Til medlemmerne i TDC Pensionskasse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til medlemmerne i TDC Pensionskasse"

Transkript

1 TDC Pensionskasse april 2019 Til medlemmerne i TDC Pensionskasse Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i TDC Pensionskasse tirsdag den 30. april 2019 kl hos Scandic Odense, Hvidkærvej 25, 5250 Odense SV Dagsorden i henhold til vedtægternes 12 Valg af dirigent a. Bestyrelsens beretning b. Forelæggelse af årsregnskab med revisionspåtegning samt årsberetning til godkendelse c. Beslutning om anvendelse af overskud eller dækning af tab i henhold til det godkendte årsregnskab d. Eventuelle forslag fra bestyrelse, revisor, aktuar, Finanstilsynet eller medlemmerne (i) Forslag fra bestyrelsen om ændring af pensionskassens vedtægter (ii) Forslag fra bestyrelsen om ændring af pensionskassens pensionsregulativ (iii) Forslag fra bestyrelsen om ændring af pensionskassens udbetalingsregulativ (iv) Godkendelse af lønpolitik for TDC Pensionskasse e. Valg af medlemmer og suppleanter til bestyrelsen, jf. 17 f. Valg af revisor(er) g. Eventuelt Årsrapporten 2018 er tilgængelig elektronisk på pensionskassens hjemmeside, under menupunktet Om os. Et trykt eksemplar kan rekvireres ved henvendelse på pensionskassens kontorer i Aarhus og København eller ved at sende en mail til pensionmedlem@tdc.dk.

2 2 For en uddybning af de under pkt. d. fremsatte forslag henvises til vedlagte bilagspakke bestående af: A. Forslag fra bestyrelsen om ændring af vedtægter, pensionsregulativ og udbetalingsregulativ samt forslag til lønpolitik (Bilag A) B. Vedtægter (Bilag B1), pensionsregulativ (Bilag B2) og udbetalingsregulativ (B3), hvor ændringer i forhold til gældende versioner er markerede C. Lønpolitik (Bilag C) Frem til afholdelse af den ordinære generalforsamling er materialet også tilgængeligt på pensionskassens hjemmeside. I forlængelse af generalforsamlingens afholdelse vil der blive serveret en let anretning. Tilmelding til generalforsamlingen og fuldmagtsafgivelse kan ske indtil torsdag den 25. april 2019 kl på pensionskassens hjemmeside, Adgangskort udleveres på dagen for generalforsamlingen fra kl ved henvendelse ved et af udleveringsbordene, hvor generalforsamlingen afholdes. Der arrangeres bustransport fra Jylland og Sjælland. Se nærmere information om opsamlingssteder og -tidspunkter på pensionskassens hjemmeside under menupunktet tilmelding til generalforsamling, hvor du også skal tilmelde dig bustransporten, hvis du ønsker at benytte dig af den mulighed. Hvis du ønsker at tilmelde dig generalforsamlingen eller afgive fuldmagt til en anden person, men ikke har adgang til internettet, er du velkommen til at kontakte Medlemsservice på telefon (tast 1) på hverdage i tidsrummet Bestyrelsen ser frem til at byde dig velkommen til generalforsamling. Venlig hilsen Bestyrelsen

3 TDC Pensionskasse TDC Pensionskasse (CVR-nr ) ( pensionskassen ) Bilag A til dagsordenens punkt d. De fuldstændige forslag til den ordinære generalforsamling den 30. april 2019 til følgende dagsordenspunkt: d. eventuelle forslag fra bestyrelse, revisor, aktuar, Finanstilsynet eller medlemmerne (i) Forslag fra bestyrelsen om ændring af pensionskassens vedtægter (ii) Forslag fra bestyrelsen om ændring af pensionskassens pensionsregulativ (iii) Forslag fra bestyrelsen om ændring af pensionskassens udbetalingsregulativ (iv) Godkendelse af lønpolitik for TDC Pensionskasse Ad. pkt. d(i) d(iii). Bestyrelsens forslag om ændringer af pensionskassens vedtægter, pensionsregulativ og udbetalingsregulativ Firmapensionskasserne i Danmark fik den 13. januar 2019 ny lovgivning lov om firmapensionskasser. Loven implementerer det europæiske 2. direktiv om arbejdsmarkedsrelaterede pensionskassers aktiviteter og tilsynet hermed (IORP II-direktivet). Med den nye lov indføres også en række nye definitioner. Der indføres bl.a. et nyt medlemsbegreb. Tidligere blev alle i medlemsbestanden betegnet som medlemmer. Med den nye lov består bestanden af både pensionsmodtagere og medlemmer. En pensionsmodtager er en person, der modtager pensionsydelser fra pensionskassen, mens et medlem er en person, som ikke er en pensionsmodtager endnu, og hvis tidligere eller nuværende beskæftigelse berettiger eller vil berettige til at modtage pensionsydelser på et senere tidspunkt. Sponsorvirksomhed erstattes i den nye lov med det pensionstegnende firma. Som følge af det nye medlemsbegreb og med hjemmel i lov om firmapensionskasser ( 23, stk. 2), foreslås det, at modtagere af børnepension eller børnepensionstillæg ikke i vedtægternes og regulativernes sammenhæng betragtes som pensionsmodtagere. Derved er den nye samlede bestand af medlemmer og pensionsmodtagere, der iht. vedtægterne har rettigheder ift. generalforsamling, stemmeafgivning etc., identisk med den hidtil gældende bestand af medlemmer. Derudover foreslås det, at Århus ændres til Aarhus, for at følge den stavemåde, som Aarhus Kommune i 2011 skiftede til. Bestyrelsen har også valgt at stille forslag om at indarbejde en præcisering i formuleringen af pensionskassens formål: TDP har til formål at sikre pensioneringen af de i 3 nævnte medlemmer. til TDP har til formål at sikre pensionen til de i 3 nævnte medlemmer og pensionsmodtagere.

4 2 Bestyrelsen mener, at den foreslåede formulering mere præcist beskriver pensionskassens reelle formål, nemlig at sikre pensionen og ikke alene pensioneringen, som mere er den handling, der udføres, når et medlem skal pensioneres. Endelig stiller bestyrelsen forslag om ændring af udbetalingsregulativet. I udbetalingsregulativet fremgår i bilag 1 en illustrativ tabel, der viser, hvor stort udbetalingsbeløbet i et givent år maksimalt kan være i forhold til hensættelsen på betalingstidspunktet. Bestyrelsen foreslår, at på betalingstidspunktet slettes for at ensrette vedtægterne og regulativernes bestemmelser om grundlag og forudsætninger for beslutning om udbetaling af overskydende basiskapital. Hovedparten af de foreslåede ændringer har redaktionel karakter, da de alene implementerer de begreber, der er indeholdt i den nye lov. Ad. pkt. d.(i) Bestyrelsens forslag om ændringer af pensionskassens vedtægter Bestyrelsen stiller forslag om følgende vedtægtsændringer: 1.1 Vedtægternes 1 og 9 Århus ændres til Aarhus. Ændringen har redaktionel karakter. 1.2 Vedtægternes 2, 1. afsnit Sponsorvirksomhed ændres til det pensionstegnende firma Ændringen har redaktionel karakter. 1.3 Vedtægternes 2, 2. afsnit Nuværende formulering: TDP har til formål at sikre pensioneringen af de i 3 nævnte medlemmer Ny formulering: TDP har til formål at sikre pensionen til de i 3 nævnte medlemmer og pensionsmodtagere. Den foreslåede ændring præciserer, at det er pensionskassens formål at sikre pensionen og ikke alene pensioneringen. Derudover indarbejdes det nye medlemsbegreb.

5 3 1.4 Vedtægternes 3 (ny bestemmelse) Modtagere af børnepension eller børnepensionstillæg betragtes i disse vedtægters sammenhæng ikke som pensionsmodtagere. Bestemmelsen er ny, og er indsat som en følge af det nye medlemsbegreb, hvor modtagere af børnepension eller børnepensionstillæg betragtes som pensionsmodtagere, og dermed med samme rettigheder som andre pensionsmodtagere til at deltage på generalforsamlingen mv. Bestemmelsen præciserer, at modtagere af børnepension eller børnepensionstillæg ikke betragtes som pensionsmodtagere. Dette er i lighed med gældende vedtægter, hvor børnepensionister heller ikke betragtes som medlemmer. 1.5 Vedtægternes 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 17, 18, 25, 27, 28 og 29 I ovenstående paragraffer indarbejdes det nye medlemsbegreb, hvor der skelnes mellem medlemmer og pensionsmodtagere. Ændringerne har redaktionel karakter. 1.6 Vedtægternes 25, 27 og 30 lov om tilsyn med firmapensionskasser ændres til lov om firmapensionskasser. Den foreslåede ændring indarbejder lovens nye navn. Ændringen har redaktionel karakter. I Bilag B1 er ændringer i forhold til gældende vedtægter vist. Ad. pkt. d.(ii) Bestyrelsens forslag om ændringer af pensionskassens pensionsregulativ Bestyrelsen stiller forslag om følgende pensionsregulativændringer: 1.7 Pensionsregulativets 1, stk. 2 Sponsorvirksomhed for pensionskassen ændres til det pensionstegnende firma Ændringen har redaktionel karakter. 1.8 Pensionsregulativets 1, stk. 3 Nuværende formulering: TDP har til formål at sikre pensioneringen af de i 3 nævnte medlemmer

6 4 Ny formulering: TDP har til formål at sikre pensionen til de i 3 nævnte medlemmer og pensionsmodtagere. Den foreslåede ændring præciserer, at det er pensionskassens formål at sikre pensionen og ikke alene pensioneringen. Derudover indarbejdes det nye medlemsbegreb. 1.9 Pensionsregulativets 1 stk. 4, 5, 6, 7 og 9, 2 stk. 1, 3a stk. 1 og 3, 4 stk. 2, 4 og 5 og 5 stk. 1 og 2 I ovenstående paragraffer indarbejdes det nye medlemsbegreb, hvor der skelnes mellem medlemmer og pensionsmodtagere. Ændringerne har redaktionel karakter Pensionsregulativets 1 stk. 6 (ny bestemmelse) Modtagere af børnepension eller børnepensionstillæg betragtes i dette regulativs sammenhæng ikke som pensionsmodtagere. Bestemmelsen er ny, og er indsat som en følge af det nye medlemsbegreb, hvor modtagere af børnepension eller børnepensionstillæg betragtes som pensionsmodtagere, og dermed med samme rettigheder som andre pensionsmodtagere. Bestemmelsen præciserer, at modtagere af børnepension eller børnepensionstillæg ikke betragtes som pensionsmodtagere. Dette er i lighed med gældende regulativ, hvor børnepensionister heller ikke betragtes som medlemmer Pensionsregulativets 2, stk. 2, 6 og 7 stk. 3 lov om tilsyn med firmapensionskasser ændres til lov om firmapensionskasser. Den foreslåede ændring indarbejder lovens nye navn. Ændringen har redaktionel karakter Pensionsregulativets 2 stk ændres til 27 Som følge af ny firmapensionskasselov henvises der til en anden paragraf end tidligere. Ændringen har redaktionel karakter. I Bilag B2 er ændringer i forhold til gældende pensionsregulativ vist.

