Bilag 3.2.5: Udmøntning af turismepulje

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 3.2.5: Udmøntning af turismepulje"

Transkript

1 22. januar 2019 Sag Bilag 3.2.5: Udmøntning af turismepulje ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej Silkeborg Sagen vedrører Der er øremærket 50 mio. kr. årligt af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelsens midler til lokale og tværgående turismeprojekter. Der skal tages stilling til ramme for udmøntning af turismemidlerne for 2019, herunder til indsats- og forretningsområder, tildelingskriterier, antal annonceringer mv., med henblik på igangsættelse af annoncering i februar. Baggrund Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal træffe beslutning om igangsættelse af udmøntningen af de decentrale erhvervsfremmemidler, der er øremærket lokale og tværgående turismeprojekter. Som det fremgår af nedenstående, er der politisk fastsat rammer for udmøntningen af turismemidlerne. Tlf CVR-nr E-post deb@erst.dk ERHVERVSMINISTERIET Der er i Aftale om forenkling af erhvervsfremmesystemet (maj 2018) mellem regeringen og Dansk Folkeparti øremærket 50 mio. kr. årligt af midlerne til decentral erhvervsfremme til lokale og tværgående turismeprojekter. De øremærkede midler er afsat til: a) 40 mio. kr. i en destinationsudviklingspulje, der kun kan søges af destinationsselskaber, og b) 10 mio. kr., der er tiltænkt en bredere ansøgerkreds og projekter inden for lokal og tværgående turismeudvikling, herunder bl.a. destinationsudvikling i ø-kommuner. Midlerne skal støtte projekter inden for rammerne af den nationale strategi for dansk turisme, udarbejdet af Det Nationale Turismeforum, og som også er afspejlet i Strategi for decentral erhvervsfremme Som en del af Økonomiaftalen 2019 er det endvidere aftalt mellem regeringen og KL, at den kommunale indsats frem mod 2020 skal konsolideres fra ca. 80 aktører til destinationsselskaber. Den videre proces for konsolideringen i destinationsselskaber er aftalt mellem regeringen og KL og baseres på fælles pejlemærker, der lægges til grund for vurderingen af, hvilke ansøgere der vurderes ansøgningsberettigede til destinationsudviklingspuljen, jf. Appendix: ansøger- og tildelingskriterier).

2 2/8 Turisme er et internationalt væksterhverv og bidrager til at skabe vækst, udvikling og beskæftigelse i hele Danmark. Det være sig i hovedstaden og landets andre storbyer, langs de danske kyster og i landdistrikterne. I 2016 omsatte danske og udenlandske turister samlet for godt 108 mia. kr., hvilket svarer til 2,1 pct. af landets samlede økonomi, og var derigennem med til at skabe ca fuldtidsarbejdspladser på tværs af Danmark 1. I 2016 svarede udenlandske turisters forbrug i Danmark til 3,7 pct. af den samlede danske eksport. Turismeerhvervet i Danmark skabte samme år en værditilvækst på knap 62 mia. kr., svarende til 3,5 pct. af den samlede værditilvækst i Danmark. Den stærke internationale konkurrence peger dog på et fortsat behov for at udvikle dansk turisme og skabe stærke og attraktive destinationer i Danmark, så turisterne kan få en helstøbt oplevelse af et feriemål, der kan konkurrere internationalt. Andre konkurrerende lande har haft større fokus på samlet destinationsudvikling end Danmark, fx ser man inden for kyst- og naturturisme en stigende konkurrence fra bl.a. Nordtyskland, hvor man har set en højere vækst, der bl.a. har været båret af store investeringer og en professionalisering af både erhvervet og den offentlige turismefremmeindsats. Den nationale strategi for dansk turisme fastsætter følgende pejlemærker for Danmark som turismeland frem mod 2025: Dansk turisme skal opnå en vækst på en tredjedel i antallet af turismeovernatninger, svarende til op mod 17 mio. overnatninger i forhold til Turismeomsætningen skal nå 140 mia. kr., svarende til en vækst på ca. 45 mia. kr. i forhold til De udenlandske turister skal være mindst lige så tilfredse med ferieoplevelsen i Danmark som gennemsnittet for Nordeuropa. Der er med den nye erhvervsfremmelov og reviderede lov om dansk turisme samt lov om VisitDenmark gennemført en forenkling af den offentlige turismefremmeindsats med henblik på at understøtte stærke destinationer, bedre sammenhæng i turismefremmeindsatsen samt en mere effektiv anvendelse af de offentlige turismefremmemidler. Konsolideringen skal fremme udviklingen af stærke og attraktive destinationer i Danmark og derigennem styrke landet i den internationale konkurrence om turisterne. Formålet med at reservere midler specifikt til destinationsselskaber har bl.a. været at skabe incitament til øget konsolidering så midlerne understøtter udviklingen der, hvor der aktivt skabes et stærkt organisatorisk grundlag for turismefremmeindsatsen. 1 Statusanalyse af turismens udvikling og konkurrenceevne, Det Nationale Turismeforum (november 2018).

3 3/8 Målgruppen for turismemidlerne vil for en stor dels vedkommende være destinationsselskaber, men projekterne vil skabe bedre rammevilkår for virksomheder og andre aktører på turismeområdet. Eksisterende indsatser Der er igangsat en række decentrale og landsdækkende projekter med turismeaktører som operatører og målgruppe. Det indgår som tildelingskriterium for nye projekter, at de ikke må have uhensigtsmæssige overlap med eksisterende tiltag. Beskrivelse af indsatsen Det foreslås, at turismemidlerne på 50 mio. kr. i 2019 udmøntes i to særskilte puljer: a) den lovbestemte destinationsudviklingspulje på 40 mio. kr., forbeholdt destinationsselskaber og b) en pulje for lokal og tværgående turismeudvikling på de resterende 10 mio. kr., tiltænkt en bredere ansøgerkreds og projekter inden for lokal og tværgående turismeudvikling, herunder bl.a. destinationsudvikling i ø-kommuner. De 10 mio. kr. til lokal og tværgående turismeudvikling er i lovgivningen ikke benævnt som en enkelt pulje, men foreslås udmøntet som en sådan med henblik på enkelthed og fokus i udmøntningen samt minimering af administrative byrder. Det foreslås endvidere, at begge puljer støtter projekter inden følgende tre indsatsområder, der fremgår af strategi for decentral erhvervsfremme 2019, og som understøtter realiseringen af de nationale pejlemærker, der fremgår af den nationale strategi for dansk turisme: 1. Stærke og attraktive destinationer: Projekter kan fremme udviklingen af stærke og attraktive destinationer i Danmark med attraktive overnatningsmuligheder, gode spisemuligheder og en bred vifte af oplevelsestilbud, som kan matche turisternes efterspørgsel. 2. Kvalitetsoplevelser til turisterne: Projekter kan fremme udviklingen af kvalitetsoplevelser til turisterne så kvalitet og pris matcher, fx i form af lokale samarbejder om turistoplevelser af høj kvalitet, og udnyttelse af potentialet i oplevelsesøkonomien, fx store sports- og kulturbegivenheder. Det kan fx ske ved at udnytte mulighederne ved digitalisering og ny teknologi. 3. Effektiv markedsføring: Projekter kan understøtte en mere effektiv markedsføring herunder digital markedsføring målrettet relevante målgrupper. International markedsføring skal forudgående koordineres med VisitDenmark, jf. lov om dansk turisme. Det foreslås, at der på lige vilkår kan søges midler til alle tre indsatsområder, så de som udgangspunkt prioriteres ens. Det foreslås også at støtte projekter inden for alle tre af turismens forretningsområder: kyst- og naturturisme, storbyturisme og erhvervs- og mødeturisme.

4 4/8 Der er med henblik på prioritering af indkomne projekter udarbejdet forslag til en række konkrete kriterier for bestyrelsens tildeling af turismemidler, jf. Appendix: ansøger- og tildelingskriterier. Geografi Projekter kan geografisk gennemføres inden for en enkelt eller på tværs af flere destinationer, herunder landegrænser. Budget og finansiering Der er øremærket 50 mio. kr. årligt til turismeprojekter af de decentrale erhvervsfremmemidler. Det foreslås, at projekter vil kunne modtage støtte i op til tre år. Videre proces Ved bestyrelsens godkendelse den 29. januar 2019 vil sekretariatet kunne annoncere efter projektansøgninger til begge foreslåede puljer februar 2019, jf. nedenstående tidsplan. Forventet annoncering af puljer (calls): 18/2 og 3/7. Deadline for ansøgninger: 15/4 og 16/9. Behandling i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse (tilsagn eller afslag): 26/6 og 25/11. Med henblik på hurtigst muligt at få udmøntet turismemidlerne foreslås det, at de samlede midler ( mio. kr.) indgår ved første annoncering i februar 2019, og at eventuelle restmidler overføres til en senere annoncering (juli 2019).

5 5/8 Appendix: Ansøger- og tildelingskriterier Der er udarbejdet forslag til en række ansøger- og tildelingskriterier for turismemidlerne i Kriterierne vil blive lagt til grund ved vurderingen af de enkelte projektansøgninger. Tildelingskriterierne skal sikre, at midlerne går til de projekter, der har den største ønskede effekt med henblik på 2025-pejlemærkerne i den nationale strategi for dansk turisme, og som understøtter de tre indsatsområder for turisme, der fremgår af strategi for decentral erhvervsfremme 2019: 1. Stærke og attraktive destinationer 2. Kvalitetsoplevelser til turister 3. Effektiv markedsføring Midlerne anbefales udmøntet i to puljer: a) en destinationsudviklingspulje, målrettet destinationsselskaber og b) en pulje for lokal og tværgående turismeudvikling, tiltænkt en bredere ansøgerkreds og projekter inden for lokal og tværgående turismeudvikling, herunder bl.a. destinationsudvikling i ø-kommuner. Nedenfor beskrives forslag til tværgående kriterier for begge puljer, hvorefter forslag til særskilte kriterier for hver af de to puljer beskrives. Tildelingskriterier Der er udarbejdet forslag til fælles tildelingskriterier for de to puljer. For begge puljer gælder, at projekter ikke må have uhensigtsmæssige overlap med eksisterende tiltag. Kriterierne er vægtet og inddelt i underkriterier, som beskrevet nedenfor: Kriterium Underkriterium Vægt 1. Projektet er en Projektet fremmer realiseringen af relevante Et projekt kan strategisk satsning, som medvirker til at realisere pejlemærkerne nationale og decentrale strate- gier, herunder den nationale strategi for dansk turisme (0-10 point). tildeles fra 0-25 point under dette kritenale i den natio- Projektet adresserer udfordringer og rium. strategi for potentialer inden for et eller flere af de dansk turisme frem tre indsatsområder: stærke og attraktive destinationer, kvalitetsoplevelser mod til turister og effektiv markedsføring (0-15 point). 2. Projektet gennemføres i stærke partnerskaber og med en stærk organisering. Projektets organisering afspejler omfang og kompleksitet og gennemføres i stærke partnerskaber med fx destinationsselskaber, erhvervshuse, kommuner og virksomheder (0-15 point). Hvor relevant, gennemføres projekter i samarbejde med nationale aktører som VisitDenmark, Dansk Kyst- og Naturturisme, Dansk Erhvervs- og Mødeturisme og Dansk Storbyturisme, så de specialiserede kompetencer på nationalt niveau bringes i spil i den decentrale turismeindsats (0-10 point). Et projekt kan tildeles fra 0-25 point under dette kriterium.

6 6/8 3. Projektet bidrager til konsolidering i destinationsselskaber*. 4. Projektet skal have et klart erhvervspolitisk rationale. Projektet bidrager til realisering af målsætningen om konsolidering af aktører fra ca. 80 til destinationsselskaber i 2020, jf. aftale om konsolidering af den kommunale turismefremme mellem KL og Erhvervsministeriet (0-25 point). Projektet demonstrerer et tydeligt erhvervspolitisk rationale og har så vidt muligt et kommercielt sigte fx ved at styrke et eller flere led i virksomhedernes værdikæde, med klare mål for fx øget omsætning, antal overnatninger, antal beskæftigede årsværk, tilfredshed eller lignende (0-15 point). Projektet demonstrerer en kvalificeret og økonomisk fordelagtig sammenhæng mellem ansøgte aktiviteter og det ønskede resultat/den ønskede effekt, fx via opstillet effektkæde, logisk model eller lignende (0-10 point). Et projekt kan tildeles fra 0-25 point under dette kriterium. Et projekt kan tildeles fra 0-25 point under dette kriterium. *Projekter, der ansøger midler fra puljen for lokal og tværgående turismeudvikling, vurderes ikke efter dette kriterium. Medfinansiering og budgetstørrelse Projekter under de to puljer foreslås støttet med op til 50 pct. af de støtteberettigede udgifter. Med henblik på at sikre stærk opbakning fra erhvervslivet og andre lokale aktører foreslås projekter angående markedsføring dog støttet med maksimalt 25 pct. Der foreslås derudover krav til projekternes størrelse: Projekter under destinationsudviklingspuljen (40 mio. kr.) skal have et samlet budget på minimum to mio. kr. Med henblik på at understøtte konsolideringen i destinationsselskaber foreslås, at der ikke stilles krav om minimumsbudget for projekter med det formål at konsolidere i destinationsselskaber. Projekter under puljen for lokal og tværgående turismeudvikling (10 mio. kr.) skal have et samlet budget på minimum en mio. kr. Særlige kriterier for destinationsudviklingspuljen Det er kun destinationsselskaber, der kan søge midler fra destinationsudviklingspuljen. Den videre proces for konsolideringen i destinationsselskaber aftales mellem regeringen og KL og baseres på fælles pejlemærker. Disse pejlemærker skal lægges til grund ved vurderingen af, hvilke ansøgere der vurderes ansøgningsberettigede til destinationsudviklingspuljen. Af aftalen fremgår følgende: Det fremgår af aftalen om kommunernes økonomi for 2019, at den kommunale turismefremmeindsats skal konsolideres i destinationsselskaber inden

7 7/8 udgangen af Konsolideringen skal medvirke til, at Danmark kan deltage i den internationale konkurrence om turisterne, og turismen fortsat kan bidrage til skabe vækst, beskæftigelse og oplevelser i Danmark. Det fremgår ligeledes af aftalegrundlaget mellem regeringen og KL, at destinationsselskaberne skal varetage den lokale turismefremmeindsats og at konsolideringen vil betyde en overgang fra ca. 80 organisationer til tværkommunale destinationsselskaber, for at der kan skabes stærkere destinationer og bedre sammenhæng i turismefremmeindsatsen. Under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse øremærkes midler i en destinationsudviklingspulje, som kun destinationsselskaberne kan søge. Puljen skal skabe et økonomisk incitament til at konsolidere turismefremmeindsatsen i destinationsselskaber og understøtter dermed konsolideringsprocessen. I konsolideringsprocessen og behandling af ansøgninger til destinationsudviklingspuljen vil de følgende fem hensyn være retningsgivende: Hensyn i konsolideringen af den lokale turismefremmeindsats 1. Sammenhængende geografi Et destinationsselskab skal dække et afgrænset og sammenhængende geografisk område, der består af mere end én kommune. 2. Kritisk masse af turister Et destinationsselskab skal have et vist minimumsniveau af kommercielle overnatninger og/eller samlet turismeomsætning. 3. Kommunal basisfinansiering Et destinationsselskab skal have et vist minimumsniveau af kommunal basisfinansiering årligt (eksklusiv projektmidler). 4. Ansvar for den lokale turismefremmeindsats Et destinationsselskab skal have det overordnede ansvar for destinationsudvikling i området og være den operatør, der varetager den lokale turismefremmeindsats i de deltagende kommuner. 5. Specialiserede kompetencer Et destinationsselskab skal have specialiserede kompetencer indenfor bl.a. strategisk destinationsudvikling, produkt- og forretningsudvikling samt markedsføring og gæsteservice. I forbindelse med administration af destinationsudviklingspuljen vil Erhvervsstyrelsen udmelde nærmere retningslinjer og ansøgningskriterier. Heraf vil blandt andet fremgå, at et destinationsselskab ikke er ansøgningsberettiget, hvis de deltagende kommuner parallelt med engagementet i destinationsselskabet opretholder andre lokale selskaber, der arbejder med turismefremme og destinationsudvikling. Konsolideringen er omvendt ikke ekskluderende i forhold til, at kommunerne fortsat kan have lokale turismeserviceaktiviteter og give

8 8/8 projekttilskud til eksempelvis kulturmøder, markedsdage, sportsevents, folkemøder, byfester og festivaler. Det er Erhvervsministeriets forståelse at Wonderful Copenhagen som hovedstadens destinationsselskab, på linje med Destination Bornholm som Bornholms destinationsselskab, vil kunne søge projektmidler i destinations-udviklingspuljen. Særlige kriterier for puljen for lokal og tværgående turismeudvikling Puljen for lokal og tværgående turismeudvikling er åben for andre aktører end destinationsselskaber. For puljen for lokal og tværgående turismeudvikling gælder det, at: Alle aktører kan søge midler i puljen, herunder destinationsselskaber. Ansøgte aktiviteter må ikke være i strid med målsætningen om en øget konsolidering i destinationsselskaber.

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen 20. april 2018 Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen Turismen er et vigtigt erhverv, der bidrager til at skabe vækst, beskæftigelse og oplevelser i Danmark.

Læs mere

Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme.

Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse deb@erst.dk 19. august 2019 19/01035-5 theang-dep Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme. Turisme

Læs mere

Hensigtserklæring om etablering af fælles destinationsselskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune

Hensigtserklæring om etablering af fælles destinationsselskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune Hensigtserklæring om etablering af fælles destinationsselskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune 1. Baggrund Hensigtserklæringen indeholder Ringkøbing-Skjern Kommunes og Varde Kommunes fælles

Læs mere

Bilag : Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser

Bilag : Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser 15. marts 2019 Sag 2018-17917 Bilag 5.2.5.2: Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Sagen vedrører Der skal tages stilling til et forslag om at udmønte

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse 13. maj 2019 Sag 2019-4785 Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Annoncering af Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser Resume Danmark Erhvervsfremmebestyrelse har besluttet

Læs mere

Principperne udspringer af lov om erhvervsfremme og principper i Forenklingsudvalgets rapport.

Principperne udspringer af lov om erhvervsfremme og principper i Forenklingsudvalgets rapport. 22. januar 19 Sag 18-613 Bilag 3.1.2: Opmærksomhedspunkter for udmøntning Dette notat præsenterer en række centrale elementer i udmøntningen af decentrale erhvervsfremmemidler og strukturfondsmidler i

Læs mere

Bilag 3.1.2: Sigtelinjer for udmøntning efter 2019

Bilag 3.1.2: Sigtelinjer for udmøntning efter 2019 13. september 2019 Sag 2018-17922 Bilag 3.1.2: Sigtelinjer for udmøntning efter 2019 ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg 1. Indledning På bestyrelsesmødet i november 2019 vil bestyrelsen blive

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder 13. september 2019 Sag 2018-17922 Bilag 3.3.1.2: Indsats vedr. innovationssamarbejder Udfordring Innovation er en central drivkraft for virksomheders vækst, udvikling og konkurrenceevne. Danske virksomheder

Læs mere

Til Erhvervs- og Vækstministeriet. Forslag til lov om dansk turisme

Til Erhvervs- og Vækstministeriet. Forslag til lov om dansk turisme Til Erhvervs- og Vækstministeriet ces@evm.dk OM2@evm.dk 15-08-2013 Sag nr. 14/2419 Dokumentnr. 41422/14 Forslag til lov om dansk turisme Tak for det fremsendte udkast til lov om dansk turisme, som skal

Læs mere

DESTINATION LIMFJORDEN

DESTINATION LIMFJORDEN DESTINATION LIMFJORDEN En vigtig destination i Danmark Skive, Vesthimmerland, Morsø samt Struer har over 1,2 millioner overnattende gæster og en turismeomsætning på cirka 1,4 milliarder kr. Destination

Læs mere

Bilag : Oversigts- og baggrundsnotat. Oversigt over indstillede projekter: Destinationsudviklingspuljen

Bilag : Oversigts- og baggrundsnotat. Oversigt over indstillede projekter: Destinationsudviklingspuljen 14. juni 219 Sag 218-17921 Bilag 4.1.2.2: Oversigts- og baggrundsnotat Oversigt over indstillede projekter: Destinationsudviklingspuljen Projekter, der indstilles til tilsagn (a) 1 Destination Sydvestjylland

Læs mere

Fremtidig turismefremmeorganisering Nordjylland

Fremtidig turismefremmeorganisering Nordjylland Fremtidig turismefremmeorganisering Nordjylland Indledning Hermed et (udkast til) foreløbigt notat til borgmesterkredsen/brn om den fremtidige destinationsstruktur for nordjysk turismefremme. Notat udspringer

Læs mere

Bilag 3.2.2: Forslag til model for sagsfremstilling

Bilag 3.2.2: Forslag til model for sagsfremstilling 3. maj 2019 Sag 2018-17919 Bilag 3.2.2: Forslag til model for sagsfremstilling Som grundlag for bestyrelsens beslutning om henholdsvis tilsagn og afslag på de indkomne ansøgninger foretager sekretariatet

Læs mere

Ansøgning om midler fra puljen til lokale og tværgående turismeprojekter

Ansøgning om midler fra puljen til lokale og tværgående turismeprojekter Ansøgning om midler fra puljen til lokale og tværgående turismeprojekter Det er vigtigt, at alle felter er besvaret så præcist som muligt af hensyn til behandlingen af ansøgningen. 1. Oplysninger om projektet

Læs mere

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten.

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten. Det talte ord gælder [Åbningstale: Visioner for vandkanten] Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til KU og VisitDenmark for, at vi i samarbejde har fået stablet denne konference på benene. Det er en

Læs mere

VÆKSTPLAN FOR TURISME

VÆKSTPLAN FOR TURISME VÆKSTPLAN FOR TURISME MINISTERUDVALG FOR NY ERHVERVS- OG VÆKSTPOLITIK To kerneelementer i vækstpolitikken: De generelle vækstvilkår skal sikres: Arbejdsudbud, uddannelse, forskning, konkurrencevilkår,

Læs mere

DESTINATION FYN KLYNGEN OKTOBER 2016

DESTINATION FYN KLYNGEN OKTOBER 2016 DESTINATION FYN KLYNGEN - 13. OKTOBER 2016 OPLÆG V. JENS HAUSTED, DANSK KYST- OG NATURTURISME Med kurs mod vækst i kyst- og naturturismen. - og fynske perspektiver HVAD ER DKNT S OPGAVE? 170 Udviklingen

Læs mere

Figur 1: Samlet resttilsagn fordelt på regioner samt år for projektudløb. mio. kr. Udløb i 2022 Udløb i 2021 Udløb i 2020 Udløb i 2019

Figur 1: Samlet resttilsagn fordelt på regioner samt år for projektudløb. mio. kr. Udløb i 2022 Udløb i 2021 Udløb i 2020 Udløb i 2019 13. september 219 Sag 218-17922 Bilag 3.1.4: Projektportefølje Som input og baggrund for bestyrelsens første drøftelse om udmøntninger efter 219 beskriver nærværende notat kort nogle vigtige fakta om den

Læs mere

LANDDISTRIKTSKONFERENCE 3. OKTOBER 2016

LANDDISTRIKTSKONFERENCE 3. OKTOBER 2016 LANDDISTRIKTSKONFERENCE 3. OKTOBER 2016 OPLÆG V. JENS HAUSTED, DANSK KYST- OG NATURTURISME Med kurs mod vækst i kyst- og naturturismen. ORGANISERING AF TURISMEINDSATSEN I DANMARK Det Nationale Turismeforum

Læs mere

Kommissorie. Turismestrategi for Assens Kommune

Kommissorie. Turismestrategi for Assens Kommune Kommissorie Projekts navn Baggrund Turismestrategi for Assens Kommune Assens Kommunes strategiske udgangspunkt for en turismestrategi Byrådet finder, at turisme er en vigtig brik i udviklingen af Assens

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft

Bilag : Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.3.2: Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft Udfordring Den nuværende højkonjunktur og mangel på højtkvalificeret arbejdskraft i Danmark

Læs mere

Policy Paper. udviklingsorganisationer. April 2018

Policy Paper. udviklingsorganisationer. April 2018 Policy Paper April 2018 Stærke destinationer, der vil og kan Danske Destinationer er en brancheorganisation for de stærkeste destinationsselskaber i Danmark. De 14 destinationer, der er medlemmer, er turismens

Læs mere

Bilag til ansøgning om udbud af Serviceøkonom på Erhvervsakademi SydVest:

Bilag til ansøgning om udbud af Serviceøkonom på Erhvervsakademi SydVest: Bilag til ansøgning om udbud af Serviceøkonom på Erhvervsakademi SydVest: Bilag 1: Uddrag af Kystturismen i Danmark Udarbejdet af Center for Regional- og Turismeforskning for Videncenter for Kystturisme

Læs mere

Turismefremmedagen, 27. marts 2014. Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark

Turismefremmedagen, 27. marts 2014. Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark Turismefremmedagen, 27. marts 2014 Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark 1 Agenda Hvordan forholder VisitDenmark sig til Regeringens Vækstplan for Dansk Turisme? Budskab

Læs mere

Udvalget for Erhverv & Turisme REFERAT

Udvalget for Erhverv & Turisme REFERAT REFERAT Sted: Gershøj Kro, Gershøj Havnevej 14, Kirke Hyllinge Dato: Tirsdag den 4. juni 2019 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 20:00 Medlemmer: Grethe Saabye (C) (Formand) Julie Hermind (F) (Medlem) Martin Stokholm

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti om FORENKLING AF ERHVERVSFREMMESYSTEMET

Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti om FORENKLING AF ERHVERVSFREMMESYSTEMET Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti om FORENKLING AF ERHVERVSFREMMESYSTEMET Af 24. maj 2018 1 Baggrund Det er vigtigt for virksomhederne,

Læs mere

Ny VÆKST i turismen en strategi for en mere fokuseret og professionel turisme i Region Midtjylland frem mod 2020

Ny VÆKST i turismen en strategi for en mere fokuseret og professionel turisme i Region Midtjylland frem mod 2020 Ny VÆKST i turismen 2.0 - en strategi for en mere fokuseret og professionel turisme i Region Midtjylland frem mod 2020 Juni 2016 Regionshuset Viborg Regional Udvikling Turisme Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Version 16. juni 2017 1 Motivation Turisme vækster i Danmark og internationalt, men i Region

Læs mere

KKR Hovedstaden og nyt erhvervsfremmesystem

KKR Hovedstaden og nyt erhvervsfremmesystem KKR Hovedstaden og nyt erhvervsfremmesystem Anders Mørk Hansen, Formand for embedsmandsudvalget vedr. Vækst, Uddannelse og Beskæftigelse Liselotte Stokholm, Direktør for Væksthus Hovedstaden Nyt erhvervsfremmesystem

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.1.2: Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed Udfordring Unge med særlige udfordringer, der ingen eller sparsom tilknytning har til uddannelsessystemet

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Region Hovedstaden. Kontraktbilag 1. Kravspecifikation for evaluering af Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity.

Region Hovedstaden. Kontraktbilag 1. Kravspecifikation for evaluering af Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity. Region Hovedstaden Kontraktbilag 1 Kravspecifikation for evaluering af Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity. 1 1. Indledning Dette dokument indeholder kravspecifikation for indholdet i evalueringen

Læs mere

Formidling af oplevelser

Formidling af oplevelser Formidling af oplevelser Baggrunden for at der skal tages politisk stilling til formidling af oplevelser i Rebild Kommune Kulturbladet Kulturen Et resultat af byrådets budgetforlig i oktober 2018 var gennemførelsen

Læs mere

DESTINATION LIMFJORDEN

DESTINATION LIMFJORDEN DESTINATION LIMFJORDEN Hensigtserklæring vedrørende etablering af fælles destinationsselskab mellem Skive, Morsø og Struer kommuner og muligvis Vesthimmerland Kommune 1. Indledning Kommunerne i og omkring

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om dansk turisme og lov om Visitdenmark

Forslag. Lov om ændring af lov om dansk turisme og lov om Visitdenmark Lovforslag nr. L 67 Folketinget 2018-19 Fremsat den 9. oktober 2018 af erhvervsministeren (Rasmus Jarlov) Forslag til Lov om ændring af lov om dansk turisme og lov om Visitdenmark (Ændringer af sammensætningen

Læs mere

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 12. januar 2007 Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 1. Formål med partnerskabsaftalerne Det fremgår af globaliseringsstrategien, at der skal indgås partnerskabsaftaler mellem de regionale vækstfora

Læs mere

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland 1. Baggrund Vækstforum søger efter en operatør til at udmønte Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Læs mere

Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene

Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene Jes Lerche Ratzer, chefkonsulent jelr@di.dk, 3377 4518 AUGUST 2019 Virksomhederne søger forskellig vejledning fra erhvervshusene Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene afhængig

Læs mere

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Søren Asp Mikkelsen, kontorchef

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Søren Asp Mikkelsen, kontorchef Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Søren Asp Mikkelsen, kontorchef Agenda 1 Nyt erhvervsfremmesystem, forenklet og efterspørgselsdrevet 2 Status for dannelsen af Danmarks erhvervsfremmebestyrelse 3 Status

Læs mere

Forslag. Lov om dansk turisme

Forslag. Lov om dansk turisme Lovforslag nr. L 19 Folketinget 2014-15 Fremsat den 8. oktober 2014 af erhvervs- og vækstministeren (Henrik Sass Larsen) Forslag til Lov om dansk turisme Kapitel 1 Det Nationale Turismeforum Formål mv.

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEN I DANMARK September 2015

VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEN I DANMARK September 2015 VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEN I DANMARK September 2015 1. BAGGRUND Situation: Nye rejsemønstre og destinationer Flere kortere ferier Ubalance i pris kvalitet Lavt investeringsniveau Lille destination

Læs mere

Session 3 Tværkommunal produkt- og destinationsudvikling

Session 3 Tværkommunal produkt- og destinationsudvikling Session 3 Tværkommunal produkt- og destinationsudvikling Fælles indsats for turistfremme i Nordjylland Lars Enevold Pedersen, VisitNordjylland Business Region North Denmark Fælles om vækst og udvikling

Læs mere

fra de decentrale erhvervsfremmemidler til DEM-midler alene vil ikke blive taget i betragtning.

fra de decentrale erhvervsfremmemidler til DEM-midler alene vil ikke blive taget i betragtning. 9. maj 2019 /CN Sag Spørgsmål og svar fra informationsmødet vedr. Kvalificeret arbejdskraft ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Spørgsmål Kan man udarbejde en ansøgning, der dækker en mindre

Læs mere

På den baggrund foreslås følgende temaer: Fremme af effektiv energianvendelse og vedvarende energi (Regionalfonden).

På den baggrund foreslås følgende temaer: Fremme af effektiv energianvendelse og vedvarende energi (Regionalfonden). 11. februar 2008 Sag 07/07254 /pvl-ebst 1. Den konkurrenceudsatte pulje 2008 Efter den første ansøgningsrunde til den konkurrenceudsatte pulje af strukturfondsmidler, som fandt sted i andet halvår af 2007,

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles mål Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles mål Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles mål Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger 30. juni 2017 1 Baggrund I foråret 2017 nedsatte Kommunernes Kontaktudvalg i Region

Læs mere

Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring

Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring 1 of 5 Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring Sagsnr.: 15/33576 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé Den politiske styregruppe i Business Region Aarhus godkendte på møde den 2. maj 2014 kommissorium

Læs mere

Programskitse Syddansk Grøn Vækst program. Oplæg til KKR Syddanmark, KKU Syddanmark, Region Syddanmark og Syddansk Vækstforum

Programskitse Syddansk Grøn Vækst program. Oplæg til KKR Syddanmark, KKU Syddanmark, Region Syddanmark og Syddansk Vækstforum Programskitse Syddansk Grøn Vækst program Oplæg til KKR Syddanmark, KKU Syddanmark, Region Syddanmark og Syddansk Vækstforum Særlig pulje til kommuner og regioner Fødevareministeriet har afsat en særlig

Læs mere

Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi Udkast til anbefalinger 6. juni 2013

Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi Udkast til anbefalinger 6. juni 2013 06-06-2013 Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi Udkast til anbefalinger 6. juni 2013 Danske Regioners bemærkninger Regionerne og de regionale vækstfora prioriterer udvikling af turisme højt. Danske

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. rådgivning af iværksættere

Bilag : Indsats vedr. rådgivning af iværksættere 3. maj 2019 Sag 2018-17919 Bilag 3.3.2.1: Indsats vedr. rådgivning af iværksættere ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Udfordring I Danmark er antallet af nyetablerede virksomheder i forhold

Læs mere

SEPTEMBER 2016 DANMARK I VÆKST DANSK TURISME 2025 DEN NATIONALE STRATEGI FOR DANSK TURISME KORT FORTALT

SEPTEMBER 2016 DANMARK I VÆKST DANSK TURISME 2025 DEN NATIONALE STRATEGI FOR DANSK TURISME KORT FORTALT SEPTEMBER 2016 DANMARK I VÆKST DANSK TURISME 2025 DEN NATIONALE STRATEGI FOR DANSK TURISME KORT FORTALT En fælles indsats for dansk turisme Turisme er et af Danmarks vigtigste erhverv. I 2014 havde

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. SMV ers konkurrencekraft

Bilag : Indsats vedr. SMV ers konkurrencekraft 3. maj 2019 Sag 2018-17919 Bilag 3.3.2.2: Indsats vedr. SMV ers konkurrencekraft Udfordring Mange virksomheder er etableret af en ejer, der har en praktisk tilgang til at løse helt konkrete opgaver/projekter

Læs mere

Turismen i Danmark VisitVestsjælland Turismekonference den 14. november 2016

Turismen i Danmark VisitVestsjælland Turismekonference den 14. november 2016 Turismen i Danmark VisitVestsjælland Turismekonference den 14. november 2016 Jan Olsen, VisitDenmark 1 Foto: Nordic Experience Hvordan går det med dansk turisme? 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999

Læs mere

KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018

KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018 KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018 STRATEGISK UDGANGSPUNKT INVESTERINGER Investeringer i produktfornyelse KAPACITET Tilstrækkelig og markedsrelevant kapacitet MARKETING- INVESTERINGER Større skala

Læs mere

TURISMEINDSATS

TURISMEINDSATS TURISMEINDSATS 2015-2018 UDGANGSPUNKT FORVENTNINGER TIL MARKEDET / 2015-2018 CENTRALE MULIGHEDER Der er opbygget et TÆT SAMARBEJDE mellem erhvervet og etableret en stærk markedsføringsplatform for både

Læs mere

Forslag. Lov om dansk turisme

Forslag. Lov om dansk turisme 2014/1 LSF 19 (Gældende) Udskriftsdato: 7. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstministeriet Fremsat den 8. oktober 2014 af erhvervs- og vækstministeren

Læs mere

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi 2015-17 1 Baggrund Kommunalbestyrelsen i Kommune vedtog den 19. marts 2015 Turismestrategi 2015-17, som fastlægger en overordnet målsætning og potentialer

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Indstillingsnotat, Destination North Denmark Destinationsudviklingspuljen

Indstillingsnotat, Destination North Denmark Destinationsudviklingspuljen snotat, Destination North Denmark Destinationsudviklingspuljen Ansøger: Infocenter Aalborg (Omfattede kommuner: Aalborg, Frederikshavn, Brønderslev og Læsø) Indstillet støtte: 2.880.716 kr. Ansøgt støtte:

Læs mere

I lov om lov om dansk turisme, jf. lov nr af 16. december 2014, foretages følgende ændringer:

I lov om lov om dansk turisme, jf. lov nr af 16. december 2014, foretages følgende ændringer: Forslag til Lov om ændring af lov om dansk turisme og lov om Visitdenmark (Ændringer af sammensætningen af Det Nationale Turismeforum, overflytning af turismeudviklingsselskaber til staten samt styrket

Læs mere

Tema: Erhvervsfaglig uddannelse (voksne) og videregående uddannelser

Tema: Erhvervsfaglig uddannelse (voksne) og videregående uddannelser Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til EU-socialfondsmidler Tema: Erhvervsfaglig uddannelse (voksne) og videregående uddannelser 1. Baggrund Adgang til kvalificeret arbejdskraft

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

Notat vedr. Visit Fjordlandet ny erhvervsfremmelov version

Notat vedr. Visit Fjordlandet ny erhvervsfremmelov version Notat vedr. Visit Fjordlandet ny erhvervsfremmelov version 08.10.18. Som følge af regeringens forslag til ændret lovgivning på turismeområdet (forenkling af erhvervsfremmesystemet) har Fjordlandets adm.

Læs mere

overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Christa Brønd Manto A/S

overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Christa Brønd Manto A/S overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Manto A/S Agenda Manto & jeg. Vækstteamets anbefalinger: Et (blandt flere) svar på dansk turismes udfordringer.

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse Rådgivning og vejledning af nye iværksættere 1. Baggrund I Danmark er antallet af nyetablerede

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Indkaldelse af ansøgninger vedrørende projekt Vækst og innovation via klimatilpasning

Annoncering efter ansøgninger Indkaldelse af ansøgninger vedrørende projekt Vækst og innovation via klimatilpasning Side 1 af 8 Titel Udfordring Annoncering efter ansøgninger Indkaldelse af ansøgninger vedrørende projekt Vækst og innovation via klimatilpasning For at imødegå klimaforandringerne skal kommunerne over

Læs mere

Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET

Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET 2 NEDSLAG Overflyvning af den politiske aftale om forenkling af erhvervsfremmesystemet

Læs mere

Vækstplan juni 2014. Udfordring: Fald i kysrurisme - 27 % Tyske og svenske børnefamilier Omkostningsniveau Kvalitet og service

Vækstplan juni 2014. Udfordring: Fald i kysrurisme - 27 % Tyske og svenske børnefamilier Omkostningsniveau Kvalitet og service Agenda 1. Vækstplan juni 2014 2. A7ale mellem Erhvervs- og Vækstministeriet og Danske Regioner 3. Interessent analyse 4. Dansk Kyst- og Naturturisme organisering 5. Next steps og Hdsplan 6. Missionen 7.

Læs mere

Strategi og handlingsplan 2015-2016

Strategi og handlingsplan 2015-2016 Strategi og handlingsplan 2015-2016 Frederikshavn Kommune Grenen 2 Udarbejdet maj 2015. Business Region North Denmark Introduktion...4 Erhvervsudvikling og jobskabelse.6 Turisme 8 Kvalificeret arbejdskraft

Læs mere

Trends og tendenser på turismeområdet. Holstebro, Februar 2018

Trends og tendenser på turismeområdet. Holstebro, Februar 2018 Trends og tendenser på turismeområdet Holstebro, Februar 2018 Om Seismonaut Seismonaut er et digitalt og strategisk konsulenthus specialiseret i at skabe vækst i en digital tidsalder med mennesket i centrum.

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN

TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen & Martin HH Bender, adm. direktør i VisitSydsjælland-Møn KKR SJÆLLAND Sorø, 25. april 2017 NYT WOCO NY BESTYRELSE

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. cirkulær omstilling i SMV'er

Bilag : Indsats vedr. cirkulær omstilling i SMV'er 15. marts 2019 Sag 2018-17917 Bilag 5.2.4.2: Indsats vedr. cirkulær omstilling i SMV'er ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Sagen vedrører Der skal tages stilling til et forslag om at udmønte

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse Specialiseret rådgivning og støtte til vækstiværksættere 1. Baggrund I Danmark er antallet

Læs mere

Høringsnotat vedrørende udkast til lov om ændring af lov om dansk turisme og lov om VisitDenmark

Høringsnotat vedrørende udkast til lov om ændring af lov om dansk turisme og lov om VisitDenmark Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 (Omtryk - 09-11-2018 - Høringssvar opdaterede) L 67 Bilag 1 Offentligt NOTAT 28. september 2018 Høringsnotat vedrørende udkast til lov om ændring af lov om

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. vækstrettet kompetenceudvikling i virksomheder

Bilag : Indsats vedr. vækstrettet kompetenceudvikling i virksomheder 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.2.2: Indsats vedr. vækstrettet kompetenceudvikling i virksomheder Udfordring Mange virksomheder har ikke et strategisk fokus på kompetenceudvikling og efteruddannelse,

Læs mere

Baggrund Fonden Midtjysk Turisme indgik i 2008 en 3 årig resultatkontrakt med Region Midtjylland.

Baggrund Fonden Midtjysk Turisme indgik i 2008 en 3 årig resultatkontrakt med Region Midtjylland. Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Att.: Afdelingsleder Erik Sejersen 26. november 2009 Ansøgning om procesmidler for Midtjysk Turisme 2010 Baggrund Fonden Midtjysk Turisme

Læs mere

Bilag 3A - Revision af nordjysk turismefremme

Bilag 3A - Revision af nordjysk turismefremme Baggrund I juni 2014 indgik regeringen og en bred kreds af folketingets partier en aftale om en vækstplan for dansk turisme. Aftalen medførte en omorganisering af den nationale og de regionale turismefremmeindsatser.

Læs mere

BRN Att. Sekretariatsleder Carsten Sand Nielsen. Skagen, den 24. oktober Kære Carsten Sand Nielsen. Med venlig hilsen

BRN Att. Sekretariatsleder Carsten Sand Nielsen. Skagen, den 24. oktober Kære Carsten Sand Nielsen. Med venlig hilsen BRN Att. Sekretariatsleder Carsten Sand Nielsen Skagen, den 24. oktober 2016 Kære Carsten Sand Nielsen På vegne af bestyrelsen for Fonden Visit Nordjylland fremsender jeg hermed en officiel anmodning til

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Fonden til investering i arbejdskraftbesparende teknologi (ABT-fonden)

Fonden til investering i arbejdskraftbesparende teknologi (ABT-fonden) 1 Fonden til investering i arbejdskraftbesparende teknologi (ABT-fonden) 2 Hvorfor skal vi spare på arbejdskraften? >Den demografiske udvikling medfører en øget efterspørgsel efter offentlig service >Rekrutteringsvanskeligheder

Læs mere

14. december 2018 Sag Niechr/Hannag. Vejlsøvej Silkeborg. Tlf CVR-nr E-post

14. december 2018 Sag Niechr/Hannag. Vejlsøvej Silkeborg. Tlf CVR-nr E-post 14. december 2018 Sag 2018-15082 Niechr/Hannag Bilag 6.2: Overblik over aktive erhvervsfremmeprojekter som overtages fra regionerne d. 1. januar 2019 (figur 1 og figur 5 samt tilhørende tekst under figur

Læs mere

TURISME- ORGANISERINGEN I NORDSJÆLLAND SCENARIER FOR DEN FREMTIDIGE ORGANISERING AF TURISMEFREMMEINDSATSEN

TURISME- ORGANISERINGEN I NORDSJÆLLAND SCENARIER FOR DEN FREMTIDIGE ORGANISERING AF TURISMEFREMMEINDSATSEN TURISME- ORGANISERINGEN I NORDSJÆLLAND SCENARIER FOR DEN FREMTIDIGE ORGANISERING AF TURISMEFREMMEINDSATSEN 5. december 2018 Redigeret af VisitNordsjællands følgegruppe af udkast fra WOCO 19. november INDHOLD

Læs mere

KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018

KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018 KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018 STRATEGISK UDGANGSPUNKT INVESTERINGER Investeringer i produktfornyelse KAPACITET Tilstrækkelig og markedsrelevant kapacitet MARKETING- INVESTERINGER Større skala

Læs mere

Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet. Beslutningsoplæg. BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet. 1.

Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet. Beslutningsoplæg. BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet. 1. Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet Side 1 af 6 Beslutningsoplæg 1. Indledning Principperne i nærværende udkast er drøftet i den administrative styregruppe den 12. maj.

Læs mere

Afsættet for resultatkontrakten 2017 er byrådets vedtagelse af anbefalingerne fra 17.4 udvalget om turismen: Søhøjlandet under åben himmel.

Afsættet for resultatkontrakten 2017 er byrådets vedtagelse af anbefalingerne fra 17.4 udvalget om turismen: Søhøjlandet under åben himmel. 1. Baggrund Denne resultatkontrakt danner rammen om samarbejdet mellem Skanderborg Kommune og Søhøjlandets Turistforening i 2017. Søhøjlandets Turistforening er Skanderborg Kommunes operatør på turismefremmeindsatsen

Læs mere

Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet. Beslutningsoplæg. BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet. 1 of 5. 1.

Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet. Beslutningsoplæg. BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet. 1 of 5. 1. 1 of 5 Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet Side 1 af 1 Beslutningsoplæg 1. Indledning Principperne i nærværende udkast er drøftet i den administrative styregruppe den

Læs mere

UDKAST. Resultatkontrakt. mellem. Fonden VisitAarhus og Skanderborg Kommune

UDKAST. Resultatkontrakt. mellem. Fonden VisitAarhus og Skanderborg Kommune Resultatkontrakt mellem Fonden VisitAarhus og Skanderborg Kommune 2020-2022 1. Baggrund Denne resultatkontrakt danner rammen for samarbejdet mellem Fonden VisitAarhus (i det følgende VisitAarhus) og Skanderborg

Læs mere

N OTAT. Ny organisering af den offentlige turism e- fremmeindsats i Danmark

N OTAT. Ny organisering af den offentlige turism e- fremmeindsats i Danmark N OTAT Ny organisering af den offentlige turism e- fremmeindsats i Danmark Den 9. december 2014 Sags ID: SAG-2014-05834 Dok.ID: 1949169 Baggrund Den 20. juni 2014 indgik regeringen og en bred kreds af

Læs mere

Strategi og handlingsplan 2015-2016

Strategi og handlingsplan 2015-2016 Strategi og handlingsplan 2015-2016 Frederikshavn Kommune Grenen 2 Udarbejdet maj 2015. Business Region North Denmark Introduktion...4 Erhvervsudvikling og jobskabelse.6 Turisme 8 Kvalificeret arbejdskraft

Læs mere

Ansøgning om tilskud til Projekt Troldbjerg Hvide Sande fra RKSK Vækstpuljen

Ansøgning om tilskud til Projekt Troldbjerg Hvide Sande fra RKSK Vækstpuljen Ansøgning om tilskud til Projekt Troldbjerg Hvide Sande fra RKSK Vækstpuljen Kontaktinformation på ansøger Organisation: Ringkøbing Fjord Turisme Adresse: Nørregade 2B Postnr.: 6960 Hvide Sande Kontaktperson:

Læs mere

TURISMEN SKABER VÆKST- OG JOBS I REGIONEN

TURISMEN SKABER VÆKST- OG JOBS I REGIONEN TURISMEN SKABER VÆKST- OG JOBS I REGIONEN DET NYE WOCO - RESULTATER - GREATER COPENHAGEN - NY STRATEGI Erhvervs- og vækstudvalgsmøde Region Hovedstaden 3. maj 2016 Adm. direktør Mikkel Aarø-Hansen Fonden

Læs mere

Kompetenceudvikling. Turismens aktører i Region Midtjylland

Kompetenceudvikling. Turismens aktører i Region Midtjylland Kompetenceudvikling Turismens aktører i Region Midtjylland Bodil Marloth Meldgaard Udviklingskonsulent Cand. Mag i Sprog og Internationale forhold, Turisme fra Aalborg Universitet 12 års erfaring med turisme

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2016-2018

SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2016-2018 SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2016-2018 Aftalens parter Vordingborg Kommune Vordingborg Erhverv A/S Valdemarsgade 43 Marienbergvej 132, st. 4760 Vordingborg 4760

Læs mere

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Turisme Business Region North Denmark 2. september 2016 Baggrund for fælles indsats for turismen i Nordjylland Med vedtagelse af vækstplan for turisme i Danmark og ny national organisering af turismefremme

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan 2015-2016 Frederikshavn Kommune Grenen 2 Udarbejdet maj 2015. Business Region North Denmark Introduktion...4 Erhvervsudvikling og jobskabelse.6 Turisme 8 Kvalificeret arbejdskraft

Læs mere

Aftale om vækstplan for dansk turisme

Aftale om vækstplan for dansk turisme 20. juni 2014 Aftale om vækstplan for dansk turisme Regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, og Det Konservative Folkeparti

Læs mere

Bilag : Opkvalificering af ansatte i SMV er, der rammes af Brexit

Bilag : Opkvalificering af ansatte i SMV er, der rammes af Brexit 17. september 2019 Sag 2018-17922 Bilag 3.3.2.2: Opkvalificering af ansatte i SMV er, der rammes af Brexit Udfordring Små og mellemstore virksomheder, der har en betydelig samhandel med Storbritannien,

Læs mere