Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR"

Transkript

1 Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 Sag nr [Klager] Mod KNR [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at KNR har afvist at afindeksere følgende to artikler: - Artikel med overskriften Cheflæge stopper på grund af dårligt samarbejde, bragt på knr.gl den 19. februar Artikel med overskriften Ny cheflæge er fundet, bragt på knr.gl 28. juni 2018 [Klager] mener, at god presseskik derved er tilsidesat. Sagsfremstilling KNR bragte den 19. februar 2018 artiklen Cheflæge stopper på grund af dårligt samarbejde, som er tilgængelig på knr.gl. Af en underrubrik fremgår: Cheflæge [Klager] stopper i Sundhedsledelsen efter blot syv måneder på posten. Hun stopper på grund af samarbejdsvanskeligheder, lyder forklaringen Af artiklen fremgår blandt andet: [Klager] blev ansat sidste sommer, og det vakte dengang stor glæde: - Hun er fagligt velfunderet og kan med sin flair for politiske organisationer og sin udviklingsorienterede tilgang bidrage positivt til sundhedsvæsenets fortsatte udvikling med fokus på patienternes og de ansattes trivsel, lød det fra styrelseschef Malene Marie Nielsen. Men fredag i sidste uge modtog medarbejdere i sundhedsvæsenet en mail fra styrelseschefen med nyheden om, at [Klager] efter syv måneders ansættelse ikke længere er en del af Sundhedsledelsen, som er den øverste ledelse i sundhedsvæsnet.

2 - Sundhedsledelsen beklager dette, men har måtte acceptere, at der var tale om et lederteam, der ikke har fungeret samlet, skriver styrelseschef Malene Nielsen til medarbejderne. KNR ville gerne have spurgt styrelseschef Malene M. Nielsen ind til cheflægens afsked, men kommunikationsafdelingen i sundhedsvæsenet oplyser, at de ikke har yderligere kommentarer, da der er tale om en personalesag. [Klager] stopper officielt 28. februar. I mellemtiden er hun fritaget for arbejde. Den 28. juni 2018 bragte KNR artiklen Ny cheflæge er fundet, som er tilgængelig på knr.gl. Af en underrubrik fremgår: Det bliver speciallægen Berit Bjerre Handberg, der bliver ny cheflæge i det grønlandske sundhedsvæsen. Hun afløser [Klager], der stoppede efter blot syv måneder på posten. Af artiklen fremgår blandt andet: I februar kunne KNR fortælle, at den daværende cheflæge [Klager] stoppede efter blot syv måneder i jobbet på grund af samarbejdsvanskeligheder i Sundhedsledelsen, som består af chefsygeplejersken, cheflægen og styrelseschefen. Parternes synspunkter [Klager]s synspunkter [Klager] har gjort gældende, at anmodningen om afindeksering skal ses i lyset af, at artiklernes indhold og ordlyd har vist sig at være belastende for [Klager] og hendes familie. [Klager] er bekendt med, at der af artiklen ikke direkte fremgår krænkende oplysninger om hende, men artiklerne har uden tvivl en sådan ordlyd, at det giver læserne anledning til at tro, at hendes fratræden skyldes samarbejdsvanskeligheder på grund af forhold hos hende. [Klager]s fratræden skyldtes, at det ikke lykkedes at få ledelsen til at fungere samlet, men det er ikke det indtryk man får, når man læser artiklerne.

