Banenorm BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Banenorm BN1-176-1. Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg"

Transkript

1 Udgivet Overordnet ansvar: Steen P. Kristensen Ansvar for indhold: Karsten Dupont Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg Banenorm BN

2 Udgivet Side 1 af 11 INDHOLD 1. INDLEDNING 3 2. IKRAFTTRÆDEN 3 3. OVERGANGSBESTEMMELSER 3 4. REFERENCER 3 5. DEFINITIONER 4 6. DESKRIPTORER 4 7. ANVENDELSESOMRÅDE 4 8. DISPENSATION 5 9. HISTORIK GENERATORANLÆG BN1 - KRAV TIL ÅRLIGT EFTERSYN OG VEDLIGEHOLDELSE Driftsmæssig jordforbindelse BN2 - ÅRLIGT EFTERSYN OG VEDLIGEHOLDELSE Udførelse Kompetence Dokumentation BN2 - MÅNEDLIGT EFTERSYN OG AFPRØVNING Udførelse Kompetence 10 BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

3 Udgivet Side 2 af Dokumentation BILAGSOVERSIGT 11 BILAG 1: DOKUMENTERING AF ÅRLIGT EFTERSYN OG VEDLIGEHOLDELSE AF GENERATORANLÆG (NORMATIVT) BILAG 2: DOKUMENTERING AF MÅNEDLIGT EFTERSYN OG AFPRØVNING AF GENERATORANLÆG (NORMATIVT) BILAG 3: KONTROLSKABETS FUNKTION OG VIRKEMÅDE (INFORMATIVT) BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

4 Udgivet Side 3 af INDLEDNING Denne banenorm beskriver vedligeholdelse af generatoranlæg. Regler for vedligeholdelse af generatoranlæggene i form af eftersyn og funktionsprøver er nødvendige for at sikre, at generatoranlæggene til enhver tid er funktionsdygtige. Denne banenorm indgår i Banedanmarks regelsætning for tilstandsinspektion (kontrol med infrastrukturen). Banenormen er udarbejdet i henhold til [Banenorm BN2-1-1 Struktur, udseende og udvikling af Banenormer, Banedanmark], hvor normniveauerne BN1, BN2 og BN3 er defineret. Udgivet af: Fordeling: Banedanmark Banenormen er tilgængelig på Amerika Plads 15 Banedanmarks hjemmeside 2100 København Ø 2. IKRAFTTRÆDEN Denne banenorm træder i kraft Banenormen ophæver nedennævnte normaltegninger: VN 860 R nr. 6983, Eftersyn, vedligeholdelse af nødaggregater. Pedershåb type LR, SR, HR, JA, ST 4 kva-15. VN 860 R nr. 6992, 4 kva nødaggregat (Fa. Pedershåb), Kontrolskabets virkemåde og funktion. 3. OVERGANGSBESTEMMELSER Der er ingen overgangsbestemmelser i denne banenorm. 4. REFERENCER Nogle steder henviser banenormen til andre bestemmelser. Enten skrives [bestemmelsens navn] eller et nummer [nr.]. Betydningen af nummeret kan findes nedenfor. BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

5 Udgivet Side 4 af 11 Hvis der ikke er nævnt andet, gælder sidst udsendte version af det, der refereres til. Hvis der ikke er nævnt andet, gælder, at referencerne er normative. [1] Banenorm BN2-1-1 Struktur, udseende og udvikling af Banenormer, Banedanmark [2] Stærkstrømsbekendtgørelsen, Afsnit 6. [3] BN1-99 Eftersyn og vedligeholdelse af bly-syrebatterier til sikrings- og fjernstyringsanlæg samt generatoranlæg, Banedanmark. 5. DEFINITIONER Nr. Begreb Definition 5.01 Glykol Glykol også kendt under navnet Ethylenglykol anvendes til frostsikring af kølevand i motorer. Glykol kan ved opblanding i vand sænke frysepunktet til under 25 C ved en 50/50 % blanding Reserveforsyning En forsyning der er beregnet til at erstatte den normale forsyning, hvis denne afbrydes eller svigter. 6. DESKRIPTORER Dieselgenerator Generator Reserveforsyning Elforsyning Generatoranlæg Tilstandsinspektion 7. ANVENDELSESOMRÅDE Denne banenorm gælder ved eftersyn og vedligeholdelse af Banedanmarks generatoranlæg, Generatoranlæggene reserveforsyner hovedsagelig sikrings-, fjernstyrings-, og ITkommunikationsanlæg samt driftscentraler. Generatoranlæg til reserveforsyning af andre anlæg er også omfattet af banenormen. BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

6 Udgivet Side 5 af 11 Endvidere gælder banenormen for generatoranlæg, som reserveforsyner sikrings-, fjernstyrings-, og IT-kommunikationsanlæg, der ikke ejes af Banedanmark, men hører under Banedanmarks infrastrukturforvalteransvar. Banenormen gælder ikke for vedligeholdelse af generatorer for nødforsyning. Note 7-1 Begrebet nødforsyning anvendes ikke i denne banenorm. Nødforsyning defineres som en forsyning, der er beregnet til at opretholde funktionen af materiel og installationer, der er af afgørende betydning: - For personers helbred og sikkerhed. - For at undgå væsentlig skade på miljøet eller på andet materiel, hvis det er krævet ifølge forskrifter. 8. DISPENSATION Dispensation fra BN1-krav er ikke relevant i denne banenorm. Dispensationer fra gældende BN2-krav i denne banenorm kan gives af Banedanmarks normansvarlige chef, og kun såfremt BN1-kravene fortsat er opfyldt. 9. HISTORIK Der er ingen historik, da det er første udgave. 10. GENERATORANLÆG Generatoranlæggene består af en dieselmotor med tilhørende generator, der er indkapslet i et kabinet, der både virker støjdæmpende og beskytter anlægget mod vind og vejr. Brændstof opbevares i en brændstoftank, der typisk er en integreret del af anlæggets bundramme. Generatoranlægget startes af en elektrisk startmotor, der er forsynet fra et startbatteri. Startbatteriet bliver under normal netforsyning holdt konstant opladet, så der er strøm nok til start af generatoren, når netforsyningen svigter. BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

7 Udgivet Side 6 af 11 Generatoranlæggets automatik overvåger den offentlige elforsyning og starter automatisk generatoren ved svigt i elforsyningen. For visse anlæg med kontrolskab for 4 kva generatoranlæg fabrikat Pedershåb, er styreprincippet vist og beskrevet i bilag BN1 - KRAV TIL ÅRLIGT EFTERSYN OG VEDLIGEHOLDELSE Nedenstående krav fra Stærkstrømsbekendtgørelsen [2] er myndighedskrav som til en hver tid skal være overholdt Driftsmæssig jordforbindelse Den i afsnit 12.1 under generator omtalte driftsmæssige jordforbindelse skal have en overgangsmodstand, som er mindre end 100 Ohm, jf. afsnit i [2]. 12. BN2 - ÅRLIGT EFTERSYN OG VEDLIGEHOLDELSE Der skal en gang årligt foretages eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlægget Udførelse Årligt eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal følge fabrikantens anvisninger suppleret med nedenstående, se også bilag 1: Brændstofkreds 1) Udskiftning af brændstoffilter. 2) Udskiftning af vandudskilningsfilter. 3) Udskiftning af brændstofslanger (hvert 2. år). Det noteres på vejrbestandig mærkat på anlægget, hvornår udskiftning er foretaget. 4) Lækagekontrol af brændstoftank. 5) Dræning af brændstoftank for kondensvand. 6) Påfyldning af brændstof til fuld tank. Der må ikke tilsættes additiver eller petroleum til brændstoffet; heller ikke for at forbedre brændstoffets kuldeegenskaber. Note Dieselolie leveres i 3 forskellige kvaliteter til henholdsvis sommer (1/4-30/9), efterår (1/10-30/11) og vinter (1/12-31/3). Disse kvaliteter sikrer mod filterblokering ved temperaturer ned til henholdsvis -12 C, -18 C og -24 C. BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

8 Udgivet Side 7 af 11 Årsagen til at petroleum ikke må anvendes til kuldesikring er, at det reducerer brændstoffets smørende effekt og dermed giver risiko for øget slid på bl.a. brændstofpumpen. Kølekreds 1) Udskiftning af kølevæske (hvert 2. år). Det noteres på vejrbestandig mærkat på anlægget, hvornår udskiftning er foretaget. 2) Kontrol af kølevæskes glycolindhold. Kølevæsken skal være frostsikret til -25 C med 50 % glycol og 50 % demineraliseret vand. 3) Lækagekontrol i kølevandskreds. Motor 1) Kontrol og rengøring af luftfilter, udskiftes om fornødent. På anlæg med luftfilter af typen rensbart oliebadsfilter, renses dette og olien udskiftes om fornødent. Det efterses at oliebadsfilter er korrekt fastspændt og pakninger er tætte. 2) Kontrol af turbolader. 3) Kontrol af stilstandsvarmelegeme (modstands- og isolationsmodstandsmåling) - isolationsmodstand skal være >0,5 MOhm ved 500 V. I perioden 1. november til 1. april skal stilstandsvarme være indkoblet. Note Kontrol af isolationsmodstand i generatoranlæg foretages for varmelegeme og generatorviklinger for at sikre, at der ikke er begyndende fejl i disse. 4) Udskiftning af smøreolie. 5) Udskiftning af smøreoliefilter. 6) Rensning af krumtaphus og udluftning. 7) Justering af ventiler (hvert 2. år). Det noteres på vejrbestandig mærkat, hvornår justering er foretaget. 8) Kontrol af brændstofdyser. Generator 1) Kontrol af generator, herunder kul, slæberinge og kommutator (dog ikke ved generatorer i børsteløs udførelse). Slidte kul udskiftes med nye. 2) Måling af jordelektrodes overgangsmodstand til jord, jf. BN1-krav afsnit ) Isolationsmåling af generatorviklinger. Isolationsmodstanden skal være > 0,5 MOhm ved 500 V. Note Kontrol af isolationsmodstand i generatoranlæg foretages for varmelegeme og generatorviklinger for at sikre, at der ikke er begyndende fejl i disse. BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

9 Udgivet Side 8 af 11 4) Kontrol af generatorklemmer og kabelforbindelser, efterspændes om fornødent. 5) Smøring af smørbare lejer med syrefrit kuglelejefedt. På generatorer med fedtkopper drejes disse 2 omgange og efterfyldes med syrefrit kuglelejefedt. Kontrolskab 1) Kontrol af ledninger og kablers tilslutning, efterspændes om fornødent. Startbatteri Eftersyn og vedligeholdelse af startbatteri foretages i henhold til anvisningerne i BN1-99[3]. Andet 1) Visuel kontrol af svingningsdæmpere. 2) Visuel kontrol af diverse fleksible slangeforbindelser. 3) Visuel kontrol for smøreolie- og brændstofutætheder. 4) Kontrol af olieabsorberende underlag under generator, dette udskiftes hvis det er oliemættet. 5) Rensning af fundament, motor og generator for snavs og olie (hvert 2. år). Funktionsprøve 1) Simulation af netsvigt med en times drift af generatoren ved normal belastning. 2) Måling af fasespænding og fasestrøm. 3) Måling af generatorens frekvens. 4) Afprøvning af kontrolskabets funktioner For de generatoranlæg, som er udstyret med kontrolskab for 4 kva generatoranlæg af fabrikat Pedershåb, henvises til bilag 3, Kontrolskabets funktion og virkemåde, som er en funktionsbeskrivelse af dette styreskab. For øvrige anlægstyper henvises til anlæggets dokumentation. Bemærk! For kontrolskab for 4 kva generatoranlæg af fabrikat Pedershåb må omskifter 02 ikke omstilles til stilling II eller III, når generatoranlægget er i drift under netsvigt, da forsyning til belastningen herved afbrydes Kompetence Årligt eftersyn og vedligeholdelse skal udføres af en maskinteknisk uddannet person med kendskab til generatoranlæg. BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

10 Udgivet Side 9 af Dokumentation Årligt eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal dokumenteres umiddelbart efter udførelsen, ved anvendelse af standardiserede rapporteringsblanketter, som vist i Bilag 1. Rapporteringsblanketterne skal som minimum indeholde de samme oplysninger som eksemplet i bilag 1. Dokumentering af eftersyn og vedligeholdelse af startbatteri skal ske ved udfyldelse af bilag 2 i BN1-99 [3]. Såfremt der er anmærkninger, evt. suppleret med yderligere beskrivelse af eftersynet, skal dokumentationen afleveres til Banedanmarks tekniske driftsansvar. Udfyldte rapporteringsblanketter skal opbevares i minimum 5 år. Nedenstående aktiviteter dokumenteres også på selve anlægget med vejrbestandige mærkater, med oplysning om dato, måned og årstal for følgende: Udskiftning af brændstofslanger (hvert 2. år). Kølevæske udskiftes (hvert 2. år). Justering af ventiler (hvert 2. år). Rensning af fundament, motor og generator (hvert 2. år). BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

11 Udgivet Side 10 af BN2 - MÅNEDLIGT EFTERSYN OG AFPRØVNING I hver kalendermåned skal der foretages et månedligt eftersyn og afprøvning af generatoranlægget. Der skal være minimum 20 og maksimum 40 kalenderdage mellem hvert månedligt eftersyn og afprøvning. I den måned, hvor der foretages årligt eftersyn og vedligeholdelse, skal der ikke foretages månedligt eftersyn og afprøvning af generatoranlægget Udførelse Månedligt eftersyn og afprøvning af generatoranlæg skal omfatte følgende: 1) Visuel kontrol af generatoranlæg. 2) Simulation af netsvigt med en times drift af generatoren ved normal belastning. 3) Påfyldning af brændstof til fuld tank efter afprøvning. Der må ikke tilsættes additiver eller petroleum til brændstoffet; heller ikke for at forbedre brændstoffets kuldeegenskaber. 4) Kontrol af at stilstandsvarme er indkoblet (skal være indkoblet fra 1. oktober til 1. april) For de generatoranlæg, som er udstyret med kontrolskab af fabrikat Pedershåb, henvises til Bilag 3, Kontrolskabets funktion og virkemåde, som er en funktionsbeskrivelse af dette styreskab. For øvrige anlægstyper henvises til anlæggets dokumentation Kompetence Note Dieselolie leveres i 3 forskellige kvaliteter til henholdsvis sommer (1/4-30/9), efterår (1/10-30/11) og vinter (1/12-31/3). Disse kvaliteter sikrer mod filterblokering ved temperaturer ned til henholdsvis -12 C, -18 C og -24 C. Årsagen til at petroleum ikke må anvendes til kuldesikring er, at det reducerer brændstoffets smørende effekt og dermed giver risiko for øget slid på bl.a. brændstofpumpen. Månedligt eftersyn og afprøvning af generatoranlæg skal udføres af en sagkyndig person, der har den nødvendige faglige indsigt i forhold til opgaven. Den sagkyndige persons faglige indsigt i ovenstående, kan være opnået ved deltagelse i kurser med det relevante indhold eller sidemandsoplæring hos anden sagkyndig. BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

12 Udgivet Side 11 af Dokumentation Månedligt eftersyn og afprøvning skal dokumenteres umiddelbart efter udførelsen, ved anvendelse af standardiserede rapporteringsblanketter, som vist i Bilag 2. Rapporteringsblanketterne skal som minimum indeholde de samme oplysninger som eksemplet i bilag 2. Såfremt der er anmærkninger, evt. suppleret med yderligere beskrivelse af eftersynet, skal dokumentationen afleveres til Banedanmarks tekniske driftsansvar. Udfyldte rapporteringsblanketter skal opbevares i minimum 5 år. 14. BILAGSOVERSIGT BILAG 1: BN2 - DOKUMENTERING AF ÅRLIGT EFTERSYN OG VEDLIGEHOLDELSE AF GENERATORANLÆG (NORMATIVT) BILAG 2: BN2 - DOKUMENTERING AF MÅNEDLIGT EFTERSYN OG AFPRØVNING AF GENERATORANLÆG (NORMATIVT) BILAG 3: BN2 - KONTROLSKABETS FUNKTION OG VIRKEMÅDE (INFORMATIVT) BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

13 Udgivet Side 1 af 3 Bilag 1: BN2 - DOKUMENTERING AF ÅRLIGT EFTERSYN OG VEDLIGEHOLDELSE AF GENERATORANLÆG (NORMA- TIVT) Betegnelse for teknikrum: Dato: Udført af: Generator fabrikat og type: Effekt (kva) Brændstofkreds 1 Udskiftning af brændstoffilter 2 Udskiftning af vandudskilningsfilter 3 Udskiftning af brændstofslanger (hvert 2. år) Dato for sidste udskiftning: 4 Lækagekontrol af brændstoftank 5 Dræning af brændstoftank for kondensvand 6 Påfyldning af brændstof (der må ikke tilsættes additiver / petroleum til brændstoffet). Antal liter påfyldt: Udført (X) Ej udført (X) Kølekreds 1 Udskiftning af kølevæske (hvert 2. år) Dato for sidste udskiftning: 2 Kontrol af kølevæskes glycol indhold (Frostsikring til -25 C) 3 Lækagekontrol i kølevandskreds Udført (X) Ej udført (X) Motor 1 Kontrol og rengøring af luftfilter Filter udskiftet (x) 2 Kontrol af turbolader 3 Kontrol af stilstandsvarmelegeme. Modstand Ohm Isolationsmodstand (> 0,5 MOhm ved 500 V) Ohm Skal være indkoblet fra 1. november til 1. april 4 Udskiftning af smøreolie Antal liter påfyldt: 5 Udskiftning af smøreoliefilter 6 Rensning af krumtaphus og udluftning Udført (X) Ej udført (X) BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

