Haderslev 1992, akryl på masonit, måler 57x55 cm Jeg maler dette billede dagen efter hændelsen (mister et barn i en fødselspsykose).

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Haderslev 1992, akryl på masonit, måler 57x55 cm Jeg maler dette billede dagen efter hændelsen (mister et barn i en fødselspsykose)."

Transkript

1 Haderslev 1992, akryl på masonit, måler 57x55 cm Jeg maler dette billede dagen efter hændelsen (mister et barn i en fødselspsykose). Mine forældre medbringer farver og staffeli, og jeg stiller mig i døråbningen ud til gangen på psykiatrisk hospital. I de første år efter indlæggelsen og tilblivelsen af billedet tør jeg ikke tage det frem og se på det igen. Umiddelbart kan man synes, det er dystert, holdt i mørke farver. Men er der ikke en åbning i skyformationen? Jeg maler med farver af mærket Lascaux, højeste kvalitet indenfor akrylmaling. Jeg maler et slags landskab (måske med klit og hav). Som jeg aldrig siden har formået at gøre. Og jeg taler om Altets kræfter, som noget der raser indeni mig. Jeg får lov på en baggrund af sorg at udtrykke mig indenfor rammerne af et maleri, - og det hjælper! Billedet har jeg siden brugt som forside til både en bog og et nodehæfte. Og det står et lidt mere beskyttet sted end så mange af mine andre malerier. Og jeg har det inderligt kær (forståeligt nok).

2 April 1993, akryl på masonit, måler 65x65 cm Billedet er med i denne samling, fordi det kendetegner, hvor jeg rent maleteknisk bevæger mig hen. Jeg maler i flader og bryder fladen med en anelse figurative skikkelser eller strøg. Abstrakt maleri er dog den rigtigste betegnelse. Jeg spiller med det kølige blå op imod varm orange. Mellemfarver, dermed mener jeg f.eks. grå og grønlige nuancer, er altid vigtige i et maleri. Man regner dem ikke rigtig for noget og de bliver måske overset, men de er jo netop, hvad de kraftigste farver ikke er. De er overgang, overledninger, og aldeles uundværlige! Det kvadratiske format tiltaler mig. Haderslev billede. Igen himmel/hav motivet.

3 Juni- Haderslev 1993, akryl på masonit, måler 44x88 cm Jeg husker, at maleriet er udstillet på en lægegang på hospitalet i Haderslev, og en læge siger til mig på gangen, at det er virkeligt godt! Jeg hæfter mig ved, at jeg nu på en måde for alvor er blevet maler. Jeg formår at variere mine strøg, og farverne spiller godt op imod hinanden. Strøgene skaber et levende udtryk, som om maleriet står og vibrerer. Der er et godt samspil mellem lys og mørke. Og den brune nuance lægger sig tæt op af bordeaux eller purpur. Man kan faktisk også ane lidt grønt i billedet.

4 Haderslev 1993 Altets kræfter, akryl på masonit, måler 61x81 cm Himmel og hav/landskab. En horisontlinje, der er der og dog ikke. Strøgene får land og himmel til at smelte sammen i eet virvar. Kompositionen er stram. Farverne en anelse skingre (kan have malet billedet i kunstigt lys en aften). Form og opløsning af form stemmer fint overens. Et godt match af løst og fast kendetegner billedet.

5 Gallo Skolen 1995, akryl på masonit, måler 46x46 cm Jeg maler videre i Aarhus på en kunstskole for psykisk sårbare. Typisk firkantede felter op imod hinanden, uden jeg ved hvorfor. Farven interesserer mig (selvfølgelig) også. Jeg tager billedet med, fordi det kendetegner den stil, jeg maler i på det her tidspunkt. Og det bliver springbræt til, at jeg bliver optaget på Aarhus Kunstakademi i 1996.

6 Marts 1996, akryl på masonit, måler 44x21 cm Bruger en teknik, hvor man ligesom skraber sig igennem til farven, der ligger indenunder. Kunstakademiet i en opblomstringstid (beskrevet senere). Akryl og pen på masonit, måler 61x81 cm. Et er gået til Gallo-foretagendets årlige auktion, et hænger hos min søster, et hos mine forældre, det sidste på en afdeling på psykiatrisk hospital, Risskov. Det første ejer jeg stadig selv.

7 Croquis tegning fra akademitiden

8 Croquis tegning fra akademitiden Min streg er sat én gang, i allerførste hug. Mine medstuderende laver flere streger oveni hinanden for at justere, uddybe, men ikke jeg. Jeg er ikke så god til ansigter, eller vælger en mere neutral form som hoved. På den måde kunne modellen være hvem som helst af os.

9 Kunstakademiet 1999, akryl på masonit, måler 61x81 cm Et maleri fra den periode, hvor vi på uddannelsen har en vikarlærer. Han er specialist i akrylmaleri. I de måneder, han underviser os, blomstrer jeg op og får anerkendende ros for mine billeder. Også hvor billedet blot blev til som eksperiment eller på baggrund af en fastlagt opgave. Til sommerafslutningen det år fylder mine billeder lige så meget som de andres. Året før var de klemt op i et hjørne sammen med min ringe grad af selvtillid. Nu tør jeg vise mig frem.

10 Kunstakademiet 1999, akryl og pen på masonit, måler 61x81 cm. Indimellem kan man ane træfarven af masonitpladen. Der er ikke mange lag, men nok til at skabe dybde og rum. Pennen laver antydninger af felter og rum og bryder fladen. Den turkise farve lyser vældigt op på den brunlige baggrund. Der er smukt farvespil med mellemtoner af grå og okker. Et maleri, som I kan høre, jeg helst selv beholder.

