Complete Balance FAQ's

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Complete Balance FAQ's"

Transkript

1 Complete Balance FAQ's

2 SP1: Hvad er det, der gør Complete Balance anderledes end de andre? A: Vore filosofi er simpel: Ingredienser af den bedste kvalitet = resultater af den bedste kvalitet. Derfor har vores måltidserstatninger følgende fantastiske egenskaber: 100% plantebaseret protein (risprotein isolat) Soyafri Glutenfri Lactosefri Lavt indhold af mættet fedt Ikke tilsat sukker (vi bruger Stevia naturligt sødemiddel i stedet) Stort fiberindhold Stort proteinindhold 26 vitaminer og mineraler Passende for veganere og vegetarianere Complete Balance er designet med henblik på at skabe en difference mellem dit kalorieindtag (hvis dit kalorieindtag er større end dit energiforbrug) og den anbefalede daglige mængde. Nikken Complete Balance hindbær Nikken Complete Balance vanilje Body By Vi - Vi Shape Herbalife - Formula 1 Amway - Positrim Cambridge Slim Fast Kalorier 225kcal 222kcal 233kcal 170kcal 172kcal 146kcal 230kcal Vitaminer & mineraler (fluor inklusive) 22 Tilført sukker Nej (Stevia naturligt sødemiddel) Nej (Stevia naturligt sødemiddel) Nej (Sucralose kunstigt sødemiddel) JA JA Nej (Aspartam kunstigt sødemiddel) Soya NEJ NEJ JA JA JA JA JA Protein 15,3gr. 15,2gr. 21gr. 17gr. 7gr. 14,1gr. 14gr. Fedt 3,5gr. 3,5gr. 7,5gr. 1gr. 4gr. 2,9gr. 2,5gr. Mættet fedt 0,3gr. 0,3gr. 4,15gr. 0gr. 0,67gr. 0,7gr. 0,4gr. Kulhydrater 29,1gr. 28,8gr. 22gr. 25gr. 27gr. 14,4gr. 35gr. Sukker 25,3gr. 25,4gr. 13gr. 21gr. 24gr. 12,8gr. 30gr. Fibre 6,8gr. 6,6gr. 5gr. 3gr. 3gr. 3,3gr. 4gr. Natrium (mg.) 217mg. 217mg. 200mg. 238g. 160mg. 500mg. 240mg. JA

3 "Opgivelserne i ovenstående ernæringstabel er gennemsnitlige tal (bortset fra nøjagtige tal for Complete Balance ), og de er de korrekte på tidspunktet for offentliggørelsen." *En note om sukkerindholdet i Complete Balance : Under den proces, hvor naturligt sukker bliver omdannet til kunstige sødemidler, bliver den kemiske sammensætning ændret. Det betyder, at din krop ikke kan omsætte det godt nok. Selv om Complete Balance indeholder mere sukker end andre mærker, så hævder McNeil Nutritionals (som producerer Splenda kunstige sødemidler), at eftersom kroppen ikke kan nedbryde kunstige sødemidler, så har de ikke nogen kaloriemæssig værdi. Palatinose (Isomaltulose) regnes som et sukker, og det er derfor, det har fået tilskrevet kaloriemæssig værdi og sukkerindhold i tabellerne. Det er et lav-gi, langsomt frigivet kulhydrat, der hjælper med til at regulere blodsukkerniveauet og dermed til at holde et konstant energiniveau. SP2: Hvilke ingredienser er der i Complete Balance? A: Nedenfor er en liste over ingredienserne: Ingredienser Isomaltulose Risprotein-isolat Cikorierodfibre Solsikkeoliepulver Tricalciumcitrat Kaliumfosfat Trikaliummonofosphatcitrat Hørfrøpulver Vanillearoma Fortykningsmiddel (carboxymethylcellulose) Natriumklorid Trinatriumcitrat Magnesiumoxid Stevia Ascorbinsyre Menaquinon-7 Zinkgluconat Ferrofumarat Dl-alfa-tocopherylacetat Mangangluconat Niacinamid Retinylacetat Egenskaber Langsomt frigivet, lav-gi kulhydrat Proteinkilde Fiberkilde Giver oliesyre Sødemiddel Giver vitamin C Giver K2-7-vitaminer Kilde til E-vitaminer Kilde til vitamin B3 Giver A-vitaminer

4 Kobbergluconat Calcium D-pantothenat D-Biotin Folinsyre Cholecalciferol Pyridoxin-hydrochlorid Riboflavin 5-fosfat Thiamin-hydroklorid Krompicolinat Cyanocobalamin Kaliumiodid Natriummolybdat Kilde til B5-vitaminer Kilde til vitamin D3 Kilde til B6-vitaminer Kilde til B2-vitaminer Kilde til B1-vitaminer Kilde til B12-vitaminer Natriumselenit SP3: Kan jeg erstatte alle mine måltider med Complete Balance for at tabe mig hurtigere? A: Nej, vi anbefaler ikke, at du erstatter alle dine daglige måltider med Complete Balance. Du har brug for friske måltider i din daglige kost. Det giver afveksling og er med til at sikre, at din daglige kost er afbalanceret. SP4: Hvis jeg stopper med at bruge Complete Balance vil jeg så tage det på, som jeg tabte? A: Hvis du er tilfreds med dine resultater på vægttabsprogrammet, så foreslår vi, at du holder dig til vedligeholdelsesprogrammet et par uger for at hjælpe med at introducere et andet frisk dagsmåltid. Du kan bruge Complete Balance løbende til at understøtte din travle livsstil. SP5: Hvad nu hvis jeg er sulten, når jeg bruger Complete Balance? A: De første par dage kan være en justering til din nye rutine, men kig på den fulde madplan og på vores snackforslag. De kan hjælpe dig med at træffe de rette valg. SP6: Kan en diabetiker bruge Complete Balance? A: Ja, de kan, så længe de rådfører sig med deres læge først for at sikre, at der ikke er nogle kontraindikationer i forhold til deres medicinering. Komplet Balance er ikke tilsat raffineret sukker. Når man skifter spisevaner, kan det resultere i ustabilt blodsukker i et par timer, mens kroppen tilpasser sig kosten, men sørg for at have nogle snacks fra snacklisten ved hånden. SP7: Skal jeg konsultere en læge, før jeg starter på et af Complete Balance - programmerne?

5 A: Det er klogt at konsultere en læge, før man foretager større skift i kost- eller motionsmønstre. Hvis du lider af en fysisk eller en psykisk sygdom, så tilråder vi kraftigt, at du får medicinsk rådgivning, før du begynder på programmet. SP8: Hvorfor skal jeg holde pause mellem Complete Balance -shakes og -måltider A: For at holde blodsukkeret stabilt. SP9: Hvordan mikser jeg en Complete Balance -shake? A: Dette er den enkleste (og reneste) måde at blande en grundlæggende shake uden at anvende en shaker: For at blande en shake med 250 af vand, kokosvand, mandelmælk, havre- eller rismælk. Husk: Hvis du blander Complete Balance med andet end vand, vil det øge dit kalorieindtag. Put ml. vand eller mælk i et glas. Tilsæt indholdet af en shakepose. Rør kraftigt med en ske i et par sekunder for at opnå en tyk, dejagtig konsistens. Tilsæt resterende vand eller mælk lidt ad gangen under omrøring, indtil al mælken eller vandet er tilsat. Shaken har nu en tyndere konsistens og er klar til at drikke. Hvis shaken henstår i nogle få minutter, vil den få en smule tykkere konsistens. SP10: Kan jeg tilføje andet til Complete Balance -shakes? A: Ja, det kan du godt, hvis du er på vedligeholdelses- eller tage på-programmet. For de bedste resultater i slankeprogrammet anbefaler vi, at man kun blander shaken med Pi Mag-vand, kokosvand, mandelmælk, havre- eller rismælk. Hvis du vil, kan du tilsætte is. SP11: Kan jeg blande Complete Balance -shakes forud? A: Ja, det kan du godt, men da engangsposerne er så nemme at anvende, anbefaler vi, at man tidligst blander dem 5 minutter før indtagelsen. Hvis du mikser et forråd til en længere rejse, så anbefaler vi, at du opbevarer dem i termoboks for at holde dem kølige.

6 SP12: Kan jeg tilføje andet til Complete Balance -shakes? A: Ja du kan. Alle Nikken-supplementer går godt sammen. SP13: Kan jeg blande vanilje- og blåbærsmagen? A: Ja du kan. Hvis du synes, at de tørrede blåbær er for kraftige, så kan du blande en halv blåbærshake med en halv vaniljeshake. SP14: Hvad sker der, hvis der går nogle dage, hvor jeg ikke kan holde mig til Complete Balance -programmet? A: Hvis du glipper nogle dage, så skal du bare fortsætte med Complete Balance - programmet bagefter. Hvis du planlægger en pause på 3-4 dage, så brug Nikkens "The Perfect Ten"-kostråd (se hjemmesiden) til at hjælpe dig ind på sporet igen. SP15: Skal jeg drikke en masse vand til Complete Balance? A: Rigelig væskeindtag hjælper med at holde energien oppe. Prøv at drikke vores Pi Magvand mellem måltiderne. Det vil give dig mæthedsfølelse, for vand virker som naturlig sultundertrykker. Du skal imidlertid ikke indtage mere end 2 liter dagligt, med mindre du motionerer. Sp16: Hvad kan jeg ellers drikke? Te, kaffe, alkohol, sukkerholdige drikkevarer? A: For de bedste resultater anbefaler vi, at du holder alkohol, koffeinholdige drikke og drikke med meget sukker og kunstigt sødede drikkevarer ude af diæten. Drik hellere Pi Magvand, urtete, juice af naturlige frugter og kokosvand. Sp17: Kan alle bruge Complete Balance? A: Complete Balance er til alle over 12 år. Det kan forekomme, at folk har en sundhedsmæssig tilstand, der forhindrer dem i at bruge Complete Balance, men de kan måske følge "The Perfect Ten", dvs. Nikken-ernæringsmæssige principper og - kostplanmuligheder med andre Nikken-kosttilskud. Sp18: Hvorfor taber jeg mig langsommere end før? A: Alle taber sig i forskellige tempi. Hvis du taber dig langsommere, så prøv at revurdere dine vaner med hensyn til spisning, motion og snacks. Tag også hormonel aktivitet, sygdom, stress og søvnmønster i betragtning. Revurder dine SMART-mål for at finde motivation og find en partner, der kan hjælpe dig med at holde dig inden for rutinerne. Studer nogle af succeshistorierne på vores vidnesbyrdssektion. SP19: Er Complete Balance i overensstemmelse med EU-retningslinjerne? A: Ja, Complete Balance lever op til alle EU-vedtægter for måltidserstatninger.

7 Sp20: Passer Complete Balance til min religiøse tro? A: Complete Balance er vegansk og uden koffein, hvede, mælkeprodukter, gluten og soja. Det er imidlertid ikke et kosher-certificeret produkt. Sp21: Kan jeg skifte mellem de tre Complete Balance -programmer? A: Ja du kan. Vedligeholdelsesprogrammet kan bruges til at justere vægttabs- og vægtforøgningsprogrammerne. Sp22: Hvad betyder "sidste anvendelses"-datoerne? Kan jeg bruge shakesne efter "sidste anvendelses"-datoerne? A: Du kan se "sidste anvendelses"-datoerne på hovedpakken. De vil skifte fra pakke til pakke afhængigt af produktionsnummeret. Vi kan ikke anbefale, at du bruger shakesne, hvis de har passeret sidste anvendelses"-datoerne. Sp23: Er der nogle bivirkninger? A: Der er ikke registreret nogle alvorlige bivirkninger for Complete Balance, men du kan opleve visse bivirkninger midlertidigt: Hovedpine Dårlig ånde Kvalme Luft i maven eller forstoppelse Hormonelle ændringer Kuldefølelse De bliver alle forklaret nedenfor: Hovedpine: Kan opstå bare ved at droppe koffein, sukker, kunstige ingredienser, alkohol og lignende fra din diæt. Det kan hjælpe på hovedpinen at drikke mere vand. Dårlig ånde: fedtforbrændingsprocessen (ketosis) frigør en type acetone (det kan give en metallisk smag i munden). Det bliver bedre, når dit system har vænnet sig til kostændringen og shake-tilskuddet. Du kan altid tygge på friske urter som mynte, rosmarin og lavendel. Luft i maven eller forstoppelse: Det kan skyldes, at dit fordøjelsessystem ikke er vænnet til den høje koncentration af vitaminer og mineraler i måltidserstatningen. Skær shakesne ned til halv størrelse i nogle få dage og begynd så gradvis at gøre dem større. Forstoppelse: Toiletvanerne kan ændre sig, når du ændrer mængde og sammensætning af den mad, du indtager. Sørg for at drikke rigeligt med vand, så skulle det normalisere sig i løbet af et par dage.

8 Hormonelle forandringer: Kvinders hormonbalance kan ændre sig, når de taber vægt. Der kan forekomme ændringer i din menstruation med hensyn til rytme, varighed eller hyppighed. Overvåg din menstruationscyklus, og hvis der opstår problemer i mere end ni dage, så skal du gå til læge. Kuldefølelse: Dette er naturligt, når man er på en diæt med lille kalorieindhold, men du kan få mere gang i blodcirkulationen, hvis du dyrker mere motion. Sp24: Kan jeg bruge Complete Balance, hvis jeg er gravid? A: Vi anbefaler ikke at Complete Balance som slankemiddel for gravide, men med samtykke fra din læge kan du bruge shakes som supplement til dine sædvanlige konventionelle måltider. Sp25: Kan jeg bruge Complete Balance, hvis jeg ammer? A: Nej, vi anbefaler ikke brug af Complete Balance til ammende. Sp26: Jeg er cøliaker. Kan jeg bruge Complete Balance -shakes? A: Ja, det kan du godt. De er glutenfri. SP28: Jeg kan ikke tåle laktose. Kan jeg bruge Complete Balance -shakes? A: Ja, det kan du godt. De er laktosefri. SP28: Indeholder Complete Balance animalske produkter eller biprodukter? A: Nej, det er vegansk. Sp29: Kan mit barn bruge Complete Balance -programmet? A: Vi anbefaler, at Complete Shakes bruges af børn over 12, men alle aldre kan bruge Nikkens "The Perfect Ten"-ernæringsmæssige principper og opskrifter. Sp30: Er der kendskab til, at Complete Balance kan påvirke visse former for medicinering? A: Vi har ikke endnu kendskab til skadelige reaktioner mellem medicineringer og Complete Balance. Hvis du får medicin, så forhør dig hos lægen, før du starter på Complete Balance. SP31: Findes der fysiske tilstande, hvor man skal undgå Complete Balance -shakes og - program?

9 A: Forhør dig hos din læge, før du starter på Complete Balance, hvis du har et alvorligt fysisk problem, herunder, men ikke begrænset til, kræft, hjertesygdomme, diabetes og for højt blodtryk. SP32: Er der nogle af Complete Balance -ingredienserne, der overstiger anbefalet daglig dosis? A: Nej, de holder sig alle inden for de fastsatte retningslinjer. Sp33: Forarbejder den virksomhed, der fabrikerer Complete Balance, nødder på det samme udstyr? A: Ja. Ganske vist bliver alle maskiner renset professionelt, før Complete Balance - produktionen, men det bliver stadigt fabrikeret på en fabrik, der forarbejder nødder. Sp34: Kan man anvende Complete Balance, når man er i behandling for kræft? A: Hvis du er i behandling for kræft, så rådspørg din læge, før du begynder på Complete Balance. Vi anbefaler ikke brug af Complete Balance som slankemiddel, hvis man er i behandling for kræft. Sp35: Er der en øvre grænse for, hvor mange Complete Balance -shakes jeg kan indtage under vægtforøgnings- body buildingsprogrammet? A: Vi anbefaler, at du højst indtager 3 shakes dagligt, og at du ikke indtager 3 shakes dagligt i mere end en 30-dages periode.

10 Ansvarsfraskrivelse: Disse redegørelser er ikke blevet gennemgået af the Food Standards Agency. Dette produkt er ikke beregnet til diagnoser, behandling, helbredelse eller forebyggelse af nogen sygdom. Du skal konsultere din læge, før du begynder på et hvilket som helst kost- eller vægttabsprogram og spørge, om det program, du har valgt, er egnet for dig.

Figuactiv. Figuactiv Shakes. (Kosttilskud, udviklet i henhold til gældende Bekendtgørelsen, 786 om slankekostprodukter)

Figuactiv. Figuactiv Shakes. (Kosttilskud, udviklet i henhold til gældende Bekendtgørelsen, 786 om slankekostprodukter) Figuactiv (Kosttilskud, udviklet i henhold til gældende Bekendtgørelsen, 786 om slankekostprodukter) Ernæring og nydelse Når du ønsker at tabe dig målrettet, skal to af de daglige måltider normalt erstattes

Læs mere

-Mange foretrækker en iskold shake, brug da så kold mælk som mulig, eller sæt den færdige blanding i fryseren i 3-5 min.

-Mange foretrækker en iskold shake, brug da så kold mælk som mulig, eller sæt den færdige blanding i fryseren i 3-5 min. Milkshake NOKA Milkshakes NOKA Milkshake giver dig det overskud, som du behøver for at leve et aktivt liv, mens du slanker dig. Med den rette mængde og sammensætning af næringsstoffer, Bl.a. Thiamin, Riboflavin,

Læs mere

ERNÆRING. www.almirall.com. Solutions with you in mind

ERNÆRING. www.almirall.com. Solutions with you in mind ERNÆRING www.almirall.com Solutions with you in mind GENERELLE RÅD OM MOTION RÅDGIVNING OMKRING ERNÆRING FOR PATIENTER MED MS Det er ikke videnskabeligt bevist, at det at følge en speciel diæt hjælper

Læs mere

Endometriose og mave-tarmproblemer

Endometriose og mave-tarmproblemer Endometriose og mave-tarmproblemer Mange kvinder med endometriose oplever mave-tarmproblemer af den ene eller den anden slags, herunder udfordringer omkring toiletbesøg. Årsagerne til disse problemer kan

Læs mere

VitaMeal -Roasted Maize & Soya Bean Porridge-

VitaMeal -Roasted Maize & Soya Bean Porridge- VitaMeal -Roasted Maize & Soya Bean Porridge- "Vores mission har helt fra starten været at arbejde i den gode sags tjeneste rundt om i verden. Initiativet Nourish the Children giver os mulighed for at

Læs mere

Og deres resultater er ikke til at tage fejl af; 122 kilo tabte de 6 deltagere på 16 uger.

Og deres resultater er ikke til at tage fejl af; 122 kilo tabte de 6 deltagere på 16 uger. 4 kvinder og 2 mænd har gennemført Lev Livet kuren til punkt og prikke og du kunne følge dem i efterårssæsonen 2013 i livsstilsprogrammet; Lev Livet på TV2 Øst. Og deres resultater er ikke til at tage

Læs mere

Bakterier i maden. Hvor mange bakterier kan en enkelt bakterie blive til i løbet af seks timer ved 37 grader? a 100 b 1000 c 1.000.

Bakterier i maden. Hvor mange bakterier kan en enkelt bakterie blive til i løbet af seks timer ved 37 grader? a 100 b 1000 c 1.000. www.madklassen.dk Bakterier i maden Hvor mange bakterier kan en enkelt bakterie blive til i løbet af seks timer ved 37 grader? a 100 b 1000 c 1.000.000 X Bakterier i maden Hvordan undgår du at blive syg

Læs mere

Spis dig sund, slank og stærk

Spis dig sund, slank og stærk Spis dig sund, slank og stærk Find den rette balance i kosten, uden at forsage alt det usunde. Test dig selv, og se hvilken mad, der passer til dig Af Krisztina Maria, februar 2013 03 Spis dig sund, slank

Læs mere

Fit living en vejledning til træning og kost

Fit living en vejledning til træning og kost Produkt Før træning (senest 2 timer før) Umiddelbart før træning Under træning Efter træning (restitution) Sund livsstil i hverdagen Inden 30 min. Op til 3 timer efter Økologisk kokosfibermel x x En kilde

Læs mere

Ernæringen du behøver Smagen du vil ha

Ernæringen du behøver Smagen du vil ha Ernæringen du behøver Smagen du vil ha Ernæringsdrikke og ernæringscremer Vi præsenterer Fresubin er en række ernæringsprodukter til dig, der har brug for tilskud af energi og protein. De smager godt og

Læs mere

Mette Borre Klinisk diætist Medicinsk afdeling V Aarhus Universitetshospital

Mette Borre Klinisk diætist Medicinsk afdeling V Aarhus Universitetshospital Mette Borre Klinisk diætist Medicinsk afdeling V Aarhus Universitetshospital Undersøgelse blandt 1800 patienter i 02 viste, at mange ikke havde viden om ernæring ved kræftsygdom og behandling Man ønskede

Læs mere

ERNÆRINGSPRODUKTER. Ernæringen du behøver Smagen du vil ha

ERNÆRINGSPRODUKTER. Ernæringen du behøver Smagen du vil ha ERNÆRINGSPRODUKTER Ernæringen du behøver Smagen du vil ha Vi præsenterer Fresubin er en række ernæringsprodukter til dig, der har brug for tilskud af energi og protein. De smager godt, og kombineret med

Læs mere

Daglig motion og normalvægt Begræns madmængde

Daglig motion og normalvægt Begræns madmængde Spis mindst fra toppen Toppen består af kød, fisk og æg mad, som er rig på proteiner. Flyttet til toppen de "hurtige" kulhydrater - ris, pasta, kartofler, hvidt brød & mælkeprodukter Spis noget fra midten

Læs mere

02b STOMI INFO. Spis godt Lev godt KOLOSTOMI

02b STOMI INFO. Spis godt Lev godt KOLOSTOMI 02b STOMI INFO Spis godt Lev godt KOLOSTOMI Gode råd til dig som har en kolostomi Alle mennesker har forskellige behov, uanset om du har en stomi eller ej. De råd der er indeholdt i denne brochure er en

Læs mere

Nutridrink Compact Protein

Nutridrink Compact Protein Mere protein, mindre volumen Nyhed Compact Supplerende ernæringsdrik Compact er et levnedsmiddel til særlige medicinske formål til ernæringsmæssig Det er et højt energi og højt protein ernæringstilskud.

Læs mere

2 år efter overvægtskirurgi

2 år efter overvægtskirurgi 2 år efter overvægtskirurgi Typiske problemstillinger Utryghed omkring komplikationer Hvad kan jeg forvente af fremtiden? Risiko for gensyn med gamle vaner og vægtøgning Risiko for mangel på næringsstoffer

Læs mere

Nutrison Protein Plus Multi Fibre

Nutrison Protein Plus Multi Fibre Nutrison Protein Plus Multi Fibre Fuldgyldig sondeernæring tilsat kostfibre (MF6 Multi Fibre Blanding) til patienter med et øget proteinbehov. Indeholder DHA/EPA. Glutenfri og laktosefattig. 500 ml og

Læs mere

TR90 M-Barer & M-Shakes

TR90 M-Barer & M-Shakes TR90 M-Barer & M-Shakes Vælg den, der passer bedst til dig! POSITIONERING Vi lever i en verden, hvor tid er penge. Med familieliv, arbejde, sociale begivenheder og ærinder, kan det være svært at finde

Læs mere

Patientvejledning. Graviditet efter gastric bypass

Patientvejledning. Graviditet efter gastric bypass Patientvejledning Graviditet efter gastric bypass Overvægtsoperation er ingen hindring for, at du kan blive gravid. Tværtimod vil muligheden for at opnå graviditet bedres efter et stort vægttab. Det er

Læs mere

Lektion 6 Opsummering af Måltider

Lektion 6 Opsummering af Måltider Lektion 6 Opsummering af Måltider I denne uge opsummerer vi på Måltider Uge 1 Måltidsmønster Uge 3 Frokost & aftensmad Uge 5 Væske Uge 7 Energi (kcal/kj) Uge 9 Energiindtag: Kulhydrater Uge 11 Opsummering:

Læs mere

Patientinformation. Kostråd. til hæmodialysepatienter

Patientinformation. Kostråd. til hæmodialysepatienter Patientinformation Kostråd til hæmodialysepatienter Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Afdeling Indledning Kosten er en vigtig del af behandlingen, når man er hæmodialysepatient Sammen med selve dialysen,

Læs mere

Hvad er Slendier pasta?

Hvad er Slendier pasta? Hvad er Slendier pasta? Slendier pasta er lavet af konjac. Konjac planten (Amorphophallus konjac) vokser bl.a. i Kina og er en stor plante med lilla/røde blomster. Roden indeholder glucomannaner og bruges

Læs mere

NATURLIGT HENSIGSTMÆSSIGT

NATURLIGT HENSIGSTMÆSSIGT Lavt kulhydratindhold Uden hvede, majs, soja og gluten NATURLIGT HENSIGSTMÆSSIGT SAMMENSAT Naturlig hensigtsmæssig føde har et højt indhold af frisk kød eller fisk, som kopierer det, som hunde og katte

Læs mere

FLAD MAVE. HVORFOR, HVORDAN og HVOR HURTIGT? Mad, sukker, alkohol, fordøjelse. Fedt på maven, stress, fordøjelse, immunforsvar, lykke

FLAD MAVE. HVORFOR, HVORDAN og HVOR HURTIGT? Mad, sukker, alkohol, fordøjelse. Fedt på maven, stress, fordøjelse, immunforsvar, lykke Birgitte Nymann 2011 02-11-2011 FLAD MAVE HVORFOR, HVORDAN og HVOR HURTIGT? Spis maven flad Mad, sukker, alkohol, fordøjelse Sov maven flad Fedt på maven, stress, fordøjelse, immunforsvar, lykke Afspænd

Læs mere

02b KOLOSTOMI STOMI INFO. Spis godt Lev godt

02b KOLOSTOMI STOMI INFO. Spis godt Lev godt 02b KOLOSTOMI STOMI INFO Spis godt Lev godt Gode råd til dig som har en kolostomi Alle mennesker har forskellige behov, uanset om du har en stomi eller ej. De råd der er indeholdt i denne brochure er en

Læs mere

grunde til at din træning ikke slanker

grunde til at din træning ikke slanker 11 grunde til at din træning ikke slanker Du okser rundt i fitnesscentret i håbet om, at kiloene vil rasle af. Men når du så er klar til at høste frugten af din indsats og stiger op på vægten, er der absolut

Læs mere

Vitaminer og mineraler

Vitaminer og mineraler Vitaminer og mineraler VITAMINER OG MINERALER Vitaminer og mineraler er nødvendige for at holde alle kroppens funktioner i gang. Mangel på blot et enkelt vitamin eller mineral kan bringe kroppen ud af

Læs mere

Tid %l sundhed sundhed %l %den. Senium, Thisted Tirsdag den 26.august 2014 02/09/14

Tid %l sundhed sundhed %l %den. Senium, Thisted Tirsdag den 26.august 2014 02/09/14 Senium, Thisted Tirsdag den 26.august 2014 Tid %l sundhed sundhed %l %den Kostvejleder og zoneterapeut Bente Brudsgård, Jelling www.brudsgaard.dk Tlf. 4098 3882 1 Vand Drik rigeligt med vand 2-3 liter

Læs mere

Dag 2 Væske - dit helbred

Dag 2 Væske - dit helbred Velkommen til Herbal Centers vægttabskursus Dag 2 Væske - dit helbred Her får du et spørgsmål, som du har hørt mange gange før: "Hvor mange glas vand drikker du om dagen?" To, tre, fire - eller flere?

Læs mere

Fordøjelse. Søs Wollesen Læge

Fordøjelse. Søs Wollesen Læge Fordøjelse. Søs Wollesen Læge Du bliver hvad du spiser....nej du bliver hvad du fordøjer.. Fordøjelses-besvær Ca. 1,5 mio danskere har symptomer fra deres fordøjelsessystem i løbet af 1 år Mere end ½ mio.

Læs mere

Ernæring for atletikudøvere. Foredrag FIF 4/3 2008

Ernæring for atletikudøvere. Foredrag FIF 4/3 2008 Ernæring for atletikudøvere Foredrag FIF 4/3 2008 Kasper Hansen Kasper Hansen 16 år i BAC Professions bachelor i ernæring og sundhed Speciale: Atletikudøvere og ernæring Tro på mig Sandt eller falsk Hvis

Læs mere

Mad og motion. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk Mad og motion. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Mad. Oversæt til eget sprog - forklar

Mad og motion. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk Mad og motion. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Mad. Oversæt til eget sprog - forklar ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk Mad og motion Her kan du lære danske ord om mad, motion og sundhed. Du kan også få viden om, hvad du kan gøre

Læs mere

Mad og motion. Sundhedsdansk. NYE ORD Mad

Mad og motion. Sundhedsdansk. NYE ORD Mad Sundhedsdansk Mad og motion Her kan du lære danske ord om mad, motion og sundhed. Du kan også få viden om, hvad du kan gøre for at leve sundt. NYE ORD Mad Skriv det rigtige ord under billederne. frugt

Læs mere

Information til forældre om konsultationsforløbet for børn med overvægt

Information til forældre om konsultationsforløbet for børn med overvægt Information til forældre om konsultationsforløbet for børn med overvægt Forældrenes rolle: I børnelægeklinikken vil vi give jer råd, vejledning, sparring, opbakning og opmuntring samt en konkret kostplan.

Læs mere

LIVSSTILS HOLD FORÅR 2013.

LIVSSTILS HOLD FORÅR 2013. LIVSSTILS HOLD FORÅR 2013. Hurtigt optagelige kulhydrater = De hvide djævle Der især sætter sig på maven - Hvide ris - Hvidt brød - Pasta - Sodavand, saftevand, juice + (øl, vin.spiritus) - Brød med stort

Læs mere

Hvordan kommer jeg i gang med et varigt vægttab og godt igennem julen? Randers Kommune

Hvordan kommer jeg i gang med et varigt vægttab og godt igennem julen? Randers Kommune Hvordan kommer jeg i gang med et varigt vægttab og godt Randers Kommune Del 1 Ernæringsteori Vægttab, måltider og mæthed Hjælp til sundere indkøb Hvordan kommer jeg så i gang? Pause 2 Ernæringsteori Almindelig

Læs mere

Opgave. 1. Hvad er kendetegnende for chaufførjobbet?

Opgave. 1. Hvad er kendetegnende for chaufførjobbet? Opgave 1. Hvad er kendetegnende for chaufførjobbet? 1. man bliver meget sund af jobbet 2. man spiser ofte meget usundt og er i risiko for stress 3. man taber sig hurtigt i vægt 4. man lever lige så sundt

Læs mere

7 DAGES JUICECHALLENGE for begyndere..

7 DAGES JUICECHALLENGE for begyndere.. 7 DAGES JUICECHALLENGE for begyndere.. TIL SPORTSFOLK, SKØNHEDER, VITAMINHUNGRENDE, LÆKKERTØRSTIGE, MÆND, KVINDER OG BØRN! Ønsker du at optimere din energi, din vitalitet og booste dit immunforsvar på

Læs mere

02c STOMI INFO. Spis godt Lev godt ILEOSTOMI

02c STOMI INFO. Spis godt Lev godt ILEOSTOMI 02c STOMI INFO Spis godt Lev godt ILEOSTOMI Gode råd til dig som har en ileostomi Alle mennesker har forskellige behov, uanset om du har en stomi eller ej. De råd, der er indeholdt i denne brochure er

Læs mere

Labrador retriever www.royalcanin.dk

Labrador retriever www.royalcanin.dk Det skræddersyede ernæringsprogram til Labrador retriever www.royalcanin.dk En virkelig charmerende og meget livlig hund Den utrættelige Labrador retriever er fuld af energi. Den elsker at svømme eller

Læs mere

VITAMINER OG MINERALER

VITAMINER OG MINERALER Vitaminer og mineraler er nødvendige for at holde alle kroppens funktioner i gang. Mangel på blot et enkelt vitamin eller mineral kan bringe kroppen ud af balance. Langt de fleste danskere får tilstrækkeligt

Læs mere

Kostpolitik i Dagmargården

Kostpolitik i Dagmargården Kostpolitik i Dagmargården Dagmargårdens kostpolitik er baseret på de 8 kostråd. De 8 kostråd De 8 kostråd er hverdagens huskeråd til en sund balance mellem mad og fysisk aktivitet. Lever du efter kostrådene,

Læs mere

De livsvigtige vitaminer og mineraler af John Buhl www.nomedica.dk

De livsvigtige vitaminer og mineraler af John Buhl www.nomedica.dk 5 Indholdsfortegnelse Forord 6 Indledninig 7 Lidt grundlæggende om vitaminer og mineraler 8 De enkelte vitaminer og mineraler 15 De fedtopløselige vitaminer (A, D, E og K) 16 A-vitamin 16 D-vitamin 19

Læs mere

Varedeklarationer. Og lightprodukter

Varedeklarationer. Og lightprodukter Varedeklarationer Og lightprodukter Varedeklarationer skal være anført på varen eller på en vedhæftet etiket skal indeholde mængdeangivelse af ingredienser varebetegnelse ingrediensliste Varedeklarationer

Læs mere

Hvorfor overvægt. Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job. Elevator i stedet for trapper. Bussen i stedet for cyklen

Hvorfor overvægt. Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job. Elevator i stedet for trapper. Bussen i stedet for cyklen Hvorfor overvægt Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job Elevator i stedet for trapper Bussen i stedet for cyklen Pizza, Fast food i stedet for sund mad Færdiglavet mad i stedet for hjemmelavet

Læs mere

Type 1 diabetes patientinformation

Type 1 diabetes patientinformation patientinformation Side 2 Introduktion er en kronisk sygdom, der opstår ved, at kroppen danner antistoffer mod de celler i bugspytkirtlen, som producerer insulin. Årsagen til type 1 diabetes er endnu ikke

Læs mere

Guide Find din vej i der kostjunglen Ud af comfortzonen med Krisztina Maria

Guide Find din vej i der kostjunglen Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Foto: Scanpix Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 10 sider Find din vej i kostjunglen Ud af comfortzonen med Krisztina Maria FIND VEJ I KOSTJUNGLEN INDHOLD: Find vej i kostjunglen...4

Læs mere

Diabetesmedicin. selv gøre, og hvad skal du være opmærksom på?

Diabetesmedicin. selv gøre, og hvad skal du være opmærksom på? Diabetesmedicin Denne brochure handler om medicin til type 2-diabetes. Hvordan får du den bedste effekt af din medicin? Hvilke bivirkninger kan den have? Hvad kan du selv gøre, og hvad skal du være opmærksom

Læs mere

Energien du behøver Smagen du vil ha

Energien du behøver Smagen du vil ha Energien du behøver Smagen du vil ha Fuldgyldig Mælkebaseret Fresubin energy DRINK Fresubin energy fibre DRINK Disse ernæringsdrikke er fuldgyldige. Det betyder, at de er særdeles egnet, hvis den normale

Læs mere

Comwell Care Foods. - konceptet bag. Sundhed er ikke alt, men uden sundhed er alt intet. Arthur Schopenhauer, tysk forsker og filosof. comwell.

Comwell Care Foods. - konceptet bag. Sundhed er ikke alt, men uden sundhed er alt intet. Arthur Schopenhauer, tysk forsker og filosof. comwell. Comwell Care Foods - konceptet bag Sundhed er ikke alt, men uden sundhed er alt intet. Arthur Schopenhauer, tysk forsker og filosof comwell.dk Hvad er det? Med Comwell Care Foods gør vi det nemmere for

Læs mere

BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE?

BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE? FYSISK SUNDHED JANUAR 2010 BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE? Selv blandt danske forskere inden for folkesundhed kan der være forskellige holdninger til sundhed. Denne artikel er fremkommet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indledning side 2. Forbrænding og stofskifte side 2-5

Indholdsfortegnelse. Indledning side 2. Forbrænding og stofskifte side 2-5 Indholdsfortegnelse Indledning side 2 Forbrænding og stofskifte side 2-5 Husk Morgenmad side 6-7 Let og lækkert brød og boller side 8-23 Morgenmad på den proteinrige måde. side 24-31 Middagsretter der

Læs mere

JVi. Ofte Stillede Spørgsmål PRODUKTINDEKS

JVi. Ofte Stillede Spørgsmål PRODUKTINDEKS JVi Ofte Stillede Spørgsmål PRODUKTINDEKS 1. Hvad er JVi? 2. Hvorfor bør jeg tage 120 ml JVi? 3. Kan jeg tage JVi med andre Nu Skin-produkter? 4. Er JVi et scannergodkendt produkt? 5. Gælder tilfredshedsgarantien

Læs mere

Diætisten - Din hjælp til et sundere liv

Diætisten - Din hjælp til et sundere liv Diætisten - Din hjælp til et sundere liv Udgivet af Foreningen af Kliniske Diætister Redaktion: Lisa Bolting Heidi Dreist Pia Houmøller Udarbejdelse: PRspektiv Layout og design: ekvator ApS Fotos: GettyImages

Læs mere

Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt. Enkle råd om at holde vægten oppe

Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt. Enkle råd om at holde vægten oppe Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt Enkle råd om at holde vægten oppe 2 Indholdsfortegnelse Side KOL og vægttab 3 Hvilken betydning har energi? 4 Hvilken betydning har protein? 5 Derfor er behovet

Læs mere

Værd at vide om. kosttilskud

Værd at vide om. kosttilskud Værd at vide om kosttilskud Indhold Hvad er et kosttilskud? Er kosttilskud nødvendigt? Kan mit kosttilskud være forurenet og hvordan kan jeg sikre mig? Hvilke kosttilskud er typisk forurenet? Hvis ansvar

Læs mere

TYPE 2 DIABETES OG GRAVIDITET

TYPE 2 DIABETES OG GRAVIDITET TYPE 2 DIABETES OG GRAVIDITET Type 2 diabetes og graviditet Type 2 diabetes er en permanent sygdom, der påvirker den måde, kroppen omdanner mad til energi. Når du spiser, omdanner kroppen maden til et

Læs mere

Kostpolitik Børnehuset Petra

Kostpolitik Børnehuset Petra Kostpolitik Børnehuset Petra Denne kostpolitik er udarbejdet af personalet og godkendt af forældrebestyrelsen. Vi håber, at kostpolitikken vil være til gavn og inspiration. 1 I samarbejde med bestyrelsen

Læs mere

1. Hvor mange gange skal du smage på en fødevare, for at vide om du kan lide den? A: 1 gang B: 5 gange C: Mere end 15 gange

1. Hvor mange gange skal du smage på en fødevare, for at vide om du kan lide den? A: 1 gang B: 5 gange C: Mere end 15 gange Alle spørgsmål samlet Spørgsmål til ernæring 1. Hvor mange gange skal du smage på en fødevare, for at vide om du kan lide den? A: 1 gang B: 5 gange C: Mere end 15 gange 2. Er det sundt at spise æg? A:

Læs mere

Hvor meget energi har jeg brug for?

Hvor meget energi har jeg brug for? Hvor meget energi har jeg brug for? Du bruger energi hele tiden. Når du går, når du tænker, og selv når du sover. Energien får du først og fremmest fra den mad, du spiser. Den kommer fra proteiner, og

Læs mere

Diabetesmedicin. selv gøre, og hvad skal du være opmærksom på?

Diabetesmedicin. selv gøre, og hvad skal du være opmærksom på? Diabetesmedicin Denne brochure handler om medicin til type 2-diabetes. Hvordan får du den bedste effekt af din medicin? Hvilke bivirkninger kan den have? Hvad kan du selv gøre, og hvad skal du være opmærksom

Læs mere

HOVEDPINE HOVEDPINE. Næsten alle har oplevet hovedpine på et eller andet tidspunkt i deres liv, nogle har dagligt eller næsten dagligt hovedpine.

HOVEDPINE HOVEDPINE. Næsten alle har oplevet hovedpine på et eller andet tidspunkt i deres liv, nogle har dagligt eller næsten dagligt hovedpine. Hovedpine HOVEDPINE Næsten alle har oplevet hovedpine på et eller andet tidspunkt i deres liv, nogle har dagligt eller næsten dagligt hovedpine. Blandt dem, der har hovedpine, er de fleste kvinder specielt

Læs mere

En af de metoder som fremmer sundheden, og giver rigtig gode resultater, er teorien om ikke at blande protein og stivelse i samme måltid.

En af de metoder som fremmer sundheden, og giver rigtig gode resultater, er teorien om ikke at blande protein og stivelse i samme måltid. Nyhedsbrev 4 I de første 3 nyhedsbreve lærte vi, at kroppen skal have vand, ilt og strøm (gennem maden), og at kroppen skal tilføres flere baseholdige fødevarer så den ikke bliver for sur. I dette nummer

Læs mere

ATTYLET 3 i 1 PLUS. Hjemmelavet koldskål (Sirupskonsistens)

ATTYLET 3 i 1 PLUS. Hjemmelavet koldskål (Sirupskonsistens) ATTYLET 3 i 1 PLUS Hjemmelavet koldskål (Sirupskonsistens) ATTYLET 3 i 1 PLUS Toft Care har sammen med sin kliniske diætist udviklet opskriftshæftet ATTYLET 3 i 1 for at give dig inspiration til brugen

Læs mere

ERNÆRINGSPRODUKTER. Ernæringen du behøver Smagen du vil ha

ERNÆRINGSPRODUKTER. Ernæringen du behøver Smagen du vil ha ERNÆRINGSPRODUKTER Ernæringen du behøver Smagen du vil ha Vi præsenterer Fresubin familien Fresubin er en række ernæringsprodukter til dig, der har brug for tilskud af energi og protein. De smager godt,

Læs mere

En sikker vej til mere energi, overskud og vægttab

En sikker vej til mere energi, overskud og vægttab Lev livet kuren #2 En sikker vej til mere energi, overskud og vægttab 4 kvinder og 2 mænd har gennemført Lev Livet kuren til punkt og prikke og du kunne følge dem i efterårssæsonen 2013 i livsstilsprogrammet;

Læs mere

Type 1-diabetes hos børn og unge

Type 1-diabetes hos børn og unge EN VEJLEDNING TIL PERSONALE I SKOLE OG DAGINSTITUTIONER I denne pjece kan I læse om type 1-diabetes hos børn og unge og få vejledning til, hvordan I håndterer barnets diabetes i hverdagen. TYPE 1-DIABETES

Læs mere

Hvor meget energi har jeg brug for?

Hvor meget energi har jeg brug for? Hvor meget energi har jeg brug for? Du bruger energi hele tiden. Når du går, når du tænker, og selv når du sover. Energien får du først og fremmest fra den mad, du spiser. Den kommer fra proteiner, og

Læs mere

God smag, der styrker din krop

God smag, der styrker din krop Arla Protin God smag, der styrker din krop til patienter og pårørende Med Valleprotein Serveringsforslag: Gifflar Et par gifflar er godt selskab til Arla Protin. De giver masser af energi (kalorier), er

Læs mere

Vi som danskerne spiser i gennemsnit 2,5 kg sukker om måneden.

Vi som danskerne spiser i gennemsnit 2,5 kg sukker om måneden. Det er for de fleste en udfordring at lave om på kosten. MEN hvis der er en ting der virkelig kan gøre en forskel så er det dit forbrug af sukker. Når sukker og fedt er blevet din værste fjende nummer

Læs mere

MELLEMMÅLTID 200 KCAL 2018 RIKKE HOLM NIELSEN

MELLEMMÅLTID 200 KCAL 2018 RIKKE HOLM NIELSEN MELLEMMÅLTID 200 KCAL 2018 RIKKE HOLM NIELSEN Intro En e-bog med 14 lækre mellemmåltider. Nogle er enkelte lette snacks, mens andre er mættende, store som små - men fælles for dem er, at de indeholder

Læs mere

Chris MacDonald: Sådan bekæmper du dit barns overvægt

Chris MacDonald: Sådan bekæmper du dit barns overvægt Chris MacDonald: Sådan bekæmper du dit barns overvægt Når børn bliver overvægtige, bliver de ofte mobbet og holdt udenfor. Derfor er det vigtigt at angribe overvægt fra flere fronter Af Chris MacDonald,

Læs mere

Værd at vide om væskeoptagelse

Værd at vide om væskeoptagelse Værd at vide om væskeoptagelse Af: Astrid Bertelsen og Karina Berthelsen, PB i Ernæring & Sundhed Din krop har brug for væske for at kunne give dig et træningspas med velvære og præstationsevne i top.

Læs mere

Proteinrige. opskrifter NEMT & SUNDT

Proteinrige. opskrifter NEMT & SUNDT Proteinrige opskrifter Pulver og simple ingredienser er alt, hvad du skal bruge for at tilberede et nemt, sundt og protein- og næringsrigt måltid. Opskrifterne er så simple at alle kan være med. Fakta

Læs mere

NEMT & SUNDT. Opskrifterne anvender som udgangspunkt Bodylab Whey 80, men Bodylab Whey 95 kan uden problemer anvendes i stedet for.

NEMT & SUNDT. Opskrifterne anvender som udgangspunkt Bodylab Whey 80, men Bodylab Whey 95 kan uden problemer anvendes i stedet for. Proteinrige opskrifter Pulver og simple ingredienser er alt, hvad du skal bruge for at tilberede et nemt, sundt og protein- og næringsrigt måltid. Opskrifterne er så simple at alle kan være med. Fakta

Læs mere

Besvarelser fra diætister 2014

Besvarelser fra diætister 2014 Besvarelser fra diætister 2014 1. Køn: Mand 5 2,6% Kvinde 187 97,4% 2. Alder: Under 30 år 35 18,2% 30-39 år 46 24,0% 40-49 år 46 24,0% 50-59 år 56 29,2% Over 60 år 9 4,7% 3. Region: Hovedstaden 53 27,6%

Læs mere

DIABETES OG SVANGERSKAB

DIABETES OG SVANGERSKAB DIABETES OG SVANGERSKAB Hvad er diabetes? Diabetes påvirker den måde, hvorpå kroppen omdanner mad til energi. Når du spiser, omdanner kroppen maden til et sukkerstof kaldet glukose. Glukose er det brændstof,

Læs mere

En guide til hvordan du skriver kostdagbog og hvordan du udregner energifordelingen i din kost.

En guide til hvordan du skriver kostdagbog og hvordan du udregner energifordelingen i din kost. En guide til hvordan du skriver kostdagbog og hvordan du udregner energifordelingen i din kost. http://www.learn2live.dk 1 Ved at føre kostdagbog kan du sikre dig, at du ikke indtager flere kalorier end

Læs mere

Madens plads i behandlingen Hvorfor mad spiller en vigtig rolle under stråleterapi

Madens plads i behandlingen Hvorfor mad spiller en vigtig rolle under stråleterapi Undervejs i stråleterapiforløbet kan mange spørgsmål dukke Hoved-halskræftpatienter i stråleterapi op: - Hvorfor opstår bivirkninger ved stråleterapi? - Hvilke bivirkninger kan opstå? - Hvorfor har det

Læs mere

Junior og Senior spørgsmål

Junior og Senior spørgsmål Junior og Senior spørgsmål Sektion 2 Fodring 1) Protein i fodring tilfører hesten A) Energi til at arbejde B) Calcium for udvikling af hestens knogler C) Aminosyrer som styrker opbygning af nyt væv D)

Læs mere

FROKOSTFORSLAG fase 2

FROKOSTFORSLAG fase 2 FROKOSTFORSLAG fase 2 Du skal spise mad i starten af dagen og nedsætte indtagelsen i slutningen af dagen. De fleste har opbygget vaner der er modsat; man springer morgenmaden over eller spiser meget lidt

Læs mere

De livsvigtige vitaminer og mineraler af John Buhl www.nomedica.dk

De livsvigtige vitaminer og mineraler af John Buhl www.nomedica.dk 5 Indholdsfortegnelse Forord 6 Indledninig 7 Lidt grundlæggende om vitaminer og mineraler 8 De enkelte vitaminer og mineraler 15 De fedtopløselige vitaminer (A, D, E og K) 16 A-vitamin 16 D-vitamin 19

Læs mere

Krop & Sundhed. - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :)

Krop & Sundhed. - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :) Krop & Sundhed - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :) S ide 2 Krop & S u n dhed Å rgang 1, Nummer 1 Søvn - hvorfor er det så vigtigt? Søvn er en nødvendighed for alle levende væsner.

Læs mere

Hvad påvirker din sundhed?

Hvad påvirker din sundhed? Fire faktorer der påvirker sundheden Livsstil Levevilkår Hvad påvirker din sundhed? Sundhedsvæsen Arv Forandringscirklen 2. OVERVEJELSE 3. FORBEREDELSE 1. FØROVERVEJELSE 6. TILBAGEFALD 4. HANDLING 5. VEDLIGE-

Læs mere

Fødevareallergi og intolerance side 2-10

Fødevareallergi og intolerance side 2-10 Indholdsfortegnelse Indledning side 2 Fødevareallergi og intolerance side 2-10 Brød, Boller & Kager side 11-31 Let og lækkert til madpakken eller skovturen side 32-38 Lækre kaloriefattige salater til pålæg

Læs mere

Type 2 Diabetes symptomer og komplikationer Charlotte Brøns MSc. PhD. Dept. of endocrinology (Diabetes and Metabolism)

Type 2 Diabetes symptomer og komplikationer Charlotte Brøns MSc. PhD. Dept. of endocrinology (Diabetes and Metabolism) Type 2 Diabetes symptomer og komplikationer Charlotte Brøns MSc. PhD. Dept. of endocrinology (Diabetes and Metabolism) PREVIEW fællesmøde 12 maj 2015 Diabetes er et voksende globalt problem 2014 2035 WORLD

Læs mere

STRESS. En guide til stresshåndtering

STRESS. En guide til stresshåndtering STRESS En guide til stresshåndtering Kend dine signaler Vær opmærksom på følgende symptomer: Anspændthed Søvn Har du problemer med at slappe af? Er du irritabel? Er du anspændt? Er du mere træt end du

Læs mere

Når du skal starte med sondemad derhjemme. Fødevarer til særlige medicinske formål bør anvendes under lægeligt tilsyn. Juli 2013.

Når du skal starte med sondemad derhjemme. Fødevarer til særlige medicinske formål bør anvendes under lægeligt tilsyn. Juli 2013. Når du skal starte med sondemad derhjemme Fødevarer til særlige medicinske formål bør anvendes under lægeligt tilsyn. Juli 2013. Inden min mand blev syg, forestillede jeg mig det værste, når folk talte

Læs mere

Kommissionen fremsætter forslag om ernærings- og sundhedsanprisninger. Målet er bedre forbrugerinformation og harmonisering af markedet.

Kommissionen fremsætter forslag om ernærings- og sundhedsanprisninger. Målet er bedre forbrugerinformation og harmonisering af markedet. IP/03/1022 Bruxelles, den 16. juli 2003 Kommissionen fremsætter forslag om ernærings- og sundhedsanprisninger. Målet er bedre forbrugerinformation og harmonisering af markedet. Europa-Kommissionen har

Læs mere

Type 1-diabetes hos børn og unge

Type 1-diabetes hos børn og unge Herlev Hospital Børne- og Ungeafdelingen Type 1-diabetes hos børn og unge Undervisning for skoler, institutioner og bedsteforældre Diabetesambulatoriet for Børn og Unge Hvad er diabetes? Diabetes inddeles

Læs mere

FÅ MERE UD AF TRÆNINGEN MED GODE SPISEVANER MAD TIL MOTION OG MUSKLER

FÅ MERE UD AF TRÆNINGEN MED GODE SPISEVANER MAD TIL MOTION OG MUSKLER FÅ MERE UD AF TRÆNINGEN MED GODE SPISEVANER MAD TIL MOTION OG MUSKLER Spis gode kulhydrater Du får mest ud af træningen, hvis du har fyldt din krops kulhydrat- og væskedepoter. Det gælder både hvis du

Læs mere

Fact om type 1 diabetes

Fact om type 1 diabetes Fact om type 1 diabetes Diabetes 1 er en såkaldt auto-immun sygdom. Det betyder, at det er kroppens eget immunsystem, der ødelægger de celler i bugspytkirtlen, der producerer det livsvigtige hormon, insulin.

Læs mere

Kost hvilke muligheder har vi og virker de? v/ Gudrun Boost

Kost hvilke muligheder har vi og virker de? v/ Gudrun Boost Kost hvilke muligheder har vi og virker de? v/ Gudrun Boost Juice kur Drik din mad i 7-14 eller 28 dage http://www.superjuiceme.com Juice kur Filosofi: Afgiftning, opstramning, forbliv sund og slank. Formål

Læs mere

Prader-Willi Syndrom og kost. Jannie Susanne Stryhn Klinisk diætist Cand. scient. i klinisk ernæring

Prader-Willi Syndrom og kost. Jannie Susanne Stryhn Klinisk diætist Cand. scient. i klinisk ernæring Prader-Willi Syndrom og kost Jannie Susanne Stryhn Klinisk diætist Cand. scient. i klinisk ernæring 1 INDIVIDUALISERET DIÆT!!! 2 De officielle kostråd 1. Spis varieret, ikke for meget, og vær fysisk aktiv

Læs mere

side 1 af 7 Din biologiske alder

side 1 af 7 Din biologiske alder side 1 af 7 Din biologiske alder En ting er din kronologiske alder, altså hvor mange år, der er gået, siden du blev født. Noget andet er din biologisk alder. Altså hvor gammel din krop er rent fysisk.

Læs mere

KOSTPOLITIK FOR MADEN DER SERVERES PÅ BØDKERGÅRDEN. Indholdsfortegnelse:

KOSTPOLITIK FOR MADEN DER SERVERES PÅ BØDKERGÅRDEN. Indholdsfortegnelse: KOSTPOLITIK FOR MADEN DER SERVERES PÅ BØDKERGÅRDEN Indholdsfortegnelse: 1. Formålet med en kostpolitik på Bødkergården 2. Fødevarestyrelsens anbefalinger for kost til børn. 3. Børnenes energi- og væskebehov

Læs mere

Mad, motion og blodsukker

Mad, motion og blodsukker Mad, motion og blodsukker Opgaven I skal have idrætsdag på skolen, og der er forskellige formiddags-aktiviteter, I kan vælge mellem: 1. I skal løbe 8 km i moderat tempo. Efter en kort pause skal I sprinte

Læs mere

Kostpolitik for Idrætsbørnehaven Lærkereden

Kostpolitik for Idrætsbørnehaven Lærkereden Kostpolitik for Idrætsbørnehaven Lærkereden Denne kostpolitik er udarbejdet af personalet, og godkendt af forældrebestyrelsen. Vi håber, at kostpolitikken vil være til gavn og inspiration. Formålet med

Læs mere

En guide til hvordan du skriver kostdagbog og hvordan du udregner energifordelingen i din kost.

En guide til hvordan du skriver kostdagbog og hvordan du udregner energifordelingen i din kost. En guide til hvordan du skriver kostdagbog og hvordan du udregner energifordelingen i din kost. http://www.learn2live.dk 1 Ved at føre kostdagbog kan du sikre dig, at du ikke indtager flere kalorier end

Læs mere