KREATIVE IDEER TIL ANDERLEDES OVERNATNINGSFORMER

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KREATIVE IDEER TIL ANDERLEDES OVERNATNINGSFORMER"

Transkript

1 KREATIVE IDEER TIL ANDERLEDES OVERNATNINGSFORMER NOTAT : IDÉKATALOG. september Kuben Management Advance/

2 Indholdsfortegnelse Indledning... Telte mobile hostels... Kunstnerkoloni... 4 Madoplevelser... 6 Stjernekiggeri - Astro Bed & Breakfast... 8 Kæledyr på ferie... 9 Fonden Skagen Helse... Læsø Historiepark overnatning i tanghuse... Alternativ camping... Overnatning for lystfiskere og jægere... Kvalitetsløft, udvidelse og merudlejning i feriehusene... 5 Hærvejsherberger... 6 Herregårdsferie... 7 Designer Bed & Breakfast... 8 Lyset som designmantra i nyt hotelbyggeri - hoteludvidelser... Overnatning på Skagen Havn... Bedre udnyttelse af faciliteter til træningsophold... Oplevelsesovernatning i bunker... Campinghytter lysets land design... 4 Klassisk badehotel Husbåde... 6 Videreudvikling af Skagen Odde Naturcenter... 7 Lystbådehavne... 8 Overnatning i træer og naturområder... 9 Overnatning i cementrør...

3 Side Indledning Det overordnede formål med den udbudte opgave er gennem et udviklingsarbejde at frembringe et katalog over kreative ideer til nye og anderledes overnatningsformer for turister forskellige steder i Toppen af Danmark. Bruttolisten i nærværende dokument er udarbejdet med henblik på, at der efterfølgende skal peges på 5 forslag, som skal gøres til genstand for yderligere bearbejdning. Vurdering På de næste par sider gennemgås bruttolisten over mulige overnatningsmuligheder. Figurerne ved hvert forslag viser vores vurdering af det enkelte forslag ud fra, i hvor høj grad forslaget opfylder en række forskellige hensyn. Vurderingen illustreres i flere dimensioner på en skala fra, hvor er i lav grad, er i nogen grad, og er i høj grad. De hensyn eller parametre, forslagene vurderes ud fra, er (i uprioriteret rækkefølge): Helårsturisme Et vigtigt mål for Toppen af Danmark er at skabe en turisme, der i større grad er helårsbaseret. Flere gæster uden for højsæsonen betyder øget omsætning for både turismeerhvervet og øvrige erhverv, ligesom turistvirksomhederne bliver mindre sårbare over for udsving i højsæsonen. Natur+ Naturen er feriedestinationen Toppen af Danmarks styrke og absolutte hovedprodukt. Samtidig er naturen også udfordringen i udviklingen af helårsturisme. Uden for sommermånederne er naturen ikke tilstrækkelig som selvstændigt turistprodukt. Naturen skal kobles med oplevelses- og aktivitetstilbud af høj kvalitet. Naturen plus kunsthåndværk eksempelvis. Lysets Land Lysets Land er et stærkt brand, der har rod i såvel de mange lyse timer om sommeren, og i historien om kunstnerne, der for år siden lod sig inspirere af det særlige lys over Skagen. Toppen af Danmark ønsker at styrke sit brand, Lysets Land. Gæsterne skal kunne forstå brandet, når de er i Toppen af Danmark. Lysets Land skal være synligt. Brandet tilgodeses i alle udviklingsopgaver. Nye kundegrupper Toppen af Danmarks målgrupper er i dag fortrinsvis børnefamilier og best agers. Toppen af Danmark ønsker, at fokus på de nuværende markeder og målgrupper fastholdes fremover, men udviklingen til helårsturisme, hvor udbuddet af turismeoplevelser udvides,

4 Side lægger op til, at der tænkes i såvel nye markeder og målgrupper samt i differentiering af markeder og målgrupper på årstider og temaer. Økonomisk volumen Forslagets formåen omsætningsmæssigt. Funding Muligheder for ekstern finansiering fra private investorer, fonde, offentlige puljer m.v. Brand extension Forslagets potentiale til at kan skabe økonomiske og imagemæssigt fordelagtige samspil med andre aktører på destinationen, både i turismen og udenfor. Samspil Muligheder for øvrige samspil med omgivelserne. Kataloget er udarbejdet efteråret med støtte fra:

5 Side Telte mobile hostels Skanderborg Festival har i samarbejde med ølproducenten Royal Unibrew udviklet Can Sleep dåsen, som har været en kæmpe succes siden introduktionen i 5. Can Sleep er et godt eksempel på, hvordan virksomheder, på en sjov og innovativ måde, kan nå sine kunder, uden at være fysisk bundet til et bestemt sted.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Virksomheder i Toppen af Danmark kan i samarbejde med etablerede eller nye operatører på tilsvarende vis skabe et brand og en overnatningsform, der er nem at flytte, uden at der gås på kompromis med komforten. F.eks. kan der arbejdes med at skabe en mobil teltby (Tent City, City of Light) med lyset som gennemgående tema. Teltbyen kan f.eks. være en alternativ overnatningsform i forbindelse med lokale aktiviteter og arrangementer såsom sportsstævner (Dana Cup Hjørring, Skaw Cup m.v.). Etablerede og nye operatører, campingpladser. Can Sleep: =46&id=5&id4= Virksomhed: Virksomhed:

6 Side 4 Kunstnerkoloni Skagen er kendt for kunstnerne. Både guldaldermalerne og nutidige kunstnere har udnyttet lyset på toppen af Danmark, og de bidrager til både image og oplevelser. Museums- og galleribesøg indgår i mange turisters aktiviteter, og nogle kaster sig selv ud i arbejdet med pensler og lærred.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Udbygning af alternative overnatningsformer kan lægge sig op af dette attraktive og gennemgående tema. Kunstnerkolonien kan være en ansamling af ferieboliger, som med arkitektur, beliggenhed og indhold signalerer den kunstneriske tilknytning. Arkitektonisk kan der arbejdes med lyset i bygningerne. Ateliervinduer skal fange lyset og give gode rumoplevelser; både for dem, som vil bruge lokalerne til egne kunstneriske udfoldelser, og for dem, som blot nyder rum med godt lys. Dagslys er vigtigt, men man kan også arbejde med elektrisk belysning, som understøtter og udvider oplevelseselementet. Hotelkæde, timeshare. Aalborg Universitet: Roblon: Martin Gruppen: Skagen Havn: Skagens Byjubilæum: Kunsten kan inkluderes i rummenes udsmykning, f.eks. med temaer, der lægger sig op ad kendte kunstneres profil. Der kan skabes plads og udstyr til at arbejde kunstnerisk arbejdsbord, staffeli, osv. i robuste rammer, og udearealerne skal også være med til at invitere til kunstnerisk udfoldelse.

7 Side 5 Udformningen af en kunstnerkoloni i et skæringsfelt mellem traditioner og det moderne kan ske i et samarbejde med Aalborg Universitets Institut for arkitektur og design, og man kan inkorporere smarthouse -elementer for at øge oplevelsesværdien. Lokale firmaer som Roblon og Martin Gruppen kan måske gøres interesserede i at bruge stedet som showcase. Ferieboligerne kan eksempelvis bestå i en udvidelse af højskole, kursusejendom eller andre institutioner, som i forvejen arbejder med kunst, f.eks. udbyder kurser. Alternativt kan der sikres en beliggenhed i et kunstnerisk minefelt såsom havnen i Skagen, hvor der er mange gæster, og hvor der er et aktivt galleriliv og events og andre begivenheder. I Skagen er der i forvejen et aktivt community omkring kunst. Det er vigtigt at understøtte dette med muligheder for at bo godt, herunder for at skabe en aktivitet off-season.

8 Side 6 Madoplevelser Mad er en væsentlig ingrediens i enhver ferie, og i stigende grad er mad omdrejningspunkt for oplevelser.. Helårsturisme. Natur+ Der er i Nordjylland iværksat forskellige initiativer og netværk med fokus på fødevarer, herunder Smagen af Nordjylland, Nordjysk Naturkød, Perikum - Smagen på Nordjylland, Fiskens Hus Danmark, producentnetværk m.v. Fødevarer er en prioritet i Hjørrings erhvervsstrategi. Der er ligeledes mange restauranter og fødevarevirksomheder med interessante specialprodukter, og de nordjyske uddannelsesinstitutioner har fokus på mad.. Lysets Land Der kan finde en stærkere kobling sted mellem mad og overnatning. Det kan eksempelvis ske i forbindelse med bondegårdsferier og oplevelser på landet. Landbrugsbedrifternes introduktion af besøgsaktiviteter er i stigning, og der er stor efterspørgsel efter madvarer og oplevelser med en historie og knyttet til en bestemt lokalitet. Dog er der et uudnyttet potentiale til at gøre mere ud af sammenhængene mellem overnatning og mad på de gårde og herregårde, som i forvejen arbejder med turisme. Denne sammenhæng kan dyrkes på følgende måder: - Indretning af ferielejligheder med velfungerende og veludrustede køkkener, hvor der lægges op til at man arbejder med de råvarer, som hentes uden for døren. - Indretning med kursuskøkkener, hvor der kan afholdes madlavningskurser, teambuilding, aktiviteter for familier med overvægtsproblemer osv., og hvor kursisterne kan tilberede større mængder af fødevarer, som de har sanket i området: tørre svampe og frugt, sylte marmelade og saft, krydre snaps, ryge kød, osv. - Muligheder for at afholde konkurrencer, begivenheder og andet.

9 Side 7 Der er et stort overskud af landbrugsbygninger, som ikke længere anvendes til det oprindelige formål. Nogle af dem kan genanvendes til ferieboliger. Det kræver en attraktiv indretning, men også en sammenhæng med omgivelserne for at skabe udsigter og adgang til frugthaver, grønsagsmarker, krydderhaver osv. som en del af oplevelsen. Interessant eller temastyret indretning er ofte en vigtig ingrediens i markedsføringen. Landbrugsbedrifter. Fødevarenetværk: Fødevarenetværk: Fødevarenetværk: Bondegårdsferie: Gård i området: Gård i området: Kokkeskole: Nyt liv til gamle gårde:

10 Side 8 Stjernekiggeri - Astro Bed & Breakfast Turister har mange forskellige interesser, og mange er nysgerrige for at sætte ind i og prøve noget nyt under deres ferie. Stjernekiggeri optager mange, men det er de færreste steder, hvor der er gode muligheder for det. Astronomi og astrologi kan ses som beslægtede felter, om end der appelleres til forskellige grupper.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Stjernekiggeri finder bedst sted ude på landet, langt fra byområder. Det er en aktivitet, som også kun lader sig dyrke uden for hovedsæsonen, dvs. oktober-april. Lyset og mørket er modpoler, men på samme tid supplerende temaer. I andre lande findes der Bed & Breakfasts, som har specialiseret sig i stjernekiggeri. De har bygget et observatorium med en god kikkert. Observatoriet er også et udsigtspunkt i dagtimerne. Huset kan indrettes med inspiration fra astronomien, og der kan være faciliteter for interessegrupper, foreninger m.v. Soverum kan laves med stjernehimmel. Kunstnerisk udsmykning kan være inspireret af planeter og stjerner. En sådan specialisering forhindrer ikke nødvendigvis andre brugere af Bed & Breakfast. Privat investor. Forening: Forening: Oplevelser: Ferier: Eksempel på B&B:

11 Side 9 Kæledyr på ferie Ferietid er familietid, og for mange er kæledyret et vigtigt medlem af familien. Tanken om familiens firbenede medlem, der henslæber ferien på en dyrepension, kan være med til at dæmpe ferieglæden hos mange kæledyrsejere ikke mindst blandt børnene. Den allerbedste løsning på dét problem er at tage kæledyret med på ferie.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Erfaringer fra udlandet viser, at der er stigende interesse for feriedestinationer og overnatningsformer, der ikke bare tillader kæledyr, men som har specialiseret sig i ophold for kæledyr og deres ejere. En overnatningsform kan være hotelophold, der er særlig rettet mod kæledyrets sundhed, sikkerhed og komfort. En anden kan være faciliteter, der på en ny og spændende måde har kæledyr som omdrejningspunkt, f.eks. i den arkitektoniske udformning og indretning. Hotel(kæder), B&B, campingpladser, nye investorer. Operatør: Operatør: Regler: For udenlandske gæster gælder der visse regler for rejse med kæledyr til Danmark.

12 Side Fonden Skagen Helse En bred gruppe af aktører i Frederikshavn Kommune har sat sig som mål at skabe et tredje erhvervsben i Skagen omkring helse og wellness. Der er i forvejen en række faciliteter, som understøtter byen som rammen om forebyggelse og rehabilitering, f.eks. ryg- og gigtcentret under Sygehus Vendsyssel. Flere hoteller har wellnessfaciliteter. Man har længe arbejdet på at øge tilgængeligheden for personer med handicap.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Fonden Skagen Helse er meget aktiv i forhold til at fremme forskellige begivenheder, f.eks. maratonløn og træf. Det skaber en omsætning og aktivitet for byens overnatningsfaciliteter. Man arbejder også på at tiltrække speciallægefunktioner og second opinion seancer, som ligeledes trækker aktivitet til byen; også uden for sæsonen. Der er et stort ønske om at skabe et privathospital i det tidligere Skagen Sygehus, og det arbejdes der på. Men der kan være behov for at skabe overnatningsfaciliteter med en sundhedsprofil, som ikke har karakter af hospitaler. Eksempelvis ferieboliger, som er indrettet med henblik på personer, som har behov for at overvinde stress og udbrændthed eller rekreere sig efter kræftbehandling. De almindelige hoteller dækker ikke dette behov. Indretning af sådanne faciliteter kan trække på en række arkitektur-, design- og landskabsprincipper. Det handler om byggematerialer uden giftstoffer, Feng Shui og andre former for spirituel indretning og farvesætning, dagslysterapi, sansehaver, New Age rum, veldesignede motionsrum, udsigter, vand, udfordringer til fysisk aktivitet i rum og omgivelser, naturlig ventilation, kunst osv. Et gennemført helseovernatningssted kan være rammen om mange begivenheder. Privat investor. Det konkursramte Diget Højskole har en god lokalisering, og med ombygninger kan den genanvendes til formålet. Fonden Skagen Helse: Tilgængelighed: Sundt byggeri: Maxi-projektet om it i sundhed:

13 Side Læsø Historiepark overnatning i tanghuse Læsø Historieparkfond vil etablere og drive Læsø Historiepark og tilknyttede aktiviteter. Visionen er at formidle geologi, natur og kulturhistorie og samspillet med mennesket med udgangspunkt i de særlige forhold, der er gældende på Læsø. Målet er at skabe gode arbejdspladser og medvirke til øget bosætning på Læsø.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Et særligt kulturelt træk ved Læsø, som også ønskes udnyttet i forbindelse med etableringen af Læsø Historiepark, er de karakteristiske og unikke tanghuse, der vidner om en tid, hvor man i mangel af tømmer har taget andre og lokale byggematerialer i brug. Med kun få tanghuse tilbage kræver det en stor indsats at bevare dem for eftertiden. Enkelte tanghuse udlejes i dag som feriebolig, og en nænsom udvidelse af denne aktivitet kan skabe grundlag for en helt særlig overnatningsform. Konceptet skal ses i tæt tilknytning til den kommende historiepark og andre institutioner på Læsø, som beskæftiger sig med tanghusene, f.eks. Læsø Museum. Udviklingen af konceptet forudsætter tæt dialog med Kulturarvstyrelsen, lokale planlægningsmyndigheder m.v. Støttemuligheder fra Realdania, eksisterende operatører, privat investor. Myndighed: Fond: Tangtag: Operatør:

14 Side Alternativ camping Faciliteter og aktiviteter, der er langt fra traditionelle campingpladsers og langt fra den almindelige hverdag vinder frem blandt campingfolket. Folk, især børnefamilierne, kører i et højt gear i deres hverdag, og det bliver de ved med i ferien.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Det nye campingfolk har afløst hr. og fru camping, for hvem det var nok at sidde og høre græsset gro. Luksuslivet finder man i den nye wellness campingtrend, wellcamp, hvor tilbuddene lyder på healing, spa, ansigtsbehandlinger og massage. Andre går dog i den modsatte retning. F.eks. er retro-camping blevet hot. Her gælder det om at bumme rundt med en vogn på slæb og arbejde sig hen mod det originale campingliv med den simple levevis. Alternativ kan man booke en retrovogn på pladsen. Der kan med fordel indgås samarbejder med lokale virksomheder (designere, producenter m.v.) om udformning og indret af vogne. Eksisterende operatører, nye investorer. Operatør: Virksomhed: Organisation:

15 Side Overnatning for lystfiskere og jægere Der er en stor interesse for at færdes i naturen for lystfiskere og jægere. I dag er der primært tale om endagsudflugter. Der er dog en stigende lystfiskerturisme, hvor man kommer længere væk og bliver i området i flere dage.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Lystfiskere har tradition for at overnatte relativt primitivt på campingpladser, i hytter og sommerhuse. Der mangler generelt overnatningsmuligheder af bedre kvalitet, som understøtter sporten, og som dermed også bidrager til at få flere lystfiskere til området. Eksperter inden for dette område fremhæver, at faciliteterne har stor betydning, men kun hvis fiskeressourcen også er af god kvalitet og tilstrækkelig. Det sætter fokus på samarbejde med offentlige myndigheder, som forvalter vandløb, miljø og natur, således som et er sket i forbindelse med havørredprojektet på Fyn. Eksisterende operatører inden for området, nye investorer. Forening: alitetsmaerketlystfiskerferie.htm Forening: Havørred Fyn:

16 Side 4 Overnatningsmuligheder, som appellerer til lystfiskere og jægere kan indeholde følgende: - Kvalitetsovernatning - Muligheder for tilberedning af fisk - Temaindretning udstoppede dyr på væggene, loghytte-udformning osv. - Opbevaring af grej - Rensning og nedfrysning af fisk - Kursusfaciliteter - Vask og tørring af tøj - Salg af gear. Der mangler kvalitetsstemplede overnatningssteder i Nordjylland i forhold til lystfiskernes behov. I Hirsthals er der en voksende aktivitet for lystfiskere, særligt kuttere som tager lystfiskere med på havet. Uggerby Å og forskellige steder ved kysten giver muligheder for fiskeri. Hertil kommer Put-and-take ressourcer. En genetablering af Gårdbogård Sø kan i givet fald give nye fiskemuligheder.

17 Side 5 Kvalitetsløft, udvidelse og merudlejning i feriehusene Sommerhusene er den absolut største overnatningsressource i Toppen af Danmark, og det er et produkt, som er populært både for ejere og for de lejere. Sommerhusene har mange kvaliteter, og de giver en stor fleksibilitet og robusthed, fordi de ejes af privatpersoner. Der ligger en uudnyttet overnatningskapacitet. Området har tilmed fået udlagt ekstra kapacitet i kystnærhedszonen.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Samtidig er der brug for, at sommerhusproduktet kvalitetsmæssigt opgraderes, så det til stadighed er attraktivt for både ejernes ferieanvendelse og til udlejning. Nogle af sommerhusområderne i området har store æstetiske og historiske kvaliteter f.eks. i Skagen og Lønstrup og der er behov for både at bevare og udvikle med stor nænsomhed. En aktivering og udvikling kan bestå i følgende: - Arkitektrådgivning i pilotområder, hvor der er megen ledig kapacitet/udviklingen gået i stå, og hvor der trænger til en opgradering landskabsmæssigt og arkitektonisk. - Styrkelse af den kommunale infrastruktur, herunder sammenhænge med stisystemer og naturområder. - Visioner, handlingsplaner og dynamik i grundejerforeningerne, og assistance til at aktivere ejernes egne ressourcer. - Kampagner for at få flere huse på udlejningsmarkedet. Private grundejere, kommuner, udlejningsbureauer. Støttemuligheder i Realdanias kampagne. Eksempel fra Ringkøbing-Skjern: Landsplandirektiv om nye sommerhusområder: 4D4-85CF-8AD8B56A9AA/947/LPD_NJyll.pdf

18 Side 6 Hærvejsherberger Hærvejen er ved at blive en etableret turistattraktion. Den historiske vej nordover fra Viborg danner en naturlig forlængelse mod Sverige og Norge, og er nu inkluderet i den Regionale Udviklingsplan for Region Nord. Der er to hovedalternativer:. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land - Kongevejen: Den gamle Kongevej fra Viborg til Frederikshavn. - Kirkeruten: En alfarvej forbundet af landsbykirker fra Aalborg til Frederikshavn. I takt med etableringen vil det være nødvendigt at etablere overnatningskapacitet. En organisation arbejder med at skabe, certificere og markedsføre primitive og billige herberger. Herbergerne er et specielt koncept med billig og primitiv overnatning og et fællesskab, inspireret af faciliteterne på Caminoen. Konceptet er velegnet til omdannelse af overflødige landbrugsbygninger langs ruten. Private ejere af ejendomme. Om Hærvejen: International organisation: Nogle hærvejsbrugere ønsker overnatningsmuligheder af højere standard, og også dette behov skal tilgodeses. Der er muligheder for at udvikle Hærvejen til en naturbaseret og spirituel attraktion og kan også give overnatningsstederne inspiration til indretning, aktiviteter og faciliteter.

19 Side 7 Herregårdsferie Herregårdene er rige på historier, og de er attraktive at besøge. En del slotte og herregårde i Danmark tilbyder overnatning. Målgruppen er ofte erhvervsturisme, hvor større grupper lejer stedet til kurser, teambuilding, eller til bryllups- og andre fester.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Der er bestræbelser på at genopfinde herregården, så den igen kan blive en kulturel og økonomisk dynamo på landet. Realdania har arbejdet med at udvikle eksempler på revitalisering af herregårdenes unikke bygninger som ramme om forretningsmæssig innovation og udvikling i landdistrikterne og at god bygningsbevaring og nytænkende, bæredygtige forretningsmodeller går hånd i hånd. Udvikling af potentialerne på herregårdene handler ikke blot om at stille overnatningsfaciliteter til rådighed, men også om at knytte sammen med temaer, som passer til herregårdenes image. Det kan være samspil lystfiskeri/jagt, pragthaver og havebrug, ridning, mad- og gourmetoplevelser, bygningsrestaurering og historiske emner, religiøse emner osv. Det er også appellerende med genfærd og andre spændende historier. Private ejere, muligt tilskud til istandsættelse af fredede bygninger fra Kulturarvstyrelsen. Fond: Organisation: I Toppen af Danmark findes en række herregårde, hvor der formentlig er uudnyttede potentialer for herregårdsferie. En ibrugtagning af dette afhænger i høj grad af ejernes interesse for at arbejde med turisme og udvikle en forretning i dette felt. Der ligger særlige potentialer, hvis herregården er beliggende i naturskønne omgivelser eller tæt ved områder, hvor man påtænker naturgenopretning eller andre aktiviteter af interesse for offentligheden.

20 Side 8 Designer Bed & Breakfast Bed & Breakfast er et nicheprodukt, som er populært pga. af fordelagtige priser, fleksibilitet og en tæt kontakt med en værtsfamilie.. Helårsturisme. Natur+ Denne overnatningsform etableres ofte af ejere af ejendomme, hvor der er noget plads tilovers: en udbygning, en overetage eller en omdannet stald. B&B er en mulighed for at skabe en ekstra indkomst.. Lysets Land Markedsføringen af B&B sker blandt andet gennem turistbureauer, men også gennem private forbindelser og skiltning ved vejen. Toppen af Danmark har i øjeblikket 8 tilbud af denne type. Ligesom andre overnatningsformer er der brug for, at B&B udvikles og kvalitetsforbedres og tilpasses omgivelserne. Flere udbydere kan måske komme på banen og se en fordel i at indrette værelser som B&B. I et stadig mere krævende marked er ikke længere tilstrækkeligt at genbruge ældre møbler og inventar. Enkelte ejere af ejendomme, Realdanias kampagne om kvalitet i kystbyernes turisme. Forening: Forening: Operatør: Operatør: m_detail//index.php

21 Side 9 Også B&B kan tænkes som et oplevelsesprodukt, f.eks. på følgende måder: - Konsekvent stilmæssigt tema, f.eks. dansk design med lys som ingrediens, engelsk herresæde med tunge møbler og kaminild, væksthus og haveorientering, klassisk badehotelstil, historisk tema, interessetema m.v. - B&B indrettet i bygninger landsbybygninger, f.eks. nedlagte mejerier, posthuse, stationer, møllebygninger, siloer m.v. med en bevarelse af en tematisk vinkel. - Havekrog / lysthus, hvor gæsterne kan opholde sig, evt. grille. - Stemningsfuldt landkøkken, hvor morgenmaden serveres ved hvidskuret langbord, servering med hjemmelavede produkter osv. - Kvalitetsbadeværelser, helst private. - Servering af personligt tilpassede velkomstdrinks, toiletvarer, morgenmadsprodukter m.v. - Tilbud til børn, f.eks. legetøj. - Muligheder for at lege cykler, sportsudstyr osv. - Musik i design og lyddesign. - Kunst, f.eks. valgfri kunst på værelserne. - Brug og genbrug af naturens materialer. - Tøj og støvler til udendørs aktiviteter.

22 Side Lyset som designmantra i nyt hotelbyggeri - hoteludvidelser Hotelkæderne arbejder i stigende grad med at gøre hotelbyggerier mere spændende. I Toppen af Danmark er det især udfordringen at indarbejde lyset som et tema i forbindelse med nye hotelbyggerier og renoveringer og udvidelser af eksisterende hoteller.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Lyset som designelement kan understøtte regionens markedsføring og give hoteller selv en ekstra markedsføringsværdi. Der kan arbejdes med både dagslys og kunstig belysning. Optimalt brug af dagslys i alle rum er med til både at sikre et velbefindende for gæsterne, men er også et led i at spare energi og dermed omkostninger. Mange arkitekter arbejder også med dagslyset som et vigtigt arkitektonisk udtryk, hvor samspillet mellem lys og skygge er med til at give rum og bygning karakter. Danske vinduesproducenter er arkitekterne og bygherrernes alliancepartner, hvor blandt andet Velux hører til blandt de innovative af slagsen. Kunstig belysning er også en udfordring. Hotellerne står over for en kreativ brug af led-lys og andre moderne lyskilder som mere energivenlig bud på en belysning. Men lokale firmaer som Martingruppen og Roblon har også andet at byde på i forhold til belysning. Med deres produkter kan man arbejde mere med at skifte karakter i rum afhængig af anvendelsen og at anvende lys som et led i en udsmykning. Lightvision Innovationscenter er et nu afsluttet projekt med det formål at skabe rammer og konditioner for etablering af en lys-klynge i Frederikshavn. Projektet er bl.a. synliggjort via afholdelse af internationale lysfestivaler i Frederikshavn i 6 og 8. Der kan bygges videre på aktiviteter og etablerede kontakter. Ejere af eksisterede hoteller, hotelkæder, nye investorer, producenter af lys. Virksomhed: Virksomhed: Virksomhed:

23 Side Overnatning på Skagen Havn Skagen Havn er for nylig udvidet betydeligt. Det giver nye muligheder for eksisterende havnerelaterede virksomheder. Det betyder også, at havnen bedre kan anløbes af krydstogtskibe, og det er en turisme, som man gerne vil satse på.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Det er muligt, at udvidelsen vil betyde en omlokalisering af havnerelaterede virksomheder og dermed en frigivelse af arealer, som kan anvendes til andre formål. Havnen er stemningsfuld som en arbejdende virksomhed. Men den rummer også vigtige potentialer for turismen i det omfang, det kan forenes med en erhvervshavns behov. Det er ligeledes et spørgsmål, om det er muligt samtidig at skabe en bedre forbindelse mellem by og hav. Havnens vigtige attraktion er Bindesbøllhusene. Det er muligt at bruge designet eller elementer heraf som tema for eventuelle ferielejligheder. Der er en skipperskole under opførelse. Også i forbindelse med denne kan der være brug for overnatningsfaciliteter, hvis lokalisering på havnen kan vurderes. Elevværelser kan udnyttes til turismeovernatninger om sommeren, hvor der ikke er undervisning. Ejere af eksisterede hoteller, hotelkæder, nye investorer. Virksomhed: Skole: Arkitekturcenter: =665 Hele det maritime område er omfattet af en meget aktiv design og merchandise, f.eks. Helly Hansen brandet. Der kan være mulighed for samarbejder med eksisterende producenter og forhandlere.

24 Side Bedre udnyttelse af faciliteter til træningsophold Flere lokale operatører har i dag overnatningsmuligheder i forbindelse med lejrskoleophold og træningsophold for danske og udenlandske sportsgrupper, herunder Hirtshals og Løkken idrætscentre. Sidstnævnte har desuden lavet aftaler med private sommerhusudlejere om fri benyttelse af anlæggets svømme- og idrætsfaciliteter. På nuværende tidspunkt tilbyder områdets idrætscentre dog ikke overnatning til turister, herunder børnefamilier.. Helårsturisme. Natur+. Lysets Land Gennem en opgradering og tilpasning af de eksisterende faciliteter, herunder udvidelser/tilføjelser, og via målrettet markedsføring vil det være muligt for idrætscentrene at kunne tage imod nye kundegrupper. Både børnefamilier og best agers efterspørger ferietilbud, der indeholder mulighed for fysisk aktivitet. Udover egne faciliteter kunne idrætscentrene være udgangspunkt for aktiviteter og bevægelse i den omkringliggende natur, f.eks. mountainbiking, alm. cykling, stavgang/vandreture, og motions- eller orienteringsløb, gerne kombineret med it-produkter, f.eks. geocatching. Forbilledet kunne være Club La Santa på Lanzarote, der er førende inden for aktiv ferie med over 4 lejligheder og forskellige sportsfaciliteter. Club La Santa henvender sig til såvel børnefamilier og øvrige, der nyder sport og har en aktiv livsstil, som til professionelle. Eksisterende idrætscentre, nye investorer. Fond: Idrætscenter: Kultur-, konference og sportscenter:

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Naturen+ I Lysets Land Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark 2009 2012 PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Toppen af Danmark i dag 4 Vision og mål

Læs mere

Naturen+ Handlingsplan. I Lysets Land. For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. PIXI-UDGAVE revideret september 2010

Naturen+ Handlingsplan. I Lysets Land. For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. PIXI-UDGAVE revideret september 2010 Naturen+ I Lysets Land Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark 2009 2012 PIXI-UDGAVE revideret september 2010 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Toppen af Danmark i dag 4 Vision

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision og et mål for

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 November 2013 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision

Læs mere

HVIDE SANDE PROJEKT SURF N STAY

HVIDE SANDE PROJEKT SURF N STAY Udviklingsselskabet Vest D/S 2011 ApS HVIDE SANDE PROJEKT SURF N STAY Et bæredygtigt overnatningssted for surf-turister Michael Neumann 03-02-2015 Projektbeskrivelse Hytteby SURF N STAY Hvide Sande Disposition:

Læs mere

PRIVAT OVERNATNING. i Hjørring og Sindal. Sov godt i

PRIVAT OVERNATNING. i Hjørring og Sindal. Sov godt i PRIVAT OVERNATNING i Hjørring og Sindal Sov godt i Velkommen til Hjørring og Sindal... Hvis du mangler et sted at sove, så er der i Hjørring og Sindal mange muligheder for privat indkvartering. Værter

Læs mere

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008 Danskeres ferie- Titelog fritidsrejser - I og udenfor højsæsonen Analysemøde 7. april 2008 1. Er rejser i lavsæsonen noget særligt? 2. Kan vi tjene penge på privatbesøg? 3. Har destinationerne en unik

Læs mere

Plan for turismevækst Anne-Mette Hjalager Syddansk Universitet November 2016

Plan for turismevækst Anne-Mette Hjalager Syddansk Universitet November 2016 Plan for turismevækst Anne-Mette Hjalager Syddansk Universitet November 2016 Udviklingen i antal overnatninger fordelt på turismeformer. Index, 2008=100 190 170 150 130 110 90 Kyst- og naturturisme Storbyturisme

Læs mere

Læring. - Målgruppeprofil 2012

Læring. - Målgruppeprofil 2012 Sjov, Leg og Læring - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Børnene i familien Side 15 Overnatninger

Læs mere

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012 Det Gode Liv - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Overnatninger Side 3-5 Motivation Side 7-8 Planlægning

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2 Kystturisme Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark Indhold: 1. Hvad betyder Turismeerhvervet for Danmark 2. Hvem er vores gæster 3. Motiver for ferien

Læs mere

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark På cykel i Danmark Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark Definition af cykelturisten Hvad er definitionen på en international cykelturist i Danmark? Er det den tyske familiefar, der har cyklen bag

Læs mere

BILAG 2. Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027

BILAG 2. Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027 BILAG 2 Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027 Oversigten følger rækkefølgen i udkastet til planstrategi. Sidetalshenvisninger refererer til udkastet. Understreget

Læs mere

Danskerne og yderområderne. Thomas Martinsen 9. november 2011, Inspirationsmøde, Vejle

Danskerne og yderområderne. Thomas Martinsen 9. november 2011, Inspirationsmøde, Vejle Danskerne og yderområderne Thomas Martinsen 9. november 2011, Inspirationsmøde, Vejle Om undersøgelsen Repræsentativ undersøgelse blandt danskere i den erhvervsaktive alder 18-65 år (3,5 mio. ud af 5,6

Læs mere

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse 2 2 Kystturisme findes i hele Danmark Forord 3 Kære Læser De fleste danskere har holdt ferie ved

Læs mere

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN Smukke, historiske rammer med udsigt til park og fjord Hotel Strandparken er beliggende i Holbæks smukke, historiske park, der skråner lige ned til Holbæk Fjord. Det velrenommerede

Læs mere

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projekt Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projektbeskrivelse maj 2006 Springflod en kulturfestival i Vadehavsregionen Kortfattet beskrivelse af projektet Målet er at skabe en kulturfestival,

Læs mere

Aktiv tematurisme i Region Syddanmark TEMAVÆRKSTED PÅ WORKSHOP D. 3. DECEMBER 2014 FACILTATOR: PETER KVISTGAARD, PH.D.

Aktiv tematurisme i Region Syddanmark TEMAVÆRKSTED PÅ WORKSHOP D. 3. DECEMBER 2014 FACILTATOR: PETER KVISTGAARD, PH.D. Aktiv tematurisme i Region Syddanmark TEMAVÆRKSTED PÅ WORKSHOP D. 3. DECEMBER 2014 FACILTATOR: PETER KVISTGAARD, PH.D. Lidt baggrund 03/12/14 Peter Kvistgaard 2 Program Introduktion til værksted Præsentation

Læs mere

FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE

FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE DET ER HELT NATURLIGT at bidrage til Fjordens Dag Siden 1991 har Fjordens Dag sat fokus på miljøet i de fynske fjordområder. I dag er Fjordens Dag et af Danmarks største

Læs mere

Forslag til. model for partnerskab for drift af turistservice

Forslag til. model for partnerskab for drift af turistservice Forslag til model for partnerskab for drift af turistservice 9. juni 2010 Indhold: 1. Turismen i Hjørring Kommune...2 2. Partnerskab med lokale turismeoperatører...4 3. Model for partnerskab...5 4. Økonomi...7

Læs mere

Forsøgsordning for kyst- og naturturisme

Forsøgsordning for kyst- og naturturisme - 1 Forsøgsordning for kyst- og naturturisme Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Folketinget vedtog i december 2014 en forsøgsordning med videre rammer for at etablere turistorienterede projekter

Læs mere

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP 1947 2007 2017 FORNY DIN FORSTAD R HØJE-TAASTRUP ADVISORY BOARD Er et uvildigt ekspertpanel bestående af forskere, der forsker og formidler byplanlægning og dens historie. Forskerne er interesseret i,

Læs mere

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark TURISMEN I DANMARK - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Det er ikke kun os danskere, der er glade for at holde ferie herhjemme. Danmark er det mest populære rejsemål i Norden blandt udenlandske

Læs mere

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD Nyhavns huse står på nordsiden af kanalen, side om side med den kendte smalle, lodrette takt, med forskellige højder og farver. Her

Læs mere

Nyt liv ved Fjellerup Strand

Nyt liv ved Fjellerup Strand Nyt liv ved Fjellerup Strand Bygning fra fiskeriets storhedstid Norddjurs Kommune ansøger om deltagelse i Realdania-kampagnen Stedet tæller med projektet Nyt liv ved Fjellerup Strand. Projektet tager ud

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand

Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Silkeborg, den 6. juni 2007 Vedr.: Ansøgning om udvidelse af overnatningskapacitet i et kommende feriecenter ved Fjellerup

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

www.visitdenmark.com 60+ turisterne i Danmark

www.visitdenmark.com 60+ turisterne i Danmark www.visitdenmark.com turisterne i Danmark turisterne i Danmark ISBN: 87-87393-44-1 VisitDenmark Turismefaglig Viden April 2008 VisitDenmark Islands Brygge 43, 3. sal 2300 København S Tlf.: +45 32 88 99

Læs mere

2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio.

2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio. MULIGHEDER 2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio. Det er 5,5% højere end i 2013, og det højeste nogensinde

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Miljøråd Vordingborg Kommune. 27 februar 2017

Miljøråd Vordingborg Kommune. 27 februar 2017 Miljøråd Vordingborg Kommune 27 februar 2017 Turismens omsætning 2015 1 Overnatningsstatistik 2008 2015 Vordingborg kommune Sum of Overnatning Column La Row Labels 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015

Læs mere

VELKOMMEN TIL BEST WESTERN HOTEL JENS BAGGESEN

VELKOMMEN TIL BEST WESTERN HOTEL JENS BAGGESEN VELKOMMEN TIL BEST WESTERN HOTEL JENS BAGGESEN Moderne og hyggelige rammer med sjæl og intimitet Best Western Hotel Jens Baggesen er et romantisk og hyggeligt byhotel beliggende i den gamle bydel i Korsør.

Læs mere

Turismekonference 23. November Gæstetilfredshedsanalyse 2016 Blokhus / Slettestrand-Svinkløv

Turismekonference 23. November Gæstetilfredshedsanalyse 2016 Blokhus / Slettestrand-Svinkløv Turismekonference 23. November 2016 Gæstetilfredshedsanalyse 2016 Blokhus / Slettestrand-Svinkløv BAGGRUND: Hver Dataindsamlingen Respondenterne destinationer har indsamlet 300 besvarelser pr. feriested,

Læs mere

OPSAMLING TILFREDSHEDSANALYSER 2013

OPSAMLING TILFREDSHEDSANALYSER 2013 OPSAMLING TILFREDSHEDSANALYSER 2013 Styregruppemøde for Kystdestination Møns Klint, 18. december 2013 Fasthold god placering men få flere til at komme Turistanalyse: Østmøn ligger på en 9. plads over 28

Læs mere

Skansen Den

Skansen Den Grundejerforeningen Bestyrelsen Side 1 af 5 Skansen Den 2003-06-18 Byrådet Rådhuset Adelgade 61 4880 Nysted Vedr. Kommuneplanlægning i Nysted 2004-2016 I fortsættelse af præsentationen i Nysted Avis og

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

inspirationsmøde, fordi vi meget gerne vil inddrage jer og jeres ideer i udviklingen af konceptet!

inspirationsmøde, fordi vi meget gerne vil inddrage jer og jeres ideer i udviklingen af konceptet! Dette scenarie har meget meget lidt at gøre med vores vision for vandog wellnessprojektet. Men denne visionære mand fra en helt anden tidsalder er alligevel et godt udgangspunkt for at belyse nutidens

Læs mere

Turismen i Region Syddanmark

Turismen i Region Syddanmark Turismen i Region Syddanmark Turismen i Danmark 2 Status 2013: De første syv måneder i plus + 1,9 pct. + 1,2 pct. Danske overnatninger 2012 2013 Udenlandske overnatninger 2012 2013 6.000.000 5.000.000

Læs mere

Hvordan sælger man naturoplevelser? Turismens værdikæde. Anna Porse Nielsen, Manto A/S

Hvordan sælger man naturoplevelser? Turismens værdikæde. Anna Porse Nielsen, Manto A/S Hvordan sælger man naturoplevelser? Turismens værdikæde Anna Porse Nielsen, Manto A/S Indhold Kort om Manto & jeg & oplevelsesøkonomi Udfordringerne Den turismemæssige værdikæde Formål, baggrund og eksempler

Læs mere

Turisme og event. Politik for Herning Kommune

Turisme og event. Politik for Herning Kommune Turisme og event Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Turisme- og eventpolitik - vision 7 1 - Erhvervsturisme 9 2 - Events 11 3 - Ferieturisme 13 4 - Attraktionsudvikling

Læs mere

KM KYST KM MULIGHEDER

KM KYST KM MULIGHEDER KM KYST KM MULIGHEDER KØBENHAVNS KOMMUNE Tårnby kommune Dragør kommune M VALBY M AMAGER FÆLLED SYDHAVN M SUNDBY M ØRESTAD KASTRUP M AVEDØRE M TÅRNBY KØBENHAVNS LUFTHAVN KALVEBOD FÆLLED DRAGØR KONGELUNDEN

Læs mere

TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN

TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN Analysegrundlaget er udarbejdet af Region Midtjylland April 2007 Turisme i Region Midtjylland I Region Midtjylland

Læs mere

BEDRE Overblik. Turisme. BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side

BEDRE Overblik. Turisme. BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side BEDRE Overblik Turisme BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side Aalborg har det 3. største turismeforbrug Turismen har

Læs mere

Sofie Mandrup Andreassen Portfolio

Sofie Mandrup Andreassen Portfolio Sofie Mandrup Andreassen Portfolio Navn Sofie Mandrup Andreassen Adresse Hasserisgade 1, 2.th 9000 Aalborg, Denmark E-mail sman07@student.aau.dk Mobil +45 27 33 07 24 Fødselsdag 1. sep. 1986, 24 år PEDESTRIAN

Læs mere

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Aalborg den 20. december 2016 Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Indledning Aalborg Kommune er inde i en rivende udvikling og i kraftig vækst med en befolkningstilgang på ca. 2500

Læs mere

Turismeområde. Omø - udvidelse af campingmulighederne. Planlægning

Turismeområde. Omø - udvidelse af campingmulighederne. Planlægning Turismeområde Omø - udvidelse af campingmulighederne Planlægning Januar 2013 Indledning Slagelse Kommune har i forbindelse med Kommuneplan 2013 udarbejdet Turismepolitiske overvejelser, og på baggrund

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Version 16. juni 2017 1 Motivation Turisme vækster i Danmark og internationalt, men i Region

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Vision 2020 Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der skal vise vejen for, hvordan kommunens fritids-

Læs mere

OMRÅDEPLAN FOR BLÅVAND ØST

OMRÅDEPLAN FOR BLÅVAND ØST OMRÅDEPLAN FOR BLÅVAND ØST 1 EKSISTERENDE FORHOLD En særligt sted i byen Områdeplanen dækker trekanten mellem Blåvandvej, Tane Hedevej og Hvidbjerg Strandvej samt arealet tilhørende den tidligere Blåvand

Læs mere

Forslag til etablering af en undervands "forundringssti"

Forslag til etablering af en undervands forundringssti Dykkerklubben Vandhundene vinter 2008/2009 Forslag til etablering af en undervands "forundringssti" Side 1 af 9 I. PROJEKTIDÉ 3 II. INTRODUKTION 4 III. FORHINDRINGER/LØSNINGER 4 IV. MÅL 5 V. MÅLGRUPPER

Læs mere

Idekatalog til området ved Hedeboskolen i Skagen

Idekatalog til området ved Hedeboskolen i Skagen Idekatalog til området ved Hedeboskolen i Skagen RKITEKTFIRMET KJER & RICHTER 2 Indhold Hedeboskolen - Eksist. forhold forslag 1a forslag 1b forslag 1c forslag 2 forslag 3 Oplevelses/aktivitetscenter Udnyttelse

Læs mere

Ved større projekter skal der efter planlovens

Ved større projekter skal der efter planlovens Eksempelsamling for ændringsforslag af planloven (Opfølgning på Danmark i Balance) Flere lokale muligheder på planområdet og bedre vilkår for butikker Ændringer gældende for kommuner i yderområder: Erhverv

Læs mere

TURISTSERVICE 2008 SÆBY TURISTFORENING

TURISTSERVICE 2008 SÆBY TURISTFORENING TURISTSERVICE 2008 SÆBY TURISTFORENING Drive autoriseret grønt Turistbureau i Sæby: Med skriftlig og mundtlig kvalificeret service og informationsbetjening på dansk, engelsk, tysk, fransk, samt på de skandinaviske

Læs mere

Potentialer i Bork 11. august et bidrag til udvikling af Bork Havn

Potentialer i Bork 11. august et bidrag til udvikling af Bork Havn otentialer i Bork 11. august 2016 otentialeplan - Bork Havn Bork Havn i billeder Adgangsvej til Bryggen Surferstranden syd for havnen Lystbådehavnen Bryggen Fiskehuset Legeplads ved Bryggen Det gule hus

Læs mere

Feriehotel på Vadumvej

Feriehotel på Vadumvej Tillæg nr. 71 til Regionplan 2000-2012 Feriehotel på Vadumvej Viborg Amtsråd Juni 2004 VIBORG AMT - Miljø og Teknik 1 J.nr. 8-52-6-2-2-03 Tillæg nr. 71 til Regionplan 2000-2012 er udarbejdet af Miljø og

Læs mere

Ansøgning om tilskud til Projekt Troldbjerg Hvide Sande fra RKSK Vækstpuljen

Ansøgning om tilskud til Projekt Troldbjerg Hvide Sande fra RKSK Vækstpuljen Ansøgning om tilskud til Projekt Troldbjerg Hvide Sande fra RKSK Vækstpuljen Kontaktinformation på ansøger Organisation: Ringkøbing Fjord Turisme Adresse: Nørregade 2B Postnr.: 6960 Hvide Sande Kontaktperson:

Læs mere

Syddjurs Kommune vi gør det sammen

Syddjurs Kommune vi gør det sammen Syddjurs Kommune vi gør det sammen Vision for Syddjurs Kommune, vedtaget i byrådet den 26. november 2014 Vision og indsatsområder Vision og indsatsområder/temaer til Planstrategi Nedenstående vision blev

Læs mere

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping Sælvigbugtens Camping Samsø Hytter, værelser og camping Camping på Samsø for enhver smag og alder Charmen ved Samsø er ikke til at tage fejl af. Her er et rigt kulturliv med musik og kunst for børn og

Læs mere

Table of Contents. Om Popupmore. Hvad er en pop up Butik. Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning?

Table of Contents. Om Popupmore. Hvad er en pop up Butik. Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning? Table of Contents Om Popupmore Hvad er en pop up Butik Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning? Effektiv marketing Kontakt os 3 4 5 7 8 10 2 Om Popupmore

Læs mere

Hvad er GeoPark Odsherred?

Hvad er GeoPark Odsherred? GEOLOGI KUNST KULTURHISTORIE RÅVARER IDENTITET VÆKST - UDDANNELSE Geopark? Hvor køber man billet til parken? Endnu et (turisme)projekt? Hvem interesserer sig for bakker, sten og grus? Istidslandskabet

Læs mere

Opsamling på Toppen af Danmarks jule- og nytårsundersøgelse 2010

Opsamling på Toppen af Danmarks jule- og nytårsundersøgelse 2010 Opsamling på Toppen af Danmarks jule- og nytårsundersøgelse 2010 Undersøgelsen er en del af helårsturismeprojektet Naturen+ indsatsområdet Profilering af årstider Udviklet med støtte af Hjørring, Frederikshavn

Læs mere

Hirtshals Tversted. Lønstrup Frederikshavn

Hirtshals Tversted. Lønstrup Frederikshavn Skagen Skiveren Hirtshals Tversted Aalbæk Lønstrup Frederikshavn Løkken Sæby Blokhus Ejendomsmæglerfirmaet Hedegaard Madsen er 100% ejet af statsautoriseret ejendomsmægler, MDE Jørgen Hedegaard Madsen.

Læs mere

UDVIKLING AF DETAILHANDLEN I AALBORG MIDTBY

UDVIKLING AF DETAILHANDLEN I AALBORG MIDTBY UDVIKLING AF DETAILHANDLEN I AALBORG MIDTBY STRATEGI OG HANDLINGSPLAN 2016-2018 Hvordan fortsætter vi den stærke udvikling og griber mulighederne i udviklingen af en attraktiv detailhandel i Aalborg? 1

Læs mere

Fat cykelstyret. Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013

Fat cykelstyret. Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013 Fat cykelstyret Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013 Indledning Denne præsentation er en grafisk fremstilling af de regionale data fra Panorama projektets spørgeundersøgelse.

Læs mere

SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST. Spørgeskema for face to face interview. Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview.

SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST. Spørgeskema for face to face interview. Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview. SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST Spørgeskema for face to face interview Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview. 1. Hvad er formålet med dit ophold [på/i destination]? Er du på 1. Ferie Besøg

Læs mere

Espen Mills/Tasteofnationaltouristroutes.com/visitnorway.com. Dansk vandreturisme

Espen Mills/Tasteofnationaltouristroutes.com/visitnorway.com. Dansk vandreturisme Espen Mills/Tasteofnationaltouristroutes.com/visitnorway.com Dansk vandreturisme Contents 1. Indledning 3 2. Introduktion 3 3. Kortlægningsfase 1: Research på internet 3 4. Kortlægningsfase 2: Dybdeinterview

Læs mere

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1 The tall ships races 2015 Aalborg Nyhedsbrev nr. 1 Oktober 2014 Velkommen til det første nyhedsbrev for The Tall Ships Races 2015 Aalborg. Frem til begivenheden afholdes fra den 1. til den 4. august 2015,

Læs mere

Agenda. 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning

Agenda. 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning Agenda Program Facilitator 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning 9:10-9:30 Introduktion til projektet og de overordnede mål herunder: Vækstpotentiale i erhvervet Specielle forhold

Læs mere

Potentialevurdering af GudenåLandet

Potentialevurdering af GudenåLandet Potentialevurdering af GudenåLandet GudenåSamarbejdet Notat Februar 2015 Manto A/S Jorcks Passage Opg. B, 4. sal 1162 København K Denmark Phone: +45 3311 0111 CVR: 2867 2322 www.manto.dk Opsummering Gudenåen

Læs mere

FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK. Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse

FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK. Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse FORORD Møder er noget vi alle går til. På vores arbejdsplads, i den lokale idrætsforening og på

Læs mere

Nøgletal omkring autocamperturismen.

Nøgletal omkring autocamperturismen. Nøgletal omkring autocamperturismen. 1 INTRODUKTION AF AUTOCAMPERRÅDET Autocamperrådet er stiftet 11. december 2010. Autocamperrådets medlemmer er DK-Autocam og Dansk Autocamper Forening. Autocamperrådets

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL

DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL Giv turisten let adgang til oplevelser i naturen Guide til pakketering - Tjen penge på naturen Naturligt Samspil drives af HORESTA med støtte fra Naturstyrelsen

Læs mere

Planlægning for kystturisme - Kontorchef Holger Bisgaard, Erhvervsstyrelsen

Planlægning for kystturisme - Kontorchef Holger Bisgaard, Erhvervsstyrelsen Planlægning for kystturisme - Kontorchef Holger Bisgaard, Erhvervsstyrelsen Planlægning for kystturisme - Regeringen har fokus på turismen Regeringen ønsker vækst og udvikling i hele Danmark. Kyst- og

Læs mere

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 LAG Middelfart og projektet Hvem er LAG Middelfart? Forening under Landdistriktsprogrammet 2007-2013 Landdistriktsprogrammets overordnede formål er at skabe attraktive

Læs mere

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismen i Danmark - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismens nøgletal Turismen er vigtig for dansk økonomi Den skaber omsætning for 94,7 mia. kr. Turismen er et stort eksporterhverv Den

Læs mere

vejledning til Ansøgningsskema

vejledning til Ansøgningsskema Side 1 af 2 Projektudvikling Beboergrupper og boligafdelinger kan søge om støtte til at udvikle et projektforslag, så det senere kan føres ud i livet. vejledning til Ansøgningsskema Realdania-kampagnen

Læs mere

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Rapport/konklusion fra gruppemøder, sommeren 2012. Førstehåndsindtryk Fra Siversbjerg : Flot udsigt! En fin og fartdæmpende chikane af den lange, lige, landevej. Derefter

Læs mere

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 INDLEDNING Ballerup Kommune er et dejligt sted at bo omgivet af natur, tæt på storbyen, med mange arbejdspladser og et aktivt foreningsliv. Kommunalbestyrelsen har store

Læs mere

Nogle arbejdsdage er vigtigere end andre Derfor gør vi noget ekstra ud af dem

Nogle arbejdsdage er vigtigere end andre Derfor gør vi noget ekstra ud af dem Ruths Hotel RUTHS Strandhotel REDNINGSHUSET KONFERENCER & MØDER Nogle arbejdsdage er vigtigere end andre Derfor gør vi noget ekstra ud af dem I ankommer med mennesker, udfordringer og ideer Vi gør det

Læs mere

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012 Moderne Storbyoplevelser - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Motivation Side 4-5 Planlægning af ferien Side 7 Ferieaktiviteter Side 9 Døgnforbrug og rejsegruppe Side 11 Overnatninger

Læs mere

Forsøgsordning for kyst- og naturturisme Projektforslag fra Hotel Christiansminde. 2. Juni 2015

Forsøgsordning for kyst- og naturturisme Projektforslag fra Hotel Christiansminde. 2. Juni 2015 Forsøgsordning for kyst- og naturturisme Projektforslag fra Hotel Christiansminde 2. Juni 2015 STATENS FORSØGSORDNING FOR KYST-OG NATURTURISME Vækstplan for dansk turisme: Styrke dansk kyst- og naturturisme

Læs mere

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1 Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at

Læs mere

Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet

Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet 27. okt. Svendborg Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet Lidt om Naturturisme I/S Projektets dele Overnatning med

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

Powered by Cycling: Panorama. Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013. Powered by Cycling: Panorama TNS

Powered by Cycling: Panorama. Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013. Powered by Cycling: Panorama TNS Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013 Indhold 1 Formål og metode 3 2 Sammenfatning 6 3 Segmenter 10 4 Nationalrute 1 og 9 13 5 Grafik fremstilling af alle spørgsmålene 16 2 1 Formål og metode

Læs mere

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune På vej mod 2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune 25.01.2007 På vej mod 2017 Haderslev Kommune 25.01.2007 Side 2

Læs mere

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR.

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. Deltakvarteret - den første bydel i Vinge VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. 1 Frederikssund Naturområder Vinge er en helt ny by i Frederikssund Kommune. I Vinge får du det bedste fra byen og naturen

Læs mere

Sammendrag af dialogmøder i Aalborg og Fjerritslev

Sammendrag af dialogmøder i Aalborg og Fjerritslev Regional udviklingsplan 2012 Sammendrag af dialogmøder i Aalborg og Fjerritslev Erhvervsudvikling og Innovation(Det Innovative Nordjylland). Hvordan får erhvervslivet, videns institutioner og offentlige

Læs mere

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR leverer spændende og funktionelt byrumsinventar. ZENZO OUTDOOR har specialiseret sig i holdbare,

Læs mere

Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen. Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022

Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen. Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022 Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022 UDKAST 21. marts 2012 1 1. Introduktion til Kataloget Visions- og idékataloget

Læs mere

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 Program 19:00 Intro ved Emrah Tuncer og Svend Due Mikkelsen 19:15 Intro til fortællingerne ved Emrah Tuncer 19:30 Basar 2x20 minutter ved 2 selvvalgte stande +20

Læs mere

Nogle arbejdsdage er vigtigere end andre Derfor gør vi noget ekstra ud af dem

Nogle arbejdsdage er vigtigere end andre Derfor gør vi noget ekstra ud af dem Ruths Hotel RUTHS Strandhotel REDNINGSHUSET KONFERENCER & MØDER Nogle arbejdsdage er vigtigere end andre Derfor gør vi noget ekstra ud af dem I ankommer med mennesker, udfordringer og ideer Vi gør det

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 13. Nymindegab 13.01 Nymindegab 13.02 Houstrup 13.03 Lønne 13.10 Åbent land Nymindegab Bevaringsværdige bygninger Rammer 13.01 Nymindegab Status Nymindegab er en kystby med udviklingspotentiale indenfor

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Dansk Kyst- og Naturturisme. Region Syd Turismekonference maj 2015

Dansk Kyst- og Naturturisme. Region Syd Turismekonference maj 2015 Dansk Kyst- og Naturturisme Region Syd Turismekonference maj 2015 0 Aftale mellem Erhvervs- og Vækstministeriet og Danske Regioner Vision fra Vækstplanen Dansk Turisme og oplevelsesøkonomi skal frem mod

Læs mere