Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli 2018.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli 2018."

Transkript

1 12. juli 2018 /renhan Sag Forslag til Albertslund Kommuneplan Notat med statens bemærkninger Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli Dette notat indeholder en oversigt over Erhvervsministeriets og andre statslige myndigheders foreløbige bemærkninger til kommuneplanforslaget. Hensigten med dette tekniske notat er, at de statslige myndigheder samler de punkter, som kan have betydning for varetagelse af de nationale interesser. Notatet indeholder de emner, som de statslige myndigheder gerne vil drøfte med Albertslund Kommune på et teknikermøde, som er aftalt skal holdes den 26. juni 2018, kl i Erhvervsstyrelsen, ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr E-post erst@erst.dk ERHVERVSMINISTERIET Notatet er et arbejdsredskab, der udbygges under behandlingen af kommuneplanforslaget, så alt er samlet i ét dokument. Notatet udbygges med kort referat fra teknikermødet. Albertslund Kommune får efter mødet mulighed for at indføje kommentarer til notatet med referat. Kommentarerne bedes skrevet ind for hvert enkelt punkt under: Kommunens bemærkninger. Inden indsigelsesfristen vil kommunen modtage et brev med statens opfølgende bemærkninger på baggrund af kommunens kommentarer og evt. øvrig dialog. Generelt Kommunalbestyrelse vedtog i september 2015 planstrategien i dokumentet Vision og Strategi en by for børnene, det grønne og fællesskabet. I Kommuneplanstrategien blev det besluttet, at Kommuneplan 2013 skal revideres inden for emnerne; erhverv, midtby og det åbne land. Det er derfor ikke hele Kommuneplan 2013, der revideres, men kun de dele der omhandler erhverv, midtby og det åbne land. De øvrige dele af kommuneplanen genvedtages i forhold til 2013 planen og kommuneplantillæg indarbejdes. Albertslund kommune berører ikke sit eksisterende hovedstrukturafsnit i planforslaget, men har lavet enkelte præciseringer der understøtter/fortolker teksten.

2 2/5 Klimatilpasning ERST s bemærkninger Den 1. februar 2018 trådte en ændring af planloven i kraft. Denne vedrører klimatilpasning. Kommunerne er den 7. februar 2018 orienteret om ændringen. Orienteringsbrevet er vedhæftet (bilag 1). Den 1. marts 2018 vedtog forligskredsen bag planloven den nye Oversigt over nationale interesser, se: Heri fremgår det af afsnit 2.3 at klimatilpasning er en national interesse. Erhvervsstyrelsen skal således påse, at kommuneplaner der får retsvirkning efter 1. februar 2018, opfylder lovændringens krav om retningslinjer, for klimatilpasning i kommuneplanen. Vejledningen om klimatilpasning i kommunernes planlægning er under udarbejdelse, og forventes offentliggjort i sommeren Erhvervsstyrelsen forventer således, at kommuner der vedtager kommuneplanen efter 1. februar 2018, hvori der ikke er taget stilling til lovændringen, indenfor 1 år (dvs. 31. januar 2019) sikrer, at kommuneplanen er i overensstemmelse med lovændringen. Alternativt kan kommunen kontakte Erhvervsstyrelsen med henblik på at aftale en anden tidsplan for et kommuneplantillæg. I perioden frem til at lovændringen er integreret i kommuneplanen, vil planlægning i områder der kan blive udsat for oversvømmelse eller erosion kræve udarbejdelse af kommuneplantillæg. Dette gælder dog kun, hvis hensigten med planlægningen i væsentlig grad er, at ændre på bebyggelse eller anvendelse. Eksempelvis vil en skiltelokalplan ikke i væsentlig grad ændre på bebyggelse eller anvendelse. Albertslund kommune revidere ikke emner om klimatilpasning i deres kommuneplan 2018 og oplyser at de i forbindelse med næste fulde kommuneplanrevision i 2021 vil udarbejde redegørelse og retningslinjer for områder med risikofor oversvømmelse eller erosion samt eventuelle afværgeforanstaltninger. ERST vil gerne i dialog med kommunen om varetagelse af de nationale interesser i forhold til klimatilpasning. På mødet aftales det at vi ikke afventer den kommende fulde revision af kommuneplanen i 2021, men at kommunen udarbejder et særskilt tillæg for oversvømmelse og erosion i overensstemmelse med loven senest juli Konklusion Albertslund indskriver følgende i kommuneplanen på side 95 efter redegørelse om risikokort: Den 1. februar 2018 trådte en ændring af planloven i kraft. Lovændringen har til formål at forebygge skader som følge af oversvømmelse eller erosion, og

3 3/5 kommuneplanen skal derfor udpege områder, der kan blive udsat for oversvømmelse eller erosion. Kommuneplan reviderer ikke emner vedrørende klimasikring, klimatilpasning og vand og har derfor ikke retningslinjer for områder, der har stor risiko for at blive udsat for oversvømmelse eller erosion. Der er videreført en retningslinje fra Kommuneplan 2013 om sikring af bygningsmæssige værdier i risikoområder for oversvømmelse ved byomdannelse i bolig-, offentlige- og erhvervsområder. Dette lever dog ikke op til lovens krav og der skal derfor, senest juni 2019, vedtages et forslag til kommuneplantillæg til Kommuneplan Naturinteresser Øvrige forhold om naturinteresser Miljøstyrelsen har i deres høringssvar vurderet at udpegningen af Grønt Danmarkskort med samlede retningslinjer og redegørelse for udpegningskriterier, bør udarbejdes som et tillæg til Albertslund Kommuneplan , således at Grønt Danmarkskort kommer til at indgå i den nuværende planperiode. Tilsvarende bemærkninger om udpegning af potentielle naturområder, redegørelse for økologiske forbindelser Miljøstyrelsen har været i indledende dialog med Albertslund kommune i forhold til det fremsendte kommuneplanforslag. Kommunen har på denne baggrund fremsendt et forslag til aftale (se bilag 2). Afventer Miljøstyrelsens bemærkninger til aftaleudspillet. Både Grønt Danmarkskort, udpegning af potentielle naturområder samt redegørelse for økologiske forbindelser er af nationale interesse jf i oversigt over nationale interesser i kommuneplanlægninger. På mødet oplyser kommunen at de fortsat er i dialog med Miljøstyrelsen og afventer svar på et nyt aftaleudspil. Konklusion: Albertslund indarbejder følgende: På kort side 59. Økologiske forbindelser og naturområder gives hver sin signatur på kort. Det tilføres følgende på side 6 i redegørelsesafsnit Retningslinjer, der ikke er relevante for Albertslund Kommune: Hele landzonen er udpeget som område med økologiske forbindelser. Der er derfor ikke udpeget andre potentielle økologiske forbindelser i Albertslund Kommune.

4 4/5 De dele af Hylderagerparken (areal i indre grøn kile mellem Roskildevej og jernbanen), der ikke er eng eller sø (jf. Naturbeskyttelsesloven), udpeges til potentielle naturområder. Der tilføres følgende på side 56 i Redegørelse om naturbeskyttelsesområde og økologisk forbindelser: Eksisterende forhold Hyldagerparken er det sidste landzoneareal, der ikke er formgivet som naturområde. Hyldagerparken består af græsningsarealer til Dyregården Toftegård samt engarealer, mindre skovbevoksninger og træningsbaner til Albertslund Motorsports Center. Fremtidige forhold (side 57) De dele af Hyldagerparken, der er udpeget som potentiel naturområde, kan med terrænregulering, beplantning og landskabelig bearbejdning blive til gode naturområder i sammenhæng med Egelundparken og Kongsholmparken, i det omfang det kan ske i overensstemmelse med Fingerplanens bestemmelser. Der tilføres følgende i en blå boks på side 57 efter Redegørelse om naturbeskyttelsesområde og økologisk forbindelser - Fremtidige forhold: I forbindelse med ændringen af planloven skal alle kommuner pege på naturområder og indsatser til et Grønt Danmarkskort, der giver større og mere sammenhængende natur i Danmark. Det arbejde hjælper 20 særlige naturråd kommunerne med. Høje-Taastrup Kommune blev udvalgt til sekretariatskommune og stod for betjeningen af det lokale naturråd for kommunerne Albertslund, Ballerup, Glostrup, Herlev, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk. Naturrådenes arbejde skal være afsluttet senest d. 15. juli Kommunerne skal i deres videre planlægning for udpegning af områder, der skal indgå Grønt Danmarkskort, inddrage naturrådenes arbejde, men det er ikke bindende for Kommunalbestyrelsen. Albertslund Kommune vil senest juli 2019 vedtage et forslag til kommuneplantillæg om Grønt Danmarkskort, på baggrund af det lokale naturråds anbefalinger. Kommuneplantillægget vil indeholde udpegning, redegørelse og retningslinjer for Grønt Danmarkskort efter planloven regler. Vejinteresser Vejdirektoratets bemærkninger Vejdirektoratet har bemærket at afsnit om infrastruktur (side 76) mangler retningslinje(r) for beliggenheden af trafikanlæggene i kommunen herunder den overordnede infrastruktur, jf. det nationale hensyn nr i Oversigt over nationale interesser i kommuneplanlægning.

5 5/5 Vejdirektoratet vurderer ikke, at ovennævnte danner basis for en indsigelse, såfremt at kommunen i den kommende fulde kommuneplanrevision indarbejder ovennævnte i Det oplyses på mødet at Vejdirektoratet vil fremsende deres øvrige bemærkninger inden høringsfristens udløb. Konklusion Der tilføres følgende i en blå boks på side 77 efter Redegørelse for trafik Mål for trafik: Kommuneplan 2013 indeholder ikke retningslinjer for beliggenheden af trafikanlæg herunder overordnet infrastruktur og arealreservationer efter konkrete projekterings- og anlægslove samt Fingerplan Kommuneplan 2013 mangler ligeledes redegørelse, der beskriver myndighedsforholdet til vejene i kommunen. Dette er i strid med Oversigt over nationale interesser i kommuneplanlægning, Udgivet af Erhvervsstyrelsen, marts Kommuneplan er en temarevision af emnerne bymidte, erhverv og det åbne land. Der er derfor ikke sket indholdsmæssige ændringer i redegørelse og retningslinjer for infrastruktur. Ved næste kommuneplanrevision, som bliver en fuld revision, vil manglende redegørelse og retningslinjer blive tilføjet således at Motorring 4 og Frederikssundmotorvejen indarbejdes i retningslinje(r), der beskriver beliggenheden af det eksisterende vejnet i kommunen og eventuelle udbygningsmål herfor herunder en beskrivelse af hvilke veje, der udgør det overordnede vejnet i kommunen. I retningslinjen henvises til retningslinjekortet Trafikstrukturen, hvor de eksisterende statslige og kommunale veje i kommunen vises. Formelle forhold Erhvervsstyrelsen gør opmærksom på, at styrelsen ikke har foretaget legalitetskontrol af planforslaget ud over de forhold, der vedrører de overordnede statslige interesser.

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 7. december 2016 Sag nr.: 2016-10545 /lismol + majbag Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 Herning Kommune har sendt forslag til kommuneplan nr. 2017

Læs mere

Høringssvar til forslag til Kommuneplan 2017 for Allerød Kommune

Høringssvar til forslag til Kommuneplan 2017 for Allerød Kommune Allerød Kommune Plan & Byg sendt som elektronisk post til: planogbyg@alleroed.dk 22. august 2017 Sag 2017-6372 /Petmol Høringssvar til forslag til Kommuneplan 2017 for Allerød Kommune Allerød Kommune har

Læs mere

Høringssvar til forslag til kommuneplantillæg nr. 1 og lokalplan nr. 1084

Høringssvar til forslag til kommuneplantillæg nr. 1 og lokalplan nr. 1084 Køge Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen 22. maj 2019 Sag 2019-4448/ 2019-4447 /kjn Sendt via mail til tmf@koege.dk Eva Schønnemann, eva.schoennemann@koege.dk Høringssvar til forslag til

Læs mere

Tilsyn med Grønt Danmarkskort. Natur- og Miljøkonference 2017 Tine N. Skafte

Tilsyn med Grønt Danmarkskort. Natur- og Miljøkonference 2017 Tine N. Skafte Tilsyn med Grønt Danmarkskort Natur- og Miljøkonference 2017 Tine N. Skafte Naturbeskyttelsesinteresser i kommuneplanen Hvad gør staten ved kommuneplanerne? Hvad kigger I efter? Hvornår er opgaven løst?

Læs mere

Dette notat indeholder en oversigt over Erhvervsministeriets og andre statslige myndigheders foreløbige bemærkninger til kommuneplanforslaget.

Dette notat indeholder en oversigt over Erhvervsministeriets og andre statslige myndigheders foreløbige bemærkninger til kommuneplanforslaget. 24. januar 2018 / CLR Sag 2017-13237 Forslag til Holbæk Kommuneplan 2017. Notat med statens bemærkninger Holbæk Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 6. november 2017 til

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE Plan, Byg og Miljø

TÅRNBY KOMMUNE Plan, Byg og Miljø 18/23693 TÅRNBY KOMMUNE Plan, Byg og Miljø Til rette vedkommende DATO DERES REF. VORES REF. DIREKTE NR. 01-10-2018 CVR msl.tf Høringsbrev Forslag til lokalplan 135 Tårnby Rense- og Fjernkøleanlæg Tårnby

Læs mere

7. Miljøvurdering 171

7. Miljøvurdering 171 7. Miljøvurdering 171 Sammenfattende miljøvurdering Miljøvurderingen belyser miljøpåvirkningerne af de ændringer, der er indarbejdet i Kommuneplan 2013-2025 set i forhold til Kommuneplan 2009-2021. Miljøvurderingen

Læs mere

Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste

Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste 3. april 2017 Sag nr.: 2017-3111 JepFis Høring vedr. forslag til Fingerplan 2017 Fingerplanrevisionens formål og to spor I april 2016 blev der igangsat en

Læs mere

10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen

10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen Åbent punkt 10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen 01.02.05P16-0168 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Økonomi- og Planudvalget 20-06-2017 10 Hvem beslutter Økonomi-

Læs mere

Syddjurs Kommuneplan 2016 Hidtidig proces og endelige vedtagelse

Syddjurs Kommuneplan 2016 Hidtidig proces og endelige vedtagelse Syddjurs Kommuneplan 2016 Hidtidig proces og endelige vedtagelse Gennemgang af Fokuspunkterne for kommuneplanrevisionen 2016 og proces indtil nu Indstillede væsentlige ændringer i forbindelse med den endelige

Læs mere

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017 HVIDBOG LOKALPLAN NR. 1174 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017 INDLEDNING 2 HVAD ER EN HVIDBOG Når Slagelse Kommune laver lokalplaner, har

Læs mere

Kommuneplanlægningen Status og centrale emner

Kommuneplanlægningen Status og centrale emner Kommuneplanlægningen Status og centrale emner 1. Status på Kommuneplanen opbygning og indhold 2. Befolkningsprognose og demografisk udvikling 3. Boliger og erhverv status på areal og salg af bygge grunde

Læs mere

FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 7. Hyldager Bakker 2019

FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 7. Hyldager Bakker 2019 FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 7 Hyldager Bakker 2019 + 1 Forslag til Kommuneplantillæg 7 Redegørelse Efter planloven kan Kommunalbestyrelsen godkende en lokalplan, hvis den er i overensstemmelse med kommuneplanen

Læs mere

GRØNT DANMARKSKORT ORIENTERING AF DET GRØNNE RÅD. Merete Hvid Dalnæs Odense Kommune

GRØNT DANMARKSKORT ORIENTERING AF DET GRØNNE RÅD. Merete Hvid Dalnæs Odense Kommune GRØNT DANMARKSKORT ORIENTERING AF DET GRØNNE RÅD Merete Hvid Dalnæs Odense Kommune INDHOLD Hvor i processen er vi nu? Kommuneplan 2020 (arbejdstitel) Hvad siger staten om Grønt Danmarkskort Odense Kommunes

Læs mere

I høringsperioden har der ikke kunnet opnås enighed på alle punkter mellem Varde Kommune, Miljøstyrelsen og Erhvervsstyrelsen.

I høringsperioden har der ikke kunnet opnås enighed på alle punkter mellem Varde Kommune, Miljøstyrelsen og Erhvervsstyrelsen. Varde Kommune Plan og Byudvikling sendt som elektronisk post til: vardekommune@varde.dk 31. marts 2017 Sag 2017-985 /evamar og camnor Indsigelse mod forslag til kommuneplan 2017 Varde Kommune har sendt

Læs mere

FANØ. Forslag til tillæg til Kommuneplanstrategi 2017

FANØ. Forslag til tillæg til Kommuneplanstrategi 2017 FANØ Forslag til tillæg til Kommuneplanstrategi 2017 INDHOLD Fra strategi til kommuneplan 2 Beskrivelse af Grønt Danmarkskort 3 Byrådets målsætning 4 2 Fra strategi til kommuneplan Fanø Byråd har vedtaget

Læs mere

Vejledning om udviklingsområder

Vejledning om udviklingsområder Vejledning om udviklingsområder ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Indledning Med moderniseringen af planloven åbnes der mulighed for, at kommunerne kan udpege udviklingsområder.

