Børnetekst Thorstein Thomsen Tegninger Bettina B. Reimer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børnetekst Thorstein Thomsen Tegninger Bettina B. Reimer"

Transkript

1 Vores nye sko kov Børnetekst Thorstein Thomsen Tegninger Bettina B. Reimer Udgivet af Skov- og Naturstyrelsen og Dansk Skovforening i forbindelse med Skovens Dag 2000.

2 Dette hæfte er udgivet af Skov- og Naturstyrelsen og Dansk Skovforening i forbindelse med Skovens Dag Børnetekst: Thorstein Thomsen Voksentekst: Stephan Springborg og Eva Skytte Tegner: Bettina B. Reimer Ide og oplæg: Stephan Springborg og Eva Skytte Redaktion: Stephan Springborg, Eva Skytte, Pernille Karlog og Annegrete Munksgaard Lay-out: Page Leroy-Cruce Tryk: Repro & Tryk 1. oplag: ISBN: Udgivet af: Skov- og Naturstyrelsen Haraldgade København Ø tlf e-post: Hjemmeside: Dansk Skovforening Amalievej Frederiksberg C tlf e-post: Hjemmeside: Hæftet er gratis og kan bestilles hos: Miljøbutikken Information og Bøger Læderstræde København K Tlf: Fax: Åben: mandag-fredag

3 Emma Ræven Hej! Hej! Jeg er Mikkel Ræv. Hvem er du? Jeg hedder Emma. Jeg er otte år. Så er vi lige gamle. Jeg er også otte år. Men du er et ungt menneske, og jeg er en gammel ræv. Vil du se på billeder med mig, Mikkel? Hvad for nogle billeder? Billeder fra skoven. Ja, hvis der er mus på. VOKSEN-BOKSEN I boksene står nogle ekstra oplysninger til dig, der er voksen. Du kan fortælle det videre til børnene med dine egne ord.

4 Men her er jo ikke nogen skov? Nej, skovarbejderne er ved at plante den. Hvorfor det? Fordi vi gerne vil have mere skov i Danmark. Vi mennesker siger, at hver gang man fælder et træ, så skal man plante et nyt. Men det er bedre at plante to nye. Man kan også bare holde helt op med at fælde træer, og spise det, der er i skoven. Så har skovarbejderne ikke noget at leve af. Lever de af træerne, som de planter? Ja. De må være svære at tygge. Nej, Mikkel. Ikke på den måde. De spiser ikke træerne. De sælger dem og får penge for dem. Hvem sælger de dem til? Til nogle andre mennesker, som laver stole og borde og parketgulve og carporte og tusind andre ting af træ. Hvad skal I dog med alt det? Hvorfor flytter I ikke bare ud i en hule i skoven og lever af mus og bær? Det har vi ikke rigtig lyst til, tror jeg. Mennesker er mærkelige.

5 VOKSEN-BOKSEN HVAD BRUGER VI SKOVEN TIL? Skove er til glæde for dem, der nyder frisk luft og stilhed, dem der kan lide at løbe, vandre, cykle og ride, og dem, der samler bær og svampe, går på jagt, fisker eller ser på fugle. Nogle dyr kan kun leve i skoven. Andre dyr lever på marker og enge, men bruger skoven til at søge ly, yngle eller overnatte i. I skovene kan man finde mange spor efter livet i gamle dage, f.eks. gravhøje, hulveje, oltidsagre, markskel, og landsbyer. Og en vigtig ting er, at skovene leverer træ til miljøvenlige produkter. Prøv at se, hvad der er lige omkring dig netop nu.

6 Nu er der gået ti år. Ja. Nu er maden kommet. Fuglene kan gemme sig i krattet, og der er bær på buskene: Hyldebær og hyben. Brombær og slåen. Hasselnød og tjørn. Og musene er kommet. Mus ødelægger mange små træer, som vi mennesker planter. De spiser barken. Ja, derfor er det godt, at der er nogle dyr, som spiser musene. Skovarbejderne må ud og plante nogle flere træer. Ja, det må vi dyr også. Nej. Jo. Vi dyr sår også træer. Fuglene spiser frø. Nogle af frøene går lige igennem dem og bliver skidt ud på jorden og bliver til et træ. Vi ræve sår også træer hver gang et frø hænger fast i vores pels og falder af på et godt sted. Det tænkte jeg ikke på. Nej, I mennesker tror, at det er jer, der laver det hele. Se, skovarbejderne er ved at fælde juletræer. Ja. Dem tager de hjem i deres huse og spiser juleaften.

7 Vi spiser nu ikke juletræerne. Vi stiller dem op i vores stue og sætter lys på. Gør I det? Mennesker er mærkelige. VOKSEN-BOKSEN SÅDAN KAN MAN DYRKE EN SKOV! Man planter ofte rækker af såkaldte ammetræer mellem rækkerne af de træer, der skal blive stående. Ammetræer vokser hurtigt. De beskytter de andre træer mod frost og holder ukrudt nede. I eksemplet på tegningen er der plantet lærk som ammetræ, mens de blivende træer er bøg. Bøgetræernes stammer bliver lige og uden ret mange sidegrene. Når bøgene har nået den rette højde fældes lærketræerne - og man tynder ud i bøgene, så kun de bedste træer får mulighed for at vokse sig store.

8 Nu er der gået 30 år. Allerede? Som tiden dog flyver af sted. Skovarbejderne tynder ud i skoven, så de træer, der bliver tilbage har mere plads at vokse på. Kan du huske det første billede,hvor skoven blev plantet? Dengang plantede man træer på en mark på størrelse med en fodboldbane. Var det så ikke svært at spille fodbold på den? Altså man spillede ikke fodbold. Det var bare for at give dig en idé om, hvor mange træer, man brugte. Nårh! Nogle af træerne skal jo væk efterhånden. Ja. Så kommer skovarbejderne med deres larmende motorsave og saver træerne op i brændestykker. Ja. Kan du se, at der også er kommet en lille skovsø? Der er sikkert allerede fisk i. Nej, hvordan skulle de være kommet derhen? De kommer flyvende. Flyvende? Tror du, det er flyvefisk? Fiskene lægger æg i en sø. Så kommer der en and og svømmer rundt. Nogle af æggene sætter sig

9 fast på anden. Anden flyver hen til et andet sted. Et andet andested, kan man sige. Måske den lille skovsø. Og her falder nogle af æggene af an- dens ben. Æggene bliver til fisk. Hopla. Fiskene er kommet flyvende til den lille sø. Nårh! På den måde. VOKSEN-BOKSEN TRÆER TRÆKKER VEJRET. CO 2 (kuldioxid) findes overalt i luften. CO 2 er en betingelse for alt liv, fordi planter bruger det, når de vokser. For meget CO 2 er dog skadeligt for miljøet, fordi det øger driv-huseffekten. Mens skovens træer vokser, binder de CO 2 i sig, og når træ rådner eller brændes, frigives CO 2 til luften igen. En skov i vækst er derfor med til at binde CO 2 fra atmosfæren og huse og møbler af træ oplagrer CO 2. Træ er et CO 2 -neutralt materiale. Når vi planter nye træer, hver gang vi fælder, indgår CO 2 i et kredsløb. Ved at bruge træ som brændsel i stedet for olie, kul og gas, sparer man atmosfæren for ekstra CO 2.

10 Nu er der gået 75 år. Et af de store træer er væltet. Det saver skovarbejderne op. De kan også lade det ligge. Nej, det ser grimt ud. Nej, Emma. Det ser pænt ud. Og tænk på al den mad, der kommer. Der kommer biller og andre insekter, og der kommer fugle for at spise insekterne. Og der vokser svampe frem, og måske er der en salamander, som overvintrer under stammen. Det er godt for en sulten ræv, at finde sådan én om vinteren. Men hvis en orkan har hærget, så er der mange træer, der er væltet og knækket. Og så skal der ryddes op og plantes nye træer. Joh! Min far siger, at de nye skove skal være robuste. Derfor planter man flere træer, der ikke vælter så let, når det stormer. Det er i orden. For 200 år siden var der næsten ikke noget skov tilbage i Danmark. Havde det stormet så meget? Nej, det var os mennesker, der havde fældet alle træerne. Vi

11 brugte dem til skibe og huse. Og dengang brugte alle brænde til at få varme i husene. Til sidst var der næsten ingen træer tilbage. Det var synd for rævene. VOKSEN-BOKSEN RENT VAND. Skovene beskytter grundvandet mod forurening, fordi skovbruget kun bruger lidt eller slet ingen gødning og gift. Jorden i skovene er dækket af planter hele tiden, og den bearbejdes ikke, når man ser bort fra plantningen og de første års bekæmpelse af ukrudt.

12 Nu er der gået 100 år. Bøgetræerne er blevet så store, at man kan begynde at fælde dem. Går der 100 år, før de er blevet store? Ja, mindst. Men et rigtigt fint bøgetræ kan man også få mange penge for kroner eller der omkring. Jeg vil hellere have en mus. I gamle dage hed bøgetræer ikke bøg. De hed bog. Og nu skal jeg fortælle dig noget sjovt. Vikingerne snittede deres runer ind i bøgestokke og bøgestave. Dengang hed bøg jo bog, så en bøgestav hed: en bogstav. Det er sådan at bogstaverne fik deres navn. Bogstaver er kedelige. Man kan ikke spise dem, og de dufter ikke af noget. Næh, så se på anemonerne dér. Anemoner dufter dejligt. Men de er giftige for mennesker og ræve. Men rådyrene kan spise dem. Og ved du hvad.om foråret dufter rådyrenes lort af anemoner. Det gør dine ikke. Nej, og heller ikke dine.

13 VOKSEN-BOKSEN Nu MEGET MERE SKOV. Omkring år 1800 var der næsten ingen skov i Danmark, fordi mennesker havde brugt træerne uden at sørge for, at nye voksede op. Ved at beskytte de sidste rester skov, der var tilbage, og ved at plante nye skove, er der nu skov på omkring 1/10 af Danmarks areal. Og Folketinget har besluttet, at der skal være dobbelt så meget skov om 100 år. Om 100 år

14 Nu er der gået 200 år. 200 år. Det er lang tid. Ja. Kan du huske, at jeg sagde, at der næsten ingen skov var for 200 år siden? Ved du hvad der så skete? Englænderne kom og tog alle de danske krigsskibe. Så ville danskerne bygge en hel masse nye krigsskibe. Men det kunne de ikke, for der var ikke nogen træer tilbage. Derfor besluttede danskerne at plante en hel masse skov. Og derfor er der så mange træer i Danmark nu, der næsten er 200 år gamle. Skal I så i gang med at bygge krigsskibe? Næh. Man bygger slet ikke krigsskibe af træ mere. Mennesker ved altså ikke, hvad man skal bruge skoven til om 200 år. Nej. Men vi planter træer alligevel. Vi skal nok kunne bruge den til noget, for træ kan man altid bruge. Og skov kan man altid bruge. Tror du menneskene går på skovtur om 200 år? Joh. Men måske flyver de på skovtur. Hvordan det?

15 Måske har de en lille helikopter i deres rygsæk, som de kan flyve rundt med. Ja, måske. Men ved du, hvad jeg er sikker på? Nej. Ræven flyver ikke rundt om 200 år med en helikopter på ryggen. Den går stadigvæk rundt nede på skovbunden og leder efter mus. VOKSEN-BOKSEN HVAD SKAL VI MED SKOVEN I FREMTIDEN? Skove er til gavn for samfundet. Men hvilken skov er til gavn for de mennesker, der bor i Danmark om 200 år? Skovene skal levere træ til stærke konstruktioner, fint håndværk og til papir og brænde. Træ er bedre for miljøet end plastik, beton og stål. Skovene skal være robuste og kunne modstå storm og angreb fra insekter og svampe. De skal være levested for dyr og planter, og den vilde natur skal kunne udfolde sig. Der skal være skove til ridning, jagt, glade børn og stille skovture. De skal beskytte grundvand, modvirke drivhuseffekt og give læ. Skove skal forstærke oplevelsen af landskabet. Det er umuligt at sige, hvilken skov der er brug for om 200 år. Derfor er det vigtigt med variation og mange slags skove og træer, så mennesker i fremtiden kan vælge.

16 Så du: fuglen, der blev spist af en spurvehøg hvor gammel skoven er, når rådyret kommer musvitten, der sked en busk hvor musen gemte sig -- - der er en mus på hvert billede hvem der byggede uglens hus hvor mange dyr, der gemte sig på de forskellige billeder hvad der skete med det døde dyr hvor gammelt et juletræ er, når det bliver fældet hvad ræven spiser ud over mus hvor længe træstammen lå i skoven, før den var rådnet væk hvem der er på vej hen for at spise lort Her kan du læse mere om skov Naturpatruljen -- i skoven. Martin Keller og Ketil Teisen. DR Multimedie og Vildfred / Danmarks Naturfredningsforening, (For børn) Hvad finder jeg i skoven. G. Mandahl-Barth. Politiken, (For børn og voksne) De nye skove. Skov- og Naturstyrelsen og Forskningscentret for Skov & Landskab, (For voksne) Skovene og skovbruget i Danmark. Skov-info, (For voksne) Rigere skov i Danmark. GEC Gads Forlag og Miljø og Energiministeriet, (For voksne) Vil du i skoven med en naturvejleder? Rundt om i landet findes naturvejledere, som arrangerer ture og aktiviteter, som alle kan deltage i. Disse ture annonceres i de lokale aviser og i foldere, som fås på biblioteket. Mange af naturvejlederne laver også ture for grupper, der henvender sig med bestemte ønsker. Du kan finde naturvejlederne på Miljø- og Energiministeriet Skov- og Naturstyrelsen Haraldsgade København Ø tlf e-post: Hjemmeside: Dansk Skovforening Amalievej Frederiksberg C tlf e-post: Hjemmeside:

Skovens træer en opslagsbog

Skovens træer en opslagsbog Skovens træer en opslagsbog Træfabler Thorstein Thomsen Tegninger Bettina B. Reimer Udgivet af Skov- og Naturstyrelsen, Skoven i Skolen og Dansk Skovforening i forbindelse med Skovens Dag 2003 1 Emma sagde

Læs mere

BIOS Grundbog B. Af Thomas Bach Piekut; Rikke Risom; Anders V. Thomsen; Leif Schack

BIOS Grundbog B. Af Thomas Bach Piekut; Rikke Risom; Anders V. Thomsen; Leif Schack ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ 123456789,. - _ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå BIOS Grundbog B Af Thomas Bach Piekut; Rikke Risom; Anders V. Thomsen; Leif Schack Dette er en pdf-fil med Bios Grundbog A Filen

Læs mere

Peter Jepsen. Det er også min. natur. Tema om biodiversitet

Peter Jepsen. Det er også min. natur. Tema om biodiversitet Peter Jepsen Det er også min natur Tema om biodiversitet Det er også min natur Tema om biodiversitet Elevbog 2008, Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen Forfatter: Peter Jepsen Redaktør: Annegrete

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Idekatalog til at arbejde med børns kompetencer, som skal bruges for at lære at håndtere konflikter.

Idekatalog til at arbejde med børns kompetencer, som skal bruges for at lære at håndtere konflikter. 1 Idekatalog til at arbejde med børns kompetencer, som skal bruges for at lære at håndtere konflikter. Børnehavebørn: At tyde følelser: Tegn 4 forskellige børn: Et der er surt, et der er formærmet, et

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

BIOS Grundbog A. Af Thomas Bach Piekut; Rikke Risom; Anders V. Thomsen; Leif Schack

BIOS Grundbog A. Af Thomas Bach Piekut; Rikke Risom; Anders V. Thomsen; Leif Schack ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ 123456789,. - _ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå BIOS Grundbog A Af Thomas Bach Piekut; Rikke Risom; Anders V. Thomsen; Leif Schack Dette er en pdf-fil med Bios Grundbog A. Filen

Læs mere

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Følg en vanddråbes rejse fra vandhanen, gennem kloakken, renseanlægget og naturens eget renseproces. DANSKE

Læs mere

AFFALD. - før, nu og i fremtiden. Aktivitetshæfte

AFFALD. - før, nu og i fremtiden. Aktivitetshæfte AFFALD - før, nu og i fremtiden Aktivitetshæfte STENALDEREN Jæger og fisker LANDET I 1700-TALLET UDE PÅ LANDET BYEN I 1700-TALLET LIVET FRA 1930-1970 Da FARFAR var ung INDE I BYEN BYEN FRA 1850-1930 LIVET

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen Ideer til undervisningen Læs bogen og brug den Lad eleverne sætte mere dialog til følgende passager: da Klaus gerne vil se kongen, og moderen siger nej da kongen stopper op og snakker med Klaus da kongen

Læs mere

Ud med børnene. - 24 naturbørnehaver fortæller. Læs om:

Ud med børnene. - 24 naturbørnehaver fortæller. Læs om: Ud med børnene - 24 naturbørnehaver fortæller Læs om: Drømmefangeren fra Ærøskøbing, Haletudsesøen fra Læsø, græsdukkerne fra Frederikshavn, urtesaltet fra Outrup, dyresporene fra Haderslev, sommerlegene

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Fleksibel barselsorlov. Til forældre

Fleksibel barselsorlov. Til forældre Fleksibel barselsorlov Til forældre ministrenes forord 3 Kære forældre Når et barn kommer til verden, er det på alle måder vigtigt, at barnet får en god start på livet. Og ligeså vigtigt er det, at I

Læs mere

at du må-ske kom-mer til at græ-de lidt.

at du må-ske kom-mer til at græ-de lidt. Ind-led-ning Det, du nu skal læ-se, er rig-tig sket. Det ske-te for mang-e år si-den. Den sør-ge-li-ge be-gi-ven-hed fandt sted i 1866. Hvor læng-e si-den mon det er? Det er så sør-ge-ligt det, der ske-te,

Læs mere

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv Guide MARTS 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Læs her 12 hvordan du kommer videre sider Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv GUIDE INDHOLD I DETTE HÆFTE: Side

Læs mere

På fod med naturen. Inspirationshæfte til personale i daginstitutioner

På fod med naturen. Inspirationshæfte til personale i daginstitutioner På fod med naturen Inspirationshæfte til personale i daginstitutioner Del 1 børn i naturen Ud i naturen derfor og sådan 3 Naturkompetence 4 Fornyelse og udviklingsarbejde 5 Det enkelte barns behov 6 Forældresamarbejde

Læs mere

Find vej ud i naturen året rundt. Inspirationshæfte med oplevelser og aktiviteter

Find vej ud i naturen året rundt. Inspirationshæfte med oplevelser og aktiviteter Find vej ud i naturen året rundt Inspirationshæfte med oplevelser og aktiviteter 2 Indhold Find vej ud i naturen året rundt 3 Mere natur i de små børns hverdag 4 God praksis i naturen 6 Januar-februar

Læs mere

Hvad er det, du siger -4

Hvad er det, du siger -4 Hvad er det, du siger -4 Dine ord skaber Mål: Børn indser, at det, vi siger, gør noget i os selv, andre og den verden, vi lever i. Ord bliver ofte til handling. At sige gode og positive ord skaber noget

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt HEJ SØSTER 1. HEJ SØSTER Hej, søster, kan du ikke se komikken, så står vi her igen med fletningerne langt nede i postkassen hej, søster, det er ligesom bukseelastikken har fået et knæk og sikkerhedsnålen

Læs mere

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved...

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved... Tid til refleksion - at opdage dét du tror, du ikke ved... Refleksion er en aktiv vedvarende og omhyggelig granskning af den eksisterende viden, og af forholdet mellem det vi tænker og det der sker i virkeligheden

Læs mere

NÅR BØRN MISTER - ET FØRSTEHJÆLPSHÆFTE VED DØDSFALD

NÅR BØRN MISTER - ET FØRSTEHJÆLPSHÆFTE VED DØDSFALD NÅR BØRN MISTER - ET FØRSTEHJÆLPSHÆFTE VED DØDSFALD INDHOLD INDHOLD Indledning s. 03 Et barn er aldrig for lille til at savne og sørge s. 04 Konkrete råd i forbindelse med dødsfald s. 07 Fra død til begravelse

Læs mere

Læreplan i Stjerneblomsten.

Læreplan i Stjerneblomsten. Læreplan i Stjerneblomsten. De 6 punkter, som vi kommer ind på i læreplanen, er: 1. Barnets alsidige personlige udvikling. 2. Sociale kompetencer. 3. Sprog. 4. Krop og bevægelse. 5. Naturen og naturfænomener.

Læs mere

Arbejdsområder. Pattedyr i skoven. Du har brug for naturen. Og den har brug for dig!

Arbejdsområder. Pattedyr i skoven. Du har brug for naturen. Og den har brug for dig! Arbejdsområder Pattedyr i skoven Du har brug for naturen. Og den har brug for dig! Indhold Ræven Indledning... 2 Ræven... 3 Grævlingen... 4 Rævegrav eller grævlingegrav?... 5 Hjortene... 7 Egernet... 12

Læs mere

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed

Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed KAPITEL 5 MÆND OG KVINDER ER FORSKELLIGE OGSÅ SOM JOBJÆGERE Jeg blev ikke skilt af at være arbejdsløs. Jeg blev skilt, fordi vi ikke formåede at håndtere min arbejdsløshed sammen, som par. Citat fra mand

Læs mere

Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel

Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel Mød Sofie og Lukas Vi vil gerne have at du møder Sofie og Lukas (og Tiger). De har også en lillebror som hedder Rasmus. De skal hjælpe dig

Læs mere