Overblik over høringssvar

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Overblik over høringssvar"

Transkript

1 Overblik over høringssvar Følgende oversigt tager udgangspunkt i Skoleudvalget og Familie- og Socialudvalgets udsendelse af forslag om en ny organisering af Aalborg Kommunes fællestibud. Det er d. 5 februar og 8. februar blevet vedtaget, at forslaget skal i høring med høringsfrist d. 3. maj. 1. Tilbuddenes organisatoriske placering under en folkeskole (og ledelse?) LMU Visitation og Familiepleje: Ser det som en fordel, at tilbuddene kan komme tættere på de processer, der rører sig i folkeskolen. Giver mulighed for fælles faglig retning med folkeskolen, højere læringsmæssige ambitioner og mindre marginalisering i fællestilbuddene. LMU Familiegruppe Sydvest: Tilknytningen til to lokale skoler vil skabe bedre forhold for at arbejde med tilbage- og udslusning af elever til almindelig skolegang. Skole- og Dagtilbud: Anbefaler ikke en fast organisatorisk tilknytning til nærved liggende folkeskole grundet ledelsesmæssige bekymringer. Ydermere påpeges det, at det bliver svært for den mest udfordrede gruppe i skolevæsnet at indgå positivt i fællesskaber i normalskolen. LMU Byplanvejens skole: Udtrykker bekymring omkring, at placeringen under en folkeskole kan skabe manglende ledelsesmæssig erfaring med styring af et specialtilbud AMU SA: Angiver at der med opkobling til en folkeskole bliver bedre mulighed for at kunne sikre undervisning i fuld fagrække. Aalborg Lærerforening: Anser det ikke for troværdigt, at en tilknytning til en folkeskole skal kunne muliggøre samarbejde om hel eller delvis inklusion til almene børnefælleskaber. AfdelingsMED for Skoler: Ser det som problematisk med en ledelse, som ligger i en tilknyttet almenskole, da der fortsat vil være behov for her og nu ledelse. MED-udvalget Øster Uttrup-Godthåb skole: Ser børnene bedste inkluderet ved at være indskrevet på Øster Uttrup-Godthåb skole og mener risikoen for segregering er meget større, hvis målgruppen placeres, eller underordnes en almen folkeskole. I forhold til ledelse er MED-udvalget delt, ledelsen mener nuværende ledelsesnormering skal bevares, og at det segregerede tilbud bemandes med selvstændig skoleleder. Medarbejdersiden peger på fordele ved en lettere adgang til og fælles administration og adgang til faglokaler, mediecenter, eksaminer osv. og finder den forslåede bemanding for tilstrækkelig og ser det potentielt positive ved at blive lagt sammen med en folkeskole under en skoleleder. BUPL: Mener ikke ledelse af institutionerne kan overlades til tilfældig skoleleder. Skolebestyrelsen Svenstrup skole: Anbefaler ikke Specialundervisningstilbuddet placeret på Svenstrup skole. Angiver, at der ikke tages behov for skolens fremtidige planer og behov for kvadratmeter i de kommende år. Er endvidere bekymret for, at børnene vil kunne indgå og færdes på en almen skole. MED-Svenstrup Skole: Hilser Specialundervisningstilbuddet positivt velkomment. Svenstrup Samråd: Anbefaler ikke Specialundervisningstilbuddet placeret på

2 Svenstrup skole

3 2. Bekymring omkring det nye tilbuds størrelse. LMU Visitation og Familiepleje: Påpeger, at der i forbindelse med visitationen ofte nævnes, at børnene har brug fra et mindre og rolig miljø. Familiegruppen Centrum: Bekymret for om størrelsen af de nye tilbud kan få en negativ betydning for børnene, der ofte har behov for at blive skærmet. Familiegruppen Nord MED-Udvalg: Bekymret for om den påtænkte organisering imødekommer børnenes behov for små, overskuelige rammer. LMU Familiegruppe Sydvest: Påpeger, at der er tale om børn, der har brug fra at være i små sammenhænge og skal skærmes i både undervisning og frikvarterer. Skole- og Dagtilbud: Mener at der også i fremtiden vil være behov for et tilbud til de børn, for hvem en fysisk enhed på 25 pladser bliver for stor. LMU Byplanvejens skole: Bekymret over, at de mange børn i de nuværende tilbud skal overflyttes til større enheder. AMU SA: Nævner at børnene har brug for rolige og mindre miljøer. Aalborg Lærerforening: Er stærkt bekymret over nedlæggelsen af fællestilbuddene og oprettelsen af to nye tilbud, der størrelsesmæssigt anses for at være for store enheder for eleverne. AfdelingsMED for Skoler: Når der laves større undervisningstilbud er der risiko for en stigning i konfliktniveauet, hvilket risikere at skade læringsmiljøet. MED-udvalget Øster Uttrup-Godthåb skole: Påpeger det er nødvendigt med rummelige bygninger, god plads og grønne omgivelser, god plads til nabobygninger og trafikerede veje, med mange mindre lokaler, idet børnene bedst fungerer i små overskuelige læringsmiljøer med små holdopdelinger. Påpeger eleverne ikke kan være i bygninger under ombygning, lokalerne skal være indflytningsklare. Bekymring om nednormering af elevtal medføre overbelægning og hvad der tilbydes børnene hvis der ikke er plads. BUPL: Anser nedsættelsen af antallet at pladser som en selvopfyldende profeti. Mener målgruppen skal gå fra 6-16 år. Og mener ikke bådgruppen kan opretholdes, når der ikke er personale med forstand, fast tilknyttet/ansat på stedet.

