Klar til at lave 420 portioner skolemad om dagen se side 3. Postenvæsenet vender avisen ryggen Se side 5. Josefine på 23 har eget stutteri Se side 11

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Klar til at lave 420 portioner skolemad om dagen se side 3. Postenvæsenet vender avisen ryggen Se side 5. Josefine på 23 har eget stutteri Se side 11"

Transkript

1 Nummer 2, 14. årgang, februar 2008 Uddeles gratis til samtlige husstande, butikker og kontorer i 6091 Bjert og 6092 Sdr. Stenderup Klar til at lave 420 portioner skolemad om dagen se side 3 Postenvæsenet vender avisen ryggen Se side 5 Josefine på 23 har eget stutteri Se side 11

2 2 Frisk, billig og lige i nærheden Dagli' Brugsen Sdr. Bjert Microsoft certificeret system ingeniør MCSE ELITE DATA - DIN IT PARTNER Kim Pedersen Produkter Netværk og kalender Internet Sikkerhed Fjernopkobling Lej en IT afdeling Kontorsystemer Rådgivning Service ELITE DATA DIN IT PARTNER Guldager Bjert IT leverandør inderfor rådgivning, installation, salg og service Åbent alle ugens dage kl til kl Posthuset er åbent for ekspeditioner mandag-fredag fra kl Husk vi har tips, lotto, oddset og skrabelodder Håndkøbsudsalg fra Christiansfeld Apotek Fiskebilen holder udenfor hver mandag fra kl

3 3 Sund mad til kvikke hjerner Den nye madordning på Sdr. Bjert Centralskole starter den 3. marts Ordningen tilbyder gratis mad til alle elever på Sdr. Bjert Centralskole - i to måneder som led i projektet om sund skolemad, som skolen har fået støtte til. Herefter er ordningen forældrebetalt. Denne gang er det lokale kvinder, der svinger grydeskeen. Sanne Hauschildt er mor til tre børn på skolen, så hun må om nogen vide, hvad børn vil spise. Den viden, og ikke mindste en passion for mad og indtil flere hyldemeter kogebøger på familiens reoler, fik hende til at tænke nye tanker, da den tidligere madordning ophørte. Og "køkkenmangel" gjorde, at hun også fandt en kollega. - Jeg kontaktede først skoleinspektør Morten Bøge og spurgte, om jeg kunne få lov til at lave skolemad og fik at vide, at det var skolebestyrelsen, der arbejdede med skolemaden. Jeg kunne godt tænke mig at få børnene til at spise mere sundt i hverdagen, og heldigvis faldt mit valg af mad og mine tanker om projektet i tråd med, hvad skolebestyrelsen havde arbejdet med i et stykke tid. Men jeg manglede lige et køkken til at lave maden i, siger Sanne Hauschildt. - Sanne kontaktede mig og spurgte, om hun kunne låne mit køkken, som jeg kun bruger i weekenden, når jeg laver mad ud-af-huset, og jeg sagde ja. Samtidig fandt vi ud af, at vi kunne lave maden sammen, fordi det firma, jeg arbejder for i hverdagen, lukker den butik som jeg bestyrer, siger Betina Raben. Hellere frisk end slatten Pizzasnegle og pølsehorn er skiftet ud med produkter med energi og lav fedtprocent, og maden er meget indbydende. - Det kan godt lade sig gøre at lave sund mad uden, at der går linser, kikærter og humus i det hele. Der er mange grøntsager, ferskvarer og groft brød, der kan gøre et frokostmåltid ernæringsrigt. Børn skal spise for at holde energien oppe og hjernen i gang i skolen, så de er modtagelige for undervisning. Derfor er det vigtig, at det ikke er tomme kalorier de fylder sig med, Sanne Hauschildt (til venstre) og Betina Raben er klar til at læsse 420 portioner skolemad om dagen ombord i kølebilen. som kun gør dem slatne, fede og udkørte. Det er det, jeg har fokuseret mest på i sammensætningen af den nye madordning, siger Sanne Hauschildt. Computer og kokkekniv Sanne ved, hvordan koncepter skal skrues sammen, og Betina kan svinge kniven, så sammen er de det perfekte team, når maden skal laves. - Jeg har lavet konceptet, menuerne og hjemmesiden, og så er jeg altså ikke helt håbløs i et køkken, griner Sanne Hauschildt. - Og jeg er uddannet køkkenassistent, og har lavet mad i storkøkkener i mange år. Så Sanne tager sig af det med computeren, og jeg går forrest i køkkenet, siger Betina Raben. - Desuden har jeg to store restaurantkøkkener i baghånden, der gerne vil med på konceptet og hjælpe til, hvis tilslutningen til skolemaden.dk, der også indeholder sund frokost og aftensmad, bliver mere end Betina og jeg kan håndtere alene, slutter Sanne Hauschildt. Man kan allerede nu gå ind på hjemmesiden, og bestille den sunde skolemad. Alle elever skal bestille gratis mad senest den 25. februar på adressen: Velbekomme! - kilde til lokale nyheder

4 4 Borgerfest Festen over alle fester i Bjert er den 26. april 2008, Intet mindre kan siges. Sådan er det bare. Alle der sikrer sig en billet, vil få sig en oplevelse af de store. Sæt aftenen af i kalenderen nu og glæd dig. Du bliver ikke skuffet.. Håndbold Serie 3 herrer spillede mod Tønders serie 1, Bjert gjorde som landsholdet og lammetævede Tønder. Det går rigtig godt i år for serie 3. Endnu ingen tabte kampe. Der arbejdes på at få et junior hold i gang igen. Håndboldafdelingen oplever megen tilgang og et stort ønske er at få flere timer til træning i hallen. Volley Ball Så er det nu, der er mulighed for at deltage i et hurtigt spil VOLLEY BALL, hver mandag aften er spil af høj klasse på motionsniveau. Det er helt sikkert noget for dig. Kontakt Mai-Britt Tastesen tlf Badminton Badminton er for alle siges der. Badminton giver motion. Der er nogle enkelte baner ledige om torsdagen hvis du er træt af vinter med regn og tænker på sol og sommer, så er her muligheden for at få kroppen i strandfacon, eller du kan også bare have det sjovt. Kent Haysen på tlf Gymnastik Igen i år bliver der gymnastikopvisning i hallen. Afholdes sidst i marts måned. Hvis du lige er instruktøren, der er på vej til at melde sig til at lede et hold af håbefulde gymnastikbørn, så vil Mette Samuelsen være på tlf nr Skak Hver mandag aften spilles der skak i Klubhuset, alle der ønsker at deltage er velkommen, vi spiller på amatørniveau siger Peter Thomsen. Tlf Fodbold Bjert ungdomsfodbold deltog i kommunemesterskabet den 5. og 6. januar. Det gav 3 kommunemesterskaber og en hel masse oplevelser, og som en af spillerne sagde er det sjovest at vinde, og få pokalen overrakt til sidst. Men det kan vi ikke hver gang, og så er det også sjovt at være med. 109 hold fra årgang 99 og frem til 2003 havde fundet vej til Bjert og var med i afdeling af Tresu cup Lørdag formiddag var for de allermindste, bedsteforældre, forældre og trænere var samlet for at bakke spillere op til at yde det bedste, hjælpe med at komme over banden og ind på banen, trøste og binde snørrebånd på skoene og selvfølgelig juble med når de små have vundet. En fantastisk god formiddag.. Seniortræningen startede lørdag den 3. februar, kl Karsten Pedersen og Lars Nicolajsen står for træningen. Hver tirsdag og torsdag er der træning fra kl Udendørs træning for ungdomshold vil blive annonceret i Bjert Stenderup Avis. De allerældste fodboldspillere tryller med bolden hver lørdag formiddag kl Du er meget velkommen til at deltage. Ungdomsfodbold mangler 3 trænere se opsalg andet sted i bladet eller henvend dig til Gitte Hinrichsen på tlf Formanden ENTREPRENØR BELÆGNING - ANLÆGSARBEJDE DRÆNING - DRÆNSPULING - SLAMSUGNING DØGNVAGT Er din bolig sikret? Din bolig kan sikres effektivt, uden at hjemmet bliver til Fort Knox. Låsesmeden Schrøder har en lang række gode råd til, hvordan du bedst sikrer din bolig. Derfor er det en god idé at give hele boligen et sikringstjek, samt at kigge på alle ind- og udgange med tyvens øjne. Ring og få et uforpligtende tilbud på sikring af din bolig BJARNE NISSEN TLF SKOVHAVEVEJ BJERT - for en sikkerheds skyld Autoriseret Ruko Sikringscenter Albuen 15, Kolding, tilf DØGNVAGT

