KREATIVE IDEER TIL ANDERLEDES OVERNATNINGSFORMER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KREATIVE IDEER TIL ANDERLEDES OVERNATNINGSFORMER"

Transkript

1 KREATIVE IDEER TIL ANDERLEDES OVERNATNINGSFORMER NOTAT : IDÉKATALOG. september Kuben Management Advance/

2 Indholdsfortegnelse Indledning... Telte mobile hostels... Kunstnerkoloni... 4 Madoplevelser... 6 Stjernekiggeri - Astro Bed & Breakfast... 8 Kæledyr på ferie... 9 Fonden Skagen Helse... Læsø Historiepark overnatning i tanghuse... Alternativ camping... Overnatning for lystfiskere og jægere... Kvalitetsløft, udvidelse og merudlejning i feriehusene... 5 Hærvejsherberger... 6 Herregårdsferie... 7 Designer Bed & Breakfast... 8 Lyset som designmantra i nyt hotelbyggeri - hoteludvidelser... Overnatning på Skagen Havn... Bedre udnyttelse af faciliteter til træningsophold... Oplevelsesovernatning i bunker... Campinghytter lysets land design... 4 Klassisk badehotel Husbåde... 6 Videreudvikling af Skagen Odde Naturcenter... 7 Lystbådehavne... 8 Overnatning i træer og naturområder... 9 Overnatning i cementrør...

3 Side Indledning Det overordnede formål med den udbudte opgave er gennem et udviklingsarbejde at frembringe et katalog over kreative ideer til nye og anderledes overnatningsformer for turister forskellige steder i Toppen af Danmark. Bruttolisten i nærværende dokument er udarbejdet med henblik på, at der efterfølgende skal peges på 5 forslag, som skal gøres til genstand for yderligere bearbejdning. Vurdering På de næste par sider gennemgås bruttolisten over mulige overnatningsmuligheder. Figurerne ved hvert forslag viser vores vurdering af det enkelte forslag ud fra, i hvor høj grad forslaget opfylder en række forskellige hensyn. Vurderingen illustreres i flere dimensioner på en skala fra, hvor er i lav grad, er i nogen grad, og er i høj grad. De hensyn eller parametre, forslagene vurderes ud fra, er (i uprioriteret rækkefølge): Helårsturisme Et vigtigt mål for Toppen af Danmark er at skabe en turisme, der i større grad er helårsbaseret. Flere gæster uden for højsæsonen betyder øget omsætning for både turismeerhvervet og øvrige erhverv, ligesom turistvirksomhederne bliver mindre sårbare over for udsving i højsæsonen. Natur+ Naturen er feriedestinationen Toppen af Danmarks styrke og absolutte hovedprodukt. Samtidig er naturen også udfordringen i udviklingen af helårsturisme. Uden for sommermånederne er naturen ikke tilstrækkelig som selvstændigt turistprodukt. Naturen skal kobles med oplevelses- og aktivitetstilbud af høj kvalitet. Naturen plus kunsthåndværk eksempelvis. Lysets Land Lysets Land er et stærkt brand, der har rod i såvel de mange lyse timer om sommeren, og i historien om kunstnerne, der for år siden lod sig inspirere af det særlige lys over Skagen. Toppen af Danmark ønsker at styrke sit brand, Lysets Land. Gæsterne skal kunne forstå brandet, når de er i Toppen af Danmark. Lysets Land skal være synligt. Brandet tilgodeses i alle udviklingsopgaver. Nye kundegrupper Toppen af Danmarks målgrupper er i dag fortrinsvis børnefamilier og best agers. Toppen af Danmark ønsker, at fokus på de nuværende markeder og målgrupper fastholdes fremover, men udviklingen til helårsturisme, hvor udbuddet af turismeoplevelser udvides,

4 Side lægger op til, at der tænkes i såvel nye markeder og målgrupper samt i differentiering af markeder og målgrupper på årstider og temaer. Økonomisk volumen Forslagets formåen omsætningsmæssigt. Funding Muligheder for ekstern finansiering fra private investorer, fonde, offentlige puljer m.v. Brand extension Forslagets potentiale til at kan skabe økonomiske og imagemæssigt fordelagtige samspil med andre aktører på destinationen, både i turismen og udenfor. Samspil Muligheder for øvrige samspil med omgivelserne. Kataloget er udarbejdet efteråret med støtte fra:

5 Side Telte mobile hostels Skanderborg Festival har i samarbejde med ølproducenten Royal Unibrew udviklet Can Sleep dåsen, som har været en kæmpe succes siden introduktionen i 5. Can Sleep er et godt eksempel på, hvordan virksomheder, på en sjov og innovativ måde, kan nå sine kunder, uden at være fysisk bundet til et bestemt sted.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Virksomheder i Toppen af Danmark kan i samarbejde med etablerede eller nye operatører på tilsvarende vis skabe et brand og en overnatningsform, der er nem at flytte, uden at der gås på kompromis med komforten. F.eks. kan der arbejdes med at skabe en mobil teltby (Tent City, City of Light) med lyset som gennemgående tema. Teltbyen kan f.eks. være en alternativ overnatningsform i forbindelse med lokale aktiviteter og arrangementer såsom sportsstævner (Dana Cup Hjørring, Skaw Cup m.v.). Etablerede og nye operatører, campingpladser. Can Sleep: =46&id=5&id4= Virksomhed: Virksomhed:

6 Side 4 Kunstnerkoloni Skagen er kendt for kunstnerne. Både guldaldermalerne og nutidige kunstnere har udnyttet lyset på toppen af Danmark, og de bidrager til både image og oplevelser. Museums- og galleribesøg indgår i mange turisters aktiviteter, og nogle kaster sig selv ud i arbejdet med pensler og lærred.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Udbygning af alternative overnatningsformer kan lægge sig op af dette attraktive og gennemgående tema. Kunstnerkolonien kan være en ansamling af ferieboliger, som med arkitektur, beliggenhed og indhold signalerer den kunstneriske tilknytning. Arkitektonisk kan der arbejdes med lyset i bygningerne. Ateliervinduer skal fange lyset og give gode rumoplevelser; både for dem, som vil bruge lokalerne til egne kunstneriske udfoldelser, og for dem, som blot nyder rum med godt lys. Dagslys er vigtigt, men man kan også arbejde med elektrisk belysning, som understøtter og udvider oplevelseselementet. Hotelkæde, timeshare. Aalborg Universitet: Roblon: Martin Gruppen: Skagen Havn: Skagens Byjubilæum: Kunsten kan inkluderes i rummenes udsmykning, f.eks. med temaer, der lægger sig op ad kendte kunstneres profil. Der kan skabes plads og udstyr til at arbejde kunstnerisk arbejdsbord, staffeli, osv. i robuste rammer, og udearealerne skal også være med til at invitere til kunstnerisk udfoldelse.

7 Side 5 Udformningen af en kunstnerkoloni i et skæringsfelt mellem traditioner og det moderne kan ske i et samarbejde med Aalborg Universitets Institut for arkitektur og design, og man kan inkorporere smarthouse -elementer for at øge oplevelsesværdien. Lokale firmaer som Roblon og Martin Gruppen kan måske gøres interesserede i at bruge stedet som showcase. Ferieboligerne kan eksempelvis bestå i en udvidelse af højskole, kursusejendom eller andre institutioner, som i forvejen arbejder med kunst, f.eks. udbyder kurser. Alternativt kan der sikres en beliggenhed i et kunstnerisk minefelt såsom havnen i Skagen, hvor der er mange gæster, og hvor der er et aktivt galleriliv og events og andre begivenheder. I Skagen er der i forvejen et aktivt community omkring kunst. Det er vigtigt at understøtte dette med muligheder for at bo godt, herunder for at skabe en aktivitet off-season.

8 Side 6 Madoplevelser Mad er en væsentlig ingrediens i enhver ferie, og i stigende grad er mad omdrejningspunkt for oplevelser.. Helårsturisme. Natur+ Der er i Nordjylland iværksat forskellige initiativer og netværk med fokus på fødevarer, herunder Smagen af Nordjylland, Nordjysk Naturkød, Perikum - Smagen på Nordjylland, Fiskens Hus Danmark, producentnetværk m.v. Fødevarer er en prioritet i Hjørrings erhvervsstrategi. Der er ligeledes mange restauranter og fødevarevirksomheder med interessante specialprodukter, og de nordjyske uddannelsesinstitutioner har fokus på mad.. Lysets Land Der kan finde en stærkere kobling sted mellem mad og overnatning. Det kan eksempelvis ske i forbindelse med bondegårdsferier og oplevelser på landet. Landbrugsbedrifternes introduktion af besøgsaktiviteter er i stigning, og der er stor efterspørgsel efter madvarer og oplevelser med en historie og knyttet til en bestemt lokalitet. Dog er der et uudnyttet potentiale til at gøre mere ud af sammenhængene mellem overnatning og mad på de gårde og herregårde, som i forvejen arbejder med turisme. Denne sammenhæng kan dyrkes på følgende måder: - Indretning af ferielejligheder med velfungerende og veludrustede køkkener, hvor der lægges op til at man arbejder med de råvarer, som hentes uden for døren. - Indretning med kursuskøkkener, hvor der kan afholdes madlavningskurser, teambuilding, aktiviteter for familier med overvægtsproblemer osv., og hvor kursisterne kan tilberede større mængder af fødevarer, som de har sanket i området: tørre svampe og frugt, sylte marmelade og saft, krydre snaps, ryge kød, osv. - Muligheder for at afholde konkurrencer, begivenheder og andet.

9 Side 7 Der er et stort overskud af landbrugsbygninger, som ikke længere anvendes til det oprindelige formål. Nogle af dem kan genanvendes til ferieboliger. Det kræver en attraktiv indretning, men også en sammenhæng med omgivelserne for at skabe udsigter og adgang til frugthaver, grønsagsmarker, krydderhaver osv. som en del af oplevelsen. Interessant eller temastyret indretning er ofte en vigtig ingrediens i markedsføringen. Landbrugsbedrifter. Fødevarenetværk: Fødevarenetværk: Fødevarenetværk: Bondegårdsferie: Gård i området: Gård i området: Kokkeskole: Nyt liv til gamle gårde:

10 Side 8 Stjernekiggeri - Astro Bed & Breakfast Turister har mange forskellige interesser, og mange er nysgerrige for at sætte ind i og prøve noget nyt under deres ferie. Stjernekiggeri optager mange, men det er de færreste steder, hvor der er gode muligheder for det. Astronomi og astrologi kan ses som beslægtede felter, om end der appelleres til forskellige grupper.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Stjernekiggeri finder bedst sted ude på landet, langt fra byområder. Det er en aktivitet, som også kun lader sig dyrke uden for hovedsæsonen, dvs. oktober-april. Lyset og mørket er modpoler, men på samme tid supplerende temaer. I andre lande findes der Bed & Breakfasts, som har specialiseret sig i stjernekiggeri. De har bygget et observatorium med en god kikkert. Observatoriet er også et udsigtspunkt i dagtimerne. Huset kan indrettes med inspiration fra astronomien, og der kan være faciliteter for interessegrupper, foreninger m.v. Soverum kan laves med stjernehimmel. Kunstnerisk udsmykning kan være inspireret af planeter og stjerner. En sådan specialisering forhindrer ikke nødvendigvis andre brugere af Bed & Breakfast. Privat investor. Forening: Forening: Oplevelser: Ferier: Eksempel på B&B:

11 Side 9 Kæledyr på ferie Ferietid er familietid, og for mange er kæledyret et vigtigt medlem af familien. Tanken om familiens firbenede medlem, der henslæber ferien på en dyrepension, kan være med til at dæmpe ferieglæden hos mange kæledyrsejere ikke mindst blandt børnene. Den allerbedste løsning på dét problem er at tage kæledyret med på ferie.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Erfaringer fra udlandet viser, at der er stigende interesse for feriedestinationer og overnatningsformer, der ikke bare tillader kæledyr, men som har specialiseret sig i ophold for kæledyr og deres ejere. En overnatningsform kan være hotelophold, der er særlig rettet mod kæledyrets sundhed, sikkerhed og komfort. En anden kan være faciliteter, der på en ny og spændende måde har kæledyr som omdrejningspunkt, f.eks. i den arkitektoniske udformning og indretning. Hotel(kæder), B&B, campingpladser, nye investorer. Operatør: Operatør: Regler: For udenlandske gæster gælder der visse regler for rejse med kæledyr til Danmark.

12 Side Fonden Skagen Helse En bred gruppe af aktører i Frederikshavn Kommune har sat sig som mål at skabe et tredje erhvervsben i Skagen omkring helse og wellness. Der er i forvejen en række faciliteter, som understøtter byen som rammen om forebyggelse og rehabilitering, f.eks. ryg- og gigtcentret under Sygehus Vendsyssel. Flere hoteller har wellnessfaciliteter. Man har længe arbejdet på at øge tilgængeligheden for personer med handicap.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Fonden Skagen Helse er meget aktiv i forhold til at fremme forskellige begivenheder, f.eks. maratonløn og træf. Det skaber en omsætning og aktivitet for byens overnatningsfaciliteter. Man arbejder også på at tiltrække speciallægefunktioner og second opinion seancer, som ligeledes trækker aktivitet til byen; også uden for sæsonen. Der er et stort ønske om at skabe et privathospital i det tidligere Skagen Sygehus, og det arbejdes der på. Men der kan være behov for at skabe overnatningsfaciliteter med en sundhedsprofil, som ikke har karakter af hospitaler. Eksempelvis ferieboliger, som er indrettet med henblik på personer, som har behov for at overvinde stress og udbrændthed eller rekreere sig efter kræftbehandling. De almindelige hoteller dækker ikke dette behov. Indretning af sådanne faciliteter kan trække på en række arkitektur-, design- og landskabsprincipper. Det handler om byggematerialer uden giftstoffer, Feng Shui og andre former for spirituel indretning og farvesætning, dagslysterapi, sansehaver, New Age rum, veldesignede motionsrum, udsigter, vand, udfordringer til fysisk aktivitet i rum og omgivelser, naturlig ventilation, kunst osv. Et gennemført helseovernatningssted kan være rammen om mange begivenheder. Privat investor. Det konkursramte Diget Højskole har en god lokalisering, og med ombygninger kan den genanvendes til formålet. Fonden Skagen Helse: Tilgængelighed: Sundt byggeri: Maxi-projektet om it i sundhed:

13 Side Læsø Historiepark overnatning i tanghuse Læsø Historieparkfond vil etablere og drive Læsø Historiepark og tilknyttede aktiviteter. Visionen er at formidle geologi, natur og kulturhistorie og samspillet med mennesket med udgangspunkt i de særlige forhold, der er gældende på Læsø. Målet er at skabe gode arbejdspladser og medvirke til øget bosætning på Læsø.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Et særligt kulturelt træk ved Læsø, som også ønskes udnyttet i forbindelse med etableringen af Læsø Historiepark, er de karakteristiske og unikke tanghuse, der vidner om en tid, hvor man i mangel af tømmer har taget andre og lokale byggematerialer i brug. Med kun få tanghuse tilbage kræver det en stor indsats at bevare dem for eftertiden. Enkelte tanghuse udlejes i dag som feriebolig, og en nænsom udvidelse af denne aktivitet kan skabe grundlag for en helt særlig overnatningsform. Konceptet skal ses i tæt tilknytning til den kommende historiepark og andre institutioner på Læsø, som beskæftiger sig med tanghusene, f.eks. Læsø Museum. Udviklingen af konceptet forudsætter tæt dialog med Kulturarvstyrelsen, lokale planlægningsmyndigheder m.v. Støttemuligheder fra Realdania, eksisterende operatører, privat investor. Myndighed: Fond: Tangtag: Operatør:

14 Side Alternativ camping Faciliteter og aktiviteter, der er langt fra traditionelle campingpladsers og langt fra den almindelige hverdag vinder frem blandt campingfolket. Folk, især børnefamilierne, kører i et højt gear i deres hverdag, og det bliver de ved med i ferien.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Det nye campingfolk har afløst hr. og fru camping, for hvem det var nok at sidde og høre græsset gro. Luksuslivet finder man i den nye wellness campingtrend, wellcamp, hvor tilbuddene lyder på healing, spa, ansigtsbehandlinger og massage. Andre går dog i den modsatte retning. F.eks. er retro-camping blevet hot. Her gælder det om at bumme rundt med en vogn på slæb og arbejde sig hen mod det originale campingliv med den simple levevis. Alternativ kan man booke en retrovogn på pladsen. Der kan med fordel indgås samarbejder med lokale virksomheder (designere, producenter m.v.) om udformning og indret af vogne. Eksisterende operatører, nye investorer. Operatør: Virksomhed: Organisation:

