MASTERCLASS. - Danmarks bedste hovedforløb ELEVHÅNDBOG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MASTERCLASS. - Danmarks bedste hovedforløb ELEVHÅNDBOG"

Transkript

1 MASTERCLASS - Danmarks bedste hovedforløb ELEVHÅNDBOG

2 Kære elev i Masterclass Det er vores ønske, at Masterclass bliver starten på et godt og lærerigt samarbejde, hvor du kan få alle de udfordringer, du ønsker, og det er vores intention, at Masterclass bliver en god og spændende skoleperiode for dig. En god skoleperiode kommer ikke af sig selv, så brug dine muligheder for at få indflydelse og også selv præge Masterclass, så vi hele tiden udvikler os i en positiv retning. Med denne håndbog er det vores ønske at give dig de informationer, du har brug for på forløbet. Er der emner du ønsker uddybet, er du altid velkommen til at spørge dine faglærere. Venlig hilsen Lærerteamet bag Masterclass Danmarks bedste hovedforløb Velkommen!

3 HISTORIK Ideen om at skabe Masterclass - Danmarks bedste hovedforløb startede for nogle år siden som delprojekter på 1. og 2. hovedforløb i gastronomuddannelsen på EUC Syd. Og efter en masse forarbejde startede i august 2011 den første Masterclass med 15 elever fra lokale virksomheder. Vi reviderer og tilpasser uddannelsen løbende, og det vi vil blive ved med at gøre, for at sikre at konceptet omkring Masterclass fortsætter med at udvikle sig og følger med tiden. VISION Når vi i Masterclass taler om visioner, taler vi om de mest grundlæggende og langsigtede mål for Masterclass. Vores vision er at: tilbyde alle elever i Masterclass en tidssvarende og fagteoretisk velfunderet tilgang til gastronomuddannelsen give dig som elev i Masterclass muligheder for, at du udvikler dig i den retning du vil, uanset hvilket niveau du er på, og hvilke mål du stræber efter i branchen tilbyde moderne undervisningsfaciliteter - herunder også at redskaber, maskiner og metoder er up to date og fungerer din virksomhed skal kunne mærke en højnet og faglig forskel efter du har deltaget i Masterclass-forløbet. KONCEPTIDÉ En konceptidé er en kort beskrivelse af, hvordan man skal organisere sig og arbejde med for at nå målene i Masterclass. Konceptidéen er: At du som elev får de udfordringer der skal til, for at du udvikler dig fagligt, socialt og personligt. VÆRDIGRUNDLAG Værdigrundlaget er adfærd, holdninger, værdier og normer og det vil sige de leveregler, vi forventer, at du efterlever som en del af Masterclass, og de gælder for alle i Masterclass. Vi rendyrker Masterclass vision For at få succes må du indse, at du ikke kan blive bedst til alt på én gang. Du må hele tiden have fokus på det væsentligste, for spreder du fokus, mister du styrken.

4 Vi har en høj arbejds- og studiemoral En høj moral og god etik er vigtig for at vi får et godt omdømme. Vi har alle medansvar for at skabe og bevare dette, og når du er en del af Masterclass, så er du det 24 timer i døgnet. Optræd høfligt, korrekt og positivt det gælder overfor dine holdkammerater men også overfor undervisere og afdelingens øvrige elever. Vi motiverer vinderkulturen Masterclass forsager janteloven og dyrker i stedet vinderkulturen. I Masterclass får du ros, når du yder mere end forventet, og vi fremhæver dig, når du gør dig positivt bemærket. Vi er en del af en stor succes på EUC Syd, og det er vi stolte af. Vi tænker positivt og offensivt Forandringer i samfundet sker hurtigt. Det er nødvendigt og helt afgørende, at vi formår at takle forandringer på en positiv og konstruktiv måde. Masterclass står aldrig stille - den kan gå frem eller tilbage. Men vi vil være en del af fremtiden. Vi snakker med hinanden og ikke om hinanden Vi er optaget af faget og forsøger hele tiden at blive bedre. Derfor giver og modtager vi gerne gode råd, ros og konstruktiv kritik, men altid til personen selv. Man lever derfor ikke op til vores værdier, hvis man bare beslutter sig for at holde mund. Vi vil have det godt, og vi vil styrke vores kompetencer Vi har alle et medansvar for, at vi befinder os godt og at Masterclass er en god arbejdsplads. Alle er direkte ansvarlige for, at dette er til stede. Kun når alle trives og har det godt, er rammerne perfekte for læring og kundskab. Vi vil have kvalitet Kvalitet skal hele tiden være i vores bevidsthed - både i undervisningen, i resultaterne og i vores omgang med hinanden. MASTERCLASS DELTAGERPOLITIK GARDEROBE Omklædningsrum forefindes i kælderen. Her skal du klæde om og opbevare tøj, sko og overtøj, som ikke er en del af din arbejdsbeklædning. Værdigenstande kan opbevares i en fælles kasse i undervisningslokalet. SYGDOM I tilfælde af sygdom skal du meddele det telefonisk så hurtigt som muligt, og senest ½ time efter normal skoletids begyndelse til underviseren eller skolens administration. Husk også at sygemelde dig hos din arbejdsgiver.

5 TOBAKSRYGNING Rygning foregår udendørs på de afmærkede områder. Benyt de opstillede affaldsbeholdere. ALKOHOL Alkohol og andre rusmidler hører ikke hjemme på skolen og i undervisningnstiden jævnfør skolens alkoholpolitik. BEKLÆDNING I praktiklokalerne henvises til de gældende regler for korrekt arbejdsbeklædning. Al ophold i køkkenet forudsætter korrekt arbejdsbeklædning. FRIHED I SKOLETIDEN Skulle du få behov for at holde fri i skoletiden, skal det aftales med både dit lærested og med underviserne her på skolen. Alt fravær registreres som tabt undervisning - ved 5 % fravær afholder vi en samtale med dig. Kommer du op på 10 %, vurderer vi om dit forløb skal tages om. SKOLETID Skoletiden er de til enhver tid gældende opsatte/oplyste undervisningsplaner (almindeligvis i tidsrummet 08:10 14:45). Der kan dog forekomme længere undervisningstid i forbindelse med projekter og/eller arrangementer. PAUSER Der kan holdes pause fra 9:40 10:10, fra 11:40 12:10 og fra 13:40 14:00. Pauserne kan dog ændres i forbindelse med projekter og/eller arrangementer. Du kan kun holde pause uden for de nævnte perioder, hvis du på forhånd har lavet en aftale herom. SMARTPHONES / MOBIL ER Smartphones må benyttes til at læse opskrifter og instruktioner i forbindelse med anvendelse af maskiner og redskaber. Snak, sms og at lytte til musik må du ordne i pauserne. BÆRBARE COMPUTERE Skolen stiller trådløst internetforbindelse til rådighed. Bærbare computere må benyttes til research, notater og til at fremstille faglige dokumenter og præsentationer.

6 UNDERVISNINGSPRICIPPER I MASTERCLASS Undervisningen i Masterclass er baseret på Virksomhedsmodellen. Det overordnede princip er, at alt hvad vi fremstiller, så vidt muligt skal sælges, for så mindsker vi spild og bidrager samtidig til den samlede økonomi. Dermed øger vi vores muligheder. Undervisningen foregår som en blanding af instruktioner, demonstrationer, selvstudier, fremlæggelser og præsentationer af faglige projekter. Alle elever deltager i de 4 værksteder efter en overordnet kompetenceplan, der vil være synlig og sat op. VÆRKSTEDER Som elev deltager du på skift i forskellige Værksteder eller Moduler. Det giver dig et indblik i og en forståelse for de forskellige processer, der foregår i fagets forskellige typer virksomheder. I værkstederne bestræber vi os på at udfordre dig, for at du hele tiden udvikler dig. - Administration Dette værksted koordinerer bestillinger, renskriver breve, laver kalkulationer, renskriver opskrifter og fremstiller ingredienslister til de produkture vi sælger i restauranten og webshoppen. Administrationen sørger også for, at Bloggen er opdateret. - Produktion Her fremstiller vi specialiteter til salg i webshoppen, fremstiller basisprodukter til køkkenbeholdningen (supper, saucer, brød osv.) og sørger for den daglige forplejning. - Drift Værkstedet står for caféåbninger, afholdelse af selskaber og bestilte arrangementer samt forberedelser til disse. Innovation I værkstedet afprøver og udvikler vi opskrifter, forædler fremstillingsprocesser, anvender alternative tilberedningsmetoder og bidrager med sparring til de øvrige værksteder. AKTIVITETER For at gøre undervisningen virkelighedsnær, afholder vi i Masterclass forskellige arrangementer, hvor vi servicerer skolens ansatte og elever samt medlemmer af efterløns- og pensionistklubber. Gourmettur Som elev i Masterclass får du tilbud om at deltage på en Gourmettur, hvor vi besøger lokale producenter og branchens virksom-

7 heder i området. Hvert andet år tager vi i Masterclass til fødevaremessen i Herning for at se, hvad der rører sig i og omkring branchen. I Masterclass servicerer vi også en webshop for skolens elever og ansatte, hvor de kan bestille specialiteter og take away retter i bestemte perioder. OPFØRSEL OG ANSVARLIGHED Vi forventer, at du som elev i Masterclass opfører dig eksemplarisk overfor skolens øvrige elever, og at du tager ansvar i forbindelse med anvendelse at lokaler, it udstyr, maskiner og redskaber. EVALUERINGER PRAKTIKEVALUERINGER Vi vurderer dig hele tiden under din køkkenpraktik, og når du fremstiller individuelle retter giver vi både en karakter for præstationen og en faglig vurdering af resultatet. Ofte vil dine retter blive fotograferet til dokumentation. TEORETISK EVALUERINGER Dine teoretiske præstationer bliver også løbende vurderet i forhold til dit engagement, din arbejdsindsats og flid, dine resultater og dit samlede udbytte. SOCIAL EVALUERING Dine sociale præstationer vurderes løbende og vi lægger blandt andet vægt på, at du viser, at du er god til samarbejde, rummelighed og accept af de øvrige elevers forskelligheder. MESTERSAMTALER Der afholdes mestersamtaler for alle elever på H1 midtvejs i forløbet. Ved samtalen afgiver vi en foreløbig karakter for de fag/kompetencer eleven har deltaget i. Ved møder aftales også hvad der skal ske på resten af dit skoleforløb, og både du og din virksomhed får en kopi af de midlertidige karakterer. MASTERCLASS-MØDER Der afholdes ugentlige "Masterclass" møder, hvor resultater, præstationer og kritik evalueres på en konstruktiv og sober måde. Ved disse møder evalueres både indhold og udbytte af ugens emner. Der skrives et kort referat af disse møder som vi lægger på Masterclass webside. REGISTRING AF KOMPETENCER Samtlige opgaver i Masterclass indeholder kompetencemål, der er gældende for gastronomuddannelsen. De opnåede kompetencer registreres i en personlig Logbog, der er i mappen. Kompetencerne kan opnås på mere end en måde og der er mulighed for at opnå kompetencerne på forskellige niveauer.

8 ØVRIGE INFORMATIONER MASKINPAS Du skal bestå et Maskinpas for at kunne benytte undervisningslokalets maskiner og specialredskaber. Maskinpasset tages i den første uge af forløbet og skal sikre, at du er tilstrækkeligt instrueret i brugen og håndteringen af maskiner og redskaber. Listen over maskiner, der kræver Maskinpas kan ses på "tag'en". SPONSORER Vi har på Masterclass flere sponsorer tilknyttet. De bakker op om Masterclass-konceptet, og derfor vil du se sponsorlogoer i meget af det materiale, der udleveres. Sponsorerne deltager også i forskellige arrangementer og events, der afholdes på skolen. KONKURRENCEHOLD I forbindelse med deltagelse af konkurrencer kan der ansøges om at være en del af Masterclass konkurrencehold. Der vil oftest være flere tilknyttede elever til konkurrenceholdet, end der reelt er brug for, det er fordi vi vil være sikre på at vi kan stille et hold til alle de konkurrencer, vi vurderer, at vi bør deltage i. MATERIALER OG LINKS WEBSIDE BLOG vælg menupunktet Blog. Bloggen vedligeholdes af elever på H1, der på skift tilføjer indlæggene UNDERVISNINGSPLANER OG OVERSIGTER i rummet Masterclass. OPSKRIFTER OG ANVISNINGER Findes som dokument på i rummet Masterclass og i mappen Ugerne her vælges den uge, man gerne vil se opskrifterne fra. Opskrifterne findes også som web-app. som kan tilgås med QR kode eller direkte via smartphone eller IPad på under menupunktet Materiale Opskrifter EVALUERINGSSKEMA Evalueringsskema for både praktik og teori findes på i mappen Evalueringer SPONSORLISTE Findes på websiden

ELEVHÅNDBOG MASTERCLASS

ELEVHÅNDBOG MASTERCLASS MASTERCLASS EUCSYD 2012-2013 2 Velkommen! Kære elev i Masterclass Først og fremmest vil vi byde dig velkommen som elev på Masterclass. Vi håber, at det er starten på et godt og lærerigt samarbejde, hvor

Læs mere

CHALLENGEHOLDETS HÅNDBOG. Denne håndbog indeholder rammer og procedure for MasterClass Challengehold for Gastronomer (Cater og kokke)

CHALLENGEHOLDETS HÅNDBOG. Denne håndbog indeholder rammer og procedure for MasterClass Challengehold for Gastronomer (Cater og kokke) CHALLENGEHOLDETS HÅNDBOG Denne håndbog indeholder rammer og procedure for MasterClass Challengehold for Gastronomer (Cater og kokke) Forord Denne håndbog beskriver i detaljer hvilke procedure og regler

Læs mere

Usserød Skoles værdiregelsæt

Usserød Skoles værdiregelsæt Usserød Skoles værdiregelsæt Skolens overordnede motto er Her har vi lyst til at lære og dette værdiregelsæt støtter op om dette ved at definere fem værdier samt uddybe hvad disse betyder i hverdagen.

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2010

Tilfredshedsundersøgelse 2010 Tilfredshedsundersøgelse 2010 [Institutionsnavn] Spørgeskema Sådan udfylder du spørgeskemaet Du bedes besvare spørgeskemaet med udgangspunkt i de oplevelser og erfaringer, du har som studerende på [Institutionsnavn].

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2013

Tilfredshedsundersøgelse 2013 Tilfredshedsundersøgelse 2013 [Institutionsnavn] Spørgeskema Erhvervsakademier Sådan udfylder du spørgeskemaet Du bedes besvare spørgeskemaet med udgangspunkt i de oplevelser og erfaringer, du har som

Læs mere

Modul Evaluering. Spørgeskema til studerende. Du har nu afsluttet Sygeplejerskeuddannelsens Modul x og vi vil bede dig om at evaluere modulet.

Modul Evaluering. Spørgeskema til studerende. Du har nu afsluttet Sygeplejerskeuddannelsens Modul x og vi vil bede dig om at evaluere modulet. Modul Evaluering Spørgeskema til studerende Evaluering af modul: For hold: Kære studerende på hold xxxx. Du har nu afsluttet Sygeplejerskeuddannelsens Modul x og vi vil bede dig om at evaluere modulet.

Læs mere

Rosenholmvej 35 Tjørring 7400 Herning Tlf. 96 284250

Rosenholmvej 35 Tjørring 7400 Herning Tlf. 96 284250 Tlf. 96 284250 INFORMATION TIL PRAKTIKANTER Udarbejdet af praktikansvarlig: Helle Kidde Smedegaard Forord: Dette hæfte er lavet til kommende studerende med det formål at give nogle konkrete oplysninger

Læs mere

Studie- og ordensregler UCH

Studie- og ordensregler UCH Studie- og ordensregler UCH UCH s studie- og ordensregler er gældende for alle elever på UCH. De enkelte afdelinger har suppleret dette regelsæt med nogle afdelingsspecifikke regler, og du må derfor også

Læs mere

Til dig. på Rosenholm

Til dig. på Rosenholm Tlf. 96 284250 Til dig som skal være studerende på Rosenholm Udarbejdet af praktikansvarlig: Helle Kidde Smedegaard Forord: Dette hæfte er lavet til dig som studerende med det formål at give dig nogle

Læs mere

Praktik. Generelt om din praktik

Praktik. Generelt om din praktik Praktik Praktik udgør en væsentlig del af læreruddannelsen, og for mange studerende medfører den en masse spørgsmål. For at du kan være godt rustet og blive klogere på din forestående praktik, har Lærerstuderendes

Læs mere

Husorden P7. Velkommen til afsnit P7. Adfærd og omgangstone. Alkohol og euforiserende stoffer. Aktiviteter. Besøg

Husorden P7. Velkommen til afsnit P7. Adfærd og omgangstone. Alkohol og euforiserende stoffer. Aktiviteter. Besøg Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Psykiatrisk Afdeling Middelfart Dato: 27. maj 2015 Udarbejdet af: IG/tj Husorden P7 Velkommen til afsnit P7 For at gøre dit ophold i afsnittet så positivt

Læs mere

Skolens værdigrundlag Skolens kvalitetssystem Didaktisk og pædagogisk grundlag

Skolens værdigrundlag Skolens kvalitetssystem Didaktisk og pædagogisk grundlag Indholdsfortegnelse Skolens værdigrundlag 2 Skolens kvalitetssystem 3 Formål 3 Mål 3 Strategiarbejde 3 Resultatmåling og evaluering 4 Didaktisk og pædagogisk grundlag 5 10 elementer vi har særlig fokus

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

Projekt GPS. God Plan for Skoleforløb. Arbejdsskitse til program

Projekt GPS. God Plan for Skoleforløb. Arbejdsskitse til program Projekt GPS God Plan for Skoleforløb Arbejdsskitse til program Inden Projekt GPS har eleverne været på introkursus Forarbejde og efterbehandling er foregået i stamklassen med støtte fra UU-Vejlederen Modul

Læs mere

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING KODEKS FOR GOD UNDERVISNING vi uddanner fremtidens landmænd GRÆSSET ER GRØNNEST - LIGE PRÆCIS DER, HVOR VI VANDER DET. Og vand er viden hos os. Det er nemlig vores fornemste opgave at sikre, at du udvikler

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for, at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

3. og 4. årgang evaluering af praktik

3. og 4. årgang evaluering af praktik 3. og 4. årgang evaluering af praktik Februar 2013 52% af de spurgte har svaret 1. Hvor mange klasser har du haft timer i? Respondenter Procent 1 klasse 27 11,6% 2 klasser 73 31,3% 3 klasser 50 21,5% 4

Læs mere

Kom godt i gang. med uddannelsesbogen en guide for undervisere

Kom godt i gang. med uddannelsesbogen en guide for undervisere Kom godt i gang med uddannelsesbogen en guide for undervisere Version 1.0 DF dec 2017 Velkommen som underviser i uddannelsesbogen.dk Uddannelsesbogen.dk udsprang oprindeligt af et behov for en form for

Læs mere

MANUAL TIL RESPONSE RADAR. Formativt evaluerings- og dialogværktøj på EUD uddannelserne

MANUAL TIL RESPONSE RADAR. Formativt evaluerings- og dialogværktøj på EUD uddannelserne MANUAL TIL RESPONSE RADAR Formativt evaluerings- og dialogværktøj på EUD uddannelserne Dette evalueringsværktøj er udviklet i et samarbejde mellem ASPEKT R&D A/S og Selandia CEU i 2014 2015. Manualen er

Læs mere

At skabe en fælles forståelse af, hvad der fremmer læring og det gode undervisningsmiljø.

At skabe en fælles forståelse af, hvad der fremmer læring og det gode undervisningsmiljø. Modul 1: Klassekontrakt Kilde: bidrag fra lektor Solvejg Andersen og lektor Anne Dalgas Bjerre, Taarnby Gymnasium og HF: Demokrati i skolen del 1 i 19 veje til bedre trivsel på ungdomsuddannelserne,dcum,

Læs mere

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 PÆDAGOGIK PÅ EUD Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 ZBC Ringsted Ahorn Allé 3-5 4100 Ringsted Tlf. 5768 2500 ZBC Næstved Handelsskolevej

Læs mere

Skolepraktikhåndbog. Bygningsmaler. Døesvej 70 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 www.ucholstebro.dk

Skolepraktikhåndbog. Bygningsmaler. Døesvej 70 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 www.ucholstebro.dk Skolepraktikhåndbog Bygningsmaler Døesvej 70 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 www.ucholstebro.dk Indholdsfortegnelse Velkommen side 3 Det er os du møder side 3 Forskelle side 4 Ligheder side 4 Arbejdstid

Læs mere

Forventninger til et godt praktikforløb. - for social- og sundhedselever og deres vejledere Gælder kun for SOPU Nordsjællands elever

Forventninger til et godt praktikforløb. - for social- og sundhedselever og deres vejledere Gælder kun for SOPU Nordsjællands elever Forventninger til et godt praktikforløb - for social- og sundhedselever og deres vejledere Gælder kun for SOPU Nordsjællands elever Indledning Denne pjece har til formål at bidrage til at skabe optimale

Læs mere

Evaluering af; Obligatorisk Erhvervspraktik i 8. klasse

Evaluering af; Obligatorisk Erhvervspraktik i 8. klasse Evaluering af; Obligatorisk Erhvervspraktik i 8. klasse Indhold Indledning... 2 Metode... 2 Elevernes oplevelse af obligatorisk erhvervspraktik... 3 Uddannelse og job som timeløst fag... 6 Sammenfatning...

Læs mere

Kvalitetsstandard - Social- og Sundhedsuddannelsen Kvalitetsstandard Social- og Sundhedsuddannelse Furesø Kommune

Kvalitetsstandard - Social- og Sundhedsuddannelsen Kvalitetsstandard Social- og Sundhedsuddannelse Furesø Kommune Kvalitetsstandard - Social- og Sundhedsuddannelsen Kvalitetsstandard Social- og Sundhedsuddannelse Furesø Kommune Trin 1 Social- og sundhedshjælperuddannelsen 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Ansvar

Læs mere

Hjemområde J 2012-2013

Hjemområde J 2012-2013 Hjemområde J 2012-2013 Velkommen til Hjemområde J Kære forældre til elever i Hjemområde J. Velkommen til et nyt skoleår. I denne folder findes nogle informationer vedrørende dagligdagen, undervisningen,

Læs mere

Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever

Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever LERBJERGSKOLEN Skolebestyrelsen Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever Maj 2010 Indledning Skolebestyrelsens vision er, at Lerbjergskolen er attraktiv for lokalområdet, dvs. at Lerbjergskolen

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Underviser: Bitten Krabbe (faglærer) Skole: social- og sundhedsskolen FVH. Så generelt er der en stor diversitet blandt vores elever.

Underviser: Bitten Krabbe (faglærer) Skole: social- og sundhedsskolen FVH. Så generelt er der en stor diversitet blandt vores elever. Projektleverance for fase 3 (august-december 2015): Beskrivelse af undervisningsforløb eller læringsaktivitet med udgangspunkt i temaet for fase 3 ELEVEN SOM MEDPRODUCENT I ET FLIPPED KLASSEVÆRELSE Underviser,

Læs mere

Hjemområde B 2012/2013. Velkommen til hjemområde B. Team B

Hjemområde B 2012/2013. Velkommen til hjemområde B. Team B Hjemområde B Velkommen til hjemområde B I denne folder kan I læse lidt om hverdagen i hjemområde B, vores tanker om læring, vores struktur og organisering. Desuden kan I læse om vores forventninger til

Læs mere

Aktivitets- og handleplan 2015 MedieDigital

Aktivitets- og handleplan 2015 MedieDigital Aktivitets- og handleplan 2015 MedieDigital Præsentation af værkstedet Kunne du tænke dig at lave dig egen hjemmeside, eller går du med en drøm om, at lære at fotografere eller måske lave din egen film,

Læs mere

OPFØLGNINGSVÆRKTØJ DAGBOG / LOGBOG

OPFØLGNINGSVÆRKTØJ DAGBOG / LOGBOG OPFØLGNINGSVÆRKTØJ DAGBOG / LOGBOG Navn: INDHOLD: Hvad skal Dagbogen/Logbogen bruges til? s. 1 Gode råd før du starter i forløbet s. 3 Dagbog/Logbog 1. dag s. 3 Dagbog/Logbog 1. uge s. 5 Dagbog/Logbog

Læs mere

Didaktik og planlægning

Didaktik og planlægning Didaktik og planlægning med uddannelsesbogen en guide for undervisere Version 1.0 DF Dec. 2017 Forord Denne guide beskriver lidt om tankerne bag uddannelsesbogen og lidt om hvordan du som underviser, kan

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2013

Tilfredshedsundersøgelse 2013 Tilfredshedsundersøgelse 213 - Svarprocent: 67% (64/96) Studieglæde 75 75 75 71 71 69 69 [+2] 68 69 65 66 [+2] 66 [-2] 65 [+2] 62 [-2] 2 Studieglæde 1. Hvor tilfreds er du alt i alt med din uddannelse?

Læs mere

Håndbog for elever på Egå Produktionshøjskole

Håndbog for elever på Egå Produktionshøjskole Håndbog for elever på Egå Produktionshøjskole Arbejds- og åbningstider Skolens daglige åbningstid er 7.30 15.30, fredag dog kun til 14.00. De daglige mødetider for eleverne ER: Mandag Torsdag 8.05-14.35

Læs mere

Velkommen til Hyllehøjskolen

Velkommen til Hyllehøjskolen Velkommen til Hyllehøjskolen Kære nye elev på Hyllehøjskolen Vi skriver til dig og dine forældre, for at byde jer velkommen til Hyllehøjskolen og for at fortælle om din første tid på skolen. Først og fremmest,

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse og uddannelsesplan for Børnehuset i Aabybro!

Praktikstedsbeskrivelse og uddannelsesplan for Børnehuset i Aabybro! Praktikstedsbeskrivelse og uddannelsesplan for Børnehuset i Aabybro! Dette er en beskrivelse af, hvad vi som praktiksted kan tilbyde vore studerende og hvilke krav vi stiller til os selv og de studerende.

Læs mere

GODE RÅD OM. Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS. Udgivet af DANSK ERHVERV

GODE RÅD OM. Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS. Udgivet af DANSK ERHVERV 2007 GODE RÅD OM Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS Udgivet af DANSK ERHVERV Indholdsfortegnelse Hvad er MUS? 3 Hvorfor afholde MUS? 3 Hvordan forberedes MUS-samtalen?

Læs mere

Uddannelsesplan. Ikast Nordre Skole Et godt sted at være et godt sted at lære. Skolen: Hagelskærvej 7430 Ikast 99604700 nordreskole@ikast-brande.

Uddannelsesplan. Ikast Nordre Skole Et godt sted at være et godt sted at lære. Skolen: Hagelskærvej 7430 Ikast 99604700 nordreskole@ikast-brande. Uddannelsesplan Ikast Nordre Skole Et godt sted at være et godt sted at lære Skolen: Hagelskærvej 7430 Ikast 99604700 nordreskole@ikast-brande.dk Praktikkoordinator: Jan Moth: 30258672 Jan.Moth@skolekom.dk

Læs mere

Vi stiller krav til elever og kursister. Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag

Vi stiller krav til elever og kursister. Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag EUC Sjælland har udarbejdet et fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Her viser vi hvad skolen forstår ved god undervisning, og hvordan vi understøtter læring

Læs mere

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager?

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager? Teamledelse Teamledelse Skab optimale rammer for dit team, og opnå bedre resultater Giv dit team god grund til at følge dig Fysiske teams, teams på distancen, nationale og globale teams skal ikke bare

Læs mere

Virring Skole læring, fællesskab og glæde

Virring Skole læring, fællesskab og glæde Virring Skole læring, fællesskab og glæde Uddannelsesplan for skoleåret 2014-2015 Indholdsfortegnelse: Velkommen - s. 2 Grundoplysninger - s. 3 Skolens kultur og særkende - s.3 Praktik, organisering og

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Vi er en Dusordning med pt 237 børn fordelt i 3 huse, som består af;

Praktikstedsbeskrivelse. Vi er en Dusordning med pt 237 børn fordelt i 3 huse, som består af; 1 Dussen Gl. Lindholm skole Lindholmsvej 65 9400 Nørresundby Tlf 96 32 17 38 Hjemmeside gllindholm-skole@aalborg.dk Dusfællesleder Charlotte Dencker Cde-kultur@aalborg.dk Praktikstedsbeskrivelse Præsentation

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Gastronom

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Gastronom Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 8. juni 2009 Gastronom Udstedt af Det faglige Udvalg for Gastronomuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 329 af 28. april 2009 om uddannelserne

Læs mere

Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere

Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere 1.Udgave okt. 2014 IT-Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg Statsskole. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som medarbejder,

Læs mere

Nærum Skoles overordnede samværsregler

Nærum Skoles overordnede samværsregler Handleplan for elever, der overtræder skolens, forstyrrer undervisningen, udviser voldelig eller aggressiv adfærd over for andre elever eller skolens ansatte. På Nærum Skole ønsker vi, at både elever,

Læs mere

L. U. R. E. Læring, Undren, Refleksion, Evaluering. Navn. Hold

L. U. R. E. Læring, Undren, Refleksion, Evaluering. Navn. Hold L. U. R. E. Læring, Undren, Refleksion, Evaluering Navn Hold LURE bogen er skrevet i Word-format, så man kan kopiere en side og skrive i den. For at bruge indholdsfortegnelsen, skal du derfor holde CTRLknappen

Læs mere

Kompetencevurdering af elever.

Kompetencevurdering af elever. Kompetencevurdering af elever. Overordnede bestemmelser om vurdering af elevens kompetencer. Skolen har den overordnende holdning, at det er lysten som driver værket. Eleven skal derfor være motiveret

Læs mere

Studiebog. Elektriker. grundforløb EUX Elektriker

Studiebog. Elektriker. grundforløb EUX Elektriker Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Elektriker Studiebog grundforløb Elektriker Mødeaktivitet Der er møde- og deltagelsespligt til undervisningen og studietimer. Eleverne skal følge Syddansk Erhvervsskoles

Læs mere

Industritekniker og Klejnsmed. Information PRAKTIK. Velkommen som skolepraktikant

Industritekniker og Klejnsmed. Information PRAKTIK. Velkommen som skolepraktikant Industritekniker og Klejnsmed Information PRAKTIK Velkommen som skolepraktikant Syddansk Erhvervsskole Tillykke med din optagelse som skolepraktikant på Syddansk Erhvervsskole Som skolepraktikelev på Syddansk

Læs mere

ETU og Undervisningsmiljøvurdering

ETU og Undervisningsmiljøvurdering ETU og Undervisningsmiljøvurdering 2018 December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 77% (590 besvarelser ud af 767 mulige) Elevtrivsel 84 85 86 83 82 83 81 78 [+2]

Læs mere

Solgården som praktiksted

Solgården som praktiksted Solgården som praktiksted Områdecentret Solgården, Hundborg Solgårdsvej 14 7700 Thisted Tlf.: 9917-3970 mail: solgaarden@thisted.dk hjemmeside: www.thisted.dk/solgaarden Din vejleder er: Du skal være elev

Læs mere

TEC ORDENSREGLER. TECs formål er teknologisk og erhvervsrettet dannelse - vi uddanner fagligt stolte og dygtige mennesker.

TEC ORDENSREGLER. TECs formål er teknologisk og erhvervsrettet dannelse - vi uddanner fagligt stolte og dygtige mennesker. TEC ORDENSREGLER TEC Ordensregler Baggrund TECs formål er teknologisk og erhvervsrettet dannelse - vi uddanner fagligt stolte og dygtige mennesker. På TEC tager vi godt i mod vores elever og giver medbestemmelse

Læs mere

Beskrivelse af idrætsklasserne for talenter

Beskrivelse af idrætsklasserne for talenter Beskrivelse af idrætsklasserne for talenter Målsætning og værdigrundlag for talentidrætsklasser på Skolen på Sønderager (TIK-klasser) Skolen på Sønderager tilbyder i samarbejde med Herning Elite og idrætsforeninger

Læs mere

Erhvervspraktik. UU Brønderslev

Erhvervspraktik. UU Brønderslev Erhvervspraktik INFORMATION TIL ELEVER, FORÆLDRE OG VIRKSOMHEDER 1 Information om erhvervspraktik Indholdsfortegnelse Formålet med praktikken... 3 Til eleven/forældrene... 3 Før praktikken... 3 Når du

Læs mere

Retningslinjer for. Praktik. på Datamatikeruddannelsen

Retningslinjer for. Praktik. på Datamatikeruddannelsen Retningslinjer for Praktik på Datamatikeruddannelsen Baggrund På datamatikeruddannelsens 5. semester skal de studerende gennemføre et praktikophold i en eller flere virksomheder. Praktikken er normeret

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER

STUDIE- OG ORDENSREGLER STUDIE- OG ORDENSREGLER 2018-19 INDHOLD Indledning... 1 Studieaktivitet... 2 Ordensregler... 3 Erstatningsansvar... 4 Deltagelse i ekskursioner... 5 IT regler... 5 Klageprocedure... 6 Vald. Poulsens Vej

Læs mere

UDDANNELSESPLAN. Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven

UDDANNELSESPLAN. Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven UDDANNELSESPLAN Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven September 2011 Velkommen til kommende studerende! Hjertelig velkommen til Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven. Vi er en kommunal institution med børn i alderen

Læs mere

Det gode samarbejde mellem skole og hjem

Det gode samarbejde mellem skole og hjem Det gode samarbejde mellem skole og hjem Princip vedtaget i Østerhåbskolens bestyrelse august 2017 2 Velkommen til et forpligtende fællesskab Et godt samarbejde mellem skole og hjem er en vigtig forudsætning

Læs mere

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10.

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. Etablering og udvikling Erhvervsskolen Nordsjælland FAGRETNINGER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. klasse Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX

Læs mere

Årsrapport 2008/09 for Hvidovre Ungdomsskoles Sundhedsprojekter

Årsrapport 2008/09 for Hvidovre Ungdomsskoles Sundhedsprojekter 1 Årsrapport 2008/09 for Hvidovre Ungdomsskoles Sundhedsprojekter K Kost R Røg A Alkohol M Motion & regnskab 2008 Udarbejdet af Lise Zaar Ungdomsskolen Juni 2009 Navn: Mad er hot. Vi er blevet opmærksomme

Læs mere

GF2-PAU UDDANNELSESBOG 8. juni :43

GF2-PAU UDDANNELSESBOG 8. juni :43 Webside SOSU FVH GF2-PAU UDDANNELSESBOG 8. juni 2017 14:43 Sådan kommer du godt i gang 1. Her på siden kan du læse om, hvordan uddannelsesbogen skal bruges. 2. Du åbner din egen uddannelsesbog ved at klikke

Læs mere

Uddannelsesplan Klarup skole 2013-2014.

Uddannelsesplan Klarup skole 2013-2014. Uddannelsesplan Klarup skole 2013-2014. Grundoplysninger: Skole: Klarup skole Adresse: Hellasvej 17, 9270 Klarup Telefon: 9636-5500 Mail: klarupskole@aalborg.dk Webadresse: www.klarupskole.dk Kultur og

Læs mere

Uddannelsesplan for studerende

Uddannelsesplan for studerende Uddannelsesplan for studerende Sct. Georgsgårdens Fritidsklub & Ungdomsklub Præsentation af Sct. Georgsgården Sct. Georgsgården er en selvejende institution, som rummer både Fritidsklub og Ungdomsklub.

Læs mere

Uddannelsesplan. for pædagogstuderende i praktik. Nørreskovskolens SFO/Klub Skolegade 9 6430 Nordborg

Uddannelsesplan. for pædagogstuderende i praktik. Nørreskovskolens SFO/Klub Skolegade 9 6430 Nordborg Uddannelsesplan for pædagogstuderende i praktik Nørreskovskolens SFO/Klub Skolegade 9 6430 Nordborg Velkommen! Hermed byder vi dig velkommen som pædagogstuderende i Nørreskovskolens SFO. Skolegade 9 6430

Læs mere

Vejledning til brug af IT Elever.

Vejledning til brug af IT Elever. Vejledning til brug af IT Elever. 2 Udgave: Maj.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Alsmic. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Elev, at benytte de forskellige IT faciliteter

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom Udstedelsesdato: Juni 2013 Udstedt af Det faglige Udvalg for Gastronomuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 312 af 21. marts 2013 om uddannelserne

Læs mere

Ans Skole Uddannelsesplan 1., 2. og 3. praktikperiode Ans Skole Teglgade Ans By Tlf.: ansskole.skoleporten.dk

Ans Skole Uddannelsesplan 1., 2. og 3. praktikperiode Ans Skole Teglgade Ans By Tlf.: ansskole.skoleporten.dk Ans Skole Uddannelsesplan 1., 2. og 3. praktikperiode Ans Skole Teglgade 20 8643 Ans By Tlf.: 8970 2360 ansskole.skoleporten.dk Ans Skole- præsentation- velkommen til Ans Skole Kære studerende. Velkommen

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom Udstedelsesdato: 21. maj 2008 Udstedt af Det faglige Udvalg for Gastronomuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 150 af 4. marts 2008 om uddannelserne

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

FORORD AF DIREKTIONEN

FORORD AF DIREKTIONEN FORORD AF DIREKTIONEN Du vil se ordet BUSSEN optræde flere steder i denne værdihåndbog. Vi vil starte med at invitere de rigtige med i BUSSEN. Med de rigtige mener vi ansatte, som vi gerne vil være i familie

Læs mere

Den Gode Klasse. Hvad er Den Gode Klasse? Hvorfor? Formål

Den Gode Klasse. Hvad er Den Gode Klasse? Hvorfor? Formål Den Gode Klasse Hvad er Den Gode Klasse? Hvorfor? Formål Forældremøder Struktur og indhold Etik for møder i Den gode klasse Guide til ordstyrer Hvad er Den Gode Klasse? Den Gode Klasse er et forældrestyret

Læs mere

FAGKOMPETENCER.DK Kom godt i gang som vejleder i systemet

FAGKOMPETENCER.DK Kom godt i gang som vejleder i systemet FAGKOMPETENCER.DK Kom godt i gang som vejleder i systemet V 1.1 Juli 2017 DF Indhold Introduktion... 3 Sådan logger du på systemet som vejleder... 3 Oversigten... 5 Rediger en elevs oplysninger... 6 Opret

Læs mere

Rød Vuggestuen. Familie & samfund boglig, økonomi & planlægning

Rød Vuggestuen. Familie & samfund boglig, økonomi & planlægning Rød Vuggestuen. Familie & samfund boglig, økonomi & planlægning Antal timer: 104 + 104 NR.6 + 8 Lærere: SS + PF - HP, TE Formålet med undervisningen: Målet for de unge er, at de bliver så selvhjulpne som

Læs mere

Gennemførelsesprocedure for tekniske erhvervsuddannelser

Gennemførelsesprocedure for tekniske erhvervsuddannelser Gennemførelsesprocedure for tekniske erhvervsuddannelser Erhvervs Uddannelses Center Nord 16.12.2013 CBNI/JJ/etj Målet er At signalere, de krav vi stiller til eleverne, og hvordan vi vil følge op på disse.

Læs mere

Uddannelsesplan. For studerende. Ved. Hindholm Socialpædagogiske Seminarium.

Uddannelsesplan. For studerende. Ved. Hindholm Socialpædagogiske Seminarium. Børnehaven Møllen Maglemølle 10-12, 4700 Næstved Uddannelsesplan For studerende Ved Hindholm Socialpædagogiske Seminarium. Indledning Den studerende er en del af personalegruppen og skal have indblik/deltage

Læs mere

Studie- og ordensregler på erhvervsuddannelserne EUC Nordvest

Studie- og ordensregler på erhvervsuddannelserne EUC Nordvest Studie- og ordensregler på erhvervsuddannelserne EUC Nordvest Mødepligt og studieaktivitet Der er mødepligt til al undervisning, og der registreres tilstedeværelse/fravær i hver enkelt lektion. I følgende

Læs mere

Effektiv eksekvering og implementering af strategi

Effektiv eksekvering og implementering af strategi Strategisk Ledelse Effektiv eksekvering og implementering af strategi Store tanker bliver ikke til virkelighed af sig selv det kræver strategisk ledelse. Din succes som leder afhænger af, at du kan skabe

Læs mere

Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole. Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse

Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole. Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse August 2011 Vissenbjerg Skoles værdigrundlag Vissenbjerg Skole ønsker at være en god og tryg skole - en skole

Læs mere

Buschauffør - i kollektiv trafik

Buschauffør - i kollektiv trafik Elevhåndbog Buschauffør - i kollektiv trafik På DEKRA Erhvervsskole tror vi på, at mennesker trives bedst med frihed under ansvar. Vi tror på, at alle, der er en del af skolen, har grundlæggende positive

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom Udstedelsesdato: Februar 2014 Udstedt af Det faglige Udvalg for Gastronomuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 312 af 21. marts 2013 om uddannelserne

Læs mere

Vejledning til brug af IT Elever.

Vejledning til brug af IT Elever. Vejledning til brug af IT Elever. 2 Udgave: Maj.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg produktionshøjskole. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Elev, at benytte

Læs mere

Kære kursusdeltager. Vi ser frem til at møde dig til kurset Praktikvejledning af PAU- og sosu elever som består af 10 kursusdage.

Kære kursusdeltager. Vi ser frem til at møde dig til kurset Praktikvejledning af PAU- og sosu elever som består af 10 kursusdage. Kære kursusdeltager. Vi ser frem til at møde dig til kurset Praktikvejledning af PAU- og sosu elever som består af 10 kursusdage. På de næste sider ser du programmet for kurset, samt støttespørgsmål for

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER

STUDIE- OG ORDENSREGLER STUDIE- OG ORDENSREGLER 2019-20 INDHOLD Indledning... 1 Studieaktivitet... 2 Ordensregler... 3 Erstatningsansvar... 4 Deltagelse i ekskursioner... 5 IT regler... 5 Sanktioner... 6 Klageprocedure... 6 Vald.

Læs mere

Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår.

Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår. Kære forældre Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår. Som vi skrev ud før ferien, så vil vi for fremtiden jævnligt sende informationsbreve

Læs mere

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Vore værdier Med eleven i centrum sætter vi fokus på samarbejdet mellem skole og hjem, på Funder og Kragelund skoler.

Læs mere

Uddannelsesplan. Mølleriet Møllehøjskolens SFO. Fritids- og Ungdomsklubben Kværnen. for pædagogstuderende i praktik ved

Uddannelsesplan. Mølleriet Møllehøjskolens SFO. Fritids- og Ungdomsklubben Kværnen. for pædagogstuderende i praktik ved Uddannelsesplan for pædagogstuderende i praktik ved Mølleriet Møllehøjskolens SFO og Fritids- og Ungdomsklubben Kværnen Velkommen! Hermed byder vi dig velkommen som pædagogstuderende på Møllehøj. I forbindelse

Læs mere

Uddannelsesplan, Viby Skole

Uddannelsesplan, Viby Skole Viby Skole Den 3. juni 2016 Kirkevej 2 8260 Viby J Telefon: 8713 9160 E-post: vib@mbu.aarhus.dk Hjemmeside: www.viby-skole.dk Uddannelsesplan, Viby Skole 2016-17 Læreruddannelsen i Aarhus 3. praktikniveau

Læs mere

Lærings- & trivselsbarometer

Lærings- & trivselsbarometer Lærings- & trivselsbarometer - hvordan du styrker din formidling og undervisning ved hjælp af elevernes feedback En vejledning til underviseren. Indhold Materialer Barometret Som man spørger, får man svar

Læs mere

Evaluering af underviser. Coaching af underviser

Evaluering af underviser. Coaching af underviser Evaluering af underviser Leder eller vejleder: Jeg bedømmer dig og din undervisning og kommer med kritik, som du bør rette ind efter. Leders vurdering er i centrum. Coaching af underviser Leder eller vejleder:

Læs mere

Studieregler. Vi forudsætter derfor, at du arbejder med lyst og viser god vilje til at følge undervisningen.

Studieregler. Vi forudsætter derfor, at du arbejder med lyst og viser god vilje til at følge undervisningen. Da du er elev på et relativt stort HandelsGymnasium med ca. 450 elever, er det naturligt for os, at give dig nogle praktiske oplysninger i forbindelse med din uddannelse. Studieregler Du har - som alle

Læs mere

Bilag 4-1. eucnord.dk

Bilag 4-1. eucnord.dk Bilag 4-1 C NORD EUC N O R D E U C N O R D E U C N O R D E U C N O RD EUC NORD EUC NORD EUC NO RD EUC NORD E U C N O R D E U C N O R D E U C N O R D E U C NORD EUC NORD EUC NORD EU C N ORD EUC N O R D

Læs mere

Relationsarbejde på Vejrup skole

Relationsarbejde på Vejrup skole Relationsarbejde på Vejrup skole Trædesten på vejen Vision og værdier Klasseledelse Konstruktiv konflikthåndtering Relationer Gøre det synligt for forældre og elever Afspejler klasseregler Værdierne er

Læs mere

Semesterevaluering, Samfundsfag, 9. semester, efterår 2015 Indholdsfortegnelse

Semesterevaluering, Samfundsfag, 9. semester, efterår 2015 Indholdsfortegnelse Semesterevaluering, Samfundsfag, 9. semester, efterår 2015 Indholdsfortegnelse Semesterevaluering, Samfundsfag, 9. semester, efterår 2015... 1 Samlet status... 2 Modul 8: Verdenspolitik... 3 Modul 10:

Læs mere

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 DAGENS PROGRAM 08:30 09:30 Opsamling 09:30 09:45 Pause 09:45 10:45 Brik Å Teori:

Læs mere

SFO/Tidlig SFO. Valhalla

SFO/Tidlig SFO. Valhalla SFO/Tidlig SFO Valhalla Revideret november 2014 Valhalla er: Et sted, hvor børnene har aktiv indflydelse på dagens indhold. Et sted, hvor børnene kan være aktive i leg, kan eksperimentere, slappe af, kede

Læs mere

MUNKEBO SKOLES VÆRDIGRUNDLAG

MUNKEBO SKOLES VÆRDIGRUNDLAG VÆRDIGRUNDLAG 1 MUNKEBO SKOLES VÆRDIGRUNDLAG Vi vokser og udvikler os sammen! Folkeskolen er for alle et fællesskab med plads til forskellighed og mangfoldighed. På Munkebo Skole ønsker vi, at du kan se

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013. Køkken

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013. Køkken AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013 Køkken Præsentation af værkstedet Køkkenværkstedet er for de elever, der syntes det er spændende at lære at lave mad. Vi producerer morgenmad og middagsmad til skolens

Læs mere

SFO/Tidlig SFO. Valhalla

SFO/Tidlig SFO. Valhalla SFO/Tidlig SFO Valhalla 2017-2018 Valhalla er: Et sted, hvor børnene har aktiv indflydelse på dagens indhold. Et sted, hvor børnene kan være aktive i leg, kan eksperimentere, slappe af, kede sig, alt efter

Læs mere

FAGKOMPETENCER.DK Kom godt i gang som vejleder i systemet

FAGKOMPETENCER.DK Kom godt i gang som vejleder i systemet FAGKOMPETENCER.DK Kom godt i gang som vejleder i systemet V 1.0 December 2016 DF Indhold Introduktion... 3 Sådan logger du på systemet... 3 Oversigten... 5 Rediger en elevs oplysninger... 6 Se elevens

Læs mere