7 5 Ad. pkt. d.(iii) Bestyrelsens forslag om ændringer af pensionskassens udbetalingsregulativ Bestyrelsen stiller forslag om følgende udbetalingsregulativændringer: 1.13 Udbetalingsregulativets 2, 3, 6, 7 og 8 samt Bilag 2 I ovenstående paragraffer indarbejdes det nye medlemsbegreb, hvor der skelnes mellem medlemmer og pensionsmodtagere. Ændringerne har redaktionel karakter Udbetalingsregulativets 5, afsnit 2 Nuværende formulering: Af bilag 1 fremgår illustrativ tabel, der viser hvor stort Udbetalingsbeløbet i et givent år maksimalt kan være i forhold til Hensættelsen på betalingstidspunktet, jf. 3-5 i dette regulativ. Ny formulering: Af bilag 1 fremgår illustrativ tabel, der viser hvor stort Udbetalingsbeløbet i et givent år maksimalt kan være i forhold til Hensættelsen, jf. 3-5 i dette regulativ. Den foreslåede ændring ensretter vedtægterne og regulativernes bestemmelser om grundlag og forudsætninger for beslutning om udbetaling af overskydende basiskapital Udbetalingsregulativets 10 Nuværende formulering: Dette regulativ træder i kraft den 23. april 2018, dog således at første udbetaling tidligst kan ske i forbindelse med aflæggelsen af årsrapporten for Ny formulering: Dette regulativ træder i kraft den 23. april Sidste led i sætningen foreslås slettes, da denne er uden betydning efter aflæggelsen af årsrapporten for I Bilag B3 er ændringer i forhold til gældende udbetalingsregulativ vist.

8 6 Ad. pkt. d.(iv) Godkendelse af lønpolitik for TDC Pensionskasse Med hjemmel i den ny firmapensionskasselov, er danske firmapensionskasser blevet indføjet i den eksisterende bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i forsikringsselskaber og forsikringsholdingvirksomheder. Formålet har været at implementere aflønningsregler for firmapensionskasser, som de er fastlagt i IORP II-direktivet i dansk ret, og i tillæg hertil at indføre nationale aflønningsregler for firmapensionskasserne. Bestyrelsen har fastlagt vedlagte lønpolitik (Bilag C) og indstiller den til generalforsamlingens godkendelse. ***** Majoritetskrav Vedtagelse af de under dagsordenens punkt d stillede forslag kræver, at forslagene vedtages med den i pensionskassens vedtægters 14.1 og 14.2 foreskrevne majoritet, dvs. at forslagene d.(i) og d.(ii) vedtages med mindst 2/3 af de afgivne stemmer, mens d.(iii) og d.(iv) vedtages med simpelt stemmeflertal. Vedtægtsændringer, jf. dagsordenens punkt d.(i) kræver i henhold til vedtægternes 14.2 tillige godkendelse fra TDC A/S og videnskabsministeren efter forhandling med finansministeren. Pensionsregulativændringer, jf. dagsordenens punkt d.(ii) kræver i henhold til vedtægternes 14.3 tillige godkendelse fra TDC A/S, videnskabsministeren efter forhandling med finansministeren samt de berørte forhandlingsberettigede personaleorganisationer. Udbetalingsregulativændringer, jf. dagsordenens punkt d.(iii) kræver i henhold til vedtægternes 14.5 tillige godkendelse fra TDC A/S. ***** København, den 13. marts 2019 Bestyrelsen i TDC Pensionskasse

9 TDC Pensionskasse Bilag B1 til dagsordenens punkt d. VEDTÆGTER TDC PENSIONSKASSE Vedtaget på den ordinære generalforsamling den april

10 2 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Navn og hjemsted Pensionskassens navn er TDC Pensionskasse (herefter TDP ). TDPs hjemsted er i Københavns Kommune. TDP kan have afdelingskontorer i ÅrhusAarhus og Odense, der efter direktørens bestemmelse varetager opgaver inden for TDPs opgaveportefølje. 2 Baggrund, formål og pensionsbidrag TDP blev etableret med virkning fra den 1. januar 2010 ved fusion mellem KTAS Pensionskasse (herefter KTP ), Fyns Telefons Pensionskasse (herefter FTP ) og Jydsk Telefons Pensionskasse (herefter JTP og sammen med KTP og FTP de Fusionerede Pensionskasser ) med Jydsk Telefons Pensionskasse som den fortsættende pensionskasse. TDP er tilknyttet TDC A/S (herefter Selskabet ), som er det pensionstegnende firmasponsorvirksomhed for pensionskassen. TDP har til formål at sikre pensionenringen tilaf de i 3 nævnte medlemmer og pensionsmodtagere. Pensionsbidrag mv. i relation til medlemmer og ydelser til medlemmerpensionsmodtagere i henhold til disse vedtægter er omfattet af reglerne om pensionsordninger i afsnit 1 i lov om beskatning af pensionsafkast. 3 Medlemmer og pensionsmodtagere Medlemmer og pensionsmodtagere iaf TDP er a) Samtlige ansatte tjenestemænd i Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab, Fyns Telefon A/S og Jydsk Telefon A/S indtil disse selskabers fusion den 29. august 1995 med Tele Danmark A/S (nu TDC A/S) samt andre pensionsberettigede medarbejdere i henhold til pensionsregulativerne. b) (i) Tidligere ansatte tjenestemænd i det tidligere Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab, Fyns Telefon A/S og Jydsk Telefon A/S, (ii) tidligere ansatte i selskaber, der var datterselskaber af disse selskaber og (iii) tidligere ansatte i andre selskaber i TDC-koncernen (tidligere Tele Danmark-koncernen), der modtager pension af TDP eller har ret til opsat pension. c) Øvrige tidligere ansatte medarbejdere i det tidligere Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab, Fyns Telefon A/S og Jydsk Telefon A/S, der modtager ydelser fra TDP. d) Personer, der modtager ægtefællepension/enkepension efter (i) en tidligere ansat tjenestemand i det tidligere Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab, Fyns Telefon A/S og Jydsk Telefon A/S, (ii) en tidligere ansat i et selskab, der tidligere var datterselskab af det tidligere Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab, Fyns Telefon A/S, Jydsk Telefon A/S eller (iii) en tidligere ansat i andre selskaber i TDC-koncernen (tidligere Tele Danmark-koncernen). e) Ansatte i selskaber, der var datterselskaber af det tidligere Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab, Fyns Telefon A/S eller Jydsk Telefon A/S, som i henhold til særlig overenskomst er berettiget til ydelser fra TDP. f) Ansatte i andre selskaber i TDC-koncernen (tidligere Tele Danmark-koncernen), der har været ansat i det tidligere Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab, Fyns Telefon A/S og Jydsk Telefon A/S eller disses datterselskaber, og som på overflytningstidspunktet var medlem af en af de Fusionerede Pensionskasser eller TDP.

11 3 Der kan ikke optages nye medlemmer eller pensionsmodtagere i TDP. Personer, der erhverver ret til ægtefællepension i forbindelse med et medlems eller en pensionsmodtagers død og dermed bliver medlempensionsmodtager iaf TDP, betragtes i denne sammenhæng ikke som en nye pensionsmodtager medlemmer. Modtagere af børnepension eller børnepensionstillæg betragtes i disse vedtægters sammenhæng ikke som pensionsmodtagere. 4 Medlemmers og pensionsmodtageres hæftelse Medlemmerne og pensionsmodtagerne hæfter ikke for TDPs forpligtelser. PENSIONSKASSENS INDTÆGTER OG DERES ANBRINGELSE 5 Midlernes tilvejebringelse Midlerne til TDP tilvejebringes således: a) Ordinære bidrag for tjenestegørende medlemmer i TDC-koncernen fra Selskabet, respektive dets datterselskaber. b) Ekstraordinære bidrag fra Selskabet, respektive dets datterselskaber til at dække underskud. c) Renter og udbytte af formuen. d) Eventuelle andre indtægter. 6 Midlernes anbringelse TDPs midler anbringes - efter fradrag af fornøden likvid beholdning - i overensstemmelse med den til enhver tid gældende lovgivning samt efter Finanstilsynets nærmere bestemmelse. MEDLEMSINFORMATION 7 Medlemsmøde Senest 14 dage før afholdelse af ordinær generalforsamling, jf. 9, indkaldes medlemmerne og pensionsmodtagerne til medlemsmøde i hvert af de 3 valgområder, jf. 17. Dagsorden for medlemsmøderne skal mindst omfatte: 1. Orientering fra TDPs ledelse 2. Orientering fra de valgte bestyrelsesmedlemmer 3. Eventuelt Medlemsmødet indkaldes med et varsel på mindst 14 dage. Rimelige omkostninger til medlemsmødet afholdes af TDP, herunder udgifter til fælles transport for medlemmer og pensionsmodtagere bosiddende udenfor den kommune, hvori medlemsmødet afholdes. Bestyrelsen kan fastsætte nærmere retningslinjer herfor. 8 Tilskud

12 4 TDP kan, efter beslutning i bestyrelsen, yde et begrænset årligt tilskud til informationsaktiviteter, der initieres af pensionistforeninger og seniorklubber, der optager TDPs medlemmer og pensionsmodtagere. GENERALFORSAMLINGEN 9 Generalforsamlingen, indkaldelse, afholdelse mv. Medlemmernes og pensionsmodtagernes ret til at træffe beslutninger i TDP udøves på generalforsamlingen og ved valg til bestyrelsen ved urafstemning, jf. 17. Generalforsamlingen indkaldes af bestyrelsen og afholdes i København, ÅrhusAarhus eller Odense. Den ordinære generalforsamling afholdes senest 4 måneder efter udløbet af hvert regnskabsår. Indkaldelsen sker med mindst 14 dages og højest 4 ugers varsel og bekendtgøres i overensstemmelse med 29. Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling skal finde sted inden 14 dage, når bestyrelsen finder det hensigtsmæssigt, eller når det forlanges af en tiendedel af samtlige medlemmer og pensionsmodtagere, af TDPs aktuar, af en revisor eller af Finanstilsynet. Medlemmers og pensionsmodtageres forlangende skal angive et bestemt emne. Indkaldelsen sker med samme varsel som for ordinære generalforsamlinger. Bestyrelsen kan ved enstemmighed beslutte, at der som supplement til fysisk fremmøde på generalforsamlingen gives adgang til, at medlemmerne og pensionsmodtagerne kan deltage elektronisk i generalforsamlingen, herunder stemme elektronisk, uden at være fysisk til stede på generalforsamlingen (delvis elektronisk generalforsamling) eller at generalforsamlingen som supplement delvist afholdes som videokonference mellem lokaler i de to landsdele, hvor generalforsamlingen ikke afholdes, og det lokale, hvor generalforsamlingen afholdes. Tilsvarende kan bestyrelsen beslutte, at generalforsamlingen alene afholdes elektronisk uden adgang til fysisk fremmøde, dvs. som en fuldstændig elektronisk generalforsamling. Beslutningen skal træffes i overensstemmelse med reglerne i selskabslovens 77. Rimelige omkostninger til fælles transport til generalforsamlingen fra landsdele, hvor generalforsamlingen ikke holdes, afholdes af TDP, hvis ikke generalforsamlingen afholdes som delvis eller fuldstændig elektronisk generalforsamling eller delvist som videokonference. Bestyrelsen kan fastsætte nærmere retningslinjer herfor. 10 Adgang, stemme mv. Ethvert medlem og enhver pensionsmodtager har adgang til at deltage i generalforsamlingen og tage ordet der, når medlemmet fra et af TDPs kontorer har fået udleveret adgangskort. Anmodning om adgangskort skal indgives til et af TDPs kontorer senest 3 hverdage før generalforsamlingen. Ethvert medlem og enhver pensionsmodtager har en stemme. Ethvert medlem og enhver pensionsmodtager har ret til at få et bestemt emne behandlet på den ordinære generalforsamling, såfremt der skriftligt fremsættes anmodning herom

13 5 over for bestyrelsen inden det pågældende års 1. februar. Et stemmeberettiget medlem eller pensionsmodtager har ret til at deltage i generalforsamlingen ved fuldmægtig. Fuldmægtigen kan højst have fuldmagt fra i alt 25 medlemmer og pensionsmodtagere. Fuldmagten skal være skriftlig, dateret og kan kun gives for en konkret generalforsamling. 11 Dagsordenens tilgængelighed I henhold til gældende lovgivning, dog mindst 2 uger før hver generalforsamling skal dagsorden og de fuldstændige forslag, samt for den ordinære generalforsamlings vedkommende tillige årsregnskab med revisionspåtegning og årsberetning gøres tilgængelig for medlemmerne og pensionsmodtagerne til eftersyn. Indkaldelsen til generalforsamlingen skal angive de anliggender, generalforsamlingen skal behandle. Indholdet af forslag til vedtægtsændringer skal i det væsentligste angives i indkaldelsen. 12 Mindstekrav til dagsordenen Dagsordenen for den ordinære generalforsamling skal omfatte: a) Bestyrelsens beretning. b) Forelæggelse af årsregnskab med revisionspåtegning samt årsberetning til godkendelse. c) Beslutning om anvendelse af overskud eller dækning af tab i henhold til det godkendte årsregnskab. d) Eventuelle forslag fra bestyrelse, revisor, aktuar, Finanstilsynet, eller medlemmerne eller pensionsmodtagerne. e) Valg af medlemmer og suppleanter til bestyrelsen, jf. 17. f) Valg af revisor(er). g) Eventuelt. 13 Valg af dirigent, afstemning mv. Generalforsamlingen vælger en dirigent, der leder mødet og afgør alle spørgsmål vedrørende sagernes behandlingsmåde, stemmeafgivningen og afstemningsmåden, for så vidt han ikke måtte finde anledning til at henvise spørgsmålets afgørelse til generalforsamlingen selv. Afstemningen skal dog foregå skriftligt, hvis blot 10 % af de fremmødte medlemmer og pensionsmodtagere kræver det. 14 Flertalskrav På generalforsamlingen afgøres alle anliggender ved simpelt stemmeflertal, hvis ikke andet er fastsat i den til enhver tid gældende lovgivning eller nærværende vedtægter. Beslutning om ændring af vedtægterne træffes af generalforsamlingen. Ændringer af vedtægterne kan kun vedtages, såfremt det tiltrædes af mindst to tredjedele af de afgivne stemmer. Ændringerne har først gyldighed, når de er godkendt af Selskabet og af videnskabsministeren efter forhandling med finansministeren. Beslutning om ændring af pensionsregulativet træffes af generalforsamlingen. Ændringer af pensionsregulativet kan kun vedtages, såfremt det tiltrædes af mindst to tredjedele af de

14 6 afgivne stemmer. Ændringerne har først gyldighed, når de er godkendt af Selskabet, de berørte forhandlingsberettigede personaleorganisationer og af videnskabsministeren efter forhandling med finansministeren. Vedtægts- eller pensionsregulativændringer, der væsentlig begrænser medlemmernes eller pensionsmodtagernes pensionstilsagn, skal forelægges medlemmerne og pensionsmodtagerene skriftligt til stillingtagen, og har ikke virkning for de medlemmer og pensionsmodtagere, der inden for 4 uger har angivet ikke at ville tiltræde ændringerne, forudsat at andet ikke er angivet i den til enhver tid gældende lovgivning. Beslutning om ændring af Pensionskassens Udbetalingsregulativ træffes af generalforsamlingen med simpelt stemmeflertal på baggrund af forslag fra bestyrelsen. Ændringerne har først gyldighed, når de er godkendt af Selskabet. Beslutning om ændring af Pensionskassens Medlemsudlodningsregulativ træffes af bestyrelsen i enstemmighed. Såfremt en ændring ikke kan vedtages enstemmigt af bestyrelsen, kan generalforsamlingen med simpelt flertal på baggrund af forslag fra bestyrelsens flertal beslutte ændringer heri. De af generalforsamlingen besluttede ændringer har først gyldighed, når de tillige er godkendt af Selskabet. 15 Ændring i vedtægt eller regulativ efter pålæg Ændringer i vedtægterne eller i pensionsregulativet, som Finanstilsynet har pålagt TDP at foretage, og som ikke har opnået de fornødne stemmer, anses for gyldigt vedtagne, såfremt ikke mere end to tredjedele af de afgivne stemmer er imod ændringerne. 16 Protokol Over forhandlingerne på generalforsamlingen føres en protokol, der underskrives af dirigenten. Senest 14 dage efter generalforsamlingens afholdelse skal en bekræftet udskrift af generalforsamlingsprotokollen være tilgængelig for medlemmerne og pensionsmodtagerne på TDPs kontorer eller på TDPs hjemmeside. 17 Urafstemning Valg af medlemmer og suppleanter til bestyrelsen, som ikke udpeges af Selskabet, sker ved urafstemning blandt medlemmerne og pensionsmodtagerne. Med henblik på at sikre en geografisk repræsentation i bestyrelsen opdeles urafstemningen i følgende tre valgområder: Medlemmer og pensionsmodtagere fraaf det tidligere KTP vælger: 1 bestyrelsesmedlem og 1 suppleant til bestyrelsen Medlemmer og pensionsmodtagere fraaf det tidligere FTP vælger: 1 bestyrelsesmedlem og 1 suppleant til bestyrelsen Medlemmer og pensionsmodtagere fraaf det tidligere JTP vælger: 1 bestyrelsesmedlem og 1 suppleant til bestyrelsen Valg af medlemmer til bestyrelsen sker skriftligt, og hvert medlem og hver pensionsmodtager har en stemme. Beslutning om valg af medlemmer til bestyrelsen træffes ved simpelt stemmeflertal. Er der kun opstillet een kandidat som bestyrelsesmedlem og een kandidat som suppleant i et valgområde, anses de pågældende for valgt uden afstemning.

15 7 Til gennemførslen af urafstemning og optælling, herunder redigering og udsendelse af valgmateriale, nedsættes et valgudvalg bestående af direktøren samt et udpeget og et valgt bestyrelsesmedlem fra den afgående bestyrelse, hvor den sidstnævnte, i det omfang det er muligt, skal være et bestyrelsesmedlem, der ikke er genstand for valg. De nærmere regler for urafstemningens gennemførelse fastsættes af valgudvalget, dog at stemmesedler for at være gyldige, skal være TDP i hænde senest 35 dage efter generalforsamlingen, og skal være udsendt til medlemmerne og pensionsmodtagerne senest 14 dage før afstemningen skal være afsluttet. PENSIONSKASSENS LEDELSE 18 Bestyrelsens sammensætning mv. Bestyrelsen består af en formand og fem andre medlemmer, hvoraf tre vælges blandt medlemmerne og pensionsmodtagerne ved urafstemning, jf. 17. Formanden og de øvrige medlemmer af bestyrelsen udpeges af Selskabet. For hvert bestyrelsesmedlem udpeges respektive vælges på samme måde en suppleant, der træder i medlemmets sted i tilfælde af forfald. Valgperioden for medlemmerne er 4 år. Fratrædende medlemmer kan genvælges. 19 Beslutningsdygtighed mv. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mere end halvdelen af medlemmerne, herunder formanden, er til stede. Beslutning træffes ved simpelt stemmeflertal. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme afgørende. Over forhandlingerne føres en protokol, der underskrives af samtlige bestyrelsesmedlemmer. Der kan fastsættes regler for bestyrelsens virksomhed i en forretningsorden. 20 Ansættelse af direktør Bestyrelsen ansætter til at varetage den daglige ledelse af TDP en direktør og fastsætter dennes ansættelsesvilkår. 21 Ledelsens opgaver Bestyrelsen og direktøren forestår ledelsen af TDP og skal sikre en forsvarlig organisation og administration af TDP og dens midler. 22 Tegningsret og prokura mv. TDP forpligtes ved retshandler, som på dens vegne indgås af den samlede bestyrelse eller af direktøren i forening med et medlem af bestyrelsen. Prokura kan kun meddeles af bestyrelsen, og kan kun meddeles til to eller flere i forening. REGNSKABSAFLÆGGELSE 23 Regnskabsår TDPs regnskabsår er kalenderåret.

16 8 24 Årsrapport For hvert regnskabsår udarbejder bestyrelsen og direktøren i overensstemmelse med lovgivningens regler en årsrapport, der mindst består af en ledelsesberetning, en ledelsespåtegning og et årsregnskab bestående af balance, resultatopgørelse og noter. Der udarbejdes endvidere en forsikringsteknisk statusopgørelse. Skulle denne status vise, at TDP ikke har dækning for sine forpligtelser, påhviler det Selskabet at yde TDP et ekstraordinært bidrag, som forholdene måtte tilsige. Årsrapporten revideres af én eller flere revisorer, af hvilke mindst én skal være statsautoriseret revisor. Revisor(er) vælges hvert år på den ordinære generalforsamling. 25 Udbetaling til selskabet Bestyrelsen kan træffe beslutning om udbetaling af midler til Selskabet som nærmere fastsat i denne 25. Udbetaling kan alene ske, hvis a) beslutning træffes af bestyrelsen i forbindelse med aflæggelse af årsrapporten; og b) TDP efter udbetalingen som minimum har et kapitalgrundlag, der opfylder de til enhver tid gældende krav i lov om tilsyn med firmapensionskasser og regler fastsat af Finanstilsynet med hjemmel heri. Bestyrelsen skal foretage de beregninger og vurderinger, der måtte være påkrævet, med henblik på at dokumentere, at de i ovennævnte pkt. b) anførte betingelser er opfyldte. TDPs ansvarshavende aktuar og TDPs generalforsamlingsvalgte revisor skal attestere beregningerne og vurderingerne, før udbetaling kan finde sted. Beslutning om udbetaling skal herudover ske i henhold til Pensionskassens Udbetalingsregulativ. Ved udbetalinger til Selskabet i medfør af denne 25 (men ikke udbetalinger i medfør af 27), skal der tillige ske udlodning til TDPs medlemmer og pensionsmodtagere som nærmere fastsat i Pensionskassens Udbetalingsregulativ. Udlodning til TDPs medlemmer og pensionsmodtagere sker herudover i henhold til Pensionskassens Medlemsudlodningsregulativ. 26 Pensionskassens aktuar TDP skal have en ansvarshavende aktuar, der udpeges af bestyrelsen. Bestyrelsen fastsætter aktuarens ansættelsesvilkår. 27 Pensionskassens opløsning I øvrigt kan TDP kun opløses i overensstemmelse med lov om tilsyn med firmapensionskasser. Sker opløsningen i form af likvidation vælger generalforsamlingen likvidatorerne, såfremt Finanstilsynet ikke har truffet anden afgørelse.

17 9 Likvidatorerne udarbejder en delingsplan for TDPs formue og forelægger den for Finanstilsynet til godkendelse. De formueandele, der i henhold til delingsplanen tilkommer medlemmerne og pensionsmodtagerne, skal anvendes som foreskrevet i den til enhver tid gældende lovgivning. Eventuel overskydende formue efter opfyldelse af pensionstilsagn tilfalder Selskabet. 28 Voldgift Enhver uenighed om fortolkningen af nærværende vedtægter og af pensionsregulativet skal såfremt mindelig ordning ikke kan opnås afgøres ved de ordinære domstole. Et medlem eller en pensionsmodtager afi pensionskassen er dog berettiget til i stedet at kræve uenigheden afgjort ved voldgift i overensstemmelse med reglerne i lov om voldgift og efter Regler for behandling af sager ved Voldgiftsinstituttet (Danish Arbitration), herunder de til enhver tid gældende procedureregler. ALMINDELIGE BESTEMMELSER 29 Offentliggørelse Alle bekendtgørelser og meddelelser om TDP, som bestyrelsen også uden disse vedtægters udtrykkelige forskrift måtte finde anledning til at udsende, skal offentliggøres på TDPs hjemmeside og kan blive tilsendt medlemmerne og pensionsmodtagerne direkte. 30 Retsgrundlag TDPs virksomhed er omfattet af lov om tilsyn med firmapensionskasser. 31 Overgangsbestemmelse Uanset det i 14, 2. afsnit, anførte, kan beslutning om ændring af vedtægterne, således at 25 i sin helhed udgår, træffes af generalforsamlingen alene, jf. dog nedenfor, såfremt det tiltrædes af mindst to tredjedele af de afgivne stemmer. Hvis en sådan beslutning træffes og vedtægternes 25 udgår i sin helhed, udgår som konsekvens heraf tillige vedtægternes 14, 5. og 6. afsnit, Ændringerne har gyldighed straks efter generalforsamlingens vedtagelse og skal således ikke godkendes af hverken Selskabet eller videnskabsministeren. Beslutning om ændring af vedtægterne i medfør af denne 31 kan dog alene ske, hvis a) beslutning træffes senest på den ordinære generalforsamling, der afholdes i 2019, og b) lov om tilsyn med firmapensionskasser i forbindelse med den kommende lovrevision ikke senest på tidspunktet for afholdelsen af den ordinære generalforsamling i 2019 er ændret således, at udlodning til pensionister kan ske på den i 8, 1. sætning, i Medlemsudlodningsregulativet forudsatte måde. TDP skal senest den 15. januar 2019 offentliggøre på sin hjemmeside, hvorvidt den i pkt. b) nævnte betingelse er eller forventes opfyldt. I bekræftende fald har ethvert medlem ret til at få forslag om ændring af vedtægterne som anført i 1. afsnit af denne 31 behandlet på den ordinære generalforsamling, såfremt der skriftligt fremsættes anmodning herom overfor bestyrelsen inden 15. februar Efter afholdelsen af den ordinære generalforsamling i 2019 er indholdet af denne 31 udtømt, hvorefter bestemmelsen udgår uden yderligere beslutning. Bestyrelsen er bemyndiget til at ændre vedtægterne i overensstemmelse hermed.

