev Kommune udbyder herved Flytteservice i henhold til de forvaltningsretlige principper. Kommunen har

Læs mere

Udbud af ingeniørrådgivning til projektet Brådalvej Cykelstiprojekt Tilbudsgrundlag (TG)

Udbud af ingeniørrådgivning til projektet Brådalvej Cykelstiprojekt Tilbudsgrundlag (TG) Udbud af ingeniørrådgivning til projektet Brådalvej Cykelstiprojekt Tilbudsgrundlag (TG) 1 Indhold 1 Orientering 1.1 Udbuddet 1.2 Klient 1.3 Rammeaftale 1.4 Tilbudsgrundlag 1.5 Opgavens overdragelse 2

Læs mere

ENTREPRISE 1150.51. Beplantning af nabohaver TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG. Holbækmotorvejen M11 >>> Fløng - Roskilde Vest JANUAR 2011

ENTREPRISE 1150.51. Beplantning af nabohaver TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG. Holbækmotorvejen M11 >>> Fløng - Roskilde Vest JANUAR 2011 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG ENTREPRISE 1150.51 Beplantning af nabohaver Holbækmotorvejen M11 >>> Fløng - Roskilde Vest JANUAR 2011 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE...

Læs mere

1 Bestemmelse om udbud og tilbud

1 Bestemmelse om udbud og tilbud 1 Bestemmelse om udbud og tilbud 1.1 Generelt Sønderborg Kommune (i det efterfølgende nævnt Ordregiver) udbyder ved nærværende udbud udførelse af vintertjeneste i Sønderborg Kommune. Arbejdet er udbudt

Læs mere

SIDE 1 af 14 BUT ANL-ANA.R003

SIDE 1 af 14 BUT ANL-ANA.R003 1 af 14 BUT ANL-ANA.R003 2 af 14 BUT ANL-ANA.R003 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3 2. Orientering... 3 3. Udbud... 3 4. Spørgsmål til udbudsmaterialet... 4

Læs mere

ANNONCERING AF TILBUDSINDHENTNING

ANNONCERING AF TILBUDSINDHENTNING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. marts 2012 12/03282-1 Lene Tørnæs Helbo lthe@vd.dk +45 7244 3749 ANNONCERING AF TILBUDSINDHENTNING BYGHERRERÅDGIVNING FOR BROER I ENTREPRISE 0410.001, UDBYGNING

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud Side 1 af 9 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE Side Orientering... 2 Bestemmelser om udbud og tilbud... 3 Egnethed... 3 Konsortier/underentreprenører...

Læs mere

LEVERANCE AF FARTVISERE

LEVERANCE AF FARTVISERE UDBUDSBETINGELSER (BUT) LEVERANCE AF FARTVISERE JULI 2013 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON BESTEMMELSER

Læs mere

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 FEBRUAR 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 24. februar 2014 PJA BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD GENMARKERING AF

Læs mere

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 FEBRUAR 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 20. februar 2014 TILBUDS- OG AFREGNINGS- GRUNDLAG GENMARKERING AF KØREBANEAFMÆRKNING

Læs mere

RAMMEAFTALER VEJREGELRÅDGIVNING RÅDGIVER

RAMMEAFTALER VEJREGELRÅDGIVNING RÅDGIVER DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. september 2011 Tea Dyrbye Jensen tdj@vd.dk 7244 3130 RAMMEAFTALER VEJREGELRÅDGIVNING RÅDGIVER BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) SEPTEMBER 2011 Niels Juels

Læs mere

Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER. Vil fremgå af rekvisitionen for de konkrete opgaver.

Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER. Vil fremgå af rekvisitionen for de konkrete opgaver. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON November 2013 13/18808-1 Morten Weigand mwe@vd.dk 7244 3059 Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER SAP OPGAVENR.

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark 10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende vil der være mulighed

Læs mere

TILBUDSLISTE RÅDGIVERUDBUD. Trafikal Drift 2013-2016 SEPTEMBER 2012 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE:

TILBUDSLISTE RÅDGIVERUDBUD. Trafikal Drift 2013-2016 SEPTEMBER 2012 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: TILBUDSLISTE RÅDGIVERUDBUD Trafikal Drift 2013-2016 SEPTEMBER 2012 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 1 af 3 BILAG 4 - Undertegnede tilbudsgiver tilbyder hermed på de i "Rammeaftale

Læs mere

RAMMEAFTALER MILJØUNDERSØGELSER

RAMMEAFTALER MILJØUNDERSØGELSER RAMMEAFTALER MILJØUNDERSØGELSER BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) FEBRUAR 2011 Niels Juels Gade 13 1022 København K vd@vd.dk EAN 5798000893450 Postboks 9018 Telefon 7244 3333 vejdirektoratet.dk SE

Læs mere

Herning Kommune. Vesterholmvej, Herning. Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT)

Herning Kommune. Vesterholmvej, Herning. Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) April 2013 April 2013 Version 0 Dato 2013-04-05 Udarbejdet af RWJ Kontrolleret af KES Godkendt af KMLJ Rambøll Danmark A/S Poulsgade 8 DK-7400 Herning Danmark Telefon

Læs mere

Ved tilbudsafgivelse skal anføres på tilbudslistens side A, at tilbuddet også afgives i henhold til rettelsesblad nr. 1, 2, 3, 4 og 5.

