Mødereferat. Mødetid: 26. marts Kl Mødested: Regionshospitalet Randers, mødelokale 1. Gæst: Nikolai Kaad, pkt. 2 Hanne Mark, pkt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mødereferat. Mødetid: 26. marts Kl Mødested: Regionshospitalet Randers, mødelokale 1. Gæst: Nikolai Kaad, pkt. 2 Hanne Mark, pkt."

Transkript

1 Mødereferat Til: Thomas Pazyj, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Hanne Nielsen, Norddjurs Kommune Lene Jensen, Randers Kommune Jens Kjær, Randers Kommune Svend Kier, praksiskoordinator Jørgen Andersen, Syddjurs Kommune Ingelise Juhl, Syddjurs Kommune Peter Mikkelsen, Favrskov Kommune Birgitte Holm Andersen, Favrskov Kommune Kate Bøgh, Favrskov Kommune Tina Bak-Møller, Favrskov Kommune (referent) Mødetid: 26. marts Kl Mødested: Regionshospitalet Randers, mødelokale 1 Afbud: Svend Kier Gæst: Nikolai Kaad, pkt. 2 Hanne Mark, pkt. 3 Referent: Tina Bak-Møller Postadresse: Favrskov Kommune Social og Sundhed Sekretariatet Skovvej Hinnerup Tlf favrskov@favrskov.dk 23.april 2015 Sagsbehandler: Tina Bak-Møller Tlf Personlig henvendelse: Favrskov Kommune Social og Sundhed Sekretariatet Torvegade Hammel Sagsnr Endeligt referat møde styregruppen for Sundhedsstrategisk Ledelse 1. Godkendelse af dagsorden v/ Kate Bøgh Dokument nr Cpr.-/CVR-nr./Ejd.nr. 2. Drøftelse af resultatet (leverancen) af laboratorium 7 om geriatri. v/ Marianne Jensen, sponsor og Nikolai Kaad, scrum-master På reviewmødet 20. marts præsenterede laboratoriegruppen En model for afprøvning af udkørende team Og desuden overvejelser om: Fast vagt Fælles sprog om akutpladser/aflastningspladser Samarbejde med praktiserende læger De sidste tre emner arbejdes der videre med i det netop igangsatte laboratorium 8. Styregruppen beslutter om og i så fald hvilke dele af leverancen, der skal afprøves i pilotprojekt hvad laboratoriegruppen skal finpudse før pilotprojekt eller om der eventuelt skal laves et ekstra sprint inden afprøvning hvordan det eventuelle pilotprojekt præsenteres i egne organisationer (informationsmøder el. andet) - eller overlader det til laboratoriegruppen om laboratoriegruppen skal suppleres i pilotperioden.

2 Scrum-master Nikolai Kaad deltager og præsenterer laboratoriegruppens resultater. (Leverancen er vedhæftet). Nikolai Kaad orienterede. Emnerne fast vagt, fælles sprog og samarbejde med praktiserende læger tages op i laboratorium 8 om akutberedskab og visitation til rette tilbud. Styregruppen er indstillet på at gå videre med pilotprojektet, men der skal foretages økonomiske beregninger ift. den kommunale økonomi, før pilotprojektet iværksættes. Den kommunale medfinansieringstakst for udkørende teams skærper behovet for beregninger. Scrum-master har ansvar for at få foretaget beregninger med hjælp fra de tilknyttede økonomikyndige og for at indhente erfaringer fra Horsens Kommune, som har et lignende tilbud. Eftersom dette pilotprojekt dels er langvarigt og dels kan have økonomiske konsekvenser, skal der være mulighed for at overveje politisk stillingtagen før igangsættelse. Beregninger foretages i løbet af april. Når der er økonomisk gennemskuelighed, får kommunerne mulighed for at give tilbagemelding om deltagelse, før der arbejdes videre med pilotprojektet. Tina modtager resultatet af beregningerne og sender materialet ud til styregruppen og modtager tilbagemeldingerne, som gives videre til Nikolai. 3. Hoftenære frakturer resultater fra pilotprojekt 2 v/hanne Mark Præsentation af resultater fra pilotprojekt 2, hoftenære frakturer. (Rapport, patientoplevelser og auditresultater er vedhæftet). Evalueringen viser gode resultater, selv om ikke alle mål er nået. De interviewede borgere er generelt tilfredse med forløbet. Antallet af genindlæggelser er for højt, og genindlæggelserne vil blive gennemgået, men vil formentlig kunne nedbringes ved, at patienterne med hoftenære frakturer gennemgås af medicinsk speciallæge inden udskrivelsen, som det er anbefalet bl.a. i referenceprogrammet for patienter med hoftenære frakturer. Det ændrede forløb og kortere liggetid vurderes som en gevinst for borgeren, da der oftest er tale om sårbare ældre patienter, som under indlæggelse er i risiko for funktionstab, og som har det bedst i vante omgivelser. Laboratoriegruppen anbefaler at patientforløbet implementeres i Randersklyngen. Økonomien er ikke belyst, men projektet indgår som Randersklyngens projekt i DÆMP, hvor evaluering forventes at omfatte de økonomiske aspekter. Laboratoriegruppen foreslår, at det efter 3 måneder undersøges, hvilke kommunale ydelser, borgeren stadig får, og som borgeren ikke modtog før hoftebruddet. Hanne Mark redegjorde for evalueringen af pilotprojektet.

3 Marianne orienterede om, at afdelingsledelsen på ortopædkirurgisk afdeling er meget tilfreds med pilotprojektets resultater, og der rettes til med små praktiske detaljer. Med henblik på at optimere projektet blev det foreslået, at kommunale sygeplejersker kan kontakte afdelingen for at få råd og vejledning. Laboratoriegruppen analyserer videre på genindlæggelser i projektperioden. Lone gjorde opmærksom på, at den økonomiske analyse ikke vil være helt retvisende for fremtidige hofteoperationer, fordi der nu også er andre tiltag fx i form af en hotline, der måske forhindrer nogle genindlæggelser. Randers Kommune har i pilotperioden ligestillet hoftepatienter med andre genoptræningspatienter. Til styregruppemødet i juni fremlægges en evaluering, der udarbejdes i samarbejde med CFK, Folkesundhed og Kvalitetsudvikling. Styregruppen besluttede, at der fortsættes i fuld skala med håndteringen af hofteoperationer, mens der tages forbehold for analysen af genindlæggelser, der kommer ifm. evalueringen. 4. Evaluering af køreplan for laboratorier v/ Tina Bak-Møller Køreplanen, der blev udarbejdet i laboratorium 6, er anvendt i forbindelse med laboratorium 7. Det foreslås, at køreplanen betragtes som et dynamisk redskab vi bliver klogere undervejs. De væsentligste justeringer er: Præcisering i introduktionsbrev til deltager fra almen praksis af, hvordan der honoreres Der udpeges økonomimedarbejdere fra hhv. hospitalet og en kommune (den kommune, kommune-sponsoren er fra) Der lægges ekstra arbejdsmøder efter reviewmøde og styregruppemøde ind i tidsplanen, så laboratoriegruppen kan mødes og justere leverancen Der holdes formøde mellem sponsorer, scrum-master, programkoordinator og scrum-master-coach før idémødet for at skærpe formålet med laboratoriet Hvis et pilotprojekt gennemføres: o Scrum-master overgår til at være pilotprojektansvarlig (der er tale om en anden rolle end som scrum-master) o Der sammensættes en pilotstyregruppe blandt laboratoriegruppedeltagerne for at sikre fremdrift o Pilotprojektets varighed bør besluttes efter, hvad der giver mening i hvert tilfælde Ekstern scrum-master-coach deltager eventuelt ved forberedelse af pilotprojekt og forberedelse af implementering (Køreplan og laboratoriemodel er vedhæftet. Væsentlige justeringer er markeret med gult i køreplanen).

4 Styregruppen besluttede, at køreplanen følges, men at den skal ses som et dynamisk og fleksibelt redskab. Køreplanen for det specifikke laboratorium justeres undervej, når der opstår behov herfor. 5. Uddannelse af scrum-mastere v/ Peter Mikkelsen I budgettet for Sundhedsstrategisk Ledelse, som blev godkendt 4. november (vedhæftet), er der afsat kr. til scrum-mastere. Skal beløbet anvendes til frikøb af medarbejdere med scrum-master-funktionen? Da seminaret for styregruppen ikke forventes at koste det budgetterede beløb ( kr) foreslås det, at en del af disse midler anvendes til uddannelse af scrum-mastere. Priser for 2 dages kursus: Ca pr. person (ex. moms.). Se evt. disse uddannelser: Peter og Tina undersøger uddannelsesmulighederne nærmere og sender forslag til styregruppen. Til junimødet drøftes et revideret budget 2015 Sundhedsstrategisk Ledelse. 6. Kort orientering om laboratorium 8 om akutberedskab, som netop er igangsat v/marianne Jensen og Ingelise Juhl (sponsorer). Der har været fælles skolebænk og idémøde 18. marts, sprintet indledes med laboratoriedag 29. april, og der er reviewmøde 8. juni. Scrum-master er Stine Rasmussen fra Regionshospitalet Randers, scrum-master- føl er Signe Andersen Vang fra Norddjurs Kommune. Hvis styregruppen har kendskab til nogen, der bør inviteres til reviewmøde, kan der sendes besked herom til Tina Bak-Møller. Fokus for laboratoriet er, hvordan vi får visiteret borgeren til de rette tilbud. De tre emner fra laboratorium 7 (fast vagt, fælles sprog, samarbejde med praktiserende læger) tages med ind i laboratorium 8. På sundhedsstyregruppens møde 6/2 blev akutområdet drøftet, og der skal være opmærksomhed på at få de forskellige tiltag tænkt sammen. Begrebsafklaring ift. akuttilbud er et væsentligt element i lab 8. Ang. tilkendegivelsen fra praktiserende læger om, at der ofte fredag meldes om alt optaget på det kommunale akutområde: Randers Kommune foretager i den kommende tid en registrering af, hvor mange gange det sker. Kate nævnte, at der i regi af Praksisplanudvalget er lavet en undersøgelse, der viser, hvor ofte en praktiserende læge har skullet aflægge besøg på en midlertidig plads eller en akutplads. Marianne foreslog at arbejde på at etablere videomøder a la Facetime mellem hospital, kommune og almen praksis for hurtigt og enkelt at få overblik over kapaciteten.

5 7. Forberedelse af laboratorium 9, palliation, med sprintperiode efter sommerferien v/ Kate Bøgh Styregruppen skal på styregruppemødet beslutte, hvem der skal være sponsorer. Der skal desuden snarest udpeges deltagere og økonomi- og kommunikationsmedarbejdere. For at kunne finde de rette deltagere, er der behov for, at styregruppen formulerer en retning for laboratoriet. Scrum-master bliver Signe Andersen Vang fra Norddjurs Kommune. Scrum-master- føl bliver Anne Greve fra Syddjurs Kommune. Sponsorerne bliver Søs Fuglsang og Svend Kier (Svend har efterfølgende givet tilsagn om at ville deltage). Retning for laboratoriet skal bl.a. være at undgå, at terminale flyttes unødigt i den sidste tid. For at få skærpet retningen for laboratoriet indkalder scrum-master Signe Andersen Vang til formøde med deltagelse af sponsorer, scrum-master og føl, Jacob Dyppel og Tina. Efter formødet (som er planlagt til 4. juni) formidler Tina den formulerede vinkel på laboratoriet og beder på den baggrund styregruppen om at udpege de rette deltagere. OBS: Styregruppen hører i egen organisation om, hvordan palliationslaboratoriet bør vinkles og melder det ind til Tina eller Søs, som tager input med til formødet. Frist for tilbagemelding: 19. maj. OBS: Der er forlænget mulighed for at sende input - frem til 4. juni kl Skal 10. laboratorium være Børn med ondt i maven/ondt i livet? V. Kate Bøgh Styregruppen besluttede, at laboratorium 10 skal være Børn med ondt i livet. Desuden skal der på leder-temadagen gives mulighed for, at deltagerne kan give input til, hvad laboratoriet skal handle om. 9. Status ift. temamøde for ledergrupperne v/ Marianne Jensen, Jens Kjær og Peter Mikkelsen Planlægningsgruppen orienterede om skitsen til dagen, som foreløbig ser ud som nedenfor. Planlægningsgruppen går videre med planlægningen. HR-chef fra Regionshospitalet Mette Dehlendorf bistår ift. procesplanlægning. OBS I: Datoen bliver 13. august styregruppen bedes melde datoen ud i egne organisationer. Der sendes senere besked ud om, hvordan endelig tilmelding skal foregå.

6 OBS II: Tina og Mette Dehlendorf foreslår, at scrum-masterne fra kommunerne og hospitalet inddrages, så de kan bistå på dagen. Scrum-masterne er efterfølgende inviteret. Skitse til program: Indledning med status på tidligere og igangværende laboratorier Jens Winther, direktør, Region Nordjylland om at se borgeren som borger, ikke blot have øje for de enkelte diagnoser Mogens Vestergaard, professor og praktiserende læge om, hvordan praktiserende læge finder ud af, hvad der fylder mest for patienten (særligt multisyge, sårbare) Oplæg om empowerment/mobilisering af patientens ressourcer og involvering af pårørende evt. fra Cafémøder, hvor deltageren kan komme med forslag og input til kommende laboratorier. 10. Orientering om opfølgning på indsatsen ift. enuresis v/ Lene Jensen På styregruppemødet i november præsenterede leder af sundhedsplejen Anne Lise Buus de foreløbige resultater. Det blev besluttet, at der på forårets styregruppemøde skulle orienteres om tidsforbruget, også den tid der bruges uden om selve kontakterne med borgerne. Styregruppen drøfter på baggrund af orienteringen: Hvad koster den nye behandlingsform i hver kommune? Hvordan kommunikeres der ud om tiltaget? Ca. 8% af en årgang er sengevædere. Lene undersøger, om økonomiberegningerne har taget højde for, at børnene i projektet ikke længere kommer ind på hospitalet (dvs. den aktivitetsbestemte medfinansiering for kommunerne spares derved). Der skal laves en totaløkonomisk beregning (også fx sparet befordringsgodtgørelse til forældre). Lene har eftersendt følgende til styregruppen: (To notater er vedhæftet referatet) Jeg fik på vores sidste møde til opgave at få overblik over eventuel sparet medfinansiering ifht børn / enurisis jf. kommunal merudgift på ca kr samlet. Har fået lavet et udtræk fra KØS for den ambulante aktivitet på pædiatrisk afdeling, Regionshospitalet Randers, 2012 og Samlet falder den kommunale medfinansiering fra kr. i 2012, til kr. i 2014 (årets priser), med lidt varians mellem kommunerne. Så umiddelbart tyder tallene ikke på, at kommunerne med projektet har sparet noget i kommunal medfinansiering. Til gengæld er alle tilfredse med det kommunale tilbud såvel medarbejdere som borgere (jf. evaluering fra Anne Lise m.fl) 11. Status ift. Task Force-ansøgning v/ Peter Mikkelsen Der holdes møde 4. maj i forberedelsesgruppen. Thomas bemærkede, at der lægges op til at tilvejebringe en metodik ift. spredningseffekt. Kate bemærkede, at

7 der gerne skal være fokus på, hvad der skal sikres, når vi går fra pilot til spredning (det handler både om økonomi og information). 12. Planlægning af seminaret Brainstorm og nedsættelse af arbejdsgruppe v/kate Bøgh Der blev nedsat en arbejdsgruppe: Peter, Ingelise og Lene. Tina sammenkalder gruppen og sender doodle med datoforslag til seminaret. Forslag til tema: Hvordan man som projektejere/sponsorer bedst understøtter scrum-forløbene. 13. Evt. Jørgen efterspørger informationsmateriale om Sundhedsstrategisk Ledelse Peter finder det og sender til Jørgen. 14. Næste møde: 11. juni

Mødedato: 3. oktober 2014 Mødetid: Kl Mødested: Mødelokale C1, Indgang 11, opgang C, 1. sal, Regionshospitalet Randers.

Mødedato: 3. oktober 2014 Mødetid: Kl Mødested: Mødelokale C1, Indgang 11, opgang C, 1. sal, Regionshospitalet Randers. Mødereferat Til: Thomas Pazyj, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Hanne Nielsen, Norddjurs Kommune

Læs mere

Mødereferat. Referat fra styregruppemøde 9. november 2017

Mødereferat. Referat fra styregruppemøde 9. november 2017 Mødereferat Deltagere: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Winther Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Lene Jensen, Randers

Læs mere

Referat fra møde i styregruppen vedr. sundhedsstrategisk ledelse

Referat fra møde i styregruppen vedr. sundhedsstrategisk ledelse Mødereferat Deltagere: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Lene Jensen, Randers Kommune Jens Kjær, Randers Kommune Svend Kier,

Læs mere

2. Kort introduktion af deltagere fra Midtjyllands EU-kontor v. Maria Heilskou Pedersen og Signe Waltoft Madsen (kl )

2. Kort introduktion af deltagere fra Midtjyllands EU-kontor v. Maria Heilskou Pedersen og Signe Waltoft Madsen (kl ) Mødereferat Til: Gæster: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Winther Jensen, Regionshospitalet Randers (afbud) Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Hanne Nielsen,

Læs mere

Scrum-master Dorthe Høgh Hansen præsenterer leverancerne fra laboratorium 15.

Scrum-master Dorthe Høgh Hansen præsenterer leverancerne fra laboratorium 15. Mødereferat Mødetid: Tirsdag den 23. april 2019 kl. 12.00-14.30 Mødested: RH Randers, Skovlyvej 15, Indgang A, mødelokale 7 Mødedeltagere: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet

Læs mere

1. I laboratoriet. I det følgende præsenteres opskriften på et laboratorium.

1. I laboratoriet. I det følgende præsenteres opskriften på et laboratorium. 1. I laboratoriet Laboratoriet danner rammen om et tværsektorielt udviklingsforløb, hvor ledere og nøglepersoner på tværs af sektorer mødes for at udvikle nye modeller for samarbejde og forløb på tværs

Læs mere

Projektbeskrivelse for udvikling og forankring af det tværsektorielle samarbejde i Randersklyngen

Projektbeskrivelse for udvikling og forankring af det tværsektorielle samarbejde i Randersklyngen Projektbeskrivelse for udvikling og forankring af det tværsektorielle samarbejde i Randersklyngen 1. Baggrund Udviklingen i sundhedsvæsnet stiller nye krav til almen praksis, hospitalerne og kommunerne

Læs mere

Mødereferat. Referat fra styregruppemøde 5. september Godkendelse af dagsorden v. Marianne Jensen (kl )

Mødereferat. Referat fra styregruppemøde 5. september Godkendelse af dagsorden v. Marianne Jensen (kl ) Mødereferat Mødetid: 5. september 2018 kl. 11.30-14.00 Mødested: Mødelokale M3, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17 Mødedeltagere: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet

Læs mere

Referat fra seminar for sundhedsstrategisk ledelse januar 2019

Referat fra seminar for sundhedsstrategisk ledelse januar 2019 Mødereferat Deltagere: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Winther Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Hanne Nielsen, Norddjurs

Læs mere

FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU

FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU REGION: Region Midtjylland DATO: 15. august 2018 LØBENR.: (udfyldes af regionen) STAMOPLYSNINGER ANSØGERS NAVN, MAIL,TLF mm. På vegne

Læs mere

FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU

FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU REGION: Midt DATO: 30.06.2017 LØBENR.: (udfyldes af regionen) STAMOPLYSNINGER ANSØGERS NAVN, MAIL,TLF mm. Styregruppen for Sundhedsstrategisk

Læs mere

Mødereferat. Referat fra møde i styregruppen for sundhedsstrategisk ledelse den 31. oktober 2018

Mødereferat. Referat fra møde i styregruppen for sundhedsstrategisk ledelse den 31. oktober 2018 Mødereferat Til: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Winther Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Hanne Nielsen, Norddjurs

Læs mere

Et sammenhængende sundhedsvæsen

Et sammenhængende sundhedsvæsen Et sammenhængende sundhedsvæsen Oplæg på DSR s fagdag om faglig forsvarlighed ved sundhedschef Birgitte Holm Andersen 27. november 2012 Et sammenhængende sundhedsvæsen Hvordan kan et sammenhængende sundhedsvæsen

Læs mere

Fælles model for beslutning og implementering

Fælles model for beslutning og implementering 1 Sundhedsstrategisk ledelse - 6. laboratorium Fælles model for beslutning og implementering Oktober 2014 2 Indhold Indledning... 3 Målmatricen for 6. laboratorie... 4 Køreplan for laboratorier under sundhedsstrategisk

Læs mere

Tværsektorielt samarbejde i Randersklyngen

Tværsektorielt samarbejde i Randersklyngen Tværsektorielt samarbejde i Randersklyngen ved Marianne Jensen, Sygeplejefaglig direktør og Peter Mikkelsen, Ældrechef Sundhedskoordinationsudvalget Region Sjælland 1. november 2016 Hvordan startede det?

Læs mere

Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde

Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Dato: 19. september 2017 Tid: Kl. 17.00 19.30 Sted: Østergade 36, Grenaa, Mødelokale 2 1. sal Kommunalt Lægeligt Udvalg Navn: Søren Dujardin, praktiserende læge - SD Henrik

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Mødereferat. Silkeborg Kommune:

Mødereferat. Silkeborg Kommune: Mødereferat Mødetid: 24. marts 2009 Mødested: Administrationsbygningen Hammel, Byrådssalen Mødedeltagere: Silkeborg Kommune: Direktør Jens Peter Hegelund Jensen Ældrechef Inge Bank Sektionsleder Vibeke

Læs mere

Referat. fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 6. juni 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M4, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930 Randers NØ

Referat. fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 6. juni 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M4, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930 Randers NØ Region Midtjylland Ledelsessekretariatet, Randers 8. juni 2018 /SOLGRA Referat fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 6. juni 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M4, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Referat og diætseddel blev underskrevet. Kørselssedler blev indsamlet og nye udleveret.

Referat og diætseddel blev underskrevet. Kørselssedler blev indsamlet og nye udleveret. Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen, Ejgil Andreasen og Lena Degn Afbud: Mødedato:

Læs mere

Patienten i fokus set ud fra en kvalitetsvinkel. Regionshospitalet Randers

Patienten i fokus set ud fra en kvalitetsvinkel. Regionshospitalet Randers Patienten i fokus set ud fra en kvalitetsvinkel Regionshospitalet Kvalitetsstrategi i Region Midt Defineret af regionens lederforum for kvalitet med afsæt i regionens sundhedsplan 4 strategispor Akkreditering

Læs mere

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne.

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne. Notat Juli 2017 Kommissorium udviklingen af akutområdet 2018 Indledning I udviklingen af det borgernære sundhedsvæsen spiller akutområdet og udviklingen af indsatserne og samspillet med hospital, almen

Læs mere

Indlæg Konference om Social Innovation. Den 20. februar 2014. Chefkonsulent Jacob Dyppel, COK

Indlæg Konference om Social Innovation. Den 20. februar 2014. Chefkonsulent Jacob Dyppel, COK Indlæg Konference om Social Innovation Den 20. februar 2014 Chefkonsulent Jacob Dyppel, COK Hvad forstår vi ved innovation? Innovation er en idé, som implementeres, så den skaber merværdi i forhold til

Læs mere

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet.

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet. Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Ejgil Andreasen, Lena Degn, Birthe Kalstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen Afbud: Mødedato:

Læs mere

Opfølgning og evaluering på det netop overståede valg

Opfølgning og evaluering på det netop overståede valg Referat Deltagere: Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Jørn de Place, Nina Thøgersen, Per Isaksen, Hans Kjær Christensen, Bodil Iversen, Erik Bertelsen, Viola Thomsen Afbud: Mødedato: 13. december 2017 Mødetid:

Læs mere

Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade

Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Deltagere: Karin Holland, Helle Ibsen, Birgit Munk Hansen, Tina Morgen Kristensen, Charlotte Brøndum, Anni Søby

Læs mere

Temagruppen Børn og Unge Somatik. Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik

Temagruppen Børn og Unge Somatik. Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen Børn og Unge Somatik DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik

Læs mere

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3.

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3. Region Midtjylland Planlægning, AUH 28. oktober 2016 /LOUMOE Refer til møde i Koordinionsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3.91 Indholdsfortegnelse Mødedeltagere Centerchef,

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1)

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1) Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag den 13/5 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 3 Deltagere: Bente Graversen, Leif Serup, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Hjælp til klinisk vurdering af ældre medicinske patienter

Hjælp til klinisk vurdering af ældre medicinske patienter Sundhedsstrategisk Ledelse Evaluering af pilotprojekt Hjælp til klinisk vurdering af ældre medicinske patienter Laboratorium 8 November 2017 1 1. Indledning På baggrund af laboratorium 8 om en ny visitationsmodel

Læs mere

Referat fra møde i Koordinationsgruppen

Referat fra møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat fra møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 06.05.2014, kl. 10.00-12.00 Mødelokale 3,

Læs mere

NATIONALT UDVALG VEDR. NATIONALE KLINISKE RETNINGSLINJER

NATIONALT UDVALG VEDR. NATIONALE KLINISKE RETNINGSLINJER NATIONALT UDVALG VEDR. NATIONALE KLINISKE RETNINGSLINJER R E F E R A T Emne 1. 2. møde i nationalt udvalg for nationale kliniske retningslinjer Mødedato Onsdag den 30. januar 2012, kl. 13-16 Sted, mødelokale

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Birgit Kirkensgaard

Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Birgit Kirkensgaard Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen og Lena Degn Afbud: Ejgil Andreasen Mødedato:

Læs mere

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet.

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet. Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Ejgil Andreasen, Lena Degn, Birthe Kalstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen Afbud: Mødedato:

Læs mere

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Side 1 af 5 Mødedeltagere: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (Afbud) Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Aarhus

Læs mere

8. laboratorium om visitation af akut syge patienter. under. Sundhedsstrategisk ledelse

8. laboratorium om visitation af akut syge patienter. under. Sundhedsstrategisk ledelse 8. laboratorium om visitation af akut syge patienter under Sundhedsstrategisk ledelse 1 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Fra enstrenget system til tværsektoriel og tværfagligt samarbejde - ny model for visitation

Læs mere

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00 Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra møde i Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland Onsdag den 26. september

Læs mere

Den ældre medicinske patient forløbskoordinationsprojekt - opsamling fra temadag 19. september 2016

Den ældre medicinske patient forløbskoordinationsprojekt - opsamling fra temadag 19. september 2016 Den ældre medicinske patient forløbskoordinationsprojekt - opsamling fra temadag 19. september 2016 Som afslutning på forløbskoordinationsprojekterne med ældre medicinske patienter som målgruppe (DÆMP),

Læs mere

Referat Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde

Referat Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Referat Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Dato: 15. december 2016 Tid: Kl. 16.30 18.30 Sted: Østergade 36, Grenaa Kommunalt Lægeligt Udvalg Navn: Henrik Fendinge Olsen, praktiserende læge Thyge Traulsen,

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Referat. fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 1. marts 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M3, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930 Randers NØ

Referat. fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 1. marts 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M3, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930 Randers NØ Region Midtjylland Ledelsessekretariatet, Randers 19. marts 2018 /SOLGRA Referat fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 1. marts 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M3, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930

Læs mere

Projektbeskrivelse. Oprettet den 8. oktober Projektets titel Projektbeskrivelse - akutteam

Projektbeskrivelse. Oprettet den 8. oktober Projektets titel Projektbeskrivelse - akutteam Projektbeskrivelse Oprettet den 8. oktober 2012 1. Projektets titel Projektbeskrivelse - akutteam 2. Projektets baggrund Her beskrives den aktuelle baggrund for, at projektet igangsættes netop nu. 3. Formål

Læs mere

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet.

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet. Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Ejgil Andreasen, Lena Degn, Birthe Kalstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen Afbud: Mødedato:

Læs mere

Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006.

Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006. REGION MIDTJYLLAND Under dannelse Tingvej 15 8800 Viborg Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006. Dato: 17-08-2006 Sagsbehandler: Charlotte Jensen Tlf.:

Læs mere

DE OME AB O O T A R LABORATORIE MODELLEN

DE OME AB O O T A R LABORATORIE MODELLEN EMODE ABORATO LABORATORIEMODELLEN I LABORATORIET KRIDT BANEN AF I et laboratorium arbejdes der med at omsætte den gode idé til et konkret produkt, som kan implementeres eller afprøves i praksis. Laboratorier

Læs mere

DE OME AB O O T A R LABORATORIE MODELLEN

DE OME AB O O T A R LABORATORIE MODELLEN EMODE ABORATO LABORATORIEMODELLEN I LABORATORIET I et laboratorium arbejdes der med at omsætte den gode idé til et konkret produkt, som kan implementeres eller afprøves i praksis. Laboratorier er særligt

Læs mere

Indstilling: Det indstilles, at det vedlagte Kommissorium og forretningsorden for FU Sundhed drøftes.

Indstilling: Det indstilles, at det vedlagte Kommissorium og forretningsorden for FU Sundhed drøftes. Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag d. 21. marts 2018 kl. 8.30-11.00 Sted: Boulevarden 13, 9000 Aalborg, mødelokale 2 Deltagere: Leif Serup, Peter Møller Rasmussen, Lone Becker,

Læs mere

Referat fra Klyngestyregruppemøde på Regionshospitalet Randers.

Referat fra Klyngestyregruppemøde på Regionshospitalet Randers. Referat fra Klyngestyregruppemøde 29.01.13 på Regionshospitalet Randers. Mødeleder: Marianne Jensen Referent: Hanne Mark I mødet deltog: Randers Kommune: Sundhedschef Lene Jensen, lene.jensen@randers.dk

Læs mere

11/10-13, kl (efter innovationsdagen), samme mødelokale som innovationsdagen holdes i på Papirfabrikken, Silkeborg,

11/10-13, kl (efter innovationsdagen), samme mødelokale som innovationsdagen holdes i på Papirfabrikken, Silkeborg, Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Til den faglige temagruppe for børne- og ungdomspsykiatri (og dernæst styregruppen

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen, Jacob Fabricius og Mikkel Carl.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen, Jacob Fabricius og Mikkel Carl. Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst Møde nr. 32 Mødedato: 21.06.2019 Tidspunkt: kl. 10-16 Sted: Lokale 1, 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen,

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 21. august 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Tidlig Indsats på Tværs

Tidlig Indsats på Tværs F O R D I G D E R S K A L A R B E J D E M E D T I T - P R O J E K T E T : Tidlig Indsats på Tværs For særligt sårbare medicinske borgere i Thisted Kommune og Morsø Kommune Morsø Kommune Hvad er Tidlig

Læs mere

Mødedato: 20. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 20. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 20. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering - årskort til 65+ borgere - Kl. 13:00-13:15 2 2 Orientering - Status på

Læs mere

Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling,

Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling, Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling, Regionshospitalet, Viborg 1 Jeg har fra 1. maj 2011 til 31/12

Læs mere

Statusnotat Styrk din hverdag K O L D I N G K O M M U N E 2014

Statusnotat Styrk din hverdag K O L D I N G K O M M U N E 2014 93 Statusnotat Styrk din hverdag K O L D I N G K O M M U N E 2014 Styrk din hverdag Mennesker vil allerhelst klare sig selv. Det ønske gælder hele livet. Når vi kan selv, får vi det bedre både fysisk og

Læs mere

UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE

UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE Tirsdag den 14. august 2012 Kl. 15.00-17.00 Regionsgården, mødelokale H5 Møde nr. 2 Medlemmer: Lise Müller (formand) (F) Per Seerup

Læs mere

Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen.

Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen. Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen. "Vi vil se de mennesker vi ellers ikke ser" 01.10.17. Udarbejdet af: Jeanette Rokbøl Bente Fogh Hanne Mark Projektet er en iterativ proces, hvor indsatsen

Læs mere

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet.

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet. Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Ejgil Andreasen og Lena Degn, Birgit Kirkensgaard Hansen Afbud: Birthe Kalstrup Mødedato:

Læs mere

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: mandag den 19. juni 2017 kl. 14.00 16.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 Medlemmer: Hanne Simonsen (formand), Anne Marie Bossen Aarøe (næstformand),

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. december 2016 kl Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F.

Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. december 2016 kl Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F. Nykøbing den 16.12.16 Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. december 2016 kl. 14.00 16.30 Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F. Deltagere: Ann-Lise Hass, Birgitte Arildsen, Erik Lagerberg,

Læs mere

Projekt Kronikerkoordinator.

Projekt Kronikerkoordinator. Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom i perioden 2010 2012. Dato 18.9.2009 Projekt Kronikerkoordinator.

Læs mere

Samarbejdsudvalget vedrørende Fysioterapi i Region Hovedstaden

Samarbejdsudvalget vedrørende Fysioterapi i Region Hovedstaden BESLUTNINGER Samarbejdsudvalget vedrørende Fysioterapi i Region Hovedstaden SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende Fysioterapi i Region Hovedstaden * Der afholdes formøde for politikere kl. 08.00-09.00 i mødelokale

Læs mere

UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE

UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE Tirsdag den 14. august 2012 Kl. 15.00-17.00 Regionsgården, mødelokale H6 Møde nr. 2 Medlemmer: Lise Müller (formand) (F) Per

Læs mere

Endeligt referat. Møde i Temagruppen for børne- og ungdomspsykiatri den 21. januar Til faglig temagruppe for børne- og ungdomspsykiatri

Endeligt referat. Møde i Temagruppen for børne- og ungdomspsykiatri den 21. januar Til faglig temagruppe for børne- og ungdomspsykiatri Regionshuset Viborg Til faglig temagruppe for børne- og ungdomspsykiatri Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Endeligt referat Møde i

Læs mere

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr.

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr. KONKLUSIONER Tirsdag den 26. november 2013 Kl. 8.30 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 5 Medlemmer: Charlotte Fischer, Region Hovedstaden Julie Herdal Molbech, Region Hovedstaden (Afbud)

Læs mere

Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet

Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet - status på arbejdet i klyngerne Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010 Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar

Læs mere

Fællesmøde Temagruppen for kvalitetsudvikling samt økonomi og opfølgning Referat

Fællesmøde Temagruppen for kvalitetsudvikling samt økonomi og opfølgning Referat Regionshuset Viborg Fællesmøde Temagruppen for kvalitetsudvikling samt økonomi og opfølgning Referat Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Referat fra Klyngestyregruppemøde 03.06.14 på Regionshospitalet Randers.

Referat fra Klyngestyregruppemøde 03.06.14 på Regionshospitalet Randers. Referat fra Klyngestyregruppemøde 03.06.14 på Regionshospitalet Randers. Mødeleder: Marianne Jensen Referent: Hanne Mark Dagsorden: 1. Drøftelse af regionale nøgletal ved regionen Bilag: Nøgletal : Forklaringsnotat

Læs mere

REFERAT. Koordineringsgruppemøde. 28. november 2014

REFERAT. Koordineringsgruppemøde. 28. november 2014 DATO KONTAKTPERSON MAIL 28-11-2014 Rasmus Fuglsang Jensen rfj@vd.dk REFERAT EMNE Koordineringsgruppemøde TIDSPUNKT 28. november 2014 STED DELTAGERE Videomøde: Femern A/S, København / Vejdirektoratet, Skanderborg

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

Lokalt MED-Udvalg i Børn og Familie mandag den 2. oktober 2017 kl Mødelokale Sandet, 2. sal, BCV

Lokalt MED-Udvalg i Børn og Familie mandag den 2. oktober 2017 kl Mødelokale Sandet, 2. sal, BCV 08-09-2017 Ref.: Birgit Kristensen Sagsnr.: 17/9200 Dokumentnr.: 141530-17 Lokalt MED-Udvalg i Børn og Familie mandag den 2. oktober 2017 kl. 12.30-15.00 Mødelokale Sandet, 2. sal, BCV Fraværende: Henrik

Læs mere

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6102 Direkte 24798168 Mail cch@regionh.dk Dato: 6. august 2015 Driftsmålsstyring Genindlæggelser Akutte

Læs mere

Referat af møde i referencegruppen for hjerte og karsygdomme

Referat af møde i referencegruppen for hjerte og karsygdomme Referat af møde i referencegruppen for hjerte og karsygdomme Tid: Mandag d. 17. november 2014 kl. 14.30 17.00 Sted: Fyrkildevej 7, 9220 Aalborg, mødelokalet hos Sundhed og Sammenhæng 1. etage. Deltagere

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 546717 Dato: 20-02-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Turisme Business Region North Denmark 21. oktober 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Lise-Lotte Stisager Frederikshavns Kommune Tanja Christiansen Morsø Kommune Martin

Læs mere

Tids- og aktivitetsplan

Tids- og aktivitetsplan Tids- og aktivitetsplan Tid Aktivitet opgaver Inden første møde i temagruppe Opgaver: - oversigt over opgaver/aftaleområder -tjekliste - screening af nuværende aftale Uge 4-7 1. møde i temagruppen -arbejdsform/proces

Læs mere

Referat netværksmøde for kliniske undervisere d

Referat netværksmøde for kliniske undervisere d Referat netværksmøde for kliniske undervisere d. 18.09.17 Referent: Stine Ordstyrer: Esra 1. Uddannelsesleder Ane kruse holder oplæg fra 9-10 Ane beretter om skolens tanker omkring opbygningen af dokument

Læs mere

REFERAT fra Fælles ledermøde Børn og Unge

REFERAT fra Fælles ledermøde Børn og Unge REFERAT fra Fælles ledermøde Børn og Unge Dokument nr. 121544-16 Sagsnr. 16-33 Fredag d. 19. august 2016, kl. 8.00 9.00 Kantinen, Borgercenter Varde, Frisvadvej 35, Varde Afbud: Anne Mette Kræn Jensen,

Læs mere

Bettina Steffansen, Christina Bjørn, Elin Feldt Sørensen, Malene Brinch,

Bettina Steffansen, Christina Bjørn, Elin Feldt Sørensen, Malene Brinch, fra møde i Patient- og pårørendepanelet Tidspunkt: Torsdag d. 18. januar 2018 kl. 15-17 Sted: Deltagere: Gæster: Afbud: Ortopædkirurgisk konference, stuen i Laksen Judith Bentzen, Elsebeth Helle, Find

Læs mere

Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00

Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00 Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00 Deltagere: Kurt Pedersen Eva Borg Allan Nielsen Karen Schur Dorte Tind Lise Rask

Læs mere

REFERAT Bestyrelsesmøde

REFERAT Bestyrelsesmøde REFERAT Bestyrelsesmøde Dato 4. marts 2019 Tidspunkt Kl. 17.30-19.30 Sted Administrationsbygningen, Skørpingvej 7, Terndrup. Deltagere Birgit Christensen, Birgitte Mikkelsen, Carsten Bojesen, Kersten Bonnen,

Læs mere

ÅBEN REFERAT. fra SUNDHEDSDIREKTIONEN. ONSDAG DEN 13. SEPTEMBER 2006, kl I MØDEVÆRELSE 4 VEJLE AMT DAMHAVEN VEJLE

ÅBEN REFERAT. fra SUNDHEDSDIREKTIONEN. ONSDAG DEN 13. SEPTEMBER 2006, kl I MØDEVÆRELSE 4 VEJLE AMT DAMHAVEN VEJLE ÅBEN REFERAT fra SUNDHEDSDIREKTIONEN ONSDAG DEN 13. SEPTEMBER 2006, kl. 15.00-18.00 I MØDEVÆRELSE 4 VEJLE AMT DAMHAVEN 12 7100 VEJLE Deltagere: Sundhedsdirektør Jens Elkjær. Direktør Jane Kraglund. Endvidere

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Møde 2015-03-02

INDHOLDSFORTEGNELSE. Møde 2015-03-02 Skolebestyrelsesmøde Indkaldt af: Laila Fogh / Gitte Høj Nielsen Torstedskolen Skolebestyrelsen Mødedato: 2. marts 2015 Mødetid: 18.00 21.00 Mødested: Mødelokale nr. 1 Mødeleder: Gitte Dalby Deltagere:

Læs mere

Den Politiske Forankringsgruppe Syd. Referat

Den Politiske Forankringsgruppe Syd. Referat Den Politiske Forankringsgruppe Syd Tirsdag den 15. november kl. 15.00 17.00 Plejecenter Højgaarden, Højgaardsvej 10, 9640 Farsø Deltagere: Rebild kommune: Annette Søegaard, Formand for Sundhedsudvalget

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 453055 Dato: 12-10-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Referat til møde i Koordinationsgruppen

Referat til møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat til møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 21.08.2013, kl. 10.30-12.30 Bygning 4, Mødelokale

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 29. august 2013 Kære alle Hermed fremsendes

Læs mere

Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord

Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord Referat af møde i Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord 24.11.2015 Mødested: Kursuslokalet Indgang 8 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Mødeleder: Susanne Jensen Referent : Lis Hvass Markusen Deltagere:

Læs mere

Patient empowerment erfaringer fra et udviklingsforløb

Patient empowerment erfaringer fra et udviklingsforløb Patient empowerment erfaringer fra et udviklingsforløb Gode patientoplevelser, 30 april i DGI byen Patientrepræsentant Jette Bay, Maj Pedersen m.fl, Fysio- og Ergoterapien Hvidovre Hospital, Arne Simonsen,

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe vedr. fastlæggelse af et fælles redskab til vurdering af funktionsevnen hos patienter med apopleksi

Kommissorium for arbejdsgruppe vedr. fastlæggelse af et fælles redskab til vurdering af funktionsevnen hos patienter med apopleksi Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8200 Århus N www.rm.dk Kommissorium for arbejdsgruppe vedr. fastlæggelse af et fælles redskab til vurdering af funktionsevnen hos patienter med

Læs mere