Brugerindflydelse. - beboerråd og beboerforum på Klintegården

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugerindflydelse. - beboerråd og beboerforum på Klintegården"

Transkript

1 Brugerindflydelse - beboerråd og beboerforum på Klintegården

2 Indflydelse På Klintegården bliver du støttet i at tage ansvar for dit eget liv. Det betyder blandt andet, at du får mulighed for at have indflydelse på mange forhold i hverdagen, ved at Klintegårdens ledelse og medarbejdere: giver dig relevant viden og information inddrager dig i beslutninger lytter til din mening Din indflydelse gælder i samarbejdet med din kontaktperson, i relationen til de andre beboere og medarbejdere og naturligvis gennem beboerrådet og beboerforum, der kan bruges som talerør for alle beboere. Hvor? Din indflydelse gælder på forskellige områder: Det nære Det personlige plan og private forhold Det lokale Eksempelvis via beboerråd, husmøder og arrangementer/aktiviteter Det samfundsmæssige Politiske forhold og eksempelvis foreninger, brugerorganisationer m.m. Hvordan? På Klintegården evaluerer du og din kontaktperson løbende den indflydelse, du har på dit eget liv. På den måde er du sikret størst mulig indflydelse ud fra dine forudsætninger, ønsker og behov i hele dit ophold på Klintegården. Evalueringen handler bl.a. om, hvor du oplever at have indflydelse på din hverdag, om der er områder, du gerne vil bestemme mere over, og hvordan du bedst kan hjælpes med at opretholde eller få mere indflydelse. Hvor meget? Graden af indflydelse kan opdeles i fire kategorier: Selvbestemmelse Du bestemmer og styrer selv Medbestemmelse Du bestemmer sammen med andre Ret til at udtale dig Du har ret til at give udtryk for din mening og at udtale dig, men du har ikke ret til medbestemmelse og selvbestemmelse

3 Eksempler på graden af indflydelse Selvbestemmelse Du bestemmer selv, hvordan du vil indrette din bolig og hvornår du vil komme og gå. Du bestemmer også, hvem din kontaktperson skal være. Medbestemmelse Du har mulighed for indflydelse på ansættelse af nyt personale. Alle beboere kan komme med ønsker til en ansættelsesprofil og er repræsenteret ved ansættelsessamtaler. Derudover kan du få indflydelse på dagligdagens rytme, indretning af fællesarealer, spisetider og kost, fælles aktiviteter og ferier, fester og mange andre ting. Ret til at udtale dig Du har altid ret til at sige din mening, også om forhold, hvor du ikke som sådan har indflydelse, fx om nye beboere, afskedigelser eller Klintegårdens budget. Eksempler på indflydelse Frit valg af kontaktperson Du har selvbestemmelse i valget af kontaktperson. Den gode relation mellem dig og din kontaktperson er helt essentiel for et godt forløb. Derfor lægger vi vægt på, at du har mulighed for at vælge den kontaktperson, du foretrækker. Boligindretning Du kan indrette din egen lejlighed præcis som du vil, og du har også mulighed for at være med til at beslutte, hvordan fællesarealerne skal se ud. Aktiviteter På Klintegården har vi mange aktiviteter, som du kan deltage i - og du er velkommen til at komme med gode ideer og nye tiltag. Arbejde Hvis du vil arbejde nogle timer om ugen, er det muligt at få et job, som er tilpasset til dig og dine kompetencer, enten på Klintegården eller i nærmiljøet. Undervisning Du har mulighed for at få undervisning i emner, der interesserer dig, enten på egen hånd eller sammen med andre beboere. Beboerrådet og Klintegårdens uddannelseskonsulent arrangerer kurser og anden undervisning.

4 Klintegårdens beboerråd Beboerrådet er en vigtig del af Klintegårdens organisation. Det sikrer dig og de øvrige beboere indflydelse på tilrettelæggelse af hverdagen og på Klintegårdens målsætninger, hvilket øger tryghed, trivsel og selvstændighed. Alle, der bor på Klintegården, kan stille op til beboerrådet. Beboerrådets medlemmer vælges på demokratisk vis af alle beboerne for to år ad gangen, og rådet vælger formand og næstformand. Beboerrådet består af syv medlemmer og to suppleanter, som mødes en gang om måneden med Klintegårdens Forstander/Stedfortræder. I beboerrådet tales beboernes sag, og information bliver videregivet begge veje. Ansvar Beboerrådets medlemmer har ansvaret for at indhente punkter til dagsordenen fra beboerforum og beboermøder i husene samt at informere medbeboere om vedtagne beslutninger. Herudover har du som beboerråds-medlem medindflydelse på sociale initiativer som ture, fester, foredrag og undervisning. Funktion Beboerrådet fungerer som en ventil, der er med til at nedbringe usynlige mure mellem beboere og medarbejdere (og beboerne imellem) det er et trygt sted at bringe emner på banen. Beboerrådet skal: formidle information til medbeboere skabe debat drøfte moralske og etiske spørgsmål være synlige over for Kommunen og politikerne arbejde under hensyntagen til de beslutninger, der træffes på husmøder Beboerrådets indflydelse Beboerrådet skal inddrages i forhold af væsentlig betydning for boernes hverdag, fx om kostpolitik, planlægning af aktiviteter i og uden for huset, udsmykning og møblering af fælles opholdsarealer.

