Om Kinesio. Igennem mere end 25 år har Kinesio Tape banet nye veje indenfor områderne sportsudøvelse, smertelindring og fysioterapi.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Om Kinesio. Igennem mere end 25 år har Kinesio Tape banet nye veje indenfor områderne sportsudøvelse, smertelindring og fysioterapi."

Transkript

1 Om Kinesio Igennem mere end 25 år har Kinesio Tape banet nye veje indenfor områderne sportsudøvelse, smertelindring og fysioterapi. Kinesio Tape metoden er udviklet til at fremme kroppens naturlige helingsproces, alt imens den yder støtte og stabilitet til muskler og led uden at indskrænke kroppens grad af bevægelsesfrihed. Den bruges til - med succes - at behandle en række ortopædiske, neuromuskulære, neurologiske og medicinske tilstande. Både Kinesio Tex Tape og lærebøgerne har vist resultater, som ville have været ukendte, hvis der havde været benyttet tidligere tiders metoder og materialer. Allerede midt i 1970 erne var Dr. Kenzo Kase en velkendt japansk læge autoriseret indenfor kiropraktik og akupunktur. Han udviklede tapen, hvis struktur og elasticitet ligger meget tæt op ad den menneskelige hud, som et modsvar på de begrænsninger, han stødte på, når han arbejdede med det traditionelle stive sportstape på sine egne patienter. Dr. Kase havde erfaring med både japanske og amerikanske standarder indenfor patient behandling. Han begyndte at stille spørgsmål ved begrænsninger indenfor den medicinske tankegang i Vesten. Han hørte om kryoterapibehandling af leddegigt, hvor man benyttede sig af tape til at tilpasse forvredne led. Indenfor lægevidenskaben i Vesten havde antagelsen været den, at når et led én gang befinder sig i en bestemt stilling, kan denne ikke ændres. Han blev fascineret af muligheden for, at denne behandling kunne afhjælpe forvridningen. Han udviklede tapen, som har en struktur og en elasticitet, som ligger meget tæt op ad menneskelig hud, som modsvar på de begrænsninger, som han stødte på, når han arbejdede med det traditionelle stive sportstape på sine egne patienter. For at udvikle denne type tape, rekvirerede han leverancer af de forskellige former for sportstape, som fandtes på den tid. Ingen af dem gav de resultater, som han søgte efter. Ved at prøve sig frem fandt han ud af, at kilden til lidelsen faktisk fandtes i musklen, og ikke i leddet eller knoglen. For at stabilisere leddet, fandt han, at det var mere effektivt at sætte tape rundt om musklen for at opnå korrektion af leddet. Den type tape, som han kunne få, var stiv og lavet til at immobilisere leddet. I tilfælde med skader eller overbelastning, mister musklen sin elasticitet. Dr. Kase var nødt til at udvikle en tape, som havde den samme elasticitet som en rask menneskelig muskel. Han vidste fra sin praksis, at det også var nødvendigt, at tapen kunne blive siddende fast på huden dér, hvor den blev placeret. Han brugte to år på en masse undersøgelse af tapens elasticitet, klæbeevne og åndbarhed. Til sidste kom han frem til en type tape, som besad den rette grad af elasticitet, og som løfter huden en ganske lille bitte smule. Da blev Kinesio Tex Tape opfundet. Dets unikke egenskaber var baseret på studier af kinesiologi.

2 Ofte stillede spørgsmål Hvad gør Kinesio Taping og Kinesio Tex Tape-metoden? Kinesio Tape Metoden påsættes muskler for at reducere smerter og inflammation, løsne og støtte overbelastede og trætte muskler, som er i bevægelse 24 timer i døgnet. Taping er ikke-begrænsende og tillader fuld grad af bevægelse. I modsætning til mere traditionelt sportstape, som snos rundt om et led udelukkende for at stabilisere og støtte under sportsudøvelse, så bliver Kinesio brugt til at behandle hvad som helst fra hovedpine til fodproblemer og alt herimellem. Et par eksempler er genoptræning efter sportsskader, carpal tunnel syndromet, forvridning/smerter nederst i ryggen (subluxation, diskusprolaps) knæ og skulderproblemer. Der er mange flere. Hvilke fordele adskiller Kinesio Tex Tape fra andre former for tape? Kinesio Tex Tape er lavet af 100% førsteklasses bomuld, så det er komfortabelt og åndbart. Dets 140% elasticitet efterligner den menneskelige huds fleksibilitet og muskler. Klæbemidlet aktiveres ved varme og er let, mild og allergivenligt, hvilket betyder mindre tilbøjelighed til overfølsomhed og irritation end ved andre former for tape. Kinesio Tex Tape er fuldstændig latex-frit, og dets unikke vævningsdesign gør det åndbart, alt imens det løfter huden en ganske lille bitte smule op og kanaliserer fugt væk. Det er også meget holdbart og komfortabelt nok til at forblive på huden 3 til 5 dage per påsætning. Et gennemsnit på 8 til 10 påsætninger pr. taperulle gør det samtidig økonomisk i brug. Er det tapen eller teknikken, som giver så gode resultater? Teknikken er uden tvivl hovedårsagen. Dog ville fordelene ved teknikken ikke være mulig uden den konstante videreudvikling af selve Kinesio Tex Tapen. Taping-metoden kræver en tape, som er nem at arbejde med og hudvenlig, som er i besiddelse af optimal elastisk evne, som er af samme tykkelse som huden, og som er holdbar i flere dage, også selvom brugeren sveder eller tager brusebad. Kinesio Tex bruges til at: Genoptræne the neuromuskulare system Reducere smerter Forøge præstationer Forebygge skader Fremme forbedret cirkulation og heling Dr. Kase arbejder fortsat tæt sammen med Kinesio distributører over hele verden såvel som med medlemmer af Kinesio Taping Association International (KTAI) og dets medlemmer. Kinesio USA og KTAI fortsætter med at opretholde Dr. Kase s høje standarder for at bevare og søge nye og stadigt mere effektive anvendelsesmetoder for tapen.

3 ANVENDELSE AF KINESIO TAPING Kinesio Taping metoden er en letlært, effektiv metode, som anvendes af mange. Dog anbefaler Kinesio altid, at man rådfører sig med en CKTP er (Certificeret Kinesio Tape Bruger) før man amvender tapen første gang. I denne del finder man nogle få af vore anbefalede metoder til flere forskellige formål. Disse metoder kan alle ses i vore Kinesio Taping manualer sammen med adskillige andre metoder og anvendelsesområder. Anvendelse til nakke 1. Placér den nederste del af en Y strimmel på den øverste del af nakken. 2. Uden at strække, bredes de to ender ud på hver side af rygsøjlen, mens nakken bøjes forover. 3. Træk papirsbagsiden i midten af I strimlen. Mens der holdes fast i enderne, stækkes det midterste stykke let og placeres over det belastede område. Sæt enderne fast uden at strække disse. Anvendelse til ryg 1. Patienten bøjer sig fremover for at strække rygmusklerne. Påsæt hver I strimmel let ovenover halebenet og før disse op langs hver side af rygsøjlen, idet der strækkes en lille bitte smule. Træk papirsbagsiden af ved midten af I -strimlen. Med patienten stadig er foroverbøjet laves et let til moderat træk, og midten af tapen placeres over det belastede område. 3. Fastgør enderne uden at strække det yderligere. Anvendelse til skulder 1. Placér den nederste del af en Y strimmel på midterstykket af overarmen. Bred begge sider af tapen ud for at vikle dem omkring skuldermusklen uden at strække. 2. Placér enden af I strimlen over det øverste af skulderen. Hold armen i en 90 graders vinkel og påsæt tapen på skulderen og nedad armen uden at strække. 3. Mens armen er i en 90 graders vinklen, gnides på tapen for at aktivere limen. Carpel Tunnel Syndromet 1. Stræk armen ud med håndfladen opad. Placér enden af X strimlen på indersiden af håndleddet. Træk den ene hale fremad mod den nederste del af tommelfingeren og den anden mod den nederste del af lillefingeren. Stræk håndleddet samtidig med, at der strækkes moderat, dog mindst 1-2 tommer (1 tomme = 2,54 cm). 2. Stræk de modsatte haler mod den indre og ydre side af albuen på samme tid, idet der strækkes moderat, dog mindst 1-2 tommer. 3. Sno I strimlen omkring håndleddet, samtidig med at lægges et let stræk i tapen over bagsiden af håndleddet, men uden at strække tapen over indersiden af håndleddet. Anvendelse til knæ 1. Patienten skal sidde ned med benet strakt. Påsæt enden af det første stykke Y tape på forsiden af låret. 2. Knæet bøjes til 90 grader, og enderne snos omkring knæskallen med et meget lille eller intet stræk. 3. Placér enden af den anden Y stimmel let under knæet, og sno enderne omkring knæskallen med et lille eller intet stræk.

4 Kinesio Taping Metoden Kinesio Taping metoden er en endegyldig rehabiliterings-taping teknik, som er udviklet til at fremme kroppens naturlige helingsproces, medens den yder støtte og stabilitet til muskler og led uden at indskrænke kroppens grad af bevægelsesfrihed, ligesom dens langvarige påvirkning af det bløde stofmateriale er med til at forlænge fordelene ved manuel klinisk terapi. Latexfrit og det, at man kan have det på flere dage i træk betyder, at Kinesio trygt kan benyttes til behandling af alle mennesketyper lige fra børn til ældre mennesker, og det behandler med succes forskellige former for ortopædiske, neuromuskulære, neurologiske og andre medicinske tilstande. Kinesio Taping metoden er en terapeutisk taping metode, som ikke blot giver dine patienter den støtte, som de har brug for, men som også yder rehabilitering til de angrebne problemsteder. Ved at rette sig imod forskellige receptorer indenfor det somatosensoriske system, lindrer Kinesio Tex Tape smerter og letter lymfatisk dræning ved at løfte huden en ganske lille bitte smule. Denne løftende effekt skaber folder i huden og forøger således det interstitielle område og medvirker til en formindskelse af inflammationen i de angrebne områder. Baseret på mange års lægelig brug, kan Kinesio Tex Tape benyttes til den enkelte patient alt efter dennes vurderede individuelle behov. Når den lægelige vurdering og bedømmelse er foretaget, anviser Kinesio Taping metoden til, hvorledes man skal sætte det på, og angiver mulige behandlingsformer- og metoder. Ved at bruge enkelte I -strimler eller nogle i facon som X eller Y eller andre specielle former, og afhængig af retningen og graden af stræk, som man placerer tapen på, kan Kinesio bruges på hundredvis af måder, og tapen har evnen til at genoptræne det neuromuskulære system, reducere smerter og inflammation, forbedre ydeevnen, forebygge skader og fremme god cirkulation og heling og hjælpe med til at bringe kroppen tilbage homøostase. Kinesio fordelene Bedømmelse og vurdering er nøglepunkter i enhver behandling af enhver klinisk tilstand. For at opnå de ønskede resultater af brugen af Kinesio Tex Tape såvel som enhver anden behandling, er en total vurdering af din patient nødvendig. I visse tilfælde kræver behandling af en tilstand behandling af underliggende forhold tillige. Denne vurdering skal indeholde manuel muskeltest, test af bevægelsesgrad, test af gang og andre mulige specielle ortopædiske tests, som du vurderer at være nødvendige. Den information, som kommer ud disse bedømmelser, vil gøre det muligt at lave den korrekte behandlingsprotokol. Kinesio Tex Tape kan være et værdifuldt supplement til denne protokol. Tapen har vist sig at have en positiv fysiologisk indflydelse på huden, på lymfesystemet og kredsløbet, fascia, muskler, ledbånd, sener og led. Det kan anvendes sammen med en lang række andre behandlingsmetoder og behandlinger på din klinik, og den er effektiv igennem rehabiliteringsprocessen og de kroniske tilstande af en skade, ligesom som den kan bruges forebyggende.