18 TDC Pensionskasse Bilag B2 til dagsordenens punkt d. PENSIONSREGULATIV TDC PENSIONSKASSE Vedtaget på den ordinære generalforsamling i TDC Pensionskasse den april

19 2 Indhold Almindelige bestemmelser 1 Pensionsvilkår 2-5 Overførselsregler 6-7 Forskellige bestemmelser 8-11 Ikrafttrædelses- og overgangsbestemmelser 12-14

20 3 I. ALMINDELIGE BESTEMMELSER 1 Stk. 1. Pensionskassens navn er TDC Pensionskasse (herefter TDP ). TDPs hjemsted er i Københavns Kommune. Stk. 2. TDP blev etableret med virkning fra den 1. januar 2010 ved fusion mellem KTAS Pensionskasse, Fyns Telefons Pensionskasse og Jydsk Telefons Pensionskasse med Jydsk Telefons Pensionskasse som den fortsættende pensionskasse. TDP er tilknyttet TDC A/S (CVR-nr ), som er det pensionstegnende firmasponsorvirksomhed for pensionskassen. Ved Selskabet eller afledninger af dette ord forstås i pensionskassens vedtægter og dette regulativ TDC A/S. Stk. 3. TDP har til formål at sikre pensionenringen tilaf de i 1, stk. 5 nævnte medlemmer og pensionsmodtagere. Stk. 4. Pensionsbidrag mv. i relation til medlemmerne og ydelser til medlemmerne pensionsmodtagere i henhold til dette regulativ er omfattet af reglerne om pensionsordninger i afsnit 1 i lov om pensionsafkastbeskatning. Stk. 5. Medlemmer op pensionsmodtagere iaf TDP er: a) Samtlige ansatte tjenestemænd i Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab, Fyns Telefon A/S og Jydsk Telefon A/S indtil disse selskabers fusion den 29. august 1995 med Tele Danmark A/S (nu TDC A/S) samt andre pensionsberettigede medarbejdere i henhold til pensionsregulativerne. b) (i) Tidligere ansatte tjenestemænd i det tidligere Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab, Fyns Telefon A/S og Jydsk Telefon A/S, (ii) tidligere ansatte i selskaber, der var datterselskaber af disse selskaber og (iii) tidligere ansatte i andre selskaber i TDC-koncernen (tidligere Tele Danmark-koncernen), der modtager pension af TDP eller har ret til opsat pension. c) Øvrige tidligere ansatte medarbejdere i det tidligere Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab, Fyns Telefon A/S og Jydsk Telefon A/S, der modtager ydelser fra TDP. d) Personer, der modtager ægtefællepension/enkepension efter (i) en tidligere ansat tjenestemand i det tidligere Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab, Fyns Telefon A/S og Jydsk Telefon A/S, (ii) en tidligere ansat i et selskab, der tidligere var datterselskab af det tidligere Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab, Fyns Telefon A/S, Jydsk Telefon A/S eller (iii) en tidligere ansat i andre selskaber i TDC-koncernen (tidligere Tele Danmark-koncernen). e) Ansatte i selskaber, der var datterselskaber af det tidligere Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab, Fyns Telefon A/S eller Jydsk Telefon A/S, som i henhold til særlig overenskomst er berettiget til ydelser fra TDP. f) Ansatte i andre selskaber i TDC-koncernen (tidligere Tele Danmark-koncernen), der har været ansat i det tidligere Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab, Fyns Telefon A/S og Jydsk Telefon A/S eller disses datterselskaber, og som på overflytningstidspunktet var medlem af en af de Fusionerede Pensionskasser eller TDP. Stk. 6. Der kan ikke optages nye medlemmer eller pensionsmodtagere i pensionskassen. Personer, der erhverver ret til ægtefællepension i forbindelse med et medlems eller en pensionsmodtagers død og dermed bliver pensionsmodtagermedlem iaf pensionskassen, betragtes i den sammenhæng ikke som en nye pensionsmodtagermedlemmer.

21 4 Modtagere af børnepension eller børnepensionstillæg betragtes i dette regulativs sammenhæng ikke som pensionsmodtagere. Stk. 7. De bestemmelser i dette regulativ, der omhandler medlemmernes og pensionsmodtagernes efterlevende ægtefælle, omfatter også registrerede partnere. Stk. 8. Selskabet, respektive dets datterselskaber, yder et ordinært bidrag, beregnet som en procentdel af den pensionsgivende løn samt et ekstraordinært bidrag til dækning af eventuelt underskud. Endvidere indbetaler Selskabet beløb til dækning af de udgifter, pensionskassen påføres, som følge af, at et medlems pensionsrettigheder ændres efter Selskabets beslutning. Medlemmerne indbetaler ikke pensionsbidrag til pensionskassen. Stk. 9. Medlemmerne og pensionsmodtagerne hæfter ikke for pensionskassens forpligtelser. Medlemmerne og pensionsmodtagerne kan ikke til eje eller pant overdrage eller på anden måde råde over rettigheder, som de har krav på. Sådanne rettigheder kan ikke gøres til genstand for retsforfølgning. II. PENSIONSVILKÅR 2 Stk. 1. Pensionskassens medlemmer og pensionsmodtagere erhverver ret til egenpension, ægtefællepension, børnepension mv., efterindtægt og opsat pension mv. i henhold til de til enhver tid gældende regler i medfør af Lov om Tjenestemandspension med de undtagelser og ændringer, der følger af nærværende pensionsregulativ eller Pensionskassens vedtægter. Med regler i medfør af Lov om Tjenestemandspension sidestilles regler fastsat på andet retsgrundlag, i det omfang sådanne regler regulerer forhold angående tjenestemandspension omfattet af nævnte lov, således at det sikres, at medlemmer og pensionsmodtagere afi Pensionskassen så vidt muligt behandles på vilkår svarende til statstjenestemænd. Stk. 2. Ved ændringer i det i stk. 1 nævnte retsgrundlag, der ud fra en samlet vurdering af medlemmernes pensionstilsagn væsentligt begrænser dette, finder 3527, stk. 2 i Lov om tilsyn med Firmapensionskasser tilsvarende anvendelse med de tilpasninger, som det ændrede retsgrundlag måtte nødvendiggøre. Stk. 3. Ved opgørelse af et medlems pensionsalder medregnes, uanset bestemmelserne i Lov om Tjenestemandspension 4, stk. 1 og stk. 3, alene det antal år, i hvilket medlemmet efter sit fyldte 25. år har været tjenestegørende medlem af en firmapensionskasse, der er knyttet til et selskab i TDC-koncernen (tidligere Tele Danmark-koncernen). Lov om Tjenestemandspension 4a finder dog tilsvarende anvendelse. Som led i frivillige fratrædelsesordninger for medlemmer over 60 år, kan Selskabet tillægge tjenestegørende medlemmer op til 4 års ekstraordinær forhøjet pensionsalder. Stk. 4. I medfør af aftaler af 28. maj, 2. juni og 16. juni 1997 samt 6. januar, 8. januar og 10. januar 1998 indgået mellem Selskabet og de forhandlingsberettigede organisationer i forbindelse med de af Selskabets bestyrelse den 28. januar 1997 bebudede personalereduktioner i Selskabet i perioden 1997/98, kan der tillægges tjenestegørende medlemmer ekstraordinær forhøjet pensionsalder. Selskabet kan i overensstemmelse med protokol af 5. november 1996 mellem TDC A/S (tidligere Tele Danmark A/S) og Dansk Metal, teleafdelingerne (tidligere Telekommunikationsforbundet) i forbindelse med indgåelse af landsoverenskomst samt efterfølgende forhandling mellem TDC A/S (tidligere Tele Danmark A/S) og Lederforeningen i TDC (tidligere Tele Danmark) tillægge et nærmere specificeret antal

22 5 medlemmer fra de hidtidige KTAS Erhverv A/S, KTAS Forlag A/S, Jydsk Telefon Erhverv A/S og Fyns Telefon Erhverv A/S med ret til opsat pension, indtil 5 års ekstraordinær forhøjet pensionsalder. Stk. 5. Kapitlerne 1, 5, 10 og 11 (jf. dog regulativets 3, stk. 2) i Lov om Tjenestemandspension finder ikke anvendelse i pensionskassen. Stk. 6. Med hensyn til reglerne i Lov om Tjenestemandspension om fratrædelsesgodtgørelse finder 6 og 7 i dette regulativ anvendelse. 3 Stk. 1. Pensioner, efterindtægt og opsat pension reguleres i henhold til 3a. Tillæg ydes efter de principper, som er gældende efter Lov om Tjenestemandspension. Stk. 2. Der foretages omberegning af pensioner og ydes tillæg, som anført i Lov om Tjenestemandspension Til pensioner, der udbetales på grundlag af en pensionsret, der opstår første gang pr. 1. januar 1997 eller senere, ydes dog ikke det i 40, stk. 2, 1. pkt., jf. 42, nævnte tillæg. Stk. 3. Medlemmer, der pensioneres pr. 1. januar 1997 eller senere efter reglerne i dette regulativ, tillægges ved pensioneringen 2 ekstra skalatrin i forhold til det skalatrin vedkommende forud for tillæggelse af 2 ekstra skalatrin ville have fået beregnet pension efter på pensioneringstidspunktet. De nævnte 2 ekstra skalatrin indgår ved beregning af alle former for egenpension og ægtefællepension. Til medlemmer, der ved fratræden fra TDC-koncernen (tidligere Tele Danmark-koncernen) afgår med opsat pension ydes ikke 2 ekstra skalatrin, ligesom 2 ekstra skalatrin ikke indgår ved beregning af fratrædelsesgodtgørelse, jf. 6 og 7 nedenfor. Stk. 4. Bestemmelsen i stk. 3 gælder alene for medlemmer hvis pensionsret, før tillæggelsen af 2 ekstra skalatrin, ligger inden for skalatrin a Stk. 1. Pensioner, efterindtægt og opsat pension til medlemmer og pensionsmodtagere reguleres årligt pr. den 1. april efter det foregående kalenderårs udvikling i det af Danmarks Statistik offentliggjorte forbrugerprisindeks, jf. dog stk. 2 og 3. Den procentvise ændring beregnes som årsgennemsnittet af de månedlige indeks og afrundes derefter til en reguleringsprocent med én decimal. Reguleringen sker første gang den 1. april Stk. 2. Hvis TDC A/S som følge af konkurs eller betalingsstandsning er ude af stand til at foretage de nødvendige ekstraordinære indbetalinger til pensionskassen, som TDC A/S måtte blive pålagt at foretage vedrørende medlemmer, der måtte blive afskediget af dem utilregnelige årsager før den forudsatte pensioneringsalder, skal ydelserne for disse medlemmer dog med tilbagevirkende kraft pr. 1. april 2019 reguleres i medfør af stk. 3 for perioden fra den 1. april 2019 og frem til tidspunktet for utilregnelighedspensioneringen. Herefter reguleres ydelserne i medfør af stk. 1. Stk. 3. Pensioner, efterindtægt og opsat pension for medlemmer og pensionsmodtagere, der i forbindelse med generalforsamlingsbeslutning den 23. april 2018 om overgang til regulering på baggrund af forbrugerprisindekset har frasagt sig at overgå til den i stk. 1 beskrevne regulering, reguleres med samme procentregulering, som er gældende for de tilsvarende ydelser i medfør af Lov om Tjenestemandspension, jf. også 5, stk. 2(d).

