Tagarbejde er aftalt til at påbegynde uge 50, 2011 og burde være (hvis vejret tillader arbejde på taget) klar inden jul.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tagarbejde er aftalt til at påbegynde uge 50, 2011 og burde være (hvis vejret tillader arbejde på taget) klar inden jul."

Transkript

1 : Håndværkere: er inden for et par uger klar med fælleslokalet. Dererfter vil fælleslokale blive rengjort og møbler, service, samt gardiner rengjort og sat retur. Malere regner med at alle opgange er mallet I løbet af denne uge. Gelænderet mangler dog stadigvæk at blive slebet og lakeret. Tag Forebyggelsesarbejdet er godt igang. Der er bla. boret huller til udspyere I M4 og M : Håndværkere: Malere har nu malet alle opgange på Midtermolen og er godt i gang med I9. Gelænderet mangler dog stadigvæk at blive slebet og lakeret. Snedkere har fået sat nyt Svanekøkken op i fællesrum og er ved at genetablere indgangsparti med trappe. Tag forebyggelsesarbejde er påbegyndt. Dog vil I9 tagterrasse forebyggeelse renovering blive udsat til det bliver lidt varmere. Da der skal foretages en større genopbygning. Forebyggelse udenfor fælleslokalet er igen udsat. Denne gang er håndværker vendt retur med opstart midt Feb : Håndværkere: Der arbejdes på at afslutte de sidste 5 lejligheder. Opgange M12, M10, M8 har fået malet vægge. Træværk på gelænder vil også blive slebet og lakeret. De øvrige opgange vil også blive malet. Fælleslokalet har fået lagt nyt gulv, vægge er ved at blive genopbygget, samt køkken er ved at blive opstillet. Tagarbejde er desværre stadigvæk forsinket i opstart grundet sygdom hos entrepanøren. Forebyggelse udenfor Fælleslokale er også forsinket i opstart. Ejerforeningen og vores arkitekt holder tæt kontakt med de firmaer som skal foretage forebyggelses arbejdet. Der arbejdes løbende på at få dette arbejde opstartet snarest : Håndværkere: 5 lejligheder mangler at blive afsluttet. Forebyggelse mod ligende vandskade som : Tagarbejde er forsinket i opstart. Ny dato for opstart af tagarbejde er aftalt til sidst i denne uge. Forebyggelse udenfor Fælleslokale er forsinket i opstart. Ny dato for opstart af arbejde er aftalt til først i januar : Forebyggelse mod ligende vandskade som : Tagarbejde er aftalt til at påbegynde uge 50, 2011 og burde være (hvis vejret tillader arbejde på taget) klar inden jul : Håndværkere: 35 lejligheder er nu afsluttet og der mangler derved kun at blive saneret i 12 boliger. Forebyggelse mod ligende vandskade som : I forbindelse med de tiltagende voldsomme skybrud, som desværre ser ud til at forekomme oftere og oftere, har bestyrelsen for ejerforeningen besluttet at udføre nogle

2 afværgeforanstaltninger, der kan sikre ejendommene mod vandskader fremover. Dette sker i erkendelse efter det voldsomme skybrud d. 2. juli d.å. hvor fælleslokalet blev alvorligt ramt af vandskader, da kloakkerne ikke kunne modtage de store vandmængder, med deraf følgende opstuvning af vand, omkring vareindleveringsdør og flugtvejsdøre til lokalerne. Delområde 1. Omhandler det skår i bygningen som vender mod syd. Området er forsænket i forhold til terræn, og der sidder i skåret en adgangsdør til fælleslokalets depotrum. Døren udtages og fundament samt let facade genetableres. Det forsænkede areal hæves til terrænniveau, og afløb føres med op. Fremtidig belægning i skåret udføres med fald bort fra bygningen. Delområde 2. Omhandler skår i bygningen som vender mod øst. Området er ligeledes forsænket i forhold til terræn, og er udført med rampe og trappe til terræn. Belægning i det flade forsænkede område udfor dørene til fælleslokalet optages, og der udføres en ca. 35 cm. forsænket sump med afløb i området. Der opsættes efterfølgende elefantrist i området. Elefantristen, opdeles i mindre stykker, så det er muligt at fjerne risten og foretage oprensning af sumpen : Håndværkere: Malere er ved at afslutte M6 og arbejder i M4, samt er startet op i M2. Snedkere + murer er igang i Fælleslokalet. Snedkere har aftalt tid til at besøge de sidste 2 lejligheder : Forebyggelse mod ligende vandskade som : Kontrakt er underskrevet for tagarbejdet som indeholder følgende punkter. 10.1: Iskæring og montering af udspydere i M4 & M : Optagning af træterasser på 4sal i M2, M6, M8 & M12. Samt iskæring og montering af udspydere men afløbsrør monteret på facade. 10.3: Optagning af træterasser på 3sal i M4 & M10. reetablering af afløb fra tag til tagpapsdækning under terassegulv. 10.4: Montering af ialt 4stk udspyr på nedløbsrør fra tag og terasse i penthouse lejligheder i M4 & M : Iskæring og montering af 2stk udspydere fra fællesterasse i I9.

3 10.6: Montering af 10cm alu-dækliste til fastholdelse af tagdug. Tagdug reppes og liste fuges. 10.7: Generel oprensning af tagflader under tagterasser samt gennemgang af tagflader og udskiftning af fuger ved tagpappets afslutning på facader. Tagarbejde er aftalt til at påbegynde senest uge 50, Udbud på forebyggelse af vandskade omkring Indiakaj 9 fælleslokalet er udsendt. Vi venter på tilbud fra alle tilbudsgivere. Håndværkere: Snedkere og murere er igang fælleslokalet. Nyt køkken er bestilt og der er aftalt at det ankommer 9Jan : Håndværkere: Snedkere mangler nu kun at besøge 2 lejligheder. Dato for dette er aftalt med beboere. Snedkere er i mellemtiden startet op i fælleslokalet og har afsluttet isolering på lofterne af M4 og M10. Malere arbejder i M6 og M : Håndværkere: Snedkere har brugt ugen på af reetablere isolering på lofterne af M10 og er snart færdig med loftet på M4. Snedkere mangler stadigvæk at afslutte 3 lejligheder. Der er aftalt med beboere hvornår de respektive lejligheder istandsættes. Malere er ved at afslutte i M8, samt istandsætter i M6 og M4. Der er færdiggjort 27 lejligheder. ISS har idag været forbi, da der i den forgange uge er konstateret vandskade på et lejlighedsloft i M10 og et lejlighedsloft i M2. Vandskaderne er fremkommet grundet der har ligget vand i lofternes hulrum siden skybruddet. Skader er heldigvis begrænset. Alle beboere bør dog være opmærksomme hvis der skulle fremkomme skjolder på lofter og hvis dette er tilfældet bedes i kontakte de håndværkere som går og istandsætter. Håndværkere kan træffes i M12 hver morgen kl ca 08 samt på tlf : Håndværkere: Snedkere i nu igang med de sidste 3 lejligheder. Malere er ved at afslutte M8 og er stadigvæk igang i M6 og M : Håndværkere: Malerene er nu igang i M : Håndværkere: Snedkere er nu nået rundt om hjørnet på Indiakaj. Der arbejdes på sidste bolig i I9 og der har været besøg i I13. De 4 Malere har fordelt sig i M8 og M6 og arbejdet går fint fremad : Håndværkere: Der er lavet flere aftaler med flere beboere i Midtermolen angående genhusning. Snedkere er derfor nu nået til I9. Men vender tilbage til Midtermolen når de ovennævnte beboere er genhuset. Malere er ved at afslutte M10 og er begyndt at besøge M : Håndværkere: Snedkere er i fuld gang i M4 og har været på besøg i M2. Malere er ved af afslutte i M10 og er nu igang i M8. Med hensyn til forebyggelse af vandskader fremover: Hus arkitekt, håndværkere og ejerforeningens best. har for et stykke tid siden været rundt på inspektion på div. lofter, tage, fælleslokale. udfaldet skal bevirke i at vores ejendom forbedres så ligende vandskader ikke forekommer eller begrænses. Der er pt ved at blive udarbejdet et

4 udbudsmateriale og det er ønskværdigt, at påbegynde dette forebyggelsesarbejde inden jul : Håndværkere: Snedkere er torsdag d startet op med opbygning i M4. Malere er stadigvæk igang i M10. Der er af beboer blevet opfordret til at få en mere præcis information om hvornår håndværkere påbegynder genopbygning af lejligheder. Denne opfordring er sendt videre til Henrik Tvilling fra Wood entreprise. Pt er forklaringen at det er ikke muligt på forhånd af vide omfanget af skader i de lejligheder som bliver istandsat umiddelbart før. Jeg tror faktisk at det også er kommet bag på snedkeren at de allerede er nået til opgang M4. Beboere har dog vetoret hvis beboere ikke ønsker at få genopbygget sin lejlighed, når varsling dumper ind af døren. Dog bør beboere så vide at beboers lejlighed så sættes bagerst i køen. Som tidligere nævnt, så er ejerforeningens best. ikke involveret i planlægning for håndværkeres og ISS fremdrift. Denne planlægning er alene foretaget af Wood entreprise : Snedkere har færdig gjort M8 og er på ved til at starte op i M6. Malere arbejder stadigvæk på de 4 sidste lejligheder i M : Håndværkere har nu afsluttet 11stk af de ca 47stk skadet lejligheder. Der renoveres pt. på de sidste 4stk lejligheder i M10 og nogle beboere i M8 har allerede haft besøg af håndværkere for besigtigelse af skades omfang. Dette betyder at håndværkere inden for kort tid vil starte op i M : Håndværkere har afsluttet M12 og er nu lang fremme i M10. Arbejdet skrider fint frem og det er super at se at beboere er behjælpelig med at gøre boliger klar til håndværker besøg. Ejerforeningen har i dag afholdt møde med Ejerforsikringens forsikring, "Gjensidige forsikring". Gjensidige forsikring oplyser at alle beboere som har haft affugere vil blive refunderet elforbrug af disse. Dette vil foregå på flg måde: ISS aflæser affugeres elmålere og giver GJensidige og ejerforening besked om tællerstand. Gjendidige refunderer forbrugt el til Ejerforenings adm. "Dan ejendomme" som så igen refundere beløb videre til de berørte beboere. Dato for refusionen er pt ikke fastsat : Håndværkere er igang med sidste skadet lejlighed i M12 og der arbejdes på flere lejligheder i M10. Fra på mandag d26-09 vil der være mandet op så der er 2 snedkere og 4malere. For at genopretningen kan forløbe så gnidningsfrit og hurtigt som muligt er det vigtigt, at beboerne selv gør klar til, at snedker eller maler kan komme til ud udbedre skader. Dvs at alle relevante reoler, billeder etc. skal være taget ned af væggen. Møbler skal flyttes til midten i et rum således, at snedkeren og maleren kan komme uhindret til at male.

5 : Taksator oplyser at rengøring efter håndværkere vil være på følgende måde: Støvsugning og vask af gulve, samt rengøring af vandrette overflader i berørte områder. Der rykkes ikke rundt på opbevarede ting i arbejdsområdet. Så der bliver kun rengjort, hvis der ikke opbevares ting som forhindrer adgangen/rengøringen af området : Grundet de omfattende skader vil der i løbet af næste uge blive opmandet så der vil være 2 snedkere og 3 malere. Der har kun været 2 beboere som har returneret med info om skade i kælderrum. Se venligst update Beboere / ejere af de lejligheders kælderrum som er listet i update bedes snarest checke kælderrum og vende retur med info til ISS som beskrevet i update , samt til ejerforeningens næstformand på mbsaul@hotmail.com : Håndværkere arbejder med genopbygning af lejligheder i M12 og M10. Desværre tager dette arbejde længere end forventet. Der er derfor mandet op med ekstra maler så der i løbet af denne uge vil være 3 malere. Grunden til at arbejdet med genopbygningen tager længere tid, er at håndværkerene brugere meget tid på at afdække, flytte rundt på møbler, tømme reoler etc. Der opfordres derfor til at beboere selv gør lejlighed klar til håndværkerbesøg når der modtages "varslingspapirer". DVS: at man selv rydder de områder hvor håndværkere skal arbejde, samt selv flytter sine ting på plads efter håndværkere er færdige. Taksator oplyser at hvis man har behov for at låne flyttekasser, kan disse bestilles hos ISS. ISS kan træffes på det midlertidlige kontor i M12. Hvis man ikke selv har mulighed for at gøre klar til håndværkere, så bedes beboer kontakte sit eget forsikringsselkab (indboforsikring) for hjælp til at flytte møbler etc. d blev der oplyst at ISS skal ind og checke kælderrum. ISS mangler stadigvæk nøgler eller adgang til mange kælderrum. Beboere bedes kontakte ISS snarest. Se ydermere update under d Følgende lejligheder mangler stadigvæk af kontakte ISS grundet Vandskader i kælderrum Til beboere i Lejlighed 1 9, st. tv Lejlighed 2 9, 1. sal, dør 1 Lejlighed 8 9, 2. sal, dør 3 < : Ingen skade konstateret af ejer. Lejlighed 15 9, 4. sal, dør 2 < : Ingen skade konstateret af ejer. Lejlighed 16 9, 4. sal, dør 3 Lejlighed 17 9, 4. sal, dør 4

6 Lejlighed 24 og ISS. Lejlighed 40 Lejlighed 43 11, 2. tv. < : Ingen skade konstateret af ejer 13, 2.tv < : Ingen skade konstateret af ejer 13, 3.tv Lejlighed 52 2, st., dør 2 Lejlighed 55 2, 1.tv. < : Lejers vicevært har konst. INGEN skade. Lejlighed 60 2, 2.th. < : Beboer har konst. skade og lagt skade anmeldelse i ISS postkasse i M12. Lejlighed 61 2, 3.tv. < : Lejers vicevært har konst. INGEN skade. Lejlighed 64 2, 4.tv. < : Lejers vicevært har konst. INGEN skade. Lejlighed 73 Lejlighed 75 INGEN skade. Lejlighed 77 skade. Lejlighed 79 4, 3. sal < : Er igang med skades behandling 6, st., dør 2 < : Lejers vicevært har konst. 6, 1. tv. < : Lejers vicevært har konst. INGEN 6, 1.th. < : Ingen skade konstateret af ejer : Det er aftalt at ISS foretager rengøring af lejligheder efter afsluttet arbejde af håndværkere. Rengøringen vil være aftørring af alle ryddet overflader, samt støvsugning og vask af gulv. Det er aftalt at Håndværkere i den kommende tid kan placere gipsplader i flere opgange. Gipspladerne vil blive placeret så de ikke er til gene for beboere : Grundet at Glenn fra ISS er blevet syg, vil følgende ISS kontakt Personer indtil videre være: Allan på og Kim på : Håndværker update: Håndværkere er nu igang med 2 lejligheder i M12. Der vil på mandag d05-09 blive opmandet, så der nu er 2malere. Der er endnu 1 lejlighed med affugter i M12. Snedkeren vil i næste uge(uge36) gennemgå skader på lejligheder i M : Ejendommens Fælleslokale er desværre af ISS skade service idag konstateret vandskadet og det er pt uvist hvor slemt det er. Ejerforeningen har af samme grund reserveret (læs blokeret for udlejning af fælleslokalet) pt. indtil tirsdag d 1/

7 Det er pt uvist om fælleslokalet er klar til ovenstående dato. Denne "blokering" kan derfor blive udvidet, når vi har overblik over situationen. Håndværker update: Håndværkere vil imorgen starte med opbygning af første lejlighed i opgang M : Vandskader i kælderrum Til beboere i Lejlighed 1 9, st. tv Lejlighed 2 9, 1. sal, dør 1 Lejlighed 8 9, 2. sal, dør 3 Lejlighed 14 9, 4. sal, dør 1 Lejlighed 15 9, 4. sal, dør 2 Lejlighed 16 9, 4. sal, dør 3 Lejlighed 17 9, 4. sal, dør 4 Lejlighed 24 Lejlighed 37 Lejlighed 40 Lejlighed 43 11, 2. tv. 13, 1.tv. 13, 2.tv. 13, 3.tv Lejlighed 52 2, st., dør 2 Lejlighed 55 2, 1.tv. Lejlighed 60 2, 2.th. Lejlighed 61 2, 3.tv. Lejlighed 64 2, 4.tv. Lejlighed 73 4, 3. sal Lejlighed 75 6, st., dør 2 Lejlighed 77 6, 1. tv. Lejlighed 79 6, 1.th. Lejlighed 83 6, 3.tv Der er konstateret vandskader på flere gips vægge i kælderen og har også en stærkt begrundet mistanke om at der er lignende alvorlige vandskader på bagvægge i nogle kælderrum. Idet dette kan medføre alvorlige skader på vores ejendom er det yderst vigtig at beboere i ovenstående lejligheder sørger for hurtigst muligt at; 1) kontrollere bagvæggen på deres kælderrum for vandskade 2) udfylde en skadesrapport der afleveres i ISS postkassen i Midtermolen 12 såfremt der er synlige skader 3) rydder kælderrummet i tilstrækkelig grad så ISS kan komme og besigtige og om nødvendigt reparere væggen uanset om der er synlige skader eller ej 4) give ISS adgang til kælderrum når det bliver nødvendigt, gerne ved at aflevere en nøgle til hængelåsen hvis en sådan ikke allerede er afleveret til ISS.

8 Da der er tale om en større koordineret indsats håber vi ved fælles hjælp at kunne håndtere dette : Har du spørgsmål til Taksator og ISS i forbindelse med den nedtagning og genopbygning der pågår som følge af skybruddet 2. juli 2011 er du velkommen til at deltage i fællesmøde i fælleslokalet Indiakaj 9, Torsdag 25. august 2011, kl Taksator Henrik Tvilling og en repræsentant fra ISS vil være til stede til at svare på spørgsmål. Se evt. opslag som er ophængt i alle opgange. Link --> OPSLAG Bestyrelsen har haft møde med en entreprenør for at få undersøgt hvordan lignende situationer med vandskader kan undgås i fremtiden. Der er taget udgangspunkt i de steder hvor problemerne menes at være opstået : Lejligheder i og selve af opgangen M12 er nu gjort klar af ISS til at modtage håndværkere. Taksator vil på mandag eftermiddag gennemse nogle af disse lejligheder. Der vil derefter blive bestilt håndværkere som starter i M12. Så snart vi ved hvor opbygningen påbegyndes, vil det blive vist her på Web siden. Der affugtes stadigvæk i mange lejligheder og det kan derfor pt ikke gives dato for hvornår ISS klarmelder disse. Håndværkere vil arbejde på samme måde som ISS. DVS først genopbygges opgang M12, derefter M10 etc ISS har stadigvæk en mand på lokationen som fugtmåler løbende. Ud fra ovenstående kan der desværre ikke fastsættes en tidsplan for hvornår håndværkere ankommer til de respektive lejligheder, samt hvor lang tid det tager at opbygge lejlighederne igen. Det er meget vigtigt at lejligheder er klarmeldt af ISS inden opbygningen og hvis der allerede nu skal sættes dato på hvornår diverse lejligheder får påbegyndt opbygningen, vil start tidspunkt på opbygningen af disse ligge længere ude i fremtiden. Det er derfor af taksator valgt ikke at tidsplanlægge opbygningen, men istedet at få lejlighederne klargjort så hurtigt som muligt. Taksator estimerer dog at håndværkere stadig arbejder på opbygningen i oktober Opbygningen kan sagtens tage længere tid. Vi håber på forståelse for forløbet. Der har været mange vandskader på ejendommen og mange vandskader i københavn generelt. Det kan oplyses at grundet de mange vandskader, at der dd. er ejerforeninger i området som endnu IKKE har fået påbegyndt sanering. Se hvorledes håndværkerne renoverer lejlighederne under dato Hvis der skulle opstå yderligere tvivl eller spørgsmål til opbygningen, er du velkommen til at skrive en til bestyrelsen@indiakaj-midtermolen.dk Vi vil løbende samle disse spørgsmål sammen og give svaret her på websiden hurtigst muligt. Der har forståligt nok indtil nu været mange spørgsmål. Mange svar står allerede på websiden. Dog er disse svar og informationer beskrevet løbende. Det anbefales derfor at gennemlæse websiden inden man stiller evt. det samme spørgsmål.

9 Næste web update vil være mandag aften d Rigtig god weekend : ISS har nu afmonteret i alle de skades meldte lejligheder hvor de har kunne komme ind. ISS mangler blot at blive opstille affugtere i 10 af disse lejligheder. ISS er begyndt at kontakte og aftale tider for besøg hos de beboere som ønsker at være hjemme ved besøg. I morgen vil ISS begynde afmontering i kælderen. Der opfordres derfor til at alle beboere checker deres kælderrum (loft, vægge og gulv) for vandskade, samt anmelder dette på en til taksator Henrik Tvilling på htv@woodaps.dk, samt sætter Ejerforeningens næstformand på som Cc. til mbsaul@hotmail.com. Du er også velkommen til at aflevere en ekstra kopi til ISS i ders midlertidige kontor på Midtermolen 12 Supplementsbolig : ISS har færdiggjort arbejdet i opgang M10 og M12 og lejlighederne i disse opgange afventer nu at affugtningen bliver færdig. Der vil blive foretaget nye fugtmålinger i disse lejligheder i uge 33 (midt august) hvorefter en tidsplan for det videre forløb kan laves. Endvidere er ISS godt i gang med opgang M8 og fortsætter herefter med opgang M6, M4 ect. Grundet særlige forhold hos en beboer i opgang M2 er det blevet besluttet at ISS har påbegyndt arbejdet med nedrivning førend planlagt. Vi håber der er forståelse for dette. Så snart alle lejligheder i en opgang er meldt klar af ISS efter endt affugtning kan reetableringen i disse lejligheder påbegyndes. Dette arbejde koordineres mellem taksator og ISS. Re-etableringen omfatter eksempelvis: - Træarbejde udføres af tømmer, herunder etablering af gipsvægge og lofter. - Opsætning af tapet på de areal hvor tapetet er blevet fjernet. - Maling sker efter princippet fra kant til kant. Hvis maleren efter maling af en enkelt væg vurderer at farven fremstår forskellig grundet f.eks. nuanceforskel på blandingsfarve vil hele rummet blive malet. I lejligheder hvor væggene er påvirket af rygning vil der blive grundet med forsejler og malet i hele rummet. - I det omfang at slibning af gulve er nødvendig vil møbler i den periode arbejdet pågår blive opmagasineret. I det omfang det er muligt vil det være en fordel hvis beboerne har ryddet de områder hvor håndværkerne skal til. I forbindelse med re-etablering vil møbler og gulve blive tildækket af plastik. Rengøring efter både nedrivning og re-etablering består i støvsugning, oprydning samt at sætte møbler på plads. Afstøvning og slutrengøring er ikke planlagt. El-forbruget for de affugtere der står i lejlighederne vil automatisk blive refuneret af Gjensidige Forsikring.

10 (Alle de benyttede affugtere har elmåler installeret) Der er blevet observeret skader på vægge i kælderrum under Midtermolen disse vil blive gennemgået og skaderne vil blive stoppet. Det kan derfor blive nødvendigt for ISS at få adgang til visse kælderrum. De berørte beboere vil blive kontaktet direkte af ISS herom : ISS har færdiggjort arbejdet i opgang M10 og er godt i gang med opgang M8. De vil fortsætte arbejdet i opgang M6 i løbet af ugen. Der opsat affugtere i flere elevatorskakter hvorfor der vil kunne opleves en brummen i opgangen. Der er blevet konstateret vand i tre elevatorskakter i hhv. opgang M4, M10 og M12. Disse skal tømmes for vand hvilket kræver at der bliver slukket for elevatorerne i en periode. OBS! Elevatorene i opgang M4, M10 og M12 slukkes torsdag i et tidsrum efter kl : Bestyrelsen har fået et møde i stand med taksator, mødet afholdes sidst på ugen. Det forventes på mødet at få afklaret en række spørgsmål i forbindelse med det arbejde der i øjeblikket pågår samt en fremtidig tidsplan for projektet. 29/07-31/ : Bestyrelsen har løbende kontakt med de ISS medarbejdere der i øjeblikket sørger for at få stoppet vandskaderne i vores ejendomme. De har nu været i gang i 7 arbejdsdage og arbejdet skrider fremad. ISS gå r meget grundigt til værks og finder skader der er mere tidskrævende end først antaget. Det er derfor svært for ISS at give en detaljeret tidsplan for hvor hurtigt de vil være i stand til at arbejde sig igennem de forskellige opgange. På grund af dette er arbejdet mod forventning endnu ikke afsluttet i opgang M10 fredag. Det forventes at arbejdet i opgang M10 vil blive afsluttet i begyndelsen af ugen hvorefter arbejdet i opgang M8 kan igangsættes. For at ISS kan arbejde struktureret og effektivt må der henstilles til at de få r ro til at udføre deres arbejde uden for mange afbrydelser. Bl.a. er adgang til lejlighederne meget vigtig og arbejdes lettes hvis det er muligt at udlevere en nøgle til ISS. Er nøglen ikke udleveret til ISS og ønsker beboeren at være hjemme nå r der arbejdes i lejligheden skal der på regnes gentagende besøg over en længere periode hvor beboeren skal give adgang nå r det er nødvendigt. Bestyrelsen afventer stadig svar fra taksator angå ende en tidsplan for igangsættelse af genopbygning af skader. Vær opmærksom på at ISS ikke kan besvare spørgsmå l mht. dette. Genopbygningen kan først igangsættes nå r lejlighederne er fuldt tørret op. Affugtningen vil i visse lejligheder tage minimum 3 uger : Bestyrelsen er blevet gjort bekendt med at enkelte skadeskemaer samt nøgler indleveret til lejernes vicevært endnu ikke er blevet videregivet til taksator hvorfor arbejdet ikke kan på begyndes. ISS vil kontakte lejernes vicevært direkte for at få udleveret manglende skadeskemaer og nøgler.

11 I morgen fredag færdiggøres opgang M10 mht. nedtagning og opstilling af affugtere. Fugtmå ling, nedtagning og opsætning af fugtmå linger i opgang M8 er igangsat i dag torsdag. Arbejdet i opgang M6 forventes igangsat mandag. ISS arbejder i øjeblikket med 5 hold der stå r for henholdsvis; fugtmå ling, nedtagning af tapet, nedtagning af gips, opsætning af affugtere samt affugtning, samt rengøring. Afhængig af omfanget af skaderne i lejligheden viser erfaringer på nuværende tidspunkt følgende; - fugtmå ling 1-2 timer - nedtagning af tapet og gips 1 time til 2 dage - opsætning af fugtmå ler samt tømning heraf fra 1 dag op til 3 uger, hvorefter der foretages kontrol fugtmå linger Vi er af ISS blevet gjort opmærksomme på at overstå ende forløb medfører gentagende besøg i lejlighederne. Jvf. ejerforeningens vedtægter er beboere som ikke har afleveret nøgler til Gjensidige Forsikring/ISS forpligtet til at give ISS adgang i de tidsrum som ISS varsler. 26/ : ISS er i dag onsdag gå et i gang i opgang M8. Idet ingen beboer har tilkendegivet ønske om ISS kommer i deres lejlighed på lørdag; vil der ikke blive udført arbejde af ISS på lørdag : Beboer som lige er kommet tilbage fra ferie, og hvis lejlighed har vandskader; bedes hurtigt muligt udfylde skadeskema og tage billeder af skaderne. Det udfyldte skadeskema og billederne sendes til Gjensidige Forsikring ś taksator Henrik Tvilings htv@woodaps.dk; og gerne med cc til Morten fra ejerforeningens bestyrelse på mbsaul@hotmail.com ISS vil mande op med yderligere 4 personer fra i morgen tirsdag - dermed er ISS ialt 8 mand; og forventer i morgen at afslutte demontage i opgangene M12 og M10, så affugtning kan fortsætte der; og forventer i morgen tirsdag over frokost at forsætte i opgang M8. Efter weekendens regn har ISS igen været oppe og kontrollere tagene/altanerne omkring tagene M2 og M10; og afvandingen ser oppefra ud til at fungere normalt. Så fremt nogle beboer i M6, M4 og M2 gerne vil have ISS til udføre afmontage/affugtning lørdag i tidsrummet fra 8 til 17; så bedes beboerne skrive til christian_saxe@hotmail.com senest onsdag klokken : Hvis nogle beboer, så vel ejere som lejere, er kommet tilbage fra ferie til lejligheder med vandskader; bedes beboerne hurtigst muligt anmelde skaderne - skader på lejligheden - på loft, vægge, gulve, døre, vinduer etc.; meldes til ejendommens forsikringsselskab - skader på indbo - på gardiner, reoler, møbler, tæpper, billeder, bøger, tøj etc.; meldes til egen indboforsikring - skader på bil; meldes til egen bilforsikring [Mandag aften forventes opdateret kontakt data til Gjensidige Forsikring være klar på denne side]

12 Skadeudbedring er grovt opdelt i 4 faser: 1) fugtmå linger, med efterfølgende nødvendig (minimum) afmontage af plader, tapet og maling, samt boring af huller 2) affugtning 3) nå r lejligheden er tør - forberedes lejligheden til istandsættelse, hvor eventuel yderligere afmontage gennemføres 4) istandsættelse ISS fortsætter mandag i opgang M10 og forventer stadigvæk at på begynde opgang M8 tirsdag; bestyrelsen har for nærværende ikke modtaget yderligere information omkring tidsplan fra forsikringsselskabet, herunder også ISS. Bestyrelsen og ISS har undersøgt tagene/altaner omkring M2 og M10 for vand efter torsdagens og fredagens regnvejr; fredag eftermiddag var der ikke noget vand at observere på disse tage/altaner! Idet ISS overvejer også at benytte weekenderne til udbedring af skader; bedes beboer i M6, M4 og M2 overveje denne mulighed for weekenden 30./31. juli. [Mandag aften forventes yderligere informationer være klar på denne side] Bestyrelsen har forespurgt Gjensidige Forsikring taksator om mulighed for genhusning af hå rdt ramte beboer; og taksator har informeret os om, at det ikke er noget som de dækker; men så fremt nogen har det behov, må de undersøge det hos deres eget indboforsikringsselskab. Næste opdate forventes mandag aften updates: --> Tryk Link. Update morgen. Så fremt beboere opdager skader på lejligheden efter at være hjemkommet fra ferie el. lign., opfordres de til at udfærdige et skadeskema hurtigst muligt. ISS fortsætter i opgang M12 i dag torsdag og forventer at på begynde opgang M10 i morgen fredag. Hastigheden hvormed arbejdet kan foregå er langsommere end forventet, idet skaderne er mere omfattende end først antaget. Taksator forventer at kunne levere en samlet skadesrapport for ejerforeningen i uge 31. Skadesrapporten vil blive delt til gennemlæses hos den enkelte skadesramte beboer for at sikre at den er fyldestgørende. Bestyrelsen vil også gennemlæse rapporten. Svar på de yderligere spørgsmå l til taksator afventes. Update aften. Nedtagning i lejligheder i opgang M12 forventes afsluttet i morgen fredag hvor også nedtagningen forventes at på begyndes i lejligheder i opgang M10. Nedtagning i lejligheder i M8 forventes at på begyndes på tirsdag : ISS har i dag på begyndt gennemgangen af de første lejligheder for skader på bygningen og igangsætter den nødvendige nedrivning. ISS sørger for den nødvendige afdækning i forbindelse med arbejdet samt oprydning hver aften. Arbejdet på gå r i hverdage kl Der vil efter behov blive opsat affugtere i lejlighederne. Beboerne vil, som tidligere skrevet her på siden, blive kontaktet inden ISS gå r ind i lejligheden. Derudover vil ISS også løbende lave opslag i de opgange hvor arbejdet forventes at igangsættes indenfor en dags tid. Vi gør opmærksom på, at så fremt beboere har skader på personlige ejendele så som møbler, tøj ect. på hviler ansvaret, herunder begrænsning og hå ndtering af skaden, den enkelte beboer og dennes forsikring : Der er idag afholdt møde med ISS, der er blevet udpeget af Gjensidige

13 : Taksators besigtigelse af de første lejligheder er udsat til fredag. Der er å benbart andre end os der har vandskade i kbh. :-) Der er idag flere beboere der har oplevet, at der stadigvæk kommer vand fra lofter. Indtil videre er det kun en ting af gøre og det er at fjerne vandet. Ejerforeningens bestyrelse har været på loftet i M10 for at se om der kommer vand ind derfra. Loftet er knastørt, så vandet der kommer fra div. lofter kan være vand fra d02-07, der stadigvæk ligger imellem etagerne : Ejerforeningens bestyrelse har nu information om over 40stk lejligheder er mere eller mindre vandskadet. Der er set vandskade på 6 stk opgange, samt 2stk lofter. Taksator(Henrik Tvilling) vil komme forbi idag sammen med Jesper fra ISS facility service for ar besigtige nogle lejligheder. Der vil i de bygninger hvor der har været vandskade blive bestilt elevatorservice for gennemcheck af disse og elevator skakterne : Der er nu modtaget over 30stk skadeskemaer/beskrivelser. Disse vil snarest blive overleveret til taksator. ejerforeningens bestyrelse har afleveret ligende skade skema for ejendommens fælles arealer. Taksator vil efterfølgende lave en gennemgå ende gennemgang af skadet lejligheder og ejendommen. Gennemgangen vil tidligst afstedkomme sidst i denne uge. Mere info om hvornå r gennemgangen vil være, nå r Taksator har dannet sig et samlet overblik over sagen. Efter gennemgangen burde vi modtage en skades rapport, som burde danne grundlag for sanering. Ejerforeningens bestyrelse stiller som krav at alle beboere med vandskader vil få mulighed for at gennemlæse/kommentere rapporten inden sanering startes op. Taksator fortæller at vi kan forvente hele denne process kan tage op til 3-3 1/2 må ned : På nuværende tidspunkt er der udover vandskader på loftet af M4 og M10, konstateret vandskader i mange lejligheder samt opgange i M2, M4 M6, M8, M10 samt M12. Der kan sagtens være flere skader i andre opgange. Disse hå ber ejerforeningens bestyrelse at konstatere i nær fremtid. Hvis du har set eller har oplysninger om skader i andre opgange, hører vi meget gerne fra dig. Send da venligst en til: bestyrelsen@indiakaj-midtermolen.dk : Isolering på loftet samt loftbeklædning i opgange er nu fjernet og affugtere er på stillet på lofter i M4 og M10. Der vil efterfølgende snarest blive gjort hovedrent, da der ligger gammelt isolerings materiale i opgange og elevatorer. Ejerforeningens Vicevært har i dag modtaget få skade skemaer/beskrivelser. Der opfordres derfor til at få disse afleveret på mandag. Så planlægning samt Afmontering af tapet etc. kan sikres, så der ikke opstå r følgeskader så som feks. skimmel samt efter Nykredits ønske. Bestyrelsen vil nu holde en velfortjent weekend og på regner derfor først at komme med updates igen på Mandag. Rigtig god weekend til alle mvh Ejerforeningens bestyrelse : Kl er nu 20:30 og ISS skadeservice er i fuld gang med at fjerne isolering på lofterne i M4 og M10. Husk det er allerede i morgen du har mulighed for at aflevere skade skema / beskrivelse. Ejerforeningens vicevært "Dorthe" vil som allerede beskrevet være i fælleslokale for at modtage skema/beskrivelse samt nøgle. i tidsrummet kl 07:30 til kl 10:00. Hvis du ikke ønsker at aflevere nøgle samt ikke har mulighed for at være til stede

14 nå r handværkere kommer, så foreslå s at alliere sig naboer som har lyst og tid til at stå til rå dighed. Giv venligst Dorthe skriftlig besked om dette nå r du aflevere skade skema / beskrivelse. Taksator har fortalt at hå ndværkere der skal ind i lejlighederne vil arbejde i tidsrummet 07:30 til ca kl 15:30. Husk også at det er i morgen fredag P-kælderen skal renses og desinficeres. Bilen bør derfor fjernes fra P-kælderen. i mens dette på gå r. mvh Ejerforeningens bestyrelse : Nu bliver det VIGTIGT...!!! Idag har bestyrelsen haft møde med Nykredits repræsentant. Læs mere i dette følgebrev "Følgebrev". Sagen er derved overdraget til Nykredit. Der er udarbejdet et Skades skema som skal udfyldes. Du er også selv velkommen til at selv lave en grundig beskrivelse af skade skal laves af alle beboere/ejere. link til "Skadeskema" Vedlæg meget gerne fotos af skader sammen med skades skema : Det har vist sig at der har været op til 30cm kloakvand i P- kælderen. P-kælderen skal derfor renses og desinficeres. Husk venligst at fjerne biler fra kælderen på fredag. Se venligst link. --> "P-Kælder Opslag" Koordinere evt med naboer hvis det ikke er muligt selv at fjerne bilen. Bestyrelsen afholder i morgen onsdag d06-07 et statusmøde med Nykredit. Ud fra dette møde forventer vi at Nykredit kommer med en handlingsplan over hvordan alle beboere kan rapportere evt. skader på ejendomme. Husk at anmelde skader på indbo til jeres eget forsikringsselskab. Hav venligst tå lmodighed, Vi gør hvad vi kan! : følgende info opslag vil blive ophængt i alle opgange. Se Link--> "Opslag" : Bestyrelsen og ejendommens husarkitekt har i dag kigget pa omfanget af skader pa arealerne. Skaderne er mange og de er omfattende flere steder. Bestyrelsen har i dag haft kontakt med ejendommen forsikringsselskab Nykredit / Gjensidige. (Herefter Nykredit). Nykredit informerer, at der er mange skader i København og Beboere ma derfor væbne sig med ta lmodighed. Nykredit vil snarest sende firmaet "skades service" for at udføre følgende: Lofterne pa Midtermolen 4 og Midtermolen 10 vil fa fjernet isolering og der vil blive opstillet affugtere. Anga ende skader i lejlighederne: Bestyrelsen venter pa information fra Nykredit om hvordan skader meldes samt hvorna r skader udbrederes. Hav venligst ta lmodighed. Bestyrelsen arbejder pa højtryk for at snarest fa denne information fra Nykredit : Her vil komme løbende information. Kig venligst dagligt på denne side, da bestyrelsen vil priotere at der indtil videre kommer daglig information.

15

Beboerinformation. Spørgsmål & Svar. Helhedsplanen for Møllevangen

Beboerinformation. Spørgsmål & Svar. Helhedsplanen for Møllevangen Beboerinformation Spørgsmål & Svar Helhedsplanen for Møllevangen Kære beboer Kære beboer i Møllevangen, Først vil vi sige tusind tak for det flotte fremmøde og store deltagelse i Informationsmøde/åbent

Læs mere

TIL BEBOERNE I EF EMDRUPVEJ 12-20/TEGLSTRUPVEJ 3-9

TIL BEBOERNE I EF EMDRUPVEJ 12-20/TEGLSTRUPVEJ 3-9 TIL BEBOERNE I EF EMDRUPVEJ 12-20/TEGLSTRUPVEJ 3-9 Udskiftning af tag, maleristandsættelse af vinduer, istandsættelse af facader Ovenstående arbejder igangsættes i løbet af kort tid. Arbejdet forestås

Læs mere

CARLSHØJ AFD. A1 BEBOERORIENTERING VEDRØRENDE TAGUDSKIFTNING MV.

CARLSHØJ AFD. A1 BEBOERORIENTERING VEDRØRENDE TAGUDSKIFTNING MV. CARLSHØJ AFD. A1 BEBOERORIENTERING VEDRØRENDE TAGUDSKIFTNING MV. Udskiftning af taget og etablering af mekanisk udsugning mv. igangsættes i løbet af kort tid. Jeg beder jer derfor om at læse nærværende

Læs mere

BEBOERINFORMATION OM RENOVERING OG MODERNISERING AF BADEVÆRELSER PÅ TORVALD KØHLSVEJ 16-48

BEBOERINFORMATION OM RENOVERING OG MODERNISERING AF BADEVÆRELSER PÅ TORVALD KØHLSVEJ 16-48 30. SEPTEMBER 2015 DOMI BOLIG AFD. 10 BEBOERINFORMATION OM RENOVERING OG MODERNISERING AF BADEVÆRELSER PÅ TORVALD KØHLSVEJ 16-48 ATTENTION: If you don t understand Danish, and you have questions to this

Læs mere

Velkommen til etapemøde! 21-01-2014 LÆNGEHUSENE AFD.42 ETAPE 1 (LØGET CENTER 1-67) 1

Velkommen til etapemøde! 21-01-2014 LÆNGEHUSENE AFD.42 ETAPE 1 (LØGET CENTER 1-67) 1 Velkommen til etapemøde! 1 Arbejder på Længehusene Etape 1, afd. 42! Facader og tagrenovering - Alle længehuse får nye vinduer med udvendig overflade i aluminium (nemt at vedligeholde) og nye døre - Nyt

Læs mere

Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Etape 1, den 18. maj 2015

Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Etape 1, den 18. maj 2015 Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Etape 1, den 18. maj 2015 DAGSORDEN 1. Velkommen v/ Marianne Salomonsen 2. Valg af dirigent 3. Gennemførelse af renoveringen - Beboerkoordinator v/ Annette

Læs mere

INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN

INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN HILLERØD SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød AFTENENS PROGRAM : Velkommen Siden sidst Overblik - helhedsplan

Læs mere

BEBOERINFORMATION OM RENOVERING AF VARMEANLÆGGET OG UDSKIFTNING AF RADIATORER I LEJLIGHEDERNE 4. JULI 2014

BEBOERINFORMATION OM RENOVERING AF VARMEANLÆGGET OG UDSKIFTNING AF RADIATORER I LEJLIGHEDERNE 4. JULI 2014 4. JULI 2014 AAB AFD. 107, PARKVEJ 6-12 OG KILDEGÅRDSPARKEN 1-12 BEBOERINFORMATION OM RENOVERING AF VARMEANLÆGGET OG UDSKIFTNING AF RADIATORER I LEJLIGHEDERNE AAB AFD. 107 3 INDHOLD 1 Problemer med varmeanlægget

Læs mere

Renovering af Længehusene LÆNGEHUSENE - AFD.42 1

Renovering af Længehusene LÆNGEHUSENE - AFD.42 1 Renovering af Længehusene 1 Forberedende arbejder i området Inden renoveringen må forventes følgende arbejder i området og omkring husene: - Byggeledelse, entreprenør og AAB vil inspicere om alt er ryddet

Læs mere

VELKOMMEN TIL ORIENTERINGSMØDE FOR BLOK B5. SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød. Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød

VELKOMMEN TIL ORIENTERINGSMØDE FOR BLOK B5. SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød. Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød VELKOMMEN TIL ORIENTERINGSMØDE FOR BLOK B5 Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød DEN 2. DECEMBER 2015 1 DAGSORDEN 1. Tidsplan for nr. 131 og 137 2. Tidsplan

Læs mere

Ejerforeningen Krusågade 35 & Ingerslevsgade 108 5. april 2003 1386 Udenbys Vester Kvarter Side 1. Dagsorden

Ejerforeningen Krusågade 35 & Ingerslevsgade 108 5. april 2003 1386 Udenbys Vester Kvarter Side 1. Dagsorden 1386 Udenbys Vester Kvarter Side 1 Indkaldelse til bestyrelsesmøde Hvor: Hos Peter C Dato: Lørdag d. 5. april Klokken: 10.00 13.00 Hvem: Michael Brun Halfter Thomas Sørensen Peter Christiansen Dagsorden

Læs mere

Indflytning & vedligeholdelse

Indflytning & vedligeholdelse Kære lejer. Velkommen til din nye bolig. Forholdet mellem udlejer og lejer er reguleret af lejelovgivningen og af de forhold, der er aftalt i din lejekontrakt. Lovgivningen på området er imidlertid indviklet,

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING Generalforsamling 2010

BESTYRELSENS BERETNING Generalforsamling 2010 BESTYRELSENS BERETNING Generalforsamling 2010 Så er der gået endnu et år, på trods af, at der stadig er 365 døgn med 24 timer i hvert døgn, føles det som om det var i går vi havde generalforsamling 2009.

Læs mere

GEM DENNE FOLDER GENNEM HELE BYGGEPERIODEN. Guide til en god altansag. Værd at vide, så du kan komme trygt igennem processen med at få altan

GEM DENNE FOLDER GENNEM HELE BYGGEPERIODEN. Guide til en god altansag. Værd at vide, så du kan komme trygt igennem processen med at få altan GEM DENNE FOLDER GENNEM HELE BYGGEPERIODEN Guide til en god altansag Værd at vide, så du kan komme trygt igennem processen med at få altan Kære kommende altanejer... Vi skal nu i gang med at montere altaner

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling den 24 april 2008.

Referat af den ordinære generalforsamling den 24 april 2008. Side 1 af 5 Referat af den ordinære generalforsamling den 24 april 2008. Den ordinære generalforsamling startede kl. 18.00 hvor Ejerforeningen var vært med pølser og en øl/vand. Til generalforsamlingen

Læs mere

Venstre side: Nedrivning af faldstammer udført Nedrivning af vandledninger udført Ny faldstamme i køkken pågår Nye vandledninger i køkken pågår.

Venstre side: Nedrivning af faldstammer udført Nedrivning af vandledninger udført Ny faldstamme i køkken pågår Nye vandledninger i køkken pågår. REFERAT 15. oktober 2009 Projekt nr. 805016 TWFI PROJEKT : A/B Lindstrand MØDE : Byggemøde nr. 6 EMNE STED : Byggemøde : A/B Lindstrand MØDEDATO : 14.10.2009 DELTAGERE : Jan Andersen Jagtvejens VVS JA

Læs mere

Information til beboerne i Havremarken

Information til beboerne i Havremarken Information til beboerne i Havremarken Beboerinformation nr. 4 I beboerinformation nr. 1, 2 og 3 blev I orienteret om de forestående arbejder med udskiftning af vandinstallationerne i jeres afdeling. Til

Læs mere

Gem denne information! Hvor skal du bo? Praktiske oplysninger om

Gem denne information! Hvor skal du bo? Praktiske oplysninger om Gem denne information! Hvor skal du bo? Praktiske oplysninger om flytning og genhusning 1 2 Indholdsfortegnelse Tryghedspakken og spørgeskemaet 4 Hvor skal du bo, når din lejlighed skal... 5 Hvis din bolig

Læs mere

Bilag 1. Generalforsamling A/B Lykkehøj 28. april 2015 Velkommen til A/B Lykkehøjs generalforsamling 2015. Særlig velkomst til de nye andelshavere som er kommet til i det forgangne år. Vi har inviteret

Læs mere

Ejerforeningen Bakkebo Nord

Ejerforeningen Bakkebo Nord Ejerforeningen Bakkebo Nord Beretning 2008 Ordinær generalforsamling i Ejerforeningen Bakkebo Nord tirsdag d. 10. marts 2009 på Lundgårdskolen. Bestyrelsens beretning Hermed følger bestyrelsens beretning

Læs mere

FALKON A/S RÅDGIVENDE INGENIØRER

FALKON A/S RÅDGIVENDE INGENIØRER Side 1/5 Byggemødereferat 07 01.01 Deltagere Lars Beck Andersen LBA Finn L. & Davidsen A/S(FLD) Jesper Hauge JH Vicevært EF Solvej Michael Riisbrigh Andersen(ref.) MA Falkon A/S 01.02 Bemærkninger til

Læs mere

Åbne punkter: Møde: Bestyrelsesmøde Ejerforening Sønder Boulevard 65, Asger Rygs Gade 1-3. Forfatter: Berit Carlsen. Møde dato: 11-04-2012

Åbne punkter: Møde: Bestyrelsesmøde Ejerforening Sønder Boulevard 65, Asger Rygs Gade 1-3. Forfatter: Berit Carlsen. Møde dato: 11-04-2012 Møde: Bestyrelsesmøde Ejerforening Sønder Boulevard 65, Asger Rygs Gade 1-3 Forfatter: Berit Carlsen Møde dato: 11-04-2012 Møde deltagere: Henrik, Kasper, Arne, Gry, Claus og Berit Ikke tilstede: Christian,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde Birkeparken 7.2.2011

Referat fra bestyrelsesmøde Birkeparken 7.2.2011 1 Referat fra bestyrelsesmøde Birkeparken 7.2.2011 Tilstede. alle Formanden bød velkommen til det første møde i 2011. 1: Gennemgang af referat fra mødet den ls.nov. 2010. Referatet underskrevet uden kommentarer

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR: RENOVERING I AAB AFDELING 50

SPØRGSMÅL OG SVAR: RENOVERING I AAB AFDELING 50 SPØRGSMÅL OG SVAR: RENOVERING I AAB AFDELING 50 Version 9. februar 2015 Kære beboer i AAB afdeling 50 På de følgende sider har vi samlet spørgsmål og svar omkring den store renovering i din boligafdeling.

