Bilag 1 - Uddybende forklaringer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1 - Uddybende forklaringer"

Transkript

1 Bilag 1 - Uddybende forklaringer Børnefamilier med særlige behov total i tusind kr. 0 Børnefamilier med særlige behov forventes at udvise balance som følge af en række besparende tiltag. Disse tiltag uddybes nedenfor. Foranstaltninger og tidlig indsats Udgifter til anbringelse på døgn- og dagbehandlingsinstitutioner, anbringelse i familiepleje, udgifter til den forebyggende indsats, socialpædagogiske fripladser, forebyggende arbejde på de forebyggende institutioner, rådgivende tilbud, socialrådgivere på skoler og daginstitutioner, familierådgivninger og ungerådgivninger, gadeplansmedarbejdere, anbringelse på private, socialpædagogiske opholdssteder, børn på kost- og efterskoler, hybler, eget værelse, netværksfamiliepleje, skibsprojekter mv. samt udgifter til væresteder, og unge, der modtager behandling for misbrug og til udgifter til tilsyn med plejefamilier. Foranstaltninger og tidlig indsats udviser forventet balance. Men området er siden aprilprognose blevet yderligere presset på økonomien grundet lav aktivitet på døgninstitutionspladser, og dermed lav indtægt på kommunens egne pladser som følge af fald i antal anbringelser i forbindelse med de igangsatte handleplaner. Der iværksættes nu yderligere handleplaner for at imødekomme den nye udfordring. Disse handleplaner indeholder validering af prognoser, nye indtægtsmuligheder for døgninstitutionerne ved salg af ledige pladser samt en grønthøsterbesparelse på udfører- og myndighedsområdet. Herudover bemærkes det, at områdets generelle økonomi fortsat er presset af et stigende antal underretninger og derved stigende omkostninger til Foranstaltning og tidlig indsats. Området fik tildelt 7,9 mio. kr., i forbindelse med overførselssagen, hvilket er under halvdelen af den forventede udfordring på området. Herudover er der stigende enhedspriser på socialpædagogiske opholdssteder grundet, at nogle borgere er blevet mere plejekrævende, som følge af f.eks. udadreagerende adfærd. Der er i forbindelse med disse udfordringer iværksat handleplaner og generel tilbageholdenhed. Det betyder blandt andet, at de sociale problemer vil være af større tyngde, før der kan træffes afgørelse om en 50 undersøgelse samt derudover være mere sammensatte, inden der iværksættes forebyggende foranstaltning. Konsekvenserne af handleplanerne vil være et reduceret serviceniveau og en øget risiko for, at familiens problemer udvikler sig med stigende økonomiske omkostninger til følge. I 2019 er det forventede antal af underretninger ca. 950 større end i Antallet af underretninger forventes at være steget med ca. 40 % mellem 2014 og Sikrede institutioner Udgifter til sikrede institutioner. Sikrede institutioner forventes at udvise balance. Dagbehandling og fleksible indsatser subtotal tusind kr. 0

2 Dagbehandling og fleksible indsatser dækker over en fælles budgetpulje mellem Socialforvaltningen og Børne- og Ungdomsforvaltningen jf. indstilling vedrørende Oprettelse af fælles budgetpulje vedrørende dagbehandling og fleksible indsatser mm. fra 2015 (SUD ). Dagbehandling og fleksible indsatser forventes at udvise balance. Sagsbehandling Udgifter til sagsbehandling Sagsbehandling forventes at udvise balance. Men området er presset af stigende udgifter i forbindelse med Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet, der trådte i kraft 1. januar 2019 samt det stigende antal underretninger. Administration Udgifter til administration. Administration forventes at udvise balance. Hjemmepleje total i tusind kr Sagsbehandling subtotal i hele kr. 0 Udgifter til de lejemål som Udførerenheden råder over. Herudover indgår ligeledes Visitationens udgifter til administration, som primært dækker løn til visitatorer, samt øvrige driftsudgifter. Sagsbehandling forventes at udvise balance. Administration Udgifter til stabens administration, som primært dækker løn til staben samt ejendomsudgifter. Administration forventes at udvise balance. Hjemme- og sygepleje subtotal i tusind kr Køb af hjemmehjælp (kommunal, privat, selvudpeget, kontant tilskud, underleverandør), hjemmesygepleje, aflastningspladser, rehabiliteringspladser, hjemmetræning og lign, Indeholder desuden udgifter til køb af ordninger, afregning og refusion samt indtægter fra aftale om gråzoneafregning fra SUF.

