Kom godt i gang med at sælge pantbelagte drikkevarer. Vejledning til producenter og importører om engangsemballage det danske pant- og retursystem

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kom godt i gang med at sælge pantbelagte drikkevarer. Vejledning til producenter og importører om engangsemballage det danske pant- og retursystem"

Transkript

1 Kom godt i gang med at sælge pantbelagte drikkevarer Vejledning til producenter og importører om engangsemballage det danske pant- og retursystem Februar 2014

2 Kom godt i gang med at sælge pantbelagte drikkevarer Alle, importører og producenter, der sælger, udleverer eller på anden måde overdrager pantbelagte drikkevarer i engangsemballage i Danmark, er forpligtet til at tilmelde sig det danske retursystem. Procedurer og forretningsgange er bestemt af pantbekendtgørelsen, som reguleres af Miljøministeriet.

3 Det er producentens/importørens ansvar at pantmærke Alle emballager med pantbelagte drikkevarer på det danske marked, skal være mærket med et dansk pantmærke. Det er importører og producenter, som har ansvaret for, at produkterne er pantmærket. Mærkning skal ske, før produkterne markedsføres. Det vil sige, før de sælges eller udleveres af importøren eller producenten. Salgssteder, fx butikker, må altså ikke selv mærke produkterne. Produkter kan importeres uden, at de er pantmærket, men de skal være tilmeldt hos Dansk Retursystem A/S. De importerede produkter skal være pantmærket, inden de sælges eller udleveres af importøren. Har I en butik, må der ikke findes produkter uden pantmærker i butikken. Der må gerne være produkter uden pantmærker på et lager, produkterne skal dog være tilmeldt, og lageret skal ligge i en afstand af mindst én kilometer fra butikken.

4 Tilmelding til Dansk Retursystem A/S En virksomhed kan tilmelde sig som importør eller producent ved at udfylde en tilmeldingsformular på Vær opmærksom på, at I ved tilmelding, har pligt til at oplyse ALLE jeres adresser, hvor virksomheden har nogen form for aktivitet. Når virksomheden er tilmeldt, og I har modtaget et tilmeldingsbevis fra Dansk Retursystem A/S, kan I tilmelde jeres emballager. I tilmelder emballager (flasker og/eller dåser) ved at udfylde en emballagetilmeldingsformular på Når I tilmelder jeres emballager, bliver I også bedt om at sende to emballager (flasker og/eller dåser) af hver produktvariant (smagsvariant) til Dansk Retursystem A/S. I skal tømme emballagerne, inden I sender dem. Vi skal bruge emballagerne til at sikre, at returautomaterne kan læse disse. Det tager højst fire uger at afgøre, om et produkt kan tilmeldes. Det forudsætter dog, at Dansk Retursystem A/S har modtaget korrekt udfyldte tilmeldingsformularer, to emballager af hver produktvariant (smagsvariant), og at pantmærkningen på en eventuel etiket, overholder pantbekendtgørelsens krav. Det er derfor altid en god idé at begynde tilmeldingen i god tid. Vil I tilmelde produkter med pantmærke og stregkode trykt direkte på emballagen eller dennes etiket (primær mærkning), skal Dansk Retursystem A/S sikre, at mærkningen overholder pantbekendtgørelsens krav. Derfor skal I sammen med to eksempler på flaskeformen sende det endelige layout af etiketten med de faktiske størrelsesforhold til Dansk Retursystem A/S. Layoutet kan sendes på print med posten, mailes som pdf-fil eller jpg-fil til emballagetilmelding@dansk-retursystem.dk, eller I kan vedhæfte det i forbindelse med elektronisk tilmelding.

5 Hvis I tilmelder jer primær mærkning stiller Dansk Retursystem A/S krav om en bankgaranti eller anden form for sikkerhedsstillelse, I vil blive kontaktet vedrørende sikkerhedsstillelse. Denne skal stilles, inden tilmeldingen kan færdigbehandles. I skal også være opmærksomme på, at tilmelding til primær mækning kan bortfalde, hvis betingelserne for primær mærkning ikke overholdes. Dansk Retursystem A/S står til rådighed med hjælp og rådgivning i forbindelse med tilmelding. Kontakt os på emballagetilmelding@dansk-retursystem.dk eller telefon , afdelingen for kvalitet og emballage. Tilmeldingsformular, emballagetilmeldingsformular finder I på www. emballageregistrering.dk. Manualer om tilmelding og mærkning finder I på hjemmesiden, under Importører og producenter.

6

7 Når I har et emballagetilmeldingsbevis kan I markedsføre I må importere, sælge, udlevere eller på anden måde markedsføre jeres produkter, når I har modtaget emballagetilmeldingsbeviset på de tilmeldte produkter. Når Dansk Retursystem A/S har modtaget alle nødvendige oplysninger, tager det højst fire uger at afgøre, om et produkt kan tilmeldes. Det forudsætter dog, at Dansk Retursystem A/S har modtaget korrekt udfyldt tilmeldingsformular, to emballager af hver produktvariant (smagsvariant), og at pantmærkningen på en eventuel etiket, overholder bekendtgørelsens krav. Når Dansk Retursystem A/S har godkendt tilmeldingen af et produkt, bliver de relevante data indlæst i butikkernes returautomater, og I modtager et emballagetilmeldingsbevis. Det betyder også, at returautomaten ikke udbetaler pant til jeres kunder, før I har modtaget jeres bevis. I kan altså tidligst begynde at sælge eller udlevere et produkt, når I har modtaget et emballagetilmeldingsbevis. En betingelse for at Dansk Retursystem A/S kan udstede og sende tilmeldingsbeviset er, at I har: betalt et eventuelt emballagetilmeldingsgebyr på kroner 2.000,- eksklusiv moms - gebyret skal kun betales for den første emballage i et kalenderår. afklaret rapporteringsform har underskrevet og returneret en tro- og love-erklæring, hvis I tilmelder et produkt, hvor stregkode og pantmærke er trykt direkte på emballagen eller dennes etiket. at bankgaranti/sikkerhedsstillelse er givet til Dansk Retursystem A/S, hvis I tilmelder primær mærkning.