23 6 Stk. 4. Hvis Danmarks Statistik på noget tidspunkt måtte ophøre med at offentliggøre forbrugerprisindekset eller forbrugerprisindekset af anden grund måtte udgå, træffer bestyrelsen beslutning om at reguleringen sker efter en anden i Danmark almengyldig forbrugerprisstatistik, som mest tilsvarer forbrugerindekset i stk. 1, medmindre andet aftales med personaleforeningerne. Uenighed om hvilken statistik, som i Danmark er almengyldig og som mest tilsvarer den forudsatte statistik i stk. 1, afgøres ved faglig voldgift. 4 Stk. 1. Ved et medlems pensionering, kan medlemmet vælge at modtage et engangsbeløb på op til 1,25 x den årlige egenpension, medlemmet er berettiget til, mod nedsættelse af medlemmets egenpension. Engangsbeløbet beregnes på grundlag af de år, for hvilke der er beregnet præmie til finansiering heraf. Nedsættelsen af egenpensionen beregnes aktuarmæssigt i overensstemmelse med det for pensionskassen gældende økonomiske og tekniske grundlag. Stk. 2. Ved et medlems pensionering før det 60. år kan medlemmet vælge at udskyde beslutning om modtagelsen af det i stk. 1 nævnte éngangsbeløb indtil det fyldte 60. år. I tiden indtil det 60. år modtager pensionsmodtagerenmedlemmet pension uden fradrag for engangsydelse. Fra det fyldte 60. år foretages fradrag for engangsydelse med det procentfradrag, der gælder for 60-årige. Stk. 3. Medlemmer, der i tidsrummet fra 1. januar 1993 og indtil den 4. februar 1998 er pensioneret før det 60. år, som ikke har fået udbetalt engangsydelse, og som tidligst fylder 60 år den 4. februar 1998 kan vælge at få udbetalt éngangsydelse efter reglerne i stk. 2. Stk. 4. Størrelsen af ægtefælle- og børnepension mv. samt efterindtægt berøres ikke af medlemmets eller pensionsmodtagerens valg af engangsbeløb. Stk. 5. Medlemmer og pensionsmodtagere, der lider af en livstruende sygdom, kan i henhold til bekendtgørelse nr af 24. oktober 2005, få udbetalt et engangsbeløb i henhold til 4, stk Stk. 1. Den kompetence, der i henhold til Lov om Tjenestemandspension er tillagt Finansministeren, tilkommer i forhold til pensionskassens medlemmer og pensionsmodtagere Selskabet. Stk. 2. Uanset stk. 1 skal Selskabet følge de af Finansministeren trufne afgørelser for så vidt angår: a) Den pensionsgivende løn, der for hvert skalatrin lægges til grund ved beregning af pensionen, jfr. Lov om Tjenestemandspension 5 stk. 1; b) Fastsættelse af et maksimum for pensionens størrelse, jf. Lov om tjenestemandspension 6, stk. 1; c) Beregning af nedsættelse af pensionen ved et medlems fratræden efter at være fyldt 60 år, men før sit 67. år, jf. Lov om Tjenestemandspension 6, stk ; d) Procentregulering af ydelserne, jf. Lov om Tjenestemandspension 27, for så vidt angår medlemmer og pensionsmodtagere omfattet af 3a, stk. 3, i nærværende regulativ. 1 I lovbekendtgørelse nr. 724 af 9. september 1993 var det stk. 4 5.

24 7 Stk. 3. Selskabet indhenter ikke udtalelse fra Lønningsrådet. III. OVERFØRSELSREGLER 6 Hvis et medlem fratræder sin stilling og overgår til anden ansættelse, hvortil der er knyttet en pensionsordning med løbende ydelser oprettet i et livsforsikringsselskab eller en pensionskasse, der er omfattet af Lov om finansiel virksomhed eller Lov om tilsyn med firmapensionskasser, har medlemmet ret til, i stedet for ret til opsat pension, at få overført sin pensionshensættelse til den ny pensionsordning ved optagelsen i ordningen, jf. herved Lov om Tjenestemandspension Stk. 1. Et medlem, der ikke har opnået en pensionsalder på mindst 3 år, og som fratræder tjenesten uden at være berettiget til egenpension, er berettiget til en fratrædelsesgodtgørelse. Stk. 2. Fratrædelsesgodtgørelsen beregnes som en forholdsmæssig andel af det beløb, som ville kunne overføres til en anden pensionsordning ved overgang til anden ansættelse, dersom medlemmet havde opnået netop 3 års pensionsalder. Stk. 3. Dersom medlemmet overgår til anden ansættelse, hvortil der er knyttet en pensionsordning med løbende ydelser oprettet i et livsforsikringsselskab eller en pensionskasse, der er omfattet af Lov om finansiel virksomhed eller Lov om tilsyn med firmapensionskasser, skal fratrædelsesgodtgørelsen overføres til den ny pensionsordning ved optagelse i ordningen. IV. FORSKELLIGE BESTEMMELSER 8 Afgørelser, som efter dette regulativ beror på en helbredsbedømmelse, træffes af Pensionskassen. 9 Til brug ved afgørelser, som efter dette regulativ beror på en helbredsbedømmelse, kan Pensionskassen forlange sådanne helbredsoplysninger, som den anser for nødvendige, samt kræve, at den pågældende underkaster sig særlige undersøgelser, eventuelt under indlæggelse til observation på hospital. 10 Pensionskassen fastsætter reglerne for udbetaling af ydelserne efter dette regulativ. 11 Hvor der i dette pensionsregulativ er henvist til bestemte kapitler eller i Lov om Tjenestemandspension, refererer henvisningen til bekendtgørelse nr. 230 af 19. marts 2004 af Lov om Tjenestemandspension, jf. bilag 1. V. IKRAFTTRÆDELSES- OG OVERGANGSBESTEMMELSER 12 Dette regulativs bestemmelser har virkning fra 1. januar 1994, medmindre andet er angivet i regulativet. 13 Stk. 1. Pensionsalderen for de ved 1. april 1970 reglementets ikrafttrædelse ansatte medlemmer, der har erhvervet pensionsalder efter de hidtil gældende regler, omregnes på pensioneringstidspunktet på grundlag af den pensionsalder, der ville være opnået efter de indtil da gældende regler.

25 8 Stk. 2. Omregning efter stk. 1 foretages således: En pensionsalder efter de hidtidige regler under 10 år omregnes til 25 år fra 10 år - 12 år omregnes til 26 år fra 12 år - 14 år omregnes til 27 år fra 14 år - 16 år omregnes til 28 år fra 16 år - 18 år omregnes til 29 år fra 18 år - 20 år omregnes til 30 år fra 20 år - 22 år omregnes til 31 år fra 22 år - 24 år omregnes til 32 år fra 24 år - 26 år omregnes til 33 år fra 26 år - 28 år omregnes til 34 år fra 28 år - 31 år omregnes til 36 år fra 31 år og derover omregnes til 37 år Stk. 3. Pensionsalderen efter stk. 1-2 anvendes dog ikke som grundlag for beregning af pension, dersom medlemmet efter de øvrige bestemmelser i regulativet har opnået en pensionsalder, der er højere. 14 Pensioner efter pensionsreglementerne af 1959 og tidligere pensionsreglementer til personer, hvis pensionsrettigheder beror på ansættelse, som er ophørt før 1. april 1970, behandles efter de som bilag 2 vedlagte regler af 1. april 1970 for De Samvirkende Telefonselskaber, se i øvrigt Lov nr. 81 af 12. marts ***** APPENDIKS Vedrørende tjenesteudygtighed gælder følgende i forhold til pensionsregulativet. Afgørelsen af, om medlemmet er i tjeneste/arbejde tilkommer Selskabet. Ved afgørelse af, om tilskadekomsten er af en sådan karakter at den begrunder krav på erstatning for tab af erhvervsevne samt om den lovpligtige arbejdsskadesforsikring kommer til udbetaling følges regler og retningslinjer i henhold til lov om arbejdsskadeforsikring. Et medlem, der afskediges på grund af utjenestedygtighed, som forårsaget af, at der under udførelsen af tjenesten er overgået medlemmet en tilskadekomst oppebærer egenpension, med en pensionsalder på 37 år uden at den pågældende nødvendigvis får udbetaling fra den lovpligtige arbejdsskadeforsikring.

PENSIONSREGULATIV FOR. TDC Pensionskasse

PENSIONSREGULATIV FOR. TDC Pensionskasse PENSIONSREGULATIV FOR TDC Pensionskasse Dette regulativ er vedtaget i forbindelse med fusionen af KTAS Pensionskasse, Jydsk Telefons Pensionskasse og Fyns Telefons Pensionskasse på ekstraordinære generalforsamlinger

Læs mere

PENSIONSREGULATIV TDC PENSIONSKASSE

PENSIONSREGULATIV TDC PENSIONSKASSE TDC Pensionskasse Bilag C2 til dagsordenens punkt d. PENSIONSREGULATIV TDC PENSIONSKASSE Dette regulativ er vvedtaget på den ordinære generalforsamling i forbindelse med fusionen af KTASTDC Pensionskasse,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR TDC PENSIONSKASSE vedtaget på den ordinære generalforsamling den 28. april 2016

VEDTÆGTER FOR TDC PENSIONSKASSE vedtaget på den ordinære generalforsamling den 28. april 2016 VEDTÆGTER FOR TDC PENSIONSKASSE vedtaget på den ordinære generalforsamling den 28. april 2016 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Navn og hjemsted Pensionskassens navn er TDC Pensionskasse (herefter TDP ). TDPs

Læs mere

TDC Pensionskasse. Bilag B1 til dagsordenens punkt d. VEDTÆGTER TDC PENSIONSKASSE. Vedtaget på den ordinære generalforsamling den april

TDC Pensionskasse. Bilag B1 til dagsordenens punkt d. VEDTÆGTER TDC PENSIONSKASSE. Vedtaget på den ordinære generalforsamling den april TDC Pensionskasse Bilag B1 til dagsordenens punkt d. VEDTÆGTER TDC PENSIONSKASSE Vedtaget på den ordinære generalforsamling den 3023. april 20189. 2 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Navn og hjemsted Pensionskassens

Læs mere

PENSIONSREGULATIV FOR FYNS TELEFONS PENSIONSKASSE

PENSIONSREGULATIV FOR FYNS TELEFONS PENSIONSKASSE PENSIONSREGULATIV FOR FYNS TELEFONS PENSIONSKASSE Dette regulativ er senest ajourført Februar 2009 1 Hovedpunkter: Almindelige bestemmelser 1 Pensionsvilkår 2-5 Overførselsregler 6 og 7 Forskellige bestemmelser

Læs mere

De fuldstændige forslag til den ordinære generalforsamling den 30. april 2019 til følgende dagsordenspunkt:

De fuldstændige forslag til den ordinære generalforsamling den 30. april 2019 til følgende dagsordenspunkt: TDC Pensionskasse TDC Pensionskasse (CVR-nr. 71967611) ( pensionskassen ) Bilag A til dagsordenens punkt d. De fuldstændige forslag til den ordinære generalforsamling den 30. april 2019 til følgende dagsordenspunkt:

Læs mere

De fuldstændige forslag til den ordinære generalforsamling den 23. april 2018 til følgende dagsordenspunkt:

De fuldstændige forslag til den ordinære generalforsamling den 23. april 2018 til følgende dagsordenspunkt: TDC Pensionskasse TDC Pensionskasse (CVR-nr. 71967611) ( Pensionskassen ) Bilag B1 til dagsordenens punkt d. De fuldstændige forslag til den ordinære generalforsamling den 23. april 2018 til følgende dagsordenspunkt:

Læs mere

Pensionskassen kan efter nærmere retningslinjer tegne ophørende forsikringer for medlemmerne.

Pensionskassen kan efter nærmere retningslinjer tegne ophørende forsikringer for medlemmerne. VEDTÆGT 1. NAVN Pensionskassens navn er Arkitekternes Pensionskasse. 2. FORMÅL Pensionskassens formål er at drive pensionskassevirksomhed, herunder at yde medlemmerne alders-, invalide-, ægtefælle- og

Læs mere

Vedtægter for PenSam Bank A/S

Vedtægter for PenSam Bank A/S Vedtægter for PenSam Bank A/S 2 Vedtægter for PenSam Bank A/S Kapitel I Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er PenSam Bank A/S. 2 Selskabets hjemsted er Furesø kommune. 3 Selskabets formål er at

Læs mere

Vedtægter for PenSam Liv forsikringsaktieselskab

Vedtægter for PenSam Liv forsikringsaktieselskab Vedtægter for PenSam Liv forsikringsaktieselskab 2 Vedtægter for PenSam Liv forsikringsaktieselskab Kapitel I Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er PenSam Liv forsikringsaktieselskab. Selskabets

Læs mere

Vedtægt. Vedtægt for Pensionskassen for Farmakonomer CVR-nummer Indhold

Vedtægt. Vedtægt for Pensionskassen for Farmakonomer CVR-nummer Indhold Pensionskassen for Farmakonomer April 2016 Vedtægt Vedtægt for Pensionskassen for Farmakonomer CVR-nummer 10 49 68 37 Indhold Navn, hjemsted og formål 1. Pensionskassens navn 2 2. Pensionskassens formål

Læs mere

VEDTÆGTER for Foreningen AP Pension f.m.b.a.

VEDTÆGTER for Foreningen AP Pension f.m.b.a. VEDTÆGTER for Foreningen AP Pension f.m.b.a. NAVN, FORMÅL OG MEDLEMSFORHOLD 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Foreningen AP Pension f.m.b.a. Stk. 2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune.

Læs mere

Vedtægter for PenSam A/S

Vedtægter for PenSam A/S Vedtægter for PenSam A/S 2 Vedtægter for PenSam A/S Kapitel I Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er PenSam A/S. 2 Selskabets hjemsted er Furesø kommune. 3 Selskabets formål er at levere services

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Danica Administration A/S (CVR nr ) ----ooooo----

VEDTÆGTER. for. Danica Administration A/S (CVR nr ) ----ooooo---- VEDTÆGTER for Danica Administration A/S (CVR nr. 20 24 79 40) ----ooooo---- 1.1. Selskabets navn er Danica Administration A/S. 1.2. Selskabets hjemsted er Københavns kommune. 2. 2.1. Selskabets formål

Læs mere

Vedtægter for PenSam Bank A/S

Vedtægter for PenSam Bank A/S Vedtægter for PenSam Bank A/S 2 Vedtægter for PenSam Bank A/S Kapitel I Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er PenSam Bank A/S. 2 Selskabets hjemsted er Furesø kommune. 3 Selskabets formål er at

Læs mere

Vedtægter for PenSam Liv forsikringsaktieselskab

Vedtægter for PenSam Liv forsikringsaktieselskab Vedtægter for PenSam Liv forsikringsaktieselskab 2 Vedtægter for PenSam Liv forsikringsaktieselskab Kapitel I Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er PenSam Liv forsikringsaktieselskab. Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Property Bonds VIII (Sverige II) A/S CVR nr

VEDTÆGTER. for. Property Bonds VIII (Sverige II) A/S CVR nr VEDTÆGTER for Property Bonds VIII (Sverige II) A/S CVR nr. 29 21 33 64 1. Selskabets navn, hjemsted og formål 1.1 Selskabets navn er Property Bonds VIII (Sverige II) A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Københavns

Læs mere

5.1 I Bornholms Regionskommune vælges ved direkte valg 24 delegerede.

5.1 I Bornholms Regionskommune vælges ved direkte valg 24 delegerede. 1.0 NAVN 1.1 Selskabets navn er Bornholms Brand A.m.b.a. 2.0 HJEMSTED 2.1 Selskabets hjemsted er Bornholms Regionskommune. 3.0 FORMÅL 3.1 Selskabets primære formål er at eje aktier i Bornholms Brandforsikring

Læs mere

Pensionskassens navn er Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger.

Pensionskassens navn er Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger. VEDTÆGT 1. NAVN Pensionskassens navn er Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger. Som binavne anvendes Dansk Agronomforenings Pensionskasse (Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger)

Læs mere

Forslag fra bestyrelsen om ændring af Vedtægtens 3, 10 stk. 1, 10 stk. 2, 10 stk. 4 samt 20 stk. 2

Forslag fra bestyrelsen om ændring af Vedtægtens 3, 10 stk. 1, 10 stk. 2, 10 stk. 4 samt 20 stk. 2 Generalforsamling i Foreningen AP Pension f.m.b.a. Dagsordenens punkt 5.b Bilag 4 Forslag fra bestyrelsen om ændring af Vedtægtens 3, 10 stk. 1, 10 stk. 2, 10 stk. 4 samt 20 stk. 2 Generalforsamlingen

Læs mere

Vedtægter for PenSam Forsikring A/S

Vedtægter for PenSam Forsikring A/S Vedtægter for PenSam Forsikring A/S 2 Vedtægter for PenSam Forsikring A/S Kapitel I Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er PenSam Forsikring A/S. 2 Selskabets hjemsted er Furesø kommune. 3 Selskabets

Læs mere

Vedtægter for PenSam Holding A/S

Vedtægter for PenSam Holding A/S Vedtægter for PenSam Holding A/S 2 Vedtægter for PenSam Holding A/S Kapitel I - Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er PenSam Holding A/S. 2 Selskabets hjemsted er Furesø kommune. 3 Selskabets formål

Læs mere

CVR-nr. 10430410. Vedtægter for Tryg i Danmark smba

CVR-nr. 10430410. Vedtægter for Tryg i Danmark smba Vedtægter for Tryg i Danmark smba CVR-nr. 10430410 Navn og hjemsted 1 1.1 Selskabets navn er Tryg i Danmark smba. Selskabet udøver også virksomhed under binavnet TrygFonden smba. 1.2 Selskabets hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Danica Pension, Livsforsikringsaktieselskab (CVR nr. 24 25 61 46) ----ooooo----

VEDTÆGTER. for. Danica Pension, Livsforsikringsaktieselskab (CVR nr. 24 25 61 46) ----ooooo---- VEDTÆGTER for Danica Pension, Livsforsikringsaktieselskab (CVR nr. 24 25 61 46) ----ooooo---- 1.1. Selskabets navn er Danica Pension, Livsforsikringsaktieselskab. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Danica Pensionsforsikring A/S (CVR nr ) ----ooooo----

VEDTÆGTER. for. Danica Pensionsforsikring A/S (CVR nr ) ----ooooo---- VEDTÆGTER for Danica Pensionsforsikring A/S (CVR nr. 16 42 00 18) ----ooooo---- 1.1. Selskabets navn er Danica Pensionsforsikring A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under følgende binavne: Forsikringsselskabet

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Alm. Brand A/S CVR-nr

VEDTÆGTER. for. Alm. Brand A/S CVR-nr VEDTÆGTER for Alm. Brand A/S CVR-nr. 77333517 Udgave 2010 1. 1.1. Selskabets navn er Alm. Brand A/S. 2. 2.1. Selskabets formål er - direkte eller indirekte - at eje kapitalandele i forsikringsselskaber

Læs mere

for Dansk Fjernvarmes Handelsselskab A.M.B.A.

for Dansk Fjernvarmes Handelsselskab A.M.B.A. 2. oktober, 2014 VEDTÆGTER for Dansk Fjernvarmes Handelsselskab A.M.B.A. [1/8] 1. Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Dansk Fjernvarmes Handelsselskab A.M.B.A. 1.2 Selskabet driver også virksomhed

Læs mere

Vedtægter for PFA Pension, forsikringsaktieselskab

Vedtægter for PFA Pension, forsikringsaktieselskab Vedtægter for PFA Pension, forsikringsaktieselskab CVR-nr. 13 59 43 76 August April 201712 Navn og hjemsted 1 1.1 Selskabets navn er PFA Pension, forsikringsaktieselskab. Selskabet driver tillige virksomhed

Læs mere

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling. Til aktionærerne i Rovsing Management Group A/S, CVR-nr. 29 16 85 47 (Selskabet)

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling. Til aktionærerne i Rovsing Management Group A/S, CVR-nr. 29 16 85 47 (Selskabet) 28. april 2011 Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling Til aktionærerne i Rovsing Management Group A/S, CVR-nr. 29 16 85 47 (Selskabet) Selskabets bestyrelse indkalder hermed til ekstraordinær

Læs mere

Vedtægter for PensionDanmark Pensionsforsikringsaktieselskab

Vedtægter for PensionDanmark Pensionsforsikringsaktieselskab Vedtægter for PensionDanmark Pensionsforsikringsaktieselskab Navn og formål 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Selskabets navn er PensionDanmark Pensionsforsikringsaktieselskab. Selskabet driver også virksomhed

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Tryg A/S. CVR-nr

VEDTÆGTER. for. Tryg A/S. CVR-nr VEDTÆGTER for Tryg A/S CVR-nr. 26460212 1 Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er "Tryg A/S". Selskabet driver også virksomhed under binavnene TrygVesta A/S og Tryg Vesta Group A/S. 2 Selskabets

Læs mere

SPUTNIKKOLLEGIET FREDERIKSBERG APS

SPUTNIKKOLLEGIET FREDERIKSBERG APS VEDTÆGTER for SPUTNIKKOLLEGIET FREDERIKSBERG APS SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Selskabets navn er Sputnikkollegiet Frederiksberg ApS. Selskabets hjemsted er Frederiksberg Kommune. 2 Selskabets

Læs mere

Vedtægter for Ringkøbing Amts Højspændingsforsyning a.m.b.a.

Vedtægter for Ringkøbing Amts Højspændingsforsyning a.m.b.a. Vedtægter for Ringkøbing Amts Højspændingsforsyning a.m.b.a. 2014-1 - Vedtægter for Ringkøbing Amts Højspændingsforsyning a.m.b.a. Navn og selskabsform Hjemsted 1 Andelsselskabets navn er Ringkøbing Amts

Læs mere

Bestyrelsen genfremsætter følgende forslag til ændringer af foreningens vedtægter:

Bestyrelsen genfremsætter følgende forslag til ændringer af foreningens vedtægter: Frederiksberg, den 26. marts 2012 Investeringsforeningen Fundamental Invest indkalder herved til ekstraordinær generalforsamling, der afholdes på foreningens adresse Falkoner Allé 53, 3., 2000 Frederiksberg,

Læs mere

A.P. Møller - Mærsk A/S. Vedtægter

A.P. Møller - Mærsk A/S. Vedtægter A.P. Møller - Mærsk A/S Vedtægter Selskabets navn er A.P. Møller - Mærsk A/S. I. Almindelige bestemmelser Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene Aktieselskabet Dampskibsselskabet Svendborg

Læs mere

F U L D S T Æ N D I G E F O R S L A G

F U L D S T Æ N D I G E F O R S L A G Kredit G/17/5 F U L D S T Æ N D I G E F O R S L A G Gældende Forslag 1. Navn Selskabets navn er BRFkredit a/s. Selskabets navn er BRFkredit a/s. Selskabets binavne er Jyske Realkredit a/s og Jyske Kredit

Læs mere

Vedtægter for Frørup Andelskasse

Vedtægter for Frørup Andelskasse Vedtægter for Frørup Andelskasse 1 Navn, hjemsted og formål Andelskassens navn er Frørup Andelskasse. Dens hjemsted er Nyborg Kommune. Det er Andelskassens formål at drive virksomhed som pengeinstitut,

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Glunz & Jensen Holding A/S. (CVR-nr ) 1 Selskabets navn og formål

VEDTÆGTER. for. Glunz & Jensen Holding A/S. (CVR-nr ) 1 Selskabets navn og formål VEDTÆGTER for Glunz & Jensen Holding A/S (CVR-nr. 10 23 96 80) 1 Selskabets navn og formål 1.1 Navn Selskabets navn er Glunz & Jensen Holding A/S. 1.2 Formål Selskabets formål er at besidde kapitalandele

Læs mere

VEDTÆGTER Oktober 2011

VEDTÆGTER Oktober 2011 Udkast 14. oktober 2011 J.nr. 050492-0001 ckm/kfh VEDTÆGTER Oktober 2011 Frederiksberg Fjernkøling A/S (CVR-nr. [ ]) Bech-Bruun Advokatfirma Langelinie Allé 35 2100 København Ø T +45 72 27 00 00 F +45

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Tryg A/S. CVR-nr

VEDTÆGTER. for. Tryg A/S. CVR-nr VEDTÆGTER for Tryg A/S CVR-nr. 26460212 1 Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er "Tryg A/S". Selskabet driver også virksomhed under binavnene TrygVesta A/S og Tryg Vesta Group A/S. 2 Selskabets

Læs mere

Doc.nr.: Vedtægter

Doc.nr.: Vedtægter B Ø R S M Æ G L E R F O R E N I N G E N Doc.nr.: 263289 Vedtægter Side 2 I Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er "Den danske Børsmæglerforening" Foreningen benytter også navnet: "Børsmæglerforeningen"

Læs mere

Vedtægter for Dansk Affald A/S. 3 ejerkommuner. Vedtægter. for. Dansk Affald A/S

Vedtægter for Dansk Affald A/S. 3 ejerkommuner. Vedtægter. for. Dansk Affald A/S 3 ejerkommuner Vedtægter for Dansk Affald A/S 1 Indhold 1. Navn, hjemsted og formål... 3 2. Kapital og aktier... 3 2.1 Aktiekapital... 3 2.2 Aktierne... 3 2.3 Rettigheder... 3 2.4 Overdragelse... 3 2.5

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR

V E D T Æ G T E R FOR V E D T Æ G T E R FOR 20. november 2018 Side 1 af 9 Navn 1 1.1. Selskabets navn er. Selskabets binavn er BRFkredit a/s. Formål 2 2. Selskabets formål er at drive realkreditvirksomhed og anden virksomhed,

Læs mere

Indkaldelse til generalforsamling i ASGAARD Group A/S

Indkaldelse til generalforsamling i ASGAARD Group A/S Fondsbørsmeddelelse nr. 01-2008. Indberettet den 15. januar 2008. Indkaldelse til generalforsamling i ASGAARD Group A/S Bestyrelsen for ASGAARD Group A/S indkalder herved til ordinær generalforsamling,

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Codan A/S. CVR-nr. 56 77 12 12. (2015-udgave)

VEDTÆGTER. for. Codan A/S. CVR-nr. 56 77 12 12. (2015-udgave) VEDTÆGTER for Codan A/S CVR-nr. 56 77 12 12 (2015-udgave) CODAN A/S 1 I. Almindelige bestemmelser 1. Selskabets navn er Codan A/S. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnet Codan Limited A/S.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Erhvervshus Fyn P/S. CVR-nr Sagsnr MMR/ jd

VEDTÆGTER. for. Erhvervshus Fyn P/S. CVR-nr Sagsnr MMR/ jd VEDTÆGTER for Erhvervshus Fyn P/S CVR-nr. 34 20 62 28 Sagsnr. 31225-0033 MMR/ jd 1. NAVN 1.1. Selskabets navn er Erhvervshus Fyn P/S. 1.2. Selskabets binavn er Business Region Funen P/S. 1.3. Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER. Grønttorvet København A/S

VEDTÆGTER. Grønttorvet København A/S VEDTÆGTER Grønttorvet København A/S Grønttorvet København A/S CVR-nr. 63347310 Side Selskabets navn og formål... 3 Selskabets kapital og aktier... 3 Generalforsamlinger... 3 Bestyrelse og direktion...

Læs mere

Vedtægter for Pensionskassen PenSam

Vedtægter for Pensionskassen PenSam Vedtægter for Pensionskassen PenSam 2 Vedtægter for Pensionskassen PenSam Kapitel I Navn, hjemsted og formål 1 Pensionskassens navn og hjemsted Pensionskassens navn er Pensionskassen PenSam. Dens hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER. for AALBORG BOLDSPILKLUB A/S 1.0. NAVN

VEDTÆGTER. for AALBORG BOLDSPILKLUB A/S 1.0. NAVN VEDTÆGTER for AALBORG BOLDSPILKLUB A/S 1.0. NAVN 1.1. Selskabets navn er Aalborg Boldspilklub A/S med bifirmanavne AaB A/S (Aalborg Boldspilklub A/S); Aalborg BK A/S (Aalborg Boldspilklub A/S); AaB Håndbold

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. Ejby Elnet A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR. Ejby Elnet A.m.b.a. VEDTÆGTER FOR Ejby Elnet A.m.b.a. Indholdsfortegnelse 1. Selskabsform, navn og hjemsted 2. Selskabets formål 3. Andelshavere 4. Medejerforhold 5. Andelshavernes økonomiske ansvar 6. Ejendomsret til anlæg

Læs mere

VEDTÆGTER for Den danske Fondsmæglerforening

VEDTÆGTER for Den danske Fondsmæglerforening 131 VEDTÆGTER for Den danske Fondsmæglerforening I Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er "Den danske Fondsmæglerforening" Foreningen benytter også navnet: "Fondsmæglerforeningen". På engelsk benytter

Læs mere

Vedtægter. a. Selskabets aktiekapital udgør kr. 219.749.230. Heraf er kr. 112.316.270 A-aktier og kr. 107.432.960 B-aktier.

Vedtægter. a. Selskabets aktiekapital udgør kr. 219.749.230. Heraf er kr. 112.316.270 A-aktier og kr. 107.432.960 B-aktier. Vedtægter Selskabets navn og formål Selskabets navn er ROCKWOOL INTERNATIONAL A/S. 1. 2. Selskabets formål er i ind- og udland, herunder ved investering i andre selskaber, at drive industri, handel og

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FIH REALKREDIT A/S

VEDTÆGTER FOR FIH REALKREDIT A/S VEDTÆGTER FOR FIH REALKREDIT A/S 1 Navn og hjemsted Selskabets navn er FIH Realkredit A/S. Dets hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Selskabets formål er at drive alle former for realkreditvirksomhed,

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Pensionskassen for Børne- og Ungdomspædagoger

VEDTÆGTER. for. Pensionskassen for Børne- og Ungdomspædagoger VEDTÆGTER for Pensionskassen for Børne- og Ungdomspædagoger 6. april 2016 Side 2 af 6 1 Pensionskassens formål Pensionskassens formål er at drive pensionskasse- og livsforsikringsvirksomhed. Livsforsikringsvirksomheden

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Tryg A/S. CVR-nr. 26460212

VEDTÆGTER. for. Tryg A/S. CVR-nr. 26460212 VEDTÆGTER for Tryg A/S CVR-nr. 26460212 1 Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er "Tryg A/S". Selskabet driver også virksomhed under binavnene TrygVesta A/S og Tryg Vesta Group A/S. 2 Selskabets

Læs mere

Vedtægter for Aars Vand

Vedtægter for Aars Vand Vedtægter for Aars Vand NAVN OG HJEMSTED: Selskabets navn er Aars Vand. 1 Selskabets hjemsted er Vesthimmerlands Kommune 2 FORMÅL: Selskabets formål er i overensstemmelse med den til enhver tid gældende

Læs mere

VEDTÆGTER FOR WILLIAM DEMANT HOLDING A/S

VEDTÆGTER FOR WILLIAM DEMANT HOLDING A/S VEDTÆGTER FOR WILLIAM DEMANT HOLDING A/S Indholdsfortegnelse 1. Navn... 2 2. Hjemsted... 2 3. Formål... 2 4. Selskabets kapital... 2 5. Selskabets aktier... 2 6. Bemyndigelse til kapitalforhøjelse... 2

Læs mere

A D V O K A T F I R M A E T

A D V O K A T F I R M A E T J.nr. 92.306/jm/rh 25-04-2008 V E D T Æ G T E R f o r A A L B O R G B O L D S P I L K L U B A / S 1.0. NAVN 1.1. Selskabets navn er Aalborg Boldspilklub A/S med bifirmanavne AaB A/S (Aalborg Boldspilklub

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NEM s.m.b.a. Indhold

VEDTÆGTER FOR NEM s.m.b.a. Indhold VEDTÆGTER FOR NEM s.m.b.a. Indhold 1 Navn og hjemsted... 2 2 Formål... 2 3 Medlemmer... 2 4 Selskabets ledelse... 2 5 Valg af repræsentantskab... 3 6 Klage over valg... 4 7 Generalforsamling kompetence,

Læs mere

Vedtægter for Glumsø Vandværk A.m.b.a.

Vedtægter for Glumsø Vandværk A.m.b.a. Vedtægter for Glumsø Vandværk A.m.b.a. 1 Navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Glumsø Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Næstved Kommune. 2 - Formål

Læs mere

VEDTÆGTER LB FORSIKRING A/S

VEDTÆGTER LB FORSIKRING A/S VEDTÆGTER LB FORSIKRING A/S VEDTÆGTER LB FORSIKRING A/S (CVR-nr.: 16 50 08 36) 1 Navn, hjemsted og formål 1.1 Selskabets navn er LB Forsikring A/S. 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene:

Læs mere

Vedtægter for. Royal UNIBREW A/S. CVR nr

Vedtægter for. Royal UNIBREW A/S. CVR nr Vedtægter for Royal UNIBREW A/S CVR nr. 41 95 67 12 I. Selskabets navn, hjemsted og formål Selskabets navn er Royal UNIBREW A/S. Selskabets hjemsted er Faxe Kommune. 1. 2. 3. Selskabets formål er i eller

Læs mere

Vedtægter tor Flügger group A/S

Vedtægter tor Flügger group A/S Vedtægter tor Flügger group A/S Indhold: 01. 02. Selskabets navn og formål side 2 03. 06. Aktiekapital, aktiebreve mv... side 2 07. 12. Generalforsamlinger......... side 3 13. 15. Bestyrelsen. side 5 16.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR JÆGERSPRIS VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR JÆGERSPRIS VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR JÆGERSPRIS VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Jægerspris Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Frederikssund Kommune. 1 FORMÅL 2 Selskabets

Læs mere

Vedtægter for Aktieselskabet Schouw & Co.

Vedtægter for Aktieselskabet Schouw & Co. Udkast til vedtægter med alle ændringer foreslået af bestyrelsen til ordinær generalforsamling torsdag den 14. april 2016 Vedtægter for Aktieselskabet Schouw & Co. CVR-nr. 63 96 58 12 Side 2 1. Selskabets

Læs mere

Vedtægter. Vestas Wind Systems A/S CVR-nr. 10 40 37 82

Vedtægter. Vestas Wind Systems A/S CVR-nr. 10 40 37 82 Vedtægter Vestas Wind Systems A/S CVR-nr. 10 40 37 82 Indholdsfortegnelse 1 Selskabets navn og formål 3 2 Selskabets kapital og aktier (kapitalandele) 3 3 Bemyndigelse til gennemførelse af kapitalforhøjelse

Læs mere

K Ø B E N H A V N Å R H U S L O N D O N B R U X E L L E S

K Ø B E N H A V N Å R H U S L O N D O N B R U X E L L E S VEDTÆGTER For Access Small Cap A/S K Ø B E N H A V N Å R H U S L O N D O N B R U X E L L E S K R O M A N N R E U M E R T, A D V O K A T F I R M A SUNDKROGSGADE 5, D K - 2 1 0 0 K Ø B E N H A V N Ø, T E

Læs mere

Vedtægter for. Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a.

Vedtægter for. Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. Vedtægter for Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL: 1 Selskabets navn er Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. Selskabet driver endvidere

Læs mere

Vedtægter for SimCorp A/S

Vedtægter for SimCorp A/S SimCorp A/S Weidekampsgade 16 2300 København S Danmark Telefon: +45 35 44 88 00 Telefax: +45 35 44 88 11 E-mail: info@simcorp.com www.simcorp.com CVR-nummer: 15 50 52 81 Vedtægter for SimCorp A/S Selskabets

Læs mere

V E D T Æ G T E R for Grundejerforeningen Haraldsted Sø

V E D T Æ G T E R for Grundejerforeningen Haraldsted Sø V E D T Æ G T E R for Grundejerforeningen Haraldsted Sø Kap. 1. Grundejerforeningens navn og hjemsted Grundejerforeningens navn er Grundejerforeningen Haraldsted Sø. 1 2 Grundejerforeningens hjemsted er

Læs mere

Vedtægter for. Royal UNIBREW A/S

Vedtægter for. Royal UNIBREW A/S Vedtægter for Royal UNIBREW A/S CVR-nr. 41 95 67 12 I. Selskabets navn, hjemsted og formål Selskabets navn er Royal UNIBREW A/S. 1. Selskabets hjemsted er Faxe Kommune. 2. 3. Selskabets formål er i eller

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KØBENHAVNS ANDELSKASSE

VEDTÆGTER FOR KØBENHAVNS ANDELSKASSE VEDTÆGTER FOR KØBENHAVNS ANDELSKASSE Navn, hjemsted og formål 1. Andelskassens navn er KØBENHAVNS ANDELSKASSE. Dens hjemsted er Storkøbenhavn. Andelskassen driver tillige virksomhed under navnet Andelskassen

Læs mere

VEDTÆGTER SØNDERHÅ-HØRSTED

VEDTÆGTER SØNDERHÅ-HØRSTED VEDTÆGTER SØNDERHÅ-HØRSTED SPAREKASSE Navn, hjemsted og formål. 1 Sparekassens navn er Sønderhå-Hørsted Sparekasse. Dens hjemsted er Sønderhå i Thisted kommune. Sparekassens formål er at drive bank- og

Læs mere

Vedtægter Dampskibsselskabet NORDEN A/S

Vedtægter Dampskibsselskabet NORDEN A/S 1 Vedtægter 2017 Dampskibsselskabet NORDEN A/S 2 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Dampskibsselskabet NORDEN A/S. 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under følgende binavne: Dampskibsselskabet NORDEN

Læs mere

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr )

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr ) Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr. 49 61 98 12) Navn, hjemsted, formål 1. 1.1. Selskabets navn er H+H International A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: (a) (b) (c)

Læs mere

VEDTÆGTER. Selskabets navn. Selskabets formål

VEDTÆGTER. Selskabets navn. Selskabets formål VEDTÆGTER 1 Selskabets navn Selskabets navn er: Sampension KP Livsforsikring a/s Selskabets binavn er: Kommunernes Pensionsforsikring Aktieselskab Selskabets hjemsted er Gentofte Kommune. 2 Selskabets

Læs mere

Dets hjemsted (hovedkontor) er Videbæk i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Dets hjemsted (hovedkontor) er Videbæk i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vedtægter 2015 1 2 VEDTÆGTER for Vestjylland Forsikring gs. - 2015 1 Selskabets navn er Vestjylland Forsikring gs. Dets hjemsted (hovedkontor) er Videbæk i Ringkøbing-Skjern Kommune. Selskabet har endvidere

Læs mere

VEDTÆGT FORENINGEN KØBMANDSBO

VEDTÆGT FORENINGEN KØBMANDSBO Købmandsbo VEDTÆGT FORENINGEN KØBMANDSBO NAVN OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Københavns Handelsstandsklubs Understøttelsesselskab Købmandsbo, og foreningen er anmeldt i Foreningsregistret sammen med navnet

Læs mere

1 Selskabsform og hjemsted. 2 Formål

1 Selskabsform og hjemsted. 2 Formål Bekendtgørelse af VEDTÆGTER FOR FARNÆS VANDVÆRK A.m.b.a. (sammenskrivning af de oprindelige vedtægter med vedtægtsændringer, der blev vedtaget på generalforsamlingen i 2013 og den ekstraordinære generalforsamling

Læs mere

VEDTÆGTER FOR VRADS VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR VRADS VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR VRADS VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Vrads Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Silkeborg Kommune. 1 formål 2 Selskabets formål er

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KYNDELØSE VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR KYNDELØSE VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR KYNDELØSE VANDVÆRK a.m.b.a. 1. Navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Kyndeløse Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Lejre Kommune. 2 Formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GIVE VANDVÆRK A.M.B.A.

VEDTÆGTER FOR GIVE VANDVÆRK A.M.B.A. VEDTÆGTER FOR GIVE VANDVÆRK A.M.B.A. 1 Selskabet, der er stiftet den 1. januar 2010, er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Give Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Vejle Kommune.

Læs mere

Vedtægter for. Bang & Olufsen a/s. CVR.nr

Vedtægter for. Bang & Olufsen a/s. CVR.nr Vedtægter for Bang & Olufsen a/s CVR.nr. 41 25 79 11 1. Selskabets navn er Bang & Olufsen a/s. 2. Selskabets hjemsted er i Struer kommune. 3. Selskabets formål er i første række at eje varemærket Bang

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LIME VANDVÆRK A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR LIME VANDVÆRK A.m.b.a. VEDTÆGTER FOR LIME VANDVÆRK A.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Lime Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Syddjurs Kommune. 1 formål 2 Selskabets formål er i

Læs mere

1/6 VEDTÆGTER. for PER AARSLEFF HOLDING A/S. CVR-nr

1/6 VEDTÆGTER. for PER AARSLEFF HOLDING A/S. CVR-nr 1/6 VEDTÆGTER for PER AARSLEFF HOLDING A/S CVR-nr. 24257797 2/6 VEDTÆGTER Selskabets navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er Per Aarsleff Holding A/S 2 Selskabets hjemsted er Aarhus Kommune. 3 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Vinderød Skov VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Halsnæs Kommune. formål. medlemmer

VEDTÆGTER. for. Vinderød Skov VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Halsnæs Kommune. formål. medlemmer VEDTÆGTER for Vinderød Skov VANDVÆRK a.m.b.a. 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Vinderød Skov Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Halsnæs Kommune. formål 2 Selskabets

Læs mere

GAMLE NYE. Vedtægter FLSmidth & Co. A/S. Vedtægter FLSmidth & Co. A/S

GAMLE NYE. Vedtægter FLSmidth & Co. A/S. Vedtægter FLSmidth & Co. A/S til indkaldelsen til ordinær generalforsamling i FLSmidth & Co. A/S torsdag den 30. marts 2017 GAMLE Vedtægter FLSmidth & Co. A/S NYE Vedtægter FLSmidth & Co. A/S Navn, hjemsted og formål Navn, hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER FOR WILLIAM DEMANT HOLDING A/S

VEDTÆGTER FOR WILLIAM DEMANT HOLDING A/S VEDTÆGTER FOR WILLIAM DEMANT HOLDING A/S April 2016 Indholdsfortegnelse 1. Navn... 3 2. Hjemsted... 3 3. Formål... 3 4. Selskabets kapital... 3 5. Selskabets aktier... 3 6. Bemyndigelse til kapitalforhøjelse...

Læs mere

VEDTÆGTER for "HJARNØ FÆRGEFART"

VEDTÆGTER for HJARNØ FÆRGEFART Vedtægterne er gældende fra 1. januar 2018. VEDTÆGTER for "HJARNØ FÆRGEFART" 1 "Hjarnø Færgefart" er en selvejende institution, d e r er oprettet m e d d e t formål at varetage søtransporten mellem Hjarnø

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NDR. HVAM VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR NDR. HVAM VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR NDR. HVAM VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Ndr. Hvam Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Silkeborg Kommune. 1 formål 2 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HORNBÆK VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR HORNBÆK VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR HORNBÆK VANDVÆRK a.m.b.a. 1 Selskabet, der oprindelig er stiftet som interessentskab i 1906, er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Hornbæk Vandværk a.m.b.a. Selskabet har

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer A.P. Møller - Mærsk A/S

Forslag til vedtægtsændringer A.P. Møller - Mærsk A/S Forslag til vedtægtsændringer A.P. Møller - Mærsk A/S GÆLDENDE TEKST I. Almindelige bestemmelser 1 Selskabets navn er A.P. Møller - Mærsk A/S. NY TEKST I. Almindelige bestemmelser 1 Selskabet driver tillige

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AGERBÆK VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR AGERBÆK VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR AGERBÆK VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Agerbæk Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Varde Kommune. 1 formål 2 Selskabets formål er

Læs mere

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING i EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S CVR-nr

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING i EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S CVR-nr INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING i EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S CVR-nr. 30 55 77 51 Ordinær generalforsamling i EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S ("Selskabet") afholdes tirsdag den 29. maj

Læs mere

Pensionsordningen for lærere i friskolen og efterskolen

Pensionsordningen for lærere i friskolen og efterskolen J.nr. 2016-7022-0011 Finansministeriets regulativ af 30. september 2016 Pensionsordningen for lærere i friskolen og efterskolen I. Pensionsordningen 1. Pensionsordningens navn er "Pensionsordningen for

Læs mere

VEDTÆGTER. for ENERGIMIDT NET A/S

VEDTÆGTER. for ENERGIMIDT NET A/S VEDTÆGTER for ENERGIMIDT NET A/S CVR-nr. 28 33 18 78 18. juni 2015 SELSKABETS NAVN OG FORMÅL Selskabets navn er EnergiMidt Net A/S. 1 Selskabets binavne er EnergiMidt Net Vest A/S, ELRO Net A/S og ELRO

Læs mere

Vedtægter Gældende fra 30. marts 2015

Vedtægter Gældende fra 30. marts 2015 Vedtægter Gældende fra 30. marts 2015 Tølløse Vandværk A.m.b.a. Sofievej 11 4340 Tølløse Telefon: 59186083 E-mail: mail@ktvand.dk www.ktvand.dk CVR:12681615 Kvarmløse-Tølløse Vandværk Sofievej 11 4340

Læs mere

Funder Kirkeby Vandværk I/S

Funder Kirkeby Vandværk I/S Funder Kirkeby Vandværk I/S Vedtægter for Funder Kirkeby Vandværk I/S. Navn og hjemsted Selskabet er et interessentskab, hvis fulde navn er Funder Kirkeby Vandværk I/S. 1 Selskabet har hjemme i Silkeborg

Læs mere

Silkeborg Kommune. Selskabets navn, hjemsted og formål. 1. Selskabets navn er: Holdingselskabet af 1958 a/s i likvidation.

Silkeborg Kommune. Selskabets navn, hjemsted og formål. 1. Selskabets navn er: Holdingselskabet af 1958 a/s i likvidation. KAALUND & PARTNERE Advokater Søren Thygesen Sagsnr.17040-0005/EMB side 1 V E D T Æ G T E R HOLDINGSELSKABET AF 1958 A/S I LIKVIDATION CVR.NR. 24 43 11 18 Silkeborg Kommune Selskabets navn, hjemsted og

Læs mere

Dale Korsvej Vandværk I/S Afholder Ekstraordinær generalforsamling Torsdag d. 11 august 2016 kl.18:30 På vandværket, Aggebogårdsvej 21, 3080 Tikøb

Dale Korsvej Vandværk I/S Afholder Ekstraordinær generalforsamling Torsdag d. 11 august 2016 kl.18:30 På vandværket, Aggebogårdsvej 21, 3080 Tikøb Dale Korsvej Vandværk I/S Afholder Ekstraordinær generalforsamling Torsdag d. 11 august 2016 kl.18:30 På vandværket, Aggebogårdsvej 21, 3080 Tikøb Da var ikke deltagere nok til generalforsamlingen til

Læs mere