5 Beboerrådet skal høres om bl.a.: ansættelse af medarbejdere og modtagelsesprocedure ved nye beboere retningslinjer for samvær i det offentlige rum på Klintegården kvalitetsudvikling og sikring budgetforslag for det kommende års driftsbudget iværksættelse af større om- eller tilbygninger retningslinjer for omsorg og det socialpædagogiske arbejde rapporter fra de årlige tilsyn psykiatriplaner Beboerrådet kan tage alle spørgsmål vedrørende Klintegårdens funktion op til drøftelse og videresende spørgsmål eller sager til forvaltningen. Beboerrådet skal informeres om: planer vedrørende funktionsændringer generelle personaleforhold fritidsaktiviteter, ferieture og andre arrangementer Klintegårdens overordnede pædagogiske udviklingsplan Klintegårdens tilbudsbeskrivelser Klintegårdens bidrag til tilbudsportalen retningslinjer for omsorg og det socialpædagogiske arbejde Beboerrådet kan ikke behandle problematikker med personfølsomme oplysninger om beboere, medarbejdere eller ledelsen. Informationer om rådets arbejde, skal være tilgængelige på Klintegårdens hjemmeside. Netværk for Beboerråd Kommunale beboerråd kan afholde fælles netværksmøder, såfremt der er et ønske herom eller hvis behovet er til stede. Det er ligeledes muligt at afvikle temaaftener for en bredere kreds af beboere med et relevant emne for alle. I Frederikssund Kommune afholdes der hvert år i november et dialogmøde med deltagelse af samtlige beboerråd, beboer- og pårørenderåd og Frederikssund Kommune. Her er der gensidig vidensdeling om det seneste års udvikling og drøftelse af kommende tiltag. Dagsorden udarbejdes i et samarbejde mellem Sundhedsudvalget, beboerrådene og beboer- og pårørenderådene.

6 Mødevirksomhed Beboerrådets møder ledes af formanden i samarbejde med rådsmedlemmerne. Møderne afholdes en gang hver anden måned og afholdes i tide til, at rådet kan afgive høringssvar i forbindelse med det af Kommunen udarbejdede budgetforslag for det kommende år. Klintegårdens Forstander eller Stedfortræder og en medarbejderrepræsentant, der også fungerer som sekretær, deltager i møderne. Sekretæren støtter og rådgiver i forhold til mødeprocessen og mødets indhold. Beboerrådet kan fastsætte retningslinjer for sit arbejde i en forretningsorden og nedsætte ad hocudvalg til varetagelse af særlige emner/sociale arrangementer. Formanden indkalder til beboerrådsmøderne. Forslag til behandling på et ordinært møde skal være formanden i hænde senest 14 dage før mødet. Der indkaldes skriftligt, og dagsorden sendes ud til beboerrådets medlemmer minimum 8 dage før mødet. Ekstraordinære møder holdes, når formanden eller en tredjedel af rådsmedlemmerne udtrykker ønske herom. Formanden indkalder til ekstraordinære møder senest 8 dage efter, at anmodning er modtaget. Referat fra møderne skal godkendes af formanden senest 14 dage efter mødet. Efter formandens godkendelse offentliggøres referatet ved opslag og på Klintegårdens hjemmeside, og udsendes til rådsmedlemmerne. Deltagelse på basismøder Basismøder er et forum, hvor medarbejderne og den enkelte beboer på skift drøfter beboerens mål og hvordan medarbejderne bedst muligt kan støtte op om beboerens arbejde med at nærme sig sine mål. Beboeren forbereder i samarbejde med sin kontaktperson hvilke mål, der skal evalueres, ændres, afsluttes eller oprettes, og laver en dagsorden for mødet med fx ønsker for fremtiden, hvordan beboeren trives og hvor meget beboeren benytter Klintegårdens tilbud om idræt, musik, ture, fester og lignende. På mødet fører beboeren ordet og kan efter ønske få støtte fra kontaktpersonen til at få sagt det, der skal siges. Efter mødet får beboeren et referat af de ting, der er blevet drøftet og/eller aftalt.

7 Klintegårdens beboerforum Klintegårdens beboerforum er: et sted, hvor beboerne mødes, uden at medarbejderne er til stede et forum, der skal være trygt for beboerne med til at sikre, at alle beboere kan få informationerne fra beboerrådet Beboerrådet har oprettet beboerforum, fordi det vil kunne åbne nye døre inden for brugerinddragelse, bl.a. fordi alle beboere er velkomne, og fordi der ikke er mødepligt (udover for én fra Beboerrådet), så man deltager kun, når man kan overskue det. Det er vigtigt, at informationerne fra beboerrådet kommer ud til alle. Ved at afholde beboerforum kan alle beboere både høre, hvad beboerrådet har at sige, og selv komme med noget, som de mener, at beboerrådet skal tage op. Beboerforum er også et sted, hvor der kan afvikles debatter om emner som fx husorden og recovery. Beboerforum I praksis Beboerforum og beboerrådsmøder afholdes skiftevis hver anden måned. Der er mindst én repræsentant fra beboerrådet til stede, som vil kunne bringe relevante emner tilbage til beboerrådet. Der må gerne tages svære emner op, men det skal undgås, at drøfte personkonflikter Valg af kontaktperson Klintegårdens beboerråd har udarbejdet en række principper for valg af kontaktperson. Grundlaget for valg af kontaktperson er at sikre beboernes demokratiske rettigheder og støtte til at træffe det bedste valg for selv at styre sin recoveryproces i løbet af det næste år. Beboerens egne overvejelser: Hvor er jeg nu, og hvor vil jeg hen i løbet af året? Hvem vil være den bedste samarbejdspartner i min fortsatte recoveryproces? god kommunikation og kemi passer kontaktpersonens kompetencer til mine udviklingsmål Beboerrådet opfordrer til, at kontaktpersonsvalget foregår på demokratisk vis. Rådet erkender dog, at der kan indgås særaftaler for enkelte beboere. Det kræver, at der er faglige begrundelser for en sådan aftale.

