Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for september/oktober måned.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for september/oktober måned."

Transkript

1 Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Sådan svindler vi med forsikringen - Hackere stjal kroner fra lille firma - Forsikringen dækker broskader - Der skal postes milliarder i sikring mod oversvømmelser - Forslag: Tvungen piratforsikring - Nyt fra RTM-Pension 4 - Glemte pensioner udhules - SENKarriere Inspirationskursus i Kolding 31. oktober Kunderne beholder garantien - Skattekorrektioner privat rate før arbejdsgiveradministreret - RTM Insurance Brokers 6 Indledning Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for september/oktober måned. Nyhedsbrevet er gratis og modtages hver måned af over 1000 virksomheder. Hvis der er emner, som ønskes uddybet, håber vi at I vil kontakte os. ARKEN RTM er medlem af Erhvervsklubben ARKEN, hvilket betyder, at vi kan tilbyde dig fribilletter. Ønsker du at besøge kunstmuseet ARKEN, for at se de spændende udstillinger, som ARKEN tilbyder, har vi et antal fribilletter til rådighed og du er velkommen til at kontakte Christoffer Rexen på telefonnummer , for at høre om mulighed for billetter.

2 t RTM Insurance Brokers A/S Nyt fra RTM-Industri Sådan svindler vi med forsikringen Codan oplever i øjeblikket en stigende tendens til forsikringssvindel i forbindelse med bilulykker. Forsikringsselskabet har eksempelvis modtaget flere anmeldelser af ulykker sket i høj hastighed, hvor de efterfølgende undersøgelser har vist, at skaderne på bilen er sket af flere omgange. "Heldigvis kan vores eksperter let se, når man har totalsmadret bilerne lidt ad gangen", siger Peter Høyer, pressechef i Codan. Ifølge tal fra Forsikring & Pension tilbageholdt de danske forsikringsselskaber i 2011 erstatningen i sager på grund af mistanke om forsikringssvindel. Hackere stjal kroner fra lille firma Ronald Christiansen fra Tarp ved Esbjerg har fået hacket både sin firma-og privatkonto, der er blevet lænset for i alt kroner. Politiet fandt dog frem til gerningsmændene, og pengene blev ført tilbage. Var hackerne ikke blevet fundet, havde Ronald Christensen selv stået tilbage med tabet, for hverken forsikring eller bank dækker som udgangspunkt. FAKTA Trojansk hest Hackerne fik adgang til Ronald Christiansens bankkonti via en såkaldt trojansk hest med spejl på hans computer. Leder af NITEC, Johnny Lundberg, forklarer, at det er et stykke malware, der bliver listet ind på en computer eller et system, typisk gennem en eller via et USB-stik. Der bliver så sat en proces i gang, så der bliver sendt oplysninger til en modtager om for eksempel koder og tastetryk. Derved kan en hacker skaffe sig oplysninger om f. eks. bankkonti. RTM anbefaler at man etablerer en Hackerforsikring, som vil dække tabet ved netbanksindbrud. Kontakt RTM for videre.

3 Forsikring dækker broskader En 26-årig lastbilchauffør kan ånde lettet op, da hans forsikringsselskab betaler for de skader, han har påført den Ny Lillebæltsbro. Dermed kan også skatteyderne i Danmark ånde lettet op. Projektchef i Vejdirektoratet, Erik Stoklund Larsen, der har ansvaret for det projekt, som skal få broen tilbage i samme stand som før ulykken, siger, at han har haft forsikringsselskabet med ude at besigtige skaderne. Der skal postes milliarder i sikring mod oversvømmelser Realdania mener, at der bør investeres op imod 39 mia. kr. de kommende 20 år grundet den øgede mængde nedbør. Tal fra brancheforeningen Forsikring & Pension viser, at de danske forsikringsselskaber betalte 11,1 mia. kr. for vandskader i 2009, 2010 og Miljøministeriet og Forsikring & Pension har i fællesskab udviklet en avanceret model, der viser, hvor regnvandet ender i forbindelse med skybrud. Ifølge Torben Weiss Garne, der er underdirektør i Forsikring & Pension, bliver borgerne på den måde mindre udsatte for at få vand i kældre og stuer. Forslag: Tvungen piratforsikring Søfartens Ledere foreslår, at skibsredere skal tegne en obligatorisk forsikring mod pirateri. Forsikringen skal sikre, at rederierne har et penge- og forhandlingsberedskab klar, hvis søfolk skulle blive kidnappet, forklarer direktør i Søfartens Ledere, Fritz Ganzhorn. Han afviser samtidig, at en sådan forsikring vil blive dyr. Fritz Ganzhorn har hørt, at det ville have kostet Shipcraft ca kr. om året at forsikre sig imod pirateri.

4 Ny udbyder af bådforsikringer Det danske marked for bådforsikringer har fået en ny spiller i form af det Londonbasererede Velos Insurance Services. Firmaet kan kalde sig eksperter inden for bådforsikringer, netop fordi de kun tilbyder den type forsikringer, siger Christine Vu, der er salgs- og marketingchef i Velos Insurance Services. Firmaets speciale er marineforsikringer til lystbåde, hvilket betyder, at man kan få forsikret f.eks. sin yacht eller sin motorbåd hos dem. Nyt fra RTM-Pension Glemte pensioner udhules Mange tusinde lønmodtagere har en pensionsopsparing, som ædes op af inflation og gebyrer. Ifølge en fortrolig regeringsrapport har danskerne ca. 40 mia. kr. stående i mindre opsparinger, som altså udhules, det skriver Berlingske Business. Per Nyholm, finansredaktør på Berlingske Business, fortæller, at de glemte konti kan skyldes, at folk har haft små jobs i løbet af deres liv, som har indtjent pensioner. Han fortæller, at man kan kontakte sin aktive pensionsordning, som så kan hjælpe med at finde eventuelle glemte pensioner. Hvis folk ikke hæver deres klatpensioner, vil de langsomt blive spist op, fortæller Nyholm. "Når RTM rådgiver medarbejderne sørger de for at give et overblik over både firmapensionen og de øvrige pensionsdepoter, alt andet vil være useriøst ved brug af en uvildig rådgiver."

5 SENKarriere Inspirationskursus i Kolding 31. oktober 2013 RTM afholder inspirationsseminar for virksomhedens erfarne medarbejdere. Når man er fyldt 55 år er man gået igang med sin senkarriere. Vi giver medarbejderen værktøjer med hjem, som skaber et overblik over de muligheder, der er for at forlænge sin erhvervskarriere. Derudover får medarbejderen masser af inspiration med sig fra B.S. Christiansen, som vil give sit syn på en god SenKarriere, og hvilke evner man som erfaren medarbejder skal fokusere på. Sidst men ikke mindst vil der være en gennemgang af op- og nedsparingsmuligheder, arv, testamente og begunstigelse. Seminaret afholdes den 31. Oktober på First Hotel i Kolding. Prisen er kr pr. deltager. Tilmelding skal ske til Tine Rexen per mail. Kunderne beholder garantien Kunderne i AP Pension ønsker ikke at opgive deres garantiordning til fordel for et potentielt større afkast i en markedsrenteordning. I en kampagne, hvor AP Pension tilbød kunder at udskifte deres garantiordning, har kun sagt ja til at få en markedsrenteordning. På det seneste har RTM erfaret, at AP Pension har taget telefonisk kontakt til kunderne, for at få dem til at skifte garantien ud. RTM's anbefaling er, at man ikke giver svar via telefonen, men tænker sig godt om, og dernæst træffer beslutningen i ro og mag, samt giver tilsavn skriftligt eller elektronisk. Når først AP Pension har fået svar, så er beslutningen endelig.

6 Skattekorrektioner privat rate før arbejsgiveradministreret Pensionsudvalget under Forsikring og Pension har behandlet problemstilling omkring privat før firma i forbindelse med skattekorrektion mod rateloft. Her er det fastslået, at for at følge SKAT's regler skal privat ændres før firma. SKAT vil som udgangspunkt underkende kundens private fradrag uanset vores ønske om at imødekomme kundens om at korrigere arbejdsgiver ordning. Samtidig skal SKAT pålægge pensionsselskabet afgift på 60% af det beløb som vi har korrigeret arbejdsgiverordningen med. Den eneste mulighed kunden har for at ændre arbejdsgiverordning før privat er, at søge SKAT om tilladelse til ændringen, inden den sker. En sådan tilladelse fra SKAT, skal pensionsselskabet naturligvis have indsendt sammen med ændringsønsket fra kunden. Yderligere information kan fås ved at henvende sig til RTM, eller på Forsikring og Pensions hjemmeside under LP-informationer. September/oktober 2013/RTM/Henning Toftager Layout/Nickolaj Larsen RTM Insurance Brokers A/S er blandt de førende danske forsikringsmæglere i håndteringen af erhvervslivets forsikringer og pensionsordninger. Vi samarbejder med den internationale forsikringsmæglergruppe JLT Network, som i dag er den største engelsk-ejede Lloyds-broker. Vi sørger dagligt for de individuelt tilpassede forsikringsløsninger, som er bydende nødvendige for at undgå faldgruber i virksomhedernes forsikringsdækninger. I Norden er RTM en del af NUB, Nordic United Brokers, bestående af NorthEdge AS i Norge, Howden AB i Sverige og Howden OY i Finland. Vi udsender RTM nyhedsbrev en gang om måneden som en del af vores service og for at give vores kunder og andre interesseret et indblik i det aktuelle forsikringsmarked.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juli/august måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juli/august måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Danmark taber forsikringskrigen - KB-Hallen var underforsikret - Vandskader koster formuer - Tusindvis af biler bryder sammen på

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for april måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for april måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Codan undersøger Scandinavian Star-erstatning - Få styr på oversvømmelser - Topdanmark svarer på artikel - Ny afgift på arbejdsskader

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juni måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juni måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Børn nyder godt af forældres sundhedsforsikring - Kommuner sikrer mod skybrud for milliard - Gyldne tider for de danske forsikringsgiganter

Læs mere

RTM Insurance Brokers A/S Juni 2015. Indledning. Hermed fremsendes RTM Insurance Brokers nyhedsbrev. ARKEN. Aktuelle udstillinger

RTM Insurance Brokers A/S Juni 2015. Indledning. Hermed fremsendes RTM Insurance Brokers nyhedsbrev. ARKEN. Aktuelle udstillinger I denne måneds nyhedsbrev: - Indledning - Arken - Nyheder Industri - Tysk gigant på det danske forsikringsmarked - Firma ramt af hackerangreb: Husk at tage backup - Festivaltid: Hvordan er jeg som frivillig

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for maj måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for maj måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Tryg på kundejagt - Sådan undgår du indbrud i firmabilen - Tuco rejser sig fra asken - Selskaber gambler med netbanken - Products

Læs mere

Indledning. Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi. DR-P3-Nyhederne

Indledning. Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi. DR-P3-Nyhederne Læs i dette nummer: - Regnskab: Historisk overskud for Gjensidige - All-inclusive-ferier koster på sidebenene - Skybruddet i København sidste år var Europas dyreste - Behandlinger reddede Kris fra sygelejet

Læs mere

Indledning. Ny afgift på skadesforsikringer

Indledning. Ny afgift på skadesforsikringer Indledning Læs i dette nummer: - Ny afgift på skadeforsikringer - Vi forsikrer os mod tryghed - Få din egen sikkerhedsalarm i lommen - Miljøansvar og finansiel sikkerhedsstillelse - Kommunen får erstatning

Læs mere

Tænk dig om. Den voldsomme ulykke gav mig et nyt syn på trafikken: GF er tættere på dig Bedre forsikret ved ulykke. Red nakken Støt hovedet

Tænk dig om. Den voldsomme ulykke gav mig et nyt syn på trafikken: GF er tættere på dig Bedre forsikret ved ulykke. Red nakken Støt hovedet GF er tættere på dig Bedre forsikret ved ulykke FORÅR 2013 Red nakken Støt hovedet Den voldsomme ulykke gav mig et nyt syn på trafikken: Tænk dig om 10 MINUTTER med GF Forsikring 142 millioner på vej til

Læs mere

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar FORUDSÆTNINGER BAG DANICA PENSIONSTJEK INDHOLD Indledning.... 1 Konceptet... 1 Tjek din pension én gang om året.... 2 Få den bedste anbefaling.... 2 Forventede udbetalinger og vores anbefalinger..........................................................

Læs mere

Guide. Foto: Iris. September 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ryd op i dine. klatpensioner. Få styr på din pension.

Guide. Foto: Iris. September 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ryd op i dine. klatpensioner. Få styr på din pension. Foto: Iris Guide September 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Ryd op i dine klatpensioner Få styr på din pension 14 sider KLATPENSIONER INDHOLD I DETTE HÆFTE: Side 3-5 De glemte pensionsmilliarder

Læs mere

hele denne temaavis er en annonce fra mediaplanet Læs mere på side 11 Kvinder og pension læs blandt andet hvad Vicki Berlin mener om pension side 9

hele denne temaavis er en annonce fra mediaplanet Læs mere på side 11 Kvinder og pension læs blandt andet hvad Vicki Berlin mener om pension side 9 Annonce hele denne temaavis er en annonce fra mediaplanet Annonce Pension OG FORSIKRING Marts 2008 Styr på pensionen? Trods alle initiativer tyder meget stadig på, at det er de færreste, der besidder et

Læs mere

september 2013 stor formue sparer Mange OMkOstninger det kan næsten altid blive lidt bedre Med blikket fremad sådan er din PensiOnsOrdning

september 2013 stor formue sparer Mange OMkOstninger det kan næsten altid blive lidt bedre Med blikket fremad sådan er din PensiOnsOrdning september 2013 Side 2: sådan er din PensiOnsOrdning Side 3: ny HJeMMeside Side 8 stor formue sparer Mange OMkOstninger Lægernes Pensionskasse står stærkt: Formuen på 70 mia. kr. giver betydelige stordriftsfordele,

Læs mere

Forsikringsbogen. Nyttige links

Forsikringsbogen. Nyttige links Nyttige links Når du alligevel bevæger dig rundt på internettet, er her nogle links som kan anbefales: www.hk.dk/forsikring her kan du læse om privat- og medlemsforsikringer www.alka.dk her kan du se,

Læs mere

IKKE FLERE PaPIRBREVE

IKKE FLERE PaPIRBREVE SEPtEMBER 2014 SIdE 2: til EthVERt BEhOV SIdE 3: REGN SELV PÅ DIN PENSION SIdE 4: SIdE 4 GOD VIND til LÆGERNE Pensionskassen investerer godt 500 mio. kroner i vindmølle-projekt i den tyske del af Nordsøen.

Læs mere

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån At tage et realkreditlån, er formentligt den største økonomiske beslutning, du kommer til at træffe i dit liv. De fleste af os erkender, at vi ikke

Læs mere

Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8

Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8 Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8 Erhverv TEMA: Undgå driftstab Hvad ville det betyde for din forretning, hvis det værste skulle ske? Sikring mod driftstab er mere end bare forsikring Stadig undertøj til danske

Læs mere

Generalforsamling i Pensionskassen for Farmakonomer

Generalforsamling i Pensionskassen for Farmakonomer Generalforsamling i Pensionskassen for Farmakonomer Tirsdag den 28. april 2015 kl. 19.00 i IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V. Referat Formand Jesper Hjetting bød velkommen: Kære alle

Læs mere

Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti?

Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti? Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti? Flere hundredtusinde pensionskunder bliver tilbudt gigantbonusser, hvis de skifter ordning, men de forgyldes bare med deres egne penge, kritiserer

Læs mere

Få en god start med Privatsikring

Få en god start med Privatsikring Få en god start med Privatsikring Velkommen til Privatsikring Vi er glade for at byde dig velkommen til Privatsikring og håber at, du finder dig til rette i rollen som forsikringsrådgiver. Med Privatsikring

Læs mere

Nu bli'r der priskrig: Sådan får du billigere forsikring

Nu bli'r der priskrig: Sådan får du billigere forsikring Nu bli'r der priskrig: Sådan får du billigere forsikring Forsikringsselskaberne tjener så mange penge, at det kan blive begyndelsen på en priskrig. Se her, hvordan du får den bedste og billigste forsikring,

Læs mere

Status på kapitalpension/aldersforsikring. Hvad gør dit pensionsselskab?

Status på kapitalpension/aldersforsikring. Hvad gør dit pensionsselskab? Status på kapitalpension/aldersforsikring Hvad gør dit pensionsselskab? Nordea Liv & Pension Spørgsmål Kan jeg betale skatten i 2014 på min kapitalpension på 37,3 procent? Kan jeg fortsat indbetale på

Læs mere

Nyhedsbrev fra Danske Risikorådgivere. Nyt fra foreningen. januar 2012. arrangementer. nyheder på hjemmesiden. Kære medlem

Nyhedsbrev fra Danske Risikorådgivere. Nyt fra foreningen. januar 2012. arrangementer. nyheder på hjemmesiden. Kære medlem januar 2012 Nyhedsbrev fra Danske Risikorådgivere Nyt fra foreningen Kære medlem Velkommen til årets første nyhedsbrev. Jeg håber, at du kom godt igennem julen og fik taget festligt hul på det nye år.

Læs mere

FORSIKRINGEN. Ubudne gæster i campingvognen er en ubehagelig. Hvad dækker TEMA: FORSIKRING

FORSIKRINGEN. Ubudne gæster i campingvognen er en ubehagelig. Hvad dækker TEMA: FORSIKRING TEMA: FORSIKRING Hvad dækker FORSIKRINGEN AF METTE VÅBENGÅRD Ubudne gæster i campingvognen er en ubehagelig oplevelse. Og ærgrelsen bliver ikke mindre, hvis man opdager, at forsikringen ikke dækker det,

Læs mere

Nyt fra AutoBranchen Danmark

Nyt fra AutoBranchen Danmark Lad dette nyhedsbrev cirkulere i virksomheden Administration/bogholderi Salgsafdeling Værksted/Reservedele Nr. 4 27. februar 2014 (uge 9) Nyt fra AutoBranchen Danmark Nøglen til din frihed Støt sagen på

Læs mere

Nyttige råd og vejledning, ved arbejdsskader

Nyttige råd og vejledning, ved arbejdsskader Nyttige råd og vejledning, ved arbejdsskader Tryg i livet når helbredet svigter Nyttige råd og vejledning, ved arbejdsskader Du har været udsat for en arbejdsskade og har brug for hjælp. Ud over de fysiske

Læs mere

Generalforsamling 2012

Generalforsamling 2012 juni 2012 Side 2 80 pct. tog imod omtegningstilbud Side 2 Ny livssituation overvej din pension Side 6 Fristende andelsboliger Hvis du undgår fælderne, kan andelsboliger for tiden være et både fristende

Læs mere

Affiliate marketing for nybegyndere

Affiliate marketing for nybegyndere Affiliate marketing for nybegyndere En gratis e-bog om affiliate marketing skrevet af: Dennis V. Kjærgaard Forord Hvad kan du forvente af denne e-bog Denne e-bog har jeg valgt at skrive og udgive gratis.

Læs mere

Fakta om Nordea Tryg Plus

Fakta om Nordea Tryg Plus Fakta om Jo flere forsikringer, desto flere fordele Som Nordeakunde har du mulighed for særligt fordelagtige priser og fordele på dine private forsikringer, når du køber dem gennem Nordea. Udgangspunktet

Læs mere

Maskinmestrenes Forening arbejder for dig

Maskinmestrenes Forening arbejder for dig Dit faglige netværk Maskinmestrenes Forening arbejder for dig Som medlem får du adgang til viden og inspiration, fagligt og socialt fællesskab, rådgivning og en masse kontante fordele. Med et kontingent

Læs mere

K/S-projekter kan spænde ben for sommerhuset

K/S-projekter kan spænde ben for sommerhuset september 2012 Side 4: 7 ud af 10 kroner retur til medlemmerne Side 6: Laveste rente i 100 år Side 3 det betyder skatte reformen for din pension Et flertal i Folketinget indgik i sommer aftale om en ny

Læs mere