fire kvinder: Hvor meget vil du bruge på din sundhed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "fire kvinder: Hvor meget vil du bruge på din sundhed"

Transkript

1 fire kvinder: Hvor meget vil du bruge på din sundhed Hvad er sundhed for dig? Hvad gør du for at være sund? Og hvor mange penge bruger du på det? Vi har spurgt tre kvinder, som har hver deres tilgang til sundhed. Af Pia Melander Guilbert Jo mere jeg træner, jo mere energi får jeg Som AC-fuldmægtig har Jeanne Nielsen en stillesiddende hverdag på kontor, men en stor del af hendes fritid er altid gået med at dyrke sport. Det giver hende energi og overskud. I øjeblikket styrketræner Jeanne seks gange om ugen for at kvalificere sig til et debutantstævne for bodybuildere. For 25-årige Jeanne Nielsen handler sundhed om at have masser af energi og overskud. Det får hun især ved at styrketræne. Jo mere jeg træner, jo mere energi får jeg. Hvis jeg derimod ikke får trænet, kan jeg godt blive lidt hidsig, konstaterer Jeanne. Det, der især tiltrækker Jeanne ved styrketræning, er, hvordan det kan bruges til at forme og bygge kroppen op. De sidste otte år har hun trænet tre til fire gange om ugen på hyggeniveau, men for seks måneder siden besluttede hun at intensivere træningen for at kunne stille op til bodybuilderkonkurrencen Newcomers senere på året. Nu træner jeg seks gange om ugen i halvanden til to timer. Jeg kan godt lide ideen om at gå 100 procent ind i noget og sætte mig et mål. At dyrke sport har altid været en vigtig del af mit liv. Fra jeg var to til 12 år dansede jeg standard/latin, siden blev jeg elitegymnast og jeg har også spillet håndbold ad flere omgange. Min kæreste styrketræner også meget og stiller også op til Newcomers, så det er også noget, vi bruger tid på sammen og taler meget om. Markerede muskler og sixpack For Jeanne er konkurrencen en mulighed for at få en professionel vurdering af sine evner som bodybuilder. Hvis jeg vinder, er næste skridt DM, og så kunne jeg godt tænke mig at prøve at stille op til nogle af de internationale bodybuilderkonkurrencer. Jeg stiller op i kategorien Bikini Fitness, hvor man ikke skal være vildt stor, men dog have markerede muskler og sixpack.

2 Op til konkurrencen har Jeanne hyret en personlig træner, der har hjulpet hende med at sammensætte en kost- og træningsplan. I øjeblikket spiser jeg seks til syv måltider om dagen, primært kød, grøntsager og æg. Desuden tager jeg en del kosttilskud for at skåne mine led, drikker proteinpulver samt kreatin og aminosyrer i pulverform. At vide, at jeg spiser korrekt i forhold til at optimere træningen, får mig til at føle mig ekstra sund, og der er det motiverende at have et konkret mål. Før i tiden lod jeg mig let friste af et stykke kage, og hvis jeg var på besøg hos nogen, kunne jeg ikke lide at sige nej tak til dessert. Når jeg nu fortæller, at det er fordi, jeg skal være med i en konkurrence, har folk lettere ved at forstå, at det ikke bare handler om, at jeg er kræsen eller ikke vil spise deres mad. Vægten i sig selv spiller dog på ingen måde ind i Jeannes begreb om sundhed. Jeg har altid været slank. Faktisk bliver jeg kun tyndere jo mere usundt, jeg spiser. Jeanne træner normalt i Fitness.dk, mens hendes kæreste træner i Fitness World. For at kunne træne sammen, har Jeanne tegnet et trænningsbuddy-abonnement til Fitness World, hvilket betyder, at hun for 100 kroner om måneden kan komme der også, blot hun er sammen med kæresten. At gå bodybuilder-vejen er dog langt fra nogen billig fornøjelse. Inden for de sidste tre måneder har jeg brugt 5000 kroner på træningstøj og sko. Til stævnet skal jeg have købt en særlig bikini, der koster 4200 kroner, samt sko smykker og selvbruner. De mange måltider løber nok op i 4000 kroner pr måned, og så er der alle kosttilskuddene og timerne med en personlig træner, men så længe, jeg har det godt med træningen, har jeg ikke noget imod at bruge mange penge på den. Til gengæld har jeg ikke længere så meget tid til at gå ud at shoppe eller mødes med veninderne. Skønhedsprodukter er heller ikke noget, jeg går højt op i. Jeg bruger dagcreme, natcreme og foundation, men jeg er ikke til kunstige øjenvipper og negle, selvom det er meget almindeligt i bodybuilderbranchen. Jeannes sundhedsbudget Tøj til træning samt sko kr. Bikini til stævne kr. Kosttilskud (fiskeolie, zink, magnesium, D-vitamin, C-vitamin og ginseng) kr. Øvrige tilskud (protein, kreatin og aminosyrer) kr. Medlemskab af Fitness.dk kr. Gæste-medlemskab Fitness World kr. Pakke med kost og træningsplan samt adgang til rådgivning kr. Enetimer med personlig træner (250 kr. pr gang, i alt ti gange inden stævnet) kr.

3 Skønhedsprodukter (Beauty Pacifique, Nilens Jord og Organic World) kr. Diæt kr. I alt: kr. Forbrug pr. måned: kr. Velvære er det vigtigste Som frisør betragter Katrine Larsen det som en del af hendes job at se velplejet ud, men de ugentlige skønhedsbehandlinger giver hende også et mentalt overskud. For 33-årige Katrine Larsen handler sundhed hverken om at være tyk eller tynd, men om at udstråle, at man har det godt med sig selv. Som selvstændig frisør i salonen SuKa føler Katrine, at hun giver meget af sig selv til sine kunder. Jeg elsker mit job og er glad hver morgen, jeg står op. Men det er også drænende at arbejde med mennesker på den måde. Jeg lægger ører til mange historier på en dag. Derfor lader Katrine op ved at gøre noget for sig selv. Jeg går nok til en eller anden form for behandling en gang om ugen. Det giver mig ny energi. Jeg får sat kunstige vipper på, bliver vokset, får lavet negle på både hænder og fødder, går til ansigtsbehandlinger og får massage. En gang om året får jeg sprøjtet botox ind i en dyb rynke, jeg har fået i panden, og jeg har også prøvet andre kosmetiske behandlinger. Hvis der er noget, man er ked af ved sit udseende, synes jeg, man skal gøre noget ved det, så længe man sikrer sig, at resultatet bliver naturligt. Selv vurderer Katrine, at hun nok går mere op i sit udseende end de fleste. Hun tilskriver det, at hun står foran et spejl hele dagen, men også at hun ikke har børn endnu og derfor bruger flere penge på sig selv. Prisen betyder ikke det store for hende, hvis hun føler, noget virker. Hun går mere op i kvalitet og service og oplever, at de skønhedsklinikker, der er dyrest også er de bedste, hvad det angår. Det er også en vigtig del af min forretning, at jeg ser velplejet ud, når jeg vejleder mine kunder. Mange spørger mig, hvor jeg kan anbefale dem at få lavet det ene eller det andet, og jeg får tit komplimenter for min flotte hud. Samtidig er det meget inspirerende at blive behandlet af andre, når man er i et servicefag som mit. Sundest når alt går efter planen At leve sundt, er noget Katrine generelt tænker meget over.

4 Kosten er også en vigtig del af det. Jeg går til diætist og er meget striks med, hvad jeg spiser, fordi jeg let tager på. For tiden er jeg på kur og indtager kun 1300 kalorier om dagen. Det betyder også, at jeg ikke bruger så penge på mad. Jeg har regnet ud, at jegspiser for omkring 400 kroner om ugen. Om morgenen drikker jeg Nordic Naturals omega 3 olie, som både regulerer blodsukkeret og er godt for huden. Jeg går ikke op i økologi, men spiser hverken sukker eller kunstige sødemidler til hverdag. Jeg kan dog godt gå ud at spise og få et glas vin, så skal jeg bare tænke mere over, hvad jeg ellers spiser i løbet af dagen. Mest sund føler hun sig, når alt går efter planen. Jeg er lidt af en kontrolfreak, der har det bedst, hvis jeg har styr på alle de ting, der får mig til at føle mig sund. Når jeg er til en behandling, booker jeg altid tid til næste gang. Der er aldrig noget impulsivt over mine valg, og jeg kommer kun steder, jeg har fået anbefalet af andre. I øjeblikket døjer Katrine med en skade, ellers går hun også til reformertræning. Når man står meget op, er det også vigtigt at holde sig i fysisk form, men almindelige fitnesscentre kan jeg ikke holde ud. Jeg synes, der larmer for meget. Sådan er det ikke hos Energii, som jeg har klippekort til. Ofte får jeg dog kun trænet en gang om ugen, fordi mine arbejdsdage er ret lange, og jeg helst vil træne, når jeg holder fri. Cremer og makeup har Katrine også prøvet en del af. Jeg har et stort udvalg af produkter i salonen og får meget hjem, jeg skal teste, men jeg bruger også mange penge på det selv, eksempelvis har jeg lige købt hele serien fra spa- og skønhedsklinikken Amazing Space. Jeg synes, det er forkert at sige, at skønhed kun kommer inde fra. For mig giver det et mentalt overskud i at føle mig velplejet. Katrines sundhedsbudget Akrylneglebehandling (hver 8. uge): kr. Luksus fodbehandling (hver 8. uge): kr. Påsætning af vipper hos Eys : kr. Voksbehandling: kr. Ansigtsbehandlinger hos Amazing Space (hver 8. uge): kr. Produkter (cremer og kosmetik): kr. Nordic Naturals Omega 3 olie: kr. Konsultationer hos diætist Stina Dannerfjord (seks gange): kr. Klippekort til Energii (10 klip for 1300,-): kr.

5 Botox i panden: kr. Madforbrug kr. I alt: kr. Forbrug pr måned: kr. Sundhed er balance Heidi Rosenkvist Petersen er produktspecialist i Gaitline sko. Hun lever økologisk, fordi det har givet hende et bedre helbred, og fordi hun tror på, at sundhed også handler om bæredygtighed og dyrevelfærd. Det første skridt mod en økologisk livsstil tog Heidi Rosenkvist Petersen for otte år siden, da hun lige var blevet mor. Jeg læste en artikel om, at flere og flere piger går for tidligt i puberteten, og da mit nyfødte barn var en pige, gjorde det mig ret forskrækket, fortæller 36-årige Heidi og smiler. I dag er hendes to døtre henholdsvis otte og fem år, og Heidi vil skyde på, at 80 til 90 procent af familiens daglig- og fødevarer er økologiske. Vi begyndte med at skifte mælken ud, og så er alt det andet kommet på løbende. For to år siden besluttede min mand og jeg, at vi ville gøre vores kost så økologisk som overhovedet muligt, og vi mærkede begge hurtigt en helbredsmæssig effekt. Jeg led på det tidspunkt meget af irriterede bihuler, uden lægerne kunne finde en årsag, og min mand tog medicin mod sure opstød. Efter et par måneder kunne han droppe medicinen, og mine gener forsvandt også ret hurtigt. Desuden tabte jeg mig i løbet af det første halve år fem til seks kilo, selvom jeg stadig spiste stort set det samme og hverken gav afkald på slik eller chokolade. Nu var det bare øko. Et andet af familiens principper er, at de ikke spiser frosne eller opvarmede grøntsager. Vi tror på, at grøntsager er sundere, når de er rå, men kød og kartofler tilbereder vi stadig, og om vinteren supplerer vi med det økologiske kosttilskud Immiflex. Kosten er vigtigst Helt overordnet handler sundhed om balance, og økologi er en vigtig del af at være i balance, mener Heidi. Jeg tænker både på balancen mellem krop og sind i det enkelte menneske, og på balancen i forhold til vores omgivelser. Bæredygtighed og dyrevelfærd interesserer mig meget. Jeg læser en del om konsekvenserne af, at vi mennesker blander os i naturens balance, ligesom jeg går højt op i at lære mine børn, hvordan vi kan passe bedre på jorden.

6 Den indre balance opnår Heidi ved at meditere. Jeg er typen, der hele tiden laver lister inde i mit hoved, og det kan godt blive en ond cirkel. Afhængigt af hvor meget uro jeg føler, mediterer jeg alt fra ti minutter til en time, når børnene er lagt i seng. Heidi dyrker også yoga en gang om ugen og går lange ture med familiens hund hver dag, men hun erkender, at hun nok burde dyrke mere motion, der får pulsen op. Det får jeg ikke rigtig prioriteret ind, ikke fordi, jeg ikke vil, men at finde ro er vigtigere for mig, og jeg tror på, at kosten spiller den største rolle i forhold til sundheden, fordi den rette kost er udgangspunktet for at kunne maksimere de processer, der sker i vores muskler og celler. Handler ikke ud fra frygt Heidis seneste skridt på vej mod en stadig mere økologisk tilværelse har været at skifte sin makeup ud med økologiske mærker. Jeg bruger ikke så meget og har ikke mærket nogen forskel på det punkt. Det økologiske er lige så godt som det, jeg brugte før, men makeup er ret dyrt, så jeg ville bruge det op, jeg havde, før jeg købte nyt. Næste skridt må gerne være, at familien begynder at gå i økologisk tøj, men Heidi synes stadig, udvalget er ret lille og er sikker på, at hun vil får svært ved at lokke især den ældste datter med på den. Familien har også diskuteret, om de skulle udelukke fødevarer, der har haft en lang transporttid. Indtil videre skelner vi kun mellem, om noget er økologisk eller konventionelt dyrket og ser bort fra, om grøntsagerne så er fra Spanien, men vi har talt om, at det ville være mere korrekt at prioritere lokalt. At omlægningen til økologi er sket gradvis handler til dels om, at Heidi og hendes familie ikke ønsker at handle ud fra frygt. Jeg får ikke dårlig samvittighed over, hvordan vi levede før, når jeg læser om nyeste forskning. Vi bliver hele tiden klogere, og så gælder det om at ændre retning eller føje til ud fra det. Det økonomiske aspekt er en anden årsag til den gradvise omlægning. Vi kan godt mærke på husholdningen, at økologi er væsentligt dyrere. Det har blandt andet betydet, at vi har måttet skære ned på vores rejsebudget. Vi får kød og grøntsager fra Aarstiderne hver uge, men der er også ting, vi kun køber, når der er tilbud på økologi i supermarkederne. Hvis noget frugt eller grønt er ved at være lidt gammelt, ryger det ned i vores juicer. Jeg er meget bevidst om at have så lidt spild som muligt, når nu økologi er så dyr. Heidis sundhedsbudget: Økologiske fødevarer: kr. Økologiske dagligvarer: kr.

7 Økologiske skønhedsprodukter (Honeybee Gardens, Green People, Bio Beauté ): kr. Økologisk kosttilskud Immiflex : 500 kr. Yoga: kr. I alt: Forbrug pr måned: kr. Jeg cykler mig til mentalt overskud Naturoplevelser, et godt grin og masser af motion er blot nogle af de fordele, Rikke Houmøller Thaarup ser ved at cykle i klub. Rikke er uddannet farmakonom og arbejder hos Statens Seruminstitut. Tre gange om ugen trækker 39-årige Rikke Houmøller Thaarup i cykeltøjet og tilbagelægger et sted mellem 45 og 120 kilometer. Det er ikke så langt, som det lyder, påstår hun. To af de tre gange foregår Rikkes cykelture sammen med holdkammeraterne fra Amager Cykelring. Jeg har altid cyklet meget, men indtil for fire år siden kørte jeg bare med mig selv. Holdsport har aldrig rigtig været mig. Jeg er tidligere konkurrencesvømmer og foretrækker individuelle sportsgrene, hvor det kun handler om at presse sig selv. Omvendt kan jeg også godt lide, at der er et socialt element i det, og den kombination får jeg ved at cykle i klub, fortæller Rikke, som blev introduceret til Amager Cykelring af sin mand, som var medlem. Motion kombineret med smukke naturoplevelser er også en af de fordele, Rikke ser ved cykelsporten, og så har hun det altid sjovt sammen med sine klubkammerater. Jeg har mødt nogle ret fantastiske mennesker gennem klubben, og vi finder altid noget at grine ad, selv på en lang tur i øsregnvejr, hvor vandet står ind over os. Vi har også en leg, der hedder drengene efter pigerne, hvor vi kvindelige deltagere cykler i forvejen, og mændene så skal indhente os. Cykling er også en mere skånsom sport for leddene end for eksempel løb, pointerer Rikke, der i vinterhalvåret supplerer med spinning i Fitness World og desuden styrketræner i det motionscenter, hun har billig adgang til gennem arbejdet. Når man spinner, er der fokus på intervaltræning, og kombinerer man det med de lange ture, opnår man hurtigt bedre resultater. Farvel til migræne og mavebøvl Efter en lang cykeltur føler Rikke, at hun har et større mentalt overskud. Kosten spiller dog også en vigtig rolle for, at Rikke føler sig sund.

8 Jeg tænker meget over, hvad jeg spiser og oplever, at der er en tydelig sammenhæng mellem kosten og min evne til at presse mig selv fysisk. Før i tiden led jeg meget af migræne og har også haft en del mavebøvl. Begge dele er stort set forsvundet, ligesom mine allergier er blevet væsentligt mildere, efter at jeg i en lang periode levede efter palæo-principperne og stadig så vidt muligt undgår sukker. Økologi er til gengæld ikke noget, Rikke går voldsomt meget op i. Jeg køber ind efter, hvad der ser lækkert ud. Jeg er ikke i tvivl om, at økologi er sundere, men som udgangspunkt det kan godt blive for kompliceret, hvis man både forsøger at leve efter et bestemt sundhedsprincip og varerne samtidig skal være økologiske. Desuden er økologi ofte ret dyrt. Modsat mange andre kvinder kan Rikke godt lide at bruge penge på cykeltøj. Inden for cykelsport er det sjovt nok oftest mest mændene, der bruger flest penge på at have noget særligt tøj, mens kvinderne ofte synes, det er fint nok, hvis det bare fungerer. For mig giver det en ekstra motivation at føle mig smart, og jeg har seks til syv sæt cykeltøj, som alle sammen har kostet omkring 1200 kroner, men de er også købt over flere år. Min cykel har også været ret dyr. Den gav jeg omkring for fire år siden, og jeg vil tro, den holder et par år endnu. Man kan dog sagtens få en god begyndercykel til omkring 5.000, og alt i alt er det op til en selv, hvor dyr en sport man vil gøre cykeltræningen til. Rikke sundhedsbudget Medlem af cykelklub Cykel (til kr. cirka holder i seks år) pr år Cykeltøj Sko (til kr. holder to år) Kost (7.000 pr måned til fem personer) Fitnesscenter gennem job Vintertræning i Fitness World (nov. feb.) Kosttilskud I alt Forbrug pr måned 800 kr kr kr kr kr. 360 kr. 960 kr. 0 kr kr kr.

Mød dine nye sunde guider

Mød dine nye sunde guider 7 dages kickstart til en sundere krop Mød dine nye sunde guider Andrea og louise Andrea Elisabeth Rudolph og Louise Bruun er to travle kvinder, der har gjort det naturlige til deres levevej. På de næste

Læs mere

KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN

KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN TIPSKUPON UDEN SVAR DEBAT OMKRING MAD OG ERNÆRING Ò Hvordan er dine kostvaner? Ò Hvorfor er det vigtigt at få næringsstoffer, vitaminer og mineraler? Ò Det anbefales at leve

Læs mere

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet MIne spisevaner opgavekort Mine udfordringer er Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen 1 Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig Jeg spiser foran fjernsynet 2 3 MIne spisevaner Jeg taber

Læs mere

Gruppeinterview med unge fra 8. klasse fra Maglehøjskolen 24. februar 2015

Gruppeinterview med unge fra 8. klasse fra Maglehøjskolen 24. februar 2015 1 Gruppeinterview med unge fra 8. klasse fra Maglehøjskolen 24. februar 2015 Deltagere 6 unge fra 8. klasse, 4 piger, 2 drenge. Tilstede Interviewe og referent ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

Guide: Sådan taber du fedtet punkt for punkt. Kom af med dine mormorarme, ridebukselår eller kærlighedshåndtag. Få gode råd til kost og træning.

Guide: Sådan taber du fedtet punkt for punkt. Kom af med dine mormorarme, ridebukselår eller kærlighedshåndtag. Få gode råd til kost og træning. Guide: Sådan taber du fedtet punkt for punkt Kom af med dine mormorarme, ridebukselår eller kærlighedshåndtag. Få gode råd til kost og træning. Af Line Felholt, måned 2012 03 Kom af med det uønskede fedt

Læs mere

Prøve i Dansk 3. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Delprøve 2A: Sundhed og faste. Teksthæfte. Delprøve 2B: Nabohjælp

Prøve i Dansk 3. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Delprøve 2A: Sundhed og faste. Teksthæfte. Delprøve 2B: Nabohjælp Prøve i Dansk 3 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Teksthæfte Delprøve 2A: Sundhed og faste Delprøve 2B: Nabohjælp Der er et teksthæfte og et opgavehæfte. Læs først instruktionen i opgavehæftet.

Læs mere

Guide: Få flad mave på 0,5

Guide: Få flad mave på 0,5 Guide: Få flad mave på 0,5 Er maven lidt for bulet for din smag, så er der masser at gøre ved det og det kan sagtens gøres hurtigt, lover eksperterne. Af Julie Bach, 9. oktober 2012 03 Få den flade mave

Læs mere

Sund mad og motion. lille indsats hver dag gør en stor forskel for din sundhed. www.pension.dk

Sund mad og motion. lille indsats hver dag gør en stor forskel for din sundhed. www.pension.dk Sund mad og motion lille indsats hver dag gør en stor forskel for din sundhed www.pension.dk Du lever længere, hvis du cykler hver dag. Også havearbejde, lange gåture og motions løb forlænger dit liv med

Læs mere

ER FRISKE GRØNTSAGER SUNDERE END FROSNE?

ER FRISKE GRØNTSAGER SUNDERE END FROSNE? Indeholder de nyopgravede gulerødder flere vitaminer end dem, du graver frem i frysedisken? Er almindeligt sukker mindre usundt end kunstige sødestof- fer? Bør man undlade at drikke mælk, når man er ude

Læs mere

Lev Livet Kuren. INTRO: Én kur Fire faser

Lev Livet Kuren. INTRO: Én kur Fire faser Lev Livet Kuren INTRO: Én kur Fire faser Lev Livet Kuren er en slanke-, sundheds-, og energikur. Som navnet siger, så er det en kur. En kur er defneret som en metode eller række foranstaltninger tl behandling

Læs mere

Kost. Træning. Motivation. Krisztina Maria

Kost. Træning. Motivation. Krisztina Maria Kost. Træning. Motivation. Krisztina Maria Kort intro... På de følgende sider vil du kunne læse lidt omkring hvordan du kan opretholde eller starte på en sundere livsstil. Emnerne er delt op i kost, træning

Læs mere

Tab to buksestørrelser på 6 uger

Tab to buksestørrelser på 6 uger Tab to buksestørrelser på 6 uger Der er ingen grund til at gå rundt om den varme grød længere. Få de smalle hofter tilbage med en 6-ugers kur, der giver dig synlige resultater og måske blod på tanden til

Læs mere

Invitation til SUNDHEDSDAG. Naturlig, sund og energi-boostende mad, forkælelse og inspiration til et sundt, slankende og aktivt liv

Invitation til SUNDHEDSDAG. Naturlig, sund og energi-boostende mad, forkælelse og inspiration til et sundt, slankende og aktivt liv Invitation til SUNDHEDSDAG Naturlig, sund og energi-boostende mad, forkælelse og inspiration til et sundt, slankende og aktivt liv Kunne du tænke dig en hel dag med forkælelse og tid til dig selv, sund

Læs mere

Body Mind Academys 10 dages udrensningskur

Body Mind Academys 10 dages udrensningskur Body Mind Academys 10 dages udrensningskur Tillykke med din beslutning om at rense din krop ud samt at øge bevidstheden om hvad din krop har brug for af brændstof, og ikke mindst hvad den IKKE skal have.

Læs mere

vanen og se KNÆK AF GITTE HOLM FOTO: PANTHERSTOCK OG PR

vanen og se KNÆK AF GITTE HOLM FOTO: PANTHERSTOCK OG PR vanen og se resultater! Savner du synlige resultater af din træning? Og er du lidt kørt fast i en rutine? Fortvivl ej. Det kræver blot lidt mod og handling at knække de fastgroede træningsvaner. Giv din

Læs mere

Hvor meget energi har jeg brug for?

Hvor meget energi har jeg brug for? Hvor meget energi har jeg brug for? Du bruger energi hele tiden. Når du går, når du tænker, og selv når du sover. Energien får du først og fremmest fra den mad, du spiser. Den kommer fra proteiner, og

Læs mere

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland.

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. DBF-MIDTJYLLAND. Hvad betyder kosten og hvorfor??. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår

Læs mere

Spørgeskema Sundhedsprofil Standard. Dine svar og resultater er 100% anonyme! HUSK! Udfyld skemaet og tag det med til undersøgelsen!

Spørgeskema Sundhedsprofil Standard. Dine svar og resultater er 100% anonyme! HUSK! Udfyld skemaet og tag det med til undersøgelsen! Dine svar og resultater er 100% anonyme! HUSK! Udfyld skemaet og tag det med til undersøgelsen! Spørgeskema Sundhedsprofil Standard Falck Healthcare s Sundhedsprofil består af dette spørge skema samt en

Læs mere

Opgave. 1. Hvad er kendetegnende for chaufførjobbet?

Opgave. 1. Hvad er kendetegnende for chaufførjobbet? Opgave 1. Hvad er kendetegnende for chaufførjobbet? 1. man bliver meget sund af jobbet 2. man spiser ofte meget usundt og er i risiko for stress 3. man taber sig hurtigt i vægt 4. man lever lige så sundt

Læs mere

BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE?

BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE? FYSISK SUNDHED JANUAR 2010 BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE? Selv blandt danske forskere inden for folkesundhed kan der være forskellige holdninger til sundhed. Denne artikel er fremkommet

Læs mere

Jerk W. Langer. Videnskabs-journalist Læge Forfatter. Slides fra foredraget KOST OG MOTION FOR UNGE Af Jerk W. Langer. www.jerk.dk

Jerk W. Langer. Videnskabs-journalist Læge Forfatter. Slides fra foredraget KOST OG MOTION FOR UNGE Af Jerk W. Langer. www.jerk.dk www.jerk.dk jerk@langer.dk Jerk W. Langer Slides fra foredraget KOST OG MOTION FOR UNGE Af Jerk W. Langer OBS! - Omfattet af lov om ophavsrettigheder. - Må ikke kopieres. Videnskabs-journalist Læge Forfatter

Læs mere

Hvorfor overvægt. Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job. Elevator i stedet for trapper. Bussen i stedet for cyklen

Hvorfor overvægt. Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job. Elevator i stedet for trapper. Bussen i stedet for cyklen Hvorfor overvægt Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job Elevator i stedet for trapper Bussen i stedet for cyklen Pizza, Fast food i stedet for sund mad Færdiglavet mad i stedet for hjemmelavet

Læs mere

Diætisten - Din hjælp til et sundere liv

Diætisten - Din hjælp til et sundere liv Diætisten - Din hjælp til et sundere liv Udgivet af Foreningen af Kliniske Diætister Redaktion: Lisa Bolting Heidi Dreist Pia Houmøller Udarbejdelse: PRspektiv Layout og design: ekvator ApS Fotos: GettyImages

Læs mere

Træner du meget (4 6 timer om ugen eller mere), er det vigtigt, at du og dine forældre sørger for, at du får den rigtige sportsmad at spise.

Træner du meget (4 6 timer om ugen eller mere), er det vigtigt, at du og dine forældre sørger for, at du får den rigtige sportsmad at spise. KOSTVEJLEDNING 1 Kost og håndbold Kosten er vigtig for dig, der spiller håndbold! Træner du meget (4 6 timer om ugen eller mere), er det vigtigt, at du og dine forældre sørger for, at du får den rigtige

Læs mere

Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual

Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual Side 1 af 21 Indhold Indledning...3 Hvad er kulhydrat?...4 Hvad er protein?...5 Hvad er fedt?...6 Hvad med væske?...7 Timing af kost...8 Undervisningsmanual...10

Læs mere

Og deres resultater er ikke til at tage fejl af; 122 kilo tabte de 6 deltagere på 16 uger.

Og deres resultater er ikke til at tage fejl af; 122 kilo tabte de 6 deltagere på 16 uger. 4 kvinder og 2 mænd har gennemført Lev Livet kuren til punkt og prikke og du kunne følge dem i efterårssæsonen 2013 i livsstilsprogrammet; Lev Livet på TV2 Øst. Og deres resultater er ikke til at tage

Læs mere

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere

Anbefalinger til gravide om kost, kosttilskud, medicin, tobak og alkohol

Anbefalinger til gravide om kost, kosttilskud, medicin, tobak og alkohol Anbefalinger om kost mm Juli 2011 Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Hillerød Hospital Hillerød Hospital Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Anbefalinger til gravide om kost, kosttilskud, medicin, tobak og

Læs mere

SUNDHED V/BENTE GRØNLUND. Livet er summen af dine valg Albert Camus

SUNDHED V/BENTE GRØNLUND. Livet er summen af dine valg Albert Camus SUNDHED V/BENTE GRØNLUND Livet er summen af dine valg Albert Camus Sund livsstil Vær proaktiv når det gælder dit helbred Dyrk motion, og pas på vægten Spis rigtigt Udarbejd strategier for livslang læring

Læs mere

Din biologiske alder. side 1 af 6

Din biologiske alder. side 1 af 6 Din biologiske alder side 1 af 6 En ting der din kronologiske alder, altså hvor mange år der er gået, siden du blev født. Noget andet er din biologisk alder. Altså hvor gammel din krop er rent fysisk.

Læs mere

Migræne & Hovedpineforeningen

Migræne & Hovedpineforeningen Migræne & Hovedpineforeningen - er også for børn og unge gode råd test om du har migræne øvelser mod spændingshovedpine læs om massage og motion er du teenager med hovedpine? www.hovedpineforeningen.dk

Læs mere

Projekt Sund Start -Fysisk aktivitet og kost

Projekt Sund Start -Fysisk aktivitet og kost 1 Projekt Sund Start -Fysisk aktivitet og kost Mina Händel og Jeanett Pedersen 1 Program Baggrund Resultater fysisk aktivitet i Sund Start Resultater kost i Sund Start Fremtidig forskning Spørgsmål 2 Baggrund

Læs mere

Ung og Sund til unge og deres forældre

Ung og Sund til unge og deres forældre Ung og Sund til unge og deres forældre Idræt Mad Trivsel Velvære Rusmidler Skole Vægt Sundhedsvaner og trivsel blandt 7. - 10. klasse Kære unge, forældre og lærere SUNDHEDSPROFIL Vejen Kommune Rådhuspassagen

Læs mere

KOMPLET KOSTPLAN TIL KVINDER VÆGTTAB FOR KVINDER BMI OG DIT ENERGIBEHOV EKSEMPEL PÅ KOSTPLAN VÆGTTAB

KOMPLET KOSTPLAN TIL KVINDER VÆGTTAB FOR KVINDER BMI OG DIT ENERGIBEHOV EKSEMPEL PÅ KOSTPLAN VÆGTTAB Indholdsfortegnelse KOMPLET KOSTPLAN TIL KVINDER VÆGTTAB FOR KVINDER BMI OG DIT ENERGIBEHOV EKSEMPEL PÅ KOSTPLAN VÆGTTAB PERSONLIG PLAN TIL DIG DER VIL HAVE SUCCES MED VÆGTTAB 3 4 5 7 9 Komplet kostplan

Læs mere

Vitaminer og mineraler

Vitaminer og mineraler Vitaminer og mineraler VITAMINER OG MINERALER Vitaminer og mineraler er nødvendige for at holde alle kroppens funktioner i gang. Mangel på blot et enkelt vitamin eller mineral kan bringe kroppen ud af

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

En brugerrejse med fokus på ernæring og appetit. Introduktion og oplæring til konceptet

En brugerrejse med fokus på ernæring og appetit. Introduktion og oplæring til konceptet En brugerrejse med fokus på ernæring og appetit Da jeg blev konstateret nyresyg, blev jeg meget hurtig tvunget til at spise helt anderledes end jeg havde gjort tidligere. Før havde jeg ikke i særlig høj

Læs mere

SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU

SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU Skal du i gang med din egen husholdning for første gang i forbindelse med enten studie, uddannelse eller arbejde? Så har du her den korte lyn guide til, hvordan du let kommer i

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

TYPE 2-DIABETES FAKTA OG FOREBYGGELSE

TYPE 2-DIABETES FAKTA OG FOREBYGGELSE TYPE 2-DIABETES FAKTA OG FOREBYGGELSE Type 2-diabetes - en folkesygdom 200.000-300.000 danskere har type 2- diabetes. Derudover får 10.000-20.000 hvert år sygdommen, der også kaldes type 2-sukkersyge.

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

FIF til hvordan. du styrer din trang. til sukker

FIF til hvordan. du styrer din trang. til sukker FIF til hvordan du styrer din trang til sukker af. Hanne Svendsen, klinisk diætist og forfatter 1 Håber du får inspiration og glæde af denne lille sag. Jeg ønsker for dig, at du når det, du vil. Valget

Læs mere

Rask & Ren med grønne smoothies af Gitte Koldtoft

Rask & Ren med grønne smoothies af Gitte Koldtoft Rask & Ren med grønne smoothies af Gitte Koldtoft Energi-vendepunkt I 8 år var min energi i bund, og lamperne lyste rødt. Det var ikke sjovt, at jeg udadtil skulle virke som et energi-bundt, imens jeg

Læs mere

side 1 af 7 Din biologiske alder

side 1 af 7 Din biologiske alder side 1 af 7 Din biologiske alder En ting er din kronologiske alder, altså hvor mange år, der er gået, siden du blev født. Noget andet er din biologisk alder. Altså hvor gammel din krop er rent fysisk.

Læs mere

Kosten og dens betydning.

Kosten og dens betydning. MBK 31.august 2009. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår skader. For at yde må du

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Din guide til naturlig glød

Din guide til naturlig glød Indre velvære, ydre skønhed Din guide til naturlig glød Hår og negle: Få skønne, friske lokker og stærke negle Huden: Dit velværebarometer Husk maven: Skab indre balance www.avogel.dk 2 Kære læser Er du

Læs mere

5. Hun gav både Kim og Kamma cola med hjem. 7. Hun sagde, at hun både havde givet Kim og Kamma cola med hjem.

5. Hun gav både Kim og Kamma cola med hjem. 7. Hun sagde, at hun både havde givet Kim og Kamma cola med hjem. Både og begge Både og Både er en konjunktion, der altid følges af og. Den binder to ord, udtryk eller sætninger sammen til 105 procent udtrykket betyder ikke bare men også. På den måde overvinder både

Læs mere

Du har bestilt tid til en konsultation d., kl..

Du har bestilt tid til en konsultation d., kl.. Du har bestilt tid til en konsultation d., kl.. Vedlagt spørgeskema samt 7 dages maddagbog bedes udfyldt og returneres til nedenstående adr. inden vi mødes første gang. Returneres ca. 3 dage inden aftalen.

Læs mere

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture.

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture. TRÆNINGSPROGRAMMET CARDIO skal udføres 2 gange/ugen STYRKE skal udføres 3 gange/ugen Konditionstræning er godt for dit blodomløb, det kan udskille endorfiner, så du bliver gladere, give frisk luft og D-vitamin

Læs mere

Læs det følgende grundigt igennem og så vil jeg afsløre hvordan du får et 10 gange bedre velvære og du undgår at tage så meget på!

Læs det følgende grundigt igennem og så vil jeg afsløre hvordan du får et 10 gange bedre velvære og du undgår at tage så meget på! Læs det følgende grundigt igennem og så vil jeg afsløre hvordan du får et 10 gange bedre velvære og du undgår at tage så meget på! Det er et indiskutabelt faktum at vægttab kun kan ske ved at indtage mindre

Læs mere

Skoleelevers spisevaner

Skoleelevers spisevaner Københavns Universitet Pro Children Institut for Folkesundhedsvidenskab Oktober 2003 Skoleelevers spisevaner Spørgeskema til elever Oktober 2003 Kære skoleelev Vi beder dig hjælpe os med en undersøgelse

Læs mere

Kostpolitik i Dagmargården

Kostpolitik i Dagmargården Kostpolitik i Dagmargården Dagmargårdens kostpolitik er baseret på de 8 kostråd. De 8 kostråd De 8 kostråd er hverdagens huskeråd til en sund balance mellem mad og fysisk aktivitet. Lever du efter kostrådene,

Læs mere

Sund kost til fodboldspillere

Sund kost til fodboldspillere Sund kost til fodboldspillere DBU s Fodboldcamp Hvad betyder sundhed? Hvorfor skal I som fodboldspillere vide noget om sund mad? Fordi sund mad øger jeres chancer for bedre præstation på banen På næste

Læs mere

UNG & KØN. Kønsperspektivet i unges trivsel og sundhedsadfærd i starten af det 21.århundrede

UNG & KØN. Kønsperspektivet i unges trivsel og sundhedsadfærd i starten af det 21.århundrede UNG & KØN Kønsperspektivet i unges trivsel og sundhedsadfærd i starten af det 21.århundrede 2004 I 2003 udgav jeg rapporten Ung og Køn om pigers og drenges livsstil og sundhed. Rapporten handler om kost-

Læs mere

HVEM VINDER? Mænds sundhedsuge Fodbold er sundt - især hvis du spiller det!

HVEM VINDER? Mænds sundhedsuge Fodbold er sundt - især hvis du spiller det! HVEM VINDER? Mænds sundhedsuge Fodbold er sundt - især hvis du spiller det! Fodbold er sundt - især hvis du spiller det! Når du spiller fodbold eller dyrker anden sport, hvor sveden springer fra din pande

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Stay strong Chris MacDonald

Stay strong Chris MacDonald 10 11 Christian Bitz og Arne Astrup har virkelig gjort et godt stykke arbejde med VBK 2.0. Denne bog følger op på deres første fremragende bog, Verdens bedste kur, og bringer os niveauet videre og fokuserer

Læs mere

1Unge sportudøveres prioritering og planlægning

1Unge sportudøveres prioritering og planlægning 1Unge sportudøveres prioritering og planlægning UNGE SPORTUDØVERES PRIORITERING OG PLANLÆGNING Oldengaard.dk har foretaget en spørgeskemaundersøgelse over nettet for at afdække unge sportudøveres prioriteringer

Læs mere

Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner

Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner 4. MØDEGANG Mad Introduktion Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner At diskutere hvad det betyder at spise sundt At kende og forstå Fødevarestyrelsens

Læs mere

Kvindeliv. Mette Windelev (41), fysioterapeut, gift, to børn. Sådan ser min. krop. ud nu. 68 magasinetliv.dk

Kvindeliv. Mette Windelev (41), fysioterapeut, gift, to børn. Sådan ser min. krop. ud nu. 68 magasinetliv.dk Kvindeliv Mette Windelev (41), fysioterapeut, gift, to børn. Sådan ser min krop ud nu 68 magasinetliv.dk Connie Boie (51), social- og sundhedshjælper, samboende, to egne børn, et bonusbarn. Brit Folke

Læs mere

Du/I har bestilt tid til en kostvejledning den, kl..

Du/I har bestilt tid til en kostvejledning den, kl.. Du/I har bestilt tid til en kostvejledning den, kl.. Vedlagt spørgeskema samt 7 dages maddagbog bedes udfyldt og returneres til mig senest 3 dage før, vi skal mødes. Udfyld spørgeskemaet så godt du kan

Læs mere

Udtrykket tynd-fed er et slangudtryk for personer med normal vægt, men med en relativt høj fedtprocent.

Udtrykket tynd-fed er et slangudtryk for personer med normal vægt, men med en relativt høj fedtprocent. FYSISK SUNDHED JUNI 2011 DE TYNDFEDE AF PROFESSOR BENTE KLARLUND PEDERSEN Udtrykket tynd-fed er et slangudtryk for personer med normal vægt, men med en relativt høj fedtprocent. Jeg er ikke af den opfattelse,

Læs mere

Holdbeskrivelser. Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab

Holdbeskrivelser. Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab Holdbeskrivelser Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab Holdbeskrivelser Hos Dansk Fitness kan du gå til mange forskellige hold. Det er ikke alle centre som tilbyder alle hold, men alle

Læs mere

HJERTESYGDOM FAKTA OG FOREBYGGELSE

HJERTESYGDOM FAKTA OG FOREBYGGELSE HJERTESYGDOM FAKTA OG FOREBYGGELSE Iskæmisk hjertesygdom - en folkesygdom Iskæmisk hjertesygdom er en fælles betegnelse for sygdomme i hjertet, der skyldes forsnævring af de årer, der forsyner hjertet

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

Vind over gigten med naturmedicin

Vind over gigten med naturmedicin Vind over gigten med naturmedicin 96 procent af landets gigtramte bruger naturmidler - knap halvdelen oplever er tydeligt positiv effekt Af Torben Bagge, 17. september 2012 03 Guide: Vind over gigten med

Læs mere

Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt. Enkle råd om at holde vægten oppe

Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt. Enkle råd om at holde vægten oppe Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt Enkle råd om at holde vægten oppe 2 Indholdsfortegnelse Side KOL og vægttab 3 Hvilken betydning har energi? 4 Hvilken betydning har protein? 5 Derfor er behovet

Læs mere

NYT NYT NYT. Sundhedsprofil

NYT NYT NYT. Sundhedsprofil NYT NYT NYT Kom og få lavet en Sundhedsprofil - en udvidet bodyage Tilmelding på kontoret eller ring på tlf. 86 34 38 88 Testning foregår på hold med max. 20 personer pr. gang; det varer ca. tre timer.

Læs mere

Brug lægen SEX OG SUNDHED 4

Brug lægen SEX OG SUNDHED 4 SEX OG SUNDHED 4 Brug lægen Når du er fyldt 16 år, kan du tale med lægen, uden at dine forældre behøver at få det at vide, og når du er fyldt 18 år, har lægen tavshedspligt. Hvis der er noget, du gerne

Læs mere

FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED. (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3

FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED. (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3 FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3 Spørgsmål: Hvorfor er din krop (form, vægt, udseende, almen sundhed

Læs mere

Gl. Havn. Vestre Skole

Gl. Havn. Vestre Skole Gl. Havn OPSAMLING Inddragelse af 6. klasserne fra Vestre Skole 11. juni 2014 Vestre Skole Middelfart Stadion Ældrecenter Middelfart - byen set med et barns øjne I forbindelse med den afholdte walk and

Læs mere

Omega balls. Ingredienser: o kakao o honning o peanut butter (jordnøddesmør) o kokos o omega 3 fedtsyrer. Generelt om ingredienserne

Omega balls. Ingredienser: o kakao o honning o peanut butter (jordnøddesmør) o kokos o omega 3 fedtsyrer. Generelt om ingredienserne Omega balls Sundt slik for slikmunde Snack med omega-3 indhold, antioxidanter, kostfibre og proteiner. Uden sukker Let at lave Både børn og voksne elsker dem God energi før og efter træning Ingredienser:

Læs mere

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne?

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne? Hvor aktiv var du inden du blev syg? Før jeg fik konstateret brystkræft trænede jeg ca. fire gange om ugen. På daværende tidspunkt, bestod min træning af to gange løbetræning, to gange yoga og noget styrketræning

Læs mere

Patientinformation. Kostråd. til hæmodialysepatienter

Patientinformation. Kostråd. til hæmodialysepatienter Patientinformation Kostråd til hæmodialysepatienter Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Afdeling Indledning Kosten er en vigtig del af behandlingen, når man er hæmodialysepatient Sammen med selve dialysen,

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

FLAD MAVE. HVORFOR, HVORDAN og HVOR HURTIGT? Mad, sukker, alkohol, fordøjelse. Fedt på maven, stress, fordøjelse, immunforsvar, lykke

FLAD MAVE. HVORFOR, HVORDAN og HVOR HURTIGT? Mad, sukker, alkohol, fordøjelse. Fedt på maven, stress, fordøjelse, immunforsvar, lykke Birgitte Nymann 2011 02-11-2011 FLAD MAVE HVORFOR, HVORDAN og HVOR HURTIGT? Spis maven flad Mad, sukker, alkohol, fordøjelse Sov maven flad Fedt på maven, stress, fordøjelse, immunforsvar, lykke Afspænd

Læs mere

Fit living en vejledning til træning og kost

Fit living en vejledning til træning og kost Produkt Før træning (senest 2 timer før) Umiddelbart før træning Under træning Efter træning (restitution) Sund livsstil i hverdagen Inden 30 min. Op til 3 timer efter Økologisk kokosfibermel x x En kilde

Læs mere

Selvvurderet helbred et spørgeskema

Selvvurderet helbred et spørgeskema Green Network Selvvurderet helbred et spørgeskema Uddrag af Sundheds- og sygelighedsundersøgelsen 2005 - Statens Institut for Folkesundhed, august 2006 Juli 2010. Selvvurderet helbred Spørgeskema Generelt:

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor.

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor. Skolens kantine Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor. Derudover arbejder vi med sundheden, og vi tilbyder dagligt sunde alternativer. Du finder disse alternativer

Læs mere

SPØRGESKEMA OM TÆNDER OG TRIVSEL

SPØRGESKEMA OM TÆNDER OG TRIVSEL SPØRGESKEMA OM TÆNDER OG TRIVSEL Datoen i dag: / / dag måned år 1. Er du en dreng eller en pige? Dreng Pige 2. Hvornår blev du født? / / Alder dag måned år 3. Når du tænker på dine tænder eller din mund,

Læs mere

Gør sunde valg til gode vaner Vækstgruppeforløb med Green Network

Gør sunde valg til gode vaner Vækstgruppeforløb med Green Network Gør sunde valg til gode vaner Vækstgruppeforløb med Green Network Kost Rygning Alkohol Motion (Stress) KRAM(S) DI s sundhedsfremmekonference, oktober 2 Vattenfall A/S Gør sunde valg til gode vaner hvorfor?

Læs mere

E-bogen fra Stjernesund.dk

E-bogen fra Stjernesund.dk E-bogen fra Stjernesund.dk Find din genetiske arv og bliv stjernesund Skrevet af Martin Skanborg Hvad er stjernesundhed egentlig? Stjernesundhed bringer balance i krop og sind. Stjernesundhed er en dominerende

Læs mere

Fordøjelse. Søs Wollesen Læge

Fordøjelse. Søs Wollesen Læge Fordøjelse. Søs Wollesen Læge Du bliver hvad du spiser....nej du bliver hvad du fordøjer.. Fordøjelses-besvær Ca. 1,5 mio danskere har symptomer fra deres fordøjelsessystem i løbet af 1 år Mere end ½ mio.

Læs mere

Pjece til forældre og personale, når der skal laves kostpolitik i din institution. Kostpolitik i daginstitutioner

Pjece til forældre og personale, når der skal laves kostpolitik i din institution. Kostpolitik i daginstitutioner Pjece til forældre og personale, når der skal laves kostpolitik i din institution Kostpolitik i daginstitutioner Hvorfor en kostpolitik? Stevns kommune ønsker med en overordnet kostpolitik på før-skoleomådet

Læs mere

Forbrugerpanelet om oprindelsesmærkning på fødevarer

Forbrugerpanelet om oprindelsesmærkning på fødevarer Forbrugerpanelet om oprindelsesmærkning på fødevarer Den Europæiske forbrugerorganisation BEUC gennemførte i juli 2012 en undersøgelse af forbrugernes holdning mm. til oprindelsesmærkning i Østrig, Sverige,

Læs mere

fit tester: Ny fedtprocent på 21 dage Se, hvordan du kan få en ny fedtprocent på 21 dage

fit tester: Ny fedtprocent på 21 dage Se, hvordan du kan få en ny fedtprocent på 21 dage fit tester: Ny fedtprocent på 21 dage Se, hvordan du kan få en ny fedtprocent på 21 dage Af: Christina Bølling, foto: Anna Bogdanova og Peter Nørby UGE 1: Jeg er i chok, min fedtprocent er 28! Så er vi

Læs mere

GODE RÅD OM... sundhed på arbejdspladsen

GODE RÅD OM... sundhed på arbejdspladsen GODE RÅD OM... sundhed på arbejdspladsen indhold 3 Indledning 3 Virksomhedens fokus på sundhed 4 Kost og kantine 5 Motion og fysik 6 Sundhed som projekt i din virksomhed 7 Skatteforhold og arbejdsgiverbetalt

Læs mere

Sundhedspolitik for Sønderrisklubben.

Sundhedspolitik for Sønderrisklubben. Esbjerg d. 15. november 2011 Sundhedspolitik for Sønderrisklubben. Klubbens sundhedspolitik er udarbejdet på baggrund af: Esbjerg kommunes Sundhedspolitik. Politik for sundhedsfremme. Esbjerg kommunes

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

SKOVBØRNEHUSETS MAD & MÅLTIDSPOLITIK

SKOVBØRNEHUSETS MAD & MÅLTIDSPOLITIK SKOVBØRNEHUSETS MAD & MÅLTIDSPOLITIK FORORD Uden mad og drikke duer helten ikke, siger et gammelt ordsprog. Det skal faktisk tages helt bogstaveligt. Selv den dyreste bil kan ikke køre uden benzin og smøring

Læs mere

FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2015

FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2015 FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2015 Der er mange gode grunde til at dyrke sport i ens sommerferie. Dette dokument er en hjælp til alle jer der ønsker at være i så god en form som mulig, når vi mødes igen

Læs mere

rosacea Oplysninger om et voksenproblem

rosacea Oplysninger om et voksenproblem rosacea Oplysninger om et voksenproblem 1 RosaceA er den medicinske betegnelse for en række hudsymptomer som oftest forekommer hos personer Over 30 år. (ikke at forveksle med akne) Cirka Symptomerne på

Læs mere

Gode råd til en sundere hverdag

Gode råd til en sundere hverdag LOGO2TH_Lille_NEGrød Gode råd til en sundere hverdag Vægtstopperne - Behandling af børn og unge efter Holbæk-modellen Kære Forældre Det er vigtigt at dit barn oplever en god mæthedsfølelse og spiser sundt

Læs mere

De livsvigtige vitaminer og mineraler af John Buhl www.nomedica.dk

De livsvigtige vitaminer og mineraler af John Buhl www.nomedica.dk 5 Indholdsfortegnelse Forord 6 Indledninig 7 Lidt grundlæggende om vitaminer og mineraler 8 De enkelte vitaminer og mineraler 15 De fedtopløselige vitaminer (A, D, E og K) 16 A-vitamin 16 D-vitamin 19

Læs mere