8 Husk emballagetilmeldingsbeviset når I importerer Vil I importere et produkt til Danmark, fra eksempelvis Tyskland, skal produkterne ledsages af et gyldigt emballagetilmeldingsbevis over grænsen. Det er også tilladt at bruge en kopi af beviset. Beviset eller kopi af beviset skal altid følge produkterne, uanset hvorfra de importeres. Inden I importerer produkter til Danmark, skal produkterne altså være tilmeldt hos Dansk Retursystem A/S. Ved import af produkter tilmeldt med et sekundært, selvklæbende pantmærke, som manuelt sættes på emballagen, skal I være opmærksom på følgende: Den oprindelige stregkode og GTIN (tilligere EAN-nummer), som fremgår af emballagetilmeldingsbeviset skal stemme overens med den oprindelige og direkte påtrykte stregkode og GTIN på det produkt, I er ved at importere. Stregkode GTIN Der kan være produkter, hvor der ikke findes en direkte påtrykt og oprindelig stregkode og GTIN. Disse vil, som det også vil fremgå af emballagetilmeldingsbeviset, altid blive tilmeldt med en pantetiket, som også omfatter en stregkode og GTIN-nummer, som alene er godkendt til det danske marked.

9 Pantmærkning Ved tilmelding af nye emballager skal I tage stilling til, hvordan emballagen skal pantmærkes. Pantmærket består af en cirkel med to pile, en pantkode i form af fem sorte prikker samt teksten pant A, B eller C. Bogstaverne viser om panten er på 1,00, 1,50 eller 3,00 kroner. Mærkningen kan ske ved direkte tryk på emballagen eller emballagens etiket (primær mærkning). I kan også vælge sekundær mærkning, det vil sige manuel mærkning med en selvklæbende pantetiket, som kun kan købes hos Dansk Retursystem A/S. Hvis I ønsker primær mærkning, kræver det, at I kan stille en bankgaranti eller anden form for sikkerhedsstillelse. Kontakt afdelingen for Kvalitet og Emballage, hvis I vil vide mere om denne mulighed. Det er vigtigt, at I nøje læser vores mærkningsmanualer, så I er opmærksomme på de forskellige krav, som stilles til de forskellige mærkningstyper. Primær mærkning deles op i to kategorier: 1. Pantmærket trykkes direkte på emballagen eller emballagens etiket sammen med en stregkode og GTIN-nummer, som alene er godkendt til det danske marked. Dette er den oftest benyttede mærkningskategori. Stregkode og GTIN-nummer behøver ikke være dansk, men skal være unik for det enkelte produkt, den enkelte producent/importør samt for det danske marked. I skal underskrive en tro- og loveerklæring på, at stregkode og GTIN-nummer kun bruges på det danske marked.

10 2. Pantmærket trykkes direkte på emballagen eller emballagens etiket sammen med en global stregkode og GTIN-nummer. Denne mærkningsform anbefales ikke og bruges sjældent, da mærkningen til det danske marked under alle omstændigheder skal være unik. Det vil sige, at det danske pantmærke kun må placeres på de produkter, der markedsføres i Danmark. Vær også opmærksom på, at en global stregkode og GTIN-nummer kan benyttes af flere producenter eller importører samtidig, hvilket kan være uhensigtsmæssigt - ikke mindst i forhold til hæftelse. Sekundær mærkning Tilmelding til sekundær mærkning kræver ingen garanti.ved sekundær mærkning mærkes emballagen med en selvklæbende pantetiket, som kun kan købes hos Dansk Retursystem A/S, og sættes på emballagen manuelt. Pantetiketten består af pantmærke, pantkode samt materialekategori, der beskriver om emballagen er lavet af aluminium, stål, plast eller glas. Dansk Retursystem A/S vurderer om produktets oprindelige direkte påtrykte globale stregkode og GTIN-nummer kan anvendes, eller om pantetiketten også skal omfatte stregkode og GTIN-nummer, der alene er godkendt til det danske marked. Det sker fx, når produktets oprindelige direkte påtrykte stregkode og GTIN ikke er læsbar i butikkernes flaskeautomater eller mangler helt. Derfor skal Dansk Retursystem A/S altid modtage to emballager, så vi kan teste dette.

11 Ommærkning Pantetiket med stregkode anvendes også ved ommærkning af et produkt i tilfælde af fejlmærkning eller ved mærkning, hvor pantbekendtgørelsens krav ikke er overholdt. Ommærkning kræver altid en særskilt tilladelse og tilmelding fra Dansk Retursystem A/S. Registreret varemærke Bemærk at det danske pantmærke er et registreret varemærke, som ejes af Dansk Retursystem A/S. Det er unikt for Danmark og må altså ikke trykkes eller placeres på produkter, som producenter eller importører markedsfører udenfor Danmark. Læs mere om pantmærkning på vores hjemmeside: under Importører og producenter.

12 Bestilling af pantetiketter Hvis I har valgt sekundær pantmærkning med selvklæbende pantetiket, skal I bestille pantetiketter hos Dansk Retursystem A/S. Det kan I gøre, når I har tilmeldt jeres emballager. I skal bruge vores portal, når I skal købe pantetiketter. Her kan I søge jeres tilmeldte produkter frem, genbestille tidligere ordrer og betale med betalingskort. I kan også vælge at betale med faktura. Når vi har registreret jeres ordre på pantetiketter, vil I, modtage fakturaen, dog skal I først have betalt et eventuelt emballagetilmeldingsgebyr og valgt rapporteringsform. Fakturaen betales via Danske Bank. Kontonummer fremgår af fakturaen. Oplys fakturanummer ved indbetaling. Når vi har registreret jeres indbetaling, trykkes og afsendes etiketterne fra Dansk Retursystem A/S med følgende leveringstid: Pantetiketter uden stregkode: 2 hverdage Pantetiketter med stregkode: 7 hverdage

13 Rapportering af salgstal Som producent eller importør skal I betale pant og driftsgebyr for hvert enkelt produkt, I sælger eller udleverer på det danske marked. For at Dansk Retursystem A/S kan opkræve korrekt pant og driftsgebyr, skal I derfor, i visse tilfælde, rapportere salgsmængderne for alle jeres tilmeldte produkter. For produkter i engangsemballager med primær mærkning skal I: 1. Rapportere jeres salg hver hver 4. uge på et detaljeret niveau 2. Har I kun glas, kan I efter nærmere regler vælge mellem lempet rapportering hver 4. uger eller detaljeret rapportering hver 4. uge For produkter i engangsemballage med sekundær mærkning kan I vælge mellem: 1. Ingen rapportering 2. Detaljeret 4-ugers rapportering Mere information om de enkelte rapporteringsformer finder I på www. dansk-retursystem.dk, under Importører og producenter.

14 Omkostninger til pant- og retursystemet Den første emballagetilmelding i et kalenderår koster kroner 2.000,- eksklusiv moms (emballagetilmeldingsgebyr), og dækker også øvrige tilmeldinger det samme år. Derudover kommer omkostninger til pant samt pant- og driftsgebyr for det pågældende produkt. Hvis I ønsker primær mærkning, kræver det desuden, at I kan stille en bankgaranti eller anden form for sikkerhedsstillelse. Læs mere på vores hjemmeside: under Importører og producenter.

15 Nytilmelding af et produkt Visse tilfælde kan kræve en nytilmelding af et produkt, fx ved: ændring af emballagens form, volumen, vægt, materialer, produktnavn, indhold eller stregkode ændring fra genpåfyldelig emballage til engangsemballage eller omvendt (genpåfyldelig emballage indsamler producenten selv, vasker og fylder igen, engangsemballage indsamles af Dansk Retursystem A/S og skal mærkes med det danske pantmærke) skift af mærkningskategori ændring af layout efter det er godkendt. Dansk Retursystem A/S skal altid have den endelige version dispensationsansøgning Ved de fleste ændringer kræves skift af stregkode og GTIN (tidligere EAN-nummer). Kontakt os altid på telefon , hvis et produkt skal ændres, for at høre om jeres muligheder. Læs mere på vores hjemmeside: under Importører og producenter.

16 Der er hjælp at hente Vi er i Dansk Retursystem A/S altid klar til at hjælpe og svare på spørgsmål. Kontakt os venligst på tlf , afdelingen kvalitet og emballage eller send en mail på emballagetilmelding@dansk-retursystem.dk. Dansk Retursystem A/S Baldersbuen Hedehusene Telefon Fax Februar 2014

Primær mærkning af engangsemballager

Primær mærkning af engangsemballager Primær mærkning af engangsemballager Manual til importører og producenter af pantbelagte drikkevarer April 2015 Dansk Retursystem A/S Baldersbuen 1 2640 Hedehusene Telefon 43 32 32 32 Fax 43 32 32 39 udbyderinfo@dansk-retursystem.dk

Læs mere

Sådan rapporterer du dit salg. Vejledning til producenter og importører om valg af rapporteringsform i det danske pant- og retursystem

Sådan rapporterer du dit salg. Vejledning til producenter og importører om valg af rapporteringsform i det danske pant- og retursystem Sådan rapporterer du dit salg Vejledning til producenter og importører om valg af rapporteringsform i det danske pant- og retursystem Februar 2012 Om rapportering i det danske pant- og retursystem Producenter

Læs mere

Udbydertilmelding for importører og producenter

Udbydertilmelding for importører og producenter Udbydertilmelding for importører og producenter Januar 2014 Dansk Retursystem A/S Baldersbuen 1 2640 Hedehusene Telefon 43 32 32 32 Fax 43 32 32 39 info@dansk-retursystem.dk www.dansk-retursystem.dk Indhold

Læs mere

Sekundær mærkning M3 og M4

Sekundær mærkning M3 og M4 Sekundær mærkning M3 og M4 Mærkning med pantetiketter Oktober 2010 Dansk Retursystem A/S Baldersbuen 1 2640 Hedehusene Telefon 43 32 32 32 Fax 43 32 32 39 info@dansk-retursystem.dk www.dansk-retursystem.dk

Læs mere

Forskellige gebyrer og udgifter

Forskellige gebyrer og udgifter Faste gebyrer 2013 PRIS PÅ PANTETIKETTER 2013 (ekskl. moms) Pris pr. etiket Produktion af etiketter 9,0 øre Etiketters pantværdi Pant A = 80,0 øre Pant B = 120,0 øre Pant C = 240,0 øre Forskellige gebyrer

Læs mere

Primær mærkning M1 og M2

Primær mærkning M1 og M2 Primær mærkning M1 og M2 Mærkning ved direkte tryk på engangsemballagens materiale eller originale etiket Oktober 2010 Dansk Retursystem A/S Baldersbuen 1 2640 Hedehusene Telefon 43 32 32 32 Fax 43 32

Læs mere

Primær mærkning med brug af krympeetiket

Primær mærkning med brug af krympeetiket Primær mærkning med brug af krympeetiket Manual til importører og producenter af pantbelagte drikkevarer Maj 2016 Primær mærkning med brug af krympeetiket Manual til importører og producenter af pantbelagte

Læs mere

Emballagetilmelding. Oktober 2010. Dansk Retursystem A/S Baldersbuen 1 2640 Hedehusene Telefon 43 32 32 32 Fax 43 32 32 39

Emballagetilmelding. Oktober 2010. Dansk Retursystem A/S Baldersbuen 1 2640 Hedehusene Telefon 43 32 32 32 Fax 43 32 32 39 Emballagetilmelding Oktober 2010 Dansk Retursystem A/S Baldersbuen 1 2640 Hedehusene Telefon 43 32 32 32 Fax 43 32 32 39 info@dansk-retursystem.dk www.dansk-retursystem.dk 2 Indhold 1. Indledning...3 2.

Læs mere

Salgsrapportering af sekundært mærkede engangsemballager Manual til importører og producenter

Salgsrapportering af sekundært mærkede engangsemballager Manual til importører og producenter Salgsrapportering af sekundært mærkede engangsemballager Manual til importører og producenter August 2016 Dansk Retursystem A/S Baldersbuen 1 2640 Hedehusene Telefon 43 32 32 32 Fax 43 32 32 39 udbyderinfo@dansk-retursystem.dk

Læs mere

Salgsrapportering af sekundært mærkede engangsemballager Manual til importører og producenter

Salgsrapportering af sekundært mærkede engangsemballager Manual til importører og producenter Salgsrapportering af sekundært mærkede engangsemballager Manual til importører og producenter Oktober 2014 Dansk Retursystem A/S Baldersbuen 1 2640 Hedehusene Telefon 43 32 32 32 Fax 43 32 32 39 udbyderinfo@dansk-retursystem.dk

Læs mere

Manual til mellemhandlere og distributører om tilmelding og rapportering i det danske pant- og retursystem

Manual til mellemhandlere og distributører om tilmelding og rapportering i det danske pant- og retursystem Manual til mellemhandlere og distributører om tilmelding og rapportering i det danske pant- og retursystem November 2017 Dansk Retursystem A/S Baldersbuen 1 2640 Hedehusene Telefon 43 32 32 32 Fax 43 32

Læs mere

Salgsrapportering af primært mærkede engangsemballager Manual til importører og producenter

Salgsrapportering af primært mærkede engangsemballager Manual til importører og producenter Salgsrapportering af primært mærkede engangsemballager Manual til importører og producenter Juli 2014 Dansk Retursystem A/S Baldersbuen 1 2640 Hedehusene Telefon 43 32 32 32 Fax 43 32 32 39 udbyderinfo@dansk-retursystem.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer1)

Bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer1) Bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer1) I medfør af 9, stk. 1-5, 9 a, stk. 1-3, 9 c, stk. 2-4, 9 e, stk. 4, 9 f, stk. 2, 52, stk. 3, 53, stk. 1-4, 53 a, stk.

