Statusmåling i uge 3-5, 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Statusmåling i uge 3-5, 2015"

Transkript

1 Side 1 af 12 Som et led i at kunne dokumentere udbredelsen af Forflytningsteknologi - fra 2 til 1, Vasketoiletter, Spiserobotter og Bedre brug af hjælpemidler fra gennemførte Center for Velfærdsteknologi i kvartal 2014 en baselinemåling for kommunernes arbejde med tre af de fire løsninger. 85 kommuner deltog i baselinemålingen. Baselinerapporten er tilgængelig via følgende link, og såfremt I ønsker data fra baselinemåling fra kvartal 2014 fremsendt, kan I kontakte Morten Ejlersen på moe@kl.dk. Statusmåling i uge 3-5, 2015 Tiden er nu inde til at foretage den første statusmåling for det fælleskommunale arbejde for udbredelse af velfærdsteknologi. Dataindsamlingen vedrører jeres kommunes arbejde med: Forflytningsteknologi - fra 2 til 1 (side 2) Vasketoiletter (side 3) Spiserobotter (side 4) 4. Bedre brug af hjælpemidler (side 5) De data, der efterspørges på de fire områder, omfatter: - I hvilken grad er den konkrete teknologi implementeret? - Antal indkøbte og opsatte teknologier? - Gevinstrealisering og økonomi? - Antal borgere i målgruppen? - Kvalitative gevinster? Der efterspørges data separat for ældreområdet og handicapområdet. Hver kommune bedes koordinere sine svar på tværs af forvaltninger, og det er derfor muligt for flere personer at få adgang til spørgeskemaet via det fremsendte link under hele indberetningsperioden frem til og med fredag d. 30 januar Da indsatsen bedre brug af hjælpemidler ikke var en del af baselinemålingen i kvartal 2014, vil de data, vi efterspørger for denne indsats, være opdelt lidt anderledes end de tre øvrige. Såfremt I har spørgsmål til de data, der efterspørges, er I velkomne til at kontakte Rikke Sølvsten Sørensen på rss@kl.dk.

2 Side 2 af 12 En printvenlig udgave af spørgeskemaet kan hentes via følgende link. Der lukkes for dataindsamlingen ved udgangen af fredag den 30. januar. Når statusrapporten er udarbejdet vil alle deltagende kommuner få tilsendt en oversigt over egne data sammenstillet med de nationale. ** Forflytningsteknologi - fra 2 til 1 Loftlifte samt bad- og toiletstole er: Fuldt implementeret - i drift hos alle borgere i målgruppen Under implementering - systematisk udbredelse til alle borgere i målgruppen Under afprøvning - afprøves hos en mindre gruppe borgere Planlagt aktivitet i 2015 Påtænker ikke aktivitet i 2015 ANTAL LOFTLIFTE: Hvor mange loftlifte var indkøbt til og med 2014? Hvor mange loftlifte var taget i brug til og med 2014? ANTAL BADE- OG TOILETSTOLE: Hvor mange bade- og toiletstole var indkøbt til og med 2014? Hvor mange bade- og toiletstole var taget i brug til og med 2014?

3 Side 3 af 12 ØKONOMI: Er der opnået økonomiske gevinster i 2014? Ja Nej Ved ikke Hvordan er den økonomiske gevinst realiseret? Indarbejdet som reduktion i budgettet Indarbejdet som et øget råderum i budgettet på området Beskriv andet: Gevinstens størrelse i 2014 (budget kr.) Gevinstens størrelse i 2015 (budget kr.) BORGERE I MÅLGRUPPEN: Efter indførelse af forflytningsteknologi, hvor stor en procentdel af forflytninger er da gået fra 2 til 1 medarbejder? Hvor mange borgere er til og med 2014 identificeret i målgruppen, som kan gå fra 2 til 1 medarbejder i forflytningssituationer? KVALITATIVE GEVINSTER: Angiv de tre vigtigste kvalitative gevinster ved brug af loftlifte samt bade- og toiletstole på ældreområdet?

4 Side 4 af 12 Angiv de tre vigtigste kvalitative gevinster ved brug af loftlifte samt bade- og toiletstole på handicapområdet? ** Vasketoiletter Vasketoiletter er: Fuldt implementeret - i drift hos alle borgere i målgruppen Under implementering - systematisk udbredelse til alle borgere i målgruppen Under afprøvning - afprøves hos en mindre gruppe borgere Planlagt aktivitet i 2015 Påtænker ikke aktivitet i 2015 ANTAL VASKETOILETTER: Hvor mange vasketoiletter var indkøbt til og med 2014?

5 Side 5 af 12 Hvor mange vasketoiletter var taget i brug til og med 2014? ANTAL TOILETSÆDELØFTERE: Hvor mange toiletsædeløftere var indkøbt til og med 2014? Hvor mange toiletsædeløftere var taget i brug til og med 2014? ØKONOMI: Er der opnået økonomiske gevinster i 2014? Ja Nej Ved ikke Hvordan er den økonomiske gevinst realiseret? Indarbejdet som reduktion i budgettet Indarbejdet som et øget råderum i budgettet på området Beskriv andet: Gevinstens størrelse i 2014 (budget kr.) Gevinstens størrelse i 2015 (budget kr.) BORGERE I MÅLGRUPPEN:

6 Side 6 af 12 Hvor mange borgere er til og med 2014 identificeret i målgruppen for vasketoiletter? KVALITATIVE GEVINSTER: Angiv de tre vigtigste kvalitative gevinster ved brug af vasketoiletter på ældreområdet? Angiv de tre vigtigste kvalitative gevinster ved brug af vasketoiletter på handicapområdet? **

7 Side 7 af 12 Spiserobotter Spiserobotter er: Fuldt implementeret - i drift hos alle borgere i målgruppen Under implementering - systematisk udbredelse til alle borgere i målgruppen Under afprøvning - afprøves hos en mindre gruppe borgere Planlagt aktivitet i 2015 Påtænker ikke aktivitet i 2015 ANTAL SPISEROBOTTER: Hvor mange spiserobotter var indkøbt til og med 2014? Hvor mange spiserobotter var taget i brug til og med 2014? ØKONOMI: Er der opnået økonomiske gevinster i 2014? Ja Nej Ved ikke Hvordan er den økonomiske gevinst realiseret? Indarbejdet som reduktion i budgettet Indarbejdet som et øget råderum i budgettet på området Beskriv andet: Gevinstens størrelse i 2014 (budget kr.) Gevinstens størrelse i 2015 (budget kr.)

