Driftsudgifter - Kurser, LAB-forløb, danskuddannelse mv.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Driftsudgifter - Kurser, LAB-forløb, danskuddannelse mv."

Transkript

1 Driftsudgifter - Kurser, LAB-forløb, danskuddannelse mv. Øvrige driftsudgifter AUU Job- og Ungeindsats Job og afklaring Budget ændring -8,265-10,100-10,100-10,100 Kapacitetstilpasning af budgetter vedr. kurser, uddannelse, LAB-forløb, sprogskole mv. samt effektivisering mod flere virksomhedsrettede indsatser. Som følge af markant færre borgere på særligt kontanthjælp, A-dagpenge og integrationsydelse, er budgetbehovet for kurser, LAB-forløb, sprogskole mv. reduceret betragteligt. Samtidigt vurderes det hensigtsmæssigt på tværs af forsørgelseskategorier at tilrettelægge en mere virksomhedsrettet indsats, som også vil reducere de løbende driftsudgifter til kurser og uddannelse mv. Af den samlede besparelse er der primært tale om kapacitetstilpasning, da målgruppen er reduceret, men også effektiviseringer, hvor mere virksomhedsrettede indsatser vurderes at have en bedre effekt til en lavere pris. Herunder forudsættes kapaciteten på Brobygning til uddannelse (BTU) reduceret, hvilket der pågår dialog med EUC Nord omkring. En del af målgruppen, som i dag går på BTU vurderes at have mindst lige så god effekt af en mere virksomhedsrettet indsats, som bl.a. kan være gennem introjobs jf. Ungestrategien. Hjemtagelsen af funktionel træning vil endvidere bidrage til at reducere udgiftsniveauet for denne aktivitet.

2 Den samlede besparelse er sammensat som følger (mio. kr., 19-pl): Uddannelseskøb, Funktionel træning, BTU -1,1-2,3-2,3-2,3 Danskuddannelse -3,7-4,0-4,0-4,0 Merrefusion, kontanthjælp -2,1-2,1-2,1-2,1 Revalidering -0,6-0,6-0,6-0,6 Ledighedsydelse mv. -0,8-1,2-1,2-1,2 I alt -8,3-10,2-10,2-10,2 Budgetreduktionerne omfatter ikke medarbejdere i Hjørring Kommune, men påvirker alene købet hos eksterne leverandører. Hjemtagelsen af funktionel træning vil øge antallet af medarbejdere Budgetterne kapacitetstilpasses ift. den nuværende målgruppe. Såfremt de pt. gunstige konjunkturer vender, kan målgrupperne øges igen. I sådan et tilfælde vil de reducerede budgetter blive udfordrede. Kommunerne bliver under et kompenseret for driftsudgifterne over Budgetgarantien.

3 Investeringer i regi af Sundhedscentret og SÆHforvaltningen Serviceudgift AUU Job- og ungeindsats Job og afklaring Budget ændring -1,670-2,230-2,230-2,230 Reduceret investering i myndighed handicap og bostøtte, samt lukning af to indsatser i Sundhedscentret. Investeringsstrategien Flere i job og uddannelse er generelt udmøntet på tværs af forvaltninger. Det har således siden opstarten været et klart fokus at sikre rette indsats til rette borger til rette tid samt at udnytte kompetencerne i hele kommunen på tværs af forvaltningsstrukturen. Derfor har analysearbejdet af budgetbehovet for beskæftigelsesrettede indsatser også omfattet indsatser i andre forvaltninger, som er finansieret af investeringsmidler. I 2019 anvendes samlet 5,0 mio. kr. af investeringsmidlerne i Sundheds-, Ældre- og Handicapforvaltningen (SÆH). På baggrund af analyser og ledelsesmæssige vurderinger, er det Arbejdsmarkedsforvaltningens vurdering, at en del af investeringerne på sundheds-, ældre- og handicapområdet bør videreføres, mens andre kan lukkes ned. De indsatser som indstilles lukket ned fremgår af tabel 1 herunder: Tabel 1: Indsatser på Sundheds-, Ældre- og Handicapområdet, som indstilles lukket samt økonomisk virkning heraf, mio. kr. (19-pl) Indsats 1: Myndighed Handicap -0,62-0,83-0,83-0,83 2: Bostøtte -0,86-1,14-1,14-1,14 3: Fysisk træning efter endt genoptræningsplan -0,15-0,20-0,20-0,20 4: Kort rådgivende samtale om alkohol -0,05-0,06-0,06-0,06 I alt -1,67-2,23-2,23-2,23

4 Arbejdsmarkedsforvaltningen vurderer, at indsatserne kan lukkes ned uden negative konsekvenser for den beskæftigelsesrettede effekt, hvor målet er at få flest mulige i job og uddannelse. Den samlede reduktion svarer til ca. 3 årsværk. Sundheds-, Ældre og Handicapforvaltningen vurderer, at en reduktion i støtten fra investeringsstrategien til bostøtteområdet vil resultere i en reduktion i indsatserne i Den Gode Modtagelse, ligesom sagsbehandlingstiden vil blive øget.

