Indholdsfortegnelse. Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV. Aalborg Kommune. - Planlægningsmæssige konsekvenser Teknisk notat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indholdsfortegnelse. Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV. Aalborg Kommune. - Planlægningsmæssige konsekvenser Teknisk notat"

Transkript

1 Aalborg Kommune Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV - Planlægningsmæssige konsekvenser Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken Aalborg Telefon Telefax Indholdsfortegnelse 1 Indledning og formål 2 2 Sammenfatning 3 3 Konsekvenser for planlægningen Metode Overordnet byplan og byudvikling Erhvervsområde Aalborg Øst/Østhavnen Universitetsområdet Sygehus i Aalborg Øst Gug-området Skalborg/City Syd området Dall området 22 Dokumentnr. P D-01 Version 2 Udgivelsesdato 27. marts 2009 P:\69226B\3_Pdoc\DOC\Tekniske notater\offentlighedsfase\planforhold.doc Udarbejdet Kontrolleret Godkendt HSLY OWJ HSLY

2 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 2 / 23 1 Indledning og formål Denne rapport forholder sig til vejanlæggets samspil med de overordnede kommunale byplanmæssige strategier og de konkrete planlægningsmæssige bindinger omkring vejens linjeføring. De planmæssige forhold, der kan blive påvirket ved vejanlægget vurderes i forhold til eksisterende byområder og byudviklingen på kortere og længere sigt. Vejanlægget omfatter anlæg af Ny Dallvej fra Hobrovej til E45 og Egnsplanvej fra E45 til Hadsund Landevej samt forskellige tilhørende stikveje og tilslutningsanlæg. Som et alternativ til Ny Dallvej er motorvejsindføringen til City Syd også vurderet. Rapporten er bygget op, således at afsnittene kan indgå i en kommende VVMrapport. Konsekvenser for flora og fauna er beskrevet i særskilt rapport, og konsekvenserne for den grønne struktur, herunder stiforbindelser er nærmere beskrevet i særskilt notat.

3 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 3 / 23 2 Sammenfatning Vejanlægget er et led i den samlede bypolitiske strategi om at skabe gode forbindelser mellem byens funktionelle knudepunkter: Lufthavnsområdet, Nørre Uttrup-området, Østhavnen, Universitetsområdet, City Syd og Midtbyen. Forbindelsen mellem knudepunkterne er vigtig for den indbyrdes synergi og byudviklingens drivkraft. Vejanlægget støtter op om de overordnede byudviklingsområder, og indgår som forudsætning for en del af den planlagte udbygning af bl.a. Universitetsområdet og City Syd, samt nye boligområder i Gug Øst. I Vejudbygningsplanen fra 2005 indgår vejanlægget som et vigtigt led i målsætningen om at fremme tilgængeligheden på kryds og tværs i kommunen. Dette mål er blevet yderligere aktualiseret efter kommunesammenlægningen. Vejanlægget i sammenhæng med det overordnede vejnet, den grønne struktur, og berørte byområder/funktioner.

4 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 4 / 23 Overordnet skaber det planlagte vejanlæg forbindelse mellem en række væsentlige byudviklingsområder i Aalborg, der forventes at ville rumme betydelige arealer til nye boliger og erhverv fremover. Boliger og arbejdspladser i Svenstrup-området, i Aalborg Øst og i Storvordeområdet, knyttes sammen via det nye vejanlæg, ligesom forbindelsen til det overordnede vejnet fra Aalborgs vækstområder i Gug Øst og Universitetsområdet styrkes. Derudover vil vejanlægget have betydning for, Gug, Sønder Tranders, Visse, Gistrup og hele Aalborgs sydøstlige opland. I mange sammenhænge vil disse byområder få lettere adgang til E45, til City Syd via Ny Dallvej og til Aalborg Midtby via Sønderbro indføringen. Endelig er Egnsplanvej en forudsætning for det planlagte sygehus i Aalborg Øst. Vejanlægget har desuden været forudsat som vejbetjening for udbygningen af bl.a. universitetsområdet og City Syd, samt inden yderligere udbygning af boligområder i Gug Øst. Vejanlægget forbedrer de trafikale forudsætninger for at placere nye store funktioner med regionalt opland i landsdelscentret Aalborg. Et nyt sygehus og en udbygning af Universitetsområdet er eksempler på dette, men øvrige funktioner kunne på lang sigt tænkes placeret i nærheden af vejanlægget, fx omkring Gigantium, ved Sønderbro-indføringen, eller eventuelt i Skalborg. Da vejanlægget allerede har været forudsat for flere byudviklingsområder er forudsætningen for nye, større trafikskabende funktioner i tilknytning til vejanlægget, at vejenes kapacitet forinden vurderes og beregnes. Vejanlægget vil til en vis grad danne barrierer i den grønne struktur, Egnsplanvej ligger i Indkilde-kilen og kilen fra Universitetsområdet, mens Ny Dallvej og motorvejsindføringen til City Syd ligger i Østerå-kilen. Stier i den grønne struktur danner vigtige forbindelser fra byområderne i forstæderne og oplandsbyerne. Vejanlægget medfører behov for at ændre linjeføringen af flere eksisterende og planlagte stier i de grønne kiler. Egnsplanvej vil markere den yderste bygrænse ved Universitetsområdet, Gistrup og Gug i mange år frem. Vejen vil ligge åbent og synligt i behørig afstand til byfunktioner i det nuværende landskab med natur og fritids-arealer langs vejen. I den aktuelle planlægning er vejen med til at understrege byens kant mod det åbne land. Egnsplanvejens tracé i Indkildedalen understreger ådalens forløb. Den forventede jernbanedæmning forventes at få en negativ indvirkning på landskabet, ligesom eventuelle støjafskærmninger, hvis dette viser nødvendigt af hensyn til at udnytte de planlagte arealer til boliger m.v. Vejanlægget indskrænker Gug Boldklubs nuværende baneanlæg, men der er mulighed for etablering af erstatningsbaner ved Kongshøjskoven, som dog vil medføre et indgreb i skovområdet.

5 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 5 / 23 De væsentligste planlægningsmæssige problemstillinger af henholdsvis Ny Dallvej og den sydlige motorvejsindføring drejer sig om forholdet til den grønne struktur og sikring af økologiske og rekreative forbindelser, herunder afvejning i forhold til i hvilket omfang det nye vejanlæg aflaster Hobrovej og heraf følgende mindre støjbelastning til boligerne omkring Hobrovej. Vejanlægget forventes ikke at medføre markante konsekvenser for Dall landsby. Motorvejsindføringen nedgraves og minimerer på den måde de visuelle og støjmæssige konsekvenser af det nye vejanlæg, men de visuelle konsekvenser bør vurderes nærmere i forhold til kirkens nuværende fremtrædende placering og konsekvenserne for eksisterende ejendomme.

6 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 6 / 23 3 Konsekvenser for planlægningen 3.1 Metode Rapporten har forholdt sig til vejanlæggets samspil med de overordnede kommunale byplanmæssige strategier og de konkrete planlægningsmæssige bindinger, der er i en ca. 100 m korridor omkring linjeføringen for vejen. Der er indhentet oplysninger fra gældende planlægning i planstrategien, kommuneplanen og eventuelle lokalplaner. Aalborg Kommune har desuden bidraget med viden om igangværende kommuneplan Konsekvenser for flora og fauna er beskrevet i særskilt rapport, og konsekvenserne for den grønne struktur, herunder stiforbindelser er nærmere beskrevet i særskilt notat. 3.2 Overordnet byplan og byudvikling Status Det samlede vejanlæg er optaget i kommuneplanen for Aalborg Kommune, dels på et overordnet strategisk niveau i byudviklingen, og dels med reservation af den konkrete linjeføring. Af "Bypolitisk Strategi" fremgår det, at forbindelsen mellem byens knudepunkter er vigtig for den indbyrdes synergi og byudviklingens drivkraft: "Fremtidens byudvikling skal bygge på byens eksisterende struktur. Storbyens funktionelle knudepunkter er: Lufthavnen med de nationale og internationale trafikrelationer, Nørre Uttrups erhvervsfunktioner omkring motorvejssamenfletningen, Universitetsområdet med koncentrationen af uddannelse, administration og erhvervsfunktioner, Aalborg Øst med havnen og de tunge, arealkrævende erhvervsfunktioner, Skalborg med lettere erhverv,

7 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 7 / 23 City Syd's indkøbsfunktioner, de store boligkoncentrationer i Østog Vest Aalborg og Nørresundby og endelig Midtbyen med havnefronterne og den historiske bykerne med stor koncentration af indkøbs-, service- og kulturtilbud, arbejdspladser og boliger. Disse knudepunkter danner en bærende struktur for byudviklingen, og forbindelsen imellem dem er afgørende." På det overordnede niveau er vejanlæggets betydning for de overordnede trafikstrømme og byudviklingen omtalt: "De overordnede, regionale trafikstrømme er orienteret nord-syd. Det gælder både motorvejs- og jernbanetrafikken. Den planlagte østvestudbygning af vejnettet, Egnsplanvej m.fl., skal imidlertid understøtte byudviklingen." "Udenfor havnefronterne og midtbyen rettes fokus mod udvikling og kvalitetsforbedring af den eksisterende by, bl.a. i sammenhæng med kommende store vejanlæg. Skalborg, City Syd, Vestbyen, Lindholm og Nørre Uttrup vil blive berørt af en kommende 3. Limfjordsforbindelse og de trafikale tiltag, der knytter sig dertil. Tilsvarende er udbygningen af Universitetsområdet knyttet sammen med etableringen af Egnsplanvej." Strukturplan for Universitetsområdet Det fremgår af Planstrategi 2007, at Aalborgs erhvervsudvikling er præget af vækst med nye virksomheder i specielt området ved Universitetet og NOVI. Det er strategien med kommuneplanlægningen, at den fysiske planlægning skal understøtte erhvervspolitikken, og at planlægningen skal sikre høj tilgængelighed til erhvervsområderne. "Hvad angår virksomhedernes lokaliseringsmuligheder skal de fysiske styrkepositioner - byomdannelsesmulighederne, Universitetet og nærheden til lufthavn, motorvej og Limfjorden udvikles "

8 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 8 / 23 Vejanlægget fremgår af Planstrategi 2007 som et konkret projekt, der skal være med til at styrke trafiksikkerheden i Aalborg Kommune, ved at lede trafik til de overordnede veje. Figur.. Kort fra Aalborg Kommunes Planstrategi 2007, Infrastruktur. Vejanlæggets strategiske betydning i trafikplanlægningen fremgår mere konkret af kommuneplanens redegørelse for "Infrastruktur og trafik": "I syd suppleres Egensevejs regionale rolle som bindeled til E45 af Egnsplanvej, og der skabes med Ny Dallvej en kobling til City Syd fra centerets nordøstlige opland via E45. Med ændringerne opproriteres Sønderbro som adgang til Midtbyen, specielt for trafikken fra universitetsområdet." Planer for området Den overordnede planlægning for byudviklingen i Aalborg Kommune er under revision. Med kommunesammenlægningen har Aalborg Kommune bevæget sig fra bykommune mod at være landkommune. Som bykommune var det muligt først og fremmest at basere byudviklingen på byfortætning, men i den nye rolle tages der i langt højere grad hensyn til udviklingen i oplandet. Samtidigt er der tegn på, at efterspørgslen, til trods for investeringer i bykernen, fortsat i høj grad ligger på det åben-lave og dermed arealekstensive boligbyggeri. Det medfører mere byvækst uden for storbyen, en højere andel af åben-lav byvækst og dermed byudvikling i oplandsbyerne til Aalborg-Nørresundby.

9 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 9 / 23 Byrådet forventes, i forbindelse med vedtagelsen af kommuneplan 2009, at godkende et nyt bymønster, der fokuserer på byernes roller i den nye storkommune. Storbyen: Aalborg-Nørresundby Hovedbyer: Svenstrup og Storvorde Serviceby: Gistrup Forstadsby: Dall Villaby, Visse og Klarup Landsbyer: Romdrup Udsnit af oplæg til nyt bymønster. Svenstrup, Klarup og Storvorde er byer med et anseeligt vækstpotentiale. Gudumholm og Mou har et mindre, men dog betydende vækstpotentiale. Derudover forventes en fortsat stor udbygning af Aalborg Øst-området med erhverv ved Østhavnen og boliger primært i Gug og i Universitetsområdet. Af kommunens samlede arealudlæg til byudvikling forventes op i mod 2/3 af arealerne at ligge inden for de nævnte byområder, der i større eller mindre grad forventes at blive vejbetjent af det planlagte vejanlæg Konsekvenser for planlægningen De planlagte vejanlæg skaber forbindelse mellem en række væsentlige byudviklingsområder i Aalborg, der forventes at ville rumme betydelige arealer til boliger og erhverv. Boliger og arbejdspladser i Svenstrup-området, i Aalborg Øst og i Storvorde-området, knyttes sammen via det nye vejanlæg, ligesom forbindelsen til det overordnede vejnet fra Aalborgs vækstområder i Gug Øst og Universitetsområdet styrkes. Derudover vil vejanlægget have betydning for, Gug, Sønder Tranders, Visse, Gistrup og hele Aalborgs sydøstlige opland. I mange sammenhænge vil disse byområder få lettere adgang til E45, til City Syd via Ny Dallvej og til Aalborg Midtby via Sønderbro indføringen.

