Hvad er en Andelsboligforening

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvad er en Andelsboligforening"

Transkript

1 Abf. Gartnerhaven I Side 1 af 7 Hvad er en Andelsboligforening Andelsboligformen Andelsboligformen har været kendt i Danmark i mere end 100 år; men alligevel er der ofte misforståelser omkring strukturen i en andelsboligforening. Selvom begrebet andelsboliger nævnes i en række forskellige love, er der ikke i lovgivningen forsøgt at definere, hvad der egentlig forstås ved en andelsboligforening. Kendetegnet for andelsboligformen er, at det er andelsboligforeningen, der ejer og driver en ejendom eller en klynge af boliger. Andelshaverne ejer hver en andel, som giver brugsret til en bolig i foreningens ejendom, og ofte er der et krav om, at man skal bebo boligen (bopælspligt). Som andelshaver ejer man altså ikke sin egen bolig, men man deltager i et formuefællesskab, der giver brugsret til ens andel samt indflydelse på fælles anliggender. Der er altså ikke tale om, at den enkelte andelshaver har ejendomsret til nogen nærmere bestemt del af ejendommen. Andelshaverne ejer i fællesskab alle foreningens aktiver, herunder ejendom, driftsmidler, værdipapirer m.v., og de har på tilsvarende vis andel i foreningens gæld. Den enkelte andelshaver har ved udtrædelse af foreningen, ret til, afhængigt af vedtægterne, at opnå del i den forøgelse af foreningens formue der eventuelt er sket, og til at få dækket den aktuelle værdi af de forbedringer man har foretaget i sin bolig. Andelshaverne i den typiske andelsboligforening vil gennem foreningsvedtægten være afskåret fra at råde frit over andelen, som er uløseligt knyttet til brugsretten til boligen. Dog kan andelshaveren efter lov om pant og udlæg i andelsboliger, der trådte i kraft pr 1. februar 2005, nu stille sin bolig som sikkerhed for et lån, ligesom boligen kan danne grundlag for udlæg. Foreningen er en selvstændig juridisk person. det betyder, at hvis foreningen bliver involveret i en tvist, vil det være foreningen, der er part i sagen, og ikke de enkelte andelshavere. Andelsboligforeningens virke er reguleret i foreningens vedtægt. Den daglige ledelse af andels-boligforeningen varetages af en bestyrelse, der er valgt af generalforsamlingen blandt foreningens medlemmer. Der afholdes som minimum en årlig generalforsamling, hvor alle medlemmer har adgang og stemmeret. På denne generalforsamling fremlægges bl.a. regnskab og budget, ligesom værdien af andelen fastsættes. Endvidere kan foreningen have tilknyttet en professionel administrator og/eller en statsautoriseret eller registreret revisor.

2 Abf. Gartnerhaven I Side 2 af 7 En andelsboligforening er en boligform, der indebærer nær kontakt til de øvrige medlemmer, både boligmæssigt og socialt. Man hjælper hinanden, når der er behov for dette, og man er fælles om visse vedligeholdelses-arbejder eller forskellige fritidsaktiviteter og fællesarrangementer. Man er en del af et fællesskab. Fordele - Relativ lav anskaffelsessum - Belåningsmulighed - Nem omsættelighed og uden skøde - Mulighed for værditilvækst ved forbedringer samt konjunkturudvikling - Ingen eller meget lav risiko ved medandelshavers manglende økonomiske formåen - Ingen ejendomsværdiskat - mulighed for gevinst ved opskrivning af andelskronen Ulemper - Følger ikke normal prisudvikling som ejerboliger - Maksimalprisregler - Skæbnefællesskab f.s.v.a. finansiering - Mindre værdi af andelsboligen når der af foreningen foretages samlede forbedringer og renoveringsopgaver pga. derpå følgende forøget lånoptagelse i foreningen. - Ved kraftige rentestigninger risiko for vanskeligere omsættelighed og evt. tab - Ingen rentefradrag for renter af lån - Ingen kreditorly ved pant og udlæg, efter lovændring pr. feb Regler for andelsboligforeningers virke. Andelsboligloven fastsætter de overordnede rammer for andelsboligforeningernes virke, men ellers er det karakteristisk for andelsboligformen, at der er et udstrakt selvstyre i foreningerne. Andelsboliglovens bestemmelser er nærmere præciseret i forskellige cirkulærer fra Boligstyrelsen, bl.a. er der udarbejdet en vejledende normalvedtægt. Andelsboliger er desuden omtalt i en række andre love, bl.a. Lejeloven, Lov om almene boliger m.v. og Ejerlejlighedsloven. I Danmark bygger foreningslivet på foreningsretlige grundprincipper, der er udviklet gennem mere end hundrede års praksis. Praksis omkring de foreningsretlige grundprincipper er dannet bl.a. på baggrund af andre love, særligt Aftaleloven. Der findes således ikke decideret lovgivning omkring foreningernes virke, som der f.eks. gør i forhold til aktieselskaber, hvor Aktieselskabsloven stiller en række krav til selskabets vedtægter m.v. De nærmere regler for foreningens virke er angivet i foreningsvedtægten. Foreningsvedtægten kan betragtes som en kontrakt mellem foreningen og de enkelte andelshavere, altså en aftale, som gensidigt pålægger parterne byrder, og som parterne er forpligtet til at overholde i det omfang, bestemmelserne ikke strider mod lovgivning eller lign. Vedtægten angiver således en række rettigheder for andelshaveren, men også en del pligter.

3 Abf. Gartnerhaven I Side 3 af 7 Det er derfor meget vigtigt, at man nøje gennemlæser vedtægten inden overdragelse af en andelsbolig. Foreningsvedtægten udarbejdes normalt med udgangspunkt i en standardvedtægt med de justeringer, som den enkelte forening finder hensigtsmæssige, og den kan som enhver anden aftale ændres efter de regler, der er angivet i selve vedtægten. I forhold til medlemmerne vil den gældende vedtægt i almindelighed gyldigt kunne ændres, også selv om enkelte andelshavere derved taber en rettighed. Visse grundlæggende rettigheder f.eks. retten til at overdrage andel og lejlighed - kan dog ikke fjernes ved en flertalsbeslutning, ligesom der kan forekomme tilfælde med velerhvervede rettigheder, der kun kan fjernes ved enstemmighed. Foreningen udsteder et andelsbevis til andelshaveren ved andelens overdragelse, det kan betragtes som andelshaverens kvittering for at have betalt et indskud. Det er vigtigt at gøre sig klart, at der er tale om et bevisdokument og ikke et værdipapir. Forholdet mellem foreningen og medlemmerne kan endvidere reguleres gennem en husorden, en drift- og vedligeholdelsesplan og andre af foreningen/bestyrelsen trufne beslutninger. Overdragelse af andel. Når man vil afhænde en ejerbolig, er den normale fremgangsmåde, at man kontakter en ejendoms-mægler, der finder en køber, og man bliver enig med denne om en overtagelsespris og overtagelses-tidspunkt. Hvis man ønsker at fraflytte en lejebolig, opsiger man lejemålet i henhold til lejekontrakten og fraflytter til fastsat dato, og man er ude af lejemålet. Hvis man ønsker at flytte fra en andelsbolig er fremgangsmåden forskellig fra ovenstående, idet en andelsbolig ikke sælges, men overdrages efter en bestemt procedure. Overdragelsesprocedure Anmodning om udtræden. En andelshaver kan ikke blot udmelde sig af foreningen. Udtræden af foreningen kan kun finde sted gennem overdragelse til en anden, eller ved ophævelse af medlemskabet som følge af misligholdelse og/eller eksklusion. Medlemmets forpligtelser ophører først i det øjeblik, en anden indtræder i forpligtelsen. Overdragelsesproceduren indledes derfor bortset fra den situation, hvor andelshaveren er ekskluderet med at andelshaveren indgiver en erklæring på en standardformular til bestyrelsen om, at vedkommende ønsker at udtræde med angivelse af tidligst mulige fraflytningsdato. Hvis boligen bebos af et ægtepar eller af flere andelshavere, der sammen ejer andelen, skal anmodningen også være underskrevet af hhv. ægtefælle eller de øvrige ejere.

4 Abf. Gartnerhaven I Side 4 af 7 Opgørelse af forbedringsværdier m.v. Til brug for bestyrelsens bedømmelse af prisen, skal sælger udarbejde en opgørelse over forbedringer og fast inventar samt evt. løsøre i boligen. Opgørelsen skal ikke alene omfatte forbedringer m.v. som andelshaveren selv har udført, men også forbedringer m.v. som er overtaget efter tidligere andelshaver. Sælger skal endvidere aflevere seneste kvitteringer på lån, der er ydet med pant i andelen. (Der findes standardskema til opgørelse af forbedringsværdier). Bestyrelsens besigtigelse og godkendelse Når sælgers opgørelse foreligger, gennemgår repræsentanter for bestyrelsen sammen med sælger boligen for at konstatere, om de anførte genstande rent faktisk er til stede. Samtidig noteres evt. mangler, f.eks. manglende tilladelser og godkendelser, som sælger må pålægges at fremskaffe. Andre mangler f.eks. mangelfuld vedligeholdelse må sælger udbedre eller bære nedslag i pris svarende til omkostning for udbedring. Bestyrelsen skal godkende den fastsatte pris på forbedringer m.v., og kan der ikke opnås enighed, må tvisten afgøres ved voldgift eller domstol, hvis ikke andet er bestemt i vedtægten. Overdragelsesaftale og godkendelse af køber Når værdi af andel og forbedringer m.v. ligger fast udarbejdes en overdragelsesaftale mellem køber og sælger. aftalen udarbejdes på en standardformular, og i mange foreninger er det almindeligt, at bestyrelsen udarbejder aftalen mod et fastlagt gebyr.. Hvorledes køber findes kan være forskelligt fra forening til forening afhængig af vedtægten, men almindeligvis er rækkefølgen, slægtninge i lige linie til andelshaver, andre andelshavere i foreningen, venteliste, fri handel. Uanset hvorledes køber findes, så skal bestyrelsen godkende køberen. Indbetaling af overtagelsesværdi og købers gennemgang af boligen Den fastlagte overtagelsespris indbetales til foreningen inden overtagelsen. Snarest efter overtagelsestidspunktet gennemgår køber og repræsentant for bestyrelsen hele boligen og der udarbejdes en fraflytningsrapport.(standardformular). I denne rapport optegnes evt. mangler, der ikke er taget hensyn til i prisen, så der kan tilbageholdes beløb til udbedring inden afregning med sælger. Andelsboligforeningens struktur Andelsboligforeninger virker efter en direkte demokratisk model, hvor medlemmerne har den endelige indflydelse på foreningens og ejendommens drift og forvaltning, med de begrænsninger der følger af lovgivning og retsforskrifter. Med henblik på at nå dette mål, dvs. den optimale medlemsindflydelse, er det imidlertid af både tekniske og praktiske grunde nødvendigt at opbygge en struktur, der bl.a. skal sikre, at de ønskede opgaver løses. Foreningens struktur i det konkrete tilfælde vil afhænge af foreningens sammensætning, ønsker og mål. Generelt vil en mere løs struktur ofte findes i de mindre foreninger, medens de større til gengæld virker mere formaliserede.

5 Abf. Gartnerhaven I Side 5 af 7 Årsagen til denne forskel må søges i ønsket om at sikre alle medlemmers interesse, herunder ikke mindst at beskytte eventuelle mindretalsinteresser. Det er i den forbindelse vigtigt, at der foregår en løbende debat om foreningens egen udvikling og mål, og at der løbende foretages justeringer i takt med udviklingen. Således vil det være nødvendigt med mellemrum at tilpasse vedtægten på grund af ændringer i lovgivningen. Vedtægten vil angive de overordnede regler for foreningens og foreningsorganernes virke. Foreningsarbejde I det følgende beskrives kort de traditionelle foreningsorganers (generalforsamling og bestyrelse) opgaver og kompetence. Generalforsamlingen Andelsboligforeningens højeste myndighed er generalforsamlingen. Enhver andelshaver har adgang til at deltage i generalforsamlingen og afgive sin stemme i forbindelse med de beslutninger, som forsamlingen skal træffe. Generalforsamlingen indkaldes af bestyrelsen med angivelse af en dagsorden. De enkelte medlemmer har mulighed for at stille forslag til behandling på generalforsamlingen. Generalforsamlingen er efter vedtægten bemyndiget til at træffe beslutning om en lang række forskellige forhold af betydning for medlemmerne, samt vælge en bestyrelse. Vedtægten fastsætter nærmere regler for hvorledes forskellige beslutninger og afstemninger finder sted, og hvilket flertal der kræves. Medlemmerne er forpligtet til at efterleve generalforsamlingens beslutninger. Misligholdelser fra medlemmernes side kan føre til medlemskabets øjeblikkelige ophør ved beslutning om eksklusion. I nogle foreninger er det generalforsamlingen, der ekskluderer, mens det i andre foreninger er bestyrelsen. Eksklusionen kan eventuelt følges op med krav om erstatning mod det ekskluderede medlem, hvis foreningen har lidt tab. Bestyrelsen Bestyrelsen vælges på generalforsamlingen af og blandt foreningens egne medlemmer, og består som regel af 3 5 medlemmer, formand/næstformand, kasserer, sekretær og ét eller flere bestyrelsesmedlemmer, samt én eller to suppleanter. Formanden vælges ofte direkte på generalforsamlingen, men øvrige funktioner i bestyrelsen ofte etableres ved konstituering. Bestyrelsen forestår den daglige ledelse og drift af foreningen og dens ejendom. Formanden Har to hovedopgaver, den ene er, at tegne foreningen overfor omverdenen, og det er som oftest formanden, i forening med et eller flere andre bestyrelsesmedlemmer, der bindende kan indgå aftaler på foreningens vegne, hvis han har bestyrelsens og eventuelt generalforsamlingens bemyndigelse.. Vedtægten indeholder som regel en tegningsbestemmelse. Den anden hovedopgave er selve bestyrelsesarbejdet. Det er formandens opgave at få bestyrelsen til at fungere, og det er ham, der inden for reglerne i vedtægt og forretningsorden, indkalder og leder møderne, og endelig må formanden sikre sig, at de trufne beslutninger føres ud i livet.

6 Abf. Gartnerhaven I Side 6 af 7 Kassererens Hovedopgave er foreningens økonomiske forvaltning. Kassereren fører selv, eller sørger for at der bliver ført kasseregnskab, og at indtægter og udgifter bogføres på behørig vis. Sammen med revisor forestår kassereren regnskabsafslutning og regnskabsudarbejdelse, og sammen med den øvrige bestyrelse budgettering m.v. Kassereren har, i forening med et eller flere andre bestyrelsesmedlemmer, fuldmagt til foreningens konti i pengeinstitutter etc., og skal sikre, at foreningens midler anbringes bedst muligt. Sekretæren Skriver normalt udførligt referat fra bestyrelsesmøderne. Det er forskelligt om det er sekretæren eller formanden eventuelt i samarbejde der indkalder til bestyrelsesmøder, og skriver foreningens breve. Det påhviler den valgte bestyrelse at effektuere generalforsamlingens lovligt trufne beslutninger og sikre, at beslutningen efterkommes. Bestyrelsen kan betragtes som generalforsamlingens fuldmægtig, og skal indenfor generalforsamlingens retningslinjer forvalte foreningen i tiden mellem generalforsamlingerne. Det er forskelligt hvor ofte en bestyrelse afholder møde, men ofte er det en gang om måneden. Det kan dog variere afhængig af hvor mange og hvilke typer af opgaver, der er til behandling. Møderne finder sted efter fast aftale eller indkaldelse. De nærmere regler om indkaldelse, sagsbehandling m.m. fastsættes som oftest af bestyrelsen selv i en forretningsorden. Det fastsættes på bestyrelsesmøderne, hvordan og af hvem de forskellige beslutninger skal effektueres. Andelsboligforeningernes bestyrelser har en vidtgående indflydelse og kompetence, både i kraft af vedtægten, og de opgaver i forbindelse med overdragelse af andele, der efter loven skal løses af bestyrelsen. Inden for vedtægtens regler og de af generalforsamlingen fastsatte rammer, herunder det vedtagne budget, træffer bestyrelsen beslutninger og effektuerer de trufne beslutninger på foreningens vegne med bindende virkning for foreningen og medlemmerne. En bestyrelse kan ikke dispensere fra vedtægtens bestemmelse eller generalforsamlingens beslutninger. Det er således ikke muligt at give tilladelse til at fremleje af andre grunde end de, der fremgår af vedtægten eller for en længere periode. En sådan tilladelse vil kræve en vedtægtsændring. Bestyrelsen er desuden pålagt en række pligter efter Andelsboligloven, særlig pligten til at godkende købere af andele, pris og aftale køber og sælger imellem, samt pligten til at afgive erklæring om adkomst ved pant og udlæg. Bestyrelsen redegør hvert år i forbindelse med den ordinære generalforsamling for sit virke og sine dispositioner gennem aflæggelse af en beretning og fremlæggelse af årsregnskabet. Ved at fremlægge et driftsbudget, som generalforsamlingen skal godkende, søger bestyrelsen om generalforsamlingens godkendelse til at afholde en række nærmere specificerede omkostninger i tiden frem til næste generalforsamling.

7 Abf. Gartnerhaven I Side 7 af 7 Valg Den normale valgperiode for et bestyrelsesmedlem er to år, og for at opnå kontinuitet i bestyrelses-arbejdet, er der forskudte valgperioder for de enkelte bestyrelsesmedlemmer. Der er normalt intet til hinder for at genvalg kan finde sted. Selv om vedtægten foreskriver ordinære valgperioder, f.eks. årligt fra generalforsamling til generalforsamling, må man antage, at et bestyrelsesmedlem til enhver tid kan nedlægge sit mandat. Der kan være tungtvejende grunde, f.eks. helbredsmæssige, sociale el. lign. eller eventuel utryghed og utilfredshed med arbejdet i bestyrelsen, til at et bestyrelsesmedlem vælger at gå af i valgperioden, hvorefter en suppleant indtræder i bestyrelsen indtil næste generalforsamling. Uanset vedtægtsbestemte valgperioder kan enhver lovlig indkaldt generalforsamling afsætte bestyrelsen eller enkelte bestyrelsesmedlemmer. Vedtager generalforsamlingen et mistillidsvotum til bestyrelsen eller enkelte bestyrelsesmedlemmer, tvinges den eller de pågældende til straks at nedlægge deres mandat. Vedtægten fastlægger de nærmere regler for, hvem der er valgbar til bestyrelsen. Almindeligvis er valgbarheden begrænset til medlemmer eller deres myndige husstandsmedlemmer, således at der kun kan vælges én kandidat fra hver husstand. Hvis du overvejer at skifte til en andelsbolig, bør du for din egen og for foreningens skyld følge nedenstående gode råd inden du erhverver retten til en bolig - Gør op med dig selv, om det at bo i andelsbolig, er noget for dig. - Overvej om den forening, som boligen ligger i, har nogle værdier, som harmonerer med dine. - Få klarhed over foreningens gæld og gældsvilkår. - Få klarhed over foreningens økonomi i øvrigt. - Læs vedtægter og husorden nøje. - Få oplyst, om der er planlagt større vedligeholdelses- eller forbedringsarbejder. - Søg professionel rådgivning, hvis du er usikker og har svært ved at overskue konsekvenserne ved et køb. Bestyrelsen Abf. Gartnerhaven I Skælskør

Forretningsorden for Ravnshøjs bestyrelse

Forretningsorden for Ravnshøjs bestyrelse Forretningsorden for Ravnshøjs bestyrelse Indholdsfortegnelse Formål med forretningsordenen... 1 Konstituering af bestyrelsen... 1 Formands- og næstformandsposten... 1 Kassereren... 2 Sekretæren... 2 Øvrige

Læs mere

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST Navn, hjemsted og formål. 1 Forenings navn er Grundejerforeningen Elsted Øst. 2 Foreningens hjemsted er Århus kommune under Århus ret, der er foreningens værneting.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN TRELLE AGER

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN TRELLE AGER VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN TRELLE AGER NAVN/HJEMSTED/FORMÅL 1: Foreningens navn er Grundejerforeningen Trelle Ager 2: Foreningens hjemsted er Vamdrup 3: Grundejerforeningens formål er at varetage

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN VISBYVEJ AF 1983 VEDTÆGTER. Forslag til behandling på generalforsamlingen den 20. februar Se hjemmesiden

GRUNDEJERFORENINGEN VISBYVEJ AF 1983 VEDTÆGTER. Forslag til behandling på generalforsamlingen den 20. februar Se hjemmesiden GRUNDEJERFORENINGEN VISBYVEJ AF 1983 VEDTÆGTER Forslag til behandling på generalforsamlingen den 20. februar 2013. Se hjemmesiden www.visbyvej.dk. Foreningen 1 Foreningens navn og adresse 2 Foreningens