5 Fritidsjobkonsulent som særskilt funktion Øvrige driftsudgifter AUU Job- og ungeindsats Job og afklaring Budget ændring -0,350-0,450-0,450-0,450 Fritidsjobkonsulentfunktionen lukkes ned som særskilt funktion, og opgaven bliver fremadrettet en integreret del af virksomhedskonsulenternes opgaver. Der kan opnås en bedre effekt ved at opgaven med at opsøge og formidle fritidsjob fremadrettet bliver en integreret del af virksomhedskonsulenternes opgaver. Virksomhedskonsulenterne kan med deres branchekendskab og løbende kontakt med virksomhederne i højere grad understøtte virksomhederne i at se mulighederne ved etablering af flere fritidsjobs. Omlægningen af opgaven forventes derfor at give udslag i, at endnu flere unge får et fritidsjob. Som konsekvens heraf lukkes den særskilte funktion som fritidsjobkonsulent ned. Reduktionen berører 1 medarbejder.

6 Mentorer Øvrige driftsudgifter AUU Job- og ungeindsats Job og afklaring Budget ændring -2,000-2,800-2,800-2,800 Kapacitetstilpasning og effektivisering af mentorområdet. På baggrund af en gennemgang af mentorområdet vurderer Arbejdsmarkedsforvaltningen, at der samlet kan reduceres med 6 årsværk. Reduktionen er sammensat af tre dele: Lukning af mentorhuset, kapacitetstilpasning af mentorkorpset og effektivisering af mentorforløb. Lukning af mentorhuset Styregruppen for investeringsstrategien har evalueret mentorhuset og vurderet, at indsatsen kan lukkes ned i sin nuværende form. Enkelte elementer fra mentorhuset videreføres i regi af de generelle mentorfunktioner. Kapacitetstilpasning og effektivisering Mentorkorpset kan reduceres som følge af færre borgere i målgruppen. Samtidigt viser analyser og ledelsesmæssige vurderinger, at der er potentiale for at effektivisere mentorforløb og derved bl.a. forkorte varigheden. Reduktionen vil reducere antallet af mentorer med 6 årsværk.

7 Helhedstilbuddet Øvrige driftsudgifter AUU Job- og ungeindsats Job og afklaring Budget ændring -0,750-1,00-1,000-1,000 Som en del af kapacitetstilpasningen reduceres med 1 sygeplejerske og 1 psykolog. På baggrund af en gennemgang af aktiviteten på Helhedstilbuddet sammenholdt med normeringen af tilbuddet, vurderer Arbejdsmarkedsforvaltningen, at det sundhedsfaglige personale, som en del af kapacitetstilpasningen, kan reduceres med 1 psykolog og 1 sygeplejerske. Kapacitetstilpasningen kan gennemføres uden at påvirke ventelister og beskæftigelseseffekten. Reduktionen vil berøre 1 medarbejder og medføre nedlæggelse af en vakant stilling.

8 Tilpasning, investeringsramme Øvrige driftsudgifter AUU Job- og ungeindsats Job og afklaring Budget ændring 2,200 2,200 2,200 2,200 Tilpasning til investeringsrammen pga. accelererede investeringer for at nå målene med flere i job og uddannelse. Investeringsstrategien har siden 2015 været et udviklingsprojekt med markante økonomiske målsætninger og resultatkrav. Som en del af udviklingsprojektet har det været hensigtsmæssigt at prioritere investeringsmidlerne på tværs af regnskabsår. Denne prioritering henover regnskabsår har betydet, at i 2018 og 2019, hvor resultatkravene er strammet til, er rullede midler fra tidligere år anvendt til prioriterede og målrettede indsatser. I 2019 er der derved samlet set prioriteret indsatser udover den årlige investeringsramme. Tilpasningen til investeringsrammen udmøntes som en del af den samlede kapacitetstilpasning og effektivisering.

9 Fremrykning af besparelse, sagsbehandlere og administrative stillinger Serviceudgift ØKU Administrativ organisation Budget ændring -1,200 0,000 0,000 0,000 Fremrykning af tidligere indarbejdet digitaliserings- og rammebesparelse vedr. sagsbehandlere og administrative stillinger. Forslaget indebærer, at allerede besluttede besparelser vedr. digitaliserings- og rammebesparelse fra tidligere budgetforlig fremrykkes. Dette med henblik på at opnå et større provenu i 2020 til finansiering af Ungestrategien. Den samlede besparelse udgør 3,7 mio. kr. i 2020 og 5,0 mio. kr. i 2021 og frem. Heraf er allerede indarbejdet 2,5 mio. kr. i 2020 og 5,0 mio. kr. i 2021 og frem. Det fremkommer således et provenu på 1,2 mio. kr. i 2020 ved at fremrykke beslutningen. For 4,5 mio. kr. af den samlede besparelse på 5,0 mio. kr. er der tale om kapacitetstilpasning ift. færre borgere med en sag i jobcentret. Antallet af sagsbehandlere tilpasses med en reduktion til den mindre målgruppe. Sagsbehandlere på Jobcentret i Hjørring Kommune vil forsat sidde med et gennemsnitligt lavt sagstal på sager afhængigt af sagstypen. Derudover effektiviseres der med et enkelt administrativt årsværk, hvor en række økonomiopgaver centraliseres. Den samlede reduktion svarer til 10 årsværk.

