Akupunktur betyder blot nåle-indstik. Akupunktur er en asiatisk diagnose- og behandlingsmetode

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Akupunktur betyder blot nåle-indstik. Akupunktur er en asiatisk diagnose- og behandlingsmetode"

Transkript

1 Fakta om akupunktur Fakta om akupunktur Akupunktur betyder blot nåle-indstik. Akupunktur er en asiatisk diagnose- og behandlingsmetode hvis egentlige oprindelse er totalt ukendt. Kina er den nation, der er i besiddelse af de fleste og bedst bevarede optegnelser om akupunktur (mellem og år gamle), men metoden har været anvendt overalt i Asien inden for samme tidsrum. De gamle asiatere fandt ud af, at sundhed opretholdes af en energi, der strømmer gennem 14 bestemte kanaler (meridianer) i kroppen. Talrige videnskabelige undersøgelser i såvel Kina som resten af verden viser, at: 1. akupunktur har en dybtgående virkning på kroppen. 2. adskillige lidelser kan påvirkes gunstigt med akupunktur visse kan tilmed helbredes. Hvordan virker akupunktur? Man kan sammenligne det at sætte nåle i kroppen under en akupunkturbehandling med det at taste et nyt program ind på en computer. Når nålene er sat rigtigt, kan programmet aflæses af hjerne og rygmarv, og kroppen kan nu bruge det nye program på en sådan måde, at den kan komme i bedre balance. Under akupunkturbehandlingen bliver der frigjort et hormonstof, det såkaldte endorfin. Dette endorfin er kroppens eget morfin. Endorfinet har morfinens positive egenskaber, som fx at være smertestillende og beroligende, men ikke de uheldige bivirkninger, som morfin kan have. Det er også endorfinerne, som gør akupunkturen så velegnet til tobaksafvænning. Anvendelse af akupunktur Tilstande, som Verdenssundhedsorganisationen WHO finder akupunktur-egnet til at behandle Allergier (høfeber, overfølsomhed) Asma Bihulebetændelse Fordøjelsesproblemer Gigt i albuer, hænder, knæ og skulder Hudproblemer Kroniske smerter (ryg-, led-, iskias-, nakke-) Kronisk træthed og generel uoplagthed Mave- tarmproblemer Menstruationsproblemer Migræne Overgangsalder Overvægt Søvnløshed Tobaksafhængighed Vand i kroppen Vinterdepression Kilde:

2 Fakta om zoneterapi Hvad er zoneterapi? Zoneterapi er den mest udbredte af de alternative behandlingsformer, vi kender i Danmark. Ved at massere bestemte zoner på fødderne påvirkes kroppens energisystem, så dens egne helende og helbredende kræfter stimuleres. Nogen egentlig videnskabelig forklaring på hvorfor zoneterapien virker, har man ikke, men man har dog kunnet måle og iagttage følgende i forbindelse med behandlingerne: Blodgennemstrømningen øges og samtidig afslappes muskulaturen. Kombinationen af dette gør, at næringsstoffer og ilt lettere kan flyde med blodet til væv/celler, samtidig med at affaldsstoffer kan borttransporteres. Denne effekt har særlig betydning, når det gælder kroppens udrensningsorganer, dvs. nyrer, lever, lunger og tarmsystem. Med en øget blodgennemstrømning får organerne bedre betingelser for at kunne arbejde mere effektivt. Der sker antagelig en øget produktion af neurohormoner, som kaldes endorfiner og enkefaliner. Disse stoffer kan måles i blodet, og har en morfinlignende effekt hvilket vil sige, at de virker afslappende og smertelindrende. Desuden er der formodninger om, at der sker en afslapning og stabilisering af det autonome nervesystem, dvs. den del af nervesystemet, som er uden for viljens kontrol. Denne stressforløsning bør ikke undervurderes, da den overvejende del af vore dages sygdomsproblemer givetvis er forårsaget af stress. De forandringer/spændinger, som kan føles i fodens struktur ved en zoneterapibehandling mindskes. Efter en serie behandlinger opleves ofte, at disse spændinger forsvinder, og klientens symptomer aftager eller ophører. Anvendelse af zoneterapi Smerter eller problemer i knogler/muskler/led, herunder arbejdsbetingede skader, hovedpine/migræne, stress, psykiske problemer, kredsløbsproblemer, gigtproblemer, luftvejsproblemer (astma/bronkitis), hormonelle problemer, betændelser, infektioner m.m. Kilde:

3 Fakta om massage Hvad er massage? Længe før vor tidsregning brugte kineserne massage, og hos grækerne, ægypterne, tyrkerne og romerne var massagen højt udviklet. Lægekunstens fader, Hippokrates fra det antikke Grækenland, beskrev flere hundrede år før vor tidsregning - massage som behandling af skader og kramper. I århundreder efter Hippokrates arbejdede massører videre på at udforske forholdet mellem hårdhedsgrad, behandlingshyppighed og effekt på vævet, som vi arbejder med i dag. I begyndelsen af 1800-tallet kom massagen for alvor til Norden. Den verdenskendte gymnastik- og atletikpædagog P. H. Ling ( ) beskrev massagens indvirkning på muskelarbejdet, og efter sine studier i bl.a. Kina og Grækenland, vendte hjem til Sverige for at udvikle den massageform man ser i Norden i dag; den klassiske massage. Hvad gør massage? Massage er baseret på kroppens anatomiske opbygning og fokuserer på, at få bevægeapparatet til at fungere optimalt. Hvis en muskel overanstrenges trækker den sig sammen, og derved kommer der ikke tilstrækkelig blodcirkulation til musklen. Herved ophobes affaldsstoffer i musklerne. Disse affaldsstoffer giver myoser og muskelspændinger, som kan være meget smertefulde. Ved massage gennemarbejder man muskulaturen. Med viden og kendskab hertil, benyttes forskellige massageteknikker til at blødgøre musklerne og strække senerne. Musklernes kapillærer udvides, blodcirkulationen forbedres og musklerne afslappes, hvilket bevirker, at spændinger og infiltrationer forsvinder. Kroppen frigiver hormonstoffet endorfin, som virker smertestillende og beroligende. Lymfesystemet stimuleres, så kroppens affaldsstoffer frigives. Anvendelse af massage Massage kan bruges til forebyggelse og behandling af arbejdsrelaterede skader i bevægeapparatet. Det kan fx være overbelastning af muskler og led, smerter i ryg, skuldre, arme, nakkeproblemer, stress, hovedpine/migræne, musearm, tennisalbue, sovende fingre, akutte muskellidelser, m.m. Kilde:

4 Laser Akupunktur Rygestop uden bivirkninger med smertefri Kom i gang! Det er enkelt fastsæt en dato for dit rygestop. - Bestil tid til rygestopbehandling. - Laser rygestopbehandling er smertefri. - Den er effektiv med høj afvænningsprocent. - Det går hurtigt - Behandlingen er uden bivirkninger. - Behandlingen er skånsom tåles af alle. Mange gode erfaringer med rygestop behandlinger. Sundhedsforsikringer En stor del af forsikringsselskaberne yder via deres sundhedsforsikring tilskud til akupunktur udført af medlemmer af Praktiserende Akupunktører (PA) og RAB, som er sammenslutningen af registrerede alternative behandlere. Er du i besiddelse af egen sundhedsforsikring, eller er du forsikret gennem din forsikring på arbejdspladsen, kan du få betalt dine behandlinger via dit forsikringsselskab. Indtil videre yder følgende forsikringsselskaber tilskud til akupunktur i deres sundhedsforsikringer: Codan, Topdanmark, Tryg, Danica, Trekroner, FSP pension, International Health Insurance Danmark, PFA, Alm. Brand, Runa Forsikring. Ovennævnte selskaber er på positivlisten, men flere andre selskaber dækker også behandlingerne helt eller delvist. Det kommer dog an på, hvilken forsikring som er tegnet, på forsikringsselskabets vurdering af skaden/sygdommen, samt om behandlingen bliver dækket. Derfor skal der altid tages kontakt til forsikringsselskabet, inden du begynder en behandling, såfremt du ønsker at få dækket behandlingen. Tryg Smertefri har som det eneste selskab også en forsikring, som dækker forebyggende akupunkturbehandling.

5 Patient forløb. Migræne En klient henvender sig med migræne en lidelse som har generet klienten igennem mange år. Familielivet er stærkt begrænset da kræfterne oftest kun rækker til passe jobbet. Når pgl. kommer hjem fra job er det ikke sjældent at det er direkte i seng. Akupunkturen dæmper symptomerne allerede efter første behandling, de følgende behandlinger er med få dages interval, derefter øges perioden mellem behandlingerne, og kun nu holdes på en behandling pr mdr. Skulder smerter, En klient henvender sig med generende smerter højre skulder, denne smerte har stået på i flere år, besøg hos flere specialister har ikke afhjulpet problemet. Efter en behandling med nåleakupunktur og TP lampe bliver klienten smertefri, men ønsker for en sikkerhedsskyld en ekstra behandling da hun ikke kan tro, at en enkelt behandling havde afhjulpet problemet. Rygestop, En klient ønsker at holde op med at ryge, efter at have sikret mig, at klienten er reelt motiveret gives akupunktur behandling med smertefri laser. Klienten er istand til at stoppe med ryge efter 1 behandling. Klienten beskriver hvorledes ryge-trangen var væk da pgl. forlader klinikken. Gitte Rygestop! Jeg startede i en tidlig alder med at ryge, for at være hel præcis var jeg 13 år. Mit cigaretforbrug steg og steg. Veninder, forældre forsøgte i flere år at motivere mig til at stoppe. Jeg forsøgte flere gange UDEN held, jeg prøvede en kold tyrker, hypnotisør, men det holdt ikke. For hver gang jeg prøvede at stoppe steg forbruget. En morgen vågnede jeg med sved på panden og ondt i mine lunger og jeg hostede og spruttede. Her bestemte jeg mig for, at nu skulle det være slut, jeg fastsatte en dato. Jeg havde hørt om akupunktur, og flere af mine venner og familie havde haft held med rygestop ved hjælp af det. Jeg bestilte en tid indstillede mig på behandling, jeg fornemmede ret hurtigt, at abstinenserne var væk, både de fysiske og de psykiske, allerede om aftenen kunne jeg mærke en ro falde over mig. Min historie er kort og godt, at jeg gik fra 30 0 smøger ved hjælp af akupunktur. Jeg er stolt, og jeg kan slet ikke forstå at jeg ikke har givet mig selv den gave før. Jeg håber, at mange vil læse min historie og blive motiveret til rygestop! Peter Jeg var ovre hos jer Mandag d 14/ og få foretaget en laserbehandling for rygestop.. Jeg havde tid hos jer kl 14,00 men var der allerede kl Jeg slukkede den sidste smøg kl 13.20, lige før jeg gik hen og bankede på hos jer. Jeg er stadig, den dag idag, røgfri og har det skønt med det..

6 Jeg har anbefalet jer til alle dem jeg kender der vil holde op med at ryge. Jeg stoppede selv pga min datter der på daværende tidspunkt, var 17 måneder. Hun blev 2 år d 27. November og skal være storesøster til April. Endnu engang mange tak for hjælpen. Behandlinger: Første behandling er også en konsultation, der typisk indledes med samtale, puls- og tungediagnose, der giver grundlag for diagnose og videre behandling. Akupunktur: Behandlingen foregår ALTID med sterile engangsnåle. Der mærkes et lille prik, når nålene prikkes igennem huden, og efterfølgende kan der i nogle tilfælde mærkes lidt snurren eller sitring omkring nålen. Øreakupunktur: Når man anvender øreakupunktur, er effekter næsten den samme som ved tradiotionel akupunktur, der bruges ALTID sterile engangsnåle. Men øreakupunktur er der også mulighed for at bruge små engangspermanåle der så kan sidde i øret op til 1 uge, eller små magnet kugler. Moxabehandling: Moxa er en cigar der er lavet af gråbynke, varmen stimulere akupunkturpunkter, muskler og led. Cigarens holdes ca. 10 cm. fra huden og stimulere akupunkturpunkterne, behandlingen er helt smertefri. TDP Lampe: Den moderniserede udgave af den infrarøde lampe. TDP lampen er forsynet med en metalplade belagt med en speciel sammensætning af 33 forskellige mineraler. Når pladen i lampen opvarmes ved hjælp af elektricitet, udsender den elektromagnetiske bælger. TDP lampen er specielt effektiv til behandling af muskel- og ledsmerter samt betændelsestilstande som tennisalbue og frossen skulder. Sugekopper: Sugekopperne skaber et vacuum i glasset, der sættes på huden, og derved påvirker punkterne. Behandlingen er smertefri.

Sundhed og velvære i hjertet af København. NyHED! Solar Plexus klinik i Værløse. Solar Plexus

Sundhed og velvære i hjertet af København. NyHED! Solar Plexus klinik i Værløse. Solar Plexus Sundhed og velvære i hjertet af København Solar Plexus NyHED! Solar Plexus klinik i Værløse Indhold Massage Dybdemassage Fysiurgisk massage Afspændende massage Graviditetsmassage Ansigt, nakke og hovedbund

Læs mere

Professionelle uddannelser inden for sundhed og sport

Professionelle uddannelser inden for sundhed og sport Professionelle uddannelser inden for sundhed og sport Sportsmassør Sportsakupunktur Sportszoneterapeut Sportscoaching Sportsterapeut Sportsskadeterapeut Sportsernæring København - Roskilde Bliv Fysioterapeuteksamineret

Læs mere

Pas godt på dig selv. Du skal holde længe

Pas godt på dig selv. Du skal holde længe Pas godt på dig selv. Du skal holde længe 1 INDHOLD Kroppens udfordringer s. 6 Hvor er det typisk, det går galt? s. 8 Forebyggelse s. 14 10 gør kroppen glad-tricks s. 14 Forebyg skader derhjemme s. 18

Læs mere

Lærebog i Kranio-Sakral Terapi. Stanley Rosenberg

Lærebog i Kranio-Sakral Terapi. Stanley Rosenberg Lærebog i Kranio-Sakral Terapi Stanley Rosenberg www.stanleyrosenberg.com Udgivet september 2009. Stanley Rosenberg, forfatter til denne tekst, har copyright til denne tekst og er hermed fuldt beskyttet

Læs mere

ZONETERAPEUT UDDANNELSEN ODENSE ZONECOLLEGE ZCD RUGÅRDSVEJ 46, 5000 ODENSE C. zcd-odense.dk info@zcd-odense.dk tlf. 2577 3435

ZONETERAPEUT UDDANNELSEN ODENSE ZONECOLLEGE ZCD RUGÅRDSVEJ 46, 5000 ODENSE C. zcd-odense.dk info@zcd-odense.dk tlf. 2577 3435 ZONETERAPEUT UDDANNELSEN ODENSE ZONECOLLEGE ZCD RUGÅRDSVEJ 46, 5000 ODENSE C zcd-odense.dk info@zcd-odense.dk tlf. 2577 3435 Forord Velkommen til Odense Zonecollege ZCD. Hos Odense Zonecollege ZCD kan

Læs mere

ET GODT HELBRED Lynguiden ET GODT HELBRED. Lynguiden. Banebrydende, visionært, intellligent! Helt naturligt!

ET GODT HELBRED Lynguiden ET GODT HELBRED. Lynguiden. Banebrydende, visionært, intellligent! Helt naturligt! ET GODT HELBRED Banebrydende, visionært, intellligent! Helt naturligt! Hilser denne bog velkommen. Fortæller hvad den almene folkeoplysning og politikere forsømmer. Noget, der burde være almen viden..

Læs mere

MASSAGEKURSET I HØNG. Skrevet af Marieanne Larsen

MASSAGEKURSET I HØNG. Skrevet af Marieanne Larsen MASSAGEKURSET I HØNG Skrevet af Marieanne Larsen Hvor tit er I selv ikke lidt ømbenet efter at have ligget forkert eller trådt forkert på en gåtur? Det samme sker også for vores hund, men den viser desværre

Læs mere

LotusHealthCare.dk. Dit Center for Sundhed Behandling & Selvudvikling

LotusHealthCare.dk. Dit Center for Sundhed Behandling & Selvudvikling LotusHealthCare.dk Akupunktur. Aura-analyse/video. Afdødekontakt Bio-Feedback. Clairvoyance. Coaching. Detox Fjernhealing. Harmonisering. Healing. Homeopati Irisanalyse. Jordstråler. Kampkunst. Kinesiologi

Læs mere

Sådan håndterer jeg stress

Sådan håndterer jeg stress EN INFORMATIONS- FOLDER Fredericia Kommunes Sundhedsguide Sådan håndterer jeg stress 1 Baggrund I Fredericia Kommune vil vi gerne hjælpe dig til et sundere liv og et bedre helbred. Derfor har vi udarbejdet

Læs mere

Min historie med ITP. Foto: Privat

Min historie med ITP. Foto: Privat Min historie med ITP Martin var 26 år, da han i marts 2013 fik konstateret ITP. Her kan du læse hans historie og hans oplevelse af hele forløbet fra de første sygdomstegn til i dag, hvor han er uden for

Læs mere

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne?

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne? Hvor aktiv var du inden du blev syg? Før jeg fik konstateret brystkræft trænede jeg ca. fire gange om ugen. På daværende tidspunkt, bestod min træning af to gange løbetræning, to gange yoga og noget styrketræning

Læs mere

RAFFINADERIET.DK. stress. - få inspiration til at bryde et negativt stressmønster til gavn for humør, hoved og helbred. www.srg.dk

RAFFINADERIET.DK. stress. - få inspiration til at bryde et negativt stressmønster til gavn for humør, hoved og helbred. www.srg.dk RAFFINADERIET.DK stress - få inspiration til at bryde et negativt stressmønster til gavn for humør, hoved og helbred Håndbog om stress Anshv. redaktør: Direktør Else-Marie Stilling Tekst: Marie Gjerum,

Læs mere

Sådan forebygger og behandler du rygsmerter

Sådan forebygger og behandler du rygsmerter Sådan forebygger og behandler du rygsmerter Hver anden dansker lider af rygsmerter, og det koster samfundet milliarder af kroner. Der er derfor mange gode grunde til at bekæmpe de ubehagelige smerter.

Læs mere

liv&sjæl TEMA Styrk dit åndedræt Lær at elske dig selv fantastisk familieliv lev grønt Bliv vægtvogter med hang til grøn mad

liv&sjæl TEMA Styrk dit åndedræt Lær at elske dig selv fantastisk familieliv lev grønt Bliv vægtvogter med hang til grøn mad liv&sjæl Magasinet for bevidst livskvalitet Nr. 5 - oktober/november 2013 Kr. 48,00 TEMA Styrk dit åndedræt Coach dig selv til et fantastisk familieliv Derfor bør du give dig selv alenetid Lev let lev

Læs mere

INFORMATION OM FUNKTIONELLE LIDELSER. Når kroppen siger fra

INFORMATION OM FUNKTIONELLE LIDELSER. Når kroppen siger fra INFORMATION OM FUNKTIONELLE LIDELSER Når kroppen siger fra Det ville være nemt, hvis kroppen bare var en maskine 2 Når kroppen siger fra Maven gør ondt. Hovedet er ved at eksplodere. Svimmelheden er næsten

Læs mere

Medicin på botilbud for mennesker med psykiske lidelser. Mellem sikkerhed og pædagogik.

Medicin på botilbud for mennesker med psykiske lidelser. Mellem sikkerhed og pædagogik. Medicin på botilbud for mennesker med psykiske lidelser. Mellem sikkerhed og pædagogik. Oplæg på temadagen i Århus den 10. november 2008 Birthe Drejergaard: Et medicinpædagogisk afsæt Lene Fantassi: Alternativer

Læs mere

Pernille Olsen www.pernilleo.dk. Pernille Olsen Energi-terapeut og Energetix forhandler. Pernille Olsen 6118 4360 pernille@pernilleo.

Pernille Olsen www.pernilleo.dk. Pernille Olsen Energi-terapeut og Energetix forhandler. Pernille Olsen 6118 4360 pernille@pernilleo. Pernille Olsen Energi-terapeut og Energetix forhandler Baggrund. Jeg har gennem en årrække arbejdet som energi-terapeut i kraft af mine uddannelser som: Kranio Sakral behandler EFT Practioner Reiki Healer

Læs mere

rygestop-guide 2008/09

rygestop-guide 2008/09 rygestop-guide 2008/09 Indhold nyttige adresser Forberedelse www.sst.dk 1 Rygestop 14 Første uge 18 Anden uge 22 Tredje-fjerde uge 28 På længere sigt 32 Sundhedsstyrelsens hjemmeside med mange informationer

Læs mere

Charlotte Eicke. Forfangenhed. Sidste stop på vejen?

Charlotte Eicke. Forfangenhed. Sidste stop på vejen? Charlotte Eicke Forfangenhed Sidste stop på vejen? Forstå, hvorfor din hest bliver forfangen og lær, hvad du selv kan gøre for at forebygge og behandle Charlotte Eicke Forfangenhed Sidste stop på vejen?

Læs mere

RAB FORUM. Kursuskatalog 2008 / 09

RAB FORUM. Kursuskatalog 2008 / 09 RAB FORUM registrerede alternative behandlere Kursuskatalog 2008 / 09 Forening for traditionel kinesisk zoneterapi Brancheforeningen for Fysiurgisk Massage Skandinavisk forening for zoneterapeuter Sammenslutning

Læs mere

Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS. 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud

Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS. 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud Indledning Hvorfor er det, at jeg har skrevet denne bog? Der findes så mange andre bøger, der handler om stress og om at få

Læs mere

Gode råd til uddannelse og arbejde. Gravid med leddegigt. 9veje til et godt sexliv. Leddegigten skal ikke definere mig MED LEDDEGIGT

Gode råd til uddannelse og arbejde. Gravid med leddegigt. 9veje til et godt sexliv. Leddegigten skal ikke definere mig MED LEDDEGIGT Leddegigten skal ikke definere mig MED LEDDEGIGT Gode råd til uddannelse og arbejde Gravid med leddegigt 9veje til et godt sexliv Motion Sundhed Ferie Behandling Smertelindring Det sociale liv Parforhold

Læs mere

Søren Noah 2008. www.noah2900.dk/hgweb

Søren Noah 2008. www.noah2900.dk/hgweb Søren Noah 2008 www.noah2900.dk/hgweb Arbejdsmiljø, arbejdsskader & fjernarbejde m. IT Vi har alle sammen hørt skrækkelige historier om folk, som p.g.a. stillesiddende arbejde med tastatur, mus og skærm

Læs mere

Naturlig hjælp til kvinder

Naturlig hjælp til kvinder Naturlig hjælp til kvinder Forening til oplysning om homøopatiske lægemidler og antroposofisk lægekunst Kære læser De fleste kvinder oplever, at der ofte optræder forskellige ubalancer i deres liv. Det

Læs mere

Om afstresning fokus på kroppen

Om afstresning fokus på kroppen Om afstresning fokus på kroppen Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter jeg fokus på

Læs mere

liv&sjæl yogaterapi Hvorfor faste? indre frihed FARV DIG GLAD Mindful

liv&sjæl yogaterapi Hvorfor faste? indre frihed FARV DIG GLAD Mindful liv&sjæl magasinet for bevidst livskvalitet Nr. 3 juni juli 2015 Kr. 54,95 (Norge: 69,00 NOK) magasinet for bevidst livskvalitet Mindful yogaterapi Hvorfor faste? Rytmisk berøring Om at opgive sig selv

Læs mere

Sundhedsmappe. Indflydelse på egen sundhed. CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland

Sundhedsmappe. Indflydelse på egen sundhed. CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland Sundhedsmappe Indflydelse på egen sundhed CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland Min sundhedsmappe I denne mappe kan du samle dine ting om sundhed. Der er i forvejen sat noget ind, men

Læs mere

Naturlig hjælp til børn

Naturlig hjælp til børn Naturlig hjælp til børn Forening til oplysning om homøopatiske lægemidler og antroposofisk lægekunst 1 Kære læser Dette hæfte henvender sig først og fremmest til forældre, der ønsker at behandle deres

Læs mere

Foreningen Danske Fysiurgiske Massører

Foreningen Danske Fysiurgiske Massører ISSN 1903-4121 3 x Mit massørliv: Thøger Pauli Mads Chr. Jensen Martin Albæk Birte Lajer: Få fod på persondataloven Skolemassage: Massage mod mobning Tema: Stress af med musik FDFM ønsker alle en rigtig

Læs mere

Sygdom og ulykke om bord - hvad kan fritidssejleren gøre?

Sygdom og ulykke om bord - hvad kan fritidssejleren gøre? Sygdom og ulykke om bord - hvad kan fritidssejleren gøre? Hvor alvorlig er sygdommen? Hvor alvorlig er ulykken? Hvad kan vi gøre om bord? Hvornår skal vi kontakte læge? Hvordan får vi fat i en læge? Søg

Læs mere