3 Artiklernes offentliggørelse har medført, at [Klager] er blevet kontaktet af både privat- og fagpersoner, der har undret sig over artiklernes indhold, idet de ikke kunne forestille sig, at samarbejdsvanskelighederne skyldtes hende. Dette giver udtryk for, at artiklerne fremstår på en sådan måde, at læseren kan komme til at tro, at samarbejdsvanskelighederne skyldtes [Klager]. Dette er selvsagt meget belastende for [Klager], særligt når det reelt set ikke var det der var tilfældet. [Klager]s fagområde er samfundsmedicin, og hun tiltræder derfor sædvanligt i politiske stillinger og sådanne artikler som trykt på knr.gl kan derfor være meget belastende i tilfælde af, at hun i fremtiden skal ud og søge nye ansættelser i en politisk styret sundhedsorganisation. Foruden artiklernes tilstedeværelse på knr.gl så er der også henvist til artiklerne på andre medier herunder Sermitsiaq og AG. Artiklerne er desuden trykt både på dansk og på grønlandsk, hvilket gør dem tilgængelige for ikke kun befolkningen i Grønland men også i Danmark. Det er [Klager]s opfattelse, at artiklerne kan have en skadelig effekt for hende i fremtiden, og at artiklerne er belastende for hende i en sådan grad, at afindeksering skal imødekommes. [Klager] har bemærket, at der ikke forud for offentliggørelsen af artiklen er indhentet samtykke fra hende. Hun har efter offentliggørelsen fået tilbudt at kommentere artiklen, det har hun ikke ønsket, men det kan ikke sidestilles med en accept af artiklen og artiklens indhold. [Klager] har henvist til vejledningen om god presskik, hvorefter det er i strid med god presseskik ikke at hindre tilgængeligheden af offentliggjorte private oplysninger, såfremt det er muligt og skønnes rimeligt. I nærværende er det muligt med en afindeksering, og netop fordi der alene anmodes om en afindeksering for så vidt angår hendes navn, er det også rimeligt. [Klager] har endvidere henvist til betragtningerne til Europa- parlamentets og rådets forordning (EU) 2016/679 af 27. april 2016, artikel 17 om retten til at blive glemt. [Klager] fremstår i artiklerne med fulde navn og i én af artiklerne ligeledes med billede. Der er således tale om personfølsomme oplysninger hvorfor forholdet er omfattet af beskyttelsen i ovennævnte forordning. KNR s synspunkter KNR har fastholdt sin afvisning af at afindeksere artiklerne.

4 KNR henviser til, at deres tekster er faktuelt korrekte - og ingen steder for eksempel postulerer, at det er klager, der er årsag til, at lederteamet ikke fungerede. KNR kan derfor ikke genkende det billede, som klager fremstiller og bruger som begrundelse for, at afindeksering skulle finde sted. Klager har haft mulighed for at kommentere artiklen, hvilket hun har afvist. Sagen har efter KNR s mening bestemt offentlighedens interesse på grund af klagers helt centrale placering i det grønlandske sundhedsvæsen. KNR mener ikke, at de presseetiske regler er overtrådt. KNR har henvist til 6 konkrete kendelser fra det danske pressenævn, som de mener understøtter de synspunkter, de har fremsat i sagen. Sagerne fortæller blandt andet, at pressenævnet ikke har fundet grundlag for at kritisere, at medier har afvist at afindeksere de artikler, som sagerne omhandler. Pressenævnet har i den forbindelse lagt vægt på, at oplysningerne var korrekt på tidspunktet for offentliggørelsen. Pressenævnets begrundelse og afgørelse I sagens behandling har følgende nævnsmedlemmer deltaget: Kirsten Thomassen, Mariia Simonsen, Tupaarnaq Rosing Olsen og Poul Krarup Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at meddelelser, som er offentliggjort i digitale medier, ofte vil være tilgængelige længe efter, at de er publiceret. Efter anmodning til mediet kan tilgængeligheden af sådanne tidligere offentliggjorte, følsomme eller private oplysninger hindres, i det omfang det er muligt og skønnes rimeligt, jf. punkt B.8. Afindeksering betyder, at instruksen til søgemaskiner ændres, så søgemaskiner ophører med at henvise til artiklen. Det er nævnets opfattelse, at praksis for anvendelse af B.8 i de vejledende regler om god presseskik og muligheden for at meddele et medie kritik for ikke at imødekomme en anmodning om afindeksering som udgangspunkt kun bør anvendes, når der er tale om oplysninger, som er særligt belastende for den person, der er omtalt. Det er nævnets opfattelse, at oplysningerne i de to artikler, som [Klager] anmoder om at få afindekseret ikke kan betegnes som belastende for [Klager]. Der er tale om oplysninger af