3 Hjemme- og sygepleje forventes at udvise et merforbrug på 6,0 mio. kr., efter området i sagen om Budget i balance, i forbindelse med aprilprognosen, blev tilført 5,0 mio. kr. Merforbruget kan henføres til et øget personaleforbrug i den borgerrettede service. Området er fortsat udfordret af et højt sygefravær og deraf stigende udgifter til især vikarer. Hertil kommer, at det er vanskeligt at rekruttere vagtplanlæggere med de rette kompetencer, hvilket medfører højere timepriser pga. en ikke optimal vagtplanlægning. Der er udarbejdet handleplaner på området, der bidrager til at mindske merforbruget, men med de eksisterende planer forventes det ikke, at der kan indføres besparelser, der er effektive nok til at opnå balance på området. Socialforvaltningen forventer at økonomien i Hjemmeplejen kan stabiliseres og merforbruget kan bremses i løbet af 2019, men handleplanerne forventes først at have fuld effekt i Borgere med sindslidelse total i tusind kr. 0 Borgere med sindslidelse udviser forventet balance efter budgetoverførsel til Udsatte Voksne på 22 mio. kr. i forbindelse med aprilprognosen og budget i balancesagen. Det bemærkes, at muligheden for budgetoverførslen og den indmeldte balance er et resultat af omfattende besparende handlinger, der bl.a. omfatter udgiftstilbageholdenhed og forsinket indfasning af vedtagne initiativer fra budget 2019, herunder forsyningsforpligtigelsen jf. orientering i fredagsmail d. 12. april Døgntilbud Køb og salg af pladser til længerevarende og midlertidige botilbud samt botilbudspladser på de socialpsykiatriske bocentre (inkl. aktivitetsbaseret budget), socialpædagogisk støtte til personer i bofællesskaber og solistboliger samt metodeudvikling vedrørende borgere med sindslidelse. Døgntilbud forventes at udvise balance. Dagtilbud Udgifter til samværs- og aktivitetstilbud, som er åbne tilbud for borgere med sindslidelse, hvortil borgeren ikke visiteres, køb og salg af pladser til beskyttet beskæftigelse og dagtilbudspladser samt dagtilbuddet i Valby. Dagtilbud forventes at udvise balance. Foranstaltninger til borgere i og udenfor eget hjem Udgifter til støtte- og kontaktpersoner, socialpædagogisk støtte i egen bolig, Den korte snor samt Exitstrategien.

4 Foranstaltninger til borgere i og udenfor eget hjem forventes at udvise balance. Færdigmeldte patienter Afregningen til Regionen for færdigmeldte patienter Færdigmeldte patienter forventes at udvise balance. Sagsbehandling Udgifter til administration og sagsbehandling i Myndighedscentrets Enhed for sociale ydelser, Psykiatrienhed, Bolig- og Beskæftigelsesenhed, udgifter til administrationsbygninger, udgifter til flygtninge, KMD-structura, Projekt Repatriering, Rammeplanen, det centralt udmeldte budget og tolkeudgifter. Sagsbehandling forventes at udvise balance. Administration Administrationsudgifter på myndigheds- og udførerområdet. Administration forventes at udvise balance. Udsatte voksne total i tusind kr Udsatte voksne udviser forventet merforbrug på 2 mio. kr., der skyldes forventede merudgifter til alkoholdbehandling under Rusmiddelbahandling. Det forventede merforbrug er faldet betydeligt siden aprilprognosen grundet budgettilførsel på 22 mio. kr. i forbindelse med aprilprognosen og budget i balancesagen. Herudover bemærkes det, at der er gennemført handleplaner på området som bl.a. omfatter forsinket indfasning af en række initiativer fra budget 2019 (ex. Investeringsforslag vedr. Københavnermodellen) og besparelser på administration og sagsbehandling gennem generel tilbageholdenhed, jf. orientering i fredagsmail d. 12. april Rusmiddelbehandling subtotal i tusind kr Udgifter til behandling af stofmisbrugere og alkoholmisbrugere, herunder ambulant behandling, dagbehandling og døgnbehandling. Rusmiddelbehandling forventes at udvise et merforbrug på 2 mio. kr. som følge af, at et stigende antal borgere søger alkoholbehandling. Tilgangen er svær at styre, da borgerne er selvvisiterende. Krisecentre

5 Udgifter til drift af egne krisecentre til kvinder og familier samt køb og salg af pladser. Krisecentre forventes at udvise balance. Det bemærkes at området er forbundet med økonomisk risiko, fordi det generelt er svært styrbart, da borgerne er selvvisiterende. Den forventede balance er på betingelse af den vedtagne budgetoverførsel i forbindelse med aprilprognosen og budget i balancesagen. Herberg Udgifter til institutionsdrift af 110 botilbud til hjemløse, statsrefusion af disse udgifter, særlige vinterherbergpladser samt køb og salg af herbergs pladser. Herberg forventes at udvise balance. Det bemærkes at området er forbundet med økonomisk risiko, fordi det generelt er svært styrbart, da borgerne er selvvisiterende. Den forventede balance er på betingelse af den vedtagne budgetoverførsel i forbindelse med aprilprognosen og budget i balancesagen Sociale tilbud Udgifter til boligrådgivere, istandsættelse, tomgangsleje, husvilde samt eksternt finansierede projekter. Sociale tilbud forventes at udvise balance. Døgntilbud Udgifter til drift af længerevarende og midlertidige botilbud, herunder aktivitetsbaseret budget og bofællesskaber. Døgntilbud forventes at udvise balance. Dagtilbud Udgifter til væresteder. Dagtilbud forventes at udvise balance. Foranstaltninger i og udenfor eget hjem Udgifter til støttekontaktpersonordningen samt eksternt finansierede projekter. Foranstaltninger i og udenfor eget hjem forventes at udvise balance. Sagsbehandling Udgifter til sagsbehandling i Myndighedscentrets Hjemløseenhed, BIF/SOF-enheden og klinisk overlæge. Sagsbehandling forventes at udvise balance.