Læs mere

Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort

Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort Notatark Sagsnr. 01.02.15-P16-1-18 Sagsbehandler Lene Kofoed 8.11.2018 Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort Notat over bemærkninger fra Naturråd

Læs mere

Revideret forslag til Kommuneplan 2013 2025

Revideret forslag til Kommuneplan 2013 2025 Samlet indsigelser til Revideret forslag til Kommuneplan 2013 2025 Center for Miljø og Teknik Januar 2015 Susanne Nørgaard Fra: cfn@cfnpeople.com Sendt: 2. oktober 2014 01:26 Til: Susanne Nørgaard Emne:

Læs mere

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019 Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort Kredsbestyrelsesseminar Fåborg 29.-30. marts 2019 Hvad er en kommuneplan? Beskriver den overordnede plan for og tankerne bag alle arealer i en kommune Sikrer koordinering

Læs mere

Bilag 2. NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune

Bilag 2. NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune Bilag 2 Teknik & Miljø 30. august 2019 Sags-ID: 19/4292 Sagsbehandler: Marianne Bay Andersen NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune Notatet indeholder et

Læs mere

Vejledning om udviklingsområder. Planlægning og byudvikling

Vejledning om udviklingsområder. Planlægning og byudvikling Vejledning om udviklingsområder Med moderniseringen af planloven åbnes der mulighed for, at kommunerne kan udpege udviklingsområder i kystnærhedszonen. Planlægning og byudvikling Indledning Med moderniseringen

Læs mere

Redegørelse for planens Forudsætninger. Kommuneplan Forslag

Redegørelse for planens Forudsætninger. Kommuneplan Forslag Redegørelse for planens Forudsætninger Kommuneplan 2017-29 Forslag August 2017 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Om forudsætninger for Kommuneplan 17...2 Redegørelse for forudsætninger...4 Rækkefølge

Læs mere

Retningslinjerevision 2019

Retningslinjerevision 2019 Retningslinjerevision 2019 MiljøVurdering af projekter Redegørelse MiljøVurdering af planer og programmer Fysisk Planlægning i Aalborg Kommune EU-Direktiver Statslig planlægning Fx De statslige udmeldinger

Læs mere

Kommuneplanlægning efter planloven

Kommuneplanlægning efter planloven Kommuneplanlægning efter planloven 12. September 2018 Pia Graabech Agenda Planloven Indsigelser Kommuneplanen Lovændringer Erhvervsstyrelsen 2 Planlovens formål 1, stk. 1: Loven skal sikre en sammenhængende

Læs mere

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 91.E2.1 for erhvervsområde ved Harreskovvej i Kibæk Kommuneplantillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 91.E2.1 for erhvervsområde ved Harreskovvej i Kibæk Kommuneplantillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan INDHOLD Indsigelsesnotat med behandling af bemærkninger Bemærkninger fra Kibæk Maskinstation Bemærkninger fra Miljøstyrrelsen - Grøn Struktur Bemærkninger fra Miljøstyrrelsen - Vandforsyning Bemærkninger

Læs mere

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance. Jane Kragh Andersen, Erhvervsstyrelsen,

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance. Jane Kragh Andersen, Erhvervsstyrelsen, Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Jane Kragh Andersen, Erhvervsstyrelsen, Et oplæg om lovforslaget Politisk aftale Status for proces Hovedindhold i lovforslaget formålsbestemmelse

Læs mere

24. AUGUST Miljørådsmødet d. 14. november 2016 KOMMUNEPLANREVISION REVISION AF NATUR OG LANDSKABSTEMAER. Foredragsholder: Paul Debois

24. AUGUST Miljørådsmødet d. 14. november 2016 KOMMUNEPLANREVISION REVISION AF NATUR OG LANDSKABSTEMAER. Foredragsholder: Paul Debois Miljørådsmødet d. 14. november 2016 KOMMUNEPLANREVISION REVISION AF NATUR OG LANDSKABSTEMAER 24. AUGUST 2016 Foredragsholder: Paul Debois KOMMUNEPLAN 2017 Kommunerne skal hvert 4 år udarbejde en kommuneplan.

Læs mere

Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009

Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009 Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009 NOTAT 24. maj 2019 Indhold Indledning... 2 Planen der vurderes: Kommuneplantillæg nr. 009... 2 Metode... 2 Ikke-teknisk resumé... 3 Miljøvurdering... 4 Planforslagets

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 11 for Kommuneplan Markedsgade - offentlige formål August 2017 Morsø Kommune - KOMMUNEPLANTILLÆG

Kommuneplantillæg nr. 11 for Kommuneplan Markedsgade - offentlige formål August 2017 Morsø Kommune -   KOMMUNEPLANTILLÆG Kommuneplantillæg nr. 11 for Kommuneplan 2013-2015 Markedsgade - offentlige formål August 2017 Morsø Kommune - www.morsoe.dk KOMMUNEPLANTILLÆG Hvad er et kommuneplantillæg? Behov for at ændre kommuneplanen?

Læs mere

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 0-852 OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte forslag

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 Kort Kort 1: Den tidligere udstrækning af den økologiske forbindelse

Læs mere

Miljørapport for Tillæg til Planstrategi Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen

Miljørapport for Tillæg til Planstrategi Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Byrådet Kopi til Direktionen i BLF og Direktørgruppen Fra Mette Kristoffersen Sagsnr./Dok.nr. 2017-028176 / 2017-028176-1 Oplandsbyer og

Læs mere

Fynsk Naturråd. 2. møde 15. marts 2018 Kriterier for udpegning mv.

Fynsk Naturråd. 2. møde 15. marts 2018 Kriterier for udpegning mv. Fynsk Naturråd 2. møde 15. marts 2018 Kriterier for udpegning mv. Dagsorden 15:00 Velkomst 15:15 Godkendelse af referat 15:30 Oplæg om fælleskommunalt forarbejde 16:15 Diskussion af kriterier for udpegning

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 FORSLAG i offentlig høring fra den 5. december 2016 til den

Læs mere

Kommuneplan Sammenfattende redegørelse

Kommuneplan Sammenfattende redegørelse Kommuneplan 2017-2029 Sammenfattende redegørelse Thisted Kommune Maj 2018 Indholdsfortegnelse Indledning og baggrund...3 Miljøhensyn...4 Offentlig høring...5 Afledte konsekvenser...5 Alternativer...8 Overvågning...9

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter rammerne for al lokalplanlægning. Hvis Byrådet ønsker at gennemføre

Læs mere

Kommuneplan Proces- og tidsplan. Det videre arbejde med kommunalbestyrelsens visioner med udgangspunkt i Bornholms Udviklingsstrategi

Kommuneplan Proces- og tidsplan. Det videre arbejde med kommunalbestyrelsens visioner med udgangspunkt i Bornholms Udviklingsstrategi Proces- og tidsplan Kommuneplan 2018 Kommuneplan 2018 Det videre arbejde med kommunalbestyrelsens visioner med udgangspunkt i Bornholms Udviklingsstrategi Center for Erhverv, Byg og Sekretariat - januar

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Grønt Danmarkskort og potentiel natur Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter

Læs mere

Kortet viser med sort stiplet linje afgrænsningen af lokalplanområdet. Med rød streg vises den reviderede kommuneplanramme for Søsum.

Kortet viser med sort stiplet linje afgrænsningen af lokalplanområdet. Med rød streg vises den reviderede kommuneplanramme for Søsum. B E K E N D T G Ø R E L S E Forslag til lokalplan 23 samt forslag til Kommuneplantillæg 10 Kommunalbestyrelsen i Egedal Kommune har den 26. juni 2013 vedtaget at udsende ovenstående planforslag i offentlig

Læs mere

Erhvervsstyrelsen har herefter angivet en konklusion for de enkelte punkter.

Erhvervsstyrelsen har herefter angivet en konklusion for de enkelte punkter. 1. juni 2017 /evamar Sag 2017-4175 Forslag til Assens Kommuneplan 2017. Notat med statens bemærkninger Assens Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 31. marts 2017 til og

Læs mere

Kommuneplan Proces- og tidsplan. Det videre arbejde med kommunalbestyrelsens visioner med udgangspunkt i Bornholms Udviklingsstrategi

Kommuneplan Proces- og tidsplan. Det videre arbejde med kommunalbestyrelsens visioner med udgangspunkt i Bornholms Udviklingsstrategi Proces- og tidsplan Kommuneplan 2018 Kommuneplan 2018 Det videre arbejde med kommunalbestyrelsens visioner med udgangspunkt i Bornholms Udviklingsstrategi Teknik og Miljø - juni 2017 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Grundvandsredegørelse. kommuneplanen. Helga Ejskjær. Natur & Miljø 2019 konferencen

Grundvandsredegørelse. kommuneplanen. Helga Ejskjær. Natur & Miljø 2019 konferencen Grundvandsredegørelse i kommuneplanen Helga Ejskjær Natur & Miljø 2019 konferencen Nyborg Strand, 27. maj 2019 Indhold 1. Nationale interesser (tværministeriel opgavevaretagelse) 2. Myndighedsregulering

Læs mere

Kommuneplan 2009. Vallensbæk - en levende by

Kommuneplan 2009. Vallensbæk - en levende by Kommuneplan 2009 Vallensbæk - en levende by Vallensbæk Kommune Marts 2010 Vallensbæk Kommune Høring Den 2. december 2009 blev Kommuneplan 2009 endeligt vedtaget af Vallensbæk Kommunes kommunalbestyrelse.

Læs mere

----- Videresendt af Anna Margrethe Buhl/BEK/Herning Kommune den :

----- Videresendt af Anna Margrethe Buhl/BEK/Herning Kommune den : Høringssvar nr. 1 Vs: Indsigelse til kommuneplantillæg nr.68 - Lokalplan nr. 81 C3.1. Herning Kommune By-Erhverv og Kultur 18-10-2016 11:05 Til: Louise Kruse Hansen Sendt af: Anna Margrethe Buhl Fra: Til:

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. Kommuneplantillæg nr. 5. Klimatilpasningsplan for Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. Kommuneplantillæg nr. 5. Klimatilpasningsplan for Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE Kommuneplantillæg nr. 5 Klimatilpasningsplan for Ærø Kommune Forord Denne plan integrerer Ærø Kommunes Klimatilpasningsplan, i Kommuneplan 2009-2021 for Ærø Kommune. - En vejledning, der fortæller,

Læs mere

Høringsnotat; Erhvervsstyrelsens bemærkninger til forslag til Kommuneplan 2016

Høringsnotat; Erhvervsstyrelsens bemærkninger til forslag til Kommuneplan 2016 Plan og Udvikling Sagsnr. 269654 Brevid. 2446112 Ref. LOPL Dir. tlf. 46 31 35 83 lonep@roskilde.dk 25. november 2016 Høringsnotat; Erhvervsstyrelsens bemærkninger til forslag til Kommuneplan 2016 Under

Læs mere

Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen Karin Jensen Planteamet Naturstyrelsen Roskilde

Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen Karin Jensen Planteamet Naturstyrelsen Roskilde Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen 2013 Karin Jensen Planteamet Naturstyrelsen Roskilde introduktion til dagen tæt pakket dagsorden mange temaer, som vi har lyst til at præsentere

Læs mere

Grønt Danmarkskort. Grønt Vendsysselskort. Naturråd 1

Grønt Danmarkskort. Grønt Vendsysselskort. Naturråd 1 Grønt Danmarkskort Naturråd 1 Grønt Danmarkskort NATURRÅD 1 Dagsorden 19.00 19.10 Velkomst og kort introduktion til Naturrådets arbejde v. Stener Glamann og Margrethe Hejlskov 19.10 19.50 Præsentationsrunde,

Læs mere

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning.

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 13 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra den 16. marts 2010 til den 12. maj 2010. Med kommuneplantillægget

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse HOLBÆK KOMMUNE Sammenfattende miljøredegørelse Dato: 27. juni 2018 Indledning og baggrund Forslag til Kommuneplan 2017 for Holbæk Kommune og den tilhørende miljørapport var i offentlig høring fra den 6.

Læs mere

Program for Kommuneplan Tids- og procesplan for revision politisk udgave

Program for Kommuneplan Tids- og procesplan for revision politisk udgave Indledning Køreplanen er en ramme for udarbejdelsen af en ny kommuneplan for Holstebro Kommune. I denne proces er der allerede udarbejdet en Kommuneplanstrategi 2015. Der skal nu arbejdes videre med udarbejdelsen

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli /14250 Bent Pødenphant

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli /14250 Bent Pødenphant DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli 2013 13/14250 Bent Pødenphant bpt@vd.dk 7244 2766 Naturstyrelsen Tværgående planlægning Att. Hanne Krag Kaasgaard nst@nst.dk og Kerteminde Kommune plangeodata@kerteminde.dk

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

Dette notat opridser de emner som er ændret eller nye i Kommuneplan 2017 i forhold til Kommuneplan 2013.

Dette notat opridser de emner som er ændret eller nye i Kommuneplan 2017 i forhold til Kommuneplan 2013. NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen 20. april 2018 2016-013350-96 Forslag til kommuneplan 2017 - baggrundsnotat Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Dette notat opridser de emner som er ændret

Læs mere

Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej

Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej til Solrød Kommuneplan 2017 FORSLAG i høring: 13.12.2018-07.02.2019 Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej Baggrund og

Læs mere

B E K E N D T G Ø R E L S E

B E K E N D T G Ø R E L S E B E K E N D T G Ø R E L S E!"! #! " #$ % &! $ ' ( ( #% ( ( ')! (* "(+! ',( +! ( - ' #. ( ( /0 0 (0 1 0! ( %! & (2 3 ( * 1! ( &&& 02 Indsæt KOMMUNEPLANTILLÆG rammekort Vedtaget 22.12 2010 Maglevad Tillæg

Læs mere

Indsigelsesnotat - lokalplan nr. 11.C12.5 og kommuneplantillæg nr. 29 for Centerområde ved Smedegade og Sølvgade

Indsigelsesnotat - lokalplan nr. 11.C12.5 og kommuneplantillæg nr. 29 for Centerområde ved Smedegade og Sølvgade BY, ERHVERV OG KULTUR By, Erhverv og Kultur Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf: 9628 2828 Lokal 9628 8544 bekle@herning.dk www.herning.dk Indsigelsesnotat - lokalplan nr. 11.C12.5 og kommuneplantillæg nr.

Læs mere

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Assens Kommune har vedtaget kommuneplantillæg nr.17.

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Assens Kommune har vedtaget kommuneplantillæg nr.17. 27. marts 2017 Sagsnr. NMK-33-03798 KlageID: 105554 INROE-NMKN AFGØRELSE i sag om klage over Assens Kommunes endelige vedtagelse af Kommuneplantillæg nr. 17 - Revision af temaet Landskab Planklagenævnet

Læs mere

Strategisk miljøvurdering

Strategisk miljøvurdering SOLRØD KOMMUNE BYRÅDET Strategisk miljøvurdering Forslag til Kommuneplan 07-09 Plan/Programtitel: Forslag til Solrød Kommuneplan 07-09 Sagsbehandler: Susanne Prior Malling Dato: 0.06.07 Journalnummer:

Læs mere

Dagsorden Velkomst v/marie Stærke Gennemgang af Forslag til Kommuneplan Pause Spørgsmål og diskussion 21.

Dagsorden Velkomst v/marie Stærke Gennemgang af Forslag til Kommuneplan Pause Spørgsmål og diskussion 21. Forslag Dagsorden 19.00 Velkomst v/marie Stærke 19.05 Gennemgang af Forslag til Kommuneplan 2017 19.45 Pause 20.00 Spørgsmål og diskussion 21.00 Afrunding Kommuneplan 2017 Kommuneplanen er bindende for

Læs mere

ISHØJ KOMMUNEPLAN 2014 INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Integration af miljøhensyn 2

ISHØJ KOMMUNEPLAN 2014 INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Integration af miljøhensyn 2 ISHØJ KOMMUNE ISHØJ KOMMUNEPLAN 2014 SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Integration

Læs mere

Strategisk miljøvurdering

Strategisk miljøvurdering SOLRØD KOMMUNE BYRÅDET Strategisk miljøvurdering Forslag til Kommuneplan 07-09 Plan/Programtitel: Forslag til Solrød Kommuneplan 07-09 Sagsbehandler: Susanne Prior Malling Dato: 7.0.07 Journalnummer: 0.0.0-P5-6-5

Læs mere

Rejseholdets temamøde

Rejseholdets temamøde Rejseholdets temamøde Planlovsændring: Forebyggelse af skader ved oversvømmelse eller erosion og mulighed for at etablere kystbeskyttelse uden tilvejebringelse af en lokalplan. Baggrund for lovændring

Læs mere

Den danska planeringsprocessen. Landinspektør Helle Witt By- og Landskabsstyrelsen

Den danska planeringsprocessen. Landinspektør Helle Witt By- og Landskabsstyrelsen Den danska planeringsprocessen Landinspektør Helle Witt By- og Landskabsstyrelsen Emner - Miljøministeriet - Plansystemet - Landsplanlægning - Fingerplan 07 - Regionale udviklingsplan - Kommuneplaner -

Læs mere

Klimatilpasningsplanen hvordan bliver den?

Klimatilpasningsplanen hvordan bliver den? Klimatilpasningsplanen hvordan bliver den? Kristian Bransager, projektchef 1 26. FEBRUAR 2013 De nye klimatilpasningsplaner Fastlagt i aftalen om kommunernes økonomi for 2013 side 7 Kommunerne udarbejder

Læs mere

Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget. til Solrød Kommuneplan Revideret forslag i høring:

Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget. til Solrød Kommuneplan Revideret forslag i høring: Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej til Solrød Kommuneplan 2017 Revideret forslag i høring: 13.06.2019-08.08.2019 Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej

Læs mere

PLANLÆGNINGSNOTAT NR

PLANLÆGNINGSNOTAT NR PLANLÆGNINGSNOTAT NR. 01.17 Vedr.: KOMMUNEPLANREVISION 2017 Høringssvar til planforslaget. Sammenfatninger, kommentarer, vurderinger og indstillinger til BEPU / ØU / KB Dato: 12.10.2017 Sagsbehandler:

Læs mere

Bilag 2 Samlet oversigt af de indkomne bemærkninger i høringsfasen og kommunens svar herpå.

Bilag 2 Samlet oversigt af de indkomne bemærkninger i høringsfasen og kommunens svar herpå. Bilag 2 Samlet oversigt af de indkomne bemærkninger i høringsfasen og kommunens svar herpå. Thisted Kommune har i forbindelse med høringsfasen for forslag til Lokalplan nr. 200-010 og Kommuneplantillæg

Læs mere

Grafisk tilrettelæggelse og illustrationer: Hovedstrukturkort er vedlagt i omslaget bagest

Grafisk tilrettelæggelse og illustrationer: Hovedstrukturkort er vedlagt i omslaget bagest Udgivet af: Grafisk tilrettelæggelse og illustrationer: Omslag: Bilag: Foto: Kort: Tryk: Oplag: Rødovre Kommune Rødovre Kommune Mads Berg Hovedstrukturkort er vedlagt i omslaget bagest Per Dyrby og Rødovre

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup August 2017

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup August 2017 Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup August 2017 Natur og Udvikling Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at vi skal lave en lokalplan. Det er

Læs mere

OLIEFABRIKSVEJ 2. Forslag til kommuneplantillæg for

OLIEFABRIKSVEJ 2. Forslag til kommuneplantillæg for Forslag til kommuneplantillæg for OLIEFABRIKSVEJ 2 Borgerrepræsentationen har den 25. august 2016 besluttet at sende dette forslag til tillæg til Kommuneplan 2015 i offentlig høring. Den offentlige høringsperiode

Læs mere

Tillæg nr. 16 til Kommuneplan 2013

Tillæg nr. 16 til Kommuneplan 2013 Tillæg nr. 16 til Kommuneplan 2013 Avl.E.1 Erhvervsområde Vejlegårdsvej, Allested-Vejle (Løgismose) Tillæg nr 16 - Forslag 15.2.2016 1 Hvad er et kommuneplantillæg? KOMMUNEPLAN Kommuneplanen fastsætter

Læs mere

Temadag om risikovirksomheder

Temadag om risikovirksomheder Temadag om risikovirksomheder 30. august 2018 Workshop 1c) Snitfladen mellem planlæggernes og risikomyndighedernes rolle i risikosagsbehandlingen Workshop 2c) - MST/ERST Gennemgang af case med udfordringer

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMI-, TEKNIK- OG MILJØUDVALGET

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMI-, TEKNIK- OG MILJØUDVALGET SOLRØD KOMMUNE ØKONOMI-, TEKNIK- OG MILJØUDVALGET Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Den XX. september 2017 J.nr. 01.01.00-P00-1-17 Ref. SPN Solrød Kommunes høringssvar

Læs mere

TILLÆG NR. 22 TIL KOMMUNEPLAN Birketinget 6 m.fl.

TILLÆG NR. 22 TIL KOMMUNEPLAN Birketinget 6 m.fl. Luftfoto TILLÆG NR. 22 TIL KOMMUNEPLAN 2015 Birketinget 6 m.fl. Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 28.02.2019 Offentliggjort 07.03.2019 KOMMUNEPLANTILLÆG Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for

Læs mere

Hvidbog for tillæg til Planstrategi 2019

Hvidbog for tillæg til Planstrategi 2019 Bilag 3 Hvidbog for tillæg til Planstrategi 2019 Samlede bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune Teknik & Miljø 30. august 2019 Sags-ID: 19/4292 Sagsbehandler: Marianne Bay

Læs mere

T I L L Æ G N R Forslag KOMMUNEPLAN MÅL OG RAMMER FOR VEJLE KOMMUNE TIL KOMMUNEPLAN

T I L L Æ G N R Forslag KOMMUNEPLAN MÅL OG RAMMER FOR VEJLE KOMMUNE TIL KOMMUNEPLAN T I L L Æ G N R. 2 6 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 M Å L O G R A M M E R F O R V E J L E K O M M U N E Forslag KOMMUNEPLAN 2009-2021 MÅL OG RAMMER FOR VEJLE KOMMUNE Godkendt: 16. december 2009 Forslag godkendt

Læs mere

Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG

Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG December 2018 Fjordskrænterne langs Limfjordskysten indgår i Grønt Danmarkskort som særlige naturområder Baggrund for Projektet Thisted Kommune har som en del

Læs mere

Bekendtgørelse om planlægning omkring risikovirksomheder. Ny risikobekendtgørelse Erhvervsstyrelsen

Bekendtgørelse om planlægning omkring risikovirksomheder. Ny risikobekendtgørelse Erhvervsstyrelsen Bekendtgørelse om planlægning omkring risikovirksomheder Ny risikobekendtgørelse Erhvervsstyrelsen Hvad er planlægning? Planloven regulere denfremtidige fysiske arealanvendelse i Danmark Kommunen er planmyndighed

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Dalby Bymidte - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.2017 de stræ vne Ba Bavneskolen Ka j ve rise Sønder Dalby Kirke Sneholmgårdsvej Offentlighedsperiode

Læs mere

REVIDERET FORSLAG oktober 2014 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN 2009-2021 TILLÆG NR. 11

REVIDERET FORSLAG oktober 2014 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN 2009-2021 TILLÆG NR. 11 REVIDERET FORSLAG oktober 2014 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN 2009-2021 TILLÆG NR. 11 Udskrift fra Glostrup Kommunes hjemmeside - www.glostrup.dk/aktuelt/hoeringer/lokalplanforslag Revideret forslag til

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord 7 Indledning 8 Hovedstruktur 11 Vision 12 Overordnet struktur 13 Udvikling 21 Landskab 26 Bæredygtighed 28 Forudsætninger 32 Forhold til anden planlægning

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse Kommuneplantillæg nr. 44 - Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Vejledning Hvad er en sammenfattende redegørelse?

Læs mere

Referat Naturrådet,

Referat Naturrådet, Referat Naturrådet, 23.01.18 Tidspunkt: Tirsdag d. 23. januar 2018, kl 16-18.30 Sted: Kulturcenteret Mariehøj, Øverødvej 246 B, 2840 Holte Mødelokale: Storm P, 205 Deltagere: Anna Bodil Hald (Dansk Botanisk

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Kommuneplan for Brønderslev Kommune

Sammenfattende redegørelse. Kommuneplan for Brønderslev Kommune Sammenfattende redegørelse Kommuneplan 2017-2029 for Brønderslev Kommune Juli 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Miljøhensyn 2 3. Behandling af høringssvar 3 4. Overvågning 4 1 1. Indledning Forslag

Læs mere

Kommuneplan Naturtema Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd den 27. februar 2017 v/ Dorit Fruergaard

Kommuneplan Naturtema Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd den 27. februar 2017 v/ Dorit Fruergaard Kommuneplan 2017-2029 Naturtema Grønt Danmarkskort Møde i Det Grønne Råd den 27. februar 2017 v/ Dorit Fruergaard Naturtema KP13 Retningslinjer og udpegninger: Beskyttede naturtyper og diger (og ammoniakfølsom

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG ADMINISTRATIONSGRUNDLAG Retningslinjer vedrørende administration af planlovens bestemmelser om planlægning for almene boliger (blandet boligsammensætning) 1. Indledning Aarhus vokser hastigt i disse år.

Læs mere

OLIEFABRIKSVEJ 2 TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 2. februar 2017.

OLIEFABRIKSVEJ 2 TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 2. februar 2017. Foto: JJW Luftfoto TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN 2015 OLIEFABRIKSVEJ 2 Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 2. februar 2017. Den offentlige høringsperiode var fra den 31. august 2016 til den 30. oktober

Læs mere

Bilag 2 - Notat om væsentlige ændringer i kommuneplanens retningslinjer

Bilag 2 - Notat om væsentlige ændringer i kommuneplanens retningslinjer KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 28-02-2019 Bilag 2 - Notat om væsentlige ændringer i kommuneplanens retningslinjer Forslag til Københavns Kommuneplan 2019 indeholder

Læs mere

Fokuserede nationale interesser Og statens nye rolle

Fokuserede nationale interesser Og statens nye rolle Større råderum Fokuserede nationale interesser Og statens nye rolle Kontorchef Christina Berlin Hovmand Med moderniseringen af planloven har kommunerne fået øget råderum og nye muligheder i planlægningen.

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har ingen bemærkninger til det fremsendte.

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har ingen bemærkninger til det fremsendte. Sendt: 6. april 2017 15:26 Emne: Sv: Høring vedr. forslag til Fingerplan 2017 - Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning (KEMIN Id nr.: 587705) Kære Erhvervsstyrelsen (under henvisning til

Læs mere

Debatoplæg Planlægning for solenergianlæg

Debatoplæg Planlægning for solenergianlæg Frist for indsendelse af ideer og forslag d. 01.11.2019 Debatoplæg Planlægning for solenergianlæg Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for solenergianlæg i Kommuneplan 2017 Baggrund Det er et

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup. Februar Natur og Udvikling

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup. Februar Natur og Udvikling Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup Februar 2018 Natur og Udvikling Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at vi skal lave en lokalplan. Det er

Læs mere

Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland

Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland Kommissorium (indhold og omfang) 1. Baggrund 2. Formål 3. Succeskriterier 4. Produkt 5. Bindinger 6. Organisering 7. Tidsramme 8. Økonomi 9.

Læs mere

Registreringskrav i Plandata.dk ændringer i forhold til PlansystemDK

Registreringskrav i Plandata.dk ændringer i forhold til PlansystemDK 18. december 2017 /NVK/rastho Sag 2017-14842 Registreringskrav i Plandata.dk ændringer i forhold til PlansystemDK I dette notat beskrives de overordnede ændringer, som Plandata.dk medfører. I forhold til

Læs mere

PLANSTRATEGI Seminar Fællesråd. 4. marts 2019

PLANSTRATEGI Seminar Fællesråd. 4. marts 2019 PLANSTRATEGI 2019 Seminar Fællesråd. 4. marts 2019 HVAD ER EN PLANSTRATEGI? Planlovens krav Planloven Inden udgangen af det andet år af en byrådsperiode skal Byrådet fremlægge sit forslag til Planstrategi

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan for Lemvig Kommune

Forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan for Lemvig Kommune Forslag til Tillæg nr. 13 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025 Lemvig kommunalbestyrelse har den 25. marts 2015 vedtaget forslag til tillæg nr. 13 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025 for Lemvig Varmeværk, Lemvig.

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Økonomiudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 25-08-2010 Dato: 14-07-2010 Sag nr.: ØU 185 Sagsbehandler: Anne-Mette Volmer Sørensen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere