KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGN MARTS-MAJ Kirkegården. Skærtorsdag. Vandring. Mariæ Bebudelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGN MARTS-MAJ 2015. Kirkegården. Skærtorsdag. Vandring. Mariæ Bebudelse"

Transkript

1 ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGN MARTS-MAJ 2015 KIRKE- OG SOGNEBLAD Vandring Skærtorsdag Mariæ Bebudelse Kirkegården Spændende vandretur i Vrangeskov Gudstjeneste i kirken og fællesspisning i præstegården. Familiegudstjeneste for alle børn og barnlige sjæle. Hvordan skal din kirkegård se ud fremover? Menighedsmøde i Haraldsted.

2 KONTAKT SOGNEPRÆST: Mette Marbæk Johansen Haraldstedvej 91, 4100 Ringsted Tlf el Mail: Træffes efter aftale Mandag er fridag. MENIGHEDSRÅDSFORMAND: Anne Mette Strunz Hanl Holbækvej Ringsted Tlf KIRKEVÆRGE: Vilhelm Rosendal (Haraldsted) Skeevej St. Merløse Tlf Søren Hansen (Allindemagle) Haraldstedvej 33, 4100 Ringsted Tlf KIRKEKASSERER: Yvonne Bülow Drisdalsvej 40,4100 Ringsted Tlf GRAVER I BEGGE SOGNE: Finn Bjerggaard Christensen Tlf Mail: haraldstedkirkegaard@gmail.com GRAVERASSISTENT Stephan Bech Glamhøjvej Ringsted ORGANIST: Anita Jacobsen Haraldstedvej 89, 4100 Ringsted Tlf Stof til næste nummer af Kirkebladet for juni-juli-august afleveres skriftligt senest den 9. marts 2015 til Præstegården, Haraldstedvej 91 eller på mail: mmjo@km.dk. Udgives af: Haraldsted og Allindemagle Menighedsråd. Redaktion: Mette Marbæk Johansen Layout og tryk: Anna Marott og Kresten Nielsen, Centertryk.

3 3 PRÆSTENS SPALTE Præstens klumme Mette Marbæk Johansen C for Et ord der sjældent høres i dag måske med undtagelse i ganske bestemte fagsprog er ordet ciselering. Ordet for kunsten at dekorere en metalgenstand med sirlige mønstre. En måde at tilføje skønhed til ting frembragt af menneskehånd. Men en anden tanke dukkede op, da jeg genfandt ordet. At det ligger lige for os mennesker at ville ciselere vores liv. Ønsket om at tage sig godt ud og være en succes, kan til tider vise sig i, at vi ciselere, forskønner vores liv i overfladen. Men hvad bringer det at lægge vægten dér? At være livskunstner er bestemt en skøn ting, selvom mindre også kan gøre det, men at nøjes med at bevæge sig i overfladen, at ciselere livet, så det ser pænt ud udadtil, er der ikke meget kunst over. At erkende og indrømme, at vi som mennesker er mere rug i overfladen, giver plads til at vi kan møde det andet rug menneske uden fordømmelse og uden frygt. Og det er der mere dybde i. Alt dette er ikke nyt. Det er ikke et moderne problem. Selv Thomas Moore formulerede for 500 år siden denne bøn, der netop ikke sætter jeg et og hvordan jeg fremstår i centrum, men af et godt hjerte ønsker et liv, der rækker udover alt det, der er pænt på overfladen: Herre, skænk mig en god fordøjelse, og glem ikke at give mig noget at fordøje. Skænk mig et sundt legeme, og fri mig fra det fromme hovmod, der finder det nødvendigt at forsage dine gaver, jordiske glæder og legemlig sundhed. O,Herre, giv mig også en ydmyg sjæl, der holder det for øje, som er godt og rent, så jeg ikke forfærdes ved synet af en synder. Hjælp mig at finde på udveje, der genopretter det gode forhold. Skænk mig et sind, der er fremmed for kedsomhed og ikke kender til muggenhed, og som ikke giver sig af med at klynke og klage. Find dig ikke i, at jeg bekymrer mig for meget om det anmassende jeg i mit indre. Herre, giv mig sans for humor, giv mig den nåde at forstå en spøg. Giv lykken en rimelig plads i livet, i mit eget og i andres. Skænk os alle en smule lykke nu og da.

4 NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Menighedspleje i Haraldsted-Allindemagle sogne Vibeke Reiter Hvad betyder menighedspleje i et sogn? Menighedsplejen er tilknyttet sognets folkekirke og har ansvar for sociale opgaver, f.eks. økonomisk støtte, maduddeling (især ved juletid), samt støtte til personer i nød pga. særlige udfordringer i livet. I Danmark blev den første menighedspleje oprettet i 1873 i København under diakonissestiftelsen og ti år senere tilknyttet sognekirken Trinitatis Kirke i København. Forbilledet var hentet i Tyskland, hvor menighedsplejen bestod i hjemmesygepleje udført af protestantiske diakonisser. I Danmark tilbød menighedsplejen før 1960 mange steder gratis sygepleje, som med tiden blev overtaget af den kommunale hjemmesygepleje. Menighedsplejen forvaltes forskelligt i folkekirkens sogne, idet det foregår på frivilligt basis. Vi kan oplyse at der til en start er indsamlet 1815 kr. i december måned. Menighedsplejens hjælp rettes særligt mod mennesker med tilknytning til sognet, der er i nød pga. sygdom, arbejdsløshed, eller andre vanskeligheder; hjælpen ydes såvel åndeligt som materiel i den udstrækning det er tiltrængt og muligt. Menighedsplejens arbejde består bl.a. af uddeling af julehjælp, akut hjælp, samt mindre økonomiske støtte til engangsudgifter. Menighedsplejen ved Haraldsted Allindemagle sogne vil sige tak for de indkomne bidrag og håber på at flere vil hjælpe os med bidrag til at kunne udfører formålet med menighedsplejens fremtidige arbejde. I Haraldsted- Allindemagle sogne har menighedsrådet startet menighedsplejen op i december sidste år, med en vedtagelse om at starte i det små. Hjælpen i Haraldsted Allindemagle kirke ydes gennem præsten, der sammen med et lille udvalg i menighedsrådet forvalter ansøgningerne og de midler der er indsamlet.

5 5 NYT FRA LOKALRÅDET Nyt fra lokalrådet Dorte Lau Baggesen Når dette læses er foråret forhåbentligt nært forestående, men jeg skriver det på årets anden dag, og benytter lejligheden til at se tilbage på et spændende og meget aktivt Haraldsted og Allindemagle sogne er et fantastisk sted at bo! Det udsagn vil jeg selv stå inde for og det var også et væsentligt udkomme af den store spørgerunde, der blev gennemført i slutningen af året, og som udgjorde et solidt og væsentligt grundlag for den helhedsplan, der blev sammenskrevet og fremsendt til Ringsted Kommune lige før jul. I helhedsplanen er der blevet identificeret 5 indsatsområder, som vi sammen på forskellig vis skal arbejde med i 2015 og kommende år. De fem områder er: Forbedret IT- og mobil-dækning Udvikling af Allindelille Friskole som fælles mødested Trafiksikkerhed Udvikle/fastholde kulturelle tilbud Udvikle og fremme brugen af de rekreative muligheder i naturen Indsatsområderne er forskelligartede og kræver mangeartede og varierende indsatser for at nå målene. Noget er stort, andet er småt. Noget kan vi gøre selv andet, som vi har så stærk tradition for, andet kræver større finansiering og samarbejde med andre. Men fælles for alle indsatserne er, at målene er udformet på baggrund af rigtig manges ønsker og visioner for området og at vi alle på en eller anden måde kan bidrage til at nå målene. Jeg glæder mig til sammen med dig, og dig, dig, og dig., at tage fat på opgaverne at flytte fokus fra ønsker og planer til handlinger og resultater for så bliver det nemlig endnu bedre at bo og leve i Haraldsted og Allindemagle sogne. Følg med på Flueblomsten.dk og på Facebook, hvor vi informerer om de forskellige initiativer og planer og kontakt gerne en fra Lokalrådet, hvis du har forslag til at bringe noget længer frem. I vores område er der ikke langt fra idé til handling og resultater og nu er retningen udpeget.

6 ARRANGEMENTER Kirkehøjskole Menighedsmøde Forholdet mellem tro og viden ligger under en del af tidens strømninger og begivenheder, og spørgsmålet om spiritualitet og naturvidenskab er i dag en fast bestanddel af den offentlige debat. Når præster i det offentlige rum tager afstand fra dét i trosbekendelsen, som de ikke mener kan bevises, når et sekulariseret samfund oplever, at borgere går i døden eller dræber for deres tro, når debatten imellem ateister og religiøse ofte er at finde på debatsider, i kronikker og klummer, når forskere leder efter det, der både kaldes Hicks-partiklen og Guds-partiklen, når disse vidt forskellige og andre emner fylder mediebilledet, så rejser spørgsmålet sig: hvad er forholdet mellem spiritualitet og videnskab. Er Gud er udtryk for vores evige uvidenhed, er videnskaben udtryk for en udslettelse af gudstanken? Eller er de to, tro og viden, to forskellige sider af samme sag? Hvad gør det ved vores tro? Og hvad gør det ved vores forståelse af videnskab? Forårets kirkehøjskole om Spiritualiteten og naturvidenskaben foregår over tre aftener i marts 12/3, 17/3 og 25/3, kl i Haraldsted præstegård, Haraldstedvej 91, 4100 Ringsted. Du kan tilmelde dig på lskr@km.dk og det koster 35 kr pr. aften. Søndag den 15. marts kl efter højmessen inviterer Haraldsted-Allindemagle menighedsråd til det årlige menighedsmøde. I år sættes der særligt fokus på vores kirkegårde. Der skal lægges langsigtede planer for udviklingen af kirkegårdene, så de fortsat er tidssvarende og anvendelige, men samtidig genkendelige og smukke. Menighedsrådet ønsker at give alle interesserede mulighed for at komme til orde om kirkegårdenes indretning på dette møde. Alle er velkomne, og der vil være en let frokost.

7 ARRANGEMENTER 7 2. pinsedag Påskedagene I år fejrer vi 2. pinsedag den 25.maj med en friluftsgudstjeneste ved det skønne Lisehøj v. Skjoldnæsholm. Gudstjenesten starter kl , og alle bedes selv medbringe et tæppe eller en klapstol at sidde på under gudstjenesten og måske efterfølgende, hvis I medbringer en madkurv. SKÆRTORSDAG Det var Skærtorsdag Jesus spiste sit sidste måltid, det jødiske påskemåltid, sammen med sine disciple før han blev taget til fange i Gethsemane Have. Skærtorsdag den 2. april starter vi med gudstjeneste kl. 17 og derefter går vi ned til vores eget fælles påskemåltid i konfirmandstuen. Det koster 30 kr for mad, drikkevarer og en kop kaffe til afslutning. Tilmelding af hensyn til maden senest mandag den 30. marts til sognepræsten på tlf eller mail mmjo@km.dk LANGFREDAG Dagen hvor Jesus forhøres, dømmes, pines og til sidst korsfæstes. En helt central dag i den kristne kirkes år, men samtidig en dag, der står naturligt i skyggen af påskesøndag. I Haraldsted og Allindemagle kirker fastholder vi dog langfredags betydning og erfaringer med sorg, smerte og død, ved en smuk liturgisk gudstjeneste med musik og oplæsning af lidelseshistorien.

8 ARRANGEMENTER Babysalmesang Haraldsted Kirke foråret 2015 Du kan stadig nå at melde dig til Babysalmesang, for børn mellem 3 og 12 måneder. Der kræves ingen særlige forudsætninger. Det er derfor ikke vigtigt, om man kan synge, men vigtigt at man synger med. I babysalmesang fokuseres der på kontakten til børnene via rim og remser. Musikken bliver forbundet med bevægelse og rytmik. Der bliver danset, blæst med sæbebobler, sunget og vugget til både nye og gamle salmer og sange Tid og sted: Tirsdage kl i Haraldsted kirke. Ca. 35 minutters sang med efterfølgende kaffe og tid til at pusle og amme. Linnéa Villén er underviser. Start: Tirs. 3.marts og 6 uger frem. Altså til og med 7.april Tilmelding senest tirsdag den 17.februar på tlf: eller mail linneavillen@ gmail.com Gymnastikopvisning - er i år søndag d. 22. marts kl. 14 i gymnastiksalen på Allindelille Friskole. Alle aktive gymnaster har gratis adgang, ellers koster indgangen 10 kr. for børn og 25 kr. for voksne. Beløbet dækker opvisning samt kaffe/te og kage bagefter.

9 9 ARRANGEMENTER Krummer i Kirken Børnegudstjeneste Maria bebudelse er dagen, hvor Maria fik at vide af englen, at hun skulle føde et barn ni måneder efter julenat. Derfor samler vi alle søde børn og deres forældre i Haraldsted kirke søndag den 22. marts kl til stor børnegudstjeneste med børnekor og musik. Alle er velkommen! Så er der Krummer i Kirken igen! Tirsdag den 10. marts og tirsdag den 12. maj kl i Haraldsted kirke mødes vi til sang, fortælling og dejlig mad bagefter i præstegården. Kom og vær med alle er velkomne! Folkekirkens Nødhjælp Husk sogneindsamlingen den 8. marts 2015! Hvis du ikke selv har mulighed for at samle ind, så kan du måske være én af dem der giver I 2015 samler Folkekirkens Nødhjælp ind under temaet Hjælp kvinder i verdens fattigste lande. Indsamlingen falder nemlig på Kvindernes internationale kampdag den 8. marts, og der er stadig et stykke vej før kvinder i en del lande har ordentlige leveforhold.

10 0ARRANGEMENTER Eftermiddagsmøder om lykkestunder og deres håb er, at de vil vække jeres erindringer om lykkestunderne i jeres liv. Inge vil fortælle om livet på landet, mens Erling fortæller lidt om livet i byen og det miljø han voksede op i. 10. APRIL KL. 14 Denne eftermiddag kommer Knud Rønne Hansen og fortæller om sine oplevelser i Rwanda og Burundi i ord og billeder. Knud Rønne er en spændende fortæller, der med sine oplevelser og beretninger fra sine mange år som missionær og underviser i afrikanske lande vil give os en interessant eftermiddag. Eftermiddagsmøderne er hyggelige eftermiddage med foredrag i præstegården for alle interesserede. Det koster 25 kr for kaffe og kage. Der kan bestilles kørsel på tlf MARTS KL. 14 Det glade hjerte lever længst! Det er titlen på bogen, som Inge og Erling Møllehave skrev om livskunst, lykkestunder og levet liv. Bogen om de mange interessante mennesker, som ægteparret har hørt fortælle om deres livsvej, er grundlaget for denne eftermiddags foredrag. Inge og Erling vil fortælle om nogle af de livskunstnere, som har krydset deres vej,

11 11 ARRANGEMENTER Alle har en historie Søndag den 26. april kl efter højmessen inviterer Haraldsted kirke til en hyggelig eftermiddag med erindringer, fortællinger og beretninger fra dengang da Ja fyld selv ud. Vi har inviteret en gruppe af fortællere, men håber også, at du har en historie at fortælle. Der er klassisk frokostbord. Og det koster blot 40 kr for maden, overskuddet går til menighedsplejen i Haraldsted-Allindemagle. Der er kirkebil denne dag til højmessen, den kan bestilles på

12 2ARRANGEMENTER Vandreture I lighed med tidligere år arrangerer Lokalrådet i foråret et par vandreture i vort lokalområde. Første tur er en tur i Vrangeskov tirsdag den 14. april, hvor vi går en runde og ser på det nye, der er lavet i forbindelse med første etape af Oplevelsesstien. Peter Hansen fra stigruppen er vor guide og han vil fortælle om arbejdet og planerne for stien. Vi mødes ved AMU-centret (det gamle traktørsted), Haraldstedvej 130 kl. 17 og regner med at turen varer et par timer. Ved tilbagekomsten vil der være mulighed for at indtage medbragt mad/kaffe ved de fine nye borde ved søen. Anden tur er rundt om Gyrstinge sø søndag den 14. juni. Vi vil se på de forandringer, der er sket ved søen efter at vandstanden er blevet sænket. Turen er på 9 km og der vil blive en kaffepause ved kilden i St. Bøgeskov. Vi mødes på dæmningen på Øvej kl. 13. Turen forventes tage ca. 4 timer. Vel mødt!

13 13 ARRANGEMENTER Forårsudflugt Fredag den 8. maj inviteres alle interesserede på forårsudflugt til Jægerspris slot. Jægerspris slot er i dag især kendt for tiden med grevinde Danner og Kong Frederik VII, og den efterfølgende tid, da grevinde Danner ønskede, at slot og gods skulle være en stiftelse til gavn for fattige og efterladte Piger. Men slottets historie starter helt tilbage i middelalderen. Vi kører fra Haraldsted præstegård kl. 11, prisen er 140 kr. for en hel dag, med smuk bustur, frokost, slotsrundvisning og kaffe og kage. Tilmelding til sognepræsten på telefon

14 4FRA VUGGE TIL GRAV Fra Vugge til grav Dåb MYNTE SIV EGEBJERG NØRLUND døbt i Haraldsted kirke 16. november 2014 MARIE LONE MELLON døbt i Haraldsted kirke 30. november 2014 Begravelser EGON ALFRED LUNDSTRØM Født 10. juli 1923, død 17. oktober 2014, bisat fra Allindemagle kirke den 24. oktober 2014 LENE PEDERSEN Født 30. marts 1954, død 16. november 2014, bisat fra Haraldsted kirke21. november 2014 POUL SCHMIDT MADSEN Født 9. februar 1937, død 28. december 2014, bisat fra Allindemagle kirke 2. januar 2015 Konfirmation 1. MAJ I HARALDSTED Nicolai Emil Hansen Ilona Arpe 1. MAJ I ALLINDEMAGLE Thor Valdemar Egelykke Olsen Bilsby Emmeli Vejltoft 3. MAJ I ALLINDEMAGLE Anna Sofie Petersen Mads Tander Meldgaard Nikolai Johannes Lamberts 10. MAJ I HARALDSTED Kasper Walle Andersen Kristoffer Eitmann Lindbjerg Carola Grønhøj Strøh Møller Julie Kisby Simon fredskov Bech Larsen Rikke Emma fredskov Bech Larsen BRIAN BIRSØE Født 21. april 1960, død 30. december 2014, bisat fra Haraldsted kirke 8. januar 2015

15 15 GUDSTJENESTELISTE Marts 2015 Haraldsted Allindemagle 1. marts 2.s. i fasten - Smuler fra de riges bord marts 3.s. i fasten - Jesus uddriver stum ånd 9.00 (MH) 15. marts Midfaste - Bespisningen i ørkenen marts Mariæ Bebudelsesdag - Gabriel hos Maria 10.30(for børn) 29. marts Palmesøndag - Jesu indtog i Jerusalem April april.. Skærtorsdag - Nadverens indstiftelse april Langfredag- Jesu korsfæstelse og død april Påskedag - kvinderne ved graven april Anden påskedag - Vandringen til Emmau april 1.s.e.påske - Den vantro Thomas 9.00 (MH) 19. april 2.s.e.påske - Den gode hyrde april 3.s.e.påske - Snart ser I mig ikke længere Maj maj St. Bededag (konfirmationer) (konfirm) 12.00(konfirm) 3. maj 4. s. e. påske - Talsmandens komme (konfirm) 10. maj 5.s.e.påske: - Bed og I skal få (konfirm) 14. maj Kristi himmelfarts dag Krist farer til himmels maj 6.s.e.påske Disciplenes vidnesbyrd 9.00 (CGS) 24. maj Pinsedag Helligånden taler i Jesu navn maj Anden pinsedag Gud gav sin enbårne søn Udendørs provstigudstjeneste ved Lisehøj 31. maj Trinitatis søndag Nikodemussamtalen Alle gudstjenester er ved sognets præst, medmindre andet er angivet. MH Marie Hammer CGS Conni Gosmer Schmidt Kirkebil bestilles hos Busteam tlf OBS! Der tages forbehold for ændringer.

16 6KALENDER 3. marts Babysalmesang begynder (se omtale) 8. marts Folkekirkens Nødhjælps indsamling 10. marts Krummer i kirken kl i Haraldsted kirke 10. marts Menighedsrådsmøde kl. 19 i præstegården 12. marts Kirkehøjskoleaften i Haraldsted præstegård kl marts Eftermiddagsmøde kl. 14 med Inge og Erling Møllehave 15. marts Menighedsmøde i Haraldsted præstegård kl marts Kirkehøjskoleaften i Haraldsted præstegård kl marts Generalforsamling i Støtteforeningen for Allindelille friskole 22. marts Gymnastikopvisning kl marts Børnegudstjeneste (se omtale inde i bladet) 25. marts Kirkehøjskoleaften i Haraldsted præstegård kl april Eftermiddagsmøde kl. 14 med Knud Rønne Hansen 14. april Vandretur i Vrangeskov kl. 17 (se omtale) 15. april Menighedsrådsmøde i præstegården 26. april Alle har en historie... erindringsdag i Haraldsted præstegård kl maj Forårsudflugt (læs mere inde i bladet) 12. maj Krummer i Kirken kl i Haraldsted kirke 12. maj Menighedsrådsmøde kl. 19 i Præstegården 25. maj Friluftsgudstjeneste ved Lisehøj v. Skjoldnæsholm kl

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21 Prædiken til Pinsedag 15. maj 2016 Vestervang Kirke kl. 10.00 to dåb. V. Else Kruse Schleef Salmer: 290Ialsinglans 448v.1 3Fyldtafglæde 448v.4 6 331Uberørtafbyenstravlhed 291Dusomgårud 725Detdufterlysegrønt

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække 1 Nollund Kirke Torsdag d. 5. maj 2016 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække Salmer DDS 267: Vær priset, Jesus Krist, Guds lam DDS 251: Jesus, himmelfaren

Læs mere

Når dåb finder sted ved en særlig dåbsgudstjeneste, kan forud for dåbssalmen indledes med præludium, indgangssalme og dåbstale.

Når dåb finder sted ved en særlig dåbsgudstjeneste, kan forud for dåbssalmen indledes med præludium, indgangssalme og dåbstale. Dåb Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj IRKE nyt 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj At finde sin rette plads... Se side 2 At finde sin rette plads - kan det lade sig gøre i kirken? Jeg har min faste plads i kirken. Sådan siger et par

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup Nr. 1 Januar - marts 2015 Læs i dette blad: Glimt fra en jubilæumsdag... 2 Helligtrekongersfejring... 3 Kirkekalender... 4 Dåbstræf.... 5 Til lykke med dåben... 5 Møder og klubber.... 6 Kirkelig vejviser...

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken Prædiken Høstgudstj. søndag den 28. september 2014 i Skibet kirke fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas

Læs mere

April 2010 21. ÅRGANG

April 2010 21. ÅRGANG April 2010 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne Eriksen...75

Læs mere

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45.

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Lindvig Osmundsen Bruger Side 1 05-10-2014 Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Der er en vej som vi alle går alene. Teksterne vi har fået til 16. søndag efter trinitatis

Læs mere

Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken. Prædiken: Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl

Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken. Prædiken: Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl Salmer: DDS: 13 Måne og sol DDS: 448 Fyldt af glæde DDS: 674 Sov sødt barnlille

Læs mere

Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække

Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 15. juni 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække Salmer DDS 356: Almagts Gud, velsignet vær DDS 289: Nu bede vi den Helligånd

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 47. ÅRGANG NR. 3 JUNI - SEPTEMBER 2016 Kære konfirmander, kære faddere, familie, kære konfirmationsgæster Forårssolen skinner og fla get er hejst. Her ved kirken og rundt omkring

Læs mere

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Det er i dag den 1. april. Som det nok vil være bekendt, har jeg siden den 1. april 1988 været fast ansat som sognepræst i Galtrup, Øster Jølby og Erslev i de sidste par

Læs mere

PRÆDIKEN NYTÅRSDAG 2013 AASTRUP KL. 10.15 VESTER AABY KL. 16 Tekster: 1.Mos.12,1-3; Gal. 3,23-29; Luk.2,21 Salmer: 712,718,58,56,719

PRÆDIKEN NYTÅRSDAG 2013 AASTRUP KL. 10.15 VESTER AABY KL. 16 Tekster: 1.Mos.12,1-3; Gal. 3,23-29; Luk.2,21 Salmer: 712,718,58,56,719 PRÆDIKEN NYTÅRSDAG 2013 AASTRUP KL. 10.15 VESTER AABY KL. 16 Tekster: 1.Mos.12,1-3; Gal. 3,23-29; Luk.2,21 Salmer: 712,718,58,56,719 Se ned, vor Herre, og hør vort kald! Du lære os ret af nåde At tænke

Læs mere

DÅB HØJMESSE. MED DÅB PRÆLUDIUM LOVPRISNING OG BØN INDGANGSBØN

DÅB HØJMESSE. MED DÅB PRÆLUDIUM LOVPRISNING OG BØN INDGANGSBØN HØJMESSE. MED DÅB DÅB PRÆLUDIUM INDGANGSBØN INDGANGSSALME HILSEN P: Herren være med jer! M: Og Herren være med dig! P: Lad os alle bede! INDLEDNINGSKOLLEKT LÆSNING DÅBSSALME LOVPRISNING OG BØN P: Lovet

Læs mere

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014 Hér finder du os Organist ved alle pastoratets kirker: Mai Larsen, 28 11 92 09 Kirkesanger ved Lundforlund og Sludstrup kirker: Carsten Jørgensen, 58 54 54 00 / 23 74 61 54 Kirkesanger ved Gerlev og Slots

Læs mere

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække Salmer DDS 496: Af dybsens nød, o Gud, til dig DDS 289: Nu bede vi den

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112 Åbningshilsen Vi fejrer jul. Vi er i Julen. Vi fester. Igen. Jul betyder

Læs mere

BORUP KIMMERSLEV NR. DALBY EJBY. Kirkebladet. Nr. 1 Marts, april & maj 2012 6. årgang. St. bededag

BORUP KIMMERSLEV NR. DALBY EJBY. Kirkebladet. Nr. 1 Marts, april & maj 2012 6. årgang. St. bededag BORUP KIMMERSLEV NR. DALBY EJBY Kirkebladet Nr. 1 Marts, april & maj 2012 6. årgang St. bededag S t. bededag er for mange danskere en kærkommen fridag, og for andre er det store konfirmationsdag, idet

Læs mere

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid).

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Festen slutter med, at vi spiser sammen. Alle bedes bidrage med en lille ret til den fælles buffet. Hanne

Læs mere

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2 Jeg vil fortælle lidt om væksthuset. Væksthuset lever og har det godt. Vi mødes mindst en gang om måneden. Vi beder sammen, og taler om åndens gaver og tjenester. Vi øver os i at tjene sammen, fordi vi

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

Godt nytår og god arbejdslyst!

Godt nytår og god arbejdslyst! R K E B T L A D E J a n u a r - A p r i l 2 0 K I 1 5 Godt nytår og god arbejdslyst! I Anna Kirke er det ikke kun erindringsbilleder af en fin jul og et hæsblæsende nytår, der er på nethinden. Vi fejrede

Læs mere

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 24. december 2015 kl. 16.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække Salmer DDS 94: Det kimer nu til julefest DDS 104: Et barn er født i Betlehem

Læs mere

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 Kirke og Sogn På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 2 KIRKE OG SOGN KIRKE OG SOGN 3 Infoside Kirkekontoret, Sognegården, Kirketorvet 2, 8310 Tranbjerg 86 29 57 33 Mandag-fredag kl. 10.00 13.00 Torsdag

Læs mere

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Stine Munch Kære konfirmander. Kære forældre, bedsteforældre, søskende, og alle I andre fra familie og venner! I dag er det Store Bededag, det

Læs mere

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE. 60. årgang * marts - maj 2010

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE. 60. årgang * marts - maj 2010 KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE 60. årgang * marts - maj 2010 At gå ind i de voksnes rækker Konfirmation 2011 og 2012 Konfirmation 2010 - vi ønsker tillykke! Gospeldag i Bregninge kirke Aftensang

Læs mere

Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2015. Hinge kirke kl.9.00 Nadver. Vinderslev kirke kl.10.30.

Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2015. Hinge kirke kl.9.00 Nadver. Vinderslev kirke kl.10.30. Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2015. Hinge kirke kl.9.00 Nadver. Vinderslev kirke kl.10.30. Salmer: Hinge kl.9.00: 749-117/ 98-102- 118 Vinderslev kl.10.30: 749-117- 94/ 98-102- 118 Dette hellige evangelium

Læs mere

November 2010 22. ÅRGANG

November 2010 22. ÅRGANG November 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Luk 15,1-10

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Luk 15,1-10 1 3. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 16. juni 2013 kl. 10.00. Én konfirmation. Salmer: 402/12/436/289//492,v.1-3//v.4-6/439/725/15 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 Åbningshilsen + I Faderens

Læs mere

Kirke & Sogn. aunslev bovense

Kirke & Sogn. aunslev bovense Kirke & Sogn aunslev bovense 44. årgang nr. 1 december 2013 - marts 2014 Det kimer nu til julefest Synger vi juleaften i kirken så taget er nær ved at løfte sig. Juleaften skal vi synge de salmer vi kender.

Læs mere

Sandt Liv i Gud Nyhedsbrev 25. november 2015. 1. Sandt Liv i Gud fejrer 30 års fødselsdag 28. november 2015

Sandt Liv i Gud Nyhedsbrev 25. november 2015. 1. Sandt Liv i Gud fejrer 30 års fødselsdag 28. november 2015 Sandt Liv i Gud Nyhedsbrev 25. november 2015 1. Sandt Liv i Gud fejrer 30 års fødselsdag 28. november 2015 2. Sandt Liv i Gud Budskaberne 1986-91 udkommer på fredag! 3. Jesu budskab til Vassula, der blev

Læs mere

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015 Kirkerne i Vipperød juni juli august 2015 GRANDLØSE ÅGERUP SDR. ASMINDRUP Få øje på Kærligheden Sognepræsterne skriver: Der er i skrivende stund en endnu bedre stemning end sædvanligt i sognegården. Det

Læs mere

Langfredag 2016. Alting var uafvendeligt, smerten måtte bæres, for der var ingen panodiler at tage. Tiden måtte være så lang,

Langfredag 2016. Alting var uafvendeligt, smerten måtte bæres, for der var ingen panodiler at tage. Tiden måtte være så lang, Langfredag 2016 Vores fornemmelse for hvad tid er, har ændret sig, jeg ved ikke hvornår det er sket, jeg ved ikke helt hvordan det er gået til, men det har noget med vores rigdom at gøre! Maria, Jesu mor,

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn HJERM POSTEN 2.2013. Serner-Pedersen. aaserobert@gmail.com. organist.madsen@mail.tele.dk. Ewaldsvej

Kirkeblad. for Hjerm Sogn HJERM POSTEN 2.2013. Serner-Pedersen. aaserobert@gmail.com. organist.madsen@mail.tele.dk. Ewaldsvej for Sogn Her bor de... nternetadresser... 9, 9, tlf. 46 97 41 46 14 41 14 tlf. 97 jjs@km.dk jjs@km.dk Stoltenberg Stoltenberg Højgårdsparken 90, 90, Højgårdsparken tlf. 97 tlf. 46 97 50 46 52 50 52 aaserobert@gmail.com

Læs mere

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Prædiken til 2.påskedag Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Lad os bede! Herre, kald os ud af det mørke, som vi fanges i. Og kald os ind

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Advent. 3. søndag i advent Mel.: I blev skabt som mand og kvinde (DDS 706)

Advent. 3. søndag i advent Mel.: I blev skabt som mand og kvinde (DDS 706) Advent I advent tager flere af teksterne fra Det Gamle Testamente udgangspunkt i det golde ørkenlandskab og forjættelsen af ny frugtbarhed. Hos Esajas hører vi til 3. søndag i advent om dette tørre land

Læs mere

Side 1 af 6. Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække. Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013. Steen Frøjk Søvndal.

Side 1 af 6. Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække. Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013. Steen Frøjk Søvndal. Side 1 af 6 Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013 Steen Frøjk Søvndal Salmer: DDS 403: Denne er dagen, som Herren har gjort DDS 448: Fyldt af glæde

Læs mere

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE JUNI - AUGUST 2012. Den store afskedsfest. Pilgrimsvandring. Bisseruplejren

KIRKE- OG SOGNEBLAD ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE JUNI - AUGUST 2012. Den store afskedsfest. Pilgrimsvandring. Bisseruplejren ALLINDEMAGLE OG HARALDSTED SOGNE JUNI - AUGUST 2012 KIRKE- OG SOGNEBLAD Pilgrimsvandring Kom og hør Maria Helleberg fortælle om Knud Lavard, mens vi går til kapelruinen. Søren Ryge i præstegården Årets

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken Pinsedag søndag den 19-05-13 i Skibet Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Menighedssvar Judas, ikke Iskariot, sagde til Jesus:»Herre, hvordan kan det være, at du vil give dig

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

3. søndag efter påske I. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer: 234/434/219/654//242/439/230/375 Uddelingssalme: se ovenfor: 230

3. søndag efter påske I. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer: 234/434/219/654//242/439/230/375 Uddelingssalme: se ovenfor: 230 1 3. søndag efter påske I. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer: 234/434/219/654//242/439/230/375 Uddelingssalme: se ovenfor: 230 Åbningshilsen. Foråret har brudt vinterens magt og vi mærker

Læs mere

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang 108 - Lovet være du Jesus Krist 448 - Fyldt af glæde 71 Nu kom der bud fra englekor 115 - lad det klinge sødt i sky Nadververs 101 v. 3 af

Læs mere

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Struer Folkedanserforening Medlemsorientering November 2013 30. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Husk der er generalforsamling i Struer Folkedanserforening mandag d.20. januar,

Læs mere

Kirkebladet. Flade Bjergby Sundby Skallerup

Kirkebladet. Flade Bjergby Sundby Skallerup Kirkebladet Flade Bjergby Sundby Skallerup Forår 2013 Gudstjenesteliste 10. marts til 9. juni incl. 10. marts 9:00 * 13. marts Fyraftenssang 16:30 Skallerup Kirke 17. marts 9:00 Sundby (Nørager) 20. marts

Læs mere

MELLEM TVIVL OG TRO. Prædiken af Morten Munch 2 s i fasten / 16. marts 2014 Tekst: Mark 9,14-29

MELLEM TVIVL OG TRO. Prædiken af Morten Munch 2 s i fasten / 16. marts 2014 Tekst: Mark 9,14-29 Mark 9,14-29 s.1 Prædiken af Morten Munch 2 s i fasten / 16. marts 2014 Tekst: Mark 9,14-29 MELLEM TVIVL OG TRO Spændt ud mellem magt og afmagt Vi hører om en far, der desperat kommer for at få hjælp til

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

Vetterslev - Høm Kirkeblad

Vetterslev - Høm Kirkeblad Februar 2009 - Kirkeblad 2. pinsedags gudstjeneste - under åben himmel! En gang om året, nærmere bestemt 2. pinsedag, mødes provstiets menigheder. Vi holder gudstjeneste sammen, fordi det styrker det enkelte

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE 1 HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE At stille sig ind på pinsen Sammenstillet maj 2016 af Flemming Baatz Kristensen frit efter inspiration fra kirkens tradition Kort før Jesus afsluttede sin tilværelse på

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke Salmer: 236 305 224 // 241 227 235 Maria Magdalene ved graven 1. Jeg har igennem årene mødt mange enker og enkemænd, men nok mest enker, som har fortalt

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr. 1-2016. Informationer fra lokalområdet

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr. 1-2016. Informationer fra lokalområdet TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 1-2016 Informationer fra lokalområdet Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Provst Vagn Ove Høgild, Snerlevej 42, 7500 Holstebro Tlf.: 3025 3347/ mail: VOH@km.dk Graver Gerda Kvisgaard

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Hjerm Vestre kirke Graver og kirketjener: Morten Gert Hansen Kirkevej 18, 7560 Hjerm tlf. 21 20 27 43 mail: hjermvkirkegaard@gmail.com Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560

Læs mere

Faderen, og jeg er kommet til verden; jeg forlader verden igen, og jeg går til Faderen.«Joh 16,23b-28. Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Faderen, og jeg er kommet til verden; jeg forlader verden igen, og jeg går til Faderen.«Joh 16,23b-28. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken 5. søn. e. påske 5 maj 2013 i Skibet Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Faderen, og jeg er kommet til verden; jeg forlader verden igen, og jeg går til Faderen.«Joh 16,23b-28

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar Forklaringsgudstjeneste for konfirmander Søndag den 27. oktober i Skibet kirke Prædiken Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Menighedssvar Da kom Peter til Jesus og spurgte:»herre, hvor

Læs mere

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation teentro frikirkelig konfirmation Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende Målet med denne samling er at have det sjovt og lære hinanden at kende. For at både du og teenagerne skal få mest muligt ud

Læs mere

Sdr. Nærå. Marts April Maj Juni 2016. Valgmenighed

Sdr. Nærå. Marts April Maj Juni 2016. Valgmenighed Sdr. Nærå Marts April Maj Juni 2016 Valgmenighed Kære alle Nu går vi foråret i møde, dagene bliver lysere og længere. Snart er det påske og søndagen efter springer konfirmanderne ud sammen med blomster

Læs mere

Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække

Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 10. april 2016 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 331:

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Hvad er dét, der gør, at vi går med. ...en nytårshilsen til Anna Sogn. n u - m K E R E T A D B L 2 K I 6

Hvad er dét, der gør, at vi går med. ...en nytårshilsen til Anna Sogn. n u - m K E R E T A D B L 2 K I 6 B L A D E T j a n u a r - m a j K E R 2 0 1 K I 6 Hvad er dét, der gør, at vi går med...en nytårshilsen til Anna Sogn I skrivende stund er vi stadig ikke færdige med at lave statistik for Anna kirke for

Læs mere

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 26. januar 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække Salmer DDS 52: Du, Herre Krist, min frelser est Dåb: DDS 448:

Læs mere

Ord på vej Af Dean Andersen

Ord på vej Af Dean Andersen Menighedsblad for Februar/ Marts 2013 KONTAKT Præst Dean Andersen Kyndegårdsvej 13, Nyker Telefon: 56 95 05 30 56 96 16 76 Mobil: 4092 4169 dean.andersen@metodistkirken.dk www.zionskirken.dk Kasserer Bettina

Læs mere

Godt Nyt. Maj 2004. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. Maj 2004. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt Maj 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi kører fra kirken kl. 9.30 og regner med at være

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 1. juni 2014 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække Salmer DDS 722: Nu blomstertiden kommer DDS 299: Ånd over ånder DDS

Læs mere

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Jul Sang og musik i haven To Ja Jo Tor 7. Jul Bowling i Haslev Ca To Tir 12. Jul Musikquiz med Leif To Ki Ca Tor 14. Jul Eventyr ved bålet Ki Ca Ti Tir 19. Jul Udendørslege

Læs mere

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Jørgen Christensen 21. februar 2016 2. søndag i Fasten Markus 9,14-29 Salmer: 754-201-582 580-588 --- Godmorgen I

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Jørgen Christensen 21. februar 2016 2. søndag i Fasten Markus 9,14-29 Salmer: 754-201-582 580-588 --- Godmorgen I Prædiken Frederiksborg Slotskirke Jørgen Christensen 21. februar 2016 2. søndag i Fasten Markus 9,14-29 Salmer: 754-201-582 580-588 Godmorgen I Slotskirken står vi op, når vi synger salmer, og vi sidder

Læs mere

Nr. 3. August 2011 31. årgang. S O G N E T. Meddelelsesblad for Vigerslev Sogn

Nr. 3. August 2011 31. årgang. S O G N E T. Meddelelsesblad for Vigerslev Sogn Nr. 3. August 2011 31. årgang. S O G N E T Meddelelsesblad for Vigerslev Sogn Johannesevangeliet 3.1-15 Der var et menneske, en af farisæerne, ved navn Nikodemus, medlem af jødernes råd. Han kom til Jesus

Læs mere

Vejlby Sogns Kirkeblad

Vejlby Sogns Kirkeblad Vejlby Sogns Kirkeblad DECEMBER 2015 - JANUAR - FEBRUAR 2016 41. ÅRGANG Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke. Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.

Læs mere

Kirkebladet Nr. 2-25. årg. Marts - April - Maj 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 2-25. årg. Marts - April - Maj 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 2-25. årg. Marts - April - Maj 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: Sognepræst Lone Olsen Kontor: Kragholmvej 8, 7742 Vesløs Tlf. 97 99 30 45, 22 95 08 91, fax 97 99 30 49 E-mail:

Læs mere

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 Medlemsnyt Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 OBS OBS Danseaften d. 27. marts aflyst - kursus d. 30. marts - Se nedenfor og kalenderen Kære dansere og

Læs mere

En uge af en landsbypræsts dagbog

En uge af en landsbypræsts dagbog En uge af en landsbypræsts dagbog Jég har verdens bedste arbejde. Men det er også et krævende job de fleste af døgnets vågne timer beskæftiger jeg mig med min præstegerning. Jeg har virket i disse to prægtige

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

SOGNENYT. Vestervang Sogn KIRKEBLAD FOR VIBORG

SOGNENYT. Vestervang Sogn KIRKEBLAD FOR VIBORG Lys KIRKEBLAD FOR Vestervang Sogn JUNI JULI AUGUST 2012 VIBORG Menighedsrådsvalg 2012 Gudstjeneste i Vestervang Kirke Tanker om konfirmationstiden Aktiviteter Sogneudflugt Babysang Gudstjenesteliste SOGNENYT

Læs mere

Kirkeblad for Keldby og Elmelunde sogne

Kirkeblad for Keldby og Elmelunde sogne Kirkeblad for Keldby og Elmelunde sogne 2011 marts, april, maj og juni nr. 1 Taizégudstjenester i Keldby/Elmelunde Taizé er navnet på det internationale økumeniske brødrefællesskab, der ligger i den lille

Læs mere

S C T. M O R T E N S S O G N

S C T. M O R T E N S S O G N KIRKEBLADET S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 3 September-november 2015 Menighedsudvalget Efterår 2015 Udflugt, musik, sang og foredrag Udflugt tirsdag d. 1. september kl. 13.00-18.00 med afgang

Læs mere

Guide til til Højmessen

Guide til til Højmessen Guide til til Højmessen Velkommen til højmesse i Sct. Pauls Kirke. Denne guide beskriver forløbet af de højmesser, der ledes af sognepræst Flemming Baatz Kristensen. INDLEDNING: Klokkeringning og bedeslag.

Læs mere

Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant På en påskemorgenrøde!

Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant På en påskemorgenrøde! PRÆDIKEN 2.PÅSKEDAG DEN 6.APRIL 2015 AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Sl. 22,22b-32; Ap.G. 10,34-44; Luk. 24,13-35 Salmer: 237,233,244,245,235 Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op

Læs mere

du tager deres (msk) ånd bort, og de dør du sender din ånd, og der skabes liv.

du tager deres (msk) ånd bort, og de dør du sender din ånd, og der skabes liv. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 20. maj 2013 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 294 * 289 * 280 * 292 * 287,2 * 298 Således er svaret på hvorledes. Således elskede

Læs mere

Årsberetning 2014. Generalforsamling 15 marts 2015. Sankthansdag i kirken den 23 juni 2014

Årsberetning 2014. Generalforsamling 15 marts 2015. Sankthansdag i kirken den 23 juni 2014 Årsberetning 2014 Generalforsamling 15 marts 2015 Sankthansdag i kirken den 23 juni 2014 DANSK KOLONI- OG SØMANDSKIRKE THORILD WULFFSGATAN 8 413 19 GÖTEBORG ÅRSBERETNING FOR DEN DANSKE KIRKE I GØTEBORG

Læs mere

Juni - Juli - August. Gislev & Ellested Sogne. bladet. Årgang 63

Juni - Juli - August. Gislev & Ellested Sogne. bladet. Årgang 63 Juni - Juli - August Gislev & Ellested Sogne Kirke bladet Årgang 63 Nr. 3-2013 Kom hid du dejlige grønne og helt almindelige Trinitatis 2 I år lod foråret vente på sig. Påsken var kold og slet ikke som

Læs mere

Men også den tænker, som brugte det meste af sit korte voksenliv på at filosofere over, hvad det vil sige at være et menneske og leve i

Men også den tænker, som brugte det meste af sit korte voksenliv på at filosofere over, hvad det vil sige at være et menneske og leve i Prædiken Frederiksborg Slotskirke Jørgen Christensen 5. maj 2013 kl. 10.00 5. søndag efter påske Johannes 16, 23b-28 Salmer: 408-218-674,1+2+7 367 588-722 Sandelig, sandelig siger jeg jer: Beder I Faderen

Læs mere

Børnegudstjeneste til Diakoniens dag 2013.

Børnegudstjeneste til Diakoniens dag 2013. Børnegudstjeneste til Diakoniens dag 2013. v/ sognepræsterne Lene Sander, Haurum-Sall-Houlbjerg-Granslev og Tina Skov Løbner, Marie Magdalene-Koed. HØR - DET GROR!" Når vi laver børnegudstjenester tænker

Læs mere

6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum

6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum 6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum Joh. 15,26-16,4: At være vidne. Det er festdag i dag. Flaget er hejst. Det hvide kors på den røde baggrund. Opstandelsens hvide kors lyser på langfredagens

Læs mere

Kalenderen: 30. April Valborgaften 10. Maj Ide & Udvikling 29. Maj Kanotur 23. Juni Sankt Hans 9. - 17. Juli Folk og Kultur 21. August Varde Å Dag Se

Kalenderen: 30. April Valborgaften 10. Maj Ide & Udvikling 29. Maj Kanotur 23. Juni Sankt Hans 9. - 17. Juli Folk og Kultur 21. August Varde Å Dag Se Kalenderen: 30. April Valborgaften 10. Maj Ide & Udvikling 29. Maj Kanotur 23. Juni Sankt Hans 9. - 17. Juli Folk og Kultur 21. August Varde Å Dag Se mere på www.janderup.dk. Generalforsamling i Janderup

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 01/16 Lemming d. 8. januar 2016 Ugen der gik: Juleferie!

Læs mere

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom Kære forældre Efterårsferien står for døren og børnene har fri fra undervisningen i uge 42. Traditionen tro, arbejder vi sammen med Højboskolen om at holde åbent i ferierne. I efterårsferie, juleferie

Læs mere