6 Administration Udgifter til administration i Myndighedscentrets Stab, herunder socialfaglig enhed. Administration forventes at udvise balance. Borgere med handicap total i tusind kr. 0 Borgere med handicap forventes at udvise balance som følge af besparende handleplaner på området. Besparelserne omfatter bl.a. reduktion i tilgangspuljer og øget salg af pladser. Foranstaltninger i og udenfor eget hjem eget hjem subtotal i tusind kr Foranstaltninger til borgere med handicap i og udenfor eget hjem omfatter tilskud til aktivitets- og samværstilbud og tilskud til undervisning, transport, rådgivning mv. samt Borgerstyret personlig assistance 96 (BPA). Foranstaltninger til borgere med handicap i og uden for eget hjem udviser et merforbrug på 8,0 mio. kr., som primært skyldes et merforbrug på BPA-ordningen, som følge af markant højere aktivitet end forudsat i budgettet. Sagsbehandling subtotal i tusind kr Sagsbehandling omfatter udgifter til sagsbehandling. Sagsbehandling udviser et mindreforbrug på 1,8 mio. kr., som er disponerede midler til udfordringer på andre områder. Administration subtotal i tusind kr Administration omfatter omkostninger til drift af staben. Administration udviser tilnærmelsesvis balance. Sociale tilbud subtotal i tusind kr Sociale tilbud omfatter tilbud til borgere med handicap

7 Sociale tilbud udviser et forventet merforbrug på 3,8 mio. kr. som primært skyldes en stigning i udgifter til objektiv finansiering af institutionen Kofoedsminde under Region Sjælland. Landets kommuner bliver af Region Sjælland opkrævet en forholdsmæssig andel på baggrund af den enkelte kommunes indbyggertal dvs. alle kommuner medfinansierer uanset brug af tilbuddet. Udgiften til Kofoedsminde er derfor uafhængig af SOF's brug af tilbuddet. Hjælpemidler subtotal i tusind kr Hjælpemidler omfatter tekniske hjælpemidler, personlige hjælpemidler og handicapkøretøjer Hjælpemidler udviser et mindreforbrug på 1,6 mio. kr., som følge af både færre bevillinger og en lavere enhedspris på handicapkøretøjer. Foranstaltninger og tidlig indsats subtotal i tusind kr Foranstaltninger og tidlig indsats omfatter familie-/dagbehandling, aflastning, kontaktperson, økonomisk støtte, hjemmepleje, behandlingsmæssige fripladser mv. Derudover døgnforanstaltninger til børn og unge med handicap, herunder plejefamilier, private opholdssteder og kommunale døgninstitutioner. Området omfatter køb og salg af pladser samt det aktivitetsbaserede budget til forvaltningens egne pladser. Foranstaltninger og tidlig indsats udviser et mindreforbrug på 2,0 mio. kr. primært som følge af besparelser på køb af døgninstitutionspladser. Dagbehandling og fleksible indsatser subtotal i tusind kr Private dagbehandlingstilbud til hjemmeboende børn og unge. Dagbehandling og fleksible indsatser udviser et mindreforbrug på 3,0 mio. kr., som skyldes en lavere aktivitet end forventet på den ordinære dagbehandling. Døgntilbud subtotal i tusind kr Døgntilbud til borgere med handicap vedrører midlertidige botilbud ( 107) og længerevarende botilbud ( 108) til voksne borgere med handicap. Området omfatter køb og salg af pladser samt det aktivitetsbasered budget til forvaltningens egne pladser. Døgntilbud til borgere med handicap udviser et mindreforbrug på 1,1 mio. kr. På køb af botilbudspladser har SOF et forventet merforbrug på 8,5 mio. kr., som henføres til køb af midlertidige botilbudspladser, hvor enhedsprisen er højere end budgetteret. Merforbruget på køb af pladser kompenseres delvist af en merindtægt på salg af pladser svarende til 6,6 mio. kr. det stigende salg af pladser er en konsekvens af handleplanen på handicapområdet. Herudover forventes det, at der ligeledes som del af handleplanen foretages kompenserende handlinger for 2,9 mio. kr. bl.a. som følge af, at borgere hjemtages fra købte til egne tilbud.

8 Dagtilbud subtotal i tusind kr Beskyttet beskæftigelse ( 103) samt aktivitets-og samværstilbud ( 104) til voksne borgere med handicap. Området omfatter køb og salg af pladser samt det aktivitetsbasered budget til forvaltningens egne pladser. Dagtilbud udviser et mindreforbrug på 2,4 mio. kr. Mindreforbruget henføres primært til merindtægter pga. en stigning af solgte pladser på aktivitets- og samværstilbud som del af besparende handleplan, samt en lavere aktivitet på køb af pladser på beskyttet beskæftigelse. Tværgående opgaver og administration total i tusind kr På området Tværgående opgaver og administration forventes et mindreforbrug på 8,0 mio. kr. Området afgav 5 mio. kr. til Hjemmeplejen i sagen om Budget i balance i forbindelse med aprilprognosen. Mindreforbruget skal ses i lyset af de økonomiske udfordringer i hele Socialforvaltningen og stammer fra pålagt tilbageholdenhed i forhold til bl.a. ledelsesevaluering, færre prioriterede midler til lønsystemet, samt disponering af tildelte midler. Hertil kommer et forventet mindreforbrug vedr. forvaltningens ITsystemer. Fælles administration subtotal i tusind kr Fælles administration dækker primært over Socialforvaltningens administrative stabsfunktioners lønbudgetter, husleje mv. Fælles administration forventes at udvise et mindreforbrug på 2,3 mio. kr. som følge af målrettede indsatser for at nedsætte forbruget grundet de økonomiske udfordringer i hele forvaltningen. Indsatserne indeholder bl.a. tilbageholdenhed i forhold til ledervurdering, færre prioriterede midler til lønsystemet samt disponering af endnu ikke udmøntede midler. HR subtotal i tusind kr HR dækker primært over Socialforvaltningens administrative puljer til elever/praktikanter, uddannelse, fleksjob, lønsystem, chefløn mv. HR forventes at udvise et mindreforbrug på 2,0 mio. kr. som følge af målrettede indsatser for at nedsætte forbruget grundet de økonomiske udfordringer i hele forvaltningen. Indsatsen indeholder disponering af endnu ikke udmøntede midler. IT subtotal i tusind kr IT dækker primært over Socialforvaltningens budget til it-systemer såsom CSC Social, ESDH mv. IT forventes at udvise et mindreforbrug på 3,7 mio. kr. Mindreforbruget skyldes dels en forsinkelse i kommunen ift. indførelse af sagsoverblikssystemet SAPA, svarende til 2,7 mio. kr. samt en kreditnota for 2018 på 1,0 mio. kr. som følge af fejlopkrævninger fra CSC Scandihealth