4 3. Behov for gennemsigtighed i det nye tilbud LMU Visitation og Familiepleje: Mener, at der skal være opmærksomhed på gennemsigtigheden i tilbuddet efter en potentiel omorganisering. Særlig i forhold til familiebehandling. Familiegruppen Øst: Der ønskes tydelighed i indholdet i tilbuddet og omkring finanseringen. AMU SA: Påpeger at der skal være gennemsigtighed i forhold til bevilling/tildeling af familierettede indsatser. Aalborg Lærerforening: Angiver at der er behov for veldefinerede og velbeskrevne tilbud og klarhed omkring opgavefordelingen. Foreningen BHOV: Finder det positivt, at alle skoletilbud samles i Skoleforvaltningen. MED-udvalget Øster Uttrup-Godthåb skole: Finder familiebehandlingen og sammensætningen af faggrupper er vagt beskrevet og frygter at familiebehandling nedprioriteres. Er bekymret for overgangsprocessen for børn, forældre og medarbejdere i forhold til konflikter, strukturering og om der er afsat ressourcer hertil.

5 4. Samlet drift i Skoleforvaltningen LMU Familiegruppe Sydvest: Ser det som fordelagtigt og tidssvarende, at driften samles i Skoleforvaltningen. Familiegruppen Nord MED-Udvalg: Generelt tilfreds med, at tilbuddet fremadrettet organiseres alene i Skoleforvaltningen. Skole- og Dagtilbud: Ser klare organisatoriske og administrative fordele ved at overgå til Skoleforvaltningen. OMU Center for Dag- og Døgntilbud: Ser administrative og organisatoriske fordele ved en overflytning til Skoleforvaltningen. AMU SA: Bakker op om, at fællestilbuddene nu samles i én forvaltning. MED-udvalget Øster Uttrup-Godthåb skole, medarbejdersiden: Ser fordele ved fælles administration af og tilgange til faglokaler mv.

6 5. Mulighed for mere fleksibilitet med den påtænkte omorganisering LMU Familiegruppen Sydvest: Ser det som positivt, at der med omorganiseringen vil komme mere sammenhæng i målgruppe og opgaver. To ensartede tilbud vil give større fleksibilitet og faglighed. LMU Specialgruppen: Er positiv overfor den nye organisering og oprettelsen af mere fleksible specialundervisningstilbud. Familiegruppen Øst: Ser det nye tilbud som et fleksibelt tilbud.

7 6. Fysisk placering og transport LMU Familiegruppen Sydvest: Mener, at den fysiske placering giver anledning til bekymring omkring transporttid for børn i yderområderne. Påpeger, at de økonomiske udgifter for Aalborg Kommune i forbindelse med transport kan blive betydelige, f.eks. fordi ikke alle børn i målgruppen kan klare samkørsel. Skole- og Dagtilbud: Er kritisk overfor opkoblingen til en nærved liggende folkeskole, da det er svært at se, hvordan den mest udfordrede målgruppe i skolevæsnet skal kunne indgå i fællesskaber på normalskolen. LMU Visitation og Familiepleje: Ser det som en fordel for børnenes transporttid, at der tænkes i geografisk placering skoletilbuddet. MED-udvalget Øster Uttrup-Godthåb skole: Påpeger der skal forefindes gode busforbindelser,- kortest muligt transporttid med enten bus eller taxa.

8 7. Behov for medarbejderinddragelse i overgangsperioden AMU SA: Anbefaler at der i overgangen til den nye organisering etableres midlertidige LMU er, hvilket har fungeret godt ved tidligere organisationsændringer. OMU Center for Dag- og Døgntilbud: Understreger vigtigheden af, at medarbejderne fra de respektive enheder bliver inddraget så hurtigt som muligt i processen, efter en beslutning er truffet. Foreslår at der etablerede midlertidige LMU enheder. FMU: Anbefaler at der oprettes et midlertidig MED-udvalg i overgangsperioden. Aalborg Lærerforening: Vigtigt for de ansatte, at de har indflydelse på deres kommende arbejdssted. AfdelingsMED for Skoler: Påpeger vigtigheden af en åben og ærlig dialog i overgangsperioden. Endvidere skal der være fokus på de ansattes arbejdsmiljø, da dette er centralt for børnenes trivsel MED-Øster Uttrup skole: Anbefaler at medarbejdersiden hurtigst muligt inddrages, så væsentlig viden og erfaringer bringes i spil i processen mod den kommende organisering.

9 8. Afgørende med hensigtsmæssige fysiske rammer Godthåbsskolen: Nævner at det er afgørende, at det nye tilbud indeholder mange mindre lokaler, da børnene fungere bedst i mindre læringsmiljøer. Aalborg Lærerforening: Behov for mange separate rum, hvorfor fysisk placering og nyt tilbud skal afspejle dette. AfdelingsMED for Skoler: Angiver at der er behov for mange små separate rummer, så eleverne kan trække sig tilbage og potentielle konflikter ikke eskalerer. MED-udvalget Øster Uttrup-Godthåb skole: Påpeger det er nødvendigt med rummelige bygninger, god plads og grønne omgivelser, god plads til nabobygninger og trafikerede veje, med mange mindre lokaler, idet børnene bedst fungerer i små overskuelige læringsmiljøer med små holdopdelinger. Påpeger eleverne ikke kan være i bygninger under ombygning, lokalerne skal være indflytningsklare. Bekymring om nednormering af elevtal medføre overbelægning og hvad der tilbydes børnene hvis der ikke er plads.

10 10 Ekstra Familiegruppen Centrum: Fremhæves at det for nogle er lettere at blive elev på en særlig skole, end at være elev i en specialklasse på en folkeskole. Familiegruppen Nord MED-Udvalg: Finder det, på baggrund af det udsendte materiale, svært at gennemskue, hvordan tilbuddet vil se ud. Opretholdes en dagbehandlingsdel? LMU Familiegruppen Sydvest: Mener at det er uklart i indstillingen, hvor børn fra 6-9 år, der ellers er i specialtilbuddets målgruppe skal visiteres til. Familiegruppen Øst: Ønsker tydelighed omkring, hvem der har visitationsretten. Skole- og Dagtilbud: Savner klarhed omkring, hvordan puljen på 6,1 mio. skal fordeles mellem Skole- og Behandlingstilbuddet samt for nuværende og fremtidige TF klasser? Forslår desuden, at der foretages en grundig evaluering to år efter en eventuel omorganisering. Forholder sig kritisk overfor den ledelsesmæssige nednormering. Foreslår at kigge på SØM-modellen eller andre investeringsmodeller i forhold til økonomien. LMU Byplanvejens skole: Undrer sig over, hvordan de sidste par års udvikling kan føre til en nednormering af antallet af pladser i de nye tilbud. Godthåbsskolen: Påpeger at en tidlig behandlingsmæssig indsats er afgørende. Skolen mener således, at det er bekymrende, at der ikke vil være et behandlingstilbud til 6-8 årige børn og deres familier. Anbefaler endvidere en tværfaglig sammensætning af personalet. Skolebestyrelsen Vodskov Skole: Er positive overfor, at Vodskov Skole bliver den folkeskole, som skolebehandlingstilbuddet organiseres under. Angiver desuden forskellige overvejelser omkring, hvordan det nye tilbud kan ledes. LMU Visitation og Familiepleje: Ser det som væsentligt at der forsat er repræsentanter for FB i Visitationsudvalget, og at der tilkobles psykologbistand til de nye tilbud. Aalborg Lærerforening: Anbefaler, at Bådgruppen fortsat består som for nuværende. Endvidere er der behov for tæt daglig ledelse med viden om området. Foreningen BHOV: Bekymret for at de nye tilbud kan rumme alle og om der er viden og kompetencer til f.eks. børn med ADHD og autisme. Ytrer kritik af processen, hvor der har manglet inddragelse, klarhed og information omkring forløbet. Ønsker at dette forbedres i det videre forløb. Svenstrup Skole: Indsender høringssvar der er udformet som en velkomst til indvielse af det nye undervisningstilbud. AfdelingsMED for Skoler: Anbefaler at tilbuddene evalueres grundigt efter 1-2 år. Ser det desuden som afgørende, at der kommer en hurtig afklaring og udmelding om tilbuddenes placering i respekt for alle involverede parter. MED-Øster Uttrup skole: Foreslår revurdering af placering og foreslår afd. Godthåb kunne bringes i stand til at kunne rumme det påtænkte skolebehandlingstilbud til ca. 25 elever. Hans-Henrik K. Nielsen: Påpeger, at der mangler en mere uddybende beskrivelse af det fremtidige tilbud og specifikt, hvad der menes med undervisningsrum. Er endvidere bekymret for, at en lukning af Bådgruppen vil skabe udfordringer med at finde hensigtsmæssige rammer til de elever, der har fået deres behov mødt i Bådgruppen.

11 Skolebestyrelsen Svenstrup skole: Mener, at en placering på Godthåbsskolen er et reelt alternativ til placeringen på Svenstrup Skole.

Godkendelse af 2. behandling af ny organisering af fællestilbuddene

Godkendelse af 2. behandling af ny organisering af fællestilbuddene Punkt 2. Godkendelse af 2. behandling af ny organisering af fællestilbuddene 2017-029282 Skoleforvaltningen og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget og Familie- og Socialudvalget

Læs mere

Godkendelse af fornyet 1. behandling af ny organisering af fællestilbud

Godkendelse af fornyet 1. behandling af ny organisering af fællestilbud Punkt 2. Godkendelse af fornyet 1. behandling af ny organisering af fællestilbud 2017-029282 Skoleforvaltningen og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at og Familie- og Socialudvalget godkender

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af ny organisering af fællestilbuddene

Godkendelse af 1. behandling af ny organisering af fællestilbuddene Punkt 3. Godkendelse af 1. behandling af ny organisering af fællestilbuddene 2017-029282 Skoleforvaltningen og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at og Familie- og Socialudvalget godkender,

Læs mere

Godkendelse af 2. behandling af ny organisering af fællestilbuddene

Godkendelse af 2. behandling af ny organisering af fællestilbuddene Punkt 14. Godkendelse af 2. behandling af ny organisering af fællestilbuddene 2017-029282 Skoleudvalget og Familie- og Socialudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Øster-Uttrup/Godthåbsskolen, Vissegård,

