Din personlige linseguide

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Din personlige linseguide"

Transkript

1 Gode råd om linser: 1. Vælg de linser der er sundest for dine øjne, passer bedst til din døgnrytme, dit arbjde og dine fritidsinteresser. 2. Brug kun anbefalede kontaktlinsevæsker. 3. Genbrug aldrig væsker. 4. Husk dine eftersyn og skift linser indenfor den periode de er beregnet til. 5. Brug solbriller med UV beskyttelse sammen med linserne og få optimal beskyttelse og syn. Benyt dig af tilbuddet om 15% rabat. 6. Giv dine øjne en pause af og til. Brug de briller der følger med dit abonnement. 7. Undlad at bruge linser i en periode, hvis du har allergi, er forkølet eller har andre gener i dine øjne. 8. Benyt dig af dine garanti- og servicefordele over hele landet. Din personlige linseguide Ring for nærmeste butik

2 Velkommen til et liv med større frihed De rigtige kontaktlinser holder dine øjne sunde og giver optimal komfort ved at sikre tilførelse af ilt og fugt. Mange fordele De er stort set usynlige og vejer ingenting. Alligevel vil kontaktlinser på mange måder kunne ændre tilværelsen for dig og dine øjne. Ikke alene betyder de et skarpere syn, de giver dig på mange måder også en øget livskvalitet: Du kan bevæge dig mere frit i din hverdag. Du kan dyrke sport uden at tænke på briller. Du kan vælge solbriller uden at tænke på styrke i glassene. Du kan vælge at gå med briller for udseendets skyld eller vælge dem helt fra. Alt dette samtidig med at du får alle brillernes fordele. For moderne, højteknologiske linser kan løse stort set enhver synsopgave også hvis du ønsker linser med glidende overgang eller linser der kan korrigere for bygningsfejl. Med Profil Optik har du valgt Danmarks førende eksperter i kontaklinse-løsninger. Vores optikere er specialuddannede, og vi leverer kun linser fra verdens mest anerkendte producenter. I denne folder får du masser af gode råd om kontaktlinser, og skulle du have flere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte din Profil Optik. Et sundt syn med kontaktlinser Dine øjnes sundhed har højeste prioritet hos Profil Optik. Derfor tilbyder vi dig ikke bare linser med den højeste komfort og sikkerhed. Vi tilbyder dig også en ekstra grundig undersøgelse af dine øjne og dit syn, inden du får dine nye kontaktlinser. Bl.a. er det vigtigt at finde en linse med den helt rigtige form til dit øje, samt den linsetype, der passer bedst til dine behov og din hverdag. Og vi slipper dig ikke før alt fungerer. Vi har tjek på dig og dine nye linser Dine øjne ændrer sig konstant gennem hele livet. Og som linsebruger er det ekstra vigtigt at du bliver tjekket regelmæssigt for at optimere dit syn og sikre dig mod eventuelle skader på øjet. Tegner du et linseabonnement, indkaldes du derfor til et tjek minimum hvert halve år. Her kontrollerer vi, at alt er som det skal være, og fortæller om der er kommet nye produkter til, som kan gøre dit syn endnu bedre. Linsetjekket er naturligvis en del af dit linseabonnement.

3 Vælg din linsetype Endagslinser: Nemt og hurtigt. Disse linser tages ud og kasseres hver aften. Du kan ikke sove med dem, men til gengæld slipper du for at rense og vedligeholde dem. Du snupper bare nye, sterile linser fra pakken. Månedslinser: Økonomisk og sikkert. Disse linser tages ud hver aften og lægges i rensevæske. De holder til brug i ca. 30 dage. Dette er en økonomisk og meget effektiv løsning. Døgnlinser/Flexlinser: Linsen du kan sove med. Denne type linse er meget fleksibel. Det er muligt at beholde den på om natten i kortere eller længere perioder helt op til 30 dage. Så kan du se klart, så snart du vågner om morgenen. Linser til bygningsfejl: Den nyeste teknologi. Alle disse linsetyper kan fås til linsebrugere med bygningfejl. Det betyder at det nu er muligt at løse synsproblemer, som ikke kunne løses med linser for bare få år siden. Farvede linser: For syns skyld. Farvede linser giver dig mulighed for at fremhæve og intensivere din naturlige øjenfarve, men du kan også helt ændre farve, hvis du har lyst. Flerstyrkelinser: Linsen med indbygget læsefelt. En speciallinse til dig der har svært ved at se klart på både kort og lang afstand. Flerstyrkelinsen gør det muligt for dig at se tydeligt på alle afstande også læseafstand uden hele tiden at skulle skifte briller eller knibe øjnene sammen. Linser til børn:. Ved første øjekast, kan det måske være svært at overskue de mange forskellige linsetyper, vi kan tilbyde. Men kigger du på dit arbejde, din hverdag og dine fritidsinteresser bliver det straks lettere. Nogle linser er perfekte hvis du ofte dyrker sport, andre er bedst hvis du gerne vil have mulighed for, at beholde linserne på om natten i en kortere eller længere periode. Andre igen egner sig til en bestemt type syn. Uanset hvad, vil du altid tage det endelige valg sammen med en af vores dygtige kontaktlinsespecialister. Gør godt syn til en leg. I modsætning til hvad de fleste tror, kan alle børn få linser. Linser kan være en stor fordel for aktive børn der leger meget eller dyrker sport og som bare ikke vil gå med briller. Husk, vigtigheden af at børnene altid lærer, at vaske hænder før linserne sættes i, og når de tages ud igen.

4 Sådan bruger du dine kontaktlinser Når du sætter linserne i 1. Vask hænderne grundigt og tør dem i et fnugfrit håndklæde. 2. Ryst linsepakningen så kontaktlinsen bevæger sig frit i væsken. Riv folien af og tag forsigtigt linsen op med pegefingeren. 4. Sænk hovedet og kig en anelse opad. Læg kontaktlinsen på spidsen af din højre pegefinger eller langfinger (venstre, hvis du er venstrehåndet). Træk samtidig det nederste øjenlåg blidt nedad med ringfingeren eller langfingeren. Når du tager linserne ud 1. Vask hænderne grundigt og tør dem i et fnugfrit håndklæde. Sænk hovedet og kig en anelse opad. 2. Træk med langfingeren lidt ned i det underste øjenlåg. Træk med pegefingeren kontaktlinsen ned på det hvide i øjet. 3. Bliv ved med at kigge lidt opad og klem så med spidsen af tommelfinger og pegefinger linsen let sammen og tag den ud. 4. Rens derefter kontaktlinsen i den anbefalede rense- eller opbevaringsvæske. Endagslinser skal dog blot smides ud. Sådan sætter du bløde linser i Sådan tager du bløde linser ud 3. Kontroller at linsen vender rigtigt. En linse, der vender indesiden ud, sidder ikke godt på øjet og du ser dårligere med den. 5. Hold det øverste øjenlåg ganske lidt løftet med den anden hånds langfinger. Placer linsen lige under pupillen, altså i det hvide af øjet. Hold begge øjne åbne, mens du sætter den på og prøv at undgå at blinke. Efter linsen er sat på øjet, luk øjet forsigtigt og blink nogle gange. Lykkes det ikke at sætte linsen i første forsøg, husk da at skylle linsen med steril skyllevæske før næste forsøg. RENSNING OG OPBEVARING Dette gælder ikke endagslinser der altid skal kasseres efter brug Rigtig Forkert 6. Gentag proceduren med den anden linse. Når du har placeret linsen i øjet, træk forsigtigt linsen sidelæns ud på det hvide af øjet og tilbage på plads igen. På den måde fjerner du småpartikler, der under påsætning kan være fanget nede under linsen. 1. Læg linsen i håndfladen, når du har taget den ud. Hæld lidt væske på og gnub linsen forsigtigt på begge sider i ca. 10 sek. 2. Skyl linsen omhyggeligt i væsken og læg den i den rigtige beholder. Fyld kun 2/3 op med væske, så undgår du at linsen bliver klemt i låget. 3. Lad linserne ligge mindst 4 timer i væsken for at blive desinficerede (se brugsanvisningen på produktet). Åben et låg ad gangen, så du ikke forveksler linserne.