9 Øvrige sociale formål Øvrige sociale formål dækker over aktiviteterne SSP-samarbejdet, støtte til frivilligt socialt arbejde 18, julehjælp mv. Øvrige sociale formål forventes at udvise balance. Overførsler mv. Efterspørgselsstyrede overførsler Forventet korrigeret budget total hele kr Efterspørgselsstyrede overførsler udviser forventet merforbrug på 3 mio. kr. vedr. Sociale ydelser. Personlige tillæg og Forventet korrigeret budget helbredstillæg Udgifter til personlige tillæg og helbredstillæg til førtidspensionister. Den største andel vedrører diverse former for helbredstillæg, tilskud til briller, medicin mm. De personlige tillæg og helbredstillæg udbetales kun til førtidspensionister på de gamle ordninger (tilkendelser før 1/1 2003). Personlige tillæg og helbredstillæg forventes at udvise balance Sociale ydelser Forventet korrigeret budget subtotal hele kr Udgifter til udbetaling af hjælp i særlige tilfælde, enkeltydelser og hjælp til borgere med merudgifter i forbindelse med eget handicap eller barns handicap, hjælp i øvrigt til uledsagede flygtningebørn og flygtninge med handicap samt flytteudgifter vedrørende ældreboliger. Sociale ydelser udviser et forventet merforbrug på 3,0 mio. kr. Merforbrug henføres til Tabt arbejdsfortjeneste, som udviser et merforbrug på 9,3 mio.kr. grundet stigende aktivitet. Samtidig er enhedsprisen også steget sammenlignet med samme periode sidste år. Merforbruget kompenseres dog delvist af mindreforbrug på enkeltydelser og hjemmetræning. Efterspørgselstyrede Forventet korrigeret budget dagtilbud Driften af det landsdækkende tilbud Instituttet for Blinde og Svagtsynede (Revalidering). Efterspørgselsstyrede dagtilbud forventes at udvise balance. Indlagte patienter Forventet korrigeret budget Medfinansiering af psykiatrisk behandling, dvs. indlæggelser og ambulant behandling, som afregnes med regionen.

10 Indlagte patienter forventes at udvise balance. HR (EGU-elever) HR dækker over EGU-elever. HR forventer at udvise balance. Indtægter fra den centrale refusionsordning, SDE Forventet korrigeret budget Indtægter fra den centrale refusionsordning (særligt dyre enkeltsager). Indtægter fra den centrale refusionsordning er en afledt indtægt, som kommunen hjemtager på baggrund af CPR-registrerede ydelser i henhold til Servicelovens paragraffer på Socialforvaltningens bevillingsområder. Indtægten hjemtages, når udgiften pr. måned pr. borger overstiger to refusionsgrænser. Således medfører udgifter, der overstiger en grænseværdi på kr. pr. måned pr. borger, en SDE-refusion på 25 pct. Tilsvarende medfører udgifter, der overstiger en grænseværdi på kr. pr. måned pr. borger, en SDE-refusion på 50 pct. Indtægter fra den centrale refusionsordning, SDE forventer at udvise balance. Anlæg Byggeri og modernisering af tilbud total hele kr. 0 Byggeri og modernisering forventes at udvise balance, under forudsætning af, at Socialudvalget godkender særskilt sag om reperiodiseringer af anlægsprojekter i Byggeri og modernisering af tilbud, udgifter Anlægsbudgettet omfatter byggeri og modernisering af tilbud samt velfærdsteknologiske ydelser. Byggeri og modernisering forventes at udvise balance. Der forventes ingen afvigelser i forhold til det korrigerede budget. Byggeri og modernisering af tilbud, indtægter

11 Anlægsbudgettet omfatter byggeri og modernisering af tilbud samt velfærdsteknologiske ydelser. Finansposter Renter, tilskud, udligning og skatter Renter, tilskud, udligning og skatter Renter mv. udviser balance. Balanceforskydninger Langfristede balanceposter Subtotal i tusind kr Langfristede balanceposter udviser en ubalance på 3,9 mio. kr. vedr. udlån til beboerindskud. Lånet gives til beboere, som flytter fra et botilbud efter servicelovens 108 til en almenbolig (alment botilbud) som følge af nedlæggelse af botilbuddene på Oliebladsgade og Glasvej og ibrugtagning af det almene botilbud på Robert Jacobsens vej. I forbindelse hermed er kommunen forpligtiget til at finansiere beboerindskuddet, da flytningen ikke nødvendigvis sker frivilligt. SOF følger løbende udviklingen, og når den præcise opgørelse er på plads, vil der i 4. sag om bevillingsmæssige ændringer blive anmodet om en tillægsbevilling. Øvrige balanceposter Subtotal i tusind kr. 0

Bilag 1 - Uddybende forklaringer

Bilag 1 - Uddybende forklaringer Bilag 1 - Uddybende forklaringer Service Børnefamilier med særlige behov total i tusind kr. 1.339.179 1.339.179 0 Foranstaltninger og tidlig indsats subtotal i tusind kr. 953.900 953.900 0 Udgifter til

Læs mere

Bilag 1 - Uddybende forklaringer

Bilag 1 - Uddybende forklaringer Bilag 1 - Uddybende forklaringer Tabel 1: Oversigt over service, anlæg, overførsler mv. samt finansposter (t.kr., 2018-pl) Service 5.481.388 5.481.387 0 Børnefamilier med særlige behov 1.371.042 1.371.042

Læs mere

Bilag 1 - Uddybende forklaringer

Bilag 1 - Uddybende forklaringer Bilag 1 - Uddybende forklaringer Tabel 1: Oversigt over service, anlæg, overførsler mv. samt finansposter (mio. kr., 2018-pl) Service 5.465,9 5.486,4-20,5 Børnefamilier med særlige behov 1.365,2 1.365,2

Læs mere

Bilag 1 - Uddybende forklaringer

Bilag 1 - Uddybende forklaringer Bilag 1 - Uddybende forklaringer Tabel 1: Oversigt over service, anlæg, overførsler mv. samt finansposter (mio. kr., 2018-pl) Service 5.493,3 5.520,3-27,0 Børnefamilier med særlige behov 1.360,0 1.359,9

Læs mere

Bilag 1 Uddybende prognoseforklaringer

Bilag 1 Uddybende prognoseforklaringer Bilag 1 Uddybende prognoseforklaringer Bevilling Vedtaget 2017 Korrigeret 2017 regnskab 2017 afvigelse 2017* Forventede korrektioner Korrigeret efter forventede korrektioner afvigelse efter forventede

Læs mere

Socialforvaltningens kvartalsprognose pr. 2017

Socialforvaltningens kvartalsprognose pr. 2017 Socialforvaltningens kvartalsprognose pr. 2017 Vedtaget budget Korrigeret Service 5.350,7 5.388,1 5.388,1 0,0 Børnefamilier med særlige behov 1.410,9 1.390,0 1.390,0 0,0 Hjemmepleje, rammebelagt 22,3 22,0

Læs mere

Det forventede regnskab for 2016

Det forventede regnskab for 2016 Det forventede regnskab for 2016 Tabel 1. Det forventede regnskab pr. juli 2016 (nettoudgifter samt bruttoanlæg, mio. kr., 1-decimal) Bevilling Vedtaget Korrigeret Forventet Forventet Forventede budget

Læs mere

Det forventede regnskab for 2016

Det forventede regnskab for 2016 Det forventede regnskab for 2016 Tabel 1. Det forventede regnskab pr. april 2016 (nettoudgifter samt bruttoanlæg, mio. kr., 1-decimal) Bevilling Vedtaget budget 2016 Korrigeret budget 2016 Forventet regnskab

Læs mere

Bilag 1 - Uddybende forklaringer

Bilag 1 - Uddybende forklaringer Bilag 1 - Uddybende forklaringer Service Børnefamilier med særlige behov total i t. kr. 1.358.999 1.363.865-4.866 Børnefamilier med særlige behov udviser et mer på 4,9 mio. kr. Meret er sammensat af følgende:

Læs mere

Bilag 1 Uddybende forklaringer til regnskab 2016 Indhold

Bilag 1 Uddybende forklaringer til regnskab 2016 Indhold Bilag 1 Uddybende forklaringer til regnskab 2016 Indhold Bilag 1 Uddybende forklaringer til regnskab 2016... 1 Servicedrift... 2 Børnefamilier med særlige behov... 2 Hjemmeplejen, rammebelagt... 3 Hjemmeplejen,

Læs mere

Dagsordenpkt SUD 2.november. Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016

Dagsordenpkt SUD 2.november. Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016 Dagsordenpkt. 2-5 Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016 2. Oktoberprognosen Korrigeret budget inkl. forventede korrektioner 2016 afvigelse efter korrektioner Procentvis afvigelse (pct.) Bevilling

Læs mere

Uddybende forklaringer til juliprognosen 2015 Indhold

Uddybende forklaringer til juliprognosen 2015 Indhold Uddybende forklaringer til juliprognosen 2015 Indhold Service... 4 Børnefamilier med særlige behov... 4 Hjemmepleje rammebelagt... 5 Hjemmepleje demografireguleret... 5 Borgere med sindslidelse... 5 Udsatte

Læs mere

Uddybende forklaringer til Socialforvaltningens oktoberprognose

Uddybende forklaringer til Socialforvaltningens oktoberprognose KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Stabscenter SOF NOTAT Til SUD Uddybende forklaringer til Socialforvaltningens oktoberprognose Ifm. oktoberprognosen (punkt 2 på dagsordenen den 2. november 2016)

Læs mere

Socialforvaltningens driftsbudget 2013

Socialforvaltningens driftsbudget 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for tværgående kontorer NOTAT Bilag 1c. Generel beskrivelse af Socialudvalgets budget Det fremgår af Økonomiforvaltningens indkaldelsescirkulære for budgetforslag

Læs mere

Uddybende forklaringer til aprilprognosen 2015 Indhold

Uddybende forklaringer til aprilprognosen 2015 Indhold Uddybende forklaringer til aprilprognosen 2015 Indhold Service... 4 Børnefamilier med særlige behov... 4 Hjemmepleje rammebelagt... 5 Hjemmepleje demografireguleret... 5 Borgere med sindslidelse... 5 Borgere

Læs mere

Bilag 1 uddybende forklaringer til regnskab 2014. Indholdsfortegnelse

Bilag 1 uddybende forklaringer til regnskab 2014. Indholdsfortegnelse Bilag 1 uddybende forklaringer til regnskab 2014 Indholdsfortegnelse Socialforvaltningen... 2 Servicedrift... 4 Børnefamilier med særlige behov... 4 Borgere med sindslidelse... 6 Udsatte voksne... 8 Borgere

Læs mere

Rettelsesblad til bilag 1: Uddybende forklaringer til regnskab 2014

Rettelsesblad til bilag 1: Uddybende forklaringer til regnskab 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Kontoret for Tværgående økonomi NOTAT 10-03-2015 Rettelsesblad til bilag 1: Uddybende forklaringer til regnskab 2014 Bilag 1 til Socialforvaltningens årsregnskab

Læs mere

Socialudvalgets bidrag til kvartalsregnskabet (1. kvartalsregnskab 2015)

Socialudvalgets bidrag til kvartalsregnskabet (1. kvartalsregnskab 2015) Socialudvalgets bidrag til kvartalsregnskabet (1. kvartalsregnskab 2015) Indhold Oversigtstabel... 2 Service... 2 Børnefamilier med særlige behov... 2 Hjemmeplejen, rammebelagt... 2 Hjemmeplejen, demografireguleret...

Læs mere

Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2015

Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2015 Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2015 Indhold Oversigtstabel 3. kvartalsregnskab... 2 Service... 2 Børnefamilier med særlige behov... 2 Hjemmepleje, rammebelagt... 3 Hjemmepleje, demografireguleret...

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2013 Indhold

Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2013 Indhold Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2013 Indhold Service...2 Børnefamilier med særlige behov...2 Hjemmeplejen, rammebelagt...2 Hjemmeplejen, demografireguleret...3 Borgere med sindslidelse,

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Socialudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget. Drift 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget Drift Tabel 1: Socialudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/5-2019 Afvigelse mellem seneste skøn og

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Socialområdets samlede i 2016 forventes at vise et underskud på 17,1 mio. kr., der dog kan reduceres til godt 5 mio. kr. ved de foreslåede omplaceringer af på knap 12 mio. kr. fra

Læs mere

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug februar 1. FR Afvigelse Socialudvalget (inkl. modposter andre udvalg) U 525.615

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Afvigelse ift. korrigeret budget

Afvigelse ift. korrigeret budget Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2014 1. Sammenfatning Tabel 1.1.: Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra 2014 til 2015 (1.000 kr.) Årets

Læs mere

Bilag 1 - Uddybende forklaringer vedr. forventet regnskab pr. august 2019

Bilag 1 - Uddybende forklaringer vedr. forventet regnskab pr. august 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi BILAG 1 Bilag 1 - Uddybende forklaringer vedr. forventet pr. august 2019 Økonomiudvalget ift. 1.879.571 1.729.699 1.708.426 21.273 1.606.408 2.145.993

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo april 2016 et merforbrug på 1,2 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Merforbruget er fordelt mellem børnespecialområdet på 1,0 mio. kr. og voksenspecialområdet med 22,7 mio. kr.

Merforbruget er fordelt mellem børnespecialområdet på 1,0 mio. kr. og voksenspecialområdet med 22,7 mio. kr. Socialudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et merforbrug før omplaceringer på 23,7 mio. kr. Hvis omplaceringerne vedtages, ender det samlede merforbrug på 20,2 mio. kr. Merforbruget

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Socialudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/3-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Bilag 1 Forklaringer til årsregnskab 2012 på hovedaktiviteter

Bilag 1 Forklaringer til årsregnskab 2012 på hovedaktiviteter Socialforvaltningen Regnskab 2012 Bilag 1 Forklaringer til årsregnskab 2012 på hovedaktiviteter Indholdsfortegnelse Socialforvaltningen...2 Servicedrift...3 Børnefamilier med særlige behov...3 Hjemmepleje...5

Læs mere

Tillægs bevilling. Korrigeret budget

Tillægs bevilling. Korrigeret budget Social og psykiatri 1.000 kr., - for indtægt Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % Social og psykiatri - drift 134.324 5.236 139.560 135.790-3.770-2,70

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014.

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2015 1. Sammenfatning Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for 2015. Dvs. der

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget. Drift 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget Drift Tabel 1: Socialudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/3-2019 Afvigelse mellem seneste skøn

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

BO2 - Børnefamilier med særlige behov

BO2 - Børnefamilier med særlige behov Administrative udgifter Socialforvaltningen Service 619.845 236.196 869.527 237.367-12.163-1.171 6.45.50 - Administrationsbygninger 62.488 63.039 140.460 63.390-902 -351 6.45.51 - Sekretariat og forvaltninger

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2015 1. Sammenfatning Årets resultat udviser pr. ultimo april 2015 et mindreforbrug på 0,6 mio. kr. Årets resultat er med udgangspunkt

Læs mere

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt

Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 700 Integrationsindsats

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Oktoberprognosen Indhold. Socialforvaltningen 2012 Kontoret for Tværgående Økonomi

Oktoberprognosen Indhold. Socialforvaltningen 2012 Kontoret for Tværgående Økonomi Socialforvaltningen 2012 Kontoret for Tværgående Økonomi Oktoberprognosen 2012 Indhold Oktoberprognosen 2012... 1 Uddybende forklaringer til oktoberprognosen 2012... 1 Servicedrift... 2 Børnefamilier med

Læs mere

Kilde: Budget- og regnskabstal for Københavns Kommune, 2017 korrigeret for fejlkonteringer, jf. socialforvaltningens regnskabsbemærkninger 2017

Kilde: Budget- og regnskabstal for Københavns Kommune, 2017 korrigeret for fejlkonteringer, jf. socialforvaltningens regnskabsbemærkninger 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 9. april 2018 Bilag 5: Borgere med handicap I indeværende notat gennemgås udviklingen i budget- og regnskab, såvel som aktivitet og enhedspriser

Læs mere

Bilag 2 Status for Socialforvaltningens hjemmepleje pr. regnskab 2007

Bilag 2 Status for Socialforvaltningens hjemmepleje pr. regnskab 2007 18-02-2008 Bilag 2 Status for Socialforvaltningens hjemmepleje pr. regnskab 2007 Jf. Økonomiudvalgets beslutning om en månedlig status på hjemmeplejeområdet (ØU 183/2007) orienteres Socialudvalget hermed

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Til vedtaget budget 19 Hvad koster den kommunale service? KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Folkebiblioteker Pris pr. københavner Idrætsfaciliteter Pris pr. københavner Kulturhuse og

Læs mere

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse 1 Bilag til Direktionens besparelsen Sektor: Konto Korrigeret Forventet merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Kontonr. budget 211 regnskab 211 Mindreforbrug - Sektor 2 Teknik og Anlæg

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger 610 Opholdssteder m.v. 19.087

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Budgetopfølgningen pr. 30. september 2014 følger tendensen fra tidligere opfølgninger i 2014. Der er et for det specialiserede socialområde samlet set (børn og voksne) forventning

Læs mere

Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab

Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab Dette bilag indeholder en kort gennemgang af 2. forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne- og Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne - og skoleudvalget 1/1-30/4-2019 Hele året Periodens Forbrug Oprindeligt Korrigeret Forventet Forventede Beløb i 1.000 kr. netto budget pr.

Læs mere

Økonomirapportering 310810

Økonomirapportering 310810 0025 Faste ejendomme U 8.112 8.112 4.500 8.112 I -5.486-5.486-5.486 0462 Sundhedsudgifter m.v U 162.838 1.118 163.956 90.224 179.426 15.470 Merudgifter på 15,5 mio. kr. på medfinansiering af sundhedsudgifterne.

Læs mere

Bilag 1 - Samlet oversigt over effektiviseringsforslag og endnu ikke behandlede investeringsforslag til Budget 2020 (pixikatalog)

Bilag 1 - Samlet oversigt over effektiviseringsforslag og endnu ikke behandlede investeringsforslag til Budget 2020 (pixikatalog) Bilag 1 - Samlet oversigt over effektiviseringsforslag og endnu ikke behandlede investeringsforslag til Budget 2020 (pixikatalog) Hjemmepleje HJ01 HJ02 HJ03 HJ04 HJ06 Målrettet serviceniveau Vi går på

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2 Socialudvalget Budgetrevision 2 - Vurdering Holder det korrigerede budget? I forhold til det korrigerede budget forventes der et samlet mindreforbrug på 1,6 mio. kr. før politiske omplaceringer. Efter

Læs mere

ENHEDSPRISKATALOG. Hvad koster den kommunale service? TIL VEDTAGET BUDGET 2018

ENHEDSPRISKATALOG. Hvad koster den kommunale service? TIL VEDTAGET BUDGET 2018 KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET KØBENHAVNS KOMMUNE ENHEDSPRISKATALOG TIL VEDTAGET BUDGET 2018 KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Folkebiblioteker Pris pr. københavner Idrætsfaciliteter Pris pr. københavner Kulturhuse

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 610 Opholdssteder

Læs mere

2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 - Arbejdsmarkedsforvaltningen

2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 - Arbejdsmarkedsforvaltningen 2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 Arbejdsmarkedsforvaltningen J.nr.: 00.01.00.Ø09 Sagsnr.: 10/37002 BESLUTNING I SOCIAL OG SUNDHEDSUDVALGET DEN Fraværende: Ingen. Udvalget godkendte indstillingen.

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr.

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Socialudvalget -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Merforbruget dækker over et merforbrug på voksenspecial på 6,9 mio. kr. og et mindreforbrug på børnespecialområdet

Læs mere

Månedsrapportering pr. 28. februar 2018

Månedsrapportering pr. 28. februar 2018 Månedsrapportering pr. 28. februar 22. marts Specialundervisning Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 8,0 mio. kr. i Den primære årsag hertil er større aktivitet end grundlaget tillader. Det

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3. Holder det korrigerede budget? Der er et mindreforbrug på 0,4 mio. kr.

