Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder"

Transkript

1 Carsten Niebuhrs Gade København V Telefon Fax info@tbst.dk Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder Notat BO På møde i implementeringsforum vedr. parallelsamfund den 23. januar 2019 blev der spurgt til, hvordan salg af boliger med tab kan finansieres. Problemet opstår, når salgsprisen ikke kan dække omkostningerne ved indfrielse af lån med pant i ejendommen m.v. Efter almenboliglovens 168 a, stk. 1, skal boligorganisationen og kommunalbestyrelsen i fællesskab udarbejde en udviklingsplan for hårde ghettoområder, som beskriver, hvordan andelen af almene familieboliger i boligområdet nedbringes til højst 40 pct. inden Udviklingsplanen skal godkendes af transport-, bygnings- og boligministeren. Såfremt der ikke udarbejdes en udviklingsplan, hvis udviklingsplanen ikke kan godkendes eller udviklingsplanen ikke implementeres kan transport-, bygnings- og boligministeren meddele påbud til boligorganisationen om at afvikle et hårdt ghettoområde. Andelen af almene familieboliger kan nedbringes på en række måder: Ved salg af almene familieboliger til ejerboliger eller privat udlejning. Ved omdannelse af almene familieboliger til erhverv Ved ommærkning eller ombygning af almene familieboliger til almene ungdoms- eller ældreboliger Ved fortætning med nye boliger eller erhverv i området Det er op til boligorganisationen og kommunalbestyrelsen at udarbejde en udviklingsplan, som via disse instrumenter mest hensigtsmæssigt opfylder kravet om højst 40 pct. almene familieboliger i Salg af almene familieboliger med tab i hårde ghettoområder I visse boligafdelinger i hårde ghettoområder kan det vise sig, at salgspriserne ikke fuldt ud vil kunne dække omkostningerne ved ind- Side 1 (6)

2 frielse af lån m.v. vedr. de pågældende boliger. Derved vil der som udgangspunkt kunne opstå et tab i den pågældende boligafdeling. I en sådan situation må det overvejes, om det er hensigtsmæssigt at sælge almene familieboliger, eller om andre metoder til at opfylde kravet om højst 40 pct. almene familieboliger inden 2030 mere hensigtsmæssigt kan bringes i anvendelse. Det må også overvejes om salgsprisen kan forbedres, sådan at afhændelse kan ske uden tab. I den forbindelse har Landsbyggefonden fået en ramme på op til 50 mio. kr. årligt i perioden til at yde støtte til lån til finansiering af renoverings- og forbedringsarbejder med henblik på at sælge boliger i boligafdelinger beliggende i et udsat boligområde, herunder hårde ghettoområder. Som nævnt følger det af lovgivningen, at andelen af almene familieboliger skal nedbringes til 40 pct. inden 2030, og hvis dette ikke sker, kan ministeren påbyde boligorganisationen at afvikle boligafdelingen. Det må på den baggrund efter Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens opfattelse anses for nødvendigt for boligorganisationen at leve op til kravet om 40 pct. almene familieboliger inden 2030 af hensyn afdelingens videreførelse. Såfremt det vurderes, at salg med tab er nødvendigt og hensigtsmæssig i den konkrete situation, er det som udgangspunkt boligorganisationen, der via sin dispositionsfond er nærmest til at afhjælpe det tab, som vil opstå i boligorganisationens afdeling. Efter 43, stk. 3, i bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. anvendes dispositionsfondens midler til at sikre afdelingernes fortsatte beståen ved at medvirke til fysisk, økonomisk og social opretning af afdelingerne. Boligorganisationen har mulighed for at søge om støtte til afhjælpning af økonomiske problemer i en boligafdeling hos såvel kommunalbestyrelsen som Landsbyggefonden. Kommunalbestyrelsen og Landsbyggefonden har hver især mulighed for at betinge deres støtte af hinandens medvirken og af boligorganisationens medvirken i løsningen af de økonomiske problemer i afdelingen Efter almenboliglovens 92 kan Landsbyggefonden af de midler, der er overført til landsdispositionsfonden, yde støtte som lån eller tilskud til almene boligafdelinger, hvor der er så væsentlige økonomiske problemer, at disse vil kunne vanskeliggøre afdelingens videreførelse. Støtten kan ydes til finansiering af nødvendigt udbedrings-, opretnings- og vedligeholdelsesarbejder samt til miljøforbedrende og andre foranstaltninger, herunder til udligning af opsamlede driftsunderskud. Ifølge regulativ om særlig driftsstøtte m.v. fra Landsbyggefonden (Landsdispositionsfonden) forudsætter tilsagn om støtte tilvejebringelse af en detaljeret helhedsplan for den enkelte afdeling og det pågældende boligområde med henblik på at opnå en samlet langsigtet helhedsorienteret løsning af afdelingens sociale, økonomiske og bygningsmæssige problemer. Ved behandlingen af ansøgning om særlig Side 2 (6)

3 driftsstøtte foretager Landsbyggefonden en samlet vurdering af afdelingens situation med udgangspunkt i ansøgningen og helhedsplanen. Efter praksis løses sådanne økonomiske problemer efter femtedelsordningen, hvorefter boligorganisationen, kommunalbestyrelsen, kreditinstituttet og Landsbyggefonden (2 andele) hver bidrager til at dække det opsamlede underskud. Det vil efter omstændighederne kunne være vanskeligt at få kreditinstituttet til at medvirke, såfremt der ikke er risiko for deres pant. I den situation må bidragene opdeles i fjerdedele. Såfremt det vurderes, at boligorganisationen ikke selv kan løse afdelingen økonomiske problem, vil udgangspunktet være, at det løses i forening af boligorganisationen, kommunalbestyrelsen og Landsbyggefonden. I sidste ende beror løsningen på en forhandling mellem de involverede parter. I vedlagte bilag er de relevante lovbestemmelser gennemgået. Side 3 (6)

4 BILAG Regler om håndtering af provenu ved salg af almene familieboliger efter almenboliglovens 27 i hårde ghettoområder Efter almenboliglovens 27, stk. 1, skal afhændelse af en almen boligorganisations ejendom godkendes af kommunalbestyrelsen. Efter almenboliglovens 27, stk. 2, skal afhændelsen tillige godkendes af transport-, bygnings- og boligministeren, når ejendommen indeholder almene boliger. Godkendelse kan blandt andet ske, når der er væsentlige boligsociale udfordringer i et udsat boligområde, jf. 61 a, stk. 1., almenboliglovens 27, stk. 3, nr. 3. Afhændelsen skal ske på baggrund af en vurdering, hvor ejendommens tilstand og prisforholdene på overdragelsestidspunktet lægges til grund, jf. almenboliglovens 27, stk. 5. En køber vil normalt forlange, at alle lån som er tinglyst med pant i ejendommen skal indfries inden overtagelse. Det kan forekomme, at køber indtræder som debitor på de tinglyste lån, men det forudsætter accept fra långiver (kreditinstituttet). Desuden skal beboerindskud og grundkapital m.v. vedr. de enkelte boliger tilbagebetales. Kommunalbestyrelsen indberetter afhændelse af ejendomme, hvori indestår statslån eller statsgaranterede lån eller hvortil der ydes statslig driftsstøtte til Udbetaling Danmark, jf. almenboliglovens 28, stk. 4. Udbetaling Danmark afgør, om forudsætningerne for støtten til den tilbageværende afdeling er ændret samt hvorvidt og i hvilket omfang et nettoprovenu skal indbetales som ekstraordinært afdrag på lån, jf. almenboliglovens 28, stk. 5. Transport-, bygnings- og boligministeren kan dog efter ansøgning godkende, at nettoprovenuet ved afhændelse af ejendomme efter 27, stk. 1, som er beliggende i et udsat boligområde, jf. almenboliglovens 61 a, stk. 1, ikke skal indbetales som ekstraordinært afdrag, jf. almenboliglovens 28, stk. 6. Et tilbageværende nettoprovenu overføres til boligorganisationens dispositionsfond, jf. driftsbekendtgørelsens 102. Landsbyggefonden kan endvidere forlange en andel af nettoprovenuet indbetalt til dækning er deres tab som følge af manglende fremtidige indbetalinger i form af likvide midler vedr. de almene boliger, som er solgt. Regler om håndtering af provenu ved salg af almene familieboliger efter almenboliglovens kapitel 5 a i hårde ghettoområder Fælles beslutning af boligorganisation og kommunalbestyrelse Efter almenboliglovens 75 a kan kommunalbestyrelsen og den almene boligorganisation i fællesskab søge transport-, bygnings- og boligministeriet om godkendelse af salg af almene familieboliger i boligor- Side 4 (6)

5 ganisationens afdelinger. Der kan ansøges om salg til almene lejere af boligerne og salg af ledige boliger til tredje mand. I udsatte almene boligafdelinger, jf. almenboliglovens 91 a, stk. 1, er der endvidere mulighed for at fastsætte kriterier for, hvem der kan sælges til, med henblik på at styrke beboersammensætningen. Salget skal efterfølgende godkendes på et afdelingsmøde. Ensidig beslutning af kommunalbestyrelse eller boligorganisation (uafhængigt salg) Efter almenboliglovens 75 b, stk. 1 og 2 har henholdsvis kommunalbestyrelsen og boligorganisationen mulighed for hver for sig at søge transport-, bygnings- og boligministeren om godkendelse af salg af almene familieboliger til almene lejere af boligerne. Det er en forudsætning for ministerens godkendelse, at det sandsynliggøres, at der ikke vil opstå tab i forbindelse med salget. Salget skal efterfølgende godkendes på et afdelingsmøde og bekræftes ved en urafstemning med tilslutning fra mindst 2/3 af afdelingens samlede antal stemmer. Boligerne skal sælges til markedsprisen. Ved salg til lejeren er det et krav, at salgsprisen fastsættes af en valuar. Ved salg til tredje mand skal boligen sælges til den højst opnåelige pris, fx gennem en ejendomsmægler. Provenuet fra salg af boligerne skal først anvendes til forholdsmæssig indfrielse af lån, beboerindskud og grundkapital m.v. Nettoprovenuet herefter indbetales til Landsbyggefonden nybyggerifond og skal således gå til fremtidig ydelsesstøtte til nye almene boliger. Dog hensættes en andel af nettoprovenuet på en særlig konto for den enkelte kommune, hvorfra den i en periode på 10 år kan trække op til 40 pct. af sine udgifter til grundkapitallån ved nybyggeri. I udsatte boligafdelinger kan nettoprovenuet indgå som finansiering af en godkendt helhedsplan. Regler om støtte til almene boligafdelinger med økonomiske problemer Efter almenboliglovens 20, stk. 3, kan midler i boligorganisationens dispositionsfond bl.a. anvendes til at sikre en afdelings fortsatte beståen ved at medvirke til økonomisk opretning. Efter almenboliglovens 97, stk. 1, kan kommunalbestyrelsen yde lån til almene boligafdelinger i kommunen med væsentlige økonomiske problemer, såfremt kommunal støtte skønnes at være påkrævet for den pågældende afdelings videreførelse. Kommunalbestyrelsen fastsætter lånenes forrentnings- og afdragsvilkår, herunder om betaling af rente og afdrag først skal påbegyndes på et nærmere fastsat sene- Side 5 (6)

6 re tidspunkt og under nærmere angivne forudsætninger. Kommunalbestyrelsen kan endvidere udskyde spørgsmålet om påbegyndelse af rente- og afdragsbetaling til afgørelse på et senere tidspunkt. Efter 97, stk. 4, kan kommunalbestyrelsen betinge sin støtte af, at Landsbyggefonden og boligorganisationen medvirker til løsning af den pågældende boligafdelings økonomiske problemer. Efter almenboliglovens 92, stk. 1, kan Landsbyggefonden yde støtte som lån eller tilskud til almene boligafdelinger, hvor der er så væsentlige økonomiske problemer, at disse vil vanskeliggøre afdelingens videreførelse. Efter almenboliglovens 96, stk. 1, kan Landsbyggefonden betinge sin ydelse af støtte i henhold til 92, stk. 1, af, at kommunalbestyrelsen og boligorganisationen medvirker til løsning af den pågældende boligafdelings økonomiske problemer. Efter almenboliglovens 91, stk. 1, er der afsat en investeringsramme i Landsbyggefonden på op til 50 mio. kr. årligt i perioden til renoverings- og forbedringsarbejder med henblik på afhændelse af boliger i boligafdelinger beliggende i et udsat boligområde, jf. almenboliglovens 61 a, stk. 1. Side 6 (6)

3. gebyrer og afgifter i forbindelse med

3. gebyrer og afgifter i forbindelse med REGULATIV om salg af almene familieboliger SIDE 3 l 8 Regulativ om SALG AF ALMENE FAMILIEBOLIGER I medfør af lov om almene boliger m.v., 96 j, har bestyrelsen for Landsbyggefonden med godkendelse fra

Læs mere

REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN)

REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN) REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN) SIDE 3 l 8 REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN) I medfør af lov om almene boliger

Læs mere

Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder

Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder UDKAST 19.10.2018 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder Notat BO0103-00020 19-10-2018 I

Læs mere

REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE M.V. FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN)

REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE M.V. FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN) REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE M.V. FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN) Nakskov Almene Boligselskab, afd. Rosenparken Foto : LBF SIDE 3 l 8 REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE M.V. FRA LANDSBYGGEFONDEN

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat BO0104-00250 13-02-2019 Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3,

Læs mere

Studiestræde 50 1554 København V Telefon 3376 2000 Telefax 3376 2005 lbf @ lbf.dk w w w. lbf.dk

Studiestræde 50 1554 København V Telefon 3376 2000 Telefax 3376 2005 lbf @ lbf.dk w w w. lbf.dk Studiestræde 50 1554 København V Telefon 3376 2000 Telefax 3376 2005 lbf @ lbf.dk w w w. lbf.dk REGULATIV OM PROVENUFONDEN REGULATIV OM PROVENUFONDEN 1 I medfør af lov om almene boliger m.v., 96 o, har

Læs mere

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden SIDE 3 l 12 Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Indberetning, registrering og administration

Læs mere

Bekendtgørelse om salg af almene familieboliger

Bekendtgørelse om salg af almene familieboliger BEK nr 227 af 01/03/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 6. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2011-3761 Senere

Læs mere

Finansieringsmuligheder. Tirsdag den 23. februar 2010

Finansieringsmuligheder. Tirsdag den 23. februar 2010 Finansieringsmuligheder Tirsdag den 23. februar 2010 Hvilke finansieringsmuligheder er der i en renoveringssag? Overblik over finansieringsmuligheder Boligorganisationen Dispositionsfond bl.a. løbende

Læs mere

Dagsorden afdelingsbestyrelsesmøde i afdeling 2 i Bo42

Dagsorden afdelingsbestyrelsesmøde i afdeling 2 i Bo42 Dagsorden afdelingsbestyrelsesmøde i afdeling 2 i Bo42 Hvornår: Onsdag den 24. oktober 2018 kl. 19.00 Hvor: Hos Ingrid Afdelingsbestyrelsens medlemmer: Ingrid Hansen, Lis Jensen og Jørn Jensen og Marianne

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Motalavej, Slagelse Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Motalavej, Slagelse Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. BO0104-00250 Dato: 13. februar 2019 Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168

Læs mere

PWC DEN 21. JANUAR 2014. Særlige støtteordninger og regnskabsførelse

PWC DEN 21. JANUAR 2014. Særlige støtteordninger og regnskabsførelse PWC DEN 21. JANUAR 2014 Særlige støtteordninger og regnskabsførelse Muligheder for støtte Boligsociale aktiviteter/huslejestøtte (boligsocial indsats) Renoveringsstøtte Kapitaltilførsel, herunder fællespuljetilskud

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. oktober 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen Mobilnummer 21 53 36 50 E-mail csp@esbjergkommune.dk Notat Vejledning ift. Alment Nybyggeri Indhold Grundkapital:...2

Læs mere

2011 Udgivet den 15. juni 2011. 14. juni 2011. Nr. 628. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

2011 Udgivet den 15. juni 2011. 14. juni 2011. Nr. 628. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. Lovtidende A 2011 Udgivet den 15. juni 2011 14. juni 2011. Nr. 628. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Salg af almene boliger, etablering af dagligvarebutikker i tilknytning til ældreboliger

Læs mere

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning:

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning: Notat Dato: 05-02-2016 Reference: Rune Hellegaard Christensen Tlf.: 89594077 E-mail: rhc@norddjurs.dk Journalnr.: 15/19610 Notat vedr. begreber indenfor Almen bolig Dette notat indeholder definitionen

Læs mere

Finansieringsmuligheder. Mandag den 11. juni 2012

Finansieringsmuligheder. Mandag den 11. juni 2012 Finansieringsmuligheder Mandag den 11. juni 2012 Hvilke finansieringsmuligheder er der i en renoveringssag? Overblik over finansieringsmuligheder Boligorganisationen Dispositionsfond bl.a. løbende ydelsesstøtte

Læs mere

REGULATIV OM STØTTE FRA LANDSBYGGEFONDEN

REGULATIV OM STØTTE FRA LANDSBYGGEFONDEN REGULATIV OM STØTTE FRA LANDSBYGGEFONDEN TIL OPRETNING, UDBEDRING, VEDLIGEHOLDELSE, FORBEDRING, OMBYGNING, SAMMENLÆGNING AF LEJLIGHEDER OG MILJØFORBEDRING I ALMENT BYGGERI SAMT INFRASTRUKTURÆNDRINGER I

Læs mere

Almene boliger / Landsbyggefondens støttemuligheder

Almene boliger / Landsbyggefondens støttemuligheder NOTAT Almene boliger / Landsbyggefondens støttemuligheder Nybyggeri Det støttede byggeri er underlagt bestemmelser om maksimale rammebeløb ved opførelse. Eksempel Det maksimale rammebeløb i 2017 for opførelse

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. Til 1

Æ n d r i n g s f o r s l a g. Til 1 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 38 Bilag 11 Offentligt Udkast til ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om

Læs mere

Godkendelse af 25 nye almene familieboliger og renovering af 29 almene familieboliger i Svenstrup bymidte, Svenstrup Boligforening afd.

Godkendelse af 25 nye almene familieboliger og renovering af 29 almene familieboliger i Svenstrup bymidte, Svenstrup Boligforening afd. Punkt 11. Godkendelse af 25 nye almene familieboliger og renovering af 29 almene familieboliger i Svenstrup bymidte, Svenstrup Boligforening afd. 1 - Skema A 2016-049065 By- og Landskabsudvalget indstiller

Læs mere

INDBETALINGER TIL LANDSDISPOSITIONSFONDEN FEBRUAR 2007

INDBETALINGER TIL LANDSDISPOSITIONSFONDEN FEBRUAR 2007 INDBETALINGER TIL LANDSDISPOSITIONSFONDEN FEBRUAR 2007 INDBETALINGER TIL LANDSDISPOSITIONSFONDEN FRA ALMENE BOLIGAFDELINGER, SELVEJENDE ÆLDREBOLIGINSTITUTIONER SAMT KOMMUNALE OG REGIONALE ÆLDREBOLIGER

Læs mere

om leje af almene boliger og lov om leje

om leje af almene boliger og lov om leje Udkast til ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje (Nye kriterier for udsatte boligområder og ghetto-områder, initiativer

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje. Til lovforslag nr. L 38 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje. Til lovforslag nr. L 38 Folketinget Til lovforslag nr. L 38 Folketinget 2018-19 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 22. november 2018 Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov

Læs mere

Reduktion, nedrivning og salg af almene boliger

Reduktion, nedrivning og salg af almene boliger Reduktion, nedrivning og salg af almene boliger Regler og muligheder Netværksmøde i AlmenNet 13. Maj 2015 Lars Holmsgaard Reduktion, nedrivning og salg af almene boliger Emner: Baggrund for reduktion Regler

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk BO0104-00250 18. februar 2018 Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. 2010/1 LSV 186 (Gældende) Udskriftsdato: 22. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Socialmin., j.nr. 2010-306 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 26. maj 2011 Forslag til Lov om

Læs mere

Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje

Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje LOV nr 1322 af 27/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 21. maj 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., j.nr. 2018-4908 Senere ændringer

Læs mere

Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3

Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3 Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3 Oplysning om boligområde Områdenavn Boligselskaber og afdeling Kommune Procentsats der søges dispensation til Munkebo Alfabo (tidl. Lejerbo Kolding)

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Ringparken, Slagelse Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Ringparken, Slagelse Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Ringparken,

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION EBELTOFT ÆLDREBOLIGER. 2 Lovliggørelse af institutionens formelle retsgrundlag

DEN SELVEJENDE INSTITUTION EBELTOFT ÆLDREBOLIGER. 2 Lovliggørelse af institutionens formelle retsgrundlag 1 Indledning DEN SELVEJENDE INSTITUTION EBELTOFT ÆLDREBOLIGER Dette notat er udarbejdet til brug for bestyrelsens behandling af institutionens lovgivningsmæssige grundlag samt genopretning af økonomien

Læs mere

Salg af almene boliger - orientering om ændringer af almenboligloven m.v.

Salg af almene boliger - orientering om ændringer af almenboligloven m.v. Til Kommunalbestyrelser, almene boligorganisationer m.v. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Salg af almene boliger - orientering om ændringer af almenboligloven m.v. Folketinget har den 24.

Læs mere

Notat om udarbejdelse af udviklingsplaner. 1. Indledning

Notat om udarbejdelse af udviklingsplaner. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO0100-00398 Notat om udarbejdelse af udviklingsplaner 1. Indledning Der er indgået politisk aftale mellem

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. Til 1

Æ n d r i n g s f o r s l a g. Til 1 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 38 Bilag 18 Offentligt Udkast til ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om

Læs mere

Boligforeningen Vanggården, afdeling 21 og 22 Ansøgning om driftstilskud.

Boligforeningen Vanggården, afdeling 21 og 22 Ansøgning om driftstilskud. Punkt 8. Boligforeningen Vanggården, afdeling 21 og 22 Ansøgning om driftstilskud. 2014-10452. By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ansøgning om driftstilskud (kapitaltilførsel) på

Læs mere

Indstilling. Hejredalskollegiets fremtid. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 25.

Indstilling. Hejredalskollegiets fremtid. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 25. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 25. juli 2011 Teknik og Miljø og Borgmesterens Afdeling 1. Resume Hejredalskollegiet er omfattet af helhedsplanen for Gellerupparken

Læs mere

Borgmester Jørn Pedersen Kolding Kommune. Klavs Busch Thomsen Kolding Kommune Alfabo Kolding Åpark 8, 6000 Kolding

Borgmester Jørn Pedersen Kolding Kommune. Klavs Busch Thomsen Kolding Kommune Alfabo Kolding Åpark 8, 6000 Kolding MINISTEREN Borgmester Jørn Pedersen Kolding Kommune Dato J. nr. 24. april 2019 2019-893 Klavs Busch Thomsen Kolding Kommune (klath@kolding.dk) Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. Lovforslag nr. L 108 Folketinget 2014-15 Fremsat den 14. januar 2015 af ministeren for by, bolig og landdistrikter (Carsten Hansen) Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Støtte til

Læs mere

Vejledning til udarbejdelse af en udviklingsplan og afgrænsning af boligområder

Vejledning til udarbejdelse af en udviklingsplan og afgrænsning af boligområder VEJ nr 10030 af 29/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 7. december 2018 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Dagsordenpunkt. Skoleparken 1, skema A, renovering. Beslutning. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Skoleparken 1, skema A, renovering. Beslutning. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Skoleparken 1, skema A, renovering Beslutning Gennemgang af sagen Byrådet principgodkendte 04.10.2016, punkt 223, et projekt vedrørende renovering af eksisterende boliger samt et projekt

Læs mere

Ændringsforslag. Forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje

Ændringsforslag. Forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje Til lovforslag nr. L 38 Folketinget 2018-19 Ændringsforslag stillet den 19. november 2018 uden for betænkningen Ændringsforslag til 2. behandling af Forslag til lov om ændring af lov om almene boliger

Læs mere

Initiativer på boligområdet, der modvirker parallelsamfund

Initiativer på boligområdet, der modvirker parallelsamfund Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti om: Initiativer på boligområdet, der modvirker parallelsamfund

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje

Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 205 Offentligt 2. marts 2018 UDKAST Fremsat den {FREMSAT} af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov

Læs mere

Ministeriet for By, Boliger og Landdistrikter Almene boliger J.nr lni 15. december 2011

Ministeriet for By, Boliger og Landdistrikter Almene boliger J.nr lni 15. december 2011 Ministeriet for By, Boliger og Landdistrikter Almene boliger J.nr. 2009-903 lni 15. december 2011 Notat om etablering af fælleslokaler og beboerhuse på tværs af afdelinger/ejerformer 1. Indledning Dette

Læs mere

Nybyg at der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr.

Nybyg at der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr. Punkt 14. Godkendelse af 36 nye almene familieboliger og renovering af eksisterende almene familieboliger i Sankelmarksgade, 9000 Aalborg Himmerland Boligforening (skema A) 2016-006441 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Ændring af lov om almene boliger og lov om leje af almene boliger

Ændring af lov om almene boliger og lov om leje af almene boliger Til samtlige kommuner Til de almene boligorganisationer Dato: 22. marts 2013 Kontor: Lovsekretariatet Almene boliger Sagsnr.: 2012-2652 Sagsbeh.: Karin Laursen Dok id: 383113 Ændring af lov om almene boliger

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 4178 0400 Fax 7262 6790 thad@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat BO0104-00226 10. april 2019 Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens

Læs mere

Finansieringsmuligheder. Tirsdag den 26. august 2008

Finansieringsmuligheder. Tirsdag den 26. august 2008 Finansieringsmuligheder Tirsdag den 26. august 2008 Overblik over finansieringsmuligheder Boligorganisationen Dispositionsfond Arbejdskapital Afdelingen Henlagte midler Besparelse på henlæggelser Bortfald

Læs mere

REGULATIV OM TILSKUD TIL BOLIGSOCIAL INDSATS I UDSATTE ALMENE BOLIGAFDELINGER

REGULATIV OM TILSKUD TIL BOLIGSOCIAL INDSATS I UDSATTE ALMENE BOLIGAFDELINGER REGULATIV OM TILSKUD TIL BOLIGSOCIAL INDSATS I UDSATTE ALMENE BOLIGAFDELINGER SIDE 3 l 8 REGULATIV OM TILSKUD TIL BOLIGSOCIAL INDSATS I UDSATTE ALMENE BOLIGAFDELINGER I medfør af lov om almene boliger

Læs mere

Landsbyggefondens økonomi. Februar 2018

Landsbyggefondens økonomi. Februar 2018 Landsbyggefondens økonomi Februar 2018 Landsbyggefondens økonomi 4 Landsbyggefondens økonomi Landsbyggefondens økonomi Udgivet af: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 27 Offentligt

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 27 Offentligt By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 27 Offentligt Høringsudkast Dato: 8.12 2014 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2014-3030 Sagsbeh.: pel Dok id: Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. Lovforslag nr. L 186 Folketinget 2010-11 Fremsat den 6. april 2011 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Salg af almene boliger, etablering af dagligvarebutikker

Læs mere

SÆH ønsker ligeledes afdækket, om kommunen kan pålægge de private boligselskaberne at udleje til en andre boligsøgende.

SÆH ønsker ligeledes afdækket, om kommunen kan pålægge de private boligselskaberne at udleje til en andre boligsøgende. Internt notat Team Byggeri og Ejendomme 03-04-2018 Side 1. Notat vedrørende midlertidig anden brug af plejeboliger 1. Sagens omstændigheder SÆH ønsker midlertidig at udleje kommunalt ejede almene ældreboliger,

Læs mere

Regulativ om tilskud fra Landsbygge fonden. til forbedrings- og opretnings arbejder mv. ( egen trækningsret )

Regulativ om tilskud fra Landsbygge fonden. til forbedrings- og opretnings arbejder mv. ( egen trækningsret ) Regulativ om tilskud fra Landsbygge fonden til forbedrings- og opretnings arbejder mv. ( egen trækningsret ) SIDE 3 l 8 Regulativ om tilskud fra Landsbyggefonden til forbedringsog opretnings arbejder mv.

Læs mere

Godkendelse af skema B for Svenstrup Boligforening (Himmerland Boligforening) afd. 1 - Bakkedraget m.fl., 9230 Svenstrup - renovering og nybyg

Godkendelse af skema B for Svenstrup Boligforening (Himmerland Boligforening) afd. 1 - Bakkedraget m.fl., 9230 Svenstrup - renovering og nybyg Punkt 11. Godkendelse af skema B for Svenstrup Boligforening (Himmerland Boligforening) afd. 1 - Bakkedraget m.fl., 9230 Svenstrup - renovering og nybyg 2017-022669 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Finlandsparken, Vejle Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Finlandsparken, Vejle Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 4178 0400 Fax 7262 6790 thad@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Finlandsparken,

Læs mere

Randersegnens Boligforening u.k. (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej Randers SØ. Randersegnens Boligforening (v/dab), afdeling 51, Purhus 3

Randersegnens Boligforening u.k. (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej Randers SØ. Randersegnens Boligforening (v/dab), afdeling 51, Purhus 3 Randersegnens Boligforening u.k. (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej 1 8960 Randers SØ Randersegnens Boligforening (v/dab), afdeling 51, Purhus 3 I henhold til aftale har fonden foretaget en foreløbig vurdering

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Onsdag den 15. december 2010 kl. 17.00 i Borgmesterens kontor Mødedeltagere: Ole Find Jensen (A) John Schmidt Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender projekt og anskaffelsessum inden byggestart, herunder:

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender projekt og anskaffelsessum inden byggestart, herunder: Punkt 10. Godkendelse af skema B for Himmerland Boligforening afd. 31, 85 og 87 - Sankelmarksgade 2-4 (renovering og tagboliger) og Bleggårdsgangen (nybyg), 9000 Aalborg 2018-053938 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Ydelse, støttede realkreditlån, 1. fulde år udgør ca. 3,6 % af 2.271 t.kr. svarende til 82 t.kr. eller ca. 6 kr. pr. m² boligareal (12.965 m²).

Ydelse, støttede realkreditlån, 1. fulde år udgør ca. 3,6 % af 2.271 t.kr. svarende til 82 t.kr. eller ca. 6 kr. pr. m² boligareal (12.965 m²). Randersegnens Boligforening u.k (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej 1 8960 Randers SØ Randersegnens Boligforening u.k (v/dab), afdeling 37, Nørhald 1 I henhold til aftale har fonden foretaget en foreløbig

Læs mere

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger Notat Boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd offentliggjorde den 15. september 2015 rapporten Hjemløshed i Danmark 2015. Af rapporten fremgår det,

Læs mere

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST J.nr. 135088-000679 HQ/CBD 7. maj 2014 DAGSORDEN INDSTILLING TIL RANDERS BYRÅD - OMDANNELSE AF RANDERS SPORTS COLLEGE TIL EN SELVEJENDE ALMEN UNGDOMSBOLIGINSTITUTION - INDLEDNING Siden Randersegnens Boligforenings

Læs mere

Socialministeriet 5. november 2006

Socialministeriet 5. november 2006 Socialministeriet 5. november 2006 Aftale mellem regeringen (Venstre og Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om anvendelsen af den almene boligsektors midler og den fremtidige

Læs mere

Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af almene boliger

Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af almene boliger Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af almene

Læs mere

Bilag til delegationsplan oktober tilsyn med støttet byggeri (lov om almene boliger m.v.)

Bilag til delegationsplan oktober tilsyn med støttet byggeri (lov om almene boliger m.v.) Bilag til delegationsplan oktober 2008 - tilsyn med støttet byggeri (lov om almene boliger m.v.) 1. Anvisning Ad 1.1 Den almene boligorganisation skal efter Byrådets bestemmelse stille indtil hver fjerde

Læs mere

Alment byggeri kvartalsmøde den 23. april 2018 Byrådet i Odense kommune

Alment byggeri kvartalsmøde den 23. april 2018 Byrådet i Odense kommune Alment byggeri kvartalsmøde den 23. april 2018 Byrådet i Odense kommune Oplæg til paneldebat Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning

Læs mere

Temamøde om alment byggeri. den 24. januar Stevns Kommune

Temamøde om alment byggeri. den 24. januar Stevns Kommune Temamøde om alment byggeri den 24. januar 2019 Stevns Kommune Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser E-mail nyhedsservice

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Sundparken, Horsens Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Sundparken, Horsens Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 4178 0400 Fax 7262 6790 thad@tbst.dk www.tbst.dk Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Sundparken,

Læs mere

Anmodning om udvidelse af såkaldt hårdt ghettoområde Munkebo

Anmodning om udvidelse af såkaldt hårdt ghettoområde Munkebo Til Transport-, Bygnings- og Boligministeren Sendt digitalt til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V bolig@tbst.dk 23. maj 2019 - Sagsnr. 18/37395 - Løbenr. 115735/19

Læs mere

REGULATIV OM TILSKUD TIL BOLIGSOCIAL INDSATS I UDSATTE ALMENE BOLIGAFDELINGER

REGULATIV OM TILSKUD TIL BOLIGSOCIAL INDSATS I UDSATTE ALMENE BOLIGAFDELINGER REGULATIV OM TILSKUD TIL BOLIGSOCIAL INDSATS I UDSATTE ALMENE BOLIGAFDELINGER Foto: Egedalsvænge (privatfoto). SIDE 3 l 12 REGULATIV OM TILSKUD TIL BOLIGSOCIAL INDSATS I UDSATTE ALMENE BOLIGAFDELINGER

Læs mere

Sammenlægning af kommunalt ejede almene ældreboliger i Frederikssund Kommune

Sammenlægning af kommunalt ejede almene ældreboliger i Frederikssund Kommune Sammenlægning af kommunalt ejede almene ældreboliger i Frederikssund Kommune 1. Opgave I forbindelse med godkendelse af budget og husleje for kommunalt ejede almene ældreboliger (beslutning i Velfærdsudvalget

Læs mere

Landsbyggefonden og dens støttemuligheder Almene Boligdage 3. sept. 2011

Landsbyggefonden og dens støttemuligheder Almene Boligdage 3. sept. 2011 Landsbyggefonden og dens støttemuligheder Almene Boligdage 3. sept. 2011 Indhold - Hvorfor har vi en landsbyggefond (LBF)? - Hvem bestemmer over LBF? - Hvor kommer pengene fra - Kassen er tom hvordan kan

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. 2012/1 LSF 220 (Gældende) Udskriftsdato: 23. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2013-607 Fremsat den 22.

Læs mere

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST FÅRUP ÆLDRECENTER RANDERSEGNENS BOLIGFORENING UNDER KONKURS STADION ALLE 3B, FÅRUP Advokat Pernille Thrane pt@svega.dk J.nr. 135088-000361 SVEJGAARD GALST QWIST Advokataktieselskab CVR nr. 32 28 55 70

Læs mere

Ydelse, støttede realkreditlån, 1. fulde år udgør ca. 3,6 % af t.kr. svarende til 79 t.kr. eller ca. 11 kr. pr. m² boligareal (7.333 m²).

Ydelse, støttede realkreditlån, 1. fulde år udgør ca. 3,6 % af t.kr. svarende til 79 t.kr. eller ca. 11 kr. pr. m² boligareal (7.333 m²). Randersegnens Boligforening u.k. (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej 1 8960 Randers SØ Randersegnens Boligforening u.k (v/dab), afdeling 89, Assentoft 6 I henhold til aftale har fonden foretaget en foreløbig

Læs mere

KL s høringssvar vedr. ændring af lov om almene boliger, lov om leje af almene boliger og lov om leje

KL s høringssvar vedr. ændring af lov om almene boliger, lov om leje af almene boliger og lov om leje KL s høringssvar vedr. ændring af lov om almene boliger, lov om leje af almene boliger og lov om leje KL tager forbehold for de økonomiske konsekvenser af lovforslaget, der forhandles særskilt. Regeringen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen...1. 2. 12/14541 Finansrapport pr. 31. juli 2014...1

1. Godkendelse af dagsordenen...1. 2. 12/14541 Finansrapport pr. 31. juli 2014...1 Referat Økonomiudvalget Tid Mandag den 15. september 2014 - kl. 13:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2. 12/14541 Finansrapport pr. 31. juli 2014...1

Læs mere

Kontering af udgifter og indtægter vedrørende antenne og kabel-tv i den

Kontering af udgifter og indtægter vedrørende antenne og kabel-tv i den 28. februar 2019 Center for Almen Analyse ENI/RKP/FMJ/LVR/HBS Gode tips og råd til selvejende ældreboliginstitutioner Indhold Afvikling af underskud på den selvejende ældreboliginstitutions drift... 2

Læs mere

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A)

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) Punkt 5. Vivabolig - Afd. 15 - Store Tingbakke - 217 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) 2012-52587 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Kommunal anvisningsret til almene boliger

Kommunal anvisningsret til almene boliger KOMMUNIKATION OG UDVIKLING - UDVIKLING & ERHVERV Kommunikation og Udvikling - Udvikling & Erhverv Dato: 20. oktober 2016 Sagsnr.: sagsnr.? Kontaktperson: Hanna Kretzschmar Dir. tlf.: 7996 6104 E-mail:

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer BEK nr 252 af 21/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 14. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Landsbyggefondens opgaver Kredskonference 1. kreds 26. marts 2011

Landsbyggefondens opgaver Kredskonference 1. kreds 26. marts 2011 Landsbyggefondens opgaver Kredskonference 1. kreds 26. marts 2011 Workshop - Hvorfor har vi en landsbyggefond (LBF)? - Hvem bestemmer over LBF? - Kassen er tom hvordan kan der så uddeles penge? - Hvad

Læs mere

Lovforslagene På baggrund af ovennævnte aftaler er det oprindelige udkast til forslag til

Lovforslagene På baggrund af ovennævnte aftaler er det oprindelige udkast til forslag til tbst.dk Edvard Thomsens Vej 14 Til høringspartere, jf. vedlagte høringsliste Høring over udkast til 2 lovforslag - lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om boligbyggeri

Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om boligbyggeri LOV nr 273 af 19/03/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2012-2652 Senere

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. Boligudvalget 2010-11 BOU alm. del Bilag 52 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af socialministeren (Benedikte Kiær) Høringsudkast af 4. marts 2011 Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Læs mere

Indstilling. Kommunal garanti til landsbyggefondsstøttet renovering. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Kommunal garanti til landsbyggefondsstøttet renovering. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 11. november 2013 Kommunal garanti til landsbyggefondsstøttet renovering Aarhus Kommune Teknik og Miljø Kommunal garanti til støtte fra Landsbyggefonden

Læs mere

Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v.

Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. BEK nr 1540 af 16/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 6. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2013-4128 Senere

Læs mere

Økonomiudvalget. Delegationsplan for Køge Kommune

Økonomiudvalget. Delegationsplan for Køge Kommune Delegationsplan for Køge Kommune ndholdsfortegnelse Planlægning... 2 Lov om planlægning... 2 Lov om miljøvurdering af planer og programmer... 2 Lov om byfornyelse og udvikling af byer... 3 Lov om almene

Læs mere

Drift af støttet byggeri

Drift af støttet byggeri Drift af støttet byggeri Aalborg Den 3 april 2014 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser E-mail nyhedsservice Håndbøger Støttet

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. UDKAST Fremsat den {FREMSAT} af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (anvendelse af Landsbyggefondens midler og Landsbyggefondens

Læs mere

Fonden kan på denne baggrund oplyse, at ovennævnte boligområde er prækvalificeret til tilskud til boligsocial indsats.

Fonden kan på denne baggrund oplyse, at ovennævnte boligområde er prækvalificeret til tilskud til boligsocial indsats. Bo i Lemvig Rådhusvænget 4 7620 Lemvig Prækvalifikation til støtte til Lemvig I henhold til lov om almene boliger 91a og Landsbyggefondens regulativ af 19. marts 2015 om tilskud til boligsocial indsats

Læs mere

COK. Alment byggeri temamøde om almene boliger Statslige garantier og effektivitetstal. Odense. Den 6. september 2018

COK. Alment byggeri temamøde om almene boliger Statslige garantier og effektivitetstal. Odense. Den 6. september 2018 COK Alment byggeri temamøde om almene boliger Statslige garantier og effektivitetstal Odense Den 6. september 2018 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Mødereferat Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen:

Læs mere

Aftale indgået mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.

Aftale indgået mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti. Aftale om finansiering af indsatser for at forebygge og nedbryde parallelsamfund og aftale om Landsbyggefondens ramme til fysiske forandringer af de udsatte boligområder mv. i perioden 2019-2026 Aftale

Læs mere

Liste over ordninger hvor staten gennem fonde, selskaber m.m. yder la n til borgere, ikke-offentlige virksomheder og organisationer*

Liste over ordninger hvor staten gennem fonde, selskaber m.m. yder la n til borgere, ikke-offentlige virksomheder og organisationer* Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2017-18 (Omtryk - 18-04-2018 - Bilag vedlagt) ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 89 Offentligt Liste over ordninger hvor staten gennem fonde, selskaber m.m. yder

Læs mere

Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: 20. september 2018 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (anvendelse af Landsbyggefondens midler og Landsbyggefondens refusion af ydelsesstøtte)

Læs mere

Referat af ekstraordinært repræsentantskabsmøde. i Slagelse almennyttige Boligselskab. 13. maj 2019 kl. 17:30

Referat af ekstraordinært repræsentantskabsmøde. i Slagelse almennyttige Boligselskab. 13. maj 2019 kl. 17:30 Side 1 af 8 2400 LFJ 2400 / Lejer 13-05-2019 17:30 13-05-2019 18:30 Referat af ekstraordinært repræsentantskabsmøde i 13. maj 2019 kl. 17:30 i Selskabslokalet, Gørtlergade 1, 4200 Slagelse Til stede: Fra

Læs mere

Omdannelse af Den Selvejende Institution Skals Ungdomsboliger til en almen afdeling under Boligselskabet Sct. Jørgen, Viborg-Kjellerup

Omdannelse af Den Selvejende Institution Skals Ungdomsboliger til en almen afdeling under Boligselskabet Sct. Jørgen, Viborg-Kjellerup Omdannelse af Den Selvejende Institution Skals Ungdomsboliger til en almen afdeling under Boligselskabet Sct. Jørgen, Viborg-Kjellerup Baggrund Den Selvejende Institution Skals Ungdomsboliger blev stiftet

Læs mere

Den selvejende institution - Bofællesskabet Stenhøj Beder - omdannes til almen ældreboligafdeling under ALBOA - Almen Boligorganisation Aarhus

Den selvejende institution - Bofællesskabet Stenhøj Beder - omdannes til almen ældreboligafdeling under ALBOA - Almen Boligorganisation Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. maj 2016 Åben dagsorden Omdannelse af Bofællesskabet Stenhøj Beder til almen Den selvejende institution - Bofællesskabet Stenhøj

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. 27/2 LSF 176 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december 216 Ministerium: Velfærdsministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 27-2225 Fremsat den 1. april 28 af velfærdsministeren (Karen Jespersen) Forslag

Læs mere