5 Værd at huske: Hvornår må du ikke bruge linser? Du får ekstra briller med 1. Brug kun linser der stammer fra korrekt forseglede linseemballager. 2. Væn dig til hver morgen at bemærke om dit syn er normalt, og om det hvide i dine øjne er rigtig hvidt. Hvis du føler, der er noget galt med synet, eller dine øjne er røde, så kontakt os i løbet af dagen. 3. Føles dine øjne tørre, så brug komfortdråber til at smøre øjne og linser med. 4. Sørg for at have et ekstra sæt kontaktlinser og et par reservebriller med dig på rejser. Husk desuden rigelig med væske til kontaktlinserne. 5. Hvis du bruger øjenmedicin, så tal med din Profil Optik før du tager linserne på. 6. Ved isætning af kontaktlinser kan der blive fanget nogle småpartikler mellem øje og linse. Se til siden og træk linsen ud på det hvide i øjet og skub den tilbage igen. Hvis dette ikke hjælper, tages linsen ud og skylles med steril skyllevæske. 7. Brug aldrig vand fra hanen til at fugte eller skylle dine linser med. Brug kun en steril skyllevæske. 8. Luk øjnene, mens du bruger hårlak, parfume eller anden form for spray. 9. Undgå så vidt muligt at sove med dine linser på, medmindre det er døgnlinser. 10. Kontroller med jævne mellemrum, at din rense- og opbevaringsvæske ikke har overskredet holdbarheden. 11. Rens eller udskift dine linser når du har været ved stranden eller i svømmehallen. 12. Sørg for at dine reservebriller er i orden og har den rigtige styrke. Kvaliteten af moderne kontaktlinser er så høj, at langt de færreste oplever problemer. Men der er tilfælde hvor det er vigtigt at tage linserne ud for ikke at opleve unødig gene eller at skade øjet. Brug ikke linser: Hvis du er forkølet eller har en anden infektion der kan påvirke dit immun forsvar. Dine øjne vil være irriterede. Hvis du har allergier som f.eks. pollenallergi, undgå linser i denne periode. Hvis du får medicin, der påvirker øjnene. Penicillin udtørrer f.eks. øjnene. Hvis du får røde øjne, oplever øget lysfølsomhed eller dårligere syn. I så fald skal du straks tage linserne ud. Hvis symptomerne ikke forsvinder efter kort tid, skal du kontakte os eller i akutte tilfælde en øjenlæge. Når du køber linser på abonnement følger der altid en ekstra brille med. Det gør det muligt at lægge linserne på hylden i perioder, hvor dine øjne skal have en pause eller når du ønsker at skifte stil. Husk at en ekstra brille også skal være smart. Hvad med Kosmetik? Du kan sagtens bruge kontaktlinser og make-up samtidig, blot du husker følgende råd: Undgå kosmetik der kommer i berøring med selve øjet. Brug kun eyeliner på ydersiden af øjenlågene. Brug make-upfjerner med omhu.

6 Abonnement med alt inklusive Linser og solbriller Når du tegner et linseabonnement hos Profil Optik, får du ikke bare en behagelig hverdag med linser. Du får også en Alt inklusive løsning, der omfatter alt fra ekstra briller til service, garantier og rabatter. Det hele samlet i et enkelt fordelskort. Dit linseabonnement inkluderer: Komplet brille i din styrke hvert år. Værdi op til 998 kr. Grundig synsprøve og kontrol minimum hver 6. måned. Gratis tilpasning ved opgradering til nye produkter. 15% rabat på solbriller*. Mulighed for levering til døren. Mulighed for fleksabonnement. Her kan du selv bestemme hvor mange linser du skal bruge pr. mdr. evt. til sport. Gavekort på 400 kr. hvis du skaffer en ny abonnement-linsekunde i Profil Optik. Gratis ekstra linsekontroller. Styrkegaranti. Hvis du får ændret styrken i dine kontaktlinser, kan du altid få byttet de gamle ud med nye. Det koster dig ikke noget. Med vores landsdækkende garanti har du altid nødlinser lige ved hånden og hvis der opstår problemer med dine kontaktlinser, kan du altid få hjælp i den nærmeste Profil Optik. Du kan som ny linsebruger prøve linser gratis i op til 30 dage. *gælder ikke i forvejen nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatformer. Med kontaktlinser kan du vælge lige den solbrillemodel du ønsker uden at skulle tænke på at købe solglas med styrke. Vælger du en solbrille med god UV beskyttelse får du både den bedst tænkelige beskyttelse af dine øjne og et skarpt syn. Netop, fordi vi ved at linser og solbriller er en populær kombination tilbyder vi dig solbriller med 15% rabat når du abonnerer på kontaktlinser. Kig ind i din Profil Optik og se det store udvalg af mærkevaresolbriller. Book synsprøve på nettet På kan du læse mere om kontaktlinser og få yderligere inspiration. Du kan også bestille en synsprøve online.

DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET. ØJNENr. 6 / Maj 09

DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET. ØJNENr. 6 / Maj 09 7TIPS TIL Brillen anno 2009 Drop de brede, blomstrede stænger DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET Jobbriller Brug jobbriller, og nedsæt dine rygsmerter ØJNENr. 6 / Maj 09 DINE ET BEDRE SYN DIN

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Pasningsvejledning til ferskvandsakvariet

Pasningsvejledning til ferskvandsakvariet Pasningsvejledning til ferskvandsakvariet - af Karl-Henrik Arendt, www.akvariesiden.dk Læs vejledningen evt. før der købes akvarium, eller senest inden der købes fisk! Er det hele allerede købt, så kan

Læs mere

Ny protese. En del- eller en helprotese? Hvad er en delprotese? Kan det ses, at man har fået protese?

Ny protese. En del- eller en helprotese? Hvad er en delprotese? Kan det ses, at man har fået protese? NR. XX Ny protese En delprotese kan være en god løsning, når du har mistet én eller flere tænder. Hvis ingen af dine tænder kan bevares, er det i stedet en helprotese, der skal til. Denne brochure fortæller

Læs mere

Min personlige erfaring med Grå jaco

Min personlige erfaring med Grå jaco Min personlige erfaring med Grå jaco Når du får dit nye familiemedlem hjem, er det vigtigt at du udviser stor forsigtighed, og ikke laver for hurtige bevægelser når du er sammen med den. Det er først nu

Læs mere

Sådan styrker du samarbejdet med lægen. - og får bedre behandling og livskvalitet

Sådan styrker du samarbejdet med lægen. - og får bedre behandling og livskvalitet Sådan styrker du samarbejdet med lægen - og får bedre behandling og livskvalitet Det handler om indsigt og kontrol I dette hæfte finder du vejledning og konkrete værktøjer til, hvordan du styrker samarbejdet

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

INTERNATHUND EL. OMPLACERINGSHUND

INTERNATHUND EL. OMPLACERINGSHUND INTERNATHUND EL. OMPLACERINGSHUND SKAL, SKAL IKKE? & HVAD BØR DU TÆNKE PÅ? INDHOLDSFORTEGNELSE Forord.... 4 Myte om internathunde... 5 Trin 1 Inden du tager på internat... 7 - Har du det der skal til?.

Læs mere

FØR OG EFTER DIN ØJENLASEROPERATION. for dit syn

FØR OG EFTER DIN ØJENLASEROPERATION. for dit syn FØR OG EFTER DIN ØJENLASEROPERATION 1 for dit syn SNART ER DU FRI FOR DIN SYNSFEJL Du har bestilt tid til en øjenlaseroperation. Det betyder, at du snart får rettet din synsfejl. Det er vigtigt, at du

Læs mere

Før du går til lægen

Før du går til lægen 1 Før du går til lægen Det er en god idé at tænke over, hvad du vil sige og spørge om, før du går til lægen. Det er en god idé at skrive de vigtigste ting ned på et stykke papir. Det er god idé at øve

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Denne test af, hvordan din hest arbejder, tager ca. tre minutter og bør indgå i opvarmningen hver dag. Du må vide, nøjagtig hvad der

Læs mere

DINE ØJNE 7TIPS DIN GUIDE TIL SUNDE, FLOTTE ØJNE. Nr.8/Marts 10 148,- Årets solbriller Klassiske pilotbriller og 1960 er inspirerede briller hitter

DINE ØJNE 7TIPS DIN GUIDE TIL SUNDE, FLOTTE ØJNE. Nr.8/Marts 10 148,- Årets solbriller Klassiske pilotbriller og 1960 er inspirerede briller hitter DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET Nr.8/Marts 10 DINE ØJNE 7TIPS DIN GUIDE TIL SUNDE, FOTO: LINDBERG FLOTTE ØJNE Tørre øjne Undgå tørre øjne med de rette forholdsregler Årets solbriller Klassiske

Læs mere

HELENS BOG OM Børn & Søvn

HELENS BOG OM Børn & Søvn HELENS BOG OM Børn & Søvn Sådan får du dit barn til at sove H e l e n L y n g H a n s e n KAPITEL 3 Du skal lære dit barns søvnrytme at kende Barnets søvn hænger sammen med dets døgnrytme. Derfor er det

Læs mere

Sundhedsmappe. Indflydelse på egen sundhed. CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland

Sundhedsmappe. Indflydelse på egen sundhed. CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland Sundhedsmappe Indflydelse på egen sundhed CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland Min sundhedsmappe I denne mappe kan du samle dine ting om sundhed. Der er i forvejen sat noget ind, men

Læs mere

Sådan forebygger og behandler du rygsmerter

Sådan forebygger og behandler du rygsmerter Sådan forebygger og behandler du rygsmerter Hver anden dansker lider af rygsmerter, og det koster samfundet milliarder af kroner. Der er derfor mange gode grunde til at bekæmpe de ubehagelige smerter.

Læs mere

Opdrætteren bør være åben og interesseret i at svare uddybende på dine spørgsmål.

Opdrætteren bør være åben og interesseret i at svare uddybende på dine spørgsmål. Hvalpen flytter ind Hvalpen flytter ind Når hvalpen skal flytte fra mor og kuldsøskende til sit nye hjem, er det en kæmpe omvæltning. På de følgende sider følger vejledning og gode råd til, hvordan du

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0210 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. H o l d p å v a r m e n - o g p å p e n g e n e Størstedelen

Læs mere

STRESS 1 DRÅBE KAN VÆRE NOK TIL AT DIT GLAS FLYDER OVER

STRESS 1 DRÅBE KAN VÆRE NOK TIL AT DIT GLAS FLYDER OVER STRESS Stress er blevet et stort problem for os og for vores trivsel i hverdagen. Stressforeningen i Danmark melder, at der hver dag er 35.000 danskere, der er sygemeldt pga. stress, og at ca. 430.000

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0508 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. - når god energi er inde i varmen I Danmark udleder vi 10 ton

Læs mere

ADFÆRDSPROBLEMER HOS HUNDE

ADFÆRDSPROBLEMER HOS HUNDE ADFÆRDSPROBLEMER HOS HUNDE I denne pjece kan du læse om symptomerne på nogle af de mest almindelige adfærdsproblemer, som hunde kan lide af og om, hvad du kan gøre for at forsøge at afhjælpe dem. Foto:

Læs mere

Din guide til amning.

Din guide til amning. AmmeGuiden Din guide til amning. I denne bog finder du svar på mange af de spørgsmål, som kan opstå i forbindelse med amning af dit lille nye barn. Modermælken er en vigtig ernæringskilde for barnet, og

Læs mere

Kolostomi - og hvad så?

Kolostomi - og hvad så? Kolostomi - og hvad så? Kolostomi - og hvad så? Stomiforeningen COPA, 2004. Illustrationer: Ruth Rasmussen. 4.oplag (revideret udgave), 2004 Oplag: 25.000 stk. Udgivet med støtte fra Kræftens Bekæmpelse.

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

SEO FOR ABSOLUT BEGYNDERE LÆR AT FÅ DIN HJEMMESIDE HØJT OP PÅ SØGEMASKINERNE

SEO FOR ABSOLUT BEGYNDERE LÆR AT FÅ DIN HJEMMESIDE HØJT OP PÅ SØGEMASKINERNE SEO FOR ABSOLUT BEGYNDERE LÆR AT FÅ DIN HJEMMESIDE HØJT OP PÅ SØGEMASKINERNE Af Anette Nielsen, Nielsens Bureau - november 2012 revideret marts 2015 INDHOLD: 2 Hvad er søgemaskineoptimering (SEO)? 3 På

Læs mere

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Meget Bedre Møder Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Sådan går du fra Til Hvad er det bedste møde du har været til? Tænk tilbage til et rigtig godt

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? FIF MARKETING FI11/13 - returtemperatu Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. I Danmark udleder vi i gennemsnit

Læs mere

Affiliate marketing for nybegyndere

Affiliate marketing for nybegyndere Affiliate marketing for nybegyndere En gratis e-bog om affiliate marketing skrevet af: Dennis V. Kjærgaard Forord Hvad kan du forvente af denne e-bog Denne e-bog har jeg valgt at skrive og udgive gratis.

Læs mere