10

11 Norgesprojektet Serviceudgift ØKU Administrativ organisation Budget ændring -0,465-0,620-0,620-0,620 Ophør af Norgesprojektet, da indsatsen ikke længere vurderes at have tilstrækkelig effekt i forhold til at få flere i job. Brønderslev, Frederikshavn og Hjørring Kommuner har gennem en årrække haft et samarbejde omkring dels formidling og rådgivning til ledige danskere, der orienterede sig mod det norske arbejdsmarked i bestræbelserne på at finde beskæftigelse og dels rådgivning af danske underleverandører til norske virksomheder og på sigt vejledning og servicering af norske virksomheder, der kunne være interesserede i at etablere sig i Vendsyssel. Norgesindsatsen var samfinansieret af de 3 kommuner, således at Brønderslev Kommune finansierede 20% af de samlede udgifter og Frederikshavn og Hjørring Kommune finansierede hver 40%. Projektet blev igangsat i 2012 da der i forlængelse af konjunkturudviklingen som følge af finanskrisen var en bred vifte af brancher med høj ledighed i Danmark og samtidig gode beskæftigelsesmuligheder i Norge. Der har gennem projektperioden været forudsat en glidende udvikling i aktiviteterne i projektet på den måde, at man i starten af perioden primært var fokuseret på formidling af job og rådgivning af ledige, mens erhvervsaktiviteterne var forudsat at skulle udvikles over tid. Den aktuelle konjunktursituation i Danmark har betydet, at der gennem det sidste års tid alene har været en beskeden søgning blandt ledige danskere mod Norge. Forklaringen er den naturlige, at i takt med at manglen på arbejdskraft i Danmark er stigende og det er blevet tiltagende lettere at finde job i Danmark, er behovet og motivationen for at søge i Norge også blevet mindre. Dette gælder faktisk alle faggrupper og brancher, og

12 oplevelsen er, at de borgere der alligevel fortsat orienterer sig mod Norge, har andre og mere personlige eller faglige grunde til det. Dette er også baggrunden for, at både Frederikshavn og Brønderslev kommuner har trukket sig ud af projektet henholdsvis med udgangen af 2018 og medio For så vidt angår erhvervsaktiviteterne er det dog fortsat vurderingen, at det har betydelig værdi for Hjørring Kommune at fortsætte og videreudvikle denne indsats i samarbejde med virksomheder, brancheforeninger, regionale erhvervsfora mv. Det er samtidig vurderingen at det bør undersøges nærmere om ikke denne indsats vil have større effekt, hvis den knyttes tættere til Hjørring Kommunes øvrige erhvervsaktiviteter. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget foreslår på den baggrund, at Norgesprojektet i sin nuværende organisering nedlægges og at det undersøges om erhvervsaktiviteterne bør videreføres i regi af kommunens øvrige erhvervsaktiviteter. Tiltrædes forslaget nedlægges der således 2 stillinger svarende til 1,75 årsværk.

Udvalg Budgettype Sektor Område Bemærkninger Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Budget 2023

Udvalg Budgettype Sektor Område Bemærkninger Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Budget 2023 Udvalg Budgettype Sektor Område Bemærkninger Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Budget 2023 ØKU AUU Kapacitets-tilpasninger og effektivisering AUU Total Kapacitets-tilpasninger og effektivisering AUU

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2020 i alt 1.056,1 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget har formuleret nedenstående mission, vision og arbejdsmarkedspolitiske værdier. Mission Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets

Læs mere

Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget har formuleret nedenstående mission, vision og arbejdsmarkedspolitiske værdier. Mission Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver:

Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver: Hjørring Kommune Forslag til reduktionskatalog Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 22-05-2018 Side 1. Forslag til reduktionskatalog for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen

Læs mere

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Høringsmateriale budget 2020-2023 Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Kapitel 4.6 Øget tilgang til substitutionsbehandling og vikar for lægekonsulent Overordnet type: DRIFT Budgettype:

Læs mere

Notat til Sag: Tilpasning af strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats Beskæftigelsestilbuddet Café Danner - Baggrund, effekter og omkostninger

Notat til Sag: Tilpasning af strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats Beskæftigelsestilbuddet Café Danner - Baggrund, effekter og omkostninger NOTAT Notat til Sag: Tilpasning af strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats Beskæftigelsestilbuddet Café Danner - Baggrund, effekter og omkostninger Baggrund Vækstudvalgt besluttede på mødet den

Læs mere

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen 04-10-2018 18/21951 Indledning I november 2017 indgik Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre en aftale

Læs mere

Plan for tilpasning af aktiveringsindsatsen. Ekstraordinært møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget d. 30. oktober 2018

Plan for tilpasning af aktiveringsindsatsen. Ekstraordinært møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget d. 30. oktober 2018 Plan for tilpasning af aktiveringsindsatsen Ekstraordinært møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget d. 30. oktober 2018 Agenda Arbejdsgrundlagets ressourcesyn og politiske mål Finansieringsomlægning

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.008,2 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Ompl. + Till.bev. Forbrug pr. 31. marts. Korrigeret budget

Ompl. + Till.bev. Forbrug pr. 31. marts. Korrigeret budget Hjørring Kommune Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets Økonomirapport 1-2018 Økonomifunktionen, Administration og Service 30. april 2018 Side 1. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets Økonomirapport

Læs mere

Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget

Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget Hjørring Kommune Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets Økonomirapport 2-2018 Økonomi og Planlægning 5. november 2018 Side 1. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets Økonomirapport 2-2018, drift Økonomirapport

Læs mere

Budgetmateriale vedr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget:

Budgetmateriale vedr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget: Budgetmateriale vedr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget: Udvalg Budgettype Område Bemærkninger Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Budget 2023 AUU Grundbudgetterede områder Grundbudgettering forsørgelsesydelser

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag 1 Ansættelse af borgere på ledighedsydelse... 2 Forslag 2 Intensiveret indsats for sygedagpengemodtagere... 5 Forslag 3 Intensiveret indsats

Læs mere

Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt

Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt I hele 1.000 kr. - 2016 priser 2016 2017 2018 2019 Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling 1 Ledelsessekretariatet - Rammebesparelse -53-53

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.035,9 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget Hjørring Kommune Notat Økonomifunktionen, Administration og Service 15.maj 217 Side 1. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget 218-221 Økonomiudvalget godkendte d. 22. marts 217 principperne

Læs mere

I forhold til ØKUs rammeudmelding pr. 10/8, er der nogle udfordringer i det nærværende budgetforslag:

I forhold til ØKUs rammeudmelding pr. 10/8, er der nogle udfordringer i det nærværende budgetforslag: Hjørring Kommune Internt notat Administration og Service, Arbejdsmarkedsområdet Sag nr. 00.30.10-S00-3-15 09-08-2016 Side 1. Budgetforslag 2017-2020 Økonomiudvalget har på møde d. 10. august fastlagt opdaterede

Læs mere

Overførselsområdet skal i dette notat ses som udgifter til overførselsindkomst på følgende

Overførselsområdet skal i dette notat ses som udgifter til overførselsindkomst på følgende NOTAT Udviklingen i økonomien på overførselsområdet 2016-2020 Dato: 3. juli 2019 Formålet med dette notat er give et overblik over udviklingen i økonomien på overførselsområdet både via en beskrivelse

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.000,7 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Hjørring Kommune. Administration og Service, Arbejdsmarkedsområdet. Forsørgelsesydelser. Budgetforslag

Hjørring Kommune. Administration og Service, Arbejdsmarkedsområdet. Forsørgelsesydelser. Budgetforslag Hjørring Kommune Administration og Service, Arbejdsmarkedsområdet Sag nr. 00.30.10-S00-3-15 17-08-2016 Side 1. Budgetforslag 2017-2020 Økonomiudvalget har på møde d. 10. august fastlagt opdaterede rammer

Læs mere

Udvalget for erhverv og beskæftigelse

Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget havde i 2018 en samlet driftsbevilling på 543,8 mio. kr. Der blev i årets løb givet en tillægsbevilling på 2,8 mio. kr., hvilket gav et samlet korrigeret

Læs mere

Omstillingskatalog Budget Beskæftigelsesudvalget. Høringsversion

Omstillingskatalog Budget Beskæftigelsesudvalget. Høringsversion Omstillingskatalog Budget 2017 Beskæftigelsesudvalget Høringsversion Omstillingsforslag Nr. Forslag (1.000 kr.) Beskæftigelsesudvalget 0-1.700-4.100-6.500 P5: Arbejdsmarkedsområdet 0-1.700-4.100-6.500

Læs mere

BI25 - Sundhed, social mobilitet og beskæftigelse for borgere i ressourceforløb

BI25 - Sundhed, social mobilitet og beskæftigelse for borgere i ressourceforløb KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Socialforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen BUDGETNOTAT BI25 - Sundhed, social mobilitet og

Læs mere

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats (Synopsis for) Beskæftigelsesplan 2019 Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Det formelle grundlag...3

Læs mere

:51:24. Budget Beskæftigelses- og Socialudvalget. Page 1 of 5

:51:24. Budget Beskæftigelses- og Socialudvalget. Page 1 of 5 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 5 Tekst B1 Integrationsafdelingen og jobcenter sammenlægges Integrationsafdelingen sammenlægges med Jobcentret for at skabe mere synergi mellem de to områder.

Læs mere

Notat om jobcentrets lønsum og udgifter til offentlig forsørgelse

Notat om jobcentrets lønsum og udgifter til offentlig forsørgelse BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dato: 26. november 2014 Tlf. dir.: 41750258 E-mail: jakb@balk.dk Kontakt: Jakob Holtoug Bjældager (jakb) Sagsnr.: 00.15.00-A00-22-14 Notat om jobcentrets lønsum og udgifter

Læs mere

Handleplan for bedre effekt af beskæftigelsesindsatsen

Handleplan for bedre effekt af beskæftigelsesindsatsen Til: Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Fra: Forvaltningen Handleplan for bedre effekt af beskæftigelsesindsatsen Udfordringen/baggrund Effekten af beskæftigelsesindsatsen i Furesø Kommune i 2014 var

Læs mere

Budgetforslag på arbejdsmarkedsområdet bemærkninger

Budgetforslag på arbejdsmarkedsområdet bemærkninger Sagsnr.: 00.30.10-S00-2-18 Dato: 07-08-2018 Sagsbehandler: Carina Andersen Budgetforslag 2019-2022 på arbejdsmarkedsområdet bemærkninger Resumé Administrationen har udarbejdet to budgetforslag på arbejdsmarkedsområdet.

Læs mere

Spørgsmål 1: Hvor mange borgere deltager i tilbuddet Natur og Mindfulness?

Spørgsmål 1: Hvor mange borgere deltager i tilbuddet Natur og Mindfulness? Notat Side 1 af 6 Til Til Byrådets medlemmer Orientering Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Venstres byrådsgruppe om beskæftigelsestilbud i Beskæftigelsesforvaltningen Spørgsmål 1: Hvor mange borgere

Læs mere

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud 001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud Byrådet behandlede på møde 24. juni 2015 et forslag om at tilpasse strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats så den i højere grad bliver virksomhedsvendt.

Læs mere

I denne indstilling stilles forslag til, hvordan besparelsen kan realiseres i 2019.

I denne indstilling stilles forslag til, hvordan besparelsen kan realiseres i 2019. Sagsbeskrivelse I november måned 2017 indgik Regeringen sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre en politisk aftale om en erhvervs- og iværksætterpakke. En væsentlig del af finansieringen af pakken

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalgets andel af det samlede budget Visioner og Politikker Beskæftigelsesudvalget formulerer i slutningen af 2017 en vision for beskæftigelsesområdet for 2018 og

Læs mere

Budgetkatalog Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

Budgetkatalog Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget EAU O1 Nedbringelse af antal sygedagpengesager over 52 uger -1.742-1.742-1.742-1.742 EAU O2 Tidlig og intensiv indsats over for sygedagpengemodtagere -1.912-1.912-1.912-1.912 EAU O3 Oprettelse af kommunal

Læs mere

Businesscase - Kontanthjælpsmodtagere skal hjælpes i gang via småjobs

Businesscase - Kontanthjælpsmodtagere skal hjælpes i gang via småjobs Bilag 3 Fra Dato Klik her for at angive tekst. Klik her for at angive en dato. Bilag til byrådsindstillingen Flere Aarhusianere skal i job eller uddannelse. Businesscase - Kontanthjælpsmodtagere skal hjælpes

Læs mere

BI5: Investering i lavere sagsstammer

BI5: Investering i lavere sagsstammer KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI5: Investering i lavere sagsstammer Baggrund Som en del af budgetaftalen for 2017 blev det besluttet at det skal undersøges,

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 10. august 2018 Sagsbeh.: thol Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet på disse områder

Læs mere

Budgetmateriale vedr. Økonomiudvalget:

Budgetmateriale vedr. Økonomiudvalget: Budgetmateriale vedr. Økonomiudvalget: Udvalg Budgettype Område Bemærkninger Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Budget 2023 ØKU Ændring i forudsætninger omkring grundtilskud på integrationsområdet. Efterfølgende

Læs mere

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kon takt Sagsansvarlig: Jannie Buch Kalundborg Telefon, direkte: 59 53 41 21 Kalundborg Kommune Torvet 3 4400 Kalundborg 1/7 Indledning Kalundborg Kommunes politik

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Tabel 1 SÆH udvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug

Læs mere

Investeringsmodeller. Økonomiudvalget 15. september Budget og Planlægning Borgmesterens Afdeling Aarhus Kommune

Investeringsmodeller. Økonomiudvalget 15. september Budget og Planlægning Borgmesterens Afdeling Aarhus Kommune Investeringsmodeller Økonomiudvalget 15. september 2015 Generelt om investeringsmodeller Investeringsmodeller kan være fornuftige at anvende og kan medvirke til at øge det økonomiske råderum Investeringsmodeller

Læs mere

1.1 BAGGRUND OG FORMÅL

1.1 BAGGRUND OG FORMÅL BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Investering i lavere sagsstammer Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Derudover vil den del af omlægningen, der omhandler partnerskaber med virksomhederne også udmønte den del af Task forcens anbefaling 2: Flere én

Derudover vil den del af omlægningen, der omhandler partnerskaber med virksomhederne også udmønte den del af Task forcens anbefaling 2: Flere én KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen BUDGETNOTAT Anbefaling nr. 19 fra Task force for bedre erhvervsvilkår ØK25.19 Partnerskab om beskæftigelse i København Virksomhedssamarbejde med mening og reelle

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08-2017 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

Temadrøftelse. / En forenklet beskæftigelsesindsats. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Temadrøftelse. / En forenklet beskæftigelsesindsats. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Temadrøftelse / En forenklet beskæftigelsesindsats Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 16.04.2018 Formål På udvalgsmødet d. 12. marts bad Socialdemokratiet om at få en gennemgang af regeringsudspillet

Læs mere

Business Case nr. I 309/02

Business Case nr. I 309/02 Business Case nr. I 309/02 Forslagets overskrift: Flere udrednings- og opkvalificeringsforløb i Beskæftigelsescenteret Forslagsstiller: Job- og SocialCenteret sudfordring (vision): Ved at erstatte midlertidige

Læs mere

Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final

Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final 1: Resultatoversigt 1 Resultater: Unge 2 Antal fuldtidspersoner under 30 år på offentlige forsørgelsesydelser i Vejen Kommune var i 2013 701 personer mod

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget har formuleret nedenstående vision og værdigrundlag for arbejdsmarkedsområdet i Hjørring Kommune. Vision Arbejdsmarkedspolitikken skal tilstræbe den klogeste

Læs mere

Økonomirapport 3 pr. 30. september 2016 for Arbejdsmarkedsudvalget.

Økonomirapport 3 pr. 30. september 2016 for Arbejdsmarkedsudvalget. Økonomirapport 3 pr. 30. september 2016 for. Drift Økonomirapport 3 for perioden januar til september 2016. Nedenstående oversigt viser den overordnede økonomiske situation pr. sektor og serviceområde,

Læs mere

Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger

Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger Finansieringsbehov Børne- og Ungdomsudvalget skal

Læs mere

Implementering af førtidspensions- og fleksjobreformen

Implementering af førtidspensions- og fleksjobreformen Implementering af førtidspensions- og fleksjobreformen Beskæftigelsesrådets konference Januar 2013 Oplæg ved adm. dir. Niels Kristoffersen, mploy Indhold i oplægget Kort om den nye reform om førtidspension

Læs mere

2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg -2-2 Udvalget ekskl. modposter

2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg -2-2 Udvalget ekskl. modposter skema 2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser ramme- Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget (inkl. modpost andre udvalg) Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug

Læs mere

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Borgere på offentlig forsørgelse 21% af borgerne i Esbjerg/Fanø er på offentlig forsørgelse. Det svarer til gennemsnittet i Syddanmark. Der har været et

Læs mere

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel:

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Effektivisering af kommunal dagbehandling Københavns Kommunes dagsbehandlingstilbud er dyrere i enhedsprisen end eksterne dagbehandlingstilbud. ser et

Læs mere

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU 07.03.16 Det foreløbige regnskabsresultatet i 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget viser et merforbrug

Læs mere

Anbefalinger til fremtidig beskæftigelsesstrategi i Viborg Kommune

Anbefalinger til fremtidig beskæftigelsesstrategi i Viborg Kommune Anbefalinger til fremtidig beskæftigelsesstrategi i Viborg Kommune Den 25. juni 20013 Lone Englund Stjer og Jakob Jensen Forløbet Oktober 2012 Budgetforlig for 2013 Nedsætte forbruget på området April

Læs mere

Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken

Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken - beskrivelse af metodeudviklingsplanens delelementer Hvorfor arbejde med metodeudvikling? Metodeudviklingsplanen består af fire delelementer, der alle

Læs mere

Investering i samarbejdet med private virksomheder - delfinansiering af Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU)

Investering i samarbejdet med private virksomheder - delfinansiering af Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 27. maj 2014 Investering i samarbejdet med private virksomheder - delfinansiering af Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Læs mere

Notat 16. marts Status på IGU indsatsen i Skanderborg Kommune

Notat 16. marts Status på IGU indsatsen i Skanderborg Kommune Notat 16. marts 2017 Status på IGU indsatsen i Skanderborg Kommune Regeringen og arbejdsmarkeds parter indgik i marts 2016 en trepartsaftale om arbejdsmarkedsintegration. Aftalen indeholdt forskellige

Læs mere

OPTIMERING AF EFFEKTER OG INVESTERINGER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. Den 4. maj 2016

OPTIMERING AF EFFEKTER OG INVESTERINGER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. Den 4. maj 2016 OPTIMERING AF EFFEKTER OG INVESTERINGER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN Den 4. maj 2016 HVAD VIL JEG KOMME IND PÅ? Kort om refusionsomlægningen Hvordan kan der arbejdes med at skabe bedre effekter? og hvordan

Læs mere

Integration (flygtninge) - udgifter (netto) til varetagelse af opgaven vedr. flygtninge

Integration (flygtninge) - udgifter (netto) til varetagelse af opgaven vedr. flygtninge Til: Økonomiudvalget Fra: Center for Økonomi- og Administration Integration (flygtninge) - udgifter (netto) til varetagelse af opgaven vedr. flygtninge Baggrund De internationale konflikter betyder, at

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget har formuleret nedenstående vision og værdigrundlag for arbejdsmarkedsområdet i Hjørring Kommune. Vision Arbejdsmarkedspolitikken skal tilstræbe den klogeste

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Effektiviseringsforslag, Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Nummer Beskrivelse SER/OVF 2016 2017 2018 2019 AUU01 Vækst og jobskabelse på Frederiksberg - løntilskudsordningen

Læs mere

21. september Sagsnr Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget Dokumentnr

21. september Sagsnr Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 21. september 2017 Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget 2018 Effektiviseringerne i budget 2018 er overordnet delt

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2013 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert

Læs mere

KORTLÆGNING AF SYGEDAGPENGEGRUPPEN

KORTLÆGNING AF SYGEDAGPENGEGRUPPEN NOTAT Kultur- og Økonomiforvaltningen Økonomisk Afdeling Budgetanalyse - Med budgetforliget for budget 2019-22 besluttede forligspartierne, at der skal igangsættes analyser inden for de forskellige fagudvalgs

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget Nr. Overskrift Side Fast track sygemeldte Partnerskab for job og vækst Omlægning af

Arbejdsmarkedsudvalget Nr. Overskrift Side Fast track sygemeldte Partnerskab for job og vækst Omlægning af Arbejdsmarkedsudvalget Nr. Overskrift Side 1010-01 Fast track sygemeldte 2 1010-05 Partnerskab for job og vækst 5 1010-04 Omlægning af mentorindsatsen målrettet virksomhederne 8 1010-03 Reduktion af jobrotation

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSPOLITIK 2011-2015. for alle

ARBEJDSMARKEDSPOLITIK 2011-2015. for alle for alle Udfordringen - Udviklingen har ikke været gunstig. Juli 2011 er der 2.000 flere borgere i Vejle på overførselsindkomst end i 2007. Årsagen er dels, flere ledige, primært dagpengemodtagere, og

Læs mere

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Resultatrevision 2015

Resultatrevision 2015 Forfatter: [Navn] Resultatrevision 2015 Kommune Jobcenter Nordfyn Revideret den [Dato] Dokument nr. [xx] Sags nr. [xx] Indhold Indledning... 2 Ministerens mål... 3 Forsørgelsesgrupper... 4 Indsatsen...

Læs mere

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug , ,524 29,1

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug , ,524 29,1 Økonomisk styring Budgetopfølgning pr. 30.4. for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen mio. kr. Navn Budget Forbrug 30.4. %-forbrug Udvalget for Arbejdsmarked og integration 616,620

Læs mere

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder Sektor Serviceydelser for ældre 1 Træningsbudgettet på Budgettilpasning i lyset af mindreforbrug i 2017. 86 Behovet er ændret bl.a. som følge af øget brug af Digirehab samt generel øget fokus på visiteringspraksis.

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget har formuleret nedenstående vision og værdigrundlag for arbejdsmarkedsområdet i Hjørring Kommune. Vision Arbejdsmarkedspolitikken skal tilstræbe den klogeste

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 15-10- 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 20 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-16-19 Dato: 27.05.2019 Sagsbehandler: Lisbeth Geert Hansen (CAM) og Carina Andersen (CKO) Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Der er godkendt nye

Læs mere

Økonomiske temaer. v/ Klaus Christiansen. Hvordan påvirker overførselsområdet kommunens økonomi? Viborg Kommune

Økonomiske temaer. v/ Klaus Christiansen. Hvordan påvirker overførselsområdet kommunens økonomi? Viborg Kommune Økonomiske temaer v/ Klaus Christiansen Hvordan påvirker overførselsområdet kommunens økonomi? Emner 1. Finansiering af overførselsområdet 2. Forsørgelsesudgifter fordeling på typer 3. Udvikling i forsørgelsesudgifter

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. R-501 X Generel driftsreduktion af Ungdommens Uddannelsesvejledning Politikområde 502 Arbejdsmarkedsindsats Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring Effektivisering Andet Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Innovation og effektivisering i Solrød Kommune. Business Case

Innovation og effektivisering i Solrød Kommune. Business Case Business Case Gruppe: Job- og SocialCenteret Innovationsudfordring (vision): Flere udrednings- og opkvalificeringsforløb i Beskæftigelsescenteret Ved at erstatte midlertidige ansatte vikarer med fastansat,

Læs mere

Plan for fremrykning af indsatserne i investeringsstrategien Flere i job og uddannelse

Plan for fremrykning af indsatserne i investeringsstrategien Flere i job og uddannelse Plan for fremrykning af indsatserne i investeringsstrategien Flere i job og uddannelse Indhold 1. Udvidelse af investeringens målgruppe... 1 2. Strategiske overvejelser bag fremrykningen af investeringen...

Læs mere

BI Investering i lavere sagsstammer

BI Investering i lavere sagsstammer KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI Investering i lavere sagsstammer Baggrund Som en del af budgetaftalen for 2017 blev det i hensigtserklæring 17 specificeret,

Læs mere

BI_3b2: F1a - Flygtninge 2018: Job, uddannelse og integration

BI_3b2: F1a - Flygtninge 2018: Job, uddannelse og integration Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. BI_3b2: F1a - Flygtninge 2018: Job, uddannelse og integration i samfundet BUDGETNOTAT Baggrund Med refusionsreformen

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel:

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: BU06/BCXX - Effektivisering af kommunal dagbehandling Københavns Kommunes dagsbehandlingstilbud er dyrere i enhedsprisen end eksterne dagbehandlingstilbud.

Læs mere

BSU - nettodrift i mio. kr.

BSU - nettodrift i mio. kr. Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3107417 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Beskæftigelses- og Socialudvalget 27. marts 2019 Baggrund

Læs mere

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan)

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Bilag 2: Investeringsplan Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Investeringsplan flere borgere i egen bolig Behovsanalysen af botilbudsområdet

Læs mere

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

BI1 Investering i en ny og effektiv beskæftigelsesindsats (rev. 10. september 2015)

BI1 Investering i en ny og effektiv beskæftigelsesindsats (rev. 10. september 2015) Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI1 Investering i en ny og effektiv beskæftigelsesindsats (rev. 10. september 2015) Baggrund Med baggrund i et medlemsforslag fra Socialdemokraterne

Læs mere

Bilag 1 - Samlet oversigt over effektiviseringsforslag og endnu ikke behandlede investeringsforslag til Budget 2020 (pixikatalog)

Bilag 1 - Samlet oversigt over effektiviseringsforslag og endnu ikke behandlede investeringsforslag til Budget 2020 (pixikatalog) Bilag 1 - Samlet oversigt over effektiviseringsforslag og endnu ikke behandlede investeringsforslag til Budget 2020 (pixikatalog) Hjemmepleje HJ01 HJ02 HJ03 HJ04 HJ06 Målrettet serviceniveau Vi går på

Læs mere

Ændr. udover vedtaget serviceniveau. Version 1 Folkevalgte Ældrerådet

Ændr. udover vedtaget serviceniveau. Version 1 Folkevalgte Ældrerådet IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Økonomiudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Ændr. udover vedtaget serviceniveau Version 1 Folkevalgte

Læs mere

Jobcenteret. Politisk udvalg Kultur- og Erhvervsudvalget

Jobcenteret. Politisk udvalg Kultur- og Erhvervsudvalget 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats. Jobcenter Egedal bistår alle arbejdssøgende med at få arbejde.

Læs mere

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02 Bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv. Ansvarligt udvalg Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv.

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del Bilag 76 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del Bilag 76 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del Bilag 76 Offentligt Beskæftigelses- og Socialforvaltningen Ledelsessekretariatet Politik, Jura og Strategi Odense Kommunes redegørelse vedr. manglende indsats

Læs mere

14. juni 2018 Demografimodel. Sektor tilbud for mennesker med handicap. Budget Anna Houlberg AALBORG KOMMUNE

14. juni 2018 Demografimodel. Sektor tilbud for mennesker med handicap. Budget Anna Houlberg AALBORG KOMMUNE 14. juni 2018 Demografimodel Sektor tilbud for mennesker med handicap Budget 2019 Anna Houlberg AALBORG KOMMUNE Indhold 1) Indledning og baggrund... 2 2) Elementer i demografimodellen... 3 1.1 Enhedspriser

Læs mere

Seniorjob - orientering

Seniorjob - orientering 1 Nr. : Seniorjob - orientering Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/13708 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Indledning/Baggrund Lov om seniorjob har været gældende siden 1. januar 2008. Formålet

Læs mere