Læs mere

Salgsrapportering af primært mærkede engangsemballager Manual til importører og producenter

Salgsrapportering af primært mærkede engangsemballager Manual til importører og producenter Salgsrapportering af primært mærkede engangsemballager Manual til importører og producenter August 2016 Dansk Retursystem A/S Baldersbuen 1 2640 Hedehusene Telefon 43 32 32 32 Fax 43 32 32 39 udbyderinfo@dansk-retursystem.dk

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 31. januar 2014. Bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer 1)

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 31. januar 2014. Bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer 1) Lovtidende A 2014 Udgivet den 31. januar 2014 27. januar 2014. Nr. 104. Bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer 1) I medfør af 9, stk. 1-5, 9 a, stk. 1-3, 9 c,

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer 1) 25. november 2015.

Lovtidende A. Bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer 1) 25. november 2015. Lovtidende A 2015 25. november 2015. Bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer 1) I medfør af 9, stk. 2, nr. 1-5, 9 a, stk. 1-3, 9 c, stk. 2-4, 9 e, stk. 4, 9 f,

Læs mere

Rapportering af salgs- og returmængder for genpåfyldelige emballager Manual til importører og producenter

Rapportering af salgs- og returmængder for genpåfyldelige emballager Manual til importører og producenter Rapportering af salgs- og returmængder for genpåfyldelige emballager Manual til importører og producenter Juli 2014 Dansk Retursystem A/S Baldersbuen 1 2640 Hedehusene Telefon 43 32 32 32 Fax 43 32 32

Læs mere

Manual til mellemhandlere og distributører om tilmelding og rapportering i det danske pant- og retursystem

Manual til mellemhandlere og distributører om tilmelding og rapportering i det danske pant- og retursystem Manual til mellemhandlere og distributører om tilmelding og rapportering i det danske pant- og retursystem Januar 2012 Dansk Retursystem A/S Baldersbuen 1 2640 Hedehusene Telefon 43 32 32 32 Fax 43 32

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde og definitioner

Kapitel 1 Anvendelsesområde og definitioner Bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer 1) I medfør af 9, stk. 1-5, 9 a, stk. 1-3, 9 c, stk. 2-4, 9 e, stk. 4, 9 f, stk. 2, 52, stk. 3, 53, stk. 1-4, 53 a, stk.

Læs mere

Dagens program. Gebyrer 2018 Emballageoplysninger. Pause

Dagens program. Gebyrer 2018 Emballageoplysninger. Pause Dagens program Gebyrer 2018 Emballageoplysninger Pause Hvad rører sig i markedet lige nu Dansk Retursystem har fået en CSR politik Strategi for udbydere 2018-2020 31.10.2017 Gebyr 2018 Dansk Retursystem

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer 1)

Lovtidende A. Bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer 1) Lovtidende A Bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer 1) I medfør af 9, stk. 2, nr. 1-5, 9 a, stk. 1-3, 9 c, stk. 2-4, 9 e, stk. 4, 9 f, stk. 2, 52, stk. 3, 53,

Læs mere

Manual til producenter og importører om salgsrapportering og betaling af gebyrer for sekundært mærkede engangsemballager

Manual til producenter og importører om salgsrapportering og betaling af gebyrer for sekundært mærkede engangsemballager Manual til producenter og importører om salgsrapportering og betaling af gebyrer for sekundært mærkede engangsemballager Oktober 2010 Dansk Retursystem A/S Baldersbuen 1 2640 Hedehusene Telefon 43 32 32

Læs mere

Bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer 1)

Bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer 1) Bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer 1) I medfør af 9, stk. 1, 9, stk. 2, nr. 1-5, 9 a, stk. 1-3, 9 c, stk. 2-4, 9 e, stk. 4, 9 f, stk. 2, 52, stk. 3, 53, stk.

Læs mere

Om Dansk Retursystem

Om Dansk Retursystem Om Dansk Retursystem Dansk Retursystem er en non-profit miljøvirksomhed. Vi driver det danske pantsystem, som hører til blandt verdens bedste. Hvert år afleverer danskerne over 1,1 milliard engangsflasker

Læs mere

Det primære formål med ændringen af bekendtgørelsen er at skabe enklere regler og administrative lettelser. De væsentligste ændringer er:

Det primære formål med ændringen af bekendtgørelsen er at skabe enklere regler og administrative lettelser. De væsentligste ændringer er: NOTAT [Navn 1] [Navn 2] [Adresse 1] [Adresse 2] [Adresse 3] [Postnr.] [Postdistrikt] [Land] Jord & Affald J.nr. MST-7552-00026 Ref. thfri Den 17. november 2015 Notat om høring af udkast til revideret bekendtgørelse

Læs mere

Returlogistik i Dansk Retursystem A/S. Den Danske Logistikkonference - 28 oktober 2014

Returlogistik i Dansk Retursystem A/S. Den Danske Logistikkonference - 28 oktober 2014 Returlogistik i Dansk Retursystem A/S Den Danske Logistikkonference - 28 oktober 2014 Dansk Retursystem A/S en miljøvirksomhed Dansk Retursystem A/S skaber råstoffer og en renere natur Vi gør brugte flasker

Læs mere

Lovtidende A 2010 Udgivet den 30. september 2010

Lovtidende A 2010 Udgivet den 30. september 2010 Lovtidende A 2010 Udgivet den 30. september 2010 27. september 2010. Nr. 1129. Bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer 1) I medfør af 9, stk. 1-4, 9 a, stk. 1-3,

Læs mere

NOTAT. Jord & Affald J.nr. MST-7552-00014 Ref. fh Den 15. januar 2014

NOTAT. Jord & Affald J.nr. MST-7552-00014 Ref. fh Den 15. januar 2014 NOTAT Jord & Affald J.nr. MST-7552-00014 Ref. fh Den 15. januar 2014 Notat om høring af udkast til revideret bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer (pantbekendtgørelsen)

Læs mere

Velkommen til Tom Dåses Returskole

Velkommen til Tom Dåses Returskole Velkommen til Tom Dåses Returskole Hej, jeg hedder Glas-Mads. Velkommen til vores opgavebog. Mit navn er Petra Plast. Vi skal både regne og tegne og gætte. Jeg hedder Tom Dåse. Har du lyst til at blive

Læs mere

Velkommen til Tom Dåses Returskole

Velkommen til Tom Dåses Returskole Velkommen til Tom Dåses Returskole Hej, jeg hedder Glas-Mads. Velkommen til vores opgavebog. Mit navn er Petra Plast. Vi skal både regne og tegne og gætte. Jeg hedder Tom Dåse. Har du lyst til at blive

Læs mere

Manual til importører og producenter om rapportering af salgs- og returmængder og betaling af gebyrer for genpåfyldelige emballager

Manual til importører og producenter om rapportering af salgs- og returmængder og betaling af gebyrer for genpåfyldelige emballager Manual til importører og producenter om rapportering af salgs- og mængder og betaling af gebyrer for genpåfyldelige emballager Oktober 2010 Dansk Retursystem A/S Baldersbuen 1 2640 Hedehusene Telefon 43

Læs mere

Stop for udbetaling af pant på kildevand Fra den 10. marts 2014

Stop for udbetaling af pant på kildevand Fra den 10. marts 2014 Februar 2013 Stop for udbetaling af pant for engangsemballager På grund af manglende indbetaling af pant til pant- og retursystemet udbetales der ikke længere pant for følgende produkter. Ved ændringer

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse 1) 2012/1 LSF 178 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2017 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-7552-00003 Fremsat den 12. marts 2013 af miljøministeren (Ida Auken)

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse 1) Lovforslag nr. L 178 Folketinget 2012-13 Fremsat den 12. marts 2013 af miljøministeren (Ida Auken) Forslag til Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse 1) (Ændret anvendelse af ikke indløst pant, som

Læs mere

Dansk Retursystem A/S - en miljøvirksomhed

Dansk Retursystem A/S - en miljøvirksomhed Dansk Retursystem A/S og DYT Dansk Retursystem A/S - en miljøvirksomhed Dansk Retursystem A/S skaber nye råstoffer Vi gør brugte flasker og dåser til råstoffer for nye fødevareemballager Vi sørger for

Læs mere

Bilag 3. Jord & Affald J.nr. MST-7551-00038 Ref. fh Den 3. april 2014

Bilag 3. Jord & Affald J.nr. MST-7551-00038 Ref. fh Den 3. april 2014 Bilag 3 Jord & Affald J.nr. MST-7551-00038 Ref. fh Den 3. april 2014 Kravspecifikation for revisorbistand til Miljøstyrelsens administration og kontrol efter pantbekendtgørelsen 1. Baggrund Det danske

Læs mere

Bekendtgørelse om pant og indsamling mv. af emballager til øl og visse læskedrikke

Bekendtgørelse om pant og indsamling mv. af emballager til øl og visse læskedrikke Bekendtgørelse om pant og indsamling mv. af emballager til øl og visse læskedrikke I medfør af 9, 9 a, 9 c, stk. 2, 9 e, stk. 4, 9 f, stk. 2, 51, 53, 53 a, 53 c, stk. 3, 55 c, 56, 67, 80, 88, stk. 3, og

Læs mere

Design-guide. Sådan designer du emballager til cirkulær økonomi

Design-guide. Sådan designer du emballager til cirkulær økonomi Design-guide Sådan designer du emballager til cirkulær økonomi Pantmærket er din garanti for cirkulær økonomi. For det sikrer, at engangsflasker og -dåser indsamles og genanvendes i et lukket kredsløb

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om fordobling af satsen for pant på drikkevarer i dåser

Forslag til folketingsbeslutning om fordobling af satsen for pant på drikkevarer i dåser 2008/1 BSF 110 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 24. februar 2009 af Benny Engelbrecht (S), Torben Hansen (S), Ida Auken (SF), Pia Olsen Dyhr (SF),

Læs mere

Manual til importører og producenter om salgsrapportering og betaling af gebyrer for primært mærkede engangsemballager

Manual til importører og producenter om salgsrapportering og betaling af gebyrer for primært mærkede engangsemballager Manual til importører og producenter om salgsrapportering og betaling af gebyrer for primært mærkede engangsemballager Oktober 2010 Dansk Retursystem A/S Baldersbuen 1 2640 Hedehusene Telefon 43 32 32

Læs mere

DANPOT DATA A/S HVIDKÆRVEJ 29-5250 ODENSE SV - TLF. 66174716

DANPOT DATA A/S HVIDKÆRVEJ 29-5250 ODENSE SV - TLF. 66174716 FAX 66174219 - E-MAIL: mogens@danpot.dk EAN-lokationsnr: 5790000432615 07-06-2011 Side 1 af 5 Salgsselskabers bestilling af etiketter sammen med ordrer. Vareetiketter med/uden stregkode Det er nu muligt

Læs mere

Reguleringen af indsamling af emballage til øl og sodavand

Reguleringen af indsamling af emballage til øl og sodavand Reguleringen af indsamling af emballage til øl og sodavand Journal nr. 3/1120-0203-0010/VAR/FI Rådsmødet den 17. december 2003 Resumé 1. Konkurrencerådet har tidligere vurderet Dansk Retursystem A/S og

Læs mere

Integration mellem OpenBizBox og E conomic

Integration mellem OpenBizBox og E conomic Integration mellem OpenBizBox og E conomic 1. Introduktion Integrationens formål er at sørge for at ordre der laves i OpenBizBox automatisk bliver eksporteret som en ordre i E conomic. Hvorved det gøres

Læs mere

Reguleringen af indsamling af emballage til øl og sodavand

Reguleringen af indsamling af emballage til øl og sodavand Reguleringen af indsamling af emballage til øl og sodavand Rådsmødet den 17. december 2003 Journal nr. 3/1120-0203-0010/VAR/FI Resumé 1. Konkurrencerådet har tidligere vurderet Dansk Retursystem A/S og

Læs mere

2. Priser Alle prisangivelser er inklusiv moms og andre afgifter. Hver gang du lægger en vare i din indkøbskurv, bliver totalbeløbet opdateret.

2. Priser Alle prisangivelser er inklusiv moms og andre afgifter. Hver gang du lægger en vare i din indkøbskurv, bliver totalbeløbet opdateret. 1. Betaling Betaling kan foretages med følgende betalingskort: Dankort. Der vil blive reserveret et beløb svarende til værdien på din ordre i forbindelse med din bestilling. Kort tid efter levering, vil

Læs mere

Juristeri Skema - Stiftelse Anpartsselskab + Holding

Juristeri Skema - Stiftelse Anpartsselskab + Holding Juristeri Skema - Stiftelse Anpartsselskab + Holding Vi har lavet dette skema til dig, som gerne vil have stiftet et anpartsselskab inklusive et holdingselskab gennem os. Skemaet er lavet, så du husker

Læs mere

Høring vedrørende ændring af miljøbeskyttelsesloven

Høring vedrørende ændring af miljøbeskyttelsesloven Miljøstyrelsen Jord & Affald Journalnummer MST-7552-00010 mst@mst.dk Hellerup, den 3. januar 2013 CBN Høring vedrørende ændring af miljøbeskyttelsesloven De Samvirkende Købmænd, DSK, har den 13. december

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser Gældende for køb via miild.dk ( Webshoppen ) 1. Generelle oplysninger 1.1 Juridiske oplysninger Miild A/S Vesterhavnen 15, 1. 2. 5800 Nyborg CVR-nr. 36914920 1.2 Kontaktoplysninger

Læs mere

----- Du skal minimum være 18 år gammel for at kunne handle på iposen.dk -----

----- Du skal minimum være 18 år gammel for at kunne handle på iposen.dk ----- Aarhus 11.03.2014 iposen.dk ApS Skavholmvej 5, 8520 Lystrup kundeservice@iposen.dk Handelsbetingelser ----- Du skal minimum være 18 år gammel for at kunne handle på iposen.dk ----- 1. Betaling Betaling

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål fremsat i henhold til 36, stk. 1 om handel med øl og kulsyreholdige læskedrikke

Besvarelse af spørgsmål fremsat i henhold til 36, stk. 1 om handel med øl og kulsyreholdige læskedrikke Nunamut Namminermut, Pinngortitamut Avatangiisinullu Naalakkersuisoq Medlem af Naalakkersuisut for Indenrigsanliggender, Natur og Miljø Medlem af Inatsisartut Malik Berthelsen Nuuk Besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 21. maj Betænkning. over

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 21. maj Betænkning. over Skatteudvalget (2. samling) L 158 - Bilag 6 Offentligt Til lovforslag nr. L 158 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 21. maj 2008 Betænkning over Forslag til lov om

Læs mere

Miljøudvalget 2011-12 MIU alm. del Bilag 481 Offentligt. Dansk Retursystem A/S Ikke-indløst pant

Miljøudvalget 2011-12 MIU alm. del Bilag 481 Offentligt. Dansk Retursystem A/S Ikke-indløst pant Miljøudvalget 2011-12 MIU alm. del Bilag 481 Offentligt Dansk Retursystem A/S Ikke-indløst pant 1 Dansk Retursystem A/S arbejder for en renere natur Et privat selskab, der ejes af bryggerierne Drives på

Læs mere

Tilblivelsen af it beredskabsplan og høstede sidegevinster hos Dansk Retursystem A/S

Tilblivelsen af it beredskabsplan og høstede sidegevinster hos Dansk Retursystem A/S 1 Tilblivelsen af it beredskabsplan og høstede sidegevinster hos Dansk Retursystem A/S Dansk Retursystem A/S Torben Røssell, it-chef: Cand.merc. i økonomistyring Erfaring som økonomichef i flere mindre

Læs mere

Indlæsning fra bank. 1821 Faktura passer med indbetalt 9151 1498 100 100 30 dage

Indlæsning fra bank. 1821 Faktura passer med indbetalt 9151 1498 100 100 30 dage Nedenstående er oprettet til visning af forskellige eksempler: Deb Status ordre faktura beløb Rabat BB Indbetalt betalingsbet. 1821 Faktura passer med indbetalt 9151 1498 100 100 30 dage 1822 For meget

Læs mere

Mail: Telefon eller CVR Etableret 2006

Mail: Telefon eller CVR Etableret 2006 HANDELSBETINGELSER GENERELLE OPLYSNINGER 8881 Thorsø. Mail: Charlotte@ Telefon 8696 2826 eller 2534 7058 CVR 29 23 05 44 Etableret 2006 SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER Bestilling Vores handelsvilkår følger

Læs mere

Vejledning til fakturering

Vejledning til fakturering Faktureringsvejledning Vejledning til fakturering hvor ofte faktureres der? Fakturering sker gang pr. måned (medio) Abonnementer faktureres kvartalvis forud Trafik (tale og data) faktureres månedsvis bagud

Læs mere

Når du handler hos Organo Skandinavien, indgås aftaler på dansk. Henvendelse vedrørende ordrer i webshoppen: info@organo.dk eller tlf. 51 37 34 38.

Når du handler hos Organo Skandinavien, indgås aftaler på dansk. Henvendelse vedrørende ordrer i webshoppen: info@organo.dk eller tlf. 51 37 34 38. Betingelser På www.organo.dk kan du bestille varer fra Organo Skandinavien. Efter bestilling vil du automatisk modtage en ordrebekræftelse på e- mail, som også indeholder information om fortrydelses-,

Læs mere

Vejledning til etiket med personligt præg

Vejledning til etiket med personligt præg Vejledning til etiket med personligt præg 1 Indhold Indledning... 3 Udseende og grafik... 4 Deklaration... 4 Danmarks Biavlerforenings bomærker... 4 Brug af etiketten... 5 Sporbarhed, vægt og holdbarhed...

Læs mere

Indstillinger i Plus, Maxi og Enterprise

Indstillinger i Plus, Maxi og Enterprise 1 DoCAS Manual Indstillinger i Plus, Maxi og Du er altid velkommen på vores online support på http://docas.uservoice.com 2 Indledning Manualen viser, hvordan du opsætter de forskellige informationer og

Læs mere

Dansk Erhverv Josefine Thrane Sletten Slotsholmsgade 1 1217 København K. Dato: 30-04-2013 Ref.: AHU. Kære Josefine Thrane Sletten

Dansk Erhverv Josefine Thrane Sletten Slotsholmsgade 1 1217 København K. Dato: 30-04-2013 Ref.: AHU. Kære Josefine Thrane Sletten Dansk Erhverv Josefine Thrane Sletten Slotsholmsgade 1 1217 København K Dato: 30-04-2013 Ref.: AHU Kære Josefine Thrane Sletten Det er med fornøjelse, jeg sender vores rammeaftale vedr. certificering /

Læs mere

http://www.billetlugen.dk/logind/

http://www.billetlugen.dk/logind/ 2 1. Gå ind på web-adressen: http://billet.fck.dk Her skal I logge ind med den e-mail og adgangskode, som står i den velkomstmail I har modtaget. 2. Det er vigtigt at I som minimum retter email-adressen

Læs mere

Vand & reklame. Vejl. prisliste august 2012

Vand & reklame. Vejl. prisliste august 2012 Vand & reklame ORG & IGUM Danmark A/S Vibeholms Allé 15 DK-2605 røndby Tel:+45 7743 2000 Fax:+45 4344 2100 www.borgbigum.dk Side 1 Go TID Pulje tryk 4-6 uger. Inkl. levering til brofaste øer AQUA D vand

Læs mere

H A N D E L S B E T I N G E L S E R

H A N D E L S B E T I N G E L S E R H A N D E L S B E T I N G E L S E R Forsendelse: Mini & Mokka ApS afsender varen 1-2 hverdage efter bestilling. I travle perioder kan leveringstiden være op til en uge. Bestil børnetøjet hos Mini&Mokka

Læs mere

Forretningsgang. - en guide til god kundeservice

Forretningsgang. - en guide til god kundeservice Forretningsgang - en guide til god kundeservice Alle Bestsellers mærker vil i fremtiden have ens retur-, bytte- og reklamationspolitik gældende for alle butikker i alle lande. Indholdsfortegnelse: Bontekst

Læs mere

GECKO Booking Gavekort-/shop modul vejledning

GECKO Booking Gavekort-/shop modul vejledning GECKO Booking Gavekort-/shop modul vejledning Dette modul giver dig mulighed for at sælge gavekort og varer direkte fra din hjemmeside. Sælger du gavekort, holder systemet automatisk styr på alle dine

Læs mere

Fakturering Salgsordre, følgeseddel, faktura, kreditnota, rykker, leveringsadresse, betalingsbet., filtre.

Fakturering Salgsordre, følgeseddel, faktura, kreditnota, rykker, leveringsadresse, betalingsbet., filtre. Fakturering Salgsordre, følgeseddel, faktura, kreditnota, rykker, leveringsadresse, betalingsbet., filtre. Her gennemgås et salg, der overføres til fakturadelen, hvorfra fakturaen afsendes / udskrives.

Læs mere

Betaling med EAN følger de betingelser der er lavet sammen med din kommune.

Betaling med EAN følger de betingelser der er lavet sammen med din kommune. Aarhus 12.06.2017 Dansk Supermarked A/S Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand kundeservice@iposen.dk Handelsbetingelser 1. Betaling Betaling af dine dagligvarer kan ske på tre måder. Du kan vælge at betale med

Læs mere

Samhandelsaftale på følgende produktgruppe(r):

Samhandelsaftale på følgende produktgruppe(r): Samhandelsaftale på følgende produktgruppe(r): knallerter, scooter, cykler, motocross og udstyr samt vedligeholdelse af cykler og mooncars Vejledning Tekst skrevet med Sort er ment som standard tekst og

Læs mere

Vand & reklame Vejl. prisliste august 2012 Side 1

Vand & reklame Vejl. prisliste august 2012 Side 1 Vand & reklame Side 1 Go TID Pulje tryk 4-6 uger. Inkl. levering til brofaste øer AQUA D vand m/private label 2 pl. 3 pl. 4 pl. 5 pl. 6 pl. 8 pl. 10 pl. 20 pl. 33 pl. kr. 3,42 kr. 3,25 kr. 3,09 kr. 3,03

Læs mere

Notat om høring af udkast til bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer.

Notat om høring af udkast til bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer. NOTAT Ressourcer og Forsyning Ref. KATHH Den 7. januar 2019 Notat om høring af udkast til bekendtgørelse om pant på og indsamling m.v. af emballager til visse drikkevarer. Miljø- og Fødevareministeriet

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

4) Jeg har returneret/afbestilt min vare/ydelse, men har ikke fået beløbet retur

4) Jeg har returneret/afbestilt min vare/ydelse, men har ikke fået beløbet retur 4) Jeg har returneret/afbestilt min vare/ydelse, men har ikke fået beløbet retur Du kan gøre indsigelse, hvis du har betalt varen/ydelsen med Dankort og du har udnyttet din lovbestemte fortrydelsesret

Læs mere

cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/

cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/ cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN OPRETTER DU AUTOMATISK OPTANKNING PÅ ET KANTINEKORT...

Læs mere

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj udkast. Betænkning. over

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj udkast. Betænkning. over Til lovforslag nr. L 158 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj 2008 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring af emballageafgiftsloven, lov om forskellige

Læs mere

Guide til webshop 2. JEG HAR ALLEREDE EN KONTO - HVORDAN FÅR JEG ADGANG, OG HVAD ER FORDELENE?... 2

Guide til webshop 2. JEG HAR ALLEREDE EN KONTO - HVORDAN FÅR JEG ADGANG, OG HVAD ER FORDELENE?... 2 Guide til webshop 1. SÅDAN BLIVER DU OPRETTET I WEBSHOPPEN... 2 1.1. Hvordan bliver jeg kunde?... 2 1.2. Kan jeg tilføje andre fra min virksomhed?... 2 1.3. Kan jeg få tilpasset webshoppen til mine behov?...

Læs mere

Ved køb af antal paller 1 2 4 8 10 >10 ½ Pris pr. vand 3,85 3,65 3,40 3,20 3,05 Tilbud 5,81

Ved køb af antal paller 1 2 4 8 10 >10 ½ Pris pr. vand 3,85 3,65 3,40 3,20 3,05 Tilbud 5,81 LOGO VAND Mini 0,33 liter i klar flaske, 1 palle = 1.764 vand (12 kolli) Pris pr. vand 3,85 3,65 3,40 3,20 3,05 Tilbud 5,81 Lågfarve / bestil varenr. Transparent 100 10-15 Pro nr. 1500 * ½ palle (1008

Læs mere

My Shop. Funktioner, oversigt: Kom i gang: Online shop system

My Shop. Funktioner, oversigt: Kom i gang: Online shop system My Shop Online shop system Infusion name: My_Shop Ajax baseret, online SHOP system Vejledning til installation og brug -------------------------------------------------------- Author: Egon Jessen, webmaster@myphp.dk

Læs mere

Materialebestilling og lager

Materialebestilling og lager Materialebestilling og lager Her lærer du: at opdatere din lagerbeholdning at bestille materialer at redigere i din bestilling Bestil senest 18. januar Vi skal have din første bestilling senest den 18.

Læs mere

Vejledning til elektronisk ansøgning

Vejledning til elektronisk ansøgning Vejledning til elektronisk ansøgning Miljømærkning Danmark er gået over til elektronisk arkivering, og derfor ønsker vi fremover at modtage materiale elektronisk både når det gælder, nye ansøgninger, fornyelser,

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Lemvig Ungdomsgård Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Lemvig Ungdomsgård   Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.5 Lemvig Ungdomsgård https://ug.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.4 Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Portal vejledning Version 1.1.4 Roskilde SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN

Læs mere

Salgsordrer og tidsregistrering på salgsordrer

Salgsordrer og tidsregistrering på salgsordrer Salgsordrer og tidsregistrering på salgsordrer 1. Oprettelse af en salgsproduktionsordre. 2. Tidsregistrering på salgsordren. 3. Afsendelse af salgsordre og faktura 4. Efterkalkulation, materialepris +

Læs mere

SPØRGEKORT ENIG / UENIG

SPØRGEKORT ENIG / UENIG I min familie afleverer vi tomme flasker og dåser i returautomaten i supermarkedet. Hvorfor er det en god idé? Så kan de blive brugt igen og igen, og det er godt for miljøet. Man kalder det closed loop

Læs mere

Forretningsbetingelser & Vilkår

Forretningsbetingelser & Vilkår Forretningsbetingelser & Vilkår Nu kan du helt enkelt finde dine nye solbriller fra Prego. På www.pregoeyewear.dk kan du bestille aktuelle varer fra Prego Eyewear og afhente dem hos en af vores mange forhandlere

Læs mere

BOXER kontrakt. Efterfølgende finder du en Abonnementsaftale, der er en PDF du kan skrive i. Her udfylder du følgende:

BOXER kontrakt. Efterfølgende finder du en Abonnementsaftale, der er en PDF du kan skrive i. Her udfylder du følgende: BOXER kontrakt. Efterfølgende finder du en Abonnementsaftale, der er en PDF du kan skrive i. Her udfylder du følgende: Personnummer. (Også de sidste 4 ciffer.) Telefonnummer. Navn og adresse. Sæt X i Boxer

Læs mere

Der er ikke indgået en bindende købsaftale med JB3D, før De har modtaget en ordrebekræftelse fra JB3D.

