HVAD? AFSENDER MÅLGRUPPE MIT BIDRAG TIL OPGAVEN PROCES ANVENDTE PROGRAMMER. Fastlæggelse af layout ifht. bogens indholdsmæssige

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HVAD? AFSENDER MÅLGRUPPE MIT BIDRAG TIL OPGAVEN PROCES ANVENDTE PROGRAMMER. Fastlæggelse af layout ifht. bogens indholdsmæssige"

Transkript

1

2 PRODUKTION & WORKFLOW

3 HVAD? Opsætning, layout og design af soft coverbogen Hjælp mig aktiv dødshjælp. AFSENDER Afsender er forfatter og læge, som har skrevet en debatbog om aktiv dødshjælp. Bogen udgives af Turbine Forlaget. MÅLGRUPPE Målgruppen er primært relevante fagpersoner (læger m.fl.) og mere generelt voksne med interesse for etiske problemstillinger. Desuden er det forfatterens ønske, at bogen skal henvende sig til gamle mennesker, syge og svagtseende. MIT BIDRAG TIL OPGAVEN Jeg har stået for det hele: al design, layout, opsætning, redaktør- og forfatterkontakt, kontakt med trykkeri og klargøring til tryk af omslag og indmad. PROCES Møde med redaktør om bogen, dens indhold, målgruppe og muligheder for layout. Fastlæggelse af bogens format. Indhentning af konsulentudtalelse mhp. valg af skrifttype og -størrelse af hensyn til målgruppen. Kontakt til trykkeri ang. oprettelse af tryksag og deadlines. Manus klargøres til indhentning i InDesign, opsætning af indmad. ISBN-nummer indhentes. Udarbejdelse af skitser til forside, forskellige titler er i spil. Bogsælger skal bruge (midlertidig) forside til salgsark til boghandlere. Fastlæggelse af layout ifht. bogens indholdsmæssige opbygning. Korrekturgange og tilføjelser til bogens indhold udarbejdelse af indeks. Korrekturrunder, redaktør og forfatter. Snak med trykkeriet ang. papirtype til omslaget, fremsendelse af papirprøver. Udarbejdelse af template til omslag baseret på trykkeriets beregner og bogens endelige sideantal. Udarbejdelse af omslag, korrekturrunder redaktør og forfatter. Klargøring af filer til tryk, preflight, trykpdf er tjekkes og afsendes til trykkeri. Fremsendelse fra trykkeri af prøvetryk på omslagspapir samt korrekturprint af indmad til godkendelse. Endelig godkendelse, tryk igangsættes. Mappestruktur, filer på backup-server. Generere jpg-fil af forside til forlagets hjemmeside og til presse. Trykkeriet afsender 50 stk til forlaget, stk til distributionsselskabet Dafolo. Bog sendes til anmeldelse hos bl.a. aviser og tv. Sideløbende udarbejdelse af annonce til avis i forbindelse med foredrag med forfatter. Bogen laves som e-bog. ANVENDTE PROGRAMMER InDesign, Acrobat Pro. Bogen skabte debat, og forfatteren var bl.a. i Deadline for at diskutere emnet.

4 FORMAT, LAYOUT OG TYPOGRAFI Forfatteren udtrykker specifikt ønske om en stor skrift størrelse, da han gerne vil, at bogen kan læses af gamle, svagtseende, syge osv. Formatet skal ligeledes være let at håndtere for sengeliggende, og inspireret af Aarhus Universitets forlags Tænkepause -udgivelser beslutter redaktør og jeg et lignende format og en ubestrøget, grov papirtype til omslaget til denne soft cover-bog. The quick brown fox jumps over the lazy dog æøå (regular) The quick brown fox jumps over the lazy dog æøå (italic) The quick brown fox jumps over the lazy dog æøå (bold) Topmargin 18 mm. Det forholdsvis lille format 125 x 175 mm skal være med til at gøre den relativt svært tilgængelige tekst mere overskuelig og indbydende. 125 mm Insidemargin 20 mm. Outsidemargin 15 mm. Minion Pro tilhører skriftklassifikation 2 og er som antikva skrift både klassisk og meget læsevenlig. Den er derfor særdeles velegnet til store skriftmængder, hvorfor den fungerer godt til bogens omfangsrige og relativt svære tekst. Efter udarbejdelse af forskellige prøver med tekst- og tekststørrelser sikrer jeg mig mit skrift- og størrelsesvalg med optiker og synskonsulent, Anni Knudsen. Hun giver mig ret i, at brødteksten ikke skal indeholde linjeskift med indryk, men at der i stedet skal være linjeoverspring. I praksis vil dette samt den store skriftstørrelse i samspil med det lille format betyde, at teksten vil komme til at løbe over mange sider. I bogen bruges der varianterne regular, italic og bold. Tekstørrelsen er 14 punkt med en skydning på 21. Marginforhold sørger for, at der er luft, således teksten ikke ser presset ud, og læseren har dermed ro til at fordybe sig i indholdet. 175 mm 3 mm bleed til beskæring. Bundmargin 21 mm. Paginering, henholdsvis højre- og venstrejusteret. Mastersideopslag for bogen. Jeg kontakter optiker og synskonsulent, Anni Knudsen, fra Center for Kommunikation og Hjælpemidler, der beskæftiger sig med blinde og svagtseende og derfor kan bidrage med nyttig viden ifht. udvælgelse af skrifttype og størrelse. Brødtekst: Minion Pro 14/21. Der gøres ikke brug af linjeskift med indryk, men blot linjeoverspring. Se bilag for skrift-prøver.

5 KLARGØRING AF MANUS OG OPSÆTNING AF INDMADEN Bogens manus klargøres til import i InDesign: Jeg giver kursiv og andre vigtige formateringer farve i tekstdokumentet, og ved at bevare formatering ved import til InDesign kan jeg nemt konvertere disse til mine egne styles i InDesign. Det endelige layout og den indholdsmæssige opbygning af indmaden fastlægges og efter korrekturgange tilføjes på min opfordring et indeks. Det vil lette tilgængeligheden i fht. bogens mange tematikker. For at spare på trykudgifter trykkes der kun med sort farve i indmaden, dvs. 100% K (1+1). De grå farver er derfor tints af sort henholdsvis 20, 40 og 50%. Vha. paragraph rules og nested styles generes nej og ja - elementerne nemt. Grafiske elementer er med til at gøre teksten pædagogisk. Automatisk genereret indholdsfortegnelse med udpunktering for at bevare læsevenligheden. Satsen er venstrejusteret med løs bagkant der er pga. format og tekststørrelse ikke megen plads til mange ord pr. linje, hvorfor en fast bagkant vil medføre mange floder. The quick brown fox jumps over the lazy dog æøå Proxima Nova (bold): Tilhører skriftklassifikation 6. Automatisk genereret indeks i enkel, overskuelig stil. Bjælken genereres vha. paragraph rules, mens den lille trekant samt bagvedliggende lysegrå kasse er forankrede objekter, som på den måde sikrer en korrekt position. Flere steder er der personlige historier ; disse markeres grafisk og tekstligt både for at skabe variation og for at give en pædagogisk og overskuelig formidling af teksten.

6 PRODUKTION & WORKFLOW INSPIRATION OG SKITSER TIL FORSIDE Sideløbende foretager jeg inspirationssøgning til et svært og alvorligt emne: død og aktiv dødshjælp. Jeg udarbejder skitser til bogens forside den endelige titel på bogen er endnu ikke afgjort, og forskellige titler er i spil. Forlagets bogsælger skal bruge (midlertidig) forside til salgsark til boghandlerne, længe før bogen er trykt. Blot et lille udsnit af skitser til forsiden. Tænkepause -bøgerne til inspiration. Foto-inspiration. Andre bøger om emnet.

7 PAPIRVALG OG UDARBEJDELSE AF TRYK-PDF ER 125 mm 14,7 125 mm Jeg har aftalt med trykkeriet, at de fremsender forskellige ikke alt for dyre prøver (se bilag) på ubestrøgne papirtyper til soft cover-omslaget. Imens udarbejder jeg en template til omslaget baseret på bogens indmads-papirtype og sideantal vha. trykkeriets rygbredde-beregner. Efter vurdering af fremsendte muligheder for papirtype til omslaget beslutter jeg sammen med redaktøren at anvende 300 g antikstribet Conqueror Laid High White. Kartonet er ubestrøget, groft og uden kachering, og den manglende beskyttelse betyder derfor, at bogen nemmere bliver flosset og får patina. Men det er samtidig også det look og udtryk, vi går efter. Jeg aftaler med trykkeriet, at vi, udover korrekturprint af indmaden, også får tilsendt et prøvetryk af omslaget. Forlaget har ikke tidligere anvendt denne type til bogomslag, så vi ønsker at sikre os, at vi ikke går helt galt i byen med denne papirtype. Der foretages korrekturrunder af henholdsvis omslag og indmad af redaktør og forfatter. Efter endelig godkendelse foretager jeg preflight-kontrol i InDesign, hvorefter jeg laver trykfiler. Afslutningsvis foretager jeg ligeledes preflight-kontrol i Acrobat. Udsnit af trykpdf af indmaden, her er det side 3, titelbladet. 175 mm Tag debatten! Det er vigtigt, at du tager stilling. Det er bogens hovedbudskab. Bogens forfatter leverer et engageret forsvar for aktiv dødshjælp og diskuterer punkt for punkt argumenterne for et nej. Samtidig har han konkrete forslag til dansk lovgivning på området. mig er speciallæge, ph.d. og forfatter, og han har arbejdet i det danske hospitals væsen samt i Canada og Sverige. Han har i årevis fulgt debatten om aktiv dødshjælp på tæt hold. Hjælp mig aktiv dødshjælp Papirtypen til indmaden er 100 g Munken Cream, som er højkvalitets cremefarvet bogpapir. Papiret er ubestrøget og ikke-reflekterende. Endelig trykpdf af omslaget. ISBN-stregkoden genereres nemt og hurtigt vha. EAN barcode generator, som er et script, jeg har tilføjet i InDesign. Ryg-falsemærker, lavet manuelt i InDesigndokumentet. Cropmarks, 3 mm til beskæring. Papirets farvetone er vigtig især ved tunge tekstbøger. Meget hvidt papir trætter læserens øjne, hvorfor Munken Cream er særdeles velegnet og har en optimal læsbarhed. Rygbredde-beregner.

8 FARVESTYRING OG TRYK Trykkeriet anvender ISO certificeret farvestyring og har deres egen guide til klargøring af trykfiler, som jeg følger. Da både indmad og omslag skal trykkes på ubestrøget papir, er det samme ICC-profil, jeg skal bruge til begge trykfiler: ISO uncoated_ FOGRA29_GCR_bas. En ICC-profil beskriver enhedens farveomfang samt dens egenskaber og mangler under bestemte, specifikke forhold. Det betyder, at farvestyring med ICC-profiler på den måde sikrer kontrol over farver og deres reproduktion i hele kæden af forskellige enheder som printere, scannere, skærme og trykmaskiner, således at farverne gengives så korrekt som muligt. Da jeg ofte sender trykfiler til dette trykkeri, har jeg allerede installeret de farveprofiler og standardindstillinger, trykkeriet ønsker, gemt som presets i InDesign. På den måde er det hurtigt at generere trykfiler, der svarer til trykkeriets maskiner og krav. Jeg dobbelttjekker efterfølgende trykfilerne i Acrobat, og i dette tilfælde sikrer jeg mig, at indmaden kun består af sort farve. Når en tryksag som denne hverken indeholder fotos eller illustrationer, er jeg ude over at skulle tjekke opløsninger og filformater. Til gengæld skal jeg sikre mig, at de anvendte fonte er ok, at der kun bliver brugt sort farve, og at alt i øvrigt er, som det skal være. Standard indstillinger, der er udspecifi ceret fra trykkeriet, er gemt som preset. Bogens omslag offset-trykkes, mens indmaden bliver digitalttrykt. Digitalprint har i dag nået en så høj kvalitet, at det kan være svært at se forskel ifht. offset-tryk især når der, som her, ikke er tale om fotos, illustrationer mm. og derfor kan man med fordel, særligt prismæssigt og oplagsmæssigt (oplaget er ikke særlig stort), anvende digitalprint. Bogen har ekstra stærk limindbinding med sidelim og sidebuk. Den trykkes i eksemplarer. Workflow til avis I forbindelse med bogens udgivelse har jeg også fremstillet en avisannonce. Her skal workflow et sættes rigtigt op i fht. den danske avisbranches standardprofiler (ISOnewspaper26v4 og ISOnewspaper26v4_gr) til avistrykning. Via Pressens Fællesindkøb ( kan man indhente indstillingsfilerne fra Ghent Work Group, så jeg kan opfylde de krav, der fremgår af PDFannoncestandarden. Desuden gør jeg brug af en preflight forhåndskontrol i Acrobat, der hedder Avisreklamer, som validerer, om min pdf-fil er ok og i overensstemmelse med anbefalingerne fra Ghent PDF Workgroup. Preflight af annoncen. ISO certificeret farvestyring ISO certificeret farvestyring er en del af International Standardiseret Grafisk Produktion ISO Standarden dækker samtlige grafiske arbejdsområder og beskriver de kvalitetskrav, der skal være opfyldt, når der fremstilles film, plader, prøvetryk og tryk i arkoffset og heatset samt hvilke tolerancer, der er acceptable. Der findes tilsvarende ISO standarder for coldset avisrotation. På den måde kan slutbruger, fotograf, designer, trykkeri og bogbinderi afstemme forventninger og krav, og man sikrer en høj og ensartet kvalitet fra gang til gang. Vha. separationer kan jeg tjekke, om al tekst i ind maden er at se, når kun den sorte kanal er slået til. Ved digitalprint dannes trykbilledet på baggrund af et digitalt input, som sendes direkte til printeren/maskinen, og trykbilledet kan derfor ændres efter hvert tryk uden stop. Her ses de maskiner, trykkeriet anvender.