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen Silkevænget

Vedtægter for grundejerforeningen Silkevænget Vedtægter for grundejerforeningen Silkevænget Navn, medlemmer og formål 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Silkevænget og dens område omfatter de arealer og parceller som er angivet på vedlagte

Læs mere

Grundejerforeningen Højager, Ringvejen og Hvesager

Grundejerforeningen Højager, Ringvejen og Hvesager Vedtægter for "Grundejerforeningen Højager, Ringvejen og Hvesager. Vedtaget på generalforsamlingen 25. Oktober 2013 l Foreningens navn er "Grundejerforeningen Højager, Ringvejen og Hvesager". Stiftelsen

Læs mere

Vedtægter Hedeland Golfklub

Vedtægter Hedeland Golfklub Vedtægter Hedeland Golfklub 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er Hedeland Golfklub. Dens hjemmested er Hedehusene, Høje-Taastrup kommune. Klubben er stiftet den 27. maj 1980. 2. Formål Det er klubbens

Læs mere

Grundejerforeningen HVIDE KLINT Svenstrup

Grundejerforeningen HVIDE KLINT Svenstrup VEDTÆGTER for Grundejerforeningen HVIDE KLINT Svenstrup 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen HVIDE KLINT, Svenstrup. 2. Foreningen omfatter alle parceller udstykket fra matr. nr. 4b Svenstrup by,

Læs mere

Vedtægter for. Grundejerforeningen. Tranegaarden

Vedtægter for. Grundejerforeningen. Tranegaarden Vedtægter for Grundejerforeningen Tranegaarden Navn/hjemsted og formål 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Tranegaarden 2 Foreningens hjemsted er Hjørring kommune under Hjørring ret, der er foreningens

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN. Navn, hjemsted og formål. 1. Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN.

V E D T Æ G T E R. for GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN. Navn, hjemsted og formål. 1. Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN. Side 1 af 6 V E D T Æ G T E R for GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN Navn, hjemsted og formål 1. Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN. 2. Foreningens hjemsted er Lejre kommune under Roskilde

Læs mere

Vedtægter for Andelsboligforeningen. Lilla Skolan i Skogsryd

Vedtægter for Andelsboligforeningen. Lilla Skolan i Skogsryd 1 / 7 Vedtægter for Andelsboligforeningen 2 / 7 Navn, hjemsted og formål 1 Foreningens navn er: Andelsboligforeningen. I det følgende omtalt som foreningen. Foreningens hjemsted er Ringsted Kommune. Tvister

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HEDELAND GOLFKLUB

VEDTÆGTER FOR HEDELAND GOLFKLUB VEDTÆGTER FOR HEDELAND GOLFKLUB 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Klubbens navn er Hedeland Golfklub. Stk. 2. Dens hjemmested er Hedehusene, Høje-Taastrup kommune. Stk. 3. Klubben er stiftet den 27. maj 1980.

Læs mere

Bestyrelsen for A/B Absalonsgade 24 stiller forslag om ændring af vedtægterne på baggrund af de vedtagne ændringer i ABF s standardvedtægt.

Bestyrelsen for A/B Absalonsgade 24 stiller forslag om ændring af vedtægterne på baggrund af de vedtagne ændringer i ABF s standardvedtægt. Bestyrelsen for A/B Absalonsgade 24 stiller forslag om ændring af vedtægterne på baggrund af de vedtagne ændringer i ABF s standardvedtægt. Følgende ændringer foreslåes til vedtagelse: Vedtægtens 3, stk.

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen "Fuglevang"

Vedtægter for Grundejerforeningen Fuglevang Vedtægter for Grundejerforeningen "Fuglevang" 1. Grundejerforeningens navn er "Grundejerforeningen Fuglevang". Dens hjemsted er Kirke Såby. Dens værneting er Roskilde Herredsret. 2. Grundejerforeningen

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen Rødtjørnvej Opdateret 1/4 2010 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDTJØRNVEJ

Vedtægter for grundejerforeningen Rødtjørnvej Opdateret 1/4 2010 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDTJØRNVEJ Vedtægter for grundejerforeningen Rødtjørnvej Opdateret 1/4 2010 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDTJØRNVEJ 1. Foreningens navn og hjemsted. 1.1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Rødtjørnvej

Læs mere

VEDTÆGTER for Andelsboligforeningen Åparken 6

VEDTÆGTER for Andelsboligforeningen Åparken 6 VEDTÆGTER for Andelsboligforeningen Åparken 6 Navn, hjemsted og formål: l. Foreningens navn er Andelsboligforeningen Åparken 6. Foreningens hjemsted er i Århus kommune. 2. Foreningens formål er at erhverve,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HAVEFORENINGEN TREKANTEN

VEDTÆGTER FOR HAVEFORENINGEN TREKANTEN VEDTÆGTER FOR HAVEFORENINGEN TREKANTEN 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Haveforeningen Trekanten, beliggende Hestehaven/ Folehaven 80 på matr.nr. 3074 Vigerslev, der er udlejet af Københavns

Læs mere

Hagenstrupparkens Grundejerforening

Hagenstrupparkens Grundejerforening Hagenstrupparkens Grundejerforening Vedtægter Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er: Hagenstrupparkens Grundejerforening 2 Foreningens hjemsted er i Ulstrup, Favrskov Kommune Formål 3 Grundejerforeningens

Læs mere

Vedtægter for. Grundejerforeningen TRANEGÅRDEN"

Vedtægter for. Grundejerforeningen TRANEGÅRDEN Vedtægter for Grundejerforeningen TRANEGÅRDEN" Navn/hjemsted og formål 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Tranegården 2 Foreningens hjemsted er Hjørring kommune under Hjørring ret, der er foreningens

Læs mere

Vedtægter for Andelsboligforeningen Keplersgade 4-6

Vedtægter for Andelsboligforeningen Keplersgade 4-6 Vedtægter for Andelsboligforeningen Keplersgade 4-6 (Vedtaget ved ekstra ordinær generalforsamling den 1/3 2001, erstatter vedtægter af den 20/2 1979) Navn, hjemsted og formål 1. Foreningens formål er

Læs mere

Vedtægter. for. Stentoftens Grundejerforening

Vedtægter. for. Stentoftens Grundejerforening Vedtægter for Stentoftens Grundejerforening Navn hjemsted og formål 1. Foreningens navn er Stentoftens Grundejerforening. 2. Foreningens hjemsted er Rebild Kommune under Retten i Aalborg 3. Grundejerforeningens

Læs mere

Grundejerforeningen Nielsminde Syd VEDTÆGTER

Grundejerforeningen Nielsminde Syd VEDTÆGTER Grundejerforeningen Nielsminde Syd VEDTÆGTER www.plutonvej.dk Navn, hjemsted og formål: 1. Foreningens navn er "NIELSMINDE SYD". Foreningens hjemsted er Aalborg kommune under Retten i Aalborg, der er foreningens

Læs mere

Vedtægter for Danske Populær Autorer

Vedtægter for Danske Populær Autorer Vedtægter for Danske Populær Autorer 1. FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1. Foreningens navn er Danske Populær Autorer (DPA). 1.2. DPA er en interesseorganisation for ophavsmænd m/k til værker inden

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer for. Skødstrup Sogns Jagtforening. under Danmarks Jægerforbund

Forslag til vedtægtsændringer for. Skødstrup Sogns Jagtforening. under Danmarks Jægerforbund Forslag til vedtægtsændringer for Skødstrup Sogns Jagtforening under Danmarks Jægerforbund Side 1 af 6 1.0 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Skødstrup Sogns Jagtforening. 1.2 Foreningens hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Holmens Bakker

VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Holmens Bakker VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Holmens Bakker Hjemsted og navn: 1 Grundejerforeningens hjemsted er Syddjurs Kommune. Grundejerforeningens navn er Holmens Bakker og omfatter udstykningsarealerne Matr.

Læs mere

NAVN HJEMSTED OG FORMÅL

NAVN HJEMSTED OG FORMÅL Indholdsfortegnelse NAVN HJEMSTED OG FORMÅL... 1 MEDLEMMERNE OG DISSES FORHOLD TIL FORENINGEN... 1 GENERALFORSAMLINGEN... 3 Bestyrelsen..4 REVISOR OG REGNSKAB... 5 SÆRLIGE BESTEMMELSER... 6 GODKENDELSEER

Læs mere

VEDTÆGTER. Foreningen Grobund Fabrik Kaarsbergvej 2, 8400 Ebeltoft. CVR

VEDTÆGTER. Foreningen Grobund Fabrik Kaarsbergvej 2, 8400 Ebeltoft. CVR VEDTÆGTER Foreningen Grobund Fabrik Kaarsbergvej 2, 8400 Ebeltoft. CVR 1 NAVN Foreningens navn er Foreningen Grobund Fabrik. 2 HJEMSTED Foreningens hjemsted er Syddjurs kommune. Foreningens formål er 3

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen A S K E H Ø J E N

Vedtægter for Grundejerforeningen A S K E H Ø J E N Vedtægter for Grundejerforeningen A S K E H Ø J E N -1- Navn, hjemsted og formål Foreningens navn er: Grundejerforeningen Askehøjen. Foreningens hjemsted er Århus Kommune. 1. 2. Grundejerforeningens formål

Læs mere

Hadsund Jagtforening Vedtægter 28.januar 2011

Hadsund Jagtforening Vedtægter 28.januar 2011 Hadsund Jagtforening Vedtægter 28.januar 2011 1.0 Navn og hjemsted. 1.1 Foreningens navn er Hadsund Jagtforening. 1.2 Foreningens hjemsted er Mariagerfjord kommune. 2.0 Forholdet til Danmarks Jægerforbund.

Læs mere

Vedtægter for Danske Populær Autorer

Vedtægter for Danske Populær Autorer Vedtægter for Danske Populær Autorer 1. FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1. Foreningens navn er Danske Populær Autorer (DPA). 1.2. DPA er en interesseorganisation for skabere af værker inden for

Læs mere

Grundejerforeningen Krybily Vest

Grundejerforeningen Krybily Vest NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Krybily Vest Foreningens hjemsted er Fredericia Kommune under Fredericia Ret, der er foreningens værneting. 2 Grundejerforeningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER. For beboer repræsentationen Vestervang 2A-6B, Roskilde vej 185A-185B og Valby Langgade 258 og 260

VEDTÆGTER. For beboer repræsentationen Vestervang 2A-6B, Roskilde vej 185A-185B og Valby Langgade 258 og 260 VEDTÆGTER For beboer repræsentationen Vestervang 2A-6B, Roskilde vej 185A-185B og Valby Langgade 258 og 260 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Vesterled beboerrepræsentation efterfølgende kaldet Foreningen.

Læs mere

Vedtægter for. Grundejerforeningen Norddal omfattende Mellemager, Hallingager, Grøftager og Dalager i Faaborg Midtfyn Kommune

Vedtægter for. Grundejerforeningen Norddal omfattende Mellemager, Hallingager, Grøftager og Dalager i Faaborg Midtfyn Kommune Vedtægter for Grundejerforeningen Norddal omfattende Mellemager, Hallingager, Grøftager og Dalager i Faaborg Midtfyn Kommune Vedtægter for Gr undejerforeningen Norddal omfattende Mellemager, Hallingager,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN KRUSÅGADE 13-27

VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN KRUSÅGADE 13-27 VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN KRUSÅGADE 13-27 1. Navn Foreningens navn er andelsboligforeningen "Krusågade 13-27". 2. Formål Foreningens formål er at erhverve, eje og administrere ejendommen matrikel

Læs mere

Vedtægter for. Skipper Clement

Vedtægter for. Skipper Clement Vedtægter for Andelsboligforeningen Skipper Clement Revideret den 2. april 2014 - Vedtægterne tager udgangspunkt i Boligstyrelsens Normalvedtægt for en privat andelsboligforening, 1988. Navn og hjemsted

Læs mere

NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. Foreningens hjemsted er Lejre Kommune under retten i Roskilde, der er foreningens værneting.

NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. Foreningens hjemsted er Lejre Kommune under retten i Roskilde, der er foreningens værneting. VEDTÆGTER VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Englerup Indelukket 4060 Kirke Såby 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Foreningens navn er Grundejerforeningen Englerup Indelukke. 2 Foreningens hjemsted er Lejre Kommune

Læs mere

3 Foreningens geografiske område er identisk med området omfattet af lokalplan nr. XX.

3 Foreningens geografiske område er identisk med området omfattet af lokalplan nr. XX. Vedtægter for grundejerforeningen xx Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3-5 Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 6-7 Kap. 4 Medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for støtteforeningen Selam Støtteforening. 1. Foreningens navn og hjemsted

Vedtægter for støtteforeningen Selam Støtteforening. 1. Foreningens navn og hjemsted Vedtægter for støtteforeningen Selam Støtteforening 1. Foreningens navn og hjemsted Selam støtteforening har hjemsted i Århus Kommune, Elmegårdsvej 1, 8361 Hasselager, C/O Selam Friskole. 2. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Toksværd Badminton Klub. Stk. 1. Klubbens navn er: Toksværd Badminton Klub. I forkortet form: TBK.

Vedtægter for Toksværd Badminton Klub. Stk. 1. Klubbens navn er: Toksværd Badminton Klub. I forkortet form: TBK. Vedtægter for Toksværd Badminton Klub 1. Navn & hjemsted. Klubbens navn er: Toksværd Badminton Klub. I forkortet form: TBK. Klubben har registreret domænet: Stk. 3. Klubben er hjemmehørende i Næstved Kommune,

Læs mere

Velkommen til Fjordparken

Velkommen til Fjordparken Velkommen til Fjordparken 2 Bestyrelsen for Lejer- og Grundejerforeningen Fjordparken Øst har i dette hefte samlet lidt oplysninger for Grundejerforeningens område. Bestyrelsen har pr. 1/5-2008 følgende

Læs mere

V E D T Æ G T E R. Foreningens navn er "Grundejerforeningen Skæring Sandager Øst" CVR Nr

V E D T Æ G T E R. Foreningens navn er Grundejerforeningen Skæring Sandager Øst CVR Nr V E D T Æ G T E R 1 Foreningens navn er "Grundejerforeningen " CVR Nr. 35548211 Foreningens hjemsted er Århus Kommune og dens værneting er byretten i Århus 2 3 Grundejerforeningens formål er at varetage

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen LANGDYSSEN. Foreningens navn er: GRUNDEJERFORENINGEN LANGDYSSEN (Ahornvej, Kastanievej og Rønnevej)

Vedtægter for grundejerforeningen LANGDYSSEN. Foreningens navn er: GRUNDEJERFORENINGEN LANGDYSSEN (Ahornvej, Kastanievej og Rønnevej) Vedtægter for grundejerforeningen LANGDYSSEN 1. Foreningens navn er: GRUNDEJERFORENINGEN LANGDYSSEN (Ahornvej, Kastanievej og Rønnevej) 2. Foreningens hjemmested er: JAMMERBUGT KOMMUNE 3. Grundejerforeningen

Læs mere

Vedtægter for foreningen DALEN

Vedtægter for foreningen DALEN Vedtægter for foreningen DALEN 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er Dalen. Foreningens hjemsted er Helsingør Kommune. Foreningens formål er: At arbejde for gennemførelse af bofællesskabet

Læs mere

Vedtægter for Holstebro Speedway Klub.

Vedtægter for Holstebro Speedway Klub. Vedtægter for Holstebro Speedway Klub. 1. Klubbens navn: Klubbens navn er Holstebro Speedway Klub, i det følgende forkortet HoSK. HoSK er tilsluttet Danmarks Motor Union (DMU), og er til enhver tid underlagt

Læs mere

Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk.

Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk. Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk. Adressen er den til enhver tid siddende formands adresse.

Læs mere

V E D T Æ G T E R. For. AB Rørmosen II. ---ooooo---

V E D T Æ G T E R. For. AB Rørmosen II. ---ooooo--- V E D T Æ G T E R For AB Rørmosen II ---ooooo--- Navn, hjemsted og formål 1. Foreningens navn er Andelsboligforeningen Rørmosen II. Foreningens hjemsted er i Furesø kommune. 2. Foreningens formål er at

Læs mere

Love & Vedtægter. Side 1 af 6

Love & Vedtægter. Side 1 af 6 Love & Vedtægter Forening og formål 1 Foreningen navn er Kastrup Gymnastik Forening af 1966 (KG66) herefter kaldet foreningen. Foreningens hjemsted er Tårnby Kommune. Foreningen er stiftet den 9. november

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen SKOVSGÅRDEN

Vedtægter for grundejerforeningen SKOVSGÅRDEN 1 Navn 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Skovsgården 2 Hjemsted 1. Foreningens hjemsted er Skanderborg kommune 3 Formål 1. Grundejerforeningens formål er at varetage medlemmernes nuværende og

Læs mere

Vedtægter for. Grandej erforeningen Vrold B ukker

Vedtægter for. Grandej erforeningen Vrold B ukker Vedtægter for Grandej erforeningen Vrold B ukker Vedtægt for Grundejerforeningen Vrold Bakker Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er "Grundejerforeningen Vrold Bakker. 2 Foreningens hjemsted er Skanderborg

Læs mere

Forslag til ny tekst Nuværende tekst udskiftes med ny tekst Kommentarer 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Trelle Ager Ingen ændring

Forslag til ny tekst Nuværende tekst udskiftes med ny tekst Kommentarer 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Trelle Ager Ingen ændring Forslag til ny tekst Nuværende tekst udskiftes med ny tekst Kommentarer 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Trelle Ager 2 Foreningens hjemsted er Vamdrup 3 Grundejerforeningens formål er at varetage

Læs mere

Foreningsvedtægt. Foreningens navn, formål og hjemsted

Foreningsvedtægt. Foreningens navn, formål og hjemsted Foreningsvedtægt Foreningens navn, formål og hjemsted Foreningens navn er Humleboet 2008 (herefter benævnt Foreningen). 1 Foreningens formål er at afholde faglige og sociale arrangementer for familier,

Læs mere

V E D T Æ G T E R. Artikel 1. Navn, område og hjemsted

V E D T Æ G T E R. Artikel 1. Navn, område og hjemsted V E D T Æ G T E R Artikel 1 Navn, område og hjemsted 1. Grundejerforeningens navn er Nørgård Koloniens Grundejerforening. 2. Dens område er ejendommene beliggende indenfor det område, som er skitseret/afgrænset

Læs mere

Vedtægter for. Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a.

Vedtægter for. Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. Vedtægter for Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL: 1 Selskabets navn er Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. Selskabet driver endvidere

Læs mere

VEDTÆGTER

VEDTÆGTER VEDTÆGTER Navn 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Trippendalsparken og omhandler rækkehusene med adressen Tjørnehusene 4 52 samt Poppelhusene 16 50 og 3 51 i Albertslund Kommune. Formål 2 Foreningens

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen xx

Vedtægter for grundejerforeningen xx Vedtægter for grundejerforeningen xx Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3-5 Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 6-7 Kap. 4 Medlemmernes

Læs mere

Direkte telefonnummer 33 177 450 København, den 7. marts 2012 J.nr.: «Ejd_ejdnr»-«Lej_lejemålsnr»-«Beb_beboernr»

Direkte telefonnummer 33 177 450 København, den 7. marts 2012 J.nr.: «Ejd_ejdnr»-«Lej_lejemålsnr»-«Beb_beboernr» PETER EGEMAR Advokat L CLAUS CLAUSEN Advokat L Nørregade 7 A, 2. tv. Postboks 2206 1018 København K Telefon 33 32 83 66 «Beb_opkræv_navn_1» «Beb_opkræv_navn_2» «Beb_opkræv_adresse_1» «Beb_opkræv_adresse_2»

Læs mere

VEDTÆGTER FOR "GOLFVÆNGET'S GRUNDEJERFORENING"

VEDTÆGTER FOR GOLFVÆNGET'S GRUNDEJERFORENING VEDTÆGTER FOR "GOLFVÆNGET'S GRUNDEJERFORENING" Gældende fra år 2012 1 Foreningens navn er Golfvænget's Grundejerforening", og dens hjemsted er den til enhver tid siddende formands bopæl i Golfvængets område.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN EGERNVÆNGET

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN EGERNVÆNGET VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN EGERNVÆNGET Navn og område 1. Foreningens navn er: Grundejerforeningen Egernvænget. Foreningens hjemsted er Roskilde kommune Foreningens interesseområde omfatter alle

Læs mere

NORMALVEDTÆGT FOR ANDELSBOLIGFORENINGER. Navn og hjemsted

NORMALVEDTÆGT FOR ANDELSBOLIGFORENINGER. Navn og hjemsted 22. maj 2018 Bilag 1 NORMALVEDTÆGT FOR ANDELSBOLIGFORENINGER Navn og hjemsted 1. Andelsboligforeningens navn er Andelsboligforeningen XXXX. Andelsboligforeningens hjemsted er i XXXX kommune. Formål 2.

Læs mere

Vedtægter for Haveforeningen Fægangskolonien

Vedtægter for Haveforeningen Fægangskolonien Vedtægter for Haveforeningen Fægangskolonien 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Fægangskolonien. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Mølledigevej 1-134, 4180 Sorø i Sorø Kommune. Foreningens værneting

Læs mere

Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen

Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen Kap. 1. Foreningens navn og hjemsted 1. Foreningens navn er "Grundejerforeningen Tingvangen" 2. Foreningens hjemsted er Randers kommune under Randers ret, der

Læs mere

Vedtægter for Andelsboligforeningen Langørvej

Vedtægter for Andelsboligforeningen Langørvej 17.02 2008 /Emil Nielsen Vedtægter for Andelsboligforeningen Langørvej (Boligstyrelsens normalvedtægt for en privat andelsboligforening 1988 med tilføjelser og justeringer i 3,4,8,10,16, 20, 23, 30, 34

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for Grundejer- og Grundlejerforeningen Lungshave

Vedtægter for Grundejer- og Grundlejerforeningen Lungshave Vedtægter for Grundejer- og Grundlejerforeningen Lungshave 1 Hjemsted og medlemmer 1.1. Foreningens navn er Grundejer- og Grundlejerforeningen Lungshave. Foreningen er dannet ved en sammenlægning af Grundlejerforeningen

Læs mere

Love for Lyndby By- & Bådelaug Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling i april 2009

Love for Lyndby By- & Bådelaug Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling i april 2009 Love for Lyndby By- & Bådelaug Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling i april 2009 1. Formål Lyndby By- & Bådelaug har til formål : varetage medlemmernes fælles interesser ved samarbejde med kommunalbestyrelsen

Læs mere

Vedtægter "Grundejerforeningen Skovsgården"

Vedtægter Grundejerforeningen Skovsgården Vedtægter "Grundejerforeningen Skovsgården" 3.1 Grundejerforeningens formål er at varetage medlemmernes nuværende og fremtidige fælles interesser af enhver art - som grundejere - i forbindelse med de under

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN ÅBJERG

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN ÅBJERG VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN ÅBJERG Kap. 1 - Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er: Grundejerforeningen Åbjerg 1 2 Foreningens hjemsted er Gevninge By, Lejre Kommune under Roskilde retskreds,

Læs mere

Vedtægter. Grundejerforeningen Kalvehave Færgegaard

Vedtægter. Grundejerforeningen Kalvehave Færgegaard Vedtægter For Grundejerforeningen Kalvehave Færgegaard Dato 10 maj 2008 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Kalvehave Færgegaard, og dens hjemsted er Vordingborg kommune under Nykøbing Falster ret,

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Styregruppens Støtter

Vedtægter for Foreningen Styregruppens Støtter $1 Foreningens navn: Foreningens navn er Styregruppens Støtter (SGS) $2 Formål og pligter: Foreningens formål er at bistå Styregruppen, der arbejder for en sydlig linjeføring af en kommende Rute A26, som

Læs mere

Vedtægter for Morud Antenneforening

Vedtægter for Morud Antenneforening MORUD ANTENNEFORENING TV, Radio, Bredbånd og IP telefoni Vedtægter for Morud Antenneforening 01 Navn og hjemsted Foreningens navn er Morud Antenneforening. Foreningens hjemsted er Morud, Nordfyns Kommune.

Læs mere

1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Kollekolleparken. Dens hjemsted er Furesø Kommune.

1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Kollekolleparken. Dens hjemsted er Furesø Kommune. Grundejerforeningen Kollekolleparken Side 1 af 5 Vedtægter I Navn, hjemsted og formål 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Kollekolleparken. Dens hjemsted er Furesø Kommune. 2 Foreningens formål er

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN HYRDEENGEN august 2009

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN HYRDEENGEN august 2009 1. Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN HYRDEENGEN 2. Foreningens hjemsted er Vallensbæk Kommune under Brøndbyernes Ret, der er foreningens værneting. 3. Grundejerforeningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for. Grundejerforeningen Lundemarken Holbæk

Vedtægter for. Grundejerforeningen Lundemarken Holbæk Vedtægter for Grundejerforeningen Lundemarken Holbæk Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Lundemarken 1.2 Foreningens hjemsted er Holbæk kommune 2 Foreningens

Læs mere

3.3 De af foreningen til gennemførelse af nævnte foreningsformål trufne bestemmelser er fuldt bindende for de enkelte medlemmer.

3.3 De af foreningen til gennemførelse af nævnte foreningsformål trufne bestemmelser er fuldt bindende for de enkelte medlemmer. J.nr. 316280-SRA V E D T Æ G T E R FOR G R U N D E J E R F O R E N I N G E N P L A N T A G E N -------------------------------- 1. NAVN 1.1 Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN PLANTAGEN. 2. HJEMSTED

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN Foreningens navn og hjemsted 1. Foreningens navn er: Eldrup v/jens Rønholt Akelejevej 11 9800 Hjørring Foreningens område og medlemskreds: 2. Foreningens hjemsted er Farsø

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Rønnevangen

Vedtægter for Grundejerforeningen Rønnevangen Vedtægter for Grundejerforeningen Rønnevangen Kapitel 1 Foreningens navn og hjemsted 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Rønnevangen. 2. Grundejerforeningens hjemsted er 8471 Sabro, Aarhus Kommune.

Læs mere

Udkast til. Vedtægter for Grundejerforeningen Basager. Foreningens navn er Grundejerforeningen.

Udkast til. Vedtægter for Grundejerforeningen Basager. Foreningens navn er Grundejerforeningen. Udkast til Vedtægter for Grundejerforeningen Basager Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen. 2 Foreningens hjemsted er Randers Kommune under ret, der er foreningens

Læs mere

Vedtægter. Kapitel 1. Navn og formål. Netværket har til formål at give foreningens medlemmer mulighed for billig og effektiv internetadgang.

Vedtægter. Kapitel 1. Navn og formål. Netværket har til formål at give foreningens medlemmer mulighed for billig og effektiv internetadgang. Vedtægter Kapitel 1. Navn og formål 1 Stk. 1 Foreningens navn er»spinners«. Foreningens hjemsted er Københavns kommune. 2 Stk. 1 Foreningens formål er at etablere, drive og udvikle et elektronisk netværk.

Læs mere

1. KREDS Københavns Ejendomsmæglerforening

1. KREDS Københavns Ejendomsmæglerforening Dansk Ejendomsmæglerforening V E D T Æ G T E R for 1. KREDS Københavns Ejendomsmæglerforening 1 Navn, hjemsted og formål Stk. 1 Foreningens navn er Dansk Ejendomsmæglerforenings 1. kreds, København Stk.

Læs mere

VEDTÆGTER. vedtaget på generalforsamlingen den 15. marts 2006

VEDTÆGTER. vedtaget på generalforsamlingen den 15. marts 2006 VEDTÆGTER vedtaget på generalforsamlingen den 15. marts 2006 Med indføjning af vedtagne ændringer ved generalforsamlingen 18. marts 2014 i 4 og ved indsættelse af valg af administrator i 16 punkt 7 vedr.

Læs mere

Vedtægter for Skive Søsports Havn

Vedtægter for Skive Søsports Havn Vedtægter for Skive Søsports Havn Vedtægter for Skive Søsports Havn 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Skive Søsports Havn. Foreningens hjemsted er Skive kommune. Foreningens adresse er

Læs mere

Stk. 2 Brønderslev Kommune kan bestemme, at foreningen skal optage medlemmer fra tilgrænsende områder.