5 5 Posten vender avisen ryggen - Det er en fornærmende ringe service, og man forstår ikke, at det delvist statsejede danske postvæsen kan få lov til at behandle sine kunder sådan. Sådan siger redaktøren på denne avis, Sven Rørbæk, som ikke lægger skjul på sin ærgelse over, at Postvæsenet nu har vendt avisen ryggen. - Vi har - som så mange andre små blade i landet - fået en kort og lakoisk besked på, at Postvæsenet ikke længere vil bringe Bjert-Stenderup Avis ud, fortæller Sven Rørbæk. - Man har med kort varsel besluttet, at adresseløse forsendelser under 3000 eksemplarer, vil man ikke længere have med at gøre, og da vi kun har ca husstande i vores område, så har vi ikke længere mulighed for at få avisen postomdelt. - Det er ikke mindst ærgeligt, fordi vi altid har haft et princip om, at vi vil ind i samtlige postkasser i de to sogne, og derfor måtte vi se os om efter andre muligheder. Dobbelt så dyrt Posten har vendt ryggen til avisen på grund af en beslutning i Postvæsenets ledelse om, at man ikke længere vil omdele adresseløse forsendelser i et antal, der er mindre end I Bjert og Stenderup er der ca husstande. - Den eneste mulighed, vi har kunnet finde, er Distribution Syd, som også omdeler Kolding Ugeavis, så det er blevet resultatet, fortæller Sven Rørbæk. - I Distribution Syd har man også en regel om minimum 3000 eksemplarer, men har vil man dog godt - modsat Postvæsenet - bringe 1500 eksemplarer ud, når blot man betaler for 3000 stk., så den kamel må vi så æde. - Det betyder så, at vores distributionsomkostninger stiger til næsten det dobbelte, men det må vi jo så se at skaffe økonomi til, siger redaktøren. - Også af den grund er det vigtigt, at så mange som muligt tegner medlemsskab af Bjert-Stenderup Medieforeningen, for vi får brug for hver eneste krone. - Der er netop omdelt et brev til alle husstande i 6091 Bjert og 6092 Sdr. Stenderup, hvori vi opfordrer alle til enten at benytte det vedlagte girokort eller overføre medlemskontingentet til avisens bankkonto. - Jeg håber, at rigtig mange vil tegne sig som medlemmer denne gang, for Postvæsenets utrolig ringe service skal ikke have lov til at kvæle vores lille velfungerende avis, som vi har en opfattelse af, at rigtig mange borgere i Stenderup og Bjert er glade for, siger Sven Rørbæk, der i øvrigt også fortæller, at avisen har haft kontakt til spejderne for at høre, om de havde interesse i at omdele avisen de 11 gange om året, der udkommer - mod betaling, naturligvis. Men det er en opgave, som man i spejderledelsen ikke mente at have ressourcer til. Bjert-Stenderup Medieforening, der udgiver avisen, holder i øvrigt generalforsamling onsdag den 27. februar kl i redaktionslokalet i Bjert-Hallen.

6 6 En strøm af kvalitet... El-Installation Døgnservice Din lokale El-Installatør er altid klar til at servicere både private- og erhvervskunder Tømrer- & snedkerforretning Ruddi Hansen Varmarkvej Sdr. Stenderup / Kolding Bedemandsforretning GARANTI TRYGHED SIKKERHED Vi hjælper med alt vedr. begravelse og bisættelse Få pjecerne: Min sidste vilje Når nogen dør Søren Erik Andersen (grundlagt 1897) Dyrehavegårdsvej Bjert Vestervang Kolding 6091 Bjert

7 7 Køb-sælg-byt - dit tøj ved pigeaften i februar Støtteforeningen for Forsamlingshuset Dannevirke i Sdr. Stenderup ligger ikke på den lade side. I november fandt den årlige Vinterudstilling sted med 20 udstillere og over 350 gæster, og et pænt lille overskud til at dække indkøbet af bl.a. to nye hoveddøre til huset. Vinteren over har der været afholdt bankospil med ca ivrige bankospillere, senest torsdag aften, hvor tilslutningen har været stor. Dannevirke er et forsamlingshus, som skal bruges, og nu især hvor det er blevet moderniseret og fået bl.a. nyt køkken føler folkene bag Støtteforeningen, at det gerne må blive brugt endnu mere. - Huset bliver sjældent brugt på hverdage, og vi har i lang tid tænkt over hvilke andre arrangementer vi kunne holde i hele byens hus. - Og så var det vi kom til at tænke på os piger, tøj og hyggeaften, og sådan kom dette arrangement i stand, fortæller tre af pigerne bag pigeaftenen i Dannevirke, Gunna, Anette og Bettina. Pengene er måske brugt på julegaver eller vinterferie, der kan ikke proppes mere ind i klædeskabet, sko er der måske for mange af, og der er måske lidt for mange impulskøb ("hvis jeg taber mig lidt, så..). Vi inviterer alle friske piger fra hele lokalområdet til en hyggelig aften torsdag den 21. februar kl , hvor man kan tage sit tøj, sko, hatte, tasker, børnetøj og andre "pigeting" med til en "køb-sælg-byt dit tøj til nyt" aften, siger Anette. Støtteforeningen sælger en stand til 30,- kr. hvor man kan holde "udsalg" og allerede nu inden annonceringen er begyndt har fem sagt ja tak til at købe en stand. Og så håber støtteforeningen ellers på mange besøgende piger i huset, så der kan snakkes, hygges og byttes tøj. Vi vil skabe en hyggelig stemning med levende lys, en afslappet atmosfære, pige-traktement i caféen, så vi giver mulighed for at få snakket og shoppet lidt på kryds og tværs, fortæller Gunna, og vi ruller gardinerne for, mænd har ingen adgang, så der er rig lejlighed til at prøve tøj, pjatte og have det rart sammen. Vi forsøger at få fat i et par gårdbutikker og andre selvstændige for også at kunne tilbyde lidt nyt til gæsterne til pigeaftenen og foreløbig har vi tre butikker, som gerne vil sikre, at der også er nyt at købe, fortæller Anette. Støtteforeningen består af en lille håndfuld lokale mennesker, som udover at holde arrangementer for at støtte Forsamlingshuset økonomisk, også selv udfører rigtig meget af det praktiske arbejde med at holde huset i god stand, og de gør det fordi de gerne vil, at huset består i lokalsamfundet og så naturligvis også fordi de har det hyggeligt sammen i og omkring Dannevirke. - lige lukt ned i din postkasse

8 8 Oh vi vil elske dig, hvis......du er den, der tirsdag og torsdag - og når vi spiller kamp, kunne tænke dig at passe kiosken i klubhuset på Sportspladsen i Bjert. Vi er gruppe utrolig flinke og dejlige unge mennesker. Vi elsker at spille fodbold i stort set alt slags vejr. Bagefter vil gerne hygge os i klubhuset. Hvis du synes, det kunne være sjovt, vil vi sørge for, at får mange sjove timer sammen med os. Vi er Bjert IF senior fodbold afdeling. Kontakt Karsten Petersen på tlf el Erik Lund på tlf el Kent Haysen Gl. Bjert Bjert Tlf Fax Bil Nybygning om- og tilbygning Erhvervsbyggeri Døre og vinduer Glas / Thermoruder Køkkenmontering Tagarbejde / Kviste Totalentreprise TILSLUTTET

9 9 Historien bag det nye træ-look i lokalområdet Da save-niels fra Odder svang sine motorsave henholdsvis hos Jørgen Rasmussen på Krogager og hos Kaj Herse på Agtrup Østergård kunne man tro, at det var koordineret - men det var det ikke. Af Poul Erik Nørgaard - Jeg fik ideen til udskæring af det mere end 100 år gamle elmetræ, da jeg læste en artikel om Niels i Skovdyrker Foreningens blad, siger Jørgen Rasmussen fra Krogager. - I stedet for at save det op til brænde, syntes jeg, at træet fortjente en bedre skæbne - derfor er det nu blevet til jægeren, der står med sit knækkede gevær og en nedlagt hare. Jørgen Rasmussen påtænker i løbet af foråret, at få lavet en ræv og en kømpe ørn af to andre gamle elmetræer - også langs med indkørslen til Krogager. Tilfældighed Udskæringerne ved Agtrup Østergård forestiller Inka-kakaduer. På Krogager står jægeren med sit knækkede gevær og sit nedlagte bytte af en hare. Vinderen blev: Ifølge kunstneren blev Kaj Herse inspireret på en kunstudstilling i Odder og bestilte Niels til at skære fuglene ud i træerne - fuglene forestiller henholdsvis en palmekakadue af Australsk afstamning og Inkakakaduer. - At opgaverne blev løst samtidig er en ren og skær tilfældighed, siger save-niels. Autodidakt træskulptør Louis Jepsen, Solkær i Bjert Redaktionen takker for de mange besvarelser - Træ er blevet min levevej, siger Niels Ejnar Petersen, der er uddannet skovfoged og underviser på Dansk Center for Jordbrugsuddanlse i Beder. Hans barndoms snitterier har gennem årene udviklet sig ganske meget og som uddannet skovmand, er motorsaven jo et naturligt stykke værktøj. - Det er de store skulpturer med motorsavene, som er sjovest at lave - det bringer mig den største glæde og de største udfordringer - ikke mindst den truende katastrofe for et fejlsnit kan få adrenalinen frem. Niels hobby har ikke kun bragt ham til Bjert, men både Tyskland, Holland og USA har glæde af træskulptørens utrolige evner. Du kan læse mere på

10 10 BIF søger en alt-mulig mand/kvinde Vi søger en person, der kunne tænke sig at holde området omkring klubhuset i orden. Området bliver flittig besøgt af sportsfolk og andre som benytter arealet til sport, hygge og afslapning eller bare går igennem. Vi søger en, der vil bruge tid på at holde området pænt og ryddeligt, så vi kan være bekendt, at have besøg på området. Der vil være et samarbejde med kommunens folk, som tager sig af en del af området. Vi håber du melder dig, og vi er overbeviste om at du vil blive særdeles populær. Vi er lige så sikre på, at du vil få en masse gode oplevelser med alle de dejlige mennesker, der benytter området. Til leje 200 kvm. koldlager på Elskager i Bjert. Egen indkørsel med ledhejseport. Pr. måned kr % moms. 2 måneders indskud + 25% moms. Se billeder på Ring til Nico Schierning Kontakt Erik Lund på tlf eller PROFESSIONELT ARBEJDE UDE SOM INDE! ØSTERGAARD sammentømrer gerne et uforpligtende tilbud,på alt tømrerog snedkerarbejde. Tlf.: TØMRER- OG SNEDKERMESTER AK Kontorservice BOGFØRING OG REGNSKAB Tlf Mads Kehlets Vej Bjert

11 11 Josefine på 23 er stutteri-ejer Stutteri Stensgaard, står der på Josefine Christensen s visitkort. Og trods den unge alder er Josefine allerede selvstændig ejer af et stutteri med islandske heste. Stutteri Stensgaard ligger i Stenderup på Stensgaard på Løveroddevej tæt ved skov og strand og rigtig mange dejlige heste-ruter. Josefine har altid være en rigtig heste-pige, fortæller hun, og hestene har fyldt meget i hendes liv. - Jeg plejer at sige, at jeg fik en lille hest i stedet for en klapvogn, smiler Josefine, så ja, jeg har heste i blodet. Hestene, som Josefine foretrækker, er islandske heste og dem er der p.t. 16 af på stutteriet, som åbnede i november Islandske heste har et utroligt roligt sind og venligt væsen. De er stabile og gode "familie-heste", og så er de jo ikke så store, siger Josefine. En islandsk hest bliver ca. 1,38-1,40 m høj og det er en dejlig størrelse, synes Josefine. Islandske heste stammer (som navnet siger) fra Island, og er derfor vant til hårdt vejr og kulde og de kan faktisk gå ude hele året rundt. Om vinteren får de en lang bamset pels, og de er utrolig nemme at omgås. På Island, hvor Josefine har været flere gange i forbindelse med arbejdet med heste, går man meget op i, at det er en race-ren hest, hvilket vil sige, at man kun importerer islandske heste, så man er sikker på at racen er 100% ren. Der føres nøje kontrol med hestene ved at benytte heste-pas, World-fingur, hvor alle islandske heste registreres, informerer Josefine. - I gamle dage på Island blev man begravet med sin bedste hest, for den var en vigtig del af livet, fortsætter Josefine. - Men nu bruges den mere og mere til almindelig ridning, sådan som vi kender det i dag. Den islandske hest har udover de tre almindelige gangarter også en gangart, der hedder tölgt, der er meget behagelig for rytteren, og en gangart, der hedder pas, så også på det område adskiller den lille hest sig fra andre. Josefine adskiller sig også fra andre, ved at turde springe ud som ejer af stutteriet, men som hun siger, så har hun en vilje af stål, og hun har ikke været i tvivl. - Nu er min hobby blevet mit arbejde, og det er jeg rigtig glad for, smiler Josefine. - Der er måske ikke plads til så mange café-besøg og shoppingture med veninderne mere, for hestene skal passes hver dag, men jeg er ret privilegeret, føler jeg, siger Josefine. - Jeg har været butikschef og også gået på universitetet, men dette her er mit kald, siger hun, og trækker Kvistur, en hingst, udenfor, så han rigtig kan blive beundret. - Kvistur er mit omdrejningspunkt, det er ham, jeg vil avle på og ham, der har lagt navn til min hjemmeside Han skal med til stævner her i februar og marts, bl.a. til World Cup, og det glæder jeg mig meget til, siger Josefine. Josefine klarer det hele selv, pasning af hestene, regnskab, markedsføring, men får hjælp af både far, som agerer som standdreng, hvis der kommer nye heste, og mor, som resten af familien også er hesteinteresseret. Hestene kommer fra den store islandske gård, hvor Josefine arbejdede i otte måneder sidste år, og det er dem, hun samarbejder med, og hun vil både avle, træne, sælge og undervise og har sat alt ind på at hendes drøm med Kvistur og de andre islandske heste skal lykkes. Og faktisk er de rigtig godt på vej.

12 12 DIN herrefrisør Loppe- og livsstil i Hejls 300 kvm med alt til nostalgisk indretning - både ude og inde. Møbler - gl. café-sæt - zinkkar - planter - secondhand-tøj - glas - porcelæn - emalje Tirsdag til fredag kl Lørdag eller søndag kl eller efter aftale Hejls Landevej 43 DK Hejls Tlf

13 13 Mr. SIF fylder rundt Ib Olesen, formand for Sdr. Stenderup Idrætsforening, fylder 60 år den 26. februar, og som han selv siger, så har en stor del af hans liv de sidste årtier været præget af SIF og de mange gøremål dér. Han har ikke direkte planer om at stoppe som formand, men på sigt skal der skabes plads til unge og nye kræfter i foreningen, siger han dog. Ib Olesen er født i Kolding og kom i lære som lastvognsmekaniker i Efter en del år blev han værkfører og senere i 2003 fik han ansættelse som service inspektør, nu for hele Norden. I 1974 flyttede han og hustruen Guntha til Sdr. Stenderup, for der var lige et hus, som passede til dem. Familien blev langsomt øget med tre børn og nu er der også kommet fire børnebørn til. Op til 1974 spillede Ib selv fodbold i Stenderup, men i 1974 slukkede og lukkede det sidste hold, og i de næste fem år var der ikke nogen idrætsforening i byen. Det kunne Ib ikke trives med og som den ildsjæl han er, fik han ret hurtigt fat i andre lokale kræfter, og de fik etableret SIF, som vi kender den nu. Ib Olesen smiler, når han fortæller, at de dengang spillede på den gamle bane midt i byen og havde den lille skurvogn som klubhus og omklædning til begge hold, forstås. Samtidig var der gymnastik og badminton i den gamle gymnastiksal (nu fællessal) på skolen, og dengang var der kun eet omklædningsrum, så det var med at åbne døren på klem og råbe om damerne nu havde tøj på, for nu kom herrerne og skulle spille badminton. Dengang var der ikke så store krav, fortæller Ib Olesen, og det gik da egentlig også godt nok. I 1983 fik skolen bygget til med flere omklædningsrum og et klublokale og i 1984/85 blev det nye baneanlæg ved Præstediget etableret, fortsætter Ib Olesen med stolthed i stemmen. - Dengang købte vi et lys-anlæg hos en anden klub og kørte selv op for at afmontere det og efterfølgende fik vi det selv sat op på banen her i Stenderup, siger han. Idrætsforeningen fik flere og flere medlemmer, og den udvikling trives Ib Olesen særdeles godt med. - Men godt nok er ikke tilstrækkeligt, fortæller Ib Olesen, for ret hurtigt voksede ønsket om en rigtig sportshal, både i SIF og også lokalt. Medlemsantallet voksede og Idrætsforeningen havde optjent en pæn sum penge, især fra Sportsfesterne, som begyndte i 1979, og derfor kunne bestyrelsen dengang gå til Kolding Kommune med ønsket om en stor sportshal med kr. i baglommen og et kæmpe lokalt netværk og stor opbakning. "Jeg vil, jeg ved vi kan, vi har gjort det" står der på søjlen midt i A-Huset og det er en sætning, som kendetegner Ib Olesen, så i 1999 blev A-Huset indviet, ved hjælp af rigtig mange lokale kræfter og frivillige. Uden al den hjælp og interesse fra lokalområdet var det aldrig gået, siger Ib Olesen, og der er rigtig mange som har andel i dette dejlige hus. Jeg kan stadig blive overrasket over hvor mange der tilmelder sig, når vi tre gange om året har arbejdsdag i huset, men det er da bare dejligt, fortsætter Ib Olesen, vi har en stor gymnastikafdeling med over 250 medlemmer, ca. 120 badmintonspillere og omkring 80 fodboldspillere, og det er skønt at så mange benytter huset og SIFs aktiviteter hver uge, Nu er livet jo andet end SIF og A-Hus, selvom det har været Ib Olesens omdrejningspunkt i så mange år. Familien, børn og børnebørn fylder meget i Ib og Gunthas liv, og det skal der være plads til. Hele familien har været dybt involveret og støttet op, når Ib Olesen har skullet til møder, låse A-Huset af for natten, ordnet stort og småt for SIF, og det vil han gerne betale lidt af på. - Jeg har lagt mange timer i SIF, men heldigvis har familien haft forståelse for at det jo er min kæphest og uden dem var det aldrig gået, slutter den glade og aktive fødselar, som fejres den 26. februar kl i A-Huset.

14 14 Forkæl dig selv og dem du holder af! Ivan Søgaard Larsen Din lokale bankforbindelse Agtrupvej Kolding Tlf Tlf.:

15 15 Man risikerer at vinde noget 8.c på Sdr. Bjert Centralskole deltog i efteråret i en konkurrence om at skabe et kreativt arbejde under temaet: Voldsramt indtryk udtryk. Konkurrencen var udskrevet af "Foreningen for børn i voldsramte familier". Klassen havde lavet en lille digtsamling om temaet, som så blev sendt ind til konkurrencen. Et af digtene opnåede særlig opmærksomhed af dommerkomiteen. Klassen vandt ikke, men de fik en flot 2. plads. Præmien var 5000 kr., som tildeles hele klassen, plus at de blev indbudt til en festlig overrækkelse af præmien på Kunstindustrimuseet i København med alle rejseudgifter betalt. Ved overrækkelsen deltog velfærdsminister Karen Jespersen og kunstneren Maja-Lise Engelhardt, der begrundede, hvorfor netop det pågældende digt er udvalgt. - Det har været yderst positivt, at opleve at elevarbejde også værdsættes i kunstkredse, og at det har en værdi uden for selve skolen. Og så risikerer man jo at vinde noget, når man deltager i konkurrencer, siger klasselærer Bent Chrestensen. Digtet, der fik tildelt den flotte 2. plads, er skrevet af Søren W. K. Rasmussen. Det lyder således: Vold og vold igen og igen Jeg sidder på gulvet i stuen Blodet siver ud af min krop Der er vådt! Endnu en dag har jeg fået tæsk Endnu en gang har jeg fået tæsk Men nu er det slut! Der er ikke mere håb Jeg ånder lettet ud en sidste gang Nu vil jeg aldrig kunne ånde igen! Vi har bedt to elever om at fortælle om deres oplevelser på turen til København. Her følger Søren W.K. Rasmussens indtryk. 1. Jeg synes selvfølgelig, at det var sjovt at komme til København, men jeg kunne godt have tænkt mig at være der et par timer mere, så vi også kunne have set på butikker. 2. Det var nogle overraskende gode sandwicher (som man jo kan sige på dansk, ikke Bent) som blev serveret, og den efterfølgende kage var også yderst delikat. 3. Det var et flot museum, og en god rundvisning vi fik, men da vi alle var meget trætte p.g.a. konfirmandlejr, virkede rundvisningen lidt kedelig i længden. 4. Det var sjovt at møde velfærdsministeren, selvom hun ikke sagde så meget. 5. Det var nogle gode taler der blev holdt, og man kunne se, at folkene bag arrangementet havde gjort et godt stykke arbejde, og de virkede da også vældigt tilfredse. 6. Jeg var noget nervøs, da jeg skulle have præmien overrakt af ministeren 7. Rapperen der var til stede, gjorde det virkeligt godt, og det var også en Søren modtog præmien af velfærdsminister Karen Jespersen, som ses her til venstre. fornøjelse at høre ham synge/rappe, selvom hiphop ikke lige er min musiksmag. Rikke D. Nielsen fortæller følgende: Den 22. januar tog vi toget over til København, da Søren jo havde vundet en 2. plads i en konkurrence om digte om voldsramte familier. Vi har vundet kr., som vi så skulle over og have overrakt. Da vi kom, var vi to skoler i en stor sal. Vi fik lidt af vide om, hvad der skulle ske i løbet af dagen. Senere fik vi en lille rundvisning på museet, vi så en masse møbler og lamper som havde været på mode igennem tiden. Efter rundvisningen, skulle vi høre lidt om digtene. Den anden skole, som var fra København og havde vundet første pladsen, fik overrakt kr. til klasse kassen, og der blev sagt lidt om deres digt. Så var det vores tur. En billedkunstner sagde lidt om Sørens digt. Hun var blevet meget rørt og talte meget pænt om det. Søren kom op og fik overrakt præmien. De havde også lavet en lille overraskelse til os. Med kampagnen "børn i voldsramte familier" har de også en rapper, som har lavet to sange. Han kom og sang sangene for os. Efter han havde sunget, fik vi alle en cd med de to numre på. Nogle af os piger fik autografer på vores cd. Efter arrangementet tog vi en tur forbi Amalienborg og så videre ned til toget, og så skulle vi ellers hjem. Jeg synes, det var en super hyggelig dag og en god oplevelse.

16 16

17 17

18 18 Lejlighed 42 kvm 2500 kr. Lejligheden består af to lyse værelser, bad, køkken og et opbevaringsrum. Derudover har kælderlejligheden tre brede vinduer til have, hvortil der også er adgang via egen dør. Lejligheden ligger i Bjert. Hele komplekset kan lejes for 2500 kr. El, vand og varme er indkluderet i prisen! Da jeg ønsker at holde lejligheden opvarmet, skal jeg bar have lejet den ud. Derfor lejer jeg den ud til denne pris. Der kræves et indskud på to måneders husleje/ 5000 kr. Har det interesse? Ring til mig på tlf Venlig hilsen Inger Rørbæk Madsen Bjert Vestervang 11, 6091 Bjert Generalforsamling Bjert-Stenderup Medieforening indkalder herved til generalforsamling onsdag den 27. februar kl i redaktionslokalet i Bjert-Hallen. Dagsorden i flg. vedtægterne. Lagkager til enhver lejlighed! Mangler du en lækker og anderledes kage til fødselsdagen, barnedåben, mødregruppen eller noget andet, så laver jeg den gerne for dig! Ring til Louise på tlf for at høre nærmere. Sdr. Bjert og Sdr. Stenderup Husholdningsforening Squaredans Tirsdag den kl Kom og få lidt sund og festlig motion med amerikanske folkedanse til iørefaldende musik og Anne Marie Rasmussens inspirerende ledelse. Pris kr. 70 for medlemmer, ikke medlemmer kr. 90 inkl. kaffe og boller med pålæg. Medbring selv kop). Tilmelding senest dagen før på tlf eller Mødested: Sdr. Bjert Centralskole, Engløkke 5, 6091 Bjert. Denis McLaughlin Onsdag den kl Den irske musiker Denis McLaughlin er bosat i det sønderjyske. Han har boet i Danmark i 19 år, men har ikke tabt sin dialekt. Hans foredrag handler om Irland og om sin opvækst i Nord Irland igennem "The Troubles" fra 1968 og så videre. Pris kr. 70 for medlemmer, ikke medlemmer kr. 70 (medbring selv kop). Tilmelding på tlf eller Mødested: Sdr. Bjert Centralskole, Engløkke 5, 6091 Bjert Strikkecafé Torsdag den kl Denne torsdag vil der være mulighed for at møde andre strikkeglade på Sdr. Bjert Kro. Der kan udveksles erfaringer og ideer samtidig med at man hygger sig over en kop kaffe og måske finder inspiration til den næste strikketrøje. Kaffe/kage kan købes. Der er ingen tilmelding til disse aftener. Mødested: Sdr. Bjert Kro, Gl. Bjert, Bjert.

19 19 En hårfin balance! Af Søren Hindbo, skolebestyrelsesformand i Sdr. Stenderup At bo i en landsby for enden af halvøen kan ind imellem være en hårfin balance. Vi kan lide fred og ro men vil ikke have en soveby, vi vil skov og strand, men vil også have liv og nærhed, vi vil have smukke landsbyområder, men vi vil også have skole og købmand. Vi vil have tryghed, men vi vil ikke pakkes ind i vat. Vi vil gerne have mindre skoleklasser, men vi vil heller ikke have for små klasser. Vi stiler altid højere vi vil det hele og hvorfor skulle vi ikke også forsøge? Desværre er balancen ved at tippe. Overskuelighed kan blive til ensomhed og trygheden kan gå hen og blive utryg. Kort sagt vi mangler elever i de mindste klasser på Sdr. Stenderup Centralskole. Vi har rammer og værktøj til at lave den bedste folkeskole i Kolding Kommune, men vi mangler råvarer. Der kunne have været 20 nye børn til børnehaveklassen, men der er kun indskrevet 9. Forholdet er ikke så overraskende med familier, der lader deres børn vente og andre der vælger Sdr. Bjert skole, fordi den er meget nærmere. Så det er ikke de forældre og børn der kan starte på skolen, jeg skyder efter tværtimod skal der lyde en stor ros til forældre, der i stedet for at flytte børnene, har værdsat den gode skole og den del den er af lokalsamfundet og har fået flere børn på listen. For at sikre elevgrundlaget til skolen er det simpelthen nødvendigt, at vi får flere børnefamilier til byen. De fleste ved nok, at Kommunen arbejder med forskellige planer for en udbygning af Sdr. Stenderup, men planer tager tid, og tid har vi ikke nok af. Derfor en appel til alle som ønsker at bevare landsbyen: Skab plads til familier! Måske du kan lave en lejlighed i en længe, måske du har plads i huset eller måske du ligefrem kan udstykke en byggegrund. Find selv på initiativer. Det er en af balancerne i lokalsamfundet. Ting kommer ikke I december 1995 kunne Bjert-Stenderup Avis fortælle om prognoser for børnetallet, som betød, at der ville være ca. 20 børn pr. årgang i Stenderup Skole i Sådan er det ikke gået, og nu råber skolebestyrelsesformanden vagt i gevær. altid af sig selv af og til må der initiativ og kamp til og alle har noget at bidrage med - også dig! I øvrigt er det ikke kun borgerne i Sdr. Stenderup, dette bør engagere. Også Sdr. Bjert vil blive fattigere hvis Sdr. Stenderup slumrer ind og bliver en soveby for enden af halvøen. Ja, selv for Kolding Kommune er en landsby med liv, skole, dagligvarebutik og alt det andet af væsentligt større værdi end en naturskøn halvø med en klat huse lang ude på landet. Se de hårfine balancer som en charme og mulighed. Du vidste det sikkert godt, da du flyttede hertil! Men det er nu du skal tage initiativ/bakke op om det skrøbelige, men fine levende landsbysamfund vi har i Sdr. Stenderup. Bjert-Stenderup Avis - lige ned ned i din postkasse

20 20 AFSKEDSRECEPTION Efter 18 år i Dagli Brugsen Sdr. Bjert har Inger valgt at stoppe den 29. februar Samme dag har Edith valgt at gå på efterløn. I den anledning vil det glæde os at se kunder, kollegaer, forretningsforbindelser, familier og venner til RECEPTION fredag den 29. februar 2008 kl for Edith og kl for Inger i Dagli Brugsen Sdr. Bjert. Med venlig hilsen Bestyrelsen Koncert i Sdr. Bjert Menighedshus Onsdag den 13. feb. kl "Som dybest brønd" med Bente Kure & Leif Ernstsen. Det er en musikalsk forestilling, der mest via sange, men også anekdoter og uddrag fra Jeppe Aakjærs prosatekster, tegner et helhedsportræt af "Jens Vejmands" far. Hvis man hører til dem, der kun kender Jeppe Aakjær som en romantisk og lyrisk hjemstavnsdigter, er her lejligheden til genkendelsens glæde, men også til at møde andre sider af ham. F.eks. forfatteren, der fik direkte socialpolitisk betydning, da han skildrede tyendets vilkår. Der er naturligvis også fællessang undervejs - alt andet ville jo ikke være i Aakjærs ånd!der bliver mulighed for at købe drikkevarer. Entré 100 kr. Nyhedsbrev Generalforsamling Så gik endnu et år utroligt men sandt og det er tid til afholdelse af Beboerforeningens generalforsamling. Vi vil glæde os til at servere dejlig varm kaffe samt vel- og hjemmebagte boller for jer: Tirsdag den 11. marts kl i Forsamlingshuset Dannevirke Hold øje med posten i februar, her vil I modtage dagsorden samt girokort til næste års medlemskab. Whisky smagning Har du smag for de gode varer, er her et eksklusivt tilbud til dig: Fredag den 14. marts 2008 kl holder Sdr. Stenderup Sogns Beboerforening whisky smagning i Forsamlingshuset Dannevirke. Der er kun 34 pladser og der vil derfor være tilmelding efter "først til mølle" princippet. Se program m.m. andet steds i bladet, samt opslag ved busskuret og Focus. Cykelsti Vi har rettet henvendelse til Kolding Kommune for at høre hvor langt projektet er. Vi har fået det svar, at planlægningsfasen forventes i gang indenfor nærmeste fremtid samt at de vil huske byens ønske om at blive med inddraget i planlægning, placering mv. Plejehjem Det er vel ikke længere nogen hemmelighed, at kommunen sætter Stentoft til salg. I den forbindelse er vi blevet spurgt fra kommunens side, om vi har nogle forslag til hvad bygningen kan bruges til. De arbejder på, at sælge bygningen til en privat eller offentlig institution således, at bygningen kan anvendes til det den er bygget til. Har du et forslag? Giv os et praj, skriftligt, mundtligt, via brevdue Hvad som helst, vi hører frygtelig gerne alle de gode forslag I ligger inde med. Penge til Legepladsen De penge som betales for ophæng af opslag ved Focus har Inger Barsøe valgt at give til Beboerforening øremærket Legepladsen. Dette er vi meget glade for og vil bruge dem til gavn for byen og legepladsens brugere. Sdr. Stenderup Sogns Beboerforening

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Se bankens annonce. Tilmelding på tlf. 97 37 62 48 senest fredag den 15. februar. Vi kan max være 40 i alt, så det er først-til-mølle-princippet, der gælder. Evt.

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Dagsorden for den ordinære generalforsamling var følgende: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK.

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Der er gang i alle vores hold og vi er ret godt fyldt op. Der tegner sig en god klubånd som der plejer og vi håber at alle nye som gamle medlemmer

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni 2015 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret

Læs mere

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fredag 13. juli 2012 Hun indretter med indføling: Stylet orden Side X 70 23 15 23 jna.dk energivinduer Spar op til 35% nu kontakt os for mere info udstilling: Kratholmvej

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Fællesmøde Onsdag den 16. januar kl. 14.00 på Hjemmet. Hyggeeftermiddag med musikalsk underholdning og fællessang ved Per Skærlund, Grindsted. Pris for entrè, underholdning

Læs mere

PROTOKOL GENERALFORSAMLING

PROTOKOL GENERALFORSAMLING Ordinær generalforsamling i Kaj Lykke Golfklub Tidspunkt: Tirsdag den 22. februar 2011 Sted: Klubhuset Bramming Kultur & Fritidscenter, Idræts Alle 10, 6740 Bramming Tidspunkt: kl. 19:00 Dagsorden: 1.

Læs mere

Årre Skole rg. 2012 nr. 4 SKOLESNAK

Årre Skole rg. 2012 nr. 4 SKOLESNAK Årre Skole Årg. 2012 nr. 4 SKOLESNAK Indhold En god og en dårlig nyhed... 3 Sikringstiltag på Årre Skole... 4 Julehilsen fra Fritteren... 4 Hvad betyder alt det, vi går og siger... 5 Skolesocialrådgivere...

Læs mere

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015.

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015. Generalforsamlingen blev åbnet af formand Joan Hansen, som bød velkommen til årets generalforsamling. Herefter begyndte den egentlige generalforsamling i henhold til dagordenen: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 1. halvår 2014 Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 SAMVÆRdSHUSET Søndergade 27-3700 Rønne Kontakt: Formand: Ruth Kjær Hansen mob. 50 57 29 14 Kasserer: Kjeld Pedersen E-mail: pilgaarden@sol.dk

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Næste Aadum Nyt udkommer i uge 5. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 23/1-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com HUSK!!!!

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset.

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning - formand Mads Sørensen 3. Fremlæggelse af revideret regnskab

Læs mere

Referat af generalforsamling tirsdag d. 20. januar 2009

Referat af generalforsamling tirsdag d. 20. januar 2009 Referat af generalforsamling tirsdag d. 20. januar 2009 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Regnskab 4. Indkomne forslag. (Skal være formanden i hænde senest 1 uge før.) 5. Valg af

Læs mere

1. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 6 januar 2014 kl. 19.00

1. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 6 januar 2014 kl. 19.00 1. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 6 januar 2014 kl. 19.00 Inviterede: Bestyrelsen: Ole, Bent, Kim, Søren, Erik, Marianne Fra afdelingerne: Lars, Ole, Rikke, Solveig, Birger, og Hanne Østergaard.

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014 Dagsorden 1) Valg af dirigent 2) Formandens beretning 3) Regnskab og budget 4) Indkomne forlag 5) Valg af bestyrelse 6) Valg af suppleanter 7) Valg

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

(helst i almindeligt Word dokument/jpeg billede) Betaling for private indlæg skal betales på kassererens kontor om mandagen mellem kl. 18.30-19.

(helst i almindeligt Word dokument/jpeg billede) Betaling for private indlæg skal betales på kassererens kontor om mandagen mellem kl. 18.30-19. Deadline på Nybøllen 2012 (Alle dage kl. 18.00) 20. februar 9. april 28. maj 9. juli (denne dato er ikke helt fastsat) 27. august 15. oktober 26. november Husk at Nybøllen også er på: www.nybølstenderup.dk

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD Sæsonstart August 2015 KONTAKTPERSONER Hovedbestyrelsen: Formand: Louis Kristensen tlf. 20 31 40 11 ludimann@yahoo.dk Løb: Formand: Søren Lund tlf. 61 60 74 92 sblund@privat.dk

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk Marts 2006 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk Generalforsamling torsdag 16. marts kl. 19.30 Sidste tilmelding til Eventyrløbet søndag 23. april Teater & Natmad Fredag 19. maj kl. 19.30 Eventyrløbet torsdag

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 26.11.2013 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning v/næstformand Per Nørgaard Torben? blev valgt

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

for Lyne Sogn Februar 2015

for Lyne Sogn Februar 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Februar 2015 Nedbrydning af gødningshus 2014 Indhold: * Bork Præstegård: Skumringstime * Lyne Kroket & Petanqueklub: Generalforsamling

Læs mere

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år?

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år? Referat fra generalforsamling i Skals borgerforening d. 29/2-2012. Valg af dirigent: Steffen Højer-Nielsen Referent: Lone Algayer Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

OZ6HR flytter! Se mere side 3, 4/5 og 10. Indhold. Nr. 1. Januar, februar & marts 2005

OZ6HR flytter! Se mere side 3, 4/5 og 10. Indhold. Nr. 1. Januar, februar & marts 2005 Nr. 1. Januar, februar & marts 2005 Medlemsblad for EDR Horsens Afdeling, Gasvej 21, 2. sal, 8700 Horsens Pr. 1/2-2005: Kildegade 8-10, 8700 Horsens 3 Nytårshilsen Indhold 4 Nye lokaler, Kildegade 8-10

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 9 OKT 2006 kl.1900 Klubhuset Højdevangen 25 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse af foreningens reviderede

Læs mere

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 41. årgang nr. 4 Marts 2015. Fastelavnsholdet 2015. Indkaldelse til generalforsamling findes inde i bladet!

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 41. årgang nr. 4 Marts 2015. Fastelavnsholdet 2015. Indkaldelse til generalforsamling findes inde i bladet! Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 41. årgang nr. 4 Marts 2015 Fastelavnsholdet 2015 Indkaldelse til generalforsamling findes inde i bladet! 2 Hjemstavns Folkedanserne på Frederiksberg Hjemstavns Folkedanserne

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2010

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2010 NØDEBO NIMBUS NYT 1. kvartal 2010 Nødebo Nimbus Klub Nødebo Nimbus Klub er en af de gamle lokalklubber for Nimbus i Danmark, startet i 1976 som en gruppe af MC-ejere med interesse for den dansk producerede

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk April 2009 Læs i dette nummer: Ny konstituering Ny hjemmeside mm. Arbejdsopgaver Tilskudsmuligheder Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk Side 1 Den nyvalgte bestyrelsen har på

Læs mere

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Tirsdag d. 31. januar 2012 Byrådet DF: I deres politik lægger de vægt på at repræsentere danskhed som

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

NYHEDSARKIV 2003. Ny formand. 7 sølvårer uddelt. Æresmedlem. Godt kammeratskab. Generalforsamling. Så er vi blevet en madklub!!!!

NYHEDSARKIV 2003. Ny formand. 7 sølvårer uddelt. Æresmedlem. Godt kammeratskab. Generalforsamling. Så er vi blevet en madklub!!!! Ny formand NYHEDSARKIV 2003 På generalforsamligen fik Middelfart Roklub ny formand. Flemming Buhl Rasmussen blev valgt til formand efter Bjarne Jacobsen som havde været formand i 11 år. Mange tak til Bjarne

Læs mere

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 1. Information om medlemsweekend år 2010 Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 Så nærmer sig tiden som mange af os har glædet os til et helt år hvor vi skal mødes igen

Læs mere

Juni 2014. Nyd sommeren!

Juni 2014. Nyd sommeren! Juni 2014 Nyd sommeren! Kære brugere af Multihuset. Caféåbningstider: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 12.00-19.30 12.00-16.00 12.00-19.30 12.00-16.00 12.00-15.00 I sommerferien planlægges menuen ad

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet.

Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet. Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet. Side 1 af 6 FORMANDENS INDLÆG Nu når vi alle er kommet godt

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 Indholds fortegnelse Forord...3 Trænerens ansvar...4 Spillerens ansvar...5 Fælles regler for årgangene...6 Information...6 Deadlines...6 Forældre generelt...7

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

GVF-Avisen. Foråret nr. 1. 2011, 16. årgang. www.fedet-risskov.dk GRUNDEJERFORENINGEN VEJLBY FED

GVF-Avisen. Foråret nr. 1. 2011, 16. årgang. www.fedet-risskov.dk GRUNDEJERFORENINGEN VEJLBY FED Foråret nr. 1. 2011, 16. årgang GVF-Avisen www.fedet-risskov.dk GRUNDEJERFORENINGEN VEJLBY FED Generalforsamling Der indkaldes til ordinær generalforsamling i GVF Grundejerforeningen Vejlby Fed tirsdag

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere 1. sal: Dagcenteret: 6. årgang 1. udgave 1. juni 2015 5. Eva Hjort 6. Anna Elvira Andersen 7. Anna Wraa 15. Eli Agnethe Hansen 2. sal: 1. Rigmor Vils 2. Ole Kragh Pedersen 3. Vagner Hansen 12. Gerda Jepsen

Læs mere

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt:

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt: Side 1 af 5 Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle planlagte bestyrelsesmøder har været afholdt.

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Hej, alle Hope House venner!

Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner Ulrik Susan Varme sommerdage Sommeren er og har været meget varm i år. Hver dag er temperaturen oppe på omkring de 35 grader og om natten 25. Det

Læs mere

Drømmen om at bo for sig selv

Drømmen om at bo for sig selv Artikel i Muskelkraft nr. 2, 2001 Drømmen om at bo for sig selv Peter Bang Jensen er glad for, at han flyttede væk fra en institution og ud i egen lejlighed, men hverdagen kan være svær uden hjælpere Af

Læs mere

o Flugtskydning o Jagt o Vildt o Naturpleje o Fiskeri o Oplevelse o KLIK IND ~ www. Karlebosognsjagtforening

o Flugtskydning o Jagt o Vildt o Naturpleje o Fiskeri o Oplevelse o KLIK IND ~ www. Karlebosognsjagtforening BLAD NR 2 / 2009 Karlebo Jæger post FORÅR o Flugtskydning o Jagt o Vildt o Naturpleje o Fiskeri o Oplevelse o KLIK IND ~ www. Karlebosognsjagtforening Formanden har ordet! Uge 15. Så er det blevet forår!

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening.

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening 26. marts 2012 Formandens årsberetning Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Dette er min

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Generalforsamling 2010

Generalforsamling 2010 Generalforsamling 2010 Generalforsamlingen i MINI Torsdag d. 4. Marts 2010 FORMANDENS BERETNING : --------- præsentation af bestyrelsen m. Suppleanter. Bestyrelsen har siden sidste generalforsamling afholdt

Læs mere

Aarestrupgaard NYT. Juli 2013. Bestyrelsen. Simon Manley Pedersen. Linda Staal Melchiorsen. Mohcine Douiab

Aarestrupgaard NYT. Juli 2013. Bestyrelsen. Simon Manley Pedersen. Linda Staal Melchiorsen. Mohcine Douiab Aarestrupgaard NYT Juli 2013 Bestyrelsen Formand Næstformand. Kasserer Sekretær Bestyrelsesmedlem Suppleant Bestyrelsens mail: Kristjan Wager Jannie Bøttker Simon Manley Pedersen Søren Keis Thustrup Ibrahim

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet

for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet Indhold: * Sdr. Vium: Byttemarked * Dagli Brugsen: Generalforsamling

Læs mere

Dansk Krolf Union DKU Stævner

Dansk Krolf Union DKU Stævner 28. april Generelt I skrivende stund afvikler DKU 3 stævner, der alle giver point til verdensranglisten. DM er kun for spillere der er medlem af en klub under DKU. VM og VM for par er åbne stævner, hvor

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Cykeltur til Hesteskoen Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Oktober BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

det selv. Læs mere i bladet >>>>>>>> Se også bagsiden der er altid noget godt i Folkebladet. Bladet For Rørbæk & Opland Februar 2003 13.

det selv. Læs mere i bladet >>>>>>>> Se også bagsiden der er altid noget godt i Folkebladet. Bladet For Rørbæk & Opland Februar 2003 13. Bladet For Rørbæk & Opland Februar 2003 13. årgang Hvad finder du i bladet: Gymnastik opvisning. Slå katten af tønden i Brugsen. Dame & Herre aften i Forsamlingshuset. Sogneaften og familiegudstjeneste.

Læs mere

GHRI-gymnastik 2010/2011

GHRI-gymnastik 2010/2011 GHRI-gymnastik 2010/2011 Side 1 Gymnastiksæsonen 2010 / 2011 Nu begynder sæsonen med gymnastik for enhver. I Gymnastikafdelingen mener vi, at alle skal have mulighed for at deltage. Vi har fået samlet

Læs mere

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog S K O L E N Y T Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket Kinesisk ordsprog Vildbjerg Skole Januar 2012 Januar 2012 1. 2. 3. 17. Skolebestyrelsesmøde 18. Pædagogisk råds møde 19. 4.

Læs mere

Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne.

Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne. Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne. Bestyrelsen og instruktører ønsker alle tidligere og nye medlemmer velkommen til en ny sæson. Foråret er kommet tidligere end normalt så forhåbentligt, kan vi

Læs mere

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold Velkommen til Næstved IF - Fodbold VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF - FODBOLD På vegne af Næstved IF - Fodbold (NIF - Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen til NIF Fodbold. Samtidig udtrykker jeg min

Læs mere

Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen.

Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen. Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen. Vi startede med en kort præsentation, og det var godt at se, at alle årgange undtagen en enkelt var repræsenterede. Der var også en del nye ansigter i blandt.

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Grundejerforeningen Risager Pilumvej - Lillebro

Grundejerforeningen Risager Pilumvej - Lillebro Referat fra Generalforsamling afholdt den 2. marts 2011 Sted: Aastruphus, Aastrup Allé 73, 6100 Haderslev Fremmødt: 34 stemmeberettiget. Deraf var der 5 fuldmagter. Pkt. 1. Velkomst. Pkt.2. Valg af dirigent:

Læs mere

Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne.

Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne. Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne. Bestyrelsen og instruktører ønsker alle tidligere og nye medlemmer velkommen til en ny sæson. Dette velkomstbrev vil fortælle lidt om hvad vi i bestyrelsen har

Læs mere

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold:

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Maj 2014 De gamle skilte på hotellet Afholdshotel fra 1914 til 1970 Indhold: Krocketklubben. Avisindsamling. Støtteforeningen

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere