Helsingør Svømmeklub

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Helsingør Svømmeklub"

Transkript

1 Helsingør Svømmeklub Introduktionsfolder Konkurrenceafdelingen

2 Svømmeklubben Konkurrenceafdelingens opbygning Konkurrenceafdelingen består af 4 hold. Der er tale om følgende: Hold Træner Træningsdage Talent Christian + Peter Tirsdag, fredag K3 Josephine + Ömer Tirsdag, torsdag, fredag, lørdag K2 Kasper + Kasper Tirsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag K1 John + Gitte + Bobby Tirsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag Udøvelse af sport på eliteniveau kræver højt engagement Talentudvikling i Helsingør Svømmeklub er baseret på, at de sportslige resultater først og fremmest opnås gennem svømmerens personlige motivation, kombineret med målrettet træning. For at få det største udbytte af den målrettede træning er det derfor vigtigt, at den enkelte svømmer er motiveret for at lære. Svømmerne på konkurrenceholdene skal udvise høj træningsdisciplin, deltage i stævner og bidrage positivt til holdets samhørighed ved at være en god kammerat. Vores retningslinje er, at svømmerne skal have et fremmøde på over 80 %. Svømmetalenter udvælges fx gennem mini-talent-forløbet for svømmere i klubbens undervisningsafdeling (annonceres på klubbens hjemmeside). Holdledere Hvert hold skal min. have 1 holdleder, som deltager ved stævner (går bl.a. til holdledermøder, hvor de får praktiske informationer, hjælper med forplejning, støtter svømmerne) og deltager i træningslejre hvis de har mulighed for det. Desuden er holdlederen generelt en støtte for træneren. Bestyrelsen Bestyrelsen består af 8 personer, der vælges for en 2-årig periode ved den årlige generalforsamling, som normalt finder sted i september måned. Herudover er der 2 suppleanter, som er på valg hvert år. Pr. 5. september 2012 sidder følgende i bestyrelsen: Faste medlemmer Suppleanter Kasserer Henrik Munk (formand) Per Zilmer Vibeke Ringbæk Lars Heeno Rasmussen (næstformand) Tue Søborg Helle Larsen Erik Ejdrup Hansen Niels Torp Kastrup Jeanne Houen Niels Trebbien Mads Terndrup Hvilsom

3 Se i øvrigt klubbens vedtægter på hjemmesiden. Svømmeudvalget Svømmeudvalget består af Lars Heeno, Helle Larsen og Berit Mundt fra bestyrelsen samt John Mogensen som cheftræner for Konkurrenceafdelingen (K), Gitte Raagaard (eliteholdstræner) og Christoffer Toft Dahl chef for Undervisningsafdelingen (U) (deltager ad hoc). Svømmeudvalget er stedet hvor de fleste forhold vedrørende både K og U fastlægges, herunder hvilke stævner vi skal deltage i, forhold omkring træningslejre, trænerfordeling, personforhold på div. hold, forældrekontakt, træningsmodel for U osv. Forældrene De ca. 100 K-svømmeres forældre er en vigtig ressource for klubben, idet der er brug for rigtig mange hænder for at få konkurrenceafdelingen til at løbe rundt. Derfor er der en forventning fra klubbens side om, at alle forældre bidrager/deltager i større eller mindre grad til, at få tingene til at gå op i en højere enhed. Sæsonen Træningslejre Der er typisk følgende primære træningslejre I løbet af en sæson: Hold Talent K3 K2 K1 Aktivitet Overnatning I klubhus Træningsweekend i efteråret og Hirtshals i påskeferien Træningsweekend i efteråret og Hirtshals i påskeferien Udenlandsrejse i uge 42 samt Hirtshals i påskeferien På træningslejre tager hele holdet af sted for selvfølgelig at få svømmet en masse, men også for at få styrket det sociale sammenhold. Med på træningslejre er der selvfølgelig også trænere og eventuelt holdledere. Specielt på træningslejre udenfor klubhuset, med deltagelse af yngre svømmere, er der behov for forældre hjælp. Klubmesterskaberne En gang om året bliver der afholdt klubmesterskaber for konkurrenceafdelingen. Normalt sker dette i juni måned. Her konkurrerer svømmerne i forskellige årgangsinddelte grupper. Ved en efterfølgende klubaften bliver vinderne kåret. Sponsorstævne Sponsorstævne bliver afholdt en gang i løbet af efteråret og er klubben en vigtig indtægtskilde. Halvdelen af de penge den enkelte svømmer, svømmer hjem, går til klubben, mens den anden halvdel går til svømmeren selv. Disse penge står på en konto i klubben og pengene kan bruges til at betale træningslejre og enkelte stævner.

4 Op til stævnet får svømmerne uddelt Sponsorkontrakter og deres opgave er så at gå ud og erhverve sponsorer. Sponsorkontakterne vil ligge i svømmerens skuffe ca. 3-4 uger inden stævnet løber af stablen. Sponsorstævnet bliver afholdt ved at den enkelte svømmer, svømmer så langt han/hun kan nå på en time. Sponsorerne kan sponsere ved at give en gave, et fast beløb eller et vist antal øre pr. svømmet meter (fx. 25 øre pr. meter). Opkrævning af sponserede beløb sker ved brug af girokort, som svømmerne får udleveret i udfyldt stand og uddeler til sponsorerne efter stævnet. Stævner Generelt Deltagelse ved stævner er forventet for at kunne gå på et konkurrencehold. Normalt svømmer hver svømmer mellem 2 og 4 løb om dagen til et stævne. De kan selv være med til at bestemme hvilke løb det skal være, men det vil dog være en rigtig god idé at afprøve forskellige løb. Af ressourcemæssige årsager er det op til svømmerne/forældrene selv at arrangere transport til og fra stævner. Kortbane og langbane Svømmestævner kan afholdes på enten kortbane (det vil sige 25 meter bane) eller langbane (50 meter bane). Tilmelding til stævner Sker ved at aflevere slippen fra tilmeldingssedlen i postkassen på døren indtil kontoret, vedlagt 100 kr. for at kunne deltage tilmeldingsseddel og penge lægges i en lukket kuvert eller en pose. Hvis der er tale om et mesterskab, så er der ingen tilmeldings omkostninger for den enkelte svømmer. Hvis tilmeldingsfristen ikke overholdes eller pengene ikke er vedlagt, vil der ikke ske tilmelding af svømmeren. Kravtidsstævner For senior- og juniorsvømmere: Sjællandske Mesterskaber på Kortbane Sjællandske Mesterskaber på Langbane Danske Mesterskaber på Kortbane (DM-K) Danske Mesterskaber på Langbane (DM-L) For årgangs svømmere: Sjællandske Område Mesterskaber(SRØ område) Sjællandske Mesterskaber (SRØ) Danske Årgangs Mesterskaber (DÅM)

5 For at kunne deltage ved disse stævner skal man have opnået en vis kravtid. Kravtider kan bl.a. ses på Hvis svømmeren, som har tilmeldt sig et stævne ikke stiller op, får klubben en stor bøde, så husk derfor altid at melde afbud, hvis svømmeren bliver forhindret i at deltage. Holdkonkurrencer Klubben stiller med hold til Danske Mesterskaber for Hold (DM-H), hvor primært svømmere fra K1 er med. Her udover stiller vi med hold for de yngste svømmere. Det drejer sig om MiniCup og Miniturnering, som er turneringer der strækker sig over henholdsvis 4 og 2 omgange. Opdeling af svømmere Der findes 4 forskellige grupper af svømmere: Gruppe Piger Drenge Årgangs svømmere gr år og yngre 14 år og yngre Årgangs svømmere gr år år Juniorer år år Seniorer 17 år og ældre 19 år og ældre Vær opmærksom på i svømning bruges der årgange og ikke alder, så derfor er ovennævnte aldre den alder den enkelte fylder i løbet af det pågældende kalenderår. Officials Man kan som forældre/voksen få forskellige uddannelser indenfor Dansk Svømmeunion, som er nødvendige for at klubben skal kunne deltage i stævner. Uddannelserne gennemføres via klubben. Første trin for en official, er uddannelsen som tidtager. Der kræves ikke nogen særlig viden om svømning for at blive tidtager, så her kan alle være med. Følgende moduler findes for uddannelse af officials: Modul 1: Tidtager Modul 2: Mål-/bane-/vendedommer Modul 3: Starter Modul 4: Ledende måldommer & tidtager Modul 5: Speaker Modul 6: Stævnesekretær Modul 7: Overdommer Til hvert stævne klubben deltager i, skal klubben stille med et vist antal officials, så derfor gælder det for klubben om at have mange officials at trække på. Hvis klubben ikke kan stille med de krævede officials, vil klubben få en bøde på 1000,- kr. pr. manglende official.

6 Derfor vil vi i Helsingør Svømmeklub gerne have, at mindst en af forældrene for hver svømmer vi har i konkurrence afdelingen, tager en uddannelse som tidtager. Ud af de tidtagere vi så har, skal hver anden helst tage Modul 2 inden for et års tid. Svømmearterne Butterfly hedder populært fly. Rygcrawl hedder bare ryg. Brystsvømning hedder bryst. Crawl - til stævner bliver crawl benævnt frisvømning eller bare fri Individuel Medley (IM): Består af alle ovenstående svømmearter og svømmes i følgende rækkefølge: Fly, ryg, bryst og crawl. Stævnetasken Min. 2 håndklæder Min. 2 stk. badetøj Briller (gerne mere end et par, hvis det ene skulle gå i stykker) Badehætte gerne med Helsingør logo (også gerne to stk.) Klipklapper eller indendørs sko Helsingør Klub T-shirt, gerne Helsingør træningsdragt og Helsingør shorts og T-shirt (Vi skal se ens ud til stævnerne, kom derfor aldrig i en privat T-shirt) Drikkedunk Mad (meget mad, da et stævne godt kan tage lang tid) Mad til stævne Her er nogle gode idéer til hvilken mad, der er velegnet til stævner: Pastasalat (sammensæt den efter smag) Grovboller med sundt fyld Frugt (specielt bananer) Tørret frugt (rosiner, abrikoser, nødder) Det er vigtigt, at svømmeren ikke fylder sig med usund mad, så som burger, toast o.l. Desuden er slik og sodavand bandlyst under stævner. Tænk masser af grove kulhydrater, mindre protein og så lidt fedt som muligt. Fedt er svært omsætteligt og derfor ikke god energi til et stævne. Frugtkassen Klubben betaler for en frugtkasse som holdlederen køber ind til. Frugtkassen er tænkt som mellemmåltider og hurtig omsættelig energi. Den er kun tiltænkt svømmerne. En frugtkasse kan indeholde: Frugt skåret i mundrette bidder, div. nødder, tørret frugt, gulerødder eller andet grønt, sunde kiks eller lign. Den skal aldrig indeholde: slik, kager og lign. usunde ting.

7 Personlige forbedringer Hvis man forbedrer sin personlige rekord med mere end 10 sekunder, er der en regel om, at svømmeren deler flødeboller ud til hele holdet til næste træningspas. Nåletider De tider, som svømmerne præsterer svarer til forskellige niveauer af svømmenåle (f.eks. bronze-, sølv- og guldnåle). Her er det de individuelle tider, det drejer sig om og altså ikke placering. Nåletider kan bl.a. ses på klubbens hjemmeside (www.svommeklubben.dk). Nåle uddeles ved en klubaften en gang per år. Træning Træningstasken I svømmerens træningstaske skal/bør følgende findes: Håndklæde Badetøj Briller Badehætte (dette gælder mest dem, der har langt hår) Drikkedunk Tøj til opvarmning (shorts og T-shirt) K1, 2 og 3 skal desuden bruge: Pull buoy, håndplade, zoomers (en kort svømmefod), fingerplader Træning Inden træning (og i øvrigt også inden konkurrence) skal svømmeren igennem et ordentligt bad (uden badetøj), for at blive helt rene, hvilket er med til at reducere klor tilsætningen til svømmehallens vand. Desuden forventes det at svømmeren kommer veloplagt til træning, yder sit bedste samt opfører sig anstændigt. Husk at medbring en drikkedunk, da man sveder, selvom det ikke føles sådan. Sørg for at få drukket en masse under et træningspas. Spørgsmål til træneren Forældre er altid velkomne med spørgsmål til træneren, på kanten efter træningen. Socialt Klubaftener Der bliver afholdt et par klubaftener i løbet af en sæson. Her er svømmerne sammen, nogen gange bliver der spist aftensmad, ellers er der kage og sodavand. Nogle af klubaftenerne er kun for svømmerne, og ved

8 andre må forældrene også deltage. Her vil der f.eks. blive uddelt nåle (til dem, der har opnået en nåletid) eller blive kåret klubmestre, alt efter anledningen til klubaftenen. Klublokalet Klublokalet er til fri afbenyttelse af alle, der er tilknyttet svømmeklubben. Der er gratis kaffe og trådløst internet. Vær med til at holde orden i klubhuset. Styrketræningslokalet Dette lokale må kunne benyttes af svømmere under opsyn af deres træner. Svømmerne må ikke løfte vægte og lege med disse, da dette kan være farligt. Så respektér, at styrketræningslokalet kun benyttes sammen med en træner. Overnatninger Et par gange om året vil der blive afholdt overnatninger, hvert hold for sig. Her vil der være mulighed for lidt alternativ træning, samt hygge og se film. Morgenmad Lørdag morgen bliver der arrangeret morgenmad til svømmerne. Det er forældrene der står for at købe ind, servere og rydde op. Alle forældre får en lørdag som de skal stå for. Liste hænger på opslagstavlen og ligger på hjemmesiden. Man bytter indbyrdes hvis datoen passer dårligt. Til disse morgenmads arrangementer har svømmere, og trænere mulighed for på tværs af konkurrenceholdene at hygge sig og snakke sammen. Informationer Kontaktinformationer Det er vigtigt, at klubben har korrekte kontaktinformationer på svømmeren. Informationerne skal bl.a. bruges til tilmelding til stævner, ligesom klubben altid skal kunne komme i kontakt med svømmeren og dennes forældre. Som nyt medlem skal kontaktinformationerne udfyldes og afleveres til din træner, alternativt fremsendes med mail til klubben. Sker der ændring af oplysningerne, er svømmeren også forpligtet til at ajourføre kontaktinformationerne. Det sker ved at aflevere/fremsende kontakt informationerne på ny. Du finder blanketten til udfyldelse af kontaktinformationer sidst i denne folder. Kontoret På kontoret kan der købes badehætter og T-shirts med klubbens logo. Desuden et lille udvalg af badetøj, svømmebriller samt andet træningsudstyr.

9 Bakkerne Hver svømmer har sin egen bakke i mellemgangen ind til klublokalet. Svømmerens navn står på bakken og her vil evt. sedler som uddeles blive lagt. Hjemmesiden Helsingør Svømmeklub har en hjemmeside: Her kan man bl.a. se en årsplan for konkurrenceafdelingen, nåletider, billeder, resultatlister, klubrekorder samt meget andet. Hjemmesiden bruges til at informere forældre og svømmere om fx aktiviteter og nyheder. Der opfordres til, at forældre og svømmere melder sig til abonnementsordningen for nyheder på hjemmesiden. Forældremøde Minimum en gang om året vil der blive afholdt forældremøde på hvert enkelt hold. Her vil træneren orientere om hvad der skal ske i den kommende sæson o. lign. Der vil ligeledes være god mulighed for at stille spørgsmål. Dialogmøder og forældremøder Der afholdes 3-4 møder hen over året for forældre til K-svømmere. Møderne bliver annonceret på hjemmesiden.

10 Kontaktinformationer hjælp os med at sikre, at klubben har korrekte oplysninger om svømmeren Fornavn (e) Efternavn Fødselsdag Adresse Postnummer By Mobil Start i K-afd. Mor's fornavn(e) Efternavn Adresse Postnummer By Mobil Official Modul(er) Far's fornavn(e) Efternavn Adresse Postnummer By Mobil Official Modul(er) Afleveres til din træner hurtigst muligt eller sendes til mail:

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside.

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Velkommen til Struer Svømmeklub Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Information, der løbende opdateres (fx kalender og events),

Læs mere

Forældrehåndbog konkurrenceafdelingen

Forældrehåndbog konkurrenceafdelingen Forældrehåndbog konkurrenceafdelingen 1 FORÆLDREHÅNDBOG KONKURRENCEAFDELINGEN 1 Forord 4 Holdene i MK-31: 4 Talent 2 4 Talent 1 6 Konkurrence I 8 Konkurrence 2 10 Årets gang 12 Kommunikation i K-afdelingen

Læs mere

Stedet hvor alle aldre mødes og har det sjovt. Så er det igen tid for tilmelding til svømmesæsonen 2015/2016. www.ebeltoftsk.dk

Stedet hvor alle aldre mødes og har det sjovt. Så er det igen tid for tilmelding til svømmesæsonen 2015/2016. www.ebeltoftsk.dk www.ebeltoftsk.dk Stedet hvor alle aldre mødes og har det sjovt LOGO SVØMMEKLUB SAMT EIF Så er det igen tid for tilmelding til svømmesæsonen 2015/2016 Sæsonen starter mandag den 07. september 2015 og slutter

Læs mere

Vision: Klubmesterskab 2011. Januar 2012 Nr. 1 Årgang 44

Vision: Klubmesterskab 2011. Januar 2012 Nr. 1 Årgang 44 Vision: Hvidovre SvømmeKlub lærer hele Hvidovre at svømme. Vi vil gøre Hvidovre kendt som en grøn svømmeby med fokus på elite såvel som bredde. Klubben drives socialt ansvarlig med en positiv klubkultur.

Læs mere

Håndbog for Værløse Håndboldklub

Håndbog for Værløse Håndboldklub Håndbog for Værløse Håndboldklub Juli 2015 Indhold Introduktion... 4 Nyttige numre... 4 Nyttige adresser... 4 Organisationen... 4 Funktioner og roller... 5 Aktivitetskoordinatorer... 5 Holdledere... 5

Læs mere

BK YDUN KLUB HÅNDBOG

BK YDUN KLUB HÅNDBOG BK YDUN KLUB HÅNDBOG INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Om klubben... 4 2. Bestyrelsen... 5 2.1. Bestyrelsesmøder... 5 3. Klubbens organisering... 6 3.1. Afdelinger... 6 3.2. Elite... 6 3.3. Bredde... 6 4. Træner

Læs mere

Håndbog 1. januar 2015

Håndbog 1. januar 2015 Håndbog Forord Dans er bevægelse til musik og har alle dage været en måde for folk at udtrykke deres sjæl og energi. Verden er i forandring med den nye skolestruktur og de udfordringer vores kommune stiller

Læs mere

IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd

IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd IF Frem Bjæverskov Fodbold Trænerhåndbog Den orange tråd Indledning Vision 2020 Den orange tråd er at skabe en klar målsætning for fodboldafdelingen om, hvor klubben står, og hvilke mål der skal arbejdes

Læs mere

www.middelfartcykelclub.dk

www.middelfartcykelclub.dk Velkommen til Middelfart Cykel Club Vi har her samlet nogle af de mange spørgsmål, der vil dukke op før og i den første tid efter du er blevet medlem i Middelfart Cykel Club. Hvis der er ting, der ikke

Læs mere

PROGRAM 2015/2016. 17. august 2015-4. juni 2016 BØRN UNGE VOKSNE SVØMMESKOLE MEDLEYSKOLE SVØMMEHOLD

PROGRAM 2015/2016. 17. august 2015-4. juni 2016 BØRN UNGE VOKSNE SVØMMESKOLE MEDLEYSKOLE SVØMMEHOLD PROGRAM 2015/2016 17. august 2015-4. juni 2016 BØRN UNGE VOKSNE SVØMMESKOLE MEDLEYSKOLE SVØMMEHOLD Velkommen til Farum Svømmeklub Farum Svømmeklub byder velkommen til sæsonen 2015-16. Vi bestræber os hele

Læs mere

BRÆDSTRUP HÅNDBOLDKLUB INFORMATIONS HÆFTE 2013 14

BRÆDSTRUP HÅNDBOLDKLUB INFORMATIONS HÆFTE 2013 14 BRÆDSTRUP HÅNDBOLDKLUB INFORMATIONS HÆFTE 2013 14 1 Velkommen til Håndbold i BRÆDSTRUP HK Vi er glade for, at du har valgt Brædstrup Håndboldklub som stedet, hvor du eller dit barn vil dyrke håndbold.

Læs mere

Velkommen til ungdomsafdelingen i Badminton Roskilde

Velkommen til ungdomsafdelingen i Badminton Roskilde Velkommen til ungdomsafdelingen i Badminton Roskilde Indholdsfortegnelse Hvem er vi?... 3 Hvordan starter jeg til Badminton i Badminton Roskilde?... 4 Træningsfaciliteter... 5 Vores værdier... 5 Praktiske

Læs mere

Helt færdig! Helt færdig! Infohæfte. sæson 2015-16

Helt færdig! Helt færdig! Infohæfte. sæson 2015-16 Helt færdig! Regler Annexhallen Se midtersiderne! Infohæfte sæson 2015-16 Helt færdig! Ja, projektet med at renovere vores dejlige hal er lykkedes. Det har vi kæmpet for i mere end 10 år! Så glæd dig til

Læs mere

Juniormappe 2013. Den spillermappe, du nu holder i hånden, er vores samlede information fra juniorudvalget til juniormedlemmerne.

Juniormappe 2013. Den spillermappe, du nu holder i hånden, er vores samlede information fra juniorudvalget til juniormedlemmerne. Forord Den spillermappe, du nu holder i hånden, er vores samlede information fra juniorudvalget til juniormedlemmerne. Vores mål med mappen er at give dig og dine forældre svar på flest mulige spørgsmål,

Læs mere

Børne- og Ungefolder 2015-16

Børne- og Ungefolder 2015-16 Børne- og Ungefolder 2015-16 Side 1 Børne- & Ungeudvalget i JHF Kreds 7 2015-2016 Klaus K. Svendsen Seminarievej 132 6760 Ribe Mobil: 28 83 35 67 Mail: klaussvendsen@icloud.com Ansvar: Høje Piger Flemming

Læs mere

Indholdsfortegnelse! Bane- og materieludvalget 22 Husorden 23 Venskab kammeratskab hygge 24 Klubbens bestyrelse 26

Indholdsfortegnelse! Bane- og materieludvalget 22 Husorden 23 Venskab kammeratskab hygge 24 Klubbens bestyrelse 26 FTK Marts 2012 2 Indholdsfortegnelse! Formanden har ordet! 3 Informationshjørnet! 8 Sæsonprogram TRÆNING! 10 Sæsonprogram HOLDKAMPE 11 Standerhejsning 13 Juniorafdelingen 14 Sæsonprogram ARRANGEMENTER

Læs mere

Trænerhåndbog. Aarslev Boldklub

Trænerhåndbog. Aarslev Boldklub Trænerhåndbog Aarslev Boldklub Trænerhåndbog Side 1 L INDHOLDSFORTEGNELSE Baneoversigt... 3 Indledning... 4 Mission og vision... 5 Værdigrundlag... 5 Målsætninger... 5 Praktisk information... 6 Nøgleordning...

Læs mere

Maden i idrætten inspiration til holdning og handling i idrætsforeningen IDÉMAPPE

Maden i idrætten inspiration til holdning og handling i idrætsforeningen IDÉMAPPE Maden i idrætten inspiration til holdning og handling i idrætsforeningen IDÉMAPPE Forord 00 01 Forord Baggrunden for idemappen Børn og unge bruger meget tid uden for hjemmet. Mange bruger meget fritid

Læs mere

Latter er et beroligende middel, helt uden bivirkninger!

Latter er et beroligende middel, helt uden bivirkninger! FTK Latter er et beroligende middel, helt uden bivirkninger! Marts 2014 2 Indholdsfortegnelse! 2013 set og hørt med formandens øjne og ører 3 Så starter vi snart en ny tennissæson 5 Husorden 8 Bryllup

Læs mere

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18 2 Garderoben 20 Mad og drikke 23 Fest 26 Ferie og fri 28 Sygdom 29 Forældresamarbejde

Læs mere

Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014

Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014 Trænerhåndbogen version 1.2 Helsingør IF Maj 2014 Helsingør IF - Trænerhåndbogen 1 Helsingør IF træner og ledermanual Indholdsfortegnelse Forord side 3 Mission side 4 Vision side 4 Værdigrundlag side 4

Læs mere

HGI-Nyt. 38. årgang April 2014 Nr. 7. Havdrup Gymnastik- og Idrætsforening

HGI-Nyt. 38. årgang April 2014 Nr. 7. Havdrup Gymnastik- og Idrætsforening HGI-Nyt 38. årgang April 2014 Nr. 7 Havdrup Gymnastik- og Idrætsforening Havdrup Gymnastik- og Idrætsforening HGI'S adresse: Havdrup Hallen, Skolevej 62, 4622 Havdrup. Hovedbestyrelsen Formand Anette Gammelvind,

Læs mere

Generalforsamling Hundige BK

Generalforsamling Hundige BK Generalforsamling Hundige BK Torsdag 26-02-15 kl 19:00 (22 medlemmer fremmødt.) 1. Valg dirigent : Youssef Lharraki blev valgt som dirigent, uden indvindinger. 2. Josef indleder med at finde en Referent

Læs mere

Når børn og unge fravælger svømning. Forundersøgelse til SVØM s projekt 'Vi bevæger de unge i forening'

Når børn og unge fravælger svømning. Forundersøgelse til SVØM s projekt 'Vi bevæger de unge i forening' Når børn og unge fravælger svømning Forundersøgelse til SVØM s projekt 'Vi bevæger de unge i forening' Forord Det går godt for dansk svømning både når det gælder resultater i bassinet, og når man ser på

Læs mere

VEJLE BOLDKLUB UNGDOMSHÅNDBOGEN

VEJLE BOLDKLUB UNGDOMSHÅNDBOGEN VEJLE BOLDKLUB UNGDOMSHÅNDBOGEN Denne håndbog har til formål: at beskrive opbygningen i Vejle Boldklub specielt Ungdomsafdelingen at give trænere og ledere indsigt i klubbens målsætninger at sammenfatte

Læs mere

TRÆNERHÅNDBOG Hornbæk Sportsforening

TRÆNERHÅNDBOG Hornbæk Sportsforening TRÆNERHÅNDBOG Hornbæk Sportsforening VELKOMMEN SOM TRÆNER I HSF- FODBOLDAFDELING Klubben er etableret i 1945, og har siden starten stille og roligt udvidet sit medlemstal. Der er nu ca. 500 aktive spillere

Læs mere

NYDUN-BREVET. Velkommen til NYdun-BREV. U4 og U6 NYDUN-BREV NR. 5 DATO 30. SEPTEMBER 2013. God sæson og god læselyst! Redaktion

NYDUN-BREVET. Velkommen til NYdun-BREV. U4 og U6 NYDUN-BREV NR. 5 DATO 30. SEPTEMBER 2013. God sæson og god læselyst! Redaktion ÅRGANG 2, NUMMER 1 DATO 30. SEPTEMBER 2013 NYDUN-BREVET NYDUN-BREV NR. 5 Velkommen til NYdun-BREV Formand Andreas Nikolajsen Så starter turneringen endelig! I alle afdelinger har forberedelserne været

Læs mere

I GREJS-DALEN FODBOLD AEROBIC TENNIS GYMNASTIK BADMINTON JIU JITSU LINEDANCE

I GREJS-DALEN FODBOLD AEROBIC TENNIS GYMNASTIK BADMINTON JIU JITSU LINEDANCE SPORT FOR LIVET... I GREJS-DALEN Forår/sommer 2012 FODBOLD AEROBIC TENNIS GYMNASTIK BADMINTON JIU JITSU LINEDANCE Vigtige datoer Fællesopstart for alle udendørs fodboldhold 24. marts 2012 Gymnastikopvisning

Læs mere

4. Kassererens beretning, herunder budget og kontingent fastsættelse

4. Kassererens beretning, herunder budget og kontingent fastsættelse Generalforsamling 30. april 2015 12 deltagere udover bestyrelsen Formand Henrik Mathiasen konstaterer, at generalforsamlingen er lovligt indkaldt. 1. Valg af dirigent Henrik Mathiasen valgt 2. Valg af

Læs mere

Skoleledermanual 2015. Indholdsfortegnelse

Skoleledermanual 2015. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Velkommen til DBU s Fodboldskole 2015... 2 Vigtige punkter i 2015... 3 Arbejdsplan før, under og efter afvikling... 8 Januar... 8 Marts... 8 April... 8 Ugerne før skolestart... 11 Dagene

Læs mere