Ved tilbudsafgivelse skal anføres på tilbudslistens side A, at tilbuddet også afgives i henhold til rettelsesblad nr. 1, 2, 3, 4 og 5. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. september 2012 12/04297-9 Carsten Sandgaard cac@vd.dk 7244 2220 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende Totalentrepriseudbud 6620.102 Landskabsbroer

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700. Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej. Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700. Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej. Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700 Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012 UKP Indhold 6620 700 Udbudskontrolplaner Entreprenøren skal udarbejde en kontrolplan

Læs mere

Juridisk rådgivning og bistand ifm. etable- ring af fælles forsyningsselskab UDBUDSBETINGELSER November 2014 emcon a/s

Juridisk rådgivning og bistand ifm. etable- ring af fælles forsyningsselskab UDBUDSBETINGELSER November 2014 emcon a/s Holbæk, Roskilde, Lejre og Sorø Forsyning Juridisk rådgivning og bistand ifm. etablering af fælles forsyningsselskab UDBUDSBETINGELSER Ordrupvej 60 DK-2920 Charlottenlund telefon +45 39 97 00 00 a/s reg.

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOFYSISKE UNDERSØGELSER

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOFYSISKE UNDERSØGELSER DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 93200.R04/14210.R02 AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOFYSISKE

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE

UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE INDHOLD 1. Indledning 1 2. Den ordregivende myndighed 1 3. Udbudsmaterialet 2 4. Tidsplan for udbudsforretningen

Læs mere

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor Aftale om rådgivning og bistand Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor November 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON November 2014 14/14540 Hans-Carl

Læs mere

BILAG 2 RAMMEAFTALE OM ITS RÅDGIVNING

BILAG 2 RAMMEAFTALE OM ITS RÅDGIVNING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Maj 2013 Vibeke Schiøler Sørensen vs@vd.dk 72443187 BILAG 2 RAMMEAFTALE OM ITS RÅDGIVNING SAP OPGAVENR. ITS_UDBUD FAKTURAREFERENCE Vil fremgå

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT)

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Dato 8. december 2014 Sagsbehandler Katrine Søborg Høyer Mail kash@vd.dk Telefon +45 7244 3117 Dokument 14/09168-38 Side 1/7 Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) 1. ALMENT Bestemmelser om udbud og tilbud

Læs mere

Annoncering. Udbud af autolifte for: ERHVERVSSKOLEN NORDSJÆLLAND Milnervej 48 3400 Hillerød

Annoncering. Udbud af autolifte for: ERHVERVSSKOLEN NORDSJÆLLAND Milnervej 48 3400 Hillerød Annoncering Udbud af autolifte for: ERHVERVSSKOLEN NORDSJÆLLAND Milnervej 48 3400 Hillerød Januar 2014 1. Indledning... 2 1.1 Udbuddets omfang... 2 2. Udbudsbetingelser... 3 2.1 Udbudsform... 3 2.2 Tilbud

Læs mere

Ny Gasmålestation UDBUD: TILBUDSBREV

Ny Gasmålestation UDBUD: TILBUDSBREV Til De bydende Dokumenttype Tilbudsbrev Dato Marts 2015 Ny Gasmålestation UDBUD: TILBUDSBREV Projekt Nyt Varmesystem BIOFOS, Ny Gasmålestation UDBUD: TILBUDSBREV Revision 01 Dato Marts 2015 Udarbejdet

Læs mere

Til bydende entreprenører på offentlig licitation

Til bydende entreprenører på offentlig licitation Til bydende entreprenører på offentlig licitation Ombygning af Juniorklub, Jyllandsgade 16, 6520 Toftlund Murer: Ny gulvkonstruktion, ny flisebelægning, ny nedsivningsanlæg, nedrivningsarbejde Tømrer:

Læs mere

TILBUDSLISTE ENTREPRISE Levering af CE-mærket vejautoværn. Herning Aarhus >>> Funder Låsby MARTS 2014 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE:

TILBUDSLISTE ENTREPRISE Levering af CE-mærket vejautoværn. Herning Aarhus >>> Funder Låsby MARTS 2014 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: TILBUDSLISTE ENTREPRISE 6620.771 Levering af CE-mærket vejautoværn Herning Aarhus >>> Funder Låsby MARTS 2014 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: # Anlægsdivisionen Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg LICITATION

Læs mere

Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse ved udvidelse af Tønder Distriktskole, Holmevej 2, 6270 Tønder

Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse ved udvidelse af Tønder Distriktskole, Holmevej 2, 6270 Tønder Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse ved udvidelse af Tønder Distriktskole, Holmevej 2, 6270 Tønder Kongevej 57 6270 Tønder April 2012 Nyt Læringscenter, Tønder Distriktskole Team Ejendomme 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Væksthus Midtjylland udbyder opgaven vedrørende Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene

Væksthus Midtjylland udbyder opgaven vedrørende Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene Væksthus Midtjylland udbyder opgaven vedrørende Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene Generelle forhold omkring udbuddet Ordregiver er: Væksthus Midtjylland

Læs mere

Opgaven annonceres som to separate kontrakter, 1 for rengøring og 1 for vinduespolering.

Opgaven annonceres som to separate kontrakter, 1 for rengøring og 1 for vinduespolering. Indledning Holbæk Service A/S inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på indendørs rengøring (14 lokationer) samt vinduespolering (7 lokationer) hos Holbæk

Læs mere

Udbud og tildeling Vintertjeneste Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse Dato: Marts Indholdsfortegnelse

Udbud og tildeling Vintertjeneste Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse Dato: Marts Indholdsfortegnelse Udbud og tildeling Indholdsfortegnelse Dato: Marts 2018 UDBUD OG TILDELING Indholdsfortegnelse Side 1 ORIENTERING...1 1.1 VINTERTJENESTE RUTENUMMEREREDE VEJE...1 1.2 VINTERTJENESTE - KOMMUNEVEJE...1 1.3

Læs mere

Aftale om rådgivning og bistand PLA-PA.R003 Geoteknisk rådgivning

Aftale om rådgivning og bistand PLA-PA.R003 Geoteknisk rådgivning Aftale om rådgivning og bistand PLA-PA.R003 Geoteknisk rådgivning 89800 Jernbanebro over Vejle Fjord Oktober 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

Læs mere

Udbudsbrev. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014

Udbudsbrev. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014 Udbud på Vintertjenester til Fredericia kommune Offentligt udbud Juni 2014 Tovholder for udbuddet: Fredericia Kommune: Att.: Malene Frederiksen Gothersgade 20 DK-7000 Fredericia Danmark malene.frederiksen1@fredericia.dk

Læs mere

PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER

PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER I henhold til lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter, opfordrer Hillerød Kommune hermed interesserede

Læs mere

VIKING-samarbejde - genudbud

VIKING-samarbejde - genudbud Bestemmelser om udbud og tilbud - BUT Udbud af rammeaftale vedrørende konsulentassistance i forbindelse med VIKING-samarbejde - genudbud December 2017 Dokumentnr. 2 af 9 Indhold

Læs mere

Annoncering af koncessionsaftaler på udlejning af kanoer på Storåen.

Annoncering af koncessionsaftaler på udlejning af kanoer på Storåen. Annoncering af koncessionsaftaler på udlejning af kanoer på Storåen. Tidsplan 01.04 2016 Annoncering af koncessionsaftalen 15.04.2016 Frist for afgivelse af spørgsmål 22.04.2016 kl. 12 Frist for afgivelse

Læs mere

Generelle vilkår. Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service. Juli 2008

Generelle vilkår. Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service. Juli 2008 Generelle vilkår Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service Juli 2008 Indhold 0 Indledning/generelle forhold 0.1 Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service 0.1.1 Simpelt Mini-udbud

Læs mere

RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND. ANL-UDB.R003 VEJARKITEKTUR, LANDSKAB OG BEPLANTNING

RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND. ANL-UDB.R003 VEJARKITEKTUR, LANDSKAB OG BEPLANTNING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. juli 2013 13/13849 Anne Mette Sommer anso@vd.dk 7244 2239 RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND. ANL-UDB.R003 VEJARKITEKTUR, LANDSKAB OG BEPLANTNING SAP OPGAVENR.

Læs mere

Randers Kommune, Kultur og Borgerservice 22. august 2008 Udbud af grønne plejeopgaver Idrætsanlæg Betingelser Side 1 af 9

Randers Kommune, Kultur og Borgerservice 22. august 2008 Udbud af grønne plejeopgaver Idrætsanlæg Betingelser Side 1 af 9 Betingelser Side 1 af 9 Betingelser Indholdsfortegnelse Grundlaget for tjenesteyderens tilbud og arbejdets udførelse... 2 Almindelige bestemmelser... 2 Randers Kommunes udbud... 2 Tjenesteyderens tilbud...

Læs mere

Notat om. opgaver, serviceniveau mv. i forbindelse med udbud. af veje/grønne områder

Notat om. opgaver, serviceniveau mv. i forbindelse med udbud. af veje/grønne områder Notat om opgaver, serviceniveau mv. i forbindelse med udbud af veje/grønne områder 1. Omfang af udbuddet Plan og Teknikudvalget besluttede på mødet den 27. marts 2013 at gennemføre udbud af Drifts opgaver

Læs mere

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk HOVEDENTREPRISE UDBUDSBREV-UDBUDSBETINGELSER Maj 2018 Bygherre Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Rådgiver Orbicon A/S Gasværksvej 4

Læs mere

Udbud af kommunikations- og kampagneydelser samt markedsføringsopgaver 2012. Udbudsbetingelser

Udbud af kommunikations- og kampagneydelser samt markedsføringsopgaver 2012. Udbudsbetingelser Udbud af kommunikations- og kampagneydelser samt markedsføringsopgaver 2012 Udbudsbetingelser Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Ydelser og opgaver... 4 3. Udbydende myndighed... 5 4. Udbudsmaterialet...

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. <Tilføj dato> <Tilføj dok. nr,> <Tilføj sagsbehandler> <Tilføj mail> <Tilføj telefonnr.>

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. <Tilføj dato> <Tilføj dok. nr,> <Tilføj sagsbehandler> <Tilføj mail> <Tilføj telefonnr.> DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE: 1052.R05 RÅDGIVNING VEJ OG

Læs mere

SKI's ordbog. Forklaring. Ord

SKI's ordbog. Forklaring. Ord SKI's ordbog En forklaring på begreber, der ofte bruges af SKI ver. 2.5 Ord Forklaring Aftalenummer Et tal, der henviser til en specifik rammeaftale. Hver aftale har et egentligt navn, som beskriver hvad

Læs mere

BUT VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering. Maj 2017

BUT VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering. Maj 2017 BUT VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering Maj 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3 2. Orientering... 3 3. Udbud... 3 4.

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VED- RØRENDE H20.06.R01 STØJSKÆRM VED KONGSTED N. RASTEPLADS.

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VED- RØRENDE H20.06.R01 STØJSKÆRM VED KONGSTED N. RASTEPLADS. Dato 10. juli 2014 Sagsbehandler Anja Ernfelt Poulsen Mail aea@vd.dk Telefon 7244 3743 Dokument 14/07245-2 Side 1/1 AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VED- RØRENDE H20.06.R01 STØJSKÆRM VED KONGSTED N. RASTEPLADS.

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks UDBUDSBETINGELSER for Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er:

Læs mere

Rådgiverydelse i forbindelse med projektering af Paamiut Nød elværk.

Rådgiverydelse i forbindelse med projektering af Paamiut Nød elværk. Rådgiverydelse i forbindelse med projektering af Paamiut Nød elværk. Afgivelse af tilbud: Bud fremsendes eller overbringes til: Nukissiorfiit, Issortarfimmut 3, Postboks 1080, 3900 Nuuk. Kuverter med tilbud

Læs mere

Udbudsmateriale Energimærkning (EMO)

Udbudsmateriale Energimærkning (EMO) 1. december 2014 Udbudsmateriale Energimærkning (EMO) 1. Udbyder/ordregiver 2. Kontaktperson Forretningsfører Jytte Dam E-mail: jd@bak-bornholm.dk 3. Beskrivelse af ydelse ønsker gennemført energimærkning

Læs mere

Levering af vintermateriel

Levering af vintermateriel Levering af vintermateriel Saltspredere til kørebaner og stier Juli 2017 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Alment 3 2 Orientering 3 3 Bestemmelser om udbud og tilbud 4 3.1 Oplysninger om skatter, miljøbeskyttelse,

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041 & Svar 1 & Svar Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i 10/14041 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. ene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor.

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE UNDERSØGELSER VED AGGERSUNDBROEN

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE UNDERSØGELSER VED AGGERSUNDBROEN DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE UNDERSØGELSER VED

Læs mere

26.06.2014. Tilbudsgrundlag. Offentligt udbud af salg af Administrationsbygninger og bibliotek i Støvring. Hobrovej 88 90 Bavnebakken 9.

26.06.2014. Tilbudsgrundlag. Offentligt udbud af salg af Administrationsbygninger og bibliotek i Støvring. Hobrovej 88 90 Bavnebakken 9. 26.06.2014 Tilbudsgrundlag Offentligt udbud af salg af Administrationsbygninger og bibliotek i Støvring Hobrovej 88 90 Bavnebakken 9 Side 1 af 5 Indhold: 1) Orientering a) Udbuddet b) Sælgeren c) Tilbudsgrundlag

Læs mere