Architects. Architects

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Architects. Architects"

Transkript

1 Architects Roskilde Bibliotekerne er kommunens levende mødested for alle borgere. Det er borgernes vigtigste adgang til oplevelser, læring, viden og møder på tværs af generationer og baggrund.

2 Roskilde Bibliotekerne: BYGNINGENS KVALITET OG UDEAREALER Biblioteket har adgang til en række udearealer, som slet ikke udnyttes i dag. Områderne indtænkes i forhold til zoner for leg, for optræden eller som mødested. Bygningens største kvalitet er åbenhed, lyset, de mange vinduer med udsigten og adgang til smukke udearealer. Udsigt og udearealer aktiveres ved at skabe en opholdszone ved hele vinduesfacaden. Opholdsarealer og arbejdspladser rykkes ud mod facaden, mens materialerne og bogsamlingen samles i midten af rummene. Der skabes en behagelige opholdszone med fleksible aktivitetsområder som har både dagslys og udsigt samtidig med at biblioteket får et ansigt for byen og afspejler sine mange tilbud og aktiviteter i vinduerne.

3 Roskilde Bibliotekerne: UDSIGT OG ATTRAKTIVE SIDEPLADSER Brugerne skal have adgang til at placere sig på de mest attraktive områder i biblioteksrummet i forhold til lys og udsigt. Konkret eksempel er udsigten mod parken en af Roskildes mest attraktive som i dag er skjult. Funktioner ved zonen: møde, lektiecafe, spillebord, lytte stationer, sofagruppe, forældre, forskergruppe, scene, leg, tegnebord, cafebord, værksteder, bogudstilling

4 Roskilde Bibliotekerne: BIBLIOTEKET I BYEN, BYEN I BIBLIOTEKET Biblioteket gøres mere tilstedeværende i byen ved at flytte indgangen fra sin tilbagetrukne position i gårdhjørnet til facaden ud mod parken. Dermed bliver atriumgården en integreret del af biblioteket- og cafemiljøet og kan bruges til ophold og aktiviteter. Biblioteket skal være en attraktiv og synlig partner i bylivet i hele kommunen, såvel centralt som lokalt. Bibliotekets tilbud skal være relevante og tilgængelige for borgerne, hvor de befinder sig fysisk og i deres livsforløb. Biblioteket skal i højere grad være til stede i byen, f.eks. i parkerne, på torvene, på festivalen og med mobile tilbud ude i boligområderne.

5 Roskilde Bibliotekerne: NY INDGANG OG INFORMATION Med den nye indgangssituation bliver besøgende mødt med øjenkontakt af personalet der står i informations- og ankomstområdet. Her er der også en bred udstilling af nye bøger til inspiration og information om hvad biblioteket kan. Lige på den anden side af det nye vindfang etableres der selvbetjente afleverings og afhentningsstationer.

6 Roskilde Bibliotekerne: BIBLIOTEKSRUM MED MANGE DIMENSIONER - ZONEPRINCIPPET UNGE CAFE AVISER BLADE MUSIK MEDIATHEK BØRN STUDIERUM LOKALHIST ARKIV NETVÆRKS- STED TEMA BIBLIOTEK KVIK BIBLIOTEK FAG FAG AFLEVERING ANKOMST INFO SKØN Hovedbiblioteket indrettes i zoner, der skarpere understøtter forskellige aktiviteter. Biblioteksrummet opdeles langt tydeligere i fysiske zoner, som signalerer, hvilke funktioner og aktiviteter der er i spil i netop dét område. Der skabes zoner som nemt kan aflæses og som relaterer til hinanden på tværs af afdelingerne. I kælderetagen indrettes en learning zone med studierum, mødelokaler, lokalhistorisk arkiv, netværksstedet til læringsforløb og uformel vejledning til de nyeste informations- og kommunikationsteknologier, faglitteratur og åbne magasiner. Studiezonen inviterer til brug af kantinegården. Den nye fordeling af afdelingerne giver et bedre flow og en naturlig opdeling i aktive zoner hvor der er mulighed for musik, samtale, optræden og tilsvarende stille områder, fokus er på fordybelse, bl.a. i kælderens studiezone..

7 Roskilde Bibliotekerne: VERTIKALE FORBINDELSER Vertikale trappeforbindelser og dermed kælderetagen aktiveres ved at være inspiration og platform for nye bøger og medier. Dette element skaber rum og zoner og er pejlemærker i forhold til hvor man befinder sig i biblioteket. Det vertikale element forstærkes ved at bogvægge føres fra gulv til loft. Trapperummene åbnes op indvendig og med grafik og farver kan knyttes sammen med afddelingerne de fører hen til.

8 Roskilde Bibliotekerne: CAFE, AVISER, BLADE, TEMABIBLIOTEK, BOGUDSALG Cafeen og det tilknyttede temabibliotek med plads til arrangementer giver mulighed for at skabe et attraktivt mødested for alle borgere og styrke bibliotekets demokratiske dimension. Cafeen og de tilknyttede funktioner er tænkt som værende åbne også om aftenen. Møblerne er lette og fleksible, reoler er på hjul og stolene kan stables eller stilles i rækkeformation til arrangementer. Gården, der bliver inddraget i cafeen med siddepladser og mulighed for arrangementer, ligger samtidig i forbindelse med musikafdelingen, som kan med fordel samarbejde med cafeen.

9 Roskilde Bibliotekerne: FAMILIEZONE - SMÅBØRN Familiezonen integreres med resten af biblioteket. Der skabes et område for børn der inkluderer tilbud til deres voksne. Der er ikke kun tænkt siddepladser og opholdsmuligheder for forældrene, men kvikbiblioteket og den ny placering af børnebiblioteket muliggør at forældrene også kan udfordres og bruge bibliotekets tilbud mens børnene leger.

10 Roskilde Bibliotekerne: FAMILIEZONE - UNGE I relation til familiezonen er det vigtigt at tænke i aldersgrupper for børnene, så der skabes tilbud til de yngste, de mellemste og de unge områderne ligger i umiddelbar nærhed af hinanden, men er stadigvæk tydelige.

11 Roskilde Bibliotekerne: STUEETAGE scene spillers corner lektiecafe ungebibliotek aviser og blade adgang til garderobe, toiletter og studiepladser musikbibliotek unge musik nye bøger lounge legebord og læsepladser børnebibliotek klætrvæg Bogcafe børnebord temabibliotek udstillinger arbejdspladser lyttepladser læsepladser udendørs siddepladser til cafeen gruppearbejdspladser til værksteder, foreningre, fsamilier familiezone kvikbliotek arbejdspladser med computer forældrehjørne gård kan udnyttes som legezone i forbindelse med børnebibliotek adgang til faglitteratur og netværkssted i kælderen søgecomputer søgecomputer søgecomputer diskussionsbord arbejdspladser faglitteratur sortering nye bøger læsepladser afhentning aflevering foyer indgang information inspiration skønlitteratur faglitteratur nye bøger forlæserhjørne læsepladser læsepladser

12 Roskilde Bibliotekerne: KÆLDERETAGE læsepladser i gården møderum garderobeskabe studiezone musik noder loaklhistorisk arkiv (udstillinger på stueetage) netværkssetdet toiletter nye bøger IT åbent musikarkiv åbent arkiv faglitteratur lydstudie magasin

13 Roskilde Bibliotekerne: FLOW OG SERVICE CAFE BIBLIOTEKAR MUSIK BIBLIOTEKAR BØRN BIBLIOTEKAR MUSIK NYE BØGER BIBLIOTEKAR BØRN NYE BØGER NYE BØGER FJERNLÅNLEVERING TIL SORTERING SORTERING TEKNISK PERS SORTERINGSROBOT BIBLIOTEKAR INFO TEMA BIBLIOTEK AFLEVERING AFHENTNING KVIK BIBLIOTEK VELKOMST SØGE INFORMATION INSPIRATION NYE BØGER SØGE Biblioteket får en ny sorteringsrobot som fungerer i forbindelse med en omlægning fra stregkoder til chip-teknologi. Det giver en ny måde at betjene biblioteket på. Arbejdgangene for medarbejderne bliver optimeret, indgangen bliver rykket frem og synliggjort, der bliver skabt bedre selvbetjeningsløsninger. Hertil kommer en bedre modtagelse og velkomst af brugerne og en bedre flow i forhold til brugen af huse Der skabes bedre service ved at forbedre mødet mellem bibliotekets ansætte og de besøgende. Der bliver etableret check-points for flydende vagter, hvor personalet kan betjen besøgende i de forskellige zoner ved at have en bærebar og adgang til nettet. Det personlige møde og synligheden af de ansætte højnes ved at give personalet en identitet i form for exempelvis t shirts eller keychains.

14 Roskilde Bibliotekerne: ÅBNINGSTIDER SALEN MØDE- LOKALE MØDE- LOKALE OPEN AIR EVENT CAFE TEMA BIBLIOTEK ARRANGE- MENTER MUSIKBIBLIOTEK ATRIUMGÅRD TOILETTER + GARDEROBE STUDIERUM AFHENTNING AFLEVERING Roskilde Bibliotekerne bidrager til at skabe liv og dynamik i bymidten og lokalsamfundene, også efter butikkernes lukketid. Derfor vil der være dele af biblioteket der kan have længere åbningstider. Primært er det aflevering og afhentning af bøger der er tilgængelige. Cafeen med aviser, temabibliotek og plads til arrangementer vil også være åben om aftenen. I kælderen er publikumsfaciliteterne som garderobe og toiletter åben, ligesom der er mulighed for to mødelokaler. Der er mulighed for arrangementer i salen eller inddrage musikafdelingen og atriumgården til events. Ffter behov kan kantinegården bruges til events efter normal lukketid.

15 Roskilde Bibliotekerne: BIBLIOTEKSPOLITIKKEN OPENAIR EVENTS SCENE TIL UNGE MEDIATHEK SPILLER S CORNER COMPUTER FOR UNGE SALEN FORTÆLLERHJØRNE BØRNEBIBLIOTEK FLEXIBLE MUSIKSCENE ADGANG TIL NETVÆRKSTSTED I KÆLDEREN ELEKTRONISK MUSIKPRODUKTION DOWNLOAD AF MUSIK COMPUTER ARBEJDSPLADSER MED STIK TIL BÆREBAR/ WIFI MEDIELOUNGE/ DOWNLOAD NYE MEDIER/ PRÆSENTATION MØDEBORD/ FORENINGER/ SKRIVEVÆRKSTED SCENE EVENTS OG ARRANGEMENTER AFTENÅBENT PLADS TIL FORENINGER VÆRKSTEDER GRUPPER COMPUTER COMPUTER LITTERATURPODIUM Det DIGITALE bibliotek: Integration af digitale medier som adgang til viden på tværs af zoner. Roskilde Bibliotekerne styrker borgernes digitale kompetencer, så alle aktivt kan udnytte de nyeste digitale informationsog kommunikationsteknologier. Biblioteket er på forkant med de digitale medier og digitale løsninger i det offentlige, og borgerne kan opleve og benytte biblioteket som indgang til støtte og vejledning med de nye digitale løsninger. Samtidig benytter borgerne i stigende grad de digitale medier som adgang til viden. Derfor integreres digitale tilbud i alle afdelinger og i arbejds- og opholdszonen i form af mulighed for tilslutning med egen laptop, arbejdspladser med computer, udstyr til at høre og downloade musik og lydbøger og mulighed for computerspil. Det MUSISKE bibliotek: Platform for kunsteriske udtryk og formidlingszone Biblioteksrummet skal i spil som scene for aktiviteter, der understøtter både kulturelle arrangementer og undervisning, dvs. bibliotekspolitikkens Det musiske bibliotek og Det digitale bibliotek. Tanken er at trække aktiviteter fra salen ud i publikumsarealerne. Der skabes fleksible aktivitets- og udstillingszoner spredt imellem bogsamlingerne, der kan danne ramme om debatarrangementer, performance, musik mv. og samtidig fungere OG inviterer til ophold og fordybelse når der ikke er aktivitet. Som beskrevet kan udearealerne også inddrages. Det DYNAMISKE bibliotek og biblioteket som MØDESTED: Biblioteket skal fremstå som indbydende og hyggeligt. Roskilde Bibliotekerne er kommunens levende mødested for alle borgere, her kan borgerne mødes på tværs af generationer og baggrund. Flere af zonerne er fleksibelt indrettet, så de kan indrettes efter brugerne og aktiviteterne uden at det kræver massive foranstaltninger. På samme måde er det en kvalitet, at biblioteksrummet ikke fremstår så jomfrueligt og renskuret, at man er bange for at slippe mere radikale aktører / aktiviteter løs i rummet, f.eks. festivaler, større udstillinger, installationer mv.

16 Roskilde Bibliotekerne: GRAFIK, FARVER, SKILTNING MALING For at skabe rammerne til fleksible rum med plads til identitet og personlighed til hver zone forslås at rummet er neutralt og den blå bort, døre og diverse vægstykker males hvidt. Hvor der skal fremhæves en zone kan der tænkes maling i tilsvarende farver. Ellers bliver farver brugt i skiltning og møbleringen. De fysiske rammer har indflydelse på borgernes og medarbejdernes oplevelse af biblioteket, og det er sværere at overbevise om, at biblioteket er på forkant og etinteressant sted at opholde sig, når indretningen giver de modsatte signaler. Indretningsplanen arbejder med en gennemgribende modernisering af huset for at skabe rammerne for et inspirerende og venligt opholds- og arbejdmiljø. Blandt andet skal de helt basale faciliteter (toiletter og garderobe i underetagen) moderniseres, som også er en væsentlig del af brugernes møde med biblioteket. Inventar, overflader, belysning og skiltning skal være funktionelle, samt indbydende og udtrykke god kvalitet. SKILTNING I samarbejde med en grafiker udarbejdes der nye skilte med farveskema, text og skrifttype, opsætning og materiale inklusive orienteringsplan og materiale til besøgende.

17 Roskilde Bibliotekerne: BUDGETOVERSLAG 1/2 Økonomi SAG: Roskildebibliotekerne, indretning Dato: SAGSNR: Rev.: VEDR.: Budgetoverslag Fase: skitse Emne stueplan kælderplan delsum: i alt: 1 nedrivning 1.1 nedrivning af glasvæg ved Netværkstedet nedrivning af vægge ved børnebibliotek container 2.1 container murer 3.1 nedbrydning af brystningsmur for terrassedør, samt efterrep afretning af gulv i café køkken incl. hultagning til afløb, 4 m vådrumsmembran samt klinker vvs 4.1 nedtagning af eksisterende vaske og armaturer i toiletter 8 stk opsætning af nye vaske og armaturer 8 stk opsætning af spejle opsætning af bordplade, papir, sæbe, afffaldsbeholdere, kroge, toiletpapirsholdere, skiltning instllationer, ventilation og hvidevarer til café køkken ekektriker 5.1 nedtagning af el install i eks. vægge i forbindelse med nedrivning opsætning af ny belysning i toiletter incl. armaturer forberedelse og opsætning af belysning over opholdszoner omkring trappe, i alt forberedelse og opsætning af belysning over opholdszoner omkring trappe, i alt 3 m elinstallationer og belysning i café og café køkken flytning og opsætning af cirkulære beslysningsskinner Netværkstedet i kælder supplering og tilpasning af netværk v. Info, opholdszoner, checkpoints

18 Roskilde Bibliotekerne: BUDGETOVERSLAG 2/2 Økonomi SAG: Roskildebibliotekerne, indretning Dato: SAGSNR: Rev.: VEDR.: Budgetoverslag Fase: skitse 6 tømrer 6.1 opsætning af stål køkkenborde til café køkken opsætning af væg til køkken opsætning af støttevægge omkring trapper isætning af terrassedør låsesmed 7.1 lås til terrassedør møblering 8.1 reoler omkring 3 trapper reolvvæg ved Café opsætning af støvvægge infoskranke opholdszoner café borde og 5 stole cirkullære bogreoler på hjul, 1 stk garderobeskabe gulv 9.1 køkkengulv maler 1.1 dække blå borte, gavle og døre, samt diverese blå vægstykker male indvendig ved trapper male køkken skitlning 11.1 generel skiltning i alt: I ovenstående er ikke indregnet: byggepladsomkostninger, slutrengøring, flytteomkostninger, samt honorarer til arkitekt og grafiker.

19 Roskilde Bibliotekerne: REFERENCER

Indretning af åbne biblioteker Inspiration og eksempler

Indretning af åbne biblioteker Inspiration og eksempler Præsentation Generelle udfordringer Velkomst Indretning af åbne biblioteker Inspiration og eksempler Tryghed Selvbetjening Inspiration Nye aktiviteter og roller Spørgsmål Oplæg ved Gry Dinesen, møbelarkitekt

Læs mere

Optimering af sfo/indskoling

Optimering af sfo/indskoling Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Århusgade 88, 2.sal 2100 København Ø Denmark CVR/VAT: 25 31 93 62 Optimering af sfo/indskoling ESPERGÆRDESKOLE, afd. tibberup, mørdrup, grydemosen, gl.espergærde

Læs mere

UCL pilotprojekter Runde 2. Blangstedgårdsvej Learning Support Center. Fokuspunkter - uddrag af målsætning samt opsamlinger. Zoneinddeling af LCS

UCL pilotprojekter Runde 2. Blangstedgårdsvej Learning Support Center. Fokuspunkter - uddrag af målsætning samt opsamlinger. Zoneinddeling af LCS UCL pilotprojekter Runde 2. Blangstedgårdsvej Learning Support Center 29. Marts 2012 Fokuspunkter - uddrag af målsætning samt opsamlinger Skabe et mødestedet på UCL bl.a. ved etablering af café/lounge-

Læs mere

Nye tendenser i biblioteksrummet

Nye tendenser i biblioteksrummet Nye tendenser i biblioteksrummet Idékatalog udarbejdet af Signe Foght Hansen og Anne Pørksen Danmarks Biblioteksskole 2009 Introduktion Det senmoderne samfund er præget af en hastig udvikling forårsaget

Læs mere

Sønderborg Kommune - Idéoplæg Børneunivers i Lysabild - D. 03.08.2010

Sønderborg Kommune - Idéoplæg Børneunivers i Lysabild - D. 03.08.2010 Weile arkitekter maa Sønderborg Kommune - Idéoplæg Børneunivers i Lysabild - D. 03.08.2010 Idegrundlag: Formålet med projektet er at samle skole, SFO, børnehave og dagpleje i et nyt børneunivers med henblik

Læs mere

Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10. 78 lejeboliger på Birkholm

Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10. 78 lejeboliger på Birkholm Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10 78 lejeboliger på Birkholm Historie Sluseholmen i Sydhavnen er oprindelig anlagt som et sluseanlæg af Københavns Havnevæsen

Læs mere

P L E J E C E N T E R B A N E B O

P L E J E C E N T E R B A N E B O PROJEKT OG STED BAGGRUND Boligselskabet Skt. Jørgen og Viborg Kommune har taget initiativ til at opføre Plejecenter Banebo, som en del af Viborgs nye bydel Banebyen. Viborg Baneby er et ældre bynært erhvervsområde,

Læs mere

Foreløbig udgave 24. marts 2011. DESIGNMANUAL ombygning og nybygning

Foreløbig udgave 24. marts 2011. DESIGNMANUAL ombygning og nybygning Filsning Filsning er et lag puds, man påfører muren i et tyndt lag. For at lysne det store kantinerum kan dele af de mørke røde mursten filses i en lys farve. Dele af det røde murværk filses lysere, således

Læs mere

Ørum Torv. Afdeling 713 Udlejningsprospekt KPF Arkitekter AS 29. marts 2012

Ørum Torv. Afdeling 713 Udlejningsprospekt KPF Arkitekter AS 29. marts 2012 Ørum Torv Afdeling 713 Udlejningsprospekt KPF Arkitekter AS 29. marts 2012 s 2 Ørum Torv Skole Randers Viborg Ørum Torv Ørum Torv Boligselskabet Sct. Jørgen har udviklet Ørum Torv med hensigten om at skabe

Læs mere

Kulturhus Trommen. Dipositionsforslag 2 06.03.2013 rev. 13.03.2013 Arkitema Architects & Strunge Jensen

Kulturhus Trommen. Dipositionsforslag 2 06.03.2013 rev. 13.03.2013 Arkitema Architects & Strunge Jensen Kulturhus Trommen Dipositionsforslag 2 06.03.2013 rev. 13.03.2013 Arkitema Architects & Strunge Jensen Adgang til lejeplads Eventyrhulen e n Bibliotekar Børneafdeling Legeområde e Mulighed for udeservering

Læs mere

I forbindelse med byggearbejder på Nymarkskolen

I forbindelse med byggearbejder på Nymarkskolen Rådgiverudbud I forbindelse med byggearbejder på Nymarkskolen Byggeprogram Udgave: 2012-05-10 Det er besluttet, at der skal indrettes lokaler for Loma (Lokal mad) og Science (Fysik/ kemi og biologilokaler)

Læs mere

BIBLIOTEKET OG KULTURSTRØGET

BIBLIOTEKET OG KULTURSTRØGET BIBLIOTEKET OG KULTURSTRØGET GOTTLIEB PALUDAN ARCHITECS ORIENTKAJ 4 DK 2150 NORDHAVN GP@GOTTLIEBPALUDAN.COM TLF. +45 41718200 APRIL 2017 Side 1 BIBLIOTEKET Biblioteket og Kulturstrøget Roskilde Bibliotek

Læs mere

Nye boliger til leje i efteråret 2013

Nye boliger til leje i efteråret 2013 Nye boliger til leje i efteråret 2013 Lykkegårdshave 1-77 39 nye rækkehuse i udkanten af Kolding med ekstremt lave forbrugsudgifter Kontakt os: Telefon: 38 12 14 35 Email: Kolding@lejerbo.dk Pakhustorvet

Læs mere

Pædagogiske læreplaner og børnemiljøvurdering

Pædagogiske læreplaner og børnemiljøvurdering Pædagogiske læreplaner og børnemiljøvurdering I Børnehaven Landsbyhaven er de pædagogiske læreplaner en ganske naturlig del af vores dagligdag. Vi arbejder meget målrettet med at synliggøre de overordnede

Læs mere

KLARUP SKOLE FLEKSIBELT LÆRINGSMILJØ KLARUP SKOLE. Indføring af. Skitseforslag Marts 2010 ARKI NORD

KLARUP SKOLE FLEKSIBELT LÆRINGSMILJØ KLARUP SKOLE. Indføring af. Skitseforslag Marts 2010 ARKI NORD OPDELING I TRIN OPBRYDNING AF GANGE TRIN MED IDENTITET LÆRERE I AFD. INDGANGE INTEGRERET DUS FÆLLESOMRÅDER Indføring af FLEKSIBELT LÆRINGSMILJØ Skitseforslag Marts 2010 OPDELING I TRIN OPBRYDNING AF GANGE

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Appendiks 1 til rapporten

Appendiks 1 til rapporten Appendiks 1 til rapporten Nuværende forhold - Billedregistrering Hadsten hallen og de udendørs arealer DGI Faciliteter & Lokaludvikling 1 DGI Faciliteter & Lokaludvikling Hadsten Kultur- og Idrætscenter

Læs mere

S olrød Bibliotek og Kulturhus

S olrød Bibliotek og Kulturhus S olrød Bibliotek og Kulturhus 30.05.2018 SOLRØD BIBLIOTEK OG KULTURHUS MAJ, 2018 Rune Fjord Studio Værnedamsvej 12a 1619 København V www.runefjord.dk Team Rune Fjord Studio: Rune Fjord, Bodil Bøjer, Filipa

Læs mere

STØVRING BIBLIOTEK OG UNGDOMSHUS

STØVRING BIBLIOTEK OG UNGDOMSHUS TOTALRÅDGIVER ØSTERGAARD ARKITEKTER APS UNDERRÅDGIVER - ARKITEKT NØRKÆR+POULSEN ARKITEKTER APS UNDERRÅDGIVER - INGENIØR RAMBØLL A/S UNDERRÅDGIVER - LANDSKAB RAMBØLL BYUDVIKLING OG LANDSKAB STØVRING BIBLIOTEK

Læs mere

AKTIVITETSKILEN EBELTOFT

AKTIVITETSKILEN EBELTOFT AKTIVITETSKILEN EBELTOFT Helhedsplan for Den Gamle Festplads Pluskontoret A/S Arkitekter m.a.a maj 2007 Drivremmen og Aktivitetskilen PLUSKONTORET Partnere Suna Cenholt Bent Madsen Mette Stavad Pluskontoret

Læs mere

22 nyopførte rækkehuse til salg & udlejning

22 nyopførte rækkehuse til salg & udlejning 22 nyopførte rækkehuse til salg & udlejning Trankær Mosevej 31-73, 8310 Tranbjerg Etape 1 - Salg Fakta Type A: Antal Boligareal Grundareal Carport Udhus Indflytning Energimærke Pris 7 stk. 136 m2 min. 200

Læs mere

Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011

Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011 Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011 Hvad er en attraktiv arbejdsplads? Ny reform Hvad har den af betydning for jeres forberedelse? Kulturændring Fra den traditionelle

Læs mere

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg Indledning Esbjerg Kommune ønsker at tilbyde ældre medborgere pleje i velfungerende plejefaciliteter, der yder respekt

Læs mere

DEN SPISELIGE HULE. Plan 1:500

DEN SPISELIGE HULE. Plan 1:500 DEN SPISELIGE HULE Plan 1:500 56800 1 af 6 Smag på Århus handler om at skabe en spiselig by! En by hvor vi som mennesker bliver bevidste om fødevarernes kvalitet, dets oprindelse og gøres opmærksomme på

Læs mere

2200 NørreBro Bibliotek

2200 NørreBro Bibliotek 2200 Active Learning Library Gothersgade 11, 1123 København K, tlf. +45 3118 0121 - www.keingart.com - info@keingart.com - CVR nr.31 58 02 42 Resumé af idéoplægget: BIBLIOTEKET FLYTTER Nørrebro Bibliotek

Læs mere

Utzon Center Auditoriebygningen: Stedet Spidsgatterhallen og værksted: Udstillingsbygningen og værkstedshallen:

Utzon Center Auditoriebygningen: Stedet Spidsgatterhallen og værksted: Udstillingsbygningen og værkstedshallen: Utzon Center Utzon Associates - 17.09.2007 Utzon Center Auditoriebygningen: Auditoriebygningens stueetage er organiseret med en ryg af servicefunktioner, og café med udsigt til vandet. Den tilstødende

Læs mere

AABYEN, VEJLE. Eksklusive lejligheder ved Vejle å

AABYEN, VEJLE. Eksklusive lejligheder ved Vejle å AABYEN, VEJLE Eksklusive lejligheder ved Vejle å BELIGGENHEDSPLAN Bebyggelsen kaldes Aabyen og består af 5 tårne Tårn 1 og 4 er opført af privat bygherre Domea opfører tårn 3. Tårn 3 består af 60 lejligheder

Læs mere

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Forord Formålet med en politik for Biblioteker & Borgerservice er at sætte retning på udviklingen af biblioteks- og borgerserviceområdet til

Læs mere

KULTUR, LÆRING, FORMIDLING, KOMMUNIKATION, OPHOLD

KULTUR, LÆRING, FORMIDLING, KOMMUNIKATION, OPHOLD www.annereinholdt.design Agerbæk Bibliotek_Indretning KULTUR, LÆRING, FORMIDLING, KOMMUNIKATION, OPHOLD www.annereinholdt.design Kontaktoplysninger Anne Reinholdt Arkitekt cand. arch. & Designer Saltgade

Læs mere

ROSMUS BØRNEHUS. Behovsanalyse

ROSMUS BØRNEHUS. Behovsanalyse ROSMUS BØRNEHUS Behovsanalyse Vi vil være Syddjurs bedste børnehave/vuggestue som en integreret del af et børne- ungemiljø dækkende fra 0 18 år. Vuggestue/børnehave har sammen med skole/sfo et fælles værdigrundlag,

Læs mere

NORD MODEL 2D - NORD MODEL 2D - DRAGØR NORD SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 3,5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR

NORD MODEL 2D - NORD MODEL 2D - DRAGØR NORD SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 3,5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR MODEL 2D - MODEL 2D - DRAGØR SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 3,5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR Skolesammenlægning i Dragør Kommune / 07.02.2012 2D - FREMTIDIGE FORHOLD - BESKRIVELSE AF INDGREB Beskrivelse

Læs mere

NY UDSIGTSVILLA STRANDVEJEN 49 7120 VEJLE ØST BREDBALLE GREENFLAKE 14

NY UDSIGTSVILLA STRANDVEJEN 49 7120 VEJLE ØST BREDBALLE GREENFLAKE 14 NY UDSIGTSVILLA STRANDVEJEN 49 7120 VEJLE ØST BREDBALLE GREENFLAKE 14 Strandvejen 49 Grunden er på 910 m² og fra den nye villa er der udsigt over fjorden og Vejle bakker. Strandevejen hører til det mondæne

Læs mere

Referat fra pædagogisk tilsyn

Referat fra pædagogisk tilsyn Referat fra pædagogisk tilsyn Dato for tilsynsbesøget: 10. februar 2016 Institutionens navn: Helsingør Børneasyl Ledernes navn: Susanne Jensen, Desuden var souchef, Susanne Beligiannis og repræsentant

Læs mere

FREMTIDENS BOLIG COPYRIGHT

FREMTIDENS BOLIG COPYRIGHT STRANDMØLLEVEJ 12 FREMTIDENS BOLIG COPYRIGHT Indholdsfortegnelse Strandmøllevej 12 1-2 Boligen 3-4 Dispostion 5-7 Facader 8-9 Værd at vide 10 Kontakt 11 Solenergihuse 12-13 DRØMMEBOLIGER Strandmøllevej

Læs mere

Skovshoved Skole SKUB-projektet

Skovshoved Skole SKUB-projektet Skovshoved Skole SKUB-projektet Nyhedsbrev om ombygningen af Skovshoved Skole August 2008 Gentofte Kommune: Peter Boris Damsgaard Telefon 3998 0924 pbd@gentofte.dk Lene Jensby Lange Telefon 3998 0954 lejl@gentofte.dk

Læs mere

Nyt idrætsliv i tre byer

Nyt idrætsliv i tre byer 4 Nyt idrætsliv i tre byer Tema I I Sdr. Nissum, Stepping og Allested-Vejle har de lokale idrætshaller fået en makeover, der giver nyt liv og nye muligheder for idræt og aktiviteter. Forandringen af hallerne

Læs mere

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 9 Forslag til ændringer På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen 5 præcisering af fordeling

Læs mere

Gruppebeskrivelse MULTIZONEN 3 FLERE MATERIALER

Gruppebeskrivelse MULTIZONEN 3 FLERE MATERIALER BOGLDEN (RØD) I rollespillet spiller I de unge fra gruppen Bogladen. I mener, at biblioteket skal tilbage til at et sted, hvor det handler om bøger. Så mange bøger som muligt! Det vigtigste er, at man

Læs mere

Kontordomicil 420 m 2. OLAV de LINDE. - til leje... Centralt placeret ved Bazar Fyn. Thrige-Firkanten Edisonsvej 20 5000 Odense C

Kontordomicil 420 m 2. OLAV de LINDE. - til leje... Centralt placeret ved Bazar Fyn. Thrige-Firkanten Edisonsvej 20 5000 Odense C - til leje... Kontordomicil 420 m 2 Thrige-Firkanten Edisonsvej 20 5000 Odense C Centralt placeret ved Bazar Fyn Et af byens mest eksklusive og inspirerende kontorlejemål - der bare skal ses! Fantastiske

Læs mere

VARIERET INDRETNING. l Skolens erfaringer: Eleverne bliver bevidste omkring egen optimal arbejdsposition.

VARIERET INDRETNING. l Skolens erfaringer: Eleverne bliver bevidste omkring egen optimal arbejdsposition. VARIERET INDRETNING DCUM anbefaler varieret indretning, som understøtter individuelle læringsstile og forskellige arbejdsformer. Maglegårdsskolen i Gentofte er en 3-sporet skole, som byder på varieret

Læs mere

Kultur for alle. Kulturpolitik for Glostrup Kommune

Kultur for alle. Kulturpolitik for Glostrup Kommune Kultur for alle Kulturpolitik for Glostrup Kommune Et rigt lokalt kulturliv er: mangfoldighed fælleskab identitetsdannende frivillighed læring udfoldelse leg inddragelse tradition kreativitet oplevelser

Læs mere

Principper for beliggenhed, disponering og indretning af dagtilbud

Principper for beliggenhed, disponering og indretning af dagtilbud Principper for beliggenhed, disponering og indretning af dagtilbud Den kommende Børne- og Ungepolitik, der forventes vedtaget politisk i april 2013 udpeger en række fokusområder for arbejdet med Furesøs

Læs mere

STRANDLODSHUS 93 moderne familieboliger

STRANDLODSHUS 93 moderne familieboliger STRANDLODSHUS 93 moderne familieboliger 4. revideret udgave 21. maj 2014 Strandlodhus Beliggende Lergravsvej 50 og 51A /Strandlodsvej 17, 19 og 59, matr. nr. 177, Sundbyøster, København Der tages forbehold

Læs mere

Søby Park. 20 Boliger i Nørre Søby Højslev Boligselskab Afdeling 09

Søby Park. 20 Boliger i Nørre Søby Højslev Boligselskab Afdeling 09 Søby Park 20 Boliger i Nørre Søby Højslev Boligselskab Afdeling 09 Byggeforretningsfører: Boligkontoret Danmark Udlejningsprospekt KPF Arkitekter AS 1. Februar 2012 s 2 søby park Søby Park Børnehave Skole

Læs mere

Generel mening om projektet - God ide?

Generel mening om projektet - God ide? Side 1 Generel mening om projektet - God ide? Generel mening - uddybet Flere fester jeg ville ikke bruge det, på baggrund af det umiddelebare indhold af aktiviteter i huset Synes der er andet at prioritere

Læs mere

KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG

KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG 18.06.2015 Sagsnr. 15.5526 20 m K 17,5 K 18 K 19 K 17,5 K 19 K 16,5 MATRIKEL OG BYGGELINJER BYGNINGSHØJDER OG KOTER ANKOMST TIL GRUNDEN

Læs mere

SUNDHEDSHUS I DRONNINGLUND BRØNDERSLEV KOMMUNE FORUNDERSØGELSE VEDR. ETABLERING AF. Model 2 - december 2008

SUNDHEDSHUS I DRONNINGLUND BRØNDERSLEV KOMMUNE FORUNDERSØGELSE VEDR. ETABLERING AF. Model 2 - december 2008 BRØNDERSLEV KOMMUNE FORUNDERSØGELSE VEDR. ETABLERING AF SUNDHEDSHUS I DRONNINGLUND Model 2 - december 2008 Forundersøgelse vedr. etablering af Sundhedshus i Dronninglund Side 3 INDHOLDSFORTEGNELSE: 0.

