ALTERNATIV MAD & MEDICIN EMNELISTE FRA BIBLIOTEKET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ALTERNATIV MAD & MEDICIN EMNELISTE FRA BIBLIOTEKET"

Transkript

1 ALTERNATIV MAD & MEDICIN EMNELISTE FRA BIBLIOTEKET

2 ALTERNATIV MAD & MEDICIN Interessen for den alternative mad og medicin har været støt stigende de sidste 10 år. At søge alternativ behandling er i dag ikke det samme som at fravælge konventionel lægebehandling. I dag går man til læge og modtager behandling for sine lidelser, samtidig med at man støtter op derhjemme med sund kost, suppleret med kosttilskud og evt. alternative lægemidler. Eller man forebygger gennem sund livsstil. Kender måske sine svage punkter og styrker dem målrettet. Denne egenomsorg har uden tvivl stor betydning for helbredet. Man er ikke prisgivet sygdommen og lægernes kunnen. Man tager sagen i egen hånd. Er aktiv i forhold til helbredet. Jeg har udarbejdet en liste med bøger og netsteder, der kan være til støtte og inspiration i denne egenomsorg. Jeg har lagt vægt på, at bøgerne er af nyere dato og har af pladshensyn lagt vægt på danske titler, fordi de fødevarer og produkter, der anbefales i bøgerne, vil være nemmere at komme i besiddelse af. Jeg ønsker læserne held og lykke med sundhedsbestræbelserne. Og husk: egenomsorg er også omsorg for andre, bøgerne må ikke træde i stedet for professionel behandling. Ellen Lind OPSLAGSVÆRKER Langer, Jerk W. Politikens bog om naturlægemidler Symptomopdelt gennemgang af alle godkendte naturlægemidler i Danmark. Politiken, s. Zinck, Orla Den komplette guide til vitaminer og mineraler Gennemgår de enkelte vitaminer og mineraler med angivelse af funktion, behov, mangelssymptomer, overdosering og kilder. Endvidere en meget grundig liste over fødevarer med angivelse af deres vitalstoffer. Aschehoug, s. 1 Deibjerg, Jonna Helbredsproblemer der kan lettes ved kostændring: leksikon over fysiske og psykiske symptomer. I et stort leksikalsk afsnit gennemgås en lang række sygdomme/symptomer, f.eks. bihulebetændelse, autisme, nakkesmerter, psykiske symptomer, psoriasis. Høst, s. ALTERNATIVE LÆGEMIDLER Jørgensen, Ole Det homøopatiske alternativ: behandling af kroniske sygdomme: erstatning eller supplement til konventionel behandling. Beskriver, hvad homøopati er, hvordan og hvorfor de hjælper, selvom, de næsten intet indeholder. Homøopati både som supplement og alternativ til konventionel medicin. Hovedland, s Kirchheiner, Erik Fakta om hajbrusk: spørgsmål og svar: om alternativ behandling af cancer og andre alvorlige sygdomme. Sund & Rask, s Kirchheiner, Erik Den underfulde ingefær: århundredernes helserod. Ingefær kan bruges mod gigt og har også andre gavnlige virkninger. Det er et fint smagsstof i madlavningen og kan også fås som kapsler. Sund & Rask, s.

3 CANCER HJERTET ANDRE LIDELSER Allingstrup, Lone: Kræft, kost og energi: kost- og ernæringsvejledning for kræftpatienter og pårørende. Kostvejledning fra en klinisk diætist. Udgangspunktet er her at opretholde en god ernæringstilstand. Således medtager bogen kostråd ved forskellige følgetilstande i forbindelse med sygdommen kræft. Gad, s Arnot, Robert: Kost mod brystkræft: brug kosten bedre Beskriver den kost, der kan formindske de skadelige, kræftfremmende virkninger af en overproduktion af østrogen, som er en af årsagerne til vor tids mange tilfælde af brystkræft. Borgen, s. Møller, Rie Krop, kost & kræft Kort introduktion om kræfthæmmere samt gode kostråd i forbindelse med kræft. Desuden en række madopskrifter. Krop & Kost, s Carper, Jean Mirakelkost til dit hjerte: kost og kosttilskud, der forebygger og helbreder hjerte- og kredsløbssygdomme. Bringer i populær form videnskabens seneste opdagelser af, hvordan kost og kosttilskud kan forebygge og behandle hjerte- og kredsløbslidelser. Haase, s Møller Jensen, Tina Hjertegod mad Hvis man vil spise sig fra en invaliderende hjertesygdom, som denne bogs forfatter har gjort, må man lære at skelne mellem dellefedt og cellefedt. Borgen s. Schwartz, Oded Sundt hjerte kogebogen Masser af opskrifter til dagens måltider på mad, der er fattigt på fedt og kolesterol, og med vægten lagt på sunde tilberedningsmetoder. Endvidere mange praktiske råd mod hjertelidelser. Atelier, s. GIGT Møller, Ellen Spis dig fra ledsmerter, gigt og: en kogebog. Kogebog for folk med rheumatiske lidelser samt om sammenhængen mellem en forkert, utilstrækkelig kost og sygdomme i muskler og led. Klitrose, s. Møller, Ellen Lækker mad mod gigt og overfølsomhed Forkortet udgave af ovenstående. Klitrose, s. Rossmeier, Armin Lækker gigtdiæt Puriner er stoffer, der dannes i organismen og tilføres via maden. For gigtpatienter er det afgørende at minimere purinindholdet i kosten. Bogen indeholder mange gode opskrifter på purinfattige retter. Atelier, s Damhus, Mia Hovedpine Giver et overblik over mulige årsager til hovedpine samt et spørgeskema, som kan udpege den vigtigste årsag. Bogens 21 dages plan for både måltider og livsstil giver et væld af idéer at gå i gang med. Hovedland, s Damsø, Vita Smukke ben uden åreknuder Åreknuder er ikke en sygdom men symptom på et belastet kredsløb. Tilstanden kan både forebygges og behandles. Bogen indeholder i koncentreret og letforståelig form en mængde information til, hvordan projektet kan lykkes. Klitrose, s Fjordgård, Marianne Psoriasis nej tak! I bogen gennemgås den funtionelt medicinske behandling, en ernæringsmæssig handlingplan samt årsager til hudlidelsen. Klitrose, s.

4 61.62 Holm Jensen, Trine Astma Om astma og astmaens årsager og forslag til hvad man kan gøre for at få et liv med færre, mindre udtalte eller ingen astmasymptomer, herunder kostomlægning, kosttilskud og fysisk aktivitet Hovedland, s Juul Poulsen, Dorte Astma nej tak Meget tyder på, at astma skyldes belastning af immunsystemet. Bogen viser, hvordan man styrker immunsystemet via kosten suppleret med fornuftig motion, kosttilskud og medicin. Klitrose, s. Mortensen, Merete Fra mit alternative køkken: en kogebog for allergikere og andre der vil leve sundt. Hvad der er sundt for allergikere er sundt for alle. Bogen giver opskrifter, hvor der bruges årstidens frugter og grønsager samt alternative melsorter. Udeladt er produkter, som mange ikke tåler. Klitrose, s Møller, Ellen Svampeproblemer Vor tids livsstil med udbredt brug af penicillin og f.eks. p-piller kan blive årsag til overvækst af skadelige svampe i tarmsystemet. Bogen forklarer om de biologiske mekanismer og giver råd og opskrifter til den kost, der kan udrydde problemet. Klitrose, s Møller, Rie Vrøvl med maven Kostvejledning, riskuren, kostplaner, kosttilskud, glutenfrie opskrifter. Krop & Kost, s. Tallgren, Viveca Den kulinariske candidakur Stenalderkuren er en streng men effektiv diæt til at komme candidaproblemet til livs. På trods af mange begrænsninger i fødevaresortimentet indeholder bogen mange dejlige madopskrifter, der kan gøre stenalderkuren til en kulinarisk nydelse. Klitrose, s. BØRN Lund, Pernille Børn og bordets glæder: hvordan får vi børn og teenagere til at spise sundt, og hvor meget betyder det for deres helbred, trivsel og indlæringsevne. Børns dårlige spisevaner kan dels være årsag til dårlig trivsel, sygdom og indlæringsvanskeligheder dels være et problem i familien. Bogen giver mange gode anvisninger på strategier til at rette op på dårlige vaner. Klitrose, s. Palm, Marianne Raske børn er glade børn: forebyggelse og behandling af børns sygdomme med naturlige lægemidler. Der kan ligge mange faktorer til grund for sygdomme. Sygdomme udvikles ofte i faser, som begynder i barndommen. Derfor kan alvorlige sygdomme forebygges allerede i barndommen. Bogen giver råd om alternativ medicinsk behandling ved forskellige sygdomme. Desuden produkt- og doseringsbeskrivelser. Klitrose, s. KVINDER Glenville, Marilyn Naturlig overgangsalder: uden gener og kunstige hormoner. Bogen har en klar holdning om, at klimakteriet ikke er den mangeltilstand, der skal udlignes med medicin. En gennemgang af menopausens biologi, symptomer, ernæring og alternativer til hormonbehandling. Lademann, s Lund, Pernille: Det er hormonerne : ubalancer under pubertet, menstruation og overgangsalder. God beskrivelse af hormonernes opbygning og funktion. Enkle råd mod hormonforstyrrelser. Naturlig forebyggelse gennem kost, sex og motion. Behandling med urter. Indeholder også en behandlingsnøgle. Klitrose, s.

5 Svoboda, Robert Din naturlige sundhed: ayurveda for kvinder Indiens traditionelle sundheds- og helbredssystem. Her med fokus på kvinder i alle livets faser. Borgen, s. BLODTYPER OG ANDRE TYPER D Adamo, Peter J. Spis efter din blodtype Blodtypen er nøglen til helbredets mysterium, årsager til sygdom, langt liv, fysisk vitalitet og psykisk styrke. L&R, s. D Adamo, Peter J. Lav mad efter din blodtype Foruden noget teoretisk stof indeholder bogen opskrifter til hver af de 4 blodtyper. 0, A, B og AB L&R, s. Støving, Ibi Mad til alle blodtyper Opskriftsamling med 4 forretter og 10 hovedretter til hver blodtype samt 4 forretter og 10 hovedretter, der kan bruges til alle 4 blodtyper. Spændende, varierede retter bestående af ingredienser, man kan købe i danske butikker. L&R, s. Morrison, Judith Ayurveda viden om livet Ayurveda er en 5000 år gammel indisk menneskeforståelse, der opererer med 3 forskellige typer. Kosten bruges til at afbalancere helbredet. Aschehoug, s. Atreya Ayurveda i praksis: hemmeligheden bag fysisk, seksuel og åndelig sundhed. Foruden en række andre emner relateret til ayurveda får man her praktiske anvisninger på, hvordan man bruger kost og urter terapeutisk. Sphinx, s. HELBREDET GENERELT Arndal, Lotte Rye Mere energi: bedre balance, færre kilo. 35 muligheder om ugen for at tilføre din krop noget godt! Spis levende kost, spis de rigtige kulhydrater. Sammensæt din kost, så den giver optimal energi. Gyldendal, s Bjerre Bojsen, Jette Optimalt immunforsvar: en bog om vitaminer, mineraler og urters betydning for immunforsvaret. En lille, overskuelig bog om vitaminer, mineraler og urters betydning for immunforsvaret. Kolde facts, kort og godt. Holistisk Forlag, s. Brændstrup, Pia Basiskosten: spis dig til et bedre helbred og smid et par kilo i farten. Ud fra den betragtning, at sygdom er en mulighed for forandring har forfatteren, der er sygeplejerske, udarbejdet en basiskost, der bl.a. kan kurere forstoppelse, sænke kolesteroltallet, reducere vægten og give et bedre alment velvære. Frydenlund, s Damhus, Mia Harmoniske hormoner: om overvægt, blodsukker og hormonforstyrrelser. En debatbog om kost og

6 hormoner. Her lanceres begrebet syndrom X, som er hormonforstyrrelser, der kan give sig udslag i bl.a. overvægt, unormal hårvækst, barnløshed, sukkersyge m.v. Kosten er årsagen. Kosten kan afhjælpe. Klitrose, s. Hansson, Lene Forny dit liv på 8 uger: din personlige arbejdsbog. Viser hvordan man opnår vægttab og styrker helbredet med en enkel kostomlægning, der samtidig afgifter kroppen og afhjælper træthed og allergi med råd om vitaminer, mineraler, kosttilskud, naturmedicin og alternativ behandling. Borgen, s. 1 Hartvig, Kirsten Spis dig til et stærkt immunforsvar: med over 300 immunfremmende fødevarer og opskrifter. Med den rigtige kost kan man beskytte sig dels mod simple sygdomme som forkølelse og influenza dels mod alvorlige sygdomme som kræft og hjertelidelser. L&R, s. Lydeking-Olsen, Eva Optimal næring Bd. 1: Indtagelse, optagelse, omsætning. En omfattende og grundig bog om kostens indvirkning på kroppen. Forfatterens arbejde danner grundlag for mange danske ernæringsterapeuter og kostvejledere. Klitrose, s. Westergaard Hansen, Per Din mad er din medicin Viden om de vitaminer, mineraler og næringsstoffer som fedt, protein og kulhydrater, der findes i fødevarer. Desuden en kur-guide og gode råd om kosttilskud ved forskellige helbredsproblemer. Aschehoug, s. TIDSSKRIFTER 61 Mit helbred Tidsskrift om sundhed samt om både medicinske/- kirurgiske og alternative behandlingsmetoder. NETADRESSER Internetportal, hvor man finder oplysninger indenfor emner som sundhed, helse, økologi, naturmedicin, kosttilskud o.m.a. Internetportal, hvor man via index og guider kan finde svar på næsten alt indenfor alternativ behandling, naturlægemidler, kosttilskud m.v. Et kooperativ af alternative behandlere står bag denne hjemmeside, hvor man bl.a. kan hente information om alternative behandlingsformer herunder alternativ medicin, mad og sundhed. ALTERNATIV MAD & MEDICIN DK Udarbejder: Bibliotekar Ellen Lind Jensen Udgiver og DBC medier as, 2003 Omslag og design: Jannie Andersen, Toolboxdesign Tryk: A-Print, Espergærde Varenr.:

Bøger om kræft. Mine bedste bud på gode bøger til Tidslerne 15.04.2013. Anette Harbech Olesen, forfatter og blogger om sundhed www.madforlivet.

Bøger om kræft. Mine bedste bud på gode bøger til Tidslerne 15.04.2013. Anette Harbech Olesen, forfatter og blogger om sundhed www.madforlivet. Mine bedste bud på gode bøger til Tidslerne 15.04.2013 Anette Harbech Olesen, forfatter og blogger om sundhed www.madforlivet.com Bøger om kræft 8 gode livsråd mod kræft Johannes F. Coy et al Politikens

Læs mere

Patientinformation fra Forskningsklinik for Holistisk Medicin og Sexologi ved Søren Ventegodt

Patientinformation fra Forskningsklinik for Holistisk Medicin og Sexologi ved Søren Ventegodt Patientinformation fra Forskningsklinik for Holistisk Medicin og Sexologi ved Søren Ventegodt Forskningscenter for Livskvalitet 2001 1 Indhold 1. Sund levevis og forebyggelse 2. Dit barns trivsel - for

Læs mere

Gode råd til uddannelse og arbejde. Gravid med leddegigt. 9veje til et godt sexliv. Leddegigten skal ikke definere mig MED LEDDEGIGT

Gode råd til uddannelse og arbejde. Gravid med leddegigt. 9veje til et godt sexliv. Leddegigten skal ikke definere mig MED LEDDEGIGT Leddegigten skal ikke definere mig MED LEDDEGIGT Gode råd til uddannelse og arbejde Gravid med leddegigt 9veje til et godt sexliv Motion Sundhed Ferie Behandling Smertelindring Det sociale liv Parforhold

Læs mere

Naturlig hjælp til kvinder

Naturlig hjælp til kvinder Naturlig hjælp til kvinder Forening til oplysning om homøopatiske lægemidler og antroposofisk lægekunst Kære læser De fleste kvinder oplever, at der ofte optræder forskellige ubalancer i deres liv. Det

Læs mere

patientvejledning type 2-diabetes

patientvejledning type 2-diabetes patientvejledning type 2-diabetes En patientvejledning for dig! Med denne patientvejledning ønsker vi at give dig et godt indblik i type 2-diabetes Vejledningen er tænkt som et supplement til den information,

Læs mere

SELEN. Mineralet der forsvandt fra vores fødevarer NYT. EU og forskerne: Om kolesterol, vægttab og selen. Styr på vægten. Tema

SELEN. Mineralet der forsvandt fra vores fødevarer NYT. EU og forskerne: Om kolesterol, vægttab og selen. Styr på vægten. Tema PRIS KR. 39,00 vinter 2012 NYT Kokkeskole Nannas Økologiske Køkken Når du dater og lidt om kærligheden Styr på vægten Riv ud og gem - Stort temahæfte SELEN Mineralet der forsvandt fra vores fødevarer EU

Læs mere

KONSULTATION HOS CAROLINE FIBÆK

KONSULTATION HOS CAROLINE FIBÆK KONSULTATION HOS CAROLINE FIBÆK WWW.CAROLINEFIBAEK.DK HEJ@CAROLINEFIBAEK.DK T:22255111 1 Du har en tid til en konsultation hos Caroline Fibæk. Du vil her få en grundigere indsigt i hvordan en konsultation

Læs mere

Patientstøtte Kræftens Bekæmpelse. Jeg har fået kræft. hvad kan jeg selv gøre?

Patientstøtte Kræftens Bekæmpelse. Jeg har fået kræft. hvad kan jeg selv gøre? Patientstøtte Kræftens Bekæmpelse Jeg har fået kræft hvad kan jeg selv gøre? Tekst og redaktion: Nanna Kathrine Riiber Heidi Friis Sisse Bang Kilder: Cand. scient., ph.d. Nina Føns Johnsen Socialrådgiver

Læs mere

Naturlig mad hvad er det?

Naturlig mad hvad er det? Naturlig mad hvad er det? Af Birgitte Nymann www.birgittenymann.dk Vidste du at mangel på naturlig mad, øger din insulinproduktion og dermed fedtlagringen på maven? Vidste du at mangel på naturlig mad,

Læs mere

61.68 Fødselshåndbogen: hjælper dig til at føde på din måde (2011)

61.68 Fødselshåndbogen: hjælper dig til at føde på din måde (2011) Graviditet Gravid - uge for uge (2008) Gitte Dencker Titlen siger næsten sig selv. Her kan du læse om fostrets udvikling og de undersøgelser, som I skal til. Desuden er der gode råd om bl.a. kost, vitaminer

Læs mere

FOREBYGGELSE + Ældres sundhed

FOREBYGGELSE + Ældres sundhed FOREBYGGELSE + SUNDHEDSFREMME I KOMMUNERNE Ældres sundhed 2007 ÆLDRES SUNDHED Ældres sundhed forebyggelse og sundhedsfremme i kommunerne Redaktion: Line Raahauge Madsen Mette Lolk Hanak Kirsten Nielsen

Læs mere

Mad for dit hjertes skyld

Mad for dit hjertes skyld Mad for dit hjertes skyld 2 Har du for højt kolesterol, eller lider du af hjertekarsygdom? s.3 Risikofaktorer s.4 De fede og ufede fedtstoffer s.6 Har du for højt kolesterol, eller lider du af hjertekarsygdom?

Læs mere

med på vognen huskemad heksemad teorivitaminer spis motion ufede råd

med på vognen huskemad heksemad teorivitaminer spis motion ufede råd med på vognen huskemad heksemad teorivitaminer spis motion ufede råd nr 11 2005 9. juni Kost & Ernæringsforbundet leder FTF s struktur skal styrke samarbejdet Vi har brug for et lokalt FTF, som lytter

Læs mere

Glædelig Jul og Godt Nytår. December 2014 23. årgang. Landsforeningen til Forebyggelse af Kræft

Glædelig Jul og Godt Nytår. December 2014 23. årgang. Landsforeningen til Forebyggelse af Kræft Glædelig Jul og Godt Nytår December 2014 23. årgang Landsforeningen til Forebyggelse af Kræft Landsforeningen til Forebyggelse af Kræft Formål: At forebygge og helbrede kræft og andre folkesygdomme med

Læs mere

Sundhed & Velvære. Lyt til din krop. Lyt til din krop

Sundhed & Velvære. Lyt til din krop. Lyt til din krop ANNONCE HELE DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET ANNONCE Sundhed & Velvære SEPTEMBER 2005 Lyt til din krop Lyt til din krop Slå ørene ud Høreapparatproducenten Widex stiller op med deres eget

Læs mere

Livet er en gave. din opgave! Livsstilshåndbog LIVET ER EN GAVE DIN OPGAVE! 1

Livet er en gave. din opgave! Livsstilshåndbog LIVET ER EN GAVE DIN OPGAVE! 1 Livet er en gave din opgave! Livsstilshåndbog 1 Livet er en gave din opgave! Livsstilshåndbog 1 Kolofon: Redaktion: LivsstilsGruppen, Jytte Lindskov Jacobsen & Anna Rask Lynge Det Grønlandske Sundhedsvæsen

Læs mere

Mad for dit hjertes skyld

Mad for dit hjertes skyld Mad for dit hjertes skyld Har du for højt kolesterol, eller hjertekarsygdom? Indhold Har du for højt kolesterol, eller hjertekarsygdom?.... 3 Risikofaktorer.... 4 Fedtstoffer.... 6 8 Æg, rogn og skaldyr....

Læs mere

Mad for dit hjertes skyld

Mad for dit hjertes skyld Denne pjece er udarbejdet af de kliniske diætister (SIG kardiologi): Birgitte M. Bertelsen, Kirsten Buhl, Lonneke Hjermitslev, Inger Larsen og Lone B. Rosenkilde Mad for dit hjertes skyld 2 Copyright 2015

Læs mere

ET GODT HELBRED Lynguiden ET GODT HELBRED. Lynguiden. Banebrydende, visionært, intellligent! Helt naturligt!

ET GODT HELBRED Lynguiden ET GODT HELBRED. Lynguiden. Banebrydende, visionært, intellligent! Helt naturligt! ET GODT HELBRED Banebrydende, visionært, intellligent! Helt naturligt! Hilser denne bog velkommen. Fortæller hvad den almene folkeoplysning og politikere forsømmer. Noget, der burde være almen viden..

Læs mere

BEDRE MAD TIL SYGE HVORFOR? HVORDAN? Læs mere i idekataloget på www.bedremadtilsyge.sst.dk

BEDRE MAD TIL SYGE HVORFOR? HVORDAN? Læs mere i idekataloget på www.bedremadtilsyge.sst.dk BEDRE MAD TIL SYGE HVORFOR? HVORDAN? Læs mere i idekataloget på www.bedremadtilsyge.sst.dk Bedre mad til syge Hvorfor? Hvordan? Forfatter, udgiver, ansvarlige institution & copyright: Sundhedsstyrelsen

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Sådan står det til med sundheden

JAMMERBUGT KOMMUNE. Sådan står det til med sundheden JAMMERBUGT KOMMUNE Sådan står det til med sundheden Jammerbugt Kommune 213 Sådan står det til med sundheden jammerbugt kommune 213 I Jammerbugt Kommune har vi med den tredje sundhedsprofil fået et godt

Læs mere

Et bedre liv med KOL. En håndbog til dig, som vil holde fast i din livskvalitet på trods af KOL

Et bedre liv med KOL. En håndbog til dig, som vil holde fast i din livskvalitet på trods af KOL Et bedre liv med KOL En håndbog til dig, som vil holde fast i din livskvalitet på trods af KOL indholdsfortegnelse Et bedre liv med KOL Om KOL side Din egen KOL-bog... 5 Flere og flere får KOL... 6 KOL

Læs mere

Kvinder Helbred & Jeg har ændret mit liv. Koncernchef Stine Bosse efter livstruende sygdom: Kvinder. overhaler mændene

Kvinder Helbred & Jeg har ændret mit liv. Koncernchef Stine Bosse efter livstruende sygdom: Kvinder. overhaler mændene ANNONCETILLÆG Også voksne kvinder bør lade sig vaccinere mod livmoderhalskræft Danskerne ved for lidt om behandling med nedfrosne stamceller Grin dig til et bedre helbred og et endnu sjovere liv Side 16-17

Læs mere

Forårskure. Antinutrienter

Forårskure. Antinutrienter Forårskure Når foråret spirer frem, får vi naturligt lyst til at forny os på samme måde, som naturen fornyer sig ved at lade det nye vokse frem. Forårsrengøring, hvor vi renser ud i det gamle og får luftet

Læs mere

Mere om: LÆR AT LEVE. med kronisk sygdom

Mere om: LÆR AT LEVE. med kronisk sygdom Mere om: LÆR AT LEVE med kronisk sygdom Kære kursist I dette hæfte kan du finde supplerende materiale til kursusbogen Lær at leve med kronisk sygdom. Der er noget om: at træffe beslutninger at indføre

Læs mere

Sundhed. Kvinders. Underlivet i overgangsalderen. Læs mere på side 14.

Sundhed. Kvinders. Underlivet i overgangsalderen. Læs mere på side 14. ANNONCE HELE DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET ANNONCE JUNI 2008 Kvinders Sundhed Myter og valg Graviditet og overgangsalder er forbundet med mange glæder og bekymringer, men også en række myter.

Læs mere

Introduktion til alkalisk ioniseret vand

Introduktion til alkalisk ioniseret vand Introduktion til alkalisk ioniseret vand og AlkaPod - drikkevand der hjælper din ph balance Side 1 af 40 Indholdsfortegnelse Forord...3 Kort historisk overblik over Alkalisk Ioniseret vand...4 Videnskaben

Læs mere

Sådan håndterer jeg stress

Sådan håndterer jeg stress EN INFORMATIONS- FOLDER Fredericia Kommunes Sundhedsguide Sådan håndterer jeg stress 1 Baggrund I Fredericia Kommune vil vi gerne hjælpe dig til et sundere liv og et bedre helbred. Derfor har vi udarbejdet

Læs mere

Kort og godt om Biopati og Naturopati

Kort og godt om Biopati og Naturopati Kort og godt om Biopati og Naturopati Praktiserende Zn Biopater og Naturopather ibm Fe Biotin Jod Mg Ca Ω3 Se A B1 C Foreningen af Praktiserende Biopater og Naturopather ibm optager studerende og uddannede

Læs mere