PASMANUAL. Indfødsretsudvalget IFU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 27 Offentligt. Februar J.nr.: POLITIOMRÅDET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PASMANUAL. Indfødsretsudvalget IFU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 27 Offentligt. Februar J.nr.: POLITIOMRÅDET"

Transkript

1 Indfødsretsudvalget IFU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 27 Offentligt POLITIOMRÅDET Februar 2018 J.nr.: NATIONALT FÆRDSELSCENTER PAS OG KØREKORT Juridisk Færdselssektion Polititorvet København V Telefon: Telefax: PASMANUAL pol-paskorekort@politi.dk Web:

2 Side Statsborgerskab pasbekendtgørelsens 3 og 8 Hvis kommunen på baggrund af de foreliggende vejledninger fra Udlændinge- og Integrationsministeriet ikke kan fastlægge pasansøgerens indfødsret, må pasansøgeren henvises til selv at rette henvendelse til ministeriets Indfødsretskontor. Det kan have store konsekvenser at udstede et dansk pas til en udenlandsk statsborger.

3 Krav om dansk statsborgerskab i pasbekendtgørelsens 3, stk. 1 Side 23 For at få udstedt dansk, grønlandsk eller færøsk pas skal ansøgeren være dansk statsborger (det vil sige have dansk indfødsret). Der er ikke krav om, at personen skal have (fast) bopæl i Danmark. Selvom en pasansøger har fast ophold i udlandet, kan vedkommende frit benytte f.eks. et ferieophold i Danmark til at indgive ansøgning om pas både til sig selv og sine børn. Kommunen skal sikre sig i forbindelse med modtagelse af en ansøgning om dansk pas, at pågældende har dansk indfødsret. Hvis ansøger ikke er kendt i pasregisteret, skal ansøgeren på anden vis dokumentere, at vedkommende har dansk indfødsret. Dette fremgår af pasbekendtgørelsens 6, stk. 3. Det fremgår af pasbekendtgørelsens 8, at kommunen om nødvendigt kan afkræve pasansøgeren nærmere dokumentation for, at ansøgeren har dansk indfødsret Kontrol af oplysninger om statsborgerskab fra ansøger Kommunen skal sikre sig, at oplysningerne på ansøgningen fra borgeren er korrekte. Kommunen skal være opmærksom på, at ansøgere, som svarer nej til spørgsmålet om dansk indfødsret og/eller ja til spørgsmålet om andet statsborgerskab på ansøgningsblanketten, kan have fortabt deres danske indfødsret. Se nærmere herom i afsnittet Endelig skal kommunen være særlig opmærksom på, at ikke alle personer, der er født i Danmark, er danske statsborgere, og at ikke alle personer, der har en dansk forælder, er danske statsborgere. Det er navnlig forældrenes statsborgerskab på tidspunktet for et barns fødsel, der har betydning for, om barnet erhverver dansk indfødsret (statsborgerskab) ved fødslen. De nærmere regler herom findes i indfødsretsloven. Se nærmere herom i afsnittet Kommunen bør være særligt opmærksom på, at forældrene kan fremstå som danske (udseende, sprog) uden at være det efter reglerne. Derfor bør

4 kommunen altid orientere sig i reglerne for, hvornår dansk statsborgerskab kan foreligge eller eventuelt være mistet og i tilfælde af tvivl kontakte Indfødsretskontoret i Udlændinge- og Integrationsministeriet. Side 24 Hvis ansøger i Det Centrale Personregister (CPR) er opdateret med andet statsborgerskab end dansk, advares kommunen ved oprettelse af pas til vedkommende i Pasregisteret. Advarslen hindrer ikke på teknisk vis kommunen i at udstede pas. Dette skyldes, at oplysningen om statsborgerskab i Det Centrale Personregister (CPR) ved en fejl kan være angivet som andet end dansk eller som ukendt. Kommunen kan dog udstede pas, hvis der fremlægges tilstrækkelig dokumentation for ansøgers danske indfødsret jf. pasbekendtgørelsens 8. Sagen skal altid forelægges en leder, og der skal oprettes en journalsag, hvori baggrunden for pasudstedelsen skal fremgå. Hvis det besluttes at udstede pas, bør kommunen være pasansøger behjælpelig med opdatering af oplysningen om statsborgerskab til dansk i Det Centrale Personregister forud for bestillingen af pas, således at stamoplysninger om en person er ens på tværs af de forskellige systemer. Hvis det ikke er muligt for kommunen at rette i Det Centrale Personregister, skal borgeren henvises til den myndighed, der kan hjælpe. Når pasansøger er opdateret med dansk statsborgerskab i Det Centrale Personregister, kan kommunen genoptage pasbestillingen i pasregisteret. En registrering i Det Centrale Personregister af en person som dansk statsborger kan ikke altid lægges til grund i forbindelse med fastlæggelsen af statsborgerskabet, da der i Det Centrale Personregister kan være sket fejlregistreringer. Kommunen bør være opmærksom på, om der fremgår relevante oplysninger om statsborgerskab i feltet Kommunale noter i Det Centrale Personregister. Hvilken dokumentation er tilstrækkelig Statsborgerretsbevis/indfødsretsbevis udstedt af et relevant ressortministerium er som udgangspunkt tilstrækkeligt bevis for, at den eller de personer, som er nævnt deri, har dansk indfødsret. Det samme gælder et bevis udstedt af en statsforvaltning (forud for den 1. januar 2007 et statsamt eller Københavns Overpræsidium), Rigsombudsmanden på Færøerne eller Rigsombudsmanden i Grønland for, at den eller de deri nævnte personer har erhvervet dansk indfødsret ved erklæring.

5 Side 25 Kommunen skal dog være opmærksom på, at den eller de personer, der er anført på beviset, kan have mistet sin danske indfødsret. Se nærmere herom i afsnittet Danske diplomatiske og konsulære repræsentationer har ingen bemyndigelse til at udstede bevis for, at en person er dansk statsborger. Dansk nationalitetspas kan ikke i sig selv anses som bevis for dansk indfødsret Regler om erhvervelse af dansk indfødsret ved fødsel, legitimation, adoption eller erklæring Dansk indfødsret kan erhverves i henhold til indfødsretsloven ved 1) fødsel, 2) legitimation, 3) adoption eller 4) erklæring, hvis den pågældende opfylder de betingelser, der følger af indfødsretsloven. Herudover kan dansk indfødsret i henhold til grundlovens 44 erhverves ved naturalisation, hvis den pågældende opfylder de politisk fastsatte retningslinjer for optagelse på et lovforslag om indfødsrets meddelelse (cirkulæreskrivelsen). Afgørende for erhvervelse af dansk indfødsret ved fødsel, forældrenes indgåelse af ægteskab (legitimation) eller adoption er reglerne i den indfødsretslov, der var gældende på tidspunktet for henholdsvis fødslen, forældrenes indgåelse af ægteskab eller adoptionen. Den gældende indfødsretslov findes i lovbekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 med senere ændringer (senest ændret ved lov nr af 13. december 2016). Vær opmærksom på, at der efter dette tidspunkt kan ske ændringer af indfødsretsloven, der kan have betydning for erhvervelsen af dansk indfødsret. Udlændinge- og Integrationsministeriet kan høres i tilfælde, hvor der er tvivl om den pågældendes erhvervelse af dansk indfødsret. Kommunen vil i sådanne tilfælde enten kunne rette henvendelse til ministeriet (uim@uim.dk), der vil kunne vejlede generelt om reglerne om dansk indfødsret, eller foranledige, at ansøgeren indsender en ansøgning om bevis for dansk indfødsret.

6 A. Erhvervelse ved fødslen Et barn, der er født den 1. juli 2014 eller senere, erhverver dansk indfødsret ved fødslen, hvis faren, moren eller medmoren er dansk, uanset hvor barnet er født, og uanset om forældrene er gift, jf. indfødsretslovens 1. Side 26 For så vidt angår børn født i perioden mellem den 1. februar 1999 og den 31. juni 2014 i Danmark, erhverves dansk indfødsret ved fødslen, hvis faren eller moren er dansk, uanset om forældrene er gift. For børn født i perioden mellem den 1. januar 1979 og den 31. januar 1999 i Danmark, sondres der mellem børn født i ægteskab og børn født uden for ægteskab. Et barn født i ægteskab erhverver indfødsret ved fødslen, hvis blot den ene af forældrene har dansk indfødsret. Et barn født uden for ægteskab erhverver kun dansk indfødsret, hvis moren har dansk indfødsret. For så vidt angår børn født i perioden mellem den 1. januar 1979 og den 1. juli 2014 i udlandet, sondres der mellem børn født i og uden for ægteskab. Et barn født i ægteskab erhverver indfødsret ved fødslen, hvis blot den ene af forældrene har dansk indfødsret. Et barn født uden for ægteskab erhverver kun dansk indfødsret, hvis moren har dansk indfødsret. For børn født mellem den 1. januar 1951 og den 31. december 1978 erhverver et barn født i ægteskab dansk indfødsret, hvis faren er dansk. Et barn erhverver endvidere i denne periode dansk indfødsret ved fødslen, hvis det er født i Danmark og i ægteskab af en dansk mor og en far, hvis faren ikke har statsborgerret i noget land, eller hvis barnet ikke ved fødslen erhverver farens statsborgerskab. Et barn født uden for ægteskab erhverver kun dansk indfødsret, hvis moren har dansk indfødsret. Betingelserne for erhvervelse af dansk indfødsret ved fødslen skal være opfyldt på tidspunktet for barnets fødsel. Hvis dette ikke er tilfældet, vil barnet ikke have erhvervet dansk indfødsret ved fødslen. Særligt vedrørende bigamiske ægteskaber Børn født i et bigamisk ægteskab ligestilles med børn født uden for ægteskab, jf. indfødsretslovens 1, jf. 2 B. Bestemmelsen i indfødsretslovens 2 B trådte i kraft den 1. juli 2002.

7 Side 27 Et barn, der er født i et bigamisk ægteskab den 1. juli 2014 eller senere, erhverver dansk indfødsret ved fødslen, hvis faderen, moderen eller medmoderen er dansk, jf. indfødsretslovens 1. Børn født i udlandet uden for ægteskab af en udenlandsk mor og en dansk far inden den 1. juli 2014 vil som anført ovenfor ikke erhverve dansk indfødsret. Et barn født i et bigamisk ægteskab mellem en udenlandsk mor og en dansk far i udlandet erhverver dermed heller ikke indfødsret i denne situation. Et barn født i udlandet i et bigamisk ægteskab mellem en dansk far og en udenlandsk mor bliver ikke betragtet som født i ægteskab, selv om det første ægteskab ophører. Barnet erhverver således heller ikke indfødsret i denne situation. Et barn født i et bigamisk ægteskab i perioden mellem den 1. juli 2002 og den 1. juli 2014 vil være henvist til at søge om dansk indfødsret ved naturalisation. Et barn født før den 1. juli 2002 i et bigamisk ægteskab mellem en dansk far og en udenlandsk mor erhverver dansk indfødsret ved fødslen, idet børnene betragtes som født i ægteskab. Det er dog en forudsætning, at ægteskabet kan anerkendes i Danmark. B. Erhvervelse ved forældrenes senere indgåelse af ægteskab (legitimation) Et barn, som ikke har erhvervet dansk indfødsret ved fødslen, fordi barnet er født uden for ægteskab af en udenlandsk mor og en dansk far i udlandet før den 1. juli 2014, erhverver dansk indfødsret ved forældrenes efterfølgende indgåelse af ægteskab, hvis barnet er ugift og under 18 år på tidspunktet for ægteskabets indgåelse, jf. indfødsretslovens 2. Det er dog en forudsætning herfor, at faderen havde dansk indfødsret på tidspunktet for barnets fødsel. Et barn, der er født i udlandet uden for ægteskab af en dansk far og en udenlandsk mor i perioden fra den 12. oktober 1993 til den 30. juni 2014, og hvor forældrene ikke efterfølgende har indgået ægteskab, kan optages på et lovforslag om indfødsrets meddelelse uden at opfylde de almindelige betingelser for naturalisation, jf. 16 i cirkulæreskrivelse nr af 13. oktober 2015.

8 Dokumentation for indfødsrettens erhvervelse En forudsætning for erhvervelse af dansk indfødsret er, at slægtskabet til den danske forælder samt ægteskabet mellem forældrene i de tilfælde, hvor dette er nødvendigt for erhvervelsen, kan dokumenteres. Side 28 Som dokumentation for slægtskab til danske forældre fremlægges ansøgerens og forældrenes fødselsattester. Som dokumentation for forældrenes ægteskab fremlægges en vielsesattest. Såvel faderen som moderen skal fremgå af ansøgerens fødselsattest. Kommunen skal være opmærksom på, at der i enkelte tilfælde kan være tale om urigtige oplysninger på fødselsattesten. Der er særlige retningslinjer for dokumentationskravet, hvor slægtskabet eller ægteskabet skal dokumenteres ved udenlandske dokumenter. Det er en forudsætning, at de udenlandske dokumenter kan anerkendes efter dansk ret. Det betyder, at det i relation til slægtskabet undersøges, om dette kan anses for fastslået med dokumentet, og at ægteskabet skal være gyldigt i såvel indgåelseslandet som i Danmark. Eksempelvis vil et ægteskab, der er indgået efter islamisk ret, ikke umiddelbart kunne anerkendes efter dansk ret. Tilsvarende gælder også i tilfælde, hvor der ikke umiddelbart er tale om en vielse i almindelig forstand, eksempelvis hvor vielsen er indgået ved stedfortræder, eller hvor der alene foreligger en aftale om medgift. Udlændinge- og Integrationsministeriet forelægger dokumenter fra en række lande for Ankestyrelsen med henblik på styrelsens udtalelse om dokumentets ægthed og indhold. Dokumenter fra lande i Europa (med enkelte undtagelser), USA, Canada, Tyrkiet, New Zealand og Australien kan efter nuværende retningslinjer som udgangspunkt lægges umiddelbart til grund. Der henvises i den forbindelse til vejledning nr af 30. december 2015 om dokumentation for ægtheden af familieretlige dokumenter fra udlandet og vejledning nr af 11. december 2017 om behandling af ægteskabssager.

9 Surrogatbørn Kommunen skal være opmærksom på tilfælde, hvor et barn er født af en udenlandsk surrogatmor. Udlændinge- og Integrationsministeriet har erfaret, at der fødes surrogatbørn i særligt Ukraine, Indien og USA. Side 29 I forhold til indfødsretsloven er det den kvinde, som føder barnet (surrogatmoderen), der anses som mor til barnet, mens den mand, som det biologiske arvemateriale stammer fra, anses som far til barnet. Et surrogatbarn kan derfor som udgangspunkt alene have erhvervet dansk indfødsret ved fødslen, hvis en dansk mand har leveret det biologiske arvemateriale. En fødselsattest for barnet, hvorpå den kvinde, der har født barnet, ikke er anført som mor, vil i sådanne sager på grund af sagens omstændigheder som udgangspunkt ikke være tilstrækkelig dokumentation for slægtskabet til den danske forælder, idet fødselsattesten ikke er et udtryk for de faktiske forhold på fødselstidspunktet. Når Udlændinge- og Integrationsministeriet modtager en ansøgning om bevis for dansk indfødsret for et surrogatbarn, undersøger ministeriet indledningsvist, om faren er dansk statsborger og ikke har fortabt sit danske statsborgerskab mv. Forældrenes danske indfødsret dokumenteres på almindelig vis. Såfremt betingelserne i øvrigt er opfyldt, anmoder ministeriet faren og barnet om deltagelse i en dnaundersøgelse. Nedenfor er indsat to skemaer, som giver svar på de fleste spørgsmål vedrørende erhvervelse af indfødsret ved fødsel og ved forældrenes indgåelse af ægteskab. Skema 1 - Erhvervelse af indfødsret ved fødsel i Danmark Skema 2 - Erhvervelse af indfødsret ved fødsel uden for Danmark

10 Skema 1 Side 30 Erhvervelse af dansk indfødsretfor personer født i Danmark siden den 1. januar opdateret maj 2017* Var dine forældre gift, da du blev født? Se 1)* Ikke dansk statsborger, men evt. prinsesseregel, se 2)* Er du født i perioden 1. januar 1951 til 31. december 1978? Erhvervede du din fars statsborgerskab ved fødslen? Er du født i perioden 1. januar 1951 til 31. december 1960? Er du født i perioden 1. januar 1961 til 31. december 1978, og har din mor afgivet erklæring om dansk statsborgerskab for dig? Var din far dansk statsborger, da du blev født? Var din mor dansk statsborger, da du blev født? Er du født i 1. januar 1979 eller senere? Dansk statsborger ved fødslen Ikke dansk statsborger ved fødslen Dansk statsborger ved fødslen Dansk statsborger ved fødslen Ikke dansk statsborger ved fødslen Dansk statsborger ved erklæring Var din mor dansk statsborger, da du blev født? Var din far dansk statsborger, da du blev født? Er du født 1. februar 1999 eller senere? Har dine forældre efter din fødsel indgået ægteskab, inden du fyldte 18 år og var du ugift? Se 1)* Dansk statsborger fra tidspunktet for forældrenes indgåelse af ægteskab 1) Ægteskaber indgået siden den 1. juli 2002: Et ægteskab, der er indgået af en person, som i forvejen er gift, har ingen retsvirkninger efter indfødsret sloven, så længe begge ægteskaber består, jf. indfødsretslovens 2 B. Hvis en af forældrene ved ægteskabets indgåelse i forvejen var gift, betragtes barnet derfor som født uden for ægteskab, uanset om det første ægteskab senere ophører. 2) Eventuelt mulighed for opnåelse af dansk statsborgerskab ved naturalisation efter lempede betingelser. NB: Der er særregler for nordiske statsborgere, tidligere danske statsborgere og for statsløse. *Der tages forbehold for fremtidige ændringer som følge af ny lovgivning.

11 Skema 2 Side 31 Erhvervelse af dansk indfødsretfor personer født uden for Danmark siden den 1. januar opdateret maj 2017* Var dine forældre gift, da du blev født? Se 1)* Var din far dansk statsborger, da du blev født? Dansk ved fødslen, men 22-års regel, 2)* Var din mor dansk statsborger, da du blev født? Var din mor dansk statsborger, da du blev født? Ikke dansk statsborger ved fødslen Var din far dansk statsborger, da du blev født? Ikke dansk statsborger, men evt. prinsesseregel, se 3)* Er du født 1. januar 1979 eller senere? Er du født i perioden 1. januar 1961 til 31. december 1978 og har din mor afgivet erklæring om dansk statsborgerskab for dig? Dansk statsborger ved erklæring, men 22-års regel, 2)* Dansk ved fødslen, men 22-års regel, 2)* Dansk statsborger fra tidspunktet for forældrenes indåelse af ægteskab, men 22-års regel, 2)* Er du født 1. juli 2014 eller senere? Har dine forældre efter din fødsel indgået ægteskab, inden du fyldte 18 år og var du ugift? Se 1)* Ikke dansk statsborger ved fødslen Er du født i perioden 11. oktober 1993 til 30. juni 2014 og har din far del i forældremyndigheden? Naturalisation muligt med lempede betingelser 1) Ægteskaber indgået siden den 1. juli 2002: Et ægteskab, der er indgået af en person, som i forvejen er gift, har ingen retsvirkninger efter indfødsret sloven, så længe begge ægteskaber består, jf. indfødsretslovens 2 B. Hvis en af forældrene ved deres ægteskabs indgåelse i forvejen var gift, betragtes barnet derfor som født uden for ægteskab, uanset om det første ægteskab senere ophører. 2) Indfødsretten kan fortabes ved det 22. år, hvis du aldrig har haft bopæl i Danmark eller har opholdt dig i Danmark under forhold, der tyder på samhørighed med Danmark. Udlændinge og Integrationsministeriet kan dog efter ansøgning indgivet inden det 22. år tillade, at indfødsretten bevares. Se nærmere på ministeriets hjemmeside. 3) Eventuelt mulighed for opnåelse af dansk statsborgerskab ved naturalisation efter lempede betingelser. NB: Der er særregler for nordiske statsborgere, tidligere danske statsborgere og for statsløse. *Der tages forbehold for fremtidige ændringer som følge af ny lovgivning.

12 C. Adoption Det klare udgangspunkt er, at et barn, som adopteres af en eller to danske statsborgere, der er bosat i udlandet, ikke erhverver dansk indfødsret ved adoptionen. Side 32 Et udenlandsk barn under 12 år, der er adopteret ved en dansk adoptionsbevilling, bliver dog dansk statsborger ved adoptionen, hvis barnet adopteres af et ægtepar eller et samlevende par, hvor mindst én af ægtefællerne eller én af de samlevende er dansk statsborger, eller af en enlig dansk statsborger, jf. indfødsretslovens 2 A, stk. 1. Det samme gælder i tilfælde, hvor barnet er adopteret ved en udenlandsk afgørelse, som er anerkendt i medfør af adoptionslovens 28, stk. 2, af Statsforvaltningen eller Ankestyrelsen, jf. indfødsretslovens 2 A, stk. 3. Det er ikke i sig selv tilstrækkeligt, at den udenlandske afgørelse er anerkendt efter dansk ret, da det specifikt skal fremgå af anerkendelsen, at den er meddelt i medfør af adoptionslovens 28, stk. 2. Hvis et barn har erhvervet dansk indfødsret ved adoption, vil det eksplicit fremgå af den danske adoptionsbevilling eller af Statsforvaltningens eller Ankestyrelsens anerkendelse af den udenlandske adoptionsbevilling. Såfremt dette ikke fremgår, vil barnet som udgangspunkt ikke have erhvervet dansk indfødsret ved adoptionen. I tilfælde, hvor et barn adopteres af en dansk statsborger, men barnet ikke bliver dansk statsborger i medfør af indfødsretslovens 2 A, kan adoptivbarnet optages på et lovforslag om indfødsrets meddelelse, hvis betingelserne herfor er opfyldt, herunder at adoptionen er gyldig efter dansk ret. D. Erklæring En person kan have erhvervet dansk indfødsret ved afgivelse af en skriftlig erklæring herom over for Statsforvaltningen (tidligere statsamt eller Københavns Overpræsidium), Rigsombudsmanden på Færøerne eller Rigsombudsmanden i Grønland. I den situation vil vedkommende have fået udstedt et statsborgerretsbevis. Kommunen skal dog være opmærksom på, at vedkommende siden kan have mistet sin danske indfødsret.

13 I forhold til en registrering i CPR-registret skal det bemærkes, at en registrering af en person som dansk statsborger ikke altid kan lægges til grund i forbindelse med fastlæggelsen af statsborgerskabet, idet der i CPR-registret kan være sket fejlregistreringer. Side Regler om fortabelse af dansk indfødsret Erhvervelse af fremmed statsborgerskab Kommunen skal være opmærksom på, at en person, der ansøger om udstedelse af et dansk pas eller om forlængelse af sit danske pas, kan have fortabt sin danske indfødsret ved erhvervelse af et fremmed statsborgerskab. Ansøgeren skal i ansøgningen om pas oplyse, hvorvidt ansøgeren er eller har været statsborger i et andet land. Dansk indfødsret fortabes af den, som inden den 1. september 2015 har erhvervet fremmed statsborgerskab efter ansøgning eller udtrykkeligt samtykke eller ved at indtræde i offentlig tjeneste i et andet land. Endvidere fortabes dansk indfødsret af et ugift barn under 18 år, som er blevet fremmed statsborger inden den 1. september 2015 ved, at en af dets forældre, som har forældremyndigheden eller del i denne, erhverver fremmed statsborgerskab på en af de ovenfor angivne måder, medmindre den anden forældre vedbliver at være dansk statsborger og ligeledes har del i forældremyndigheden. Det er en forudsætning, at erhvervelsen er sket ved en egentlig ansøgning eller udtrykkeligt samtykke. En person, som automatisk erhverver fremmed statsborgerskab ved fødslen, eksempelvis hvor et barn fødes af danske forældre i et land, hvor erhvervelse sker efter territorialprincippet, har ikke fortabt sit danske statsborgerskab derved. Det samme gælder, hvis en person erhverver fremmed statsborgerskab ved indgåelse af ægteskab, fordi det følger af lovgivningen i det pågældende land, at statsborgerret erhverves automatisk ved indgåelse af ægteskab med en af landets statsborgere. Reglen om fortabelse af dansk indfødsret ved erhvervelse af fremmed statsborgerskab fremgik indtil den 1. september 2015 af indfødsretslovens 7. Reglen blev

14 ophævet ved lov nr af 23. december 2014 om ændring af lov om dansk indfødsret (Accept af dobbelt statsborgerskab og betaling af gebyr i sager om dansk indfødsret), som trådte i kraft den 1. september Side 34 Dette indebærer, at danske statsborgere, der efter ansøgning er blevet statsborgere i andre lande inden den 1. september 2015, har fortabt deres danske indfødsret i denne forbindelse. De tidligere danske statsborgere, som har fortabt deres danske indfødsret, fordi de efter ansøgning blev statsborgere i et andet land, vil imidlertid fra den 1. september 2015 til den 31. august 2020 kunne indgive en erklæring til statsforvaltningen, hvorefter de på ny bliver danske statsborgere, hvis de opfylder nogle nærmere angivne betingelser. Hvis kommunen erfarer, at en dansk statsborger har erhvervet fremmed statsborgerret inden den 1. september 2015, skal meddelelse herom, vedlagt dokumentation for erhvervelsen, eksempelvis i form af et statsborgerretsbevis, og om eventuel annullering af den pågældendes danske pas, sendes direkte til: Udlændinge- og Integrationsministeriet Indfødsretskontoret Slotsholmsgade København K og en genpart sendes pr. post til: Rigspolitiet Politiområdet, Pas og Kørekort Polititorvet København V eller pr. til: pol-paskorekort@politi.dk Bevarelse af dansk statsborgerskab fødsel og bopæl i udlandet En person, der er født i udlandet og aldrig har boet i Danmark og ej heller har opholdt sig i landet under forhold, der tyder på samhørighed med Danmark, fortaber sin danske indfødsret ved det fyldte 22. år, medmindre den pågældende derved bliver statsløs, jf. indfødsretslovens 8.

15 Side 35 I relation til bevarelse, er det reglerne i den indfødsretslov, der er gældende på det tidspunkt, hvor en person fylder 22 år, der er afgørende for, om den pågældende bevarer sin danske indfødsret efter det fyldte 22. år. Bestemmelsen om, at den pågældende ikke fortaber sin indfødsret, hvis den pågældende derved bliver statsløs, gælder alene for personer, der er fyldt 22 år den 1. februar 1999 eller på et senere tidspunkt. Personer, der er fyldt 22 år forud for den 1. februar 1999, kan derimod fortabe deres danske indfødsret, selv om de derved bliver statsløse. Indfødsretslovens 8 omfatter alene personer født i udlandet. Hvis en person er født i Danmark, fortabes indfødsretten således ikke efter 8 i indfødsretsloven, selv om den pågældende har boet i udlandet siden barndommen, ikke taler dansk og ikke i øvrigt har bevaret kontakten til Danmark. Indfødsretten kan være fortabt efter 7 i indfødsretsloven ved erhvervelse af fremmed statsborgerret forud for den 1. september Se nærmere herom i afsnittet om erhvervelse af fremmed statsborgerskab. Indfødsretslovens 8 omfatter desuden alene personer, der aldrig har boet her i riget eller opholdt sig i Danmark under forhold, der tyder på samhørighed med landet, jf. nedenfor. Såfremt den pågældende person opfylder ét af kriterierne, fortabes indfødsretten ikke. Betingelserne for at bevare den danske indfødsret skal være opfyldt forud for den pågældendes fyldte 22. år. Bopæl i Danmark anses for at foreligge, hvor bopælen er registreret i Det Centrale Personregister (CPR-registret) og har været af mindst 3 måneders varighed. Endvidere vil bopæl efter Udlændinge- og Integrationsministeriets praksis anses for at foreligge, hvor den, der ansøger om bevis for dansk indfødsret, kan dokumentere at have haft en opholdsadresse i Danmark i mindst 3 sammenhængende måneder, og begrundelsen for og omstændighederne omkring opholdet har været af en karakter, som understøtter, at opholdet fra start har været tiltænkt at være af mindst 3 måneders varighed. Heri ligger et krav om, at der skal være tale om en reel bopæl og ikke blot et langt ferieophold.

16 Side 36 Efter indfødsretslovens 8, stk. 3, ligestilles bopæl i et andet nordisk land i sammenlagt 7 år med bopæl her i landet. Indfødsretten kan således bevares, selv om den pågældende aldrig har boet i Danmark. Ophold under forhold, der tyder på samhørighed med Danmark anses efter Udlændinge- og Integrationsministeriets praksis at foreligge, hvor ansøgeren forud for det fyldte 22. år samlet har opholdt sig i Danmark i mindst 1 år. Hvor ansøgeren ikke har opholdt sig i Danmark i et fuldt år, vil det pågældende opholdskrav blive anset for opfyldt, hvor udstrækningen af de samlede ophold er tæt på et år og omstændighederne omkring opholdene peger i retning af, at opholdene er udtryk for, at ansøgeren, da den pågældende fyldte 22 år, havde en aktuel og personlig samhørighed med Danmark. Der vil i den forbindelse kunne lægges vægt på bl.a., om opholdene ligger relativt tæt på, at den pågældende fyldte 22 år, eller om de ligger mange år tilbage, samt om de må antages at være udtryk for ansøgerens eget ønske om at besøge Danmark eller er et udslag af eksempelvis forældres eller arbejdsgiveres dispositioner. Det er en forudsætning for bevarelse af den danske indfødsret, at der foreligger dokumentation for eller i øvrigt bekræftede oplysninger om opholdene og den eventuelle bopæl i Danmark. Hvis en person ikke har bevaret sit danske statsborgerskab gennem bopæl eller ophold, kan Udlændinge- og Integrationsministeriet efter ansøgning indgivet inden det fyldte 22. år tillade, at den pågældende alligevel bevarer sit danske statsborgerskab. Ved bedømmelsen af, om der kan gives tilladelse til bevarelse af dansk statsborgerskab, foretages der en samlet konkret vurdering, hvor der lægges vægt på en række faktorer som f.eks. den samlede længde af ansøgers ophold i Danmark, antallet af ophold i Danmark, om opholdene ligger relativt tæt på, at den pågældende fylder 22 år, eller om de ligger mange år tidligere, hvorvidt ansøgeren behersker det danske sprog, og om ansøgeren i øvrigt har en tilknytning til Danmark eksempelvis gennem kontakt til danske slægtninge eller gennem danske foreninger mv. Hvis der først søges om bevarelse af dansk statsborgerskab efter det fyldte 22. år, og den pågældende ikke har bevaret sit danske statsborgerskab gennem bopæl

17 eller ophold, har Udlændinge- og Integrationsministeriet ikke mulighed for at give tilladelse til bevarelse af dansk statsborgerskab. Side 37 Kommunen kan få flere oplysninger herom ved at kontakte Udlændinge- og Integrationsministeriets Indfødsretskontor Pas til personer uden personnummer og til personer, der allerede har erstatningsbogstaver Personer, der er danske statsborgere, men som ikke har noget personnummer., skal i pasregisteret opdateres med erstatningsbogstaver i stedet for de fire sidste cifre i personens personnummer. (se nærmere i afsnit under ledeteksten pnr/andet om, hvordan opdatering sker i praksis). Pas og Kørekort, skal kontaktes, inden kommunen foretager opdatering af en pasbestilling til personer uden personnummer, så det sikres, at vedkommende ikke er kendt i politiets systemer i forvejen med andre erstatningsbogstaver. Hvis kommunen bestiller et pas med andre erstatningsbogstaver end de i forvejen registrerede, sker det, at personen kommer til at fremgå i politiets registre med to identiteter under to forskellige kombinationer af erstatningsbogstaver. Hvis kommunen ikke kan opnå kontakt til Pas og Kørekort på det tidspunkt, hvor pasansøger har henvendt sig, kan kommunen parkere pasbestillingen til næste dag. Det vil sige, at kommunen færdiggør pasekspeditionen, herunder optager fingeraftryk og foto i passet, helt frem til bestillingen. Selve bestillingen foretages først, når der har været den fornødne kontakt med Pas og Kørekort. Da alle oplysninger i pas til personer med erstatningsbogstaver, som ikke i forvejen er kendt i politiets registre, kommer fra kommunens manuelle indtastning, skal kommunen være særlig opmærksom på stavningen af de indtastede oplysninger, og de retningslinjer, der gælder for angivelse af fødselsregistreringssted i pas følges. Det vil sige, at det alene er fødelandet, der skal anføres for personer født i udlandet, jf. afsnit

18 Dokumentation for erhvervet dansk indfødsret (senere i livet) pasbekendtgørelsens 8 Side 38 Ansøgeren skal dokumentere sin danske indfødsret, hvis denne ikke har anden legitimation f.eks. forevisning af sit statsborgerretsbevis. Personer, der først senere i livet har erhvervet dansk indfødsret, får udstedt et statsborgerretsbevis. Hvis beviset bortkommer, kan det ikke genudstedes. Udlændinge- og Integrationsministeriet kan i stedet udstede en bevisbekræftelse. Dette er en officiel bekræftelse på, at der til den pågældende person tidligere er udstedt et statsborgerretsbevis. Kommunen skal være opmærksom på, at personer, der får udstedt pas i forlængelse af, at de har fået tildelt dansk indfødsret, skal aflevere et eventuelt fremmedpas, rejsedokument for flygtninge- eller konventionspas, hvis de er indehavere af et sådant. De modtagne dokumenter annulleres af kommunen ved gennemhulning og makuleres. Der er ikke hjemmel til at forlange et eventuelt opholdskort afleveret. Er der tvivl om ansøgerens indfødsret, skal kommunen altid rette spørgsmål til Udlændinge- og Integrationsministeriet, Indfødsretskontoret Dobbelt statsborgerskab pasbekendtgørelsens 3, stk. 5 Hvis en dansk statsborger tillige er statsborger i et andet land, hindrer dette ikke nødvendigvis udstedelse af dansk pas. Kommunen skal ikke inddrage eller annullere pasansøgerens udenlandske pas ved pasudstedelsen.

Bekendtgørelse af lov om dansk indfødsret 1), som ændret ved lov nr. 311 af 5. maj 2004.

Bekendtgørelse af lov om dansk indfødsret 1), som ændret ved lov nr. 311 af 5. maj 2004. Nr. 113 20. februar 2003 Bekendtgørelse af lov om dansk indfødsret 1), som ændret ved lov nr. 311 af 5. maj 2004. Herved bekendtgøres lov om dansk indfødsret, jf. lovbekendtgørelse nr. 28 af 15. januar

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere Hvem kan søge om generhvervelse af dansk indfødsret? Færøerne tillader nu dobbelt statsborgerskab. Dobbelt statsborgerskab

Læs mere

Fylgiskjal 3. Notat. Ikrafttrædelse af lovændringer af lov om dansk indfødsret på Færøerne

Fylgiskjal 3. Notat. Ikrafttrædelse af lovændringer af lov om dansk indfødsret på Færøerne Fylgiskjal 3 Notat Ikrafttrædelse af lovændringer af lov om dansk indfødsret på Færøerne Ved lov nr. 729 af 25. juni 2014 om ændring af lov om dansk indfødsret (Erhvervelse af dansk indfødsret ved fødslen)

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om dansk indfødsret

Bekendtgørelse af lov om dansk indfødsret LBK nr 1029 af 10/07/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april 2019 Ministerium: Udlændinge- og Integrationsministeriet Journalnummer: Udlændinge- og Integrationsmin., j.nr. 2016-15219 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om dansk indfødsret 1) som senest ændret ved lov nr. 366 af 6. juni 2002

Bekendtgørelse af lov om dansk indfødsret 1) som senest ændret ved lov nr. 366 af 6. juni 2002 Nr. 28 15. januar 1999 Bekendtgørelse af lov om dansk indfødsret 1) som senest ændret ved lov nr. 366 af 6. juni 2002 Herved bekendtgøres lov om dansk indfødsret, jf. lovbekendtgørelse nr. 757 af 14. september

Læs mere

Løgmansskrivstovan. Javntekstur. Galdandi orðingar í løgtingslógini samanbornar við broyttu orðingarnar í løgtingslógaruppskotinum.

Løgmansskrivstovan. Javntekstur. Galdandi orðingar í løgtingslógini samanbornar við broyttu orðingarnar í løgtingslógaruppskotinum. Løgmansskrivstovan Dagfesting: 27. august 2018 Mál nr.: 0698-024/16 Málsviðgjørt: NF Fylgiskjal 1 Javntekstur Galdandi orðingar í løgtingslógini samanbornar við broyttu orðingarnar í løgtingslógaruppskotinum.

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark 262-2 Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark I henhold til 4 i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark Hvem kan søge om generhvervelse af dansk indfødsret? Færøerne tillader nu dobbelt statsborgerskab. Dobbelt

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Grønland af ændringer af lov om dansk indfødsret

Anordning om ikrafttræden for Grønland af ændringer af lov om dansk indfødsret Notat Udkast til Anordning om ikrafttræden for Grønland af ændringer af lov om dansk indfødsret VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: I medfør af 3 1, i lov nr. 729 af

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark 262-2 Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark I henhold til 4 i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere i henhold til 3, stk. 3, i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk indfødsret Erklæringen

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere i henhold til 3, stk. 2, i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk indfødsret Erklæringen

Læs mere

Ansøgning om løsning fra dansk statsborgerskab

Ansøgning om løsning fra dansk statsborgerskab Ansøgning om løsning fra dansk statsborgerskab Ansøgningen indgives til Udlændinge- og Integrationsministeriet Hvem kan søge om løsning fra dansk statsborgerskab? Hvem skal ansøgningen indgives til? Enhver

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere i henhold til 4 i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk indfødsret Erklæringen

Læs mere

Dobbelt statsborgerskab Sådan skal du forholde dig til den nye lov

Dobbelt statsborgerskab Sådan skal du forholde dig til den nye lov Dobbelt statsborgerskab Sådan skal du forholde dig til den nye lov Den 1. september 2015 træder loven om dobbelt statsborgerskab i kraft. Accepten af dobbelt statsborgerskab i Danmark har stor betydning

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske. statsborgere over 18 år

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske. statsborgere over 18 år Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere over 18 år Færøerne tillader nu dobbelt statsborgerskab. Dobbelt statsborgerskab kræver, at det land, du er statsborger i nu, også

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere Hvem kan søge om generhvervelse af dansk indfødsret? Danmark tillader nu dobbelt statsborgerskab. Dobbelt statsborgerskab

Læs mere

Ansøgning om løsning fra dansk statsborgerskab

Ansøgning om løsning fra dansk statsborgerskab Ansøgning om løsning fra dansk statsborgerskab Ansøgningen indgives til Udlændinge- og Integrationsministeriet Hvem kan søge om løsning fra dansk statsborgerskab? Hvem skal ansøgningen indgives til? Enhver

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark Hvem kan søge om generhvervelse af dansk indfødsret? Danmark tillader nu dobbelt statsborgerskab. Dobbelt

Læs mere

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgningen indgives til Udlændinge- og Integrationsministeriet eller evt. nærmeste danske repræsentation i udlandet

Læs mere

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgningen indgives til Udlændinge- og Integrationsministeriet eller evt. nærmeste danske repræsentation i udlandet

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske. statsborgere over 18 år

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske. statsborgere over 18 år Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere over 18 år Hvem kan erklære sig dansk henhold til 3, stk. 3, i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 1029 af 10. juli 2018

Læs mere

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark -

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark - Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark - Hvem skal bruge dette skema? Dette skema skal bruges af ansøgere, der er: Født statsløse i Danmark Ansøgere under 18 år

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere i henhold til 4 i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk indfødsret med senere

Læs mere

Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR Registrering af separation og forældremyndighed i CPR begyndte den 27. maj 2004. Registrering af separation og forældremyndighed

Læs mere

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgningen indgives til Udlændinge- og Integrationsministeriet eller evt. nærmeste danske repræsentation i udlandet

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere over 18 år

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere over 18 år 262-1 Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere over 18 år I henhold til 3, stk. 3, i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk indfødsret

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere mellem 18 og 23 år

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere mellem 18 og 23 år 262-0 Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere mellem 18 og 23 år I henhold til 3, stk. 2 i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for udenlandske statsborgere, der er optaget på lov om indfødsrets meddelelse (dobbelt statsborgerskab)

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for udenlandske statsborgere, der er optaget på lov om indfødsrets meddelelse (dobbelt statsborgerskab) Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for udenlandske statsborgere, der er optaget på lov om indfødsrets meddelelse (dobbelt statsborgerskab) Hvem kan erklære sig dansk i henhold til 4 i anordning

Læs mere

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark -

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark - Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark - Hvem skal bruge dette skema? Dette skema skal bruges af ansøgere, der er: Født statsløse i Danmark Ansøgere under 18 år

Læs mere

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR IT og CPR Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Telefon 72 28 24 00 cpr@cpr.dk www.cpr.dk Sagsnr. 2014-11645 Doknr. 134536 Dato 01-06-2015 Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere. mellem 18 og 23 år

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere. mellem 18 og 23 år Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere mellem 18 og 23 år Hvem kan erklære sig dansk, jf. 3, stk. 2, i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 1029 af 10. juli 2018

Læs mere

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR IT og CPR Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 26 97 35 cpr@cpr.dk www.cpr.dk Sagsnr. 2019-584 Doknr. 85659 Dato 29-03-2019 Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og

Læs mere

Meddelelser fra CPR-kontoret. om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelser fra CPR-kontoret. om registrering af forældremyndighed og separation i CPR Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR Registrering af separation og forældremyndighed i CPR begyndte den 27. maj 2004. Registrering af separation og forældrem

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om adoption 1)

Bekendtgørelse for Færøerne om adoption 1) Nr. 287 26. marts 2007 Bekendtgørelse for Færøerne om adoption 1) Kapitel 1 Anvendelsesområde mv. Kapitel 2 Ansøgning om adoption Kapitel 3 Adoptions sagens behandling Kapitel 4 Samtykke fra forældre eller

Læs mere

PA1. Ansøgningsskema. Ansøgning om pas til udlænding i Danmark

PA1. Ansøgningsskema. Ansøgning om pas til udlænding i Danmark Ansøgningsskema Ansøgning om pas til udlænding i Danmark Hvad kan du bruge dette skema til? Du kan bruge dette ansøgningsskema til at søge om: Rejsedokument for flygtninge (konventionspas). Fremmedpas.

Læs mere

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgningen indgives til Justitsministeriet (hvis De bor i Danmark) eller nærmeste danske repræsentation (hvis De bor

Læs mere

Anmodning om bevisbekræftelse

Anmodning om bevisbekræftelse Anmodning om bevisbekræftelse Anmodningen indgives til Udlændinge- og Integrationsministeriet Hvad er en bevisbekræftelse? En bevisbekræftelse er en officiel bekræftelse på, at der til den pågældende person

Læs mere

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til børn -

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til børn - Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til børn - Hvem skal bruge dette skema? Dette skema skal bruges af ansøgere, der er: Under 18 år, eller Født uden for ægteskab af en udenlandsk mor og

Læs mere

Bekendtgørelse om statsforvaltningens behandling af sager om faderskab og medmoderskab

Bekendtgørelse om statsforvaltningens behandling af sager om faderskab og medmoderskab Social-, Børne- og Integrationsministeriet Familieret J.nr. 2013-4392 bgn 29. oktober 2013 Udkast til Bekendtgørelse om statsforvaltningens behandling af sager om faderskab og medmoderskab I medfør af

Læs mere

Indfødsretsudvalget IFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 5 Offentligt

Indfødsretsudvalget IFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 5 Offentligt Indfødsretsudvalget 2013-14 IFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 5 Offentligt Folketinget Indfødsretsudvalget Christiansborg 1240 København K Udlændingeafdelingen Dato: 5. november 2014 Kontor: Indfødsretskontoret

Læs mere

Bekendtgørelse om Familieretshusets statsforvaltningens behandling af sager om faderskab og medmoderskab

Bekendtgørelse om Familieretshusets statsforvaltningens behandling af sager om faderskab og medmoderskab Bekendtgørelse om Familieretshusets statsforvaltningens behandling af sager om faderskab og medmoderskab I medfør af 33 i børneloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 12571817 af 7. november 23. december 20158,

Læs mere

Hvilken betydning har begrebet medmoderskab i forhold til reglerne om dansk indfødsret?

Hvilken betydning har begrebet medmoderskab i forhold til reglerne om dansk indfødsret? Fylgiskjal 4 Q & A Oversigt over Q & A s Medmoderskab: Q&A nr. 1: Q&A nr. 2: Gælder reglerne for medmoderskab på Færøerne? Hvilken betydning har begrebet medmoderskab i forhold til reglerne om dansk indfødsret?

Læs mere

afgørelser registrering og dokumentation verificering navneændring dåb Adoptioner Alm dansk adoptionsbevilling

afgørelser registrering og dokumentation verificering navneændring dåb Adoptioner Alm dansk adoptionsbevilling Adoptioner Nyborg Strand 2015 afgørelser registrering og dokumentation verificering navneændring dåb Udlændinge verificering navneændring Adoptioner Alm dansk adoptionsbevilling stedbarnsadoption familieadoption

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af børneloven, lov om adoption, retsplejeloven og forskellige andre love. Til lovforslag nr. L 207 Folketinget 2012-13

Forslag. Lov om ændring af børneloven, lov om adoption, retsplejeloven og forskellige andre love. Til lovforslag nr. L 207 Folketinget 2012-13 Til lovforslag nr. L 207 Folketinget 2012-13 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 4. juni 2013 Forslag til Lov om ændring af børneloven, lov om adoption, retsplejeloven og forskellige andre love

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland om adoption

Bekendtgørelse for Grønland om adoption BEK nr 456 af 28/04/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Familiestyrelsen, j.nr. 2008-600-00003 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til børn -

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til børn - Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til børn - Hvem skal bruge dette skema? Dette skema skal bruges af ansøgere, der er: Under 18 år, eller Født uden for ægteskab af en udenlandsk mor og

Læs mere

Arrangement: Møde i Folketingets Indfødsretsudvalg (teknisk gennemgang vedrørende pasudstedelse og fejlregistreringer af statsborgerskab)

Arrangement: Møde i Folketingets Indfødsretsudvalg (teknisk gennemgang vedrørende pasudstedelse og fejlregistreringer af statsborgerskab) Indfødsretsudvalget 2017-18 IFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 31 Offentligt Talepapir Arrangement: Møde i Folketingets Indfødsretsudvalg (teknisk gennemgang vedrørende pasudstedelse og fejlregistreringer

Læs mere

H Ø R I N G O V E R U D K A S T T I L F O R S L A G T I L L O V O M

H Ø R I N G O V E R U D K A S T T I L F O R S L A G T I L L O V O M Justitsministeriet Indfødsretskontoret jm@jm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E + 4 5 3 2 6 9 8 8 5 4 M O B I L + 4 5 4 0 6 3 4 5 4 1 E E R

Læs mere

GL2_da_ Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem

GL2_da_ Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem Ansøgningsskema GL2_da_031016 Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge om opholdstilladelse i Grønland,

Læs mere

Bekendtgørelse om adoption

Bekendtgørelse om adoption Bekendtgørelse om adoption I medfør af 25 og 29 b, stk. 2, i lov om adoption, jf. lovbekendtgørelse nr. XX, fastsættes efter bemyndigelse: Kapitel 1 Anvendelsesområde m.v. Anvendelsesområde 1. Reglerne

Læs mere

UDKAST. Anordning om ikrafttræden for Grønland af forældreansvarsloven. VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

UDKAST. Anordning om ikrafttræden for Grønland af forældreansvarsloven. VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Social-, Børne- og Integrationsministeriet Familieret J.nr. 2012-5209 / lth 11. november 2013 UDKAST Anordning om ikrafttræden for Grønland af forældreansvarsloven VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde

Læs mere

Som hovedregel fortabes bosnisk-hercegovinsk statsborgerskab således samtidig med den frivillige erhvervelse af et andet statsborgerskab.

Som hovedregel fortabes bosnisk-hercegovinsk statsborgerskab således samtidig med den frivillige erhvervelse af et andet statsborgerskab. Indfødsretsudvalget IFU alm. del - Bilag 71 Offentligt Oversigt over løsning fra det statsborgerretlige tilhørsforhold til de tidligere jugoslaviske republikker ved ansøgning om dansk statsborgerskab (februar

Læs mere

Bekendtgørelse af navneloven

Bekendtgørelse af navneloven LBK nr 1816 af 23/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 12. januar 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., j.nr. 2015-8224 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om dansk indfødsret (Ophævelse af erklæringsadgangen for unge født og opvokset i Danmark mv.)

Forslag til Lov om ændring af lov om dansk indfødsret (Ophævelse af erklæringsadgangen for unge født og opvokset i Danmark mv.) UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om dansk indfødsret (Ophævelse af erklæringsadgangen for unge født og opvokset i Danmark mv.) 1 I lov om dansk indfødsret, jf. lovbekendtgørelse nr. 422 af 7. juni

Læs mere

Navnelov. Kapitel 1 Efternavne. Efternavn ved fødslen

Navnelov. Kapitel 1 Efternavne. Efternavn ved fødslen Navnelov VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov: Kapitel 1 Efternavne Efternavn ved fødslen 1.

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere i henhold til 3, stk. 2, i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk indfødsret med senere

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere 262-6 Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere I henhold til 3 i lov nr. 1496 af 23. december 2014 om ændring af lov om dansk indfødsret (Accept af dobbelt statsborgerskab

Læs mere

Bekendtgørelse om navne

Bekendtgørelse om navne Bekendtgørelse om navne I medfør af 2, stk. 2, 4, stk. 4 og 5, 5, stk. 3, 7, stk. 3, 8, stk. 4, 11, stk. 3, 13, stk. 3, 16, stk. 4, 20, 21, stk. 2, 25 a, stk. 4, og 30, stk. 4, i lov nr. 524 af 24. juni

Læs mere

Bekendtgørelse om optagelse på folketingsvalglisten af personer, der har valgret uanset ophold i udlandet

Bekendtgørelse om optagelse på folketingsvalglisten af personer, der har valgret uanset ophold i udlandet BEK nr 1242 af 29/10/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 26. juni 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2018-352 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

PA1. Ansøgningsskema. Ansøgning om pas til udlænding i Danmark

PA1. Ansøgningsskema. Ansøgning om pas til udlænding i Danmark Ansøgningsskema Ansøgning om pas til udlænding i Danmark Obligatorisk digital selvbetjening En ansøgning om pas til udlænding i Danmark er omfattet af obligatorisk digital selvbetjening. Det betyder, at

Læs mere

HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE AF DETTE SKEMA Udl.nr./Person ID Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn)

HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE AF DETTE SKEMA Udl.nr./Person ID Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn) FÆRFÆR/S G3 Forbeholdt myndighederne HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE AF DETTE SKEMA Udl.nr./Person ID Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn) GL/SG2_da_150814 Ansøgning om opholdstilladelse i

Læs mere

HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE AF DETTE SKEMA Udl.nr./Person ID Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn)

HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE AF DETTE SKEMA Udl.nr./Person ID Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn) Forbeholdt myndighederne HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE AF DETTE SKEMA Udl.nr./Person ID Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn) FO/SG2_da_130616 Ansøgning om opholdstilladelse på Færøerne på

Læs mere

BEK nr 35 af 11/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 35 af 11/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 35 af 11/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2018-373 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Ansøgningsskema FO2_da_031016

Ansøgningsskema FO2_da_031016 Ansøgningsskema FO2_da_031016 Ansøgning om opholdstilladelse på Færøerne som medfølgende familiemedlem Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge om opholdstilladelse på Færøerne,

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v.

Udkast til bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v. Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Familieret J.nr. 2014-5752 krkk 8. oktober 2014 Udkast til bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v. I medfør

Læs mere

Forslag. 5. I 12, stk. 1,1. pkt., indsættes efter naturalisation : for ansøgere, der er fyldt 18 år,.

Forslag. 5. I 12, stk. 1,1. pkt., indsættes efter naturalisation : for ansøgere, der er fyldt 18 år,. Udlændingeafdelingen Kontor: Indfødsretskontoret Sagsbeh: Trine Priess Sørensen Sagsnr.: 2014-9300-0008 Dok.: 1224298 Forslag til Lov om ændring af lov om dansk indfødsret (Accept af dobbelt statsborgerskab

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere 262-6 Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere I henhold til 3 i lov nr. 1496 af 23. december 2014 om ændring af lov om dansk indfødsret (Accept af dobbelt statsborgerskab

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om dansk indfødsret

Forslag. Lov om ændring af lov om dansk indfødsret 2015/1 LSF 53 (Gældende) Udskriftsdato: 12. februar 2017 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Udlændinge-, Integrations- og Boligmin., j.nr. 2015-9300-0024 Fremsat

Læs mere

Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v.

Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v. BEK nr 707 af 18/06/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 19. februar 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Integrationsmin., j.nr. 2013-2131 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for udenlandske statsborgere, der er optaget på lov om indfødsrets meddelelse

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for udenlandske statsborgere, der er optaget på lov om indfødsrets meddelelse 262-7 Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for udenlandske statsborgere, der er optaget på lov om indfødsrets meddelelse I henhold til 4 i lov nr. 1496 af 23. december 2014 om ændring af lov om

Læs mere

Bekendtgørelse om navne

Bekendtgørelse om navne Bekendtgørelse om navne I medfør af 2, stk. 2, 4, stk. 4 og 5, 5, stk. 3, 7, stk. 3, 8, stk. 4, 11, stk. 3, 13, stk. 3, 16, stk. 4, 20, 21, stk. 2, 25 a, stk. 4, og 30, stk. 4, i navneloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om adoption. VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om adoption. VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Anordning nr. af. Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om adoption VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: I medfør af 41 i lov om adoption, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Børnelov. Kapitel 1 Registrering af faderskab i forbindelse med fødslen

Børnelov. Kapitel 1 Registrering af faderskab i forbindelse med fødslen Børnelov VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov: Kapitel 1 Registrering af faderskab i forbindelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om dansk indfødsret

Forslag. Lov om ændring af lov om dansk indfødsret Lovforslag nr. L 44 Folketinget 2014-15 Fremsat den 30. oktober 2014 af justitsministeren (Mette Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af lov om dansk indfødsret (Accept af dobbelt statsborgerskab og

Læs mere

Bekendtgørelse af børneloven

Bekendtgørelse af børneloven LBK nr 18 af 10/01/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 1. januar 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social-, Børne- og Integrationsmin., j.nr. 2014-154 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Ansøgningsskema om dansk indfødsret ved naturalisation Til voksne ansøgere

Ansøgningsskema om dansk indfødsret ved naturalisation Til voksne ansøgere Ansøgningsskema om dansk indfødsret ved naturalisation Til voksne ansøgere Hvem skal bruge dette skema? Dette skema skal bruges af ansøgere, der er: Over 18 år Og som ikke er: Født af en dansk far og en

Læs mere

(Til personregisterførerne og StatsforvaltningenFamilieretshuset)

(Til personregisterførerne og StatsforvaltningenFamilieretshuset) Vejledning om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel (Til personregisterførerne og StatsforvaltningenFamilieretshuset) Indholdsfortegnelse 1. Indledning

Læs mere

FO/FA3. Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel)

FO/FA3. Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA FO/FA3_da_110814 Ansøgning

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant

Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant Givið út 29. mai 2015 18. maj 2015. Nr. 673. Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant I medfør af 25 i adoptionsloven, som sat i kraft for Færøerne ved anordning nr. 1169 af 25. november

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Grønland af forældreansvarsloven

Anordning om ikrafttræden for Grønland af forældreansvarsloven Social- og Indenrigsministeriet Kontor for Familieret J.nr. 2015-6196 / lth 8. februar 2016 UDKAST Anordning om ikrafttræden for Grønland af forældreansvarsloven VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks

Læs mere

Bekendtgørelse af forældreansvarsloven

Bekendtgørelse af forældreansvarsloven LBK nr 1417 af 01/12/2017 (Gældende) UdskriŌsdato: 3. januar 2018 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2017-6370 Senere ændringer Ɵl forskriōen Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Tekst til ministeriets hjemmeside www.nyidanmark.dk

Tekst til ministeriets hjemmeside www.nyidanmark.dk NOTAT Dato: 6. november 2008 Kontor: Indfødsretskontoret J.nr.: 2008/300-51 Sagsbeh.: KRE Tekst til ministeriets hjemmeside www.nyidanmark.dk På forsiden i kassen under medborgerskab: Nye retningslinjer

Læs mere

Lov om ændring af lov om dansk indfødsret

Lov om ændring af lov om dansk indfødsret Forslag til Lov om ændring af lov om dansk indfødsret (Krav om forældremyndighedsindehavers samtykke og vandel, når børn som bipersoner erhverver dansk indfødsret) 1 I lov om dansk indfødsret, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Forældreansvarslov. 1) den separerede mand ifølge anerkendelse eller dom anses som barnets far eller

Forældreansvarslov. 1) den separerede mand ifølge anerkendelse eller dom anses som barnets far eller Forældreansvarslov Kapitel 1 Indledende bestemmelser 1. Børn og unge under 18 år er under forældremyndighed, medmindre de har indgået ægteskab. 2. Forældremyndighedens indehaver skal drage omsorg for barnet

Læs mere

Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v.

Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v. Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v. I medfør af 42 og 45, stk. 3, i forældreansvarsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1085 af 7. oktober 2014, som ændret ved 1 i lov nr. 270

Læs mere

FO/FA6. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr.

FO/FA6. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA FO/FA6_da_080218

Læs mere

Ansøgningsskema om dansk indfødsret ved naturalisation Til voksne ansøgere

Ansøgningsskema om dansk indfødsret ved naturalisation Til voksne ansøgere Ansøgningsskema om dansk indfødsret ved naturalisation Til voksne ansøgere Hvem skal bruge dette skema? Dette skema skal bruges af ansøgere, der er: Over 18 år Og som ikke er: Født uden for ægteskab af

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om forældremyndighed og samvær m.v 1)

Bekendtgørelse for Færøerne om forældremyndighed og samvær m.v 1) Nr. 229 15. marts 2007 Bekendtgørelse for Færøerne om forældremyndighed og samvær m.v 1) Kapitel 1 Forældremyndighed Kapitel 2 Børnesagkyndig rådgivning og konfliktmægling Kapitel 3 Kompetence m.v. Kapitel

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om dansk indfødsret

Forslag. Lov om ændring af lov om dansk indfødsret 2014/1 LSF 44 (Gældende) Udskriftsdato: 1. januar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-9300-0008 Fremsat den 30. oktober 2014 af justitsministeren (Mette Frederiksen)

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere (dobbelt statsborgerskab) i henhold til 3 i lov nr. 1496 af 23. december 2014 om ændring af lov om dansk indfødsret (Accept

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af forskellige love om ændring af adoptionsloven

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af forskellige love om ændring af adoptionsloven Social- og Indenrigsministeriet J.nr. 2015-6248 30. august 2016 Anordning om ikrafttræden for Færøerne af forskellige love om ændring af adoptionsloven VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning,

Læs mere

Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v.

Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v. Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v. I medfør af 42 og 45, stk. 3, i forældreansvarsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1256820 af 723. december november 20175 som ændret ved

Læs mere

Med barnet i centrum. Faderskab

Med barnet i centrum. Faderskab Med barnet i centrum Pjece om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær, barnets rettigheder, børnesagkyndig rådgivning, konfliktmægling og parrådgivning Faderskab Denne pjece er udarbejdet af Statsforvaltningen

Læs mere

Information til prøvedeltagere om indfødsretsprøven

Information til prøvedeltagere om indfødsretsprøven Information til prøvedeltagere om indfødsretsprøven Særlig vigtig information i forbindelse med indfødsretsprøven Hvis man ansøger om dansk indfødsret, skal man ud over at opfylde kravet om bestået indfødsretsprøve

Læs mere

Vejledning om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel

Vejledning om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel Social-, Børne- og Integrationsministeriet Familieret 2013-4392 bgn 18. november 2013 Udkast til Vejledning om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel (Til

Læs mere

Bekendtgørelse om optagelse på folketingsvalglisten af personer, der har valgret uanset ophold i udlandet

Bekendtgørelse om optagelse på folketingsvalglisten af personer, der har valgret uanset ophold i udlandet Enhed Valgenheden Sagsbehandler ANNY Sagsnr. 2018-313 Doknr. 541205 Dato 25-06-2018 Bekendtgørelse om optagelse på folketingsvalglisten af personer, der har valgret uanset ophold i udlandet I medfør af

Læs mere

Vejledning om behandling af sager om repræsentanter for uledsagede mindreårige udlændinge

Vejledning om behandling af sager om repræsentanter for uledsagede mindreårige udlændinge Vejledning om behandling af sager om repræsentanter for uledsagede mindreårige udlændinge Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Mindreårige udlændinge der er omfattet af ordningen 2.1. Personlige repræsentanter

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 10. oktober 2014. Bekendtgørelse af børneloven. 7. oktober 2014. Nr. 1097.

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 10. oktober 2014. Bekendtgørelse af børneloven. 7. oktober 2014. Nr. 1097. Lovtidende A 2014 Udgivet den 10. oktober 2014 7. oktober 2014. Nr. 1097. Bekendtgørelse af børneloven Herved bekendtgøres børneloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 18 af 10. januar 2014, med de ændringer,

Læs mere