8 Side 8 af 12 BORGERE I MÅLGRUPPEN: Hvor mange borgere er til og med 2014 identificeret i målgruppen for spiserobotter? KVALITATIVE GEVINSTER: Angiv de tre vigtigste kvalitative gevinster ved brug af spiserobotter på ældreområdet? Angiv de tre vigtigste kvalitative gevinster ved brug af spiserobotter på handicapområdet?

9 Side 9 af 12 ** Bedre brug af hjælpemidler Borgere med 3 timers hjælp eller derunder pr. 14. dag har ifølge erfaringerne fra et demonstrationsprojekt det største potentiale for at blive mere eller mindre selvhjulpne ved bedre brug af hjælpemidler. Det er derfor blandt denne gruppe borgere, borgere i målgruppen skal findes. Et resumé af demonstrationsprojektet kan findes via følgende link: Hvis jeres kommune tidligere har arbejdet med identifikation af borgere i målgruppen for hverdagsrehabilitering, kan I med fordel benytte samme model til at finde potentielle borgere i målgruppen for metoden Bedre brug af hjælpemidler. Center for Velfærdsteknologi har udarbejdet et værktøj, som eventuelt kan bruges af frontmedarbejderne, som kan hjælpe med at finde borgere i målgruppen blandt de borgere de kender/kommer hos. Med værktøjet følger en vejledning til teamlederen som skal vejlede medarbejderne og følge op på fremdrift og resultater. Se Den endelige vurdering af borgerens potentiale sker i samarbejde med relevante fagpersoner som eks. træningsterapeuter og visitatorer. Bedre brug af hjælpemidler er: Fuldt implementeret som metode - anvendt til alle borgere i målgruppen Under implementering - systematisk udbredelse til borgere i målgruppen Under afprøvning - afprøves hos en mindre gruppe borgere Planlagt aktivitet i 2015 Påtænker ikke aktivitet i 2015 VISITATION AF PERSONLIG PLEJE OG PRAKTISK HJÆLP - halvdel af 2014 Antal borgere, der modtog personlig pleje og praktisk hjælp, første halvdel af 2014:

10 Side 10 af 12 Antal borgere som modtog personlig pleje og praktisk hjælp i mindre end 3 timer hvert 14. dag, i første halvdel af 2014: Antal timer visiteret i alt til personlig pleje og praktisk hjælp, i første halvdel af 2014: Antal timer visiteret til personlig pleje og praktisk hjælp, visiteret til borgere som modtog mindre end 3 timer hver 14. dag, i første halvdel af 2014: VISITATION AF PERSONLIG PLEJE OG PRAKTISK HJÆLP - halvdel af 2014 Antal borgere, der modtog personlig pleje og praktisk hjælp, i anden halvdel af 2014: Antal borgere som modtog personlig pleje og praktisk hjælp i mindre end 3 timer hvert 14. dag, i anden halvdel af 2014: Antal timer visiteret i alt til personlig pleje og praktisk hjælp, i anden halvdel af 2014: Antal timer visiteret til personlig pleje og praktisk hjælp, visiteret til borgere som modtog mindre end 3 timer hver 14. dag, i anden halvdel af 2014 BORGERE I MÅLGRUPPEN: Antal borgere i målgruppen, med 3 timers hjælp eller derunder, hver uge, som vurderes at være i målgruppen for bedre brug af hjælpemidler: UDGIFTER TIL HJÆLPEMIDLER I 2014: Beskriv om der er hentet gevinster før 2014, og i så fald hvornår og hvor meget:

11 Side 11 af 12 Udgifter til hjælpemidler i alt, halvdel af 2014 (kr.): Udgifter til hjælpemidler i alt, halvdel af 2014 (kr.) ØKONOMISKE GEVINSTER: Er der opnået økonomiske gevinster i 2014? (beregnet som besparelsen i udgifter til person pleje og praktisk hjælp, fratrukket stigning i udgift til hjælpemidler) Ja Nej Ved ikke Gevinstens størrelse i 2014 (budget kr.) KVALITATIVE GEVINSTER: Angiv de tre vigtigste kvalitative gevinster ved brug af bedre brug af hjælpemidler? **

12 Side 12 af 12 Tak for din besvarelse. Der vil være muligt at rette i de indberettede data frem til og med fredag d. 30. januar ved at benytte linket igen. Du kan nu lukke vinduet.

Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi

Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi Vejledning til Statusmåling 2017 Denne vejledning er udarbejdet for at lette og kvalificere dataindsamlingen til statusmålingen for udbredelse

Læs mere

Udbredelse af velfærdsteknologi i Aabenraa Kommune

Udbredelse af velfærdsteknologi i Aabenraa Kommune Udbredelse af velfærdsteknologi i Dette notat har det overordnede formål at dokumentere udviklingen i afvendelsen af velfærdsteknologi inden for det fælleskommunale program i. Notatet sammenstiller indrapporterede

Læs mere

UDBREDELSE AF VELFÆRDSTEKNOLOGI

UDBREDELSE AF VELFÆRDSTEKNOLOGI LOKAL STATUSRAPPORT, MAJ 2016 DRAGØR KOMMUNE DET FÆLLESKOMMUNALE PROGRAM FOR UDBREDELSE AF VELFÆRDSTEKNOLOGI UDBREDELSE AF VELFÆRDSTEKNOLOGI LOKAL STATUSRAPPORT 2016 Lokal Statusrapport Side 2 Udbredelse

Læs mere

VELFÆRDSTEKNOLOGI STATUSMÅLING, MAJ 2016 VELFÆRDSTEKNOLOGI STATUSMÅLING Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi

VELFÆRDSTEKNOLOGI STATUSMÅLING, MAJ 2016 VELFÆRDSTEKNOLOGI STATUSMÅLING Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi VELFÆRDSTEKNOLOGI STATUSMÅLING, MAJ 2016 VELFÆRDSTEKNOLOGI STATUSMÅLING 2016 Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi Velfærdsteknologi Side 2 af 36 Indholdsfortegnelse 1 Resume...4

Læs mere

VELFÆRDSTEKNOLOGI KL MAJ 2017 SLUTMÅLING

VELFÆRDSTEKNOLOGI KL MAJ 2017 SLUTMÅLING VELFÆRDSTEKNOLOGI KL MAJ 2017 SLUTMÅLING DET FÆLLESKOMMUNALE PROGRAM FOR UDBREDELSE AF VELFÆRDSTEKNOLOGI 2014-2016 2 Slutmåling 2016 SLUTMÅLING Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi

Læs mere

UDBREDELSE AF VELFÆRDSTEKNOLOGI

UDBREDELSE AF VELFÆRDSTEKNOLOGI LOKAL STATUSRAPPORT, MAJ 2017 FANØ KOMMUNE DET FÆLLESKOMMUNALE PROGRAM FOR UDBREDELSE AF VELFÆRDSTEKNOLOGI UDBREDELSE AF VELFÆRDSTEKNOLOGI LOKAL STATUSRAPPORT 2014-16 Lokal Statusrapport Side 2 af 1584

Læs mere

STATUSMÅLING, JUNI 2015. Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi

STATUSMÅLING, JUNI 2015. Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi STATUSMÅLING, JUNI 2015 Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi Forord De fleste borgere ønsker at bestemme over eget liv. At gøre de ting de ønsker, når de ønsker det, uden at

Læs mere

Vejledning til dataindsamling 2017

Vejledning til dataindsamling 2017 Vejledning til dataindsamling 2017 Denne vejledning er udarbejdet for at lette og kvalificere dataindsamlingen vedrørende velfærdsteknologi, som løber fra d. 14. september 2017 til d. 26. oktober 2017.

Læs mere

Udbredelse af velfærdsteknologi i Stevns Kommune

Udbredelse af velfærdsteknologi i Stevns Kommune Udbredelse af velfærdsteknologi i Dette notat har det overordnede formål at dokumentere udviklingen i afvendelsen af velfærdsteknologi inden for det fælleskommunale program i. Notatet sammenstiller indrapporterede

Læs mere

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Parathedsmåling Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der

Læs mere

PARATHEDSMÅLING. Spiserobotter

PARATHEDSMÅLING. Spiserobotter PARATHEDSMÅLING Spiserobotter Indhold Introduktion til anvendelse af dokumentet 3 Resume af parathedsmålingen 4 Fælles og konkrete mål med implementeringen 6 Organisering og ledelse 8 Medarbejdere 10 Borgere

Læs mere

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015 I Fællesoffentlig strategi for digital velfærd 2013-2020 indgår et fælleskommunalt program, som rummer nedenstående fire projekter; hjælp til løft, vasketoilet, spiserobot og bedre brug af hjælpemidler.

Læs mere

NOTAT. Velfærdsteknologi

NOTAT. Velfærdsteknologi NOTAT Velfærdsteknologi KL har taget initiativ til Center for Velfærdsteknologi, da det er et centralt indsatsområde for kommunerne. Det fælleskommunale velfærdsteknologiske program har følgende afsæt:

Læs mere

Succesfuld implementering af digitale og velfærdsteknologiske løsninger Velfærdens Innovationsdag 22. januar 2015

Succesfuld implementering af digitale og velfærdsteknologiske løsninger Velfærdens Innovationsdag 22. januar 2015 Succesfuld implementering af digitale og velfærdsteknologiske løsninger Velfærdens Innovationsdag 22. januar 2015 Hanne Engholm Hansen, Frederikshavn Kommune Gitte Duelund Jensen, KL 2 Hvad er det vi skal?

Læs mere

Parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Fase 2: Vejledning & Spørgeskema Vasketoiletter Parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der hjælper til at tydeliggøre konkrete udfordringer,

Læs mere

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Parathedsmåling Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der

Læs mere

PARATHEDSMÅLING. Bedre brug af hjælpemidler

PARATHEDSMÅLING. Bedre brug af hjælpemidler PARATHEDSMÅLING Bedre brug af hjælpemidler Indhold Introduktion til anvendelse af dokumentet 3 Resume af parathedsmålingen 4 Fælles og konkrete mål med implementeringen 6 Organisering og ledelse 9 Medarbejdere

Læs mere

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Parathedsmåling Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der

Læs mere

Fælleskommunalt program for udbredelse af velfærdsteknologi

Fælleskommunalt program for udbredelse af velfærdsteknologi R E SULTATKONTRAKT Fælleskommunalt program for udbredelse af velfærdsteknologi Det er projektets formål at sikre, at modne velfærdsteknologier udbredes i kommunerne, og at kommunerne i fælleskommunalt

Læs mere

Juli 2014. Center for Velfærdsteknologi. Bedre brug af hjælpemidler Værktøjer og vejledninger

Juli 2014. Center for Velfærdsteknologi. Bedre brug af hjælpemidler Værktøjer og vejledninger Juli 2014 Center for Velfærdsteknologi Bedre brug af hjælpemidler Værktøjer og vejledninger Indhold Baggrund om Center for Velfærdsteknologi, KL... 3 Status på udbredelse 2014... 3 Introduktion til værktøjer

Læs mere

Program for velfærdsteknologi

Program for velfærdsteknologi Program for velfærdsteknologi 2017-2020 Program for velfærdsteknologi 2017-2020 Side 1 af 8 1. Organisering Stamdata Programnummer 9.3 Go-sag http://go.kl.dk/cases/sag47/sag-2015-05449/default.aspx Nr.

Læs mere

Juli 2014. Center for Velfærdsteknologi. Vasketoiletter Værktøjer og vejledninger

Juli 2014. Center for Velfærdsteknologi. Vasketoiletter Værktøjer og vejledninger Juli 2014 Center for Velfærdsteknologi Vasketoiletter Værktøjer og vejledninger Indhold Baggrund om Center for Velfærdsteknologi, KL... 3 Status på udbredelse 2014... 3 Introduktion til værktøjer og vejledninger...

Læs mere

Programbeskrivelse. 2.1 Program for velfærdsteknologi Formål og baggrund

Programbeskrivelse. 2.1 Program for velfærdsteknologi Formål og baggrund Programbeskrivelse 2.1 Program for velfærdsteknologi 2017-2020 1. Formål og baggrund Formål Programmet skal sikre en strategisk udvikling af det velfærdsteknologiske område ved at opsamle viden, koordinere

Læs mere

Erfaringer med velfærdsteknologi. Rikke Sølvsten Sørensen Projektleder for velfærdsteknologiprogrammet rss@servicestyrelsen.dk

Erfaringer med velfærdsteknologi. Rikke Sølvsten Sørensen Projektleder for velfærdsteknologiprogrammet rss@servicestyrelsen.dk Erfaringer med velfærdsteknologi Rikke Sølvsten Sørensen Projektleder for velfærdsteknologiprogrammet rss@servicestyrelsen.dk Vores Grundlag Servicestyrelsen arbejder for at skabe bedre sociale forhold

Læs mere

DET FÆLLESKOMMUNALE PROGRAM FOR

DET FÆLLESKOMMUNALE PROGRAM FOR LOKAL OVERSIGT. DEC. 2018 GLADSAXE KOMMUNE VELFÆRDSTEKNOLOGI DET FÆLLESKOMMUNALE PROGRAM FOR UDBREDELSE AF VELFÆRDSTEKNOLOGI Lokal oversigt over resultater af undersøgelse med fokus på funktionel mobilitet

Læs mere

1. Understøtte udbredelsen og implementering af 4 udvalgte indsatsområder:

1. Understøtte udbredelsen og implementering af 4 udvalgte indsatsområder: NOTAT Allerød Kommune Ældre og Sundhed Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Velfærdsteknologi 2017 Dato: 25. april 2017 Udviklingen på Ældre- og

Læs mere

3.1a Initiativbeskrivelse

3.1a Initiativbeskrivelse KL Social-, Børne- og Integrationsministeriet Økonomi- og Indenrigsministeriet Finansministeriet 3.1a Initiativbeskrivelse Hjælp til løft Målsætning Tunge løft, som fører til fysisk nedslidning af de ansatte,

Læs mere

TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud

TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud BILAG 1 BUSINESS CASE Effektiviseringsstrategi 2017 Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud Forslaget indeholder

Læs mere

KL MAJ 2016 VELFÆRDSTEKNOLOGI STATUSMÅLING 2016 DET FÆLLESKOMMUNALE PROGRAM FOR UDBREDELSE AF VELFÆRDSTEKNOLOGI

KL MAJ 2016 VELFÆRDSTEKNOLOGI STATUSMÅLING 2016 DET FÆLLESKOMMUNALE PROGRAM FOR UDBREDELSE AF VELFÆRDSTEKNOLOGI VELFÆRDSTEKNOLOGI KL MAJ 2016 STATUSMÅLING 2016 DET FÆLLESKOMMUNALE PROGRAM FOR UDBREDELSE AF VELFÆRDSTEKNOLOGI 2 Indhold 3 INDHOLD: 1 Resume... 4 2 Baggrund... 6 2.1 Økonomiaftalens målsætninger... 6

Læs mere

Hverdagsrehabilitering i Københavns kommune

Hverdagsrehabilitering i Københavns kommune Hverdagsrehabilitering i Københavns kommune KORA 22/1 Specialkonsulent fysioterapeut M.Sc. Annette Winkel Afdelingen for Rehabilitering Center for Kvalitet og Sammenhæng www.kk.dk Modeller for hverdagsrehabilitering

Læs mere

20.000 5.32 Integreret pleje - ændring i servicenivau -2.520-2.520-2.520-2.520 SSU 10.6.15: Anbefales til prioritering.

20.000 5.32 Integreret pleje - ændring i servicenivau -2.520-2.520-2.520-2.520 SSU 10.6.15: Anbefales til prioritering. IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Balancekatalog 20.000 5.32 Integreret pleje -

Læs mere

Forflytningsteknologi - fra 2 til 1

Forflytningsteknologi - fra 2 til 1 Juli 2014 Center for Velfærdsteknologi Forflytningsteknologi - fra 2 til 1 Værktøjer og vejledninger Indhold Baggrund om Center for Velfærdsteknologi, KL... 3 Status på udbredelse 2014... 3 Introduktion

Læs mere

Kontraktbilag G. Status på velfærdsteknologiske projekter

Kontraktbilag G. Status på velfærdsteknologiske projekter Kontraktbilag G på velfærdsteknologiske projekter 1 over velfærdsteknologiske projekter 2015 Forflytning Forflytningsprojektets sigte er at forbedre arbejdet med forflytning ved anvendelse velfærdsteknologi

Læs mere

Bilag 1. Velfærdsteknologisk oversigt Ballerup Kommune 2016

Bilag 1. Velfærdsteknologisk oversigt Ballerup Kommune 2016 BALLERUP KOMMUNE Dato: 15. marts Bilag 1. Velfærdsteknologisk oversigt Ballerup Kommune KL indsatserne Forflytning, Loftlifte Formål: At medarbejderne med brug af loftlifte kan forflytte borgerne i samarbejde

Læs mere

Butler-stativet er en stor hjælp, når støttestrømper skal på

Butler-stativet er en stor hjælp, når støttestrømper skal på 4. Hverdagsteknologi Den teknologiske udvikling går til stadighed hurtigere, og det påvirker både hverdags- og arbejdslivet. Der sker i disse år rigtig mange forandringer i den kommunale opgaveløsning

Læs mere

Nærværende spørgeskema om kommunens arbejde med effektiviseringer består af tre dele.

Nærværende spørgeskema om kommunens arbejde med effektiviseringer består af tre dele. Spørgeskema om effektiviseringer Nærværende spørgeskema om kommunens arbejde med effektiviseringer består af tre dele. Første del omhandler de effektiviseringer, som kommunen har realiseret fra opgave-

Læs mere

Det elektroniske spørgeskema er tilgængeligt i hele perioden fra den 17. september til den 30. oktober Det betyder, at det er

Det elektroniske spørgeskema er tilgængeligt i hele perioden fra den 17. september til den 30. oktober Det betyder, at det er Side 1 af 23 Baggrund Det fælleskommunale program for velfærdsteknologi skal i perioden 2017-2020 understøtte kommunernes arbejde med borgernære digitale løsninger og velfærdsteknologier. Som led i at

Læs mere

Center for Velfærdsteknologi. Spiserobotter Værktøjer og vejledninger

Center for Velfærdsteknologi. Spiserobotter Værktøjer og vejledninger Center for Velfærdsteknologi Spiserobotter Værktøjer og vejledninger Indhold Baggrund om Center for Velfærdsteknologi, KL... 3 Status på udbredelse 2014... 3 Introduktion til værktøjer og vejledninger...

Læs mere

Kontraktbilag N Status på velfærdsteknologiske projekter maj 2015

Kontraktbilag N Status på velfærdsteknologiske projekter maj 2015 Kontraktbilag N på velfærdsteknologiske projekter maj 2015 Tolstrup & Hvilsted ApS Myntevej 3 8920 Randers NV www.tolstruphvilsted.dk CVR: 33957203 1 på velfærdsteknologiske projekter maj 2015 Forflytning

Læs mere

Evaluering af elektroniske vendesystemer. Anne Pagh Programleder for velfærdsteknologi Theresa Jepsen Konsulent for velfærdsteknologi

Evaluering af elektroniske vendesystemer. Anne Pagh Programleder for velfærdsteknologi Theresa Jepsen Konsulent for velfærdsteknologi Evaluering af elektroniske vendesystemer Anne Pagh Programleder for velfærdsteknologi Theresa Jepsen Konsulent for velfærdsteknologi Disposition Velfærdsteknologi i Aabenraa Kommune Strategi for digital

Læs mere

Demonstrationsprojekt Ældre- og handicapvenlige toiletter

Demonstrationsprojekt Ældre- og handicapvenlige toiletter Demonstrationsprojekt Ældre- og handicapvenlige toiletter Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk www.socialstyrelsen.dk

Læs mere

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018 Visitationen Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018 Visitationens opgaver I Visitationen er en myndighedsafdeling i Ældre og Social Service, som vurderer og bevilger ydelser og indsatser på baggrund af lovgivning,

Læs mere

It-sikkerheden skal være i orden, så personfølsomme oplysninger og information om andre private forhold ikke tilgås af uvedkommende.

It-sikkerheden skal være i orden, så personfølsomme oplysninger og information om andre private forhold ikke tilgås af uvedkommende. Status på strategi for digital velfærd Regeringen, KL og Danske Regioner har offentliggjort Strategi for digital velfærd. Strategien lægger en forpligtende kurs for digitaliseringsarbejdet på velfærdsområderne.

Læs mere

Velfærdsteknologi med Servicestyrelsen

Velfærdsteknologi med Servicestyrelsen Velfærdsteknologi med Servicestyrelsen Hvad er vores Grundlag? Servicestyrelsen arbejder for at skabe bedre sociale forhold for socialt udsatte børn, unge og voksne, mennesker med handicap samt ældre Det

Læs mere

Den kommunale hjemmepleje 2012

Den kommunale hjemmepleje 2012 Den kommunale hjemmepleje 2012 Udarbejdet af Bia R. J. Nielsen Juni 2012 Projektnummer: 58464 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. DATAINDSAMLINGSMETODE OG OPNÅET SAMPLE... 3 2. HOVEDKONKLUSIONER... 5 3. ANTALLET

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Velfærdsteknologi på det sociale område. Københavns Kommune i førersædet for social velfærdsteknologi KØBENHAVNS KOMMUNE

Velfærdsteknologi på det sociale område. Københavns Kommune i førersædet for social velfærdsteknologi KØBENHAVNS KOMMUNE Velfærdsteknologi på det sociale område Københavns Kommune i førersædet for social velfærdsteknologi Antal borgere Visionen: Velfærdsteknologi skal give flere muligheder > Fra projekt til drift og fra

Læs mere

# Spørgsmål Fokus Svarmuligheder Vejledning Hvad skal vi bruge det til?

# Spørgsmål Fokus Svarmuligheder Vejledning Hvad skal vi bruge det til? # Spørgsmål Fokus Svarmuligheder Vejledning Hvad skal vi bruge det til? Generelle spørgsmål A1 Hvad planlægger I at implementere i større skala i det kommende år? Implementering Fritekst Kort beskrivelse

Læs mere

NOTAT. Bilag 3. Hverdagsrehabilitering i hjemmet. Baggrund

NOTAT. Bilag 3. Hverdagsrehabilitering i hjemmet. Baggrund Bilag 3 Hverdagsrehabilitering i hjemmet NOTAT Hvidovre Kommune Social og Arbejdsmarkedsforvaltningen Helle Risager Lund Udviklings- og Kvalitetsteamet Sagsnr.: 11/16364 Dok.nr.: 23985/12 Baggrund Hvidovre

Læs mere

Resultatopgørelse for velfærdsteknologi

Resultatopgørelse for velfærdsteknologi Ledelse & Udvikling Dato: 26-07- Sagsnr.: 15/21970 Sagsbehandler: Anne Kathrine Pagh Direkte tlf.: 7376 7289 E-mail: akpa@aabenraa.dk Resultatopgørelse for velfærdsteknologi 2015- Med strategien Det gode

Læs mere

Årsrapport 2014. For Køge Kommunes Rehabiliteringsteam

Årsrapport 2014. For Køge Kommunes Rehabiliteringsteam Årsrapport 2014 For Køge Kommunes Rehabiliteringsteam 0 Indhold Forord: Vi hjælper med at kunne selv... 2 1. Køge Kommune og hverdagsrehabilitering... 3 Formål... 3 Målgruppe... 3 2. Rehabteamet... 4 Rehabteamets

Læs mere

Strategisk plan for velfærdsteknologi og digitalisering

Strategisk plan for velfærdsteknologi og digitalisering Strategisk plan for velfærdsteknologi og digitalisering 2017-2020 Indledning Om 20 år vil antallet af 80-årige være fordoblet i Danmark. Bag den gode nyhed forventes også en stigning i antallet af år med

Læs mere

Hvert femte medlem (22 %) anvender ingen af velfærdsteknologierne i undersøgelsen

Hvert femte medlem (22 %) anvender ingen af velfærdsteknologierne i undersøgelsen 7. november 2014 Velfærdsteknologi FOA har i perioden den 11. til 21. august 2014 foretaget en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel Medlemspulsen om velfærdsteknologi. Spørgsmålene blev

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Status 2015: 6,75 Status 2016: 9,75 Mål: 5,75. Første kvartal af 2016 er korttidsfraværet steget med 2% og lantidsfraværet med 1%.

Status 2015: 6,75 Status 2016: 9,75 Mål: 5,75. Første kvartal af 2016 er korttidsfraværet steget med 2% og lantidsfraværet med 1%. Sagsnr. 00.30.14-P20-1-16 Cpr. Nr. Dato 16-3-2016 Navn Sagsbehandler Inge Selch Distrikt Nord Budgetopfølgning på effektiviseringer i Center for Ældre 2016 Emne April 2016 August 2016 December 2016 Mål

Læs mere

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Indledning...3 Udfordringer i 2016...3 Administrative tiltag i 2016...4 Central pulje...4 Visitation...4 Udfører...4

Læs mere

Kommunes ældrepleje. Rikke Sølvsten SUF 2008 1

Kommunes ældrepleje. Rikke Sølvsten SUF 2008 1 Ny Teknologi i Københavns Kommunes ældrepleje ITU september 2008 Rikke Sølvsten SUF 2008 1 ORGANISATIONSDIAGRAM FOR SUNDHEDS- & OMSORGSFORVALTNINGEN I KØBENHAVNS KOMMUNE Rikke Sølvsten SUF 2008 2 NOGLE

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2015

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Dokumentnr.: 727-2011-34784 side 1 Dokumentnr.: 727-2011-34784 side 2 Resume: Digitaliseringsstrategien for Odder Kommune 2011-2015 er en revidering af Odder Kommunes

Læs mere

Status på velfærdsteknologi

Status på velfærdsteknologi Status på velfærdsteknologi Social, Arbejdsmarked og Sundhed april 2016 1. Organisatoriske indsatser I Syddanmark er arbejdet med indsatspunkterne fra de 22 syddanske kommuners fælleskommunale strategi

Læs mere

Digitaliseringsstrategi Odder Kommune

Digitaliseringsstrategi Odder Kommune Digitaliseringsstrategi Odder Kommune Dokumentnr.: 727-2016-159853 side 1 Opbygning af digitaliseringsstrategien: Digitaliseringsstrategien for Odder Kommune tager udgangspunkt i både Odder Kommunes generelle

Læs mere

Udskrivningskonferencer via video er en genvej til samarbejde og styrker netværket omkring patienten

Udskrivningskonferencer via video er en genvej til samarbejde og styrker netværket omkring patienten Udskrivningskonferencer via video er en genvej til samarbejde og styrker netværket omkring patienten MedCom: http://www.medcom.dk/wm111505 Telepsykiatri via video v/lone Høiberg lho@medcom.dk Gruppens

Læs mere

GEVINSTREALISERING AF VELFÆRDSTEKNOLOGI DECEMBER GODE RÅD CENTER FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI SÅDAN LEDER DU GEVINSTER UD AF VELFÆRDSTEKNOLOGI

GEVINSTREALISERING AF VELFÆRDSTEKNOLOGI DECEMBER GODE RÅD CENTER FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI SÅDAN LEDER DU GEVINSTER UD AF VELFÆRDSTEKNOLOGI CENTER FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI GEVINSTREALISERING AF VELFÆRDSTEKNOLOGI DECEMBER 2015 6 GODE RÅD SÅDAN LEDER DU GEVINSTER UD AF VELFÆRDSTEKNOLOGI 2 6 gode råd Indhold INDHOLDSFORTEGNELSE RÅD 1: Skab dine

Læs mere

Fredericia Former Fremtiden. Længst muligt i eget liv 3.0

Fredericia Former Fremtiden. Længst muligt i eget liv 3.0 Fredericia Former Fremtiden Længst muligt i eget liv 3.0 Sådan sikrer vi fortsat velfærd Rehabiliteringschef Louise Thule Maj 2011 Velfærdssamfundets udfordring Borgernes krav og behov Mangel på arbejdskraft

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om brug af velfærdsteknologi

Det siger FOAs medlemmer om brug af velfærdsteknologi 3. december 2013 Det siger FOAs medlemmer om brug af velfærdsteknologi FOA har i perioden 7.-23. oktober 2013 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel om brug af velfærdsteknologi

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats

Ansøgte midler til løft af ældreområdet. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats Ansøgte midler til løft af ældreområdet Resumé af de samlede indsatser: Den rehabiliterende indsats i hjemmeplejen styrkes gennem ansættelse af flere ergoterapeuter og gennem kompetenceudvikling af medarbejderne.

Læs mere

Statusnotat Styrk din hverdag K O L D I N G K O M M U N E 2014

Statusnotat Styrk din hverdag K O L D I N G K O M M U N E 2014 93 Statusnotat Styrk din hverdag K O L D I N G K O M M U N E 2014 Styrk din hverdag Mennesker vil allerhelst klare sig selv. Det ønske gælder hele livet. Når vi kan selv, får vi det bedre både fysisk og

Læs mere

Telemedicin / digital velfærd

Telemedicin / digital velfærd Telemedicin / digital velfærd 2. juni 2014 Det er en udbredt opfattelse, at brug af velfærdsteknologi og telemedicin rummer et enormt potentiale for øget kvalitet i eksempelvis ældreplejen og sundhedsvæsenet

Læs mere

Handleplan. Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag. Sundhed og Omsorg

Handleplan. Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag. Sundhed og Omsorg Handleplan Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag Sundhed og Omsorg Ringkøbing Skjern Kommune December 2017 Indledning Som led i Analyse af velfærdsteknologi og digitalisering er der udarbejdet

Læs mere

Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem)

Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem) BALLERUP KOMMUNE September 2017 Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem) Niels Kisku, niki@balk.dk Velfærdsteknologi koordinator Center for Social og Sundhed 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

NOTAT. Kommissorium for effektiviseringstiltag i døgnplejen

NOTAT. Kommissorium for effektiviseringstiltag i døgnplejen NOTAT Kommissorium for effektiviseringstiltag i døgnplejen Indledning og baggrund Ved budget 2016-2019 blev det vedtaget at Ældre og Sundhedsområdet skal spare 2,457 mio. kr. fra 2017. Dette kommissorium

Læs mere

VISITATION OG IMPLEMENTERING AF HJÆLPEMIDLER RESUME AF BUSINES CASE

VISITATION OG IMPLEMENTERING AF HJÆLPEMIDLER RESUME AF BUSINES CASE Til Socialstyrelsen Dokumenttype Rapportudkast Dato December 2012 VISITATION OG IMPLEMENTERING AF HJÆLPEMIDLER RESUME AF BUSINES CASE IMPLEMENTERING AF HJÆLPEMIDLER RESUME AF BUSINES CASE Rambøll Hannemanns

Læs mere

Syddjurs Kommune. VelTek2015 Projekter

Syddjurs Kommune. VelTek2015 Projekter Syddjurs Kommune VelTek2015 Projekter Hanne-Marlene Hedegaard 31-07-2014 Indhold Personaleskærme på Rehabiliteringsafdelingen... 2 Brug af video som kommunikationskanal... 2 Loftlifte i plejeboliger...

Læs mere

Syddjurs træner for en bedre fremtid - aktiv træning frem for passiv hjemmehjælp

Syddjurs træner for en bedre fremtid - aktiv træning frem for passiv hjemmehjælp Projektoplæg SÆ-udvalget den 9. august 2010 Syddjurs træner for en bedre fremtid - aktiv træning frem for passiv hjemmehjælp Formålet med projektet Syddjurs træner for en bedre fremtid er grundlæggende

Læs mere

Aktiv hver dag. Træning i hjemmet

Aktiv hver dag. Træning i hjemmet Aktiv hver dag Træning i hjemmet Rudersdal Kommune ønsker, du kan leve livet på dine egne betingelser så længe som muligt. I denne pjece kan du læse om, hvordan du med hjælp fra Aktiv hver dag måske igen

Læs mere

Status for arbejdet med velfærdsteknologi i Sundhed og Omsorg

Status for arbejdet med velfærdsteknologi i Sundhed og Omsorg 29. sept. 2015 Baggrundsmateriale til temadrøftelse i Magistraten Velfærdsteknologi og sundhed, 5. okt. 2015 Status for arbejdet med velfærdsteknologi i Sundhed og Omsorg 1 Indledning: Arbejdet med velfærdsteknologi

Læs mere

Status på arbejdet med Velfærdsteknologi på Ældre og Socialområdet

Status på arbejdet med Velfærdsteknologi på Ældre og Socialområdet Status på arbejdet med Velfærdsteknologi på Ældre og Socialområdet Indledning NOTAT 14. juli 2016 Journal nr. Sagsbehandler SLNIE Administrationen arbejder efter tre overordnede mål for anvendelse af velfærdsteknologi.

Læs mere

Udbredelse af velfærdsteknologi

Udbredelse af velfærdsteknologi Center for Velfærdsteknologi Udbredelse af velfærdsteknologi i kommunerne Baselinemåling 1. kvartal 2014 København den 7. maj 2014 Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 2 Resumé... 4 3 Baggrund... 6 3.1 KL

Læs mere

Vejen til uddannelse og beskæftigelse

Vejen til uddannelse og beskæftigelse Vejen til uddannelse og beskæftigelse - for udsatte unge mellem 15 og 23 år Til beslutningstagere i kommuner 1 Vejen til uddannelse og beskæftigelse for anbragte udsatte unge og tidligere mellem anbragte

Læs mere

Hvad er velfærdsteknologi? Eksempler og overvejelser

Hvad er velfærdsteknologi? Eksempler og overvejelser Hvad er velfærdsteknologi? Eksempler og overvejelser Distrikt 4 26.6.019 Rikke Sølvsten Sørensen Hvad er Velfærdsteknologi? Begrebet tog for alvor fart, efter det socialdemokratiske folketingsmedlem Sophie

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2014

Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Indholdsfortegnelse: Hørsholm Kommune vil være en digital kommune...3 Hvor skal vi hen...3 Mål for digitalisering...5 Strategiske spor...6 A. Alle ledere og medarbejdere

Læs mere

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018 Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018 Foreløbig redegørelse tilpasses til ansøgningsskema for 2018, når dette foreligger. Kommune: Frederikssund Kommune

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Social-,Børne-og Integrationsministeriet Ansøgningsskemaet skal vedhæftes elektronisk til ansøgningen via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Politisk udvalg: Socialudvalg

Politisk udvalg: Socialudvalg Demensområdet socialudvalget xx I fremtiden stiger antallet af personer med demens markant. Også forbruget af antidemensmedicin og de samfundsøkonomiske omkostninger af sygdommene forventes at stige. I

Læs mere

Velfærdsteknologi på ældreområdet

Velfærdsteknologi på ældreområdet Velfærdsteknologi på ældreområdet Danske Ældreråds ældrepolitiske konference Tirsdag d.12.maj Hotel Nyborg Strand Rikke Sølvsten Sørensen Hvad er Velfærdsteknologi egentlig? Begrebet er første gang anvendt

Læs mere

Ældrepolitisk kursusdag D4 - Velfærdsteknologi

Ældrepolitisk kursusdag D4 - Velfærdsteknologi Ældrepolitisk kursusdag D4 - Velfærdsteknologi Velfærdsteknologi HVAD ER DET OG HVAD ER MENINGEN? Hvad er Velfærdsteknologi egentlig? BEGREBET ER FØRSTE GANG ANVENDT FORÅRET 2007 AF SOPHIE HÆSTORP ANDERSEN.

Læs mere

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Frederikssund Kommune. Tilskud:

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Frederikssund Kommune. Tilskud: Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2017 Kommune: Frederikssund Kommune Tilskud: 8.880.000 Link til værdighedspolitik: http://www.frederikssund.dk/media/0de01847-1109-46f7-9348-

Læs mere

VELFÆRDSTEKNOLOGI HVAD HVORFOR HVORDAN? GÆSTER FRA DRAGØR KOMMUNE. v. Morten Hoff, chef for velfærdsteknologi og digitalisering

VELFÆRDSTEKNOLOGI HVAD HVORFOR HVORDAN? GÆSTER FRA DRAGØR KOMMUNE. v. Morten Hoff, chef for velfærdsteknologi og digitalisering VELFÆRDSTEKNOLOGI HVAD HVORFOR HVORDAN? GÆSTER FRA DRAGØR KOMMUNE v. Morten Hoff, chef for velfærdsteknologi og digitalisering - VELFÆRDSTEKNOLOGI I ODENSE KOMMUNE Dagsorden: o Svaret er velfærdsteknologi

Læs mere

Det Gode Liv. - Velfærdsteknologi for dig. Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017

Det Gode Liv. - Velfærdsteknologi for dig. Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017 Det Gode Liv - Velfærdsteknologi for dig Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017 Indhold Hvad er velfærdsteknologi? Velfærdsteknologi til fremtidens udfordringer Det gode liv for borgeren og det gode arbejdsliv

Læs mere

VelfærdsTeknologisk Vurdering(VTV) af projekt Minvej (app) i Socialpsykiatrien.

VelfærdsTeknologisk Vurdering(VTV) af projekt Minvej (app) i Socialpsykiatrien. BALLERUP KOMMUNE Dato: 19. april 2016 VelfærdsTeknologisk Vurdering(VTV) af projekt Minvej (app) i Socialpsykiatrien. Indhold Formål med VelfærdsTeknologiskVurdering(VTV):... 3 Hvad er en VTV... 3 Baggrund

Læs mere

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020 VISION PERSPEKTIVER OVERORDNEDE MÅL ORGANISERING ROLLER OG ANSVAR INDSATSER BAGGRUND I Hjørring Kommune vil vi

Læs mere

VelfærdsTeknologiVurdering

VelfærdsTeknologiVurdering VTV VelfærdsTeknologiVurdering Teknologisk Instituts vurderingsparadigme for velfærdsteknologi Indledning Teknologisk Institut, Center for Velfærds- og Interaktionsteknologi har udviklet en model til evaluering

Læs mere

Fredericia Former Fremtiden. Længst muligt i eget liv 3.0

Fredericia Former Fremtiden. Længst muligt i eget liv 3.0 Fredericia Former Fremtiden Længst muligt i eget liv 3.0 Sådan sikrer vi fortsat velfærd Rehabiliteringschef Louise Thule December 2011 Velfærdssamfundets udfordring Borgernes krav og behov Mangel på arbejdskraft

Læs mere

Prioritering af arbejdet med velfærdsteknologi på social- og sundhedsområdet

Prioritering af arbejdet med velfærdsteknologi på social- og sundhedsområdet Prioritering af arbejdet med velfærdsteknologi på social- og sundhedsområdet 2016-2019 1. INTRODUKTION Hvad er velfærdsteknolog i? Velfærdsteknologi er teknologi, der kan hjælpe borgeren i at blive selvhjulpen

Læs mere

BORGERNE SKAL VIDEST MULIGT MESTRE EGET LIV

BORGERNE SKAL VIDEST MULIGT MESTRE EGET LIV SESSION FÆLLESKOMMUNALE INITIATIVER BORGERNE SKAL VIDEST MULIGT MESTRE EGET LIV Den 7. december 2015 SESSION FÆLLESKOMMUNALE INITIATIVER Agenda 1. Kort om mål og indsatser på social og sundhedsområdet

Læs mere

Ergoterapi og velfærdsteknologi

Ergoterapi og velfærdsteknologi Ergoterapi og velfærdsteknologi Hvad er velfærdsteknologi? Overordnet er velfærdsteknologi den teknologi, som vi anvender for at forbedre og effektivisere velfærdssamfundets ydelser til borgerne. I arbejdet

Læs mere

Redskaber og inspiration til udarbejdelsen af en VelfærdsTeknologiVurdering

Redskaber og inspiration til udarbejdelsen af en VelfærdsTeknologiVurdering Denne vejledning indeholder konkrete redskaber og inspiration som kan anvendes når du som medarbejder skal udarbejde en VelfærdsTeknologiVurdering. Redskaber og inspiration til udarbejdelsen af en VelfærdsTeknologiVurdering

Læs mere

STRATEGI OG DIGITALISERING HÅND I HÅND

STRATEGI OG DIGITALISERING HÅND I HÅND ADMINISTRATION OG DIGITALISERING STRATEGI OG DIGITALISERING HÅND I HÅND STRATEGI OG DIGITALISERING HÅND I HÅND KL driver i samarbejde med Implement A/S et netværk - Strategi og Digitalisering hånd i hånd

Læs mere

Plan for opfølgning på forandringer i Budget

Plan for opfølgning på forandringer i Budget Socialudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2015-2018 Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse Forandringer Frivilligt socialt arbejde - harmonisering af tilskud til kørsel Dette

Læs mere

Langsigtede mål 2014 2017, samt delmål for 2016

Langsigtede mål 2014 2017, samt delmål for 2016 Udvalg: Demens rette indsats til rette tid 05 Ældre Initiativer for målopnåelse kan iværksættes indenfor det eksisterende budget. Der vil blive sat fokus på dette gennem samarbejde med følgende interessenter:

Læs mere