Læs mere

Personlige kompetencer - Sociale kompetencer - Sprog - Krop og bevægelse - Natur - Kultur.

Personlige kompetencer - Sociale kompetencer - Sprog - Krop og bevægelse - Natur - Kultur. Pædagogiske Læreplaner Pædagogiske læreplaner er udarbejdet for at sikre at børn tilegner sig de nødvendige kompetencer, samt synliggøre det pædagogiske arbejde der udføres i børnehaver. De seks kompetenceområder

Læs mere

Den gode arbejdsplads? Program. Velkomst Hvem er jeg? Hvem er I? Spørgsmål og oplæg Tak for i dag

Den gode arbejdsplads? Program. Velkomst Hvem er jeg? Hvem er I? Spørgsmål og oplæg Tak for i dag Den gode arbejdsplads? Program Velkomst Hvem er jeg? Hvem er I? Spørgsmål og oplæg Tak for i dag Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011 Hvad har I af forventninger til oplægget

Læs mere

Ombygning af Helenhallen Vidensmarked på Herlufsholm

Ombygning af Helenhallen Vidensmarked på Herlufsholm Ombygning af Helenhallen Vidensmarked på Herlufsholm Projektbaggrund I dag efterspørger det moderne videnssamfund elever med stærke faglige, tværfaglige og fleksible kompetencer, der kan omsætte deres

Læs mere

Nyindrettet, visuel og futuristisk ejendom v/ballerup Byvej

Nyindrettet, visuel og futuristisk ejendom v/ballerup Byvej Nyindrettet, visuel og futuristisk ejendom v/ballerup Byvej MANAGEMENT & UDLEJNING DATEA Lyngby Hovedgade 4 2800 Kgs. Lyngby datea.dk Det dynamiske område er under stadig udvikling og af naboer kan nævnes

Læs mere

Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for?

Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for? Godkendt i Byrådet den XXX 22. maj 2015 Sagsnr. Brevid. Ref. PHG Dir. tlf. 30 84 12 25 peterhg@roskilde.dk Bibliotekspolitik Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for? Roskilde

Læs mere

Kultur. Hverdag. Læring. Det lokale. Bevægelse. Det globale. Samvær

Kultur. Hverdag. Læring. Det lokale. Bevægelse. Det globale. Samvær Børneverden Undervisere Læring Kunst Det lokale Hverdag Kunstnere Voksne Fest Voksenverden Børn Samvær Bevægelse Det globale Kultur Udtryk Forskere Kildevæld Kulturcenter Laboratorium for udvikling af

Læs mere

Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008

Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008 Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008 PADERUP AFD. JEBJERG AFD. MØRKE AFD. 28 d. FIRKLØVERskolen, Jebjerg afd. Jebjerg afd. Jebjergvej 43, 8870 Langå LÅSBY AFD. Firkløverskolens

Læs mere

SKRÆNTEN. www.algreenarkitekter.dk

SKRÆNTEN. www.algreenarkitekter.dk SKRÆNTEN FORSLAG TIL REORGANISERING M.M. AF FRITIDSHJEM OG KLUB, BELIGGENDE EMDRUPVEJ 96 KØBENHAVN NV - FOR AT OPNÅ BEDRE FYSISKE RAMMER OMKRING BØRN OG PERSONALE Skrænten er et rigtigt rart sted at ankomme

Læs mere

Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012 for dagtilbud i Rudersdal Kommune

Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012 for dagtilbud i Rudersdal Kommune Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012 for dagtilbud i Rudersdal Kommune Børnehus: Solsikken Dato: 8. juni 2012 Tilsynskonsulent: Britta Bartelt Hvad har vi fokus på? Institutionens virksomhedsplan

Læs mere

Stilren enkelhed og herlig hygge i Haderslev

Stilren enkelhed og herlig hygge i Haderslev Stilren enkelhed og herlig hygge i Haderslev Salon Lindedal Deluxe i Haderslev har været åben i to måneder, og allerede nu har man et godt kundegrundlag. Bag salonen står Janne Lei og Charlotte Bork Kristensen,

Læs mere

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Frederiksberg Kommune har i alt 18 offentlige legepladser. Herudover er der 12 åbne legepladser på skoler og daginstitutioner, 5

Læs mere

INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN

INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN HILLERØD SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød AFTENENS PROGRAM : Velkommen Siden sidst Overblik - helhedsplan

Læs mere

Hvordan lærer børn Ved at vække deres nysgerrighed De danner erfaringer ved at bruge kroppen Blive inspireret af andre børn og voksne.

Hvordan lærer børn Ved at vække deres nysgerrighed De danner erfaringer ved at bruge kroppen Blive inspireret af andre børn og voksne. Planlægning for indretning af funktionsopdelte grupperum. Navn på funktion/grupperum. Multirum Hvorfor har vi valgt at indrette denne funktion Dette rum har flere funktioner, for vi har brug for at børnene

Læs mere

Lærkevej. Lækre familieboliger i København

Lærkevej. Lækre familieboliger i København Lærkevej Lækre familieboliger i København Afdeling 107-0 Lejerbo København Gammel Køge Landevej 26 18 nyrenoverede boliger med altaner eller private haver i København NV 2500 Valby Telefon 7012 1310 Bygges

Læs mere

Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser

Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser VELKOMMEN TIL HESTESKOEN Hesteskoen er tegnet af Årstiderne Arkitekter og opføres, som en 5-11 etagers bebyggelse i de skønneste naturomgivelser. Byggeriet

Læs mere

Skolens funktion og det pædagogiske indhold

Skolens funktion og det pædagogiske indhold R I N G S T E D K O M M U N E A S G Å R D / B E N L Ø S E S K O L E Skolens funktion og det pædagogiske indhold Januar 2012 1 Skolens pædagogiske indhold...2 1.1 De overordnede værdier for skolen...2 1.2

Læs mere

Facade mod Hendriksholm Boulevard. Hendriksholm Skole. Hendriksholm Skole - Nordfl øjens skolegård

Facade mod Hendriksholm Boulevard. Hendriksholm Skole. Hendriksholm Skole - Nordfl øjens skolegård Facade mod Hendriksholm Boulevard Hendriksholm Skole Hendriksholm Skole - Nordfl øjens skolegård Indskolingen Ombygning af indskolingen på Hendriksholm Skole - Projektforslag - juli 2015 Udarbejdet af

Læs mere

Boligselskabet Domea Lunderskov-Kolding. Teglgårdens ungdomsboliger - 82 lavenergi ungdomsboliger i Kolding

Boligselskabet Domea Lunderskov-Kolding. Teglgårdens ungdomsboliger - 82 lavenergi ungdomsboliger i Kolding Boligselskabet Domea Lunderskov-Kolding Teglgårdens ungdomsboliger - 82 lavenergi ungdomsboliger i Kolding Teglgårdens ungdomsboliger - 82 lavenergi ungdomsboliger i Kolding BBYGGLS Ungdomsboligerne har

Læs mere

Der er ikke indarbejdet en sådan løsning i byggeprojektet vedr. Patienthotellet, hvorfor der heller ikke er afsat finansiering til denne løsning.

Der er ikke indarbejdet en sådan løsning i byggeprojektet vedr. Patienthotellet, hvorfor der heller ikke er afsat finansiering til denne løsning. Afdeling: Servicecentret Udarbejdet af: Erik Møller Nielsen Journal nr.: 2-81-2-00119-2005 E-mail: erik.moeller.nielsen@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 2. februar 2010 Telefon: 6541 1364 Notat om forhalsprojekt

Læs mere

Lejebetingelser for udlejning i Osramhuset, Valhalsgade 4, 2200 København N

Lejebetingelser for udlejning i Osramhuset, Valhalsgade 4, 2200 København N Lejebetingelser for udlejning i Osramhuset, Valhalsgade 4, 2200 København N Sådan gør du: 1. Lejebetingelser læses grundigt af lejer! Det kan betyde ekstrafaktureringer, hvis ikke lejebetingelserne overholdes.

Læs mere

Pakhusgården 44, kolonaden 5000 Odense C

Pakhusgården 44, kolonaden 5000 Odense C - til leje... Kontor Butik ca. 170 m 2 Pakhusgården 44, kolonaden 5000 Odense C Årlig leje kr. 600,- pr. m 2 Delvist dobbelthøjt rum med fantastisk lysindfald Meget inspirende og kreativt udførte lokaler

Læs mere

Boligaftale for A/B Gilholm

Boligaftale for A/B Gilholm 1 Boligaftale for Denne boligaftale mellem (e) og Andelsboligforeningen Gilholm har til formål at fastlægge de vigtigste rettigheder og pligter for aftalens parter Boligaftalen er udfærdiget

Læs mere

Hegels Minde. Nye familieboliger i Fredensborg. 10 nyrenoverede familieboliger med hver deres unikke charme

Hegels Minde. Nye familieboliger i Fredensborg. 10 nyrenoverede familieboliger med hver deres unikke charme Hegels Minde Nye familieboliger i Fredensborg 10 nyrenoverede familieboliger med hver deres unikke charme Afdeling 747-0 Lejerbo Fredensborg Udlejningsteam 2 Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon

Læs mere

MATERIALEBESKRIVELSE. 9 Ejerboliger Sofiendal Enge, Aalborg

MATERIALEBESKRIVELSE. 9 Ejerboliger Sofiendal Enge, Aalborg MATERIALEBESKRIVELSE 9 Ejerboliger Sofiendal Enge, Aalborg GENERELT OM PROCEDURE M.V. På de næste sider kan du læse om boligens konstruktioner, de materialer som indgår i boligen, og ikke mindst om de

Læs mere

Politik for Borgerservice og Biblioteker 2011-2014. Kort version

Politik for Borgerservice og Biblioteker 2011-2014. Kort version Politik for Borgerservice og Biblioteker 2011-2014 Kort version Bibliotekerne skal være lokale medborgercentre, steder for viden og borgerservice, der sammen med lokale aktiviteter og initiativer skal

Læs mere

Arbejdspladsindretning // BÆKKE SKOLE Vejen kommunes folkeskoler - 17. marts 2014

Arbejdspladsindretning // BÆKKE SKOLE Vejen kommunes folkeskoler - 17. marts 2014 Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Århusgade 88, 2.sal 2100 København Ø Denmark CVR/VAT: 25 31 93 62 Arbejdspladsindretning // BÆKKE SKOLE Vejen kommunes folkeskoler - 17. marts 2014 kolofon bække

Læs mere

Forslag til indretning af tag-etage i. Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund.

Forslag til indretning af tag-etage i. Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund. Forslag til indretning af tag-etage i Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund. v. arkitekter cand. arch. Trine og Kåre Birk 04.09.2011 Nuværende etageplan Nuværende indretning Problemformulering Tagetagen

Læs mere

Sdr. Felding Hallen - DET LEGENDE HUS 28.01.2014

Sdr. Felding Hallen - DET LEGENDE HUS 28.01.2014 Sdr. Felding Hallen - DET LEGENDE HUS 28.01.2014 KONTEKST INDUSTRI Vardevej MARKER MARKER VILLAER Solsikkevej get ILLAER VILLAER Vestergade Skjernvej GÅRD BØRNEHAVEN, SOLSIKKEN GRØNT OMRÅDE NYT PARKE-

Læs mere

VALSETORVET FREDERIKSVÆRK

VALSETORVET FREDERIKSVÆRK VALSETORVET FREDERIKSVÆRK Revideret Dispositionsforslag Juni 2015 SLETH A/S ERIK BRANDT DAM Arkitekter INDHOLD Beskrivelse Opgaven Analyse Projekt Materialer BESKRIVELSE Set fra oven er Frederiksværk

Læs mere

Drop alle tanker om standardløsninger

Drop alle tanker om standardløsninger Drop alle tanker om standardløsninger Fortvivl ikke. Med m3doors er boligens små knæk og særheder ingen hindring. Hele sortimentet kan tilpasses. Udvendigt. Og indvendigt. Kom ind til os sammen designer

Læs mere

Byens Hus det kreative samlingssted

Byens Hus det kreative samlingssted Konsensuspapir for Byens Hus side 1 af 5 Byens Hus det kreative samlingssted Baggrund Byens Hus har løbende været på den politiske dagsorden siden revitaliseringen af Kokkedal i 1999. Ved budgetforliget

Læs mere

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv KULTURCENTER Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv IDÉOPLÆG Hvad drømmer du om? Det spørgsmål stillede Områdefornyelsen borgerne på Ydre Østerbro til borgermødet Kulturcenter for

Læs mere

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID VISIONER OG FOKUS PUNKTER VISIONER I Remisen i Tølløse ligger et kæmpe potentiale. Alene bygningens særegne arkitektur og historie

Læs mere

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme Rudersdal Kommune 2014 Registrant Anders Klarskov/Torben Wilhelmsen Navn Anders Klarskov/Torben Wilhelmsen E-mail Registrering

Læs mere

Sundhedshus Sæby. Plan: Stue Rev. A: Funktion: Sundhedshus Rev. B: Rumtype: Fællesarealer Rum nr.: 0-5.08

Sundhedshus Sæby. Plan: Stue Rev. A: Funktion: Sundhedshus Rev. B: Rumtype: Fællesarealer Rum nr.: 0-5.08 Fællesarealer Rum nr.: 0-5.08 Reception Areal: 11 m 2 m2 i alt 11 m 2 udv. døre Vinduer Indv. Døre Dørbredde Væg overflade Glasfilt, malet Natur anodiseret alu Mod indgang 0-4.01. Samme format som facadeplader

Læs mere

UNGDOMSBOLIGER I TUUJUK KUJALLEQ IDEOPLÆG

UNGDOMSBOLIGER I TUUJUK KUJALLEQ IDEOPLÆG UNGDOMSBOLIGER I TUUJUK KUJALLEQ IDEOPLÆG REVIDERET 23. SEPTEMBER 2016 UNGDOMSBOLIGER 1 UNGDOMSBOLIGER I NUUK Kommunale er Byggegrund til og erhverv Bygninger til offenligt formål Byggefelt til ungdomserne

Læs mere

Jeg modtog med breve af 19. december 2003 og 6. april 2004 kommunens udtalelser. Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg modtog med breve af 19. december 2003 og 6. april 2004 kommunens udtalelser. Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. september 2003 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 13. juni 2003 af rådhuset i Sorø Kommune. I rapporten bad jeg kommunen om udtalelser og om underretning

Læs mere

K L O S T E R V E J I R Y

K L O S T E R V E J I R Y K L O S T E R V E J I R Y DATO: 18.08.2008 NORD Vision Den gennemgående vision i forslaget er en konkretisering af de retningslinier, der beskrives i»helhedsplan for Ry«. Banebåndets omdannelse fra barriere

Læs mere

Øvrige bemærkninger: èn gruppe ønsker mange stikkontakter inkl. jordstik.

Øvrige bemærkninger: èn gruppe ønsker mange stikkontakter inkl. jordstik. workshop 1 - inspirationsark - INDRETNING Generelt ønskes der forberedt for VM og TT i alle lejligheder. Det skal dog være op til den enkelte, om man ønsker at installere egen VM og TT i boligen. Det er

Læs mere

Salgsklart bibliotek og indirekte værtskab - Hasseris

Salgsklart bibliotek og indirekte værtskab - Hasseris bilag 1 Salgsklart bibliotek og indirekte værtskab - Hasseris Life Cycle Stage Ansvarlig Touch Type Statisk Interaktiv Stickers "Drive-In"-bruger "Entusiast"-bruger Ankomst Velkomst Selvbetjening Shopping

Læs mere

Lokalitetsskemaer. Udkast. ØK 10. januar 2013. Rebild Kommune UDKAST. Nyt rådhus 08.01.13

Lokalitetsskemaer. Udkast. ØK 10. januar 2013. Rebild Kommune UDKAST. Nyt rådhus 08.01.13 Lokalitetsskemaer Rebild Kommune UDKAST Nyt rådhus 08.01.13 Side 2 af 67 Forord Efterfølgende lokalitetsskemaer oplyser de overordnede krav til rummene. Skemaer passer med de lokaliteter der er oplistet

Læs mere

AGRI NORD - AALBORG IDÉKATALOG TIL MODERNISERING. Rådgivende Arkitekter & Ingeniører PRINCIPPER, IDÉER OG INSPIRATION APRIL 2015

AGRI NORD - AALBORG IDÉKATALOG TIL MODERNISERING. Rådgivende Arkitekter & Ingeniører PRINCIPPER, IDÉER OG INSPIRATION APRIL 2015 AGRI NORD - AALBORG IDÉKATALOG TIL MODERNISERING PRINCIPPER, IDÉER OG INSPIRATION APRIL 2015 Rådgivende Arkitekter & Ingeniører Bygningskontoret NORD A/S Hobrovej 431, 9200 Aalborg SV Tlf.: 96 34 52 50

Læs mere

Bymidteprojekter 2015-2018

Bymidteprojekter 2015-2018 Bilag 2, 24.11.2014 1 Bymidteprojekter 2015-2018 På følgende sider, findes en nærmere beskrivelse af udvalgte projekter. Foreslåede anlægsprojekter - Bredgade - Torvet - Søndergade - Nørregade Foreslåede

Læs mere

Nyt kirkecenter ved Tvis Kirke - forslag 1F. Eksteriørperspektiv

Nyt kirkecenter ved Tvis Kirke - forslag 1F. Eksteriørperspektiv Eksteriørperspektiv Mål: ikke målfast Eksteriørperspektiv Mål: Ikke målfast Eksteriørperspektiver- ankomsten - dag og aften Mål: Ikke målfast Nyt kirkecenter ved Tvis Kirke NORD Denne mappe indeholder

Læs mere

Godt beliggende kontorlejemål

Godt beliggende kontorlejemål Havnevej 1, 4000 Roskilde Godt beliggende kontorlejemål MANAGEMENT & UDLEJNING DATEA Lyngby Hovedgade 4 2800 Kgs. Lyngby datea.dk Havnevej 1, 4000 Roskilde Fredelig beliggenhed Fleksible og præsentable

Læs mere

SVANE SKYDEDØRE. EFTER DINE MÅL Vi opmåler, indretter og tegner din personlige skydedørsløsning helt gratis. SKYDEDØRE

SVANE SKYDEDØRE. EFTER DINE MÅL Vi opmåler, indretter og tegner din personlige skydedørsløsning helt gratis. SKYDEDØRE S K Y D E D Ø R E SVANE SKYDEDØRE Livet er ikke så firkantet. Du skal ikke tilpasses skydedørene. Det er skydedørene, der skal tilpasses dig. SKYDEDØRE EFTER DINE MÅL Vi opmåler, indretter og tegner din

Læs mere

Evaluering af KidSmart

Evaluering af KidSmart Evaluering af KidSmart Evaluering af KidSmart En KidSmart-computer er en computer, der henvender sig særligt til de 3-6årige. På computeren findes flere forskellige læringsprogrammer, der styrker bl.a.

Læs mere

RUMPROGRAM Funktions og rumprogram. Lokalebeskrivelse - oversigt

RUMPROGRAM Funktions og rumprogram. Lokalebeskrivelse - oversigt RUMPROGRAM Funktions og rumprogram Frederiksberg 08.01.2014 Lokalebeskrivelse - oversigt Se separat oversigtsskema for arealer. Det skal understreges at fordelingen mellem arealer kan ændres i detailprogrammeringen,

Læs mere

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6 It-inspirator afsluttende opgave Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen Side 1 af 6 Indledning Den digitale medieverden er over os alle steder, om det er i dagtilbud, skoler eller fritidstilbud. Vi

Læs mere

Idrættens medborgerhus Ansøger

Idrættens medborgerhus Ansøger Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Klubhuspuljen Ansøgningsskema Projekttitel Projektets navn Idrættens medborgerhus Ansøger Forening Boldklubben

Læs mere

Maltporten/TANKEN. det nye integrerede museum, arkiv og bibliotek i Ebeltoft

Maltporten/TANKEN. det nye integrerede museum, arkiv og bibliotek i Ebeltoft Maltporten/TANKEN det nye integrerede museum, arkiv og bibliotek i Ebeltoft 1 Maltporten For første gang i Danmark: det helt integrerede museum, arkiv og bibliotek I 2019 får Ebeltoft noget, ingen anden

Læs mere

RETTELSESBLAD NR. 01:

RETTELSESBLAD NR. 01: Rettelsesblad nr. 01 af 04.12.2014 Side 1 af 8 RETTELSESBLAD NR. 01: GENERELT: Alle: - Tømrer opstiller udv. stillads til brug for alle entrepriser i omfang vist på byggepladsplanen. Indvendige stilladser

Læs mere

Program for Fuglekær. Ønsker til bygning, indgangspartier, legeplads og beliggenhed

Program for Fuglekær. Ønsker til bygning, indgangspartier, legeplads og beliggenhed NOTAT Center for Dagtilbud og Skole Program for Fuglekær Ønsker til bygning, indgangspartier, legeplads og beliggenhed 3. maj 2016 16/4079 Skabe fornemmelsen af det nære og trygge for børnene ved, at institutionen

Læs mere