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR: GENHUSNING I FORBINDELSE MED RENOVERING I AAB AFDELING 50

SPØRGSMÅL OG SVAR: GENHUSNING I FORBINDELSE MED RENOVERING I AAB AFDELING 50 SPØRGSMÅL OG SVAR: GENHUSNING I FORBINDELSE MED RENOVERING I AAB AFDELING 50 Kære beboer i AAB afdeling 50 På de følgende sider har vi samlet spørgsmål og svar omkring genhusning i forbindelse med den

Læs mere

Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Blok 8, den 9. december 2015

Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Blok 8, den 9. december 2015 Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Blok 8, den 9. december 2015 DAGSORDEN 1. Velkommen og valg af dirigent 2. Tidsplan 3. Gennemførelse af renoveringen Gennemgang af arbejderne vedr. badeværelser,

Læs mere

GENHUSNING GÅRDHUSENE ALBERTSLUND SYD

GENHUSNING GÅRDHUSENE ALBERTSLUND SYD GENHUSNINGSFOLDER December 2011 1. udgave, december 2015 GENHUSNING GÅRDHUSENE ALBERTSLUND SYD Genhusning Beboerne i afdeling AB Syd Gårdhuse har på en urafstemning besluttet, at gårdhusene i Albertslund

Læs mere

E-mail til deltagerne + afdelingsbestyrelsen Ingen

E-mail til deltagerne + afdelingsbestyrelsen Ingen Mødereferat BKÅ afd.04, Chr. Molbechsvej Emne: Byggemøde nr. 01 Sag: Ombygning af varmeanlæg Dato: 30. april 2014 Deltagere: Christian Jessen, Bygherre CJ BKAA Dan Hjort, afd. bestyrelsen DH BKAA Niels

Læs mere

REFERAT. Byggeudvalget består af den samlede bestyrelse. Bent Nielsen blev genvalgt som foreningens repræsentant i Vojens Fjernvarme.

REFERAT. Byggeudvalget består af den samlede bestyrelse. Bent Nielsen blev genvalgt som foreningens repræsentant i Vojens Fjernvarme. REFERAT Bestyrelsesmøde 26. juni 2014 17:00 Møde indkaldt af Helle Nilsson Schmidt, administrationen Deltagere: Henrik Brønd HB Bent Nielsen BN (afbud) Kjeld Petersen KP Bo Bierbaum BB Jacob Nilsson JN

Læs mere

FALKON A/S RÅDGIVENDE INGENIØRER

FALKON A/S RÅDGIVENDE INGENIØRER Side 1/5 Byggemødereferat 08 01.01 Deltagere Lars Beck Andersen LBA Finn L. & Davidsen A/S(FLD) Jesper Hågensen JHÅ Finn L. & Davidsen A/S(FLD) Jesper Hauge JH Vicevært EF Solvej Michael Riisbrigh Andersen(ref.)

Læs mere

Tilsynsrapport efter besigtigelse af ejendommen med matr. nr. 1 A, St. Darum By beliggende Feilbergvej 15, 6740 Bramming.

Tilsynsrapport efter besigtigelse af ejendommen med matr. nr. 1 A, St. Darum By beliggende Feilbergvej 15, 6740 Bramming. Darum Menighedsråd Feilbergvej 15 6740 Bramming Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 19. august 2011 Sagsbehandler Michael Fjord Telefon direkte 76 16 13 46 Sags id 2011-18071 Tilsynsrapport efter besigtigelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 10. juni 2013 kl. 18:45 i bestyrelseslokalet afdeling 117, mødenummer 6.

Bestyrelsesmøde den 10. juni 2013 kl. 18:45 i bestyrelseslokalet afdeling 117, mødenummer 6. 1. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde den 15.april 2013. Godkendt. 2. Opfølgning på mødet den 6.maj (behandling af spørgeskemaer).anna opsamler og laver et a 4 ark til hjemmeside og opslagstavle.

Læs mere

Velkommen i vores afdeling

Velkommen i vores afdeling «Bruger_Initial» Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber denne lille folder vil være med til at gøre

Læs mere

Møde i afdelingsbestyrelsen tirsdag den 14. maj 2013, kl. 19.30

Møde i afdelingsbestyrelsen tirsdag den 14. maj 2013, kl. 19.30 Afdelingsbestyrelsen v/baunebjerghuse Møde i afdelingsbestyrelsen tirsdag den 14. maj 2013, kl. 19.30 Mødet holdt i Multihuset, Baunebjergvej 283. Indkaldt: Ole Poulsen, Henrik Andersen, Jan Larsen, Daniel

Læs mere

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne.

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Dette er sket siden sidste generalforsamling. Generalforsamling 2010 Der var mødt 12 beboere op på generalforsamlingen

Læs mere

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset.

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset. Unge-håndbog 1 A Alfabetisk liste Aften-te: Aften-te serveres (som buffet) hver aften omkring kl. ca. 21.30. Derved har du mulighed for at få noget mad inden sengetid. (du må ikke bare frit gå i køleskabet).

Læs mere

Post af betydning -rigtigt meget om HP4

Post af betydning -rigtigt meget om HP4 Post af betydning -rigtigt meget om HP4 Sommeren er over os, og vi vil lige minde om husordenen, der siger, at der skal være ro i gården kl. 21 og i sommer ferien kl. 22. Og husk, at selv om du har ferie,

Læs mere

Deltagere: Frederik Svendsen (FS) Hovedstadens Bygningsentreprise A/S. Caspar Schultz (CS) EF Marstalsgade 28-32 (EF)

Deltagere: Frederik Svendsen (FS) Hovedstadens Bygningsentreprise A/S. Caspar Schultz (CS) EF Marstalsgade 28-32 (EF) Referat. Sag: 10.3119.02 - EF Marstalsgade 28-32 Emne: Sted: Referent: Opstarts- og tidsplanmøde Onsdag d. 13. juli 2011, kl. 13.00 På pladsen JFL Deltagere: Frederik Svendsen (FS) Hovedstadens Bygningsentreprise

Læs mere

Hvordan sikrer du dig mod oversvømmelser? Et helejet Realdaniaselskab

Hvordan sikrer du dig mod oversvømmelser? Et helejet Realdaniaselskab Hvordan sikrer du dig mod oversvømmelser? Morten K. Mathiasen Jeanette Standly Mikkelsen Et helejet Realdaniaselskab Årsager til oversvømmelse Kraftig regn og skybrud: Opstemning i kloakker. Oversvømmelse

Læs mere

FALKON A/S RÅDGIVENDE INGENIØRER

FALKON A/S RÅDGIVENDE INGENIØRER Side 1/5 Byggemødereferat 04 01.01 Deltagere Lars Beck Andersen LBA Finn L. & Davidsen A/S(FLD) Jesper Hauge JH Vicevært EF Solvej Michael Riisbrigh Andersen(ref.) MA Falkon A/S 01.02 Bemærkninger til

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde den 12. maj 2014 i Beboerhuset, Finlandsvej 103A

Ordinært afdelingsmøde den 12. maj 2014 i Beboerhuset, Finlandsvej 103A Til samtlige beboere i afdeling 29, Finlandsparken Vejle, den 14. maj 2014 Ordinært afdelingsmøde den 12. maj 2014 i Beboerhuset, Finlandsvej 103A Hermed følger et kort referat af det ordinære afdelingsmøde

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet den 28.01. 2013

Referat af bestyrelsesmødet den 28.01. 2013 Referat af bestyrelsesmødet den 28.01. 2013 Til stede: Peter, Mikkel, Bruno, Rik, Anders, Rene Afbud: Heidi 1 Meddelelser.: 2 Post: Breve Dato Fra Indhold Hvad gør vi? 22-01-13 El-Strøm Div. Tilbud til

Læs mere

FALKON A/S RÅDGIVENDE INGENIØRER

FALKON A/S RÅDGIVENDE INGENIØRER Side 1/5 Byggemødereferat 03 01.01 Deltagere Lars Beck Andersen LBA Finn L. & Davidsen A/S(FLD) Jesper Hauge JH Vicevært EF Solvej Michael Riisbrigh Andersen(ref.) MA Falkon A/S 01.02 Bemærkninger til

Læs mere

Indtrykket af det nye vicevært firma er meget positivt, så vi håber, at det kommer til at holde, så forholdene bliver lidt mere stabile igen.

Indtrykket af det nye vicevært firma er meget positivt, så vi håber, at det kommer til at holde, så forholdene bliver lidt mere stabile igen. 26. november 2015 For ikke at skabe forvirring har vi afventet et bebudet nyhedsbrev fra andelsbestyrelsen, men det lader vente på sig, så vi synes ikke vi kan vente længere med at informere jer lidt om,

Læs mere

Velkommen til vuggestuen

Velkommen til vuggestuen Velkommen til vuggestuen I Børnehuset kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på og Skal være

Læs mere

Referat af: Referat nr. 8. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 02.08.05 kl. 18.30 22.45

Referat af: Referat nr. 8. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 02.08.05 kl. 18.30 22.45 DIRIGENT: PIA H. AD. 1. Fremmødte / Fraværende. 1. mand Niels Nielsen, Freddy, Pia H., David, Pia K., Karin, Aase. Afbud fra Per N. og Mads. Freddy bød vores nye 1. mand Niels velkommen. AD. 2. Godkendelse

Læs mere

FSB Bellahøj afd. 1-35 Bestyrelsens årsberetning 2008/2009

FSB Bellahøj afd. 1-35 Bestyrelsens årsberetning 2008/2009 FSB Bellahøj afd. 1-35 Bestyrelsens årsberetning 2008/2009 Så er tiden kommet, hvor vi afholder vores årlige afdelingsmøde (generalforsamling) og som det har været tradition de sidste par gange, afholdes

Læs mere

Foreningen Tyrings Ager

Foreningen Tyrings Ager Foreningen Tyrings Ager Marts 2014 Det grønne boligområde ved Kongeåen Referat af generalforsamlingen 2014 Arbejdsdag/rengøringsdag torsdag den 24. april kl. 19.00 20.00 Generel info til medlemmerne www.tyringsager.dk

Læs mere

»Vibeengen Renovering af ventilationsanlæg og udskiftning af emhætter. Informationsmøde 2015-09-08

»Vibeengen Renovering af ventilationsanlæg og udskiftning af emhætter. Informationsmøde 2015-09-08 »Vibeengen Renovering af ventilationsanlæg og udskiftning af emhætter Informationsmøde 2015-09-08 »Renovering af ventilationsanlæg og udskiftning af emhætter Arbejdet i lejlighederne Adgang til din bolig

Læs mere

Nyheder for håndboldafdelingens Spillere, trænere og ledere

Nyheder for håndboldafdelingens Spillere, trænere og ledere 2015 Nyheder for håndboldafdelingens Spillere, trænere og ledere Lykke Burmølle Andersen Håndboldafdelingen Bjerregrav Boldklub 08-09-2015 Indhold Forord... 1 God jul & Godt Nytår... 2 Fotografering i

Læs mere

Referat for generalforsamling

Referat for generalforsamling Referat for generalforsamling 25. april 2012 12 lejemål er repræsenteret til generalforsamlingen Formanden (Betty) bød velkommen Ordstyrer Jonas Qvist Referent Jonas Qvist Formandens beretning Oversvømmelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet tirsdag d. 08. september 2015 kl. 19.30

Referat af bestyrelsesmødet tirsdag d. 08. september 2015 kl. 19.30 Referat af bestyrelsesmødet tirsdag d. 08. september 2015 kl. 19.30 Til stede: Karen, Kirsten, Sanne, John, Lasse, Charlotte, Kenneth og Jan samt 5 gæster. Afbud fra: Ingen Dagsordenens pkt.1: Valg af

Læs mere

file://c:\adlib Express\Work\20160121T060127.843\20160121T060129.014\8fd5ee35-7bb4-4f...

file://c:\adlib Express\Work\20160121T060127.843\20160121T060129.014\8fd5ee35-7bb4-4f... Page 1 of 91 of 9 From: syddjurs Sent: 19-01-2016 11:03:56 To: Team Byggeri Subject: VS: Angående akt indsigt Denne mail er videresendt fra hovedpostkassen syddjurs@syddjurs.dk - BEMÆRK - er din afdeling

Læs mere

Til stede: Klaus Jørgensen KJO maler, Seehusen A/S Jørgen Hansen JOH Entreprenør, PNP-Byg Svend Larsen SRL ark. (ref.)

Til stede: Klaus Jørgensen KJO maler, Seehusen A/S Jørgen Hansen JOH Entreprenør, PNP-Byg Svend Larsen SRL ark. (ref.) Projekt: Facaderenovering, Lauritz Sørensens Vej 3-13 Emne: Byggemøde nr. 22 Mødedato 15.05.2012, 10.30 Sted Byggepladsen Til stede: Klaus Jørgensen KJO maler, Seehusen A/S Jørgen Hansen JOH Entreprenør,

Læs mere

Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Blok 11, den 20. januar 2016

Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Blok 11, den 20. januar 2016 Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Blok 11, den 20. januar 2016 DAGSORDEN 1. Velkommen og valg af dirigent 2. Tidsplan 3. Gennemførelse af renoveringen Gennemgang af arbejderne vedr. badeværelser,

Læs mere

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning REFERAT Arbejdsmøde for gårdlaug Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning Deltagere: 1 - Brorsonsvej 13-35 Vidji Ingrid Lange Benthe Jørgensen Peter Madsen - afbud 2 -

Læs mere

Beretning til afdelingsmøde Baunebjerghuse den 18. september 2012.

Beretning til afdelingsmøde Baunebjerghuse den 18. september 2012. Beretning til afdelingsmøde Baunebjerghuse den 18. september 2012. Atter er vi i gang med at gennemgå afdelingsbestyrelsens protokol, for at kunne berette om hvad der er sket i perioden fra den 20. september

Læs mere

Åbne punkter: Rabat til foreningen. Møde: Bestyrelsesmøde Ejerforening Sønder Boulevard 65, Asger Rygs Gade 1-3. Forfatter: Berit Carlsen

Åbne punkter: Rabat til foreningen. Møde: Bestyrelsesmøde Ejerforening Sønder Boulevard 65, Asger Rygs Gade 1-3. Forfatter: Berit Carlsen Møde: Bestyrelsesmøde Ejerforening Sønder Boulevard 65, Asger Rygs Gade 1-3 Forfatter: Berit Carlsen Møde dato: 18-09-2012 Møde deltagere: Christian, Arne, Henrik, Claus, Gry og Berit Ikke tilstede: Kasper

Læs mere

Skovshoved Skole SKUB-projektet

Skovshoved Skole SKUB-projektet Skovshoved Skole SKUB-projektet Nyhedsbrev om ombygningen af Skovshoved Skole August 2008 Gentofte Kommune: Peter Boris Damsgaard Telefon 3998 0924 pbd@gentofte.dk Lene Jensby Lange Telefon 3998 0954 lejl@gentofte.dk

Læs mere

ANDELSBOLIGFORENINGEN ÅGADE 136 M.FL. REFERAT AF BESTYRELSESMØDE

ANDELSBOLIGFORENINGEN ÅGADE 136 M.FL. REFERAT AF BESTYRELSESMØDE REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 18. marts 2014, 18:00 København N Formalia Til stede: Fraværende: Dirigent: Referent: Lars Kristoffersen (LK), Christoffer Halken (CH), Sussi Askler (SA), Maj Svendstorp (MS),

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I PAB, AFDELING 4

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I PAB, AFDELING 4 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I PAB, AFDELING 4 Tid Tirsdag den 8. oktober 2013 Sted Afdelingskontoret, Åfløjen 5 Deltagere Afbud Dagsorden Patrick Abrahamsen Elisabeth Bransmark Kent Christensen Kim Holk

Læs mere

Så har jeg et lidt mere præcist svar til dig :-) Det tog lige lidt tid først at overskue sagens historik, derfor ventetiden.

Så har jeg et lidt mere præcist svar til dig :-) Det tog lige lidt tid først at overskue sagens historik, derfor ventetiden. Fra: Maria Stigsnæs-Eriksen [mstigsnaeseriksen@gmail.com] Til: Gunnar Holse [guho01@frederiksberg.dk] Sendt dato: 29-04-2015 06:07 Modtaget Dato: 29-04-2015 06:07 Vedrørende: Re: Vedr. J.nr.: 2013-2368

Læs mere

Fredagsbrev. Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder...

Fredagsbrev. Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder... Fredagsbrev Nr. 1 12. aug. 2011 Bakkelandets Friskole 9. skoleår Kære forældre Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder... Bakkelandet har været

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011 Fælles info Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011 Fastelavn. Der er tidligere udsendt særlig indbydelse/information om fastelavn. For god ordens skyld; Fastelavn afvikles mandag den 7. marts kl. 10.00 for

Læs mere

Referat Afdelingsmøde afdeling 18

Referat Afdelingsmøde afdeling 18 Referat Afdelingsmøde afdeling 18 Vedrørende: Afdelingsmøde i afdeling 18 Sted: Moldeparkens Fælleshus, Grundet Bygade 21A Dato: Den 28. januar 2013, kl. 19.00 Deltagere: 43 beboere, fordelt på 34 lejemål

Læs mere

Bedre boliger for alle

Bedre boliger for alle Indflytning 2015 Bedre boliger for alle KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 08 udlejningen@kab-bolig.dk Hjemmeside: www.kab-bolig.dk Åbningstider for telefonisk betjening:

Læs mere

Mødereferat BKÅ afd.04, Chr. Molbechsvej

Mødereferat BKÅ afd.04, Chr. Molbechsvej Mødereferat BKÅ afd.04, Chr. Molbechsvej Emne: Byggemøde nr. 04 Sag: Ombygning af varmeanlæg Dato: 11. juni 2014 Deltagere: Christian Jessen, Bygherre CJ BKAA Jørgen Albertsen, varmemester JA BKAA Niels

Læs mere

Referat fra Lejerbo afdeling 60 Beboermøde: Tirsdag den 13. september 2011 kl.19.00

Referat fra Lejerbo afdeling 60 Beboermøde: Tirsdag den 13. september 2011 kl.19.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmeudvalg 4. Nyt fra bestyrelsen 5. Indkomne forslag 6. Fremlæggelse og godkendelse af næste års budget 7. Eventuelt Kl. 19.00 Åbnede Formand

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I PAB, AFDELING 4

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I PAB, AFDELING 4 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I PAB, AFDELING 4 Tid: Tirsdag den 1. november 2011 Sted: Afdelingskontoret, Åfløjen 5 Deltagere: Christina Clausen Dorthe Hindsberg Kim Holk Lilian Hindsberg Nini Rice Thomas

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement

Vedligeholdelsesreglement Side 1 af 7 sider Om hvordan du skal vedligeholde og renholde din bolig Hvad og hvor ofte skal du vedligeholde? Hvordan er boligen når du flytter ind? Hvordan er reglerne ved fraflytning? Godkendt på afdelingsmøde

Læs mere

Vedligeholdelses- reglement

Vedligeholdelses- reglement SORGENFRIVANG I Side 11 af 33 Vedligeholdelses- reglement Om hvordan du skal vedligeholde og renholde din bolig Hvad og hvor ofte skal du vedligeholde? Hvordan er boligen når du flytter ind? Hvordan er

Læs mere

INFORMATIONSMØDE TIRSDAG 8. APRIL, KL. 19 I BEBOERLOKALET BEBOERINFORMATION UDSKIFTNING AF RADIATOR I AFDELING 4

INFORMATIONSMØDE TIRSDAG 8. APRIL, KL. 19 I BEBOERLOKALET BEBOERINFORMATION UDSKIFTNING AF RADIATOR I AFDELING 4 INFORMATIONSMØDE TIRSDAG 8. APRIL, KL. 19 I BEBOERLOKALET BEBOERINFORMATION UDSKIFTNING AF RADIATOR I AFDELING 4 Marts 2014 Afdelingen har besluttet, at der skal foretages en udskiftning af varmerør og

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i ejerforeningen Sauershøj den 22. april 2015

Referat fra ordinær generalforsamling i ejerforeningen Sauershøj den 22. april 2015 Referat fra ordinær generalforsamling i ejerforeningen Sauershøj den 22. april 2015 Dirigent: Malene Aarup-Kristensen Referent: Tonie Bunch Bertelsen Valg af dirigent Malene Aarup-Kristensen blev valgt.

Læs mere

Den 25. september 2014. Inspektør Allan Haarh Personalechef Jens Møller Varmemester Bo Jespersen

Den 25. september 2014. Inspektør Allan Haarh Personalechef Jens Møller Varmemester Bo Jespersen Afdelingsbestyrelsens beretning Den 25. september 2014 Gæster: Alboa Alboa Dirigent: Inspektør Allan Haarh Personalechef Jens Møller Varmemester Bo Jespersen Bent Nedergaard Jeg vil i min beretning komme

Læs mere

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Hold Øje uge 25 Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Tigerne er ved at være færdige med deres afgangsprøver. I starten af denne

Læs mere

ORDENSREGLEMENT FOR EJERFORENINGEN DALFØRET

ORDENSREGLEMENT FOR EJERFORENINGEN DALFØRET ORDENSREGLEMENT FOR EJERFORENINGEN DALFØRET Affaldssortering: Der må kun komme husholdnings -affald i skakten og det skal være indpakket i de uddelte sorte poser. Posen må ikke indeholde væske. Øvrigt

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement

Vedligeholdelsesreglement Vedligeholdelsesreglement Vedligeholdelsesreglement Om hvordan du skal vedligeholde og renholde din bolig Hvad og hvor ofte skal du vedligeholde? Hvordan er boligen, når du flytter ind? Hvordan er reglerne

Læs mere

Fredag den 25. september 2015

Fredag den 25. september 2015 den 25. september 2015 Vores Foto-projekt har givet os nogle fine billeder på børnenes kasser, så nu kan vi både glædes over børnenes dejlige smil, og dernæst også meget hurtigere finde deres kasser. Der

Læs mere

Fraflytnings guide. Forord: Forholdet mellem udlejer og lejer er reguleret af lejelovgivningen og af de forhold, der er aftalt i din lejekontrakt.

Fraflytnings guide. Forord: Forholdet mellem udlejer og lejer er reguleret af lejelovgivningen og af de forhold, der er aftalt i din lejekontrakt. Kære Beboer. Vi gør opmærksom på, at denne fraflytnings guide alene er ment som en vejledende orientering om de generelle forhold. Hvad der gælder i det enkelte tilfælde fx i din lejlighed afgøres blandt

Læs mere

Referat af forældremøde årgang 98 hold 3 (U14)

Referat af forældremøde årgang 98 hold 3 (U14) Referat af forældremøde årgang 98 hold 3 (U14) 27. september 2011 1. Velkomst 2. Kort om den igangværende sæson Efter en forrygende sæsonstart kom vi ned på jorden, og vi måtte indkassere et par store

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement

Vedligeholdelsesreglement Side 1 af 7 sider Om hvordan du skal vedligeholde og renholde din bolig Hvad og hvor ofte skal du vedligeholde? Hvordan er boligen når du flytter ind? Hvordan er reglerne ved fraflytning? Side 2 af 7 sider

Læs mere

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården.

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården. Medieavisen 2014 nr. 1 Hv em er Mediehuset? Mediehuset på Skovgården består af Medieværkstedet på Skovgården og det tidligere Infohuset. De to medietilbud er i dag slået sammen og hedder Mediehuset. Denne

Læs mere

MESSE HÅNDBOG. En verden af Erotik, Sex & Samliv

MESSE HÅNDBOG. En verden af Erotik, Sex & Samliv MESSE HÅNDBOG En verden af Erotik, Sex & Samliv ARRANGØR PRAKTISKE OPLYSNINGER UDSTILLERKORT Erotic World ApS Naverland 34 2600 Glostrup Michel Mortensen (+45) 77 33 41 51 E-mail: info@eroticworld.dk Web

Læs mere

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie.

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Fredagsbrev uge 24 Kære forældre Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Onsdag havde vi besøg af børn, som starter på Udefriskolen efter

Læs mere

På dansk ser det underligt ud hvis et substantiv står helt»bart«uden nogen form for bestemmer. Se for eksempel:

På dansk ser det underligt ud hvis et substantiv står helt»bart«uden nogen form for bestemmer. Se for eksempel: 9. undervisningsgang 13. december Samtale II Gennemgang af opgaverne *Jeg læser ved Sofia Universitetet Jeg læser ved universitetet i Sofia Jeg læser ved Sofia Universitet Det er lidt uhøfligt at skrive

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015 Hvad er personlig pleje? Personlig pleje er hjælp til personlig hygiejne, påklædning og måltider. Personlig pleje er for eksempel at blive vasket eller komme i bad

Læs mere

FALKON A/S RÅDGIVENDE INGENIØRER

FALKON A/S RÅDGIVENDE INGENIØRER Side 1/5 Byggemødereferat 05 01.01 Deltagere Lars Beck Andersen LBA Finn L. & Davidsen A/S(FLD) Jesper Hauge JH Vicevært EF Solvej Michael Riisbrigh Andersen(ref.) MA Falkon A/S 01.02 Bemærkninger til

Læs mere

Forslag fra afdelingsbestyrelsen om NY HUSORDEN. Generelt

Forslag fra afdelingsbestyrelsen om NY HUSORDEN. Generelt Forslag fra afdelingsbestyrelsen om NY HUSORDEN Generelt Denne husorden skal ses i sammenhæng med nødvendigheden af at opretholde faste regelsæt i en fælles bebyggelse som Lille Tingbakke, hvor mange mennesker

Læs mere

December 2015 SIDSTE NYT

December 2015 SIDSTE NYT December 2015 SIDSTE NYT Nr. 18 A/B ØRHOLM DU SKAL SELV AFLEVERE BYGGEAFFALD PÅ GENBRUGSPLADSEN Den almindelige dagrenovation henter ikke længere vores byggeaffald. Du må derfor ikke længere stille byggeaffald

Læs mere

PACT Bestyrelsesmøde Den 07.03 2016 Kl. 18:00-20:00 Godkendt referat

PACT Bestyrelsesmøde Den 07.03 2016 Kl. 18:00-20:00 Godkendt referat PACT Bestyrelsesmøde Den 07.03 2016 Kl. 18:00-20:00 Godkendt referat Emne Diskussions Formål Referat 1. Valg af ordstyrer og referent Ordstyrer: Paul Referent: Gert Kirsten, Henrik, Rikke 2. Godkendelse

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Bestyrelsen godkendte referatet uden bemærkninger.

Bestyrelsen godkendte referatet uden bemærkninger. REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I PAB, AFDELING 4 Tid: Mandag den 16. april 2012 Sted: Afdelingskontoret, Åfløjen 5 Deltagere: Clausen Dorthe Hindsberg Lilian Hindsberg Kim Holk Thomas Berg Nielsen Jette Bøgh

Læs mere

18.11.2015. Beslutningsgrundlaget for omstrukturering af undervisningsdagene

18.11.2015. Beslutningsgrundlaget for omstrukturering af undervisningsdagene 18.11.2015 Beslutningsgrundlaget for omstrukturering af undervisningsdagene Som lovet, da bestyrelsen den 11.12.2015 offentliggjorde resultatet af undersøgelsen, udsender vi hermed det fulde beslutningsgrundlag

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 13702 Klager: NN Indklaget: CVR-nr.: 14 80 87 01 Euromaster Danmark A/S Sletten 11 7500 Holstebro Klagen vedrører: Reparation af bil Ikke-medlemsvirksomhed

Læs mere

Referat fra Christiansbjerg Kollegiets beboermøde 30/4 2013

Referat fra Christiansbjerg Kollegiets beboermøde 30/4 2013 Antal fremmødte: 13 eksl. bestyrelsens 3 medlemmer Valg af dirigent og referent Dirigent: Christina Referent: Camilla Budget gennemgang + godkendelse Bestyrelsen har hos kollegiekontoret godkendt budgettet

Læs mere

Referat fra sidste møde den 2011.08.25 er sendt ud uden opdateret aktionsliste. Aktionsliste opdateres i dette referat.

Referat fra sidste møde den 2011.08.25 er sendt ud uden opdateret aktionsliste. Aktionsliste opdateres i dette referat. Møde dato: 2011.09.29 Deltagere: Kjærsgaard, Lasse Bust Hansen, Thomas Kjær Petersen, Johanne Nørvig Reiff Fraværende: Traberg-Andersen (ferie) Sendt til: Kjærsgaard, Lasse Bust Hansen, Traberg-Andersen,

Læs mere

CARLSHØJ AFD. A3 BEBOERORIENTERING VEDRØRENDE VINDUESUDSKIFTNING MV.

CARLSHØJ AFD. A3 BEBOERORIENTERING VEDRØRENDE VINDUESUDSKIFTNING MV. CARLSHØJ AFD. A3 BEBOERORIENTERING VEDRØRENDE VINDUESUDSKIFTNING MV. Udskiftningen af vinduer samt altandøre igangsættes i løbet af kort tid. Jeg beder jer derfor om at læse nærværende skrivelse igennem

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling i ejerforeningen Frederiksvej 42 onsdag d. 26. november 2015

Referat af ekstraordinær generalforsamling i ejerforeningen Frederiksvej 42 onsdag d. 26. november 2015 Referat af ekstraordinær generalforsamling i ejerforeningen Frederiksvej 42 onsdag d. 26. november 2015 Tilstede: St. th., 1. tv., 2. tv., 4. tv., 4. th., baghuset. Referent: Britta (4. th.) Dagsorden

Læs mere

Bestyrelsens beretning for perioden 28. april 2010-26. september 2011

Bestyrelsens beretning for perioden 28. april 2010-26. september 2011 Boligforeningen AAB afd. 68 Burmeistersgade 24 st. th. Telefon: 32 96 92 02 www.aab68.dk 1429 København K Fax: 32 96 92 02 E-mail: afd68@aab68.dk Bestyrelsens beretning for perioden 28. april 2010-26.

Læs mere