Læs mere

Notat om høringssvar i forbindelse med lukning af Egebækskolen

Notat om høringssvar i forbindelse med lukning af Egebækskolen Notat om høringssvar i forbindelse med lukning af Egebækskolen Sagen har været i høring i perioden fra den 19. februar til den 15. april 2015. Der er modtaget høringssvar fra: Egebækskolens skolebestyrelse

Læs mere

2. behandling af struktur på specialområdet - specialklasser

2. behandling af struktur på specialområdet - specialklasser Punkt 6. 2. behandling af struktur på specialområdet - specialklasser 2014-38219 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at der fra og med skoleåret 2016/17 oprettes en klasserække med

Læs mere

Godkendelse: Tiltag ift. fællestilbuddene mellem Skoleforvaltningen og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen - 1. behandling

Godkendelse: Tiltag ift. fællestilbuddene mellem Skoleforvaltningen og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen - 1. behandling Punkt 13. Godkendelse: Tiltag ift. fællestilbuddene mellem Skoleforvaltningen og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen - 1. behandling 2014-36438 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af udsatte børn og voksne

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af udsatte børn og voksne Punkt 6. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af udsatte børn og voksne 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå

Læs mere

Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling

Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling Punkt 2. Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender følgende ændringer i forhold til 1. behandlingen af sagen om finansiering af

Læs mere

Temadrøftelse af Specialundervisning. Skoleudvalget

Temadrøftelse af Specialundervisning. Skoleudvalget Temadrøftelse af Specialundervisning Skoleudvalget 03.04.2018 Handlemuligheder Der er primo 2018 igangsat en proces frem mod en ny model for samarbejdet om inklusion i Aalborg Kommune. Dette arbejde er

Læs mere

Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole

Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole Børn, unge og læring oktober 2015 1 Indhold 1. Indledning 3 1.1 Tidsplan 3 2. Forslag til nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole

Læs mere

Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud.

Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud. Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud. Grundlag. Grundlaget for visitationsproceduren er: Bekendtgørelse nr. 693 af 20/06/2014 om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk

Læs mere

Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger

Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger 1 Indledning Inklusion har præget den offentlige debat siden 2012, hvor der blev gennemført

Læs mere

Kære Jacob. Håber du har haft en skøn ferie og er tilbage igen med god energi:0)

Kære Jacob. Håber du har haft en skøn ferie og er tilbage igen med god energi:0) From: Vita Ildal Djørup Sent: 1. august 2018 11:49 To: Jakob Ryttersgaard Cc: Hanne Husted Manata Subject: 2017-029282-48 - Kommissorium Fællestilbuddene version 2.0 Attachments: Fællestilbuddene version

Læs mere

Godkendelse af 2. behandling af ny visitationsmodel

Godkendelse af 2. behandling af ny visitationsmodel Punkt 6. Godkendelse af 2. behandling af ny visitationsmodel 2016-041688 Skoleforvaltningen indstiller, at drøfter de indsendte høringssvar og godkender visitationsmodellen med følgende justeringer: at

Læs mere

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen Bilag 1 Høringssvar Bemærkninger Center for Skole og Uddannelses kommentarer 1. Bestyrelsen er opmærksom på, at de økonomiske konsekvenser for skolen vil blive en anelse mindre, hvis den senest foreslåede

Læs mere

Ændret organisering af tilbud til børn, unge og familier med særlige behov og af netværkskoordinatorerne 1. behandling

Ændret organisering af tilbud til børn, unge og familier med særlige behov og af netværkskoordinatorerne 1. behandling Ændret organisering af tilbud til børn, unge og familier med særlige behov og af netværkskoordinatorerne 1. behandling Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Status på PPR's fremtidige funktion.

Status på PPR's fremtidige funktion. Punkt 5. Status på PPR's fremtidige funktion. 2013-32826. Skoleforvaltningen fremsender til orientering i Skoleudvalget, status på implementeringen af PPR s fremtidige funktion. Jan Nymark Thaysen (V)

Læs mere

Sagsbeskrivelse Resumé Baggrund

Sagsbeskrivelse Resumé Baggrund Sagsbeskrivelse Resumé Skoleforvaltningen fremlægger hermed forslag om lukning af Løvvangskolen med henblik på, at Skoleudvalget tager stilling til, om forslaget kan godkendes og sendes i offentlig høring

Læs mere

At der er foretaget en analyse af gengangere i reduceret skema, herunder inddragelse af fraværskonsulenterne.

At der er foretaget en analyse af gengangere i reduceret skema, herunder inddragelse af fraværskonsulenterne. Punkt 5. Orientering om analyse vedrørende elever i fortsat reduceret skema og som modtager ydelser efter Serviceloven, og evaluering af kendskabet til handlevejledningen for bekymrende fravær 2016-007738

Læs mere

Godkendelse af ændret organisering af tilbud til børn, unge og familier med særlige behov og netværkskoordinatorerne - 2.

Godkendelse af ændret organisering af tilbud til børn, unge og familier med særlige behov og netværkskoordinatorerne - 2. Punkt 9. Godkendelse af ændret organisering af tilbud til børn, unge og familier med særlige behov og netværkskoordinatorerne - 2. behandling 2017-021924 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller,

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning Punkt 4. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning 2018-019018 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i

Læs mere

Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene

Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene Dato: 13. november 2014 Skole Kommentar Kommentar fra Center for Skoler og Institutioner Egebjergskolen

Læs mere

Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar

Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar Gug ungdomsklub er et samlingssted for områdets unge Bekymring for at de unge vil udøve uhensigtsmæssige aktiviteter

Læs mere

Organisering af 10. klasse

Organisering af 10. klasse Punkt 2. Organisering af 10. klasse 2014-35882 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune forbliver driftsherre på hele 10. klasse, at der fysisk placeres et 10. klassetilbud på

Læs mere

Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh,

Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh, Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh, peb@kl.dk 1 Tre centrale udfordringer Indhold i og design af budgetmodel Implementering og overgangsordninger

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Medborgerhuset

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Medborgerhuset Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 08.04.2019 kl. 17.00-18.00 Medborgerhuset Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling

Læs mere

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune SK-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag med at tage hånd om alle

Læs mere

Visitation til fællestilbuddene

Visitation til fællestilbuddene Visitation til fællestilbuddene - Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen og Skoleforvaltningen Aalborg Kommune har 5 fællestilbud, der er helhedsorienterede tilbud mellem Skoleforvaltningen og Familie-

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af øget inklusion og ændret visitation

Godkendelse af 1. behandling af øget inklusion og ændret visitation Punkt 2. Godkendelse af 1. behandling af øget inklusion og ændret visitation 2017-019916 Skoleforvaltningen indstiller at Skoleudvalget godkender, at der fremadrettet styres efter en vision for 2025 på

Læs mere

Lukning af Løvvangskolen. Skoleudvalgets møde 6. december 2016

Lukning af Løvvangskolen. Skoleudvalgets møde 6. december 2016 Lukning af Løvvangskolen Skoleudvalgets møde 6. december 2016 Indholdsfortegnelse Lukning af Løvvangskolen 3 Nye skoledistrikter 5 De fysiske forhold på Nørresundbyskolerne 7 Tandplejens klinik 8 Generelle

Læs mere

Forslag til indsatser og modeller. Principper for inklusion

Forslag til indsatser og modeller. Principper for inklusion ØGET INKLUSION OG ÆNDRET VISITATION UDKAST TIL POLITISK Principper Datagrundlag Forslag til indsatser og modeller Måltal 2020 Vision 2025 Alle børn indgår i fællesskaber, der fremmer læring og motiverer

Læs mere

Byrådet Beslutning: Styrkelse af inklusionsindsatsen ved Lyngholmskolen Sagsnr. i ESDH: 18/578

Byrådet Beslutning: Styrkelse af inklusionsindsatsen ved Lyngholmskolen Sagsnr. i ESDH: 18/578 Beslutning: Styrkelse af inklusionsindsatsen ved Lyngholmskolen Sagsnr. i ESDH: 18/578 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Udvalget for Skole og Ungdomsuddannelse

Læs mere

Strukturklasser og indskolingsklasser

Strukturklasser og indskolingsklasser Strukturklasser og indskolingsklasser - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag

Læs mere

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 L 96 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012 Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Krav til minimumsstørrelsen

Læs mere

NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til tilpasning af kapacitet på dagtilbudsområdet

NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til tilpasning af kapacitet på dagtilbudsområdet Velfærdssekretariatet Sagsnr. 266197 Brevid. 2048895 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk 26. februar 2015 NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til tilpasning af kapacitet på dagtilbudsområdet

Læs mere

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune SK-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af kommunens SK-klasser. Hvis du ønsker at vide mere, er du velkommen til at kontakte

Læs mere

G-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

G-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune G-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag med at tage hånd om alle

Læs mere

Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020

Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020 Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020 Hvem kan visiteres til et specialtilbud?... 2 Hvad skal Vejen Kommunes Folkeskoler og Friskoler gøre, når en elev skal visiteres til et specialtilbud?... 2

Læs mere

TIL SPECIALUNDERVISNING OG ANDEN SPECIALPÆDA- GOGISK BISTAND, SAMT DAGBEHANDLINGSTILBUD

TIL SPECIALUNDERVISNING OG ANDEN SPECIALPÆDA- GOGISK BISTAND, SAMT DAGBEHANDLINGSTILBUD VISITATION TIL SPECIALUNDERVISNING OG ANDEN SPECIALPÆDA- GOGISK BISTAND, SAMT DAGBEHANDLINGSTILBUD Pædagogisk Udvikling & Inklusion Center for Uddannelse Center for Børn og Familie Slagelse Kommune August

Læs mere

Orientering om afrapportering på Genbeskrivelse af specialundervisningstilbuddene

Orientering om afrapportering på Genbeskrivelse af specialundervisningstilbuddene Punkt 8. Orientering om afrapportering på Genbeskrivelse af specialundervisningstilbuddene 2016-074575 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, afrapportering på genbeskrivelse af

Læs mere

Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området

Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området Hvad er den politiske holdning til inklusion i Tønder Kommune? Hvad betyder inklusion på 0-18 års området? Er det målet,

Læs mere

Temadrøftelse af ny visitationsmodel. Skoleudvalget d. 19. april 2016

Temadrøftelse af ny visitationsmodel. Skoleudvalget d. 19. april 2016 Temadrøftelse af ny visitationsmodel Skoleudvalget d. 19. april 2016 Processen indtil nu Politisk behandling: Skoleudvalget besluttede den 17. november 2015 følgende i forhold til visitation: Skoleudvalget

Læs mere

Ny visitationsprocedure til specialundervisning.

Ny visitationsprocedure til specialundervisning. Ny visitationsprocedure til specialundervisning. Visitationsproceduren ændres med virkning for visitering for skoleåret 2013/14. Grundlag. Baggrunden for ny visitationsprocedure er: Bekendtgørelse nr.

Læs mere

NOTAT. Medudvalget og områdeforældrebestyrelsen ønsker at udtale følgende:

NOTAT. Medudvalget og områdeforældrebestyrelsen ønsker at udtale følgende: Høringssvar fra Områdeforældrebestyrelsen og Medudvalget ved, vedr. rapport om analyse af særlige tilbud indenfor dagtilbudsområdet DATO 8. oktober 2012 SAGSNR. Områdeforældrebestyrelsen og Medudvalget

Læs mere

Høringssvar fra Baneskolens Med-udvalg. 1. Rationaliseringspotentiale og økonomi. Baneskolens Med-udvalgs høringssvar

Høringssvar fra Baneskolens Med-udvalg. 1. Rationaliseringspotentiale og økonomi. Baneskolens Med-udvalgs høringssvar Høringssvar fra Baneskolens Med-udvalg Medarbejdere og ledelse på Baneskolen har læst høringsmaterialet med stor interesse, og vi finder mange ting i materialet både spændende og meningsfulde. Når to institutioner

Læs mere

Specialundervisning, inklusion og fællesskab

Specialundervisning, inklusion og fællesskab Specialundervisning, inklusion og fællesskab Dette notat er blevet til på baggrund af KLFs arbejde med afdækning af rammer og vilkår i den københavnske folkeskole i forhold til specialundervisning, inklusion

Læs mere

Børne- og ungepolitik

Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik Børne - og ungepolitik Bken i pixi-format Favrskov Byråd har vedtaget en B, der peger frem mod 2014. Den er delt op i fem temaer: Udvikling og effektivisering Læring og kvalitet Inklusion

Læs mere

Høring vedr. inklusion

Høring vedr. inklusion Punkt 3. Høring vedr. inklusion 2017-019916 Skoleforvaltningen indstiller at Skoleudvalget godkender, at der fremadrettet styres efter en vision for 2025 på inklusionsområdet og at del-målsætningen for

Læs mere

Kvalitet i specialundervisningen

Kvalitet i specialundervisningen Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening Kvalitet i specialundervisningen Denne artikel handler om, hvordan man i den danske folkeskole definerer og afgrænser specialpædagogik/specialundervisning.

Læs mere

Drøftelse af budget 2018: Temadrøftelse af socialrådgivere på skolen

Drøftelse af budget 2018: Temadrøftelse af socialrådgivere på skolen Punkt 4. Drøftelse af budget 2018: Temadrøftelse af socialrådgivere på skolen 2016-055595 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres og drøfter temaemnet, og tilkendegiver i hvilket omfang

Læs mere

Forslag til ny organisering af specialklasserne for elever med generelle indlæringsvanskeligheder

Forslag til ny organisering af specialklasserne for elever med generelle indlæringsvanskeligheder Forslag til ny organisering af specialklasserne for elever med generelle indlæringsvanskeligheder herunder revideret forslag til målgruppebeskrivelser Formål og beskrivelse Udviklingen efter udlægningen

Læs mere

Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde

Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde November 2018 www.ballerup.dk Principper for modellen Alle børn skal have et skoletilbud, hvor de trives, lærer og udvikler sig. Tidlige

Læs mere

Denne oversigt handler om Skolebestyrelsernes høringssvar. Skolebestyrelsen Skovlunde Skole

Denne oversigt handler om Skolebestyrelsernes høringssvar. Skolebestyrelsen Skovlunde Skole Oversigt over indkomne høringssvar vedrørende styrelsesvedtægt for Ballerup Kommunes skoler Skolebestyrelser, MED-udvalg, BLF, BUPL, PMF og Skolelederforeningen med bemærkninger fra C-SIK. Denne oversigt

Læs mere

Forvaltningen Børn og Uddannelse. INKLUSION I SKOLEN. April 2012. Sønderborg kommune.

Forvaltningen Børn og Uddannelse. INKLUSION I SKOLEN. April 2012. Sønderborg kommune. Forvaltningen Børn og Uddannelse. INKLUSION April 2012 I SKOLEN kommune. INKLUSION. Fra Fremtidens skole : I en inkluderende skole oplever alle elever sig selv og hinanden som en naturlig del af skolens

Læs mere

Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling

Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling Punkt 4. Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling 2016-072094 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, At indsatsen

Læs mere

Hvidovre Kommune Hvidovrevej Hvidovre Hvidovre den 28. januar 2019

Hvidovre Kommune Hvidovrevej Hvidovre Hvidovre den 28. januar 2019 Høringssvar Godkendelse af tiltag til budgetoverholdelse på specialundervisningsområdet i 2019 Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre Hvidovre den 28. januar 2019 Handicapra det har gennemgået

Læs mere

K-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

K-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune K-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag med at tage hånd om alle

Læs mere

1. behandling - Helhedstilbud i specialklasser og på specialskoler

1. behandling - Helhedstilbud i specialklasser og på specialskoler 1. behandling - Helhedstilbud i specialklasser og på specialskoler Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at der i de mest specialiserede specialklasser samt på Egebakken og Kollegievejens

Læs mere

Forvaltningens svar på budgetdelen af høringen

Forvaltningens svar på budgetdelen af høringen Forvaltningens svar på budgetdelen af høringen Indholdsfortegnelse Kontingentfrihed... 1 Grundbeløb... 1 Nye pladspriser... 2 Sociale normeringer... 2 Aktivitetspuljen... 3 Konsekvensen for pladspriserne

Læs mere

Fællesskabets skole. - en inkluderende skole. Danmarks Lærerforening

Fællesskabets skole. - en inkluderende skole. Danmarks Lærerforening Fællesskabets skole - en inkluderende skole Danmarks Lærerforening Den inkluderende folkeskole er et af de nøglebegreber, som præger den skolepolitiske debat. Danmarks Lærerforening deler målsætningen

Læs mere

Proceduren for samarbejdet mellem dagtilbud og andre fagprofessionelle er

Proceduren for samarbejdet mellem dagtilbud og andre fagprofessionelle er PROCEDURE Procedure for samarbejdet mellem dagtilbud og andre fagprofessionelle - herunder visitationsprocedure i forhold til iværksættelse af specialpædagogisk bistand til børn,der endnu ikke har påbegyndt

Læs mere

Kommissorium for arbejdet med organiseringen af den fremtidige specialundervisning og særlige dagtilbud

Kommissorium for arbejdet med organiseringen af den fremtidige specialundervisning og særlige dagtilbud Kommissorium for arbejdet med organiseringen af den fremtidige specialundervisning og særlige dagtilbud Formål med kommissorium Formålet er, med udgangspunkt i barnets eller den unges behov at skabe grundlaget

Læs mere

Sammenfatning af Høring vedr. fremtidig organisering af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Sammenfatning af Høring vedr. fremtidig organisering af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Sammenfatning af Høring vedr. fremtidig organisering af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Høringen er udsendt til: KLF, BUPL, FOA, Socialrådgiverforeningen, Psykolog Foreningen, institutioner, skoler,

Læs mere

Nedenstående er der lavet en besvarelse eller kommentering på de væsentligste spørgsmål og opmærksomhedspunkter

Nedenstående er der lavet en besvarelse eller kommentering på de væsentligste spørgsmål og opmærksomhedspunkter Bilag til udvalgsindstilling omkring forslag til ændret organisering af tilbud til børn, unge og familier med særlige behov og af netværkskoordinatorerne Der er indkommet 30 høringssvar. I høringssvarene

Læs mere

Godkendelse af Omorganisering af akutfunktionen i Aalborg Kommune

Godkendelse af Omorganisering af akutfunktionen i Aalborg Kommune Punkt 8. Godkendelse af Omorganisering af akutfunktionen i Aalborg Kommune 2016-038037 Forvaltningsledelsen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget: at Omorganisering af akutfunktionen i Aalborg Kommune

Læs mere

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne 1. december 2010 behandlede Børne- og Ungdomsudvalget et notat vedrørende nye økonomiog styringsmodeller for specialundervisningsområdet. Udvalget

Læs mere

Udvalg Børne- og Skoleudvalget

Udvalg Børne- og Skoleudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 11.09.2013, kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 4. 10. klasseområdet (2012-88366) 1 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 4. 10. klasseområdet (2012-88366) Udvalget

Læs mere

1. at høringssvarene fra skolebestyrelserne og andre interessenter drøftes.

1. at høringssvarene fra skolebestyrelserne og andre interessenter drøftes. Pkt.nr. 6 Handleplan for specialundervisning 519725 Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget 1. at høringssvarene fra skolebestyrelserne og andre interessenter drøftes. Endvidere

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en fastholdt implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en fastholdt implementeringsplan Bilag 4 Fremtidens Fritidstilbud ved Amager Fælled Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud anbefaler forvaltningen, at den oprindelige

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

INKLUSIONSPOLITIK at høre til i et fællesskab DRAGØR KOMMUNE (udkast)

INKLUSIONSPOLITIK at høre til i et fællesskab DRAGØR KOMMUNE (udkast) INKLUSIONSPOLITIK at høre til i et fællesskab DRAGØR KOMMUNE (udkast) Revideret 2016 0 Indhold Inklusion i Dragør Kommune 2 Faglighed 4 Organisation 5 Forældresamarbejde 6 Tidlig indsats 7 Opfølgning og

Læs mere

Der henvises til indstillingen vedrørende uddybning i forhold til proces og grunddistriktssagen. Høringspart Høringsresumé Evt.

Der henvises til indstillingen vedrørende uddybning i forhold til proces og grunddistriktssagen. Høringspart Høringsresumé Evt. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Kapacitetsstyring NOTAT Oversigt over indkomne høringssvar med kommentarer fra forvaltningen Der henvises til indstillingen vedrørende uddybning i forhold

Læs mere

Struktur på specialområdet Godthåbskolen og Øster Uttrup Skole

Struktur på specialområdet Godthåbskolen og Øster Uttrup Skole Struktur på specialområdet Godthåbskolen og Øster Uttrup Skole Indhold Opsamling... 2 Beskrivelse af skolerne... 2 Målgruppe... 2 Elevtalsudvikling på skolerne... 3 Fysiske rammer... 3 Godthåbskolen...

Læs mere

Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel

Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel 19/8649 Beslutningstema Skoleafdelingen har analyseret struktur og ressourcetildeling på specialundervisningsområdet og har på den

Læs mere

Godkendelse af åbningstider i daginstitutioner - 1. behandling

Godkendelse af åbningstider i daginstitutioner - 1. behandling Punkt 4. Godkendelse af åbningstider i daginstitutioner - 1. behandling 2015-048520 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, at forvaltningen udarbejder

Læs mere

Samtlige høringssvar er medsendt til Udvalget for Børn, Unge og Læring som bilag. Nedenfor er uddraget nogle af de kommentarer, der er givet.

Samtlige høringssvar er medsendt til Udvalget for Børn, Unge og Læring som bilag. Nedenfor er uddraget nogle af de kommentarer, der er givet. BILAG 2 Uddrag af høringssvar med forvaltningens bemærkninger Væsentlige temaer og pointer fra høringssvarene Samtlige høringssvar er medsendt til Udvalget for Børn, Unge og Læring som bilag. Nedenfor

Læs mere

Lindholm-klassen. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

Lindholm-klassen. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Lindholm-klassen - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af Lindholm-klassen. Hvis du ønsker at vide mere, er du velkommen til at kontakte

Læs mere

Forslag om lukning af Løvvangskolen - høringsmateriale

Forslag om lukning af Løvvangskolen - høringsmateriale Forslag om lukning af Løvvangskolen - høringsmateriale Baggrund Løvvangskolen, der er beliggende nord for Forbindelsesvejen i Nørresundby, er en folkeskole, der består af tre dele en almen del, en specialklasserække

Læs mere

Fremtidig forankring af Fokusskolen og Unge i Centrum

Fremtidig forankring af Fokusskolen og Unge i Centrum Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 23. juni 2016 Fremtidig forankring af Fokusskolen og Fysisk og organisatorisk forankring af Fokusskolen og 1. Resume I forbindelse med

Læs mere

G-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

G-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune G-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af kommunens G-klasser. Hvis du ønsker at vide mere om den enkelte G-klasse, er du velkommen

Læs mere

Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling

Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling Punkt 8. Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling 2017-055395 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender den fremlagte model for udmøntning af besparelse på

Læs mere

Sammenlægning af Langelinieskolen og Skolen på Kastelsvej

Sammenlægning af Langelinieskolen og Skolen på Kastelsvej KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Kapacitetsstyring NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Notat om evaluering om samarbejde mellem almen- og specialdel på Langelinieskolen 28-01-2013 Sagsnr.

Læs mere

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT Spørgsmål Til spørgsmålet vedr. 10. klasse spørger vi til sammenlægning med Kattegatskolen, vil også gerne have belyst konsekvenserne ved en sammenlægning med Ung Norddjurs.

Læs mere

Visitation til specialundervisning 2010/2011

Visitation til specialundervisning 2010/2011 Ishøj Kommune PPR Center Ishøj - Pædagogisk Psykologisk Rådgivning for Ishøj og Vallensbæk Visitation til specialundervisning 2010/2011 30. august 2010 Notatet er en justering af det tilsvarende notat

Læs mere

Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning

Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning I Hillerød Kommune lægges en beslutning om udlægning af budget og visitationskompetence til skoler

Læs mere

Orientering om elever med bekymrende fravær, reduceret skema mm.

Orientering om elever med bekymrende fravær, reduceret skema mm. Punkt 4. Orientering om elever med bekymrende fravær, reduceret skema mm. 2018-059920 Skoleforvaltningen og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets og Familieog Socialudvalgets

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Strukturklasserne og indskolingsklasserne

Strukturklasserne og indskolingsklasserne Strukturklasserne og indskolingsklasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af kommunens Strukturklasser. Hvis du ønsker at vide mere

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 40 Fremtidens Fritidstilbud ved Lundehusskolen Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

FOREBYGGELSESSTRATEGI

FOREBYGGELSESSTRATEGI FOREBYGGELSESSTRATEGI - fælles sigtelinjer for forebyggelse af eksklusion og udsathed blandt børn og unge i Københavns Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Socialforvaltningen INDHOLD

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af ny visitationsmodel

Godkendelse af 1. behandling af ny visitationsmodel Punkt 3. Godkendelse af 1. behandling af ny visitationsmodel 2016-041688 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender 1. behandling af ny visitationsmodel og sender visitationsmodellen i høring.

Læs mere

Godkendelse af en sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune - 2. behandling

Godkendelse af en sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune - 2. behandling Punkt 6. Godkendelse af en sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune - 2. behandling 2019-019361 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen og Skoleforvaltningen indstiller, at, Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Godkendelse af realisering af Aalborg AKTIV

Godkendelse af realisering af Aalborg AKTIV Punkt 11. Godkendelse af realisering af Aalborg AKTIV 2016-033769 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalgets godkendelse, at Handicapafdelingen, som led i udmøntningen af

Læs mere

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Skolebestyrelsen og MED-udvalget ved Hjallerup Skole Inden Skolebestyrelsen og MED-udvalget afgiver høringssvar til de enkelte forslag, vil vi gerne

Læs mere

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 00.30.02-G01-1-16 Resumé Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialskoler, specialklasser mv. på Børne- og Skoleudvalgets

Læs mere

#BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel. Analyse af strukturen på specialklasseområdet

#BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel. Analyse af strukturen på specialklasseområdet #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Analyse af strukturen på specialklasseområdet Indhold Opsamling... 3 Specialklasser i Aalborg Kommune... 4 Indledning... 4 Specialklasser for

Læs mere

Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik

Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 Værdier og målsætninger... 4 Fokusområder... 6 1. Tidlig indsats... 7 2. Inklusion og fleksibilitet...

Læs mere