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3. Holder det korrigerede budget? Der er et mindreforbrug på 0,4 mio. kr. Socialudvalget -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der er et mindreforbrug på 0,4 mio. kr. Mindreforbruget dækker over et merforbrug på voksenspecial på 2,8 mio. kr. et mindreforbrug på børnespecialområdet

Læs mere

Udvalget for Voksne. Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Samlet overblik på politikområde 7, 8 og 9. Side 1 af 5

Udvalget for Voksne. Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Samlet overblik på politikområde 7, 8 og 9. Side 1 af 5 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning 2014 Den forventede reduktion af driftsudgifterne er medvirkende til, at det samlede regnskabsresultat, som viser et forventet underskud på ca. 14 mio.

Læs mere

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug april 2. FR Afvigelse Socialudvalget (inkl. modposter andre udvalg) U 525.565 175.039

Læs mere

Social Service/Serviceudgifter 0

Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE ENHEDSPRISKATALOG 2014

KØBENHAVNS KOMMUNE ENHEDSPRISKATALOG 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE ENHEDSPRISKATALOG 2014 1 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG Idrætsfaciliteter Pris pr. københavner Tilskud til byens kulturliv Pris pr. københavner Kulturhuse og museer Pris pr. københavner Folkebiblioteker

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Social- og Sundhedsudvalget. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra 2015 til

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Social- og Sundhedsudvalget. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra 2015 til Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra 2015 til 2016 Afvigelse

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 6 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Godkendelse af overførsel af ubrugte midler fra 2018 til Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, drift. Tillægsbevilling 2019

Godkendelse af overførsel af ubrugte midler fra 2018 til Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, drift. Tillægsbevilling 2019 Punkt 4. Godkendelse af overførsel af ubrugte midler fra 2018 til 2019 - Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, drift. Tillægsbevilling 2019 2019-020234 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller,

Læs mere

Bilag 1. Socialforvaltningens regnskab 2007 - Oversigt og beskrivelse af de enkelte bevillingsområder

Bilag 1. Socialforvaltningens regnskab 2007 - Oversigt og beskrivelse af de enkelte bevillingsområder Socialforvaltningen Dato: 25-02-2008 Sagsnr.: 2007-103252 Dok.nr.: 2008-109642 Bilag 1. Socialforvaltningens regnskab 2007 - Oversigt og beskrivelse af de enkelte bevillingsområder Side 1 af 10 Serviceudgifter

Læs mere

ENHEDSPRISKATALOG TIL VEDTAGET BUDGET 2017

ENHEDSPRISKATALOG TIL VEDTAGET BUDGET 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE ENHEDSPRISKATALOG TIL VEDTAGET BUDGET 2017 1 KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET HVAD KOSTER DEN KOMMUNALE SERVICE? ENHEDSPRISER I 2017 Folkebiblioteker Pris pr. københavner Idrætsfaciliteter

Læs mere

Regnskab 2014 Sundheds- og Psykiatriudvalget Politikområde Psykiatri og handicap. Korr. budget. Øvrige udvalgsrammer 139.803 149.375 148.008-1.

Regnskab 2014 Sundheds- og Psykiatriudvalget Politikområde Psykiatri og handicap. Korr. budget. Øvrige udvalgsrammer 139.803 149.375 148.008-1. Resultat på drift Psykiatri og Handicap (tal i 1.000 kr.) Samlet resultat: Note Opr. Budget Korr. Regnskab 2014 Mer-/mindre forbrug (i f.t. korr. ) 145.595 150.698 146.029-4.669 Budgetramme 1 1 149.535

Læs mere

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde Beskrivelse af brugere Beskrivelse af opgaver Hovedparten af opgaverne på det specialiserede voksen socialområde varetages i Ikast-Brande

Læs mere

SÆH Økonomirapport 2 - drift

SÆH Økonomirapport 2 - drift SÆH Økonomirapport 2 - drift SÆH udvalget Vedtaget Budget Ompl. + Till.bev. Overførsel fra 2016 til i mio. kr. Korrigeret budget Forbrug pr. 30. sept. Forventet Regnskab Afvigelse Heraf forventes korrigeret

Læs mere

Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305

Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305 Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305 Økonomisk Ledelsesinformation pr. 31. december 2011 til Byrådet lb.nr. 215120 Denne ledelsesinformation indeholder en præsentation

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 - side 1 Dato: Maj2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) 5.28.20 Opholdssteder for børn og unge På denne funktion

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 29-08- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Bilag 3f - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3f - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3f - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger 610 Opholdssteder m.v. 20.517

Læs mere

Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved revision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer, der tilsammen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Budgetrevision April 2014 Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 27-11- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Alle kan Bidrage

Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Alle kan Bidrage Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Alle kan Bidrage Budgetrevision 1 Februar Holder det korrigerede budget? Der forventes et merforbrug på 30,7 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget. Merforbruget

Læs mere

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 - side 1 Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 RÅDGIVNING (35) 5.35.40 Rådgivning og rådgivningsinstitutioner På denne funktion registreres udgifter

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING PR. 30. JUNI SOCIALUDVALGET

BUDGETOPFØLGNING PR. 30. JUNI SOCIALUDVALGET BUDGETOPFØLGNING PR. 30. JUNI 2016 - SOCIALUDVALGET OVERORDNEDE TENDENSER SERVICEUDGIFTER Forebyggende foranstaltninger og anbringelser Børn og unge (handicap) Der er forventning om driftsmæssig mindreforbrug

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2015 Sundhedsudvalget Tekst Forbrug 31.03.15. Boligstøtte og pensioner 101.400 24.400 99.785-1.615 Sundhed 68.460 8.310 69.334 874 Ældre- og handicapområdet 172.438 42.377 172.938

Læs mere