Stk. 2 Brønderslev Kommune kan bestemme, at foreningen skal optage medlemmer fra tilgrænsende områder. Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3-5 Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 6-7 Kap. 4 Medlemmernes forhold til foreningen 8-12 Kap.

Læs mere

Vedtægter for. Grundejerforeningen HØRSHOLM GÅRDHUSE. Foreningens hjemsted er Hørsholm Kommune under Retten i Helsingør, der er foreningens værneting

Vedtægter for. Grundejerforeningen HØRSHOLM GÅRDHUSE. Foreningens hjemsted er Hørsholm Kommune under Retten i Helsingør, der er foreningens værneting Vedtægter for Grundejerforeningen HØRSHOLM GÅRDHUSE 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen HØRSHOLM GÅRDHUSE 2 Foreningens hjemsted er Hørsholm Kommune under Retten i Helsingør, der er foreningens værneting

Læs mere

SØNDERMARKENS BEBOEROMRÅDE

SØNDERMARKENS BEBOEROMRÅDE SØNDERMARKENS BEBOEROMRÅDE VEDTÆGTER 1993 Vedtægter 1993 Foreningens navn er "Søndermarkens Grundejerforening og Antennelaug" 1 2 Foreningens hjemsted er Odense kommune under Odense By- og Herredsret,

Læs mere

LOVE ANDELSSELSKABET ROSENVANG

LOVE ANDELSSELSKABET ROSENVANG A D VO KAT OL E F ISCH E R Møderet for Landsret A D VO KAT H ENRIK RA VNILD Møderet for Højesteret Advokat Henrik Ravnild Frederikssundsvej 159 2700 Brønshøj Telefon: 38 28 43 12 Telefax: 38 28 67 12 www.brh-advokater.dk

Læs mere

VEDTÆGTER. for Kanalens Bådforening

VEDTÆGTER. for Kanalens Bådforening VEDTÆGTER for Kanalens Bådforening 01. maj 2017 Side [1] Indholdsfortegnelse 1. Navn 3 2. Formål 3 3. Medlemskab 3 3A. Passivt medlemskab 3 4. Medlemmernes forpligtelser 3 5. Eksklusion 3 6. Salg eller

Læs mere

Vedtægter. Navn, hjemsted og formål. Medlemmerne.

Vedtægter. Navn, hjemsted og formål. Medlemmerne. Vedtægter Navn, hjemsted og formål. 1. Foreningens navn er "", og dens hjemsted er Albertslund kommune. Foreningens vedtægter skal godkendes af kommunalbestyrelsen for Albertslund kommune, ligesom senere

Læs mere

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 10 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse... 5 3.2 Medlemmernes forpligtelser...

Læs mere

Standardvedtægter for Nibe og Omegns Jagtforening

Standardvedtægter for Nibe og Omegns Jagtforening Standardvedtægter for Nibe og Omegns Jagtforening 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Nibe og Omegns Jagtforening. 1.2 Foreningens hjemsted er Nibe, Aalborg kommune. 2 Forholdet til Danmarks Jægerforbund

Læs mere

Vedtægter for foreningen Visionscenter for Fred. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål.

Vedtægter for foreningen Visionscenter for Fred. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Vedtægter for foreningen Visionscenter for Fred 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er "Visionscenter for Fred". Foreningens hjemsted er Svendborg Kommune. Foreningens formål er at

Læs mere

Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI).

Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). 1. Foreningens navn og hjemsted: 1.1: Foreningens navn er Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). Hjemsted er Brancheforeningens

Læs mere

Beboerrepræsentationen i Lyngby Søpark, Mortonsvej 2-30, 2800 Kgs. Lyngby

Beboerrepræsentationen i Lyngby Søpark, Mortonsvej 2-30, 2800 Kgs. Lyngby FORSLAG TIL VEDTÆGTER 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Beboerrepræsentationen i Lyngby Søpark efterfølgende kaldet Foreningen. Foreningens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune, Mortonsvej 2-30, og

Læs mere

Vedtægter for Hjallerup Jagtforening

Vedtægter for Hjallerup Jagtforening Vedtægter for Hjallerup Jagtforening 1. Navn og hjemsted 1.1. Foreningens navn er Hjallerup Jagtforening 1.2. Foreningens hjemsted er Brønderslev kommune. 2. Forholdet til Danmarks Jægerforbund 2.1. Foreningen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN SOMMERHUSBYEN HOUSTRUP

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN SOMMERHUSBYEN HOUSTRUP VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN SOMMERHUSBYEN HOUSTRUP Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1. Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 2. Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 3.

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Tofteengen

Vedtægter for Grundejerforeningen Tofteengen Vedtægter for Grundejerforeningen Tofteengen Kap. 1. Foreningens navn og hjemsted 1. Foreningens navn er»grundejerforeningen Tofteengen«2. Foreningens hjemsted er Roskilde Kommune under Roskilde retskreds,

Læs mere

grundejerforeningen KLINTEVEJ

grundejerforeningen KLINTEVEJ grundejerforeningen KLINTEVEJ VEDTÆGTER FOR "grundejerforeningen KLINTEVEJ". 1. Foreningens navn er "grundejerforeningen Klintevej". 2. Foreningen omfatter grundejere i det af Arbejdernes Andelsboligforening

Læs mere

Grundejerforeningen Højgårdstoften. Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN HØJGÅRDSTOFTEN

Grundejerforeningen Højgårdstoften. Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN HØJGÅRDSTOFTEN Grundejerforeningen Højgårdstoften Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN HØJGÅRDSTOFTEN 20. april 2010 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Højgårdstoften: Dens hjemsted er Høje-Taastrup Kommune. Nærværende

Læs mere

Vedtægter. Grundejerforeningen Solvænget. Hundige. Stiftet den 5. august for

Vedtægter. Grundejerforeningen Solvænget. Hundige. Stiftet den 5. august for Vedtægter for Grundejerforeningen Solvænget Hundige Stiftet den 5. august 1944 Indholdsfortegnelse Kapitel 1. Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kapitel 2. Foreningens område og medlemskreds 3-4 Kapitel

Læs mere

Vedtægter for Ejerforeningen Fredericiagade 36, Fredericiagade 36, 1310 København K. Ejerlejlighed 1-10

Vedtægter for Ejerforeningen Fredericiagade 36, Fredericiagade 36, 1310 København K. Ejerlejlighed 1-10 Vedtægter for Ejerforeningen Fredericiagade 36, Fredericiagade 36, 1310 København K. Ejerlejlighed 1-10 Vedtægter for Ejerforeningen Fredericiagade 36 Side 1 1.1 Foreningens medlemmer er de til enhver

Læs mere

Vedtægter for "Grundejerforeningen Saloparken af 1998"

Vedtægter for Grundejerforeningen Saloparken af 1998 Vedtægter for "Grundejerforeningen Saloparken af 1998" 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Saloparken af 1998. Foreningen består af 6 beboergrupper, som er underlagt grundejerforeningens beslutninger.

Læs mere