9 STRUKTUR OG ARKIVERING Det er nødvendigt med en præcis og ens mappestruktur. Ved projekters begyndelse opretter alle grafikere således samme mappestruktur, så det altid er muligt for andre grafikere at tilgå materialerne uden at være i tvivl om filerne. Det kan f.eks. være afgørende ved fejl i plotters, som oftest skal rettes nu og her, og hvis den pågældende grafiker, der står for projektet, ikke er til stede, skal en anden kunne rette i filerne og genere nye trykfiler og sende dem til trykkeriet. På samme måde, hvis en bog skal genoptrykkes. Derudover er det helt generelt vurderet nødvendigt med en stram struktur, fordi forlaget udgiver mange bøger (ca. 300 om året), og fordi der er mange forskellige personer inde over de givne projekter. Når et projekt er afsluttet, laver vi trykmapper af henholdsvis omslaget og indmaden. Trykmapperne laver vi vha. package-funktionen i InDesign, som samler alle fonte og links (fotos, illustrationer, logoer, ISBN-stregkoden osv.). Heri har vi også trykpdf en. Projektmappen lægges på en backup-server. KORREKTUR Jpg-fil af bogens forside Når bogen er gået i trykken, udarbejdes en jpg-fil af forsiden, som bruges til hjemmeside, sociale medier, pressen osv. ARBEJDSMAPPE MANUS TILSENDT TURBINE_RED projekt_int.indd Oversigt over beholdningen af bogen på Dafolo. projekt_int.pdf PROJEKTMAPPE PROJEKT_INT_TRYK instructions.txt LINKS DOCUMENT FONTS Mappestruktur. PROJEKT_CVR_TRYK projekt_cvr.indd projekt_cvr.pdf instructions.txt LINKS DOCUMENT FONTS Levering og distribution Når bøgerne er trykt (1.500 eksemplarer) sendes 50 eksemplarer til forlaget med henblik på udsendelser til anmeldelser, forfattereksemplarer og forlagsarkivering. Resten af oplaget sendes til Dafolo, som er et distributionsselskab, der står for varelager, fakturering og udsendelse af bøger.

10 KVALITETSVURDERING Det er en meget stor tilfredsstillelse at stå for hele processen fra start til slut: fra kontakt med redaktør og forfatter til kontakt med trykkeri og samtidig stå for udarbejdelsen, designet og opsætningen af bogen. På forlaget er det ikke altid tilfældet, at samme grafiker laver både indmad og omslag, hvilket bl.a. kan være en fordel tidsmæssigt, men også en ulempe rent grafisk og praktisk. Processen med denne bog har været præget af et godt samarbejde alle parter imellem. Der kunne have været sparet et par korrekturrunder, hvis udarbejdelsen af et indeks havde været på plads tidligere i processen, men det er langt fra altid, at en proces løber som planlagt. Det er i øvrigt også en af de ting, jeg kan lide ved mit arbejde. Det har været spændende at prøve en ny type papir til omslag, og jeg er meget tifreds med bogens udformning og udseende. Jeg noterer mig også gladeligt, at det i lektørudtalelse af bogen bliver sagt, at Argumenterne er ordnet parvis, så ja og nej repræsenterer hver sin holdning til et givent tema. samt at Bogen er meget pædagogisk og tydelig i sin struktur, rummer foruden hovedafsnittet også indledning, begrebsafklaring, et lovforslag på ikke-juridisk prosa, litteraturliste mm. Det vidner om, at vi har opnået vores hensigt: at formidle et svært emne på en overskuelig og pædagogisk måde. Dansk BiblioteksCenters ( anmeldelse af bogen. Formålet med en lektørudtalelse er at styrke bibliotekarer og materialeudvalg i at kunne tage kvalificeret stilling til evt. indkøb af bogen.

Opsætning, layout og design af debatbog

Opsætning, layout og design af debatbog Svendeprøve 2014 Opsætning, layout og design af debatbog PRODUKTION & WORKFLOW Opsætning, layout og design af softcoverbogen Hjælp mig aktiv dødshjælp. AFSENDER Afsender er forfatter og læge Svend Lings,

Læs mere

2// Typografi og ombrydning

2// Typografi og ombrydning // Typografi og ombrydning Kunde Forfatter John Aasted Halse Produkt En trykt bog på 19 sider i en farve + sort. Papirtype: Munken Polar (uncoated papir) Farveprofil: Fogra 9 Trykkeri: AKA Print, Tilst

Læs mere

4 // Grafisk produktion og workflow

4 // Grafisk produktion og workflow // Grafisk produktion og workflow Færdigt produkt Kunde Forfatter, John Aasted Halse Produkt En trykt bog på 192 sider i en Pantone farve + sort Papirtype: Munken Polar (uncoated papir) Farveprofil: Fogra

Læs mere

grafisk produktion & workflow

grafisk produktion & workflow grafisk produktion & workflow OPGAVE At lave en bog til Stilladsarbejdernes Landsklub som hyldede stilladsarbejderne i al deres forskellighed. MÅL At lave en hyldestbog som kunne fjerne fordomme og vise

Læs mere

Grafisk produktion & workflow

Grafisk produktion & workflow Grafisk produktion Tina Outzen Søllested 35 Farveprofil sammensættes i InDesign og colour settings synkroniseres med Bridge. Specifikation Kunde DOF Paarup Aftenskole Opgave Aftenskoleprogram 2014-15 Programmer

Læs mere

NICHLAS STILLING HANSEN PORTFOLIO

NICHLAS STILLING HANSEN PORTFOLIO NICHLAS STILLING HANSEN PORTFOLIO OPGAVE På mit arbejde ville vi prøve os med en ny måde at komme ud til vores kunder på. Vi har tidligere benyttet os af Post Danmarks mulighed for at sende brochurer ud

Læs mere

Typografi og ombrydning

Typografi og ombrydning Typografi og ombrydning Odense Bys Museum ønskede at genoplive projektet»en eventyrrejse med H.C. Andersen«. I den forbindelse skulle der udgives en novellesamling i hardcover med 9 udvalgte noveller af

Læs mere

TYPOGRAFI & OMBRYDNING

TYPOGRAFI & OMBRYDNING TYPOGRAFI & OMBRYDNING BOG OM DÚNÉ OPGAVE: IDÉ: ANSVAR: Ditte Rolighed G. Jørgensen En bog omkring Dúné, med portrætter, turneér, billeder og historie Inspiration ud fra musikmagasiner, men som udgangspunkt

Læs mere

Grafisk produktion & workflow

Grafisk produktion & workflow Grafisk produktion & workflow Klargøring af hardback bogomslag med guldfolie, som skal leveres til tryk. For at kunne opsætte det trykklare omslag skal man have de præcise omslagsmål fra trykkeriet. Rygtykkelsen

Læs mere

Grafisk Produktion og Workflow. Vis hensyn med mobilen og på sociale medier

Grafisk Produktion og Workflow. Vis hensyn med mobilen og på sociale medier Grafisk Produktion og Workflow Vis hensyn med mobilen og på sociale medier Redegørelsen Hvad går opgaven ud på? Denne opgave går ud på, at lave et nyt design af en gammel pjece, som blev brugt på de gamle

Læs mere

Typografi. &ombrydning. Artikel tæt på Fit Living Magasinet. Typografi & ombrydning

Typografi. &ombrydning. Artikel tæt på Fit Living Magasinet. Typografi & ombrydning Typografi &ombrydning Artikel tæt på Fit Living Magasinet 1 OPGAVEN: Jeg fik til opgave at layoute en artikel om Louise Mieritz til Fitliving nr. 11 / 2015. Derudover skulle jeg booke fotograf, location

Læs mere

TYPOGRAFI & OMBRYDNING

TYPOGRAFI & OMBRYDNING TYPOGRAFI & OMBRYDNING Årsskrift til Skyum Idrætsefterskole 1 REDEGØRELSE Hvad går opgaven ud på Skyum Idrætsefterskole skal have udarbejdet deres årsskrift, som informere læserne om året der gik. Årsskriften

Læs mere

Typografi. og OMBRYDNING SÅDAN DUFTER MIN DRØMMEKVINDE, DET HAR JEG LÆRT, RASKE PENGE, CLAUS

Typografi. og OMBRYDNING SÅDAN DUFTER MIN DRØMMEKVINDE, DET HAR JEG LÆRT, RASKE PENGE, CLAUS BEHIM BH 06.06.2016 - kr. 42,50 Typografi og OMBRYDNING CAMILLA VINTER BEHIM SÅDAN DUFTER MIN DRØMMEKVINDE, DET HAR JEG LÆRT, RASKE PENGE, CLAUS JUNI 2016 BEHIM 1 HOLM, MÅNEDENS BABE, TEAM TVILLING, LAKRIDSKONGEN

Læs mere

O B T G O M B R Y D N I N G & T Y P O G R A F I N I K O L A J V A N G K I L D E M E D I E G R A F I K E R S V E N D E P R Ø V E 2 0 1 6

O B T G O M B R Y D N I N G & T Y P O G R A F I N I K O L A J V A N G K I L D E M E D I E G R A F I K E R S V E N D E P R Ø V E 2 0 1 6 O B T G O M B R Y D N I N G & T Y P O G R A F I N I K O L A J V A N G K I L D E M E D I E G R A F I K E R S V E N D E P R Ø V E 2 0 1 6 O P G A V E B E S K R I V E L S E En illustreret novellesamling med

Læs mere

grafisk design Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design

grafisk design Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design XDANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve grafisk design Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design Del 1: Plakatserie Til efteråret afholder

Læs mere

TYPOGRAFI OG OMBRYDNING

TYPOGRAFI OG OMBRYDNING TYPOGRAFI OG OMBRYDNING Opgave: Opgaven var at at producere et magasin for ansatte i, og andre med interesse for den grafiske branche. Magasinet skulle indeholde interaktive elementer i form af animation

Læs mere

fotografisk kommunikation

fotografisk kommunikation XDANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve 2016 fotografisk kommunikation 1/2 Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Fotografisk Kommunikation Del 1:

Læs mere

Grafisk produktion og workflow 2 PORTFOLIO 2012 GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW PORTFOLIO 2012 GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW 3

Grafisk produktion og workflow 2 PORTFOLIO 2012 GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW PORTFOLIO 2012 GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW 3 portfolio 2012 Grafisk produktion og workflow 2 PORTFOLIO 2012 GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW PORTFOLIO 2012 GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW 3 Info om bogen Betegnelse : Design med Viden Omfang : 192 sider

Læs mere

Forståelse for grafisk workflow

Forståelse for grafisk workflow 2 Forståelse for grafisk workflow I designet af den trykte bog har jeg haft et vågent øje til de overvejelser og design problematikker det medfører at bogen skulle klare at laves til en E-bog. Her vil

Læs mere

Grafisk produktion Workflow

Grafisk produktion Workflow Grafisk produktion Workflow & // Grafisk Produktion & Workflow DET VALGTE PRODUKT Juelsminde Turistguide udkommer hvert år, og er et opslagsværk i magasinform til borgere i Juelsminde og omegn, ligesom

Læs mere

TYPOGRAFI & OMBRYDNING

TYPOGRAFI & OMBRYDNING TYPOGRAFI & OMBRYDNING BOX OFFICE E-MAGASIN Magasin Design http://issuu.com/mads-pj/docs/e-magazine DOKUMENTATION OPGAVE Opgaven jeg stillede mig selv, var at designe et e-magasin omkring Box Office resultater.

Læs mere

X-Klusiv. Typografi og ombrydning

X-Klusiv. Typografi og ombrydning H2 + Thypografi & ombrydning + 15 Opgaven Layout og ombrydning af magasinet, X-klusiv, der udkommer 4 gange om året. Mit bidrag til opgaven Jeg har arbejdet selvstændigt med opgaven, men har været bundet

Læs mere

DOKUMENTATION 1. HOVEDFORLØB

DOKUMENTATION 1. HOVEDFORLØB DOKUMENTATION 1. HOVEDFORLØB GRAFISK DESIGN Design af tørklæde til sportsklub. Skal bruges som reklame og salg til klubbbens medlemmer og fans. Design Rentegning af logo Grafik Klargørin af grafik til

Læs mere

Grafisk produktion og workflow

Grafisk produktion og workflow DOKUMENTATION Grafisk produktion og workflow CAMILLA HANSEN PORTFOLIO OG SVENDEPRØVE 2013 KUNDE / BAHNE FIRMAGAVER OPGAVE / KATALOG FARVERUM / CMYK PROGRAMMER / INDESIGN + BRIDGE + PHOTOSHOP Bahne Firmagaver

Læs mere

Grafisk workflow. Svendeprøve Juni 2015 - Pia Søgaard

Grafisk workflow. Svendeprøve Juni 2015 - Pia Søgaard Grafisk workflow Dokumentation Svendeprøve Juni 2015 - Pia Søgaard Kunde: LASTAS Opgave: Magasin Programmer: Indesign, illustrator og photoshop Farverum: CMYK OPSTART Vi fik til opgave at lave et magasin

Læs mere

Grafikervejledning Hans Reitzels Forlag og Munksgaard

Grafikervejledning Hans Reitzels Forlag og Munksgaard Grafikervejledning Hans Reitzels Forlag og Munksgaard GENERELT Grafiker skal teknisk være i stand til at hente og sende filer over FTP-server. FORMATER HRF og Mksg arbejder med disse standardformater:

Læs mere

Grafisk produktionsforståelse

Grafisk produktionsforståelse OVERSIGT 1 Opgaven A. Opgavebeskrivelse 2 Workflow A. Intern ordresystem B. Mappestruktur C. Kvalitetssikring D. Workspace 3 Den kreative process A. Målgruppe / Brainstorm / Skitser B. Layout C. Korrekturgang

Læs mere

Typografi. Nøglepunkter. Regler fuldt. Produkt. Letlæselig. Rent og overskueligt design. Vække en følelse af Science-fiction

Typografi. Nøglepunkter. Regler fuldt. Produkt. Letlæselig. Rent og overskueligt design. Vække en følelse af Science-fiction Typografi I dette kapitel tager jeg et nærmere kig på det trykte produkt med titlen Designing Beyond Horizon. Designing Beyond Horizon består af en bog på 8 sider og første oplag består af 0 bøger. Bogen

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW. Bog af Ib Møller På Vej.

GRAFISK WORKFLOW. Bog af Ib Møller På Vej. GRAFISK WORKFLOW Bog af Ib Møller På Vej. Produkt Redegørelse Hvad går opgaven ud på? Jeg skulle i denne opgave ombryde en bog for Arkitekten og planlæggeren Ib Møller, som havde lavet denne bog med udgangspunkt

Læs mere

Indhold. Workflow og grafisk produktion

Indhold. Workflow og grafisk produktion Indhold Format og tilbud fra trykkeri........ 44 Klargøring af billeder Til trykmetode.. 45 Omslag......................... 46 Partiel lak....................... 47 preflight........................ 48

Læs mere

Forfatter: Sanne Nørgaard Larsen Cand.mag. i retorik, grafiker og kommunikationskonsulent hos Rambøll By og Trafik

Forfatter: Sanne Nørgaard Larsen Cand.mag. i retorik, grafiker og kommunikationskonsulent hos Rambøll By og Trafik En god visuel fremstilling kan skabe overblik, vise sammenhænge og levere blikfang. Men hvordan gør man? Den praktiske side giver råd til at få din visuelle kommunikation til at hænge sammen. Bibliografisk

Læs mere

TYPOGRAFI OG OMBRYDNING. skud på stammen 2014

TYPOGRAFI OG OMBRYDNING. skud på stammen 2014 skud på stammen 2014 Skud på stammen 2014 Opgavebeskrivelse Skud på Stammen handler om dansk og nordisk møbeldesign. Det er et 4 ugers forløb hvor de bedste designere, får deres værker fremstillet af elever

Læs mere

TYPOGRAFI OG OMBRYDNING

TYPOGRAFI OG OMBRYDNING TYPOGRAFI OG OMBRYDNING INFORMATION OM OPGAVEN OPGAVE: Fiktiv opsætning af en novelle i form af et hæfte. KUNDE: Forlaget Herning. DATO FOR PROJEKTET: Maj 2014. MIT BIDRAG TIL OPGAVEN: Jeg har lavet opsætningen.

Læs mere

TYPOGRAFI Kunde / Liberté Opgave / 44 sidet Magasin (Fiktiv) Farve / CMYK (RGB Workflow) Programmer / Photoshop, Indesign

TYPOGRAFI Kunde / Liberté Opgave / 44 sidet Magasin (Fiktiv) Farve / CMYK (RGB Workflow) Programmer / Photoshop, Indesign 1 TYPOGRAFI Kunde / Liberté Opgave / 44 sidet Magasin (Fiktiv) Farve / CMYK (RGB Workflow) Programmer / Photoshop, Indesign Opgavebeskrivelse Magasin til mænd som udgives af herretøjsbutikken Liberté.

Læs mere

OPGAVEN PROGRAMVALG. Jeg har brugt Illustrator til at lave logo og ikoner.

OPGAVEN PROGRAMVALG. Jeg har brugt Illustrator til at lave logo og ikoner. GRAFISK DESIGN OPGAVEN Min kæreste er medstifter af en vinloge. Medlemmerne af logen kunne godt tænke sig et sted, hvor de bl.a. kunne få et overblik over, hvilke vine de har bedømt og hvornår næste loge

Læs mere

Grafisk Produktion og Workflow. Dokumentation

Grafisk Produktion og Workflow. Dokumentation Opgaven I Trip Trap WoodCare bliver der afholdt en Plejeskole hvert år, hvor sælgerne viser de forskellige forhandlere hvordan produkterne skal bruges, og hvad de kan bruges til. Der bliver derfor udleveret

Læs mere

Grafisk design. sundfertilitet.dk

Grafisk design. sundfertilitet.dk Grafisk design sundfertilitet.dk Sundfertilitet.dk er en klinik, der behandler mænd og kvinder til bedre fertilitet. Min opgave var at redesigne deres hjemmeside samt lave et logo til sundfertilitet.dk.

Læs mere

Typografi & Ombrydning

Typografi & Ombrydning Typografi & Ombrydning OPGAVEN Opgaven gik ud på at fremstille en årsrapport til CfDP, som er et magasin til samarbejdspartnere, mulige kunder og andre med interesse for virksomhedens beskæftigelser gennem

Læs mere

TYPOGRAFI & OMBRYDNING EVANGELICAL LUXURY EDITION BIBLE

TYPOGRAFI & OMBRYDNING EVANGELICAL LUXURY EDITION BIBLE TYPOGRAFI & OMBRYDNING EVANGELICAL LUXURY EDITION BIBLE DOKUMENTATION OPGAVEBESKRIVELSE Evangelical Bible skulle have lavet en ny luksus udgave af New King James Version (bibeludgave). Vi fik overrakt

Læs mere

GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW. discovery channel plakat

GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW. discovery channel plakat discovery channel plakat Discovery channel plakat Opgavebeskrivelse Discovery Channel skulle have produceret en plakat som de kunne give til alle deres kunder i firmaet. Plakaten skulle udstråle hvad DC

Læs mere

Grafisk. Portfolio for Kasper Rasmussen

Grafisk. Portfolio for Kasper Rasmussen Grafisk design grafisk design Det Strategiske Forskningsråd Årsskrift Opgavebeskrivelse DSF har hvert år udsendt et årsskrift for at belyse nye spændende områder indefor den forskning de bl.a. har støttet

Læs mere

SÅDAN DUFTER MIN DRØMMEKVINDE, DET HAR JEG LÆRT, RASKE PENGE, CLAUS

SÅDAN DUFTER MIN DRØMMEKVINDE, DET HAR JEG LÆRT, RASKE PENGE, CLAUS BH 06.06.2016 - kr. 42,50 BEHIM Workflow CAMILLA VINTER BEHIM SÅDAN DUFTER MIN DRØMMEKVINDE, DET HAR JEG LÆRT, RASKE PENGE, CLAUS JUNI 2016 BEHIM 1 HOLM, MÅNEDENS BABE, TEAM TVILLING, LAKRIDSKONGEN OG

Læs mere

TYPOGRAFI & OMBRYDNING

TYPOGRAFI & OMBRYDNING TYPOGRAFI & OMBRYDNING UNIVERSITETSSYGEHUS KØGE DISPOSITIONSFORSLAG 2 3 Opgavens formål Rådgivergruppen for Universitetssygehus Køge er en del af C.F. Møller. Som en del af projektet Universitetssygehus

Læs mere

Grafisk Tekniker. Introduktion til digitaltryk Avanceret digitaltryk Studietur 2013 - PANTONE 659

Grafisk Tekniker. Introduktion til digitaltryk Avanceret digitaltryk Studietur 2013 - PANTONE 659 PANTONE 659 SpecialeFAG 2013-2016 Offsettrykning og materialer Kvalitetskontrol og -styring Grafisk teknologiudvikling Introduktion til storformatprint Produktion af storformatprint Introduktion til digitaltryk

Læs mere

Årsrapport Standardiseringsgruppen

Årsrapport Standardiseringsgruppen Årsrapport Standardiseringsgruppen Pressen Fællesindkøb 2011 Forord Standardiseringsgruppen under Pressens Fællesindkøb har til formål at højne og fastholde kvalitetsniveauet på avisprodukterne i Danmark.

Læs mere

Opgavebeskrivelse Opsætningsdelen Kundekontakt GRAFISK WORKFLOW

Opgavebeskrivelse Opsætningsdelen Kundekontakt GRAFISK WORKFLOW GW GRAFISK WORKFLOW Opgavebeskrivelse Dette var en opsætningsopgave af en folder og to plakater i to forskellige sprog til Ivans Lystfiskeri. Jeg vil primært fokusere på at beskrive Preflight og udskydningsdelen

Læs mere

Birgitte Bremholm Persson MG21 svendeprøve 2015 MEDIEGRAFIKERSVENDEPRØVE

Birgitte Bremholm Persson MG21 svendeprøve 2015 MEDIEGRAFIKERSVENDEPRØVE Birgitte Bremholm Persson MG21 svendeprøve 2015 MEDIEGRAFIKERSVENDEPRØVE Grafisk produktion og workflow Grafisk produktion og workflow l 12 Pedersholmparken 6 DK 3600 Frederikssund Tlf.: +45 27 57 7164

Læs mere

1. Hovedforløb. Mediegrafiker - 2015

1. Hovedforløb. Mediegrafiker - 2015 Af Ditte Vium Overgaard Grafik og billedbehandling 1. Hovedforløb Mediegrafiker - 2015 OPGAVEBESKRIVELSE Der er til alle de fire kernefagligheder taget udgangspunkt, i mit eget lille projekt, med design

Læs mere

ARBEJDSPORTFOLIO SEPTEMBER 2011.

ARBEJDSPORTFOLIO SEPTEMBER 2011. LISA LALITA SØEBORG MEDIEGRAFIKERUDDANNELSE SVENDEPRØVE 2011 Grafisk workflow ARBEJDSPORTFOLIO SEPTEMBER 2011. S I D E 1 OPGAVE Jeg fik en opgave i skolepraktikken af en kunde fra Musicon som gerne vil

Læs mere

Typografi og ombrydning

Typografi og ombrydning Typografi og ombrydning Dugaard Cattle I dette kernefagområde har jeg udarbejdet et layout til en kogebog for Daugaard Cattle. Daugaard Cattle ville gerne have lavet et layout/udkast til en kogebog, som

Læs mere

Typografi & ombrydning

Typografi & ombrydning Typografi & ombrydning Produkt og målgruppe Redesign af Pixlart magasin Universet Pixlart er en digital billedudstilling, beliggende i Øster Vrå i en ombygget kirke. Målgruppen varierer fra udstilling

Læs mere

Dokumentation. Grafisk Design

Dokumentation. Grafisk Design Dokumentation Dokumentation OPGAVEN: Denne opgave er lavet for en ny opstartet cafe og restaurant i Vordingborg, de skulle derfor bruge et logo som det første og derefter en hel design linje. Deres ide

Læs mere

GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW

GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW Layout og opsætning af bog og bogomslag for Zebra Media. Fra skitse til trykklar fil. Udgivet i august 2014 af Gyldendal. Bogens titel Danmarks vilde lægeplanter. DANMARKS

Læs mere

TESLA INC TYPOGRAFI & OMBRYDNING

TESLA INC TYPOGRAFI & OMBRYDNING TESLA INC TYPOGRAFI & OMBRYDNING OPGAVE BESKRIVELSE Dette er en fiktiv opgave.opgaven består af layout og ombrydning af et salgshæfte for Tesla Motors. Afsender Tesla Inc. er en amerikansk elbil- og batteriproducent

Læs mere

Dan Klessen PORTFOLIO 2012. Trykt og digitalt

Dan Klessen PORTFOLIO 2012. Trykt og digitalt Dan Klessen PORTFOLIO 2012 Trykt og digitalt Dan Klessen PORTFOLIO 2012 Grafisk design 4 Grafik og billede Typografi og ombrydning 5 Grafisk produktion og workflow 6 9 Trykt og digitalt Logo design GRAFISK

Læs mere

Portfolio. Produktion og workflow & Typografi og ombrydning. Af Siw Lysholt Jørgensen

Portfolio. Produktion og workflow & Typografi og ombrydning. Af Siw Lysholt Jørgensen Portfolio Produktion og workflow & Typografi og ombrydning Af Siw Lysholt Jørgensen Dokumentation - A5 folder Opgaven En kollega og jeg fik til opgave at lave en nyopsætning af en a5 folder på 20 sider

Læs mere

FRA IDE TIL FÆRDIG BOG FORFATTERVEJLEDNING

FRA IDE TIL FÆRDIG BOG FORFATTERVEJLEDNING FRA IDE TIL FÆRDIG BOG FORFATTERVEJLEDNING Disse sider er ment som en hjælp til at overskue processen, fra du kommer med en ide til en udgivelse, til den færdige bog ligger i boghandlen. Har du en god

Læs mere

namminersornerullutik oqartussat grønlands hjemmestyre Miniguide til Vores logo side 1 afslut tryk esc

namminersornerullutik oqartussat grønlands hjemmestyre Miniguide til Vores logo side 1 afslut tryk esc namminersornerullutik oqartussat grønlands hjemmestyre Miniguide til Vores logo side 1 Indledning Det er vigtigt for Grønlands Hjemmestyre at fastholde og styrke den visuelle identitet. En stærk identitet

Læs mere

DESIGNMANUAL Roskilde Dyrskue - 2016

DESIGNMANUAL Roskilde Dyrskue - 2016 mødested for land & by DESIGNMANUAL Roskilde Dyrskue - 2016 Vores designmanual indeholder regler og retningslinjer samt skal bruges til inspiration i arbejdet med vores visuelle kommunikation. Grunden

Læs mere

Id Ai At. Anvendte programmer GRAFISK WORKFLOW. Produkt. Specifikationer. Trykmetode. Process

Id Ai At. Anvendte programmer GRAFISK WORKFLOW. Produkt. Specifikationer. Trykmetode. Process Grafisk workflow Produkt Bryghuset Vendia har lanceret en jubilæums øl i forbindelse med deres 10 års jubilæum, og jeg har designet en etiket til formålet. Papirtype og format er fastlagt i denne opgave,

Læs mere

Grafisk workflow. trykt kommunikation

Grafisk workflow. trykt kommunikation Grafisk workflow trykt kommunikation Opgaven Jeg vil kortlægge produktionen af en annonce til Lokalavisen - fra når konsulenten indhenter materiale hos kunden til når avisen går i trykken på trykkeriet.

Læs mere

Jobcenter designmanual Version 02.00 09.10.2006. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2006

Jobcenter designmanual Version 02.00 09.10.2006. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2006 Jobcenter designmanual Version 02.00 09.10.2006 Arbejdsmarkedsstyrelsen 2006 Indhold: Forord 03 Logo 04 Logo med kommunenavn 05 Logovariationer 06 Logofarver 07 Baggrundsfarver 09 Typografi 10 Brevpapir

Læs mere

Typografi & ombrydning

Typografi & ombrydning BASELINE Magasin lavet til magasindesignprojekt. Uddrag fra magasinet Uddrag fra magasinet Opgaven Opgaven gik ud på at lave et fagmagasin om grafisk design. Al tekst var bestemt på forhånd, og billederne

Læs mere

Kapitel I til Grafisk design. Kromatisk/akromatisk opbygning af gråkomponenten

Kapitel I til Grafisk design. Kromatisk/akromatisk opbygning af gråkomponenten Kapitel I til Grafisk design opbygning af gråkomponenten Kapitel I 2 opbygning af gråkomponenten Det følgende kapitel er en præcisering af side 101 i bogen»grafisk design«. De seks første lodrette farvefelter

Læs mere

Vejledning i opbygning af Tillidszonen

Vejledning i opbygning af Tillidszonen Vejledning i opbygning af Tillidszonen Vejledning til FOAs lokale afdelinger i opbygningen af deres del af Tillidszonen FOA Fag og Arbejde Januar 2006 1 Indholdsfortegnelse Forbunds- og afdelingsdel...3

Læs mere

TYPOGRAFI & OMBRYDNING

TYPOGRAFI & OMBRYDNING TYPOGRAFI & OMBRYDNING Forside SE HELE BOGEN HER Udvalgte sider Bagside Færdige produkt Opgaven At lave en bog indeholdende 2-4 forskellige stilperioder. Bogen skulle indeholde indledende sider: Smudstitelside,

Læs mere

GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW

GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW Digital skilt: JPEG 256 x 384 px Folder: A6 (4 sider) 105 x 148 mm Plakat: A3 297 x 420 mm Flash-animation: 1366 x 768 px Opgave I juni 2013 gik det nye viborg.dk i luften.

Læs mere

GINA DAMM DOKUMENTATION WORKFLOW

GINA DAMM DOKUMENTATION WORKFLOW GINA DAMM DOKUMENTATION WORKFLOW SVENDEPRØVE 2016 OPGAVE Design af øletiketter, processen og færdig PDF. PROGRAMMER Adobe InDesign CC Adobe Illustrator CC Adobe Photoshop CC FARVERUM PANTONE Dette er en

Læs mere

fontvalg Store og små bogstaver og tal fra Baron Neue Store og små bogstaver, tal og ligaturer fra Corbel

fontvalg Store og små bogstaver og tal fra Baron Neue Store og små bogstaver, tal og ligaturer fra Corbel typografi I kernefagligheden typografi har jeg valgt at lave et magasin. Magasinet omhandler Aarhus Festuge og indeholder artikler og billedemateriale jeg har fået fra Aarhus Festuge. Til dette har jeg

Læs mere

TYPOGRAFI & OMBRYDNING

TYPOGRAFI & OMBRYDNING TYPOGRAFI & OMBRYDNING GENNEMGANG AF MAGASIN HVAD GÅR OPGAVEN UD PÅ Opgaven er en fiktiv opgave, som jeg har stillet mig selv, da jeg længe har villet lave et magasin helt fra bunden; hvad skal magasinet

Læs mere

Hvad er dit bidrag til opgaven? Grafisk opsætning, photoshop af billeder, vektorisering af billeder fra nettet mm. Har lavet opgaven selv.

Hvad er dit bidrag til opgaven? Grafisk opsætning, photoshop af billeder, vektorisering af billeder fra nettet mm. Har lavet opgaven selv. GRAFISK WORKFLOW EKSAMENSOPGAVE Redegørelse Hvad går opgaven ud på? Eksamensopgave mediegrafiker grundforløb. Jeg valgte at lave en folder til en bekendts firma ABK Solar Tech, der leverer og opsætter

Læs mere

Grafisk Redegørelse Opgaven Programvalg Kvalitetsvurdering Målgruppe Arbejdsproces Kvalitet Komposition og layout Brugervenlighed

Grafisk Redegørelse Opgaven Programvalg Kvalitetsvurdering Målgruppe Arbejdsproces Kvalitet Komposition og layout Brugervenlighed Redegørelse Grafisk Opgaven At redesigne en hjemmeside for AGF fanclub, som har et mere moderne look og et nyhedsarkiv som er let oversskueligt. Hjemmesiden er en opgave jeg selv har stillet mig og kunne

Læs mere

GRAFIK BILLED- BEHANDLING &2. HOVEDFORLØB

GRAFIK BILLED- BEHANDLING &2. HOVEDFORLØB GRAFIK BILLED- BEHANDLING &2. HOVEDFORLØB Opgaven I Grafik & Billedbehandling har jeg valgt at vise, hvordan jeg arbejder med forskellige værktøjer i forbindelse med grafik i Illustrator og billedbehandling

Læs mere

Hvordan laver jeg en poster/plakat og handout

Hvordan laver jeg en poster/plakat og handout Hvordan laver jeg en poster/plakat og handout Poster Indhold Keep it simple! Undlad hellere noget forklarende tekst eller nogle resultater idet en overfyldt poster let bliver kedelig og triviel at kigge

Læs mere

Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht

Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht Når jeg besøger en frimærkeudstilling, kan jeg ikke lade være med at blive imponeret over de tusinder af timer, der

Læs mere

Typografi & Ombrydning

Typografi & Ombrydning Typografi & Ombrydning H2 Portfolio Mette Bonde Ørskov Opgavebeskrivelse OPGAVE Steen Rørvang ønsker at få samlet tekster fra flere forskellige medier til et sammenhængende kompendie han kan bruge i engelskundervisningen.

Læs mere

Pinnacle Studio Titler

Pinnacle Studio Titler Pinnacle Studio Titler En enkel titel Du kan starte med at oprette en titel, så skal du blot klikke på "T"-ikonet i venstre side af medie vinduet og dine indsatte medieklip vil blive erstattet af et udvalg

Læs mere

Step 1: Opret dit InDesign dokument rigtigt fra starten

Step 1: Opret dit InDesign dokument rigtigt fra starten find os på Step 1: Opret dit InDesign dokument rigtigt fra starten Gør processen nemmere for dig selv ved at indstille dit InDesign dokument rigtigt fra starten. Vi anbefaler følgende indstilling: Skal

Læs mere

portfolio GRAFISK DESIGN

portfolio GRAFISK DESIGN portfolio Grafisk Design Opgaven Det var en opgave vi fik i skolen. Opgaven gik ud på at komme med forslag til et postkort/gocard for initiativet: Praktikplads til alle. Formålet med kortet var at gøre

Læs mere

Retningslinjer for manuskripter til Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke

Retningslinjer for manuskripter til Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke Retningslinjer for manuskripter til Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke Version 2.1 (april 2016) Redaktionen vil være taknemmelig for, om tidsskriftets artikelforfattere gør sig bekendt med og følger

Læs mere

Typografi og ombrydning

Typografi og ombrydning TYPOGRAFI & OMBRYDNING T TYPOGRAFI & OMBRYDNING Typografi og ombrydning } I tæt samarbejde med mit Ollerup Efterskole har jeg udarbejdet et redesign af deres 2012 årsskrift. Resultatet var meget tilfredsstillende,

Læs mere

Appendiks til Grafisk design side 159

Appendiks til Grafisk design side 159 Appendiks til Grafisk design side 159 Appendiks 159/2 Negativ antikva Grotesk er bedre til negativ gengivelse end antikva, men i brochuren på side 159 i bogen er Berling anvendt. Berling anvendes til alle

Læs mere

Typografi og ombrydning. Steffen jensen

Typografi og ombrydning. Steffen jensen Steffen jensen Typografi og ombrydning Produktet Dokumentation Opgaven Layout og ombrygning af en 48 siders avis. (Jeg har udvalgt sider, for at gøre opgaven mere overskuelig) Deadline efter 7 dage. Min

Læs mere

Dokumentation TYPOGRAFI & OMBRYDNING

Dokumentation TYPOGRAFI & OMBRYDNING Dokumentation TYPOGRAFI & OMBRYDNING INDHOLD Opgavebeskrivelse:... 3 Specifikationer:... 3 BRUGTE ELEMENTER... 3 Inspiration/moodboard:...4 Oprettelse af dokument... 5 Margin & Spalter... 5 Masterpages

Læs mere

RE-USE MED LÆDER. Upcycling. Typografi & Ombrydning. Hyldeknægte Stolesæder Interiør. I blå nuancer. Dokumentation. Stine Keller

RE-USE MED LÆDER. Upcycling. Typografi & Ombrydning. Hyldeknægte Stolesæder Interiør. I blå nuancer. Dokumentation. Stine Keller e mans t Another mans treas RE-USE I blå nuancer Dokumentation Portfolio H2 Mediegrafiker Upcycling MED LÆDER Hyldeknægte Stolesæder Interiør Opgavebeskrivelse I forbindelse med magasinet»one mans trash

Læs mere

TYPOGRAFI OG OMBRYDNING

TYPOGRAFI OG OMBRYDNING TYPOGRAFI OG OMBRYDNING Opgaven var her at udarbejde en brochure for virksomheden Fynbo Glas A/S. Det er en engros virksomhed, der sælger glas til byggebranchen. Brochuren skulle bruges som en informationsbrochure,

Læs mere

Typografi. Magasin for Søndergård Hairdesign

Typografi. Magasin for Søndergård Hairdesign Typografi Magasin for Søndergård Hairdesign 2 01 TYPOGRAFI OPGAVEN Søndergård Hairdesign er en frisørsalon, som ligger inde i Odense Centrum. Udover klipning, håropsætning og påsætning af hårdele, så har

Læs mere

Typografi & Ombrydning

Typografi & Ombrydning Typografi & Ombrydning typografi & ombrydning kea plan of action Opgaven Opsætning og ombrydning af eksamensrapport. Målet er en anderledes aflevering af en teksttung rapport udformet som et magasin se

Læs mere

Birgitte Bremholm Persson MG21 svendeprøve 2015 MEDIEGRAFIKERSVENDEPRØVE

Birgitte Bremholm Persson MG21 svendeprøve 2015 MEDIEGRAFIKERSVENDEPRØVE Birgitte Bremholm Persson MG21 svendeprøve 2015 MEDIEGRAFIKERSVENDEPRØVE Grafisk design Grafisk design l 3 Grafisk design l 4 Identitet til ny tøjbutik i form at logo, visitkort, paper bags, stickersmærker,

Læs mere

Typografi & Ombrydning

Typografi & Ombrydning Typografi & Ombrydning OPGAVE Design og opsætning af bog til brug i fritiden og ifm. arbejde. ANVENDTE PROGRAMMER KUNDE Mig selv og Morsø Jernstøberi A/S DATO FOR PROJEKT Maj 2015 MIT BIDRAG TIL OPGAVEN

Læs mere

Grafik & Billede. Vektorgrafik

Grafik & Billede. Vektorgrafik Grafik & Billede Vektorgrafik OPGAVEN Jeg fik til opgave af en kunde at lave et logo. Logoet var til ungøkonomi.dk, der er en online service der rådgiver unge om alle former for økonomi. Sitet hvorpå logoet

Læs mere

Installationen af Designskabelonerne gøres ved at installere henholdsvis et lille program samt en række skrifttyper som bruges af skabelonerne.

Installationen af Designskabelonerne gøres ved at installere henholdsvis et lille program samt en række skrifttyper som bruges af skabelonerne. Quickguide til AU s designskabeloner i Word 2007 Denne guide indeholder to elementer: 1. Installation af skabeloner 2. Hvordan skabeloner benyttes Er skabelonerne installeret på din maskine, kan du gå

Læs mere

TYPOGRAFI & TYPOGRAFI & OMBRYDNING OMBRYDNING

TYPOGRAFI & TYPOGRAFI & OMBRYDNING OMBRYDNING 02 TYPOGRAFI & TYPOGRAFI & OMBRYDNING OMBRYDNING REDEGØRELSE OPGAVEBESKRIVELSE Til denne opgave skal der laves layout og opsætning til boligmagasinet Vores Hjem. Formålet med opgaven er at skabe et stilrent

Læs mere

Sabine Puk Sørensen Svendeprøve portfolio

Sabine Puk Sørensen Svendeprøve portfolio Sabine Puk Sørensen Svendeprøve portfolio 2016 Typografi & ombrydning Svendeprøve Kvalitetsvurdering Den færdige bog er overskuelig og læsevenlig, på trods af at den skulle sættes op på så få sider som

Læs mere

GRAFISK DESIGN. Bog omslag Bibelleseplan kalender

GRAFISK DESIGN. Bog omslag Bibelleseplan kalender GRAFISK DESIGN Bog omslag Bibelleseplan kalender Produkt Redegørlese Hvad går opgaven ud på? Denne opgave er for vores kunde Det Norske bibelselskap. De udgiver hvert år en Bibelleseplankalender, som får

Læs mere

Starthjælp. til e-bogs- og bogprojekter via mybod

Starthjælp. til e-bogs- og bogprojekter via mybod Starthjælp til e-bogs- og bogprojekter via mybod mybod starthjælp Velkommen til mybod! Med din registrering har du fået adgang til alle vigtige funktioner og værktøjer, som du skal bruge for selv at udgive

Læs mere

grafiskproduktion & workflow grafisk produktion &workflow Jeppe Nedergaard

grafiskproduktion & workflow grafisk produktion &workflow Jeppe Nedergaard produktion &workflow grafisk Jeppe Nedergaard 1 faglighed... grafiskproduktion og workflow case... re-design og kvalitetssikring af folder kunde... biblioteket sønderborg programmer.. illustrator + indesign

Læs mere

GRAFISK DESIGN HOVEDFORLØB 2 AARHUS TECH 2014 SIDE 1 / 11

GRAFISK DESIGN HOVEDFORLØB 2 AARHUS TECH 2014 SIDE 1 / 11 GRAFISK DESIGN HOVEDFORLØB 2 AARHUS TECH 2014 G H1 H3 SIDE 1 / 11 ANNONCE OPSLAG - PROMILLESHOPPEN Brainstorm 1. Opgaven går ud på at lave en opslagsannonce for firmaet Promilleshoppen. Annoncen skal placeres

Læs mere