Undervisning Version 1.0 redigering af billeder til hjemmesiden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Undervisning Version 1.0 redigering af billeder til hjemmesiden"

Transkript

1 Undervisning Version 1.0 redigering af billeder til hjemmesiden Nødvendigheden for at almindelig god bruger til edb. Her taler jeg ikke om at blive en superbruger men bare en bruger der styr på almindelig funktioner og lige en lille tak mere en det. Det kræver at man er lidt mere en nysgerrig og forsøger at sætte sig lidt kontant ind i tingene, hvorledes at ens systemer virker på ens computer. En af de vigtigste ting er at man lærer simple Windows kommandoer og genveje til at udføre kommandoer med tastaturet som er det hurtigste at arbejde med. Et godt værktøjsprogram er Total Commander som giver det fulde overblik over ens harddisk. Det er, er vigtigt er at man ved hvor ens filer er henne på harddisken og hvorledes man slette, kopiere, flytter og omdøber data. Redigering af billeder til hjemmeside og tilpasning af billeder i størrelsen så de passer i formatet til hjemmesiden der er valgt i Microsoft FrontPage. Redigering af billeder til hjemmesiden hvor der anvendes 4 programmer som er helt undværlige til dette formål. Der anvendes FastStone Image Viewer ver. 3.9 til at vise alle billeder og information om billeder på harddisken. Der anvendes PhotoFiltre Studio X til at redigere billeder med i størrelsen. Der anvendes Microsoft frontpage til redigering af hjemmesiden Der anvendes Total Commander til opload af filer til hjemmesiden. db mappen er til private ting og databasefiler. I hoved mappen public_html må der kun være filer af typen *.asp Grafik billedfiler. Dine billedfiler JPG, GIF skal altid være i Images mappen. En god ting er at oprette nye mapper under images mappen der svare til indholdet. Husk at der aldrig må være filnavne eller mapper med æøå eller mellemrum i dine filnavne. Hjemmesiden kan ikke vise disse sider. Og du opnår kun der felter med et rødt krys og et blankt felt der hvor billedet skulle være på hjemmesiden. Undlad at anvende æ, ø, å og mellemrum i filnavnet. Jeg har også set mange eksempler på at nogen bruger mellemrum og danske karakterer i filnavne. Mange gange går det godt hvis man vil acceptere et navn som dom%e6ne.htm i stedet for domæne.htm, men det ser lidt kikset ud i adresselinjen - og det er ikke alle servere og browsere der accepterer det. Husk altid mappenavne med små bogstaver. Billede her vises med det fantastiske gode program FastStone Image Viewer Ver. 3.9 hvor du har alle relevante oplysninger ved selve billedet. Du har nu indsat billede i MS. FrontPage fra images/jagt/spanien efteraar jpg. Men billedet er alt for stor i mb MB. Og skal nu reduceres til en mere fornuftig størrelse uden at det gå meget ud over kvaliteten. Klik på FrontPage og billede filen som du har åben tak!

2 Ved at dobbeltklikke med musen i FrontPage siden billeder få du information om egenskaber for billedet. Egenskaber for billedet viser at billedet har en brede 555 og en højde 418 Selve filen i mappen IMAGES/jagt/Spanien efteraar jpg er alt for stor til at hjemmesiden kan vise. hurtig. Opgaven er nu at reducerer størrelsen på filen ved hjælp af programmet PhotoFiltre Studio X hvilet er meget nemt. Du højreklikker på filen og åbner filen med programmet PhotoFiltre Studio X som er korrekt installeret på din PC.

3 Du klikker på topmenu (filer) Du lave et eller to klik for skarp. Hvis der yderlig behov justering af skarphed så anvend nogle af værktøjslinjer i toppen. For at tilpasse det enkelte så det ser bedre ud på. skærmen. Knappen( Billede) skal du klikke på i topmenuen. Og vælg så tilpas billede. Der nu sat en standart størrelse på Brede 800 og højde 600 som du ikke kan bruge. Du skal nu ændre disse værdier til størrelse Brede 555 og en højde 418 og der efter gemme billedet så det passer til de samme oplysninger i FrontPage.

4 Andre former for justering Gammajustering giver et mere lyst billede og det er muligt at den lige skal have et klik på kontrast så det ser lidt bedre ud. Eller kan billedet god virke lidt fesen. Træk i slæde for at få den bedste kvalitet inden du gemmer billedet på harddisken. Du kan gemme ved at taste CTRL+S

5 Du er nu færdig med billedet nå det er gemt på harddisken. Indsættelse af Copyright navn m.m. Klik på billede i topmenu og vælg Copyright i menu. Skriv de ønskede informationer i Tekst Input; og klik så på Ok. Det færdige billede med navn på under billedet. Ved at Holde ALT nede og taste 0169 for du et icon.

6 Rigtig god fornøjelse. Med venlig hilsen Robert Hæ