Optimeret Ruteforslag

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Optimeret Ruteforslag"

Transkript

1 Optimeret Ruteforslag TechHouse.dk a/s 12/08/2015 Version 1.0

2 Indhold INTRODUKTION... 6 OPSÆTNING AF OR... 7 Bruger opsætning Gruppe Vogn Opsamlings tid og type Afsætnings tid og type Mer tid Max tid i vognen i min Hjælpemidler og Behov... 8 Brugerens behov Start klokken Start må ændres af OR Før/Efter afhentning Slut klokken Slut må ændres af OR Før/Efter afsætning GENERER ET OPTIMERET RUTEFORSLAG Valg er ture/grupper/dato Udregningen nu i kø Visning af den færdige disponering Overordnet disponerings info Omkostninger på disponeringen Disponerings forslag Taxikørsel FAQ Hvad er Intelligent tid generering? Opsamling- og Afsætningstyper Længste tid Samlet tid HVAD ER MASTERPLAN?... 18

3 VIGTIG INFORMATION GENERER EN MASTERPLAN Navn Datoer Intelligent tid generering Grupper Ture Afdeling Overlappende MasterPlaner MasterPlanen nu i kø Visning af den færdige disponeringer Overordnet disponerings info AVANCERET OPSÆTNING OG OPTIONS Systemindstillinger (options) Optimeret Ruteforslag - Auto kørestolsberegning Optimeret Ruteforslag - Nedsæt vogn hastighed med % Optimeret Ruteforslag - Max køretid for bruger Optimeret Ruteforslag - Min. timer for chauffør Optimeret Ruteforslag - Start pris for brug af chauffør Optimeret Ruteforslag - Snit for chauffør løn Optimeret Ruteforslag - Pris pr. liter brændstof Optimeret Ruteforslag - Snit km pr. liter Optimeret Ruteforslag - Snit slitage pris pr. km Optimeret Ruteforslag - Start pris for brug af vogn Optimeret Ruteforslag - Tolerance ved manglende før/efter tid Optimeret Ruteforslag - Max køretid før pause Optimeret Ruteforslag - Pause længde Optimeret Ruteforslag - Hold pause i garage... 25

4 Introduktion Hvad er Optimeret Ruteforslag? Optimeret Ruteforslag (OR) bruges til at optimere eksisterende Bruger/Elev disponeringer. En udregning bruger de manuelt defineret tider/destinationer/behov og prøver en kompleks udregning som levere den mest optimale plan. Udregningen bliver bygget op på mange forskellige regler, her er de mest interessante: At den totale tid bliver så lille som mulig. At den totale distance bliver så lille som mulig. At bruge så få vogne som muligt. Tager automatisk den vogn som er tættest på, Ledig og har det antal sæder som er påkrævet. Kan tage højde for solokørsel, ledsager, kørestolsbrugere samt valg af fast vogn/chauffør for den enkelte bruger. Kan tage højde for at udvalgte grupper ikke bliver blandet med hinanden.

5 Opsætning af OR Bruger opsætning Opsæt brugere med OR værdier 1. Gruppe Vælg den gruppe som brugeren skal være i. 2. Vogn Vælg en fast vogn som brugeren skal kører med. 3. Opsamlings tid og type

6 Opsamlingstid Den tid i minutter som det tager brugeren at stige på vognen. Opsamlingstype Opsamlingstype kan være Længste tid eller Samlet tid. Se Opsamling- og Afsætningstyper 4. Afsætnings tid og type Afsætningstid Den tid i minutter som det tager brugeren at stige af vognen. Afsætningstype Opsamlingstype kan være Længste tid eller Samlet tid. Se Opsamling- og Afsætningstyper 5. Mer tid En tillægstid som kan bruges i speciale tilfælde f. eks hvor vognen ikke kan kører helt til destinationen på grund af en lille grusvej. 6. Max tid i vognen i min Efterlad dette felt tomt for at benytte den standard der er blevet sat i option 30110, Du kan også vælge at skrive et andet tal som kun er gældende for denne bruger. 7. Hjælpemidler og Behov I Hjælpemidler og Behov kan man vælge om brugerne er kørestolsbruger, har en ledsaget med og om brugeren skal kører solokørsel.

7 Brugerens behov Opdater brugernes behov 1. Start klokken 1.1 Start klokken Den tid som er gældende lige nu, det er også den tid som OR opdatere ved acceptering af en ny OR disponering. 1.2 Start klokken før OR Den originale tid som er indtastet af en disponent, Det er den tid som altid vil blive brugt som en base for de næste OR udregninger. 2. Start må ændres af OR OR kan selv bestemme sin starttid bare den når destinationen på den valgte Start klokken tid. Se evt. Hvad er Intelligent tid generering?

8 3. Før/Efter afhentning 3.1 Før afhentning Den tid i minutter som det er tilladt at komme før den planlagte tid Start klokken. 3.2 Før afhentning Den tid i minutter som det er tilladt at komme efter den planlagte tid Start klokken. 4. Slut klokken 4.1 Slut klokken Den tid som er gældende lige nu, det er også den tid som OR opdatere ved acceptering af en ny OR disponering. 4.2 Slut klokken før OR Den originale tid som er indtastet af en disponent, Det er den tid som altid vil blive brugt som en base for de næste OR udregninger. 5. Slut må ændres af OR OR kan selv bestemme sin sluttid bare den når destinationen på den valgte Slut klokken tid. Se evt. Hvad er Intelligent tid generering? 6. Før/Efter afsætning 6.1 Før afsætning Den tid i minutter som det er tilladt at komme før den planlagte tid Slut klokken. 6.2 Før afsætning Den tid i minutter som det er tilladt at komme efter den planlagte tid Slut klokken.

9 Generer et Optimeret Ruteforslag Valg er ture/grupper/dato Under Bruger/elev kørsel klikker du på fanebladet Ture. Klik på OR knappen i bunden af siden Nu skal du vælge hvilken Dato som OR skal generere et disponerings forslag på. Vælg de Ture og/eller de Grupper som må blandes sammen i disponerings forslaget. Hvis feltet Afdelinger bliver vist vælger du den afdeling som du tilhører. Vælg Intelligent tid generering for at give OR fri mulighed for at optimere så meget som muligt. Start udregningen ved at klikke på OR knappen Udregningen nu i kø Når du har klikket på knappen vil din OR blive lagt i kø Og du vil kunne se jobbet er i kø i din webtour.

10 Klik på Jobs i kø: 1 for at få vist alle jobs som er eller har været i kø. OR vil nu stå og arbejde et nyt disponerings forslag, Når den er færdig med det vil der blive vist et grønt ok tegn i venstre side. Visning af den færdige disponering Når du har klikket på det færdige job vil du få vist din nye disponering. HUSK at dette er kun et forslag og intet er gemt endnu.

