Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 6. december 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl

2 Sag nr. Åbne sager: Indholdsfortegnelse Side 01/417 Nytårsgave til alle ansatte /418 Partnerskabsaftale /419 Erhvervs- og turismesamarbejde /420 Vederlag til skolebestyrelsesmedlemmer /421 Vederlag til medlemmer af Klagerådet /422 Budgetopfølgningsrapport pr. 30. september /423 Midtvejsregulering positive og negative tillægsbevillinger /424 Byggeskaderenovering Boligforeningen PM, afdeling 16 - Lokesvej, Brønderslev /425 Boligforeningen P.M., udskiftning af vinduer og døre i afdeling 17, Rugvangen og Bygvangen, Jerslev /426 Lokalplanforslag nr for "Egentligt erhvervsområde ved Sdr. Omfartsvej, Brønderslev syd" /427 Lokalplanforslag nr for "Karréen Torvegade, Tygelsgade, Mejerigade, Algade i Brønderslev" og kommuneplantillæg nr. 14 (B) /428 Lokalplan nr for et område til boligformål mellem Hellumvej og Anemonevej i Klokkerholm /429 Godkendelse af tillægsregulativ for vandløbene i Brønderslev Kommune /430 Regulativ for erhvervsaffald /431 Brønderslev Kommunes Fritidspris /432 Takster for pasningsområdet /433 Frigivelse af rådighedsbeløb til etablering af garderober m.v. i Jerslev Børnehave /434 Kostpolitik i folkeskolen /435 Sammenhængende børnepolitik /436 Sundhedspolitik for Brønderslev Kommune /437 Aftale med Brønderslev Produktionsskole /438 Nedlæggelse af Dronninglund Produktionsskole /439 Projekt "fra forhindring til forandring" /440 Bevilling til etablering af areal til parkeringsplads /441 Orientering Lukkede sager: 26/442 Salg af ejendom 27/443 Salg af ejendom 28/444 Afskrivning af tilgodehavender 29/445 Ansøgning om fornyelse af alkoholbevilling samt godkendelse af bestyrer 30/446 Fritagelse for betaling af ejendomsskat 31/447 Orientering

3 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side 583 Åbne sager: 01/417 Nytårsgave til alle ansatte J.nr.: Ø34 / T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Nytårsgave til alle ansatte.doc ØK Borgmester og kommunaldirektør foreslår, at alle kommunens ansatte skal have nytårsgave i form af 2 flasker kommunevin udgiften på ca kr. finansieres af Økonomiudvalgets udviklingspulje. Det første år i den nye kommune er ved at være gået. Borgmesteren har sammen med Forretningsledelsen drøftet muligheden af, at alle medarbejdere i kommunen får en påskønnelse for en rigtig god indsats i opstart af den nye kommune. Drøftelserne er mundet ud i et forslag om, at alle medarbejdere i kommunen får 2 flasker kommunevin i nytårsgave efter dette første og ekstra krævende år. Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Godkendt.

4 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /418 Partnerskabsaftale J.nr.: P27 / T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Partnerskabsaftale.doc ØK Kommunaldirektøren foreslår, at Byrådet godkender Partnerskabsaftale mellem Brønderslev Kommune som arbejdsgiver og Jobcenter Brønderslev, Hjørring, Frederikshavn, Jammerbugt og Aalborg kommuner. Formålet med aftalen er udbygning af samarbejde om forebyggelse, fastholdelse og rekruttering. Forslaget fremsendes til Byrådets godkendelse på baggrund af de positive årlige evalueringer, hvor alle parter har givet udtryk for stor tilfredshed med samarbejdet. I februar 2005 indgik Beskæftigelsesområdet i Brønderslev Kommune en partnerskabsaftale med Brønderslev Kommune som arbejdsgiver. Efter kommunalreformen har Jobcentret fået nye serviceydelser, som nu også skal indeholdes i aftalen. Aftalen skal endvidere fornyes i forhold til den nye kommunestruktur. Formålet med Partnerskabsaftalen er at samarbejde omkring forebyggelse og fastholdelse af medarbejdere, der pga. sygdom eller sociale årsager ellers risikerer at miste deres arbejde. Endvidere er formålet at synliggøre og fastholde det sociale engagement og sikre en sund og tryg arbejdsplads. Formålet er ligeledes at etablere et samarbejde med hensyn til rekruttering på såvel det ordinære som det rummelige arbejdsmarked. Erfaringerne med samarbejdet har været positive og har medvirket til at der hurtigt og effektivt er blevet taget hånd om sygemeldte medarbejdere hos Brønderslev kommune samtidig med at parterne er blevet bekendt med hinandens arbejdsopgaver/metoder. Bilag: Partnerskabsaftale Godkendt.

5 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /419 Erhvervs- og turismesamarbejde J.nr.: P21 / T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Erhvervs- og turismesamarbejde.doc ØK/BY Kommunaldirektøren foreslår, at Byrådet tager stilling til, hvorvidt kommunen skal ansøge om optagelse i erhvervsog turistsamarbejdet: Aalborg Samarbejdet, herunder BestofDenmark, pr. 1. januar 2008, Byrådet tager stilling til, hvorledes et evt. kontingent for 2008 skal finansieres. Med vedtagelsen af erhvervspolitikken for Brønderslev Kommune på byrådsmødet den. 8. november 2007, blev det besluttet, at Brønderslev Kommune skulle søge erhvervs- og turismesamarbejde med Aalborg Samarbejdet (tidligere kaldet Region Aalborg Samarbejdet) Administrationen har undersøgt hvilke samarbejdsvedtægter, økonomi og lignende, der findes i Aalborg Samarbejdet. Erhvervs- og turismesamarbejdet er sammensat på følgende måde: Aalborg Samarbejdet der har til formål, at: understøtte økonomisk vækst og beskæftigelse i medlemskommunerne medvirke til at sikre de bedst mulige rammebetingelser for virksomhederne i medlemskommunerne bidrage til at gøre området mest muligt attraktivt for turister, virksomheder, investorer og iværksættere understøtte arbejdskraftens trivsel og mulighederne for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft videreudvikle et bredt samarbejde mellem erhvervsliv, universitet, andre vidensinstitutioner, offentlige myndigheder, partnere i og uden for regionen m.fl. for at sikre videndeling og kompetenceudvikling sikre effektivitet og samarbejde i opgaver, der med fordel kan løses i tværkommunalt sikre kendskab og synlighed for samarbejdet, lokalt, nationalt og internationalt - således at resultaterne kommer til alles kendskab (for yderligere beskrivelse henvises til vedtægterne) BestofDenmark, der er et destinationssamarbejde indenfor Aalborg samarbejdet, som har til formål:

6 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side 586 at sikre yderligere udvikling i turismeomsætning og beskæftigelse at samle alle kræfter om turismen i Aalborg Samarbejdets område om ejerskab til fælles løsninger og fælles problemer at pulje lokale ressourcer vedrørende markedsføring, service, produktudvikling og virksomhedsudvikling i et destinations samarbejde. medvirke til etablering af netværkssamarbejde for Region Nordjylland (for yderligere beskrivelse henvises til vedtægterne) Kontingentet for Aalborg Samarbejdet og BestofDenmark er 30,- pr. indbygger pr. år (18 kr. til erhverv og 12 kr. til turisme), i alt ca. 1,07 mio. kr., plus en fast årlig personaleressource på min timer (700 til erhverv og 300 til turisme). Forpligtigelsen til at stille personale ressource til rådighed kan frikøbes til 300,- pr. time, d.v.s. i alt kr. P.t. er følgende kommuner med i samarbejdet: Aalborg, Jammerbugt, Rebild og Vesthimmerland Politikområde 201, Erhverv og turisme har følgende budget for 2008: Tilskud til Brønderslev udviklingsråd: kr. Tilskud til EU-kontor og NiN: kr. Øvrige midler: kr. For 2007 vurderes det muligt at overføre ca kr. som uforbrugte midler til Center for Økonomi har ikke yderligere bemærkninger til sagen. Bilag: Vedtægter for Aalborg Samarbejdet Vedtægter for BestofDenmark Budget 2007, Region Aalborg Samarbejdet Årsrapport 2006, Region Aalborg Samarbejdet Endelig stillingtagen afventer nærmere undersøgelser og drøftelser med Brønderslev Udviklingsråd.