5 faktuel karakter, der omhandler hendes fratræden fra stillingen som cheflæge. Det kan ikke udledes af artiklerne, at vanskelighederne med at få samarbejdet i sundhedsledelsen til at fungere skyldtes en bestemt af de personer, der indgik i ledelsesteamet. Det er endvidere nævnets opfattelse, at oplysningerne i artiklen kan have en vis almen interesse, da stillingen som cheflæge må betegnes som en central funktion i ledelsen af det grønlandske sundhedsvæsen. Efter en samlet vurdering finder nævnet herefter, at de omhandlede artikler ikke indeholder oplysninger af privat eller følsom karakter, som gør, at det er rimeligt at hindre tilgængeligheden til artiklerne. Pressenævnet udtaler derfor ikke kritik af KNR for ikke at imødekomme [Klager]s anmodning om at afindeksere artiklerne på knr.gl.

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling.

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling. Kendelse afsagt den 12. marts 2019 Sag nr. 2018-80-0178 [Klager] mod Nykøbing Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Indehaver af Statoil erklæret konkurs og Nyt selskab rykket ind på

Læs mere

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen.

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen. Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0120 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ung organist kvitter kirkejobbet før første arbejdsdag, som

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01071 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet, da Jyllands-Posten har afvist at fjerne et link med hendes navn og adresse til

Læs mere

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen.

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 6. marts 2019 i sagen 55-18-02 [Klager] mod Sermitsiaq.ag [Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts 2017. [Klager]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01092 [Klager] mod Avisen.dk [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, avisen.dk har tilsidesat god presseskik

Læs mere

[klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i de to artikler. Klagen omhandler også, om KNR er forpligtet til at bringe et genmæle.

[klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i de to artikler. Klagen omhandler også, om KNR er forpligtet til at bringe et genmæle. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 i sagen 55-17-05 [klager] Mod KNR [klager] har klaget til Pressenævnet over følgende to artikler, som har været bragt på knr.gl:

Læs mere

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01121 Foreningen Far mod Midtjyllands Avis Foreningen Far har klaget til Pressenævnet over læserbrevet Et bredere perspektiv af vold i familien bragt af Midtjyllands

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01090 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, JydskeVestkysten har tilsidesat

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01095 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, BT har tilsidesat god presseskik ved at afvise

Læs mere

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op.

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01105 [Klager 1] og [Klager 2] mod Sjællandske Medier [Klager 1] og [Klager 2] har klaget til Pressenævnet over artiklen Kunstnerpar tvunget til at rejse,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01089 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Jyllands-Posten har tilsidesat

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01151 [Moren] og [Faren] mod Ekstra Bladet [Moren] og [Faren] har klaget til Pressenævnet over Ekstra Bladets omtale i den trykte avis, på ekstrabladet.dk

Læs mere

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet:

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet: Kendelse afsagt den 5. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0064 [Klager] mod Politiken [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0017, [Klager] mod Politiken, som nævnet traf afgørelse

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01119 [Klager] mod Berlingske [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Berlingske har tilsidesat god presseskik

Læs mere

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på.

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på. Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01063 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Manglende rengøring: Endnu en bøde og sur smiley til fynsk bageri

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01062 [Klager] mod Berlingske [Klager] har klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Berlingske har tilsidesat god presseskik ved at afvise at slette

Læs mere

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november Kendelse afsagt den 22. februar 2019 Sag nr. 2019-80-0259 [Klager] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0221, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0075 [Klager] ApS mod Bornholm.nu [Klager] ApS [herefter [Klager]. Pressenævnet] har klaget til Pressenævnet over artiklen Små lokale mæglere sælger færre

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne.

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne. Kendelse afsagt den 4. september 2018 Sag nr. 2018-80-0115 [Klager] mod Frihedens Stemme [Person 1] har på vegne af [Klager] (herefter [Klager], Pressenævnet) klaget til Pressenævnet over artiklen Den

Læs mere

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017.

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017. Kendelse afsagt den 7. december 2017 Sag nr. 2017-80-0056 [Klager] mod Familie Journal Advokat Hans Peter Grønborg har på vegne af [Klager] på ny anmodet om genoptagelse af Pressenævnets afgørelse af 29.

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse.

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01112 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Imod Frihed 3. december 2016 bragt på Frie Danskeres hjemmeside,

Læs mere

Artiklen Firmaer fyrer kendt erhvervskvinde af 5. august 2009 omtalte, at flere firmaet havde ophørt samarbejdet med [Klager].

Artiklen Firmaer fyrer kendt erhvervskvinde af 5. august 2009 omtalte, at flere firmaet havde ophørt samarbejdet med [Klager]. Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01098 [Klager] mod TV 2 [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, TV 2 har tilsidesat god presseskik ved at

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0017 [Klager] mod Politiken [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Politiken har afvist at slette artiklen Kreditorer anklager Sundown-arrangør

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Villabyerne/Gentofte Lokalavis

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Villabyerne/Gentofte Lokalavis Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01094 [Klager] mod Villabyerne/Gentofte Lokalavis [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Politikens Lokalaviser

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01110 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager] mod. Rudersdal Avis

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager] mod. Rudersdal Avis Kendelse afsagt den 10. april 2018 Sag nr. 2017-80-0063 [Klager] mod Rudersdal Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Rudersdal Avis har afvist at slette artiklen Kendt Birkerød-erhvervsmand

Læs mere

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen.

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen. Kendelse afsagt den 6. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0028 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0014, [Datteren] og [Svigersønnen]

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2019-80-0251 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstranter kastede med æg: Kontroversiel politiker eskorteret væk

Læs mere

1 Sagsfremstilling Horsens Folkeblad bragte den 11. januar 2018 artiklen Krigsskibskaptajn brugte Forsvarets kreditkort på stripklub på hsfo.dk.

1 Sagsfremstilling Horsens Folkeblad bragte den 11. januar 2018 artiklen Krigsskibskaptajn brugte Forsvarets kreditkort på stripklub på hsfo.dk. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0263 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Horsens Folkeblad har afvist at hindre tilgængeligheden af artiklen Krigsskibskaptajn

Læs mere

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk.

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0088 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2), som blev bragt på DR1 den 9. november

Læs mere

Torsdag den 1. marts 2018 kl skrev TV 2 blandt andet følgende til [Klager]:

Torsdag den 1. marts 2018 kl skrev TV 2 blandt andet følgende til [Klager]: Kendelse afsagt den 23. oktober 2018 Sag nr. 2018-80-0117 [Klager] mod TV 2 [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Nyt datingprogram rykker grænser sådan ser du bedst ud nøgen, som blev bragt

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0204 [Klager] mod FORSKERforum [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Klimafejde: Pressenævnet kritiserer FOR- SKERforum, som blev bragt på

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01113 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken: Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0055 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges bragt den 7. november

Læs mere

[Klager] har anført, at artiklerne ikke længere har nyhedsværdi og offentlig interesse. Artiklerne er til skade for hende personligt.

[Klager] har anført, at artiklerne ikke længere har nyhedsværdi og offentlig interesse. Artiklerne er til skade for hende personligt. Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01091 [Klager] mod Politiken [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Politiken har tilsidesat god presseskik

Læs mere

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika.

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0214 [Motorcykelklubben] mod BT [Motorcykelklubben] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen Rockere står bag salg af narko i

Læs mere

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling.

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0052 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Hirtshals Havn plaget af aktindsigter 100.000 kroner brugt på én mand og

Læs mere

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0224 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen [Person A]s datter sigtet: Håndværker bortført, som blev

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. juli 2017 Sag nr. 17-70-01159 [Moren] og [Stedsøsteren] mod Ekstra Bladet I forbindelse med offentliggørelse af Pressenævnets kendelse i sag nr. 17-70-01123, [Moren]og [Stedsøsteren]

Læs mere

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen.

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0084 [Klager] mod Fredericia Avisen [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen: Kenny Bruun Olsen: Velkommen tilbage DanmarkC TV, I har gjort det

Læs mere

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle.

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle. Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0172 [Klager] ved [Talsperson 1] mod Dagbladet Holstebro-Struer [Klager] ved [Talsperson 1] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ny flok ulvehvalpe

Læs mere

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens Kendelse afsagt den 12. august 2019 Sag nr. 2018-80-0232 [Klager] mod B.T. [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Konfrontation med Udlændingenævnet: Det er måske bare mig, der er dum?, bragt

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0238 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen En strid om ord på Skovgårdsvej bragt af JydskeVestkysten den 7.

Læs mere

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 17. december 2018 Sag nr. 2018-80-0153 [Klager] og [Partiet] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har på egne vegne og på vegne af [Partiet] klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstration

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01068 Journalista.dk mod Sjællandske Medier Netmediet Journalista.dk har klaget over artiklen Fejlagtigt hængt ud for skyhøje topmødeudgifter bragt på

Læs mere

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a.

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a. Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr. 17-70-01136 [Klager] mod Frie Danskere [Klager] har klaget til Pressenævnet over de udaterede artikler Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed,

Læs mere

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge.

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge. Kendelse afsagt den 24. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0221 [Klager] mod Gråsten Avis [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0147, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet traf

Læs mere

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017.

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017. Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0074 [Klager] mod redox.dk [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den

Læs mere

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 5. september 2017 Sag nr. 17-70-01172 og 17-70-01173 [Klager] mod Kolding Ugeavis og JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Pressenævn om [Klager]-sag:

Læs mere

1 Sagsfremstilling Den 9. maj 2018 tog Redox.dk telefonisk kontakt til [Klager]. Samtalen varede i 25 sekunder og havde følgende indhold:

1 Sagsfremstilling Den 9. maj 2018 tog Redox.dk telefonisk kontakt til [Klager]. Samtalen varede i 25 sekunder og havde følgende indhold: Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0143 [Klager] mod Researchkollektivet Redox [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Svensk terrororganisation etablerer sig i Danmark

Læs mere

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0132 [Klager] mod Dagbladet Arbejderen [Klager] (herefter [Klager]) har ved advokat [Advokaten] klaget til Pressenævnet over Dagbladet Arbejderens

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren]

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren] Kendelse afsagt den 10. august 2017 Sag nr. 17-70-01170 Ekstra Bladet mod [Moren] og [Stedsøsteren] Ekstra Bladet har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01059, [Moren] og [Stedsøsteren]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0275 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Fyens Stiftstidende har afvist at hindre tilgængeligheden af artiklen

Læs mere

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel.

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel. Kendelse afsagt den 21. marts 2017 Sag nr. 17-70-01077 Foreningen for Danske Kræftramte Børn mod TV2 Nord Foreningen for Danske Kræftramte Børn har ved advokat Mads K. Jensen klaget til Pressenævnet over

Læs mere

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt.

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0009 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Politiaktion: Mistanke om produktion af piller bragt af Sjællandske

Læs mere

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende:

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende: Kendelse afsagt den 6. november 2018 Sag nr. 2018-80-0191 [Klager] mod NORDJYSKE Medier [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0106, [Klager] mod NORDJYSKE Medier, som nævnet

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv.

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv. Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01144 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over et indslag i en radioudsendelse i Radio24syv den 3. maj 2017, idet han mener, at

Læs mere

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren.

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren. Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0140 [Klager] mod Lolland-Falster Folketidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Polemik om regnskabet for Nakskovs skøjtebane, bragt

Læs mere

1 Sagsfremstilling Redox.dk bragte den 22. februar 2014 artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen. Af artiklen fremgår:

1 Sagsfremstilling Redox.dk bragte den 22. februar 2014 artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen. Af artiklen fremgår: Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr. 17-70-01130 [Klager] mod redox.dk [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen bragt på redox.dk den

Læs mere

Kendelse. afsagt den 19. april Sag nr [Klager] mod. Søfart

Kendelse. afsagt den 19. april Sag nr [Klager] mod. Søfart Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01083 [Klager] mod Søfart [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Maritime Danmark bortviser salgschef og Maritime Danmark indgår forlig med

Læs mere

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 6. april 2017 Sag nr. 17-70-01118 [Klager] mod BT [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01074, [Klager] mod BT, som nævnet traf afgørelse i den 28. februar

Læs mere

Af interviewet med [Klager 2] med overskriften: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde, fremgik følgende:

Af interviewet med [Klager 2] med overskriften: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde, fremgik følgende: Kendelse afsagt den 21. februar 2019 Sag nr. 2018-80-0169 [Klager 1] [Klager 2] [Klager 3] mod Politiken [Klager 1 og 2s mor] har på vegne af [Klager 1], [Klager 2] og [Klager 3] klaget til Pressenævnet

Læs mere

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie.

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie. Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0286 [Klager] mod Dagbladet Ringkøbing-Skjern [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Betinget fængsel til svindeldømt Skjernpar, som blev

Læs mere

1 Sagsfremstilling I Pressenævnets kendelse af 21. februar 2019 hedder det blandt andet:

1 Sagsfremstilling I Pressenævnets kendelse af 21. februar 2019 hedder det blandt andet: Kendelse afsagt den 14. august 2019 Sag nr. 2019-80-0328 [Klager 1] og [Klager 2] mod DR DR har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0160, [Klager 1] og [Klager 2] mod DR, som nævnet

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9236 af 21/05/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 13-70-00439 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 13-70-00439

Læs mere

Presseetikken i den lokale ugeavis

Presseetikken i den lokale ugeavis Presseetikken i den lokale ugeavis 25. september 2013 Ugeavisernes efterårsseminar Holger Rosendal, Danske Medier Nye presseetiske regler Politisk fokus på området Beretning om medieansvar 29. februar

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9643 af 21/08/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 14-70-00667 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 14-70-00667

Læs mere

1 Sagsfremstilling DR bragte den 12. september 2018 programmet Sprogquizzen på DRK. I programmet indgik blandt andet følgende indslag:

1 Sagsfremstilling DR bragte den 12. september 2018 programmet Sprogquizzen på DRK. I programmet indgik blandt andet følgende indslag: Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0248 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over programmet Sprogquizzen, der blev bragt på DRK den 12. september 2018, idet hun mener,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information.

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information. Kendelse afsagt den 31. august 2017 Sag nr. 17-70-01171 Foreningen Far mod Dagbladet Information Foreningen Far har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01160, Foreningen Far mod dagbladet

Læs mere

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information.

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0316 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over en foromtale til radioprogrammet Det Røde Felt, som blev bragt på Radio24syvs Facebook-side

Læs mere

Ikke aktindsigt i s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21.

Ikke aktindsigt i  s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21. 2016-15 Ikke aktindsigt i e-mails i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden 21. marts 2016 En tidligere regionsrådsformand havde givet Statsforvaltningen,

Læs mere

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers.

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers. Kendelse afsagt den 21.marts 2017 Sag nr. 17-70-01085 [Faderen] mod Dagbladet Struer [Faderen] har klaget over artiklen Nu har de også seksualundervisning i matematiktimerne bragt i Dagbladet Struer den

Læs mere

[Klager] har klaget over, at SE og HØR mod bedre vidende har bragt ukorrekte oplysninger om hendes livsforhold.

[Klager] har klaget over, at SE og HØR mod bedre vidende har bragt ukorrekte oplysninger om hendes livsforhold. Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0159 [Klager] mod SE og HØR [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen De unge mødre -[Klager] truer radiovært bragt af SE og HØR på hjemmesiden

Læs mere

Et medlem af [Ungdomsbevægelsen] er dobbeltorganiseret i [Det politiske parti]. Hun repræsenterer partiet i [Lokaludvalget].

Et medlem af [Ungdomsbevægelsen] er dobbeltorganiseret i [Det politiske parti]. Hun repræsenterer partiet i [Lokaludvalget]. Kendelse afsagt den 12. august 2019 Sag nr. 2019-80-0250 [Klager] mod Researchkollektivet Redox [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Konservativt lokaludvalgsmedlem aktiv i fascistisk organisation,

Læs mere

maj Ansættelses- og arbejdsret 1.9

maj Ansættelses- og arbejdsret 1.9 2018-20 Betjents udtalelser til avis fremstod som fremsat på politiets vegne. Indkaldelse til tjenstlig samtale var ikke i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed En lokal politibetjent udtalte sig

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9492 af 30/08/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 2010-6-1021 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 2010-6-1021

Læs mere

Kendelse afsagt den 20. november 2017

Kendelse afsagt den 20. november 2017 Kendelse afsagt den 20. november 2017 Sag nr. 2017-80-0018 [Klager] mod TV MIDTVEST [Klager] har klaget til Pressenævnet over nyhedsudsendelsen Regeringen forlanger nødplan ved konkurs, som blev bragt

Læs mere

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr [Klager] mod. Ritzaus Bureau A/S

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr [Klager] mod. Ritzaus Bureau A/S Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0124 [Klager] mod Ritzaus Bureau A/S [Klager] har på egne vegne og på vegne af de 23 irakiske sagsøgere klaget til Pressenævnet over telegrammet Irakeres

Læs mere

1 Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 10. april 2018 i sag nr fremgår blandt andet:

1 Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 10. april 2018 i sag nr fremgår blandt andet: Kendelse afsagt den 22. maj 2018 Sag nr. 2018-80-0118 [Klager] mod Rudersdal Avis [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0063, [Klager] mod Rudersdal Avis, som nævnet traf

Læs mere

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken: Kendelse afsagt den 12. marts 2019. Sag nr. 2018-80-0179 [Klager] mod Berlingske [Person 1] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde, som blev

Læs mere

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert.

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0010 [Klager] mod Vandposten [Klager] har klaget til Pressenævnet over en artikel bragt i Danske Vandværkers medlemsblad, Vandposten, udgave nr. 209

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag

Pressenævnets kendelse i sag KEN nr 10389 af 20/02/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 19. maj 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 2007-6-603 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag 2007-6-603

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham.

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham. Kendelse afsagt den 9. april 2019 Sag nr. 2018-80-0197 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ville dræbe tidligere tv-vært, der blev bragt på Ekstra Bladets hjemmeside

Læs mere

Ved afgørelsen afslog nævnet at behandle sagen, fordi klagerne ikke havde retlig interesse.

Ved afgørelsen afslog nævnet at behandle sagen, fordi klagerne ikke havde retlig interesse. Kendelse afsagt den 22. marts 2019 Sag nr. 2019-80-0281 [Klager 1] [Klager 2] og [Klager 3] mod Politiken [Klager 1], [Klager 2] og [Klager 3] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0165,

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen krænker hans privatliv, samt at overskriften er misvisende.

[Klager] har klaget over, at artiklen krænker hans privatliv, samt at overskriften er misvisende. Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0071 [Klager] mod Jysk Fynske Medier [Klagers bror] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Konkurskongens topstråmand er politiassistent

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0080 [Klager] mod Fredericia Dagblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Sag mod [Politiker A] og [Politiker C] afvist bragt den 8. januar

Læs mere

FORSKERforum har anført, at Kristeligt Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger om FOR- SKERforums gengivelse af en kildes udsagn.

FORSKERforum har anført, at Kristeligt Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger om FOR- SKERforums gengivelse af en kildes udsagn. Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0037 FORSKERforum mod Kristeligt Dagblad FORSKERforum har klaget til Pressenævnet over Kristeligt Dagblads afslag på at bringe et genmæle vedrørende

Læs mere

Pressenævnet. Til: Kopi til: 3 0. SEP. 2013. Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N

Pressenævnet. Til: Kopi til: 3 0. SEP. 2013. Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N Pressenævnet Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N Til: 3 0. SEP. 2013 Kopi til: TV 2 DANMARK A/ S Att.: Rikke Buch-Rønne Rugaardsvej 25 5100 Odense Den 27. september

Læs mere

Aktindsigt i miljøoplysninger i internt dokument. 26. januar 2016

Aktindsigt i miljøoplysninger i internt dokument. 26. januar 2016 2016-6 Aktindsigt i miljøoplysninger i internt dokument En borger klagede til ombudsmanden over, at Natur- og Miljøklagenævnet havde givet afslag på aktindsigt i et internt dokument. Afgørelsen var truffet

Læs mere

1 Sagsfremstilling Morgenavisen Jyllands-Posten bragte den 4. marts 2000 artiklen Blæst om Helsingøradvokat. Af artiklen fremgår følgende:

1 Sagsfremstilling Morgenavisen Jyllands-Posten bragte den 4. marts 2000 artiklen Blæst om Helsingøradvokat. Af artiklen fremgår følgende: Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01073 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet, da Jyllands-Posten både har afvist at afpublicere, anonymisere og afindeksere

Læs mere

Sælger afleverer ejendommen i ryddeliggjort stand kr. 12.00 på overtagelsesdagen

Sælger afleverer ejendommen i ryddeliggjort stand kr. 12.00 på overtagelsesdagen 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klager ctr. Jørn Friis Hansen Rysensteensgade 16, 2 1564 København V Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har overtrådt forbuddet mod dobbeltrepræsentation i

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod SE OG HØR

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod SE OG HØR Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01072 [Klager] mod SE OG HØR [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet over en artikel bragt den 18. januar 2017 i ugebladet

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr /2

Pressenævnets kendelse i sag nr /2 KEN nr 9709 af 23/09/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 14-70-00678/2 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr.

Læs mere

Kendelse. afsagt den 8. oktober Sag nr [Klager] ved [Medlem A] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 8. oktober Sag nr [Klager] ved [Medlem A] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 8. oktober 2019 Sag nr. 2019-80-0304 [Klager] ved [Medlem A] mod Berlingske [Medlem A] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Danske højreradikale håner terrorofre

Læs mere

Flygtningenævnet stadfæster derfor Udlændingestyrelsens afgørelse.

Flygtningenævnet stadfæster derfor Udlændingestyrelsens afgørelse. Flygtningenævnet stadfæstede i januar 1999 Udlændingestyrelsens afgørelse vedrørende en mandlig statsborger fra Iran. Indrejst i 1998. Flygtningenævnets præmisser Flygtningenævnet finder ikke at kunne

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. januar Sag nr [Klager] mod. Radio24syv

Kendelse. afsagt den 15. januar Sag nr [Klager] mod. Radio24syv Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0157 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har ved advokat Louise Bomholtz klaget til Pressenævnet over udsendelserne Nattevagten 11-07-2018 (1) og Nattevagten

Læs mere

om, at Naalakkersuisut har været inddraget i forhandlingerne om en ny af tale det har Naalakkersuisut ikke. Nick har selv siddet i Naalakkersuisut

om, at Naalakkersuisut har været inddraget i forhandlingerne om en ny af tale det har Naalakkersuisut ikke. Nick har selv siddet i Naalakkersuisut t INATSISARTUT OMBUDSMANDIAT OMBUDSMANDEN FOR INATSISARTUT Nick Nielsen 13. marts 2015 Rekommanderet NaL. nr./j.nr.: 2015-720-0002 ÅIL. nr./brevnr.: 36611 SuLL./sagsbeh.: ÅJ Klage over formanden for Naalakkersuisut

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. januar Sag nr [Klager] mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 15. januar Sag nr [Klager] mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0175 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Stor aktion: Mand fundet livløs i havnebassin, I livsfare:

Læs mere

Kendelse. afsagt den 21. maj Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 21. maj Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 21. maj 2018 Sag nr. 2018-80-0234 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Jyllands-Posten har afvist at anonymisere artiklen I nærkontakt med Skat,

Læs mere

FOB Forsinket aktindsigt kan ikke begrundes med valgfrihed med hensyn til fremgangsmåde

FOB Forsinket aktindsigt kan ikke begrundes med valgfrihed med hensyn til fremgangsmåde FOB 2019-14 Forsinket aktindsigt kan ikke begrundes med valgfrihed med hensyn til fremgangsmåde ved gennemførelse af ekstrahering Resumé En intern e-mail i Udlændinge- og Integrationsministeriet indeholdt

Læs mere