ALTERNATIV MAD & MEDICIN EMNELISTE FRA BIBLIOTEKET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ALTERNATIV MAD & MEDICIN EMNELISTE FRA BIBLIOTEKET"

Transkript

1 ALTERNATIV MAD & MEDICIN EMNELISTE FRA BIBLIOTEKET

2 ALTERNATIV MAD & MEDICIN Interessen for den alternative mad og medicin har været støt stigende de sidste 10 år. At søge alternativ behandling er i dag ikke det samme som at fravælge konventionel lægebehandling. I dag går man til læge og modtager behandling for sine lidelser, samtidig med at man støtter op derhjemme med sund kost, suppleret med kosttilskud og evt. alternative lægemidler. Eller man forebygger gennem sund livsstil. Kender måske sine svage punkter og styrker dem målrettet. Denne egenomsorg har uden tvivl stor betydning for helbredet. Man er ikke prisgivet sygdommen og lægernes kunnen. Man tager sagen i egen hånd. Er aktiv i forhold til helbredet. Jeg har udarbejdet en liste med bøger og netsteder, der kan være til støtte og inspiration i denne egenomsorg. Jeg har lagt vægt på, at bøgerne er af nyere dato og har af pladshensyn lagt vægt på danske titler, fordi de fødevarer og produkter, der anbefales i bøgerne, vil være nemmere at komme i besiddelse af. Jeg ønsker læserne held og lykke med sundhedsbestræbelserne. Og husk: egenomsorg er også omsorg for andre, bøgerne må ikke træde i stedet for professionel behandling. Ellen Lind OPSLAGSVÆRKER Langer, Jerk W. Politikens bog om naturlægemidler Symptomopdelt gennemgang af alle godkendte naturlægemidler i Danmark. Politiken, s. Zinck, Orla Den komplette guide til vitaminer og mineraler Gennemgår de enkelte vitaminer og mineraler med angivelse af funktion, behov, mangelssymptomer, overdosering og kilder. Endvidere en meget grundig liste over fødevarer med angivelse af deres vitalstoffer. Aschehoug, s. 1 Deibjerg, Jonna Helbredsproblemer der kan lettes ved kostændring: leksikon over fysiske og psykiske symptomer. I et stort leksikalsk afsnit gennemgås en lang række sygdomme/symptomer, f.eks. bihulebetændelse, autisme, nakkesmerter, psykiske symptomer, psoriasis. Høst, s. ALTERNATIVE LÆGEMIDLER Jørgensen, Ole Det homøopatiske alternativ: behandling af kroniske sygdomme: erstatning eller supplement til konventionel behandling. Beskriver, hvad homøopati er, hvordan og hvorfor de hjælper, selvom, de næsten intet indeholder. Homøopati både som supplement og alternativ til konventionel medicin. Hovedland, s Kirchheiner, Erik Fakta om hajbrusk: spørgsmål og svar: om alternativ behandling af cancer og andre alvorlige sygdomme. Sund & Rask, s Kirchheiner, Erik Den underfulde ingefær: århundredernes helserod. Ingefær kan bruges mod gigt og har også andre gavnlige virkninger. Det er et fint smagsstof i madlavningen og kan også fås som kapsler. Sund & Rask, s.

3 CANCER HJERTET ANDRE LIDELSER Allingstrup, Lone: Kræft, kost og energi: kost- og ernæringsvejledning for kræftpatienter og pårørende. Kostvejledning fra en klinisk diætist. Udgangspunktet er her at opretholde en god ernæringstilstand. Således medtager bogen kostråd ved forskellige følgetilstande i forbindelse med sygdommen kræft. Gad, s Arnot, Robert: Kost mod brystkræft: brug kosten bedre Beskriver den kost, der kan formindske de skadelige, kræftfremmende virkninger af en overproduktion af østrogen, som er en af årsagerne til vor tids mange tilfælde af brystkræft. Borgen, s. Møller, Rie Krop, kost & kræft Kort introduktion om kræfthæmmere samt gode kostråd i forbindelse med kræft. Desuden en række madopskrifter. Krop & Kost, s Carper, Jean Mirakelkost til dit hjerte: kost og kosttilskud, der forebygger og helbreder hjerte- og kredsløbssygdomme. Bringer i populær form videnskabens seneste opdagelser af, hvordan kost og kosttilskud kan forebygge og behandle hjerte- og kredsløbslidelser. Haase, s Møller Jensen, Tina Hjertegod mad Hvis man vil spise sig fra en invaliderende hjertesygdom, som denne bogs forfatter har gjort, må man lære at skelne mellem dellefedt og cellefedt. Borgen s. Schwartz, Oded Sundt hjerte kogebogen Masser af opskrifter til dagens måltider på mad, der er fattigt på fedt og kolesterol, og med vægten lagt på sunde tilberedningsmetoder. Endvidere mange praktiske råd mod hjertelidelser. Atelier, s. GIGT Møller, Ellen Spis dig fra ledsmerter, gigt og: en kogebog. Kogebog for folk med rheumatiske lidelser samt om sammenhængen mellem en forkert, utilstrækkelig kost og sygdomme i muskler og led. Klitrose, s. Møller, Ellen Lækker mad mod gigt og overfølsomhed Forkortet udgave af ovenstående. Klitrose, s. Rossmeier, Armin Lækker gigtdiæt Puriner er stoffer, der dannes i organismen og tilføres via maden. For gigtpatienter er det afgørende at minimere purinindholdet i kosten. Bogen indeholder mange gode opskrifter på purinfattige retter. Atelier, s Damhus, Mia Hovedpine Giver et overblik over mulige årsager til hovedpine samt et spørgeskema, som kan udpege den vigtigste årsag. Bogens 21 dages plan for både måltider og livsstil giver et væld af idéer at gå i gang med. Hovedland, s Damsø, Vita Smukke ben uden åreknuder Åreknuder er ikke en sygdom men symptom på et belastet kredsløb. Tilstanden kan både forebygges og behandles. Bogen indeholder i koncentreret og letforståelig form en mængde information til, hvordan projektet kan lykkes. Klitrose, s Fjordgård, Marianne Psoriasis nej tak! I bogen gennemgås den funtionelt medicinske behandling, en ernæringsmæssig handlingplan samt årsager til hudlidelsen. Klitrose, s.

4 61.62 Holm Jensen, Trine Astma Om astma og astmaens årsager og forslag til hvad man kan gøre for at få et liv med færre, mindre udtalte eller ingen astmasymptomer, herunder kostomlægning, kosttilskud og fysisk aktivitet Hovedland, s Juul Poulsen, Dorte Astma nej tak Meget tyder på, at astma skyldes belastning af immunsystemet. Bogen viser, hvordan man styrker immunsystemet via kosten suppleret med fornuftig motion, kosttilskud og medicin. Klitrose, s. Mortensen, Merete Fra mit alternative køkken: en kogebog for allergikere og andre der vil leve sundt. Hvad der er sundt for allergikere er sundt for alle. Bogen giver opskrifter, hvor der bruges årstidens frugter og grønsager samt alternative melsorter. Udeladt er produkter, som mange ikke tåler. Klitrose, s Møller, Ellen Svampeproblemer Vor tids livsstil med udbredt brug af penicillin og f.eks. p-piller kan blive årsag til overvækst af skadelige svampe i tarmsystemet. Bogen forklarer om de biologiske mekanismer og giver råd og opskrifter til den kost, der kan udrydde problemet. Klitrose, s Møller, Rie Vrøvl med maven Kostvejledning, riskuren, kostplaner, kosttilskud, glutenfrie opskrifter. Krop & Kost, s. Tallgren, Viveca Den kulinariske candidakur Stenalderkuren er en streng men effektiv diæt til at komme candidaproblemet til livs. På trods af mange begrænsninger i fødevaresortimentet indeholder bogen mange dejlige madopskrifter, der kan gøre stenalderkuren til en kulinarisk nydelse. Klitrose, s. BØRN Lund, Pernille Børn og bordets glæder: hvordan får vi børn og teenagere til at spise sundt, og hvor meget betyder det for deres helbred, trivsel og indlæringsevne. Børns dårlige spisevaner kan dels være årsag til dårlig trivsel, sygdom og indlæringsvanskeligheder dels være et problem i familien. Bogen giver mange gode anvisninger på strategier til at rette op på dårlige vaner. Klitrose, s. Palm, Marianne Raske børn er glade børn: forebyggelse og behandling af børns sygdomme med naturlige lægemidler. Der kan ligge mange faktorer til grund for sygdomme. Sygdomme udvikles ofte i faser, som begynder i barndommen. Derfor kan alvorlige sygdomme forebygges allerede i barndommen. Bogen giver råd om alternativ medicinsk behandling ved forskellige sygdomme. Desuden produkt- og doseringsbeskrivelser. Klitrose, s. KVINDER Glenville, Marilyn Naturlig overgangsalder: uden gener og kunstige hormoner. Bogen har en klar holdning om, at klimakteriet ikke er den mangeltilstand, der skal udlignes med medicin. En gennemgang af menopausens biologi, symptomer, ernæring og alternativer til hormonbehandling. Lademann, s Lund, Pernille: Det er hormonerne : ubalancer under pubertet, menstruation og overgangsalder. God beskrivelse af hormonernes opbygning og funktion. Enkle råd mod hormonforstyrrelser. Naturlig forebyggelse gennem kost, sex og motion. Behandling med urter. Indeholder også en behandlingsnøgle. Klitrose, s.

5 Svoboda, Robert Din naturlige sundhed: ayurveda for kvinder Indiens traditionelle sundheds- og helbredssystem. Her med fokus på kvinder i alle livets faser. Borgen, s. BLODTYPER OG ANDRE TYPER D Adamo, Peter J. Spis efter din blodtype Blodtypen er nøglen til helbredets mysterium, årsager til sygdom, langt liv, fysisk vitalitet og psykisk styrke. L&R, s. D Adamo, Peter J. Lav mad efter din blodtype Foruden noget teoretisk stof indeholder bogen opskrifter til hver af de 4 blodtyper. 0, A, B og AB L&R, s. Støving, Ibi Mad til alle blodtyper Opskriftsamling med 4 forretter og 10 hovedretter til hver blodtype samt 4 forretter og 10 hovedretter, der kan bruges til alle 4 blodtyper. Spændende, varierede retter bestående af ingredienser, man kan købe i danske butikker. L&R, s. Morrison, Judith Ayurveda viden om livet Ayurveda er en 5000 år gammel indisk menneskeforståelse, der opererer med 3 forskellige typer. Kosten bruges til at afbalancere helbredet. Aschehoug, s. Atreya Ayurveda i praksis: hemmeligheden bag fysisk, seksuel og åndelig sundhed. Foruden en række andre emner relateret til ayurveda får man her praktiske anvisninger på, hvordan man bruger kost og urter terapeutisk. Sphinx, s. HELBREDET GENERELT Arndal, Lotte Rye Mere energi: bedre balance, færre kilo. 35 muligheder om ugen for at tilføre din krop noget godt! Spis levende kost, spis de rigtige kulhydrater. Sammensæt din kost, så den giver optimal energi. Gyldendal, s Bjerre Bojsen, Jette Optimalt immunforsvar: en bog om vitaminer, mineraler og urters betydning for immunforsvaret. En lille, overskuelig bog om vitaminer, mineraler og urters betydning for immunforsvaret. Kolde facts, kort og godt. Holistisk Forlag, s. Brændstrup, Pia Basiskosten: spis dig til et bedre helbred og smid et par kilo i farten. Ud fra den betragtning, at sygdom er en mulighed for forandring har forfatteren, der er sygeplejerske, udarbejdet en basiskost, der bl.a. kan kurere forstoppelse, sænke kolesteroltallet, reducere vægten og give et bedre alment velvære. Frydenlund, s Damhus, Mia Harmoniske hormoner: om overvægt, blodsukker og hormonforstyrrelser. En debatbog om kost og

6 hormoner. Her lanceres begrebet syndrom X, som er hormonforstyrrelser, der kan give sig udslag i bl.a. overvægt, unormal hårvækst, barnløshed, sukkersyge m.v. Kosten er årsagen. Kosten kan afhjælpe. Klitrose, s. Hansson, Lene Forny dit liv på 8 uger: din personlige arbejdsbog. Viser hvordan man opnår vægttab og styrker helbredet med en enkel kostomlægning, der samtidig afgifter kroppen og afhjælper træthed og allergi med råd om vitaminer, mineraler, kosttilskud, naturmedicin og alternativ behandling. Borgen, s. 1 Hartvig, Kirsten Spis dig til et stærkt immunforsvar: med over 300 immunfremmende fødevarer og opskrifter. Med den rigtige kost kan man beskytte sig dels mod simple sygdomme som forkølelse og influenza dels mod alvorlige sygdomme som kræft og hjertelidelser. L&R, s. Lydeking-Olsen, Eva Optimal næring Bd. 1: Indtagelse, optagelse, omsætning. En omfattende og grundig bog om kostens indvirkning på kroppen. Forfatterens arbejde danner grundlag for mange danske ernæringsterapeuter og kostvejledere. Klitrose, s. Westergaard Hansen, Per Din mad er din medicin Viden om de vitaminer, mineraler og næringsstoffer som fedt, protein og kulhydrater, der findes i fødevarer. Desuden en kur-guide og gode råd om kosttilskud ved forskellige helbredsproblemer. Aschehoug, s. TIDSSKRIFTER 61 Mit helbred Tidsskrift om sundhed samt om både medicinske/- kirurgiske og alternative behandlingsmetoder. NETADRESSER Internetportal, hvor man finder oplysninger indenfor emner som sundhed, helse, økologi, naturmedicin, kosttilskud o.m.a. Internetportal, hvor man via index og guider kan finde svar på næsten alt indenfor alternativ behandling, naturlægemidler, kosttilskud m.v. Et kooperativ af alternative behandlere står bag denne hjemmeside, hvor man bl.a. kan hente information om alternative behandlingsformer herunder alternativ medicin, mad og sundhed. ALTERNATIV MAD & MEDICIN DK Udarbejder: Bibliotekar Ellen Lind Jensen Udgiver og DBC medier as, 2003 Omslag og design: Jannie Andersen, Toolboxdesign Tryk: A-Print, Espergærde Varenr.:

De livsvigtige vitaminer og mineraler af John Buhl www.nomedica.dk

De livsvigtige vitaminer og mineraler af John Buhl www.nomedica.dk 5 Indholdsfortegnelse Forord 6 Indledninig 7 Lidt grundlæggende om vitaminer og mineraler 8 De enkelte vitaminer og mineraler 15 De fedtopløselige vitaminer (A, D, E og K) 16 A-vitamin 16 D-vitamin 19

Læs mere

Hurtig. Diabetesmad. Velsmagende retter på højst 30 minutter. Louise Blair & Norma McGough. Atelier

Hurtig. Diabetesmad. Velsmagende retter på højst 30 minutter. Louise Blair & Norma McGough. Atelier Hurtig Diabetesmad Hurtig Diabetesmad Velsmagende retter på højst 30 minutter Louise Blair & Norma McGough Atelier First published in Great Britain in 2002 by Hamlyn a division of Octopus Publishing Group

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Helbredende kost af John Buhl www.nomedica.dk

Indholdsfortegnelse. Helbredende kost af John Buhl www.nomedica.dk Indholdsfortegnelse Forord 7 Indledning 8 Helbredende kost kort fortalt 9 Grønsager 13 Frugt 19 Bælgfrugter 26 Fuldkornsprodukter 31 Nødder og frø 35 Spis ofte råkost 37 Drik når du er tørstig men kun

Læs mere

PARENTERAL NUTRITION. Patientinformation. Parenteral ernæring

PARENTERAL NUTRITION. Patientinformation. Parenteral ernæring PARENTERAL NUTRITION Patientinformation Parenteral ernæring HVORFOR ER ERNÆRING NØDVENDIG? Ernæring indeholder energi og næringsstoffer, der er livsvigtige for, at cellerne i kroppen kan leve, fornyes

Læs mere

De livsvigtige vitaminer og mineraler af John Buhl www.nomedica.dk

De livsvigtige vitaminer og mineraler af John Buhl www.nomedica.dk 5 Indholdsfortegnelse Forord 6 Indledninig 7 Lidt grundlæggende om vitaminer og mineraler 8 De enkelte vitaminer og mineraler 15 De fedtopløselige vitaminer (A, D, E og K) 16 A-vitamin 16 D-vitamin 19

Læs mere

diaet opskrifter 6761A505EE9202E9CE8EFA70C7B00BCA Diaet Opskrifter 1 / 6

diaet opskrifter 6761A505EE9202E9CE8EFA70C7B00BCA Diaet Opskrifter 1 / 6 Diaet Opskrifter 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Diaet Opskrifter Paleo opskrifter er kan du hente inspiration til sunde opskrifter og dele opskrifter med andre brugere. PALEO OPSKRIFTER Diæt. Ved at begrænse mængden

Læs mere

HIV, liv & behandling. Krop og psyke

HIV, liv & behandling. Krop og psyke HIV, liv & behandling Krop og psyke Denne folder er beregnet til hiv-smittede, som ønsker information om de fysiske og psykiske sider ved at leve med hiv. Folderen indgår i serien Hiv, liv og behandling,

Læs mere

E-bog - Bedre indre balance

E-bog - Bedre indre balance 1 E-bog - Bedre indre balance 3 af mine bedste råd til at opnå bedre indre balance De ting jeg i min personlige udvikling har lært, for at komme i bedre indre balance og fastholde mig i min personlige

Læs mere

Mia Damhus. Hovedland

Mia Damhus. Hovedland Mia Damhus Hovedpine Hovedland Hovedpine 2002 Mia Damhus Forlaget Hovedland Omslag og tilrettelæggelse: Søren Melchior Trykt hos: Nørhaven, Viborg, 2002 ISBN 87 7739 598 0 Kopiering og eftertryk, ikke

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Søvnproblemer er der en naturlig løsning? www.nomedica.dk

Indholdsfortegnelse. Søvnproblemer er der en naturlig løsning? www.nomedica.dk 5 Indholdsfortegnelse Forord 9 Indledning 10 DEL I Får du nok søvn? 12 DEL II Nok og god søvn... hver nat 20 1. Bedre helbred kan give bedre søvn 21 2. Tab dig, hvis du er svært overvægtig 22 3. Regelmæssig

Læs mere

Opskrifter, menuer og kostråd til gravide og nybagte mødre Dansk bearbejdelse: jordemoder Kirsten Jørgensen

Opskrifter, menuer og kostråd til gravide og nybagte mødre Dansk bearbejdelse: jordemoder Kirsten Jørgensen kogebog til gravide kogebog til gravide Opskrifter, menuer og kostråd til gravide og nybagte mødre Dansk bearbejdelse: jordemoder Kirsten Jørgensen Fiona Wilcock ATELIER Til Andrew, Lydia og Joseph Først

Læs mere

Af læge Carl J. Brandt, stifter af SlankeDoktor.dk. Hvad sker der med. Brugertræf 2. februar 2008. under vægttab. kroppen

Af læge Carl J. Brandt, stifter af SlankeDoktor.dk. Hvad sker der med. Brugertræf 2. februar 2008. under vægttab. kroppen Hvad sker der med kroppen under vægttab Brugertræf 2. februar 2008 Af læge Carl J. Brandt, stifter af SlankeDoktor.dk Hvad sker der med din krop Hovedet psykiske Muskler og kraft Hjerte og kredsløb Blodkar

Læs mere

Navn: Dato: Egen læge: Hvilke(t) problemområde(r) ønsker du hjælp til at få klarhed over og forbedre?

Navn: Dato: Egen læge: Hvilke(t) problemområde(r) ønsker du hjælp til at få klarhed over og forbedre? Spørgeskema til individuel kostvejledning, hvor du bedes besvare spørgsmålene så godt du kan. Giv dig god tid og tilføj gerne yderligere forhold, du synes kan være relevante. På den sidste side skal du

Læs mere

"Gut microbiota in Health and Disease" The 3th International Workshop i Maastricht september 2012.

Gut microbiota in Health and Disease The 3th International Workshop i Maastricht september 2012. Ajourføringskursus Kostakademiet 4. 5. og 6. oktober 2013 Fredag d. 4. oktober 2013 Kl. 12.00 13.00 Ankomst, økologisk buffet samt velkommen og praktisk information ved skoleleder Bodil Byskov Kl. 13.00

Læs mere

Vind over gigten med naturmedicin

Vind over gigten med naturmedicin Vind over gigten med naturmedicin 96 procent af landets gigtramte bruger naturmidler - knap halvdelen oplever er tydeligt positiv effekt Af Torben Bagge, 17. september 2012 03 Guide: Vind over gigten med

Læs mere

Information til forældre om konsultationsforløbet for børn med overvægt

Information til forældre om konsultationsforløbet for børn med overvægt Information til forældre om konsultationsforløbet for børn med overvægt Forældrenes rolle: I børnelægeklinikken vil vi give jer råd, vejledning, sparring, opbakning og opmuntring samt en konkret kostplan.

Læs mere

side 1 af 7 Din biologiske alder

side 1 af 7 Din biologiske alder side 1 af 7 Din biologiske alder En ting er din kronologiske alder, altså hvor mange år, der er gået, siden du blev født. Noget andet er din biologisk alder. Altså hvor gammel din krop er rent fysisk.

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

Når du skal starte med sondemad derhjemme. Fødevarer til særlige medicinske formål bør anvendes under lægeligt tilsyn. Juli 2013.

Når du skal starte med sondemad derhjemme. Fødevarer til særlige medicinske formål bør anvendes under lægeligt tilsyn. Juli 2013. Når du skal starte med sondemad derhjemme Fødevarer til særlige medicinske formål bør anvendes under lægeligt tilsyn. Juli 2013. Inden min mand blev syg, forestillede jeg mig det værste, når folk talte

Læs mere

Diætisten - Din hjælp til et sundere liv

Diætisten - Din hjælp til et sundere liv Diætisten - Din hjælp til et sundere liv Udgivet af Foreningen af Kliniske Diætister Redaktion: Lisa Bolting Heidi Dreist Pia Houmøller Udarbejdelse: PRspektiv Layout og design: ekvator ApS Fotos: GettyImages

Læs mere

Guide: Sådan taber du fedtet punkt for punkt. Kom af med dine mormorarme, ridebukselår eller kærlighedshåndtag. Få gode råd til kost og træning.

Guide: Sådan taber du fedtet punkt for punkt. Kom af med dine mormorarme, ridebukselår eller kærlighedshåndtag. Få gode råd til kost og træning. Guide: Sådan taber du fedtet punkt for punkt Kom af med dine mormorarme, ridebukselår eller kærlighedshåndtag. Få gode råd til kost og træning. Af Line Felholt, måned 2012 03 Kom af med det uønskede fedt

Læs mere

Fødevareallergi og intolerance side 2-10

Fødevareallergi og intolerance side 2-10 Indholdsfortegnelse Indledning side 2 Fødevareallergi og intolerance side 2-10 Brød, Boller & Kager side 11-31 Let og lækkert til madpakken eller skovturen side 32-38 Lækre kaloriefattige salater til pålæg

Læs mere

Stemmer din reelle alder overens med din biologiske alder?

Stemmer din reelle alder overens med din biologiske alder? Stemmer din reelle alder overens med din biologiske alder? Der kan nemt være forskel på den alder din fødselsattest viser og kroppens tilstand. Vores generelle kost, drikkevaner samt levevis kan enten

Læs mere

Din biologiske alder. side 1 af 6

Din biologiske alder. side 1 af 6 Din biologiske alder side 1 af 6 En ting der din kronologiske alder, altså hvor mange år der er gået, siden du blev født. Noget andet er din biologisk alder. Altså hvor gammel din krop er rent fysisk.

Læs mere

En af de metoder som fremmer sundheden, og giver rigtig gode resultater, er teorien om ikke at blande protein og stivelse i samme måltid.

En af de metoder som fremmer sundheden, og giver rigtig gode resultater, er teorien om ikke at blande protein og stivelse i samme måltid. Nyhedsbrev 4 I de første 3 nyhedsbreve lærte vi, at kroppen skal have vand, ilt og strøm (gennem maden), og at kroppen skal tilføres flere baseholdige fødevarer så den ikke bliver for sur. I dette nummer

Læs mere

5:2 FORLØBET MED LOUISE BRUUN

5:2 FORLØBET MED LOUISE BRUUN VIL DU SKABE MERE ENERGI, GLÆDE OG NEDBRINGE STRESSNIVEAUET SAMT SYGEFRAVÆRET I DIN VIRKSOMHED? 5:2 FORLØBET MED LOUISE BRUUN 4 UGERS ENERGI BOOT CAMP MED LYKKEMAD OG TRÆNING HERUNDER KAN DU LÆSE OM HVAD

Læs mere

ANTI STRESS MANUAL 4 TRIN TIL AT KOMME STYRKET UD AF DIN STRESS

ANTI STRESS MANUAL 4 TRIN TIL AT KOMME STYRKET UD AF DIN STRESS ANTISTRESS MANUAL 4 TRIN TIL AT KOMME STYRKET UD AF DIN STRESS FORORD Antistressmanualen er skrevet ud fra faglige kompetencer og personlige erfaringer med stress. Udledt af flere års praktisk erfaring

Læs mere

Ernæring, fordøjelse og kroppen

Ernæring, fordøjelse og kroppen Ernæring, fordøjelse og kroppen Modul 4 Kernestof a) Kost & fordøjelse b) Kroppens opbygning & motion Mål med modulet Ernæring og fordøjelse At give kursisten vished om næringsstoffers energiindhold, herunder

Læs mere

ERNÆRING. www.almirall.com. Solutions with you in mind

ERNÆRING. www.almirall.com. Solutions with you in mind ERNÆRING www.almirall.com Solutions with you in mind GENERELLE RÅD OM MOTION RÅDGIVNING OMKRING ERNÆRING FOR PATIENTER MED MS Det er ikke videnskabeligt bevist, at det at følge en speciel diæt hjælper

Læs mere

ALT OM TRÆTHED. www.almirall.com. Solutions with you in mind

ALT OM TRÆTHED. www.almirall.com. Solutions with you in mind ALT OM TRÆTHED www.almirall.com Solutions with you in mind HVAD ER DET? Træthed defineres som en følelse af mangel på fysisk og/eller psykisk energi, hyppigt oplevet som udmattelse eller træthed. Det er

Læs mere

Alt om. træthed. www.almirall.com. Solutions with you in mind

Alt om. træthed. www.almirall.com. Solutions with you in mind Alt om træthed www.almirall.com Solutions with you in mind Hvad er det? Træthed defineres som en følelse af mangel på fysisk og/eller psykisk energi, hyppigt oplevet som udmattelse eller træthed. Det er

Læs mere

Og deres resultater er ikke til at tage fejl af; 122 kilo tabte de 6 deltagere på 16 uger.