11 Overordnet disponerings info OPTIMERET RUTEFORSLAG OG MASTERPLAN

12 Omkostninger på disponeringen Disponerings forslag Taxikørsel

13 FAQ Hvad er Intelligent tid generering? Intelligent tid generering kan bedst forklares med et eksempel. Mette har følgende 2 behov Morgen behov Eftermiddag behov Afhentningssted Egen adresse Afhentningssted Benløse skole Start klokken 07:50 Start klokken 14:30 Før afhentning 5 min. Før afhentning 5 min. Efter afhentning 5 min. Efter afhentning 0 min. Afsætningssted Benløse skole Afsætningssted Egen adresse Slut klokken 08:15 Slut klokken 14:50 Før afsætning 15 min. Før afsætning 10 min. Efter afsætning 0 min. Efter afsætning 30 min. Om morgen må vognen hente hende fra 07:45 til 07:55 og aflevere hende på skolen 08:00 til 08:15. Om eftermiddagen må vognen hente hende fra 14:25 til 14:30 og kører hende hjem 14:40 til 15:20. Hvad effekt har Intelligent tid generering så? Slået fra: OR vil gøre alt hvad den kan for at overholde tiderne, hvis den ikke har mulighed for det vil turen blive vist som en taxa tur. Slået til (enten på det individuelle behov eller på alle når man starter en ny disponering): OR har nu et meget større tidsrum at udfører opgaven på, fordi det kun er den adresse der vægter mest som gælder. Hjemmeadressen vil altid vægte mindst. Så hun vil altid komme i skole til tiden og bliver hentet når hun har fri.

14 OR vil nu udfører opgaven på følgende måde: Om morgen må vognen hente hende nå det passer bedst og aflevere hende på skolen 08:00 til 08:15. Om eftermiddagen må vognen hente hende fra 14:25 til 14:30 og kører hende hjem nå det passer bedst. Hvis Intelligent tid generering er slået til er det kun tiden som vil blive ændret, Alle andre regler (max kørertid i vogn, Fast vogn, osv.) vil stadig blive overholdt.

15 Opsamling- og Afsætningstyper OPTIMERET RUTEFORSLAG OG MASTERPLAN Opsamling- og Afsætningstyper bruges til at udregne en mere realistisk tid ved opsamling/afsætning af flere brugere på samme lokation. Så hvis der kun er en bruger som skal hentes/bringes på samme lokation og tidspunkt er opsamlings- og Afsætningstypen ikke gældende, Kun det antal minutter der er indtastet er gældende. Længste tid Hvis der er 10 brugere som skal afsættes på samme tid så er det den tid som er størst som er gældende. Samlet tid Hvis der er 10 brugere som skal afsættes på samme tid så er det den samlede tid som er gældende. Eksempel Bruger Bruger 1 Bruger 2 Bruger 3 Bruger 4 Bruger 5 Opsamlingstid / Afsætningstid 1 min. 2 min. 3 min. 4 min. 5 min. Types Længste tid Samlet tid Den totale tid 5 min. 15 min.

16 Hvad er MasterPlan? MasterPlan er en plan som indeholder 14 Automatiske Disponeringer, en for hver dag en to uger (lige og ulige). På den måde er man fri for at kører en ny Automatisk Disponering hver dag, da vi bruger vores MasterPlan skabelon. Vigtig Information For at kunne bruge MasterPlan og forstå udregningen er det vigtigt at have læst afsnittene der omhandler Optimeret Ruteforslag i dokumentationen. Generer en MasterPlan Klik på fanebladet MasterPlan under bruger/elev. Her vil du finde en tom liste (Hvis du aldrig har oprettet en MasterPlan før). Klik på knappen Ny Nu skal der oprettes en ny MasterPlan:

17 1. Navn Angiv det navn som passer bedst til din MasterPlan 2. Datoer 2.1 Fra dato Angiv den dato som din MasterPlan skal starte fra. 2.2 Til dato Angiv den dato som din MasterPlan skal kører til. 3. Intelligent tid generering Vælg Intelligent tid generering for at give MasterPlanen fri mulighed for at optimere så meget som muligt. Se evt. sektionen Hvad er Intelligent tid generering? under gennemgangen af OR dokumentationen. 4. Grupper Vælg de grupper som MasterPlanen skal blande sammen. 5. Ture Vælg de ture som MasterPlanen skal blande sammen. 6. Afdeling Vælg den afdeling som MasterPlanen tilhører, (Hvis den er vist). Gem den nye MasterPlan Nu vil den nye MasterPlan kunne ses på listen Klik nu på knappen Generer ture ud fra MasterPlan

18 Find din ny oprettede MasterPlan i list og klik på Generer ture ud fra MasterPlan Overlappende MasterPlaner Hvis der allerede eksistere en MasterPlan som bruger et af dine behov, så vil det ikke være muligt at gennemføre genereringen. MasterPlanen nu i kø Når du har klikket på knappen vil din MasterPlan blive lagt i kø Og du vil kunne se jobbet er i kø i din webtour. Klik på Jobs i kø: 1 for at få vist alle jobs som er eller har været i kø.

19 MasterPlan vil nu stå og arbejde de nye disponerings forslag, Når den er færdig med det vil der blive vist et grønt ok tegn i venstre side.

20 Visning af den færdige disponeringer OPTIMERET RUTEFORSLAG OG MASTERPLAN Når du har klikket på det færdige job vil du få vist din nye disponeringer. HUSK at dette er kun et forslag og intet er gemt endnu. MasterPlanen er delt op i 14 dage (2 uger lige/ulige). Du kan klikke på > Se detaljer plan for ugedag lige/ulige for at se det disponerings forslag som er gældende for den dag. Overordnet disponerings info

21 Hvis planen ser attraktiv ud skal du acceptere den ved at klikke på knappen i bunden. Du kan nu generer ture som normalt inde i bruger/elev generering, Vælg den dag og din nye MasterPlan.

22 Avanceret opsætning og Options Systemindstillinger (options) Options er nogle af de knapper som kan drejes på for at få en mere realistisk udregning Optimeret Ruteforslag - Auto kørestolsberegning Definere hvor mange klapstole/sidepladser en kørestol optager Standard værdi: Optimeret Ruteforslag - Nedsæt vogn hastighed med % Nedsætter vognens hastighed med X procent. Standard værdi: Optimeret Ruteforslag - Max køretid for bruger Max antal minutter en bruger må side i en vogn Standard værdi: Optimeret Ruteforslag - Min. timer for chauffør Minimum antal timer en chauffør skal have løn for Standard værdi: Optimeret Ruteforslag - Start pris for brug af chauffør Sæt prisen for at aktivere en ny chauffør Standard værdi: Optimeret Ruteforslag - Snit for chauffør løn Gennemsnitlig løn for en chauffør Standard værdi: Optimeret Ruteforslag - Pris pr. liter brændstof Sæt hvad en liter brændstof koster Standard værdi: 7, Optimeret Ruteforslag - Snit km pr. liter Sæt gennemsnit antal km kørt på en liter brændstof Standard værdi: 3, Optimeret Ruteforslag - Snit slitage pris pr. km Sæt gennemsnit slitage pris pr. kørt km Standard værdi: 1,75

23 30223 Optimeret Ruteforslag - Start pris for brug af vogn Sæt start pris for opstart af ny vogn Standard værdi: Optimeret Ruteforslag - Tolerance ved manglende før/efter tid Er den automatiske tolerance som bliver brugt hvis før/efter tolerancen på et behov ikke er sat. Standard værdi: Optimeret Ruteforslag - Max køretid før pause Max antal minutter som en chauffør må kører før hans køre- hviletid er opbrugt. Skal angives i minutter, 270 min = 4 timer & 30 min. Standard værdi: Optimeret Ruteforslag - Pause længde Min. Længden for en chaufførs pause. Skal angives i minutter. Standard værdi: Optimeret Ruteforslag - Hold pause i garage 0: Pause på sidste lokation. 1: Kør til garage. Standard værdi: 1

Brugervejledning for v1.0 til bruger/elev

Brugervejledning for v1.0 til bruger/elev Brugervejledning for v1.0 til bruger/elev Version pr 20120514 Opdateret og seneste version kan altid hentes på http://webtour.dk/manual Der arbejdes til stadighed på at forbedre vores brugervejledning

Læs mere

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk.

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Det første man skal gøre sig klart er, hvor man som udgangspunkt vil lægge sine fotografier. Især når man er mange, der bruger den samme computer,

Læs mere

TIDSREGISTRERING VERSION 2.0. R2PTRACKING APS Nørregade 13, 4100 Ringsted

TIDSREGISTRERING VERSION 2.0. R2PTRACKING APS Nørregade 13, 4100 Ringsted 2017 TIDSREGISTRERING VERSION 2.0 R2PTRACKING APS Nørregade 13, 4100 Ringsted INDHOLD Om Tidsregistrering... 2 Opsætning i webtour... 2 Typer til tidsregistrering... 2 Chauffør opsætning... 2 Tidsregistrering

Læs mere

Kvikmanual til FacilityNet

Kvikmanual til FacilityNet Kvikmanual til FacilityNet Om FacilityNet?... 2 Trin 1 - Aktiver din brugerprofil... 3 Trin 2: Opret ny bestilling... 4 Trin 3: Vælg varer... 5 Trin 4: Indtast ordreinformationer... 6 Trin 5: Indtast mødedeltagere...

Læs mere

Katalog 2013. - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget. Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE

Katalog 2013. - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget. Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE Katalog 2013 - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ADGANG OG LOGIN... 2 2. STAMDATA... 2 3. TEKSTER... 4 (OBS: DER ER IKKE TEKSTER I 2013 KATALOGET)...

Læs mere

JAR Øvelse nr. 2. JAR-Manual, Version 1.0. Avanceret søgning. Regionsvejledning

JAR Øvelse nr. 2. JAR-Manual, Version 1.0. Avanceret søgning. Regionsvejledning JAR Øvelse nr. 2 Avanceret søgning Regionsvejledning JAR-Manual, Version 1.0 Øvelse ID: 2 Øvelsesemne: Avanceret søgning Øvelsesbeskrivelse: Gør dig i stand til at bygge avancerede søgninger op. Formål:

Læs mere

05.060 E-mail mailinglister i Revimentor

05.060 E-mail mailinglister i Revimentor 05.060 E-mail mailinglister i Revimentor Revimentor giver mulighed for at revisor kan benytte mailinglister til sende e-mails kunder eller kontaktpersoner hos kunder. Dette kan bruges til nyhedsmail eller

Læs mere

Guide til din private side på Netstambogen www.lgancce.com

Guide til din private side på Netstambogen www.lgancce.com Guide til din private side på Netstambogen www.lgancce.com Når du slår Netstambogen op på Internettet, får du dette billede: For dem, der ikke er velbevandret i spansk, så kan man vælge den engelske udgave.

Læs mere

Økonomikørsel for DE BLAA OMNIBUSSER

Økonomikørsel for DE BLAA OMNIBUSSER Økonomikørsel for DE BLAA OMNIBUSSER De Blaa Omnibusser A/S Skovlytoften 36, Øverød 2840 Holte CVR.: 73111714 Indholdsfortegnelse. På forsiden vises billeder af en Volvo hybridbus og almindelig Volvo bus.

Læs mere

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet.

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Ringsekretærers indtastning af resultater og kritikker... 2 Kom i gang Opstart af programmet... 2 En anden bruger er i gang med ringen... 3 Dommer ændringer

Læs mere

Brug Photo Story 3 en let introduktion

Brug Photo Story 3 en let introduktion Brug Photo Story 3 en let introduktion Denne vejledning forudsætter at programmet Photo Story 3 er installeret på din computer. Se andetsteds for vejledning i at installere programmet, der kan findes gratis

Læs mere

STAMOPLYSNINGER FOR EKSTERNE

STAMOPLYSNINGER FOR EKSTERNE STAMOPLYSNINGER FOR EKSTERNE Denne side udfyldes af en økonomimedarbejder eller en sekretær og distribueres via en kontaktperson på KU. Kontaktperson på KU Sted Institut eller enhed på et fakultet Skriv

Læs mere

Vejledning til brug af dataudtræk fra Kvægdatabasen

Vejledning til brug af dataudtræk fra Kvægdatabasen Vejledning til brug af dataudtræk fra Kvægdatabasen Datafiler fra Kvægdatabasen trækkes gennem Dyreregistrering som k01-filer. Opsætning af udtræk beskrives andet sted. Denne vejledning dækker kun bestilling

Læs mere

Som default er dokumenttypen Rejseafregning markeret Er din rejse vedr. et EU-projekt markeres Rejseafregning (EU-projekt)

Som default er dokumenttypen Rejseafregning markeret Er din rejse vedr. et EU-projekt markeres Rejseafregning (EU-projekt) Oprettelse af rejseafregning (2 dages møde i København med kørsel): Klik på Opret nyt dokument Som default er dokumenttypen Rejseafregning markeret Er din rejse vedr. et EU-projekt markeres Rejseafregning

Læs mere

Manual for installation og brug af Ad-aware version 2007

Manual for installation og brug af Ad-aware version 2007 Manual for installation og brug af Ad-aware version 2007 af Anette Behrendt Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt. NB. Du kan aktivere links, ved at klikke på den tynde streg, så bliver du ført

Læs mere

Hundeweb Brugermanual Opret DJU prøver m.m.

Hundeweb Brugermanual Opret DJU prøver m.m. Hundeweb Brugermanual Opret DJU prøver m.m. Indholdsfortegnelse Kapitel 0 - Log på hundeweb...2 Log på Klubsystemet...3 Kapitel 1 Opret prøve...4 Kapitel 2 Aktiver prøven så der kan tilmeldes på hundeweb...7

Læs mere

QUICKGUIDE TIL XMEDIA

QUICKGUIDE TIL XMEDIA QUICKGUIDE TIL XMEDIA 1 UPLOAD DINE EGNE BILLEDER TIL "MINE MAPPER" 2 ARBEJD MED EN SKABELON 3 OPRETTELSE AF PDF 4 ÅBN OG ARBEJD VIDERE MED EN SKABELON 1 OPLOAD DINE EGNE BILLEDER TIL MINE MAPPER Opret

Læs mere

KUNDEVEJLEDNING APRIL 2014

KUNDEVEJLEDNING APRIL 2014 EPOS PORTAL KALENDER KUNDEVEJLEDNING APRIL 2014 Indholdsfortegnelse 1 Kalenderen i Epos Portal... 2 2 Oprettelse af en kalender... 2 2.1 Autoopdatér... 3 2.2 Udvid... 4 2.3 Indlæsning af kalenderdage...

Læs mere

Tips og tricks i DUBU

Tips og tricks i DUBU Tips og tricks i DUBU På workshoppen vil du få: Inspiration til hvordan du får mest muligt ud af DUBU i hverdagen. Du vil lære best practice og de overordnede DUBU funktioner. Du vil lære hvordan du arbejder

Læs mere

Modul 1 Skolens netværk, skema og kommunikation i Lectio Efter gennemgangen af dette modul skal du:

Modul 1 Skolens netværk, skema og kommunikation i Lectio Efter gennemgangen af dette modul skal du: Modul 1 Skolens netværk, skema og kommunikation i Lectio Efter gennemgangen af dette modul skal du: 1. Kende til skolens netværk og drev. Specielt dit personlige H-drev 2. Kunne se dit skema og dine lektier

Læs mere

Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem

Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem Adgang til det elektroniske ansøgningsskema Du skal benytte fondens elektroniske ansøgningsskema, som du finder via linket https://x.regionsjaelland.dk/sites/afp.

Læs mere

Manualen beskriver brugen af SecureAware version 4.8.0 og senere versioner Dokument opdateret: June 2015

Manualen beskriver brugen af SecureAware version 4.8.0 og senere versioner Dokument opdateret: June 2015 SecureAware Quiz Manualen beskriver brugen af SecureAware version 4.8.0 og senere versioner Dokument opdateret: June 2015 Om dette dokument Dette dokument beskriver brugen af quizmodulet i SecureAware.

Læs mere

Vigtige funktioner i Word 2003

Vigtige funktioner i Word 2003 Vigtige funktioner i Word 2003 Indhold Husk... 2 Skrifttype... 2 Skriftstørrelse... 3 Overskrifter... 4 Andre vigtige funktioner... 5 Margen... 6 Linjeafstand... 7 Ordoptælling... 8 Sidetal... 10 Sidehoved

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 FORORD... 2 1. ORDBOGSVÆRKTØJET I VÆRKTØJSLINJEN... 3 2. ORDBOGEN... 3

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 FORORD... 2 1. ORDBOGSVÆRKTØJET I VÆRKTØJSLINJEN... 3 2. ORDBOGEN... 3 Ordbogsværktøjet 1.0 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 FORORD... 2 1. ORDBOGSVÆRKTØJET I VÆRKTØJSLINJEN... 3 2. ORDBOGEN... 3 MINIMER OG LUK... 3 SØGEFELT... 4 SØGERESULTAT... 4 Resultater...

Læs mere

Velkommen til ABC Analyzer! Grundkursusmanual 2 vil introducere dig til ABC Analyzers mere avancerede funktioner, bl.a.:

Velkommen til ABC Analyzer! Grundkursusmanual 2 vil introducere dig til ABC Analyzers mere avancerede funktioner, bl.a.: Velkommen til ABC Analyzer! Grundkursusmanual 2 vil introducere dig til ABC Analyzers mere avancerede funktioner, bl.a.: Kategoriseringer uden ABC-kategorier Krydstabel (trebenede) Beregnede og avancerede

Læs mere

Brugervejledning til chauffører. webtour.mobi. Version 2013-06-12. Opdateret og seneste version kan altid hentes på http://webtour.

Brugervejledning til chauffører. webtour.mobi. Version 2013-06-12. Opdateret og seneste version kan altid hentes på http://webtour. Brugervejledning til chauffører webtour.mobi Version 2013-06-12 Opdateret og seneste version kan altid hentes på http://webtour.dk/manual Der arbejdes til stadighed på at forbedre vores brugervejledning

Læs mere

Udsend boligtilbud til boligsøgende på ventelisten

Udsend boligtilbud til boligsøgende på ventelisten Udsend boligtilbud til boligsøgende på ventelisten 1 Denne vejledning Sådan opretter og udsender du et boligtilbud til boligsøgende på en venteliste. Sidst i dokumentet finder du en vejledning til at svare

Læs mere

Vejledning: Anvendelse af kuber på SLS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger

Vejledning: Anvendelse af kuber på SLS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger Vejledning: Anvendelse af kuber på SLS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger April 2015 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 3 1.1 Metode til anvendelse af kuber med

Læs mere

Nyheder i Untis 2016 - KMD Educa Skema

Nyheder i Untis 2016 - KMD Educa Skema Nyheder i Untis 2016 - KMD Educa Skema KMD udsender i foråret 2016 nye licensoplysninger til nuværende bruger af KMD Educa Skema version 2015. Det er nemt at opgradere. Start med at indtaste de nye licensoplysninger

Læs mere

2 Tilbage ( ) 3 OK (OK) 4 Op (p)

2 Tilbage ( ) 3 OK (OK) 4 Op (p) 60 Brugsanvisning Cardio 60 1 2 3 1 Lys / Tænd/Sluk( / ) 2 Tryk og hold på for at tænde for enheden. For at slukke for enheden, skal du holde knappen nede for at åben undermenuen, og bruger herefter op-

Læs mere

Sådan får du Salmebogen på CD-ROM til at fungere i Internet Explorer 7 både under Windows XP og Windows Vista

Sådan får du Salmebogen på CD-ROM til at fungere i Internet Explorer 7 både under Windows XP og Windows Vista Sådan får du Salmebogen på CD-ROM til at fungere i Internet Explorer 7 både under Windows XP og Windows Vista Beskrivelse af fejlen Salmebogen på CD-ROM har visse problemer med at fungere i Internet Explorer

Læs mere

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S ViTal ViseOrd ViTex Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne i ViTre pakken. ScanDis A/S Kom nemt i

Læs mere

Læsehuset hjælp. Læsehuset 1.0. Mikro Værkstedet A/S

Læsehuset hjælp. Læsehuset 1.0. Mikro Værkstedet A/S Læsehuset hjælp Læsehuset 1.0 Mikro Værkstedet A/S Læsehuset hjælp: Læsehuset 1.0 Mikro Værkstedet A/S Revision 1.46, 24. februar 2009 Indholdsfortegnelse Forord... vii 1. Kom godt i gang... 1 1.1. Læsehusets

Læs mere

Brugermanual for styreskab Master Chain 4.0

Brugermanual for styreskab Master Chain 4.0 Fodermaskine 1: Manuel Brugermanual for styreskab 88.340 - DK INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION Se side Styringens funktioner. 3 Styreskab, display og tastatur. 4-5 Hovedmenu oversigt. 6-7 Servicemenu oversigt.

Læs mere

Online-timeseddelregistrering

Online-timeseddelregistrering Online-timeseddelregistrering Denne vejledning giver dig et overblik over, hvordan du kommer i gang med at foretage registrering af dine timesedler i vores online-tidsregistreringssystem, som hedder AXP.

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. UniRace

Betjeningsvejledning. for. UniRace Betjeningsvejledning for UniRace 2007 Et konkurrence indtastningsprogram. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figur fortegnelse... 3 Indledning... 4 Race info... 4 Indtastning af deltagere...

Læs mere

Når du skal booke en prøve, skal du gå ind på adressen: http://booking.webproever.dk.

Når du skal booke en prøve, skal du gå ind på adressen: http://booking.webproever.dk. Booking af prøver...1 Oprettelse af booking...2 1 Vælg prøve...3 2 Navngiv booking...3 3 Tilføj elever...3 4 Angiv start-tidspunkt...5 5 Godkend booking...6 Ændring af booking...7 Sådan får eleverne adgang

Læs mere

Tema MitHelbred på din ipad

Tema MitHelbred på din ipad Tema MitHelbred på din ipad Sofus 18. oktober 2015 Side 1 Vejledning til Besøglægen.dk e-portal Første besøg Første gang du besøger e-portalen, skal du oprettes som bruger. Brugeroprettelsen sker ved at

Læs mere

Brugervejledning til chauffører. webtour.mobi. Version 2014-01-24. Opdateret og seneste version kan altid hentes på http://webtour.

Brugervejledning til chauffører. webtour.mobi. Version 2014-01-24. Opdateret og seneste version kan altid hentes på http://webtour. Brugervejledning til chauffører webtour.mobi Version 2014-01-24 Opdateret og seneste version kan altid hentes på http://webtour.dk/manual Der arbejdes til stadighed på at forbedre vores brugervejledning

Læs mere

RUTruteplanlægningsvejledning. Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015

RUTruteplanlægningsvejledning. Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015 RUTruteplanlægningsvejledning Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015 Indhold 1. Introduktion til RUT... 2 1.1 Om vejledningen... 2 2. Log på RUT... 4 3. Sådan planlægger du ruter... 6 4. Sådan finder

Læs mere

MANUAL AGROSOFT POCKETPIGS. Ver. 02 03-10-2013 SKIOLD GØR EN FORSKEL!

MANUAL AGROSOFT POCKETPIGS. Ver. 02 03-10-2013 SKIOLD GØR EN FORSKEL! MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL! AGROSOFT POCKETPIGS 981 002 640 Ver. 02 03-10-2013 2 981 002 640 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Generelt om brugen af Pocket... 4 1.1 Svinedata... 4 1.2 Opbygning... 5 1.3 Brugen

Læs mere

Opret en Webformular - Eksempel

Opret en Webformular - Eksempel Beskrivelse Denne huskeseddel viser hvordan du opretter en webformular med følgende felter: Dit navn Din e-mail adresse Emne Besked Vedhæftning Webformularen placeres i hovedmenuen, som det sidste punkt

Læs mere

Navigation. Quick guide. Den fulde vejledning findes på: www.asmarketing.dk > Diverse links (på forsiden) > igo primo version 1.2.

Navigation. Quick guide. Den fulde vejledning findes på: www.asmarketing.dk > Diverse links (på forsiden) > igo primo version 1.2. Navigation Quick guide Den fulde vejledning findes på: www.asmarketing.dk > Diverse links (på forsiden) > igo primo version 1.2.1 Navigation og Multimedia System Start navigationen ved at trykke på Navigation

Læs mere

MultiPlan Selvbetjening. Spærreplan

MultiPlan Selvbetjening. Spærreplan MultiPlan Selvbetjening Spærreplan spærreplan - søgning For at benytte SpærrePlan skal virksomheden oprette et eller flere profilnavne. Et profilnavn kan defineres som f.eks. Indkøb, Salg eller Produktion.

Læs mere

Sådan bruger du Spor. Schultz

Sådan bruger du Spor. Schultz Sådan bruger du Spor Schultz Hvad kan jeg bruge Spor til? Spor hjælper dig, når du skal vælge uddannelse og job. Først skal du svare på, hvad du vil, og hvad du kan. Resultatet er en liste med job, der

Læs mere

Vejledning. Vejledning til Trio Vikardækning Læreraftale 08

Vejledning. Vejledning til Trio Vikardækning Læreraftale 08 til Trio Vikardækning Læreraftale 08 Indholdsfortegnelse Vikardækning... 3 Visningsmuligheder i oversigtsskemaet... 3 Vikardække én lektion... 4 Metode Drag-and-drop... 4 Metode Vikarforslag... 6 Metode

Læs mere

Nyhedsmodul brugermanual

Nyhedsmodul brugermanual Nyhedsmodul brugermanual version 6 Indholdsfortegnelse 1. Kategorier... 02 1.1. Hvordan opretter jeg en kategori?... 02 1.2. Hvordan viser jeg en nyhedskategori på websitet?... 02 2. Oprettelse/redigering

Læs mere

1. At afhjælpe eventuelle alarmer fra anlægget. 2. Bestille syre inden syretanken er tom anlægget kommer med en blød alarm i god tid.

1. At afhjælpe eventuelle alarmer fra anlægget. 2. Bestille syre inden syretanken er tom anlægget kommer med en blød alarm i god tid. Kvik-manual 1. At afhjælpe eventuelle alarmer fra anlægget. 2. Bestille syre inden syretanken er tom anlægget kommer med en blød alarm i god tid. 3. Kalibrere ph-måler hver 4. uge jf. manualen. Version

Læs mere

Brugerguide til Wuxus - For dig som er transportkøber.

Brugerguide til Wuxus - For dig som er transportkøber. Brugerguide til Wuxus - For dig som er transportkøber. Søg og book en vogn Trin 1 - Detaljer Trin 2 - Vælg Vogn Trin 3 - Parter Book din vognmand Trin 1 - Indtast selv booking Batchupload Send din opgaveliste

Læs mere

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole Opstartsvejledning til ipad Tinderhøj Skole Den første skærm når du starter din ipad Sæt fingeren på pilen og træk den til højre. Vælg sprog En ipad kommer med mulighed for at vælge mange forskellige sprog.

Læs mere

Outlook 2010 Exchange-opsætning

Outlook 2010 Exchange-opsætning Manuel på Exchange 2010 (mailcloud.dk) Indledning Beskrivelse Med denne vejledning har du mulighed for manuelt at opsætte din Exchange konto i Outlook. Der tages udgangspunkt i at du allerede har Outlook

Læs mere

Jyllinge Sejlklub Kajakafdelingen

Jyllinge Sejlklub Kajakafdelingen Jyllinge Sejlklub Kajakafdelingen Vejledning Version 1.0 4. april 2016 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 4 1.1. Hvorfor rokort.dk?... 4 2. Web... 6 2.1. Adgang... 6 2.1.1. Ret din brugerprofil...

Læs mere

3.0 Velkommen til manualen for kanalen Shift 1. 3.1 Introduktion til kanalen 1. 3.2.1 Hvad er et spot? 2. 3.2.2 Opret et nyt spot 2

3.0 Velkommen til manualen for kanalen Shift 1. 3.1 Introduktion til kanalen 1. 3.2.1 Hvad er et spot? 2. 3.2.2 Opret et nyt spot 2 3.0 Velkommen til manualen for kanalen Shift 1 3.1 Introduktion til kanalen 1 3.2 Shift kanalside 1 3.2.1 Hvad er et spot? 2 3.2.2 Opret et nyt spot 2 3.2.3 Aktivt og inaktivt spot 3 3.2.4 Rediger et spot

Læs mere

Quickquide for DVR/NVR optager

Quickquide for DVR/NVR optager Quickquide for DVR/NVR optager 1. Login I. Brugere og funktioner 2. Hovedmenu I. De forskellige ikoner 3. Live visning 4. Skema 5. Søgning 6. Web menu I. Regulær II. Bevægelsesdetektering III. Alarm I.

Læs mere

Lectio. Overgang til Lectio Eksamensmodul - EGYM. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00

Lectio. Overgang til Lectio Eksamensmodul - EGYM. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Lectio Overgang til Lectio Eksamensmodul - EGYM 1992-2009 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk

Læs mere

_2_mulighederAfgive vælgererklæring eller tilbagetrække støtte?

_2_mulighederAfgive vælgererklæring eller tilbagetrække støtte? Support Hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål længere nede på siden, kan du kontakte partiet. Du kan stille spørgsmål til processen, eller til brugen af systemet ved at kontakte det parti du vil

Læs mere

Side 1 af 13 NETLYDBOG.DK. - Sådan downlåner du - Sådan overfører du til en MP3-afspiller

Side 1 af 13 NETLYDBOG.DK. - Sådan downlåner du - Sådan overfører du til en MP3-afspiller Side 1 af 13 NETLYDBOG.DK - Sådan downlåner du - Sådan overfører du til en MP3-afspiller Side 2 af 13 Indholdsfortegnelse Vær opmærksom på:... 2 1. Sådan downlåner du en netlydbog fra netlydbog.dk... 3

Læs mere

Scope start stop Space bar kan også bruges. Start/Stop

Scope start stop Space bar kan også bruges. Start/Stop Picoauto.dk Scope start stop Space bar kan også bruges Start/Stop Hjem = Scobe på start side Lyn = auto setup Autofunktion Tid Spænding Zoom Ændring i tid pr/tern-division Man kan forstørre på 4 måder.

Læs mere

Brugermanual til Assignment Hand In

Brugermanual til Assignment Hand In Brugermanual til Assignment Hand In Indhold: Undervisere:... 2 Hvor finder jeg Assignment hand in?... 2 Opret en opgave... 3 Slet en opgave... 4 Rediger en opgave... 4 Hvor finder jeg de afleverede filer?...

Læs mere

1 Overfør kvalitetsområdedokumenterne fra Revimentor Mastermanual 1. Åbn egen Revimentor, og vælg modulet "Manualen".

1 Overfør kvalitetsområdedokumenterne fra Revimentor Mastermanual 1. Åbn egen Revimentor, og vælg modulet Manualen. Vejledning til en komplet opdatering af Manualen, ydelsesgruppedokumenterne og kvalitetsområdedokumenterne, Office skabeloner samt kundeaftaleskabeloner. Dette hjælpedokument beskriver trin for trin hvordan

Læs mere

Quickguide til BeerSmith - udstyrsindstillinger

Quickguide til BeerSmith - udstyrsindstillinger Opsætning af Equipment (Udstyr) i BeerSmith En af de vigtigste trin i opsætningen af BeerSmith er, at oprette din egen Equipment profile (udstyrsprofil), baseret på en af de eksisterende profiler. Udstyrsindstillingerne

Læs mere

Introduktion. Unifaun Online 29-04-2014

Introduktion. Unifaun Online 29-04-2014 Introduktion Unifaun Online 29-04-2014 2 Indhold 1 Introduktion til Unifaun Online... 3 1.1 Grundlæggende navigering... 3 1.2 Søgning af information... 3 1.3 Indtastning af faste oplysninger... 4 1.4 Din

Læs mere

Nyhedsbreve - brugerdokumentation

Nyhedsbreve - brugerdokumentation Nyhedsbreve - brugerdokumentation Indholdsfortegnelse Nyhedsbreve på SSI.dk... 2 Nyhedsbrevssamling (kun dansk)... 2 Nyhedsbrev... 2 Nyhedsbrevsartikelmappe... 2 Nyhedsbrevsartikel... 2 HTML-baseret mailindhold

Læs mere

Vejledning til Privat-konferencer

Vejledning til Privat-konferencer Vejledning til Privat-konferencer 6. udgave, oktober 2008 Tilpasset FirstClass version 9.106, dansk 2 1 Om Privat-konferencer... 4 2 Oprettelse af hovedkonference... 5 2.1 Fremgangsmåde... 5 2.2 Standardopsætning

Læs mere

Kom godt i gang med OneDrive

Kom godt i gang med OneDrive Kom godt i gang med OneDrive Office365 er en mulighed for lærere og elever at bruge en office-pakke på egne enheder - man kan downloade det til brug på pc - mac - tablets og smartphones, i alt op til 5

Læs mere

Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM

Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM Dynamics CRM 4.0 Bredana Systemudvikling A/S - How to Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM Først velkommen til din hostede Dynamics CRM. Med Outlook klienten installeret får du

Læs mere

sådan gør du... [Joblog på Jobnet.dk]

sådan gør du... [Joblog på Jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [Joblog på Jobnet.dk] Opret din joblog Joblog på Jobnet.dk Joblog er et værktøj, som hjælper dig med at dokumentere, organisere og målrette din jobsøgning. Med joblog får du

Læs mere

EPOS LØN TIPS & TRICKS NR. 6 EKSPORT VIA SKABELON TIL EXCEL

EPOS LØN TIPS & TRICKS NR. 6 EKSPORT VIA SKABELON TIL EXCEL EPOS LØN TIPS & TRICKS NR. 6 EKSPORT VIA SKABELON TIL EXCEL EPOS LØN VERSION 3.1.02 JUNI 2011 Indholdsfortegnelse 1 Generelt... 3 2 Områder der kan eksporteres fra... 3 3 Eksport til Excel... 4 3.1 Udsøgning

Læs mere

Installationsvejledning. ViTre til Mac. Version 2.0, udgave 1, december 2015

Installationsvejledning. ViTre til Mac. Version 2.0, udgave 1, december 2015 Side 1 Installationsvejledning ViTre til Mac Version 2.0, udgave 1, december 2015 Indholdsfortegnelse Copyright bestemmelser... 2 Hvad er ViTre... 3 Systemkrav... 4 Installation... 5 Side 2 Copyright bestemmelser

Læs mere

Xdont version 14.1.0.X / Psykolog Rev: 26-06-2014

Xdont version 14.1.0.X / Psykolog Rev: 26-06-2014 Xdont version 14.1.0.X / Psykolog Rev: 26-06-2014 HUSK: at tage en ekstern sikkerhedskopi inden opdateringen igangsættes. at opdateringen altid skal køres fra hovedmaskinen/serveren. alle klientmaskiner

Læs mere

Brug af MeOS til VTR-løb (baseret på version 3.2 af MeOS med support for dansk sprog)

Brug af MeOS til VTR-løb (baseret på version 3.2 af MeOS med support for dansk sprog) Brug af MeOS til VTR-løb (baseret på version 3.2 af MeOS med support for dansk sprog) MeOS er af Østkredsen udvalgt som alternativ til SportIdent-programmerne (OE2003 / OE2010) se Østkredsens hjemmeside.

Læs mere

Installér din Officepakke 2013

Installér din Officepakke 2013 Vær opmærksom på der godt kan forekomme andre billeder end dem som er illustreret. Dette er grundet ændringer fra microsoft. Blandt andet bliver SkyDrive ændret til OneDrive. Er du i tvivl om noget kan

Læs mere

ISO 27001/27002:2013 i SecureAware Policy TNG

ISO 27001/27002:2013 i SecureAware Policy TNG ISO 27001/27002:2013 i SecureAware Policy TNG - Sådan lægger du din informationssikkerhedshåndbog om til de nye ISO- standarder 1. Opgrader til version 4.6.0 (eller senere)... 2 2. (Kun for brugere af

Læs mere

BEHANDLING AF ACONTOBEGÆRING

BEHANDLING AF ACONTOBEGÆRING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 1. februar 2016 Version 1.2 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 BEHANDLING AF ACONTOBEGÆRING ENTREPRISESTYRER Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk

Læs mere

Har du ikke fået oprettet et afdelings-id og PIN-kode til udskrivning på husets printere bedes du tage kontakt til receptionen først:

Har du ikke fået oprettet et afdelings-id og PIN-kode til udskrivning på husets printere bedes du tage kontakt til receptionen først: SOHO/NOHO Printer Installation til Windows (PC) - Version 2.0 Vigtig før du går i gang: Har du ikke fået oprettet et afdelings-id og PIN-kode til udskrivning på husets printere bedes du tage kontakt til

Læs mere

Bredbånds-TV. Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.0

Bredbånds-TV. Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.0 Bredbånds-TV Brugervejledning ComX brugervejledning version 4.0 1 INDHOLD PAKKENS INDHOLD Pakkens indhold side 2 Fjernbetjening side 2 Tilslutning af Settop-boksen side 3 Introduktion til Bredbånds-TV

Læs mere

Vejledning til ansøgningsprocessen i den digitale ansøgningsportal

Vejledning til ansøgningsprocessen i den digitale ansøgningsportal Vejledning til ansøgningsprocessen i den digitale ansøgningsportal Ansøgning gennem den digitale ansøgningsportal Dette dokument er en vejledning til hvordan ansøgere skal udfylde de digitale ansøgningsskemaer

Læs mere

Ansættelse af timelønnet medarbejder (minus daginst.+sfo)

Ansættelse af timelønnet medarbejder (minus daginst.+sfo) Vejledning HR-centret 14.10.2014 Ansættelse af timelønnet medarbejder (minus daginst.+sfo) Ansættelse på timeløn kan ske, når ansættelsen varer under 1 måned og skal ske når timetallet er under 8 timer

Læs mere

Brugervejledning til diverse i OS X

Brugervejledning til diverse i OS X Brugervejledning til diverse i OS X Gert Søndergaard 19. august 2003 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion til Mac OS X...3 Flere brugere på samme maskine...3 Dock - den gamle kvikstart...4

Læs mere

Contents. WorkZone Process 2013

Contents. WorkZone Process 2013 2013 Onlinehjælp WorkZone Process 2013 Contents Onlinehjælp til WorkZone Process 2013 3 Dokumenthistorik 4 Nyheder 5 Sådan starter du processer 6 Start proces i Captia Web Client 7 Start proces på basis

Læs mere

IDAP manual Analog modul

IDAP manual Analog modul IDAP manual Analog modul Dato: 15-06-2005 11:01:06 Indledning Til at arbejde med opsamlede og lagrede analoge data i IDAP portalen, findes en række funktions områder som brugeren kan anvende. Disse områder

Læs mere

Din profil på besøgshunde.dk - find en institution

Din profil på besøgshunde.dk - find en institution Din profil på besøgshunde.dk - find en institution HUNDEEJERE Det er meget vigtigt, at du sørger for at opdatere jeres profil, så det er de rigtige oplysninger, vi har på dig og din hund. Det understøtter

Læs mere

Bemærk det sidste kapitel Modtagelse af et brev, som bl.a.. bruges når du skal modtage og indlæse en henvisning.

Bemærk det sidste kapitel Modtagelse af et brev, som bl.a.. bruges når du skal modtage og indlæse en henvisning. Guide: Start- & Slutbreve og modtagelse af breve Udgave mar 2009 Bemærk det sidste kapitel Modtagelse af et brev, som bl.a.. bruges når du skal modtage og indlæse en henvisning. Indholdsfortegnelse Hvorledes

Læs mere

Aktivitetsindtastning. Sådan skriver du fx arbejde, sygdom og ferie på dagpengekortet, efterlønskortet etc.

Aktivitetsindtastning. Sådan skriver du fx arbejde, sygdom og ferie på dagpengekortet, efterlønskortet etc. Aktivitetsindtastning Sådan skriver du fx arbejde, sygdom og ferie på dagpengekortet, efterlønskortet etc. Hvad er aktiviteter? Her kan du læse, hvordan du skriver fx arbejdstimer, sygdom og ferie på dit

Læs mere

Status med Casio DT-900 og SVANEN

Status med Casio DT-900 og SVANEN IT Gruppen AS T +45 7015 3003 www.itgruppenas.dk Tækkemandsvej 1 4300 Holbæk F +45 7015 4004 Højvangen 4 8660 Skanderborg F +45 7010 4004 Lautrupvang 12 2750 Ballerup F +45 7023 3004 CVR 2571 0940 Danske

Læs mere

Søren Christiansen 22.12.09

Søren Christiansen 22.12.09 1 2 Dette kompendie omhandler simpel brug af Excel til brug for simpel beregning, såsom mængde og pris beregning sammentælling mellem flere ark. Excel tilhører gruppen af programmer som samlet kaldes Microsoft

Læs mere

Windows XP. Tilpasning af computeren

Windows XP. Tilpasning af computeren Side 1 af 12 Windows XP Tilpasning af computeren Indhold Indhold...1 Indledning...2 Mus...2 Venstrehåndet...2 Dobbeltklikke...2 Musemarkøren...3 Musens følsomhed...3 Scrollehjul...4 Indstilling af Skærm...4

Læs mere

Installation af Soho Printere på Mac - Version 1. Rev. 5 1

Installation af Soho Printere på Mac - Version 1. Rev. 5 1 Installation af Soho Printere på Mac - Version 1. Rev. 5 1 Installation af printere i Soho og Noho med standard PCL I dette eksempel bruges SohoCanon1F (Printer i Soho på første 1.sal) under installation

Læs mere

SMK menuen 8.1 8. SMK STATISTISK MÅLERKONTROL

SMK menuen 8.1 8. SMK STATISTISK MÅLERKONTROL SMK menuen 8.1 8. SMK STATISTISK MÅLERKONTROL Rambøll SMK administrerer kravene til kontrol af vandmålere i drift. Fra d. 1. februar år 2000 skal vandværkets forbrugsmålere inddeles i partier med ensartede

Læs mere

Vejledning i brugen af regneark til TOP-CUP, Vest

Vejledning i brugen af regneark til TOP-CUP, Vest Vejledning i brugen af regneark til TOP-CUP, Vest Formål med regnearket At tilbyde et enkelt system til oprettelse af stævner og registrering af stamoplysninger og indtastning af data, samt til udskrift

Læs mere

Ansættelse af ny medarbejder - Månedsløn

Ansættelse af ny medarbejder - Månedsløn Vejledning HR-centret 13.10.2014 Ansættelse af ny medarbejder - Månedsløn Ansættelse af fast medarbejder både indenfor og udenfor overenskomst og forhåndsaftale. Med indenfor overenskomst og forhåndsaftale

Læs mere

Windows Vista Digital postkasse og borger.dk side 1 af8. I adresselinjen. 1) Gå ind på www.e-boks.dk. Du ser nu dette skærmbillede:

Windows Vista Digital postkasse og borger.dk side 1 af8. I adresselinjen. 1) Gå ind på www.e-boks.dk. Du ser nu dette skærmbillede: Windows Vista Digital postkasse og borger.dk side 1 af8 1) Gå ind på www.e-boks.dk I adresselinjen Du ser nu dette skærmbillede: 2) Klik på Log på privat Du kommer nu til det offentlige log in fællesskab

Læs mere

KKES. KKES Rokort System. Brugervejledning (v2)

KKES. KKES Rokort System. Brugervejledning (v2) KKES KKES Rokort System Brugervejledning (v2) Hvordan?... 3 Start rotur... 3 Afslut rotur... 3 Ændring af indtastning... 3 Reserver båd... 4 Fortryd rotur/reservation... 4 Ret en afsluttet tur... 4 Afslut

Læs mere

Smart-ebizz Manual til Bookinsystem Indholdsfortegnelse Kom hurtigt i gang med dit booking system:... 3 Overblikket over dit bookingsystem... 4 Hovedside... 4 Kunder... 4 Opret ny Kunde... 4 Vagtplaner...

Læs mere

Booking / Aktivitetsopgørelser elektronisk Conventus/Holbæk Kommune. www.conventus.dk

Booking / Aktivitetsopgørelser elektronisk Conventus/Holbæk Kommune. www.conventus.dk (infoforenbooking-aktivitetsopgørelse_vejledning-2) Side 1af 19 www.conventus.dk Til: Foreninger i Holbæk Kommune Holbæk 1/11-2010. Vejledning til booking af aktiviteter samt aktivitetsopgørelser (haller

Læs mere

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 6.0

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 6.0 PSYKIATRIENS VIKARCENTER MinTid Quickguide Version 6.0 Psykiatriens Vikarcenter Vi glæder os til at du kommer på Min Tid. Systemet giver dig adgang til bedre planlægning, vagtbørsen og muligheden for at

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

Sundhedsplatformens uddannelser i Kursusportalen

Sundhedsplatformens uddannelser i Kursusportalen Sundhedsplatformens uddannelser i Kursusportalen Tilmelding til Sundhedsplatformens uddannelser sker udelukkende i Kursusportalen du finder kursusportalen her: http://kursusportalen.regionh.dk For at sikre

Læs mere

Udskriv kort. Før udskrivning af et kort kan du eventuelt vælge at indtegne et/flere udskriftsområder. (I PLUS versionen kun ét).

Udskriv kort. Før udskrivning af et kort kan du eventuelt vælge at indtegne et/flere udskriftsområder. (I PLUS versionen kun ét). . Generelt Ved udskrivning af kort kan du vælge at udskrive det der er vist på skærmen. Du kan også vælge at udskrive et eller flere kortudsnit. Før du udskriver, vil programmet altid åbne en dialog, som

Læs mere

IntoWords Tjekliste. IntoWords Generelt Gennemgået Øvelse Åbn IntoWords 1 Vindue funktioner 2 Profil gendannelse 3 Styreknapper 4

IntoWords Tjekliste. IntoWords Generelt Gennemgået Øvelse Åbn IntoWords 1 Vindue funktioner 2 Profil gendannelse 3 Styreknapper 4 IntoWords Tjekliste IntoWords Generelt Gennemgået Øvelse Åbn IntoWords 1 Vindue funktioner 2 Profil gendannelse 3 Styreknapper 4 IntoWords oplæsning Gennemgået Øvelse Oplæsning i Word 5 Oplæsning i PDF

Læs mere