Forældrerådsfolder. for indskoling, mellemtrin og udskoling på Stillinge Skole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forældrerådsfolder. for indskoling, mellemtrin og udskoling på Stillinge Skole"

Transkript

1 Forældrerådsfolder for indskoling, mellemtrin og udskoling på Stillinge Skole Folderen er udarbejdet med det formål at inspirere og hjælpe med at forberede forældrerådene. Der er samlet gode erfaringer fra møder, som nuværende og tidligere forældreråd har afholdt. Folderen er udarbejdet ud fra værdifolderens regelsæt. Udfyld skemaerne med Jeres erfaringer til de næstkommende forældreråd. Mvh. Skolebestyrelsen

2 Indskoling 0.-3.klasse Ved første forældrerådsmøde medbringes klasserådsprincipperne og værdiregelsættet for skolen. Disse skrives ind i klasserådsprincipperne, som sendes til skolens sekretær, for derved at kunne blive sendt ud til alle forældre i klassen. Forskellighed: Forældrerådet tager medansvar for hver klasses klasseregler. Overvej om der skal være fokus på aktiviteter, så alles interesser bliver mødt. Lav idékatalog over forældrenes specielle kompetencer, så alle ved, hvor man kan henvende sig; Er der evt. forældre som er spejderledere, karatetrænere, afholder fiskekurser el. lign.? Potentiale: Hvordan kan vi hjælpe de ikke tilstedeværende børn og forældre, så alle når deres potentiale? Bruge de enkeltes potentialer, således at alle vokser selvtillidsmæssigt. At forældrerådet sætter struktur på dagsordenen: - mødetid, oprydning i garderoben, - penge til boden, - håndtering af lektier osv. Tryghed: Aftale at forældrerådet tager kontakt til nye forældre eller til forældre, der ikke deltager i forældremøder, ved sociale arrangementer m.v. Der skabes en god dialog, hvis forældrene kan tale sammen også om de svære ting. Forældrene sørger for, at lytte opmærksomt til hinanden. Der laves en aftale mellem forældrene hvordan konflikter håndteres. Skema til forældrene, hvor der på forhånd aftales, hvad man gør, siger og hvordan, når ens barn kommer hjem efter en svær konflikt/episode. Udvikling: Invitere virksomhederne til interaktion på forskellig vis. Hvordan støtter vi skolen og virksomhederne til at skabe en fælles forventning til alles glæde og gavn? Der kan med fordel skiftes ud på pladserne i forældrerådet årligt. Overveje fordelingen af pige- og drengeforældre der er repræsenteret i forældrerådet/samt kønsfordeling. Fællesskabet Drøfte hvordan vi som forældre agerer på de sociale medier. Sørge for at melde ud i god tid i forhold til klassearrangementer, fester m.v. Lave et årshjul for forældrerådssamarbejdet, således at ting kan meldes ud til klassen i god tid. Undgå at tale dårligt om andre forældre, børn og lærere. Hilse pænt på hinanden.

3 Ideer til arrangementer og huskelistearrangeret af forældrerådet: Fødselsdagspolitik: Klassens fødselsdagsarrangementer planlægges, så man sikrer at ingen holdes udenfor. Arrangementerne kan evt. holdes i grupper af 4-5 børn af gangen. Legegrupper: Styret af forældrene (evt. råd fra klasseteam). Legegrupper styret af forældrene gerne med input fra klasselæreren. Sociale arrangementer: Deltagelse i fritidsaktiviteter: Børnene bliver aktive sammen med andre børn fra andre klasser/ skoler, når de deltager i fritidsaktiviteter. Halloweenfest, julehygge, sommerfest m.m. hvor det er vigtigt, at man som familie deltager og viser interesse for de andre i klassen. Lav mad sammen fx i skolekøkkenet afslut med fælles middag Bål-fest Bytte-børn - arrangement hvor forældrene deles i grupper á ca. 4 forældrepar, der hver får 4 andre børn, som de fx kan lave mad med eller anden form for aktivitet En fælles fest for klassen hvor de voksne er værter og efterfølgende en fest hvor børnene er værter for de voksne. Gode ideer: Ved de første forældremøder er det en god ide at: Små arrangementer kan være lige så givende socialt som store arrangementer At mødes på plænen til en rundboldkamp en søndag kan være lige så givende for børnene som et stort spisearrangement. Lave navneskilt til alle børn og forældre til forældremøderne Fordele forældrene ved bordene, så man ikke sidder ved siden af dem man kender bedst Giv tid til at tale sammen og drøfte emner, som optager forældrene netop nu! Husk man kan låne skolens lokaler (ringe til kontoret og booke) samt hallen gennem Kultur og fritid (kommunen). - Vigtigst af alt: Det gode forældresamarbejde smitter af på klimaet i klassen og børnene imellem!

4 Mellemtrinnet 4.-6.klasse Ved første forældrerådsmøde medbringes folderen med værdiregelsættet for skolen. Disse skrives ind i klasserådsprincipperne, som sendes til skolens sekretær, for derved at kunne blive sendt ud til alle forældre i klassen. Forskellighed: - Gensidig respekt for hinandens forskellighed. - Børnene kan godt være sammen, selvom forældrene ikke har lyst til at være sammen. - Der skal være plads til alle. Tryghed: - Vigtigt at turde sige sin mening i klassen. - Man skal kunne vise sine følelser uden at blive afvist. - Der skal bydes velkommen til nye børn og forældre. - Klassereglerne er synlige i hjemmet (evt. på køleskabet). - Velkomstfolder til nye forældre i klassen. Udvikling: - Karrieredage hvor forældrene fortæller eleverne om jobs. - Have et punkt på forældremøder, hvor forældre byder ind med initiativer/ eller samarbejde med virksomheder. Fællesskab: - At alle møder op til fælles arrangementer, forældremøder mm. - Huske at hjælpe hinanden med at få alle børn til og fra klassearrangementer. - Undgå at tale dårligt om andre forældre, børn og lærere. - Støtte op omkring skolefest og lejrskole i 6.klasse. - Hilse pænt på hinanden. - Evt. facebookgruppe til forældre. - Fælles forældremøde for alle klasser på skolen, hvor der informeres om værdier, mål og fremtid.

5 Ideer til arrangementer arrangeret af forældrerådet: Fødselsdagspolitik: Klassens fødselsdags-arrangementer planlægges, så man sikrer at ingen holdes udenfor. Legegrupper/madgrupper: Styret af forældrene. Lege-grupper kan med fordel ændres til spise-grupper. Legegrupper styret af forældrene gerne med input fra klasselæreren. Fritidsaktiviteter: Børnene bliver aktive sammen med andre børn fra andre klasser/ skoler, når de deltager i fritidsaktiviteter. Sociale arrangementer: Skab traditioner for aktiviteter i forældregruppen fx halloweenfest, julehygge, sommerfest m.m. Sundhedsplejerskeforedrag: Pre-teen/Teen/Næsten voksen Bytte-børn arrangement hvor forældrene deles i grupper á ca. 4 forældrepar, der hver får 4 andre børn, som de ex kan lave mad med eller anden form for aktivitet Aktivitetsdag: Boldspil, markspil, OL - games osv. Huske at invitere eventuelle C-klassebørn, der er tilknyttet klassen. Gode ideer: Det gode forældresamarbejde smitter af på klimaet i klassen og børnene imellem! Lave navneskilte til alle børn og forældre. Fordele forældrene ved bordene, så man ikke sidder ved siden af dem man kender bedst Være tydelig omkring hvordan man i forældrerådet modtager nye børn og forældre i klasserne. Der er afsat tid til at tale sammen og drøfte emner som der optager forældrene netop nu!

6 Udskoling 7.-9.klasse Ved første forældrerådsmøde medbringes folderen med værdiregelsættet for skolen. Disse skrives ind i klasserådsprincipperne, som sendes til skolens sekretær, for derved at kunne blive sendt ud til alle forældre i klassen. Overordnet skal arrangementerne begrænses det er vigtigt, at få lavet nogle gode arrangementer med mange deltagende. Forskellighed: Husk der altid er to sider af samme sag! Potentiale: Drøfte uddannelsesparathed Drøfte skolehjemsamtaler hvordan klædes vi som forældre bedst muligt på til en skolehjemsamtale? -Udarbejd et forberedelsesskema til skolehjemsamtalen. Forbered dit barn på samtalen hvad er vigtigt for dem at tale om? Hjælp dit barn med at skrive punkter ned. Læs elevplanen og kontakt læreren hvis du gerne vil orienteres om andre fag. Tryghed: Skab traditioner for aktiviteter i forældregruppen. Forældremødet: Hvad vil vi bruge det til? Drøfte indholdet på forældremødet i samarbejde med lærerne. Når forældremødet afsluttes er vi ikke færdige forældremødet forlænges efterfølgende af et forældrerådsmøde dette også i samarbejde med lærerne. Evt. aktuelle emner og holdninger til sengetider, madpakker, fritidsaktiviteter, alkohol osv. kan drøftes - og tages op til forældremødet. Drøftelse omkring brug af sociale medier: Tag stilling til dit barns brug af de sociale medier! Hvordan kommunikerer børnene i mellem? Er det ok at læse ens barns beskeder? Hvor sent om aftenen skriver man beskeder til hinanden? Er det ok at være ven på facebook eller snapchat med børn fra ens barns klasse? Hvordan kommunikerer vi som forældre sammen på de sociale medier? Udvikling: Drøfte om der er nogen af klassens forældre, der kan bidrage til skolens udvikling ikke kun til egen klasse. Hjælpe med at finde praktikpladser evt. idékatalog. Fællesskab: Tage stilling til om man vil have en eller to klassekasser, hvis der er to årgange fordele og ulemper! Skolebodsmanual/idekatalog (7.-9.klasse) At der bliver udarbejdet en manual med erfaringer fra tidligere klasser som har haft skoleboden (organisering, betaling, kostpolitik mv.)

7 Skolefest-manual/idekatalog (8.klasse). 8. årgang kan tjene penge til deres skolerejse hvordan organiseres det? Aktiviteter planlægges i samarbejde med lærerne. Skolerejse-manual/Idekatalog Husk at der er udarbejdet principper for skolerejsen. Blå mandag Idekatalog med aktiviteter og forslag til organisering dette er udelukkende en forældreopgave. Drøfte hvordan man inddrager nye elever og deres forældre i samarbejde med lærerteamet. Tage stilling til alkohol, rusmidler og fester udarbejde en fælles politik for klassen. Evt. SSP arrangement i samarbejde med lærerteamet. Drøfte i forældrerådet/klassen hvordan man kan fastholde fællesskabet og engagementet omkring klassen fra 7.-9.klasse.

8 Ideer til arrangementer - arrangeret af forældrerådet: Lave mad sammen fx i skolekøkkenet afslut med fælles middag Arrangere blå mandag: Alle konfirmanderne skal helst have en god dag sammen i fællesskab. Derfor skal der være en tovholder-gruppe, så det bliver en god dag for konfirmanderne. Evt. lave forældregrupper, der sikrer deres tryghed og tager med både om dagen og aftenen. Samle penge ind mv. Skolen har ikke noget at gøre med præst og konfirmation. Fælles fest for børnene på blå mandag. En fælles fest for klassen hvor de voksne er værter og efterfølgende en fest, hvor børnene er værter for de voksne Debat- aften/dag med besøg af kommunens ungdomskonsulent, SSP-konsulent eller anden ekstern konsulent evt. med børnene som deltagere (udskoling) Sundhedsplejerskeforedrag: Pre-teen/Teen/Næsten voksen Aktivitetsdag: Boldspil, markspil, OL - games osv. Julefrokost med sammenskudsbuffet/sommerarrangement Skøjtehallen m. efterfølgende varmestue Årgangsfest evt. Gallafest for 8.-9.klasse Drenge-pige arrangement på tværs af klasserne Rundbold arrangement lige inden skolestart i august Orienteringsløb/Stjerneløb Kend din egen by Overnatning (spejderhytte/sommerhus) Nytårskur et arrangement med nytårstaler børnene har skrevet/pindemadder osv. Kanotur Førstehjælpskursus Afslutningsfest for 9.klassen for at sige ordentligt farvel Sidste skoledag for 9.klasserne Gode ideer: Det gode forældresamarbejde smitter af på klimaet i klassen og børnene imellem! Lave navneskilt til alle børn og forældre Fordele forældrene ved bordene, så man ikke sidder ved siden af dem man kender bedst Der er afsat tid til at tale sammen og drøfte emner som der optager forældrene netop nu!

9 Forslag til et dynamisk idekatalog Ex: Skolebod Beskrivelse af forslag: Det fungerede godt at: Det er vigtigt, at være opmærksom på: Dette arrangement er afprøvet af: Årgang: Evt. kontaktperson, som kan fortælle mere om erfaringerne med: Navn: Tlf:/Mail:

Idékataloget er idéer til arbejdet i klasseforældrerådene, og skal ses som et supplement til de fastlagte principper for klasseforældrerådene.

Idékataloget er idéer til arbejdet i klasseforældrerådene, og skal ses som et supplement til de fastlagte principper for klasseforældrerådene. AURAskolen Idékatalog for klasseforældreråd Dette er et dynamisk dokument, som forældre, lærere og elever kan være med til at udvikle. Når I får nye idéer der kan glæde andre klassers forældreråd, beder

Læs mere

Forældreaftalen. Det er vores erfaring, at et godt samarbejde og kendskab forældrene imellem er af stor betydning for klassens trivsel.

Forældreaftalen. Det er vores erfaring, at et godt samarbejde og kendskab forældrene imellem er af stor betydning for klassens trivsel. Generelt Det er vores erfaring, at et godt samarbejde og kendskab forældrene imellem er af stor betydning for klassens trivsel. Jo bedre forældrene kender hinanden, børnene, lærerne og pædagogerne, jo

Læs mere

Indskolingen Kontaktforældre Trivselsudvalg Arrangementer for børn & forældre Fødselsdage Lege/spise-grupper Klassekasse Netetik & sms

Indskolingen Kontaktforældre Trivselsudvalg Arrangementer for børn & forældre Fødselsdage Lege/spise-grupper Klassekasse Netetik & sms Generelt Det er vores erfaring, at et godt samarbejde og kendskab forældrene imellem er af stor betydning for klassens trivsel. Jo bedre forældrene kender hinanden, børnene, lærerne og pædagogerne, jo

Læs mere

Klasserådets rolle på Ølgod Skole

Klasserådets rolle på Ølgod Skole Klasserådets rolle på Ølgod Skole Udarbejdet af skolebestyrelsen Klasserådet og klassens trivsel Hvis eleverne i dit barns klasse trives, så lærer de mere, fordi de ikke skal bruge energi på at spekulere

Læs mere

Gåsetårnskolen. Et godt klasseråd, gør vores børns skolegang endnu bedre!

Gåsetårnskolen. Et godt klasseråd, gør vores børns skolegang endnu bedre! Gåsetårnskolen Et godt klasseråd, gør vores børns skolegang endnu bedre! Formålet, antal og valg : Formålet med et klasseråd er at der skal skabes et godt socialt virke for eleverne og for deres forældre.

Læs mere

Principper for arbejdet som kontaktforældre på Rødkilde Skole

Principper for arbejdet som kontaktforældre på Rødkilde Skole Principper for arbejdet som kontaktforældre på Rødkilde Skole Kontaktforældre er et vigtigt bindeled mellem forældre, klassens lærere og skolebestyrelsen. Det er bl.a. gennem kontaktforældrene, at forældrerepræsentanterne

Læs mere

Håndbog for kontaktforældre

Håndbog for kontaktforældre Brønshøj Skole Håndbog for kontaktforældre Skolebestyrelsen 16 Velkommen som kontaktforældre Hvad enten du er i gang med dit første år eller genvalgt, vil skolebestyrelsen gerne byde dig velkommen som

Læs mere

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Formålet med skole hjem-samarbejdet på Gerbrandskolen er at skabe den bedst mulige kontakt mellem skole og hjem til

Læs mere

STRUKTUR SKOLEBESTYRELSE OG KLASSERÅD 3

STRUKTUR SKOLEBESTYRELSE OG KLASSERÅD 3 KLASSERÅDSMAPPE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: STRUKTUR SKOLEBESTYRELSE OG KLASSERÅD 3 1.1 INDLEDNING 4 SIDE 2.1 KLASSERÅDET 4 2.1.1 Mål for klasserådet: 5 2.1.2 Opgaver for klasserådet: 5 2.1.3 Formanden for

Læs mere

Trivsels- og kontaktforældre. Hvad skal de - og hvad kan de?

Trivsels- og kontaktforældre. Hvad skal de - og hvad kan de? Trivsels- og kontaktforældre Hvad skal de - og hvad kan de? 1 2 God trivsel - godt samarbejde Den gode trivsel i klassen og det gode samarbejde mellem skole og forældre vægter vi højt på Sølvgades skole.

Læs mere

Inspiration til: Håndbog for KlasseForældre Råd

Inspiration til: Håndbog for KlasseForældre Råd Inspiration til: Håndbog for KlasseForældre Råd Hvad er et KlasseForældreRåd Et KlasseForældreRåd (KFR) er et frivilligt organ, der typisk består af 3-5 forældre, som i samarbejde med klasselæreren arrangerer

Læs mere

VELKOMMEN! Venlig hilsen. Skolebestyrelsen Kongevejens skole

VELKOMMEN! Venlig hilsen. Skolebestyrelsen Kongevejens skole VELKOMMEN! Og tak fordi du har valgt at være kontaktforælder i dit barns klasse. Kontaktforældre har en central rolle i skole-hjem-samarbejdet og er med til at nære det sociale liv i en klasse - både udenfor

Læs mere

Gode råd til kontaktforældre. Rammerne for klassens kontaktforældre

Gode råd til kontaktforældre. Rammerne for klassens kontaktforældre Gode råd til kontaktforældre Der henvises til folderen om Kildegårdsskolen Kontaktforældre, hvor formålet med kontaktforældre samt kontaktforældre rollen er defineret af Kildegårdsskolens bestyrelse. Som

Læs mere

Kirkeskolens. Håndbog for Klasseforældreråd. Kære forældre på Kirkeskolen!

Kirkeskolens. Håndbog for Klasseforældreråd. Kære forældre på Kirkeskolen! s Håndbog for Klasseforældreråd Kære forældre på! I skolebestyrelsen lægger vi stor vægt på, at der i hver klasse vælges et Klasseforældreråd. Jeres vigtigste opgave som klasseforældreråd er at sikre klassens

Læs mere

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE Grundlæggende holdninger. Folkeskolen er et forpligtende fællesskab for både børn, forældre og personale. Det betyder, at alle parter på hver

Læs mere

Håndbog for Trivselsråd

Håndbog for Trivselsråd Inspiration til: Håndbog for Trivselsråd Hvad er et Trivelsråd Et Trivselsråd er et frivilligt organ, der typisk består af 3-5 forældre, som i samarbejde med klasselæreren arrangerer og afvikler sociale

Læs mere

Kontaktforældrebrochure

Kontaktforældrebrochure Kontaktforældrebrochure Venlig hilsen skolebestyrelsen ved Kirstinedalsskolen Velkommen som kontaktforælder Skolebestyrelsen vil gerne byde dig velkommen som kontaktforælder på Kirstinedalsskolen. Vi håber,

Læs mere

Velkommen i Forældrerådet

Velkommen i Forældrerådet Velkommen i Forældrerådet Et vejlednings- og idékatalog 1 Velkommen i forældrerådet Tak, fordi du har valgt at lægge ressourcer i dit barns forældreråd. Dit engagement er værdsat og meget vigtigt! Alle

Læs mere

Indholdskatalog for skole/hjem-samarbejdet

Indholdskatalog for skole/hjem-samarbejdet Indholdskatalog for skole/hjem-samarbejdet Forældremøderne bliver langt mere vedkommende, når både lærere og forældre deltager i planlægningen og afvikling heraf. Derfor foreslås nedenstående punkter drøftet:

Læs mere

Forældre fremmer fællesskabet

Forældre fremmer fællesskabet Forældre fremmer fællesskabet Klasserådsmøde onsdag den 22. januar 2014. 60 klasserødder var mødt frem til fælles møde. Anne Gunnerud Mortensen (SSP-konsulent) indledte med et oplæg, som er vedhæftet i

Læs mere

Skolebestyrelsen Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup. Kontaktforældrefolder

Skolebestyrelsen Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup. Kontaktforældrefolder 2018-2019 Skolebestyrelsen Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup Kontaktforældrefolder Formål med kontaktforældrefunktion: at holde fast i og understøtte kontakt og samarbejde mellem skole og hjem at

Læs mere

Den gode klasse på Ulsted Skole

Den gode klasse på Ulsted Skole Den gode klasse på Ulsted Skole På Ulsted Skole er målet, at alle elever skal gå i en god klasse. På Ulsted Skole tror vi på at: Kendskab giver venskab, som forebygger mobning og konflikter. Sammenhold

Læs mere

Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole

Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole Inspiration til arbejdet i klasseforældrerådet fra skolebestyrelsen September 2012. Velkommen i klasseforældrerådet... 2 Hvad er et klasseforældreråd?... 3

Læs mere

Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus

Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus Kære forældreråd Børn er sociale i fællesskaber, hvis de voksne er det. Sammenhold omkring børnene giver sammenhold mellem børnene, og fællesskabet blandt

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER. PARKSKOLEN Struer

INFORMATIONSFOLDER. PARKSKOLEN Struer INFORMATIONSFOLDER BØRNEHAVEKLASSEN PARKSKOLEN Struer www. parkskolen-struer.dk Kære forældre Samarbejde, tryghed og tillid er nogle af de nøgleord, som har stor betydning i skolens hverdag. Det gælder

Læs mere

Velkommen i forældrerådet på Sorø Borgerskole

Velkommen i forældrerådet på Sorø Borgerskole Velkommen i forældrerådet på Sorø Borgerskole Hvad er et Forældreråd? Forældrerådet består af 3-4 personer, der vælges i begyndelsen af skoleåret blandt forældrene til klassens elever. Forældrerådet sidder

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole. Senest revideret januar 2016

Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole. Senest revideret januar 2016 Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole Senest revideret januar 2016 1 Indhold Kære forældre... 3 Aktive forældre...4 Hverdagen...4 Skole/hjem samarbejdet... 5 Skolebestyrelsen...

Læs mere

Principper for kontaktforældre-skolesamarbejdet

Principper for kontaktforældre-skolesamarbejdet 21.02.18/Skolebestyrelsen Principper for kontaktforældre-skolesamarbejdet Kontaktforældreguide Indhold Kontaktforældreguide... 2 Information og inspiration til kontaktforældre på Guldberg Skole.... 2 Kontaktforældre...

Læs mere

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende Princip omkring trivselsgrupper og kontaktforældre på Stensballeskolen. Skolebestyrelsen har som konsekvens af konklusionerne på trivselsgruppe-undersøgelsen i 2013, truffet beslutning om at ændre på princippet

Læs mere

Referat fra forældremøde d. 31/1 2012 Kommentar og spørgsmål fra forældre. 2 forældre fra hvert trin. Dvs. 4 gamle og 2 nye forældre.

Referat fra forældremøde d. 31/1 2012 Kommentar og spørgsmål fra forældre. 2 forældre fra hvert trin. Dvs. 4 gamle og 2 nye forældre. Referat fra forældremøde d. 31/1 2012 Kommentar og spørgsmål fra forældre Emne: Forældreråd 1. Organisering af forældreråd Hvem og hvor mange? 2 forældre fra hvert trin. Dvs. 4 gamle og 2 nye forældre.

Læs mere

Forventninger. Skåde Skole

Forventninger. Skåde Skole Forventninger Skåde Skole Indledning Hvorfor denne folder Vi tror på: At en god skole er en skole, hvor børnene trives og har lyst til at være. At en god skole er en skole, hvor alle børn indgår i et forpligtende

Læs mere

Velkommen i forældrerådet

Velkommen i forældrerådet Mølleskolen, Skanderborgvej 50, 8680 Ry Hjemmeside: moelleskolen-ry.dk moelleskolen@skanderborg.dk 87 94 31 00 Velkommen i forældrerådet Vejledning og idé-katalog Mølleskolens skolebestyrelse august 2011

Læs mere

Aktivitetsgrupper. i gang. Lærervejledning til

Aktivitetsgrupper. i gang. Lærervejledning til Gå tidligt i gang GIV PLADS TIL ALLE Lærervejledning til Aktivitetsgrupper Aktivitetsgrupper understøtter et tættere, mere omsorgsfuldt og inkluderende samarbejde mellem forældrene. Aktivitetsgrupper skal

Læs mere

Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole. Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse

Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole. Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse August 2011 Vissenbjerg Skoles værdigrundlag Vissenbjerg Skole ønsker at være en god og tryg skole - en skole

Læs mere

Hurup Skoles Forældreråd

Hurup Skoles Forældreråd Hurup Skoles Forældreråd Skolebestyrelsen juni 2014 Velkommen i forældrerådet Hvad er et Forældreråd? Forældrerådet består af 3-4 personer, der vælges i begyndelsen af skoleåret blandt forældrene til klassens

Læs mere

KONTAKTFORÆLDRE KATALOG

KONTAKTFORÆLDRE KATALOG KONTAKTFORÆLDRE KATALOG VINDERØD SKOLE SKOLEÅRET 2009-2010 Forord Kære kontaktforælder Den gode klasse skabes ikke af søde børn og dygtige lærere. Det er heller ikke nok med spændende bøger, flotte klasseværelser

Læs mere

KONTAKTFORÆLDRE FOLDER KONTAKTFORÆLDRE FOLDER. Formål med kontaktforældrefunktion: Formål med kontaktforældrefunktion:

KONTAKTFORÆLDRE FOLDER KONTAKTFORÆLDRE FOLDER. Formål med kontaktforældrefunktion: Formål med kontaktforældrefunktion: KONTAKTFORÆLDRE FOLDER KONTAKTFORÆLDRE FOLDER Formål med kontaktforældrefunktion: at styrke kontakt og samarbejde mellem skole og hjem at fremme klassens faglige og sociale trivsel at medvirke til at understøtte

Læs mere

Skole-hjem-samarbejdet for klasse.

Skole-hjem-samarbejdet for klasse. Skole-hjem-samarbejdet for 0.-3. klasse. Formål Skole-hjem-samarbejdet er vigtigt! Skole-hjem-samarbejdet er vigtigt fordi det har stor betydning for elevernes udbytte af deres skolegang både fagligt og

Læs mere

2014-2015. Skolebestyrelsen Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup. Kontaktforældrefolder

2014-2015. Skolebestyrelsen Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup. Kontaktforældrefolder Kontaktforældrefolder Skolebestyrelsen Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup 2014-2015 Formål med kontaktforældrefunktion: at styrke kontakt og samarbejde mellem skole og hjem at fremme klassens faglige

Læs mere

Bliv kontaktforælder. Det er en vigtig opgave for trivslen på skolen

Bliv kontaktforælder. Det er en vigtig opgave for trivslen på skolen Bliv kontaktforælder Det er en vigtig opgave for trivslen på skolen 1 Hvad er en kontaktforælder? Skolebestyrelsen på Usserød Skole og skolens ledelse ser kontaktforældrene som en vigtig del i at realisere

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i indskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til indskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE.

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. 1 Kære forældre Med denne informationsfolder håber vi at kunne give svar på nogle af de spørgsmål der opstår, når jeres barn starter i skole, og dermed

Læs mere

Guide til kontaktforældre

Guide til kontaktforældre Guide til kontaktforældre Kære kontaktforældre Skolebestyrelsen vil med denne guide byde dig velkommen som kontaktforælder på Sct. Nicolai Skole. En god kontakt forældrene imellem samt mellem skole, hjem

Læs mere

Velkommen på Vester Hassing Skole

Velkommen på Vester Hassing Skole Velkommen på Vester Hassing Skole til en god skolestart Velkommen på vores skole! Velkommen! Efter skolens sommerferie starter jeres barn i børnehaveklasse. Jeres barn vil fra børnehaven kende mange af

Læs mere

PRINCIPPER FOR FORÆLDRESAMARBEJDE på Allerslev skole

PRINCIPPER FOR FORÆLDRESAMARBEJDE på Allerslev skole PRINCIPPER FOR FORÆLDRESAMARBEJDE på Allerslev skole Et godt forældresamarbejde er grundlaget for en god skolegang. Forældresamarbejdet på Allerslev Skole skal være præget af gensidig respekt, forståelse

Læs mere

FORÆLDREHJULET. l Skolens erfaringer Forældrehjulet udvikler fællesskabsfølelse,

FORÆLDREHJULET. l Skolens erfaringer Forældrehjulet udvikler fællesskabsfølelse, DCUM anbefaler forældrehjulet, fordi det kan medvirke til at skabe gode FORÆLDREHJULET og inkluderende klassefællesskaber, hvilket er en forudsætning for god trivsel. På i Horsens arbejder de med forældreinvolvering

Læs mere

Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang

Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang Formål: Forældrenes deltagelse i barnets skolegang skal sikre, at skolen og forældrene i samarbejde tager ansvar

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet på mellemtrinet på Sølvgades Skole 1 Velkommen til mellemtrinet på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Overordnede politikker Sundhedspolitik. Skolehjem samarbejde Trivselsgrupper hvem gør hvad Quikguide Trivselsgrupper. Regler på skolen Mobilpolitik

Overordnede politikker Sundhedspolitik. Skolehjem samarbejde Trivselsgrupper hvem gør hvad Quikguide Trivselsgrupper. Regler på skolen Mobilpolitik Overordnede politikker Sundhedspolitik. Kommunikation Lejrskoler Fælles pædagogisk tilgang Skolehjem samarbejde Trivselsgrupper hvem gør hvad Quikguide Trivselsgrupper hvorfor? Skolehjemsamtaler Regler

Læs mere

INFORMATION OM TRIVSELSORDNING PÅ PARKVEJENS SKOLE

INFORMATION OM TRIVSELSORDNING PÅ PARKVEJENS SKOLE INFORMATION OM TRIVSELSORDNING PÅ PARKVEJENS SKOLE TRIVSELSORDNING PÅ PARKVEJENS SKOLE Skolebestyrelsens beslutning Indføres på alle klassetrin (starter med 0. - 1. - 4. - 7.) Forældrerådet erstattes af

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for, at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

- lærer bedst. Børnene kommer gruppevis på besøg hos hinanden. Legegrupper er med til at skabe sammenhold og nye venskaber opstår. Se side 3-5.

- lærer bedst. Børnene kommer gruppevis på besøg hos hinanden. Legegrupper er med til at skabe sammenhold og nye venskaber opstår. Se side 3-5. - lærer bedst 1 Legegrupper Børnene kommer gruppevis på besøg hos hinanden. Legegrupper er med til at skabe sammenhold og nye venskaber opstår. Se side 3-5. Indskolingen (0-3 klasse). Forældremøde Idéer

Læs mere

Giv dit barn et godt skoleliv. Gammelgaardsskolen

Giv dit barn et godt skoleliv. Gammelgaardsskolen Giv dit barn et godt skoleliv Gammelgaardsskolen Det gode skoleliv På Gammelgaardsskolen er skolebestyrelsen af den opfattelse, at forældrene spiller en central rolle for det gode skoleliv. Så velkommen

Læs mere

Antimobbestrategi for Nærum Skole. Vi ønsker at tydeliggøre, hvordan vi på Nærum Skole arbejder for trivsel og mod mobning.

Antimobbestrategi for Nærum Skole. Vi ønsker at tydeliggøre, hvordan vi på Nærum Skole arbejder for trivsel og mod mobning. Antimobbestrategi for Nærum Skole Gældende fra den 01-10-2010 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at tydeliggøre, hvordan vi på Nærum Skole arbejder for trivsel og mod mobning. BEGREBER

Læs mere

Vi ønsker, at Frederik Barfods Skole skal være et trygt og udviklende sted at være.

Vi ønsker, at Frederik Barfods Skole skal være et trygt og udviklende sted at være. Trivselsfolder Vi ønsker, at Frederik Barfods Skole skal være et trygt og udviklende sted at være. Fællesskabet og den enkeltes trivsel er afhængig af hinanden for at skabe et optimalt læringsmiljø. Det

Læs mere

Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse:

Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse: Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse: Hindsholmskolen ønsker, at eleverne i løbet af deres skoletid oplever ture/ ekskursioner i den omgivende verden. I skoleforløbet tilstræbes, at der planlægges

Læs mere

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal)

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Forventningsfolder Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Kirkebjerg Skoles forventningsfolder, som du her sidder med, er udarbejdet efter oplæg fra Skolebestyrelsen

Læs mere

Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole

Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole Inspiration til arbejdet i klasseforældrerådet fra skolebestyrelsen Juni 2011. Velkommen i klasseforældrerådet...2 Hvad er et klasseforældreråd?...2 Skolebestyrelsen...3

Læs mere

Idékatalog til Klasseforældrerådet

Idékatalog til Klasseforældrerådet Idékatalog til Klasseforældrerådet Velkommen i klasseforældrerådet og god arbejdslyst. Det er et ønske fra skolebestyrelsen, skolens lærere og ledelse, at der oprettes et klasseforældreråd i alle klasser.

Læs mere

Principperne for skole-hjem samarbejdet tager sit udgangspunkt i Folkeskoleloven:

Principperne for skole-hjem samarbejdet tager sit udgangspunkt i Folkeskoleloven: Dronninggårdskolen Principper for skole-hjem samarbejdet 1. Formål med skole-hjem samarbejdet Skole-hjem samarbejdet har til formål at skabe en tæt kontakt mellem skole og hjem, således at der etableres

Læs mere

Kontaktforældre på Bagsværd Skole

Kontaktforældre på Bagsværd Skole Kontaktforældre på Bagsværd Skole På Bagsværd Skole indgår forældrene som en aktiv og bidragende del af skolens hverdag. Bagsværd skole, Bagsværd Hovedgade 62, 2880 Bagsværd Telefon 39 57 31 00 E-mail:

Læs mere

Velkommen til Kongevejens Skole

Velkommen til Kongevejens Skole Velkommen til Kongevejens Skole På Kongevejens Skole arbejder vi for at give eleverne gode og meningsfyldte skoledage, hvilket er omdrejningspunktet for vores planlægning og udvikling. Vores pædagogiske

Læs mere

Giv dit barn en god skoletid! Trivsel og skole-hjem-samarbejde på Christianshavns Skole

Giv dit barn en god skoletid! Trivsel og skole-hjem-samarbejde på Christianshavns Skole Giv dit barn en god skoletid! Trivsel og skole-hjem-samarbejde på Christianshavns Skole Udgivet af Christianshavns Skoles skolebestyrelse August 2011 Indledning Man kunne fristes til at spørge om det virkelig

Læs mere

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Læs om Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Seminarieskolen Mylius Erichsens Vej 127 9210 Aalborg SØ Tlf. 9814 0744

Læs mere

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik Hvem Organisering Hvad kan de? Hvordan deltager jeg? Skolebestyrelsen Bestyrelsesmøder (10 årlige) Arbejdsgrupper & udvalg Sætte mål, lave principper,

Læs mere

Principper om: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 Skolebestyrelsens arbejde SORGPOLITIK TRIVSELSPOLITIK

Principper om: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 Skolebestyrelsens arbejde SORGPOLITIK TRIVSELSPOLITIK BREUM SKOLE med plads til alle men ikke til alt høj faglighed i trygge rammer skolen ud i verden verden ind i et godt sted at være et godt sted skolen at lære Der tages afsæt i følgende definition: Principper

Læs mere

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel.

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. Søndre Skole På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller

Læs mere

Princip for skole/hjem samarbejde på Byskovskolen

Princip for skole/hjem samarbejde på Byskovskolen Princip for skole/hjem samarbejde på Byskovskolen Overordnet princip Skole/hjemsamarbejdet på Byskovskolen bygger på gensidig åbenhed mellem bestyrelse, skole, hjem og elev. Udgangspunktet er tillid og

Læs mere

Kontaktforældre. Brårup Skole

Kontaktforældre. Brårup Skole Kontaktforældre Brårup Skole Kontaktforældrearbejdet ved Brårup Skole Velkommen som kontaktforælder på Brå rup Skole. Du har påtaget dig en vigtig opgave i forhold til at bidrage til at skabe god trivsel

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Velkommen til Ørebroskolen

Velkommen til Ørebroskolen Velkommen til Ørebroskolen Velkommen i Engen Kære forældre til børn i Engen Velkommen til Ørebroskolen og velkommen i Engen. Med denne lille folder ønsker vi at fortælle om skolegangen i Engen. Fra skoleåret

Læs mere

Principper: Forældresamarbejdet

Principper: Forældresamarbejdet Principper: Forældresamarbejdet Principper - Skolebestyrelsen Besluttet af: Skolebestyrelsen Oktober 2007 Skole-hjem-samarbejdet er et bærende princip på Asgård Skole. Der lægges vægt på dialog mellem

Læs mere

Trivselspolitik Sankt Annæ Skole

Trivselspolitik Sankt Annæ Skole Trivselspolitik Sankt Annæ Skole På Sankt Annæ skole sætter vi elevernes trivsel og personlige udvikling meget højt. Undersøgelser viser, at børns indlæringsevne og evne til social læring øges, hvis de

Læs mere

Forventningsfolder. Rathlouskolen

Forventningsfolder. Rathlouskolen Forventningsfolder Rathlouskolen Hvorfor vælge Rathlouskolen? Denne folder handler om de forventninger, du som forælder kan stille til os på Rathlouskolen og om de forventninger, vi stiller til dig. Folderen

Læs mere

Hærvejsskolen STÅR SAMMEN MOD MOBNING

Hærvejsskolen STÅR SAMMEN MOD MOBNING HVAD ER MOBNING? Hærvejsskolen STÅR SAMMEN MOD MOBNING Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver,

Læs mere

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Amager Fælled Skole er en skole med en vilje til at møde elever og forældre med respekt og en vilje til at dyrke mangfoldigheden. Men også en

Læs mere

Principper for forældreråd

Principper for forældreråd Principper for forældreråd På Gyvelhøjskolen vælges der et forældreråd i hver klasse. Forældrerådet har ingen formel magt, men udøver stor indflydelse på klassens sociale kultur og sammenhold gennem arbejdet

Læs mere

Idékatalog Thomasskolen.

Idékatalog Thomasskolen. Idékatalog Thomasskolen. Dette idékatalog indeholder en lang række idéer til fremme af trivsel i de enkelte klasser og årgange eller på tværs af disse. Forældrerådet maj 2012 Idékatalog Thomasskolen. Dette

Læs mere

Børn lærer bedst, når de fungerer socialt

Børn lærer bedst, når de fungerer socialt Børn lærer bedst, når de fungerer socialt 1 Indhold 1. Indledning... p. 3 2. Trivsel, konflikt, mobning... p. 4 3. Hvad gør vi for at forebygge mobning... p. 4 4. Hvad gør vi konkret, når mobning konstateres...

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i udskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til udskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Velkommen til Nørre Aaby Skole

Velkommen til Nørre Aaby Skole Nørre Aaby Skole Skolevænget 9 5580 Nørre Aaby Telefonnummer: 88885560 E-mail: nraasko@middelfart.dk www.naas.dk Skolebestyrelsen byder Velkommen til Nørre Aaby Skole Nørre Aaby Skole er en folkeskole,

Læs mere

Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever

Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever LERBJERGSKOLEN Skolebestyrelsen Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever Maj 2010 Indledning Skolebestyrelsens vision er, at Lerbjergskolen er attraktiv for lokalområdet, dvs. at Lerbjergskolen

Læs mere

Trivselsråd på Herskindskolen. Gode råd og ideer

Trivselsråd på Herskindskolen. Gode råd og ideer Trivselsråd på Herskindskolen. Gode råd og ideer Kære Trivselsråd Fundamentet for et godt skole - hjem samarbejde ligger ofte i et godt trivselsrådsarbejde. Klassearrangementer Samarbejdet kan bl.a. opbygges

Læs mere

Sølvgades Skole. Trivsel

Sølvgades Skole. Trivsel Sølvgades Skole Trivsel Sølvgades Skole Jeg kan godt lide, at der bliver taget så godt hånd om eleverne (Elev fra 9. klasse) Skolen emmer af nærvær og ånd. Den er gammel, men vi er stolte af den, fordi

Læs mere

Den Gode Klasse på Tofthøjskolen

Den Gode Klasse på Tofthøjskolen Den Gode Klasse på Tofthøjskolen Formål Den Gode Klasse er en samarbejdsform, som sigter på at styrke kendskabet og samarbejdet mellem forældrene i skolens klasser. Formålet er at styrke dialogen i forældregruppen

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

Antimobbestrategi Gedved Skole

Antimobbestrategi Gedved Skole Antimobbestrategi Gedved Skole Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at vedblive et miljø, hvor man kan udvikle sig, som er præget af tryghed, respekt, omsorg tolerance. Vores antimobbestrategi

Læs mere

Dagsorden til skolebestyrelsesmøde den 5. november 2018 kl

Dagsorden til skolebestyrelsesmøde den 5. november 2018 kl agsorden til skolebestyrelsesmøde den 5. november 2018 kl. 17.30-20.00 Lokale: Personalerummet Kl. 17.30 spiser vi sammen. Mødet begynder kl. 18.00. Tilstede: Jonna, Hanne, Claus, Kasper, Morten, William,

Læs mere

Mellemtrinnet. - vi binder skolen sammen

Mellemtrinnet. - vi binder skolen sammen Mellemtrinnet - vi binder skolen sammen Profil for mellemtrinnet på Holme Skole KÆRE FORÆLDRE I denne pixiudgave kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen, mens jeres barn går på mellemtrinnet

Læs mere

An#mobbestrategi Lind skole

An#mobbestrategi Lind skole An#mobbestrategi Lind skole Forord For at sikre fælles ejerskab 0l Lind Skoles an0mobbestrategi har alle skolens elever, medarbejdere, repræsentanter fra klassens forældreråd, skolebestyrelsen og skolens

Læs mere

STÅR SAMMEN MOD MOBNING

STÅR SAMMEN MOD MOBNING valby skole STÅR SAMMEN MOD MOBNING 2018 VALBY SKOLE MOBNING opstår pga. MANGLENDE SAMMENHOLD, LAV TOLERENCE OG STOR KEDSOMHED Kilde: Helle Rabøl Hansen ANTIMOBBESTRATEGI SAMMEN OM AT OPBYGGE GODE FÆLLESSKABER

Læs mere

Forældresamarbejde på Højgårdskolen

Forældresamarbejde på Højgårdskolen Forældresamarbejde på Højgårdskolen Overordnet målsætning: Målet for forældresamarbejdet på Højgårdskolen er gennem samarbejde og dialog mellem skole og hjem at sikre det enkelte barns trivsel og udvikling.

Læs mere

SSP i Næstved ønsker med dette diasshow at give inspiration til dannelse af forældrenetværk.

SSP i Næstved ønsker med dette diasshow at give inspiration til dannelse af forældrenetværk. Sammen kan vi mere! SSP i Næstved ønsker med dette diasshow at give inspiration til dannelse af forældrenetværk. Et godt forældresamarbejde er af stor betydning for at kunne styrke den sociale kapital

Læs mere

Kontaktforældre på Strandskolen

Kontaktforældre på Strandskolen Kontaktforældre på Strandskolen En særlig ånd at værne om Skolebestyrelsen på Strandskolen Vær med l at sikre et tæt samarbejde mellem hjem og skole Skolebestyrelsen byder dig velkommen som kontak orælder

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI BRYLLE SKOLE HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Politikker Politikker... 1 Ekstern kommunikationspolitik Mål og principper for den eksterne kommunikation Kommunikation af skolens

Politikker Politikker... 1 Ekstern kommunikationspolitik Mål og principper for den eksterne kommunikation Kommunikation af skolens Politikker Politikker... 1 Ekstern kommunikationspolitik... 2 1. Mål og principper for den eksterne kommunikation... 2 1.1 Kommunikation af skolens overordnede rammer... 2 1.2 Skole/hjem-samarbejde og

Læs mere

0. årgang på Auning Skole

0. årgang på Auning Skole Skoleåret 2018/19 0. årgang på Auning Skole Velkommen på 0. årgang På Auning Skole har vi ambitioner om at lave en skole, der rummer fremtidens komplekse krav. Vores opgave er at følge med den tid, børnene

Læs mere

Brande, 2012 november

Brande, 2012 november Brande, 2012 november TRIVELSESPOLITIK FOR PRÆSTELUNDSKOLEN Værdigrundlag Præstelundskolen vil kendetegnes som en anerkendende skole hvor alle børn og unge er en del af et fællesskab i et inkluderende

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014.

FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014. FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014. 1 Disse slides blev brugt til orienteringsmødet om skolereformen på Løsning skole den 3.6.2014. Disse slides kan nok ikke stå

Læs mere