Og deres resultater er ikke til at tage fejl af; 122 kilo tabte de 6 deltagere på 16 uger. 4 kvinder og 2 mænd har gennemført Lev Livet kuren til punkt og prikke og du kunne følge dem i efterårssæsonen 2013 i livsstilsprogrammet; Lev Livet på TV2 Øst. Og deres resultater er ikke til at tage

Læs mere

ØKOLOGI OG SUNDHED HVAD ER SUNDHED?

ØKOLOGI OG SUNDHED HVAD ER SUNDHED? NAVN KLASSE LÆRINGSMÅL: Du kan forklare om de ting, der spiller en rolle i forhold til sundhed. Du kan give eksempler på, hvad man undgår, når man spiser økologisk mad. ØKOLOGI OG SUNDHED HVAD ER SUNDHED?

Læs mere

Artikel 1: Energi og sukker

Artikel 1: Energi og sukker Artikel 1: Energi og sukker Selvom der er meget fokus på, hvor vigtigt det er at spise sundt, viser de seneste undersøgelser, at danskerne stadig har svært at holde fingrene fra de søde sager og fedtet.

Læs mere

KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN

KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN TIPSKUPON UDEN SVAR DEBAT OMKRING MAD OG ERNÆRING Ò Hvordan er dine kostvaner? Ò Hvorfor er det vigtigt at få næringsstoffer, vitaminer og mineraler? Ò Det anbefales at leve

Læs mere

Hvordan du kan spise store mængder mad uden at tage på

Hvordan du kan spise store mængder mad uden at tage på Slankeværdi kort fortalt Hvordan du kan spise store mængder mad uden at tage på Light version e-bog side: 1 Et lille uddrag fra e-bogen... Omslag: Bang Quan Deng Buhl Forlaget Nomedica 1. udgave. Februar

Læs mere

Mia Damhus. Hovedland

Mia Damhus. Hovedland Mia Damhus Problemer med maven Hovedland Problemer med maven 2002 Mia Damhus Forlaget Hovedland Omslag og tilrettelæggelse: Søren Melchior Trykt hos: Nørhaven, Viborg, 2002 ISBN 87 7739 597 2 Kopiering

Læs mere

Unique Bodybalance4All Motion og sport Tema Sport og Motion

Unique Bodybalance4All Motion og sport Tema Sport og Motion Tema Sport og Motion Gør som de professionelle Behandl din krop professionel Sportsernæring drejer sig om 4 hovedpunkter: Påfyldning af brændstof - Efterfyldning - Reparation - Restituering Alt hvad du

Læs mere

Type 2 diabetes patientinformation

Type 2 diabetes patientinformation patientinformation Side 2 Ny med type 2 diabetes Du har fået konstateret type 2 diabetes, og du vil opleve at få mange råd og anbefalinger om sund livsstil og medicinsk behandling. Du kan sagtens have

Læs mere

Fact om type 1 diabetes

Fact om type 1 diabetes Fact om type 1 diabetes Diabetes 1 er en såkaldt auto-immun sygdom. Det betyder, at det er kroppens eget immunsystem, der ødelægger de celler i bugspytkirtlen, der producerer det livsvigtige hormon, insulin.

Læs mere

Et liv med sund og nærende kost Sønderborg Kommunes kostpolitik

Et liv med sund og nærende kost Sønderborg Kommunes kostpolitik Et liv med sund og nærende kost Sønderborg Kommunes kostpolitik Ældreservice Udvalgsformanden 3 Formål 4 Traditioner 4 Kvalitet 4 Fleksibilitet 5 Valgmuligheder 6 Ernæringsvejledning 7 Information 8 Udvalgsformanden

Læs mere

KONSULTATION HOS CAROLINE FIBÆK

KONSULTATION HOS CAROLINE FIBÆK KONSULTATION HOS CAROLINE FIBÆK WWW.CAROLINEFIBAEK.DK HEJ@CAROLINEFIBAEK.DK T:22255111 1 Du har en tid til en konsultation hos Caroline Fibæk. Du vil her få en grundigere indsigt i hvordan en konsultation

Læs mere

Magnesium. Connie s Guide:

Magnesium. Connie s Guide: Connie s Guide: Magnesium Magnesium er et mineral, som indgår i mange hundrede processer i kroppen. Især har det stor betydning for nerver og muskler. Magnesiummangel er et udbredt problem i den vestlige

Læs mere

Opgavekort til Stjerneløb

Opgavekort til Stjerneløb Opgavekort til Stjerneløb Her finder du otte opgavekort, som kan bruges til et stjerneløb enten i forløbet Fit for fight eller Træk vejret. Til en klasse på 25-30 elever er det en god ide at lave et løb

Læs mere

Godt i gang med Sikker Slank 1

Godt i gang med Sikker Slank 1 Godt i gang med Sikker Slank 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Slankekure duer ikke... 4 Gør det til en indgroet vane, at spise mad med høj slankeværdi... 10 Klar udfordringer... 17 Kommentarer til

Læs mere

SYMPTOMER OG BEHANDLING

SYMPTOMER OG BEHANDLING Blodtryk BLODTRYK Blodtryk er et udtryk for blodets tryk på blodårernes vægge. Blodtrykket afhænger af, hvor stor en kraft hjertet pumper blodet rundt med, og hvor stor modstand blodet møder ved kontakt

Læs mere

Sundhed og fysisk aktivitet

Sundhed og fysisk aktivitet Sundhed og fysisk aktivitet Sund levevis indebærer passende fysisk aktivitet og gode kostvaner Sundhed og fysisk aktivitet Ilinniarfissuaq 25. juni 2008. HBH. 1 Alle dele af kroppen, som er skabt til at

Læs mere

Tid %l sundhed sundhed %l %den. Senium, Thisted Tirsdag den 26.august 2014 02/09/14

Tid %l sundhed sundhed %l %den. Senium, Thisted Tirsdag den 26.august 2014 02/09/14 Senium, Thisted Tirsdag den 26.august 2014 Tid %l sundhed sundhed %l %den Kostvejleder og zoneterapeut Bente Brudsgård, Jelling www.brudsgaard.dk Tlf. 4098 3882 1 Vand Drik rigeligt med vand 2-3 liter

Læs mere

Phytokost Funder Løbeklub

Phytokost Funder Løbeklub Kost og træning Phytokost Funder Løbeklub Phytokost - præsentation Jytte Langkjær - Phytokost Personlig kostvejledning Coaching og personlig udvikling Analyser, stofskiftemåling, body-age Madværksted Sundere

Læs mere

Indhold. Vores oplevelser 9 Du har et valg 17 1. Hvad skal vi med bioidentiske hormoner? 21

Indhold. Vores oplevelser 9 Du har et valg 17 1. Hvad skal vi med bioidentiske hormoner? 21 Indhold Vores oplevelser 9 Du har et valg 17 1. Hvad skal vi med bioidentiske hormoner? 21 Virkning uden bivirkning er det muligt? 21 Nu med ny, forbedret effekt! 26 Lægemidler kan ikke udbedre mangler

Læs mere

Prader-Willi Syndrom og kost. Jannie Susanne Stryhn Klinisk diætist Cand. scient. i klinisk ernæring

Prader-Willi Syndrom og kost. Jannie Susanne Stryhn Klinisk diætist Cand. scient. i klinisk ernæring Prader-Willi Syndrom og kost Jannie Susanne Stryhn Klinisk diætist Cand. scient. i klinisk ernæring 1 INDIVIDUALISERET DIÆT!!! 2 De officielle kostråd 1. Spis varieret, ikke for meget, og vær fysisk aktiv

Læs mere

Hjælp til en lettere hverdag. KOL Type 2 diabetes Kræft Hjertesygdom. Center for Sundhed og Omsorg

Hjælp til en lettere hverdag. KOL Type 2 diabetes Kræft Hjertesygdom. Center for Sundhed og Omsorg Hjælp til en lettere hverdag KOL Type 2 diabetes Kræft Hjertesygdom Center for Sundhed og Omsorg Har du KOL, type 2 diabetes, kræft eller hjertesygdom? I Helsingør Rehabilitering og Træningscenter får

Læs mere

Kontakt dit nærmeste Center for Sundhed og Livsstil for yderligere oplysninger samt aftale

Kontakt dit nærmeste Center for Sundhed og Livsstil for yderligere oplysninger samt aftale sfortegnelse Sundhedsprofil Motion i en travl hverdag Sund kost i en travl hverdag Ny livsstil - ny vægt Stresshåndtering Sundhed i 4D Food for Brains - Hjernemad Kostvejledning Individuel coaching Sundhedsambassadør

Læs mere

Mine priser: Den 1. konsultation med kostvejledning (1½ time)

Mine priser: Den 1. konsultation med kostvejledning (1½ time) Velkommen til Kost & Velvære Åhavevej 44 7200 Grindsted Kære.Du har en aftale dag d../. 201 Klokken.. Ved en kostvejledning vil du blive spurgt om en række ting, som er af privat karakter; det er derfor

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL KOSTVEJLEDNING. Dato:

SPØRGESKEMA TIL KOSTVEJLEDNING. Dato: SPØRGESKEMA TIL KOSTVEJLEDNING Dato: Navn: Fødselsdato: Alder: Stilling: Mobil: Adresse: Postnummer og by: Email: Arbejdstider: Egen læge: Seneste kontakt: Vægt: Højde: Blodtryk: Hvilken problemstilling

Læs mere

Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt. Enkle råd om at holde vægten oppe

Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt. Enkle råd om at holde vægten oppe Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt Enkle råd om at holde vægten oppe 2 Indholdsfortegnelse Side KOL og vægttab 3 Hvilken betydning har energi? 4 Hvilken betydning har protein? 5 Derfor er behovet

Læs mere

Forord. Du vil finde links til hjemmesider og artikler, hvor du finder flere oplysninger.

Forord. Du vil finde links til hjemmesider og artikler, hvor du finder flere oplysninger. 5 Forord Formålet med denne bog er at overbevise dig om, at der ofte er naturlige og medicinfri løsninger på tilstande som depression, nedtrykthed og modløshed. Jeg vil ikke forsøge at gøre mig klog på

Læs mere

Tab dig 20-25 kg uden kirurgi

Tab dig 20-25 kg uden kirurgi Tab dig 20-25 kg uden kirurgi På Privathospitalet Møn samarbejder den bariatriske speciallæge med dedikerede diætister fra Frk. Skrump om et vægttabsprogram, der sikrer optimalt udbytte af et intensivt

Læs mere

Hjælp med hjertet GØR EN FORSKEL. Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme Sådan passer du på dit hjerte

Hjælp med hjertet GØR EN FORSKEL. Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme Sådan passer du på dit hjerte GØR EN FORSKEL Hjælp med hjertet Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme Sådan passer du på dit hjerte Det gode råd gør forskellen www.matas.dk Hver dag dør 18 kvinder af

Læs mere

Du har bestilt tid til en konsultation d., kl..

Du har bestilt tid til en konsultation d., kl.. Du har bestilt tid til en konsultation d., kl.. Vedlagt spørgeskema samt 7 dages maddagbog bedes udfyldt og returneres til nedenstående adr. inden vi mødes første gang. Returneres ca. 3 dage inden aftalen.

Læs mere

Hjælp med hjertet GØR EN FORSKEL. Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme Sådan passer du på dit hjerte

Hjælp med hjertet GØR EN FORSKEL. Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme Sådan passer du på dit hjerte GØR EN FORSKEL Hjælp med hjertet Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme Sådan passer du på dit hjerte Det gode råd gør forskellen www.matas.dk Hver dag dør 19 kvinder af

Læs mere

Danmark har et alvorligt sundhedsproblem

Danmark har et alvorligt sundhedsproblem Workshop D. 9. jan. 2015 Danmark har et alvorligt sundhedsproblem Sundhedsfremme og forebyggelse med særligt sigte på risikofaktorer Elisabeth Brix Westergaard Psykiatri og Social Den Nationale Sundhedsprofil

Læs mere

SPØRGESKEMA ADIPOSITAS

SPØRGESKEMA ADIPOSITAS Side 1 af 10 navnemærkat Endokrinologisk afdeling M, Enheden for Klinisk Ernæring Odense Universitetshospital Tlf. 6541 1710 SPØRGESKEMA ADIPOSITAS Du er henvist til undersøgelse, vurdering og behandling

Læs mere

TYPE 2-DIABETES FAKTA OG FOREBYGGELSE

TYPE 2-DIABETES FAKTA OG FOREBYGGELSE TYPE 2-DIABETES FAKTA OG FOREBYGGELSE Type 2-diabetes - en folkesygdom 200.000-300.000 danskere har type 2- diabetes. Derudover får 10.000-20.000 hvert år sygdommen, der også kaldes type 2-sukkersyge.

Læs mere

Endometriose og mave-tarmproblemer

Endometriose og mave-tarmproblemer Endometriose og mave-tarmproblemer Mange kvinder med endometriose oplever mave-tarmproblemer af den ene eller den anden slags, herunder udfordringer omkring toiletbesøg. Årsagerne til disse problemer kan

Læs mere

Børneernæring. Ernæringsfaglig undervisning i CBH. Trine Klindt, Klinisk diætist 1

Børneernæring. Ernæringsfaglig undervisning i CBH. Trine Klindt, Klinisk diætist 1 Børneernæring Ernæringsfaglig undervisning i CBH Trine Klindt, Klinisk diætist 1 Trine Klindt 41 år 2 drenge på 12 og 14 år, gift med efterskolelærer Jakob Klindt Privatpraktiserende diætist i Slagelse

Læs mere

The Nutrition Doctor s Cancer Workshops

The Nutrition Doctor s Cancer Workshops The Nutrition Doctor s Cancer Workshops KOSTSTRATEGIER FOR BRYSTCANCER PATIENTER OG PÅRØRENDE Brystcancer er steget epidemisk de sidste 10 år, og vi vil gennemgå hvorfor, og hvad man kan gøre for selv

Læs mere

Figuactiv. Figuactiv Shakes. (Kosttilskud, udviklet i henhold til gældende Bekendtgørelsen, 786 om slankekostprodukter)

Figuactiv. Figuactiv Shakes. (Kosttilskud, udviklet i henhold til gældende Bekendtgørelsen, 786 om slankekostprodukter) Figuactiv (Kosttilskud, udviklet i henhold til gældende Bekendtgørelsen, 786 om slankekostprodukter) Ernæring og nydelse Når du ønsker at tabe dig målrettet, skal to af de daglige måltider normalt erstattes

Læs mere

Opgave. 1. Hvad er kendetegnende for chaufførjobbet?

Opgave. 1. Hvad er kendetegnende for chaufførjobbet? Opgave 1. Hvad er kendetegnende for chaufførjobbet? 1. man bliver meget sund af jobbet 2. man spiser ofte meget usundt og er i risiko for stress 3. man taber sig hurtigt i vægt 4. man lever lige så sundt

Læs mere

Baseline spørgeskema Version 2.1 Dato 01.11.2014

Baseline spørgeskema Version 2.1 Dato 01.11.2014 Spørgeskema til udfyldelse ved start Randomiseringsnummer: Initialer for forsøgsdeltager: CPR: - Dato for udfyldelse af skema: / - 20 Navn: Hvad er din civilstand? (1) Gift / samlevende (2) Enke / enkemand

Læs mere

HVEM VINDER? Mænds sundhedsuge Fodbold er sundt - især hvis du spiller det!

HVEM VINDER? Mænds sundhedsuge Fodbold er sundt - især hvis du spiller det! HVEM VINDER? Mænds sundhedsuge Fodbold er sundt - især hvis du spiller det! Fodbold er sundt - især hvis du spiller det! Når du spiller fodbold eller dyrker anden sport, hvor sveden springer fra din pande

Læs mere

HVEM VINDER? Mænds sundhedsuge Fodbold er sundt - især hvis du spiller det!

HVEM VINDER? Mænds sundhedsuge Fodbold er sundt - især hvis du spiller det! HVEM VINDER? Mænds sundhedsuge Fodbold er sundt - især hvis du spiller det! Fodbold er sundt - især hvis du spiller det! Når du spiller fodbold eller dyrker anden sport, hvor sveden springer fra din pande

Læs mere

Kvalme og opkastning SIG til!

Kvalme og opkastning SIG til! Kvalme og opkastning SIG til! Forord Denne pjece er udarbejdet og udgivet af MSD og SIG Emesis, en landsdækkende gruppe af sygeplejersker, der beskæftiger sig med området kvalme og opkastning. Pjecens

Læs mere

Åbent brev til sundhedsminister Jakob Axel Nielsen

Åbent brev til sundhedsminister Jakob Axel Nielsen Åbent brev til sundhedsminister Jakob Axel Nielsen Som psoriasispatient, og desværre en af dem der har en meget aggressiv form, brænder jeg efter at indvie dig i mine betragtninger vedrørende den debat

Læs mere

www.reshape-institute.dk

www.reshape-institute.dk Jeg hedder Simonne Holm og er indehaver af Reshape Institute, hvor jeg arbejder med krop, sind og energirig kost. Jeg ønsker at leve mit liv i balance. Min kost, mine følelser og min træning skal være

Læs mere

Rådgivningscenter Esbjerg. Aktivitetsplan efterår 2014

Rådgivningscenter Esbjerg. Aktivitetsplan efterår 2014 Rådgivningscenter Esbjerg Aktivitetsplan efterår 2014 1 INDHOLD 3-7 Foredrag 8 Kurser 9-11 Faste tilbud Hjertepatient eller pårørende? så bliv gratis medlem af Hjerteforeningen Meld dig ind via: www.hjerteforeningen.dk

Læs mere

Type 1 diabetes patientinformation

Type 1 diabetes patientinformation patientinformation Side 2 Introduktion er en kronisk sygdom, der opstår ved, at kroppen danner antistoffer mod de celler i bugspytkirtlen, som producerer insulin. Årsagen til type 1 diabetes er endnu ikke

Læs mere

Kort fortalt. Type 2-diabetes

Kort fortalt. Type 2-diabetes Kort fortalt Type 2-diabetes Hvad er type 2-diabetes? Normalt nedbryder kroppen den mad, du spiser til blandt andet sukkerstoffer, som optages i blodet. Her hjælper det vigtige hormon insulin med at få

Læs mere

Opfølgningsspørgeskema

Opfølgningsspørgeskema BRS-460 Opfølgningsspørgeskema for undersøgelsen Livskvalitet og Brystkræft Arbejdsmedicinsk Klinik Regionshospitalet Herning Gl. Landevej 61 7400 Herning BR-FUC GENERELT HELBRED OG VELBEFINDENDE SIDE

Læs mere

Fiskeolie: Er dine penge spildt?

Fiskeolie: Er dine penge spildt? Fiskeolie: Er dine penge spildt? Omega3-tilskud siges at hjælpe på alt muligt - fra hjerte til hjerne. Men ny forskning rejser tvivl om effekten på hjertet. Se her hvilke. Af Torben Bagge og Trine Steengaard

Læs mere

Alterne.dk - dit naturlige liv

Alterne.dk - dit naturlige liv Irriteret tyktarm Tilføjet af Jette Plesner onsdag 07. maj 2008 Sidst opdateret torsdag 03. september 2009 Irriteret tyktarm er efterhånden blevet en folkesygdom. Maven bliver oppustet og gør ondt. Man

Læs mere

Kort fortalt. Type 1-diabetes

Kort fortalt. Type 1-diabetes Kort fortalt Type 1-diabetes Hvad er type 1-diabetes? Type 1-diabetes er en sygdom, hvor dit immunforsvar ødelægger raske celler i bugspytkirtlen, så din krop ikke længere kan producere det livsvigtige

Læs mere

En sikker vej til mere energi, overskud og vægttab

En sikker vej til mere energi, overskud og vægttab Lev livet kuren #2 En sikker vej til mere energi, overskud og vægttab 4 kvinder og 2 mænd har gennemført Lev Livet kuren til punkt og prikke og du kunne følge dem i efterårssæsonen 2013 i livsstilsprogrammet;

Læs mere

Mariagerfjord kommunes. Mad- og måltidspolitik

Mariagerfjord kommunes. Mad- og måltidspolitik Mariagerfjord kommunes Mad- og måltidspolitik Mad- og måltidspolitik for børn og unge i kommunale institutioner, selvejende institutioner samt opholdssteder og disses interne skoler 1 1. kosten, der serveres

Læs mere

Guide: Få flad mave på 0,5

Guide: Få flad mave på 0,5 Guide: Få flad mave på 0,5 Er maven lidt for bulet for din smag, så er der masser at gøre ved det og det kan sagtens gøres hurtigt, lover eksperterne. Af Julie Bach, 9. oktober 2012 03 Få den flade mave

Læs mere

Morgenmad uden mælk og gluten

Morgenmad uden mælk og gluten Morgenmad uden mælk og gluten 50 forskellige forslag Forfatter Marianne Fjordgård Kost og Velvære og SAXO Publish forlag www.sund-kost.dk Udgivet 2014 Foto og layout Marianne Fjordgård Copyright Marianne

Læs mere

Mette Borre Klinisk diætist Medicinsk afdeling V Aarhus Universitetshospital

Mette Borre Klinisk diætist Medicinsk afdeling V Aarhus Universitetshospital Mette Borre Klinisk diætist Medicinsk afdeling V Aarhus Universitetshospital Undersøgelse blandt 1800 patienter i 02 viste, at mange ikke havde viden om ernæring ved kræftsygdom og behandling Man ønskede

Læs mere

Behandling af brystkræft efter operation

Behandling af brystkræft efter operation Patientinformation DBCG 2015-b,t (Paclitaxel) Behandling af brystkræft efter operation Denne information supplerer vores mundtlige information om den behandling, vi anbefaler dig. Informationen er tænkt

Læs mere

Kost hvilke muligheder har vi og virker de? v/ Gudrun Boost

Kost hvilke muligheder har vi og virker de? v/ Gudrun Boost Kost hvilke muligheder har vi og virker de? v/ Gudrun Boost Juice kur Drik din mad i 7-14 eller 28 dage http://www.superjuiceme.com Juice kur Filosofi: Afgiftning, opstramning, forbliv sund og slank. Formål

Læs mere

FRØENE AF. PhytoMatrix

FRØENE AF. PhytoMatrix SÅ FRØENE AF VELVÆRE PhytoMatrix Der var en gang... hvor livet var mere simpelt! De fleste fødevarer kom fra marken og bestod primært af frisk frugt og grøntsager. Begreber som fastfood og kunstige tilsætningsstoffer

Læs mere

Bedst at forebygge et dårligt helbred

Bedst at forebygge et dårligt helbred 3F Aalborg afdeling Telefon 7030 0858 Når du kontakter 3F Aalborg Du er altid velkommen til at henvende dig i 3F Aalborg, men for at gøre det lettere for dig selv, så henvend dig direkte i din egen gruppe.

Læs mere

Alternativ Behandling Kræft. Nanna Cornelius Projektleder for Alternativ Behandling dokumentation og udvikling Patient- og Pårørendestøtte

Alternativ Behandling Kræft. Nanna Cornelius Projektleder for Alternativ Behandling dokumentation og udvikling Patient- og Pårørendestøtte Alternativ Behandling Kræft Nanna Cornelius Projektleder for Alternativ Behandling dokumentation og udvikling Patient- og Pårørendestøtte Agenda Alternativ behandling Definitionen af alternativ behandling

Læs mere

BORGERENS FORBEREDELSE TIL SUNDHEDSTJEK spørgeskema

BORGERENS FORBEREDELSE TIL SUNDHEDSTJEK spørgeskema BORGERENS FORBEREDELSE TIL SUNDHEDSTJEK spørgeskema Som forberedelse til sundhedstjekket hos din læge skal du besvare en række spørgsmål, som handler om din sundhed og dit helbred, og hvordan du i det

Læs mere

Hvad ligger bag velfærdssygdommene? Umahro Cadogan Mandag d. 21. marts 2010

Hvad ligger bag velfærdssygdommene? Umahro Cadogan Mandag d. 21. marts 2010 Hvad ligger bag velfærdssygdommene? Umahro Cadogan Mandag d. 21. marts 2010 1 Sygdomme og mekanismer 2 Hvilke sygdomme? Overvægt Kræft Sukkersyge + Syndrom X Hjertekar- og kredsløbssygdomme Demens & Alzheimers

Læs mere

Kostpolitik Børnehuset Petra

Kostpolitik Børnehuset Petra Kostpolitik Børnehuset Petra Denne kostpolitik er udarbejdet af personalet og godkendt af forældrebestyrelsen. Vi håber, at kostpolitikken vil være til gavn og inspiration. 1 I samarbejde med bestyrelsen

Læs mere

Hjælp med hjertet. Gør en forskel. Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme Sådan passer du på dit hjerte

Hjælp med hjertet. Gør en forskel. Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme Sådan passer du på dit hjerte Gør en forskel Hjælp med hjertet Støt Hjerteforeningen og Matas i kampen mod kvinders hjertekarsygdomme Sådan passer du på dit hjerte Det gode råd gør forskellen www.matas.dk Hver dag dør 19 kvinder af

Læs mere

FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED. (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3

FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED. (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3 FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3 Spørgsmål: Hvorfor er din krop (form, vægt, udseende, almen sundhed

Læs mere

Kort fortalt om. Mælkesyrebakterier og tarmens funktion

Kort fortalt om. Mælkesyrebakterier og tarmens funktion Kort fortalt om Mælkesyrebakterier og tarmens funktion Tarmen - og dine mange venner! Du kender måske udtrykket Maven er din bedste ven!? Maven er rigtigt nok en god ven, og hvis den har det godt, har

Læs mere

Type 2 Diabetes symptomer og komplikationer Charlotte Brøns MSc. PhD. Dept. of endocrinology (Diabetes and Metabolism)

Type 2 Diabetes symptomer og komplikationer Charlotte Brøns MSc. PhD. Dept. of endocrinology (Diabetes and Metabolism) Type 2 Diabetes symptomer og komplikationer Charlotte Brøns MSc. PhD. Dept. of endocrinology (Diabetes and Metabolism) PREVIEW fællesmøde 12 maj 2015 Diabetes er et voksende globalt problem 2014 2035 WORLD

Læs mere