Juni Proces for energioptimering Erhvervsudlejningsejendomme

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Juni 2014. Proces for energioptimering Erhvervsudlejningsejendomme"

Transkript

1 Juni 2014 Proces for energioptimering Erhvervsudlejningsejendomme

2 Baggrund Der er ofte store økonomiske besparelser at hente ved energioptimering af erhvervsbygninger. Ved at foretage en engangsinvestering, kan der opnås løbende årlige besparelser på el-, varme- og vandforbrug. Mange bygningsejere er opmærksomme herpå, men er også skeptiske overfor hvorvidt de projekterede besparelser kan realiseres. Barrierer for gennemførelse af rentabel energioptimering Bevidsthed om potentialet og realiserbarhed i særdeleshed ved optimering af de tekniske installationer især i nyere kontorbygninger Alle interessenter er enige om fremgangsmåde og potentiale ejere, driftsansvarlige, bygningsansvarlige og lejere Stor initialinvestering i at få foretaget en dybdegående og helhedsorienteret screening der afdækker potentialet Ejer/lejer-paradokset, hvor ejer foretager investeringen og lejer høster besparelserne ved energioptimering. Projektet Incitamentsstruktur for energioptimering i erhvervsbygninger med lejemål (PSO ) er gennemført med støtte fra Elforsk-midler under Dansk Energi. Projektet har haft til formål at afdække mulighederne for at overkomme ejer/lejer-paradokset ved energioptimering af erhvervslejemål. Projektgruppen har bestået af: Deloitte (ansvarlig) Teknologisk Institut Rønne & Lundgren Pension Danmark DEAS Ejendomsforeningen Danmark YIT CB Richard Ellis Elforsk

3 Ejer/lejer-paradokset I udlejningsejendomme er der i særdeleshed den barriere, i at det ofte vil være bygningsejer der foretager investering i energioptimering, mens det er brugerne (lejere) af bygningen der høster energibesparelserne. Derfor har bygningsejer ikke umiddelbart et økonomisk incitament for at foretage energioptimering. Lejere bliver dog mere og mere opmærksomme på lejemåls samlede driftsøkonomi, når de skal leje, og der ses en tendens til, at der derfor kan opnås en højere husleje for bygningsejer, såfremt der er god forbrugsøkonomi. Dermed er der alligevel et økonomisk incitament, når der skal findes nye lejere til et lejemål. Erhvervslejeloven indeholder aftalefrihed og derfor er det muligt for ejer og lejer at indgå en tillægsaftale til den eksisterende lejekontrakt eller indføre en ekstra omkostning på driftsregnskabet, som skal sikre, at investering i energioptimering er rentabelt for både ejer og lejer. Guide til energioptimering Der er udviklet en guide til energioptimering af erhvervslejemål, som indeholder: en procesbeskrivelse med fem faser for et hensigtsmæssigt forløb for energioptimering mellem ejer og lejer med involvering af assistance til en teknisk screening og juridisk assistance til at sikre, at de skitserede besparelser opnås, et beslutningsværktøj (excel) til beregning af pengestrømmene ved energioptimering samt, de juridiske rammer for energioptimeringsaftale Disse guideværktøjer er offentligt tilgængelige blandt andet på Elforsks og Deloittes hjemmeside.

4 Energioptimering Energioptimering omtales jævnligt, og der findes mange forskellige opfattelser af dette begreb. Nærværende beskrivelse benytter ordet i forbindelse med en optimering af en bygnings eksisterende tilstand for derved at minimere energiforbrug. Ofte vil denne energioptimering omfatte en ændret styringsstrategi af eksisterende installationer, og i mindre omfang omfatte udskiftning af installationer. Energioptimering omfatter, men er ikke begrænset til, følgende elementer: 1. Ændret styring af eksisterende installationer Varmeanlæg Ventilationsanlæg Køleanlæg Belysningsanlæg 2. Forbedring af isoleringsevnen af klimaskærm Efterisolering af lofter Efterisolering af ydervægge Efterisolering af kældergulv Montering af forsatsruder 3. Udskiftning Eksisterende installationer Eksisterende klimaskærm, herunder vinduer Den største rentabilitet fås oftest fra den 1. gruppe, hvor der ved en relativt lille investering kan opnås store besparelser. Derudover kan en ejendom producere sin egen energi, f.eks. vha. solceller eller solvarme. Dette vil også resultere i økonomiske besparelser.

5 Proces for energioptimering For at en bygningsejer eller lejer begynder at interessere sig for energioptimering, kræver det de har en viden herom, hvorfor første skridt er at skabe bevidsthed om energioptimering (fase 0). Fra denne bevidsthed er skabt (fase 0) til der faktisk kan indgås aftale omkring energioptimering mellem en bygningsejer og dennes lejere, skal alle berørte parter involveres for at sikre sig et fælles mål. Denne proces bør bestå af fire indledende faser (fase 1-5) samt en opfølgende 5. fase, som illustreret nedenfor: 0. Skabe bevidsthed hos bygningsejere 1. Dialog mellem ejer og lejer 2. Energiscreening af ejendom 3. Beregning af pengestrømme 4. Indgåelse af kontrakt 5. Opfølgning på forbrug Nedenfor beskrives de forskellige faser i detaljer, inklusiv hvilke eksterne parter der skal involveres i processen. Det er hensigtsmæssigt at benytte eksterne rådgivere i fase 2 og 4, og eventuelt også i fase 3. Endvidere kan der i fase 3 benyttes det beregningsværktøj, som dels kan rekvireres via Elforsks hjemmeside.