15 Side Overnatning for lystfiskere og jægere Der er en stor interesse for at færdes i naturen for lystfiskere og jægere. I dag er der primært tale om endagsudflugter. Der er dog en stigende lystfiskerturisme, hvor man kommer længere væk og bliver i området i flere dage.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Lystfiskere har tradition for at overnatte relativt primitivt på campingpladser, i hytter og sommerhuse. Der mangler generelt overnatningsmuligheder af bedre kvalitet, som understøtter sporten, og som dermed også bidrager til at få flere lystfiskere til området. Eksperter inden for dette område fremhæver, at faciliteterne har stor betydning, men kun hvis fiskeressourcen også er af god kvalitet og tilstrækkelig. Det sætter fokus på samarbejde med offentlige myndigheder, som forvalter vandløb, miljø og natur, således som et er sket i forbindelse med havørredprojektet på Fyn. Eksisterende operatører inden for området, nye investorer. Forening: alitetsmaerketlystfiskerferie.htm Forening: Havørred Fyn:

16 Side 4 Overnatningsmuligheder, som appellerer til lystfiskere og jægere kan indeholde følgende: - Kvalitetsovernatning - Muligheder for tilberedning af fisk - Temaindretning udstoppede dyr på væggene, loghytte-udformning osv. - Opbevaring af grej - Rensning og nedfrysning af fisk - Kursusfaciliteter - Vask og tørring af tøj - Salg af gear. Der mangler kvalitetsstemplede overnatningssteder i Nordjylland i forhold til lystfiskernes behov. I Hirsthals er der en voksende aktivitet for lystfiskere, særligt kuttere som tager lystfiskere med på havet. Uggerby Å og forskellige steder ved kysten giver muligheder for fiskeri. Hertil kommer Put-and-take ressourcer. En genetablering af Gårdbogård Sø kan i givet fald give nye fiskemuligheder.

17 Side 5 Kvalitetsløft, udvidelse og merudlejning i feriehusene Sommerhusene er den absolut største overnatningsressource i Toppen af Danmark, og det er et produkt, som er populært både for ejere og for de lejere. Sommerhusene har mange kvaliteter, og de giver en stor fleksibilitet og robusthed, fordi de ejes af privatpersoner. Der ligger en uudnyttet overnatningskapacitet. Området har tilmed fået udlagt ekstra kapacitet i kystnærhedszonen.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Samtidig er der brug for, at sommerhusproduktet kvalitetsmæssigt opgraderes, så det til stadighed er attraktivt for både ejernes ferieanvendelse og til udlejning. Nogle af sommerhusområderne i området har store æstetiske og historiske kvaliteter f.eks. i Skagen og Lønstrup og der er behov for både at bevare og udvikle med stor nænsomhed. En aktivering og udvikling kan bestå i følgende: - Arkitektrådgivning i pilotområder, hvor der er megen ledig kapacitet/udviklingen gået i stå, og hvor der trænger til en opgradering landskabsmæssigt og arkitektonisk. - Styrkelse af den kommunale infrastruktur, herunder sammenhænge med stisystemer og naturområder. - Visioner, handlingsplaner og dynamik i grundejerforeningerne, og assistance til at aktivere ejernes egne ressourcer. - Kampagner for at få flere huse på udlejningsmarkedet. Private grundejere, kommuner, udlejningsbureauer. Støttemuligheder i Realdanias kampagne. Eksempel fra Ringkøbing-Skjern: Landsplandirektiv om nye sommerhusområder: 4D4-85CF-8AD8B56A9AA/947/LPD_NJyll.pdf

18 Side 6 Hærvejsherberger Hærvejen er ved at blive en etableret turistattraktion. Den historiske vej nordover fra Viborg danner en naturlig forlængelse mod Sverige og Norge, og er nu inkluderet i den Regionale Udviklingsplan for Region Nord. Der er to hovedalternativer:. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land - Kongevejen: Den gamle Kongevej fra Viborg til Frederikshavn. - Kirkeruten: En alfarvej forbundet af landsbykirker fra Aalborg til Frederikshavn. I takt med etableringen vil det være nødvendigt at etablere overnatningskapacitet. En organisation arbejder med at skabe, certificere og markedsføre primitive og billige herberger. Herbergerne er et specielt koncept med billig og primitiv overnatning og et fællesskab, inspireret af faciliteterne på Caminoen. Konceptet er velegnet til omdannelse af overflødige landbrugsbygninger langs ruten. Private ejere af ejendomme. Om Hærvejen: International organisation: Nogle hærvejsbrugere ønsker overnatningsmuligheder af højere standard, og også dette behov skal tilgodeses. Der er muligheder for at udvikle Hærvejen til en naturbaseret og spirituel attraktion og kan også give overnatningsstederne inspiration til indretning, aktiviteter og faciliteter.

19 Side 7 Herregårdsferie Herregårdene er rige på historier, og de er attraktive at besøge. En del slotte og herregårde i Danmark tilbyder overnatning. Målgruppen er ofte erhvervsturisme, hvor større grupper lejer stedet til kurser, teambuilding, eller til bryllups- og andre fester.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Der er bestræbelser på at genopfinde herregården, så den igen kan blive en kulturel og økonomisk dynamo på landet. Realdania har arbejdet med at udvikle eksempler på revitalisering af herregårdenes unikke bygninger som ramme om forretningsmæssig innovation og udvikling i landdistrikterne og at god bygningsbevaring og nytænkende, bæredygtige forretningsmodeller går hånd i hånd. Udvikling af potentialerne på herregårdene handler ikke blot om at stille overnatningsfaciliteter til rådighed, men også om at knytte sammen med temaer, som passer til herregårdenes image. Det kan være samspil lystfiskeri/jagt, pragthaver og havebrug, ridning, mad- og gourmetoplevelser, bygningsrestaurering og historiske emner, religiøse emner osv. Det er også appellerende med genfærd og andre spændende historier. Private ejere, muligt tilskud til istandsættelse af fredede bygninger fra Kulturarvstyrelsen. Fond: Organisation: I Toppen af Danmark findes en række herregårde, hvor der formentlig er uudnyttede potentialer for herregårdsferie. En ibrugtagning af dette afhænger i høj grad af ejernes interesse for at arbejde med turisme og udvikle en forretning i dette felt. Der ligger særlige potentialer, hvis herregården er beliggende i naturskønne omgivelser eller tæt ved områder, hvor man påtænker naturgenopretning eller andre aktiviteter af interesse for offentligheden.

20 Side 8 Designer Bed & Breakfast Bed & Breakfast er et nicheprodukt, som er populært pga. af fordelagtige priser, fleksibilitet og en tæt kontakt med en værtsfamilie.. Helårsturisme. Natur+ Denne overnatningsform etableres ofte af ejere af ejendomme, hvor der er noget plads tilovers: en udbygning, en overetage eller en omdannet stald. B&B er en mulighed for at skabe en ekstra indkomst.. Lysets Land Markedsføringen af B&B sker blandt andet gennem turistbureauer, men også gennem private forbindelser og skiltning ved vejen. Toppen af Danmark har i øjeblikket 8 tilbud af denne type. Ligesom andre overnatningsformer er der brug for, at B&B udvikles og kvalitetsforbedres og tilpasses omgivelserne. Flere udbydere kan måske komme på banen og se en fordel i at indrette værelser som B&B. I et stadig mere krævende marked er ikke længere tilstrækkeligt at genbruge ældre møbler og inventar. Enkelte ejere af ejendomme, Realdanias kampagne om kvalitet i kystbyernes turisme. Forening: Forening: Operatør: Operatør: m_detail//index.php

21 Side 9 Også B&B kan tænkes som et oplevelsesprodukt, f.eks. på følgende måder: - Konsekvent stilmæssigt tema, f.eks. dansk design med lys som ingrediens, engelsk herresæde med tunge møbler og kaminild, væksthus og haveorientering, klassisk badehotelstil, historisk tema, interessetema m.v. - B&B indrettet i bygninger landsbybygninger, f.eks. nedlagte mejerier, posthuse, stationer, møllebygninger, siloer m.v. med en bevarelse af en tematisk vinkel. - Havekrog / lysthus, hvor gæsterne kan opholde sig, evt. grille. - Stemningsfuldt landkøkken, hvor morgenmaden serveres ved hvidskuret langbord, servering med hjemmelavede produkter osv. - Kvalitetsbadeværelser, helst private. - Servering af personligt tilpassede velkomstdrinks, toiletvarer, morgenmadsprodukter m.v. - Tilbud til børn, f.eks. legetøj. - Muligheder for at lege cykler, sportsudstyr osv. - Musik i design og lyddesign. - Kunst, f.eks. valgfri kunst på værelserne. - Brug og genbrug af naturens materialer. - Tøj og støvler til udendørs aktiviteter.

22 Side Lyset som designmantra i nyt hotelbyggeri - hoteludvidelser Hotelkæderne arbejder i stigende grad med at gøre hotelbyggerier mere spændende. I Toppen af Danmark er det især udfordringen at indarbejde lyset som et tema i forbindelse med nye hotelbyggerier og renoveringer og udvidelser af eksisterende hoteller.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Lyset som designelement kan understøtte regionens markedsføring og give hoteller selv en ekstra markedsføringsværdi. Der kan arbejdes med både dagslys og kunstig belysning. Optimalt brug af dagslys i alle rum er med til både at sikre et velbefindende for gæsterne, men er også et led i at spare energi og dermed omkostninger. Mange arkitekter arbejder også med dagslyset som et vigtigt arkitektonisk udtryk, hvor samspillet mellem lys og skygge er med til at give rum og bygning karakter. Danske vinduesproducenter er arkitekterne og bygherrernes alliancepartner, hvor blandt andet Velux hører til blandt de innovative af slagsen. Kunstig belysning er også en udfordring. Hotellerne står over for en kreativ brug af led-lys og andre moderne lyskilder som mere energivenlig bud på en belysning. Men lokale firmaer som Martingruppen og Roblon har også andet at byde på i forhold til belysning. Med deres produkter kan man arbejde mere med at skifte karakter i rum afhængig af anvendelsen og at anvende lys som et led i en udsmykning. Lightvision Innovationscenter er et nu afsluttet projekt med det formål at skabe rammer og konditioner for etablering af en lys-klynge i Frederikshavn. Projektet er bl.a. synliggjort via afholdelse af internationale lysfestivaler i Frederikshavn i 6 og 8. Der kan bygges videre på aktiviteter og etablerede kontakter. Ejere af eksisterede hoteller, hotelkæder, nye investorer, producenter af lys. Virksomhed: Virksomhed: Virksomhed:

23 Side Overnatning på Skagen Havn Skagen Havn er for nylig udvidet betydeligt. Det giver nye muligheder for eksisterende havnerelaterede virksomheder. Det betyder også, at havnen bedre kan anløbes af krydstogtskibe, og det er en turisme, som man gerne vil satse på.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Det er muligt, at udvidelsen vil betyde en omlokalisering af havnerelaterede virksomheder og dermed en frigivelse af arealer, som kan anvendes til andre formål. Havnen er stemningsfuld som en arbejdende virksomhed. Men den rummer også vigtige potentialer for turismen i det omfang, det kan forenes med en erhvervshavns behov. Det er ligeledes et spørgsmål, om det er muligt samtidig at skabe en bedre forbindelse mellem by og hav. Havnens vigtige attraktion er Bindesbøllhusene. Det er muligt at bruge designet eller elementer heraf som tema for eventuelle ferielejligheder. Der er en skipperskole under opførelse. Også i forbindelse med denne kan der være brug for overnatningsfaciliteter, hvis lokalisering på havnen kan vurderes. Elevværelser kan udnyttes til turismeovernatninger om sommeren, hvor der ikke er undervisning. Ejere af eksisterede hoteller, hotelkæder, nye investorer. Virksomhed: Skole: Arkitekturcenter: =665 Hele det maritime område er omfattet af en meget aktiv design og merchandise, f.eks. Helly Hansen brandet. Der kan være mulighed for samarbejder med eksisterende producenter og forhandlere.

24 Side Bedre udnyttelse af faciliteter til træningsophold Flere lokale operatører har i dag overnatningsmuligheder i forbindelse med lejrskoleophold og træningsophold for danske og udenlandske sportsgrupper, herunder Hirtshals og Løkken idrætscentre. Sidstnævnte har desuden lavet aftaler med private sommerhusudlejere om fri benyttelse af anlæggets svømme- og idrætsfaciliteter. På nuværende tidspunkt tilbyder områdets idrætscentre dog ikke overnatning til turister, herunder børnefamilier.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Gennem en opgradering og tilpasning af de eksisterende faciliteter, herunder udvidelser/tilføjelser, og via målrettet markedsføring vil det være muligt for idrætscentrene at kunne tage imod nye kundegrupper. Både børnefamilier og best agers efterspørger ferietilbud, der indeholder mulighed for fysisk aktivitet. Udover egne faciliteter kunne idrætscentrene være udgangspunkt for aktiviteter og bevægelse i den omkringliggende natur, f.eks. mountainbiking, alm. cykling, stavgang/vandreture, og motions- eller orienteringsløb, gerne kombineret med it-produkter, f.eks. geocatching. Forbilledet kunne være Club La Santa på Lanzarote, der er førende inden for aktiv ferie med over 4 lejligheder og forskellige sportsfaciliteter. Club La Santa henvender sig til såvel børnefamilier og øvrige, der nyder sport og har en aktiv livsstil, som til professionelle. Eksisterende idrætscentre, nye investorer. Fond: Idrætscenter: Kultur-, konference og sportscenter:

PRIVAT OVERNATNING. i Hjørring og Sindal. Sov godt i

PRIVAT OVERNATNING. i Hjørring og Sindal. Sov godt i PRIVAT OVERNATNING i Hjørring og Sindal Sov godt i Velkommen til Hjørring og Sindal... Hvis du mangler et sted at sove, så er der i Hjørring og Sindal mange muligheder for privat indkvartering. Værter

Læs mere

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse 2 2 Kystturisme findes i hele Danmark Forord 3 Kære Læser De fleste danskere har holdt ferie ved

Læs mere

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2 Kystturisme Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark Indhold: 1. Hvad betyder Turismeerhvervet for Danmark 2. Hvem er vores gæster 3. Motiver for ferien

Læs mere

TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN

TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN Analysegrundlaget er udarbejdet af Region Midtjylland April 2007 Turisme i Region Midtjylland I Region Midtjylland

Læs mere

BEDRE Overblik. Turisme. BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side

BEDRE Overblik. Turisme. BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side BEDRE Overblik Turisme BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side Aalborg har det 3. største turismeforbrug Turismen har

Læs mere

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008 Danskeres ferie- Titelog fritidsrejser - I og udenfor højsæsonen Analysemøde 7. april 2008 1. Er rejser i lavsæsonen noget særligt? 2. Kan vi tjene penge på privatbesøg? 3. Har destinationerne en unik

Læs mere

FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE

FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE DET ER HELT NATURLIGT at bidrage til Fjordens Dag Siden 1991 har Fjordens Dag sat fokus på miljøet i de fynske fjordområder. I dag er Fjordens Dag et af Danmarks største

Læs mere

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark TURISMEN I DANMARK - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Det er ikke kun os danskere, der er glade for at holde ferie herhjemme. Danmark er det mest populære rejsemål i Norden blandt udenlandske

Læs mere

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012 Det Gode Liv - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Overnatninger Side 3-5 Motivation Side 7-8 Planlægning

Læs mere

OPSAMLING TILFREDSHEDSANALYSER 2013

OPSAMLING TILFREDSHEDSANALYSER 2013 OPSAMLING TILFREDSHEDSANALYSER 2013 Styregruppemøde for Kystdestination Møns Klint, 18. december 2013 Fasthold god placering men få flere til at komme Turistanalyse: Østmøn ligger på en 9. plads over 28

Læs mere

Hvordan sælger man naturoplevelser? Turismens værdikæde. Anna Porse Nielsen, Manto A/S

Hvordan sælger man naturoplevelser? Turismens værdikæde. Anna Porse Nielsen, Manto A/S Hvordan sælger man naturoplevelser? Turismens værdikæde Anna Porse Nielsen, Manto A/S Indhold Kort om Manto & jeg & oplevelsesøkonomi Udfordringerne Den turismemæssige værdikæde Formål, baggrund og eksempler

Læs mere

Turismen i Region Syddanmark

Turismen i Region Syddanmark Turismen i Region Syddanmark Turismen i Danmark 2 Status 2013: De første syv måneder i plus + 1,9 pct. + 1,2 pct. Danske overnatninger 2012 2013 Udenlandske overnatninger 2012 2013 6.000.000 5.000.000

Læs mere

Konsortiets samlede investering i Djurs Sommerland og Lübker Golf Resort vil være ca 2,1 mia. kr., når Lübker Golf Resort indvies i 2008.

Konsortiets samlede investering i Djurs Sommerland og Lübker Golf Resort vil være ca 2,1 mia. kr., når Lübker Golf Resort indvies i 2008. Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg Mrk. "Internationale Oplevelsesfyrtårne" Nimtofte 11. november 2007 Vedr.: Ansøgning om analysebevilling Hermed fremsendes ansøgning om analysebevilling på

Læs mere

SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST. Spørgeskema for face to face interview. Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview.

SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST. Spørgeskema for face to face interview. Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview. SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST Spørgeskema for face to face interview Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview. 1. Hvad er formålet med dit ophold [på/i destination]? Er du på 1. Ferie Besøg

Læs mere

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD Nyhavns huse står på nordsiden af kanalen, side om side med den kendte smalle, lodrette takt, med forskellige højder og farver. Her

Læs mere

2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio.

2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio. MULIGHEDER 2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio. Det er 5,5% højere end i 2013, og det højeste nogensinde

Læs mere

Sofie Mandrup Andreassen Portfolio

Sofie Mandrup Andreassen Portfolio Sofie Mandrup Andreassen Portfolio Navn Sofie Mandrup Andreassen Adresse Hasserisgade 1, 2.th 9000 Aalborg, Denmark E-mail sman07@student.aau.dk Mobil +45 27 33 07 24 Fødselsdag 1. sep. 1986, 24 år PEDESTRIAN

Læs mere

Camping temaer. Campingrådet VisitDenmark Juli 2005. En markedsanalyse udarbejdet og gennemført af. Markedsanalytiker, cand. mag.

Camping temaer. Campingrådet VisitDenmark Juli 2005. En markedsanalyse udarbejdet og gennemført af. Markedsanalytiker, cand. mag. Camping temaer Campingrådet VisitDenmark Juli 2005 En markedsanalyse udarbejdet og gennemført af Markedsanalytiker, cand. mag. Helle Søndergaard & Markedsanalytiker, cand. merc. Jørgen Haller Jysk Analyse

Læs mere

dig&mig feriefornøjelser for

dig&mig feriefornøjelser for dig&mig feriefornøjelser for Lyst til femstjernet campingferie med udsigt til havet og fynsk idyl ad libitum? Så kom og nyd livet på Camp Hverringe. Her er hygge, fantastisk natur og andre voksne, der

Læs mere

Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet

Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet 27. okt. Svendborg Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet Lidt om Naturturisme I/S Projektets dele Overnatning med

Læs mere

Planlægningsmæssige og turistpolitiske bindinger og begrundelser

Planlægningsmæssige og turistpolitiske bindinger og begrundelser Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Telefon 8732 3232 Fax 8732 3200 E-mail niras@niras.dk Hotel og offentligt grønt område ved Klintegården, Kalundborg kommune CVR-nr. 37295728

Læs mere

Espen Mills/Tasteofnationaltouristroutes.com/visitnorway.com. Dansk vandreturisme

Espen Mills/Tasteofnationaltouristroutes.com/visitnorway.com. Dansk vandreturisme Espen Mills/Tasteofnationaltouristroutes.com/visitnorway.com Dansk vandreturisme Contents 1. Indledning 3 2. Introduktion 3 3. Kortlægningsfase 1: Research på internet 3 4. Kortlægningsfase 2: Dybdeinterview

Læs mere

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP 1947 2007 2017 FORNY DIN FORSTAD R HØJE-TAASTRUP ADVISORY BOARD Er et uvildigt ekspertpanel bestående af forskere, der forsker og formidler byplanlægning og dens historie. Forskerne er interesseret i,

Læs mere

Kystturisterne i Danmark

Kystturisterne i Danmark Kystturisterne i Danmark En ABC med regionalt fokus VisitDenmark, 2012 Viden & Analyse Forord Med en samlet omsætning på 34 mia. kr. og 68.500 direkte og afledte job i Danmark er kystturismen et betydningsfuldt

Læs mere

Projektbeskrivelse for Fremtidens Feriehus. - samarbejde mellem Hjørring og Jammerbugt Kommune for energirenovering af sommerhuse

Projektbeskrivelse for Fremtidens Feriehus. - samarbejde mellem Hjørring og Jammerbugt Kommune for energirenovering af sommerhuse Projektbeskrivelse for Fremtidens Feriehus - samarbejde mellem Hjørring og Jammerbugt Kommune for energirenovering af sommerhuse August 2011 Udarbejdet af Lisbeth Eeg, Hjørring Kommune Malene Stentoft

Læs mere

Cykelturismens økonomiske betydning

Cykelturismens økonomiske betydning Cykelturismens økonomiske betydning - for Danmark 2008 - Af Ditte Møller Munch/Temaprojektleder Aktiv Danmark Indhold Definition af en cykelturist Turistomsætning og døgnforbrug for cykelturister Overnatningsform

Læs mere

Turisthus Nords. udviklingsforum. Invitation til. TURISMESTRATEGI 2020 for Skagen, Frederikshavn og Sæby

Turisthus Nords. udviklingsforum. Invitation til. TURISMESTRATEGI 2020 for Skagen, Frederikshavn og Sæby Invitation til Turisthus Nords udviklingsforum TURISMESTRATEGI 2020 for Skagen, Frederikshavn og Sæby Tirsdag den 22. september 2015 kl. 17.00 kl. 21.15 Aalbæk Gl. Kro, Skagensvej 42, 9982 Ålbæk Turismestrategi

Læs mere

$%&'$"(#)%'*%+,%!"+"$,# -./)01#' !" #

$%&'$(#)%'*%+,%!+$,# -./)01#' ! # $%&'$"(#)%'*%+,%!"+"$,# -./)01#'!" # 2,'3.4$%+'/#'&,.'"&'#%'5%+',' *."3%+61#%(7'!8'#&+"($%(7,'-1&,))%+(%'%..%+999!"#$%&$'()*$*+'$,-$#+.*+.$%,/'+.$0,#+,$1$"'%#+.$.',22,#3$45$672$*+'$8'769&)$7.$-(%$,-$"0$

Læs mere

Powered by Cycling: Panorama. Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013. Powered by Cycling: Panorama TNS

Powered by Cycling: Panorama. Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013. Powered by Cycling: Panorama TNS Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013 Indhold 1 Formål og metode 3 2 Sammenfatning 6 3 Segmenter 10 4 Nationalrute 1 og 9 13 5 Grafik fremstilling af alle spørgsmålene 16 2 1 Formål og metode

Læs mere

Opsamling på Toppen af Danmarks jule- og nytårsundersøgelse 2010

Opsamling på Toppen af Danmarks jule- og nytårsundersøgelse 2010 Opsamling på Toppen af Danmarks jule- og nytårsundersøgelse 2010 Undersøgelsen er en del af helårsturismeprojektet Naturen+ indsatsområdet Profilering af årstider Udviklet med støtte af Hjørring, Frederikshavn

Læs mere

Program for dagen: 09.00: Velkomst og præsentation bordet rundt 09.15: Præsentation af SVUF og info. vedr. turisme samarbejdet i SVUF kommunerne

Program for dagen: 09.00: Velkomst og præsentation bordet rundt 09.15: Præsentation af SVUF og info. vedr. turisme samarbejdet i SVUF kommunerne Program for dagen: 09.00: Velkomst og præsentation bordet rundt 09.15: Præsentation af SVUF og info. vedr. turisme samarbejdet i SVUF kommunerne 10.00: Præsentation af oplæg til branding compass og værdisæt

Læs mere

Projektoversigt Naturpark Vesterhavet Januar 2014

Projektoversigt Naturpark Vesterhavet Januar 2014 Projektoversigt Naturpark Vesterhavet Januar 2014 Aktivitet Beskrivelse Tovholder Prioritet (høj 1- lav 3) Frist Budget + finansiering Turisme Digital oplevelsesformidling i Destination Sydvestjylland

Læs mere

Dansk Talentakademi: Vision for Campus

Dansk Talentakademi: Vision for Campus Dansk Talentakademi: Vision for Campus vedtaget af bestyrelsen September 2014 Indledning Dansk Talentakademi tilbyder undervisning til ca. 150 elever fordelt på fem linjer: Musik Kunst og Design Dans Musical

Læs mere

Turismen i tal. Den samfundsmæssige betydning af turismen i Danmark. Turismens betydning 1

Turismen i tal. Den samfundsmæssige betydning af turismen i Danmark. Turismens betydning 1 Turismen i tal Den samfundsmæssige betydning af turismen i Danmark Turismens betydning 1 Indholdsfortegnelse 3 Forord 4 Turismens betydning for det danske samfund 10 Udvikling i dansk turisme 20 Forventet

Læs mere

Turistundersøgelse 2011. Mariagerfjord Kommune

Turistundersøgelse 2011. Mariagerfjord Kommune Turistundersøgelse 2011 Mariagerfjord Kommune Kilde Consult side 2/16 - din kilde til viden Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Rapport... 5 Hvilket land kommer turisterne fra... 5 Overnatninger... 6 Hvor

Læs mere

Turistundersøgelsen 2011

Turistundersøgelsen 2011 Turistundersøgelsen 2011 Indhold Baggrund og metode Profil på turisterne På besøg i København 5 6 11 Mobilapplikationen, sociale medier og video Benchmark med udvalgte europæiske byer 21 26 Turistinformationen

Læs mere

Evaluering af Geopark Konferencen d.3. marts 2014

Evaluering af Geopark Konferencen d.3. marts 2014 Evaluering af Geopark Konferencen d.3. marts 2014 Udarbejdet af Signe Sejbjerg Jensen, Lemvig Kommune. Evalueringsskemaerne blev udleveret i forbindelse med velkomstmaterialet på Geopark konferencen d.3.

Læs mere

FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK. Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse

FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK. Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse FORORD Møder er noget vi alle går til. På vores arbejdsplads, i den lokale idrætsforening og på

Læs mere

Introduktion. Resultaterne af undersøgelsen er her fremlagt som powerpoint-rapport, og er udarbejdet af VisitDenmark, april 2006.

Introduktion. Resultaterne af undersøgelsen er her fremlagt som powerpoint-rapport, og er udarbejdet af VisitDenmark, april 2006. 1 Introduktion Nærværende rapport opdeler ferieturisterne i Danmark i syv grupper med udgangspunkt i de grunde, de har haft for at holde ferie i Danmark. Resultatet er et forslag til supplerende segmentering

Læs mere

vejledning til Ansøgningsskema

vejledning til Ansøgningsskema Side 1 af 2 Projektudvikling Beboergrupper og boligafdelinger kan søge om støtte til at udvikle et projektforslag, så det senere kan føres ud i livet. vejledning til Ansøgningsskema Realdania-kampagnen

Læs mere

UDKAST Frederikshavn Kommune. - et godt sted at bo

UDKAST Frederikshavn Kommune. - et godt sted at bo UDKAST Frederikshavn Kommune - et godt sted at bo Boligpolitik juni 2014 2 Indhold Frederikshavn Kommune -et godt sted at bo 4 Eksisterende boliger og boligområder 8 Nye boligområder 12 Almene boliger

Læs mere

Feriehjem med hjerte et nyt tiltag for tiltrængt renovering af en gruppe danske feriehuse

Feriehjem med hjerte et nyt tiltag for tiltrængt renovering af en gruppe danske feriehuse Feriehjem med hjerte et nyt tiltag for tiltrængt renovering af en gruppe danske feriehuse Mange af vore sommerhuse trænger til en kærlig hånd. Det ses straks, når man på en vilkårlig hjemmeside for sommerhusudlejning

Læs mere

Turismeområde. Stillinge Strand - nyt område til etablering af hotel. Planlægning

Turismeområde. Stillinge Strand - nyt område til etablering af hotel. Planlægning Turismeområde Stillinge Strand - nyt område til etablering af hotel Planlægning Januar 2013 Indledning Slagelse Kommune har i forbindelse med Kommuneplan 2013 udarbejdet Turismepolitiske overvejelser,

Læs mere

Perspektiver for campismen i Danmark og naturistcampingpladsernes placering heri

Perspektiver for campismen i Danmark og naturistcampingpladsernes placering heri Perspektiver for campismen i Danmark og naturistcampingpladsernes placering heri Danske Naturisters Naturistkonference den 27. oktober 2012 Hotel Nyborg Strand Perspektiver for campismen i Danmark nej

Læs mere

Giv dit feriehus en kærlig hånd...

Giv dit feriehus en kærlig hånd... Giv dit feriehus en kærlig hånd... Få inspiration til hvordan du forbedrer dit feriehus og maksimerer udlejningen Det anonyme og sterile børne værelse er blevet et sjovt sted at være, også på en regnvejrsdag.

Læs mere

Nye veje til vækst i kystturismen. v/ Katia K. Østergaard adm. direktør, HORESTA

Nye veje til vækst i kystturismen. v/ Katia K. Østergaard adm. direktør, HORESTA Nye veje til vækst i kystturismen v/ Katia K. Østergaard adm. direktør, HORESTA DANSK KYSTTURISME tak for invitationen.. Dansk turisme i tal Turisterhvervet omsætter for 82,4 mia. kr. årligt Turisterhvervet

Læs mere

Landinspektørkontoret Baatrup & Thomsen A/S

Landinspektørkontoret Baatrup & Thomsen A/S From:Kristian Baatrup To:Stella Hansen;Morten Jepsen Subject:Anmodning om nyt plangrundlag Kære Stella og Morten På vegne af ejeren af Hotel Marienlyst fremsendes hermed anmodning om politisk stillingtagen

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Marielyst

Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Marielyst Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Marielyst September 2014 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 1 Om rapporten... 1 Turismens økonomiske betydning i Marielyst... 2 Turismeforbrug... 2

Læs mere

KANDESTEDERNE. Udviklingsplan for Strandhotellerne Hjorths og Kokholm DIALOGSKITSE DECEMBER 2012

KANDESTEDERNE. Udviklingsplan for Strandhotellerne Hjorths og Kokholm DIALOGSKITSE DECEMBER 2012 KANDESTEDERNE Udviklingsplan for Strandhotellerne Hjorths og Kokholm DIALOGSKITSE DECEMBER 2012 Hotel Kandestederne K/S Marathonvej 5 9230 Svenstrup J OVERSIGTSKORT Hjorths Hotel og Kokholms Hotel - baggrund

Læs mere

AKTIVITETSHUSET SOLHJEM AKTIVITETSHUS / MEDBORGERHUS FOR BJERGBY-MYGDAL OMRÅDET. Peterspladsen, dyrefigurer af Peter Jensen

AKTIVITETSHUSET SOLHJEM AKTIVITETSHUS / MEDBORGERHUS FOR BJERGBY-MYGDAL OMRÅDET. Peterspladsen, dyrefigurer af Peter Jensen AKTIVITETSHUSET SOLHJEM AKTIVITETSHUS / MEDBORGERHUS FOR BJERGBY-MYGDAL OMRÅDET Peterspladsen, dyrefigurer af Peter Jensen Foreningen Aktivitethuset Solhjem Stiftet 19. marts 2015 Formand: Kresten Andersen

Læs mere

Jeg har i 20 år arbejdet med boligindretning og udgivet bogen Hjem med hjerte, som du kan læse mere om på min hjemmeside www.steno.nu.

Jeg har i 20 år arbejdet med boligindretning og udgivet bogen Hjem med hjerte, som du kan læse mere om på min hjemmeside www.steno.nu. P R O J E K T B E S K R I V E L S E Jeg har indrettet mange ferieboliger herhjemme og nogle enkelte i Frankrig og Italien...med hjerte, som har givet mig ideen til det projekt, jeg beskriver på de kommende

Læs mere

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten.

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten. Det talte ord gælder [Åbningstale: Visioner for vandkanten] Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til KU og VisitDenmark for, at vi i samarbejde har fået stablet denne konference på benene. Det er en

Læs mere

Giv dit feriehus en kærlig hånd...

Giv dit feriehus en kærlig hånd... Giv dit feriehus en kærlig hånd... Få inspiration til hvordan du forbedrer dit feriehus og maksimerer udlejningen Det anonyme og sterile børne værelse er blevet et sjovt sted at være, også på en regnvejrsdag.

Læs mere

Cykelturister, Hvem er de og hvad efterspørger de? Peter Ole Sørensen November 2012

Cykelturister, Hvem er de og hvad efterspørger de? Peter Ole Sørensen November 2012 Cykelturister, Hvem er de og hvad efterspørger de? Peter Ole Sørensen November 2012 2 typer Turister på cykel Det er de turister, der allerede har valgt Danmark som feriemål og som har base i et feriehus,

Læs mere

Oplevelsesøkonomi. - definitioner og afgrænsning

Oplevelsesøkonomi. - definitioner og afgrænsning Oplevelsesøkonomi - definitioner og afgrænsning Bred definition: Økonomisk værdiskabelse baseret på oplevelser, hvor oplevelsens andel af og integration i et produkt eller service kan variere En stadig

Læs mere

STRANDBY DANMARKS NORDLIGSTE NATURHAVN

STRANDBY DANMARKS NORDLIGSTE NATURHAVN STRANDBY DANMARKS NORDLIGSTE NATURHAVN Oplæg til diskussion af mulighederne for at styrke Strandby som et attraktivt sted for befolkning og turisme -med baggrund i områdets righoldige historie og fund

Læs mere

Aabenraa Svømme- og idrætscenter som DGI-hus

Aabenraa Svømme- og idrætscenter som DGI-hus Aabenraa Svømme- og idrætscenter som DGI-hus Indledning Aabenraa Kommune har igangsat en proces i forhold til udvikling af Aabenraa Svømme- og Idrætscenter. En udvikling, der skal munde ud i et nybyggeri

Læs mere

Restaurant Skarresø og Skarresø Vandrehjem & Camping

Restaurant Skarresø og Skarresø Vandrehjem & Camping Restaurant Skarresø og Skarresø Vandrehjem & Camping Projektgrundlag for Jyderup Fondens etablering af restaurant, vandrehjem og campingplads ved Skarresø i Jyderup Udarbejdet af arbejdsgruppen for Jyderup

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Udviklingsplan 2010-2013

Udviklingsplan 2010-2013 CAMPING HYTTER VANDLAND WELLNESS ACTION CAFE BUTIK NATUR Limfjords Camping & Vandland Ålbæk Strandvej 5 DK-7860 Spøttrup Tel.: +45 9756 0250 E-mail: camping@limfjords.dk Internet: www.limfjords.dk Udviklingsplan

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Introduktion til byen Vinge. Levende by. Nærværende natur. 1

Introduktion til byen Vinge. Levende by. Nærværende natur. 1 Introduktion til byen Vinge Levende by. Nærværende natur. 1 2 Vinge Levende by. Nærværende natur. 3 4 Vinge Introduktion til byen Vinge Udgivelsen er baseret på helhedsplanen for Vinge udviklet af et tværfagligt

Læs mere

Nogle arbejdsdage er vigtigere end andre Derfor gør vi noget ekstra ud af dem

Nogle arbejdsdage er vigtigere end andre Derfor gør vi noget ekstra ud af dem Ruths Hotel RUTHS Strandhotel REDNINGSHUSET KONFERENCER & MØDER Nogle arbejdsdage er vigtigere end andre Derfor gør vi noget ekstra ud af dem I ankommer med mennesker, udfordringer og ideer Vi gør det

Læs mere

Natur kan lindre stress, smerter og depression

Natur kan lindre stress, smerter og depression NATUR kan lindre stress, smerter og depression fremhæves i en række undersøgelser som afgørende for lindring af stress, smerter og depression*. er et vigtigt element for patienter, pårørende og personale.

Læs mere

Hvad ved vi om dagens og morgendagens kystturister?

Hvad ved vi om dagens og morgendagens kystturister? Hvad ved vi om dagens og morgendagens kystturister? CLAUDIA ROTA ANDERSEN Company Dating 30. oktober 2014, Svendborg UNDERSØGELSER I DANMARK AKTUELLE GÆSTER Interview med kystturister, 2013-2014 Årligt

Læs mere

Bilag 1: Udkast til Naturperlens danske hjemmesidetekst

Bilag 1: Udkast til Naturperlens danske hjemmesidetekst Bilag 1: Udkast til Naturperlens danske hjemmesidetekst -[forside]- -[overmenu]- Lejligheder og værelser Lejligheder og værelser Naturperlen er en hyggelig landejendom med en fantastisk udsigt over den

Læs mere

Table of Contents. Om Popupmore. Hvad er en pop up Butik. Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning?

Table of Contents. Om Popupmore. Hvad er en pop up Butik. Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning? Table of Contents Om Popupmore Hvad er en pop up Butik Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning? Effektiv marketing Kontakt os 3 4 5 7 8 10 2 Om Popupmore

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Teambuilding Snärjeskogen (september edition) Baseret på 24 deltagere

Inspiration Rejsemål: Teambuilding Snärjeskogen (september edition) Baseret på 24 deltagere Inspiration Rejsemål: Teambuilding Snärjeskogen (september edition) Baseret på 24 deltagere I Blekinge län, ca. 2½ times kørsel fra København er Snärjeskogen beliggende lige på grænsen til Sveriges sydligste

Læs mere

- oplevelser med indhold...

- oplevelser med indhold... Design & opsætning: DUETdesign.dk Udgiver: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 info@vesthimmerland.dk Turistpolitik i Vesthimmerland 2010 2013 - oplevelser med indhold...

Læs mere

Alternativ Indkvartering

Alternativ Indkvartering Alternativ Indkvartering 2011 Velkommen til Dana Cup, Hjørring 2011! Deltagelse i Dana Cup betyder, at deltagerne får mulighed for nogle dejlige oplevelser i nogle af de skjønneste dele af Danmark. Hjørring

Læs mere

Opsamling fra workshop d. 16. april 2015

Opsamling fra workshop d. 16. april 2015 Opsamling fra workshop d. 16. april 2015 Gruppe 1 Borsætning! Gruppen fokuserer på bosætning i Nordfjends. Deres vision er, at det er bosætning, der skal styrke Nordfjends, samt at der skal satses på få,

Læs mere

R O S K I L D E F J O R D B A D

R O S K I L D E F J O R D B A D I 2010 blev konkurrencen Vision Roskilde udskre vet, her var opgaven at komme med ideer til nye initiativer i Roskilde. 3.pladsen blev delt i mellem 5 deltagere, fælles for de 5 ideer var at de alle havde

Læs mere

Bilag 1. Afrapportering af dialogmøder. Referaterne er godkendt af de enkelte interessenter. Gl. Brydegaard

Bilag 1. Afrapportering af dialogmøder. Referaterne er godkendt af de enkelte interessenter. Gl. Brydegaard Bilag 1 Afrapportering af dialogmøder Referaterne er godkendt af de enkelte interessenter. Gl. Brydegaard Mht. formidling kan kommunen bidrage med standard tekster og billeder, til de enkelte udbyderes

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 11 Ferielejligheder i Stege

Kommuneplantillæg nr. 11 Ferielejligheder i Stege Kommuneplantillæg nr. 11 Ferielejligheder i Stege Januar 2015 Kommuneplantillæg Kommuneplantillæg Teknik- og Miljøudvalget har den 14. januar 2015 vedtaget kommuneplantillæg nr. 11. Vedtagelsen er offentliggjort

Læs mere

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Søvej 1 8600 Silkeborg Sendt via hjemmesiden under Din mening og pr. e-mail til teknikogmiljoe@silkeborg.dk Kirsten Kruckow Sorringvej 77, Voel 8600 Silkeborg

Læs mere

Smagsoplevelser. vejen til vækst

Smagsoplevelser. vejen til vækst Smagsoplevelser vejen til vækst INGREDIENSLISTE: Helle Bjerg Hellesøe Uddannet Cand. Mag i historie og kommunikation Baggrund blandt andet hos: Dansk Fødevare Forum Kokkelandsholdet RelationMedia Midtjysk

Læs mere

Stedet Tæller Yderområdernes potentialer

Stedet Tæller Yderområdernes potentialer Stedet Tæller Yderområdernes potentialer Projektleder Karen Skou, Realdania Filantropiske strategiområder Byen Byggeriet Bygningsarven Særlige indsatsområder Yderområdernes potentialer Hvad er yderområdernes

Læs mere

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012 Moderne Storbyoplevelser - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Motivation Side 4-5 Planlægning af ferien Side 7 Ferieaktiviteter Side 9 Døgnforbrug og rejsegruppe Side 11 Overnatninger

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016 MARKED DANMARK Baggrund for Danmarkskampagne 2016 Vores tilgang til marked Danmark er trindelt 1. TRIN Samle bagrund, analyser og viden for at forstå turisten og markedet FORENKLING FOKUS Markedet, målgrupper,

Læs mere

bebyggelsen -kvalitet og variation Arkitekturen vinduer eller murede facader med helt andre udtryk.

bebyggelsen -kvalitet og variation Arkitekturen vinduer eller murede facader med helt andre udtryk. Royal Golf Center Ørestads Blvd. bebyggelsen -kvalitet og variation Bella Center Bella Center station M Kalvebod Fælled Horisonten2 Horisonten1 Center Blvd. 2A 2B 2C 2D Byparken 4 C. F. Møllers Allé Edvard

Læs mere

KOMBINÉR BOLIG OG ERHVERV KREATIVE FAMILIEBOLIGER RUM TIL AT BO OG ARBEJDE

KOMBINÉR BOLIG OG ERHVERV KREATIVE FAMILIEBOLIGER RUM TIL AT BO OG ARBEJDE KOMBINÉR BOLIG OG ERHVERV KREATIVE FAMILIEBOLIGER RUM TIL AT BO OG ARBEJDE FAMILIEBOLIGER MED PLADS TIL BÅDE ARBEJDE, FAMILIELIV OG FÆLLESSKAB Som beboer i de Kreative Familieboliger får man en unik mulighed

Læs mere

HOLBÆK - DANMARK. 30. Europa Vandredage. 22.-25. maj

HOLBÆK - DANMARK. 30. Europa Vandredage. 22.-25. maj HOLBÆK - DANMARK 30. Europa Vandredage 2015 22.-25. maj Velkommen til Holbæk Kære vandreentusiaster Her i Holbæk Kommune er vi stolte af at skulle huse den 30. udgave af Europa Vandredage i Pinsen 2015.

Læs mere

Bårse Søerne et rekreativt område

Bårse Søerne et rekreativt område Bårse Søerne et rekreativt område Introduktion til området I Bårse har vi et vidunderligt sted, et grønt område med to store søer. Søerne skulle egentligt havde været til brug af vandski, og derfor har

Læs mere

Nogle arbejdsdage er vigtigere end andre Derfor gør vi noget ekstra ud af dem

Nogle arbejdsdage er vigtigere end andre Derfor gør vi noget ekstra ud af dem Ruths Hotel RUTHS Strandhotel REDNINGSHUSET KONFERENCER & MØDER Nogle arbejdsdage er vigtigere end andre Derfor gør vi noget ekstra ud af dem I ankommer med mennesker, udfordringer og ideer Vi gør det

Læs mere

Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å. Oktober 2010

Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å. Oktober 2010 Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å Oktober 2010 Kort om konceptet Borgerinddragelse og lokal forankring har været centrale elementer i det hidtidige arbejde med Nationalpark

Læs mere

Toppen af Danmark NYHEDSBREV FEBRUAR 2014

Toppen af Danmark NYHEDSBREV FEBRUAR 2014 Toppen af Danmark NYHEDSBREV FEBRUAR 2014 Formanden har ordet Lysets Land kampagne 2014 Markedsføring Bunkerfolder Toppen af Danmark app Guldpartnerkoncept Hærvejene i Nordjylland Nyheder fra området 1

Læs mere

Projektet Lokal udvikling Stedbundne ressourcer ved. Hjarbæk Fjord og Lovns Bredning

Projektet Lokal udvikling Stedbundne ressourcer ved. Hjarbæk Fjord og Lovns Bredning Projektet Lokal udvikling Stedbundne ressourcer ved Hjarbæk Fjord og Lovns Bredning Idéseminar tirsdag d. 27. maj 2014 afholdt i Ulbjerg Kultur og Fritidscenter Referat inkl. pdf fil med slides Programmet:

Læs mere

Under sidste års valgkamp var der stor interesse for udviklingen i Fanø s turisme.

Under sidste års valgkamp var der stor interesse for udviklingen i Fanø s turisme. 1 Nytårskur FET 2014 den 22. januar kl. 17-19.00 Kære Alle. Velkommen til nytårskuren, velkommen til et nyt år. På øen kan vi ligeledes byde velkommen til et nyt byråd. Nye udvalgsformænd og ikke mindst

Læs mere

Rådhusparken - Allerød. Lillerød. CasaFutura.dk

Rådhusparken - Allerød. Lillerød. CasaFutura.dk Rådhusparken - Allerød Lillerød CasaFutura.dk Mennesker Arkitektur Design Casa Futura har siden 2004 udviklet, solgt og opført boliger i en tidssvarende arkitektur. Casa Futura er en familieejet virksomhed,

Læs mere

HAR VI OVERHOVEDET BRUG FOR STATISTIK?

HAR VI OVERHOVEDET BRUG FOR STATISTIK? TI KE L M Ja ÅN nu ED ar r 2 EN 01 S 4 AR HAR VI OVERHOVEDET BRUG FOR STATISTIK? - Statistik er som en bikini: den viser noget interessant og skjuler noget væsentligt. Af: Anne-Lotte Sjørup Mathiesen,

Læs mere

UDENLANDSKE BØRNEFAMILIER PÅ DANSK KYSTFERIE - OPLEVELSER OG TILFREDSHED HOS FØRSTEGANGSBESØGENDE

UDENLANDSKE BØRNEFAMILIER PÅ DANSK KYSTFERIE - OPLEVELSER OG TILFREDSHED HOS FØRSTEGANGSBESØGENDE UDENLANDSKE BØRNEFAMILIER PÅ DANSK KYSTFERIE - OPLEVELSER OG TILFREDSHED HOS FØRSTEGANGSBESØGENDE INDLEDNING Videncenter for Kystturisme (CKT) har i 2013 gennemført en analyse omkring turisternes oplevelse

Læs mere

ORTFOLIO. skitsering. energiberegning VISITKORT. bæredygtig arkitektur. visualisering. lav-energiklasse. ventilationstrategi. Cam-Li Phan.

ORTFOLIO. skitsering. energiberegning VISITKORT. bæredygtig arkitektur. visualisering. lav-energiklasse. ventilationstrategi. Cam-Li Phan. [ lim ] bæredygtig arkitektur skitsering energiberegning visualisering lav-energiklasse ventilationstrategi ORTFOLIO VISITKORT KLIP - FOLD - GEM - HUSK Konceptudvikling Bæredygtig arkitektur Skitseringsstærk

Læs mere

konventum lo-skolens konferencecenter - et særligt sted

konventum lo-skolens konferencecenter - et særligt sted konventum lo-skolens konferencecenter - et særligt sted Originalitet, mangfoldighed, æstetik og kvalitet... Med grundigt forankrede værdier fremstår Konventum Lo-skolens konferencecenter som et kvalitetsmættet

Læs mere

S t o r e K r o Ombygning og nybygning

S t o r e K r o Ombygning og nybygning Dato: 2011-06-10 1 Store Kro Kroens historie Kong Frederik d. 4 opførte Store Kro i 1719-1722 som overnatingssted for slottets gæster. Kroen blev indviet ca. et halvt år efter Fredensborg Slot og hofbygmester

Læs mere

Indledning. Vision. Fanø er det bedste sted i Danmark at opleve vind hele året

Indledning. Vision. Fanø er det bedste sted i Danmark at opleve vind hele året Indledning Som ø er Fanø en klar og tydelig afgrænset turistdestination. Det omgivende hav er den helt afgørende faktor for øens udvikling. Det er således også havet og stranden, der er Destination Fanø

Læs mere

EVALUERING AF PROJEKTET UDVIKLING AF STEDBUNDNE TURISMEKONCEPTER I DANSKE KYSTBYER VISITNORDJYLLAND NULPUNKTSMÅLING REVIDERET RAPPORT APRIL 2013

EVALUERING AF PROJEKTET UDVIKLING AF STEDBUNDNE TURISMEKONCEPTER I DANSKE KYSTBYER VISITNORDJYLLAND NULPUNKTSMÅLING REVIDERET RAPPORT APRIL 2013 EVALUERING AF PROJEKTET UDVIKLING AF STEDBUNDNE TURISMEKONCEPTER I DANSKE KYSTBYER VISITNORDJYLLAND NULPUNKTSMÅLING REVIDERET RAPPORT APRIL 2013 INDHOLD 1 2 3 4 INDLEDNING Side 3 KENDSKAB OG ATTRAKTIVITET

Læs mere

DET HOLDBARE PROJEKT DEN GODE PROJEKTBESKRIVELSE. Thomas Martinsen, Direktør, Dansk Bygningsarv Udviklingsworkshop, Vejle, 19.

DET HOLDBARE PROJEKT DEN GODE PROJEKTBESKRIVELSE. Thomas Martinsen, Direktør, Dansk Bygningsarv Udviklingsworkshop, Vejle, 19. e DET HOLDBARE PROJEKT DEN GODE PROJEKTBESKRIVELSE Thomas Martinsen, Direktør, Dansk Bygningsarv Udviklingsworkshop, Vejle, 19. april 2012 FORMALIA FOR ANSØGNING ØKONOMISK RAMME Den samlede økonomiske

Læs mere