Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning"

Transkript

1 Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styregruppemøde, referat Dato: , kl Sted: Deltagere: Afbud fra: Møderum 3.15, 3. sal, Tårnet, Psykiatrisygehuset i Slagelse Kristen Kistrup (koordinerende overlæge, Psykiatrien Vest), Eddie Göttsch (centerleder, CPUS, Slagelse kommune), Hanne M. Møller (repræsentant, Bedre Psykiatri), Christina Ytzen Lauridsen (konsulent, Psykiatrisk Enhed for Information, Brugerstyring og Recovery), Benjamin Lind Kjersgaard (projektleder, Psykiatrien Vest), Mette Leth Sandager (konsulent, psykiatriledelses stab - referent) Birgitte Welcher (ledende overlæge, Psykiatrien Vest), Irene Bendtsen (centerleder, Sorø Kommune), Camilla Juelskjær (brugerrepræsentant) 1 Velkommen og præsentationsrunde Referat Kristen Kistrup bød velkommen, og herefter var der en kort præsentationsrunde. 2 Godkendelse af dagsorden Styregruppen godkendte dagsordenen. Da Eddie Göttsch skulle gå tidligere, blev det besluttet at rykke rundt på dagsordenspunkterne, således at punkt 6 blev drøftet før punkt 5. 3 Godkendelse af referat fra sidste styregruppemøde d. 29. august Der var ingen kommentarer til referatet fra 29. august. 4 Styregruppens sammensætning og kommissorium Styregruppen drøftede sammensætning og kommissorium. Styregruppen var enige om, at det er vigtigt, at projektet involverer relevante interessenter. Her er især de to mødefora TSP (Tværgående Samarbejdsforum for Psykiatri) og KSP i Psykiatrien Vest (Kommunalt Samarbejdsforum for Psykiatri) centrale. Styregruppen beslutter at TSP er et mødefora, hvor der bredt kan orienteres om projektet til psykiatrien og de 17 kommuner i regionen. KSP i Psykiatrien Vest, der har med medlemmer fra Psykiatrien Vest og de 6 optagekommuner, beslutter styregruppen at anvende som fora i forhold til at sikre inddragelse af og kommunikation til kommunerne i Psykiatrien Vests optageområde.

2 Rusmiddelcenter: Eddie har haft dialog med leder af Rusmiddelcenteret i Slagelse Lena Andersen, og de er interesseret i at deltage i styregruppen. Styregruppen beslutter, at Rusmiddelcentret i Slagelse skal inviteres til at deltage i Styregruppen. Politiet: Styregruppen drøftede endvidere Politiets rolle i projektet. Der har været gentagende historier i medierne, hvor politiet har måtte rykke ud til borgere, der skal akut indlægges. Styregruppen var enige om, at det vil være en fordel, hvis politiet (i Slagelse) bliver koblet tæt til projektet, da de har en stor rolle i forhold til akutte/tvangs indlæggelser. Styregruppen beslutter derfor, at politiet i Slagelse skal inviteres til at deltage i Styregruppen. Eddie sender kontaktoplysninger på repræsentant fra politiet til Benjamin. Praktiserende læger Styregruppen drøftede yderligere hvorvidt en praktiserende læge kan indgå i styregruppen. På nuværende tidspunkt er der kun en praksiskoordinator i Psykiatrien i Region Sjælland, hvilket gør det svært at trække på de ressourcer. Eddie vil undersøge om muligheden for at en praktiserende læge fra Slagelse Kommune, som ligeledes er valgt til byrådet, kunne have en interesse i at følge projektet tæt. Desuden gjorde Hanne Møller styregruppen opmærksom på, at Bedre Psykiatri er i gang med at undersøge synspunkter/beretninger i forhold til bosteder. Hanne vil undersøge hvor langt de er med denne rapport. Måske er der viden herfra, som kan benyttes i projektet. Beslutning Styregruppen beslutter at: - TSP anvendes til bred orientering om projektet - KSP anvendes til at inddrage og kommunikere til kommunerne i Psykiatrien Vests optageområde - Invitere Rusmiddelcentret i Slagelse, politiet og en repræsentant for almen praksis/en praktiserende læge til at deltage i styregruppen 5 Status på samarbejdet mellem Psykiatrien Vest og kommunale botilbud Punktet blev udskudt pga. manglende tid. 6 Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Benjamin Kjersgaard præsenterede formålet for projektet. Der skal udvikles en generisk samarbejdsmodel, der kan bruges bredt og udbredes til andre kommuner.

3 Der skal løbende afleveres statusrapporter til Sundhedsstyrelsen, som gerne skulle vise forbedringer for målgruppen. Og der er desuden afsat midler til Fælles Skolebænk. Private bosteder: Styregruppen drøftede hvorvidt private botilbud skal være en del af projektet, når projektet skal afprøves i andre kommuner end i Slagelse. Mette Leth orienterede om, at Sundhedsstyrelsen specifikt har givet puljemidler til Regionen samt samarbejdskommune, som i dette tilfælde er Slagelse Kommune. Der er flere aspekter i forhold til de private bosteder. I Psykiatrien Vests optagerområde, er der mellem private bosteder, som alle drives forskelligt. Der er flere muligheder for at få viden/bostedernes betragtninger i forbindelse med projektet, fx via Socialstyrelsen, som kontrollerer bostederne, og kontakt til LOS (De private sociale tilbud). Begge organisationer kan have relevante input til projektet. Christina Ytzen Lauridsen foreslog en Light model, hvor de private bosteders medarbejdere f.eks. kan komme med til workshops, Fælles Skolebænk. Målsætninger: Styregruppen drøftede målsætningen omkring forebyggelse af indlæggelser/genindlæggelser. Det er vigtigt, at huske at nogle indlæggelser er gode, men at projektets mål om at forebygge genindlæggelser er centreret omkring svingdørspatienterne. Organisering. Benjamin præsenterede projektets organisering. Kommunikation: Benjamin vil udarbejde en hjemmeside for projektet samt en kommunikationsplan i forhold til at inddrage relevante interessenter. Projektgruppen: Der er afsat midler til at ansætte en projektmedarbejder nu. Det planlægges at stillingsopslaget kommer ud inden jul. Styregruppen kom med følgende input til kvalifikationer: Det er vigtigt at overveje hvilke egne erfaringer, som projektmedarbejderen skal have. Er det en person som har været indlagt, eller er det lige meget? Skal personen have boet på bosted? Dobbeltdiagnose? Forholde sig til hvornår noget er en kompetence og hvornår noget er en erfaring. I stillingsopslaget er det vigtigt at fremhæve at personen skal være en dygtig projektmedarbejder, men det er en særlig kompetence at have egen erfaring. Men det er vigtigt med projekterfaring, når der er tale om ansættelse af den første projektmedarbejder.

4 Personen skal kunne arbejde i team Det kan være en fordel at holde 2 samtaler. De to medarbejdere, som skal ansættes efter projektets første fase, skal have egne erfaringer samtidig med at de har en sundhedsfaglig uddannelse. Det er svært på nuværende tidspunkt at sige hvad deres funktion bliver, da der endnu ikke er truffet beslutning om hvilke indsatser der skal afprøves. Christina gjorde opmærksom på, at det for nogle patienter kan være svært at arbejde som peer-medarbejdere, samtidig med at de har sundhedsfaglige kompetencer/opgaver (og dermed fungerer ligesom andet personale). Årshjul: Benjamin præsenterede årshjulet. Under 1. kvartal skal datatilsynet ligeledes nævnes. På nuværende tidspunkt er projektet i gang med værdistrømsanalysen, hvor nuværende arbejdsgange kortlægges. Der har været afholdt flere workshop. Der er i tirsdags den afholdt en fælles workshop med medarbejdere fra PAM, sengeafsnit og distriktspsykiatrien samt de 3 botilbud i Slagelse kommune. Derudover deltog en enkelt borger og en pårørende. Der afholdes den sidste fælles workshop d. 8. januar Opsamlingen fra workshoppen d. 12/12 vedlægges referatet. Styregruppen vil på næste styregruppemøde blive præsenteret for værdistrømsanalysens resultater, og der vil blive suppleret med eksterne input/viden. På baggrund af forundersøgelsen vil styregruppen på næste møde træffe beslutninger om hvilke indsatser, der skal afprøves i projektets fase 2. Projekttitel: Projektet har pt. et meget langt navn. Styregruppen besluttede, at projekttitlen skal laves om, og det skal være i samarbejde med borgere og pårørende på bostederne. Evt. kan der laves en lille konkurrence ude på bostederne omkring det at finde et nyt navn. Der skal desuden være en form for flyer, hvor borgerne/beboerne kan læse omkring projektet. Beslutning Styregruppen beslutter at: - Borgere på private botilbud ikke er en del af målgruppen, men der kan indhentes relevante input til projektet fra Socialstyrelsen og LOS - Inddrage borgere og pårørende på de 3 botilbud i Slagelse kommune i forhold til at finde en ny projekttitel - Der skal udarbejdes en flyer omkring projektet målrettet målgruppen 7 Temaer til samarbejdsmodel Punktet blev udskudt pga. tid.

5 8 Næste møde 9 Evt. For at sikre deltagelse af ledende overlæge Birgitte Welcher rykkes næste styregruppemøde. Det afholdes således ikke d. 8. februar.

RoSa Relationer og Samarbejde på tværs

RoSa Relationer og Samarbejde på tværs RoSa Relationer og Samarbejde på tværs Referat af styregruppemøde Dato: 28.02.2019, kl. 9.00-12.00 Sted: Deltagere: Afbud fra: Møderum 3.26, 4. sal, Tårnet, Psykiatrisygehuset i Slagelse Birgitte Welcher

Læs mere

RoSa Relationer og Samarbejde på tværs

RoSa Relationer og Samarbejde på tværs RoSa Relationer og Samarbejde på tværs Styregruppemøde, dagsorden Dato: 24.10.2018, kl. 9.30-12.00 Sted: Deltagere: Afbud fra: Møderum 3.26, 4. sal, Tårnet, Psykiatrisygehuset i Slagelse Birgitte Welcher

Læs mere

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Skema 2: Projektbeskrivelsesskema 1. 2. 3. Projektets titel: Baggrund og formål med projektet: Projektets overordnede mål: Delmål: Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning.

Læs mere

Rapportering Værdistrøm- Analyse

Rapportering Værdistrøm- Analyse Rapportering Værdistrøm- Analyse 1 Projekt Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Projektet overordnede mål er, at: Sikre mere stabile og sammenhængende forløb for

Læs mere

Samarbejdsmodel: Psykiatrien Vest og Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø kommuner

Samarbejdsmodel: Psykiatrien Vest og Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø kommuner Samarbejdsmodel: Psykiatrien Vest og Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø kommuner Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. INDLEDNING... 2 1.1 Samarbejdsmodellen henvender

Læs mere

Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri

Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri Møde d. 13. september 2018, kl. 12.30-15.30, mødelokale 3.26 + 3.27, 4. sal, tårnet, Psykiatrisygehuset, Fælledvej 6, Slagelse Referent: Annie

Læs mere

KKR. 25. maj Dagsorden:

KKR. 25. maj Dagsorden: KKR S J Æ L L AN D Referat fra ordinært møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 3. maj 2018, kl. 13.00-14.30 Ringsted Kongrescenter, Nørretorv 55, 4100 Ringsted 25. maj 2018 Deltagere:

Læs mere

Referat fra møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 13. juni 2017, kl Ringsted Kongrescenter, Nørretorv Ringsted.

Referat fra møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 13. juni 2017, kl Ringsted Kongrescenter, Nørretorv Ringsted. Referat fra møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 13. juni 2017, kl. 11.45-13.00 Ringsted Kongrescenter, Nørretorv 55 4100 Ringsted. 27. juni 2017 Deltagere: Søren Bredkjær, Karin Højen

Læs mere

Samarbejdsmodel: Psykiatrien Vest og Slagelse kommune. Version 1.0, april 2018

Samarbejdsmodel: Psykiatrien Vest og Slagelse kommune. Version 1.0, april 2018 Samarbejdsmodel: Psykiatrien Vest og Slagelse kommune Version 1.0, april 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. INDLEDNING... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Samarbejdsmodellen henvender sig til

Læs mere

KKR. 10. april Dagsorden:

KKR. 10. april Dagsorden: KKR S J Æ L L AN D Referat til ordinært møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 22. marts 2019, kl. 9.00-13.00 Mødelokale 3.26, 4. sal, Den høje bygning, Psykiatrien Slagelse, Fælledvej

Læs mere

Kort præsentationsrunde. Der orienteres om, at Tina Dalby ikke arbejder i Odsherred Kommune mere.

Kort præsentationsrunde. Der orienteres om, at Tina Dalby ikke arbejder i Odsherred Kommune mere. Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri D. 5. marts 2015, kl. 12.30-15.30, i Mødelokale 9, indgang 9, Ingemannsvej 18, 4200 Slagelse Deltagere: Christina Neergaard (PAM, Psykiatrien

Læs mere

KKR. 20. december Dagsorden:

KKR. 20. december Dagsorden: KKR S J Æ L L AN D Referat til ordinært møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 29. november 2018, kl. 12.15-13.45 Mødelokale 3.26, 4. sal, Den høje bygning, Psykiatrien Slagelse, Fælledvej

Læs mere

REFERAT. Møde i KSP for Psykiatrien Øst Onsdag den 10. april 2019, kl Blåt mødelokale, Aktivitetshuset, 1. sal.

REFERAT. Møde i KSP for Psykiatrien Øst Onsdag den 10. april 2019, kl Blåt mødelokale, Aktivitetshuset, 1. sal. REFERAT Møde i KSP for Psykiatrien Øst, kl. 12.00 14.30 Blåt mødelokale, Aktivitetshuset, 1. sal. Deltagere: Michael Bech-Hansen Karin Plaep Kit Vinberg Gitte Rønman Henrik Andersen Flemming Willadsen

Læs mere

Samarbejdsmodel: Psykiatrien Vest og Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø kommuner

Samarbejdsmodel: Psykiatrien Vest og Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø kommuner Samarbejdsmodel: Psykiatrien Vest og Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø kommuner Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. INDLEDNING... 2 1.1 Samarbejdsmodellen henvender

Læs mere

Afbud fra resten af deltagerne. Referent: Annie Elise Geilman. hvad, hvornår) Kort præsentationsrunde. Punkt 2. Dagsordenen godkendes.

Afbud fra resten af deltagerne. Referent: Annie Elise Geilman. hvad, hvornår) Kort præsentationsrunde. Punkt 2. Dagsordenen godkendes. Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatrien Vest Møde d. 12. juni 2014, i undervisningslokalet på Gul Gang, indgang Z2, Sengeafsnit V4, Birkevænget 7, Holbæk. Patient- og pårørendeorganisationer

Læs mere

Afbud fra resten af medlemmerne. Referent: Annie Elise Geilman (Psykiatrien Vest) (hvem, hvad, hvornår) Kort præsentationsrunde,

Afbud fra resten af medlemmerne. Referent: Annie Elise Geilman (Psykiatrien Vest) (hvem, hvad, hvornår) Kort præsentationsrunde, Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri Den 10. september 2015, kl. 12.30-15.30, i Undervisningslokalet, Gul Gang, Indgang Z2, indgangen til sengeafsnit V45, Birkevænget 7, 4300 Holbæk

Læs mere

KKR. 7. februar Dagsorden:

KKR. 7. februar Dagsorden: KKR S J Æ L L AN D Referat fra møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 25. januar 2018, kl. 9.00-13.00 Mødelokale 3.26, 4. sal, Den høje bygning, Psykiatrien Slagelse, Fælledvej 6, 4200

Læs mere

KKR. 20. september Dagsorden:

KKR. 20. september Dagsorden: KKR S J Æ L L AN D Referat fra møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 12. september 2017, kl. 9.00-13.00 Kantinen ved vandet, Slagelse Sygehus, Ingemannsvej 11, 4200 Slagelse 20. september

Læs mere

Afprøvning af fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien sagsnr /1. Den tværsektorielle enhed

Afprøvning af fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien sagsnr /1. Den tværsektorielle enhed Sundhedsstyrelsen Planlægning Islands Brygge 67 2300 København S Att.: Planlægning, Cecilie Iuul Dato: 23. april 2018 Afprøvning af fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien sagsnr. 4-1613-257/1

Læs mere

Ansøgningsskema til Regionsrådets pulje for samarbejdsprojekter vedr. udsatte borgere

Ansøgningsskema til Regionsrådets pulje for samarbejdsprojekter vedr. udsatte borgere Koncern Plan og Udvikling Enhed for Tværsektorielt Samarbejde Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 61 07 Web www.regionh.dk Ref.: WB Dato: 08.04.2013 2012 Ansøgningsskema

Læs mere

Kort præsentationsrunde. deltagerne kan få gæstekoder til at få adgang til sygehusets netværk.

Kort præsentationsrunde. deltagerne kan få gæstekoder til at få adgang til sygehusets netværk. Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri Møde d. 2. juni 2016, kl. 12.30-15.30, Psykiatrisygehuset Slagelse, lokale 3.26, 4. sal. i Tårnet, Fælledvej 6, Slagelse. Deltagere: Reinhold

Læs mere

Satspuljeprojekter aktuel status

Satspuljeprojekter aktuel status Satspuljeprojekter aktuel status Melhe/14. november 2014 Psykiatrien Vest Etablering af akut modtagelse i Slagelse (Projekt nr. 61602 / 2010-2013). Projektet er i sommeren 2013 besluttet videreført til

Læs mere

Tværsektorielt projekt: Styrket indsats for dobbeltdiagnosticerede. Status for tværsektorielt projekt: Styrket indsats for dobbeltdiagnosticerede

Tværsektorielt projekt: Styrket indsats for dobbeltdiagnosticerede. Status for tværsektorielt projekt: Styrket indsats for dobbeltdiagnosticerede Status for tværsektorielt projekt: Styrket indsats for dobbeltdiagnosticerede Dagsordenspunkt til møde i Tværgående Samarbejdsforum for Psykiatri Den 22. januar 2015 Indhold 1. Kort om projekt Styrket

Læs mere

Tag udgangspunkt i patientens drømme, ønsker og behov

Tag udgangspunkt i patientens drømme, ønsker og behov Opsamling på workshoppen den 30. januar 2018 vedr. Det gode borgerforløb På baggrund af den afholdte workshop den 30. januar 2018 vedrørende Det gode borgerforløb i overgangen mellem social- og behandlingspsykiatrien,

Læs mere

Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug

Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug Budget & Plan Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug 5. november 2015 Mødedeltagere Carsten Johansen, Aalborg Kommune Frank Lundum,

Læs mere

SIKKER PSYKIATRI. Resultater med medicinpakken. Vordingborg. v. Psykiatridirektør Michael Werchmeister

SIKKER PSYKIATRI. Resultater med medicinpakken. Vordingborg. v. Psykiatridirektør Michael Werchmeister SIKKER PSYKIATRI Resultater med medicinpakken Vordingborg v. Psykiatridirektør Michael Werchmeister Medicinpakken - Organisering Projekt Sikker Psykiatri i Region Sjælland, er forankret på et voksenpsykiatrisk

Læs mere

Brugeren som samarbejdspartner

Brugeren som samarbejdspartner Velkommen til temadagen: Brugeren som samarbejdspartner 20. November 2013 Velkommen Søren Bredkjær Vicedirektør i Psykiatrien, Region Sjælland Dagens program Input Hvad synes I? Velkomst Dialog under fest

Læs mere

KKR. 26. september Dagsorden:

KKR. 26. september Dagsorden: KKR S J Æ L L AN D Referat fra møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 6. september 2018, kl. 9.00-13.00 Mødelokale 3.26, 4. sal, Den høje bygning, Psykiatrien Slagelse, Fælledvej 6, 4200

Læs mere

Hvordan sikrer vi sammenhæng og fælles løsninger mellem kommunerne og hospitalerne? Erfaringer fra det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien

Hvordan sikrer vi sammenhæng og fælles løsninger mellem kommunerne og hospitalerne? Erfaringer fra det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien Hvordan sikrer vi sammenhæng og fælles løsninger mellem kommunerne og hospitalerne? Erfaringer fra det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien Carsten Johansen Centerchef, Aalborg Kommune Carsten Møller

Læs mere

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser sagsnr /1

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser sagsnr /1 Sundhedsstyrelsen Planlægning Islands Brygge 67 2300 København S Att.: Planlægning, Cecilie Iuul Dato: 13. marts 2018 Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser

Læs mere

Udskrivningskonferencer via video er en genvej til samarbejde og styrker netværket omkring patienten

Udskrivningskonferencer via video er en genvej til samarbejde og styrker netværket omkring patienten Udskrivningskonferencer via video er en genvej til samarbejde og styrker netværket omkring patienten MedCom: http://www.medcom.dk/wm111505 Telepsykiatri via video v/lone Høiberg lho@medcom.dk Dagsorden

Læs mere

Ansøgning. Ansøgning til: Puljen til forløbsprogram for mennesker med psykiske lidelser

Ansøgning. Ansøgning til: Puljen til forløbsprogram for mennesker med psykiske lidelser Ansøgning Projektets titel Forløbsprogram for mennesker med psykiske lidelser og samtidigt misbrug Ansøger type Psykiatrien Øst, Region Sjælland. Der er indgået samarbejde omkring udvikling af forløbsprogram

Læs mere

Referat møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri, KSP Vest

Referat møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri, KSP Vest Referat møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri, KSP Vest Møde d. 6. februar 2018, kl. 12.30-15.30, Psykiatrisygehuset, Fælledvej 6, Slagelse Navn på KSP Vest Stilling Ansættelsessted Til Afbud

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Møde i Samarbejdsforum Thy-Mors 25. maj 2016

Møde i Samarbejdsforum Thy-Mors 25. maj 2016 Psykiatriens Samarbejdsforum Thy- Mors Administrativ koordinator - PS Klinik Nord Lis Hvass Markusen +4597644086 lis.hvass.markusen@rn.dk 02.06. 2016 REFERAT AF Møde i Samarbejdsforum Thy-Mors 25. maj

Læs mere

Dato Udmøntning af satspuljen styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning

Dato Udmøntning af satspuljen styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Dato 24-02-2017 Sagsnr. 4-1613-205/1 bpse bpse@sst.dk Udmøntning af satspuljen styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Hermed inviteres regioner til at søge om midler

Læs mere

11/10-13, kl (efter innovationsdagen), samme mødelokale som innovationsdagen holdes i på Papirfabrikken, Silkeborg,

11/10-13, kl (efter innovationsdagen), samme mødelokale som innovationsdagen holdes i på Papirfabrikken, Silkeborg, Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Til den faglige temagruppe for børne- og ungdomspsykiatri (og dernæst styregruppen

Læs mere

REFERAT. Møde i: Forum for Recovery, Patientsikkerhed og Tvang. Dato: 8. november 2016

REFERAT. Møde i: Forum for Recovery, Patientsikkerhed og Tvang. Dato: 8. november 2016 Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen Kristineberg 3 2100 København Ø. Telefon 3864 0000 Direkte 38640078 Fax 3864 0007 Mail psykiatri@regionh.dk Web www.psykiatri-regionh.dk REFERAT Dato: 8. november

Læs mere

REFERAT. Møde i: Forum for Recovery, Patientsikkerhed og Tvang Dato: 24. maj 2016 Kl.: 08:30-10:00 Sted: Kristineberg 3, 2100 København Ø, lokale 0.

REFERAT. Møde i: Forum for Recovery, Patientsikkerhed og Tvang Dato: 24. maj 2016 Kl.: 08:30-10:00 Sted: Kristineberg 3, 2100 København Ø, lokale 0. Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen Kristineberg 3 2100 København Ø. Telefon 3864 0000 Direkte 38640078 Fax 3864 0007 Mail psykiatri@regionh.dk Web www.psykiatri-regionh.dk REFERAT Dato: 26. maj

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Sundhedsaftalen :

Sundhedsaftalen : Sundhedsaftalen 2015-2018: Vi ønsker at skabe større fleksibilitet og kvalitet i opgaveløsningen, så borgerne oplever, at forebyggende, behandlende og rehabiliterende indsatser er sammenhængende, og at

Læs mere

Ansøgningsskema for satspuljeprojektet:

Ansøgningsskema for satspuljeprojektet: Ansøgningsskema for satspuljeprojektet: Afprøvning af en fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien Frist for indsendelse af ansøgning: 18. maj 2018 kl. 12.00 Skemaet sendes til: E-mail:

Læs mere

Pilotprojekt: Anvendelse og tilpasning af den koordinerende indsatsplan

Pilotprojekt: Anvendelse og tilpasning af den koordinerende indsatsplan Pilotprojekt: Anvendelse og tilpasning af den koordinerende indsatsplan For de 17 kommuner og psykiatrien i Region Sjælland Indhold 1. Baggrund for pilotprojekt 2. Hvem skal gøre hvad 3. Samtidig og koordineret

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Generel projektinformation for satspuljeprojekt. Brugerstyrede Senge

Generel projektinformation for satspuljeprojekt. Brugerstyrede Senge Generel projektinformation for satspuljeprojekt Brugerstyrede Senge August 2015 Generel projektinformation for satspuljeprojekt Brugerstyrede Senge Indhold Projekttitel, -varighed og -organisering.. 2

Læs mere

Referat af møde den 4. maj 2018:

Referat af møde den 4. maj 2018: Til Netværket for voksne sindslidende www.rs17.dk Dato 9. maj 2018 Referat af møde den 4. maj 2018: Der deltog 14 kommunale repræsentanter. Tak til Dan Nielsen for værtsskabet! Den skråskraverede blå tekst

Læs mere

Praksiserfaringer med tværsektorielt samarbejde i psykiatrien

Praksiserfaringer med tværsektorielt samarbejde i psykiatrien Praksiserfaringer med tværsektorielt samarbejde i psykiatrien Marie Løkke, udviklingskonsulent, Region Hovedstadens Psykiatri, Psykiatrisk Center Ballerup marie.loekke@regionh.dk Kort om projekt Samordningskonsulenter

Læs mere

Kort præsentation. Velkomst til Mads fra Onkologisk afd., Sjællands Universitetshospital.

Kort præsentation. Velkomst til Mads fra Onkologisk afd., Sjællands Universitetshospital. KSS Nykøbing F Møde den 29. november kl 12-15 Mødelokale: Violen Fjordvej 17 indgang I-02 Nykøbing f Sygehus Dato: 16. december 2016 Referat Deltagere: Lisbeth Lumby Rasmussen, Dorrit Guttmann, Grete Breinhild,

Læs mere

Møde i KSP for Psykiatrien Øst Onsdag den 30. maj 2018, kl Konferencelokalet, Toftehus Ø1, 2. sal, Smedegade, Roskilde.

Møde i KSP for Psykiatrien Øst Onsdag den 30. maj 2018, kl Konferencelokalet, Toftehus Ø1, 2. sal, Smedegade, Roskilde. Møde i KSP for Psykiatrien Øst, kl. 12.00 14.30 Konferencelokalet, Toftehus Ø1, 2. sal, Smedegade, Roskilde. Deltagere: Michael Bech-Hansen Karin Højen Johannesen Hanne R. Vinding Dan Stefan Nielsen Kit

Læs mere

REFERAT. Deltagere: Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen. Region Hovedstadens Psykiatri - En del af Københavns Universitetshospital

REFERAT. Deltagere: Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen. Region Hovedstadens Psykiatri - En del af Københavns Universitetshospital Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen Kristineberg 3 2100 København Ø. Telefon 3864 0000 Direkte 38640078 Fax 3864 0007 Mail psykiatri@regionh.dk Web www.psykiatri-regionh.dk Dato: 18. november 2015

Læs mere

Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren på psykiatriområdet onsdag d. 14.

Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren på psykiatriområdet onsdag d. 14. Regionshuset Viborg Psykiatri- og Socialstaben Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 4003 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren

Læs mere

Governance for Program for Kvalitetsudvikling i almen praksis

Governance for Program for Kvalitetsudvikling i almen praksis NOTAT Revideret pr. 11. januar 2018 Governance for Program for Kvalitetsudvikling i almen praksis Formål Med baggrund i overenskomstaftale af 14. september 2017 mellem PLO og RLTN skal der etableres et

Læs mere

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 09. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 09. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Referat : Tirsdag den 09. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Mødested: Orange 3, Prøvestenen Bemærkninger: Mødet afholdes på Prøvestenen, Værelse Orange 3. Medlemmer: Lotte

Læs mere

Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse

Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse Godkendt af Den Administrative Styregruppe for sundhedsaftaler den 08 12 2010 1 Kommissorium for Kontaktudvalg på de Psykiatriske sygehuse Nedsættelse

Læs mere

ÅBNE TVÆRSEKTORIELLE MØDER

ÅBNE TVÆRSEKTORIELLE MØDER WORKSHOP 1: ÅBNE TVÆRSEKTORIELLE MØDER Ringsted Kommune og Distriktspsykiatrien i Ringsted holder fællesmøder, hvor regionale og kommunale medarbejdere mødes én gang om måneden og kan få sparring omkring

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Ledelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den psykiatriske patient / Reportage fra ledernetværksmøderne

Ledelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den psykiatriske patient / Reportage fra ledernetværksmøderne Ledelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den psykiatriske patient / Reportage fra ledernetværksmøderne Indholdsfortegnelse: 1) Ledernetværksmøde 1, kick-off: at styrke et allerede velfungerende

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

REFERAT. Møde i: Samordningsudvalg - byen Dato: Kl.: Sted: Region Hovedstadens Psykiatri. Kristineberg 3

REFERAT. Møde i: Samordningsudvalg - byen Dato: Kl.: Sted: Region Hovedstadens Psykiatri. Kristineberg 3 Sekretariats og Kommunikationsafdelingen REFERAT Møde i: Samordningsudvalg byen Dato: 27.01.2014 Kl.: 10.00 11.30 Sted: Region Hovedstadens Psykiatri Kristineberg 3 2100 København Ø Mødelokale5.03b Deltagere:

Læs mere

Indledning Der skal afgives en midtvejsstatus på sundhedsaftalerne til Sundhedskoordinationsudvalget.

Indledning Der skal afgives en midtvejsstatus på sundhedsaftalerne til Sundhedskoordinationsudvalget. Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen Kristineberg 3 2100 København Ø. Telefon 45 11 20 00 Direkte 4511 2020 Fax 45 11 20 07 Mail psykiatri@regionh.dk Web www.psykiatri-regionh.dk Ref.: LPP Dato: 10.

Læs mere

REFERAT. Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen. Kristineberg København Ø.

REFERAT. Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen. Kristineberg København Ø. Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen REFERAT Møde i: Samordningsudvalg Planområde Byen Dato: 01.11.2012 Kl.: 13.00 14.30 Sted: Region Hovedstadens Psykiatri Kristineberg 3, København Ø Mødelokale

Læs mere

Møde i Projektgruppen vedr. udvikling af regionalt/lokalt forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom

Møde i Projektgruppen vedr. udvikling af regionalt/lokalt forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom Budget & Plan Referat Møde i Projektgruppen vedr. udvikling af regionalt/lokalt forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom Den 29. januar 2016 kl. 13.30-15.30 i mødelokale B på Aalborg Psykiatriske

Læs mere

NOTAT. Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved

NOTAT. Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved NOTAT Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved Baggrund Regionsrådet har afsat 2 mio. kr. i 2014 og 2015 til opstart af et pilotprojekt om integreret psykiatri, som skal muliggøre en mere

Læs mere

En sammenhængende indsats kræver koordinering

En sammenhængende indsats kræver koordinering EN INTRODUKTION En sammenhængende indsats kræver koordinering Den koordinerende indsatsplan er et arbejdsredskab, der kan hjælpe med at koordinere og skabe sammenhæng i de forskellige sociale og sundhedsmæssige

Læs mere

Vision for projektet Visionen for det nye demensrådgivnings- og aktivitetscenter er at øge livskvaliteten for mennesker

Vision for projektet Visionen for det nye demensrådgivnings- og aktivitetscenter er at øge livskvaliteten for mennesker Projektbeskrivelse PROJEKT Østsjællands Demensrådgivnings- og Aktivitetscenter Projektleder Sandra Dahl Scott Mundus Dato 01.03.2018 Vision for projektet Visionen for det nye demensrådgivnings- og aktivitetscenter

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 8. februar 2017 kl. 15.00-17.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE Kommuner Mette Søndergaard Robl, chef, Odense

Læs mere

Dato Sagsbehandler Lotte Riberholt Andersen. Status på projekt integreret psykiatri

Dato Sagsbehandler Lotte Riberholt Andersen. Status på projekt integreret psykiatri Sagsnr. 27.35.00-A00-1-14 Dato 23-11-2014 Sagsbehandler Lotte Riberholt Andersen Status på projekt integreret psykiatri Baggrund Som orienteret på udvalgets møde d. 7. april 2014 er der aftalt et samarbejde

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 3. december 2015, kl. 14.00-16.00 Dato: 16.

Læs mere

Brugerrepræsentant Gudmunda Arnardottir Brugerrepræsentant Trine Aukdal Udviklingskonsulent HR Afdelingen Freja Andersen (referent)

Brugerrepræsentant Gudmunda Arnardottir Brugerrepræsentant Trine Aukdal Udviklingskonsulent HR Afdelingen Freja Andersen (referent) REFERAT Møde i: Forum for Ledelse og Uddannelse Dato: 5. september 2017 Kl.: 08.00-10.00 Sted: Lokale 009, Kristineberg 3 Deltagere: Vicedirektør Anne Hertz, formand Centerchef PC Ballerup Rene Priess,

Læs mere

Tværsektorielle tavlemøder v/mikala Poulsen. Partnerskabsaftale v/mette Nolde Malling. Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse

Tværsektorielle tavlemøder v/mikala Poulsen. Partnerskabsaftale v/mette Nolde Malling. Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse Tværsektorielle tavlemøder v/mikala Poulsen Partnerskabsaftale v/mette Nolde Malling Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse Tværsektorielle tavlemøder Slagelse Kommune, Almen praksis, Psykiatrien Region

Læs mere

Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord

Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord Referat Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord 25. april 2012 Mødested: Kursuslokalet Afsnit 14 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Kl. 13.30 15.30 Referat: Deltagere: Helle K. Jakobsen (HKJ), ledende oversygeplejerske,

Læs mere

SPIR. Udviklingskonsulent Kasia Vad, Sorø Kommune Seniorforsker Lene Halling Hastrup, Psykiatrien Region Sjælland

SPIR. Udviklingskonsulent Kasia Vad, Sorø Kommune Seniorforsker Lene Halling Hastrup, Psykiatrien Region Sjælland SPIR Et 3-årigt udviklingssamarbejde mellem Slagelse Kommune og Psykiatrien Region Sjælland om psykosocial rehabilitering af borgere med psykiske problemer Udviklingskonsulent Kasia Vad, Sorø Kommune Seniorforsker

Læs mere

PEERS SOM BROBYGGERE JANUAR 2018

PEERS SOM BROBYGGERE JANUAR 2018 PEERS SOM BROBYGGERE JANUAR 2018 En statusrapport om Projekt Peers som Brobyggere et samarbejde imellem Roskilde Kommune, Psykiatrien i Region Sjælland og SIND Roskilde/Lejre Indledning Denne mini-statusrapport

Læs mere

Arbejdsvisioner for samarbejde med Ringsted Kommune om fælles sundhedsindsats

Arbejdsvisioner for samarbejde med Ringsted Kommune om fælles sundhedsindsats Side 1 Arbejdsvisioner for samarbejde med Ringsted Kommune om fælles sundhedsindsats Resume 17. april 2012 Brevid: 1601938 Primær Sundhed Alléen 15 4180 Sorø Tlf.: 70 15 50 00 Dir.tlf.: 57 87 56 40 primaersundhed

Læs mere

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 16. juni 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 16. juni 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 16. juni 2017 kl. 10.00-12.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.46 DELTAGERE Kommuner Mette Søndergaard Robl, forløbschef,

Læs mere

Referat - Den tværsektorielle palliationsgruppe møde den 13. april 2015

Referat - Den tværsektorielle palliationsgruppe møde den 13. april 2015 Referat - Den tværsektorielle palliationsgruppe møde den 13. april 2015 13. april 2015 kl. 15.30-17.00 Roskilde Sygehus, Sygehusledelsens mødelokale, Indgang 1A, 1 sal. Deltagere Regionen Susanne Lønborg

Læs mere

Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 22. august 2011.

Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 22. august 2011. Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 22. august 2011. Distriktspsykiatrien Thy - Mors, teamet Deltagere: Sektionsleder Elin Brandt, Thisted Kommune Demenskoordinator Gitte

Læs mere

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse : 1 Dato: 11. juni 2009 Dagsordenstekst: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Formandsskifte 3. Godkendelse af referat fra møde den 26. marts 2009 4. Kort status for økonomi i den lægelige videreuddannelse

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Aalborg Kongres &

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Aalborg Kongres & Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 24.08.2016 kl. 13.00-15.00 Aalborg Kongres & Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Orientering om Nyt Aalborg Universitetshospital 2 3 Afrapportering

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG SOCIALOMRÅDET

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG SOCIALOMRÅDET K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET VEDRØRENDE PSYKIATRI OG Mandag den 7. april 2008 Kl. 14.30 i Distriktspsykiatrisk Center Ydre Nørrebro, Nannasgade 28, 2200 København

Læs mere

Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde

Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Dato: 19. september 2017 Tid: Kl. 17.00 19.30 Sted: Østergade 36, Grenaa, Mødelokale 2 1. sal Kommunalt Lægeligt Udvalg Navn: Søren Dujardin, praktiserende læge - SD Henrik

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser Satspuljeopslag: Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser Ansøgningsfrist den 5. april 2018 kl. 12.00 Som led i satspuljeaftalen på sundheds- og ældreområdet

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune Forretningsudvalget (Direktørforum) 21. juni 2017 08.30-10.30 Sted: Aarhus Universitetshospital, Skejby, Palle Juul Jensens Boulevard, mødelokale 1A, indgang G9, G213, Plan 2 Side 1 af 5 Mødedeltagere:

Læs mere

Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 7. november 2011

Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 7. november 2011 Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 7. november 2011 Deltagere: Sektionsleder Elin Brandt, Thisted Kommune Afdelingsleder Poul Olsen Sundhedskoordinator Bodil Nielsen Sygeplejerske

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [SUU, FT og folketingspolitikere, den 17. november kl 16.30, lokale ]

TALEPAPIR Det talte ord gælder [SUU, FT og folketingspolitikere, den 17. november kl 16.30, lokale ] Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 192 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Psykiatri og Lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPMAS Koordineret med: Sagsnr.: 1609792

Læs mere

Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer

Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer fra KSP-møde den 27. november 2015 Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer samt Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri

Læs mere

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer NOTAT Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer Dette notat beskriver en model for den fremtidige organisatoriske forankring af forløbsprogrammerne i regionen. Der er i dag ikke en ensartet organisering

Læs mere

REFERAT Arbejdsgruppen vedr. patientsikkerhed under Sundhedsaftalen 10. møde Dato: Kl.: 14:30 16:30

REFERAT Arbejdsgruppen vedr. patientsikkerhed under Sundhedsaftalen 10. møde Dato: Kl.: 14:30 16:30 Møde i: REFERAT Arbejdsgruppen vedr. patientsikkerhed under Sundhedsaftalen 10. møde Dato: 24.04 2018 Kl.: 14:30 16:30 Sted: Deltagere: Regionsgården Mødelokale H3 Formand, Karen Gliese Nielsen, chef,

Læs mere

Sundheds it under sundhedsaftalen

Sundheds it under sundhedsaftalen Sundheds it under sundhedsaftalen Et sammenhængende og borger nært sundhedsvæsen forudsætter hurtig præcis kommunikation mellem de forskellige aktører. Målsætningen i sundhedsaftalen for 2008 2010 (Gl.

Læs mere

Psykiatri. VELKOMMEN i distriktspsykiatrien

Psykiatri. VELKOMMEN i distriktspsykiatrien Psykiatri VELKOMMEN i distriktspsykiatrien 2 Navn: Kontaktlæge: Kontaktperson(er): Telefon: VELKOMMEN I distriktspsykiatrien tilbyder vi ambulant behandling af psykiske sygdomme. Ambulant betyder, at man

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Musiksalen,

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Musiksalen, Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Beskæftigelsesudvalget Mødet den 24.08.2016 kl. 12.30-15.00 Musiksalen, Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Orientering om Nyt Aalborg Universitetshospital

Læs mere

Psykiatri. VELKOMMEN til OP teamet Opsøgende psykiatrisk team

Psykiatri. VELKOMMEN til OP teamet Opsøgende psykiatrisk team Psykiatri VELKOMMEN til OP teamet Opsøgende psykiatrisk team 2 Navn: Kontaktlæge: Kontaktperson(er): Telefon: VELKOMMEN OP team står for Opsøgende Psykiatrisk team. Det er et intensivt ambulant behandlingstilbud

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Dagsorden Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 14. dec. 2015 kl 15.30-17.30 i mødelokale SAN, IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune (kommunal

Læs mere

Referat. Svendborg Kommune

Referat. Svendborg Kommune Referat Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 23. februar 2018 kl. 9.00-11.00 Sted: OUH Patienthotellet 8. sal Syd Deltagere Kommuner: Mette Søndergaard Robl, chef, Odense Kommune (næstformand)

Læs mere

Den koordinerende indsatsplan. - en introduktion

Den koordinerende indsatsplan. - en introduktion Den koordinerende indsatsplan - en introduktion En god indsats kræver koordinering For borgere med både psykiske lidelser og et misbrug af alkohol og/eller stoffer (en dobbeltdiagnose) gælder, at regionen

Læs mere

Referat. Kommunalt Samarbejdsforum for Psykiatrien Øst. Med Bruger- og Pårørendeorganisationerne

Referat. Kommunalt Samarbejdsforum for Psykiatrien Øst. Med Bruger- og Pårørendeorganisationerne Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Psykiatrien Øst Med Bruger- og Pårørendeorganisationerne Mandag den 25. september 2017 kl.13.30-15.00 Sted: Stort Mødelokale i aktivitetshuset Smedegade 10-16, 4000

Læs mere