11 På Fristedet 2000, akryl på masonit, måler 63x61 cm. Efter en indlæggelse benytter jeg mig af værestedet, Fristedet, hvor der er et kreativt værksted. Jeg kommer med i en kunstterapi-gruppe og udfolder mig der i et par måneder. Her viser der sig at være rum for både psykisk sårbarhed og variation i materialevalg. Og disse billeder bliver til. Oliekridt på papir 2000, måler ca. 10x10 cm

12 Oliekridt på (indimellem gråligt) papir, 2000, måler ca. 10x10 cm Der er energiske strøg, hurtige bevægelser, der skaber liv. Et mod rent koloristisk, og ingen anelse om, hvordan billedet ender ud med blive. I 2003 maler jeg disse to oliekridtbilleder. I det første er der næsten en menneskeskikkelse, i det andet en fornemmelse af skov eller skovåbning. Begge måler ca. 13x15 cm. Her endnu tre oliekridtbilleder, denne gang efter blomster opstilling. Fra 2006, måler 14x18 cm. Det er ikke ekvilibristisk gengivet, heller ikke virkelighedstro. Det er ekspressionistisk, et forsøg på at skildre med personlighed. Jeg forfølger først og fremmest, at det skal ligne en blomst i en krukke. Mens ingen vel kan tyde, hvilken blomst, det egentlig er? På den måde bliver det mere end blot en blomst. Det får kunstnerens aftryk, bliver særegent.

13 Der er blåt underneden, og jeg ridser det blå frem gemt bag en grøn/gullig nuance. Et gult kridt går gennem billedet, et enkelt mørkt felt. Akryl og pen på masonit, måler 61x81 cm. Billedet er fra akademiet 2000.

14 I forbindelse med en udstilling, udarbejdede jeg følgende omtale: Det at blive set gennem mine malerier giver for mig et møde mellem mig og publikum. Hvad jeg har lavet i enerum rækker pludseligt ud i verden, til en beskuer. Han hæfter sig måske ved helt andre ting, end jeg selv gør, i maleriet. Og typisk har jeg ikke tænkt begrænsende om maleriet, at det skulle omhandle et bestemt tema, bare skal billedet fortælle en historie af en slags. Den kan sagtens handle om rent maletekniske ting, måske hvordan jeg har brugt streg over for flade. Hvis jeg har malet et landskab giver indholdet sig selv, men det udfordrende kan være for mig bag billedet at f.eks. lægge horisontlinjen næsten helt øverst. Eller lave himmelen (den øverste del af billedet) mørkt, og resten af landskabet nedenfor lysere, sådan lidt ulogisk. Et af malerierne på udstillingen malede jeg, hvor jeg ikke rigtigt syntes, jeg kunne male. Alting flød sammen for mig, jeg kunne ikke fange noget bestemt ind, så på vej til at mene, jeg ville vælge en sort farve, kom jeg pludselig i tanker om at jeg i stedet ville male med hvidt. Dermed blev billedet gråt. Utilsigtet. Maleriet stillede jeg ufærdigt - bagerst i min beholdning af billeder. Det var virkeligt et udtryk for kunst, der ikke var lykkedes. Et par år senere, da jeg skulle stille malerier frem på mit stuegulv grundet udstillingsplaner, så en veninde billedet og roste det. Pludseligt havde dette gråt i gråt billede vakt noget i hende, som det under tilblivelsen så slet ikke gjorde i mig. Det viser at maleriet næsten taler for sig selv. Og næsten fortæller mig, hvornår jeg skal sætte mit punktum. At have mine malerier hængende betyder det for mig, at jeg bliver set på som kunstner. Noget, jeg har gået og arbejdet med for mig selv, bliver taget alvorligt. Så at jeg som menneske føler mig værdsat. Og får lyst til at arbejde videre. Herunder en collage ud af revet, farvelagt papir. Bunden opgave i kunstgruppen Imago.

15 Måler 1,22x1,22 m (sådan bliver masonitplade-formatet, når man halverer den store plade, man køber). Det første i en række. Et blåt, et grønt, et rødt, et gult (de andre ikke gengivet her). Det bedste ved billedet er måske det forholdsvis høje skel eller markering imellem for- og baggrund. Og der er noget organisk naturpræget over maleriet. På det sidste år på Kunstakademiet turde jeg gå op i dette fulde format. Med større armbevægelser. Herefter følger et par tilsvarende malerier, samme format.

16 Billedet hænger i min stue! Var så utrolig lettet og glad over tilblivelsen. Pludselig sad den der bare. Det tog ingen tid, måske 40 minutter. Der er en lethed over karakteren, der er ikke mange lag maling, men en form for struktur i de mørke felter. En løs hånd, levende streg. Min yndlingsfarve som hovedbestanddel (grøn/turkis). Wow, tænkte jeg.

17 Maleriet hænger hos Lars (nær ven). Vi får begge associationer i retning af et kors og en skikkelse. Derfor brugte vi motivet som forside på vores fælles cd og nodehæfte med salmer Jesu legeme. Det var netop det billede, jeg omtaler som et, jeg havde opgivet og gemt væk, ufærdigt, men hvor en veninde påpegede kvaliteter ved det, som jeg forinden ikke kunne se. Nu er jeg vældig glad for at kigge på det, når jeg besøger Lars. Kan huske, jeg blev inspireret af maleren, Tine Hind, i forhold til at omridset af en skikkelse godt kunne have flere konturer ved siden af hinanden, forskudt.

18 Jeg laver en række billeder derhjemme. Hjemme 2005, akryl og kridt på masonit, måler 30x30 cm De bliver udstillet på Fristedet. Man ser antydninger af noget frugtbart, organisk, måske et blad, måske et skød. Man kunne måske driste sig til kalde billedet for et livgivende eller optimistisk billede.

19 Hvordan maler jeg nogensinde skikkelser i sne igen på den måde? Antydninger af skikkelser. Et meget lyst billede ved brugen af farven hvid. Hjemme 2005, akryl og kridt på masonit, måler 30x30 cm

20 Også et motiv, der er vokset ud af min pensel af sig selv. Som ikke på forhånd er tilsigtet. En slags rod, der spirer eller blomstrer. Liv, der vokser. Frodighed.

21 Den mørke himmel ligger tungt over et vinterligt landskab. Billedet kan godt drejes en omgang, så himmel fremtræder lysere end landskab, men ville det særlige ved billedet så ikke forsvinde? Små rids, som ligner en række træer eller mennesker langt borte.

22 Jeg udforsker igen horisontlinjen. Hvor højt kan man placere den? Hvad hvis jeg bryder linjen med noget figurativt eller genkendeligt?

23 Om det at være kunstner. Det vil sige at man udtrykker sig. Noget af det indre får et ydre udtryk. Det vil også sige, at man har et fuldtidsarbejde, for typisk har man det iboende i sig at man vil skabe noget. Noget, der aldrig er set før. Sådan har jeg det i hvert fald. Når jeg laver et digt i toget er det måske, fordi noget i mine omgivelser undrer mig. Nogle gange har jeg en startsætning, og så finder jeg skrivetøjet frem og forsøger. Hvor langt et digt bliver vælger jeg ikke selv. Når jeg maler er det fordi enten materialerne eller motivet optager mig. Der er noget at undersøge, jeg er nysgerrig. Jeg vil samtidig gerne fortælle noget. Se, hvad jeg er nået frem til. Måske synes jeg, en bestemt grøn farve er modig at bruge op af en anden slags grøn farve. Noget kontrasterer måske eller giver en spænding. Når jeg komponerer en melodi forfølger jeg noget. Jeg har måske plantet mine fingre tilfældigt på klaveret, og nå ja sådan ku den fortsætte, tænker jeg. Hvad mon der sker, hvis jeg gør sådan? Det er svært selv at bedømme sine egne værker. Hvilke er god nok til en udstilling, en fremvisning? Hvilke sange vil folk synes om? Et eller andet sted skal man som kunstner være ligeglad med, hvad tilhøreren gerne vil se eller høre fra én. Man kan jo ikke begrænse sig til at ville lige præcis hvad publikum forventer af én. Man har lyst til at sprænge rammer, overraske, forny sig. Det er hele tiden en målrettet indsats efter at ville gøre det bedre end sidste gang. Og nogle gange føles det som en revolution, at sådan ku udtrykket altså også være. Det er det, der beruser én ved at skabe, og det er det, der driver én videre, giver én lyst til at fortsætte. Indimellem har jeg følt mig meget plaget af f.eks. at stå op om natten og skrive, fordi jeg har tænkt: det, jeg vil skrive, er sikkert væk i morgen, medmindre jeg skriver det lige nu. Man ligger og skal til at sove, men der er måske en sætning, der bliver ved med at dukke op, som en mulig startsætning til noget mere. Det mere stod jeg op for at forfølge. Det gør jeg ikke så meget mere. Kunsten er måske blevet mere ordnet i mit liv? At gå ud og vise sin kunst frem og få respons er fortsættelsen af det at gå alene med det hjemme i sin lejlighed, måske gemme det væk i skuffen. At sige: det her har jeg brugt år på at ku gøre, synes I ikke, det er flot? det kræver lidt mod. At kalde den kunstneriske proces for et arbejde er helt fair. Nogle har sikkert bare kunst hængende på væggene eller liggende i stereoanlægget uden at tænke på, hvor det kommer fra. Eller hvad det har krævet at tilvejebringe den kunst. At stå og klatte med maling på et lærred, kan alle vel finde ud af?, ku de måske tænke. Men sådan er livet med kunst langt fra. Det er et regulært arbejde. Det at være et skabende menneske vil nok aldrig forlade mig. Jeg troede som barn, at jeg skulle synge andres sange (måske på musikkonservatoriet), i stedet er jeg kommet til at synge mine egne. Tilfældigvis har jeg fundet et personligt udtryk for det, jeg går og tænker og føler. Det gør mig måske heldigt stillet? men igen, det kan være hårdt. Alligevel glæder jeg mig til mange års arbejde endnu. (På opfordring, skrevet i 2009)

24 Oliekridt på lærred. På landet 2007, måler 20x20 cm. Malet i min tidligere kærestes hus på landet. Hvordan placerer man formerne (her runde) i forhold til hinanden for at opnå størst spænding?

25 På landet 2007, oliekridt på lærred, måler 25x25 cm Med fedtede oliekridt gnider jeg mig frem gennem lærredet. Jeg kan tydeligt mærke, at der er mere kraft og mæthed i olien end i akrylen. Man kan opnå større kontraster. Den turkise streg næsten lyser. Og der sænker sig en mildhed over billedet.

26 På landet 2007, oliekridt på lærred, måler 20x20 cm. Hvordan skaber man lys i et ellers mørkt billede?

27 Tilhører min søster. Umiddelbart får man fornemmelsen af gråt i gråt. Jeg har ikke kunnet styre oliekridtene mesterligt. Gør det noget? Oliekridt på lærred, måler 28x28 cm, 2007.

28 I 2015 siger jeg mit kontorjob op og indleder en periode, hvor jeg maler på værestedet Kragelund kultur og kontaktsted. Jeg står i kælderen (dog med godt lys) i mit eget selskab og skal bevare høj moral, og det kommer der en række billeder ud af. Jeg indkøber den dyre og ekstra gode maling. Her skal I se et par værker fra den tid. Akryl på lærred, måler 92x92 cm

29 Naturmotivet går igen, selvom jeg kan være i tvivl, om man finder så skriggrøn en farve i virkelighedens natur. Det optager mig særligt, at der skal være lys i billedet. Og trods det at de fleste strøg er vandrette må de gerne stadigt leve! Akryl på lærred, måler 93x50 cm

30 Akryl på lærred, 93x50 cm. Motivet er enkelt, det er farven, der for alvor optager mig. Trods ro, spiller rød, blå og sort op imod hinanden.

31 Der kom det så, det mørkeste mørke. Altets kræfter er i oprør. Selv den røde og blålige farve er tonet af sort. Alligevel synes jeg, maleriet er det bedste fra den periode. Akryl på lærred, 93x50 cm. Tak, fordi I kiggede med!

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe!

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Her får du opskriften på, hvad du skal gøre for at købe det maleri, der er det helt rigtige for lige præcis dig. Rigtig god fornøjelse!

Læs mere

ART BOOK 2016 Abstrakte malerier af kunstner Michael Lønfeldt

ART BOOK 2016 Abstrakte malerier af kunstner Michael Lønfeldt ART BOOK 2016 Abstrakte malerier af kunstner Michael Lønfeldt Malerier af kunstner Michael Lønfeldt Her i kataloget viser jeg fotos med et udvalg af de seneste malerier jeg har lavet. Med lidt tekst om

Læs mere

Læringsmateriale til: Familieportrætter i Børnehaven

Læringsmateriale til: Familieportrætter i Børnehaven Læringsmateriale til: Familieportrætter i Børnehaven Dette forløb er egnet til de 4-5 årige børn Introduktion I skal nu i gang med at tegne og male portrætter. Forløbet er inddelt i fire faser, hvor den

Læs mere

Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN UFFE CHRISTOFFERSEN

Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN UFFE CHRISTOFFERSEN Portræt af VIBEKE STORM RASMUSSEN af UFFE CHRISTOFFERSEN 2014 PORTRÆTTET og FARVEN Maleriet byder konstant på nye udfordringer. Den seneste opgave har været et portræt af tidligere regionrådsformand Vibeke

Læs mere

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Søren Andersen og datter

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Søren Andersen og datter Søren Andersen Bente Hammershøy Dobbelteksponering Søren Andersen og datter Galleri Brænderigården viser en speciel udstilling, hvor far og datter, Søren Andersen og Karin Lønbæk, udstiller sammen med

Læs mere

Kunst som selvbehandling - Baukje Zijlstra

Kunst som selvbehandling - Baukje Zijlstra Kunst som selvbehandling - Baukje Zijlstra Undervisningsmateriale 8.-10. klasse Når kunst gør en forskel Mange af de kunstnere, som udstiller på Museum Ovartaci, har fået det bedre af at male eller skabe

Læs mere

Skitsere. Lave en skitse af

Skitsere. Lave en skitse af Skitsere Lave en skitse af Farvelægge Forsyne en konturtegning (eller anden flade) med et lag farve eller maling. Modellere Frembringe en figur eller en bestemt form ud af et materiale. Udhuling af ler

Læs mere

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019 Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb 2019-5. maj 2019 Om udstillingen Udstillingen SOLO: Rita Kernn-Larsen kan ses på Kunsten i Aalborg fra den 7. februar til 5.

Læs mere

Landskaberne er konkrete i den forstand, at det er bestemte lokaliteter i ind- og udland, der har inspireret kunstneren. Men det er også abstrakte

Landskaberne er konkrete i den forstand, at det er bestemte lokaliteter i ind- og udland, der har inspireret kunstneren. Men det er også abstrakte e r i n d r i n g e n s l a n d s k a b e r Landskaberne er konkrete i den forstand, at det er bestemte lokaliteter i ind- og udland, der har inspireret kunstneren. Men det er også abstrakte landskaber.

Læs mere

Velkommen. Til at rejse & male med Inge Hornung

Velkommen. Til at rejse & male med Inge Hornung Velkommen Til at rejse & male med Inge Hornung Start med at tænke over, hvad man vil lave: En stemning Landskab Mennesker Huse Portræt Dyr Vil vi male naturalistisk eller abstrakt. Tænk på at Weie sagde

Læs mere

HØNS I MIN MALING. Dette motiv er blot et forslag, leg med det og lad det inspirere dig i en fremgangsmåde i at male med akrylmaling på lærred.

HØNS I MIN MALING. Dette motiv er blot et forslag, leg med det og lad det inspirere dig i en fremgangsmåde i at male med akrylmaling på lærred. HØNS I MIN MALING Malingen jeg benytter er akryl maling. Føl dig fri til at vælge andre farvenuancer, samt ændre på selve opsætning af motiv. Måske du vil have flere eller færre høns og hjerter på? Dette

Læs mere

ART BOOK 2016 Abstrakte malerier af kunstner Michael Lønfeldt

ART BOOK 2016 Abstrakte malerier af kunstner Michael Lønfeldt ART BOOK 2016 Abstrakte malerier af kunstner Michael Lønfeldt Malerier af kunstner Michael Lønfeldt Her i kataloget viser jeg fotos med et udvalg af de seneste malerier jeg har lavet. Med lidt tekst om

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit)

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit) BILLED VÆRKSTEDET Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit) Vibeke Krog Sidsel Brix maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2011 BILLED VÆRKSTEDET Billedværkstedet er en lille kunstskole

Læs mere

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Karin Lønbæk

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Karin Lønbæk Bente Hammershøy Dobbelteksponering Karin Lønbæk Der står Horsens med store bogstaver hen over de to kunstnere, der har fernisering d.11.september 2010 i Galleri Brænderigården. Det er far og datter: Søren

Læs mere

M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D

M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D I forbindelse med besøgene på Esbjerg Kunstmuseum under projekt SMART SKOLESTART 3.0 Mangfoldighed som grundtema: Gennem hele forløbet både i børnehaven, førskolen

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik BILLED VÆRKSTEDET maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2014 Keramik Undervisningen i keramik veksler mellem stillede opgaver og værkstedsarbejde. Gennemgang af de færdige arbejder er en del af undervisningen.

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

KOM I GANG MED AT MALE

KOM I GANG MED AT MALE KOM I GANG MED AT MALE Maleguide af Emelia Regitse Edelsøe Ind hol d Introduktion til maleri Forord...4-5 Sådan kommer du i gang Trin 1: Procesbog...6-7 Trin 2: Hvilke materialer kan jeg bruge?... 8-9

Læs mere

Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord.

Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord. Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord. Det er smukke omgivelser med å og fjord, med dale og bakker, som er omgivet af bøgeskove, der tidligt om foråret har et bunddække af poesiens blå blomst, som består

Læs mere

Dagens program. Kl. 10.00 Velkomst og præsentation af jeres dekoratør. Kl. 10.05 Se biblioteket med nye øjne.. Rundtur.

Dagens program. Kl. 10.00 Velkomst og præsentation af jeres dekoratør. Kl. 10.05 Se biblioteket med nye øjne.. Rundtur. Dagens program Kl. 10.00 Velkomst og præsentation af jeres dekoratør. Kl. 10.05 Se biblioteket med nye øjne.. Rundtur. Kl. 10.30 Gode råd, tips og en lille smule regler. Kl. 10.55 Afslutning. Ét budskab

Læs mere

Upcycling. Store malerier. Skulpturer

Upcycling. Store malerier. Skulpturer Upcycling Begrebet upcycling dækker over at genbruge materialer og give dem en ny form en slags kreativ genbrug. Kan du lide at tænke kreativt og bruge dine hænder eller er du bare nysgerrig på hvordan

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

DEN GÅENDE TIGER. 10 malerier inspireret af Alberto Giacomettis skulptur LʼHomme qui marche I. eller The Walking Man I. Uffe Stadil Christoffersen

DEN GÅENDE TIGER. 10 malerier inspireret af Alberto Giacomettis skulptur LʼHomme qui marche I. eller The Walking Man I. Uffe Stadil Christoffersen DEN GÅENDE TIGER 10 malerier inspireret af Alberto Giacomettis skulptur LʼHomme qui marche I. eller The Walking Man I. Uffe Stadil Christoffersen DEN GÅENDE TIGER Den Gående Tiger er titlen på mine 10

Læs mere

PERSONLIGE KOMPETENCER

PERSONLIGE KOMPETENCER PERSONLIGE KOMPETENCER Styrke deres selvværd/selvtillid og skabe et rum hvor der er plads til at overskride grænser og få jeg kan oplevelser og troen på, at der er plads til at være den man er. Støtte

Læs mere

6. - 10. klasse. Opgaveark ...

6. - 10. klasse. Opgaveark ... Interiør, ung kvinde set fra ryggen, 1904. Randers Kunstmuseum 6. - 10. klasse Kunst kan udtrykke forskellige følelser og sætte følelser i gang hos beskueren. Det kan ske gennem komposition, figurers kropssprog,

Læs mere

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR Katalog 2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR ØMME KÆRTEGN H = 18 cm Januar Lene Purkær Fabriksparken 9 9230 Svenstrup J Tel: 9831 8081 www.lenepurkaer.dk Skulpturer, der afspejler en kærlighed til livet.

Læs mere

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen 18. aug. 18. okt. 2 0 1 2 Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen Velkommen til udstillingen Art Together Udstillingen præsenterer værker af Billedkunstner Marianne Johansen og arkitekt og billedkunster

Læs mere

Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak i evighed! Drag, o Jesus, ind itl mig, Vejen selv du bane dig!

Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak i evighed! Drag, o Jesus, ind itl mig, Vejen selv du bane dig! PRÆDIKEN MARIÆ BEBUDELSESDAG 25.MARTS 2012 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL.10.15 KRARUP KL. 14 Tekster: Es.7,10-14; 1.Kor.21-31; Luk.1,46-55 Salmer: 10,441,71,73,117 Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak

Læs mere

Hvordan gør jeg, hvis jeg ikke kan tegne mit motiv over på lærred? Kan jeg arbejde med grove detaljer?

Hvordan gør jeg, hvis jeg ikke kan tegne mit motiv over på lærred? Kan jeg arbejde med grove detaljer? 1 Svaret skal skrives som et spørgsmål til dig selv! Jeg maler efter foto, men er låst fast i motivet, kan jeg gå ud i den virkelige verden se mit motiv på ny og måske male billedet i enkle former kun

Læs mere

ÆSTETIK Da billedet skal bruges i markedsførings-sammenhæng, må det ikke kunne ses, at det er manipuleret.

ÆSTETIK Da billedet skal bruges i markedsførings-sammenhæng, må det ikke kunne ses, at det er manipuleret. BILLED- BEHANDLING OPGAVEN Opgaven gik ud på at indsætte et læhegn på et miljøfoto af en terrasse med andre SILVAN-produkter, og at åbne billedet op, så det blev mere sommerligt og friskt. Billedet skal

Læs mere

Farver i en grå tid. En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost

Farver i en grå tid. En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost Farver i en grå tid En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost Vi kender ikke fremtiden, og derfor må vi lære vores børn at kæmpe med det ukendte og at klare sig i hvilket som helst miljø i hele spektret

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Kristi Himmelfartsdag og konfirmation

Kristi Himmelfartsdag og konfirmation Kristi Himmelfartsdag og konfirmation Kære konfirmander, familier og venner For en måneds tid siden stod jeg med en håndfuld frø i min hånd og tænkte på jer konfirmander. Det var nogen meget små frø, men

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik BILLED VÆRKSTEDET maleri. tegning. akvarel. keramik EFTERÅR 2014 Keramiker Rikke Elgaard www.rikkeelgaard.dk Uddannelse: Designskolen Kolding Arbejdsområde: Brugsting og unika Keramik for øvede Vi arbejder

Læs mere

Billeder. psykiatri. på fremtidens. Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013. Rønnebæksholm

Billeder. psykiatri. på fremtidens. Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013. Rønnebæksholm Billeder på fremtidens psykiatri Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013 Rønnebæksholm Du står med et kunstkatalog i hånden! Kataloget er udgivet i forbindelse med kunstudstillingen på Verdens Mentale Sundhedsdag

Læs mere

3. december (3-4 år)

3. december (3-4 år) 3. december (3-4 år) Knud Nis er helt forvirret over børnenes verden. Julemanden har altid sagt, at der hvid sne og is. Men Knud Nis ser kun farver. Mon det er vinter i børnenes verden lige nu? Du skal

Læs mere

Farvelærer i 1. klasse udarbejdet af Elin Engholm 1

Farvelærer i 1. klasse udarbejdet af Elin Engholm 1 Farvelære i 1. klasse. Mål: får en grundlæggende basisviden om farver og farvesammensætninger får et kendskab til farvernes forskellighed og virkning kan anvende enkle farveblandinger eksperimenterer med

Læs mere

4. december (3-4 år)

4. december (3-4 år) 4. december (3-4 år) Knud Nis er også forvirret over alt lyset i børnenes verden. Julemanden har nemlig sagt det altid er mørkt, når han kommer. Hvornår er det julemanden kommer? (nat/dag?) Du skal ligesom

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik BILLED VÆRKSTEDET maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2015 Keramiker Rikke Elgaard www.rikkeelgaard.dk Uddannelse: Designskolen Kolding Arbejdsområde: Brugsting og unika Keramik for øvede Vi arbejder

Læs mere

BILLEDANALYSE FAKTA Kunstneren Billedet FORM 1. Billedbeskrivelse Hvilken slags billede er det. Figurativt/Abstrakt Hvad er der på billedet.

BILLEDANALYSE FAKTA Kunstneren Billedet FORM 1. Billedbeskrivelse Hvilken slags billede er det. Figurativt/Abstrakt Hvad er der på billedet. BILLEDANALYSE FAKTA Det allerførste du skal gøre, er finde ud af fakta om billedet. Kunstneren - Hvad hedder kunstneren? - Hvornår levede hun? - Fra hvilket land stammer hun? Billedet - Hvad er billedets

Læs mere

L Æ R E R V E J L E D N I N G

L Æ R E R V E J L E D N I N G L Æ R E R V E J L E D N I N G F O R B E R E D E L S E S M A T E R I A L E T I L B I L L E D K U N S T E N S D A G 2 0 1 8 I dette materiale og på Billedkunstens Dag tager vi udgangspunkt i den aktuelle

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Rune Elgaard Mortensen

Rune Elgaard Mortensen «Hovedløs rytter», 59x85 cm, olie og akryl på lærred 203 «Kirurgisk saks, jazzmusiker», 55x70 cm, olie og akryl på lærred 204 «Kirurgisk saks, sløret baggrund», 55x70 cm, olie på lærred 205 «Limitless

Læs mere

Glasslibning / maling

Glasslibning / maling Nyhedsbrev fra SFO januar 2013 Kære forældre Godt nytår! Så starter vi op med nye aktiviteter. Der vil dog stadig være tilbagevendende aktiviteter, som børnene er glade for, og vi som personale synes skal

Læs mere

Den seje. Skæbnejæger - niveau 1 - trin for trin. Skæbnejæger Niveau 1

Den seje. Skæbnejæger - niveau 1 - trin for trin. Skæbnejæger Niveau 1 Årstid: Årstid: Forår, sommer og efterår Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en formiddag eller eftermiddag - niveau 1 - trin for trin Når det er skæbnen, der råder, kan der ske

Læs mere

Forårstilbud 2010. For 1. -3. klasse. Vi glæder os til at se dig på Billedskolen

Forårstilbud 2010. For 1. -3. klasse. Vi glæder os til at se dig på Billedskolen Forårstilbud 2010 For 1. -3. klasse Vi glæder os til at se dig på Billedskolen Det er dejligt at opleve den store interesse for Billedskolens tilbud. På Billedskolen vil børnene eksperimentere og udtrykke

Læs mere

Vi har hørt, at alt det der er sort igen kan blive hvidt. Det er kun Jesus som kan gøre det. I biblen læser vi, at alt igen kan blive hvidt som sne.

Vi har hørt, at alt det der er sort igen kan blive hvidt. Det er kun Jesus som kan gøre det. I biblen læser vi, at alt igen kan blive hvidt som sne. Post 1 Guld er meget værdifuldt. I Guds øjne er vi noget fantastisk værdifuldt. Vi er faktisk meget mere værd for ham end guld! I bibelen står der:.du er dyrebar i mine øjne, højt agtet, og jeg elsker

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Inge Lis Jørgensen. Birthe Nissen. Lisbeth Poulsen. Vibeke Krog

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Inge Lis Jørgensen. Birthe Nissen. Lisbeth Poulsen. Vibeke Krog BILLED VÆRKSTEDET Birthe Nissen Lisbeth Poulsen Vibeke Krog maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2012 Keramiker Lisbeth Poulsen Låsby www.lisbethpoulsen.dk Uddannelse: Det Jyske Kunstakademi 1983-88

Læs mere

HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling

HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling INDHOLD Kapitel 1: Velkommen til Ha det godtskoven...................................

Læs mere

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget Jeg laver biograf Jeg følges med Signe og Inger hjem fra skole i dag, vi standser ved åen og kigger ned og kan se, at åen så småt er ved at fryse til. Vi var inde hos fru Andersen og øve os på at synge

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. 11, 19-45)

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. 11, 19-45) 16. trin. II 11. september 2016 Sundkirken 10 Salmer: 754 Se, nu stiger solen 21 Du følger, Herre 551 Der er en vej 828 Det er påske 233 Jesus lever 406 Søndag morgen Bøn: Vor Gud og far Kald os ud af

Læs mere

FARVER PÅ SPROGET LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE

FARVER PÅ SPROGET LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE FARVER PÅ SPROGET LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE Træning af farverne inkl. bøjningsformerne ift. køn, bestemthed, tal og grader. Mere varieret ordforråd og kulør på sproget + dannelse af korte

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Udsmykning af Næstved Politistation

Udsmykning af Næstved Politistation Udsmykning af Næstved Politistation Omkring min arbejdsproces Skitserne her i præsentationen skal forstås som idéoplæg, og er vejledende. Det er sådan cirka at jeg forestiller mig kompositionen. Når jeg

Læs mere

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have Min haves muld Hendes dejlige stemme guider mig ind i mig Ligger på sofaen alene hjemme trygt og rart Med tæppet over mig Min egen fred og ro Kun for mig indeni mig Hun fortæller mig at jeg har en smuk

Læs mere

Fordybelsesopgave. Billedkunst Grafik

Fordybelsesopgave. Billedkunst Grafik Fordybelsesopgave Billedkunst Grafik Indledning I starten af forløbet var jeg i meget i tvivl om, hvad jeg ville arbejde med i min fordybelsesopgave, indtil min billedkunstlærerinde, Anne,, foreslog mig

Læs mere

Farvekraft. ad helvede til! Jens Søndergaard. Undervisningsmateriale til mellemtrinnet (4.-6. klassetrin)

Farvekraft. ad helvede til! Jens Søndergaard. Undervisningsmateriale til mellemtrinnet (4.-6. klassetrin) Farvekraft ad helvede til! Jens Søndergaard 1895-1957 Undervisningsmateriale til mellemtrinnet (4.-6. klassetrin) Farvekraft ad helvede til! - Jens Søndergaard 1895-1957 Undervisningsmateriale til mellemtrinnet

Læs mere

Når der stilles fokus, drejer objektivets ende ikke med. Dvs. hvis der bruges pol-filter, så fastholdes indstillingen, når der fokuseres.

Når der stilles fokus, drejer objektivets ende ikke med. Dvs. hvis der bruges pol-filter, så fastholdes indstillingen, når der fokuseres. Generelt indtryk Sigma 28mm mini-wide II f/2,8 er et mindre objektiv; vejer ikke alverden, bruger 52mm filtre og rager blot mellem 5,1 og 5,7 cm ud foran dit kamera (med OM->4/3 adapter). Objektivet er

Læs mere

Vikar-Guide. Enkelt - eller dobbeltkonsonant

Vikar-Guide. Enkelt - eller dobbeltkonsonant Vikar-Guide Fag: Klasse: OpgaveSæt: Dansk 6. - 7. klasse Enkelt - eller dobbeltkonsonant 1. Fælles gennemgang: Start med at gennemgå oplysningerne i kassen. Kom evt. med flere eksempler. Lad derefter eleverne

Læs mere

Modige Magnus En uge vendt på hovedet

Modige Magnus En uge vendt på hovedet Modige Magnus En uge vendt på hovedet Carl-Johan Forssén Ehrlin Illustrationer af Katarina Vintrafors På dansk ved Lilian Kingo Forord Det er meget svært at se hjælpeløst til, når børn græder eller har

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at male...

Sådan kommer du i gang med at male... Sådan kommer du i gang med at male... Maleguide af Emelia Regitse Edelsøe Ind hol d Introduktion til maleri Forord...4-5 Sådan kommer du i gang Trin 1: Procesbog...6-7 Trin 2: Hvilke materialer kan jeg

Læs mere

Kursusprogram Efterår 2016 / Forår 2017

Kursusprogram Efterår 2016 / Forår 2017 Kursusprogram Efterår 2016 / Forår 2017 Kære læsere Struer Billedskole holder til på Aktivitetscenter Struer, Skolegade 5a. Vi er endnu engang glade for at kunne præsentere Struer Billedskoles kursusprogram,

Læs mere

Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og ingen verdens nød, der kan os skille! Amen.

Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og ingen verdens nød, der kan os skille! Amen. 1 Konfirmationerne i Borbjerg og Hogager 2016. Salmer: 478, 29, 658 / 68, 192v1,3+7, 70. Tekster: Psal.8, Jh.21.15-19.... Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og

Læs mere

Søren Jessen. Mallebuh. Søren Jessen. Kobberdragen. 1. e-bogs udgave 2011 ISBN 978-87-92805-00-3. Søren Jessen og forlaget Mallebuh 2011

Søren Jessen. Mallebuh. Søren Jessen. Kobberdragen. 1. e-bogs udgave 2011 ISBN 978-87-92805-00-3. Søren Jessen og forlaget Mallebuh 2011 Søren Jessen Søren Jessen Kobberdragen 1. e-bogs udgave 2011 ISBN 978-87-92805-00-3 Søren Jessen og forlaget Mallebuh 2011 Denne bog er beskyttet af lov om ophavsret. Kopiering til andet end personlig

Læs mere

Det var vissent, det var krøllet. Det havde lagt sig til at dø i jordhøjde. Det var symbolet på alt, hvad vi som mennesker med vores fornuft ser som

Det var vissent, det var krøllet. Det havde lagt sig til at dø i jordhøjde. Det var symbolet på alt, hvad vi som mennesker med vores fornuft ser som PRÆDIKEN PÅSKEDAG 8.APRIL 2012 AASTRUP KL. 9 (DÅB) VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Sl.118,19-29; 1.Pet. 1,3-9; Matth. 28,1-8 Salmer: 218,233,241,227,234 Kom, hjerte med hvad dødt du har, Hvad du med sorg

Læs mere

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition.

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition. Komposition - om at bygge et billede op Hvis du har prøvet at bygge et korthus, ved du, hvor vigtigt det er, at hvert kort bliver anbragt helt præcist i forhold til de andre. Ellers braser det hele sammen.

Læs mere

Jeppe Hein: In is the only way out

Jeppe Hein: In is the only way out Jeppe Hein: In is the only way out 18 / 04 / 2017 Af Katrine Nør Jeppe Hein åbner tiden. Og har et håb om at kunne inspirere folk til at åbne deres hjerter. Han iscenesætter Københavns gamle vandforsyning,

Læs mere

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst INSPIRATIONSMATERIALE Forestillinger 2004 - Værk i kontekst Esbjerg Kunstmuseum 07.05.-15.08.2004 INTRODUKTION TIL UNDERVISEREN: Forestil dig Asger Jorns Lykkens have (1947) indgå i hele fem forskellige

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

DESIGN DIT EGET CD-COVER!

DESIGN DIT EGET CD-COVER! ELEV DESIGN DIT EGET CD-COVER! Emil de Waal + Spejderrobot Det er ikke kun i selve musikken, at Emil de Waal + Spejderrobot kan lide at improvisere - det er nærmest et livsprincip! Så da deres første plade

Læs mere

Lokalbanken fylder 90 år

Lokalbanken fylder 90 år Lokalbanken fylder 90 år og forærer kunst til borgerne tid til nærvær Forord Lokalbanken har fornøjelsen af at præsentere 11 kunstværker, der er blevet indkøbt i anledning af bankens 90-års fødselsdag.

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

tegning NATUREN PÅ KROGERUP

tegning NATUREN PÅ KROGERUP tegning NATUREN PÅ KROGERUP På Krogerup lægger vi stor vægt på, at det økologiske landbrug arbejder sammen med naturen. Blandt andet derfor bruger vi i det økologiske landbrug ikke sprøjtegifte og kunstgødning.

Læs mere

UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015

UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015 UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015 Undervisningen bygger på målsætningerne som beskrevet i Forenklede Fælles Mål. Formålet med Billedkunst At eleverne bruger deres fantasi, skaber deres egne værker

Læs mere

Ja, du gør alting nyt på jord, En sommer rig på nåde. Men klarest lyser dog dit Ord Af kærlighedens gåde.

Ja, du gør alting nyt på jord, En sommer rig på nåde. Men klarest lyser dog dit Ord Af kærlighedens gåde. PRÆDIKEN HØSTGUDSTJENESTE SØNDAG DEN 28.SEPTEMBER 2014 15.SETRIN AASTRUP KL. 10.15 VESTER AABY KL. 14.00 Tekster: Sl.73,23-28; Ap.G. 8,26-39; Luk. 10,38-42 Salmer: 729,728,730,Nat med mørke,11 Ja, du gør

Læs mere

tækkers visuelle univers

tækkers visuelle univers tækkers visuelle univers inspiration og udvikling 2006 Fra skovens skygge til coorporate identity En sommernat i skoven mellem teltdug og fuldmånen stod skyggen af et egeblad. En silhuet, en form, en fortælling,

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Kom godt i gang. Værktøjspaletten. Pensler. 4 www.mikrov.dk

Kom godt i gang. Værktøjspaletten. Pensler. 4 www.mikrov.dk Forord Fresko er et spændende, nyskabende program til faget Billedkunst men med de mange maleteknikker og effekter er det en kreativ udfordring for alle med lyst til at male. Du kan male akvarel, male

Læs mere

Ulrik Hoff. Bente Hammershøy. Kunstnerens drømme, tolkninger og fantasier i den østjyske natur. Tekster af

Ulrik Hoff. Bente Hammershøy. Kunstnerens drømme, tolkninger og fantasier i den østjyske natur. Tekster af Ulrik Hoff Kunstnerens drømme, tolkninger og fantasier i den østjyske natur Tekster af Bente Hammershøy Bente Hammershøy Kunstnerens drømme, tolkninger og fantasier i den østjyske natur Udstillingens

Læs mere

på efterskolen DE SLIDTE GANGE MED NEUTRAL MALING ER BLEVET AFLØST AF ET FRISK PUST MED KLARE FARVER OG GEOMETRISKE MØNSTRE PÅ

på efterskolen DE SLIDTE GANGE MED NEUTRAL MALING ER BLEVET AFLØST AF ET FRISK PUST MED KLARE FARVER OG GEOMETRISKE MØNSTRE PÅ stram på efterskolen DE SLIDTE GANGE MED NEUTRAL MALING ER BLEVET AFLØST AF ET FRISK PUST MED KLARE FARVER OG GEOMETRISKE MØNSTRE PÅ GULVE OG VÆGGE PÅ RINGE FRI- OG EFTERSKOLE PÅ FYN. 38 DeFarver Tekst:

Læs mere

Lærervejledning. Forløb: Hjemme hos Hammershøi Målgruppe: 6. 10. klasse Fag: Billedkunst og dansk. 1. Lærervejledning med. 2. Elevark med. 3.

Lærervejledning. Forløb: Hjemme hos Hammershøi Målgruppe: 6. 10. klasse Fag: Billedkunst og dansk. 1. Lærervejledning med. 2. Elevark med. 3. Ordrupgaards samlinger og særudstillinger rummer mange muligheder for engagerende, dialogbaseret undervisning, f.eks. i fagene dansk, billedkunst, historie, fransk og samfundsfag. Se nogle af museets akutelle

Læs mere

EN MALERS OVERVEJELSER. af Peter Lundberg

EN MALERS OVERVEJELSER. af Peter Lundberg EN MALERS OVERVEJELSER af Peter Lundberg Et nyt maleri bliver til Jeg maler, fordi jeg ikke kan lade være, alligevel bliver jeg hver gang ramt af tvivlen og angsten for ikke at slå til, skarpt forfulgt

Læs mere

Inspiration til bedre makrobilleder

Inspiration til bedre makrobilleder Inspiration til bedre makrobilleder af Morten Hilmer Nu skal det handle om at komme helt tæt på motiverne, og har du ikke før prøvet kræfter med denne disciplin, venter der dig masser af gode oplevelser

Læs mere

PROCES DOKUMENT FUTURISME

PROCES DOKUMENT FUTURISME PROCES DOKUMENT FUTURISME JUNAD ASHRAF GRUPPE 5 1 1 Inholdsfortegnelse 1.Forside 2.Inholdsfortegnelse 3.Perioden & Stilarten 4.Tidstypiske Kunstrere 5.Karakteristisk Træk 6.Typografi 7.Reference til Nutiden

Læs mere

Lav et flot tingatinga-maleri med skabeloner

Lav et flot tingatinga-maleri med skabeloner Side 1/13 Opgaveark#10 Fag/klassetrin: Billedkunst 1.-4. klasse. Dansk som kreativt indslag. Omfang: Mindst tre adskilte lektioner. Tingatinga-malerier laves i tre tempi, hvor først baggrunden og siden

Læs mere

Et afgørende valg året 2007

Et afgørende valg året 2007 Et afgørende valg året 2007 Det er gået fint. Du havde otte flotte æg. Vi har befrugtet dem med din mands sæd, og de har alle delt sig. Tre af dem har delt sig i fire. Du kan få sat to af de æg op i dag.

Læs mere

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse Introduktion Svend Wiig Hansen er en dansk kunstner, som arbejdede med skulptur og maleri. Han blev født i 1922 og døde i 1997. I 1953 blev

Læs mere

golddigger Fire hovedværker

golddigger Fire hovedværker Fire hovedværker GOLDdigger tager afsæt i fire af P.C. Skovgaards landskabsmalerier. Disse hovedværker er udgangspunkt for udforskning af tre perspektiver på Skovgaards identitet som menneske: Hans personlige,

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning

KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning Politiken Kultur KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning Gunnar Aagaard Andersen formåede at kombinere billedkunst og design SLIDT. Skumsofaen har

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 115 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 115 Side 1 Side 1 På disse sider vil jeg vise redigering af et foto sådan som jeg selv arbejder på et foto. Her er et billede af en guldsmed åbnet i Photofiltre som det ser ud helt uredigeret Det første jeg gør er

Læs mere

3.s.e. Påske d.15.5.11. Johs.16,16-22.

3.s.e. Påske d.15.5.11. Johs.16,16-22. 3.s.e. Påske d.15.5.11. Johs.16,16-22. 1 Dagens tekst er hentet fra Jesu afskedstale den sidste aften, han er sammen med sine disciple inden sin tilfangetagelse, lidelse, død og opstandelse. Han forudsiger,

Læs mere