8 Lundebjergvej Frederikssund Telefon: Telefax:

Retningslinjer for Beboer- og pårørenderåd på botilbud på handicapområdet

Retningslinjer for Beboer- og pårørenderåd på botilbud på handicapområdet Retningslinjer for Beboer- og pårørenderåd på botilbud på handicapområdet Formål: Pårørende-, familie og venner har en betydningsfuld rolle i de fleste mennerskers liv. Lederen og medarbejdere i botilbuddet

Læs mere

Retningslinjer for Brugerråd på dagtilbud under psykiatriområdet HØRINGSUDGAVE

Retningslinjer for Brugerråd på dagtilbud under psykiatriområdet HØRINGSUDGAVE Retningslinjer for Brugerråd på dagtilbud under psykiatriområdet HØRINGSUDGAVE Indledning På dagtilbudsområdet, som omfatter kommunens aktivitets- og samværstilbud på henholdsvis Livskilden og Spiren oprettet

Læs mere

Retningslinjer for Brugerråd og pårørenderåd på dagtilbud handicapområdet HØRINGSUDGAVE

Retningslinjer for Brugerråd og pårørenderåd på dagtilbud handicapområdet HØRINGSUDGAVE Retningslinjer for Brugerråd og pårørenderåd på dagtilbud handicapområdet HØRINGSUDGAVE Indledning På dagtilbudsområdet, som omfatter kommunens aktivitets- og samværstilbud Ejegod og Gnisten samt klubtilbud

Læs mere

I Hedensted kommunes handicappolitik er de vigtigste værdier respekt, tilgængelighed og helhedsorienteret indsats.

I Hedensted kommunes handicappolitik er de vigtigste værdier respekt, tilgængelighed og helhedsorienteret indsats. Forslag til pårørendepolitik Handicapafdelingen Hedensted kommune Indledning Samarbejde mellem kommune og pårørende skal altid ske med respekt for den handicappede borgers ret til selvbestemmelse og med

Læs mere

Samarbejde med borgere og pårørende Beskrivelse af hvordan vi på Vinklen samarbejder om fælles forhold i tilbuddet

Samarbejde med borgere og pårørende Beskrivelse af hvordan vi på Vinklen samarbejder om fælles forhold i tilbuddet Samarbejde med borgere og pårørende Beskrivelse af hvordan vi på Vinklen samarbejder om fælles forhold i tilbuddet Samarbejdet med borgere og pårørende har til formål at sikre borgernes medbestemmelse

Læs mere

November 2014. Retningslinier for bruger- og pårørenderåd Inddragelse i Handicapafdelingens dag- og døgntilbud. Center for Handicap og Psykiatri

November 2014. Retningslinier for bruger- og pårørenderåd Inddragelse i Handicapafdelingens dag- og døgntilbud. Center for Handicap og Psykiatri November 2014 Retningslinier for bruger- og pårørenderåd Inddragelse i Handicapafdelingens dag- og døgntilbud Center for Handicap og Psykiatri INDHOLDSFORTEGNELSE Lovgrundlag - Serviceloven 3 Handicappolitikkens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ KILDEHAVEN.

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ KILDEHAVEN. Pårørenderådets formål er: 1 Pårørenderådets formål repræsentere beboer/pårørende om tilrettelæggelsen af arbejdet med at opnå de bedst mulige forhold for beboerne rådgive Kildehavens ledelse og bestyrelse

Læs mere

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune Lovgrundlaget for brugerinddragelse ifølge Lov om Social Service afsnit 3: 16. Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får mulighed for at få indflydelse på tilrettelæggelsen

Læs mere

Opsamling på høringssvar vedr. revision. retningslinjer for beboer- og pårørende i de kommunale botilbud. Gennemgang af de indkomne høringssvar

Opsamling på høringssvar vedr. revision. retningslinjer for beboer- og pårørende i de kommunale botilbud. Gennemgang af de indkomne høringssvar Opsamling på høringssvar vedr. revision af retningslinjer for beboer- og pårørenderåd i de kommunale botilbud Social- og Sundhedsudvalget har ønsket på deres møde den 11. juni 2018 at drøfte behovet for

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007

Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007 Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007 Denne styrelsesvedtægt er udarbejdet i henhold til Dagtilbudsloven og Vejledningen om forældrebestyrelser i dagtilbud

Læs mere

Vedtægter for beboer- og pårørenderåd.

Vedtægter for beboer- og pårørenderåd. Vedtægter for beboer- og pårørenderåd. Indhold: Kapitel 1: Formål Kapitel 2: Hvor etableres der beboer- og pårørenderåd. Kapitel 3: Opgaver Kapitel 4: Sammensætning og valg Kapitel 5: Arbejdsform Kapitel

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Revideret af Lotte Tangaa Tjalve d. 29.10.18 Sagsnr.: 18/22118 Indhold Formål... 3 Kapitel 1... 3 1. Byrådet... 3 Kapitel 2... 4 2. Bestyrelsens

Læs mere

BRUGER- OG PÅRØRENDERÅD

BRUGER- OG PÅRØRENDERÅD VEDTÆGTER FOR BRUGER- OG PÅRØRENDERÅD I MORSØ KOMMUNE Ældreafdelingen September -2015 Lov om Social Service, Kapitel 5. 16.. Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får

Læs mere

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie 1 Indledning. Socialministeriets krav om udarbejdelse af kvalitetsstandard for botilbud egnet til ophold er hjemlet i 139 i lov

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Hvidovre Kommune Børn og Velfærd Februar 2016 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg...

Læs mere

Vedtægter for bruger- og pårørenderådet (BOP) for Enggården Dragør Kommune

Vedtægter for bruger- og pårørenderådet (BOP) for Enggården Dragør Kommune Vedtægter for bruger- og pårørenderådet (BOP) for Enggården Dragør Kommune 1 Mål og formål Omsorgscenteret Enggården, almene boliger, daghjem og køkken fungerer under de mål og rammer Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for CampusU10

Styrelsesvedtægt for CampusU10 Vedtaget af Uddannelsesudvalget den 8. maj 2019 Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og 10. klasse Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Daginstitutioner i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt. Daginstitutioner i Assens Kommune Styrelsesvedtægt Daginstitutioner i Assens Kommune Af 18.9.2007 Revideret 1.12.2008 Revideret 1.8.2011 Formåll Styrelsesvedtægten fastlægger rammerne for forældrebestyrelsesarbejde i dagtilbud jf. Dagtilbudslovens

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Side 1/8 Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Værdigrundlag for forældrebestyrelser Forældrebestyrelsen er et centralt forum, som sikrer forældrene stor indflydelse på børnenes hverdag, både i det

Læs mere

Styrelsesvedtægt for fritidsklubberne i Frederikssund Kommune.

Styrelsesvedtægt for fritidsklubberne i Frederikssund Kommune. Styrelsesvedtægt for fritidsklubberne i Frederikssund Kommune. Denne vedtægt dækker klubtilbud i henhold til dagtilbudsloven 1, 65 samt 3 om sammenhængende børnepolitik KOMPETENCEFORDELING. Byrådet har

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Kapitel I: Indledning Det fremgår af folkeskolelovens 41, at Kommunalbestyrelsen fastsætter en vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen.

Læs mere

2014 Vedtægt 2019 Vedtægt

2014 Vedtægt 2019 Vedtægt Vedtægt af 2014 og 2019. 2014 Vedtægt 2019 Vedtægt Navn, hjemsted og opgaver Navn og Hjemsted 1 1 Virksomhedens navn er Videnscenter for Specialpædagogik, forkortet ViSP. ViSPs hjemsted er i Næstved Kommune.

Læs mere

Vedtægter for beboerråd og dialogmøder for beboere og pårørende på voksenhandicap- og psykiatri-området

Vedtægter for beboerråd og dialogmøder for beboere og pårørende på voksenhandicap- og psykiatri-området Vedtægter for beboerråd og dialogmøder for beboere og pårørende på voksenhandicap- og psykiatri-området Inddragelse af beboere og pårørende i hverdagen og udviklingen af botilbuddene i Norddjurs Kommunes

Læs mere

Bruger- og pårørenderåd. Voksenhandicap- og psykiatriområdet. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt

Bruger- og pårørenderåd. Voksenhandicap- og psykiatriområdet. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt Bruger- og pårørenderåd Voksenhandicap- og psykiatriområdet Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt Juni 2013 1 Indledning, lovgrundlag m.v. Indtil 1. juli 2010 skulle Kommunalbestyrelsen efter 17 i lov om

Læs mere

Styrelsesvedtægt for CampusU10

Styrelsesvedtægt for CampusU10 Vedtaget af Uddannelsesudvalget den 8. maj 20195. december 2018 18.09.00-P24-1-18 Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og 10. klasse Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Silkeborg Ungdomsskole pr. 1. august 2014. Indhold

Styrelsesvedtægt for Silkeborg Ungdomsskole pr. 1. august 2014. Indhold Styrelsesvedtægt for Silkeborg Ungdomsskole pr. 1. august 2014 Indhold Kapitel 1: Indledning... 1 Kapitel 2: Ungdomsskolebestyrelsen... 2 Sammensætning... 2 Stemmeret... 2 Valg... 2 Mødevirksomhed... 3

Læs mere

Bruger- og pårørenderåd

Bruger- og pårørenderåd Bruger- og pårørenderåd høringsudgave Retningslinjer og vedtægter Forord Dette er retningslinjer og vedtægter for brugerog/eller pårørenderåd i Aalborg Kommunes Handicapafdeling. Formålet er at beskrive

Læs mere

Vedtægter for Seniorrådet Ishøj Kommune

Vedtægter for Seniorrådet Ishøj Kommune Vedtægter for Ishøj Kommune 1 i Ishøj Kommune c/o Rådhuset, Sundhed og ældre, Store Torv 20, 2635 Ishøj. Navn Lovgrundlag 2 Lov om retssikkerhed og administration 30-33 (Lovbekendtgørelse nr. 930 af 17

Læs mere

b) at brugerne deltager aktivt i at fremme aktivitetsudvidelse i aktivitetscentrene - bl.a. baseret på frivillig indsats, og

b) at brugerne deltager aktivt i at fremme aktivitetsudvidelse i aktivitetscentrene - bl.a. baseret på frivillig indsats, og Vedtægter Vedtægter for Brugerråd ved Rudersdal Kommunes aktivitetscentre for pensionister og efterlønsmodtagere. Brugerrådets formål 1 Brugerrådets formål er at udgøre en lokal brugerorganisation, der:

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG KOMMUNAL DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE. Lov om dagtilbud Formål:

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG KOMMUNAL DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE. Lov om dagtilbud Formål: 1 STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG KOMMUNAL DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE Lov om dagtilbud 14 1. Formål: Formålet med de kommunale dagtilbud i Sorø Kommune er i overensstemmelse med dagtilbudslovens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ FJORDSTJERNEN. Pårørenderådets formål

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ FJORDSTJERNEN. Pårørenderådets formål VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ FJORDSTJERNEN. 1 Pårørenderådets formål Pårørenderådets formål er: repræsentere beboer/pårørende om tilrettelæggelsen af de bedst mulige forhold for beboerne rådgive Fjordstjernens

Læs mere

Vedtægter og opgavebeskrivelse for Centerrådene

Vedtægter og opgavebeskrivelse for Centerrådene Vedtægter og opgavebeskrivelse for Centerrådene Aktivitetscentrene Center for Velfærd & Omsorg Formål Årsmødet Indkaldelse Hvem har stemmeret? At være et kommunalt servicetilbud til alle pensionister og

Læs mere

Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden

Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden Formål og opgaver 1. Udsatterådet, benævnt Rådet i det følgende, skal være et samlet talerør og en formel indgang til medindflydelse på de kommunale indsatser

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune Hvidovre Kommune Forår 2019 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed... 4 Skolebestyrelsens

Læs mere

VEDTÆGT FOR KØGE UDSATTERÅD Formål. 2 Opgaver. Vedtægt for Udsatterådet

VEDTÆGT FOR KØGE UDSATTERÅD Formål. 2 Opgaver. Vedtægt for Udsatterådet VEDTÆGT FOR KØGE UDSATTERÅD 2018-2021 Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 2018-2021 2012-26484-110 Vedtægt for Udsatterådet 2018-2021 1 Formål Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Køge Udsatteråd

Læs mere

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune Juni 2011 Kapitel 1 Kommunalbestyrelsen / Familieudvalget 1 Stk. 1 Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for de kommunale daginstitutioner og

Læs mere

Styrelsesvedtægter Klubområdet

Styrelsesvedtægter Klubområdet Styrelsesvedtægter Klubområdet Vedtaget af uddannelsesudvalget d.xx.marts 2016 Denne vedtægt dækker klubtilbud i henhold til dagtilbudsloven 1, 65 samt 3 om sammenhængende børnepolitik KOMPETENCEFORDELING

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BEBOER- OG PÅRØRENDERÅD

VEDTÆGTER FOR BEBOER- OG PÅRØRENDERÅD BILAG 1 VEDTÆGTER FOR BEBOER- OG PÅRØRENDERÅD Revideret: nov. 2014 INDHOLD: Kapitel 1: Formål Kapitel 2: Hvor etableres der beboer- og pårørenderåd Kapitel 3: Opgaver Kapitel 4: Sammensætning og valg Kapitel

Læs mere

Overordnet politik for samarbejde med pårørende

Overordnet politik for samarbejde med pårørende Overordnet politik for samarbejde med pårørende Psykiatri og Handicap 2015 Udkast 5.02.2015 Indledning Overordnet politik for samarbejde med pårørende Denne politik er en overordnet politik for samarbejde

Læs mere

Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune.

Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune. Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune. Overordnet formål: Socialpsykiatrisk Center Syd ønsker at leve op til intentionerne i Servicelovens 16 stk. 2. Formål: At brugerrådet

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). 1: Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune Udkast 9. november 2012 Sagsbehandler: KISV01 Dok.nr.: 2012/0072587-1 Skoleafdelingen Styrelsesvedtægt for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune Klubbestyrelsen Sammensætning og valg 1 For hvert

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune

STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune 1. FORMÅL Formålet med Greve Kommunes daginstitutioner for 0 til 6 årige er at fremme børnenes udvikling, trivsel og selvstændighed,

Læs mere

August Natur og Udvikling

August Natur og Udvikling Brugerinddragelse og indflydelse på voksenområdet August 2017 Natur og Udvikling Indledning Ifølge servicelovens 16 skal kommunalbestyrelsen sørge for at brugerne af tilbud efter serviceloven får mulighed

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Side 1/8 Forældrebestyrelser i Dagtilbud Skolebestyrelser (kommende Landsbyordninger) Fælles-MED Børn og Unge BUPL Midt- og Vestjylland FOA Holstebro Kommune DLF Vestjysk Lærerforening Handicaprådet Dato:

Læs mere

Styrelsesvedtægt for brugerbestyrelser inden for dagpasningen i Odsherred Kommune

Styrelsesvedtægt for brugerbestyrelser inden for dagpasningen i Odsherred Kommune Styrelsesvedtægt for brugerbestyrelser inden for dagpasningen i Odsherred Kommune Styrelsesvedtægt for brugerbestyrelser Nedenstående styrelsesvedtægt tager sit afsæt i bekendtgørelsen af lov om social

Læs mere

Arbejdet i forældrebestyrelsen. Svendborg 2015

Arbejdet i forældrebestyrelsen. Svendborg 2015 Arbejdet i forældrebestyrelsen Svendborg 2015 1 DAGTILBUDSLOVEN 4 - Byrådet skal sørge for det nødvendige antal pladser 23 Alle børn indtil skolestart har adgang til at blive optaget i et dagtilbud 2 FORMÅL

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG KOMMUNAL DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE. Lov om dagtilbud Formål:

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG KOMMUNAL DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE. Lov om dagtilbud Formål: STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG KOMMUNAL DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE Lov om dagtilbud 14. 1. Formål: Sorø kommunes mål med børnenes ophold i kommunale dagtilbud er at yde tilbud om pasning

Læs mere

Styrelsesvedtægt Hvidovre Skolevæsen

Styrelsesvedtægt Hvidovre Skolevæsen Styrelsesvedtægt Hvidovre Skolevæsen Kapitel 1. Indledning Det fremgår af folkeskolelovens 41, at Kommunalbestyrelsen fastsætter en vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen. Vedtægten fastsættes,

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Afdelingsbestyrelsen kan jf. BABs vedtægter 19 stk.10, fastlægge en forretningsorden for udførelsen af sit hverv. Afdelingsbestyrelsen holder møde

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune

STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune GREVE KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune 1. F0RMÅL Formålet med børnehusene er, at være et dagtilbud for børn i alderen 0-6 år. Formålet er endvidere at fremme børnenes udvikling, trivsel

Læs mere

VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE

VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE 1 Kapitel 1 Kommunalbestyrelsen / Familieudvalget 1 Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for de kommunale

Læs mere

Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune

Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune Omfang Bøgebakkens Sundheds- og Plejecenter Hvalsø Ældrecenter Ammershøj Plejecenter Der nedsættes ét Beboer- og Pårørenderåd

Læs mere

Målsætning. Styrelsesvedtægt. den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner

Målsætning. Styrelsesvedtægt. den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner Målsætning og Styrelsesvedtægt den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner Indholdsfortegnelse FORORD... 3 OVERORDNET POLITISK MÅLSÆTNING... 4 STYRELSESVEDTÆGT... 5 1: FORMÅL...

Læs mere

Vejledning for forældrebestyrelser. Dagpleje, vuggestue, børnehave og integrerede institutioner

Vejledning for forældrebestyrelser. Dagpleje, vuggestue, børnehave og integrerede institutioner Vejledning for forældrebestyrelser Dagpleje, vuggestue, børnehave og integrerede institutioner 2 Indholdsfortegnelse Indledning side 4 Ansvarsfordeling side 5 Byrådet Bestyrelsen Lederen Bestyrelsens opgaver

Læs mere

bestyrelse EN DEL AF DAGTILBUDDETS E l l e v a n g Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud

bestyrelse EN DEL AF DAGTILBUDDETS E l l e v a n g Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud E l l e v a n g - dagtilbud i Vejlby-Risskov EN DEL AF DAGTILBUDDETS bestyrelse Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud flere Der er gode Vil du

Læs mere

Styrelsesvedtægt daginstitutioner

Styrelsesvedtægt daginstitutioner Styrelsesvedtægt daginstitutioner Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner i Hedensted Kommune. 1 Formål Dagtilbudene skal i samarbejde med forældrene give børn omsorg og støtte det enkelte barns

Læs mere

Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN. Indhold

Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN. Indhold 1 Forretningsorden for MED-udvalg, Guldborgsund Handicaps Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN Indhold 1. Formål... 2 2. Udvalgets sammensætning... 2 3. Konstituering... 2 4. Mødevirksomhed...

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 13. september 2018 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Herlev Kommune Styrelsesvedtægten refererer

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG DEN KOMMUNALE DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG DEN KOMMUNALE DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE 1 STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG DEN KOMMUNALE DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE Lov om dagtilbud 14 1. Formål: Formålet med de kommunale dagtilbud i Sorø Kommune er i overensstemmelse med dagtilbudslovens

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen på Haderslev Handelsskole

Forretningsorden for bestyrelsen på Haderslev Handelsskole Forretningsorden for bestyrelsen på I henhold til 14, stk. 1 i institutionens vedtægter fastsættes følgende forretningsorden: 1. Bestyrelsens opgaver og ansvar Bestyrelsesmedlemmer skal tilsammen bidrage

Læs mere

Vedtægter for Foreningen NORDEN

Vedtægter for Foreningen NORDEN Vedtægter for Foreningen NORDEN 1 Formål Foreningen NORDEN, dansk forening for nordisk samarbejde, har til formål på alle områder at styrke og udvikle de nordiske folks samarbejde indadtil og udadtil.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for. Center for Kommunikation & Undervisning, CKU. Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver

Styrelsesvedtægt for. Center for Kommunikation & Undervisning, CKU. Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver Styrelsesvedtægt for Center for Kommunikation & Undervisning, CKU Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver 1 Institutionens navn er Center for Kommunikation og

Læs mere

Bruger- og pårørenderåd. Plejeboliger/Plejecentre. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt

Bruger- og pårørenderåd. Plejeboliger/Plejecentre. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt Bruger- og pårørenderåd Plejeboliger/Plejecentre Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt 13-05-2013 1 Indledning, lovgrundlag m.v. Indtil 1. juli 2010 skulle Kommunalbestyrelsen efter 17 i lov om social service

Læs mere

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt 1. Navn: Landsorganisationens navn er Dansk Skoleidræt med hjemsted i Nyborg. 2. Formål: 1. Dansk Skoleidræt har som mål at fremme folkesundheden ved:

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune 18. maj 2016 Læring og trivsel 18. maj 2016 Læring og trivsel Indhold Udvalgets forord... 5 Styrelsesvedtægt for Holbæk Kommunes dagtilbud... 6 Forældrebestyrelsens

Læs mere

SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET

SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET Side 1 af 6 SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET 1. Regelgrundlag 1. XXsamarbejdsudvalget udøver sin virksomhed i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler

Læs mere

Retningslinjer for brugerindflydelse

Retningslinjer for brugerindflydelse Retningslinjer for brugerindflydelse Retningslinjer for brugerindflydelse 1. Indledning Ringkøbing-Skjern Kommune har udarbejdet retningslinjer for brugerindflydelse inden for. Retningslinjerne er udformet

Læs mere

VEDTÆGTER BEBOER- OG PÅRØRENDERÅD (BOP) FOR ENGGÅRDEN DRAGØR KOMMUNE

VEDTÆGTER BEBOER- OG PÅRØRENDERÅD (BOP) FOR ENGGÅRDEN DRAGØR KOMMUNE Dragør Kommune Sundheds og Omsorg September 2013 VEDTÆGTER BEBOER- OG PÅRØRENDERÅD (BOP) FOR ENGGÅRDEN DRAGØR KOMMUNE G-drevet BOP Styrelsesvedtægter 2013 C.M.R./S.A. INDHOLDSFORTEGNELSE Vedtægt... side

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Formål med dagtilbud 1 Dagtilbud i Furesø Kommune omfatter dagtilbud for børn fra 0 6 år samt dagplejen. Dagtilbuddet er et af barnets

Læs mere

Rammer for brugerindflydelse og inddragelse, det specialiserede voksenområde

Rammer for brugerindflydelse og inddragelse, det specialiserede voksenområde Notat Sagsnr.: 2017/0003326 Dato: 1. marts 2017 Titel: Rammer for brugerindflydelse og inddragelse, det specialiserede voksenområde Sagsbehandler: Lise Møller Jensen Specialkonsulent Indledning Ifølge

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT. Ikast-Brande Kommunes daginstitutioner

STYRELSESVEDTÆGT. Ikast-Brande Kommunes daginstitutioner STYRELSESVEDTÆGT Ikast-Brande Kommunes daginstitutioner Indhold 1 Hvem omfatter Styrelsesvedtægten?... 3 2 Formål for dagtilbud.... 3 3 Mål og rammer... 3 4 Bestyrelsens sammensætning... 4 5 Valg til bestyrelsen...

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET 1 Introduktion Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet på afdelingsmødet på Birkerød Kollegiet. Forretningsordenen er underordnet DUAB s vedtægter og

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT for Ikast-Brande Kommunes daginstitutioner

STYRELSESVEDTÆGT for Ikast-Brande Kommunes daginstitutioner STYRELSESVEDTÆGT for Ikast-Brande Kommunes daginstitutioner Indholdsfortegnelse 1 Hvem omfatter Styrelsesvedtægten?... 3 2 Formål for dagtilbud... 3 3 Mål og rammer... 3 5 Valg til bestyrelsen... 3 6 Udtrædelse

Læs mere

Retningslinier. for Brugere og Pårørendes Indflydelse og Inddragelse. I bo- og dagtilbud i Socialafdelingen. Social og Arbejdsmarked Socialafdelingen

Retningslinier. for Brugere og Pårørendes Indflydelse og Inddragelse. I bo- og dagtilbud i Socialafdelingen. Social og Arbejdsmarked Socialafdelingen Retningslinier for Brugere og Pårørendes Indflydelse og Inddragelse I bo- og dagtilbud i Socialafdelingen Social og Arbejdsmarked Socialafdelingen Hvorfor retningslinjer for brugere og pårørendes indflydelse

Læs mere

Vedtægter. For Musikskolen i Frederikshavn Kommune. December 2013 VEDTÆGTER, MUSIKSKOLEN I FREDERIKSHAVN KOMMUNE

Vedtægter. For Musikskolen i Frederikshavn Kommune. December 2013 VEDTÆGTER, MUSIKSKOLEN I FREDERIKSHAVN KOMMUNE Vedtægter For Musikskolen i Frederikshavn Kommune December 2013 1 1. Navn og status Musikskolen i Frederikshavn Kommune 2. Formål Gennem udvikling af elevernes kreative evner inden for musikalske udtryk

Læs mere

Bilag 1. Børne- og Ungesekretariatet, november 2011

Bilag 1. Børne- og Ungesekretariatet, november 2011 Bilag 1 Børne- og Ungesekretariatet, november 2011 Udkast til Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Holbæk Kommune Vedtaget af Byrådet den xx Styrelsesvedtægt og Bilag til styrelsesvedtægten udgør Holbæk

Læs mere

Forretningsorden. for Storkeredens forældrebestyrelse

Forretningsorden. for Storkeredens forældrebestyrelse Forretningsorden for Storkeredens forældrebestyrelse Version 1 af 28. oktober 2015 Baggrund og formål 1. Denne forretningsorden er udarbejdet på baggrund af, og i overensstemmelse med Styrelsesvedtægten

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Styrelsesvedtægt. for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune Styrelsesvedtægt for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem dialogbaseret aftalestyring.

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR FORÆLDRERÅDET KKFO BØRNEHUSET RØDKILDEN RØDKILDEVEJ KØBENHAVN NV

FORRETNINGSORDEN FOR FORÆLDRERÅDET KKFO BØRNEHUSET RØDKILDEN RØDKILDEVEJ KØBENHAVN NV FORRETNINGSORDEN FOR FORÆLDRERÅDET KKFO BØRNEHUSET RØDKILDEN RØDKILDEVEJ 3 2400 KØBENHAVN NV 1 Rammer for forældrerådets virksomhed Stk. 1. Forældrerådet udøver deres virksomhed indenfor rammerne af den

Læs mere

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser for dagtilbud og klubber i Egedal Kommune.

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser for dagtilbud og klubber i Egedal Kommune. Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser for dagtilbud og klubber i Egedal Kommune. BEGREBSDEFINITIONER: Områdebestyrelse: Er betegnelsen for den overordnede bestyrelse i et område, som er repræsenteret

Læs mere

Udkast til. Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune

Udkast til. Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune Udkast til Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune Forældrebestyrelsen 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af formændene

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Denne vedtægt dækker følgende typer kommunale dagtilbud: Vuggestuer, dagplejer, børnehaver og integrerede 0-6-års-institutioner. KOMPETENCEFORDELING

Læs mere

Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby

Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby 1 Forretningsordenens område Denne forretningsorden er gældende for Vivild børnebys fællesbestyrelse. 2 Bestyrelsens sammensætning Fællesbestyrelsen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i. dagtilbud i Solrød kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i. dagtilbud i Solrød kommune SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i dagtilbud i Solrød kommune 1 Overordnede mål og rammer Byrådet har det overordnede ansvar for de kommunale dagtilbud og fastsætter

Læs mere

Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune.

Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune. Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune. Overordnet formål: Socialpsykiatrisk Center Syd ønsker at leve op til intentionerne i Servicelovens 16 stk. 2. Formål: At brugerrådet

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD

SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i dagtilbud i Solrød kommune 1 Overordnede mål og rammer Byrådet har det overordnede ansvar for de kommunale dagtilbud og fastsætter

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune Formål I følge lov om dagtilbud skal forældre med børn i et kommunalt eller selvejende eller privat dagtilbud og i den kommunale dagpleje have adgang til

Læs mere

Referat af møde i Plejecenterrådet Onsdag den 13. september 2017

Referat af møde i Plejecenterrådet Onsdag den 13. september 2017 Referat af møde i Plejecenterrådet Onsdag den 13. september 2017 Deltagere: Formand for Fondsbestyrelsen Vicedirektør Ældrerådet Teamleder Bygning A Teamleder Bygning B Bolig 20 Bolig 75 Referent: Niels

Læs mere

Sådan fungerer afdelingsmødet

Sådan fungerer afdelingsmødet Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 12 til afdelingsbestyrelserne: Sådan fungerer afdelingsmødet Hellerup 20.05.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

Forretningsorden for Hovedsamarbejdsudvalg (HSU) ved Copenhagen Business Academy

Forretningsorden for Hovedsamarbejdsudvalg (HSU) ved Copenhagen Business Academy Marts 2014 Forretningsorden for Hovedsamarbejdsudvalg (HSU) ved Copenhagen Business Academy Retsgrundlaget 1. Hovedsamarbejdsudvalget ved Copenhagen Business Academy, efterfølgende benævnt som HSU, virker

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.09.16-P24-1-15 Dato:27.4.2016 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Stevns Kommune Formål I følge lov om dagtilbud fra juni 2007 skal forældre med børn i en kommunal eller selvejende dagtilbud og i kommunal dagpleje have adgang til at få

Læs mere

Hvem bestemmer hvad i DUAB?

Hvem bestemmer hvad i DUAB? Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 7 til afdelingsbestyrelserne: Hvem bestemmer hvad i DUAB? Hellerup 28.02.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Faxe Kommunes skoler

Styrelsesvedtægt for Faxe Kommunes skoler Styrelsesvedtægt for Faxe Kommunes skoler 2016 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse Styrelsesvedtægt... 1 for... 1 Faxe Kommunes skoler... 1 Formål... 3 Kapitel 1.... 3 Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og

Læs mere

Vedtægt for styrelsen af Svendborg Kommunens Folkeskoler

Vedtægt for styrelsen af Svendborg Kommunens Folkeskoler Vedtægt for styrelsen af Svendborg Kommunens Folkeskoler August 2007 KAPITEL 1 Skolebestyrelsen Sammensætning og valg. 1. Skolebestyrelse ved hver skole består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter

Læs mere

Privatinstitution oprettet efter friskolelovens 36 a. og dagtilbudslovens 20. Bilag til Vallekilde-Hørve friskoles vedtægt

Privatinstitution oprettet efter friskolelovens 36 a. og dagtilbudslovens 20. Bilag til Vallekilde-Hørve friskoles vedtægt Privatinstitution oprettet efter friskolelovens 36 a. og dagtilbudslovens 20 Bilag til Vallekilde-Hørve friskoles vedtægt 1 I henhold til 1 i Vallekilde-Hørve Friskoles vedtægter har friskolen efter godkendelse

Læs mere

Vedtægt. for de kommunale institutioner. under Dagtilbud

Vedtægt. for de kommunale institutioner. under Dagtilbud Vedtægt for de kommunale institutioner under Dagtilbud 1. Formål Formålet med forældrebestyrelser i de kommunale daginstitutioner under Dagtilbud i Aabenraa Kommune er, at give forældrene en reel indflydelse

Læs mere

KAPITEL 1 SKOLEBESTYRELSE

KAPITEL 1 SKOLEBESTYRELSE KAPITEL 1 SKOLEBESTYRELSE 1. Skolebestyrelsen fører tilsynet med den kommunale folkeskole på Kommunalbestyrelsens vegne i.h.t. bestemmelserne i 44 i gældende folkeskolelov, samt under hensyn til de mål

Læs mere