ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 8007

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 8007"

Transkript

1 Dok. nr Sag. nr ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR For et nyt område til boligformål ved Kirkevang i Hundslund - november 2007

2

3 Odder Kommune Lokalplan nr Lokalplan for et nyt område til boligformål beliggende ved Kirkevang i Hundslund. Udarbejdet af Odder Kommune, Teknisk Afdeling. Indholdsfortegnelse Bilag til lokalplanen Kort beskrivelse af lokalplanens indhold...a Lokalplanens forhold til anden planlægning...b Kopi af indledende miljøvurdering/screening af lokalplanen...c Kopi af deklaration om forbud mod brug af kemiske bekæmpelsesmidler...d Lokalplanens bestemmelser 1. Lokalplanens formål Områdets afgrænsning og zonestatus Områdets anvendelse Udstykninger Vej-, sti- og parkeringsforhold Tekniske anlæg og forsyning Bebyggelsens omfang og placering Bebyggelsens ydre fremtræden Ubebyggede arealer Støjforhold Grundejerforening Forudsætninger for ibrugtagen af ny bebyggelse Tilladelser fra andre myndigheder Beskrivelse af lokalplanens retsvirkninger Vedtagelsespåtegning...9 Kort nr. 1 Kort nr. 2 Kort nr. 3 Eksisterende forhold Fremtidige forhold Fremtidige forhold

4

5 Bilag til lokalplanen

6 Bilag Lokalplan nr A Lokalplanens indhold Eksisterende forhold og beskrivelse af området Lokalplanområdet ligger naturskønt og omfatter et areal på ca. 2,6 ha. beliggende i den vestlige udkant af Hundslund by. Arealet er en del af en større boligudbygning i Hundslund, og det ligger i umiddelbar tilknytning til bebyggelsen ved Torupvej. Arealet afgrænses mod nord af Oddervej, mod øst af bebyggelsen ved Kirkevang, mod syd af bebyggelsen ved Torupvej og mod vest af åbne marker. Ca. 100 m vest for lokalplanområdets vestlige afgrænsning ligger en landbrugsejendom med et mindre dyrehold af kvægopdræt (ca. 31 dyrenheder). Lokalplanområdet skråner ca. 5 m fra øst mod vest og har kig til Horsens Fjord i baggrunden. Arealet omfatter del af matr. nr. 1a og del af matr. nr. 1bp, begge Torup by, Hundslund. Området ejes af Odder Kommune. Arealet anvendes i dag til jordbrugsformål. Området er beliggende i landzone, og det overføres til byzone ved lokalplanens endelige vedtagelse. Planens baggrund og formål Lokalplanen er udarbejdet ud fra Byrådets ønske om, at sikre byggemuligheder i kommunens lokalcenter byer. I 2002 blev der udarbejdet en hoveddispositionsplan for den vestlige bydel i Hundslund. Bebyggelsesplanen tager udgangspunkt i de landskabelige forhold. Byrådet ønsker, at der i området skal være mulighed for opførelse af et varieret boligbyggeri bestående af såvel åben-lave som tæt-lave boliger. Området er opdelt i 3 delområder, idet lokalplanen åbner mulighed for, at der kan etableres 13 parcelhuse i områdets sydlige og østlige del (delområde I), mens der i områdets nordvestlige del kan etableres ca. 15 tæt-lave boliger (delområde II). Delområde III er udlagt til grønne fællesområder.

7 Bilag Lokalplan nr A Hoveddispositionsplan for byens vestlige del. Såfremt der ikke er tilstrækkelig interesse for etablering af tæt-lav boligbebyggelse, åbner lokalplanen mulighed for, at delområde II i stedet kan udstykkes med 8 parcelhusgrunde - eller i alt 21 parcelhuse inden for hele området, jf. kort nr. 3. Lokalplanen skal sikre, at bebyggelsen dels indpasses i den omkringliggende bebyggelse, dels i områdets landskabelige kvaliteter. Der skal samtidig etableres god vejadgang til - og i den nye boligudstykning.

8 Bilag Lokalplan nr A Det nye boligområde er - på samme måde som naboområdet - ideelt til boligbyggeri beliggende i smuk natur med udsigt til Horsens Fjord og mulighed for solindfald fra vest og syd. Planens hovedtræk Byrådet lægger vægt på, at det nye boligområde skal have høj kvalitet. Der skal skabes en spændende og attraktivt boligbebyggelse i samspil med de grønne områder inden for og uden for lokalplanområdet. Trafikalt vejbetjenes området fra Kirkevang, idet der anlægges en ny nord-syd gående boligvej, der skaber adgang til de enkelte boliger. Ligeledes udlægges areal til sti, der skaber forbindelse til Torupvej og Hundslund by med skole, institutioner, dagligvareforretning og kro m.m. Eksempler på hustyper, som kan opføres inden for lokalplanområde nr Delområde I - åben-lav bebyggelse med max. højde 7,5 m Parcelhusene (åben-lav bebyggelse) Hovedparten af parcelhusene kommer til at ligge sydvest for den kommende adgangsvej og placeres bag 3 m byggelinie beliggende ud mod vejen. Parcelhusene opføres i maks. 7,5 m - i 1 etage med mulighed for udnyttelig tagetage eller 1 etage med delvis udnyttet kælder. Til hver bolig skal indrettes 2 parkeringspladser på egen grund. De nye parcelhusgrunde vil få en størrelse på min. 800 m 2 og maks m². Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 25 % for den enkelte ejendom. Delområde I er på 1,45 ha.

9 Bilag Lokalplan nr A Carporte Det er muligt at bygge carporte/garager nærmere skel end 2,5 m, når nedenstående højdegrænseplan overholdes. Skitse, der viser højdegrænseplanet ved byggeri af carporte, garager og udhuse, der opføres nærmere end 2,5 m fra naboskel (se lokalplanens punkt 7.7) Delområde II - tæt-lav bebyggelse med max. højde 7,5 m Rækkehuse/gårdhavehuse (tæt-lav bebyggelse) Delområde II er på knap 8000 m 2, og arealet udgør den højest beliggende del af lokalplanområdet. Række- eller gårdhavehusene placeres tæt omkring boligvejen, hvor de følger højdekurverne, så bebyggelsen dels fremhæver terrænformen, dels giver gode muligheder for udsyn fra området. For hele delområde II gælder, at bebyggelseshøjden ikke må overstige 7,5 m over terræn. Rækkehusene opføres i 1 etage med mulighed for udnyttet tagetage eller 1 etage med mulighed for udnyttet kælder. Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 35 for området under ét. Adgang og parkering til boligerne sker fra boligvej, der samtidig skal udformes med vendeplads og fælles parkering. Såfremt der ikke er tilstrækkelig interesse for etablering af en tæt-lav bebyggelse, er der mulighed for, at hele delområde II kan indrettes til parcelhusbebyggelse som vist på kort 3. I så fald vil bestemmelserne, der er fastsat for delområde I, være gældende. Delområde III - fælles fri- og opholdsarealer Delområde III er på i alt ca m 2. I lokalplanområdets syd østlige del etableres et grønt friareal med et lavt plejeniveau. Arealet er en videreførelse af den eksisterende grønne fælled i nabobebyggelsen, hvorved området bindes naturligt sammen. Slugten, der snor sig ind fra sydvest, bevares. Det fælles grønne område udlægges med græs og kan beplantes med buske og enkeltstående træer. Der kan etableres en fælles lege- og opholdsplads på arealet. I lokalplanområdets nordlige del etableres et lille grønt areal. Arealet kan afskærmes mod Oddervej med en maks. 2 m høj græsklædt støjvold, der eventuelt tilplantes med buske. Arealet kan benyttes til eksempelvis en græsarmeret fælles p-plads, hvor der også vil være mulighed for at opstille flaske- og papircontainer. Belysning Det er vigtigt at skabe belysningsmæssige sammenhænge. Derfor er der krav om at anvende de samme armaturer som i bebyggelsen, der ligger umiddelbart syd-øst for lokalplanområdet.

10 Bilag Lokalplan nr A Beplantning For at så mange husstande som muligt - i hele området - kan få udsigt, vil der ikke blive etableret et afgrænsende beplantningsbælte mod vest bortset fra den beplantning, der skærmer den eksisterende bebyggelse. Eventuelle hegn ved skel skal udføres som levende hegn i form af bøge-, tjørn- eller ligusterhæk, så de danner en harmonisk grænse mod de grønne kiler og det åbne land. Hegnsbeplantningen kan brydes af åbne haver med en beplantning af spredt karakter. Den maksimale højde på beplantning i skel må ikke overstige 1,8 m. Udstykning Udstykning inden for lokalplanens område skal ske med udgangspunkt i den retningsgivende udstykningsplan vist på kort nr. 2 og eller nr. 3, der angiver, hvordan området tænkes opdelt. Parcelhusgrunde udstykkes med min. 800 m² og maks m 2. Grundejerforening Der skal stiftes en grundejerforening med medlemspligt for samtlige grundejere af parceller inden for lokalplanområdet. Grundejerforeningen er pligtig til at tage skøde på de grønne fællesarealer. Grundejerforeningen skal forestå drift og vedligeholdelse af private fællesveje, interne stier og fællesarealer herunder snerydning samt opretholdelse og vedligeholdelse af beplantningen. Veje og stier Adgangen til lokalplanområdet sker fra Oddervej via Kirkevang. Herfra anlægges en nord-syd gående boligvej, der afsluttes i en vendeplads. Den eksisterende bebyggelse ved Torupvej (lokalplanområde 8006)og det nye boligområde (lokalplanområde 8007) forbindes ved hjælp af en cykel- og gangsti, der etableres mellem de 2 vendepladser. Alle veje i området tænkes udformet som asfalterede stilleveje f.eks. med små flisebelagte pladser. Der udlægges areal til 3 m brede stier med beliggenhed i princippet som vist på kort nr. 2 og 3. Lokalplanområdets veje, stier samt grønne områder udlægges som private fællesveje - og arealer. Boligveje udlægges med: 2 m græsrabat, 5 m vej, 2 m græsrabat.

11 Bilag Lokalplan nr B Lokalplanens forhold til anden planlægning Landbrugsloven Der er landbrugspligt på hele lokalplanområdet, der omfatter del af matr. nr. 1a, og del af matr. nr. 1bp, Torup by, Hundslund. Landbrugspligten forudsættes ophævet på den del af matriklerne, der er omfattet af lokalplanen - efter bestemmelser i landbrugslovens 6, stk. 1. nr. 1. Ophævelsen sker i forbindelse med udstykningen af området. Planloven - Zonestatus Lokalplanområdet er i dag beliggende i landzone. Ved lokalplanens endelige vedtagelse overføres lokalplanområdet til byzone. Foto af bebyggelse syd-øst for lokalplan området Miljøbeskyttelsesloven Ved planlægning af ny arealanvendelse i kommune- og lokalplaner skal der sikres et tilfredsstillende støjniveau i støjfølsomme områder, jf. grænseværdier anført i Miljøstyrelsens vejledninger. Støjfølsomme områder er først og fremmest boligområder og sommerhusområder med tilhørende udenomsarealer. Institutioner som skoler, børneinstitutioner m.m. er også omfattet. Støjniveauet fra eksisterende og planlagte veje i lokalplanområdet må ikke overstige 55 db(a). Lokalplanområdet ligger syd for Oddervej, der er klassificeret som en overordnet vej. Der vil muligvis være behov for at etablere en beplantet støjvold i maks. 2 meters højde mellem Oddervej og de nordligst beliggende byggegrunde. Inden for området etableres der kun boligveje. Samlet set vurderes, at støjniveauet inden for lokalplanområdet overholder gældende vejledning.

12 Bilag Lokalplan nr B Regionplan 2005 Lokalplanområdet er i regionplanen udlagt til muligt byvækstområde og ligger i umiddelbar tilknytning til eksisterende bebyggelse ved Torupvej. Hundslund Kirke ligger lidt nord for lokalplanområdet. Derfor ligger en del af området inden for kirkebyggelinie, hvilket medfører, at der ikke tillades bygningshøjder, som overstiger 8,5 m. Lokalplanområdet ligger uden for kystnærheds zonen (3 km zonen). Tillæg nr. 28 til kommuneplanen Lokalplanområdet er omfattet af tillæg nr. 28 til kommuneplanen - rammeområde 8.B.4. I henhold til tillæggets bestemmelser skal lokalplanlægningen for området sikre: a. at områdets anvendelse fastlægges til boligformål med tilhørende kollektive anlæg såsom børneinstitutioner, beskyttede boliger og lignende offentlige formål. b. at bebyggelsesprocenten for områder til åben-lav byggeri ikke overstiger 25 for den enkelte ejendom, og at bebyggelsesprocenten for områder til tæt-lav byggeri ikke overstiger 35 for bebyggelsen som helhed. c. at bebyggelsen ikke opføres i mere end 1 etage med udnyttet tagetage, og at bygningshøjden ikke overstiger 8,5 m over det omgivende terræn. Lov om forurenet jord Der er i den ny jordforureningslov indført krav om sikring af de øverste jordlag. Før opførelse af en ny bolig skal ejer eller bruger sikre, at de øverste 50 cm jordlag af det ubebyggede areal ikke er forurenet. Alternativt - at der skal etableres en varig, fast belægning. Museumsloven Hvis der ved kommende anlægsarbejder påtræffes jordfaste fortidsminder (bopladser, gravpladser, kulturlag mv.), skal arbejdet standses og fundet anmeldes til Moesgaard Museum, jf. Museumslovens 27. Skole- og institutionsforhold Området ligger i Hundslund Skoles distrikt. Skolen kan optage de elever, der eventuelt flytter til området. Skolen er en ensporet 6. klasses skole. Ved skolen er der fritidsordning med pasningsmulighed for børn mellem 6 og 9 år. Gåafstanden til skolen er ca. 350 m. Ca. 400 m fra lokalplanområdet er der en børnehave med plads til ca. 50 børn i alderen 3-6 år. Kollektiv trafik Fra Hundslund er der regionale busforbindelser til Odder, Gylling og Ørting. Desuden er der (i lokalområdet) skolebusser til Gylling Skole og til Parkvejens Skole i Odder.

13 Bilag Lokalplan nr B Varmeplan I Hundslund er der etableret fjernvarmeforsyning med naturgas som opvarmningsform. Lokalplanområdet er beliggende inden for værkets forsyningsområde. Der skal udarbejdes projektforslag for udvidelse af distributionsnettet. På den baggrund indeholder lokalplanen bestemmelser om, at tilslutning til Hundslund-Oldrup Kraftvarmevære A.m.b.A. er en forudsætning for ibrugtagning af ny bebyggelse inden for lokalplanområdet. Der er forbud mod elvarme i fjernvarmeværkets forsyningsområde. Opmærksomheden henledes dog på, at der er indsat et nyt stk. 4 i planlovens 19. Herefter skal Byrådet dispensere fra lokalplanens krav om tilslutning til et kollektivt varmeforsyningsanlæg som betingelse for ibrugtagen af ny bebyggelse, når bebyggelsen opføres som lavenergihus. Spildevandsplan Området er omfattet af spildevandsplanen for Odder Kommune. Lokalplanområdet vil blive separatkloakeret. Vandforsyningsplan Området er omfattet af Odder Kommunes vandforsyningsplan. I vandforsyningsplanen er arealet medtaget i området for Hundslund Vandværk. Bæredygtig udvikling Byrådet har en målsætning om, at Odder Kommune skal være en grøn kommune blandt andet ved at mindske energiforbruget. Målet gælder kommunens eget energiforbrug, men Byrådet vil herigennem gerne inspirere og motivere private til at arbejde for samme målsætning. Bygninger kan placeres og udformes, så solvarmen udnyttes som et supplement til opvarmning uden brug af komplicerede anlæg. Passiv solvarme kan reducere energiforbruget til opvarmning betydeligt. Såvel inde som ude kan der anvendes lavenergibelysning, og der kan anvendes hårde hvidevarer m.v., som har et lavt energiforbrug. Ikke kun varme og el, men også affald, vandforsyning og spildevandsrensning har betydning for den miljøbelastning, de enkelte bygninger medfører. Anvendelse af gode byggematerialer, der skaber sunde bygninger har generel betydning for sundhedstilstanden. Og træaffald m.v. til varmeforsyning kan nedsætte ressourceforbruget. Mange former for foranstaltninger kan indarbejdes i bygninger og deres omgivelser som et led i en bæredygtig udvikling. Teknisk Afdeling har udarbejdet vejledningen Boliger og byøkologi - idéer og vejledning. I vejledningen informeres om en række af de grundlæggende miljøvenlige muligheder, som bygherren opfordres til at medtage i byggeri af sin bolig. Der gives også konkrete anvisninger om boligens indretning, konstruktioner og materialer, om vand-, el- og varmeinstallationer og æstetisk kvalitet m.m. Vejledningen udleveres til alle interesserede ved henvendelse til Teknisk Afdeling. De fleste borgere er med til at belaste miljøet. Ved at følge idéerne i vejledningen bringes udviklingen imidlertid nogle vigtige skridt i retning mod et mere miljøvenligt og bæredygtigt samfund.

14 Bilag Lokalplan nr B Tilgængelighed Den fysiske tilgængelighed er en nødvendig forudsætning for deltagelse i sociale, kulturelle og erhvervsmæssige aktiviteter i samfundet. Det er vigtigt at sikre, at gældende regler bliver overholdt, så der fortsat sker en tilgang af nyt tilgængeligt byggeri og tilgængelige anlæg. Bygherre og rådgivere er forpligtet til at sikre, at alle byggelovgivningens krav om tilgængelighed for alle er opfyldt i det enkelte projekt. Forpligtelsen gælder også i ansøgninger om byggetilladelse og anmeldelser. Tilgængelighedskravene har samme juridiske gyldighed som f.eks. kravene til konstruktioner og brandsikkerhed. Det er derfor ulovligt at se bort fra dem i byggesagsbehandlingen. Lovgivningens krav er minimumskrav. Bygherre og rådgivere opfordres til at gå endnu videre, f.eks. ved at benytte: Dansk Standard 3028, tilgængelighed for alle, DS 105 udearealer for alle, Vejdirektoratets færdselsarealer for alle. Formålet med tilgængelighedskravene i lovgivningen er at sikre, at ingen medborgere udelukkes fra at kunne færdes ved egen hjælp. Det gælder ude på de ubebyggede arealer og adgangsarealerne herunder veje og stier. Det gælder inde i bygninger mellem etager, rum m.m., og det gælder muligheden for at komme hurtigt ud af bygninger igen, flugtveje. Kemiske bekæmpelsesmidler Lokalplanområdet er udpeget til område med drikkevandsinteresser. Et stigende antal fund af pesticider i grundvand og drikkevand er en trussel for vandforsyningerne og grundvandet. Af hensyn til grundvandsbeskyttelse vil Byrådet lade tinglyse deklaration med forbud mod sprøjtning med kemiske bekæmpelsesmidler inden for lokalplanområdet, for at opnå og bevare den bedst mulige grundvandskvalitet. Teknisk forsyning Elforsyning: Elforsyning kan ske fra Østjysk Energi Erhverv A/S. Der henvises i øvrigt til det liberaliserede el-marked. Vandforsyning: Hundslund Vandværk Varmeforsyning: Tilslutning til Hundslund-Oldrup-Kraftvarmeværk A.m.b.A. Kloakforsyning: Skal ske i henhold til gældende regler for afledning af spildevand inden for spildevandsplanens område efter aftale med Driftsafdelingen, Teknisk afdeling. Regnvand: Brandhaner: Antenner: Afledes separat gennem offentligt system. Odder Kommune, Beredskabsafdelingen (Brandvæsenet). Der er ikke p.t. mulighed for tilslutning til fællesantenneanlæg i området.

15 Bilag Lokalplan nr C Forundersøgelse (screening) af miljøpåvirkning Lokalplanen er screenet i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer. Konklusionen er, at boligområdet ikke er omfattet af Miljøvurderingslovens bilag 3 og 4 over aktiviteter, der medfører, at der skal udarbejdes en Miljøvurdering. Projektet er screenet for en række faktorer. Det skønnes for de undersøgte faktorer, at den fremtidige bebyggelse vil få en usandsynlig og uvæsentlig påvirkning af miljøet. Derfor er der ikke behov for udarbejdelse af en mere dybere gående miljøvurdering / miljørapport. Kort om projektet Der er udarbejdet en bebyggelsesplan for ca. 30 boliger på del af matr.nr. 1a og del af 1bp, Torup by, Hundslund. Arealet udgør ca. 2,6 ha, og det ligger i den vestlige udkant af Hundslund by. Området er i regionplanen udlagt til byudviklingsformål. Der er lavet kommuneplantillæg for området - (tillæg nr. 28). Området følger lokalplanområdet som vist på kort nr. 1 og nedenstående kort/figur.

16 D Bilag Lokalplan nr DEKLARATION OM FORBUD MOD BRUG AF KEMISKE BEKÆMPELSESMIDLER I forbindelse med udarbejdelse af lokalplan nr er det besluttet, at parceller udstykket fra del af matr. nr. 1a og del af matr. nr. 1bp, begge Torup by, Hundslund skal være sprøjtefrit område. Det gælder også alle parceller, der efter den udstykkes/ sammenlægges/ arealoverføres fra nævnte ejendomme. Et stigende antal fund af pesticider i grundvand og drikkevand er en trussel for vandforsyningerne og grundvandet. Af hensyn til grundvandsbeskyttelsen bestemmes det herved, at det er forbudt at bruge kemiske bekæmpelsesmidler på udearealer inden for det på vedlagte kortskitse viste område. Deklarationen tinglyses på Odder Kommunes ejendomme med prioritet efter de tinglyste byrder, deklarationer og pantehæftelser. Påtaleberettiget er Odder Kommune. Odder Kommune den 12. november 2007.

17 D Bilag Lokalplan nr. 8007

18

19 Lokalplanens bestemmelser

20 1 Lokalplanens bestemmelser Lokalplan nr Lokalplanens bestemmelser Lokalplan nr for et nyt område til boligformål ved Kirkevang i Hundslund I henhold til lov om planlægning, lovbekendtgørelse nr. 813 af med senere ændringer - fastsættes herved følgende bestemmelser for det i punkt 2 nævnte område. 1. Lokalplanens formål Lokalplanens formål er: at at at at at at etablere et boligområde med udgangspunkt i de landskabelige forhold, hvor flest mulig boliger får udsigt til marker, skovpartier eller Horsens Fjord sikre udlæg af veje, stier og fælles friarealer fastlægge vejadgangen til området foranledige oprettelse af grundejerforening til varetagelse af fælles opgaver i området overføre området fra landzone til byzone tilskynde til at der opføres ressourcebesparende bebyggelse med økologiske hensyn inden for energi og miljø og tilgængelighed (se redegørelsens afsnit om: Bæredygtig udvikling, Vor fælles fremtid - Agenda 21 og Tilgængelighed. 2. Områdets afgrænsning og zonestatus 2.1 Lokalplanen afgrænses som vist på vedhæftede kort nr. 1 og omfatter del af matr. nr. 1a og del af matr. nr. 1bp, Torup by, Hundslund samt alle parceller, der efter den 22. august 2007 udstykkes/sammenlægges/arealoverføres fra nævnte ejendom. 2.2 Lokalplanområdet opdeles i tre delområder, som vist på kort nr. 2 og Med Byrådets offentlige bekendtgørelse af den vedtagne lokalplan overføres de under pkt. 2.1 nævnte områder fra landzone til byzone. Hele lokalplanområdet vil herefter være i byzone.

21 Lokalplanens bestemmelser Lokalplan nr Matrikler der er nævnt i punkt 2.1 er undergivet landbrugspligt. Den del af ejendommenes areal, der er omfattet af lokalplanen, skal drives landbrugsmæssigt efter landbrugslovens regler, indtil lokalplanområdet tages i brug til det, planen bestemmer Områdets anvendelse Delområde I 3.1 Området må kun anvendes til boligformål i form af åben-lav bebyggelse til helårsbeboelse som fritliggende parcelhuse. 3.2 På hver matrikel må der kun indrettes/registreres 1 helårsbolig. Delområde II 3.3 Området må kun anvendes til boligformål i form af tæt-lav bebyggelse til helårsbeboelse efter en samlet udstyknings- og bebyggelsesplan, der er godkendt af Odder Kommune. Såfremt det viser sig, at der ikke er tilstrækkelig interesse for etablering af en tæt-lav bebyggelse, kan Byrådet beslutte, at hele delområde II kan indrettes til parcelhusbebyggelse som vist på kort 3. I så fald gælder samme bestemmelser som for delområde I. Fælles bestemmelser for delområde I og II 3.4 Odder Kommune kan tillade, at der på den enkelte ejendom drives liberalt erhverv så som revisor, arkitekt, frisør o.l. sammen med den enkelte bolig - under forudsætning af: at virksomheden drives af den, der beboer den pågældende ejendom at ejendommen ikke ved skiltning eller lignende ændrer karakter af beboelsesejendom og områdets karakter af boligområde ikke brydes at virksomheden ikke medfører ulemper for de omkringboende at virksomheden ikke medfører behov for parkering, der ikke er plads til på den pågældende ejendom. 3.5 Inden for lokalplanområdet kan der opføres de nødvendige tekniske anlæg som transformerstationer og lignende mindre bygninger til områdets drift og forsyning. Udseende og placering skal godkendes af Odder Kommune. Delområde III 3.6 I lokalplanområdets syd østlige del etableres et grønt fælles friareal. I lokalplanområdets nordlige del etableres et lille grønt areal. Arealet kan afskærmes mod Oddervej med en maks. 2 m høj græsklædt støjvold, der eventuelt tilplantes med buske. 1 Ophævelse af landbrugspligten sker i forbindelse med, at jordbrugskommissionen under Den regionale Statsforvaltning godkender udstykningen, hvor en sådan er nødvendig. Der kan i forbindelse med ophævelse af landbrugspligten stilles betingelser i medfør af Landbrugsloven.

22 Lokalplanens bestemmelser Lokalplan nr Det lille grønne areal kan eksempelvis benyttes til en græsarmeret fælles p-plads, hvor der også vil være mulighed for at opstille flaske- og papircontainer eller lign. 4. Udstykninger 4.1 Odder Kommune skal godkende udstykning. Udstykning skal i princippet ske som vist på kort nr. 2 og Grunde til åben-lav bebyggelse må ikke udstykkes med en mindre størrelse end 800 m² og maks m Ingen grund til tæt-lav bebyggelse må udstykkes med en mindre størrelse end 450 m 2 incl. areal til garage/carport. 5. Vej-, sti- og parkeringsforhold Veje og stier 5.1 Vejadgang til området skal ske fra Oddervej. 5.2 Der udlægges areal til følgende nye veje og stier med en beliggenhed som vist på kort 2 og 3. Vejens tværprofil er vist i bilag A under afsnit om veje og stier. Vejene A-B, C-D og E-F udlægges i en bredde af 9 m. Vejen A-B afsluttes ved den eksisterende syd for liggende boligvej (Torupvej) med vendeplads, hvor der vil være mulighed for gæsteparkering. Der etableres cykel- og gang forbindelse mellem den eksisterende og den nye boligudstykning. Vejene C-D og E-F er blinde boligveje, der afsluttes med en vendeplads med en udformning i princippet, som vist på kort 3. Vendepladser dimensioneres, så renovationsvogne og lignende køretøjer kan vende. 5.3 Vejene udføres som stilleveje, og de anlægges med asfalt og små flisebelagte pladser. Det hele anlægges i samme niveau. Boligvejene er en del af stinettet gennem Kirkevangen. 5.4 Vejene i boligområdet udlægges som private fællesveje. 5.5 Stien a-b udlægges i en bredde af 5 m, og stien c-d udlægges i en bredde af 3 m. 5.6 Der er angivet en mulig fremtidig vejforlængelse G-H, såfremt der ad åre viser sig behov for udvidelse af boligområdet mod vest. Indtil behovet opstår, anvendes området til grønt areal eller lignende. Parkering 5.7 På hver matrikel i delområde I skal der udlægges mindst 2 parkeringspladser.

23 4 Lokalplanens bestemmelser Lokalplan nr For tæt-lav bebyggelse i delområde II skal der udlægges mindst 1½ parkeringsplads pr. bolig. Den ene p-plads kan udlægges i forbindelse med bolig/carport. 5.9 Lastvogns- og busparkering samt parkering for lignende større erhvervskøretøjer må ikke finde sted inden for området med mindre disse køretøjer har et erhvervsmæssigt ærinde her (eksempelvis når skraldebil skal afhente affald, flyttebil skal flytte for beboere eller lign.) Henstilling af campingvogne, autocampere, lystbåde, uindregistrerede køretøjer og lign. skal foregå på egen matrikel og skal afskærmes mod vej og nabo af hegn eller stå i garage eller carport. Campingvogne og lignende må ikke optage parkeringspladser nævnt i pkt. 5.7 og Tekniske anlæg og forsyning 6.1 Alle tekniske forsyningsledninger skal udføres som jordkabler. 6.2 Regnvandsanlæg til toiletskyl, vanding, nedsivning m.v. kan etableres af økologiske og ressourcemæssige hensyn, hvis de geotekniske forhold tillader det. 6.3 Udvendige antenner til sending af radiokommunikation, der er godkendt af Telestyrelsen og af folk med teleinspektionens radioamatør sendetilladelse, må ikke opsættes uden Odder Kommunes tilladelse. 6.4 Ny bebyggelse skal tilsluttes Hundslund-Oldrup Kraftvarmeværk A.m.b.A Bebyggelsens omfang og placering Delområde I 7.1 Bebyggelsesprocenten for den enkelte ejendom er fastsat til 25% og beregnes efter de regler i byggelovgivningen for åben-lav boligbebyggelse, der gælder ved lokalplanens endelige vedtagelse. Der kan ved beregning af bebyggelsesprocenten ikke medregnes areal fra fælles grønne arealer. 7.2 Beboelsesbygninger skal placeres i en afstand af mindst 3 m fra vejskel og mindst 2,5 m fra andre skel. Delområde II 7.3 Såfremt der udelukkende bygges i 1 etage må bebyggelsesprocenten for storparcellen som helhed ikke overstige 25 %. Ved bebyggelse i 1 etage med udnyttet tagetage eller 1 etage med delvis beboelse i kælder må bebyggelsesprocenten for storparcellen som helhed ikke overstige 35 %. 2 Opmærksomheden henledes på, at der er indsat et nyt stk. 4 i planlovens 19. Herefter skal Byrådet dispensere fra lokalplanens krav om tilslutning til et kollektivt varmeforsyningsanlæg som betingelse for ibrugtagen af ny bebyggelse, når bebyggelsen opføres som lavenergihus.

24 5 Lokalplanens bestemmelser Lokalplan nr Hvis der træffes beslutning om, at delområde II skal ændres til et område med åben-lav bebyggelse, gælder bestemmelsen for delområde I. Fællesbestemmelser for delområderne I og II 7.5 Bebyggelsen må maksimalt opføres med én etage med udnyttet tagetage eller én etage med delvis udnyttet kælder. Intet punkt af en bygnings ydervæg eller tagflade må gives en højde, der overstiger 7,5 m over naturligt terræn eller et for grunden fastsat niveauplan. 7.6 Tage på beboelsesbygninger skal som hovedprincip udføres med symmetrisk sadeltag med en hældning på mellem eller med ensidig taghældning på mellem Herved opnås et vist samspil med det øvrige områdes bebyggelse, da de består af huse med taghældning, og dette motiv ønskes videreført. Mindre bygningsdele kan gives en taghældning på under Tage på garager, carporte og mindre bygninger skal udføres med en taghældning, så der opnås et harmonisk helhedsindtryk sammen med boligbebyggelsen. Byggelinier / byggeafstand 7.8 Al bebyggelse skal placeres bag eller med udgangspunkt i en 3 meter byggelinie målt fra vejskel. 7.9 Garager, carporte eller anden form for mindre bebyggelse må ikke opføres nærmere naboskel end 1 meter. 8. Bebyggelsens ydre fremtræden 8.1 Byggeansøgning skal ledsages af en beskrivelse af bygningers ydre fremtræden, herunder redegørelse for materiale og farvevalg. Bebyggelsens ydre fremtræden som helhed skal godkendes af Odder Kommune. 8.2 Udvendige bygningssider på beboelsesbygninger skal opføres i tegl, eventuelt som pudset eller vandskuret murværk. Mindre partier som karnapper og lignende kan udføres i andet materiale, når det indgår i en samlet arkitektonisk løsning. Udvendige bygningssider på garager, carporte og mindre bygninger skal udføres i materialer, der sammen med boligbebyggelsen giver et harmonisk helhedsindtryk. 8.3 Tage på beboelsesbygninger, carporte, udhuse og lignende skal dækkes med tagsten / tagplader af beton, skifer, eternitskifer, tagpap, listeinddelt tagpap eller tegl. Herudover kan tage på mindre bygningsdele som karnapper og lignende udføres med andre tagmaterialer. 8.4 Tages farver skal være røde eller sorte.

25 6 Lokalplanens bestemmelser Lokalplan nr Blanke og reflekterende materialer, herunder glaserede tagsten/tagplader må ikke anvendes på hverken ydervægge eller tagflader. 8.6 Synlige tagrender og nedløbsrør skal fremstå i kobber, stål eller zink. 8.7 Odder Kommune kan godkende, at bestemmelserne om bebyggelsens ydre fremtræden fraviges, hvor det er nødvendigt at forsyne bygninger med vedvarende energi. De anlægsdele, der anbringes udvendigt på bygninger, skal indgå som en del af tagfladen eller en del af bygningers ydervægge. 8.8 Udvendige bygningssider herunder døre, vinduesrammer, skodder og lignende bygningsdele må kun fremtræde i hvidt, sort eller jordfarver (okker, terra de sienna, umbra, engelskrød og dodenkop) eller disse sidst nævnte farvers blanding med hvidt, gråt eller sort. 8.9 Ingen form for skiltning, reklamering, herunder reklameflagning, må finde sted. Såfremt der indrettes liberalt erhverv i en del af boligen, må der kun skiltes på postkassen. 9. Ubebyggede arealer 9.1 De grønne fællesarealer, der er vist på kort nr. 2 og 3, må ikke udstykkes til bebyggelse. De udlægges til fælles fri- og opholdsarealer for lokalplanområdets beboere. 9.2 Hegn i og mod skel må kun etableres som levende hegn bestående af bøge-, tjørn eller ligusterhæk. Hegnet må maksimalt være 1,8 m højt. Hegn langs færdselsarealer og grønne fællesarealer skal plantes 0,3 m inde på egen grund. 9.3 Belysning af færdsels- og parkeringsarealer må kun udføres som parkarmaturer med en lyspunkthøjde på maks. 4,5 m. Lyskilden skal afskærmes, så lyset ikke kastes over lyskildens horisontale niveau. Til belysning anvendes de samme armaturer som i den eksisterende bebyggelse umiddelbart syd-øst for lokalplanområdet. 9.4 Terrænreguleringer på mere end +/- 0,5 m i forhold til det naturlige terræn må kun foretages med Odder Kommunes tilladelse. Terrænreguleringer må anlægges i max 1:2 og må ikke foretages nærmere end 0,5 m fra skel. I delområde III mod Oddervej kan der etableres en maks. 2 m høj græsklædt støjvold, der eventuelt tilplantes med buske. 9.5 Ved ansøgning om byggetilladelse/anmeldelse af byggeri skal ansøgningen også vedlægges situationsplaner. Situationsplanerne skal vise de eksisterende og de fremtidige terrænkoter på grunden samt de relevante koter på byggeriet. 9.6 Udendørs oplag af materialer må ikke finde sted, dog undtaget et eventuelt komposteringsanlæg og oplag af brænde. Oplaget skal være afskærmet.

26 7 Lokalplanens bestemmelser Lokalplan nr Støjforhold 10.1 Det skal sikres evt. ved støjafskærmning, at det konstante udendørs støjniveau, fra trafik på bebyggelsens primære opholdsarealer ikke overstiger 55 db(a) på døgnbasis, jf. den til enhver tid gældende vejledning fra Miljøstyrelsen. 11. Grundejerforening 11.1 Der skal oprettes en grundejerforening med medlemspligt for samtlige grundejere af parceller inden for lokalplanområdet. Såfremt delområde II ikke udstykkes i selvstændige matrikulære grunde, skal der herudover oprettes en beboerforening for den tæt-lave bebyggelse. Beboerforeningen repræsenterer delområdet i grundejerforeningen i henhold til grundejerforeningens vedtægter Grundejerforeningen skal oprettes senest, når 25 % af grundene i lokalplanområdet er solgt, eller når Byrådet kræver det Private fællesveje og stier udskilles matrikulært og forbliver tilskødet Odder Kommune. Grundejerforeningen skal forestå drift og vedligeholdelse af de grønne fællesarealer inden for lokalplanområdet - herunder vedligeholdelse og opretholdelse af beplantning Inden for området skal grundejerforeningen forestå drift og vedligeholdelse af veje, stier og fælles friarealer, herunder snerydning. Desuden skal foreningen forestå etablering af nærlegeplads og/eller opholdspladser. Grundejerforeningen/grundejerne skal bekoste den fremtidige vedligeholdelse af stamvejen og boligvejene efter vejlovgivningens bestemmelser Grundejerforeningen er berettiget til - ved opkrævning hos medlemmerne og/eller ved optagelse af lån - at fremskaffe de økonomiske midler, der er nødvendige for udførelsen og administrationen af foreningens opgaver, samt til at opkræve fornøden sikkerhed herfor Grundejerforeningen skal efter krav fra Byrådet optage medlemmer fra de tilgrænsende områder Grundejerforeningens vedtægter må ikke være i strid med lokalplanens bestemmelser. 12. Forudsætning for ibrugtagning af ny bebyggelse 12.1 Ny bebyggelse skal tilsluttes Hundslund-Oldrup Kraftvarmeværk A.m.b.A, ligesom de skal tilsluttes Odder Kommunes offentlige vandforsyning. Bebyggelsen må ikke tages i brug, før tilslutningen har fundet sted Ibrugtagning af byggeri forudsætter færdigmelding til samt godkendelse af Odder Kommune. 3 Opmærksomheden henledes dog på, at der er indsat et nyt stk. 4 i planlovens 19. Herefter skal Byrådet dispensere fra lokalplanens krav om tilslutning til et kollektivt varmeforsyningsanlæg som betingelse for ibrugtagen af ny bebyggelse, når bebyggelsen opføres som lavenergihus.

27 8 Lokalplanens bestemmelser Lokalplan nr Tilladelse fra andre myndigheder 13.1 Uanset foranstående bestemmelser må der ikke foretages ændringer af eksisterende lovlige forhold, før der er opnået tilladelse hertil fra: Jordbrugskommissionen skal søges om ophævelse af landbrugspligten for del af matr. nr. 1a og del af matr. nr. 1bp, begge Torup by, Hundslund - i henhold til 6 landbrugsloven. 14. Beskrivelse af lokalplanens retsvirkninger Lov om Planlægning Efter Byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendomme, der er omfattet af lokalplanen, ifølge lov om planlægning 18 kun udstykkes bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planen Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører ikke i sig selv krav om etablering af anlæg med videre, der er indeholdt i planen Byrådet kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser under forudsætning af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges skabt ved lokalplanen. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan Private byggeservitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanen, fortrænges af planen. Andre private servitutter kan eksproprieres, når det vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelsen af planen. Lov om planlægning Byrådet kan modsætte sig udstykning og bebyggelse, der er i strid med kommuneplanens rækkefølgebestemmelser. Forbud kan dog ikke nedlægges, når det pågældende område er omfattet af en detaljeret byplanvedtægt eller lokalplan, der er tilvejebragt før kommuneplanen Inden for byzoner og sommerhusområder kan Byrådet modsætte sig opførelse af bebyggelse eller ændret anvendelse af bebyggelse eller ubebyggede arealer, når bebyggelsen eller anvendelsen er i strid med bestemmelser i kommuneplanens rammedel. Forbud kan dog ikke nedlægges, når det pågældende område i kommuneplanen er udlagt til offentligt formål, eller når området er omfattet af en lokalplan eller en byplanvedtægt.

28 9 Lokalplanens bestemmelser Lokalplan nr Vedtagelsespåtegning Således vedtaget som forslag af Odder Byråd den 13.august Lokalplanen har som forslag været til offentlig høring i perioden fra den 22. august den 17. oktober Vedtaget endeligt af Byrådet, den 12. november Retsvirkningerne af den endeligt vedtagne lokalplan indtræder ved lokalplanens offentlige bekendtgørelse den 21. november Lokalplanen tinglyst, den xx. xxxx 2007.

29 10 Lokalplanens bestemmelser Lokalplan nr. 8007

30

31 11 Lokalplanens bestemmelser Lokalplan nr. 8007

32

33 12 Lokalplanens bestemmelser Lokalplan nr. 8007

34

35

KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY.

KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY. ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY. Odder Kommune Lokalplan nr. 1067 Lokalplan for et område til boligbebyggelse ved Vennelundsvej

Læs mere

KOMMUNE NR. 3016 ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL BELIGGENDE VED BLOMMEVÆNGET I SAKSILD BY

KOMMUNE NR. 3016 ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL BELIGGENDE VED BLOMMEVÆNGET I SAKSILD BY ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL KOMMUNE NR. 3016 BELIGGENDE VED BLOMMEVÆNGET I SAKSILD BY ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR 3016 Lokalplan for et areal til boligformål. beliggende ved Blommevænget

Læs mere

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1980 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 3013 FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL VED RUDEVEJ SYD FOR SAKSILD- NØLEV SKOLE OG BØRNEHUS.

ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 3013 FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL VED RUDEVEJ SYD FOR SAKSILD- NØLEV SKOLE OG BØRNEHUS. ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 3013 FOR ET OMRADE TL BOLGFORMAL VED RUDEVEJ SYD FOR SAKSLD- NØLEV SKOLE OG BØRNEHUS. ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 3013 Lokalplan for et område til boligformål ved Rudevej syd

Læs mere

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Januar 2013 1 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 170. For et område ved Gadeledsvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 170. For et område ved Gadeledsvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 170 For et område ved Gadeledsvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde

Læs mere

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE LOKALPLAN NR. 91 For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse Redegørelse Lokalplanens indhold... 3 Lokalplanens forhold til den øvrige planlægning for området... 5 Bestemmelser 1 Lokalplanens

Læs mere

FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86

FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86 FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86 Boligområde ved Rugagerparken Januar 2001 Lokaiplan nr. 3.86 Indhoidsfortegnelse: Redet~orelse side Lokalpianens baggrund og formål 3 Beskrivelse af lokalpianområdet 3 Lokalpianens

Læs mere

ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1085

ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1085 Doknr.492026 sagnr. 448070 ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1085 FOR ET OMRÅDE TIL ØKOLOGISK BESØGSHAVE, VANDREHJEM M.M. VED RØRTHVEJ I ODDER BY 13.09.2004. Dette hæfte er et forslag til lokalplan for et område

Læs mere

KOMMUNE NR. 3014 ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL OFFENTLIGE FORMAL VED KYSTVEJEN I RUDE

KOMMUNE NR. 3014 ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL OFFENTLIGE FORMAL VED KYSTVEJEN I RUDE ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 3014 FOR ET OMRADE TIL OFFENTLIGE FORMAL VED KYSTVEJEN I RUDE Odder Kommune Lokalplan nr. 3014 Lokalplan for et område til offentlige formål ved Kystvejen i Rude. Udarbejdet

Læs mere

^.^' NYSTED KOMMUNE LOKALPLAN 01 LOKAL PLAN. ]5p7 ^ Mejeri ~'^~~s. For et boligområde ved Øster Ulslev " ^ ' -18 ; ^-*j&'alderdomshjem^ Jordfmoderhus

^.^' NYSTED KOMMUNE LOKALPLAN 01 LOKAL PLAN. ]5p7 ^ Mejeri ~'^~~s. For et boligområde ved Øster Ulslev  ^ ' -18 ; ^-*j&'alderdomshjem^ Jordfmoderhus NYSTED KOMMUNE LOKALPLAN 01 For et boligområde ved Øster Ulslev ^-*j&'alderdomshjem^ " ^ ' -18 ; Jordfmoderhus,' fi'j i ]5p7 ^ Mejeri ~'^~~s ^.^' LOKAL PLAN NYSTED KOMMUNE LOKALPLAN 01 For et område ved

Læs mere

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 225 For et område ved Rylevænget i Alsønderup Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen LOKALPLAN 285 BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen ALLERØD KOMMUNE FORVALTNINGEN 2004 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...2 Hvad er en lokalplan?...2 Hvorfor udarbejdes

Læs mere

Lokalplan 027-707. Forslag. Boligområde på Skalbakken i Ørsted. Med kommuneplantillæg nr. 45 til kommuneplan 2005-2017 for Rougsø Kommune

Lokalplan 027-707. Forslag. Boligområde på Skalbakken i Ørsted. Med kommuneplantillæg nr. 45 til kommuneplan 2005-2017 for Rougsø Kommune TEKNIK OG MILJØ Forslag Lokalplan 027-707 Boligområde på Skalbakken i Ørsted Med kommuneplantillæg nr. 45 til kommuneplan 2005-2017 for Rougsø Kommune Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59

Læs mere

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004 Indhold Lokalplan nr. 1. 4-3 for et boligområde ved Bredekildevej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

SKJERN KOMMUNE LOKALPLAN NR. 86

SKJERN KOMMUNE LOKALPLAN NR. 86 Lokalplan nr. 86 for et område til boligformål ved Øster Smedegårdsvej i Skjern. Udarbejdet i oktober 1998 af Skjern Kommune, Teknisk Forvaltning, Finderupsvej 9, 6900 Skjern, 96 80 35 00. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

LOKALPLAN NR. 188. For et område ved P.Mogensenvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 188. For et område ved P.Mogensenvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 188 For et område ved P.Mogensenvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15 LOKALPLAN NR. 356 for et boligområde Uffesvej 3-15 HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 356 FOR ET BOLIGOMRÅDE UFFESVEJ 3-15 INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold Hvad er

Læs mere

Boligområde på Søndermarksvej. Billund kommune Teknisk Service April 2006 LOKALPLAN NR. 124

Boligområde på Søndermarksvej. Billund kommune Teknisk Service April 2006 LOKALPLAN NR. 124 Boligområde på Søndermarksvej Billund kommune Teknisk Service April 2006 LOKALPLAN NR. 124 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan?...4 REDEGØRELSE Baggrund...5 Beskrivelse af området...5 Beskrivelse

Læs mere

NELLEMANN'sEFTF. LOKALPLAN NR. 4 FOR THYBORØN - HARBOØRE KOMMUNE. BOLIGOMRÅDE SYD FOR GAJSGÅRDSVEJ l HARBOØRE

NELLEMANN'sEFTF. LOKALPLAN NR. 4 FOR THYBORØN - HARBOØRE KOMMUNE. BOLIGOMRÅDE SYD FOR GAJSGÅRDSVEJ l HARBOØRE NELLEMANN'sEFTF. PRAKTISERENDE LANDINSPEKTØRER VESTERAA l. 06-134653. 9100 AALBORG LOKALPLAN NR. 4 FOR THYBORØN - HARBOØRE KOMMUNE BOLIGOMRÅDE SYD FOR GAJSGÅRDSVEJ l HARBOØRE BEKENDTGØRELSE Thyborøn-Harboøre

Læs mere

LOKALPLAN NR. 1081 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL VED SNÆRILDVEJ I ODDER BY.

LOKALPLAN NR. 1081 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL VED SNÆRILDVEJ I ODDER BY. Mål ca. 1 : 8.000 ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1081 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL VED SNÆRILDVEJ I ODDER BY. Odder Kommune Lokalplan nr. 1081 Lokalplan for et område til boligformål ved Snærildvej og Røddalsminde

Læs mere

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 112 For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen................... 1 Lokalplanens indhold.......................

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet Indholdsfortegnelse INDLEDNING Offentlig fremlæggelse og vedtagelse REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanområdet HIDTIDIG PLANLÆGNING Regionplanlægningen Kommuneplanlægningen Byplanvedtægter og lokalplaner

Læs mere

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 For et center- og boligområde beliggende ved Ryslinge gl. kro på Rødamsvej i Ryslinge Teknisk afdeling Maj 2004 Side 1 Indholdsfortegnelse Side: Hvornår skal

Læs mere

LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram

LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram Skanderborg Kommune 2007 Hvad er en lokalplan? I følge Lov om Planlægning skal der udarbejdes og offentliggøres en lokalplan,

Læs mere

Udarbejdet af Teknik og Udvikling Dato: August 2000 Kontaktperson: Hanne Majgaard Nielsen Tlf. 87 58 59 19 Fax. nr. 87 58 59 88

Udarbejdet af Teknik og Udvikling Dato: August 2000 Kontaktperson: Hanne Majgaard Nielsen Tlf. 87 58 59 19 Fax. nr. 87 58 59 88 Udarbejdet af Teknik og Udvikling Dato: August 2000 Kontaktperson: Hanne Majgaard Nielsen Tlf. 87 58 59 19 Fax. nr. 87 58 59 88 GRENAA KOMMUNE LOKALPLANNR. 147 Læsevejledning Lokalplanen er opdelt i en

Læs mere

LOKALPLAN NR. 1.6-2 for et boligområde på Klostergårdens jorder

LOKALPLAN NR. 1.6-2 for et boligområde på Klostergårdens jorder Kalundborg Kommune LOKALPLAN NR. 1.6-2 for et boligområde på Klostergårdens jorder Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2000-2012 Indhold Lokalplan nr. 1.6-2 for et boligområde på Klostergårdens jorder Indledning

Læs mere

HØJER KOMMUNE. Lejeboliger i Sdr. Sejerslev ved Præstevænget

HØJER KOMMUNE. Lejeboliger i Sdr. Sejerslev ved Præstevænget HØJER KOMMUNE Lokalplan 02.12.01 Lejeboliger i Sdr. Sejerslev ved Præstevænget Vedtaget: 08.10.1985 Højer Kommune Kirkegårdsgade 1-3 6280 Højer Telefon 73 78 27 27 Fax 73 78 27 28 www.hoejer.dk E-mail:

Læs mere

J. I / KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 5007 FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMÅL I HOU BY

J. I / KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 5007 FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMÅL I HOU BY J. I / ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5007 FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMÅL I HOU BY ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5007 Lokalplan for et område til boligformål ved Vestergade i Hou by. Lokalplanen er udarbejdet

Læs mere

nr. 8.40 for et boligområde syd for Vidågade i Tønder. Boligområde Bli i kommuneplanen 1984-91 for Tønder

nr. 8.40 for et boligområde syd for Vidågade i Tønder. Boligområde Bli i kommuneplanen 1984-91 for Tønder LOKALPLAN nr. 8.40 for et boligområde syd for Vidågade i Tønder. Boligområde Bli i kommuneplanen 1984-91 for Tønder Tønder kommune TØNDER KOMMUNE Lokalpian nr. 8.40 Et boligområde syd for Vidågade i Tønder.

Læs mere

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune)

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) TEKNIK OG MILJØ Forslag Lokalplan 029-707 Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 87 59

Læs mere

Lokalplan nr. 4.23. for Helårsboliger på matr. nre. 8 d og 8 x, Boderne, Hellebæk, Ndr. Strandvej 180, Ålsgårde INDHOLDSFORTEGNELSE

Lokalplan nr. 4.23. for Helårsboliger på matr. nre. 8 d og 8 x, Boderne, Hellebæk, Ndr. Strandvej 180, Ålsgårde INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 4.23 for Helårsboliger på matr. nre. 8 d og 8 x, Boderne, Hellebæk, Ndr. Strandvej 180, Ålsgårde INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE....3 Eksisterende forhold....3 Lokalplanens formål....3 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, GJØL

LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, GJØL LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, AABYBRO KOMMUNE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANREDEGØRELSE... 3 INDLEDNING / BESKRIVELSE... 3 BAGGRUND OG FORMÅL... 4 TILLADELSER I ØVRIGT... 5 SAMMENHÆNG

Læs mere

Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby

Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby Greve Kommune Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby Lokalplan nr. 12.43 er vedtaget af Teknik- og Miljøudvalget den 5. januar 2015. Indholdsfortegnelse Redegørelse Side 1 Forhold til anden planlægning

Læs mere

Lokalplan for et område til boligformål og vandrerhjem i Ræhr. Lokalplan nr. 270 B/F-01 April 2008

Lokalplan for et område til boligformål og vandrerhjem i Ræhr. Lokalplan nr. 270 B/F-01 April 2008 Lokalplan for et område til boligformål og vandrerhjem i Ræhr April 2008 Retningslinier for lokalplanen Lokalplanen er den detaljerede plan, der fastlægger, hvordan et område skal benyttes. Lokalplaner

Læs mere

LOKALPLAN NR. 229. For en daginstitution ved Ålholmparken. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 229. For en daginstitution ved Ålholmparken. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 229 For en daginstitution ved Ålholmparken Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

Sags.nr. 727-2009-15570 LOKALPLAN NR. 3023

Sags.nr. 727-2009-15570 LOKALPLAN NR. 3023 Sags.nr. 727-2009-15570 ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 3023 For et område til boligformål ved Rudevej i Saksild Februar 2010 Dette hæfte er et forslag til lokalplan for et område til boligformål ved Rudevej

Læs mere

LOKALPLAN NR. 265. for et erhvervsområde ved Milnersvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 265. for et erhvervsområde ved Milnersvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 265 for et erhvervsområde ved Milnersvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

Lokalplan 1.15. Et boligområde på Højvangen. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500

Lokalplan 1.15. Et boligområde på Højvangen. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500 Lokalplan 1.15 Et boligområde på Højvangen Bjergsted Kommune Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500 LOKALPLAN 1.15 - ET BOLIGOMRÅDE PÅ HØJVANGEN HAVEFACADE INDGANGSFACADE BJERGSTED KOMMUNE

Læs mere

Forslag til lokalplan 02.20. For 7 ejendomme på Tinsoldaten i Vinderød

Forslag til lokalplan 02.20. For 7 ejendomme på Tinsoldaten i Vinderød Forslag til lokalplan 02.20 For 7 ejendomme på Tinsoldaten i Vinderød Juni 2013 N a t u r o g U d v ik lin g Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Hvorfor laver vi

Læs mere

Lokalplan 10-84 Boligområde i Jyderup Nord

Lokalplan 10-84 Boligområde i Jyderup Nord Lokalplan 10-84 Boligområde i Jyderup Nord TORNVED KOMMUNE Maj 2006 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er et dokument, der for et geografisk afgrænset område fastlægger, hvordan der må bygges eller anlægges.

Læs mere

o o o og, Q ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal " ~ "' Ugertøse Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse

o o o og, Q ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal  ~ ' Ugertøse Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse HVIDEBÆK KOMMUNE o o o og, Q ~,,, /, V' km ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal " ~ "' \" Ugertøse " Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse Indholdsfortegnelse Redegørelse Planens forhold til anden planlægning:

Læs mere

LOKALPLAN 05-005 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING OKT 1979

LOKALPLAN 05-005 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING OKT 1979 LOKALPLAN 05-005 RIEKKEHUSE - FILLIPPAVEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING OKT 1979 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E REDEGøRELSE Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens forhold til øvrig

Læs mere

OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03. Boligejendom Stadionvej 27

OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03. Boligejendom Stadionvej 27 OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03 Boligejendom Stadionvej 27 LOKALPLAN O-B2/03 Boligejendom Stadionvej 27 i OTTERUP BY PRIS 50 KR. INDHOLDSFORTEGNELSE BILAG TIL LOKALPLAN SIDE 2 BILAG A Kort beskrivelse

Læs mere

TØLLØSE KOMMUNE LOKALPLAN 1.34. Område øst for Søndermarken. August 2002. κ κ. κ κ. κ κ. κ κ

TØLLØSE KOMMUNE LOKALPLAN 1.34. Område øst for Søndermarken. August 2002. κ κ. κ κ. κ κ. κ κ TØLLØSE KOMMUNE LOKALPLAN 1.34 Område øst for Søndermarken August 2002 Lokal D lån. 1.34 For et boligområde øst for S ø rider marken.i Tølløse LOKALPLAN 1.34 FOR ET BOLIGOMRÅDE OST FOR SONDERMARKEN l TOLLOSE

Læs mere

Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals

Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals Tillæg nr. 12 til Tranekær Kommuneplan 2000 Hvad er en lokalplan En lokalplan er en detaljeret plan for et område i en kommune. Den fastlægger en

Læs mere

LOKALPLAN NR. 165. Skovskolen i Nødebo. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 165. Skovskolen i Nødebo. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 165 Skovskolen i Nødebo Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 134 FOR ET OMRÅDE VED PRÆSTEVÆNGET

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 134 FOR ET OMRÅDE VED PRÆSTEVÆNGET HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 134 FOR ET OMRÅDE VED PRÆSTEVÆNGET GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser udarbejdet lokalplan nr. 134 for

Læs mere

HVALSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 77

HVALSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 77 HVALSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 77 MAJ 2001 BOLIGOMRÅDE PÅ TOLSKOVVEJ, KR. HVALSØ INDHOLDSFORTEGNELSE: Redegørelse for lokalplanen side Baggrund for lokalplanforslaget 2 Hvad er en lokalplan? 2 Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan nr. 019 Del af Skuldbøl sommerhusområde

Lokalplan nr. 019 Del af Skuldbøl sommerhusområde Lokalplan nr. 019 Del af Skuldbøl sommerhusområde Teknik & Miljø Toften 6 6880 Tarm 96 48 48 48 e-mail: teknisk@egvadkom.dk LOKALPLAN NR. 19 - FOR EN DEL AF SKULDBØL Redegørelse for hvorledes lokalplanen

Læs mere

Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing.

Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing. Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing. Ærøskøbing kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse side 3 Kommuneplantillæg side 5 Lokalplan side 8 Kortbilag side 12 2 Redegørelse for

Læs mere

Lokalplan 230- Forslag

Lokalplan 230- Forslag Lokalplan 230- Forslag Boliger ved Søbjergvej Haraldsted Sø oktober 2009 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om - anvendelse,

Læs mere

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplanområdets beliggenhed i Hals HALS KOMMUNE JUNI 2000 INDHOLD HVAD ER EN LOKALPLAN?...II LÆSEVEJLEDNING...II REDEGØRELSE... 3 LOKALPLANENS BAGGRUND...

Læs mere

L0KKEN - VRÅ KOMMUNE FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 3.1.1.1. FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIGBEBYGGELSE I HUNDELEV

L0KKEN - VRÅ KOMMUNE FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 3.1.1.1. FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIGBEBYGGELSE I HUNDELEV L0KKEN - VRÅ KOMMUNE FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 3.1.1.1. FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIGBEBYGGELSE I HUNDELEV 1 LOKKEN-VRÅ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 3.1.1.1. Forslag til lokalplan for et område til tæt-lav

Læs mere

VEJLE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING LOKALPLAN NR. 59 FOR ET OMRÅDE VED BRYGGERVANGEN

VEJLE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING LOKALPLAN NR. 59 FOR ET OMRÅDE VED BRYGGERVANGEN VEJLE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING LOKALPLAN NR. 59 FOR ET OMRÅDE VED BRYGGERVANGEN JUNI 1983 INDLEDNING Dette hæfte indeholder lokalpian for et område ved Bryggervangen, Bredballe. Hensigten med at udarbejde

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 135 BOLIGOMRÅDET ELLEGÅRDEN I ULLERØD

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 135 BOLIGOMRÅDET ELLEGÅRDEN I ULLERØD HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 135 BOLIGOMRÅDET ELLEGÅRDEN I ULLERØD GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan nr.

Læs mere

LOKALPLAN 15-002 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING

LOKALPLAN 15-002 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING LOKALPLAN 15-002 PARCELHUSOMRÅDE, UGGERHALNE AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING DEC 1980 Lokalplanens baggrund og område Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af aktuelle planer om at udstykke

Læs mere

Lokalplan nr. 93 for en ny boligbebyggelse i Søndervig

Lokalplan nr. 93 for en ny boligbebyggelse i Søndervig Lokalplan nr. 93 for en ny boligbebyggelse i Søndervig INDHOLD LOKALPLANENS REDEGØRELSE... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Planens formål og indhold... 2

Læs mere

LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej

LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. GREVE KOMMUNE

Læs mere

Lokalplan nr. 133. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002. Nyborg Friskole

Lokalplan nr. 133. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002. Nyborg Friskole Lokalplan nr. 133 Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002 Nyborg Friskole 1 Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund... 4 Lokalplanens indhold... 5 Forhold til anden planlægning...

Læs mere

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Fremlagt fra den 02.01.2003 til den 27.02.2003. Endelig godkendt den 26.03.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN?

Læs mere

Lokalplan nr. 26. Boligområde ved Arresøgaard

Lokalplan nr. 26. Boligområde ved Arresøgaard Lokalplan nr. 26 Boligområde ved Arresøgaard 27.09.1995 STEMPELMÆRKE YKUN GtøUMGT MÉttAFSTEMRUNG Af DOMM RKOWTOHETS KASSEKONTROLAPPARAT ' LOKALPLAN NR. 26 for en del af matr.nr. 48a og del ad matr.nr.

Læs mere

EBELTOFT KOMMUNE Lokalplan nr. 248

EBELTOFT KOMMUNE Lokalplan nr. 248 03.09.2003 EBELTOFT KOMMUNE Lokalplan nr. 248 Bøgebjerg - et område til boligbebyggelse i Ebeltoft 1 Hvad er en lokalplan? En lokalplan har hjemmel i Lov om Planlægning. Loven skal sikre, at en sammenfattende

Læs mere

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev.

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev. Til modtagere af lokalplanforslag O-201.1. Rådhuset Postboks 200 4760 Vordingborg T. 55 36 36 36 F. 55 36 27 00 www.vordingborg.dk Journalnr. 2008-30204 Torben Andersen +45 55 36 24 21 TA@vordingborg.dk

Læs mere

Boliger, Sydlige del af Gedved By

Boliger, Sydlige del af Gedved By Boliger, Sydlige del af Gedved By Lokalplan 16-007, Gedved By TEKNIK OG MILJØ Udsnit af Kort- og Matrikelstyrelsens kort er gengivet med Kort- og Matrikelstyrelsens tilladelse. 199/KD.086.615 Kort- og

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE. Ungdomsboliger ved Kildemarksvej LOKALPLAN NR. B-22.1. 20,00 kr.

VORDINGBORG KOMMUNE. Ungdomsboliger ved Kildemarksvej LOKALPLAN NR. B-22.1. 20,00 kr. VORDINGBORG KOMMUNE N LOKALPLAN NR. B-22.1 Ungdomsboliger ved Kildemarksvej November 2004 20,00 kr. Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som omfatter hele kommunen. Den fastlægger

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 088 REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 088 REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 088 REDEGØRELSE Lokalplanområdet l Lokalplanens baggrund og formål l Lokalplanens indhold l Lokalplanens forhold til anden planlægning 2 Lokalplanens retsvirkninger 5

Læs mere

Lokalplan nr. 1.4.2-1

Lokalplan nr. 1.4.2-1 Lokalplan nr. 1.4.2-1 Boligområde, Grundtvigsvej, Ikast Ikast Kommune LOKALPLAN NR. 1.4.2/1.1.1-01 IKAST BY BOLIGOMRÅDE VED GRUNDTVIGSVEJ SAMT ET OMRÅDE TIL CENTER- OG BOLIG- FORMÅL IKAST KOMMUNE OKTOBER

Læs mere

Lokalplan 320. for et område i Skovshoved By

Lokalplan 320. for et område i Skovshoved By Lokalplan 320 for et område i Skovshoved By ! INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 320 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN

Læs mere

Sags. nr. 727-2010-16232. Lokalplan nr. 6007 Boligområde ved Otto Møllersgade i Gylling

Sags. nr. 727-2010-16232. Lokalplan nr. 6007 Boligområde ved Otto Møllersgade i Gylling Sags. nr. 727-2010-16232 Lokalplan nr. 6007 Boligområde ved Otto Møllersgade i Gylling ODDER KOMMUNE Plan April 2011 Lokalplan nr. 6007 for boligområde ved Otto Møllersgade i Gylling er udarbejdet af:

Læs mere

Lokalplan nr. 5.49.B. Boligområde ved Rolighedsvej i St. Lyngby. Kommuneplantillæg nr. 4

Lokalplan nr. 5.49.B. Boligområde ved Rolighedsvej i St. Lyngby. Kommuneplantillæg nr. 4 Lokalplan nr. 5.49.B Boligområde ved Rolighedsvej i St. Lyngby Kommuneplantillæg nr. 4 27.08.2003 Lokalplan nr. 05.49.B - Rolighedsvej, St. Lyngby SKÆVINGE KOMMUNE 29.04.2003 rtammclsegård, Store Lyngby

Læs mere

LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ

LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ 1 LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Tidligere Klædefabrik Lokalplanområdet omfatter ejendommen Hermann Stillingsvej 1, der har tilhørt Forsvarets Bygningstjeneste.

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden.

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden. DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51 for et område ved Wiedergarden. INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning side 3 Lokalplanens redegørelse side 4 Lokalplanområdet Lokalplanens indhold Forholdet til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN 4-01 Samsøvej, boliger

LOKALPLAN 4-01 Samsøvej, boliger LOKALPLAN 4-01 Samsøvej, boliger KØGE KOMMUNE 1978 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 4-01 SAMSØVEJ REDEGØRELSE. LOKALPLANENS FORHOLD TIL ØVRIG PLANLÆG- NING FOR OMRÅDET Områdets beliggenhed Dispositionsplan Nærværende

Læs mere

LOKALPLAN nr. ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR

LOKALPLAN nr. ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR LOKALPLAN nr. FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR SYGEHUSVEJEN, ÆRØSKØBING ÆRØSKØBING KOMMUNE Indledning: Ærøskøbing kommune Lokalplan nr. 9-13 A for et boligområde syd for Sygehusvejen, Ærøskøbing (matr. nr. 69

Læs mere

Svinninge Kommune. LOKALPLAN NR. A301.1 For et område til boligbebyggelse i Kundby syd for kirken

Svinninge Kommune. LOKALPLAN NR. A301.1 For et område til boligbebyggelse i Kundby syd for kirken Svinninge Kommune LOKALPLAN NR. A301.1 For et område til boligbebyggelse i Kundby syd for kirken Skema til registrering af lokalplaner Ansvarlig myndighed Svinninge Kommune Amtsnummer 030 Kommunenummer

Læs mere

INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov.

INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov. INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov. Det naturskønne område som bl. a. indeholder flere mindre søer,

Læs mere

ASSENS KOMMUNE LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ. Lokalplan nr. O.75. For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg.

ASSENS KOMMUNE LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ. Lokalplan nr. O.75. For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg. ASSENS KOMMUNE FREDENSVEJ GRØNNEVEJ VANDVÆRKSVEJ LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ Lokalplan nr. O.75 For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg. 1 Lokalplan nr. 0.75 For et boligområde ved teglværksvej,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 022 FOR ET OMRADE TIL SKOLEFORMÅL VED GRØNNEDALSVEJ

LOKALPLAN NR. 022 FOR ET OMRADE TIL SKOLEFORMÅL VED GRØNNEDALSVEJ LOKALPLAN NR. 022 FOR ET OMRADE TIL SKOLEFORMÅL VED GRØNNEDALSVEJ M.V. SKANDERBORG KOMMUNE 1982 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold l Lokalplanens forhold til den øvrige

Læs mere

VIBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 225 FOR ET CENTEROMRÅDE VEST FOR VIBORG STORCENTER V/HOLSTEBROVEJ

VIBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 225 FOR ET CENTEROMRÅDE VEST FOR VIBORG STORCENTER V/HOLSTEBROVEJ VIBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 225 FOR ET CENTEROMRÅDE VEST FOR VIBORG STORCENTER V/HOLSTEBROVEJ Vedtaget af Byrådet den 7. 12. 2005 Delvis ophævet ved lokalplan nr. Bemærkninger: Blanke sider er ikke indscannet

Læs mere

LOKALPLAN 152 FOR EN SOMMERHUSUDSTYK- NING VED SORTEBÆRVEJ PLAN- OG VEJAFDELINGEN OKTOBER 2001 1.400 P 00 K

LOKALPLAN 152 FOR EN SOMMERHUSUDSTYK- NING VED SORTEBÆRVEJ PLAN- OG VEJAFDELINGEN OKTOBER 2001 1.400 P 00 K Anmelder: Grenaa Kommune Teknik og Udvikling Torvet 3, 8500 Grenaa Telefon: 87 58 59 60 LOKALPLAN 152 FOR EN SOMMERHUSUDSTYK- NING VED SORTEBÆRVEJ PLAN- OG VEJAFDELINGEN OKTOBER 2001 ORIGINAL 018581 01

Læs mere

SKJERN KOMMUNE LOKALPLAN NR. 59. Lokalplan for et område til boligformål ved Vardevej, og Dalbrinken i Skjern by.

SKJERN KOMMUNE LOKALPLAN NR. 59. Lokalplan for et område til boligformål ved Vardevej, og Dalbrinken i Skjern by. SKJERN KOMMUNE LOKALPLAN NR. 59 Lokalplan for et område til boligformål ved Vardevej, Ringvejen og Dalbrinken i Skjern by. Udarbejdet i maj 1988 af Skjern kommune, teknisk forvaltning. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

DEKLARATION PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR 17 GRUNDEJERFORENINGEN ØSTERBY 8310 TRANBJERG J

DEKLARATION PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR 17 GRUNDEJERFORENINGEN ØSTERBY 8310 TRANBJERG J DEKLARATION OG PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR 17 for GRUNDEJERFORENINGEN ØSTERBY 8310 TRANBJERG J Hjemmeside: www.grf- Adresse: Horsevænget 97 oesterby.dk 8310 Tranbjerg J Deklaration Undertegnede, Århus kommune,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 210. Boligområde ved Skovgyden i Aunslev

LOKALPLAN NR. 210. Boligområde ved Skovgyden i Aunslev LOKALPLAN NR. 210 Boligområde ved Skovgyden i Aunslev Hvad er en lokalplan En lokalplan fastlægger, hvordan udviklingen skal være i et bestemt område. Lokalplanen kan bl.a bestemme: - hvad området og bygningerne

Læs mere

ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 1064 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG- OG ERHVERVSFORMÅL VED HJØRNET AF BANEGÅRDSGADE OG LUNDEVEJ I ODDER BY.

ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 1064 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG- OG ERHVERVSFORMÅL VED HJØRNET AF BANEGÅRDSGADE OG LUNDEVEJ I ODDER BY. ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 1064 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG- OG ERHVERVSFORMÅL VED HJØRNET AF BANEGÅRDSGADE OG LUNDEVEJ I ODDER BY. ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR 1064 Lokalplan for et område til blandet bolig-

Læs mere

LOKALPLAN NR. 96 BOLIGOMRÅDE Nord for Friskolen RØDVIG FORSLAG Fremlagt i perioden 2. oktober 26. november 2006

LOKALPLAN NR. 96 BOLIGOMRÅDE Nord for Friskolen RØDVIG FORSLAG Fremlagt i perioden 2. oktober 26. november 2006 LOKALPLAN NR. 96 BOLIGOMRÅDE Nord for Friskolen RØDVIG FORSLAG Fremlagt i perioden 2. oktober 26. november 2006 STEVNS KOMMUNE STEVNS KOMMUNE FORSLAG LOKALPLAN NR. 96 Boligområde Nord for Friskolen, Rødvig

Læs mere

LOKALPLAN 05-006 BLEGDALSPARKEN, GL. HASSERIS PARCELHUSE AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2.AFDELING

LOKALPLAN 05-006 BLEGDALSPARKEN, GL. HASSERIS PARCELHUSE AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2.AFDELING LOKALPLAN 05-006 BLEGDALSPARKEN, GL. HASSERIS PARCELHUSE AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2.AFDELING FEB 1980 I I N D H O L D S FO R T E G N ELSE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens forhold

Læs mere

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg INDHOLDSFORTEGNELSE side Lokalplanen... 2 Afgrænsning... 3 Zonestatus... 3 Formål... 3 BESTEMMELSER 1 Anvendelse... 5 2 Afgrænsning

Læs mere

LOKALPLAN NR. 256 A FOR ET BOLIGOM- RÅDE VED GL. AMTSVEJ. INDLEDNING

LOKALPLAN NR. 256 A FOR ET BOLIGOM- RÅDE VED GL. AMTSVEJ. INDLEDNING INDLEDNING Gl. Amtsvej er et ældre, blandet område, som med sine mange forskelligartede huse, fremstår som en karakterfyldt villavej. Indenfor området ligger to ubebyggede grunde, matr. nre. 1 dg og 1dh,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 66 STEMPFXMÆRKE FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER MOTEL/CAFETERIA. RETTEN l '1REMAA

LOKALPLAN NR. 66 STEMPFXMÆRKE FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER MOTEL/CAFETERIA. RETTEN l '1REMAA e STEMPFXMÆRKE RETTEN l '1REMAA KUN GYLOKJT M 0 AFSTtMPUNG AF OOMM ftkonto«ets lcass KONTf»OLAPFA«AT B 263523 GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 66 FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER

Læs mere

Vejle Kommune Teknisk Forvaltning. Juni 1991. LOKALPLAN NR. 112 for et erhvervsområde ved motorvejen syd for Danmarks Transport Center.

Vejle Kommune Teknisk Forvaltning. Juni 1991. LOKALPLAN NR. 112 for et erhvervsområde ved motorvejen syd for Danmarks Transport Center. Vejle Kommune Teknisk Forvaltning Juni 1991 LOKALPLAN NR. 112 for et erhvervsområde ved motorvejen syd for Danmarks Transport Center. VEJLE KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING Februar 1991 Lokalpian nr. 112 for

Læs mere

LOKALPLAN NR. 52 For et boligområde på Kingovej MARTS 2001

LOKALPLAN NR. 52 For et boligområde på Kingovej MARTS 2001 LOKALPLAN NR. 52 For et boligområde på Kingovej MARTS 2001 Kongensgade Kingovej Rådhuset Udarbejdet af Slangerup Kommune Teknisk Forvaltning Kongensgade 18 3550 Slangerup tlf. 4733 4569 Dybbro & Haastrup,

Læs mere

Lokalplanlægning. Lokalplanen er bindende for den enkelte grundejer, men handler kun om fremtidige forhold og giver ikke grundejerne handlepligt.

Lokalplanlægning. Lokalplanen er bindende for den enkelte grundejer, men handler kun om fremtidige forhold og giver ikke grundejerne handlepligt. VORDINGBORG KOMMUNE N RINGRIDDERVEJ FISKEBÆKPARKEN FISKEBÆKGÅRDSVEJ LOKALPLAN NR. B-201.1 Boligområde ved Fiskebækgårdsvej, Ørslev Vordingborg december 2006 Lokalplanlægning Planloven indeholder bestemmelser

Læs mere

Lokalplan nr. 77. for et sommerhusområde ved Brøndalstien. Hundested Kommmune

Lokalplan nr. 77. for et sommerhusområde ved Brøndalstien. Hundested Kommmune Lokalplan nr. 77 for et sommerhusområde ved Brøndalstien Hundested Kommmune Redegørelse, side 4 Indledning Lokalplanlægning Området for lokalplanen Forhold til anden planlægning Regionplanlægning Servitutter

Læs mere

For et kunstmuseum ved Sønderho LOKALPLAN NR. 40. Fanø Kommune

For et kunstmuseum ved Sønderho LOKALPLAN NR. 40. Fanø Kommune For et kunstmuseum ved Sønderho LOKALPLAN NR. 40 Fanø Kommune Oktober 1989 2 Lokalplan 40 Fanø Kommune FANØ KOMMUNE - LOKALPLAN NR. 40 FOR ET OMRÅDE TIL KUNSTMUSEUM VED SØNDERHO INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD

Læs mere

LOKALPLAN NR. 064. Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2011. For et offentligt område til plejecenter m.m. ved Snorrebakken i Rønne etape 2

LOKALPLAN NR. 064. Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2011. For et offentligt område til plejecenter m.m. ved Snorrebakken i Rønne etape 2 LOKALPLAN NR. 064 Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2011 For et offentligt område til plejecenter m.m. ved Snorrebakken i Rønne etape 2 December 2011 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget blev vedtaget

Læs mere

LOKALPLAN NR. 11-0007

LOKALPLAN NR. 11-0007 LOKALPLAN NR. 11-0007 Historiecenter Dybbøl Banke SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00 Fax 74 43 49 12 - E-mail raadhus@sonderborg.dk SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN

Læs mere

L OKALPLAN ET BOLIG -, CENTER - OG VÆRKSTEDSOMRADE. for VED NYRAD BYCENTER. (Lokalplan nr. B-102.2 i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1984

L OKALPLAN ET BOLIG -, CENTER - OG VÆRKSTEDSOMRADE. for VED NYRAD BYCENTER. (Lokalplan nr. B-102.2 i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1984 L OKALPLAN for ET BOLIG -, CENTER - OG VÆRKSTEDSOMRADE VED NYRAD BYCENTER (Lokalplan nr. B-102.2 i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1984 DELVIST AFLYST Pris 20.00 kr. AFLYSNING Lokalplan nr. B - 102.2,

Læs mere

Lokalplan 33. For et boligområde ved Ryvejen i Hårby

Lokalplan 33. For et boligområde ved Ryvejen i Hårby Lokalplan 33 For et boligområde ved Ryvejen i Hårby Teknisk fowa I tn i ng September 1999 Lokalplan 33 for et område til boligformål i Hårby Indhold Illustrationsplan, side 3 Redegarelse, 4 Lokalplanens

Læs mere

3 es f 3ct*, 3cu, Scv 1 ; 3 ex f Ved Fjorden 6, Degneboligen, Ølstrup. 6950 Ringkøbing. Beliggenhed: Mosevænget, Ølstrup.

3 es f 3ct*, 3cu, Scv 1 ; 3 ex f Ved Fjorden 6, Degneboligen, Ølstrup. 6950 Ringkøbing. Beliggenhed: Mosevænget, Ølstrup. Matr.nr.e: Del^f matr.nr. 3^ æ, Anmelder: 3cn, 3co, 3c ^3cC[, 3cr, Ringkøbing byråd 3 es f 3ct*, 3cu, Scv 1 ; 3 ex f Ved Fjorden 6, Degneboligen, Ølstrup. 6950 Ringkøbing Beliggenhed: Mosevænget, Ølstrup.

Læs mere