Der er ikke indgået en bindende købsaftale med JB3D, før De har modtaget en ordrebekræftelse fra JB3D. Handelsbetingelser Ved køb hos JB3D Der er ikke indgået en bindende købsaftale med JB3D, før De har modtaget en ordrebekræftelse fra JB3D. Der tages forbehold for prisfejl mv. som følge af valutaændringer,

Læs mere

FÅ OP TIL 1500,- TILBAGE. på udvalgte -kameraer *

FÅ OP TIL 1500,- TILBAGE. på udvalgte -kameraer * FÅ OP TIL 1500,- TILBAGE på udvalgte -kameraer * *Værdien afhænger af produktet. Tilbuddet gælder mellem 1. november 2017 og 31. januar 2018 og kun for udvalgte forhandlere. For yderligere vilkår og betingelser,

Læs mere

SAMHANDELSBETINGELSER

SAMHANDELSBETINGELSER SAMHANDELSBETINGELSER 1. Anvendelse Disse generelle salgs- og leveringsbetingelser er gældende for samhandel med AYTM, hvis ikke andet er aftalt mellem parterne. 2. Aftaler En aftale er først bindende,

Læs mere

VILKÅR FOR SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KØB AF VARER. Juni 2015

VILKÅR FOR SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KØB AF VARER. Juni 2015 VILKÅR FOR SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KØB AF VARER Juni 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Kontaktinformation...3 2. Betingelser ved køb af varer...3 3. Ordrebekræftelse...3 4. Sikkerhed...3 5. Leveringstidspunkt

Læs mere

STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR

STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR (denne formular skal udfyldes og returneres hvis fortrydelsesretten gøres gældende) Til Fatboy the Original v/hetland nordic ApS, Gladsaxevej 356, 2860 Søborg, Email: info@fatboy.dk

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 19. juni 2013 blev der i sag 184-2012 KK mod Ejendomsmæglerfirmaet AA A/S afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 19. juni 2012 har KK indbragt ejendomsmæglerfirmaet AA A/S og ejendomsmægler YY for

Læs mere

Forretningsomfang og skatteoplysninger - Erhverv/Foreninger

Forretningsomfang og skatteoplysninger - Erhverv/Foreninger Forretningsomfang og skatteoplysninger - Erhverv/Foreninger Dette skema indeholder 2 afsnit: 1. Det forventede brug af banken. 2. En eventuel skattepligt til andre lande end Danmark. Hvis virksomheden/foreningen

Læs mere

Manual til gæster på www.vurdering.info Side

Manual til gæster på www.vurdering.info Side 1 Denne manual vil gennemgå de 5 trin du skal fuldføre for at have glæde af systemet på www.vurdering.info - og ikke mindst de dygtige eksperter, der står bag systemet. De 5 trin : 1. Du registrer dig

Læs mere

HØRINGSUDKAST. Bemærk, at det er bekendtgørelsen, du skal overholde faktaarket er blot en hjælp til forståelse af reglerne.

HØRINGSUDKAST. Bemærk, at det er bekendtgørelsen, du skal overholde faktaarket er blot en hjælp til forståelse af reglerne. HØRINGSUDKAST Faktaark 1: Salg og opbevaring af giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler Dette faktaark fortæller om bekæmpelsesmiddelbekendtgørelsens vigtigste punkter om salg og opbevaring af giftige

Læs mere

Klager. København, den 23. december 2009 KENDELSE. ctr. EDC Danebo A/S Gammel Havn 1 9000 Aalborg

Klager. København, den 23. december 2009 KENDELSE. ctr. EDC Danebo A/S Gammel Havn 1 9000 Aalborg 1 København, den 23. december 2009 KENDELSE Klager ctr. EDC Danebo A/S Gammel Havn 1 9000 Aalborg Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klager i forbindelse med dennes indfrielse

Læs mere

FLASKEVAND MED DIT BUDSKAB

FLASKEVAND MED DIT BUDSKAB FLASKEVAND MED DIT BUDSKAB MEGET PLADS PÅ ETIKET! MINI 3,05 MINI BLUE 3,05 CLASSIC CLASSIC BLUE 3,15 3,15 PANORAMA 4,15 Klar flaske 0,33 liter. Flere lågfaver. 1.764 vand pr. palle blåtonet flaske 0,33

Læs mere

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Fakturablanketten version 2.4.0 (Opdatering april 2015) Vælg fakturablanket... 2 Start indberetning... 2 Opret faktura... 3... 6 Faktura-modtager... 6 Leverandør...

Læs mere

Juristeri Skema - Stiftelse Anpartsselskab

Juristeri Skema - Stiftelse Anpartsselskab Juristeri Skema - Stiftelse Anpartsselskab Vi har lavet dette skema til dig, som gerne vil have stiftet et anpartsselskab gennem os. Skemaet er lavet, så du husker alle de oplysninger, som vi har brug

Læs mere

Håndtering af webtilmeldinger i SuperNovaONLINE

Håndtering af webtilmeldinger i SuperNovaONLINE Håndtering af webtilmeldinger i SuperNovaONLINE Indhold Håndtering af webtilmeldinger i SuperNovaONLINE... 2 Navigation... 2 Import webordre F-CMS... 3 Gennemgang af ordrehoved... 3 Gennemgang af ordrelinjer...

Læs mere

INDHOLD: Se side 6. 24 Fadølsudlejning til private SAMHANDELSBETINGELSER:

INDHOLD: Se side 6. 24 Fadølsudlejning til private SAMHANDELSBETINGELSER: HUSK! REKVIRER NY PRISLISTE JÆVNLIGT FOR OPDATEREDE PRISER OG PRODUKTER. INDHOLD: Side 2 Indholdsfortegnelse og samhandelsbetingelser Side 3-5 Flaskeøl danske bryggerier Side 5 Dåseøl Side 6 Flaskeøl udenlandske

Læs mere