10 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 10 / 23 Endelig er Egnsplanvej en forudsætning for det planlagte sygehus i Aalborg Øst. Vejanlæggene forbedrer de trafikale forudsætninger for at placere nye store funktioner med regionalt opland i landsdelscentret Aalborg. Et nyt sygehus og en udbygning af Universitetsområdet er eksempler på dette, men øvrige funktioner kunne på lang sigt tænkes placeret i nærheden af vejanlægget, fx omkring Gigantium, ved Sønderbro-indføringen, eller eventuelt i Skalborg. Forudsætningen for nye, større trafikskabende funktioner, der vejbetjenes af vejanlægget er dog, at vejenes kapacitet forinden vurderes og beregnes. Den grønne struktur Vejanlægget vil til en vis grad danne barrierer i den grønne struktur, Egnsplanvej ligger i Indkilde-kilen og kilen fra Universitetsområdet, mens Ny Dallvej og motorvejsindføringen til City Syd ligger i Østerå-kilen. Kilerne fremtræder som en blanding af landbrug, rekreative områder og natur, herunder med vandløb, spredte beplantninger mv. (Konsekvenserne for flora og fauna, og den grønne struktur er beskrevet i særskilt notater) Stier i den grønne struktur danner vigtige forbindelser fra byområderne i forstæderne og oplandsbyerne. Vejanlægget medfører behov for at ændre linjeføringen af flere eksisterende og planlagte stier i de grønne kiler. Til gengæld giver vejanlægget (måske) anledning til at fremrykke realiseringen af tværgående forbindelser, der ellers ville have afventet senere prioriterede anlægsprojekter. Egnsplanvejens tracé i Indkildedalen understreger ådalens forløb. En udvikling af byvæksten på skrænten ned til vejens forløb bør vurderes i forhold til hvilket omfang og karakter som kan være med til at skabe en hensigtsmæssig udvikling af det samlede områdes karakter. Udbygningen af Gug og Sønder Tranders har også en oplevelsesmæssig værdi set fra den anden side af ådalen fra Gistrup og bakkerne. Så derfor vil det være hensigtsmæssigt at vejens nære omgivelser friholdes for bebyggelse og belysning i forhold til en nænsom indpasning.

11 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 11 / Erhvervsområde Aalborg Øst/Østhavnen Status Erhvervsområdet rummer virksomheder med en stor andel tung trafik, der har behov for let adgang til det overordnede vejnet. Den primære vejadgang er i dag Tranholmvej, der er udlagt til, at den på sigt kan udvides til 4 spor, hvis behovet opstår Konsekvenser for planlægningen I det omfang at den fremtidige udvikling af erhvervsområdet og Østhavnen kan give behov for bedre trafikafvikling, kan Egnsplanvej på lang sigt forlænges mod Østhavnen, som supplement til eller alternativ til udvidelse af Tranholmvej. Stillingtagen til en sådan fremtidig forbindelse influerer ikke direkte på den aktuelle byudvikling i Aalborg Øst Afværge og kompensationsforanstaltninger Ingen

12 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 12 / Universitetsområdet Status I december 2005 blev designmanual for Universitetsparken vedtaget og designmanualen blev ved samme lejlighed indarbejdet i kommuneplanen. Planen for universitetsområdet udlægger omkring 80 ha til byformål, hvoraf ca. en trediedel er udnyttet. Området er udlagt til boliger, erhverv, universitetsformål, offentlige formål, idrætsfaciliteter mm. I forbindelse med udviklingen af området er der fastlagt en ny vejstruktur for området med anlæggelsen af Einsteins Boulevard og Alfred Nobels vej. Sammen med Niels Bohrs vej og Selma Lagerløffs vej udgør de fordelingsvejsystemet i universitetsområdet. Egnsplanvejs linieføring forløber i grænsen mellem naturområderne N5 (Indkildedalen) og 7.9.N2. Område 4.4.B2 (vest for Sønder Tranders) er planlagt til udbygning med boliger, mens 4.4.O2 (Alfred Nobelsvej) er planlagt til skoleformål. Øst for Sønders Tranders er område 4.4.D9 (Selma Lagerlöfs Vej) planlagt til kontorer, boliger og undervisningsformål mv. Der er ingen gældende lokalplaner inden for linjeføringen. Kommuneplanens rammeområder Planer for området Universitetsområdet er et prioriteret vækstområde med en forventet og planlagt byudvikling i størrelsesordenen 50 ha over de kommende 12 år.

13 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 13 / Konsekvenser for planlægningen Med den forventede og planlagte byudvikling i den sydvestlige del af universitetsområdet er det en væsentlig forudsætning af fordelingsvejene i universitetsområdet opnår en bedre opkobling på det overordnede vejnet. Med den nuværende struktur er det særligt i landsbyen Sønder Tranders og Sønder Tranders Vej på strækningen mellem Gug og Sønder Tranders at der vil opstå problemer / gener som følge af den stigende trafikmængde fra det voksende byområde, idet vejene i dette område ikke er dimensioneret og udformet til øgede trafikmængder. Universitetsområdets opkobling på det overordnede vejnet forbedres væsentligt med videreførelsen af Karlfeldts Alle, så den forbinder Alfred Nobels vej med Egnsplanvej, når Egnsplanvej etableres. Samtidig aflastes landsbyen Sønder Tranders for gennemkørende trafik. Egnsplanvej er således en væsentlig forudsætning for en god fremtidig trafikbetjening af Universitetsområdet og Sønder Tranders. Strukturplan for Universitetsområdet Samtidig med at universitetsområdets sammenhæng med den overordnede trafiksystem forbedres, forbedres den funktionelle sammenhæng mellem de tre bysamfund Universitetsområdet, Sønder Tranders og Gug. De tre byer / byområder har en række kontakter på tværs, på fx skole- og foreningsområdet. Forbedringen af sammenhængen sker dels ved etablering af et stisystem i eget trace mellem de tre bysamfund og dels ved at der skabes nye forbindelser for biltrafikken. Derved fredeliggøres specielt Sønder Tranders Vej på strækningen mellem Gug og Sønder Tranders til gavn for boligområderne langs Sønder Tranders vej og de bløde trafikanter, der benytter den mellem de to byer.

14 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 14 / Afværge og kompensationsforanstaltninger Den nye vejforbindelse til Egnsplanvej vest om Sønder Tranders kan medføre behov for at vurdere konsekvenserne nærmere for trafikafviklingen i landsbyen og for de nærmeste ejendomme.

15 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 16 / Konsekvenser for planlægningen Placeringen af et sygehus i Aalborg Øst med tilhørende og afledte funktioner har som forudsætning at der kan etableres god forbindelse til det overordnede vejnet. Egnsplanvej er således en væsentlig forudsætning for at der kan opnås god tilgængelighed til sygehuset, idet det vurderes at der ikke er tilstrækkelig kapacitet på det eksisterende vejnet til at afvikle den fremtidige trafik ved et fuldt udbygget sygehus. Indtil nu er der udelukkende foretaget en række volumenstudier i forhold til omfanget af et fremtidigt sygehus. Sygehusets fysiske udformning, placering i planlægningsområdet, opkoblingen til det overordnede vejnet og kollektiv trafik mm. er ikke fastlagt. Det fremgår af oversigtskortet ovenfor at Egnsplanvej skærer igennem planlægnings- og perspektivområde for et nyt sygehus, hvilket giver gode forudsætninger for en sammenkobling af sygehuset og Egnsplanvej, men som samtidig kan betyde at forløbet af denne del af Egnsplanvej skal justeres når sygehusplanerne er konkretiseret Afværge og kompensationsforanstaltninger Nyt sygehus i Aalborg Øst kan have betydning for Egnsplanvejs linieføring og tilslutning ved Hadsund landevej, afhængigt af den endelige placering og disponering af sygehusets funktioner. Nyt sygehus i Aalborg Øst kan have betydning for trafikmængderne på Egnsplanvej og dermed også for vejens udformning Egnsplanvej udgør et væsentligt grundlag for den fremtidige vejbetjening af et nyt sygehus i Aalborg Øst.

16 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 17 / Gug-området Status Gug er en velfungerende bydel med en række servicefunktioner, herunder skole, børneinstitutioner og butikker. Gug har relationer til Visse og Grønlandskvarteret, samt til Sønder Tranders og Universitetsområdet. Den funktionelle sammenhæng til disse bydele er afhængige af veje gennem boligområder bl.a. ved Visse, i Grønlandskvarteret og Sønder Tranders Vej, der går gennem Sønder Tranders. Med en fortsat boligudbygning i Gug og de øvrige bydele og med en fortsat udbygning af City Syd har det medført problemer med trafikforbindelserne herunder utryghed og trafiksikkerhed på de berørte veje. Det har desuden medført et øget behov for forbedrede sti- og vejforbindelser mellem bysamfundene, der kan understøtte relationerne mellem byerne. Gug Øst I kommuneplan 05 og i sammenhæng med planlægningen af universitetsområdet blev der udlagt et nyt 35 ha stort område til byudvikling mellem Universitetsområdet/Sønder Tranders og Gug, som Gugs afgrænsning af byen mod syd. Egnsplanvejs linieføring forløber i grænsen mellem naturområderne N5 (Indkildedalen) og 7.9.N2. I øjeblikket er 4.3.B4 (Kong Minos Vej) under udbygning med boliger. Kommuneplanens rammeområder. Indkilde-området Området er fuldt udbygget med det eksisterende ældre erhvervsområde ved Indkildevej, boligbebyggelsen Vedbæk og nye boliger ved Indkilde Allé.

17 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 18 / 23 Gug Boldklub Gug Boldklub er et vigtigt aktiv for beboere i Gug og Visse. Boldklubben har længe haft ønske om at udvide det eksisterende baneanlæg, ligesom en flytning til Gug Øst har været drøftet. Egnsplanvejs linieføring forløber i grænsen af område 4.3.R.4 (Gug Boldklub), 4.3.T2 (vejanlæg) hvor boldklubben også har baner, samt 4.3.R5 (Boldbaner) der er planlagt til fremtidige boldbaner. Der er ingen gældende lokalplaner inden for linjeføringen. Kommuneplanens rammeområder Planer for området Gug Øst I kommuneplanen er der indføjet en rækkefølgebestemmelse, der fastlægger en maksimal boligudbygning på 240 boliger i udbygningsområdet omkring Zeusvej / Kong Minosvej indtil Egnsplanvej er udbygget. Indkilde-området Ingen aktuelle planer. Udbygningen af Indkilde Allé færdiggør byens kant mod syd. Gug Boldklub Boldklubbens baneanlæg forventes udvidet ved at etablere nye baner øst for boligområdet Vedbæk, der i kommuneplanen er planlagt til erstatningsbaner og

18 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 19 / 23 ekstra parkeringsfaciliteter for Gug Boldklub i forbindelse med Egnsplanvejs etablering. Det fremgår af gældende kommuneplan, at der skal sikres stier langs Vissevej og på tværs fra Gug Boldklub til de nye baner øst for boligområdet Konsekvenser for planlægningen Gug Øst Egnsplanvej er et vigtigt element i bestræbelserne på at undgå øgede trafikale problemer som følge af den fortsatte byudvikling i området, og en væsentlig forudsætning for den fortsatte udbygning af området omkring Zeusvej / Kong Minosvej. Vejen bliver samtidig den sydlige afgrænsning af Gug mod det åbne land. Med vejadgang til Egnsplanvej ved Zeusvej forbedres områdets adgang til det overordnede vejnet. Indkilde-området Egnsplanvej understøtter en bedre trafikafvikling i området med aflastning af bolig og fordelingsveje og forbedrede funktionelle sammenhænge. Egnsplanvej vil sandsynligvis øge attraktiviteten af erhvervsområdet langs Indkildevej pga. af øget tilgængelighed og synlighed fra Egnsplanvej og Motorvejen. Gug Anlægs- og Planteskoles ejendom indskrænkes som følge af vejanlægget. Boligbebyggelsen Vedbæk får med Egnsplanvej en mere direkte vejforbindelse til Aalborg Øst og Universitetsområdet. Enkelte boliger eksproprieres for at skabe plads til Egnsplanvej. Langs vejen er der mulighed for at sikre stiforbindelse på tværs mellem boldklubbens nuværende og fremtidige anlæg henholdsvis vest og øst for Vedbæk. Gug Boldklub Vejanlægget indskrænker boldklubbens nuværende baneanlæg, men der er i planlægningen plads til nye baner ved Indkildevej og desuden foretaget reservation til erstatningsbaner og udvidelse af boldklubbens faciliteter. Ved lukning af Vissevej ved Egnsplanvej bliver tilkørsel i bil til boldklubben en smule længere, mens eksisterende stiforbindelse fastholdes Afværge og kompensationsforanstaltninger Ingen - udover at sikre stiforbindelser som planlagt ved Vissevej og Kærholtstien, samt øst-vest langs Egnsplanvej og ved Indkilde Allé. Støjafskærmning mod boldklubbens baneanlæg, samt mod de nuværende og planlagte boligområder kan komme på tale for at mindske støjgener fra vejen.

19 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 20 / Skalborg/City Syd området Status Skalborg/City Syd City Syd er regionalt aflastningscenter og rummer detailhandel med store og markante kædebutikker. Området rummer endnu udbygningsmuligheder inden for det kommuneplanlagte område, bl.a. har kommunen i januar 2009 vedtaget lokalplan for et nyt IKEA boligvarehus. Kolonihaveområdet Engdraget Haveforeningens område grænser op til E45 og Mariendalsmølle-indføringen. Området er omfattet af lokalplan Ny Dallvejs linieføring forløber igennem område 3.6.A.1 og N.4 (Østerådalen) og i grænsen af 3.6.H5 (erhvervsområdet ved Dallvej) og område 3.6.H4 (erhvervsområdet Hobrovej Øst). Erhvervsområderne er omfattet af lokalplan , men Ny Dallvejs linjeføring rammer tracéet for eksisterende Dallvej og har kun mindre direkte konsekvenser for de tilstødende erhvervsgrunde. Anlægget for den sydlige motorvejsindføring forløber igennem område 6.6.N7 (Østeråkilen), 3.6.N4 (Østerådalen) og 3.6.N3 ved Hobrovej. Der er ingen gældende lokalplaner inden for linjeføringen. Kommuneplanens rammeområder Planer for området Skalborg/City Syd City Syd rummer endnu udbygningsmuligheder inden for det kommuneplanlagte område til detailhandel, bl.a. har byrådet i januar 2009 vedtaget lokalplan for et nyt IKEA boligvarehus. Ny samlet lokalplan for hele City Syd-området forventes påbegyndt i 2009.

20 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 21 / 23 Skalborg forventes udbygget med et bolig-/erhvervsprojekt på den tidligere planteskolegrund ved Hobrovej. Kolonihaveområdet Engdraget Ingen aktuelle planer Konsekvenser for planlægningen Skalborg/City Syd Den vedtagne lokalplan for IKEA i City Syd grænser umiddelbart op til den reserverede korridor for vestforbindelsen. I planlægningen for IKEA har det været en væsentlig forudsætning at Hobrovej ved Skalborg Bakke skulle aflastes med vejanlæg, der giver en mere direkte forbindelse mellem City Syd og E45. De væsentligste planlægningsmæssige problemstillinger af henholdsvis Ny Dallvej og den sydlige motorvejsindføring drejer sig om forholdet til den grønne struktur og sikring af økologiske og rekreative forbindelser, herunder afvejning i forhold til i hvilket omfang det nye vejanlæg aflaster Hobrovej og heraf følgende mindre støjbelastning til boligerne omkring Hobrovej. Kolonihaveområdet Engdraget I forbindelse med en ekstra rampe på E45 kan haveforeningens yderste områder blive berørt i mindre grad. Det vurderes, at de karakteristiske klynger af kolonihaver ikke direkte berøres. I lokalplan er området nærmest motorvejen udlagt til volde og beplantning, herunder med afvandingskanal. Stiforbindelsen mod syd i Østeråkilen sikres ved at ændre stiens forløb langs nordsiden af Ny Dallvej og sikre krydsningsmulighed ved Dallvej Afværge og kompensationsforanstaltninger Ingen - udover at sikre de planlagte stiforbindelser i Østerådalen.

21 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 22 / Dall området Status Dall er en mindre landsby med et mindre antal gårde og boliger i en åben struktur. Byens skal kun rumme et begrænset antal boliger fx ved huludfyldning, da det i kommuneplanen er målet, at sikre landsbyens særlige karakter og kirkens fremtrædende placering. Ca. 400 m syd for landsbyen ligger et caravan-center ud til E45. Vejanlægget forventes at omfatte en mindre del af landsbyens sydvestlige ejendom, mens Dallvejs tracé flyttes. Anlægget for den sydlige motorvejsindføring forløber igennem område 6.6.N7 (Østeråkilen) og 7.9.N3 (Ådalene), samt berører landsbyens afgrænsning i rammeområde 7.9.L1 (Dallvej). Der er ingen gældende lokalplaner inden for linjeføringen. Kommuneplanens rammeområder Planer for området Ingen aktuelle planer for området.

22 Nye Vejanlæg i Aalborg Syd VVM/MV 23 / Konsekvenser for planlægningen Vejanlægget forventes ikke at medføre markante konsekvenser for landsbyen. Motorvejsindføringen nedgraves og minimerer på den måde de visuelle og støjmæssige konsekvenser af det nye vejanlæg, men de visuelle konsekvenser bør vurderes nærmere i forhold til kirkens nuværende fremtrædende placering og konsekvenserne for eksisterende ejendomme. Caravancentrets ejendom indskrænkes som følge af vejanlægget Afværge og kompensationsforanstaltninger Ingen - udover den planlagte forlægning af Dallvej og stiforbindelser. P:\69226B\3_Pdoc\DOC\Tekniske notater\offentlighedsfase\planforhold.doc.

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Nyt forslag til tillæg for nye vejanlæg i Aalborg Syd Byrådet vedtog den 15. juni 2009

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Kommuneplantillæg om nye Vejanlæg i Aalborg Syd Byrådet vedtog den 14. december 2009

Læs mere

Tilgængelighed til et nyt sygehus i Aalborg Øst

Tilgængelighed til et nyt sygehus i Aalborg Øst Tilgængelighed til et nyt sygehus i Aalborg Øst 19. december 2008 Aalborg Motorvej E45 Areal til nyt sygehus Region Nordjylland har bedt COWI om kortfattet at vurdere hvordan Aalborg Kommunes planer om

Læs mere

VVM-redegørelse & Miljøvurdering Bilag Nye vejanlæg i Aalborg Syd

VVM-redegørelse & Miljøvurdering Bilag Nye vejanlæg i Aalborg Syd VVM-redegørelse & Miljøvurdering Bilag Nye vejanlæg i Aalborg Syd Egnsplanvej, Nyt tilslutninganlæg til E45 samt Ny Dallvej eller Motorvejsindføring til City Syd Juni 2009 2 Nye vejanlæg i Aalborg Syd,

Læs mere

Nye vejanlæg i Aalborg Syd

Nye vejanlæg i Aalborg Syd Kommuneplantillæg m. bilag: VVM redegørelse Projektplaner Mindretalsudtalelse fra SF Supplerende materiale: Arbejdsnotater BORGERMØDE 25. august 2009 Kl. 19.00 Velkomst v/ rådmand Mariann Nørgaard De nye

Læs mere

Trafikale konsekvenser af et nyt universitetssygehus i Aalborg. Indholdsfortegnelse. Region Nordjylland. Teknisk notat.

Trafikale konsekvenser af et nyt universitetssygehus i Aalborg. Indholdsfortegnelse. Region Nordjylland. Teknisk notat. Region Nordjylland Trafikale konsekvenser af et nyt universitetssygehus i Aalborg Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9 Aalborg Telefon 99 36 77 Telefax 99 36 77 1 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Aalborg Byråd. Teknik- og Miljøudvalget. Mødet den , kl. 08:30. Mødelokale 142, Stigsborg Brygge 5

Aalborg Byråd. Teknik- og Miljøudvalget. Mødet den , kl. 08:30. Mødelokale 142, Stigsborg Brygge 5 Aalborg Byråd Teknik- og Miljøudvalget Mødet den 18.12.2008, kl. 08:30 Mødelokale 142, Stigsborg Brygge 5 Punkt 16. Fordebat om planlægning af Nye Vejanlæg i Aalborg Syd. 2008-46128. Teknik og Miljøforvaltningen

Læs mere

Borgermøde i Gug vedr. Nye Veje i Aalborg Syd tirsdag d. 25-08-2009. Velkomst v/rådmand Mariann Nørgaard, Teknik- og Miljøforvaltningen

Borgermøde i Gug vedr. Nye Veje i Aalborg Syd tirsdag d. 25-08-2009. Velkomst v/rådmand Mariann Nørgaard, Teknik- og Miljøforvaltningen Borgermøde i Gug vedr. Nye Veje i Aalborg Syd tirsdag d. 25-08-2009 PROGRAM: Velkomst v/, Teknik- og Miljøforvaltningen Indsigelser skal fremsendes til Teknik- og Miljøforvaltningen senest d. 14. september

Læs mere

VVM-redegørelse & Miljøvurdering Nye vejanlæg i Aalborg Syd

VVM-redegørelse & Miljøvurdering Nye vejanlæg i Aalborg Syd VVM-redegørelse & Miljøvurdering Nye vejanlæg i Aalborg Syd Egnsplanvej, Nyt tilslutninganlæg til E45 samt Ny Dallvej eller Motorvejsindføring til City Syd Juni 2009 2 Nye vejanlæg i Aalborg Syd, VVM-redegørelse

Læs mere

Det forventes, at planforslagene kan vedtages endeligt af Aalborg Byråd i slutningen af november 2009.

Det forventes, at planforslagene kan vedtages endeligt af Aalborg Byråd i slutningen af november 2009. Indsigere Nye vejanlæg i Aalborg Syd Udvalget for Teknik og Miljø har den 18. december 2008 behandlet de kommentarer, ideer og forslag, som vi har modtaget i forbindelse med fordebatten om Nye Vejanlæg

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Kommuneplantillæg om nye Vejanlæg i Aalborg Syd Byrådet vedtog den 14. december 2009

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan Gistrup.

Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan Gistrup. Punkt 6. Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan Gistrup. 2018-024168 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at der udarbejdes et forslag til en

Læs mere

VVM 3. Limfjordsforbindelse

VVM 3. Limfjordsforbindelse VVM 3. Limfjordsforbindelse Reflektioner over trafikudviklingen over Limfjorden Usikkerhed om trafikudviklingen og dermed behovet for yderligere vejkapacitet over Limfjorden Hvis udviklingen i trafikken

Læs mere

Planspørgsmål Debatindlæg Forvaltningens bemærkninger Forslag til konklusion Privat service. Aalborg Kommune, december 2005, side 1

Planspørgsmål Debatindlæg Forvaltningens bemærkninger Forslag til konklusion Privat service. Aalborg Kommune, december 2005, side 1 Privat service Ved Tornhøjcentret er det muligt at opføre en basar. Sammen med Aalborg Øst Trekanten og biblioteket kan der skabes et stærkt center i Aalborg Øst. Tornhøjcentret bør være identitetsskabende

Læs mere

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 Bering-beder vejen Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 1 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 kommuneplantillæg for Bering-beder vejen Udgivet af: Aarhus Kommune 2016 Indhold

Læs mere

Notat. Beskrivelse af Anlægsfasen for Egnsplanvej, tilslutningsanlæg. VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd. Svend Erik Pedersen

Notat. Beskrivelse af Anlægsfasen for Egnsplanvej, tilslutningsanlæg. VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd. Svend Erik Pedersen Notat Projekt Kunde Fra Til VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd Aalborg Kommune Svend Erik Pedersen Aalborg Kommune Rambøll Danmark A/S Prinsensgade 11 DK-9000 Aalborg Danmark Telefon +45 9935

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1 VVM-redegørelsen

Indholdsfortegnelse. 1 VVM-redegørelsen COWI A/S Særlige fokusområder i VVM-redegørelsen for Odense Letbane etape 1 Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 VVM-redegørelsen 1 2 Baggrund

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009

Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009 Vejle Kommune Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009 Mål og rammer for lokalplanlægningen Januar 2009 Screening af ændrede rammer af Kommuneplan 2009 for Vejle Kommune Generelle rammer Emne Udvidelse

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

AALBORG ØST. Trafik & Miljø

AALBORG ØST. Trafik & Miljø AALBORG ØST Trafik & Miljø AALBORG KOMMUNE April 2002 Udgivet af: Aalborg Kommune Trafik & Veje Rådgiver: Nordlandsvej 60, 8240 Risskov, Telefon 8210 5100 - Fa 8210 5155 Forord I et moderne samfund er

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Vurdering af kælderparkering ved Sømandshjemmet

Vurdering af kælderparkering ved Sømandshjemmet Aalborg Kommune Vurdering af kælderparkering ved Sømandshjemmet Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 wwwcowidk 1 Baggrund Aalborg Kommune

Læs mere

11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup

11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup 11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup Indstilling: Direktøren for By, Land og Kultur indstiller: at der tages principiel beslutning om, om den udlagte vejreservation til en omfartsvej

Læs mere

04. Billum Billum By. Bevaringsværdige bygninger. Rammer

04. Billum Billum By. Bevaringsværdige bygninger. Rammer 04. Billum 04.01 Billum By Bevaringsværdige bygninger Rammer 04.01 Billum By Status Billum er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og turisme. Billum ligger ca. 10 km vest for Varde

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg H.024 for Universitetshospital 2. etape med VVM-redegørelse Byrådet godkendte den 8. april 2013 et kommuneplantillæg

Læs mere

Notat. Anlægsteknisk beskrivelse for Egnsplanvej, tilslutningsanlæg. VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd. Svend Erik Pedersen

Notat. Anlægsteknisk beskrivelse for Egnsplanvej, tilslutningsanlæg. VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd. Svend Erik Pedersen Notat Projekt Kunde VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd Aalborg Kommune Rambøll Danmark A/S Prinsensgade 11 9000 Aalborg Fra Til Svend Erik Pedersen Aalborg Kommune Telefon 9935 7500 Direkte

Læs mere

Bilag A. Vurdering af placeringsmuligheder

Bilag A. Vurdering af placeringsmuligheder Vurdering af placeringsmuligheder Placering omkring Tommerup St.: Placering omkring Tommerup St. er ifølge ansøger ikke en mulighed, idet transmissionsledningen er baseret på og dimensioneret for forsyning

Læs mere

Dispositionsplan Hjallerup Øst

Dispositionsplan Hjallerup Øst Dispositionsplan Hjallerup Øst Indledning Brønderslev Kommune oplever god interesse for at bosætte sig i Hjallerup - særligt i Hjallerup Øst, hvor der er gode og sikre forbindelser til skole og institutioner.

Læs mere

Vaarst-Fjellerad samarbejdende landsbyer. Udtalelse i anledning af arbejdet med kommuneplan 09 for Aalborg kommune

Vaarst-Fjellerad samarbejdende landsbyer. Udtalelse i anledning af arbejdet med kommuneplan 09 for Aalborg kommune Udtalelse i anledning af arbejdet med kommuneplan 09 for Aalborg kommune Vaarst Fjellerad april 2009 1 Vaarst og Fjellerad er måske de to landsbyer i Aalborg kommune, som bedst forener muligheden for at

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

VVM-redegørelse & Miljøvurdering Nye vejanlæg i Aalborg Syd

VVM-redegørelse & Miljøvurdering Nye vejanlæg i Aalborg Syd VVM-redegørelse & Miljøvurdering Nye vejanlæg i Aalborg Syd Svar til indsigere Egnsplanvej, Nyt tilslutningsanlæg til E45 samt Ny Dallvej eller Motorvejsindføring til City Syd 15. december 2009 Aalborg

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021

Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021 Punkt 12. Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021 2015-061874 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 17

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 17 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 17 BOLIGOMRÅDE VED RISHØJGÅRD, HOLBÆK vækst og bæredygtighed plan og strategisk forsyning BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nye vejanlæg i Aalborg Syd - Egnsplanvej og Ny Dallvej. Aalborg Kommune. VVM undersøgelse - forurenet jord

Indholdsfortegnelse. Nye vejanlæg i Aalborg Syd - Egnsplanvej og Ny Dallvej. Aalborg Kommune. VVM undersøgelse - forurenet jord Aalborg Kommune Nye vejanlæg i Aalborg Syd - Egnsplanvej og Ny Dallvej VVM undersøgelse - forurenet jord COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 www.cowi.dk

Læs mere

SALGS- OG UDLEJNINGSPROJEKT

SALGS- OG UDLEJNINGSPROJEKT SALGS- OG UDLEJNINGSPROJEKT BYGHERRE GREVEPARKEN Sønder Tranders Bygade 6 - DK-9260 Gistrup tlf.: + 45 42 36 41 90 - Christian Greve e-mail: greveparken@greveparken.dk - www.greveparken.dk EJENDOMSMÆGLER

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5

Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5 DEPARTEMENTET Dato 8. april 2010 Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5 Det fremgår af Aftalen om en grøn transportpolitik af 29. januar 2009, at der skal gennemføres en strategisk analyse

Læs mere

Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen. Afslaget begrundes bl.a.

Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen. Afslaget begrundes bl.a. 15105 Bæredygtig byudvikling, Mårslet Syd Emne: Fortræde for Teknisk Udvalg Dato: 08-05-2017 Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikale konsekvenser ved udbygning af Aalborg Sygehus Syd. Region Nordjylland. Teknisk notat

Indholdsfortegnelse. Trafikale konsekvenser ved udbygning af Aalborg Sygehus Syd. Region Nordjylland. Teknisk notat Region Nordjylland Trafikale konsekvenser ved udbygning af Aalborg Sygehus Syd Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Teknisk notat. Indledning

Teknisk notat. Indledning Teknisk notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.01.35-G01-1-16 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: rev. 26.04.2017 Indledning På foranledning af Søren Søe er nærværende notat udarbejdet, som forslag til

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.055 for området ved Kong Minos Vej Aalborg Byråd godkendte den 18. juni 2018

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Gistrup Samråd. Borgermøde den 23. maj Gistrup 2025

Gistrup Samråd. Borgermøde den 23. maj Gistrup 2025 Gistrup Samråd Borgermøde den 23. maj 2018 Gistrup 2025 Oplandsbyer med særligt potentiale Frejlev, Svenstrup, Godthåb, Vadum, Vestbjerg, Vodskov, Vester Hassing, Klarup, Storvorde, Nibe og Hals er oplandsbyer

Læs mere

Nye Vejanlæg i Aalborg Syd - Miljørapport - sammenfattende redegørelse

Nye Vejanlæg i Aalborg Syd - Miljørapport - sammenfattende redegørelse 16. november 2009 Init.: LOP Nye Vejanlæg i Aalborg Syd - Miljørapport - sammenfattende redegørelse 1 Baggrund Kommuneplantillæg er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Ifølge loven

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Vejinfrastruktur i Aalborg

Vejinfrastruktur i Aalborg Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 121 Offentligt Vejinfrastruktur i Aalborg Modeller for indretning af vejnettet December 2011 2 Vejinfrastruktur i Aalborg Rapport: Vejinfrastruktur i Aalborg

Læs mere

Aalborg Byråd. Teknik- og Miljøudvalget. Mødet den 03.11.2010, kl. 13:00. Mødelokale 142, Stigsborg Brygge 5

Aalborg Byråd. Teknik- og Miljøudvalget. Mødet den 03.11.2010, kl. 13:00. Mødelokale 142, Stigsborg Brygge 5 Aalborg Byråd Teknik- og Miljøudvalget Mødet den 03.11.2010, kl. 13:00 Mødelokale 142, Stigsborg Brygge 5 Punkt 5. Opsamling på fordebatten vedrørende Nyt Universitetssygehus i Aalborg. 2009-50389. Teknik

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Kort over byudviklingen i kommunerne. Midttrafik A/S. Notat. 1 Formål. 2 Århus Kommune

Indholdsfortegnelse. Kort over byudviklingen i kommunerne. Midttrafik A/S. Notat. 1 Formål. 2 Århus Kommune Midttrafik A/S Kort over byudviklingen i kommunerne Notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Formål 1 2 Århus Kommune

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 18. Sig 18.01 Sig By 18.10 Åbent land Sig Bevaringsværdige bygninger Rammer 18.01 Sig By Status Sig er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og turisme. Byen ligger ca. 8 km nord for

Læs mere

SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE

SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE KOLDING KOMMUNE SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE RESUMÉ AF FORUNDERSØGELSER ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund Kolding Kommune har gennemført

Læs mere

Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet.

Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet. Bilag 3: Uddybende notat om evt. ny vej fra Viborgvej til Søftenvej. Side 1 af 5 Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet. Trafikken

Læs mere

Kommuneplantillæg 2/ For forlængelse af Firskovvej

Kommuneplantillæg 2/ For forlængelse af Firskovvej Kommuneplantillæg 2/2017 - For forlængelse af Firskovvej Kommuneplantillæg 2/2017 - For forlængelse af Firskovvej Baggrund Det er forudsat i lovbemærkningerne til lov nr. 765 af 26/02/14 om anlæg af letbane

Læs mere

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj www.furesoe.dk/hoering OBS: Ny høringsfrist den 11. marts 2016 Ny planlægning for den sydlige og sydøstlige del af Laanshøj Furesø Kommune igangsætter en

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord 7 Indledning 8 Hovedstruktur 11 Vision 12 Overordnet struktur 13 Udvikling 21 Landskab 26 Bæredygtighed 28 Forudsætninger 32 Forhold til anden planlægning

Læs mere

7. Miljøvurdering 171

7. Miljøvurdering 171 7. Miljøvurdering 171 Sammenfattende miljøvurdering Miljøvurderingen belyser miljøpåvirkningerne af de ændringer, der er indarbejdet i Kommuneplan 2013-2025 set i forhold til Kommuneplan 2009-2021. Miljøvurderingen

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Kommuneplanlægningen Status og centrale emner

Kommuneplanlægningen Status og centrale emner Kommuneplanlægningen Status og centrale emner 1. Status på Kommuneplanen opbygning og indhold 2. Befolkningsprognose og demografisk udvikling 3. Boliger og erhverv status på areal og salg af bygge grunde

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager

Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager Bilag 5 16. januar 2007 Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager Indledning Dette notat indeholder en vurdering af de trafikale konsekvenser af et scenarium

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 I Kommuneplan 2017 gennemføres enkelte ændringer af arealudlæg og dermed en ændring af de tilsvarende rammer. Herunder redegøres for de væsentligste ændringer:

Læs mere

Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Bilag 195 Offentligt

Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Bilag 195 Offentligt Trafikudvalget 2009-10 TRU alm del Bilag 195 Offentligt - - - in«aalborg KOMMUNE Folketinget Trafikudvalgets Sekretariat Christiansborg 1240 København K 22-01-2010 Hermed fremsendes ifølge aftale med trafikudvalgets

Læs mere

Helhedsplan for Højene Øst. Hjørrings nye bydel

Helhedsplan for Højene Øst. Hjørrings nye bydel Helhedsplan for Højene Øst Hjørrings nye bydel Indholdsfortegnelse En helt ny bydel Hvorfor byudvikle i Højene Øst? Området Helhedsplanen Scenarier Planen 3 4 4 6 8 9 2 En helt ny bydel Højene Øst er udviklet

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til "Dispositionsplan for byvækstområder. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Dispositionsplan for byvækstområder. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 20. september 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til "Dispositionsplan for byvækstområder

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Ændringer i Kommuneplan09 i forhold til det fremlagte forslag

Ændringer i Kommuneplan09 i forhold til det fremlagte forslag Til Kopi til Fra Byrådet Team-Kommuneplan 14-10-2009 Sagsnr.: 2009-28434 Dok.nr.: 2009-284263 Init.: MK Ændringer i Kommuneplan09 i forhold til det fremlagte forslag Forslag til Kommuneplan09 har været

Læs mere

Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af Sag nr.: Indhold 1. Baggrund og formål Læsevejledning Samm

Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af Sag nr.: Indhold 1. Baggrund og formål Læsevejledning Samm Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af 10 19.11.2018 Sag nr.: 118.7059 Indhold 1. Baggrund og formål... 1 2. Læsevejledning... 2 3. Sammenfatning... 3 4. Gældende planforhold... 5 5. Redegørelse

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Nørresundby

Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Nørresundby Punkt 5. Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Nørresundby 2019-025285 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender igangsætning af ovennævnte fordebat i perioden

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 20 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Kommuneplanen for Odense Kommune. Energivej - erhverv. Ændring af kommuneplanområde 5. Stige. Næsby.

Tillæg nr. 10 til Kommuneplanen for Odense Kommune. Energivej - erhverv. Ændring af kommuneplanområde 5. Stige. Næsby. Tillæg nr. 10 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Energivej - erhverv Ændring af kommuneplanområde 5 10 11 Stige 9 Korup 8 Næsby Tarup Bolbro 0 Bymidten 1 Seden 3 Vollsmose 7 6 Bellinge 2 Dalum

Læs mere

AALBORG LETBANE FORUDSÆTNINGER FOR BASIS- SCENARIE 2025 INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Metode og forudsætninger 2. 3 Biltrafikvækst og nye vejprojekter 3

AALBORG LETBANE FORUDSÆTNINGER FOR BASIS- SCENARIE 2025 INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Metode og forudsætninger 2. 3 Biltrafikvækst og nye vejprojekter 3 LETBANESEKRETARIATET AALBORG LETBANE FORUDSÆTNINGER FOR BASIS- SCENARIE 2025 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK BAGGRUNDSNOTAT INDHOLD

Læs mere

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 I Kommuneplan 2017 gennemføres enkelte ændringer af arealudlæg og dermed en ændring af de tilsvarende rammer. Herunder redegøres for de væsentligste ændringer:

Læs mere

Miljøvurdering af Vejudbygningsplan for Aalborg 2009-16, tillæg - februar 2009

Miljøvurdering af Vejudbygningsplan for Aalborg 2009-16, tillæg - februar 2009 Til Kopi til Fra Trafik og Veje, att. Malene Kofoed Nielsen Sagen Pia Mathiasen 22-04-2009 Sagsnr.: 2008-10049 Dok.nr.: 2009-123969 Init.: pim Miljøvurdering af Vejudbygningsplan for Aalborg 2009-16, tillæg

Læs mere

KAPITEL 6 RETNINGSLINJER FOR AREALRESERVATIONER I DET ÅBNE LAND

KAPITEL 6 RETNINGSLINJER FOR AREALRESERVATIONER I DET ÅBNE LAND KAPITEL 6 RETNINGSLINJER FOR AREALRESERVATIONER I DET ÅBNE LAND 419 Oversigtskort Motortrafikvej Ødsted - Ny Højen Billundvej Kastanievej 2,0 F 3,0 Hærvejen 4,0 0,0 Gøddinghusevej Rodalvej 5,0 MTV 6,0

Læs mere

Tillæg til Plan- og udviklingsstrategi - Holbæk i Fællesskab. Nyt byudviklingsområde i Holbæk Vest

Tillæg til Plan- og udviklingsstrategi - Holbæk i Fællesskab. Nyt byudviklingsområde i Holbæk Vest Tillæg til Plan- og udviklingsstrategi - Holbæk i Fællesskab Nyt byudviklingsområde i Holbæk Vest Forord Formål Erhvervsministeren har med brev af den 10. februar 2017 inviteret kommunerne til at forberede

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Boliger i Åsum Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum, Seden, Bullerup, Agedrup Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag.

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag. Tillæg nr. 40 til Kommuneplan 2009-2021 for Viborg Kommune Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40 Forslag Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag til tillæg nr. 40 Forslag til

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 22. Tofterup 22.01 Starup-Tofterup By Bevaringsværdige bygninger Rammer 22.01 Starup-Tofterup By Status Starup-Tofterup er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og turisme. Byen ligger

Læs mere

NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER. Kommuneplan

NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER. Kommuneplan NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER Kommuneplan 2017 INDLEDNING Hvor kan der bygges boliger, hvor kan virksomhederne placeres, og hvor er det oplagt at give mulighed for butikker? Det skal en kommuneplan give et

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 AABENRAA KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Vejnettet

Læs mere

Kommuneplantillæg og VVM, Bering-Beder vejen - Endelig

Kommuneplantillæg og VVM, Bering-Beder vejen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 9. maj 2016 Kommuneplantillæg og VVM, Bering-Beder vejen - Endelig Sorg Fastlæggelse af linjeføring for Bering-Beder vejen vedtagelse

Læs mere

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af hovedforslag som linjeføring samt tillæg nr. 19 med tilhørende VVM-redegørelse til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 10-026 for Drewsensvejs forlængelse mod vest Sagsbehandler:

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 11. City Syd, syd for Vægten, Erhverv og Butikker. Kommuneplantillæg 3.012, Lokalplan 3-6-107 samt delvis ophævelse af lokalplan 05-028, Aalborg City Syd, sydvestlige del (2. forelæggelse). 2010-30893.

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 25. Årre 25.01 Årre By 25.02 Roust 25.03 Rousthøje 25.04 Hjortkær 25.10 Åbent land Årre Bevaringsværdige bygninger Rammer 25.01 Årre By Status Årre er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning.

Læs mere

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 I Kommuneplan 2017 gennemføres enkelte ændringer af arealudlæg og dermed en ændring af de tilsvarende rammer. Herunder redegøres for de væsentligste ændringer:

Læs mere

Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan

Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan Forslag til Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet Forslag vedtaget 19. december 2017 Forslag offentliggjort 13. december 2017 I høring 13.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilagsfortegnelse

Indholdsfortegnelse. Bilagsfortegnelse Region Nordjylland Støjberegning Nyt universitetssygehus, Aalborg SØ Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

det åbne land afklares, så inddragelse af arealer til byformål sker på baggrund af en velovervejet, langsigtet planlægning.

det åbne land afklares, så inddragelse af arealer til byformål sker på baggrund af en velovervejet, langsigtet planlægning. Mål Byernes udvikling skal ske efter nøje planlægning og præges af høj kvalitet. Byudviklingen skal ske på et bæredygtigt grundlag under hensyntagen til de fremtidige klimaforandringer og medvirke til

Læs mere

Lokalplan 994, Boliger Skødstrup - Forslag

Lokalplan 994, Boliger Skødstrup - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 8. oktober 2014 Lokalplan 994, Boliger Skødstrup - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 994. Boligområde

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg for udvidelse af bolig og erhvervsområde Byrådet vedtog den 22. marts 2010 et

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Juni 2017 2 Miljørapport, Sammenfattende redegørelse I 1. I 4 2. M 5 3.

Læs mere

Billum 04. BILLUM KOMMUNEPLAN 2013

Billum 04. BILLUM KOMMUNEPLAN 2013 Billum 04. BILLUM KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der angiver de

Læs mere