7 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /420 Vederlag til skolebestyrelsesmedlemmer J.nr.: G01 / T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Vederlag til skolebestyrelsesmedlemmer.doc ØK/BY Kommunaldirektøren foreslår, - At der tages stilling til vederlæggelse af skolebestyrelsesmedlemmer i 2008 Byrådet har tidligere besluttet at yde diæter til skolebestyrelsesmedlemmer for max. 3 møder årligt af max. 4 timers varighed. I forbindelse med udarbejdelse af styrelsesvedtægt for det kommunale skolevæsen er forvaltningen blevet opmærksom på, at gældende praksis i Brønderslev Kommune ikke er i overensstemmelse med bestemmelserne fastsat i bekendtgørelse om vederlag til skolebestyrelsesmedlemmer. Heraf fremgår, at der er følgende 3 muligheder for vedlæggelse af medlemmerne: 1. fast vederlag på kr. årligt til skolebestyrelsesmedlemmer, kr. årligt til elevrepræsentanterne (i alt kr. årligt) 2. diæter for faktisk mødedeltagelse (altså ingen begrænsning på antal) 3. intet vederlag I forbindelse med budgetlægningen for 2008 er der afsat ca kr. til området, samt aftalt at fremtidig vederlæggelse skulle aftales i forbindelse med budget 2009 (Opmærksomhedspunkter budget 2008 s. 2). Bilag: Notat om vederlag til skolebestyrelsesmedlemmer Børne- og Ungdomsudvalget anmodes om forslag til finansiering af alternativ 1 (fast vederlag) inden endelig stillingtagen.

8 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /421 Vederlag til medlemmer af Klagerådet J.nr.: G01 / T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Vederlag til medlemmer af Klagerådet.doc ØK/BY Stillingtagen til ansøgning fra Klagerådet om diæter/tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med Klagerådets møder. Klagerådet har i brev af 8. oktober 2007 fremsendt ansøgning om diæter/tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med Klagerådets møder til de medlemmer af Klagerådet, som ikke er byrådsmedlemmer. Klagerådet henviser til gældende praksis for møder i Handicaprådet og Ældrerådet. Ifølge retssikkerhedslovens 36, stk. 2 kan Byrådet besluttet, at medlemmer af Klagerådet, der ikke er medlemmer af Byrådet, skal have diæter, erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste. For så vidt angår diæter til Handicaprådet og Ældrerådet bemærkes, at der er tale om lovpligtige ydelser. Center for Økonomi skal gøre opmærksom på, at der ikke i 2008 er afsat budgetmidler til klagerådet. Bilag: Notat vedrørende diæter til Klagerådet Der ydes kørselsgodtgørelse.

9 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /422 Budgetopfølgningsrapport pr. 30. september 2007 J.nr.: Ø T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Budgetopfølgningsrapport pr. 30. september 2007.doc ØK/BY Forretningsledelsen foreslår, at Byrådet giver positive og negative tillægsbevillinger jf. vedlagte oversigt over budgetopfølgning 3. Oversigten viser samtidig, at der allerede på nuværende tidspunkt kan registreres merudgifter som får indflydelse på de forventede udgifter i Forretningsledelsen foreslår derfor, at fagudvalgene i samarbejde med fagenhederne iværksætter foranstaltninger med henblik på at undgå merudgifter i Økonomiudvalget den 15. november 2007 Anbefales behandlet i fagudvalg som foreslået af Forretningsledelsen, hvorefter det behandles i Byrådet. Steen Christensen og Karl Emil Nielsen var fraværende. Beskæftigelsesudvalget den 19. november 2007 Udvalget indstiller, at de budgetmæssige ændringer, som fremgår af budgetopfølgning 3, tillægsbevilges. Specifikationen i budgetopfølgning 3 vedrørende løntilskud og tilbagebetaling af kontanthjælp specificeres yderligere. Udvalget henstiller til, at den statslige ramme anvendes i betydeligt højere grad i 2008 end i 2007 til kompetenceløft og uddannelse med udgangspunkt i en individuel vurdering. Adnan Jedon var fraværende. Socialudvalget den 21. november 2007 Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Socialudvalget drøfter foranstaltninger med henblik på at undgå merudgifter i Beslutning i Socialudvalget den 21. november 2007 Budgetopfølgningen taget til efterretning. Marianne Jensen var fraværende.

10 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side 590 Teknik- og Miljøudvalget den 26. november 2007 Fagenheden for Teknik og Forsyning foreslår, at Teknik- og Miljøudvalget drøfter foranstaltninger med henblik på at undgå merudgifter i Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 26. november 2007 Udvalget tog budgetopfølgningen til efterretning. Sundhedsudvalget den 26. november 2007 Til efterretning. Udvalget kan ikke pege på besparelsesmuligheder i 2008 Birgitte Josefsen og Jette Ramskov var fraværende. Børne- og Ungdomsudvalget den 27. november 2007 Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet giver positive og negative tillægsbevillinger, jfr. vedlagte oversigt over budgetopfølgning 3. Beslutning i Børne- og Ungdomsudvalget den 27. november 2007 Udvalget anbefaler de positive og negative tillægsbevillinger. Udvalget er opmærksom på udviklingen i forhold til budget 2008 og vil løbende være opmærksom på mulige tiltag for at holde budget Udviklings- og Planlægningsudvalget den 27. november 2007 Kommunaldirektøren foreslår, at Udviklings- og Planlægningsudvalget drøfter foranstaltninger med henblik på at undgå merudgifter i Beslutning i Udviklings- og Planlægningsudvalget den 27. november 2007 Uforbrugte midler på politikområde 201 i 2007 anbefales overført til 2008 til medfinansiering af kontingent for evt. erhvervssamarbejde. Der forventes, at den budgetterede besparelse i 2008 på kr. på NT bliver ca mindre. Fritids- og kulturudvalget den 29. november Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet giver positive og negative tillægsbevillinger, jf. vedlagte oversigt over budgetopfølgning 3. Beslutning i Fritids- og kulturudvalget den 29. november Fremsendes uden bemærkninger.

11 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side 591 Forretningsledelsen fremsender budgetopfølgning 3 pr. 30. september Ifølge Principper for Økonomistyring udarbejder Center for Økonomi kvartalsvise budgetopfølgningsrapporter til Forretningsledelsen, der fremsender budgetopfølgningen til fagudvalg, Økonomiudvalg og Byråd. Budgetopfølgningsmaterialet udarbejdes på alle politikområder. Budgetopfølgning 3 viser, at der forventes følgende budgetafvigelser: Serviceudgifter kr. Overførsler kr. Finansiering kr. Netto kr. En uddybet forklaring på afvigelserne fordelt på politikområder og udvalg kan ses af vedlagte bilag over den samlede budgetopfølgning 3 pr Der er beregnet afledt virkning for budget 2008 med mio. kr. Den afledte virkning er således merudgiften set i forhold til det netop vedtagne budget for Merudgiften kan henføres til området for anbringelse af børn, unge og voksne. Det skal også bemærkes, at der ved budgetopfølgningen er forudsat 12 måneders udgifter/indtægter på de fleste områder. Særligt på områderne for de mellemkommunale og regionale betalinger, vil vi formentlig ikke opnå 12 måneders udgift inden regnskabet afsluttes. På disse områder er der derfor en vis usikkerhed med hensyn til det endelige regnskabsresultat. Dette er også en af forklaringerne på, at der i oversigten over forbrug i procent kan være afvigelser i forhold til, hvad der kan forventes i forbrugsprocent på nuværende tidspunkt. Herudover vedlægges en oversigt over status for opfølgningen på fokuspunkter i budget Bilag: Budgetopfølgningsrapport pr. 30. september 2007 Fokuspunkter 2007 til budgetopfølgning Positive og negative tillægsbevillinger anbefales.

12 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /423 Midtvejsregulering positive og negative tillægsbevillinger J.nr.: S T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Midtvejsregulering positive og negative tillægsbevillinger.doc ØK/BY Stabsenheden for Økonomi og IT foreslår: - at der godkendes en positiv tillægsbevilling på kr. til dækning af merudgifter i 2007 som følge af lovændringer. - at der godkendes en negativ tillægsbevilling på kr. som modtages i midtvejsregulering i 2007 til dækning af merudgifter som følge af lovændringer (DUTkompensation. Brønderslev kommune modtager ultimo 2007 et beløb på kr. i midtvejsregulering fra staten til dækning af DUT-kompensation som følge af lovændringer m.m. Af denne kompensation er det beregnet, at Brønderslev kommune skal anvende kr. vedrørende Fra 2008 er merudgifterne til disse lovændringer medtaget og indregnet i det foreliggende budget. Merudgifterne fordeler sig på lov- og politikområder jfr. vedlagte oversigt. Det resterende beløb som Brønderslev kommune modtager i midtvejsregulering som følge af lovændringer, er medtaget i budgetopfølgningen pr som indtægt, og indgår dermed til delvis finansiering af øvrige merudgifter i Bilag: Lov- og cirkulæreprogram til 2007-bevilling Anbefales.

13 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /424 Byggeskaderenovering Boligforeningen PM, afdeling 16 - Lokesvej, Brønderslev J.nr.: Ø52 / T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Byggeskaderenovering Boligforeningen PM, afdeling 16 - Lokesvej, Brønderslev.doc ØK/BY Fagenheden for Teknik og Forsyning foreslår, at Byrådet i princippet godkender ansøgning fra Boligforeningen P.M. vedrørende byggeskaderenovering af de almene boliger i afdeling 16 på Lokesvej med en pristalsreguleret anslået udgift på i alt kr. (Skema A), at Byrådet godkender en fremtidig husleje på 707 kr. pr. m², at Byrådets behandling med hensyn til økonomi og finansiering afventer Boligforeningens fremsendelse af endelige beregninger herfor. Kuben Boplan A/S ansøger for Boligforeningen PM om godkendelse af byggeskaderenovering vedr. de almennyttige boliger i afdeling 16, Lokesvej, Brønderslev, som omfatter 32 boliger. Bebyggelsen har alvorlige problemer med gulvopbygningen, facadekonstruktionen tager vand til sig og giver vand i hulmur og nedbrudte bindere, vinylbadeværelser på træbjælkelag, forkert placerede dampspærrer. Brønderslev Byråd behandlede i møde den 10. maj 2006 et fremsendt skema A med en anslået udgift på i alt kr. Renoveringen er endnu ikke igangsat. Skema A fremsendes nu pristalsreguleret, hvorefter anlægsudgiften er anslået til kr. I henhold til lov om almene boliger m.v. er der muligheder for at finansiere renoveringsprojekter for almene boligafdelinger med støtte fra Landsbyggefonden. Principielt omfatter reglerne alle boligafdelinger, uanset opførelsestidspunkt (ændring pr. 01. januar 2003). Der er dog et krav om, at boligorganisationens egenkapital skal medvirke til finansieringen. I ansøgningsmaterialet er der ikke oplyst, hvilken egenkapital der eventuelt er til rådighed hertil.

14 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side 594 En forudsætning for støtte fra Landsbyggefonden er, at kommunen yder kommunegaranti for den del af realkreditlånet, der på tidspunkt for lånets optagelse har pantesikkerhed ud over 80% af ejendommens værdi. Der er ikke på nuværende tidspunkt modtaget endelig finansiering, men kommunen anmodes om at behandle det fremsendte Skema A. Landsbyggefonden har foreløbigt behandlet sagen og afsat beløb til renoveringen. Anbefales.

15 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /425 Boligforeningen P.M., udskiftning af vinduer og døre i afdeling 17, Rugvangen og Bygvangen, Jerslev J.nr.: G01 / T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Boligforeningen P.M. afdeling 17.doc ØK Stabsenheden for Økonomi og IT foreslår, at Byrådet godkender ansøgning fra Boligforeningen P.M. om tilladelse til udskiftning af vinduer og døre i afdeling 17, Rugvangen og Bygvangen, Jerslev. Boligforeningen P.M. har den 8. november 2007 fremsendt ansøgning om tilladelse til udskiftning af vinduer og døre i afdeling 17, Rugvangen og Bygvangen. Udskiftningen vil koste kr. Der er tilsagn fra Landsbyggefonden om et tilskud på kr. Udskiftningen vil medføre en huslejestigning på mellem 175 kr. og 225 kr. om måneden. Udskiftningen har været til afstemning i afdelingen, hvor 23 stemte for en udskiftning, 8 stemte imod udskiftningen og 7 undlod at stemme. Godkendt.

16 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /426 Lokalplanforslag nr for "Egentligt erhvervsområde ved Sdr. Omfartsvej, Brønderslev syd" J.nr.: P16/CH T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Lokalplanforslag nr doc UP/ØK/BY Fagenheden for Teknik og Forsyning foreslår, at Byrådet godkender lokalplanforslag nr for Egentligt erhvervsområde ved Sdr. Omfartsvej, Brønderslev syd og kommuneplantillæg nr. 13 (B). Lokalplanforslaget skal efterfølgende i henhold til reglerne herom offentliggøres med en indsigelsesfrist på mindst 8 uger. Udviklings- og Planlægningsudvalget indstiller i møde den 27. november 2007, at lokalplanforslaget sendes i høring med ændring, at max højde i 7.2 ændres til 11 m. Der er udarbejdet forslag til lokalplan nr for Egentligt erhvervsområde ved Sdr. Omfartsvej, Brønderslev syd og kommuneplantillæg nr. 13 (B). Der har været afholdt foroffentlighed, fordi lokalplanen ikke var i overensstemmelse med kommuneplanen. Der kom ingen bemærkninger. Udviklings- og Planlægningsudvalget besluttede den 27. februar 2007, pkt. 12/27, at den nye lokalplan og kommuneplantillægget skulle udarbejdes. Lokalplan nr har til formål at udvide Erhvervsområde Syd, da næsten al erhvervsjord er solgt. Arealet overføres til byzone og placeres i kommuneplanens rammeområde I den nuværende kommuneplan er området udlagt til jordbrugsformål. Byrammen ifølge regionplanretningslinie nr udgør pr. maj ,4 ha. Et areal på m² i lokalplanen er udlagt til naturområde og belaster ikke rammen. Efter lokalplanens endelige vedtagelse vil der være et areal på 4,9 ha ledigt indenfor byrammen med løbende tilvækst, når udlagte arealer tages i brug. Fagenheden for Teknik og Forsyning har vurderet, at lokalplanen ikke udløser miljøvurdering. Bilag: Udkast til lokalplan nr

17 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side 597 Anbefales.

18 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /427 Lokalplanforslag nr for "Karréen Torvegade, Tygelsgade, Mejerigade, Algade i Brønderslev" og kommuneplantillæg nr. 14 (B) J.nr.: P16/CH T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Lokalplanforslag nr doc UP/ØK/BY Fagenheden for Teknik og Forsyning foreslår, at Byrådet godkender lokalplanforslag nr for "Karréen Torvegade, Tygelsgade, Mejerigade, Algade i Brønderslev" og kommuneplantillæg nr. 14 (B). Fagenheden foreslår desuden, at karréen efter udnyttelsen af lokalplan nr betragtes som udbygget, således at den resterende del af Tygelsgade bevares med parcelhuse. Lokalplanforslaget skal efterfølgende i henhold til reglerne herom offentliggøres med en indsigelsesfrist på mindst 8 uger. Udviklings- og Planlægningsudvalget indstiller i møde den 27. november 2007 fagenhedens forslag, dog fordres visualisering til kl. 16 og kl. 20 inden udsendelse til høring. Der er udarbejdet forslag til lokalplan nr for "Karréen Torvegade, Tygelsgade, Mejerigade, Algade i Brønderslev" og kommuneplantillæg nr. 14 (B). Udviklings- og Planlægningsudvalget besluttede den 28. august 2007, pkt. 01/93, at den nye lokalplan og kommuneplantillægget skulle udarbejdes. I kommuneplantillægget og lokalplanen er der i overensstemmelse med beslutning i Udviklings- og Planlægningsudvalget åbnet mulighed for, at bebyggelse kan udføres i 3 etager indenfor lokalplan nr byggefelt B på betingelse af, at byggeriet sænkes til samme gulvkote som forhuset, bebyggelsen ved Tygelsgade 5 kan ændres fra parcelhus til en etagebebyggelse i 2 etager. Ansøger har efter mødet i Udviklings- og Planlægningsudvalget fået mulighed for at erhverve to ejerlejligheder (adresserne Torvegade 2 og 2 A) på naboejendommen. Lejlighederne er placeret i en selvstændig bygning, der grænser op til ansøgers øvrige ejendomme.

19 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side 599 Det indsendte udkast til lokalplanforslag og kommuneplantillæg lægger derfor op til en forøgelse af byggeriet på naboejendommen til et etageareal på ca. 335 m². Det sker ved at tillade 3 etager og et byggefelt med en bredde på 10,25 m. Bygningen er i dag opført i 2 etager med et etageareal på 102 m². Den hidtidige lokalplan åbner mulighed for at opføre et etageareal på i alt ca. 148 m². Der er med tidligere lokalplaner i samme område taget stilling til størrelsen af det fælles friareal i hele karréen. I område I er der udlagt m². Hver gang der tillades yderligere etagemeter til bolig sker en tilsvarende forøget udnyttelse af det udlagte friareal, ligesom der skabes et øget behov for parkeringspladser, som er meget dyre at anlægge i tæt by. Det bidrag, der opkræves til p-fonden dækker kun halvdelen af selve anlægget af en p-plads uden grundudgifter. Med beslutningen i Udviklings- og Planlægningsudvalget i august er karréens etageareal allerede øget med 575 m² uden at der tilføres yderligere opholdsareal. De sidst ansøgte ændringer betyder en tilvækst på ca. 187 m². Karréen ligger på overgangen mellem tæt by og byens yderkerne domineret af byggeri i maksimum 1½ etage. Det vurderes, at resten af Tygelsgade bør bevares med enfamiliehuse. Ansøger har telefonisk oplyst, at han ikke agter at inddrage flere parcelhuse i Tygelsgade til etageboliger. Fagenheden for Teknik og Forsyning har vurderet, at lokalplanen ikke udløser miljøvurdering. Bilag: Udkast til lokalplan nr Anbefales.

20 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /428 Lokalplan nr for et område til boligformål mellem Hellumvej og Anemonevej i Klokkerholm J.nr.: P16/BB T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Lokalplan nr for et område til boligformål mellem Hellumvej og Anemonevej i Klokkerholm.doc UP/ØK/BY Stabsenheden for Udvikling og Planlægning foreslår, at Byrådet godkender lokalplan nr endeligt. Udviklings- og Planlægningsudvalget indstiller i møde den 27. november 2007 Stabsenhedens forslag. Byrådet godkendte den 13. september 2007, pkt. 6/281, forslag til lokalplan nr for et område til boligformål mellem Hellumvej og Anemonevej i Klokkerholm. Lokalplanforslaget omfatter et ca. 4 ha stort areal, som udlægges til boligformål i form af åben/lav boligbebyggelse. Lokalplanområdet er beliggende i byzone og er i overensstemmelse med kommuneplanen. Lokalplanforslaget åbner mulighed for udstykning af 23 parceller til åben/lav boligbebyggelse. Langs lokalplanområdets vestgrænse udlægges areal til en nordsydgående stiforbindelse, som forbindes med boligområdet umiddelbart vest for lokalplanområdet. Langs lokalplanområdets østgrænse etableres et 10 m bredt beplantningsbælte. Samtlige grundejere indenfor lokalplanområdet er pligtige medlemmer af en grundejerforening. Lokalplanområdet trafikbetjenes fra dels Anemonevej dels Hellevadvej. Forslag til lokalplan nr har været i offentlig høring i perioden fra den 25. september 2007 til og med den 20. november Der er ikke modtaget indsigelser eller bemærkninger til lokalplanforslaget inden fristens udløb. Anbefales.

21 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /429 Godkendelse af tillægsregulativ for vandløbene i Brønderslev Kommune J.nr.: P24/KG T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Godkendelse af tillægsregulativ for vandløbene i Brønderslev Kommune.doc TM/ØK/BY Fagenheden Teknik og Forsyning foreslår, at Teknik- og Miljøudvalget godkender udkast til tillægsregulativ for vandløbene i Brønderslev Kommune til ikrafttrædelse. Teknik- og Miljøudvalget indstiller i møde den 12. november 2007, at udkast til tillægsregulativ for vandløbene i Brønderslev Kommune godkendes. Fraværende: Johannes Trudslev Brønderslev Kommune har på møde i Teknik- og Miljøudvalget den 6. november 2006, pkt. 03/31, besluttet at udskyde revisionen af vandløbsregulativerne med ca. 5 år. Det betyder, at de gældende regulativers bestemmelser om revision annulleres, og at de gældende regulativers bestemmelse om opmåling af vandløbene ved regulativrevision tilsvarende udskydes. Revisionen af regulativerne udskydes til Tillægsregulativet betyder, at de gældende retningslinier for administrationen af vandløbene fortsætter uændret. Administrationen af vandløbene og effekten af den praktiserede vedligeholdelse er kendt af vandløbets brugere. Udskydelsen af regulativrevisionen muliggør bl.a. en tilpasning af regulativerne til de kommende Vand- og Natura2000 planer, som udarbejdes med baggrund i vandrammeog habitatdirektivet. Da der foretages årlig kontrol af vandløbenes vandføringsevne, vurderer Brønderslev Kommune, at der ikke vil være væsentlige negative konsekvenser forbundet med at udskyde fristen for iværksættelse af vandløbsopmålingerne. Bemærkninger Udkastet har været i offentlig høring i perioden fra den 8. august til den 3. oktober Der er ikke kommet indsigelser mod regulativet. Efter Byrådets godkendelse kan tillægsregulativet påklages til endelig afgørelse i Byog Landskabsstyrelsen indenfor en klagefrist på 4 uger. Vedtagelse af regulativet offentliggøres i de lokale aviser og på kommunens hjemmeside.

22 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side 602 Bilag: Udkast til tillægsregulativ for kommunevandløbene i Brønderslev Kommune. Anbefales.

23 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /430 Regulativ for erhvervsaffald J.nr.: P24/TNP T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Regulativ for erhvervsaffald.doc FU/ØK/BY Fagenheden for Teknik og Forsyning foreslår, at Byrådet godkender vedlagte forslag til regulativ for erhvervsaffald i Brønderslev Kommune. Forsyningsudvalget indstiller i møde den 28. november 2007 fagenhedens forslag. AVV har i samarbejde med Brønderslev Kommune og Hjørring Kommune udarbejdet forslag til fælles-regulativ for erhvervsaffald. Forslaget til fælles-regulativ for erhvervsaffald er ens for de to kommuner på nær 11 om gebyrer, der kun er gældende for Brønderslev Kommune, idet Hjørring Kommune ikke har ønsket at medtage gebyrbestemmelserne. Derudover er der mindre forskelle i regulativets bilag om dagrenovationslignende affald fra erhverv. Øvrige bestemmelser i regulativets bilag er ens for de to kommuner. Forslag til fælles-regulativ for erhvervsaffald i Brønderslev og Hjørring Kommune blev behandlet på AVVs bestyrelsesmøde den 29. oktober AVVs bestyrelse anbefaler, at Brønderslev og Hjørring Kommune godkender det fremsendte forslag til fællesregulativ for erhvervsaffald. Fællesregulativet for erhvervsaffald forventes at træde i kraft den 1. januar Bilag: Fælles-regulativ for erhvervsaffald Bilagsdel til fælles-regulativ for erhvervsaffald Anbefales.

24 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /431 Brønderslev Kommunes Fritidspris J.nr.: P24/ T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Brønderslev Kommunes Fritidspris.doc FK/ØK/BY Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet godkender forslag til regler for Brønderslev Kommunes Fritidspris. Fritids- og Kulturudvalget indstiller i møde den 29. november 2007 fagenhedens forslag. Økonomiudvalget vedtog på sit møde 6. september at tilbagesende forslag til Brønderslev Kommunes Fritidspris til Fritids- og Kulturudvalget til fornyet overvejelse i forhold til tidligere praksis. Herefter har formændene for de to samvirker og Fritids- og Kulturafdelingen udarbejdet nyt forslag til retningslinjer for fritidsprisen. I forhold til det oprindelige udkast er der ændret i kriterierne for tildeling af præstationsprisen, som nu er bredt ud. Desuden foreslås det, at der nedsættes et indstillingsudvalg i modsætning til før, hvor indstilling blev foretaget af samvirkerne alene. Økonomi: Der er brugt ca kr. i henholdsvis Brønderslev og Dronninglund i 2006 til arrangement i forbindelse med uddeling af priser. Budgetbeløbet er til rådighed på borgmesterens konto for møder, rejser og repræsentation. Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Bilag: 2. udkast af Forslag til Brønderslev Kommunes Fritidspris Anbefales med følgende ændringer: ingen aldersgrænse for præstationspris afsnit om folkefest udgår

25 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /432 Takster for pasningsområdet J.nr.: P24/ T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Takster for pasningsområdet.doc BU/ØK/BY Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet godkender følgende forslag til månedlige takster for 2008 på pasningsområdet: Kommunal dagpleje: Heldagsplads pr. måned i 11 måneder (48 ugt.t imer) Vuggestue: Heldagsplads pr. måned i 11 måneder kr kr. Børnehave: Heldagsplads pr. måned i 11 måneder kr. 32 timers plads i 11 måneder kr. Børn under 3 år betaler dagplejetakst Skolefritidsordning: klasse: 10 timer pr. uge (11 måneder) 435 kr klasse: 20 timer pr. uge (11 måneder) 870 kr. Kommunalt tilskud til privat pasning: Der udbetales maksimalt pr. barn pr. måned 75% i tilskud (12 måneder) kr. Børne- og Ungdomsudvalget indstiller i møde den 27. november 2007, at Børn under 3 år betaler dagplejetakst slettes. Endvidere tilføjes takster for special-sfo på Søndergades Skole, Toftegårdsskolen og Flauenskjold Skole for 2008 på 670,00 kr. I forbindelse med vedtagelse af budget 2008 var i forbindelse med takstbladet anført, at takster på dagpasningsområdet ville blive fremlagt til beslutning i november/december måned Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Anbefales.

26 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /433 Frigivelse af rådighedsbeløb til etablering af garderober m.v. i Jerslev Børnehave J.nr.: S05/ T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Frigivelse af rådighedsbeløb til etablering af garderober m.v. i Jerslev Børnehave.doc BU/ØK/BY Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet frigiver kr. af afsat rådighedsbeløb på budget 2007 på sted nr på kr. til renovering inden for folkeskoleområdet til etablering af garderober samt yderligere et antal borde og stole i Jerslev Børnehave. Børne- og Ungdomsudvalget indstiller i møde den 27. november 2007 Fagenhedens forslag. Det har været nødvendigt at oprette yderligere 10 pladser i Jerslev Børnehave på grund af ventelistesituationen i Jerslev. De fysiske rammer i børnehaven giver mulighed for at etablere yderligere 10 pladser, men der mangler garderober og yderligere borde og stole. Der er indhentet samlet tilbud på udgifterne, der beløber sig til kr. Børnehaven kan selv bidrage med ca kr. Anlægsbudget inden for pasningsområdet på 2 mio. kr. vedrørende budget 2007 til flere børnehavepladser er opbrugt. Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Anbefales.

27 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /434 Kostpolitik i folkeskolen J.nr.: G01/ T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Kostpolitik i folkeskolen.doc BU/ØK/BY Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet godkender igangsætning af proces om udbud vedrørende levering af skolemad til folkeskolerne i Brønderslev Kommune, at Børne- og Ungdomsudvalget godkender, at forslag til kostpolitik sendes til udtalelse i Skolebestyrelserne Børne- og Ungdomsudvalget indstiller i møde den 27. november 2007, at der igangsættes en proces om udbud, og at forslag til kostpolitik sendes til udtalelse i Skolebestyrelserne. Der har i den vestlige del af kommunen længe været arbejdet med kostpolitik i folkeskolen. Skolebestyrelserne har besluttet, at arbejdet med kost og kostpolitik skal være et serviceprojekt, hvilket vil sige, at maden bliver leveret fra en central leverandør at der er ansat uddannet personale til at fremstille mad og til salg Skoleboderne er blevet opdateret, således at de er godkendt til behandling og salg af mad. I en førsøgsperiode har nogle skoler entreret med plejehjemskøkkenet på Risagerlund om levering. Ved kommunesammenlægningen blev skolebestyrelserne i den østlige del af kommunen hørt om de i den vestlige del valgte principper, og der var fuld tilslutning til at lave et samlet serviceprojekt for hele kommunen. Det betyder, at skoleboderne i den østlige del af kommunen skal gennemgå en renovering og klargøring til behandling og salg af mad. En renovering af disse skoleboder har Fagenheden for Teknik og Miljø anslået til at koste kr. Udbuddet har en sådan størrelse, at det skal være et EU-udbud, hvilket Fagenheden for Børn og Kultur har udarbejdet i et tæt samarbejde med Center for Økonomi

28 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side 608 Økonomi Drift: Der er på budget 2008 afsat ca kr. til projektet. Personaletimerne fordeler sig med 4 timer pr. dag til store skoler, 3 timer pr. dag til mellemstore skoler og 2 timer pr. dag til små skoler. En forventet personaleudgift er på ca kr. Differencen mellem budgettet og personaleudgiften på ca kr. skal komme ind ved fortjeneste på salg af mad. Anlæg: Udgiften til renoveringen af skoleboderne i den østlige del af kommunen finansieres af puljen til renovering og udbygning af folkeskolerne Målsætning: I samarbejde med forældrene At fremme sunde kostvaner hos børn og unge i skolen med henblik på at fremme sundhed og velvære At fremme elevernes koncentration og energi på øget udbytte af undervisningen At forebygge overvægt og kostrelaterede sygdomme, eksempelvis sukkersyge på længere sigt. Bilag: Forslag til overordnet kostpolitik Forslag til udbudsmateriale Anbefales. Teknik- og Miljøudvalget anmodes om behandling af anlægsfinansieringsspørgsmålet. Karl Emil Nielsen tager forbehold for udbud.

29 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /435 Sammenhængende børnepolitik J.nr.: P T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Sammenhængende børnepolitik.doc SU/BU/FK/ØK/BY Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet godkender udkast til Sammenhængende Børnepolitik for Brønderslev Kommune forslag til fokus og indsatser for 2008 igangsætning af forslag til fokus og indsatser for 2008 udkast til de lovpligtige sagsstandarder Sundhedsudvalget indstiller i møde den 26. november 2007 fagenhedens forslag. Birgitte Josefsen og Jette Ramskov var fraværende. Børne- og Ungdomsudvalget indstiller i møde den 27. november 2007 fagenhedens forslag med følgende bemærkninger: I Politikken, side 4, afsnit 4, ændres til Brønderslev Kommune har det mål, at kommunens medarbejdere har et højt kompetenceniveau og at vidensdeling er en naturlig del af opgaveløsningen også på tværs af faggrænser. Et tæt samarbejde med kommunens foreningsliv prioriteres højt til gavn for børn og unge. I Bilag A, side 6 rettes ultimo 2009 til august Fritids- og Kulturudvalget indstiller i møde den 29. november 2007 fagenhedens forslag. Med Folketingets vedtagelse af anbringelsesreformen er kommunen forpligtet til at udarbejde en sammenhængende børnepolitik, som har til formål at sikre sammenhæng mellem det generelle og forebyggende arbejde og den målrettede indsats overfor børn og unge med særlige behov. Den sammenhængende børnepolitik skal indeholde en politikdel, politiske målsætninger og indsatsområder samt sagsstandarder på fem lovpligtige områder. Sammenlægningsudvalget for Brønderslev Kommune igangsatte dette arbejde i november Arbejdet blev forankret i en styregruppe, som i samarbejde med Børne- og Ungdomsudvalget har varetaget arbejdet med de overordnede linier.

30 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side 610 Styregruppen bestod af: Vibeke Gamst, Fritids- og Kulturområdet Jørn Godsk Jørgensen, Dagsinstitutionsområdet Per Haugaard Jensen, Skoleområdet Kirsten Ahlgren, PPR Jytte Møller Christensen, Sundhedsområdet Hanne Jakobsen, Projektleder fra Udvikling & Planlægning I perioden fra 1. februar til maj 2007 arbejdede styregruppen med følgende opgaver: proces med fagudvalg omkring værdier og fastsættelse af målgrupper samt konkret formulering af udkast til børne-/familiesyn for Brønderslev Kommune temadag med det samlede Byråd udarbejdelse af målsætninger I perioden maj til ult. oktober 2007 har man inden for de enkelte fagområder arbejdet med følgende opgaver: operationalisering af politiske mål og udviklingsmuligheder sagsstandarder på områder, hvor der er myndighedsudøvelse Byrådet har tilkendegivet ønske om, at den sammenhængende børnepolitik, ikke alene skal opfylde anbringelsesreformens krav over for børn og unge med særlige behov, men at den skal antage et bredere perspektiv og medvirke til at sikre det gode børneog ungdomsliv for alle børn i kommunen. Tanken med den sammenhængende børnepolitik for Brønderslev Kommune er derfor, at den sammen med øvrige politikker inden for børne- og ungeområdet skal medvirke til at spinde en rød tråd gennem alle tilbud til børn og unge. For at sikre en forebyggende og tidlig indsats, rummelighed og sammenhæng mellem sektorer og indsatser (tværfaglig indsats) herunder også fritids- og kulturtilbud er hele børne- og ungeområdet inddraget i den sammenhængende børnepolitik. Den 6. november 2007 blev Handicaprådet orienteret om Kommunens børnefamiliesyn. Handicaprådet tog materialet til efterretning, og bad om at blive orienteret om kommunens sammenhængende børnepolitik efter politisk behandling. Tidsplanen for behandling af det foreliggende udkast til sammenhængende børnepolitik er følgende: Sundhedsudvalget den 26. november 2007 Børne- og Ungdomsudvalget den 27. november 2007 Fritids- og Kulturudvalget den 29. november 2007 Økonomiudvalget den 6. december 2007 Byrådet den 13. december 2007

31 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side 611 Bilag: Udkast til Sammenhængende Børnepolitik Udkast til Sammenhængende Børnepolitik - Fokus og indsatser 2008 Udkast til Sammenhængende Børnepolitik - sagsstandarder Anbefales.

32 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /436 Sundhedspolitik for Brønderslev Kommune J.nr.: P T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Sundhedspolitik for Brønderslev Kommune.doc SU/ØK/BY Fagenheden Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at skitse til sundhedspolitik samt proces- og tidsplan for sundhedspolitikken vedtages og fremsendes til Byrådet. Sundhedsudvalget indstiller i møde den 26. november 2007 fagenhedens forslag, idet tidsplanen udvides med temamøde herom den 20. maj Fraværende: Birgitte Josefsen og Jette Ramskov. Projektleder Mette Krogh og leder af Sundhedsområdet Inge Tengnagel har udarbejdet forslag til proces- og tidsplan for arbejdet med at udforme en sundhedspolitik. Samtidig er der udarbejdet en skitse til den foreløbige sundhedspolitik. Skitsen peger på, hvilket indhold der overordnet skal være i sundhedspolitikken skitseret ved indsatsområder og temaer. Disse udfyldes først, når fagudvalgene og arbejdsgrupperne har defineret indholdet. På mødet den 26. november bedes Sundhedsudvalget drøfte det foreløbigt skitserede indhold og komme med forslag til yderligere indhold, og det samme gælder i forhold til tids- og procesplan. Derefter drøftes forslagene med styregruppen for igen at gå tilbage til Sundhedsudvalget med endeligt forslag til overordnet sundhedspolitik Forslag til forord + metode er endnu ikke udarbejdet, men vil foreligge til næste møde den 26. november. Bilag: Tids- og handleplan (2) - Sundhedspolitik Procesbeskrivelse (2) Forslag til Sundhedspolitik (2) Anbefales.

33 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /437 Aftale med Brønderslev Produktionsskole J.nr.: P27/ T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Aftale med Brønderslev Produktionsskole.doc BU/ØK/BY Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at der godkendes følgende aftale mellem Brønderslev Produktionsskole og Brønderslev Kommune: Elever fra folkeskolen, der periodevis ikke kan undervises i en almindelig folkeskole: Produktionsskolen optager efter aftale undervisningspligtige elever fra folkeskolen uden beregning, når eleven er over 15 år. Der aftales et forløb. Elever fra specialklasserække på Søndergades skole, Brønderslev: Der kan aftales praktikforløb for disse elever. Fortsætter følgende ordninger: EGU-forløb: Produktionskolen foretager afklaring af de fra UU henvist borgere med henblik på en vurdering af, om pågældende skal i et EGU-forløb. Produktionsskolen tilrettelægger EGU-forløb. Der forventes indgået en aftale om, at Jobcentret henviser borgere under 25 år til UU vedr. fremtidig uddannelsesforløb. I UU s vurdering af borgerne kan evt. indgå et EGU-forløb. Finder UU, at det er relevant at få vurderet, om pågældende borgere ville være relevant til et EGU-forløb, henviser UU borgeren til Produktionsskolen. Produktionsskolen foretager herefter afklaringen og tilrettelægger efterfølgende evt. EGU-forløb. Praktikforløb for elever fra specialklasserne på Dronninglund Skole: Ordning med 14 dages praktikperiode for elever i specialklasserne på Dronninglund Skole fortsætter. Bemærkning i øvrigt: UU henviser ordinære elever til Produktionsskolen. Disse elever finansieres ved tilskud pr. årselev fra staten (gratis for kommunen). Børne- og Ungdomsudvalget indstiller den 27. november 2007, at aftalen godkendes.

34 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side 614 Byrådet vedtog i forbindelse med budget 2008 følgende Opmærksomhedspunkt: Byrådet ønsker at fastholde produktionsskolen som tilbud til unge i Brønderslev Kommune. Med garanti for tilskudsbeløb svarende til det nuværende dobbelte grundtilskud til skolen, indgår kommunen og skolen en udviklingsaftale om visitering af elever, samt øvrig anvendelse af skolens tilbud for unge. Anbefales.

35 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /438 Nedlæggelse af Dronninglund Produktionsskole J.nr.: G01 / T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Nedlæggelse af Dronninglund Produktionsskole.doc ØK/BY Bestyrelsen for Dronninglund Produktionsskole anmoder om Byrådets godkendelse af, at skolens aktiver/aktiviteter overdrages til Brønderslev-Pandrup Produktionsskole pr. 1. januar Bestyrelsen for Dronninglund Produktionsskoler har på bestyrelsesmøder den 12. september 2007 og den 8. november 2007 besluttet at nedlægge Dronninglund Produktionsskole pr. 1. januar 2008 og overføre skolens aktiver og aktiviteter til Brønderslev- Pandrup Produktionsskole. Undervisningsministeriet er orienteret om beslutningen og har anmodet om, at skolen indsender Byrådets godkendelse af, at den nedlagte skoles aktiver overdraget til Brønderslev-Pandrup Produktionsskole. Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Anbefales.

36 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side /439 Projekt "fra forhindring til forandring" J.nr.: Ø T:\Sag\Økonomiudvalget\Sager\ \Fra forhindring til forandring.doc SO/ØK/BY Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Byrådet godkender Brønderslev Kommune som deltager i projekt Fra forhindring til forandring. Socialudvalget indstiller i møde den 21. november 2007 Fagenhedens forslag. Beskæftigelsesudvalget orienteres om sagen i møde den 17. december 2007, idet formanden på udvalgets vegne har truffet beslutning i sagen og har anbefalet Fagenhedens forslag. Brønderslev Kommune ønsker sammen med Hjørring og Frederikshavn Kommune at søge Socialfonden om midler til projekt Fra forhindring til forandring Projektholder Projektholder er Specialskolen for Voksne. Specialskolen er tænkt som leverandør af undervisning, vejledning og individuel afdækning. Endvidere som ansvarlig for ansættelser, udarbejdelse af samarbejdsaftaler og administration af projektet. Målgruppe Målgruppen er psykisk udviklingshæmmede, sindslidende og borgere udredt til matchgruppe 4-5 samt virksomheder i regionen med henblik på at skaffe kvalificeret og passende arbejdskraft til erhvervslivet. Samarbejds- og udviklingspartnere EUC-Nord med ekspertise i erhvervslivet og efteruddannelse for voksne er i projektet tænkt som leverandør af undervisning, vejledning, jobkonsulentfunktion samt trænings- og undervisningsfaciliteter. DSI De Samvirkende Invalideorganisationer er en vigtig samarbejdspartner i forhold til de handicappedes ønsker og rettigheder. Projektets tidshorisont Projektet løber fra 15. februar 2008 til 15. november Kort resume af projektet Projektet henvender sig til psykisk udviklingshæmmede, sindslidende og mennesker fra social matchgruppe 4-5, samt virksomheder i regionen med henblik på at skaffe kvalificeret og passende arbejdskraft til erhvervslivet.

37 Økonomiudvalget, 6. december 2007 Side 617 Gennem udvikling og opkvalificering af kompetencer vil projektet give handicappede et bedre liv og stærkere identitet ved tilknytning til arbejdsmarkedet. Ved at inddrage og aktivere virksomheder med henblik på at de kan betragte handicappede som en ressource, vil projektet medvirke til at skabe nye organisations- og ansættelsesformer. En vigtig bestræbelse vil være opbygning af et netværkslokomotiv med deltagelse af virksomheder, organisationer og kommunale forvaltninger, hvor udvikling af nye modeller til afklaring/udsøgning af relevante personer, samt udvikling af nye metoder og samarbejdsformer på baggrund af en helhedsorienteret tænkning kan finde sted. Projektet skal løbe over 3 år og opstarte 3 linier: 1. Psykisk udviklingshæmmede (20 personer, heraf ca. 4 fra Brønderslev) 2. Sindslidende (20 personer, heraf ca. 4 fra Brønderslev) 3. Matchgruppe 4-5 (psykisk skrøbelige) (60 personer, heraf ca. 20 fra Brønderslev) Linierne skal starte tidsmæssigt forskudt, men således at visse erfaringer omkring udvikling, evaluering og tværfaglig viden kan udveksles mellem projektmedarbejderne. Det er projektets sigte at udvikle metoder, der vil være anvendelige i hele regionen/alle regionerne i et længere perspektiv. Projektets formål På det primære niveau er målet at kvalificere yderligere arbejdskraft til erhvervslivet ved at skabe arbejdstageridentitet hos målgruppen, der som omtalt udgøres af psykisk udviklingshæmmede pensionister, sindslidende (herunder såvel pensionister som kontanthjælpsmodtagere) samt personer fra social matchgruppe 4-5, for hvem der ikke er iværksat succesfulde foranstaltninger for at bringe dem i kontakt med arbejdsmarkedet. Det vil skabe øget livskvalitet hos deltagerne. Projektets formål er endvidere, i samarbejde med virksomhederne, at beskæftige sig med den tænkning på virksomhederne, som kan medvirke til at danne barrierer i relation til at opfatte handicappede som arbejdskraftressource. Økonomi Projektet vil over en 3-årig periode få en anslået omsætning på ca. 28 mio. kr. Projektets faktiske udgifter er opgjort til 14 mio. kr. Dette beløb vil efter projektets godkendelse blive bevilget fra Den Europæiske Socialfond. Projektets partnere kommuner og virksomheder - pålægges ikke udgifter i forbindelse med projektet. Projektet kan dog medføre f.eks.: Øget kommunal sagsbehandling i tilfælde af indstilling af deltagere til førtidspension Øget kommunal sagsbehandling i tilfælde af sagsbehandleres ønske om orientering ved deltageres udvikling Kommunal repræsentation og deltagelse i projektets styregruppe og følgegruppe

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. november 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/50 Motion på Recept

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. januar 2008 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.30-16.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side

Læs mere

Brønderslev Kommune. Brønderslev Byråd. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Brønderslev Byråd. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Brønderslev Byråd Beslutningsprotokol Dato: 13. december 2007 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 19.00-21.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/358

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 20. januar 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30 15:45 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:40 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. oktober 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15-10.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/371

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 030. Budgetopfølgning pr. 30. april 2009 - Beskæftigelsesudvalget 54 031. Drøftelse af 1. udkast

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. november 2007 Lokale: 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 08.30-12.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/90 Socialpsykiatrien

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 37 TORSDAG DEN 26. NOVEMBER 2009, KL. 19.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Side: 2 Fraværende: Anders

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. september 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:30 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede 16-24 årige.

der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede 16-24 årige. Pkt.nr: 10 Sent udviklede 16-24 årige - ny linie påproduktionsskolen. 226183 Indstilling: der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Birkebo III Skema A ansøgning

Birkebo III Skema A ansøgning 1 Nr. : Birkebo III Skema A ansøgning Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/26885 Byrådet Udskrift af E-mail fra Arup og Hvidt - Birkebo III -Skema A -ansøgning maj 2015 Birkebo III Skema A ansøgning

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 7. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 7. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 7 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 10.20. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2. Meddelelser...2

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 29. november 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-16.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager:

Læs mere

302 Børnepasning OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI

302 Børnepasning OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Dagpleje for de 0 2 årige Vuggestuer for de 0 2 årige Børnehave eller Landsbyordning for de 3 5 årige Skolefritidsordninger for bh.kl. 3. klasse Udvidet skolefritidsordning

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. august 2007 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 10.00-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/280 Styrelsesvedtægt

Læs mere

Indstilling. Forbedring af uddannelsesmulighederne på ungdomsuddannelserne. og Enhedslistens byrådsgrupper) 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Forbedring af uddannelsesmulighederne på ungdomsuddannelserne. og Enhedslistens byrådsgrupper) 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 21. oktober 2009 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling Forbedring af uddannelsesmulighederne på ungdomsuddannelserne (besvarelse af

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet NOTAT Dato: 3. september 2015 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2015-162 Sagsbeh.: Forsøgsgruppen Dok id: Udmelding af temaer for forsøgs- og udviklingsprojekter

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Økonomiudvalget Referat fra ordinært møde D2 Torsdag 11.10.2012 kl. 7:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Hørsholm Almene Boligselskab - Orientering om boligorganisationen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. marts 2008 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.30-15.20 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/17 Tandplejen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 08. september 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 18:36 Mødelokale: Medlemmer: Det røde mødelokale Carsten Jelund, Annette Møller Sjøbeck, Niels Ulsing Fravær med afbud:

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. marts 2008 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 8.00-8.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/154

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Referat fra ordinært møde Ordinært Møde Tirsdag 21.06.2011 kl. 7:30 Mødelokale D1 Meddelelser 2 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets budgetmøde, Budget 2012-2015 3 2.

Læs mere

Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger.

Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger. Økonomicentret Budget og regnskab 19. februar 2009 Notatark Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger. Januaropfølgningen er en vurdering af, hvorvidt budgettet for 2009 kan

Læs mere

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 6. marts 2013 Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet 1. Resume Midttrafik har endnu ikke truffet beslutning om eventuel tilslutning til

Læs mere

Indstilling. Aftale med boligorganisationerne om frikøb af tilbagekøbsklausuler. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Aftale med boligorganisationerne om frikøb af tilbagekøbsklausuler. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2013 Aftale med boligorganisationerne om frikøb af tilbagekøbsklausuler Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling 1. Resume Aarhus

Læs mere

Bebyggelsen er nedslidt og der er byggetekniske skader, utidssvarende boliger og nedslidte friarealer.

Bebyggelsen er nedslidt og der er byggetekniske skader, utidssvarende boliger og nedslidte friarealer. Punkt 13. Himmerland Boligforening - Sallingsundvej (afd. 19) og Tambosundvej (afd. 22) - 395 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Godkendelse inden byggestart

Læs mere

NOTAT. Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske. Samspil mellem Regionsrådet og Vækstforum

NOTAT. Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske. Samspil mellem Regionsrådet og Vækstforum Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

Læs mere

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 116. Orientering fra formanden 332 117. Orientering fra administrationen 333

Læs mere

Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18

Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Sikker By NOTAT Til Økonomiudvalget Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18 Jf. vedlagte indstilling

Læs mere

Brønderslev Kommune. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 26. maj 2008 Lokale: Jobcentret Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/104 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 29. april 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 2130 Jour. nr.: 00.01A01 Ref.:

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben Mødedato 03. marts 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Erhvervs-

Læs mere

Brønderslev Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 09.00-12.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/86 Orientering...

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012 Referat mandag den 5. november 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager -

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 14 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. Mødet startede kl. 9.05 og sluttede kl. 11.50 Lone Hansen deltog fra kl. 9.30 Der var afbud

Læs mere

Referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

Referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 12. marts 2013 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 214, Mødelokale Medlemmer: Brian Franklin, Allan Andersen, Arne Hansen, Carsten

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. april 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:00 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa Christensen

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Region Midtjylland Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Bilag til Underudvalget vedr. generelle sager møde den 15. august 2006 Punkt

Læs mere

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg Dagsorden til Børn & Familieudvalg Mødedato: Torsdag den 7. april 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødested: Signaturskolen, Kvaglund, Askekrattet 8 Deltagere: Diana Mose Olsen (F), Jesper Frost Rasmussen (V),

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 1. september 2005 Kl. 16.00 Hals Kommune på administrationsbygningen. (Mødelokalet mellem kommunaldirektør

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Torsdag den 06.04.06 kl. 17:00 i KompetenceKompagniet, Håndværkerbyen 60 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Aftale med Sprogcenter...2 E2. Budgetopfølgning

Læs mere

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.10 Indkaldte: kl. 13.00 repræsentanter fra Aftenskolesamrådet, pkt. 87 kl. 13.45

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 528 Social- og sundhedsudvalget afholder møde onsdag den med følgende dagsorden Kl. 16.00: Rundvisning i Støtte- og Aktivitetscentret SAC-SYD, Søndervangen 51 Derefter møde i lokale 1 på Rådhuset

Læs mere

Indstilling. Aarhus Kommune. Opførelse af Mødrekollegium. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Aarhus Kommune. Opførelse af Mødrekollegium. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 11. september 2012 Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse 1. Resume Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og

Læs mere

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus)

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 11. december 2012 Tid 09:00 Sted NB. Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Under pkt. 3 deltager afdelingsleder Birgitte Kvist, Sundhedsfremme og forebyggelse.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 25. august 2015 Mødetidspunkt: 15:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 211, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 25. maj 2005 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Flemming Sten Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Referat

Børne- og Ungdomsudvalget. Referat Børne- og Ungdomsudvalget Referat Dato: 27. oktober 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:10 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V) Gitte Krogh

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 26. april 2007 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/21 Kursus i rundbordssamtale...

Læs mere

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg 12. oktober 2015 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33

Læs mere

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 339. Fremtidens Børnehjem...

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.01.31.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.01.31.htm Page 1 of 9 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 31. januar 2006 Tidspunkter 10:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Page 2 of 9 Indholdsfortegnelse 25. Lokalplan

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og forskellige andre love Til lovforslag nr. L 58 A Folketinget 2014-15 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 16. december 2014 Forslag til Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. februar 2008 Lokale: Mødelokale 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: kl. 8.30-12.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager:

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2004.07.06.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2004.07.06.htm Page 1 of 9 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 6. juli 2004 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Page 2 of 9 Indholdsfortegnelse 272. Lokalplan

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. oktober 2008 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Når en virksomhed afskediger medarbejdere i større omfang, bliver den omfattet af varslingslovens regler.

Når en virksomhed afskediger medarbejdere i større omfang, bliver den omfattet af varslingslovens regler. Information til jobcentre: Varslingssager Når en virksomhed afskediger medarbejdere i større omfang, bliver den omfattet af varslingslovens regler. Ansvaret for indsatsen er delt mellem landets jobcentre

Læs mere

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden.

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden. Bilag 1 - Overførsel af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013 I nedenstående skema er vist de enkelte fagudvalgs overførsler af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013: Overførsel af rådighedsbeløb

Læs mere

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik (A), som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Samlet oversigt Korrigeret Forventet Afvigelse* budget regnskab (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 667,4 663,0-4,4

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 01. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:00-17:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Ankestyrelsens praksisundersøgelse om førtidspension

Ankestyrelsens praksisundersøgelse om førtidspension Punkt 10. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om førtidspension 2014-24969 Familie- og Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalget fremsender til byrådets orientering resultatet af Ankestyrelsens praksisundersøgelse

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening Dato: 2. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Mette Kristensen, Jakob Holm, Søren Sønderlund Hansen, Lisa

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

(UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole

(UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole Statsforvaltningen Midtjylland Det kommunale tilsyn E-mail: midtjylland@statsforvaltning.dk 1. marts 2013 (UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole

Læs mere

Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem

Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem Referat: Bestyrelsesmøde d. 15.12.2015 For selskaberne Egedal Forsyning A/S, Egedal Spildevand A/S, Egedal Vandforsyning A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse. Klokken 17.00 19.30. Deltagere: Kim Røgen (KRØ)

Læs mere

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 10. Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, i samarbejde med Familie- og Socialforvaltningen, at byrådet

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen)

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) HOLSTEBRO KOMMUNE Lokalplan nr. 374 Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) Offentligt bekendtgjort den 29. januar 2003 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat Mandag den 19. maj 2014, kl. 16:30

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat Mandag den 19. maj 2014, kl. 16:30 REBILD KOMMUNE Handicaprådet Referat Mandag den 19. maj 2014, kl. 16:30 Mødested: Administrationsbygningen i Nørager Jernbanegade 13, 9610 Nørager Mødelokale: Mødelokale 1 Afbud: Fraværende: Annette Søegaard

Læs mere

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen Tilsynet med det støttede boligbyggeri Politisk eslutningskompetenceplan Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen 1 Indhold Politisk eslutningskompetenceplan... 1 Styrelsesvedtægten:... 3 Generelle

Læs mere

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE INDHOLD: PLACERING OG BAGGRUND S. 2-3 FALKEVEJ S. 4-5 LERSØ PARKALLÉ S. 6-7 ØKONOMI OG STATUS FOR UDMØNTNING S. 8 1 PLACERING FALKEVEJ

Læs mere

Evt. høringssvar sendes til bkch@vordingborg.dk senest den 11. december 2015

Evt. høringssvar sendes til bkch@vordingborg.dk senest den 11. december 2015 Til skolebestyrelserne for Valdemarsgade 43 folkeskoler, private skoler 4760 Vordingborg samt Tlf. 55 36 36 36 ungdomsuddannelserne i www.vordingborg.dk Vordingborg kommune Sagsnr.: 15/24263 Dokumentnr.:

Læs mere

Dette notat indeholder alene reglerne for selve støtten og forholder sig ikke til de bygningstekniske regler.

Dette notat indeholder alene reglerne for selve støtten og forholder sig ikke til de bygningstekniske regler. NOTAT Dato Borgmestersekretariatet Notat til Økonomiudvalget om regler for opførelse og finansiering af almene boliger/støttet byggeri Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Økonomiudvalget har bedt om at få udarbejdet

Læs mere

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 REBILD KOMMUNE Handicaprådet REFERAT Mandag den 11. Marts 2013 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Britta Fraværende: Laila deltog fra kl. ca. 17:00 Kontakt: Handicaprådet

Læs mere

Besøg på Ballerup Sprogcenter

Besøg på Ballerup Sprogcenter Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 6 incl.) Besøg på Ballerup Sprogcenter Udvalget besluttede på mødet i december besøge Ballerup Sprogcenter. Redegørelse

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

Kriterier for tildeling af 18 tilskud (frivilligt socialt arbejde)

Kriterier for tildeling af 18 tilskud (frivilligt socialt arbejde) Kriterier for tildeling af 18 tilskud (frivilligt socialt arbejde) Holdninger der danner grundlag for tildelingen af tilskud - Jammerbugt Kommune stiller så vidt muligt lokaler gratis til rådighed for

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015 Evaluering af and+ og videreførelse i TAP Evaluering af det 3-årige Center for Arkitektur,

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd.

Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd. Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd. Mødedato 27. november 2006 Starttidspunkt 14:00 Sluttidspunkt: 16:20 Mødested og lokale Rønnede Rådhus - kantinen Afbud: Tom H. Thomsen. Suppleant Søren

Læs mere

Møde mandag den 18. maj 2009 kl. 13:00 i Jobcentret

Møde mandag den 18. maj 2009 kl. 13:00 i Jobcentret Beskæftigelsesudvalg Referat Møde mandag den 18. maj 2009 kl. 13:00 i Jobcentret Afbud: Jesper Nielsen. Karin Schøn. Indkaldt: Irene Kristensen kl. 13.00 Pkt. Tekst Side 19 Orientering 22 20 Meddelelser

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: 24. januar 2005 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 20.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og forskellige andre love Lovforslag nr. L 58 Folketinget 2014-15 Fremsat den 12. november 2014 af Beskæftigelsesministeren (Henrik Dam Kristensen) Forslag til Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring

Læs mere

2009/1 LSF 212 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016. Fremsat den 23. april 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag.

2009/1 LSF 212 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016. Fremsat den 23. april 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag. 2009/1 LSF 212 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Socialministeriet Journalnummer: Socialmin., j.nr. 2010-831 Fremsat den 23. april 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag til

Læs mere