5 Uddannelse Uddannelse er et af nøgleordene indenfor Kinesio Taping Metoden og dens fortsatte succes indenfor terapeutisk taping. Sammen med certificerede, praktiserende Kinesio Tape Terapeuter rundt om i verden ligger det Dr. Kase meget på sinde at udvikle kunsten og videnskaben gennem uddannelse, klinisk træning og forskning. Det er vigtigt, at en konstant/ensartet udøvelsespraksis opretholdes og tilknyttede sundhedspersonale, som ønsker at lære mere om Kinesio Taping metoden bliver opfordret til at deltage i seminarer og kurser, som udbydes af certificerede Kinesio Taping Instruktører (CTKI). Efter at have fuldført et eksamineret kursus kommer udøveren med i en udvalgt gruppe af lægelige professionelle, som er i stand til korrekt at anvende Kinesio Taping Metoden indenfor dennes praksisområde

LifeWave. LifeWave Håndbogen. En Guide til Basis og Avanceret Plaster Brug

LifeWave. LifeWave Håndbogen. En Guide til Basis og Avanceret Plaster Brug LifeWave LifeWave Håndbogen En Guide til Basis og Avanceret Plaster Brug Oversat af uafhængige distributører: Anli Petersen, Lone Hansen & Tommy Hansen 18-12-2012 1. Sektion : Forberedelse til at bruge

Læs mere

Lærebog i Kranio-Sakral Terapi. Stanley Rosenberg

Lærebog i Kranio-Sakral Terapi. Stanley Rosenberg Lærebog i Kranio-Sakral Terapi Stanley Rosenberg www.stanleyrosenberg.com Udgivet september 2009. Stanley Rosenberg, forfatter til denne tekst, har copyright til denne tekst og er hermed fuldt beskyttet

Læs mere

Fitness World Education #Træning med Fokus

Fitness World Education #Træning med Fokus Fitness World Education #Træning med Fokus Fokuspunkter: Stram Op April 2013 #Stærk skulder [1] #Indhold: Fitness World Education og Træning med Fokus Præsentation af tema for april og teori Sådan bruger

Læs mere

SKAVANKAYOGA. Niels Haahr April 2009. www.skavankayoga.dk

SKAVANKAYOGA. Niels Haahr April 2009. www.skavankayoga.dk SKAVANKAYOGA Niels Haahr April 2009 www.skavankayoga.dk Copyright 2009 Niels Haahr Indhold SKAVANKAYOGA?... 4 forord... 4 rapportens opbygning... 5 AT UNDERVISE I YOGA... 6 bevidsthed og balance... 7 HOLDENE

Læs mere

Sådan forebygger og behandler du rygsmerter

Sådan forebygger og behandler du rygsmerter Sådan forebygger og behandler du rygsmerter Hver anden dansker lider af rygsmerter, og det koster samfundet milliarder af kroner. Der er derfor mange gode grunde til at bekæmpe de ubehagelige smerter.

Læs mere

Pas godt på dig selv. Du skal holde længe

Pas godt på dig selv. Du skal holde længe Pas godt på dig selv. Du skal holde længe 1 INDHOLD Kroppens udfordringer s. 6 Hvor er det typisk, det går galt? s. 8 Forebyggelse s. 14 10 gør kroppen glad-tricks s. 14 Forebyg skader derhjemme s. 18

Læs mere

Lasota Terapi Akademi s kurser/uddannelser 2. halvår 2010

Lasota Terapi Akademi s kurser/uddannelser 2. halvår 2010 Akupressur Så er det ved at være tid, hvis du vil med på akupressuruddannelsen, der starter i august. Uddannelsen som Eksamineret Akupressør er Lasota Terapi Akademi s alternative uddannelse og er et betydningsfuldt

Læs mere

Alle rettigheder forbeholdes. Benyttelse af materialet må kun ske i sin helhed og ved kildeangivelse.

Alle rettigheder forbeholdes. Benyttelse af materialet må kun ske i sin helhed og ved kildeangivelse. Alle rettigheder forbeholdes. Benyttelse af materialet må kun ske i sin helhed og ved kildeangivelse. Mekanisk, elektronisk, fotografisk eller anden gengivelse eller kopiering af dele af materialet er

Læs mere

16 ØVELSER DER STYRKER DIG

16 ØVELSER DER STYRKER DIG 16 ØVELSER DER STYRKER DIG STRÆK DIG STÆRK - NÅR DU HAR 5 MINUTTER - I PAUSER PÅ ARBEJDET OG I FRITIDEN Øvelserne på disse ark kan ved lidt træning mindske smerter i nakke-, skulder- og armmusklerne. De

Læs mere

Patientinformation. Kunstigt knæ... Velkommen til Vejle Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling

Patientinformation. Kunstigt knæ... Velkommen til Vejle Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling Patientinformation Kunstigt knæ... Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling 1 Notater Send oplysningsskema til afdeling A250 i den frankerede svarkuvert - senest d.... 2 Vigtige datoer Navn:...

Læs mere

Den store træningsbold

Den store træningsbold Den store træningsbold - træn hele kroppen Af Mette Mølgaard og Lotte Paarup DEN INTELLIGENTE KROP - en sund livsstil i udvikling Kært barn har mange navne Den store træningsbold er kommet for at blive,

Læs mere

Danske Fysioterapeuter. www.krop&fysik.dk. Skulderproblemer

Danske Fysioterapeuter. www.krop&fysik.dk. Skulderproblemer Danske Fysioterapeuter www.krop&fysik.dk Skulderproblemer 2 www.krop-fysik.dk Fakta Stadig flere danskere oplever at få skulderproblemer. Det kan skyldes at flere af os arbejder i mange timer med ensidigt

Læs mere

Denne guide er omfattet af loven om ophavsret. Du er velkommen til at bruge guiden til personlig brug. Bogen er udarbejdet af:

Denne guide er omfattet af loven om ophavsret. Du er velkommen til at bruge guiden til personlig brug. Bogen er udarbejdet af: Denne guide er omfattet af loven om ophavsret. Du er velkommen til at bruge guiden til personlig brug. Bogen er udarbejdet af: Fysioterapeut & Helbredsmentor Dorte Kildegaard Gynfys.dk Birkelyvej 9, 5792

Læs mere

Foreningen Danske Fysiurgiske Massører 1

Foreningen Danske Fysiurgiske Massører 1 ISSN 1903-4121 Foredrag Kiropraktor Jan-Anders Sørensen Fokus: M. Psoas major Kurser & aktiviteter Fælles Nordisk fodslag Generalforsamling 2011 Mit liv som massør: Martin Gammelby Bonde Mit liv som massør:

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Denne test af, hvordan din hest arbejder, tager ca. tre minutter og bør indgå i opvarmningen hver dag. Du må vide, nøjagtig hvad der

Læs mere

Emilie Wøjdemann Thomsen, Finn Egeberg Nielsen. træning og Parkinsons sygdom

Emilie Wøjdemann Thomsen, Finn Egeberg Nielsen. træning og Parkinsons sygdom Emilie Wøjdemann Thomsen, Finn Egeberg Nielsen og Louise Hjerting Nielsen træning og Parkinsons sygdom Træning og Parkinsons sygdom 3 4 7 9 12 15 18 20 22 24 24 26 28 28 28 30 31 Formål Træningslære Konditionstræning

Læs mere

Patientvejledning. Rekonstruktion af. Forreste korsbånd (ACL)

Patientvejledning. Rekonstruktion af. Forreste korsbånd (ACL) Patientvejledning Rekonstruktion af Forreste korsbånd (ACL) Denne patientvejledning handler om den operation, du skal have foretaget. Vi anbefaler, at du også læser folderen Generel vejledning i forbindelse

Læs mere

Mindfulness. Ulla Vestergaard/Mindfulness-Aalborg.dk 2015

Mindfulness. Ulla Vestergaard/Mindfulness-Aalborg.dk 2015 Mobil: 40 81 05 08 - E-mail: uvestergaard@gmail.com Mindfulness - Kursushæfte for mindfulness v/ Ulla Vestergaard Ulla Vestergaard/Mindfulness-Aalborg.dk 2015 Mindfulness udvikles ved med vilje at være

Læs mere

Kiropraktik til spædbørn. Undervisningen var relevant og som sagt en stor øjenåbner. af os.

Kiropraktik til spædbørn. Undervisningen var relevant og som sagt en stor øjenåbner. af os. Fag Undervisningen var relevant og som sagt en stor øjenåbner for mange af os. Kiropraktik til spædbørn med nakkelåsninger, skæve kranier og kolik, samt behandling af større børn med hovedpine-problemer.

Læs mere

HVAD ER SPÆNDINGSHOVEDPINEt er den mest almindelige form for hovedpine. Anfaldet opfylder typisk mindst to af disse kriterier: Juicy

HVAD ER SPÆNDINGSHOVEDPINEt er den mest almindelige form for hovedpine. Anfaldet opfylder typisk mindst to af disse kriterier: Juicy HVAD ER SPÆNDNGSHOVEDPNEt Spændingshovedpine er den mest almindelige form for hovedpine. Anfaldet opfylder typisk mindst to af disse kriterier: -7 Mild til moderat intensitet. -7 Smerte i begge sider af

Læs mere

Ny serie af bittesmå øvelser revolutionerer din krop toptuner dine nervebaner forbedrer din præstation. fjerner genstridige. skader.

Ny serie af bittesmå øvelser revolutionerer din krop toptuner dine nervebaner forbedrer din præstation. fjerner genstridige. skader. fjerner genstridige skader Ny serie af bittesmå øvelser revolutionerer din krop toptuner dine nervebaner forbedrer din præstation Health Hurtigere og fri for skader på under ét sekund Et hurtigt blink

Læs mere

Hjælpetræner - elev www.dgi.dk/badminton

Hjælpetræner - elev www.dgi.dk/badminton V I S H V A D D U K A N Hjælpetræner elev www.dgi.dk/badminton DGIbadminton HJÆLPETRÆNERKURSUS DGIbadminton Udgivet af Danske Gymnastik & Idrætsforeninger Badmintonudvalget, september 2002, 1. udgave.

Læs mere

Professionsbachelor, januar 2013

Professionsbachelor, januar 2013 Professionsbachelor, januar 2013 Ultralydsbehandling i koldt vand givet til håndboldspiller med lateral ankeldistorsion - En case rapport Udarbejdet af: Thomas Harding Pilak Vejleder: Lis Bentzen Mørk

Læs mere

Supplerende arbejdsmappe

Supplerende arbejdsmappe "Indsigt der forandrer" Supplerende arbejdsmappe til øvelserne på CD'en "Indre Ro & Balance" Guidede Mindfulness øvelser af Martin Kirkevang www.staytrue.dk Dette materiale er en samling af teori og støttemateriale

Læs mere

Indhold. Forord 3. Den gode nyhed 6 job og Krop 2 udgave, 1 oplag 2012 Videncenter for Arbejdsmiljø. 5 ømme punkter 10. Det nytter at forebygge 16

Indhold. Forord 3. Den gode nyhed 6 job og Krop 2 udgave, 1 oplag 2012 Videncenter for Arbejdsmiljø. 5 ømme punkter 10. Det nytter at forebygge 16 Denne lommebog fortæller kort og godt, hvordan arbejdspladserne kan forebygge og håndtere smerter i muskler og led via en samlet og fælles indsats Rigtig mange medarbejdere og ledere får ondt i ryg, nakke

Læs mere

I I N D U S T R I E N

I I N D U S T R I E N I INDUSTRIEN I INDUSTRIEN INDHOLD Forord 3 Den gode nyhed 6 5 ømme punkter 10 Det nytter at forebygge 16 Den onde og den gode spiral 20 Balance mellem job og krop 28 Dansk Industri www.di.dk Tlf. 3377

Læs mere

Liko Originalsejl Høj Ryg, model 20 og 21

Liko Originalsejl Høj Ryg, model 20 og 21 Liko Originalsejl Høj Ryg, model 20 og 21 Brugsanvisning Dansk 7DK160173-02 Produktbeskrivelse Liko Originalsejl Høj Ryg er en standardmodel, som er konstrueret til at kunne tilpasse sig til brugeren uden

Læs mere

Kapitel II,7. Eksistentiel og humanistisk terapi

Kapitel II,7. Eksistentiel og humanistisk terapi Jacobsen,Bo og Klaus Pedersen: Humanistiske og eksistentielle terapier. I: Møhl, Bo og Morten Kjølbye (red.): Moderne Psykoterapi. København: Psykiatrifondens Forlag 2012 (i trykken). Kapitel II,7. Eksistentiel

Læs mere