14 Udgivet Side 2 af 3 7 Justering af ventiler (hvert 2. år) 8 Kontrol af brændstofdyser Dato for sidste justering: Generator 1 Kontrol af generator, herunder kul, slæberinge og kommutator 2 Jordelektrode overgangsmodstand til jord (<100 Ohm) Overgangsmodstand: Ohm 3 Isolationsmåling af generatorviklinger (> 0,5 MOhm ved 500 V) Isolationsmodstand: Ohm 4 Kontrol af generatorklemmer og kabelforbindelser 5 Smøring af smørbare lejer Udført (X) Ej udført (X) Kontrolskab 1 Kontrol af ledninger og kablers tilslutning Udført (X) Ej udført (X) Startbatteri 1 Kontrol af startbatteri Dokumenteres ved udfyldelse af bilag 2 i BN1-99 [3] Udført (X) Ej udført (X) Andet 1 Visuel kontrol af svingningsdæmpere 2 Visuel kontrol af diverse fleksible slangeforbindelser 3 Visuel kontrol for smøreolie- og brændstofutætheder 4 Kontrol af olieabsorberende underlag under generator 5 Rensning af fundament, motor og generator for snavs og olie (hvert 2. år) Dato for sidste rengøring: Udført (X) Ej udført (X) BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

15 Udgivet Side 3 af 3 Funktionsprøve 1 Simulation af netsvigt, med 1 times drift af generator 2 Fasespænding Fasestrøm L1-Nul Volt L1 Ampere L1-L2 Volt L2 Ampere L2 L3 Volt L3 Ampere L3-L1 Volt N Ampere 3 Frekvensmåling Frekvens Hz 4 Afprøvning af kontrolskabets funktioner Udført (X) Ej udført (X) Bemærkninger: BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

16 Udgivet Side 1 af 1 Bilag 2: BN2 - DOKUMENTERING AF MÅNEDLIGT EFTERSYN OG AFPRØVNING AF GENERATORANLÆG (NORMA- TIVT) Betegnelse for teknikrum Dato: Udført af: Generator, fabrikat og type Effekt (kva) 1 Visuel kontrol af generatoranlæg 2 Simulation af netsvigt, med 1 times generatordrift 3 Påfyldning af brændstof (der må ikke tilsættes additiver / petroleum til brændstoffet). Antal liter påfyldt: 4 Kontrol af at stilstandsvarme er indkoblet. (Skal være indkoblet i perioden 1. oktober til 1. april) Udført (X) Ej udført (X) Bemærkninger: BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

17 Udgivet Side 1 af 8 Bilag 3: BN2 - KONTROLSKABETS FUNKTION OG VIRKEMÅDE (INFORMATIVT) Bilaget gælder for kontrolskab for 4 kva generatoranlæg fabrikat Pedershåb. 1. KONTROLSKAB FOR 4 KVA GENERATORANLÆG Kontrolskabet er anbragt i relæhuset og styrer et generatoranlæg bestående af en 2-cyl. 4 takts dieselmotor, der ved 1500 o/m udvikler 6,6 HK, og som er sammenbygget med en DAE-generator på 4 kva 220 V 50 Hz. Andre generatorstørrelser kan forekomme. Generatorspændingen reguleres med en shuntmodstand. 1.1 Instrumentering og betjening På kontrolskabets forside er følgende instrumenterings- og betjeningskomponenter monteret: 1 Voltmeter. 1 Frekvensmeter. 1 kontrollampe. 4 Omskiftere. 1 Sikring for varmelegeme. BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

18 Udgivet Side 2 af Omskifternes funktion Omskifter 01 Stilling til venstre Anlægget i normaldrift Stilling til højre Afprøvning af anlægget ved kunstig netsvigt Omskifter 02 Stilling I Anlægget i normaldrift. Automatikken i funktion. Omskifter 03 Omskifter 04 Stilling II Stilling III Afprøvning af anlægget uden omkobling af forbruget fra netforsyningen. Afprøvning af anlægget uden omkobling af forbruget. Manuel start og stop fra trykknapper på motorgeneratorens klemkasse. NB Stilling ll og lll må ikke benyttes under drift ved netsvigt Stilling til venstre Stilling til højre Afbryder for varmelegeme i oliesump Volt- og frekvensmeter tilsluttet netspændingen Volt- og frekvens tilsluttet generatorspændingen Kontrollampe Fast lys Omskifter 02 i stilling II eller III (Ikke normalstilling) Blinklys Slukket Generator i drift Netdrift med automatik i funktion 1.3 Kontrolskabets virkemåde Normaldrift (omskifter 01 & 02 i normalstilling) Netdrift Forbruget tilkoblet nettet. Netspændingen overvåges af kontrolkredsen for netspænding. Kontrollampen er slukket Netsvigt Ved netsvigt eller hvis netspændingen falder til under 180 V træder kontrolkredsen for netspænding i funktion, hvorved startkredsen aktiveres og generatoren får startstrøm i ca. 3 sekunder. BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

19 Udgivet Side 3 af 8 Dieselmotoren starter og generatoren afgiver spænding. Efter sekunders forløb, når generatorspændingen overstiger ca. 195 V, træder kontrolkredsen for generatorspænding i funktion, hvorved forbruget omkobles til generatoren ved hjælp af netkontaktor og generatorkontaktor Reservedrift Forbrugsstrømmen tages fra generatoren. Kontrollampen blinker. Kontrolkredsen for netspænding overvåger nettets tilbagekomst Nettet vender tilbage Når nettet vender tilbage, foregår der en tidsmåling i 3 minutter, hvorefter forbruget omkobles til nettet ved hjælp af netkontaktoren. Hvis netspændingen svigter igen inden udløbet af de 3 minutter, falder netkontrolrelæet fra igen og tidsmålingen må begynde forfra. Når omkoblingen har fundet sted, aktiveres stopkredsen, og der startes en ny tidsmåling på ca. 30 sekunder, hvorefter anlægget går i normalstilling (se afsnit Tidsmåling og Stopkreds) Fjernstyring af generatoranlæg Ordre (24 V i ca. ½ sek.) om start af generatoranlæg kommer ind på klemme 03.13, hvorved relæ 01 falder fra. Kontakt på 01 afbryder for relæ 06 n, som falder fra og fremkalder et kunstigt netsvigt. Anlægget starter som ved almindeligt netsvigt. Ordre (24 V i ca. ½ sekund) om stop af generatoranlægget kommer ind på klemme 02.13, hvorved relæ 01 trækker. Herved trækker relæ 06 n og det kunstige netsvigt fjernes, hvorefter anlægget standser på samme måde, som når nettet vender tilbage. Nyt startforsøg kan gives ved at udsende ordren om stop af generator og derefter igen start af generator Startsvigt Ved startsvigt forbliver Netkontaktoren indkoblet og efter tidsmåling i 3 minutter afventes nettets tilbagekomst, hvorefter stopkredsen aktiveres og anlægget går i normalstilling i løbet af ½ minut. Hvis generatoren ikke afgiver en spænding på over 190 V, enten på grund af, at dieselmotoren ikke er startet, eller på grund af fejl i generatoren, forbliver forbruget tilkoblet nettet. I så fald begynder den i afsnit Generatorkontaktoren nævnte tidsmåling straks, så generatoranlæggets stopmagnet får strøm i samme øjeblik, nettet vender tilbage. Når generatoren ikke afgiver spænding som følge af, at dieselmotoren ikke er startet, fortsættes tidsmålingen over kontakt på relæ 08 n. Efter 3 minutter trækker relæ 07 ø, og anlægget afventer, at netspændingen vender tilbage, hvorved stoprelæet trækker over kontakter på relæerne 08 ø og 06 n, og anlægget standser på normal måde. BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

20 Udgivet Side 4 af 8 2. AFPRØVNING AF ANLÆGGET Afprøvning af anlægget kan ske manuelt på stedet eller via fjernstyringen. 2.1 Manuel afprøvning Der er 2 muligheder for at afprøve anlægget, uden at forbruget kobles fra netforsyningen. Afprøvning foretages ved at stille omskifter 02 i stilling II eller III, hvorved kontrollampen viser fast lys uanset om generatoren er i drift eller ej. Omskifter 02 i stilling ll Generatoranlægget startes ved at skabe et kunstigt netsvigt ved betjening af omskifter 01. For at standse generatoranlægget efter afprøvning stilles omskifter 01 tilbage til normalstillingen. Omskifter 02 i stilling III I denne situation kan generatoranlægget kun startes og stoppes ved brug af trykknapper på generatoranlæggets klemkasse på selve motoren. 2.2 Afprøvning via fjernstyring Via fjernstyringen kan der gives start og stop ordre, som fungerer som henholdsvis kunstigt netsvigt og net vender tilbage. Nyt startforsøg kan gives ved at udsende ordren om stop af generatoranlæg og derefter igen start. 2.3 Fejlretning via fjernstyring I tilfælde af netsvigt hvor generator ikke er startet eller afgiver spænding, kan der via fjernstyringen foretages et nyt startforsøg. Dette sker ved at udsende startordre via fjernstyringen, hvorefter der gennemløbes en stopsekvens som bringer styringen tilbage til normalstillingen. Relæ 01 falder, hvorved relæ 07 n trækker og holdes over egen kontakt. I stopkredsen sker følgende: Relæ 07 ø trækker stoprelæet 07 m og stopmagneten trækker nu over kontakter på relæerne 06 m (som faldt fra ved startforsøget) 08 m (der falder fra, når generatoren ikke er indkoblet) og 07 ø. BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

21 Udgivet Side 5 af 8 Efter 30 sekunder er anlægget i normalstilling og et nyt startforsøg vil automatisk påbegyndes såfremt der stadig er netsvigt, relæ 06 n er nede. Relæ 07 n falder fra under starten, når relæ 06 ø (start) trækker. 2.4 Beskrivelse af styrekredse Kontrolkreds for netspænding Generatoranlægget skal starte ved netsvigt, eller når netspændingen kommer under 180 V. I kontrolkredsen for netspænding er relæ 11 et specielt relæ med ensretterventiler og modstande justeret således, at relæet falder fra ved ca. 180 V og trækker ved 195 V. For at undgå registrering af meget kortvarige strømafbrydelser er relæet tidsforsinket 1-2 sekunder Relæet har kun 1 kontakt, hvorfor det er dubleret med relæ 06 n Kontrolkreds for generatorspænding Generatoranlægget skal overtage belastningen, når generatorspændingen kommer op på ca. 190 V. I kontrolkredsen for generatorspænding er relæ 08 n forsynet med ensretter- ventiler og formodstande justeret således, at relæet trækker ved ca. 190 V og falder fra ved ca. 110 V Netkontaktoren Netkontaktoren kobler forbruget til nettet, og er derfor normalt trukket. Netkontaktoren er dubleret med relæ 08 ø. Netkontaktoren falder fra, når kontrolkreds for netspænding, relæ 06 n falder fra og der samtidig er generatorspænding, dvs. relæ 08 n er trukket. Netkontaktoren trækker, når netspænding vender tilbage, og generatorkontaktor er faldet, idet netkontaktor og generatorkontaktor er gensidig spærret, således at man ikke kan sammenkoble generatorspænding og netspænding. BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

22 Udgivet Side 6 af Startkreds Ved netsvigt falder relæ 06 n og relæ 06 ø trækker og tager selvhold, hvorefter relæ 05 trækker. En kontakt på relæ 05 får startrelæet til at trække. Dette relæ indkobler startmotoren mekanisk, og slutter strømmen til startmotoren. En centrifugalafbryder afbryder startstrømmen, når dieselmotoren er i gang. Relæ 05 får relæ 06 m til at falde fra med en tidsforsinkelse på ca. 1,5 sekund. Når relæ 06 m falder, afbrydes relæ 06 ø, som falder med tidsforsinkelse på ca. 1,5 sekund. Derefter falder relæ 05 efter at have været trukket i ca. 3 sekunder. I trækkekredsen for relæ 06 ø er anbragt en kontakt på relæ 08 n som sikkerhed for, at startkredsen ikke aktiveres, når der er generatorspænding, samt en kontakt på relæ 07 m, som forhindrer startkredsen i at virke, når generatoren er under standsning. Relæ 06 m, er i normalstilling trukket, men falder fra, når motoren får startimpuls. Relæet 06 m indtager først normalstilling igen, når motoren har fået stopimpuls, relæ 07 m trukket, og generatoren ikke længere afgiver spænding, relæ 08 n frafaldet Generatorkontaktoren Generatorkontaktoren 15 kobler forbruget til generatoren, generatorkontaktoren er dubleret med relæ 08 m. Generatorkontaktoren 15 trækker, når kontrolkredsen for generatorspænding, relæ 08 n, er trukket, og netkontaktoren 14 er faldet fra. Generatorkontaktoren 15 falder fra, når relæ 07 ø trækker efter en tidsmåling (se afsnit 2.4.6), eller hvis generatorspændingen bliver for lav så relæ 08 n falder fra. Generatorkontaktoren er forsynet med et motorbeskyttelsesrelæ (termokontakt), der kobler ud, hvis generatoren på grund af fejl bliver overbelastet. Genindkobling af dette relæ skal foretages manuelt ved indtrykning af knappen til venstre på motorbeskyttelsesrelæet. BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

23 Udgivet Side 7 af Tidsmåling og stopkreds Efter netsvigt og startimpuls er relæerne 06 n (netsvigt) og 06 (startrelæ) er faldet fra. Tidsrelæet 12 arbejder over kontakt på relæ 08 n, indtil generatoren afgiver spænding og relæ 08 n trækker. Når netspændingen vender tilbage, begynder tidsrelæet 12 at arbejde over kontakt på relæ 06 n. Efter 3 minutter trækker relæ 07 ø over kontakt på tidsrelæet 12 og holdes oppe over egen kontakt. Samtidig shuntes tidsrelæet 12 ned med kontakt på relæ 07 ø og falder fra. Stoprelæet 07 m trækker over kontakter på relæerne 07 ø, 06 n (kontrol af netspænding), relæ 08 ø (kontrol af at forbruget er koblet til net) og relæ 06m, når disse er trukket. Parallelt med stoprelæet 07 m trækker stopmagneten på generatoren, der lukker for brændstof til dieselmotoren, således at denne standser. Når stoprelæet relæ 07 m trækker, begynder tidsrelæet 12 igen at arbejde. Efter ca. ½ minut afbryder tidsrelæets underkontakter relæ 07 m, hvorved tidsrelæet 12 også falder fra og anlægget går i normalstilling. BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

24 Udgivet Side 8 af 8 3. FUNKTIONSDIAGRAM BN Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg skal ikke godkendes af Trafikstyrelsen, hvilket Trafikstyrelsen har vurderet på baggrund af BN e.

Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1

Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1 Udgivet 31.08.2009 Overordnet ansvar: Steen P Kristensen Ansvar for indhold: Per Lyneborg Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1

Læs mere

Banenorm BN1-175-1. Vedligeholdelse af køleanlæg i teknikrum

Banenorm BN1-175-1. Vedligeholdelse af køleanlæg i teknikrum Udgivet 01.01.2012 Overordnet ansvar: Søren Thrane Ansvar for indhold: Karsten Dupont Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Vedligeholdelse af køleanlæg i teknikrum Banenorm BN1-175-1 Udgivet

Læs mere

Banenorm BN1-173-1. Vedligeholdelse af rumslukningsanlæg i teknikrum

Banenorm BN1-173-1. Vedligeholdelse af rumslukningsanlæg i teknikrum Udgivet 18.09.2009 Overordnet ansvar: Steen P. Kristensen Ansvar for indhold: Karsten Dupont Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Vedligeholdelse af rumslukningsanlæg i teknikrum Banenorm BN1-173-1

Læs mere

til undervisning eller kommercielt brug er Kopiering samt anvendelse af prøvetryk El-Fagets Uddannelsesnævn

til undervisning eller kommercielt brug er Kopiering samt anvendelse af prøvetryk El-Fagets Uddannelsesnævn Indledning Transportable, forbrændingsmotordrevne generatoranlæg skal enten opfylde bestemmelserne i Ú 551 á eller de særlige bestemmelser i Ú 816 á. Bestemmelserne i ISO 8528-8 kan også anvendes for generatoranlæg

Læs mere

Banenorm BN1-99-1. Eftersyn og vedligeholdelse af bly-syrebatterier til sikrings- og fjernstyringsanlæg samt generatoranlæg

Banenorm BN1-99-1. Eftersyn og vedligeholdelse af bly-syrebatterier til sikrings- og fjernstyringsanlæg samt generatoranlæg Udgivet 01.11.2014 Overordnet ansvar: Søren Thrane, Vilhelm Mortensen Ansvar for indhold: Christian R Pedersen, Henrik M Hansen Ansvar for fremstilling: Mette W Johansson Banenorm BN1-99-1 Eftersyn og

Læs mere

Banenorm BN2-202-1. Skinnepolitik

Banenorm BN2-202-1. Skinnepolitik Udgivet 21/09/2015 Overordnet ansvar: Pernille Maren Jøndrup Ansvar for indhold: Carsten Jørn Rasmussen Ansvar for fremstilling: Mai Emcken Skinnepolitik Banenorm BN2-202-1 Udgivet 21/09/2015 Side 2 af

Læs mere

Banenorm BN3-191-1. Vejledning om svejsning i koldt vejr.

Banenorm BN3-191-1. Vejledning om svejsning i koldt vejr. Udgivet 05/12/2011 Overordnet ansvar: SPK Ansvar for indhold: CARA Ansvar for fremstilling: NFN Banenorm BN3-191-1 Vejledning om svejsning i koldt vejr. Udgivet 05/12/2011 Side 2 af 11 1. INDLEDNING Gældende

Læs mere

Stærkstrømsbekendtgørelsen, Afsnit 9, 4. udgave, Højspændingdinstallationer

Stærkstrømsbekendtgørelsen, Afsnit 9, 4. udgave, Højspændingdinstallationer Stærkstrømsbekendtgørelsen, Afsnit 9, 4. udgave, Højspændingdinstallationer INDLEDNING Stærkstrømsbekendtgørelsen afsnit 9, Højspændingsinstallationer, 4. udgave er udgivet af Elektricitetsrådet og har

Læs mere

132-400 kv AC Station

132-400 kv AC Station 132-400 kv AC Station Kontrolanlæg Egenforsyning Dieselgenerator ETS-52-04-05 Rev. 0 teknisk standard REVISIONSOVERSIGT Dokumentnummer: 45749/10 Version Forfatter Dokument status/ændring Reviewer Godkender

Læs mere

TILSLUTNINGSANVISNING

TILSLUTNINGSANVISNING TILSLUTNINGSANVISNING STYREENHED TIL ROTERENDE VARMEVEKSLERE MiniMax V / VK Revideret 2014-10-06 Version 1.5.1 F21037901DK Overensstemmelseserklæring Producentens forsikring om produktets overensstemmelse

Læs mere

VentilationAlarm EP1 ES 966

VentilationAlarm EP1 ES 966 VentilationAlarm EP1 ES 966 Tryk, signal eller temperatur-vagt Giver brugeren sikkerhed om anlæggets driftsituation Overordnet beskrivelse VentilationAlarm EP1 er en multfuntionsalarm, der kan overvåge

Læs mere

Banenorm BN Vejledning til måling af skinneslid

Banenorm BN Vejledning til måling af skinneslid Udgivet 12/12/2014 Overordnet ansvar: Steen Kristensen Godkendt 07/11/2014 Ansvar for indhold: Carsten Jørn Rasmussen Ansvar for fremstilling: Mai Emcken Vejledning til måling af skinneslid Banenorm BN3-200-1

Læs mere

PLC - programmering af sekventielt projekt

PLC - programmering af sekventielt projekt PLC - programmering af sekventielt projekt Øvelse 1 Her kan du få afprøvet nogle af de almindelige funktioner. I samarbejde med "sidemanden", og en manual, skal du afprøve så mange af nedenstående funktioner

Læs mere

DK MONTERINGSVEJLEDNING KNÆKARMSMARKISE SUN 2000 + 4000

DK MONTERINGSVEJLEDNING KNÆKARMSMARKISE SUN 2000 + 4000 DK MONTERINGSVEJLEDNING KNÆKARMSMARKISE SUN 2000 + 4000 Udgave 01 23-02-2009 Udgave 01 23-02-2009 12:01 Side 2 af 12 Indexliste: 4 Modtagerkontrol. 4 Montagetyper. 5 Montage. 5 Befæstigelse. 6 Justering

Læs mere

INSTRUKTION. Bernard el-aktuator

INSTRUKTION. Bernard el-aktuator INSTRUKTION IN113, Nr. B104DKE Bernard el-aktuator Type SQ100, SQ250 SQ400, SQ600, SQ1000 Indhold Opstart... 2 Normal lukkeretning... 3 Komplet leverance... 3 1. Indstilling af mekaniske anslag, 90 -drejende...

Læs mere

GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING

GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING 1 Indhold Indhold 2 General information 2 Garanti bestemmelser 3 Vigtin information vedrørende sikkerhed. 3 Sådan bruges apparatet 4 Rengøring og vedligeholdelse

Læs mere

Brugsanvisning VAL 6

Brugsanvisning VAL 6 Brugsanvisning VAL 6 Betjeningsvejledning Vigtigt! Den Infrarøde oliebrænder VAL 6 må ikke placeres i nærheden af eksplosive eller let antændelige materialer. Ydermere er det ikke tilladt at opstille VAL

Læs mere

TILSLUTNINGSANVISNING STYREENHED TIL ROTERENDE VARMEVEKSLERE

TILSLUTNINGSANVISNING STYREENHED TIL ROTERENDE VARMEVEKSLERE TILSLUTNINGSANVISNING STYREENHED TIL ROTERENDE VARMEVEKSLERE MicroMax180 Overensstemmelseserklæring Producentens forsikring om produktets overensstemmelse med kravene i EMC-DIREKTIVET 89/336/EØF samt tillæg

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 5. Anvendelse. 6. Vedligeholdelse

Indholdsfortegnelse. 5. Anvendelse. 6. Vedligeholdelse Manual KA/KAI HC DK 1. Sikkerhedsregler 2. Beskrivelse 3. Tekniske data Indholdsfortegnelse 4. Opstilling 5. Anvendelse 6. Vedligeholdelse 7. Fejlfinding 1. Sikkerhedsregler LÆS DENNE BRUGSANVIS- NING

Læs mere

NMT - /40, 60, 80 NMT ER - /40, 60, 80 EGHN SMART - /60

NMT - /40, 60, 80 NMT ER - /40, 60, 80 EGHN SMART - /60 NMT - /40, 60, 80 NMT ER - /40, 60, 80 EGHN SMART - /60 Instruktion Installation 7340041 IMP Pumper erklære at disse produkter er i overensstemmelse med følgende EU-direktiver: CE Overensstemmelseserklæring

Læs mere

K 5406A. Digital HFI/HPFI tester. El-nr. 63 98 720 630

K 5406A. Digital HFI/HPFI tester. El-nr. 63 98 720 630 K 5406A Digital HFI/HPFI tester El-nr. 63 98 720 630 Kyoritsu 5406A Side 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 1. Sikkerhed...2 2. Beskyttelseslåg...3 3. Instrumentbeskrivelse...3 Ledningsbeskrivelse...4

Læs mere

S26 MOTOR Original brugermanual

S26 MOTOR Original brugermanual S26 MOTOR Original brugermanual Indhold 1. Indledning 1 2. Liste over nødvendigt værktøj 1 3. Sikkerhedspåbud 1 4. Motor montering 2 4.1. Instruktion før montering 2 4.2. Samling af skinne 3 4.3. Opsætning

Læs mere

Brugervejledning for SCANNER 410SMD

Brugervejledning for SCANNER 410SMD Brugervejledning for SCANNER 0SMD KNOP ELEKTRIK A/S Fabriksvej 0=7600 Struer=Mail: knop@knop.dk=web: www.knop.dk=tlf.: 978 0=Fax.: 978 0666 Indhold: Rengøring side Bortskaffelse side Tilslutning side Ind

Læs mere

132-400 kv AC Station

132-400 kv AC Station 132-400 kv AC Station Frilufts AC-Stationer Højspændingskomponenter Afbrydere ETS-50-06-05 Rev. 0 teknisk standard REVISIONSOVERSIGT Dokumentnummer: 24407/10 Version Forfatter Dokument status/ændring Reviewer

Læs mere

Brugermanual for styreskab Master Chain 4.0

Brugermanual for styreskab Master Chain 4.0 Fodermaskine 1: Manuel Brugermanual for styreskab 88.340 - DK INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION Se side Styringens funktioner. 3 Styreskab, display og tastatur. 4-5 Hovedmenu oversigt. 6-7 Servicemenu oversigt.

Læs mere

Betjeningsvejledning Thermo 90S vandvarmer

Betjeningsvejledning Thermo 90S vandvarmer Service- og sikkerhedsinformation 1. Vandvarmeren Thermo 90S er typegodkendt efter EU s nyeste krav. 2. Monteringen af varmeren skal udføres iht. monteringsvejledningen 3. Årstallet for den første ibrugtagning

Læs mere

MANUAL FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 SKIOLD GØR EN FORSKEL!

MANUAL FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 SKIOLD GØR EN FORSKEL! MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL! FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 981 002 317 Ver. 01 11-03-2013 Indhold 1. INTRODUKTION... 4 2. BESKRIVELSE FANTRONIC... 5 2.1 SÅDAN FUNGERER

Læs mere

2-søjlede autolifte C-2.30 C-2.30A C-2.7 C-3.2 C-3.5 C-5

2-søjlede autolifte C-2.30 C-2.30A C-2.7 C-3.2 C-3.5 C-5 2-søjlede autolifte C-2.30 C-2.30A C-2.7 C-3.2 C-3.5 C-5 Alle rettigheder til denne manual forbeholdes. Hel eller delvis kopiering, uden tilladelse, er ikke tilladt..generelt. 1. Dette afsnit er gældende

Læs mere

Banenorm BN Bremsevejlængder for HKT-overvågede tog

Banenorm BN Bremsevejlængder for HKT-overvågede tog Udgivet 29.6.2017 Overordnet ansvar: Karsten Steen Larsen Ansvar for indhold: Erik Cletus Petersen Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Bremsevejlængder for HKT-overvågede tog Banenorm BN1-170-1

Læs mere

Elektroteknik 3 semester foråret 2009

Elektroteknik 3 semester foråret 2009 Side 1/12 Elektroteknik 3 semester foråret 2009 Uge nr. Ugedag Dato Lektions nr 11 tirsdag 11.03.09 49 50 Gennemgang af opgaver fra sidst: Gennemgang af afleveringsopgaver fra sidst Nyt stof(vejledende):

Læs mere

Principgodkendelsesordning for partikelfiltre

Principgodkendelsesordning for partikelfiltre Principgodkendelsesordning for partikelfiltre Dato: 10.05.2004 J.nr: 1131338-10 Principgodkendelse nr. 06a Det attesteres herved at H. Daugbjerg A/S, Scan-Filter Systems overholder Færdselsstyrelsens kravspecifikation

Læs mere

Banenormer i Banedanmark

Banenormer i Banedanmark Banenormer i Banedanmark DGF-arrangement Baner og Geoteknik Odense den 08. marts 2012 08.03.2012 Præsenteret af Niels Fischer-Nielsen DGF Banenormer i BDK # 2 Indlæg af Niels Fischer-Nielsen Normkoordinator

Læs mere

Brugsanvisning Frithiof SOPRA. Manual. Frithiof. Sopra 150. Sopra 250. Centralstøvsugere

Brugsanvisning Frithiof SOPRA. Manual. Frithiof. Sopra 150. Sopra 250. Centralstøvsugere Manual Frithiof Sopra 150 Sopra 250 Centralstøvsugere Må ikke anvendes til fi nstøv. Kun til husholdningsstøv. (Garantien bortfalder ved misbrug) Indhold Håndtering af maskinen før og under udpakningen

Læs mere

BN1 Banenorm 15.06.2004 BN1-18-1. Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK

BN1 Banenorm 15.06.2004 BN1-18-1. Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Dato Underskrift Samlet 11.06.2004 Palle Reenberg Indhold 11.06.2004 Jette Hansen Fremstilling

Læs mere

Banenorm BN1-9-2. Sikkerheds- og opholdszoner på perroner

Banenorm BN1-9-2. Sikkerheds- og opholdszoner på perroner BN1-9-2 Udgivet: 01.06.2012 Overordnet ansvar: spk Godkendt: 30.03.2012 Ansvar for indhold: jha 01.01.01 Journal.nr.: 10-06335 Ansvar for fremstilling: nfn Antal sider i alt 20 Sikkerheds- og opholdszoner

Læs mere

Original betjeningsvejledning 3.2. Læs den grundigt, før maskinen tages i brug! Version: 09/2011, v. 1.4. Order No.: 00600-3-091

Original betjeningsvejledning 3.2. Læs den grundigt, før maskinen tages i brug! Version: 09/2011, v. 1.4. Order No.: 00600-3-091 Original betjeningsvejledning 3.2 Læs den grundigt, før maskinen tages i brug! Version: 09/2011, v. 1.4 Order No.: 00600-3-091 2 KVALITET TIL PROFESSIONELLE Det må IKKE føles ubekvemt og overflødigt at

Læs mere

Calyma Ventilationsanlæg BYDÆKKER - TYPE25-1795mm NM 24A-SR CKE-01 ver. 1.01B

Calyma Ventilationsanlæg BYDÆKKER - TYPE25-1795mm NM 24A-SR CKE-01 ver. 1.01B Calyma Ventilationsanlæg BYDÆKKER - TYPE25-1795mm NM 24A-SR CKE-01 ver. 1.01B Vejledning i transport, montering og service Calyma Industri - Espenhøjvej 10 A, True - 8381 Tilst Tlf. 8624 0433-2070 7890

Læs mere

Drejeskive-Decoder TT-DEC

Drejeskive-Decoder TT-DEC Betjeningsvejledning Drejeskive-Decoder TT-DEC Fra Digital Profi Serien! TT-DEC-G Art-Nr : 010503 Egnet til Fleischmann Drejeskiverne 6052, 6152, 6154, 6651, 9152, 6680 (Både med og uden C) og 6652 (med

Læs mere

Digital Drejeskive Decoder til 7286 / 7686

Digital Drejeskive Decoder til 7286 / 7686 Digital Drejeskive Decoder til 7286 / 7686 7687 Marklin 7687 Drejeskive Decoderen kan anvendes på følgende måder til etablering af Styring til Drejeskiven fra Centralstation 2. (Dette dokument tager udgangspunkt

Læs mere

Installationsvejledning COMBI. Læs venligst denne vejledning før installation

Installationsvejledning COMBI. Læs venligst denne vejledning før installation Installationsvejledning COMBI Læs venligst denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker COMBI Quooker COMBI er en vandbeholder med kogende (110 C) vand. Quooker COMBI består af en

Læs mere

NORDISK CONTROL A/S. FUNKTIONSBESKRIVELSE AF PORTSTYRING NC6005 3 X 400V 50Hz

NORDISK CONTROL A/S. FUNKTIONSBESKRIVELSE AF PORTSTYRING NC6005 3 X 400V 50Hz NORDISK CONTROL A/S FUNKTIONSBESKRIVELSE AF PORTSTYRING NC6005 3 X 400V 50Hz Portstyringen NC6005 er en CE-mærket universal 3-knaps styring interface for ABDL-Anlæg. Af primære funktioner kan nævnes: hukommelse

Læs mere

Banenorm BN1-154-2. Sporafstand og frispormærker

Banenorm BN1-154-2. Sporafstand og frispormærker Udgivet 01.03.2008 Overordnet ansvar: Klaus Bergman Ansvar for indhold: Jette Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen Sporafstand og frispormærker Banenorm BN1-154-2 Udgivet 01.03.2008 Side

Læs mere

Dansk Mini Racing Union. Banereglement Slot Racing & Scaleracing. DMRU 2016 v.1-1 -

Dansk Mini Racing Union. Banereglement Slot Racing & Scaleracing. DMRU 2016 v.1-1 - Dansk Mini Racing Union 2016 Banereglement Slot Racing & Scaleracing DMRU 2016 v.1-1 - BANEREGLEMENT SLOT-RACING 1 STRØMFORSYNING Banen kan forsynes med strøm på 2 forskellige måder: 1) 12 Volt akkumulatorer

Læs mere

Banenorm BN1-182-1. Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring.

Banenorm BN1-182-1. Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring. Udgivet 01.03.2013 Overordnet ansvar: VIMO Ansvar for indhold: BIDY/KVH/CASK/PDH/HMOH/STA/ECPN/SNJ Ansvar for fremstilling: MWJ Banenorm BN1-182-1 Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring. Udgivet

Læs mere

Opgavesæt udviklet til kursus 48115. Grundlæggende elektronik på mobile maskiner 2. Udviklet i 2015

Opgavesæt udviklet til kursus 48115. Grundlæggende elektronik på mobile maskiner 2. Udviklet i 2015 Opgavesæt udviklet til kursus 48115 Grundlæggende elektronik på mobile maskiner 2 Udviklet i 2015 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling (april, 2016). Materialet er udviklet af Metalindustriens

Læs mere

INSTRUKTIONSBOGEN SKAL LÆSES OG FORSTÅS FØR ANVENDELSEN AF RADIATOREN OG SKAL OPBEVARES PÅ ET SIKKERT STED FOR EVT. SENERE BRUG.

INSTRUKTIONSBOGEN SKAL LÆSES OG FORSTÅS FØR ANVENDELSEN AF RADIATOREN OG SKAL OPBEVARES PÅ ET SIKKERT STED FOR EVT. SENERE BRUG. 1. GENERELLE SIKKERHEDSREGLER INSTRUKTIONSBOGEN SKAL LÆSES OG FORSTÅS FØR ANVENDELSEN AF RADIATOREN OG SKAL OPBEVARES PÅ ET SIKKERT STED FOR EVT. SENERE BRUG. ENHEDEN SKAL INSTALLERES OG BETJENES I OVERENSSTEMMELSE

Læs mere

Original brugermanual for Skindrenser T4

Original brugermanual for Skindrenser T4 Original brugermanual for Skindrenser T4 1. Overensstemmelseserklæring EU-overensstemmelseserklæring Fabrikant: Jasopels A/S Tlf. +45 76 94 35 00 Adresse: Fabriksvej 19 DK-7441 Bording Maskine: Skindrenseautomat

Læs mere

Motormanual. Når dette tegn vises, skal man være ekstra opmærksom på sig selv og sine omgivelser. Motoren stoppes og instruktionsbogen læses.

Motormanual. Når dette tegn vises, skal man være ekstra opmærksom på sig selv og sine omgivelser. Motoren stoppes og instruktionsbogen læses. Motormanual PL160 PL200 PL240 PL390 5,5hk 6,5hk 8,0hk 13,0hk Generelle oplysninger: Dette er en 1 cylindret, luftkølet 4 takt Benzin motor. Motoren skal køre på almindelig blyfri benzin med minimum 92

Læs mere

Banenorm BN1-183-1. Arbejde i sikringsanlæg

Banenorm BN1-183-1. Arbejde i sikringsanlæg Udgivet 01.10.2014 Overordnet ansvar: VIMO Ansvar for indhold: GEE Ansvar for fremstilling: MWJ Banenorm BN1-183-1 Arbejde i sikringsanlæg Udgivet 01.10.2014 Side 1 af 34 INDHOLD 1. INDLEDNING 5 2. IKRAFTTRÆDEN

Læs mere

Art nr. 60.528. DK Brugsanvisning Rystepudser 170W

Art nr. 60.528. DK Brugsanvisning Rystepudser 170W Art nr. 60.528 DK Brugsanvisning Rystepudser 170W 1. Sikkerhedsanvisninger Vi takker for Deres tillid til valget af denne maskine. For at opnå et tilfredsstillende resultat, bør denne vejledning nøje gennemlæses.

Læs mere

STYRING FOR STOKERFYR

STYRING FOR STOKERFYR STYRING FOR STOKERFYR Måling og regulering af kedeltemperatur Måling og overvågning af røgtemperatur Eltænding og/eller pausefyring Mulighed for iltstyring Til Nordjysk Elektronik Ulvebakkevej 13 9330

Læs mere

Betjeningsvejledning for søløven

Betjeningsvejledning for søløven Betjeningsvejledning for søløven Almindelig betjening: 1. Udfyld sejladsprotokollen før afgang. 2. Båden lænses 3. Brændstofbeholdningen (diesel) kontrolleres. Der skal være min. 1/3 tank fuld 4. Rød knap

Læs mere

Brugervejledning. www.kangaroobike.com

Brugervejledning. www.kangaroobike.com Brugervejledning E- www.kangaroobike.com Version 1.3 2014 Tillykke med investeringen i Winther E-Kangaroo, som har sat nye standarder for komfort og brugervenlighed. Læs denne vejledning grundigt igennem

Læs mere

Banenorm BN1-160-1. Kilometrering og opsætning af kilometermærker

Banenorm BN1-160-1. Kilometrering og opsætning af kilometermærker Udgivet 01.09.2008 Overordnet ansvar: lafo Ansvar for indhold: jha Ansvar for fremstilling: nfn Kilometrering og opsætning af kilometermærker Banenorm BN1-160-1 Udgivet 01.09.2008 Side 2 af 16 INDHOLD

Læs mere

BRUGSANVISNING Driving Force Benzin Generator Model: SPG950

BRUGSANVISNING Driving Force Benzin Generator Model: SPG950 Varenr. 277200-00180 1 1. VIGTIGE BEMÆRKNINGER Læs denne betjeningsvejledning grundigt og vær opmærksom på alle de anførte oplysninger. Læs vejledningen for at blive bekendt med korrekt brug af generatoren,

Læs mere

Betjeningsvejledning. Luftvarmer Air Top Evo 40 Air Top Evo 55

Betjeningsvejledning. Luftvarmer Air Top Evo 40 Air Top Evo 55 DA Betjeningsvejledning Luftvarmer Air Top Evo 40 Air Top Evo 55 1 1 Om dette dokument 1.1 Dokumentets formål Denne betjeningsvejledning hører til produktet og indeholder informationer om sikker brug af

Læs mere

Brugsanvisning. Varmekanon, Galaxy 25 AP Varenr.: 90 21 220. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.

Brugsanvisning. Varmekanon, Galaxy 25 AP Varenr.: 90 21 220. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg. Brugsanvisning Varmekanon, Galaxy 25 AP Varenr.: 90 21 220 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden installering

Læs mere

Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret.

Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret. Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret. Denne guide omfatter også montering af omdrejnings tæller. Lednings nette på en Yamaha FS1 har grundlæggende

Læs mere

NBE PELVAC MANUAL. Version 3.000001. RTB - Ready To Burn

NBE PELVAC MANUAL. Version 3.000001. RTB - Ready To Burn DK NBE PELVAC MANUAL Version 3.000001 RTB - Ready To Burn INDHOLD: Kære kunde. Tak fordi du har købt dette NBE-produkt, som er designet og fremstillet efter de højeste standarder i EU. Vi anbefaler, at

Læs mere

Installationsvejledning COMBI E. Læs denne vejledning før installation

Installationsvejledning COMBI E. Læs denne vejledning før installation Installationsvejledning COMBI E Læs denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker COMBI E Quooker COMBI E er en kogende- og varmtvandsforsyning, som består af en sikkerhedsventil,

Læs mere

SeeTool - KNX løsninger til

SeeTool - KNX løsninger til SeeTool - KNX løsninger til Erhversbygninger Program 8.0.0.0.0.3 Kontinuert dagsregulering med PIR og manuel dæmp/ betjening Lysreguleringsfunktioner Lyset tændes og slukkes automatisk afhængigt af folks

Læs mere

Bison 80 Brugervejledning 1. udgave - april 2005. Indholdsfortegnelse

Bison 80 Brugervejledning 1. udgave - april 2005. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Introduktion til din trappelift...2 2 Hovedkomponenter...2 3 Betjening...3 3.1 Oplade din trappelift... 3 3.2 Sikker drift... 4 4 Anvende din trappelift...5 5 Ekstraudstyr...6 5.1

Læs mere

Motor til modulerende styring AME 435

Motor til modulerende styring AME 435 Datablad Motor til modulerende styring AME 435 Beskrivelse ventilens karakteristik kan justeres trinløst mellem lineær og logaritmisk og omvendt. det avancerede design omfatter belastningsafhængige endestopkontakter,

Læs mere

EFC-4A Central for røgudluftning/ komfortventilation

EFC-4A Central for røgudluftning/ komfortventilation EFC-4A Central for røgudluftning/ komfortventilation EFC centralen er designet til at styre 24Vdc vinduesmotorer. Vinduets åbne/lukke styring kan ske via aktivering af røgdetektor, aktivering af brandtryk

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk - 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 - Fax. 97 20 91 86 www.sportster.dk - info@sportster.

BRUGERVEJLEDNING. Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk - 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 - Fax. 97 20 91 86 www.sportster.dk - info@sportster. BRUGERVEJLEDNING Apollo 570 Apollo 735 Apollo 665 Apollo 740 Apollo 666 Apollo 745 Apollo 686 Apollo 850 Apollo 730 Apollo 890 Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk - 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 - Fax.

Læs mere

Installationsvejledning. for KONVEKTIONS-DAMPOVN

Installationsvejledning. for KONVEKTIONS-DAMPOVN Installationsvejledning for KONVEKTIONS-DAMPOVN Serie CUE-106/110 var.01 Model: Analog - elektronisk AGS962 AGS963 Indhold 1.0 KONFORMITETSERKLÆRING... 2 1.1 EU direktiv 2002/96/EC... 2 1.2 Dimensioner

Læs mere

Undervisningsmateriale til AMU mål 48407. Traktor/påhængsredsk: Test og justering af bremser

Undervisningsmateriale til AMU mål 48407. Traktor/påhængsredsk: Test og justering af bremser Undervisningsmateriale til AMU mål 48407 Traktor/påhængsredsk: Test og justering af bremser 1 Indholdsfortegnelse. Regler for vognbremser Side 3. Brug af bremsetester Side 6. Bremsetester display Side

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING DK 45 KABEL CTEK COMFORT CONNECT KNAPPEN RESET FEJLLAMPE OPLADERKABEL STRØMLAMPE. CTEK COMFORT CONNECT eyelet M6

BRUGERVEJLEDNING DK 45 KABEL CTEK COMFORT CONNECT KNAPPEN RESET FEJLLAMPE OPLADERKABEL STRØMLAMPE. CTEK COMFORT CONNECT eyelet M6 BRUGERVEJLEDNING TILLYKKE med købet af din nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi

Læs mere

Installationsvejledning. TECNO Activa/ Evolution

Installationsvejledning. TECNO Activa/ Evolution Installationsvejledning TECNO Activa/ Evolution Installationsvejledning TA/TE Indhold Håndtering af maskinen før og under udpakningen... 2 Kontroller at alle delene er i kassen... 3 Brug af centralstøvsugeren...4

Læs mere

Elektrisk converter til støtteben. designet til brug på campingvogne og campere

Elektrisk converter til støtteben. designet til brug på campingvogne og campere Elektrisk converter til støtteben designet til brug på campingvogne og campere Betjening Med dette sæt konverteres de manuelt betjente støtteben til elektrisk drift. Motoren driver den eksisterende spindel

Læs mere

load indicator 85 % 100% 45% TEST

load indicator 85 % 100% 45% TEST 45% load indicator 85 % 100% TEST 3 2 1 0 Førerplatform Kombi-Instrument Kørekontroller Hældningsindstilling- Ratstamme Advarselsblink Teleskoplæsser 870 Lastindikator (load indicator) Tændingslås Redskab

Læs mere

Læs denne vejledning først!

Læs denne vejledning først! Læs denne vejledning først! Det kan spare Dem både tid og penge. Ved bestilling af reservedele: HUSK altid at opgive maskintype og maskinnummer samt reservedelsnummer. Reklamationskupon Brugsmanual multitruck

Læs mere

Kommandoer for SMS boks.

Kommandoer for SMS boks. Kommandoer for SMS boks. For at skifte mellem Bosch og Panasonic varmepumpe sendes følgende besked: MODEL0 = Panasonic MODEL1 = Bosch (Som standard står SMS-boksen altid til Panasonic. D.v.s at hvis du

Læs mere

VIGTIG! INFORMATION OM BRUG AF ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART PUSLEBORD

VIGTIG! INFORMATION OM BRUG AF ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART PUSLEBORD PLACER DENNE SEDDEL TYDELIGT VED PUSLEBORDET VIGTIG! INFORMATION OM BRUG AF ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART PUSLEBORD Barnet må ALDRIG efterlades alene på puslebordet. HÅNDBETJENINGEN skal altid efterlades uden

Læs mere

SPAHN reha GmbH. Manual til Vasketoilet VAmat. WC-sæde kombineret med vask og varmlufttørring for optimal hygiejne.

SPAHN reha GmbH. Manual til Vasketoilet VAmat. WC-sæde kombineret med vask og varmlufttørring for optimal hygiejne. SPAHN reha GmbH Manual til Vasketoilet VAmat C-sæde kombineret med vask og varmlufttørring for optimal hygiejne. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright: elldana Innocare. Udgave 1,0 09

Læs mere

Solpaneler til svømmebassin og spa.

Solpaneler til svømmebassin og spa. Solpaneler til svømmebassin og spa. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright. Welldana A/S Udgave 1,0 01-2008. Dansk. Teknisk data. Materiale. Farve. Tilslutning. Størrelser. Vandgennemstrømning.

Læs mere

INDUSTRIEL AFFUGTER BRUGSANVISNING. Model: DY-80L TAK FORDI DE VALGTE DETTE PRODUKT. LÆS VEJLEDNINGEN GRUNDIGT, FØR DU TAGER PRODUKTET I BRUG.

INDUSTRIEL AFFUGTER BRUGSANVISNING. Model: DY-80L TAK FORDI DE VALGTE DETTE PRODUKT. LÆS VEJLEDNINGEN GRUNDIGT, FØR DU TAGER PRODUKTET I BRUG. INDUSTRIEL AFFUGTER BRUGSANVISNING Model: DY-80L TAK FORDI DE VALGTE DETTE PRODUKT. LÆS VEJLEDNINGEN GRUNDIGT, FØR DU TAGER PRODUKTET I BRUG. GEM DENNE MANUAL TIL SENERE BRUG HUSK : MONTER DEN MEDSENDTE

Læs mere

En konstant luftfugtighed overholdes ved hjælp af et vådhygrometer, som bruger Fahrenheit-skalaen for at få den største nøjagtighed.

En konstant luftfugtighed overholdes ved hjælp af et vådhygrometer, som bruger Fahrenheit-skalaen for at få den største nøjagtighed. Introduktion I-72 rugemaskinen er specielt designet for at opnå den bedst mulige udrugningsevne og for at imødekomme opdrætskravene på den fugl som ønskes opdrættet. Den kombinerede operation af udrugning

Læs mere

Varmekanon S45 Diesel

Varmekanon S45 Diesel Brugsanvisning Varenr.: 9044863 Varmekanon S45 Diesel Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Varmekanon Varenummer: 9044863 Beskrivelse: Transportabel direkte

Læs mere

INSTALLATIONS- manual IB2. Impulsrelæ til to individuelt styrede motorer

INSTALLATIONS- manual IB2. Impulsrelæ til to individuelt styrede motorer 061110 Ref: IB2-im1822041_dk.pdf INSTALLATIONS- DK manual Art.nr. 1822041 IB2 Impulsrelæ til to individuelt styrede motorer Med IB2 kan to motorer styres individuelt samtidig med motorerne tager imod centrale

Læs mere

CODY UNIVERSAL 2. CODY Universal 2, er afløseren for den gamle CODY 2.

CODY UNIVERSAL 2. CODY Universal 2, er afløseren for den gamle CODY 2. CODY Universal 2, er afløseren for den gamle CODY 2. Den nye model har nogle gode fordele, nu kan man montere 2 enheder direkte på printet. Forskellige tastaturer (standart folie / metal, smal model /

Læs mere

Installationsvejledning COMBI. Læs venligst denne vejledning før installation

Installationsvejledning COMBI. Læs venligst denne vejledning før installation Installationsvejledning COMBI Læs venligst denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker COMBI Quooker COMBI er en vandbeholder med kogende (110 C) vand. Quooker COMBI består af en

Læs mere

TA-10. Manual. Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark

TA-10. Manual. Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark TA-10 Manual DK Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark Kære fru, hr. Hjertelig tillykke med købet af din affugter. Du har købt et kvalitetsprodukt, som du vil have glæde af i mange

Læs mere

El-forvarmeflade Til aggregater

El-forvarmeflade Til aggregater INSTRUKTIONSMANUAL El-forvarmeflade Til aggregater Version 1.0 17/06-2014 www.geovent.dk Indhold 1.0 Generelle sikkerhedsforskrifter...2 1.1 Fare...2 1.2 Anvendelsesområde...2 1.3 Beskrivelse...2 1.4 Mærkning...............................

Læs mere

Brugsanvisning for følgende modeller

Brugsanvisning for følgende modeller Brugsanvisning for følgende modeller System 10 / 153 System 10 / 107 Type 12 Type 14 Side 1 af 24 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 2 INDLEDNING. 3 1. PRODUKTIDENTIFIKATION 4 2. SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER

Læs mere

Monterings- og betjeningsvejledning RO 200 Serie

Monterings- og betjeningsvejledning RO 200 Serie Monterings- og betjeningsvejledning RO 200 Serie RO 253-C, RO 254-C, RO 257-C, RO 257-C/450 KEN A/S Brobyværk, DK-5672 Broby Tlf.: 62 63 10 91, fax: 62 63 16 07 Internet: www.ken.dk, e-mail: ken@ken.dk

Læs mere

Brugsmanual Stama el-multitruck

Brugsmanual Stama el-multitruck Brugsmanual Stama el-multitruck Saturnvej 17, DK-8700 Horsens Tel 7564 3611 - Fax 7564 5320 - E-mail: stensballe@gmr.dk * Copyright - GMR maskiner a/s - Horsens 1995 - Eftertryk uden tilladelse forbudt.

Læs mere

Rumtemperaturregulator med ugekontaktur og LCD

Rumtemperaturregulator med ugekontaktur og LCD 3 035 Rumtemperaturregulator med ugekontaktur og LCD for varmesystemer RDE10 opunktregulering med ON/OFF-styresignaludgang for opvarmning Driftsformer: Normal- og sparetemperatur Ugekontaktur og manuel

Læs mere

WWW.PROTECTGLOBAL.COM. Vigtig brugerinformation

WWW.PROTECTGLOBAL.COM. Vigtig brugerinformation WWW.PROTECTGLOBAL.COM Vigtig brugerinformation 2 Indholdsfortegnelse Inden brug... Side 4 Betjening.... Side 5 Rengøring og vedligeholdelse.... Side 6 Med garanti et sikkert produkt.... Side 7 Lysdiodernes

Læs mere

Original brugermanual for Jasopels Farm Cat

Original brugermanual for Jasopels Farm Cat Original brugermanual for Jasopels Farm Cat 1. Overensstemmelseserklæring EU-overensstemmelseserklæring Fabrikant: Jasopels A/S Tlf. +45 76 14 35 00 Adresse: Fabriksvej 19 DK-7441 Bording Maskine: Farm

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen på

Læs mere

Dansk Mink Papir. Teknisk brugermanual

Dansk Mink Papir. Teknisk brugermanual Dansk Mink Papir Teknisk brugermanual Styring til FIX tørrekasse Beskrivelse Enheden styrer en AC blæser-motor via en relæudgang. Betjening foregår via et tastatur og et display, og brugeren kan vælge

Læs mere

KRAV TIL INSTALLEREDE ANLÆG

KRAV TIL INSTALLEREDE ANLÆG FANE 150 10 Alment Indledning 20 Definitioner Generel terminologi Udstyrsterminologi Funktionsterminologi Energiforsyningsterminologi Faciliteter 30 Intern informationsgivning Generelt Forsikring & Pension

Læs mere

Betjeningsvejledning Vandkedel. Wasserkocher

Betjeningsvejledning Vandkedel. Wasserkocher Betjeningsvejledning Vandkedel Wasserkocher Inholdsfortegnelse Sikkerhedshenvisninger...3 Inden den første ibrugtagning...5 Udpakning...5 Krav til opstillingsstedet...5 Vand koges...6 Kalkfilter...6 Tørheds-

Læs mere

DRIFTSVEJLEDNING NPC - SERIEN

DRIFTSVEJLEDNING NPC - SERIEN DRIFTSVEJLEDNING NPC - SERIEN 13.01.09/FKO 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Varemodtagelse 3 2. Generelt 2.1 Tørkørsel og kavitation 3 2.2 Driftstemperatur og afgangstryk 3 2.3 Minimum flow 3 2.4 Massefylde og

Læs mere

Spillebeskrivelse. Rev. 02. Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98

Spillebeskrivelse. Rev. 02. Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 Spillebeskrivelse Rev. 02 Compu-Game A/S, Randersvej 36, DK 6700 Esbjerg Tlf.: 76 10 98 00 Fax: 76 10 98 98 Opstillingsvejledning for Compu-Game automater. Indgreb i automatens elektriske og mekaniske

Læs mere

Gulvvaskemaskiner. Vispa 35 E-B-BS

Gulvvaskemaskiner. Vispa 35 E-B-BS Gulvvaskemaskiner -B-BS Den revolutionerende gulvvaskemaskine til en enkelt arbejdsgang. Rengøring, aftørring og desinficering i en arbejdsgang. Ideel til små arealer. Med 35 cm arbejdsbredde -B-BS Automatisk

Læs mere

CTEK XC 800 Batterilader

CTEK XC 800 Batterilader CTEK XC 800 Batterilader Til blysyre-batterier 1.2 100Ah Brugsanvisning og vejledning til professional opladning af start- og solarbatterier. DK INTRODUKTION Tillykke med købet af din nye professionelle

Læs mere

Drejeskive fra Märklin/Fleischmann

Drejeskive fra Märklin/Fleischmann Drejeskive fra Märklin/Fleischmann Märklin og Fleischman har en fælles drejeskive med op til 48 tilslutningsspor. Drejeskiven har et mekanisk låsesystem der bevirker at broen kan stoppe præcis ud for tilslutningssporet.

Læs mere

Elinstallationsrapport for ejendommen. Lars Peter Bredahl Kristensen

Elinstallationsrapport for ejendommen. Lars Peter Bredahl Kristensen for ejendommen Sælger Lars Peter Bredahl Kristensen Adresse Søndervangen 5 Postnr. og by 3630 Jægerspris Dato 14.10.2013 Udløbsdato 14.10.2014 Autoriseret elinstallatørvirksomhed factum2 el & teknik as

Læs mere