6 0. Skabe bevidsthed hos bygningsejere 1. Dialog mellem ejer og lejer 2. Energiscreening af ejendom 3. Beregning af pengestrømme 0. Skabe bevidsthed hos bygningsejere 4. Indgåelse af kontrakt 5. Opfølgning på forbrug Formål Inden en bygningsejer eller en lejer begynder at interessere sig for energioptimering, skal der skabes en bevidsthed hos den enkelte omkring rentabiliteten heraf, samt hvilke fordele parterne kan opnå. Derudover skal parterne også have en vis tryghed i at energioptimering er realiserbart. Metode Der kan skabes tryghed og bevidsthed hos relevante parter ved bl.a. at udarbejde case-materiale, hvor et projekts succes synliggøres. Der kan i samme moment foretages interviews af de involverede parter i processen, herunder bygningsejer og lejere samt den driftsansvarlige for ejendommen. Det er vigtigt at indeholde projekterede omkostninger og besparelser op mod de realiserede. Fordele Bygningsejer Forøget bygningsværdi Højere husleje grundet reducerede forbrugsomkostninger for lejer En sundere bygning Lejer Opnår energibesparelser (kr.) Mulighed for bedre indeklima En reduktion i CO 2 -udledning (er bedre mod miljøet)

7 0. Skabe bevidsthed hos bygningsejere 1. Dialog mellem ejer og lejer 1. Dialog mellem ejer og lejer 2. Energiscreening af ejendom 3. Beregning af pengestrømme 4. Indgåelse af kontrakt 5. Opfølgning på forbrug Formål Når en bygningsejer eller en lejer i en bygning begynder at interessere sig for energioptimering, skal der skabes en konstruktiv dialog herom, med den anden part. Alle parter skal give en positiv interessetilkendegivelse på, at såfremt der er en positiv business case for de involverede parter, vil der være et ønske om at indgå en aftale om energioptimering. Der skal på dette tidlige tidspunkt ikke indgås en bindende aftale, da potentialet for energibesparelser ikke er identificeret. Det er essentielt, at alle involverede parter er interesserede i at få foretaget energioptimering, da indgåelse af kontrakt forudsætter en underskrift fra alle parter. I nogle tilfælde vil lejeren være af den opfattelse, at bygningsejer skal gennemføre de energioptimerende initiativer for egen regning, da det hører under vedligeholdelse af lejemålet og i henhold til lejeaftalen skal udføres af bygningsejeren. Det er vigtigt at bygningsejeren er forberedt på denne dialog, og kan fremhæve lejerens fordele ved energioptimering. Dette er dog ikke tilfældet I domicilejendomme, hvor det typisk er lejers eget ansvar at vedligeholde de tekniske installationer. Resultat Lejerne skal give en positiv tilkendegivelse på at de vil betale en højere husleje eller have øgede omkostninger på deres driftsregnskab mod at opnå besparelser på deres forbrugsregninger (el og varme). Bygningsejeren skal give en positiv tilkendegivelse af at de vil foretage investeringen i energibesparende tiltag mod at få en årlig øget indtægt gennem husleje eller driftsregnskab. Når der er positive interessetilkendegivelser for begge parter, kan fase 2 påbegyndes.

8 0. Skabe bevidsthed hos bygningsejere 2. Energiscreening af ejendom 1. Dialog mellem ejer og lejer 2. Energiscreening af ejendom 3. Beregning af pengestrømme 4. Indgåelse af kontrakt 5. Opfølgning på forbrug Formål Formålet med energiscreening af ejendommen er at få udarbejdet en energirapport indeholdende en liste af energioptimeringstiltag. Listen skal som minimum indeholde følgende parametre for hver enkelt tiltag: Investeringsomfang Besparelsespotentiale: elbesparelse i kwh, varmebesparelse i energienheder, vandbesparelse i m 3 Hvilke lejemål i ejendommen tiltaget vedrører Tiltagets forventede levetid Evt. om tiltaget giver anledning til yderligere / færre årlige driftsomkostninger, og størrelsen heraf Evt. en samtidighedsfaktor der tager højde for at den samlede energibesparelse ikke er summen af de listede besparelser, da nogle af tiltagene afhænger af hinanden. Afhængig af ambitionsniveau kan bygningsejer i samarbejde udvælge de tiltag parterne mener er relevante at gennemføre. Dette bør også basere sig på den rentabilitet der skitseres i fase 3. Valg af energikonsulent Der bør vælges en rådgivende ingeniør / energikonsulent til udarbejdelse af energirapport for ejendommen. Det er vigtigt at være opmærksom på, at der er stor forskel i kvalitet på energirapporter, afhængig af hvem der udfører opgaven. Der er ofte en sammenhæng mellem prisen på energirapporten og hvor dybdegående en screening der foretages. Særligt i ejendomme der er meget installationstunge (f.eks. med både ventilations- og køleanlæg), er valg af rette energikonsulent afgørende. Erfaringer har vist, at der ofte identificeres flere energioptimeringstiltag samt at mange af disse har en bedre rentabilitet, ved valg af en helhedsorienteret, dybdegående energiscreening, som typisk er dyrere end ved en almindelig energigennemgang eller Energimærkning (EMO). Omkostning Da energirapporten skal synliggøre det økonomiske potentiale for energioptimering og benyttes i aftalen mellem bygningsejer, er energirapporten og de beskrevne tiltag en forudsætning for der overhovedet kan indgås en aftale. Det vil typisk være en omkostning som bygningsejeren afholder, og en omkostning, der ses som en omkostning der ikke refunderes, såfremt der ikke indgås en aftale. Bygningsejeren kan dog bruge rapporten senere hen til at skabe værdiforøgelse af sin ejendom.

9 0. Skabe bevidsthed hos bygningsejere 3. Beregning af pengestrømme 1. Dialog mellem ejer og lejer 2. Energiscreening af ejendom 3. Beregning af pengestrømme 4. Indgåelse af kontrakt 5. Opfølgning på forbrug Formål Formålet med fase 3 er at synliggøre de nuværende (inden energioptimering) og fremtidige (efter energioptimering) pengestrømme for bygningsejer. Hermed har hver af parterne mulighed for at se, hvor rentabel energioptimeringen er for netop dem. Metode Til beregning af nuværende og fremtidige pengestrømme er der udviklet et beregningsværktøj, som bl.a. er tilgængeligt via Elforsks hjemmeside hvortil der også foreligger en brugervejledning. Beregningsværktøjet bygger på information om de enkelte lejemål i ejendommen, herunder husleje, fordelingstal, el- og varmeforbrug, omkostninger til varme- og driftsregnskab mv. Herudover indtastes de foreslåede energioptimeringstiltag, samt hvordan de påvirker det enkelte lejemål. Beregningsværktøjet giver mulighed for at indlægge sikkerhedsfaktorer på både investering og besparelse, så beregningen foretages på et konservativt grundlag. Derudover angives fordeling af besparelserne mellem bygningsejer, således denne kan justeres f.eks. afhængig af om lejerne vil have en garanti på deres energibesparelser. Når alle parter ser en rentabel business case baseret på de skitserede pengestrømme kan bygningsejer blive enige om hvilke tiltag der skal implementeres samt hvorledes lejerne afregner for disse, og dermed kan der indgås en aftale se fase 4. Såfremt bygningsejer og lejerne ikke kan opnå enighed og der ikke indgås en aftale om energioptimering stopper processen her. Energirapporten kan dog være et redskab som bygningsejer kan benytte senere, f.eks. når der indgås aftale med nye lejere, til at foretage de listede ændringer og opnå en højere husleje, grundet lavere variable omkostninger for lejeren.

10 0. Skabe bevidsthed hos bygningsejere 1. Dialog mellem ejer og lejer 2. Energiscreening af ejendom 3. Beregning af pengestrømme 4. Indgåelse af kontrakt 5. Opfølgning på forbrug 4. Indgåelse af kontrakt Formål Formålet med denne fase er at indgå kontrakt mellem bygningsejer og de forskellige lejere. Når parterne er blevet enige om hvilke energioptimeringstiltag der skal implementeres, samt hvordan besparelserne fordeles og omkostningerne dækkes, skal der udarbejdes en tillægsaftale til den nuværende huslejekontrakt med hver enkelt lejer, eller udarbejdes en kontrakt på at indføre en ekstra post i driftsregnskabet, afhængig af hvilken afregningsmodel der er valgt. Fremgangsmåde Til udarbejdelse af tillæg til lejekontrakter anbefales det at der benyttes en advokat. Som inspiration, er der af Rønne&Lundgren udarbejdet en oversigt over hvilke elementer der skal indeholdes i et tillæg til en kontrakt, som er tilgængelig bl.a. på Elforsks hjemmeside. Det er vigtigt, at alle forudsætninger for det nuværende energiforbrug beskrives, herunder f.eks. antal medarbejdere, tidsinterval for brug af bygningen mv., således at det senere kan identificeres hvad der ligger til grund for en eventuel afvigelse i energiforbrug som ikke er forventet. Herudover skal aftaleperiodens længde også defineres og om der skal indeholdes en garanti for opnåede besparelser. De otte hovedelementer i kontraktstillæg uddybes i særskilt dokument: 1. Pligt for udlejer til at gennemføre og bekoste bestemte energioptimeringstiltag 2. Beskrivelse af det adfærdskodeks, som lejer skal efterleve 3. Målekriterier 4. Afrapportering og kontrol 5. Betalingsstruktur 6. Energibesparelsesgaranti 7. Ophør af garanti 8. Andre lejemålsvilkår, som skal overholdes

11 Afrunding Årsager til manglende succes Der kan være forskellige årsager til at et energioptimeringsprojekt ikke får succes. Det er derfor vigtigt, at der i processen tages højde herfor. Årsagerne kan f.eks. være: Markante ændringer i brug af lejemål Investeringer viser sig markant større end projekteret typisk fordi der findes fejl ved installationerne eller bygningen som ikke er identificeret ved energiscreening Aftalegrundlaget ikke er tilstrækkelig uddybende Uenighed om hvorvidt der skelnes tilstrækkelig mellem energioptimering og renovering af ejendommen Udmøntning af en eventuel garanti for besparelse Øvrige gevinster der kan opnås ved energioptimering Ud over den økonomiske gevinst som både ejer og lejer opnår ved energioptimering, er der en række følgegevinster, som bestemt også er relevante at overveje i en energioptimeringsproces: Bedre indeklima: Det er vigtigt at tage højde for indeklimaet i en bygning når der skal foretages energioptimering. I mange tilfælde vil det være muligt at øge standarden af indeklimaet ved energioptimering. Øget bygningsværdi: Stadig flere lejere er bevidste om driftsøkonomien af lejemål, og efterspørger i stigende grad erhvervslejemål med lave forbrugsomkostninger og dermed også mindre miljøpåvirkning. Dette betyder, at bygningsejere med bæredygtige bygninger har nemmere ved at leje deres ejendomme ud, og endda ofte kan opnå en øget huslejeindtægt. Bedre kendskab til drift af bygningen: Når energikonsulenter foretager en dybdegående energiscreening af en ejendom, danner de sig et fuldkomment overblik over den, og hvordan driften af de forskellige installationer påvirker hinanden. Dette kan være en øjenåbner for en driftsansvarlig. Den driftsansvarlige har ofte et godt overblik over driften af den enkelte installation, men det er ikke altid vedkommende er bevidst om hvordan driften af de forskellige installationer påvirker hinanden.

12 5. Opfølgning på forbrug 0. Skabe bevidsthed hos bygningsejere 1. Dialog mellem ejer og lejer 2. Energiscreening af ejendom 3. Beregning af pengestrømme 4. Indgåelse af kontrakt 5. Opfølgning på forbrug Formål Formålet med at foretage en opfølgning på el-, vand- og varmeforbrug er, at vurdere projektets succes og sikre at lejerne opnår deres projekterede besparelser. Ved samme brug af de forskellige lejemål før og efter energioptimeringsprojektet, bør lejerenes energiforbrug være mindre ved endt energioptimering. En opfølgning af forbrug vil synliggøre dette, og forsikre lejerne om at de har opnået besparelser. Metode Der foretages månedlige aflæsninger af el-, varme- og vandmålere i den respektive bygning. Dette gør det muligt jævnligt at følge energi- og vandforbruget i bygningen, hvilket skal være med til at identificere opnåede besparelser eller mangel på samme. Det vil typisk være ejendommens driftsansvarlige der vil foretage disse aflæsninger. Én gang halvårligt foretages en evaluering af forbrug ved at sammenligne forbruget i perioden med de tidligere år. Såfremt forbruget er højere end forventet skal der foretages en analyse af hvorvidt der er ændret brug af lejemålet eller om der er andre årsager til at det forventede ikke opnås. Vær opmærksom på at ejer kun er pligtig til at udarbejde varme- og driftsregnskab helårligt, om end der med fordel kan foretages en opfølgning halvårligt for at identificere eventuelle afvigelser. Energiforbrug i en ejendom afhænger i høj grad af brugernes adfærd og vejret. Såfremt de projekterede energibesparelser ikke synliggøres på brugernes el-, varme- eller vandregning, kan det skyldes en række årsager. Det er derfor af afgørende betydning for projektets succes, at der i kontrakten mellem bygningsejer er angivet forudsætningerne der ligger til grund for aftalen, som beskrevet i fase 4.

Juni 2014. Energioptimering i erhvervsudlejningsejendomme. Vejledning til business case-model

Juni 2014. Energioptimering i erhvervsudlejningsejendomme. Vejledning til business case-model Juni 2014 Energioptimering i erhvervsudlejningsejendomme Vejledning til business case-model Introduktion til modellen Formålet med beregningsværktøjet er at synliggøre incitament for energioptimering i

Læs mere

PSO 344-044: Udvikling og demonstration. incitamentsstruktur

PSO 344-044: Udvikling og demonstration. incitamentsstruktur 30-06-2014 PSO 344-044: Udvikling og demonstration af finansierings- og incitamentsstruktur til energioptimering af erhvervsbygninger med lejemål Afrapportering Dansk Energi Indholdsfortegnelse Indledning

Læs mere

Incitamentsstruktur for energioptimering i erhvervsbygninger med lejemål - Projekt PSO Juni 2014

Incitamentsstruktur for energioptimering i erhvervsbygninger med lejemål - Projekt PSO Juni 2014 Incitamentsstruktur for energioptimering i erhvervsbygninger med lejemål - Projekt PSO 344-044 Juni 2014 Juridisk ramme for energioptimeringsaftale Dokumenter: 1. Vilkårene for energioptimering reguleres

Læs mere

Niels Christoffersen Management Firma: Niels Christoffersen Management

Niels Christoffersen Management Firma: Niels Christoffersen Management SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Norgesvej 60 Postnr./by: 4700 Næstved BBR-nr.: 370-018278 Management Firma: Management Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Grønlandsvej 33 Postnr./by: 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-003463 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

BBR-nr.: Energimærkning nr.: Gyldigt 5 år fra: Energikonsulent: Arne Rasmussen Firma: Arne Rasmussen Consult

BBR-nr.: Energimærkning nr.: Gyldigt 5 år fra: Energikonsulent: Arne Rasmussen Firma: Arne Rasmussen Consult SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Violvej 22 Postnr./by: 4220 Korsør BBR-nr.: 330-008259 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

ENERGISPAREGARANTI VED RENOVERING AF ALMENE BOLIGER

ENERGISPAREGARANTI VED RENOVERING AF ALMENE BOLIGER ENERGISPAREGARANTI VED RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 20/06/2016 Billede leveret af: Hasseris Boligselskab Sweco Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 2 2 Fase 1: Formidling af garantimodellen 3 2.1 Formål 3 2.2

Læs mere

Analyse af praktiske. Klik for at redigere i. erfaringer med. energirenovering af bygninger i fire bygningssegmenter. master. Midtvejskonference

Analyse af praktiske. Klik for at redigere i. erfaringer med. energirenovering af bygninger i fire bygningssegmenter. master. Midtvejskonference Klik for at redigere i erfaringer med master Analyse af praktiske energirenovering af bygninger i fire bygningssegmenter Midtvejskonference 6. Februar 2013 AGENDA Formål Metode Foreløbige resultater Problemstilliner

Læs mere

BBR-nr.: 420-10280 Energimærkning nr.: 100088954 Gyldigt 5 år fra: 08-07-2008 Energikonsulent: Henrik N. Hansen Firma: Energi- & Ingeniørgruppen A/S

BBR-nr.: 420-10280 Energimærkning nr.: 100088954 Gyldigt 5 år fra: 08-07-2008 Energikonsulent: Henrik N. Hansen Firma: Energi- & Ingeniørgruppen A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Ørbækvej 10 Postnr./by: 5683 Haarby BBR-nr.: 420-10280 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Energimærke. Årlig besparelse i energienheder. 1 Hulmursisolering. 11 MWh Fjernvarme 4310 kr kr. 6.1 år

Energimærke. Årlig besparelse i energienheder. 1 Hulmursisolering. 11 MWh Fjernvarme 4310 kr kr. 6.1 år SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Rimmervej 15 Postnr./by: 9990 Skagen BBR-nr.: 813-176707 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Haraldsborgvej 54 Postnr./by: 4000 Roskilde BBR-nr.: 265-136567 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

BBR-nr.: 370-002166 Energimærkning nr.: 100069887 Gyldigt 5 år fra: 10-03-2008 Energikonsulent: Ejvind Endrup Firma: Energi- & Ingeniørgruppen A/S

BBR-nr.: 370-002166 Energimærkning nr.: 100069887 Gyldigt 5 år fra: 10-03-2008 Energikonsulent: Ejvind Endrup Firma: Energi- & Ingeniørgruppen A/S SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Kærsangervej 3 Postnr./by: 4250 Fuglebjerg BBR-nr.: 370-002166 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

BBR-nr.: 376-022479 Energimærkning nr.: 917676 Gyldigt 5 år fra: 26-02-2007 Energikonsulent: Søren Funch Jensen Firma: Energi- & Ingeniørgruppen A/S

BBR-nr.: 376-022479 Energimærkning nr.: 917676 Gyldigt 5 år fra: 26-02-2007 Energikonsulent: Søren Funch Jensen Firma: Energi- & Ingeniørgruppen A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Lillegade 2 Postnr./by: 4871 Horbelev BBR-nr.: 376-022479 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Energimærke. Årlig besparelse i kr. inkl. moms. Årlig besparelse i energienheder

Energimærke. Årlig besparelse i kr. inkl. moms. Årlig besparelse i energienheder Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Nordre Fuglsangsvej 7 Postnr./by: 4270 Høng BBR-nr.: 326-15488 Gyldigt 5 år fra: 23-01-2007 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 8

Energimærkning SIDE 1 AF 8 SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Gl. Jennumvej 1 8900 Randers 730-016974-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Energimærkningen udføres

Læs mere

BBR-nr.: 320-012627 Energimærkning nr.: 100036895 Gyldigt 5 år fra: 04-07-2007 Energikonsulent: Flemming Flindt Firma: Ingeniørfirma Flemming Flindt

BBR-nr.: 320-012627 Energimærkning nr.: 100036895 Gyldigt 5 år fra: 04-07-2007 Energikonsulent: Flemming Flindt Firma: Ingeniørfirma Flemming Flindt SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Møllevej 37 Postnr./by: 4683 Rønnede BBR-nr.: 320-012627 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

BBR-nr.: 621-040332 Energimærkning nr.: 901724 Gyldigt 5 år fra: 13-10-2006 Energikonsulent: Flemming Rigenstrup Firma: Tegnestuen Mejeriet A/S

BBR-nr.: 621-040332 Energimærkning nr.: 901724 Gyldigt 5 år fra: 13-10-2006 Energikonsulent: Flemming Rigenstrup Firma: Tegnestuen Mejeriet A/S SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Enevold Sørensens Vej 8 Postnr./by: 6000 Kolding BBR-nr.: 621-040332 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Grambyvej 19A Postnr./by: 2610 Rødovre BBR-nr.: 175-020675 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

BBR-nr.: 420-5801 Energimærkning nr.: 100102937 Gyldigt 5 år fra: 03-11-2008 Energikonsulent: Henrik N. Hansen Firma: Energi- & Ingeniørgruppen A/S

BBR-nr.: 420-5801 Energimærkning nr.: 100102937 Gyldigt 5 år fra: 03-11-2008 Energikonsulent: Henrik N. Hansen Firma: Energi- & Ingeniørgruppen A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Bogensevej 88 Postnr./by: 5620 Glamsbjerg BBR-nr.: 420-5801 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 9

Energimærkning SIDE 1 AF 9 SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Nørrebrogade 57B 8900 Randers 730-015899-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Appendiks C: Inspirationsliste til en energihandlingsplan

Appendiks C: Inspirationsliste til en energihandlingsplan Appendiks C: Inspirationsliste til en energihandlingsplan Appendiks C hører til publikationen Energihandlingsplan erfaringer og inspirationsliste, udarbejdet i InnoBYG projektet Bæredygtig Energirenovering,

Læs mere

BBR-nr.: 376-004533 Energimærkning nr.: 100064773 Gyldigt 5 år fra: 04-02-2008 Energikonsulent: Ralph Rex Larsen Firma: RL Byggerådgivning ApS

BBR-nr.: 376-004533 Energimærkning nr.: 100064773 Gyldigt 5 år fra: 04-02-2008 Energikonsulent: Ralph Rex Larsen Firma: RL Byggerådgivning ApS SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Kirkevej 2 Postnr./by: 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-004533 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

BBR-nr.: 561-015007 Energimærkning nr.: 100080702 Gyldigt 5 år fra: 20-05-2008 Energikonsulent: Martin Jessen Firma: Martin Jessen Rådg. ing.

BBR-nr.: 561-015007 Energimærkning nr.: 100080702 Gyldigt 5 år fra: 20-05-2008 Energikonsulent: Martin Jessen Firma: Martin Jessen Rådg. ing. SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Bryndumdamvej 36 Postnr./by: 6715 Esbjerg N BBR-nr.: 561-015007 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 9

Energimærkning SIDE 1 AF 9 SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Rindsvej 21 8900 Randers 730-016753-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens varmeudgifter

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

Dybe energirenoveringer i ejer/lejer miljøer

Dybe energirenoveringer i ejer/lejer miljøer Dybe energirenoveringer i ejer/lejer miljøer PSO projekt 347-021 Januar 2015 - marts 2017 1 / 13. juni 2017 Agenda Formålet Beslutningsprocessen Ejendomstyper og lejertyper Ejendomsscreening Overslagsberegninger

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Korsør Landevej 555 Postnr./by: 4242 Boeslunde BBR-nr.: 330-013980 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 8

Energimærkning SIDE 1 AF 8 SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Fredensgade 21 8900 Randers 730-010607-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Sundby Alle 76 Postnr./by: 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-000229 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Energitjek til boligforeninger Martin Dam Wied Kuben Management

Energitjek til boligforeninger Martin Dam Wied Kuben Management Energitjek til boligforeninger 22.10.2013 Martin Dam Wied Kuben Management Hvem er Kuben Management? En del af NRGi et af Danmarks største energiselskaber Markedsledende indenfor bygherrerådgivning Rådgiver

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Norupvej 31 Postnr./by: 5450 Otterup BBR-nr.: 480-006788 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 7

Energimærkning SIDE 1 AF 7 SIDE 1 AF 7 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Lille Voldgade 22 8900 Randers 730-014404-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Efterisolering af loft. 183 kwh Elvarme 370 kr. 3044 kr. 8.2 år

Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Efterisolering af loft. 183 kwh Elvarme 370 kr. 3044 kr. 8.2 år SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Bystrædet 3B Postnr./by: 4050 Skibby BBR-nr.: 250-018443 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 7

Energimærkning SIDE 1 AF 7 SIDE 1 AF 7 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Søren Møllers Gade 42 8900 Randers 730-018398-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Årlig besparelse i energienheder

Årlig besparelse i energienheder SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Sigynsvej 23 Postnr./by: 3140 Ålsgårde BBR-nr.: 217-19850 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 7

Energimærkning SIDE 1 AF 7 SIDE 1 AF 7 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Glesborg Bygade 69 8585 Glesborg 707-103083-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Energimærkningen

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 8

Energimærkning SIDE 1 AF 8 SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Søren Møllers Gade 22A 8900 Randers 730-018379-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

FORBEDRING AF EJENDOMME: OPNÅ LAVT ENERGIFORBRUG OG FORBEDRET INDEKLIMA ERHVERVS- OG BOLIGEJENDOMME SAMT BUTIKKER I SHOPPINGCENTRE

FORBEDRING AF EJENDOMME: OPNÅ LAVT ENERGIFORBRUG OG FORBEDRET INDEKLIMA ERHVERVS- OG BOLIGEJENDOMME SAMT BUTIKKER I SHOPPINGCENTRE FORBEDRING AF EJENDOMME: OPNÅ LAVT ENERGIFORBRUG OG FORBEDRET INDEKLIMA ERHVERVS- OG BOLIGEJENDOMME SAMT BUTIKKER I SHOPPINGCENTRE 1 DEAS BRINGER DIG SIKKERT I MÅL MED ENERGI- OG INDEKLIMAOPTIMERING Reducerede

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 8

Energimærkning SIDE 1 AF 8 SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Søren Møllers Gade 44 8900 Randers 730-018399-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 9

Energimærkning SIDE 1 AF 9 SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Danmarksgade 21 8900 Randers 730-009852-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Energimærke. Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Energimærkning nr.: Gyldigt 5 år fra: Energikonsulent:

Energimærke. Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Energimærkning nr.: Gyldigt 5 år fra: Energikonsulent: SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Vinkelvej 14 8870 Langå 730-033205-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Energimærkningen udføres

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 9

Energimærkning SIDE 1 AF 9 SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Viborgvej 36 8900 Randers 730-019722-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Mørdrupvej 16 Postnr./by: 3060 Espergærde BBR-nr.: 217-085489 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 8

Energimærkning SIDE 1 AF 8 SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Hobrovej 34 8900 Randers 730-012361-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens varmeudgifter

Læs mere

Energimærke. Årlig besparelse i energienheder mm mod kælder 1.4 MWh Fjernvarme 540 kr kr. 8.8 år

Energimærke. Årlig besparelse i energienheder mm mod kælder 1.4 MWh Fjernvarme 540 kr kr. 8.8 år SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Præstevænget 4 Postnr./by: 5610 Assens BBR-nr.: 420-00268-9 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Søndervang 42 Postnr./by: 2670 Greve BBR-nr.: 253-081740 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

BBR-nr.: 100-1222222 Energimærkning nr.: 0 Gyldigt 5 år fra: Energikonsulent: Peter Petersen Firma: Standardbygnings-gruppen

BBR-nr.: 100-1222222 Energimærkning nr.: 0 Gyldigt 5 år fra: Energikonsulent: Peter Petersen Firma: Standardbygnings-gruppen SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Enfamilie 1970 elvarme - Eksempel 3 Postnr./by: 5000 Odense C BBR-nr.: 100-1222222 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 9

Energimærkning SIDE 1 AF 9 SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Nordostvej 12 8900 Randers 730-015557-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 8

Energimærkning SIDE 1 AF 8 SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Prins Christians Gade 15 8900 Randers 730-016533-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 9

Energimærkning SIDE 1 AF 9 SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Steen Blichers gade 19 8900 Randers 730-017790-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 7

Energimærkning SIDE 1 AF 7 SIDE 1 AF 7 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Søren Møllers Gade 38 8900 Randers 730-018396-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Årlig besparelse i energienheder. 1 Efterisolering af ydervægge. 22 MWh Fjernvarme 9260 kr. 231252 kr. 25 år

Årlig besparelse i energienheder. 1 Efterisolering af ydervægge. 22 MWh Fjernvarme 9260 kr. 231252 kr. 25 år SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: P.N. Lagonis Vej 1 Postnr./by: 6500 Vojens BBR-nr.: 510-017746 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 9

Energimærkning SIDE 1 AF 9 SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Vester Altanvej 10 8900 Randers 730-019444-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 6 for følgende ejendom: Adresse: Paaskeløkkevej 26 Postnr./by: 5000 Odense C BBR-nr.: 461-298257 nr.: 100104505 en oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

EVALUERING AF ENERGISTRATEGI 2011-2015

EVALUERING AF ENERGISTRATEGI 2011-2015 EVALUERING AF ENERGISTRATEGI 2011-2015 Indledning I perioden fra 2011 til 2015 har Bygningsservice & Beredskab gennemført den pr. 7. december 2010 af Vejen Byråd godkendte energistrategi. I de 5 år projektet

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Vigsnæsvej 71 Postnr./by: 4862 Guldborg BBR-nr.: 376-020867 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 8

Energimærkning SIDE 1 AF 8 SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Piledamsvej 7 6000 Kolding 621-104683-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Energiledelse og energibesparelser. Energiledelse, hvorfor og hvordan Eksempler, industri Eksempler, kontorbyggeri

Energiledelse og energibesparelser. Energiledelse, hvorfor og hvordan Eksempler, industri Eksempler, kontorbyggeri Energiledelse og energibesparelser 1 Energiledelse, hvorfor og hvordan Eksempler, industri Eksempler, kontorbyggeri Hvorfor er energiledelse? Der kan ofte spares minimum 30% på energi omkostningerne 2

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 7

Energimærkning SIDE 1 AF 7 SIDE 1 AF 7 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Fredensgade 7 8900 Randers 730-010595-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 8

Energimærkning SIDE 1 AF 8 SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Scandiagade 3 8900 Randers 730-017150-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Energirigtig bygningsrenovering - hvad venter vi på! Poul Pedersen. Bygningsingeniør Beskikket Bygningssagkyndig Beskikket Energikonsulent

Energirigtig bygningsrenovering - hvad venter vi på! Poul Pedersen. Bygningsingeniør Beskikket Bygningssagkyndig Beskikket Energikonsulent Poul Pedersen Bygningsingeniør Beskikket Bygningssagkyndig Beskikket Energikonsulent Har desuden følgende arbejdsopgaver for Energistyrelsen: Indgår i Energistyrelsens Ekspertpanel Indgår i kursusudvalget

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug. Aøig Adig Skønnet besparelsei besparelsei investering energaenheder kr. inkl. moms inkl.moms. 0,55 M\ /h fiernvarme

Lavt forbrug. Højt forbrug. Aøig Adig Skønnet besparelsei besparelsei investering energaenheder kr. inkl. moms inkl.moms. 0,55 M\ /h fiernvarme stde I AF 2l,"4isr"- ffis?* l+':l*t Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Lundbyesgade 13 8000 Arhus C 751-224478-001 Gyldigt 7 år lraz Energy08, Be06 version 4 Energimærkningen

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 9

Energimærkning SIDE 1 AF 9 SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Pontoppidansgade 8 8900 Randers 730-016449-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

ENERGIHANDLEPLAN. EJENDOMSCENTER vordingborg.dk

ENERGIHANDLEPLAN. EJENDOMSCENTER vordingborg.dk 2017-2020 ENERGIHANDLEPLAN EJENDOMSCENTER vordingborg.dk Vordingborg Kommune Østergårdstræde 1A 4772 Langebæk Energihandleplan Udgivet af Vordingborg Kommune Udarbejdet af: Kirsten Marie Pedersen INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

AFRAPPORTERING AF FASE 3 og 4, PROJEKT FLEKSIBELT ELFORBRUG

AFRAPPORTERING AF FASE 3 og 4, PROJEKT FLEKSIBELT ELFORBRUG AFRAPPORTERING AF FASE 3 og 4, PROJEKT FLEKSIBELT ELFORBRUG Januar 2011 Anders Mønsted, Teknologisk Institut Projektet er støttet af Energi & Klima Center for Køle- og Varmepumpeteknik Indholdsfortegnelse

Læs mere

BBR-nr.: 851-091777 Energimærkning nr.: 200002728 Gyldigt 5 år fra: 09-09-2007 Energikonsulent: Peter Mailund Thomsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 851-091777 Energimærkning nr.: 200002728 Gyldigt 5 år fra: 09-09-2007 Energikonsulent: Peter Mailund Thomsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Agertoften 21-67 Postnr./by: 9200 Aalborg SV BBR-nr.: 851-091777 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Årlig besparelse i energienheder

Årlig besparelse i energienheder SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Havnevej 53 Postnr./by: 4500 Nykøbing Sj. BBR-nr.: 306-020803 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 7

Energimærkning SIDE 1 AF 7 SIDE 1 AF 7 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Søren Møllers Gade 31 8900 Randers 730-018389-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Udvendig isolering af built-up tag. 3.3 MWh Fjernvarme 1500 kr. 74900 kr. 49.

Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Udvendig isolering af built-up tag. 3.3 MWh Fjernvarme 1500 kr. 74900 kr. 49. SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Lokesvej 12 Postnr./by: 4873 Væggerløse BBR-nr.: 376-029360 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Årlig besparelse i energienheder. 2 Udskiftning af cirkulationspumpe. 1117 kwh el 1710 kr. 8000 kr. 4.7 år

Årlig besparelse i energienheder. 2 Udskiftning af cirkulationspumpe. 1117 kwh el 1710 kr. 8000 kr. 4.7 år SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Præsteskoven 20 Postnr./by: 6200 Aabenraa BBR-nr.: 580-022439 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 9

Energimærkning SIDE 1 AF 9 SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Vester Altanvej 12 8900 Randers 730-019446-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

BBR-nr.: 851-573186 Energimærkning nr.: 200002183 Gyldigt 5 år fra: 27-07-2007 Energikonsulent: Peter Mailund Thomsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 851-573186 Energimærkning nr.: 200002183 Gyldigt 5 år fra: 27-07-2007 Energikonsulent: Peter Mailund Thomsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Stillekrogen 62-80 Postnr./by: 9000 Aalborg BBR-nr.: 851-573186 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

SEAS-NVE A/S. SEAS-NVE er Danmarks største kundeejede energiselskab

SEAS-NVE A/S. SEAS-NVE er Danmarks største kundeejede energiselskab SEAS-NVE A/S SEAS-NVE A/S SEAS-NVE er Danmarks største kundeejede energiselskab SEAS-NVE har i dag ca. 335.000 andelshavere. Omsætning total kr. 1.100.000.000,- Rådgivning kr. 26.000.000,- Total besparelser

Læs mere

Energimærke. Adresse: Koppen 1 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Koppen 1 Postnr./by: SIDE 1 AF 47 Adresse: Koppen 1 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 2990 Nivå BBR-nr.: 210-012079-001 Energikonsulent: Michael Damsted Andersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 6 for følgende ejendom: Adresse: Tolderlundsvej 2 Postnr./by: 5000 Odense C BBR-nr.: 461-412386 nr.: 200009545 en oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

BedreBolig-plan BOLIGEJER

BedreBolig-plan BOLIGEJER KLADDE Rapportnr: 0 Firmanr: 40 Dato: 04-11-2014 BedreBolig-plan BEDREBOLIG-RÅDGIVER Dansk Bygningsrådgivning Kurt Lynge Christensen Visborgvej 6 9560 Hadsund E-mail info@danskbygningsraadgivning.dk Tlf.nr

Læs mere

Godt på vej. - Klimaresultater i PFA

Godt på vej. - Klimaresultater i PFA Godt på vej - Klimaresultater i PFA Forord I PFA er ansvaret overfor kunderne og samfundet en vigtig del af fundamentet. Det ansvar er vi bevidste om, både når vi driver forretning, og når vi ser på vores

Læs mere

Årlig besparelse i energienheder. 1 Efterisolering af loft. 3.4 MWh Fjernvarme 1390 kr. 34857 kr. 25.1 år

Årlig besparelse i energienheder. 1 Efterisolering af loft. 3.4 MWh Fjernvarme 1390 kr. 34857 kr. 25.1 år SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Lindedal 8 Postnr./by: 6100 Haderslev BBR-nr.: 510-007437 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Plantagevej 13C Postnr./by: 3600 Frederikssund BBR-nr.: 250-005028 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Årlig besparelse i energienheder. 1 Der udføres dagslysstyring 0 kr. 0 kr. år

Årlig besparelse i energienheder. 1 Der udføres dagslysstyring 0 kr. 0 kr. år SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Julsøvej, Risskov 40 - Postnr./by: 8240 Risskov BBR-nr.: 751-86916-9 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at

Læs mere

BBR-nr.: 159-108325 Energimærkning nr.: 100085881 Gyldigt 5 år fra: 18-06-2008 Energikonsulent: Michael Lium Firma: Rådg. Ingeniør Michael Lium ApS

BBR-nr.: 159-108325 Energimærkning nr.: 100085881 Gyldigt 5 år fra: 18-06-2008 Energikonsulent: Michael Lium Firma: Rådg. Ingeniør Michael Lium ApS SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Porsevænget 32 Postnr./by: 2800 Lyngby BBR-nr.: 159-108325 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Energirenoveringer for lejere Pilotprojekt Wilkenbo

Energirenoveringer for lejere Pilotprojekt Wilkenbo Energirenoveringer for lejere Pilotprojekt Wilkenbo 21 Ejendomme på Frederiksberg /2380 lejligheder CSR Temaer forankret i PrivatBo s administration af Frederiksberg Boligfond CSR: V1.0 CSR Målsætninger:

Læs mere

Blegen 8 6200 Aabenraa 580-017118-001 200009726 22. december 2008 d.a.i. arkitekter I ingeniører a/s

Blegen 8 6200 Aabenraa 580-017118-001 200009726 22. december 2008 d.a.i. arkitekter I ingeniører a/s SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Blegen 8 6200 Aabenraa 580-017118-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens varmeudgifter

Læs mere

BBR-nr.: 851-097473 Energimærkning nr.: 200002556 Gyldigt 5 år fra: 30-08-2007 Energikonsulent: Peter Mailund Thomsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 851-097473 Energimærkning nr.: 200002556 Gyldigt 5 år fra: 30-08-2007 Energikonsulent: Peter Mailund Thomsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Gustav Thostrups Vej 1-38 Postnr./by: 9210 Aalborg SØ BBR-nr.: 851-097473 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 8

Energimærkning SIDE 1 AF 8 SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Søren Møllers Gade 17 8900 Randers 730-018373-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Koustrup mark 90 Postnr./by: 7400 Herning BBR-nr.: 657-000000 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Rosenlyparken 13 Postnr./by: 2670 Greve BBR-nr.: 253-125799 Energikonsulent: Finn Albrechtsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Finn

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 for følgende ejendom: Adresse: Ådalsvej 8 Postnr./by: 7980 Vils BBR-nr.: 773-095892 nr.: 100185772 Energikonsulent: Peter Frilund Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Grontmij Carl

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 9

Energimærkning SIDE 1 AF 9 SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Hobrovej 29 8900 Randers 730-012357-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens varmeudgifter

Læs mere

Energistrategi Evaluering 2013

Energistrategi Evaluering 2013 Energistrategi Evaluering 2013 Nærværende dokument summerer resultaterne for 2013, for den af byrådet vedtagne energistrategi for de kommunale ejendomme. I 2013 er der gennemført tekniske energibesparelsesprojekter

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 9

Energimærkning SIDE 1 AF 9 SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Nyvej 11A 8900 Randers 730-015741-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens varmeudgifter

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Klintevej 411 Postnr./by: 4791 Borre BBR-nr.: 390-005272 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 9

Energimærkning SIDE 1 AF 9 SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Pontoppidansgade 6 8900 Randers 730-016447-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 9

Energimærkning SIDE 1 AF 9 SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Nørrebrogade 13A 8900 Randers 730-015865-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer Energimærkningsrapport Dionevej 1 Bygningernes energimærke: Gyldig fra 23. december 2015 Til den 23. december 2025. ENERGIMÆRKNINGSRAPPORT ENERGIMÆRKET

Læs mere

RAPPORT boligforeningsprojekt Effektvurdering af samarbejdsaftaler

RAPPORT boligforeningsprojekt Effektvurdering af samarbejdsaftaler RAPPORT boligforeningsprojekt Effektvurdering af samarbejdsaftaler Høje Taastrup Kommune Hans Bruun Jespersen Steen Olesen 03-11-2016 2924 5203 Indhold Baggrund for boligforeningsprojektet... 3 Projektets

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 9

Energimærkning SIDE 1 AF 9 SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Sennelsgade 6 8900 Randers 730-017226-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere