I Luthers fodspor. En uge på højskole - fem dage på rejse. Vi tager hul på fejringen af 500- året for reformationen i 2017.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I Luthers fodspor. En uge på højskole - fem dage på rejse. Vi tager hul på fejringen af 500- året for reformationen i 2017."

Transkript

1 I Luthers fodspor En uge på højskole - fem dage på rejse Vi tager hul på fejringen af 500- året for reformationen i juli 2016

2 I Luthers fodspor En uge på højskole - fem dage på rejse juli 2016 Det var i 1517, at Martin Luther slog sine 95 teser mod aflad op på kirkedøren i Wittenberg. Opgøret med den katolske kirke var i gang, og grundstenen til protestantismen blev lagt. Mette Geil Præst i Rødding Frimenighed, cand.theol. Kursusvært Den, som er døbt, kan rose sig af allerede at være viet til præst, biskop og pave. (Martin Luther i Til den kristne adel 1520) Det var i 1517, at Martin Luther slog sine 95 teser mod aflad op på kirkedøren i Wittenberg. Opgøret med den katolske kirke var i gang, og grundstenen til protestantismen blev lagt. Vi tager hul på fejringen af 500-året for reformationen i Dette er et kursus om Martin Luther fulgt op af en rejse i hans fodspor munken, der blev til oprører og reformator, og som ikke blot skabte den protestantiske kirke, men som kom til at forme store dele af den samfunds-tænkning, vi har i dag. Der er mange ting i vores hverdag, som skyldes Martin Luther. Vi kan f.eks. takke ham for både folkeskolen, arbejdsmoralen og turistrejserne, har tidl. biskop Jan Lindhardt sagt. Luther ændrede synet på Gud til en nådig og frigørende Gud at Gud har vi i ryggen og ikke på nakken. Luthers tanker om børn og opdragelse gav os Folkeskolen. Luther har lært os at arbejde. Han gjorde op med tanken om, at det ikke var fint at arbejde. I årene efter Reformationen blev arbejdsindsatsen fordoblet. Og siden har vi knoklet! Han skabte turismen på den måde, at han gjorde op med tanken om pligtskyldige pilgrims-rejser, og rejser blev til noget, man gjorde af lyst, og ikke af pligt. Den religiøse satire, som med Muhammed-tegningerne blev højaktuel, startede med Luther. På højskolen får du en grundig indføring i Luthers liv og virke, reformationen og dens indflydelse på kirke, skole og samfundstænkning også i Danmark. På rejsen drager vi til de afgørende historiske Luther-steder i Tyskland: Wartburg, Erfurt, Eisleben og Wittenberg. Mød en håndfuld danske Luther-kendere bl.a. Martin Schwarz Lausten, Danmarks internationalt kendte Luther-ekspert, der giver en grundig indføring i Luthers liv og værk. Professor Svend Andersen, der redegør for Luthers teologiske univers. Professor Ove Korsgaard, som fortæller om Luthers indflydelse på den danske skole. Dr. phil. Lars N. Henningsen om reformationen i Danmark. Desuden foredrag om Luther som salmedigter, om Luthers påvirkning af Grundtvig og Luther i dansk litteratur. I Rødding Frimenighed afholder vi en gudstjeneste, som den fandt sted med Martin Luther. En aften kommer fortælleren Ditte Krøgholt og genfortæller Angst og mod Jakob Knudsens roman om Luther. En aften går vi i Rødding Bio og ser filmen Luther han forandrede verden for altid. En dag tager vi på udflugt til Luther-steder i Sønderjylland Brorson i Ribe og hernnhutterne i Christiansfeld. Ugen på højskolen slutter af med et foredrag om den religiøse satire fra Luther til Jyllands-Posten.

3 Kursusvært Mette Geil, Præst i Rødding Frimenighed, cand.theol. Rejseleder Knud Bennetzen, historiker, rejseleder og arrangør af historiske og kulturelle rejser. Knud Bennetzen er uddannet lærer med videreuddannelse i historie fra Jysk Åbent Universitet. Gennem flere år har han tilrettelagt og guidet kulturrejser til bl.a. Rom, Holland, Belgien, Polen, Skåne og Wittenberg. Medvirkende Svend Andersen, dr.theol., professor ved Aarhus Universitet, forfatter til en række teologiske og religionsfilosofiske bøger, senest Gud i serien Tænkepauser. Torben Bramming, cand.theol., sognepræst og forfatter til bogen Brorson sjælens digter. Dennis Meyhoff Brink, ph.d.-stipendiat ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab ved Københavns Universitet. Mette Geil, cand. theol. og frimenighedspræst i Rødding Frimenighed. Lars N. Henningsen, dr. phil., forfatter og fhv. arkiv- og forskningsleder. Jørgen Toft Jessen, arkitekt m.a.a. med speciale i restaurering og bevaring. Ove Korsgaard, professor på DPU, Institut for Pædagogik og Filosofi og forfatter til bl.a. Kampen om folket og Kampen om lyset. Ditte Krøgholt, fortæller, tidl. højskolelærer. Martin Schwartz Lausten, dr.theol., professor emeritus i kirkehistorie ved Københavns Universitet og forfatter til en lang række kirkehistoriske bøger, bl.a. Martin Luther munk, oprører, reformator. Mads Rykind-Eriksen, forstander for Rødding Højskole, cand.mag. i historie og filosofi. Gudmund Rask Pedersen, cand.theol., sognepræst og forfatter til bøger om forholdet mellem teologi og litteratur, bl.a. Noget om nåde. Rasmus Vangshardt, boganmelder ved Kristeligt Dagblad. Har læst filosofi og litteraturvidenskab på Københavns Universitet og på Freie Universität Berlin.

4 KURSUSPROGRAM PÅ RØDDING HØJSKOLE Søndag den 3. juli Kl : Ankomst, indkvartering og kaffe. Kl : Velkomst og gennemgang af program v/ Mads Rykind-Eriksen og Mette Geil. Kl : Introduktion til Luthers teologiske univers v/ Svend Andersen. Mandag den 4. juli Kl : Munk, oprører, reformator. Martin Luthers liv og værk 1. del v/ Martin Schwartz Lausten. Kl : Rundvisning på skolen v/ Mads Rykind-Eriksen. Kl : Munk, oprører, reformator Martin Luthers liv og værk 2. del v/ Martin Schwartz Lausten. Kl : Vor Gud han er så fast en borg. Luther som salmedigter v/ Mette Geil. Torsdag den 7. juli Kl : Noget om nåde Martin Luther i dansk litteratur v/ Gudmund Rask Pedersen. Kl : Det levende ord, Grundtvigs Lutherbillede foredrag v/ Rasmus Vangshardt. Kl : Film i Rødding Bio: Luther han forandrede verden for altid. Fredag den 8. juli Kl : Før afrejsen. Først en introduktion til turen med gennemgang af de praktiske ting. Dernæst et orienterende foredrag om turen og om det politiske kludetæppe i Europa på Luthers tid. V/ Knud Bennetzen. Kl Latterens rolle. Det begyndte med Luther. Religiøs satire fra Luther til Jyllands-Posten v/ Dennis Meyhoff Brink. Kl : Festmiddag før afrejsen. Tirsdag den 5. juli Kl : Fejden om kirken. Magtskifte og trosskifte. Reformationen i Danmark v/ Lars N. Henningsen. Kl Luther som skolemand. Katekismus på skoleskemaet. Luthers indflydelse på den danske skole v/ Ove Korsgaard. Kl : Angst og mod. En genfortælling af Jakob Knudsens roman om Martin Luther v/ Ditte Krøgholt. Lørdag den 9. juli Kl. 8.00: Afrejse fra Rødding Højskole. Onsdag den 6. juli Kl : Heldagstur. I pietisternes danske Luther-spor. Fra Brorson i Ribe til hernnhutterne i Christiansfeld. Vi skal til Ribe og besøge Taarnborg, hvor Hans Adolf Brorson havde sit bispesæde. Huset har en lang og spændende historie og kan dateres tilbage til Vi bliver vist rundt og får en fortælling om huset og et foredrag om Brorson ved sognepræst Torben Bramming. Knud Bennetzen viser os rundt i Ribe, hvor vi spiser frokost. Herefter går turen til Christiansfeld, hvor vi møder arkitekt Jørgen Toft Jessen, der har været hovedansvarlig for istandsættelsen af herrnhutternes fristad. Han fortæller om bydelens historie. Turleder: Mette Geil Kl : Luthersk gudstjeneste i Rødding Frimenighed. Vi afholder en gudstjeneste som på Luthers tid.

5 PROGRAM FOR REJSEN til Sachsen-Anhalt og Thüringen med besøg de steder, hvor Martin Luther levede og virkede Dag 1 lørdag den 9. juli Afgang fra Rødding Højskole kl Turen går fra Rødding over Hamborg, Hannover, Magdeburg til Wittenberg. Vi gør et kortere ophold i Magdeburg, landshovedstad i Sachsen-Anhalt, hvor vi ser den mægtige, gotiske domkirke og Hundertwasserhaus. Efter ankomst til vores hotel i Wittenberg bliver der lejlighed til en fælles byvandring. Vi ser bl.a. Lutherhaus, Melanctonhaus, det gamle universitet, bykirken, hvor Luther prædikede og slotskirken med døren, hvor Luther opslog sine 95 teser i Aftensmaden får vi på en gammel bryggerirestaurant i byen. Dag 2 søndag den 10. juli Efter morgenmad på hotellet går vi til Lutherhaus, hvor vi får en omvisning med guide (der oversættes til dansk). Lutherhaus er et tidligere augustiner-kloster, som Luther fik overdraget til bolig. Her boede han til sin død med sin kone Katharina von Bora, en tidligere nonne, og deres børn. Det store hus er nu et fortræffeligt Luther-museum, og nogle af rummene står omtrent som på Luthers tid. Efter besøget bliver der lejlighed til at vandre i byen på egen hånd. Sidst på formiddagen går turen videre mod syd til Wörlitz, den største og bedst bevarede romantiske park i Tyskland. Her spiser vi først frokost, hvorefter vi sammen vandrer en tur i den store og meget spændende park. Parken er præget af søer, vandløb med forskellige broer, små færger og ikke mindst ca. 60 forskellige bygninger. Vi ser bl.a. lystslottet, synagogen, forskellige templer, det gotiske hus og som det mest bizarre en kopi af vulkanen Vesuv. Her finder vi også Villa Hamilton, som kan besøges mod entré. Sidst på eftermiddagen går turen videre til Halle, hvor vi skal bo i to nætter. Aftensmad på hotellet. Dag 3 mandag den 11. juli Om formiddagen skal vi besøge Eisleben, som er Luthers fødeby og stedet, hvor han døde. Vi vandrer sammen en tur i den lille by. Vi besøger Luthers fødehjem. Efter Luthers forældres død blev huset indrettet til vajsenhus. Det hus, vi ser nu, er en senere rekonstruktion. Ikke desto mindre giver det et godt indtryk af, hvordan Luther som barn levede med sin familie. Herefter besøger vi huset, hvor Luther døde den 28. januar 1546 efter at være blevet alvorligt syg under en rejse tilbage til Eisleben. Huset indeholder bl.a. Luthers dødsværelse indrettet i wilhelminsk tid. Vi aflægger også et besøg i bykirken, hvor Luther holdt sine tre sidste prædikener. Frokost i Eisleben. Herefter går turen videre til Kyffhäuser Berge -Tysklands nationalbjerge. Her skal vi besøge det enorme Kyffhäuser Denkmal, et mindesmærke på en bjergtop for kejser Wilhelm den Første. Efter besøget kører vi videre gennem bjergene

6 til Bad Frankenhausen, hvor det afgørende slag i den tyske bondekrig stod. Luthers opgør med den katolske kirke var en afgørende faktor i den tyske bondeopstand i I lighed med Luthers 95 teser udformede bønderne De 12 artikler, hvor de på evangelisk grundlag krævede tiendereduktion, frit præstevalg, regler for jagt og skove, livegenskabets ophævelse, nedsat hoveri, landgildelettelser og bedret retssikkerhed. Vi skal se Panoramahaus med et kæmpestort maleri med motiv fra Bondekrigen. Billedet blev udført af professor W. Tübke og hans elever på bestilling af DDR-styret. Det blev færdigt i 1987, og det er således et af de relativt få kulturminder fra DDR-tiden. Det tiltrækker mange besøgende. Fra Bad Frankenhausen går turen tilbage til Halle, hvor vi gør ophold. Vi vandrer en tur i byen og spiser aftensmad på en restaurant her. Efter aftensmaden kører vi tilbage til vores hotel. Dag 4 tirsdag den 12. juli Dagens program starter med et besøg i Franckeschen Stiftungen. Stedet har fået sit navn efter August Hermann Francke, som var præst i omegnen af Halle. Det siges, at han en dag fandt fire thaler og seksten groschen i kirkebøssen. Han tænkte: Det kan der blive noget af. Derefter indrettede han først i 1700-tallet stiftelsen, som blev en hel lille by, der bl.a. rummede børnehjem, skoler, værksteder, bogtrykkeri og bibliotek. Stedet tiltrak gæster fra hele Europa, og man anser det for fødestedet for den tyske pietisme. I dag er her museum, og en del af bygningerne bliver igen anvendt til skoler m.v. Vi ser museet med guide og vandrer også rundt i det store anlæg. Vores besøg i Christiansfeld ugen før med historien om den danske pietismes inspiration hos Luther vil vise sig at være en god optakt til besøget i Franckeschen Stiftungen. Efter frokosten går turen fra Halle til Erfurt, som er landshovedstaden i Thüringen. Her gik Luther på universitetet, og her blev han augustinermunk. I Erfurt vandrer vi en tur i byen med en lokal guide. Vi ser bl.a. Domkirkebjerget med domkirken og Sct. Severinkirken, Krämerbrücke og augustinerklosteret, hvor Luther var munk til Klosteret blev stærkt ødelagt under krigen, men i bygningen finder man alligevel Luthers celle, som vi om muligt besøger. Der bliver også tid til en vandring på egen hånd i den lille by. Vi bor i Erfurt og spiser aftensmad i Lutherkeller.

7 Dag 5 onsdag den 13. juli Efter morgenmaden kører vi fra Erfurt til Eisenach. Her er målet Wartburg Tysklands nationalborg som ligger smukt på en bjergtop med en pragtfuld udsigt over Thüringerwald. Der er to grunde til, at Wartburg er Tysklands mest kendte borg. Den ene grund er, at Luther søgte tilflugt her efter rigsdagen i Worms Han benyttede bl.a. tiden til at oversætte Det Nye Testamente til tysk. Den anden grund er, at Tysklands første fælles studentermøde blev afholdt på borgen i Her formuleredes kravet om Tysklands samling, som blev endeligt gennemført i Det var også her, at sangerdysten i Wagners opera Tannhäuser blev afholdt. Borgen kan kun beses med rundvisning, så vi har bestilt en rundvisning på dansk (lydbånd). På denne rundtur ser vi bl.a. riddersalen med billeder fra den tyske romantik og ikke mindst Lutherstube, som angiveligt ser ud, som da Luther opholdt sig her. Efter besøget på Wartburg går turen hjemad igen. Vi kører fra Eisenach ad motorvejen mod vest. Lidt senere drejer vi af fra motorvejen og tager en genvej op gennem den kønne Werradal. Her spiser vi frokost i Allendorf, en køn og meget velholdt lille by med lutter bindingsværkshuse. Turen går videre op gennem Werradalen. Syd for Göttingen kører vi på motorvej og videre mod Danmark. Vi ankommer til Rødding Højskole til sen aftensmad afhængig af trafikken. Vi forventer, at de, der skal med tog videre fra Vejen Station mod Aarhus og København, kan bestille plads med afgang kl Skolen sørger for transport til Vejen Station. Der tages forbehold for mindre ændringer i programmet. Tilmelding Pris: kr. (tillæg kr. for enkeltværelse). Tilmelding via vores hjemmeside: (under KORTE KURSER) eller ring til kontoret på tlf PRAKTISKE OPLYSNINGER Praktisk arrangør Tours & Travel SETT v/ Finn Koch. Busselskab: Brørup Turistfart. Ophold Indkvartering på hoteller i Wittenberg, Halle og Eisenach. Prisen inkluderer Bustransport i luksusbus, hotelophold (dobbeltværelse med bad/toilet), helpension med morgenbuffet på hotellet, medbragt frokost første dag, øvrige frokoster på restauranter undervejs. Aftensmad på hotellet eller på restaurant i nærheden. Alle seværdigheder/entréer med guidning. Fri kaffe i bussen, og en øl/sodavand inkluderet til hvert måltid. Øvrige drikkevarer for egen regning. Prisen inkluderer ikke Forsikringer. Rejseleder Knud Bennetzen, tlf

8 Rødding Højskole er en moderne højskole, der bygger på Grundtvigs tanker om livs- og folkeoplysning. Skolen blev som Danmarks første folkehøjskole grundlagt i 1844 i kampen for dansk sprog og kultur i grænselandet. I dag har vi med respekt for histo rien og traditionen blikket rettet mod nutiden og dens udfordringer. Skolen ligger i Rødding, midt i det smukke Sønderjylland med den rige historie, natur og kultur. Mod vest Danmarks ældste by Ribe, marsken og Vadehavet. Mod øst Kolding og Koldinghus. Mod syd Tønder, Møgeltønder, Sønderborg og Dybbøl. Der er 2-3 minutters gang ned til byen, der har et varieret udbud af butikker, og ca. 5 minutters gang til Rødding Centret - et sports- og kulturcenter, der huser biograf, bibliotek, cafeteria, bowlingbaner, fitnesscenter og svømmehal m.m. Skolens bygninger har sjæl - både den smukke hovedbygning og den nyistandsatte stald og lade, der er blevet ombygget til inspire rende undervisnings lokaler vha. en donation fra A.P. Møller Fonden på 20 mio. kr. Foruden de korte kurser afholdes lange kurser med vægt på politik, journalistik, teater, litteratur, design og musik samt en række klassiske højskolefag som livsanskuelse, historie, skriveværksted og grafisk design. Rødding Højskole Flors Allé Rødding kontor@rhskole.dk Tlf:

I Martin Luthers fodspor 26. september 3. oktober 2016

I Martin Luthers fodspor 26. september 3. oktober 2016 Program og information I Martin Luthers fodspor 26. september 3. oktober 2016 Vi nærmer os 500 året for reformationen! Rejs i Martin Luthers fodspor og oplev, hvordan reformationen har påvirket kirke,

Læs mere

til fælles bedste 11.-17. juli 2010

til fælles bedste 11.-17. juli 2010 Hit med Grundtvig! til fælles bedste 11.-17. juli 2010 Hit med Grundtvig! til fælles bedste 11.-17. juli 2010 Kursusbeskrivelse Det er ikke til at komme uden om Grundtvig, han er her og der og alle vegne.

Læs mere

I Luthers fodspor. En uge på højskole - fem dages rejse. Vi tager hul på fejringen af 500- året for reformationen i 2017.

I Luthers fodspor. En uge på højskole - fem dages rejse. Vi tager hul på fejringen af 500- året for reformationen i 2017. I Luthers fodspor En uge på højskole - fem dages rejse Vi tager hul på fejringen af 500- året for reformationen i 2017. 2.-12. juli 2017 I Luthers fodspor En uge på højskole - fem dages rejse 2.-12. juli

Læs mere

Rejse i Martin Luthers fodspor 12. - 19.september 2016 Arr.: Neubauer Touristik, Flensburg i samarbejde med Reformationsrejser.dk

Rejse i Martin Luthers fodspor 12. - 19.september 2016 Arr.: Neubauer Touristik, Flensburg i samarbejde med Reformationsrejser.dk Rejse i Martin Luthers fodspor 12. - 19.september 2016 Arr.: Neubauer Touristik, Flensburg i samarbejde med Reformationsrejser.dk Program: Mandag 12.september Afgang Sindal bykirke kl. 05.00 og opsamling

Læs mere

Martin Luthers fodspor. En rejse til Erfurt - Eisenach - Wartburg - Eisleben - Wittenberg og Torgau

Martin Luthers fodspor. En rejse til Erfurt - Eisenach - Wartburg - Eisleben - Wittenberg og Torgau I Martin Luthers fodspor En rejse til Erfurt - Eisenach - Wartburg - Eisleben - Wittenberg og Torgau Tirsdag den 1. september 2015 tirsdag den 8. september 2015 I Martin Luthers fodspor 8 dage med moderne

Læs mere

I Luthers fodspor. Foredragsrække og busrejse til reformationens hjemstavn i Sachsen-Thüringen. Aabenraa Sogn. www.aabenraasogn.dk

I Luthers fodspor. Foredragsrække og busrejse til reformationens hjemstavn i Sachsen-Thüringen. Aabenraa Sogn. www.aabenraasogn.dk I Luthers fodspor Foredragsrække og busrejse til reformationens hjemstavn i Sachsen-Thüringen Aabenraa Sogn www.aabenraasogn.dk Luthers 95 teser på slotskirkens dør i Wittenberg. I 1517 slog Martin Luther

Læs mere

I Luthers fodspor. 7. maj 2017 til 20. maj 2017.

I Luthers fodspor. 7. maj 2017 til 20. maj 2017. I Luthers fodspor En uge på højskole med fokus på Martin Luther og reformationen + En uges rejse i Luthers fodspor til Thüringen, Sachsen og Sachsen-Anhalt. 7. maj 2017 til 20. maj 2017. 1 Kom bag om historien

Læs mere

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Harzen 10. 17. juni 2011 med forberedende dage på

Læs mere

PROGRAM FOR VETERANKURSUS TEOLOGI FOR LÆGFOLK

PROGRAM FOR VETERANKURSUS TEOLOGI FOR LÆGFOLK PROGRAM FOR VETERANKURSUS 2010 TEOLOGI FOR LÆGFOLK Kære tidligere kursister ved Teologi for Lægfolk Højbjerg, den 3. maj 2010 Det er en glæde igen i år at kunne indbyde tidligere kursister på TFL til sommerkursus

Læs mere

Martin Luther. Et kursus om Martin Luther marts Liselund Møde- og Kursussted i samarbejde med Folkeuniversitetet i Slagelse

Martin Luther. Et kursus om Martin Luther marts Liselund Møde- og Kursussted i samarbejde med Folkeuniversitetet i Slagelse Folkeuniversitetet Slagelse Martin Luther Et kursus om Martin Luther 24. 26. marts 2017 Liselund Møde- og Kursussted i samarbejde med Folkeuniversitetet i Slagelse Liselund Møde-og Kursussted, Slotsalléen

Læs mere

Martin Luthers fodspor. En rejse til Erfurt - Eisenach - Wartburg - Eisleben - Wittenberg og Torgau. Tirsdag den 1. juni 2015 tirsdag den 8.

Martin Luthers fodspor. En rejse til Erfurt - Eisenach - Wartburg - Eisleben - Wittenberg og Torgau. Tirsdag den 1. juni 2015 tirsdag den 8. I Martin Luthers fodspor En rejse til Erfurt - Eisenach - Wartburg - Eisleben - Wittenberg og Torgau Tirsdag den 1. juni 2015 tirsdag den 8. juni 2015 I Martin Luthers fodspor 8 dage med moderne langtursbus

Læs mere

Livet på kanten. viden og debat om socialt arbejde 17. 23. juni 2012

Livet på kanten. viden og debat om socialt arbejde 17. 23. juni 2012 Livet på kanten viden og debat om socialt arbejde 17. 23. juni 2012 Livet på kanten viden og debat om socialt arbejde 17. 23. juni 2012 I samarbejde med Kirkens Korshær, der kan fejre 100 års jubilæum

Læs mere

I Martin Luthers fodspor. En rejse til Erfurt - Eisenach Wartburg - Eisleben Wittenberg og Torgau

I Martin Luthers fodspor. En rejse til Erfurt - Eisenach Wartburg - Eisleben Wittenberg og Torgau I Martin Luthers fodspor En rejse til Erfurt - Eisenach Wartburg - Eisleben Wittenberg og Torgau Tirsdag den 10. juni 2014 tirsdag den 17. juni 2014 I Martin Luthers fodspor 8 dage med moderne langtursbus

Læs mere

Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE

Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 14. februar 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe og boller i spisesalen 17.00 Rundvisning ved højskolelærer Kristian la Cour du hører lidt

Læs mere

i lyst og nød 15.-21. august 2010

i lyst og nød 15.-21. august 2010 Det danske sprog i lyst og nød 15.-21. august 2010 Det danske sprog i lyst og nød 15.-21. august 2010 Kursusbeskrivelse Rødding Højskole slår dørerne op for en uge med fokus på det danske sprog. Vores

Læs mere

Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage

Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse

Læs mere

I Luthers Fodspor. Studietur til Tyskland i dagene marts 2017

I Luthers Fodspor. Studietur til Tyskland i dagene marts 2017 Wartburg I Luthers Fodspor Studietur til Tyskland i dagene 27. 31. marts 2017 LISELUND MØDE -OG KURSUSSTED, SLAGELSE HAR INDGÅET EN AFTALE MED VIBORG FOLKEUNIVERSITET V/ HAAKON BRANDT OM EN STUDIETUR TIL

Læs mere

Ferietur til Dresden Dag for dag

Ferietur til Dresden Dag for dag Ferietur til Dresden Dag for dag Søndag den 22. maj 2016 går turen til Dresden i Tyskland. Afgang fra Vamdrup er kl. 7.50 i 5 stjernet bus med Christian som Chaufføren Anne Lise som rejseleder 34 deltager

Læs mere

Humor og Livsglæde 30.10.16 05.11.16 ASKOV HØJSKOLE

Humor og Livsglæde 30.10.16 05.11.16 ASKOV HØJSKOLE Humor og Livsglæde 30.10.16 05.11.16 ASKOV HØJSKOLE Velkommen til en uge, hvor man møder mange spændende mennesker. Smilet, humoren og livsglæden er gennemgående tema. Bjarne Nielsen Brovst, forfatter,

Læs mere

Busrejse til Rügen. 17. - 23. august 2013. Løgumkloster Refugium

Busrejse til Rügen. 17. - 23. august 2013. Løgumkloster Refugium Busrejse til Rügen 17. - 23. august 2013 Løgumkloster Refugium Busrejse til Rügen 17. 23. august 2013 med forberedende dage på Løgumkloster Refugium Medvirkende: Ebbe Juul-Heider, lektor, Beder Siggi Pfingsten,

Læs mere

Mødets Teologi - Hvad er

Mødets Teologi - Hvad er Teologi for Lægfolk Mødets Teologi - Hvad er forsoning? Sommerkonventet 2016 Teologi for Lægfolk Veterankursus 27. juni - 29. juni 2016 Mødets teologi - Hvad er forsoning? Årets sommerkonvent sætter fokus

Læs mere

Skriv dit liv Kursus i livsfortælling og erindringsskrivning

Skriv dit liv Kursus i livsfortælling og erindringsskrivning Skriv dit liv Kursus i livsfortælling og erindringsskrivning 1.-7. 2018 Skriv på livet løs! Kursusvært Erik Lindsø forfatter og foredragsholder SKRIV PÅ LIVET LØS! Livet er en historie værd. Men det kan

Læs mere

PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden Erland Porsmose Torsdag den 16. april kl. 18.30-21 Ørbæklunde Gods.

PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden Erland Porsmose Torsdag den 16. april kl. 18.30-21 Ørbæklunde Gods. PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden. Debat og fortælling ved museumsdirektør Erland Porsmose, Østfyns Museer. Fortælling om perioden 1250 1413, dengang Nyborg Slot var regeringssæde

Læs mere

Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE

Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE Søndag 4. december 15.00 Indkvartering 17.00 Rundvisning ved højskolelærerne Ulla Henningsen og Kristian la Cour 19.00 Velkommen og introduktion til kurset

Læs mere

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Efterår Fugle i naturen 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende

Læs mere

I Luthers Fodspor. Studietur til Tyskland i dagene 23. 27. maj 2016

I Luthers Fodspor. Studietur til Tyskland i dagene 23. 27. maj 2016 Wartburg I Luthers Fodspor Studietur til Tyskland i dagene 23. 27. maj 2016 Arrangeret af Viborg Stifts udvalg for Reformationsjubilæet, v/ formand for Viborg Folkeuniversitet, Haakon Brandt mail: kulturbrandt@gmail.com

Læs mere

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 Dette års efterårstur går til den dejlige vinby Altenahr syd for Bonn. Altenahr er beliggende ved floden Ahr i det sydvestlige Tyskland i Eiffel-bjergene,

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 15. november 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe og boller i spisesalen 17.00 Rundvisning ved højskolelærer Ulla Henningsen du hører lidt

Læs mere

Martin Luthers fodspor. En rejse til Erfurt - Eisenach - Wartburg - Eisleben - Wittenberg og Torgau

Martin Luthers fodspor. En rejse til Erfurt - Eisenach - Wartburg - Eisleben - Wittenberg og Torgau I Martin Luthers fodspor En rejse til Erfurt - Eisenach - Wartburg - Eisleben - Wittenberg og Torgau Mandag den 28. september 2015 til mandag den 5. oktober 2015 I Martin Luthers fodspor 8 dage med moderne

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde Husted Dans 17.01.16 23.01.16 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 16.09.18 22.09.18 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov Bliv introduceret til amatørarkæologi. Lær om at læse et historisk landskab, og hvordan man kan undersøge det

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 01.10.16 07.10.16 ASKOV HØJSKOLE

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 01.10.16 07.10.16 ASKOV HØJSKOLE DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 01.10.16 07.10.16 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

Program for 2. halvår 2016

Program for 2. halvår 2016 Program for 2. halvår 2016 Kære pensionistmedlem Da vi er i den heldige situation, at vi efterhånden har fået samlet langt de fleste mailadresser for vore medlemmer, ønsker vi så hurtigt som muligt at

Læs mere

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Fugle i naturen 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende start

Læs mere

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016 Skriv din livshistorie 13.-19. november 2016 Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

LUTHERSTAFET 2017 SEKS SPÆNDENDE AFTENER I ÅRHUS NORDRE PROVSTI ELEV EGÅ HJORTSHØJ ELSTED LYSTRUP SKÆRING

LUTHERSTAFET 2017 SEKS SPÆNDENDE AFTENER I ÅRHUS NORDRE PROVSTI ELEV EGÅ HJORTSHØJ ELSTED LYSTRUP SKÆRING LUTHERSTAFET 2017 SEKS SPÆNDENDE AFTENER I ÅRHUS NORDRE PROVSTI ELEV EGÅ HJORTSHØJ ELSTED LYSTRUP SKÆRING Den 31. oktober 1517 slog Martin Luther sine 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg. Hans kritik

Læs mere

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug Sammen skaber vi engagement Højskole for genbrug Mandag d. 14. marts - fredag d. 18. marts 2016 1 Forsidefoto: Mikkel Østergaard Dato Kurset afholdes fra mandag den 14. til fredag den 18. marts 2016. Pris

Læs mere

FOAs Seniorklub Odense

FOAs Seniorklub Odense FOAs Seniorklub Odense Forår 2016 Vesterbro 120 Odense Så er FOAs Seniorklub igen klar med et nyt program for foråret 2016. Velkommen i klubben til alle jer, der trofast slutter op om vores arrangementer

Læs mere

ØLSMAGNING, FOREDRAG, FILM, KONCERT, GUDSTJENESTE FEJRING AF REFORMATIONSJUBILÆET VED GJELLERUP KIRKE

ØLSMAGNING, FOREDRAG, FILM, KONCERT, GUDSTJENESTE FEJRING AF REFORMATIONSJUBILÆET VED GJELLERUP KIRKE ØLSMAGNING, FOREDRAG, FILM, KONCERT, GUDSTJENESTE FEJRING AF REFORMATIONSJUBILÆET VED GJELLERUP KIRKE Tirsdag d. 29. august kl. 19.30 i Kirkeladen Ølsmagning og bordtaler ved bryggeren og præsten! Brygger

Læs mere

kunsten at fotografere

kunsten at fotografere kunsten at fotografere 07.08.16 13.08.16 Se verden i billeder! Vi gentager successen fra sidste år, med en uges fotografisk fordybelse på Askov Højskole! Kurset er for dig, der hverken er nybegynder eller

Læs mere

LUTHERREJSE TILMELDING SENEST

LUTHERREJSE TILMELDING SENEST LUTHERREJSE 2018 - TILMELDING SENEST 1.11 2017 Depositum betales senest 15.11: 500,- kr. på kontonr. i Danske Bank: 4424 0009824235. Husk tydelig afsender i kontomeddelelse. Restbeløbet fremsendes til

Læs mere

Midsommer i Sverige 21. juni - 28. juni 2013. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Midsommer i Sverige 21. juni - 28. juni 2013. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Midsommer i Sverige 21. juni - 28. juni 2013 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Sverige 21. 28. juni 2013 med forberedende dage på Løgumkloster

Læs mere

Voksenlejr 2014 [uden børn]

Voksenlejr 2014 [uden børn] Voksenlejr 2014 [uden børn] Velkommen til KFUM og KFUK s Voksenlejr [uden børn] Lejren er tilrettelagt for dem, som er over 30 år og som gerne vil holde sommerferie sammen med andre voksne med tilknytning

Læs mere

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014 2014 Kom på sporet med koret Uge 28 Dato 6/7 12/7 2014 Side 2 Livsstilshøjskolen i Gudum opfordrer dig til at komme På sporet med koret en uge for dig, som holder af at synge i kor og har lyst til at udveksle

Læs mere

Midsommer i Sønderjylland

Midsommer i Sønderjylland Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Midsommer i Sønderjylland Med tur til den mytiske ø Helgoland 20. 26. juni 2016 Midsommeren er kommet. Vi laver Skt. Hans bål, synger fra højskolesangbogen

Læs mere

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion 19.06.17 23.06.17 ASKOV HØJSKOLE Mandag 19. juni 10.00 Ankomst med kaffe i spisesalen og indkvartering 11.30 Rundvisning ved kursuslederne Ulla

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Island. Sagaer, gejsere og vulkaner

Island. Sagaer, gejsere og vulkaner Island. Sagaer, gejsere og vulkaner Fem dage på højskole - en uges rejse Vi indtager sagaøen med gejsere, gletsjere og vulkaner! 4. - 15. juli 2016 Island. Sagaer, gejsere og vulkaner Fem dage på højskole

Læs mere

RIBE KUNST MUSEUM April 2006

RIBE KUNST MUSEUM April 2006 RIBE KUNST MUSEUM April 2006 Brødremenighedens Bageri Det Gamle Honningkagebageri Christiansfeld RIBE KUNSTFORENING 1 KALENDER April 13. april kl. 14.00-15.00: Tag moster med på museet. Familieomvisning

Læs mere

REFORMATIONEN Martin Luther og Katharina von Bora

REFORMATIONEN Martin Luther og Katharina von Bora 2 31. OKTOBER 1517 SLÅR PROFESSOR OG DOKTOR I DEN HELLIGE SKRIFT, MARTIN LUTHER 95 TESER OP PÅ SLOTSKIRKEDØREN I WITTENBERG STARTSKUDET TIL REFORMATIONEN ER GÅET R E F O R M A T I O N E N M A R T I N L

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Bibliotekarforbundets Seniorgruppes bestyrelse præsenterer hermed programmet for foråret 2014 samt Sommertur i august for Seniorgruppens medlemmer.

Bibliotekarforbundets Seniorgruppes bestyrelse præsenterer hermed programmet for foråret 2014 samt Sommertur i august for Seniorgruppens medlemmer. Bibliotekarforbundets Seniorgruppes bestyrelse præsenterer hermed programmet for foråret 2014 samt Sommertur i august for Seniorgruppens medlemmer. Torsdag d. 6. februar 2014 kl. 11:00. Besøg på Davids

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 02.09.18 08.09.18 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

5 dagstur med bus til Berlin

5 dagstur med bus til Berlin 5 dagstur med bus til Berlin Udrejse: Søndag d. 10. juni 2012 Hjemrejse: Torsdag d. 14. juni 2012 Hotel: Berlin Mark Hotel 4 stjernet Hotel Meinekestrasse 18-19 D10719 Berlin www.berlinmarkhotels.de Vi

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Kunst Litteratur Historie 23.10.16 29.10.16 ASKOV HØJSKOLE

Kunst Litteratur Historie 23.10.16 29.10.16 ASKOV HØJSKOLE Kunst Litteratur Historie 23.10.16 29.10.16 ASKOV HØJSKOLE TURE Heldagsturen går til Vadehavscentret ved Vester Vedsted. Efter en længerevarende ombygning er museet åbnet i helt nye bygninger. Vi skal

Læs mere

Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Lægmandsgudstje neste. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst

Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Lægmandsgudstje neste. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.8. Sept. okt. 2014 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant: Rødhus kl. Prædikant: Den 28. september Høstgudstjeneste /15. søndag efter trinitatis Den 5. oktober 16. søndag efter

Læs mere

LUTHER. og kirkekampen i Danmark VEJLEDNING OG OPGAVER

LUTHER. og kirkekampen i Danmark VEJLEDNING OG OPGAVER Knud Erik Andersen LUTHER og kirkekampen i Danmark VEJLEDNING OG OPGAVER Knud Erik Andersen: Luther og kirkekampen i Danmark. Vejledning og opgaver Serie: Tro møder tro Haase & Søns Forlag 2013 Forlagsredaktion:

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 17.09.17 23.09.17 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov I sommeren 2016 fandt tre heldige og ihærdige amatørarkæologer den hidtil største guldskat fra Danmarks vikingetid.

Læs mere

Dannelsens forbindelser

Dannelsens forbindelser Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Dannelsens forbindelser Filosofi, kunst, litteratur og musik 6. 12. november 2016 Et gedigent højskoleophold med særlig fokus på den folkelige- og traditionelle

Læs mere

Bridge på Askov 21.08.16 27.08.16 ASKOV HØJSKOLE

Bridge på Askov 21.08.16 27.08.16 ASKOV HØJSKOLE Bridge på Askov 21.08.16 27.08.16 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

Journalistik. 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN

Journalistik. 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN Journalistik 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN Drømmer du om at blive journalist? Drømmer du om at blive journalist? Så er dette 14-dages intensive kursus lige noget for dig. Her kan du

Læs mere

MUSEET PÅ VEN. Lærervejledning 1.-3. klasse. Kære lærere, Vi er glade for at I har lyst til at komme på besøg med jeres klasse!

MUSEET PÅ VEN. Lærervejledning 1.-3. klasse. Kære lærere, Vi er glade for at I har lyst til at komme på besøg med jeres klasse! MUSEET PÅ VEN Lærervejledning 1.-3. klasse Kære lærere, Vi er glade for at I har lyst til at komme på besøg med jeres klasse! Denne vejledning er tænkt som et tilbud for dem der godt kunne tænke sig at

Læs mere

Greve Lærerforening 1

Greve Lærerforening 1 Greve Lærerforening 1 År 2016 Vilkår for aktivitetsgruppens arbejde Puljen fra Greve Lærerforening bruges således: Der afholdes minimum 2 fuldt betalte arrangementer for medlemmer af fraktion 4, evt. spisning

Læs mere

FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk. Dyk ned i din tid - og dit liv

FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk. Dyk ned i din tid - og dit liv FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk Dyk ned i din tid - og dit liv En uge i livsfortællingens tegn Mandag 30. maj - fredag 3. juni 2016 1 1960 1940 1950 2 1930 Dyk

Læs mere

LUTHER I RØDDING. I anledning af 500-året for Reformationen. Et overflødighedshorn af foredrag og fortælling, gudstjenester, musik og sang

LUTHER I RØDDING. I anledning af 500-året for Reformationen. Et overflødighedshorn af foredrag og fortælling, gudstjenester, musik og sang LUTHER I RØDDING I anledning af 500-året for Reformationen Et overflødighedshorn af foredrag og fortælling, gudstjenester, musik og sang Den, som er døbt, kan rose sig af allerede at være viet til præst,

Læs mere

JOMFRU MARIAS PILGRIMSRUTE

JOMFRU MARIAS PILGRIMSRUTE Vandringer på JOMFRU MARIAS PILGRIMSRUTE Fra Bingen til Rhinvandfaldet 19. 27. august 2016 Med Hans Lyngsgård og Kirstin P.Thomsen OM TUREN Oplev højdepunkterne og de smukkeste vandringer på første etape

Læs mere

Program for overbygningen - Forår 2016

Program for overbygningen - Forår 2016 TEOLOGI FOR LÆGFOLK Program for overbygningen - Forår 2016 Evangelierne læst som litteratur/ Hvad gør vi!? - Etik i teori og praksis/ De gnostiske evangelier/ Litteratur og teologi/ Johannesbrevene og

Læs mere

FiO 2012: Kursusprogram

FiO 2012: Kursusprogram FiO 2012: Kursusprogram Onsdag 23. maj: Ankomst Kursusdeltagerne ankommer til Kastrup Lufthavn, København, onsdag den 23. maj. Der afgår jævnligt InterCity tog mod Odense. Perronen findes under lufthavnens

Læs mere

Fredericia Museums Venners Program 2014-2015

Fredericia Museums Venners Program 2014-2015 Fredericia Museums Venners Program 2014-2015 Dronningensgade set mod nord fra ca. Jyllandsgade. Foto Hugo Matthiessen 1914 VELKOMMEN TIL SÆSON 2014-2015 Vi håber, at rigtig mange vil deltage i vore arrangementer.

Læs mere

Familiekursus 03.07.16 09.07.16 ASKOV HØJSKOLE

Familiekursus 03.07.16 09.07.16 ASKOV HØJSKOLE Familiekursus 03.07.16 09.07.16 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 03. juli 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering 18.15 19.00 Middag i spisesalen 19.00 19.30 Velkomst i Tårnsalen 19.00 20.30 Aftenløb for børn og

Læs mere

Sort Sol i Sønderjylland

Sort Sol i Sønderjylland Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Sort Sol i Sønderjylland Kunst og sejltur i Nordens Venedig: Frederiksstad 4. 10. september 2016 Sensommeren er over os og naturens farver er i fuld flor.

Læs mere

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Højsommervandringer. Langs smukke fjorde og på øer

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Højsommervandringer. Langs smukke fjorde og på øer Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Højsommervandringer Langs smukke fjorde og på øer 10. 16. juli 2016 Vi skal denne uge vandre langs de smukkeste fjorde i grænselandet og ud på øer som det

Læs mere

Ad hærvejens stier til Danmarks port

Ad hærvejens stier til Danmarks port Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Ad hærvejens stier til Danmarks port Unikke naturvandringer langs den gamle pilgrimsrute 17. 23. juli 2016 I denne uge vil vi gå på udvalgte strækninger

Læs mere

Billedvæv. Tekstile dekorationer til væg

Billedvæv. Tekstile dekorationer til væg Billedvæv. Tekstile dekorationer til væg Kreativ sommerhøjskole 2018 1. - 7. juli 2018 Tekstiler til væggen er in som aldrig før fra fint til groft vævede, dekorative billeder. Kursusbeskrivelse Tekstiler

Læs mere

Nordjylland - toppen af Danmark tirsdag d. 8. august torsdag d. 10. august 2017

Nordjylland - toppen af Danmark tirsdag d. 8. august torsdag d. 10. august 2017 Vestjysk Landboforening - Landboseniorklub Sommer-ekskursion til Nordjylland - toppen af Danmark tirsdag d. 8. august torsdag d. 10. august 2017 Virksomhedsbesøg på Dansk Nutidsmuseum Virksomhedsbesøg

Læs mere

En rejse i Martin Luthers fodspor 26.-31.maj 2016 for præster i Morsø, Thisted og Sydthy provstier

En rejse i Martin Luthers fodspor 26.-31.maj 2016 for præster i Morsø, Thisted og Sydthy provstier En rejse i Martin Luthers fodspor 26.-31.maj 2016 for præster i Morsø, Thisted og Sydthy provstier Arrangør: Neubauer Touristik, Flensborg i samarbejde med www. Reformationsrejser.dk Torsdag 26.maj Afrejse

Læs mere

Prag - André Rieu. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Prag - André Rieu. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Prag - André Rieu Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.395,- Højdepunkter André Rieu koncert Theresienstadt Prags flotte pladser Borgen Hradcany Udsigten fra Karlsbroen Side 1 af

Læs mere

Program 2015-2016 Foredragene holdes normalt i Sædden kirkes mødesal Fyrvej 30, 6710 Esbjerg V

Program 2015-2016 Foredragene holdes normalt i Sædden kirkes mødesal Fyrvej 30, 6710 Esbjerg V Program 2015-2016 Foredragene holdes normalt i Sædden kirkes mødesal Fyrvej 30, 6710 Esbjerg V Grundtvigsk Foredragsforening - Sædding Den 26. april 1983 blev den grundtvigske foredragsforening i Sædding

Læs mere

GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN

GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN 25.11.18 01.12.18 PROGRAM Hos Grundtvig havde historiefortællingen en kolossal betydning i udviklingen af os som individer og som folk, i dannelsen af nationen og i historiens

Læs mere

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Warszawa ligger smukt ved Wisla floden med ca. 3 mio. indbyggere. Den flotte gamle bydel kom på UNESCOs Verdensarvsliste

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE Bridge på Askov 20.08.17 26.08.17 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Kulturelle oplevelser langs Flensborg Fjord. Lyksborg Slot, Dybbøl Banke og Fjordsejlads

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Kulturelle oplevelser langs Flensborg Fjord. Lyksborg Slot, Dybbøl Banke og Fjordsejlads Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Kulturelle oplevelser langs Flensborg Fjord Lyksborg Slot, Dybbøl Banke og Fjordsejlads 10. 16. juli 2016 Højskolen er selv beliggende naturskønt lig ned

Læs mere

Kunst Litteratur Historie 10.04.16 16.04.16 ASKOV HØJSKOLE

Kunst Litteratur Historie 10.04.16 16.04.16 ASKOV HØJSKOLE Kunst Litteratur Historie 10.04.16 16.04.16 ASKOV HØJSKOLE TURE - Heldagsturen går til Århus. Vi besøger Den Gamle By, hvor guider viser os udstillingsbyen 1974 din egen tid på museum. Byen er en tidsrejse,

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Færøerne på kryds og tværs 8 dage - Fra kr. 11.698 pr. person Inkl. fly, overnatning & dansktalende guide Oplev de skønne færøske øer På denne rejse vil I med lokalguide, som snakker dansk, opleve de fantastiske

Læs mere

Krakow - Polens førende kulturby

Krakow - Polens førende kulturby Krakow - Polens førende kulturby Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 05.04.2020 11.04.2020 4.695,- Højdepunkter Centralt beliggende hotel Tømmerflådesejlads på Dunajec floden Saltminerne

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

TJEK DIN VIDEN: Da lynet slog ned en bog om Martin Luther og reformationen

TJEK DIN VIDEN: Da lynet slog ned en bog om Martin Luther og reformationen TJEK DIN VIDEN: Da lynet slog ned en bog om Martin Luther og reformationen 1 Hvor blev Martin Luther født? (Mansfeld, Eisenach, Eisleben) Prøv at forklare hvordan det var, at gå i skole på den tid da Luther

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE

Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE KUNST LITTERATUR HISTORIE TURE Heldagsturen går til Slesvig. Vi besøger det interessante Gottorp Slot Museum - hører den spændende historie om

Læs mere

Biler, fly, teknik udvidet tur 14.-18. februar 2016

Biler, fly, teknik udvidet tur 14.-18. februar 2016 Biler, fly, teknik udvidet tur 14.-18. februar 2016 Er du født med benzin i blodet og interesserer dig for alt, der har med biler og teknik at gøre, så er dette næsten drømmerejsen for dig. På denne rejse

Læs mere

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE Årets efterårsrejse går til de tidligere danske besiddelser i Schleswig-Holsten, nærmere betegnet til Schleswig og Husum. Vi bor på det dejlige

Læs mere