Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem!"

Transkript

1 Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa et bachelortilvalg Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op i det faneblad, som hedder Se status på ansøgninger. Du skal nu vælge fanebladet Opret ansøgning. I højre side af skærmbilledet finder du på denne side af ansøgningen en guide til at udfylde ansøgningen. Du skal blot klikke på: For at påbegynde din ansøgning skal du som det første vælge det universitet, hvor du ønsker at søge en uddannelse. Det gør du i feltet Institutionsnavn. Her vælger du Aarhus Universitet. Dernæst skal du i feltet Uddannelsestype vælge, hvilken type uddannelse du ønsker at søge. Her skal du vælge Tilvalg til bacheloruddannelser. Du skal ikke skrive noget i felterne Uddannelsesnavn og Studiestart fra. Klik nu på Søg og du bliver præsenteret for en liste over alle de bachelortilvalg på Aarhus Universitet, der kan søges på nuværende tidspunkt. Vær opmærksom på, at uddannelsesnavnene ikke står i alfabetisk rækkefølge. Du kan sætte tilvalgene i alfabetisk rækkefølge ved at føre musen op på feltet uddannelsesnavn og klikke på en af de pile, der kommer frem. Du angiver det tilvalg som du ønsker at søge, ved at sætte et flueben i checkboksen i kolonnen med overskriften Vælg. Man kan kun vælge ét tilvalg ad gangen. Hvis du kun søger ét tilvalg vil dette automatisk være din 1. prioritet. Derefter klikker du på knappen Videre til oprettelse af ansøgning :

2 Hjælp til udfyldning af ansøgningen Øverst i højre side finder du under overskriften Yderligere information links til tilvalgets hjemmeside, hvor du kan læse om adgangskrav og et link til generel information om optagelse på tilvalg. Du kan undervejs i din ansøgning få et overblik over ansøgningsskemaet ved at klikke på Vis ansøgningsskema nederst i højre hjørne. Ansøger Hvis dit statsborgerskab (nationalitet) ikke er oplyst i forbindelse med dit log-in, skal du her vælge statsborgerskab fra drop down-listen. Hvis du er statsborger i et land uden for EU/EØS, skal du angive, om du har en opholdstilladelse i Danmark eller et andet nordisk land du vil i givet fald senere skulle vedhæfte dokumentation for opholdstilladelsen. Når du har udfyldt oplysningerne trykker du på knappen Videre til oprettelse af ansøgning : Indhentning af data Herefter bliver du præsenteret for billedet Indhentning af data. Hvis du er nuværende eller tidligere studerende på Aarhus Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Aalborg Universitet, Syddansk Universitet, IT-Universitetet i København, Roskilde Universitet eller Københavns Universitet har du nu mulighed for at indhente en studieudskrift via det digitale ansøgningssystem. Det gør du ved at sætte flueben ud for de institutioner, der skal indhentes data fra. Derefter klikker du på Indhent oplysninger.

3 Når dine oplysninger er indhentet vil tidspunktet for indhentningen af oplysninger fremgå under overskriften Afhentningstidspunkt. Derudover vil den/de indhentede studieudskrift(er) være blevet indsat, når du kommer til billedet Krav og forudsætninger. Hvis de ikke er det, skal du gå tilbage til billedet Indhentning af data. Her kan du se, om systemet har indhentet dine studieoplysninger eller stadig arbejder på sagen. Du kan også opleve, at dine data ikke kan hentes. I så fald råder vi dig til at prøve igen ved at klikke på Indhent oplysninger. Hvis du fortsat ikke kan indhente oplysningerne råder vi dig til at gennemføre ansøgningen uden disse data. Aarhus Universitet vil i behandlingen af din ansøgning selv indhente disse data. Klik nu på Næste. Er du ikke, eller har du ikke været studerende ved et af disse universiteter, skal du blot gå videre til næste billede ved at klikke på Næste. Hvis du ikke kan indhente data vil dette fremgå med rød skrift i ansøgningsskemaets næste trin. Dette er blot en orientering, du kan fortsat udfylde og indsende din ansøgning ved at svare på de relevante spørgsmål og uploade den nødvendige dokumentation og derefter klikke på Næste. Personlige oplysninger Næste punkt i ansøgningen handler om dine personlige oplysninger. Nogle af felterne kan allerede være udfyldt automatisk, hvorimod andre skal udfyldes. Du vil her blive præsenteret for forkortelsen WAYF (Where are you from). Hvis der ud for et felt står WAYF betyder det, at dine oplysninger allerede er hentet via dit login. Når du har skrevet dine oplysninger i de andre påkrævede felter, klikker du på Næste. Søgt uddannelse/kursus Her skal du angive en alternativ adresse til den, der er knyttet til dit login til ansøgningssystemet. Når du har angivet de krævede oplysninger, klikker du på Næste. Krav og forudsætninger Under Krav og forudsætninger skal du svare på spørgsmål om dit adgangsgrundlag og uploade den relevante dokumentation. Du skal starte med at angive, om du læser din bacheloruddannelse på Aarhus Universitet og derefter uploade den relevante dokumentation. Har du tidligere i din ansøgning indhentet data, vil de indhentede studieudskrifter været blevet indsat i et af de første skemaer. Hvis du læser din bacheloruddannelse på et andet universitet end Aarhus Universitet vil du blive bedt om at uploade en forhåndsgodkendelse af merit fra din hjeminstitution. Du kan finde skemaet, der skal udfyldes og uploades, via vores hjemmeside: under punktet Særligt for eksterne studerende. Hvis dataudveksling ikke er

4 foretaget under punktet Indhentning af data vil du også blive præsenteret for dette spørgsmål. Er du studerende på Aarhus Universitet kan du i dette tilfælde undlade at besvare spørgsmålet. Søger du om optagelse på et bachelortilvalg, hvor der er niveaukrav, vil du blive bedt om at vedhæfte en certificeret kopi af eksamensbeviset fra din ungdomsuddannelse samt eventuel efterfølgende gymnasial supplering. Hvis du skal uploade bevis for din ungdomsuddannelse er det vigtigt, at beviset er certificeret (underskrevet og stemplet) af den institution, der har udstedt beviset. En udskrift fra eksamensdatabasen, der ikke er certificeret, vil ikke blive godkendt. Er du ikke studerende på Aarhus Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Aalborg Universitet, Syddansk Universitet, IT-Universitetet i København, Roskilde Universitet eller Københavns Universitet eller har du ikke givet tilladelse til indhentning af oplysninger fra det relevante universitet skal du selv uploade en studieudskrift, hvor alle de beståede og tilmeldte fag fra din bacheloruddannelse fremgår. OBS! Nederst på siden skal du svare på et spørgsmål vedrørende tidligere beståede uddannelseselementer, som kan indgå i den ansøgte uddannelse. Dette skal du svare på med henblik på en obligatorisk meritvurdering, der er et led i Fremdriftsreformen. Læs mere om obligatorisk meritvurdering på: under punktet Obligatorisk meritvurdering. Har du spørgsmål til hvad du skal uploade til din ansøgning vil vi opfordre dig til at læse om dokumentationskrav via vores hjemmeside: Når du har udfyldt de relevante spørgsmål, og du har vedhæftet de relevante dokumenter, klikker du på Næste. Vis ansøgning Under Vis ansøgning kan du se de oplysninger, du har angivet, og den dokumentation, som du har uploadet til din ansøgning. Hvis du ønsker at ændre i din ansøgning på dette stadium, kan du trykke dig tilbage ved at klikke på det aktuelle punkt på proceslinjen i systemet. De oplysninger, du har indtastet, vil ikke blive slettet, selvom du går tilbage. Når du er klar til at sende din ansøgning, skal du klikke på Næste, hvilket bringer dig videre til Send ansøgning. Gem kladde eller send ansøgning Er du endnu ikke klar til at indsende din ansøgning, kan du vælge at gemme den som en kladde ved at klikke på Gem kladde i nederste højre hjørne. Det kan for eksempel være relevant, hvis du mangler at vedhæfte dokumentation. Du skal dog være opmærksom på, at gemmer du din ansøgning som en kladde, er den endnu ikke sendt og vil ikke blive behandlet af Aarhus Universitet.

5 Ønsker du at sende din ansøgning, kan du gøre det ved at klikke på Send ansøgning. Du modtager herefter en ansøgningsbekræftelse på skærmen, som du klikker OK til. Under fanebladet Beskeder vil der nu ligge en bekræftelse på, at Aarhus Universitet har modtaget din ansøgning. Du vil også modtage en kvitteringsmail i din personlige mailboks. Husk at tjekke, om den fanges af dit spam-filter. Se status på ansøgninger Under fanebladet Se status på ansøgninger kan du få vist din afsendte ansøgning eller redigere i kladder, som du endnu ikke har sendt. Har du fortrudt din ansøgning, har du også mulighed for at annullere den. Du skal være opmærksom på, at når du har sendt din ansøgning, kan du som udgangspunkt ikke ændre i ansøgningen eller tilføje bilag. Hvis du på ansøgningstidspunktet ikke har bestået de nødvendige niveaukrav, vil du på et senere tidspunkt få mulighed for at tilføje yderligere dokumenter til din ansøgning. Hvis dette er tilfældet, vil du modtage en besked herom i ansøgningssystemet. Se mere information her under punktet Vigtige datoer her: Spørgsmål Har du spørgsmål om det digitale ansøgningssystem, kan du skrive en mail til: tilvalg@au.dk. Held og lykke med din ansøgning!

6 Vigtige tips Du skal være opmærksom på, at du ikke kan navigere frem og tilbage i ansøgningsbilledet ved brug af pil frem og tilbage i browseren. Du skal i stedet bevæge dig frem i ansøgningen ved hjælp af proceslinjen: Så længe du ikke har klikket på Gem kladde eller Send ansøgning, kan du trykke på Min startside og dermed påbegynde en ansøgning forfra. OBS! Hvis du klikker tilbage til Min startside er ansøgningen ikke gemt eller sendt og eventuelt indtastet information vil blive slettet. Du har under hele processen mulighed for at gemme din ansøgning som en kladde, så længe du endnu ikke har sendt din ansøgning. Du kan også undervejs i din ansøgning få et overblik over ansøgningsskemaet ved at klikke på Vis ansøgningsskema nederst i højre hjørne. Når du står i skrivefelterne i ansøgningen, vil der altid komme en hjælpetekst frem. Desuden vil du kunne få mere hjælp ved at klikke på spørgsmålstegnet, som findes i højre side af skærmen. Du skal også være opmærksom på, at du kun kan søge ét tilvalg af gangen. Hvis du efter at have oprettet én ansøgning ønsker at oprette yderligere ansøgninger, går du ind i fanebladet Opret ansøgning. Hvis du allerede har oprettet én ansøgning, kan du i billedet Krav og forudsætninger hente de dokumenter, du allerede har vedhæftet til en anden ansøgning, ved hjælp af funktionen Genbrug eventuel dokumentation fra tidligere ansøgning.

7 Ved flere prioriteter Ønsker du at søge om optagelse på flere tilvalg, skal du oprette en ansøgning for hvert tilvalg du ønsker at søge om optagelse på. Den første ansøgning, du sender, bliver registreret som din 1. prioritet. For hver efterfølgende ansøgning, du indsender, vil du skulle tage stilling til, hvilken prioritet tilvalget skal have. Du har således, i forbindelse med nye ansøgninger, mulighed for at ændre i din foreløbige prioriteringsrækkefølge. Du må maksimalt søge fire prioriteter.

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til ansøgningssystemet!

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til ansøgningssystemet! Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Du kan kun søge om optagelse på kandidatuddannelse med kandidattilvalg, hvis du har afsluttet eller er i gang med

Læs mere

Ansøger til videregående uddannelse med dansk CPR-nummer. Brugervejledning Optagelse.dk

Ansøger til videregående uddannelse med dansk CPR-nummer. Brugervejledning Optagelse.dk Ansøger til videregående uddannelse med dansk CPR-nummer Brugervejledning Optagelse.dk Ansøger til videregående uddannelse med dansk CPR-nummer Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen,

Læs mere

Ansøgervejledning for ansøgere, der har forladt skolen. Brugervejledning til Optagelse.dk

Ansøgervejledning for ansøgere, der har forladt skolen. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for ansøgere, der har forladt skolen Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for ansøgere, der har forladt skolen Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen

Læs mere

Har du glemt hvordan du loggede ind, da du oprettede din ansøgning?

Har du glemt hvordan du loggede ind, da du oprettede din ansøgning? Har du glemt hvordan du loggede ind, da du oprettede din ansøgning? Når du skal logge på ansøgningssystemet for at tjekke dine beskeder, ansøgningens status eller eventuelt acceptere et tilbud om optagelse,

Læs mere

sådan gør du... [opret dit CV]

sådan gør du... [opret dit CV] [jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV] og jobønsker Opret CV og Jobønsker på jobnet Når du skal oprette et CV på Jobnet.dk, skal du være oprettet som bruger på Jobnet med Min side. 1. Er du allerede

Læs mere

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre?

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? 1 Ud af skolen 2015 Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? Der er to ting, du skal udfylde, og som begge sendes til den skole, du ønsker at begynde på efter sommerferien. Det

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [opret jobagent]

[jobsøgende] sådan gør du... [opret jobagent] [jobsøgende] sådan gør du... [opret jobagent] Opret jobagent Hvad er en jobagent En jobagent gemmer information om den type job, du søger efter, når du er inde i menuen under 'Find job'. En jobagent gør

Læs mere

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre?

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? 1 Ud af skolen 2014 Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? Der er to ting, du skal udfylde, og som begge sendes til den skole, du ønsker at begynde på efter sommerferien. Det

Læs mere

Lectio. Spørgeskema. 1. udgave august 2007 OD

Lectio. Spørgeskema. 1. udgave august 2007 OD Lectio Spørgeskema 1. udgave august 2007 OD Indledning Lectio kan anvendes til mere end notering af fravær, studieplan, studierapport og undervisningsbeskrivelse. Det kan også bruges til at lave spørgeskemaundersøgelser

Læs mere

Frivillignet Intra kom godt i gang. De grundlæggende funktioner for frivillige og kontaktpersoner i Frivillignet Intra.

Frivillignet Intra kom godt i gang. De grundlæggende funktioner for frivillige og kontaktpersoner i Frivillignet Intra. De grundlæggende funktioner for frivillige og kontaktpersoner i Frivillignet Intra. Få et kodeord og log ind Adgang til Intra kræver et kodeord. For at få det, skal du være oprettet i Intra, og have oplyst

Læs mere

Intro til Fronter for studerende

Intro til Fronter for studerende Intro til Fronter for studerende I denne manual vil vi gennemgå: - Login i Fronter - Fronters brugerflade - Dagens (Fronters forside) - Navigation i rum og læsning/upload af dokumenter - Hvordan man opdaterer

Læs mere

Fronter for elever - Første undervisning

Fronter for elever - Første undervisning Fronter for elever - Første undervisning Fronter for elever - Første undervisning 1 Kom godt i gang 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10 1.11 0) Nulstille unilogin i UMS - (Elev) 4 1) Logge på Fronter

Læs mere

Step-by-Step vejledning til online tilmelding på ida.dk

Step-by-Step vejledning til online tilmelding på ida.dk Step-by-Step vejledning til online tilmelding på ida.dk Log ind... 2 Glemt kodeord... 2 Ny bruger... 2 Tilmeld dig et møde... 3 Arrangementsdetaljer... 4 Valg af priser og ydelser... 5 Valg af betalingsadresse...

Læs mere

Kom godt i gang. Kom godt i gang. Indhold

Kom godt i gang. Kom godt i gang. Indhold Kom godt i gang Indhold Indledning.....2 Hovedmenu.....4 Oprettelse af brugere.....6 Organisationer og personer.....9 Aktiviteter... 11 E-mails... 14 Tilbud salgspipeline... 16 Enkle tilpasninger... 18

Læs mere

Kom godt i gang med Danløn

Kom godt i gang med Danløn Kom godt i gang med Danløn Indledning Danløn er et lønsystem, der anvendes via internettet. Da der ikke skal installeres software på den enkelte PC, kan du logge på Danløn fra en hvilken som helst PC med

Læs mere

Let i gang med NemRefusion Løntilskud- og fleksjobrefusion

Let i gang med NemRefusion Løntilskud- og fleksjobrefusion Let i gang med NemRefusion Løntilskud- og fleksjobrefusion Vejledning til virksomheder Denne guide giver dig en introduktion til hvordan, du anmoder om refusion for løntilskud og fleksjob i NemRefusion.

Læs mere

Vejledning om overdragelse af betalingsrettigheder i Tast selvservice

Vejledning om overdragelse af betalingsrettigheder i Tast selvservice Vejledning om overdragelse af betalingsrettigheder i Tast selvservice 2015 Kolofon Vejledning om overdragelse af betalingsrettigheder i Tast selv-service 2015 Denne vejledning er udarbejdet af Ministeriet

Læs mere

Kom godt i gang med Easybooks

Kom godt i gang med Easybooks Kom godt i gang med Easybooks Easybooks er et brugervenligt og gratis regnskabsprogram, som betjenes direkte via internettet ved hjælp af en browser, for eksempel via Internet Explorer eller Mozilla Firefox.

Læs mere

Oprettelse af 10. klasses udbud i folkeskoler. Brugervejledning til Optagelse.dk

Oprettelse af 10. klasses udbud i folkeskoler. Brugervejledning til Optagelse.dk Oprettelse af 10. klasses udbud i folkeskoler Brugervejledning til Optagelse.dk Oprettelse af 10. klasses udbud i folkeskoler Brugervejledning til Optagelse.dk Version: 1.2 Forfatter: Gunner MacIntyre

Læs mere

Indsendelse af filer til banken

Indsendelse af filer til banken Forløbet for indsendelse af en betalingsfil til banken Sådan godkendes og sendes betalinger i Navision Stat Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du indsender og godkender en betalingsfil i Business

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken www.banknordik.dk Indhold Log ind side 3 Betal et indbetalingskort side 4 Lav en overførsel side 5 Lav en fast overførsel side 6 Tilmelding og afmelding af funktioner side 7 Skift

Læs mere

sådan kommer Du i gang med mobilepay business Danske bank 1

sådan kommer Du i gang med mobilepay business Danske bank 1 sådan kommer Du i gang med mobilepay business Danske bank 1 2 Danske bank velkommen til mobilepay business MobilePay Business er en betalingsløsning, som giver din virksomhed mulighed for at modtage betalinger

Læs mere

KOM GODT I GANG MED ENAO

KOM GODT I GANG MED ENAO VEJLEDNING KOM GODT I GANG MED ENAO Senest revideret 11. februar 2015 ENERGITILSYNET KOM GODT I GANG MED ENAO Side 1/1 INDHOLD HVAD ER ENAO?... 1 INDBERETNINGER I ENAO... 1 HVORDAN FÅR MAN ADGANG TIL

Læs mere

Sådan kommer du i gang med Socrative en praktisk guide

Sådan kommer du i gang med Socrative en praktisk guide Sådan kommer du i gang med Socrative en praktisk guide Indhold Hvad er Socrative?... 1 Hvordan kommer man i gang?... 1 Sådan laver du en quiz... 3 Oprettelse af Multiple Choice-spørgsmål... 5 Oprettelse

Læs mere

Bestilling af handicapkørsel - sådan gør du

Bestilling af handicapkørsel - sådan gør du Bestilling af handicapkørsel - sådan gør du Handicapkørsel Som svært bevægelseshæmmet kan du få adgang til kollektiv trafi k, når du eksempelvis skal besøge familie eller til fritidsaktiviteter. Også selvom

Læs mere

Friiikalenderens guide Kom godt i gang

Friiikalenderens guide Kom godt i gang Friiikalenderens guide Kom godt i gang Velkommen til Friiikalenderens guide Systemet hvor du opretter dine arrangementer findes på http://webeventlite.nordjyske.dk. Klik på Registrer og indtast din emailadresse

Læs mere

NIS Kvikguide. Kom godt i gang. Log ind i NIS. Intro til NIS. Opsætningsguiden

NIS Kvikguide. Kom godt i gang. Log ind i NIS. Intro til NIS. Opsætningsguiden NIS Kvikguide Kom godt i gang Velkommen til NIS EG Kommuneinformations webbaserede lovinformationssystem. Denne kvikguide giver dig en kort introduktion til arbejdet med NIS, så du kan gå i gang med det

Læs mere

Vejledning i at give autorisation til Ejerbogen, Ejerregisteret eller andre indberetninger til det offentlige via Virk.dk

Vejledning i at give autorisation til Ejerbogen, Ejerregisteret eller andre indberetninger til det offentlige via Virk.dk 1. Log-in på www.virk.dk ved at bruge administrator-medarbejdersignaturen til selskabet. Det skal være selskabets administrator for nem-id, der logger på, tilsvarende den administratorsignatur, der anvendes

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Kom godt i gang med EOLIS

Kom godt i gang med EOLIS Kom godt i gang med EOLIS Kom godt i gang med EOLIS 1. Første gang du logger på... 3 2. Søg en debitor forsikret... 4 3. Hent debitorliste - alle kreditbeslutninger... 8 4. Hent debitorliste - for en specifik

Læs mere