5. Paradigmatiske eksempler til Kemi B, stx

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "5. Paradigmatiske eksempler til Kemi B, stx"

Transkript

1 5. Paradigmatiske eksempler til Kemi B, stx I dette kapitel er der angivet en række eksempler på undervisningsforløb, som på ingen måde er normative, men blot er tænkt som inspiration. Til kemi B er der følgende paradigmatiske eksempler 1. Naturens farver 2. Kompleksdannelse 3. ph beregninger og anvendelse af grafregner 4. Optisk aktive molekyler og lysets polarisation 5. Fedtstoffer ene 4 og 5 inddrager andre fag. Hertil kommer, at alle de paradigmatiske eksempler til kemi C naturligvis også kan anvendes når man blot holder sig den fornødne progression for øje. 1. Naturens farver et er tænkt som et rent kemisk projekt med perspektivering til fysik og biologi. Varigheden er 10 timer hvoraf de ca. 5 er i laboratoriet. erfaring med separation (ekstraktion og TLC) indsigt i sammenhæng mellem lysabsorption og kemisk opbygning inddragelse af spektrofotometri (VIS) og fortolkning af data planlægning og gennemførelse af eksperiment viden om biologisk funktionalitet af farvestoffer præsentation af faglig viden for målgruppe med samme forudsætninger (matrixgrupper) Eleverne skal have en grundlæggende viden indenfor organisk kemi og polaritet. et starter i laboratoriet. Eleverne arbejder sammen 2 og 2. Grupperne vælger, om de vil arbejde med gulerødder, spinat, rødbeder, rødkål, græs eller lign. Eleverne får udleveret et oplæg med en beskrivelse af principperne bag en ekstraktion og hvilke ekstraktionsmidler, de skal anvende. De kan fx anvende sprit i forskellige koncentrationer, heptan og vand. Alle grupper skal lave et absorbtionsspektrum for deres farvestof. Dette skal sammenlignes med referencespektre. Farvestoffet skal opkoncentreres, så der kan laves TLC på prøverne. TLC gennemføres udfra en udleveret vejledning eventuelt med referencestoffer. Sideløbende med laboratoriearbejdet skal grupperne søge oplysninger om den kemiske opbygning og den biologiske betydning af deres farvestof. Eleverne skal herefter fremlægge resultaterne af deres arbejde for hinanden i grupper på tværs af emner. Efterfølgende foretager læreren en opsamling for hele klassen omkring polaritet med udgangspunkt i gruppernes erfaringer med ekstraktion og TLC.

2 Arbejdsformer Praktisk arbejde som udgangspunkt for teoretiske overvejelser. Elevernes forståelse af de andres data fremmes af, at de selv har arbejdet med lignende problemstillinger. Eleverne reflekterer over det praktiske arbejde, da de selv laver den detaljerede planlægning af eksperimentet. der udarbejdes en diaspræsentation el. lignende af resultater og ideer der udarbejdes journaler over de praktiske forsøg logbog, journaler, præsentationsmateriale og lign. samles i en mappe Eleverne udarbejder en logbog til dokumentation af deres arbejde med naturvidenskabelige arbejdsmetoder. Læreren giver mundtligt feedback på præsentationen, logbogen og elevernes arbejdsindsats m.m. under forløbet. Her udover skal der være en fælles mundtlig evaluering ved afslutningen af forløbet. 2. Kompleksdannelse et er tænkt som et rent kemisk forløb. Det er en naturlig fortsættelse af arbejdet med ligevægtsbegrebet. Det er et systematisk forløb, hvor fokus er på elevernes selvstændige arbejde. Varigheden er 8-9 timer. selvstændighed ved gruppearbejde indenfor et afgrænset kemisk emneområde præsentation af eksperimentelt arbejde og resultater for en større gruppe selvstændigt at planlægge og gennemføre eksperimenter anvende spektrofotometri og bearbejde data eksperimentel bestemmelse af ligevægtskonstant viden om komplekser og deres egenskaber viden om anvendelsen af nogle udvalgte komplekser Eleverne skal have en grundlæggende kemisk viden indenfor emnet ioner, ionforbindelser og ionforbindelsers egenskaber, og de skal være fortrolige med begreberne ligevægt og ligevægtskonstant. Det er nødvendigt med kendskab til spektrofotometri og Lambert-Beers lov. Der arbejdes i grupper på 2-3 personer med opgaver og forskellige eksperimenter indenfor emnet kompleksdannelse. Elevgrupperne arbejder i overvejende grad selvstændigt og uden nævneværdig lærerstyret klasseundervisning. 1. og 2. time Forberedelse: Udleveret materiale om den grundlæggende struktur for komplekse forbindelser samt principperne for deres systematiske navngivning. Relevant litteratur findes på dansk. 1. time: Alle grupper udfører et introduktionseksperiment med tilhørende journalark (Pb 2+ (aq) + OH - (aq) og Fe 3+ (aq) + SCN - (aq)). Der arbejdes med arbejdsark om kompleksforbindelsers formler og navngivning.

3 2. time: Hver enkelt gruppe skal efter eget valg udføre ét af følgende 4 eleveksperimenter: a) Kobber(II)komplekser, b) Nikkel(II)komplekser med 1,2-diaminoethan, c) Nikkel(II)komplekser med 1,2-diaminoethan hhv. EDTA, d) Nikkeltest med dimethylglyoxim. Som en del af efterbehandlingen skal hver enkelt gruppe i forløbets sidste time gøre rede for deres eksperimenter med tilhørende resultater. 3. og 4. time Forberedelse: Udleveret materiale om komplekse ioners elektronstruktur og kovalente binding samt kompleksers farver. Relevant litteratur findes på dansk. På klassen: Hver gruppe optager med udgangspunkt i korte forsøgsbeskrivelser et absorptionsspektrum for en opløsning indeholdende et kobber(ii)kompleks efter eget valg (liganderne er enten NH 3, pyridin eller 1,2-diaminoethan). Der arbejdes desuden med arbejdsark om kompleksligevægte og kompleksers egenskaber. 5. og 6. time Forberedelse af to eleveksperimenter: Spektrofotometrisk bestemmelse af kompleksitetskonstanten for ligevægten Fe 3+ (aq) + SCN - (aq)? FeSCN 2+ (aq) og Bestemmelse af vands hårdhed vha. en EDTA-titrering. Alle grupper skal udføre de to eksperimenter. Der skrives rapport over førstnævnte eksperiment, mens der skrives journal over sidstnævnte. 7. og 8. time Forberedelse: Grupperne forbereder præsentationen af de individuelle eksperimenter fra 2. time, og arbejdet med de anvendte arbejdsark afsluttes. På klassen: Opsamling og præsentation af gruppernes resultater. Arbejdsformer Selvstændigt, gruppestyret arbejde med teori, hvor læreren optræder som konsulent for grupperne. Stærkt fokus på selvstændigt, eksperimentelt arbejde med en mindre valgfrihed ved udvælgelsen af nogle af forsøgene. Krav om kvalificeret fremlæggelse af eksperimentelle resultater for en forsamling med tilsvarende viden. Arbejde med skriftlighed i form af journaler og en rapport. der udarbejdes journaler over det eksperimentelle arbejde der skrives en individuel rapport over et eleveksperiment der arbejdes med opgaver fra arbejdsark hver gruppe skal præsentere et eksperiment med tilhørende resultater for resten af klassen Gruppefremlæggelserne kommenteres og evalueres af klassen og læreren i fællesskab. Læreren retter og kommenterer skriftligt og mundtligt elevernes rapporter. et afsluttes med en fælles mundtlig evaluering. 3. ph beregninger og anvendelse af grafregner TI-83 plus eller tilsvarende produkt.

4 Temaet er tænkt som et kemifagligt forløb, men afvikles det i forbindelse med et studieretningsforløb, vil det være nærliggende at indgå i et tværfagligt samarbejde med matematik. Varighed på ca. 8 timer afhængigt af forudsætningerne. - indsigt i forskydning af syre-baseligevægte - viden om ph-beregning i vandige opløsninger af stærke syrer og baser - viden om ph-beregning i vandige opløsninger af ikke stærke syrer - erfaring med grafregnerens ligningsløser i forbindelse med ph-beregning for opløsninger af ikke-stærke syrer og baser - efterbehandling af data med grafregneren, fortolkning og skriftlig formidling af forsøgsresultaterne - kendskab til syrers og basers anvendelse i fx husholdningen Eleverne skal have en grundlæggende viden indenfor stoffers opbygning, og de skal være fortrolige med begreberne ligevægt, ligevægtskonstant og Le Chateliers princip. Simple syre-basereaktioner, ph-begrebet og ph-beregning i opløsninger af stærke syrer og baser forudsættes bekendt. Derudover skal eleverne fra matematikundervisningen have kendskab til grafregneren. Undervisningen tager sit udgangspunkt i præsentation af begreber som K S, K B, pk S, pk B, samt repetition af ph, poh og ph beregning i opløsninger af stærke syrer og baser. I forlængelse af dette gennemgås en ikke-stærk syres opløsning i vand (middelstærke og svage syrer) og overvejelser omkring koncentrationerne før reaktion og ved ligevægt inddrages. Herved fremkommer følgende udtryk (I), som omskrives til (II): + 2 [ H 3O ] + [ H O ] K = (I) S c S [ H O ] + [ H O ] K c 0 K (II) 3 S 3 S S = Denne 2. grads ligning kan løses eksakt og ph kan bestemmes. Her kan eleverne præsenteres for det færdige udtryk (ingen betingelse), men I forbindelse med de konkrete beregninger lægges vægten på at introducere grafregnerens SOLVER-funktion, hvor (II) kan indtastes direkte, og [H 3 O + ] bestemmes. En diskussion af modellen er oplagt, og derudfra vises, at for svage syrer kan ovenstående formel omskrives til: ph ( log ) = ½ pk S c S (III) De tilsvarende begreber indføres for ikke-stærke basers opløsning i vand. Formlernes begrænsning diskuteres og kan undersøges ved opgaveregning. Inden eleverne kastes ud i at løse opgaver på egen hånd, er det en god ide i fællesskab at gennemgå et par konkrete eksempler, hvor formålet er at lære at bruge SOLVER-funktionen eller ligningsløseren. I forbindelse med præsentationen kan læreren benytte en WievScreen. Eleverne arbejder dernæst selv med eksempler og opgaver, hvor ligningsløseren anvendes til bestemmelse af

5 ph i vandige opløsninger af syrer og baser. Opgaverne fremlægges mundtligt på klassen og eleverne redegør for deres betragtninger. Eksperimentelt arbejde: Elevforsøg, hvor der skal identificeres 5 forskellige opløsninger af salte, der reagerer surt eller basisk ved måling med henholdsvis ph-sticks, indikator-tilsætning (brøndplade) og måling med ph-meter. Udover de eksperimentelle data skal fortolkning og argumentation fortages på baggrund af reaktionsskemaer for saltenes opløsning i vand suppleret med teoretiske udregninger af ph i opløsningerne, hvor ligningsløseren benyttes. Afslutningsvis undersøger eleverne hjemmet for rengøringsmidler med indhold af syrer og baser, og der foretages kvalificerede ph-beregninger, som sammenlignes med producenternes oplyste værdier. Mundtlig præsentation af gruppernes resultater. Disse samles og præsenteres på en poster på skolens kemiopslagstavle. Arbejdsformer Lærerstyret gennemgang af teoretiske problemstillinger og eksempler i kombination med selvstændig opgaveregning i grupper og eksperimentelt arbejde giver variation og sikrer indlæring af faglige pointer. Det er af afgørende betydning, at eleverne forstår nytten af at benytte den generelle formel (II) og ligningsløseren i forbindelse med tilegnelsen og, at det er den fremherskende metode. Det forhindrer ikke, at eleven samtidig tilkendegiver, om fx syren eller basen er svag eller middelstærk. Eleverne kan have nytte af, at ligningsløseren evt. har været introduceret i forbindelse med en ligevægtsblandings sammensætning. Ved at lære at opstille det generelle udtryk og løse problemet kan frugtesløse forsøg på at huske diverse formler udenad forhåbentlig undgås. I forbindelse med rapportskrivningen vil elevernes evne til at formidle det indlærte og til at arbejde konsekvent med ligningsløseren fremgå. - der arbejdes med løsning af opgaver - der udarbejdes journal og rapport over ph-eksperimentet - der udarbejdes en fælles poster over undersøgelserne af rengøringsmidler Elevfremlæggelser kommenteres og evalueres løbende af klassen og læreren. Læreren retter og kommenterer skriftligt og mundtligt elevernes ph-rapport. En fælles mundtlig evaluering afslutter forløbet. 4. Optisk aktive molekyler og lysets polarisation Emneforløbet er tænkt som et tværfagligt forløb mellem kemi B og fysik C. Varigheden er 20 timer, heraf 6 8 timer i fysik. Emneforløbet bidrager til opfyldelse af de faglige mål ved, at eleverne indlærer grundlæggende begreber. Eleverne - opnår viden om optisk isomeri, herunder Fischer projektioner og inddeling i R- og S former - opnår viden om mono, di- og polysaccharider og disses kemiske egenskaber - planlægger og udfører eksperimenter - opnår viden om lys som fænomen, og om hvordan lyset kan polariseres - udfører forsøg med Malus lov med almindeligt polaroidfilter samt mikrobølger

6 - opnår viden om brydningsindeks og refleksion - indhenter kemisk information - arbejder med skriftlig formidling Kendskab til grundlæggende organisk kemi og C-atomets bindingsforhold. et afvikles som et såkaldt parallelforløb, hvor eleverne undervises inden for samme emne i henholdsvis fysik og kemi. I fysik arbejdes med lysets polarisation, og der gennemføres forsøg med Malus lov. I kemi gennemgår eleverne teori i forbindelse med carbohydrater. Der gennemføres forsøg med påvisning af disse. Efterfølgende introduceres eleverne for begrebet optisk isomeri, inddeling i R- og S-former. Der bygges molekylmodeller og måles drejningsvinkler for forskellige sukkerstoffer. Opnåede resultater sammenholdes med Gummibiblens tabeller. Eleverne bedes om eksperimentelt at eftervise sammenhængen mellem optisk drejningsvinkel og koncentration af opløst stof. Begrebet standardkurve introduceres, og der bestemmes sukkerkoncentrationer i ukendte opløsninger (evt. slik og sodavand). Metoden relateres til industriel produktion af sukker, og fordele og ulemper ved at bruge polarisationsmetoden til at fastlægge sukkerindholdet i en given opløsning gennemgås. Evt. inddrages gæstelærer. Arbejdsformer et er lærerstyret med en høj grad af elevaktiverende arbejde (gruppearbejde og eleveksperimenter). Eleveksperimenterne gennemføres både med kogebogsopskrifter og med åbne vejledninger. Eleverne udarbejder journaler i forbindelse med eleveksperimenterne. Endvidere udarbejder eleverne en rapport: Bestemmelse af opløsningers sukkerkoncentration vha. polarisationsspektroskopi. Eleverne udarbejder en rapport, som rettes og kommenteres af begge lærere. 5. Fedtstoffer Emneforløbet er tænkt afviklet i et samarbejde mellem kemi B og biologi A og har en varighed af ca. 20 timer. De to fag bidrager med 10 timer hver. Emneforløbet tager udgangspunkt i et kendt hverdagsfænomen: Fedt og fedme/ernæring. Emneforløbet bidrager til opfyldelse af de faglige mål ved, at eleverne indlærer grundlæggende begreber og arbejder med kemi i hverdagen. Eleverne - opnår viden om estere og syntese af disse - opnår viden om lipider (phosphorlipider, glycolipider, triglycerider og steroider) deres opbygning og biologiske funktion.

7 - opnår viden om fedt set fra en ernæringsmæssig synsvinkel - opnår viden om forekomst af transfedtsyrer i hærdede fedtstoffer - opnår viden om cholesterol herunder betydningen af forholdet mellem lipoproteinernes størrelse og densitet - gennemfører kostanalyser - planlægger og udfører eksperimenter - indhenter kemisk information - arbejder med skriftlig formidling Kendskab til organisk kemi, herunder alkoholer og carboxylsyrer (opbygning og fysiske/kemiske egenskaber). et afvikles som et såkaldt parallelforløb, hvor eleverne undervises inden for samme emne i henholdsvis biologi og kemi. Parallelt med at der i biologi arbejdes med ernæring, arbejdes der i kemi med de forskellige lipider med henblik på opbygning, funktionelle grupper, polære og upolære grupper (opløselighedsforhold) og biologisk funktion. Der kan fokuseres på lipiddobbeltlaget i cellemembraner, cholesterols funktion i cellemembranen, lipoproteiner og triglycerider. Estersyntese og esterhydrolyse indgår som en del af det eksperimentelle stof. Endvidere arbejdes der eksperimentelt med ekstraktion af fedt fra fødevarer og efterfølgende fastlæggelse af det ekstraherede fedts kendingstal (forsæbningstal, iodtal og syretal). Der sammenlignes med tabelværdier med henblik på identifikation, og sammenholdes med varedeklarationen. Evt. kan der i kemi i forlængelse af fedtstofgennemgangen arbejdes med sæbefremstilling og forskellige sæbetyper kan inddrages. Arbejdsformer et er lærerstyret med en høj grad af elevaktiverende arbejde (gruppearbejde og eleveksperimenter). Eleveksperimenterne gennemføres både med kogebogsopskrifter og med åbne vejledninger. Der udarbejdes journaler over de udførte eleveksperimenter. Endvidere udarbejdes en tværfaglig projektrapport omfattende fedtanalyse af selvvalgt fødevare. Projektrapporten rettes og kommenteres af begge lærere.

8 6.

9

Side 1 af 8. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin. Maj 2013.

Side 1 af 8. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin. Maj 2013. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Maj 2013 Skive Tekniske Gymnasium HTX Kemi B Helle Ransborg

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2016 Institution Vid gymnasier/viden Djurs Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kemi B Hanne Lind

Læs mere

Kemi C - hf-enkeltfag, april 2011

Kemi C - hf-enkeltfag, april 2011 Kemi C - hf-enkeltfag, april 2011 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Kemi handler om stoffers egenskaber og betingelserne for, at de reagerer. Alt levende og vores materielle verden er baseret på, at

Læs mere

Dette er eksamensspørgsmålene uden bilag, som de indtil videre ser ud.

Dette er eksamensspørgsmålene uden bilag, som de indtil videre ser ud. Kemi B, mundtlig eksamen (ER) Dette er eksamensspørgsmålene uden bilag, som de indtil videre ser ud. Der kan komme større eller mindre ændringer i spørgsmålene, hvis censor har indsigelser mod dem. Spørgsmål

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for STX 1m Kemi B

Undervisningsbeskrivelse for STX 1m Kemi B Undervisningsbeskrivelse for STX 1m Kemi B Termin Afslutning i juni skoleår 12/13 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold STX Kemi B Hasse Bonde Rasmussen 2mKe Denne undervisningsbeskrivelse

Læs mere

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin. Maj 2014. Skive Tekniske Gymnasium

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin. Maj 2014. Skive Tekniske Gymnasium Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Maj 2014 Skive Tekniske Gymnasium HTX Kemi B Trine Rønfeldt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-Juni 2017 Hansenberg

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for STX 2m Kemi B

Undervisningsbeskrivelse for STX 2m Kemi B Undervisningsbeskrivelse for STX 2m Kemi B Termin Afslutning i juni skoleår 16/17 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold STX Kemi B Hasse Bonde Rasmussen 2mKe Denne undervisningsbeskrivelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2015-2016 Institution Hansenberg Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kemi A Danielle Keller

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2015 Institution Thy-Mors HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HFe Kemi-C Gunnsteinn Agnar

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2013- Juni 2014 Institution Københavns Tekniske Skole - Vibenhus HTX Uddannelse Fag og niveau Lærere

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Sommer 2015 Institution Favrskov Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold stx Kemi C Peter Lindhardt 2k ke C Oversigt over planlagte gennemførte undervisningsforløb

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2011-maj 2013 Institution Københavns tekniske Skole - Vibenhus Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for STX 1m Kemi B

Undervisningsbeskrivelse for STX 1m Kemi B Undervisningsbeskrivelse for STX 1m Kemi B Termin Afslutning i juni skoleår 14/15 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold STX Kemi B Hasse Bonde Rasmussen 1mKe Denne undervisningsbeskrivelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Kemi A 2B: August juni 2016

Undervisningsbeskrivelse Kemi A 2B: August juni 2016 Undervisningsbeskrivelse Kemi A 2B: August 2014- juni 2016 Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2017 - juni 2019 Institution Rybners Teknisk Gymnasium Uddannelse

Læs mere

Paradigmatiske eksempler til Kemi B (1-9) og A (1 10), htx

Paradigmatiske eksempler til Kemi B (1-9) og A (1 10), htx Paradigmatiske eksempler til Kemi B (1-9) og A (1 10), htx Tværfagligt tema i studieområdet: 1. Naturfaglig undren Temaet er tænkt som en del af studieområdet i grundforløbet. Det skal foregå som et tværfagligt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2010 Københavns

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for STX 1m Kemi B

Undervisningsbeskrivelse for STX 1m Kemi B Undervisningsbeskrivelse for STX 1m Kemi B Termin Afslutning i juni skoleår 15/16 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Marie Kruses Skole STX Kemi B Hasse Bonde Rasmussen 2mKe Denne undervisningsbeskrivelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse: Kemi grundforløb august november Kemi B studieretning Programmering/Matematik. november juni 2018

Undervisningsbeskrivelse: Kemi grundforløb august november Kemi B studieretning Programmering/Matematik. november juni 2018 Undervisningsbeskrivelse: Kemi grundforløb august 2017 - november 2017 Kemi B studieretning Programmering/Matematik november 2017 - juni 2018 Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2012-maj 2013 Institution Københavns tekniske Skole - Vibenhus Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Juni 119 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Erhvervsgymnasiet Grindsted HTX Kemi B Dennis Wowern Nielsen (1g) og Anne Smet Andersen (2g) Hold 2.KP18 og 2.MI18 soversigt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Vinter 14/15 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold 414 Københavns VUC hfe Kemi C Sanne Schnack

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for STX 2b Kemi B

Undervisningsbeskrivelse for STX 2b Kemi B Undervisningsbeskrivelse for STX 2b Kemi B Termin Afslutning i juni skoleår 13/14 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Marie Kruses Skole STX Kemi B Hasse Bonde Rasmussen 2bKe Denne undervisningsbeskrivelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 11/12 Institution VUC Holstebro-Lemvig-Struer Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf/hfe Kemi

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Sommer 2016 Institution Favrskov Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold stx Kemi C Peter Lindhardt 2 e ke C Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Titel 1

Læs mere

Oliekemi - intro til organisk kemi. Fødevarekemi - organisk kemi - del af SO (Sundhed) Salte - Ioner, opløselighed, mængdeberegninger og blandinger.

Oliekemi - intro til organisk kemi. Fødevarekemi - organisk kemi - del af SO (Sundhed) Salte - Ioner, opløselighed, mængdeberegninger og blandinger. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2014-maj 2015 Institution Københavns tekniske Skole - Vibenhus Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Side 1 af 8. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin. Maj 2012.

Side 1 af 8. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin. Maj 2012. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Maj 2012 Skive Tekniske Gymnasium HTX Kemi B Helle Ransborg

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 11/12 Institution VUC Holstebro-Lemvig-Struer Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf/hfe Kemi

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Juni 119 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Erhvervsgymnasiet Grindsted HTX Kemi B Anne Smet Andersen (AA) Hold 1.KP18, 1.MI18 og 1.BS18 soversigt (6) 1 CSI - NG

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2011 Københavns Tekniske

Læs mere

Med forbehold for censors kommentarer. Eksamensspørgsmål Kemi C, 2014, Kec223 (NB).

Med forbehold for censors kommentarer. Eksamensspørgsmål Kemi C, 2014, Kec223 (NB). Med forbehold for censors kommentarer Eksamensspørgsmål Kemi C, 2014, Kec223 (NB). 1 Molekylmodeller og det periodiske system 2 Molekylmodeller og elektronparbindingen 3 Molekylmodeller og organiske stoffer

Læs mere

Studieretningsplan. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Studieretningsplan. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Studieretningsplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj 2011 Teknisk Gymnasium

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Studieretningsplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj 2013 Teknisk Gymnasium

Læs mere

Klavs Thormod og Tina Haahr Andersen

Klavs Thormod og Tina Haahr Andersen Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin dec 2012 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold VUF - Voksenuddannelsescenter Frederiksberg gsk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2019 Institution Herning Hf og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HFe Kemi C Nis Bærentsen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for STX 2t Kemi C

Undervisningsbeskrivelse for STX 2t Kemi C Undervisningsbeskrivelse for STX 2t Kemi C Termin Afslutning i juni skoleår 14/15 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold STX Kemi C Hasse Bonde Rasmussen 2t ke Denne undervisningsbeskrivelse

Læs mere

Gør rede for begrebet reaktionshastighed. Kom herunder ind på de faktorer, der påvirker reaktionshastigheden.

Gør rede for begrebet reaktionshastighed. Kom herunder ind på de faktorer, der påvirker reaktionshastigheden. 1 Reaktionshastighed Gør rede for begrebet reaktionshastighed. Kom herunder ind på de faktorer, der påvirker reaktionshastigheden. Bilaget samt eksperimentet Reaktionshastighed skal inddrages i din gennemgang.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2015 Institution Herning Hf og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HFe Kemi C Nis Bærentsen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2012-maj 2015 Institution Københavns Tekniske Skole - Vibenhus Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2015 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold VUF - Voksenuddannelsescenter Frederiksberg

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni 2011 Studenterkurset

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2014 HTX - Sukkertoppen Htx Kemi niveau

Læs mere

UNDERVISNINGSBESKRIVELSE

UNDERVISNINGSBESKRIVELSE UNDERVISNINGSBESKRIVELSE Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2015 Institution Horsens HF og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Kemi C Susanne Bay Thomsen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2014 - maj 2016 Institution Københavns T ekniske Skole - Vibenhus Uddannelse Htx Fag og niveau Kemi

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2017 Institution Herning Hf og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HFe Kemi C Diana Christensen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December-januar 2017/2018 Institution Horsens HF og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Kemi C Susanne

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August-December 2016 Institution Kolding Hf & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hfe Kemi C Lisbeth Elbek

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin hvori undervisningen afsluttes: Juni 2013 Institution Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen Uddannelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for STX 1b Kemi B

Undervisningsbeskrivelse for STX 1b Kemi B Undervisningsbeskrivelse for STX 1b Kemi B Termin Afslutning i juni skoleår 12/13 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold STX Kemi B Hasse Bonde Rasmussen 1bKe Denne undervisningsbeskrivelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni 11 Københavns tekniske

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni 2012 ZBC Ringsted

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni, 08 Institution Odense Katedrealskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf/ stx Kemi B Per Pedersen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2017 Institution Herning Hf og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HFe Kemi C Nis Bærentsen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Rybners Teknisk Gymnasium (htx) Kemi A - valghold

Læs mere

Spørgsmål 1 Kemisk ligevægt

Spørgsmål 1 Kemisk ligevægt Spørgsmål 1 Kemisk ligevægt Du skal redegøre for den teori der ligger op til forståelsen af eksperimentet Indgreb i et ligevægtssystem. Du skal som minimum inddrage begreberne: Reversibel og irreversibel

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2012 Institution Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kemi

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 13 - juni 15 Institution Københavns tekniske Skole - Vibenhus Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Htx

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 15/16 Institution Teknisk Gymnasium Viby Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kemi B Marie Jensen 15xvu

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2019 Institution Vid Gymnasier Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kemi B Christina Ane Elisabeth

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleår 2018/2019, eksamen maj-juni 2019 Institution Kolding HF & VUC Uddannelse Hfe Fag og niveau Kemi B,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Forårssemester 2017, eksamen maj-juni 2017 Institution Kolding Hf & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2015 Institution VUC Lyngby Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Hf Kemi C Ole Plam 14kemc2 Oversigt

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser v Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni, 13/14 Institution Herning HF og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold hfe Kemi C Heidi Byberg

Læs mere

Redegør for opbygningen af uorganiske molekyler. Kom bl.a. ind på:

Redegør for opbygningen af uorganiske molekyler. Kom bl.a. ind på: 1. Molekyler Redegør for opbygningen af uorganiske molekyler. Kom bl.a. ind på: Elektronparbinding (= kovalent binding) Oktetreglen/ædelgasreglen Polaritet Hydrofile og hydrofobe grupper Navngivning af

Læs mere

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin. Maj 2014.

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin. Maj 2014. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Maj 2014 Skive Tekniske Gymnasium HTX Kemi B Trine Rønfeldt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 Maj 2018 Institution Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Nader Gry (1a), Jette Nybo Andersen (1b og 1e) Jane Harbo (1c), Dorte Højland Castberg (1d)

Nader Gry (1a), Jette Nybo Andersen (1b og 1e) Jane Harbo (1c), Dorte Højland Castberg (1d) Undervisningsbeskrivelse: Kemi grundforløb august 2017 - november 2017 Kemi A studieretning november 2017 - juni 2018 Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2017 -

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleår 16/17, eksamen maj-juni 2017 Institution Kolding HF & VUC Uddannelse Hfe Fag og niveau Kemi B, stx-bekendtgørelsen,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for STX 1m Kemi B

Undervisningsbeskrivelse for STX 1m Kemi B Undervisningsbeskrivelse for STX 1m Kemi B Termin Afslutning i juni skoleår 15/16 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold STX Kemi B Hasse Bonde Rasmussen 1mKe Denne undervisningsbeskrivelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 Januar 2017 Institution Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Spørgsmål 1 Kemisk ligevægt

Spørgsmål 1 Kemisk ligevægt Spørgsmål 1 Kemisk ligevægt Du skal redegøre for den teori der ligger op til forståelsen af eksperimentet Indgreb i et ligevægtssystem. Du skal som minimum inddrage begreberne: Reversibel og irreversibel

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 18 Institution VUC Lyngby Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold HF kemi, c Helle Schjødt 18kemC3 Oversigt

Læs mere

Side 1 af 13. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Aug juni 2019.

Side 1 af 13. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Aug juni 2019. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug.2017- juni 2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUCVEST HTX Kemi B Nader Gry 1A kemi

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Valghold Kemi A august juni 2018

Undervisningsbeskrivelse Valghold Kemi A august juni 2018 Undervisningsbeskrivelse Valghold Kemi A august 2017 - juni 2018 Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Rybners Teknisk

Læs mere

Eksamensspørgsmål Kemi C, 2015, Kec124 (NB).

Eksamensspørgsmål Kemi C, 2015, Kec124 (NB). Eksamensspørgsmål Kemi C, 2015, Kec124 (NB). 1 Molekylmodeller og det periodiske system 2 Molekylmodeller og elektronparbindingen 3 Molekylmodeller og organiske stoffer 4 Redoxreaktioner, spændingsrækken

Læs mere

Kemi B stx, juni 2010

Kemi B stx, juni 2010 Kemi B stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Alt levende og den materielle verden udgøres af stof, som kan omdannes ved kemiske reaktioner. Kemikeren udforsker og beskriver stoffers egenskaber

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Skive-Viborg HF&VUC Hfe Kemi C Pernille Kirstine

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 11/12 Institution VUC Holstebro-Lemvig-Struer Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Naturvidenskabelig

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Forårssemester 2019, eksamen maj/juni 2019 Institution Kolding Hf & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin. December 2013.

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin. December 2013. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) December 2013 Skive Tekniske Gymnasium HTX Kemi B Trine Rønfeldt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Efterårssemester 2017, eksamen december 2017 Institution Kolding Hf & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Januar 2012 Institution Favrskov Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold stx Kemi B Peter Lindhardt 1a keb Oversigt over gennemførte undervisningsforløb (foreløbig)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2014 Københavns

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for: 1kec16v 0816 ke

Undervisningsbeskrivelse for: 1kec16v 0816 ke Undervisningsbeskrivelse for: 1kec16v 0816 ke Fag: Kemi C, HFE Niveau: C Institution: HF og VUC Fredericia (607247) Hold: Kemi C enkeltfag ½ års efterår Termin: December 2016 Uddannelse: HF-enkeltfag Lærer(e):

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Efterårssemester 2018, eksamen december 2018 Institution Kolding Hf & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 12 Institution Københavns Tekniske Skole, Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Htx

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj 2019 (denne UVB dækker G2 og H1) Institution Uddannelse Fag og

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Studieretningsplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2011 Teknisk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2012 Institution VUC Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf-enkeltfag Kemi C Dorte Ramlov

Læs mere

Studieplan. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte /planlagte undervisningsforløb

Studieplan. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte /planlagte undervisningsforløb Studieplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2017-2018 Institution VUC Roskilde Roskilde afd. Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Kemi B Annie Truelsen (RTT) Rkebhd1

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for STX 2m Kemi B

Undervisningsbeskrivelse for STX 2m Kemi B Undervisningsbeskrivelse for STX 2m Kemi B Termin Afslutning i juni skoleår 13/14 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold STX Kemi A valgfag Hasse Bonde Rasmussen 3gKE Denne

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2016 Institution Thy Mors HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HFe Kemi-C Gunnsteinn Agnar

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2015-16 Institution Horsens HF og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hfe Kemi C Marianne

Læs mere

Oversigt over planlagte undervisningsforløb skoleår Tema Introduktion til naturvidenskabelig studieretning

Oversigt over planlagte undervisningsforløb skoleår Tema Introduktion til naturvidenskabelig studieretning Undervisningsbeskrivelse Kemi B august 2016 - juni 2018 Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Termin hvori undervisningen afsluttes:

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin december 16 Institution VUC Lyngby Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold HF kemi, c Helle Schjødt 16kemC1 Oversigt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleår 2015-2016, eksamen maj-juni 2016 Institution Kolding Hf & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for STX 2m Kemi B

Undervisningsbeskrivelse for STX 2m Kemi B Undervisningsbeskrivelse for STX 2m Kemi B Termin Afslutning i juni skoleår 16/17 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold STX Kemi A valgfag Hasse Bonde Rasmussen 3mKE Denne

Læs mere

Kemi B. 1. Fagets rolle

Kemi B. 1. Fagets rolle Kemi B 1. Fagets rolle Kemi er læren om alt levende og den materielle verden, der udgøres af stof, som kan omdannes ved kemiske reaktioner. Faget udforsker og beskriver stoffers egenskaber og betingelserne

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for: 1kec17s 0816 ke

Undervisningsbeskrivelse for: 1kec17s 0816 ke Undervisningsbeskrivelse for: 1kec17s 0816 ke Fag: Kemi C, HFE Niveau: C Institution: HF og VUC Fredericia (607247) Hold: Kemi C enkeltfag ½ års forår Termin: Juni 2017 Uddannelse: HF-enkeltfag Lærer(e):

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Forårssemester 2018, eksamen maj/juni 2018 Institution Kolding Hf & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere