Grundejerforeningen Jegum Ferieland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Grundejerforeningen Jegum Ferieland"

Transkript

1 Grundejerforeningen Jegum Ferieland Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde Lovliggørelse af dræn på Enebær-/Blåbærvangen etape 1,2 og 3 Grundejerforeningen Jegum Ferieland har d. 27. november 2018 søgt om lovliggørelse af 2 etablerede dræn (nye vandløb)(bilag 1). Dræn etape 1 og 2 på matrikel 2tr, 2tq og 2td Jegum Gde, Ål og dræn etape 3 på matrikel 2tr fortsættende mellem matriklerne 2hf og 2he Jegum Gde., Ål. Ansøgningen har været offentliggjort på Varde Kommunes hjemmeside i perioden 28. november januar Varde Kommune har fået bemærkninger til ansøgningen. (sidste side i bilag 3) Jeanett Dam Direkte tlf.: Varde Kommunes afgørelse Varde Kommune lovliggør retsligt etape 1,2 og 3 efter vandløbsloven. Lokalitet og status Etape 1 og 2 Det nye private, rørlagte vandløb gennemløber matr. 2tr, 2tq og 2td Jegum Gde. Ål. startende syd for Enebærvangen nr. 15 (matrikel 2hr). Sluttende i brønd på hovedregnvandsledningen (matrikel 2td). Grundejerforeningen ejer matriklerne. Etape 3 Det nye, private, rørlagte vandløb gennemløber matrikel 2tr- og fortsætter i skel mellem matriklerne 2hf og 2he Jegum Gde, Ål. (Fig. 1) Grundejerforeningen ejer matrikel 2tr, mens de to øvrige matrikler ejes af private lodsejere. Postadresse: Varde Kommune Bytoften 2, 6800 Varde

2 Side 2 / 8 Fig. 1 Drænprojekt etape 1 og 2 på Enebærvangen/Blåbærvangen. Grøn stiplet linje viser de nye anlagte dræn med brønde.

3 Side 3 / 8 Fig. 2 Drænprojekt etape 3 på Enebærvangen. Den grønne stiplede linje viser det nye anlagte dræn med brønde Redegørelse for og formålet med de planlagte foranstaltninger Følgende er oplyst af grundejerforeningen. Baggrund Revideret drænplan. (bilag 5) Jegum Ferieland ligger på gammel søbund. Aflejringer af moræneler findes i 0,6 meters dybde og ligger i området i op til 6 meters tykkelse. De eksisterende dræn i Jegum Ferieland er gamle markdræn, som er mellem år gamle. De er optegnet efter gamle tegninger, som har vist sig at have meget mangelfulde placeringer. De indtegnede mål rager mere end 10 m. Mange smådræn mm er ikke indtegnede. Fortvivlede grundejere har løftet brønddæksler, når deres huse var ved at blive oversvømmet af overfladevand. Dette har betydet, at Din Forsyning har kontaktet grundejerforeningen mange gange for at få stoppet de mange ulovlige udledninger til kloaksystemet. Grundejerforeningen afholdt i 2014 generalforsamling, hvor diverse vandproblemer var temaet. Der blev på mødet stemt om og vedtaget (1 stemte imod) at afsætte kr. pr. efterfølgende år til reparationer, vedligehold og omlægning af diverse dræn.

4 I 2014 blev regnvandsledningen og tilhørende brønde (blå på kortet bilag 5) kontrolmålt ved længerevarende nedbør. På intet tidspunkt var regnvandsledningen belastet med mere end 30%. Der var således grundlag for at få de eksisterende dræn til at virke ved at lave nogle ændringer. Side 4 / 8 Der blev efterfølgende indsamlet oplysninger om de værst ramte områder. Grundejerforeningen satte gang i arbejdet med drænene i oktober Drænarbejderne er blevet udført i 7 etaper. Tiltagene med at vedligeholde og reparere dræn har virket. Nye dræn på Enebærvangen/Blåbærvangen etape 1, 2 og 3 (etape 1og 2) På Enebærvangen/Blåbærvangen var hoveddrænet faldet sammen. Det defekte dræn med mange afgreninger er ikke vist på noget kort. Det defekte dræn blev erstattet af ny drænledning ultimo 2014 og primo Grundejerforeningen ejer matriklerne 2tr, 2tq og 2td. (fig. 1) (etape 3) Der blev samtidig lagt en ny drænledning lidt nordligere på Enebærvangen. Drænet blev sluttet til eksisterende regnvandsledning (se fig. 2 ovenfor) Drænrørene er af størrelsen ø125 mm på det vestligste forløb frem mod brønden. Derfra er størrelsen ø160 mm på resten af strækningen frem mod regnvandsledningen. På Enebærvangen er monteret 2 riste for overfladevand. De fungerer mere som let tilgængelige rensebrønde, og er placeret så højt, at de ikke fungerer som afløb. Det gamle 6 tommer hoveddræn var defekt, det var derfor nødvendigt at lave et by-pass på tværs af Enebærvangen. Drænet ligger i skellinje imellem Enebærvangen 3 og 4, og følger derefter stien. Den valgte placering skete af økonomiske- og praktiske hensyn, da en omlægning ned langs vejen (170 meter) ville have medført meromkostninger på omkring kr. Det blev derfor efter samtaler, mundtligt og skriftligt, godkendt af de berørte grundejere. For begge etaper gælder, at alt grave/nedlægningsarbejde blev udført af aut. kloakmester, Gravenissen ApS.

5 Gravetraceet er 400 mm og følger DS 536 for bundudskiftning af materialer. Bundudskiftning er filtergrus med påfyldning af grus, stabilgrus og jord. Side 5 / 8 Myndighedsvurdering Drænplan I Bent Christensens kommentarer til mødereferat (bilag 4) er sat spørgsmålstegn ved, om drænplan (bilag 5) er retvisende, fordi der angiveligt ikke vises overfladeriste. Der er to riste for overfladevand på Enebærvangen. De er vist på planen, men fungerer mere som let tilgængelige rensebrønde, og er placeret så højt, at de ikke fungerer som afløb. I forhold til lovliggørelse af drænprojekter på Enebærvangen vurderer Varde Kommune, at planen danner grundlag for dette. Regnvandslednings kapacitet Regnvandsledningen ejes af grundejerforeningen. Grundejerforeningen har gjort rede for, at regnvandsledningens kapacitet er kontrolmålt af autoriseret kloakmester. Målingen viste, at den på intet tidspunkt var belastet med mere end 30%. Projekterne som er udført, træder i stedet for dræn, som er defekte, og udvider som sådan ikke drænenes kapacitet. Varde Kommune anerkender Grundejerforeningens vurdering af ledningssystemets kapacitet. Drænene Drænene er hovedsageligt lagt i grundejerforeningens matrikler. Det nordligste dræn har et kort forløb ind mellem to private matrikler men har tilslutning til regnvandsledningen. Placeringen mellem de to private matrikler er valgt ud fra et økonomisk og praktisk hensyn. En omlægning i grundejerforeningen matrikel ville have medført store meromkostninger. Drænledningen gennem Enebærvangen/Blåbærvangen forløber i grundejerforeningens matrikler. Drænene har primært betydning for afvanding af vejen. Mange grundejere benytter vejen og har på den måde glæde af, at drænene fungerer.

6 Økonomi Ifølge vandløbslovens 22 i skal udgifterne ved anlæg af nye vandløb afholdes af de grundejere, der ønsker anlægget udført, samt af de grundejere, der ønsker at medbenytte det. Grundejerforeningen har dog efter afstemning på generalforsamling i 2014 valgt at forestå og afholde alle udgifter i forbindelse med reparation af gamle dræn og etablering af de nye dræn. Varde Kommune anerkender den valgte disposition og forholder sig ikke yderligere til det økonomiske aspekt. Side 6 / 8 På baggrund af ansøgningsmateriale, opfølgende svar og høringssvar vurderer Varde Kommune, at det ny anlagte dræn kan retligt lovliggøres. Tidsplan og økonomi Projekterne blev gennemført ultimo 2014 primo Grundejerforeningen udførte og betalte projekterne, som kostede kr. inkl. moms. Baggrund for afgørelsen Afgørelsen er truffet på baggrund af; 1. Ansøgning om lovliggørelse fra grundejerforeningen og indkomne oplysninger og bemærkninger. (bilag 2) Ansøgning har Varde Kommune modtaget d. 24. september, 28. september og 5. november Der er modtaget supplerende oplysninger d. 14. februar Oplysning og bemærkninger om dræn og drænprojekter fra sommerhusejere har Varde Kommune modtaget i perioden 2. januar 17. december (bilag 3) 3. Mødereferat og kommentarer til referat. (bilag 4) Afgørelse om anlæg af nyt vandløb er meddelt efter vandløbslovens 21 ii, 22 iii og 54a iv. Klagevejledning Se bilag 6. Afgørelsens gyldighed Hvis der ikke bliver klaget, er afgørelsen gældende, når klagefristen er udløbet. Hvis eventuelle klageparter klager over afgørelsen, skal Natur- og Miljøklagenævnet afgøre sagen endeligt.

7 Grundejerforeningen får omgående besked, hvis der bliver klaget over afgørelsen. Hvis I har spørgsmål til denne afgørelse, er I velkomne til at kontakte mig. Side 7 / 8 Med venlig hilsen Jeanett Dam E jeda@varde.dk Bilag 1. Ansøgning #148408/18, /18 og /18 2. Supplerende oplysninger #28220/19 3. Samling af bemærkninger fra Jørgen Laursen og Bent Christensen, grundejere Møllevangen 52 og 68 12/1 17/ #76560/19 4. Mødereferat 1. april 2019 #58518/19 og bemærkninger til referat #60996/19 5. Revideret drænplan 25/ #38772/19 6. Klagevejledning #21446/19 Kopi til Bent Christensen, ejer af Møllevangen 68, kettybent@mail.dk Parthavere: Jan Aagaard og Dorte B. Andersen, Brunbjergparken 60, 6200 Aabenraa, ejer af Enebærvangen 3 Stig Blomberg og Mimi R. B. Dalsgaard, Laurbærvænget 6, 5270 Odense N, ejer af Enebærvangen 4

8 Side 8 / 8 i 127 af 26. januar Lovbekendtgørelse om vandløb (Vandløbsloven) ii 21 Nye vandløb må kun anlægges efter vandløbsmyndighedens bestemmelse, jf. dog 3, stk. 2. iii 22 Udgifterne ved anlæg af nye vandløb afholdes af de grundejere, der ønsker anlægget udført, samt af de grundejere, der ønsker at medbenytte det. iv 54 a Bliver vandløbsmyndigheden opmærksom på et ulovligt forhold, skal den foranledige det ulovlige forhold bragt til ophør, medmindre der er tale om forhold af ganske underordnet betydning.

Outrup Biogas Mail:

Outrup Biogas Mail: Outrup Biogas Mail: peter@nissenkonsensus.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947400 Tilladelse til flytning og rørlægning af grøft Outrup Biogas har d. 10. juni 2018 søgt om tilladelse (Bilag

Læs mere

Varde Kommunes afgørelse. Varde Kommune giver tilladelse efter vandløbsloven til at gennemføre projektet.

Varde Kommunes afgørelse. Varde Kommune giver tilladelse efter vandløbsloven til at gennemføre projektet. Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947400 Tilladelse til at fjerne rørlagt vandløb på privat grund Søren Overgaard har d. 09. marts 2017 søgt om tilladelse(bilag 1) til at fjerne offentlig Blåvand

Læs mere

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Jørgen Hygum Skads Byvej Esbjerg Ø

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Jørgen Hygum Skads Byvej Esbjerg Ø Jørgen Hygum Skads Byvej 94 6705 Esbjerg Ø Frodesgade 30, 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. februar 2016 Sagsbehandler Anne Christine Bang Telefon direkte 76 16 15 62 E-mail

Læs mere

Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej Esbjerg

Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej Esbjerg Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej 21 6700 Esbjerg Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947421 Afgørelse om udlægning af gydegrus i Agerbæk Sydvestjysk Sportsfiskerforening

Læs mere

Offentlig Høring. Reguleringsprojektet vedrører Tilløb C, E og D, hvor Tilløb C også modtager vand fra rørledningen Dejrup-Hennebjerg Grøft.

Offentlig Høring. Reguleringsprojektet vedrører Tilløb C, E og D, hvor Tilløb C også modtager vand fra rørledningen Dejrup-Hennebjerg Grøft. Offentlig Høring Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947448 Forslag til regulering af tilløb til Rolfsø Kanal Lodsejer til tilløbet: - Jeppe Thing Jensen, Kvongvej 81, 6830 Nr. Nebel, - Thomas Høj

Læs mere

Anlægsgruppen/Outrup Sogneforening v/ Holger Østergaard Birkegade Outrup

Anlægsgruppen/Outrup Sogneforening v/ Holger Østergaard Birkegade Outrup Anlægsgruppen/Outrup Sogneforening v/ Holger Østergaard Birkegade 12 6855 Outrup h.oestergaard@bbsyd.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947400 02-03 2017 Tilladelse til etablering af bro over

Læs mere

Sagsbehandler BLMOG. Sagsnr

Sagsbehandler BLMOG. Sagsnr Frederikssund Forsyning Marbækvej 2 3600 Frederikssund Att: Birgit Poulsen Dato 14. august 2014 Sagsbehandler BLMOG Sagsnr. 016271-2014 BYGGERI OG NATUR Afgørelse - Omlægning af dræn forbindelse med fornyelse

Læs mere

Drænene etableres som beskrevet i nedenstående projektbeskrivelse.

Drænene etableres som beskrevet i nedenstående projektbeskrivelse. Niels Blem Sørensen Knudsbølvej 36 6064 Jordrup By- og Udviklingsforvaltningen Natur og vand Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310471 E-mail byogudvikling@kolding.dk

Læs mere

Varde Kommunes afgørelse. Varde Kommune giver tilladelse efter vandløbsloven til at gennemføre projektet.

Varde Kommunes afgørelse. Varde Kommune giver tilladelse efter vandløbsloven til at gennemføre projektet. Teknik g Miljø Bytften 2, 6800 Varde 79947400 12-01-2017 Afgørelse m etablering af afvandingsprjekt Per Knldsvej Knud Jhanssn har på vegne af Blåvand Grundejerfrening, Vejlaug Vest d. 28. juli 2016 søgt

Læs mere

Vilkår 1. Op- og nedstrømsliggende lodsejere af drænledningen må ikke påvirkes negativt af anlægget i forhold til afledning af vand.

Vilkår 1. Op- og nedstrømsliggende lodsejere af drænledningen må ikke påvirkes negativt af anlægget i forhold til afledning af vand. WWW.KALUNDBORG.DK Returadresse:, Kalundborg kommune DATO 16. juli 2018 SAGS NR. 326-2017-28843 Vandløbsgodkendelse Etablering af nyt dræn og medbenyttelse til fælles dræn Kalundborg Forsyning har den 26.

Læs mere

Høring efter vandløbsloven - omlægning af dræn

Høring efter vandløbsloven - omlægning af dræn Henrik Wendrup og Winnie Pedersen Rylevej 7 2670 Greve Sendt til: hwp.greve@c.dk 21. december 2018 Høring efter vandløbsloven - omlægning af dræn Skovvej 31, 4500 Nykøbing Sj. _ Høring i forbindelse med

Læs mere

Svendborg Kommune Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5700 Svendborg mt@svendborg.dk. 17. juli 2013

Svendborg Kommune Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5700 Svendborg mt@svendborg.dk. 17. juli 2013 Svendborg Kommune Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5700 Svendborg mt@svendborg.dk Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 88 10 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Varsel af påbud og partshøring

Varsel af påbud og partshøring TEKNIK OG MILJØ Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8087 Claus Just Pedersen Fjederholtvej 12 7400 Herning ngoal@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 06.00.00-K08-1-15

Læs mere

Sneum Å, st. 25 m. Entreprenør Kim Vind ApS Byvejen Årre Att.: Klaus Kristensen. Sendt til:

Sneum Å, st. 25 m. Entreprenør Kim Vind ApS Byvejen Årre Att.: Klaus Kristensen. Sendt til: Entreprenør Kim Vind ApS Byvejen 1 6818 Årre Att.: Klaus Kristensen Sendt til: klaus@kvme.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947448 Tilladelse til krydsning af Sneum Å med foringsrør for elkabel

Læs mere

Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften Hinnerup. Fremsendt pr. mail:

Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften Hinnerup. Fremsendt pr. mail: Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Fremsendt pr. mail: ar@arconsulting.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Høring - etablering af pumpe på drænsystem

Høring - etablering af pumpe på drænsystem Grundejerforeningen Bakkely Sendt til: Bo Hüttig, bo291050@gmail.com 23. maj 2019 Høring - etablering af pumpe på drænsystem Grundejerforeningen Bakkely _ Odsherred Kommune har modtaget ansøgning fra Grundejerforeningen

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning m.m.

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning m.m. Hedebo I/S v. Peder Steen Andersen Phillipp Lustrupvej 41 6760 Ribe Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. marts 2013 Sagsbehandler Tine Nielsen Telefon direkte Mail

Læs mere

Center for Byens Anvendelse - Vejanlæg og Bydesign TEKNIK OG MILJØ. Att.: Carsten Thomsen Kalkværksvej Aarhus C.

Center for Byens Anvendelse - Vejanlæg og Bydesign TEKNIK OG MILJØ. Att.: Carsten Thomsen Kalkværksvej Aarhus C. Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Center for Byens Anvendelse - Vejanlæg og Bydesign Att.: Carsten Thomsen Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C. Side 1 af 6 Godkendelse af medbenyttelse

Læs mere

Projektets formål Formålet med projektet er at sikre fortsat adgang til matrikelnummer 13d, Harritslevgård Hgd., Skovby fra Harritslevvej.

Projektets formål Formålet med projektet er at sikre fortsat adgang til matrikelnummer 13d, Harritslevgård Hgd., Skovby fra Harritslevvej. Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur Natur og miljø 24. januar 2019 Sagsnummer S2019-424 Dokument nr. D2019-6644 Udkast til vandløbsgodkendelse - Harritslevvej Vandløbsgodkendelse

Læs mere

Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle kontakt@regionsyddanmark.dk. 18. november 2013

Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle kontakt@regionsyddanmark.dk. 18. november 2013 Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle kontakt@regionsyddanmark.dk Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 Fax. mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse efter vandløbsloven

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af del af Blokhus Bæk på matr.nr. 69a Hune By, Hune

Tilladelse til rørlægning af del af Blokhus Bæk på matr.nr. 69a Hune By, Hune Strandhotellet Blokhus Aps. Hans Broges Gade 2 8000 Aarhus C Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger

Læs mere

Projektbeskrivelse. Etablering af grøft, Øster Høgildvej 29, 7400 Herning

Projektbeskrivelse. Etablering af grøft, Øster Høgildvej 29, 7400 Herning Projektbeskrivelse Etablering af grøft, Øster Høgildvej 29, 7400 Herning Oktober 2016 Indhold 1. Projektets formål...3 2. Projektområde...3 2.1 Lokalitetsbeskrivelse...3 3. Nuværende forhold...4 3.1 Vandløb...4

Læs mere

Omlægning af dræn bliver betragtet som et vandløbsreguleringsprojekt i henhold til bekendtgørelsen om vandløbsregulering og restaurering Side 1 af 6

Omlægning af dræn bliver betragtet som et vandløbsreguleringsprojekt i henhold til bekendtgørelsen om vandløbsregulering og restaurering Side 1 af 6 Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Anne.J@svendborg.dk Tilladelse til vandløbsregulering af privat drænledning beliggende matrikel 5s, Tved By, Tved. 17. december

Læs mere

6. ejeren af broen bærer alle følger med hensyn til broen i tilfælde, hvor vandløbet senere skal uddybes, reguleres eller på anden måde ændres.

6. ejeren af broen bærer alle følger med hensyn til broen i tilfælde, hvor vandløbet senere skal uddybes, reguleres eller på anden måde ændres. Varde Kommune Teknik og Miljø Att: Henrik Nonnegård Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947400 Afgørelse om etablering af flydebro i Varde Å Varde Kommune, Teknik og Miljø har d. 4. januar 2018 med

Læs mere

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail:

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail: Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft Skovvej 20 8382 Hinnerup Sendt pr. mail: mtof@favrskov.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Medbenyttelse af dræn og rørlagte vandløb

Medbenyttelse af dræn og rørlagte vandløb Medbenyttelse af dræn og rørlagte vandløb 2/8 Medbenyttelse af dræn og rørlagte vandløb Hvad er vandløb? Vandløbsloven omfatter vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre

Læs mere

Varde Kommune. Bytoften Varde

Varde Kommune. Bytoften Varde Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947485 Tilladelse efter vandløbsloven og dispensation efter naturbeskyttelsesloven til udskiftning af vejbro over Plumpvad bæk

Læs mere

Lovliggørelse efter vandløbsloven af etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning mm

Lovliggørelse efter vandløbsloven af etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning mm Hedebo I/S v. Peder Steen Andersen Phillipp Lustrupvej 41 6760 Ribe Att. Niels Laursen Email: Nlhedebo@mail.dk Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 25. oktober 2012 Sagsbehandler

Læs mere

I/S Vejstrupgård v/kaare og Carsten Thomsen Vejstruprød Landevej Sjølund.

I/S Vejstrupgård v/kaare og Carsten Thomsen Vejstruprød Landevej Sjølund. I/S Vejstrupgård v/kaare og Carsten Thomsen Vejstruprød Landevej 3 6093 Sjølund. Sendt elektronisk via mail: vejstrupgaardlandbrug@gmail.com 30. august 2019 - Sags nr.: 19/19765 Tilladelse efter vandløbsloven

Læs mere

Orienteringsmøde Hals Skole 13. november 2012

Orienteringsmøde Hals Skole 13. november 2012 Orienteringsmøde Hals Skole 13. november 2012 om forslag til ændring af Aalborg Kommunes spildevandsplan for sommerhusområdet Hals-Hou, delområde 2 omfattende området ved Kattegatvej m.fl. til Bisnapvej

Læs mere

Thomas Søren Ingemansen & Stephanie Greve Ingemansen Åbyvej 46

Thomas Søren Ingemansen & Stephanie Greve Ingemansen Åbyvej 46 Thomas Søren Ingemansen & Stephanie Greve Ingemansen Åbyvej 46 5762 Vester Skerninge Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. +45 62 23 30 00 Anne.J@svendborg.dk

Læs mere

Per Pedersen Højensvej Svendborg. Dato 4. oktober 2013

Per Pedersen Højensvej Svendborg. Dato 4. oktober 2013 Per Pedersen Højensvej 197 5700 Svendborg Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 88 10 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse efter vandløbsloven til omlægning

Læs mere

Varde Kommune Bytoften 2, 6800 Varde

Varde Kommune Bytoften 2, 6800 Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 Naturcenteret Bytoften 2, 79947421 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter vandløbsloven til omlægning af rørbro i Ralm Bæk. Varde Kommune ønsker

Læs mere

Grundejerforeningen Lille Eng c/o Jens Borresen Lille Eng 1G 5700 Svendborg. 19. august 2013

Grundejerforeningen Lille Eng c/o Jens Borresen Lille Eng 1G 5700 Svendborg. 19. august 2013 Grundejerforeningen Lille Eng c/o Jens Borresen Lille Eng 1G 5700 Svendborg Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 88 10 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse

Læs mere

Holmegaarden ApS v/anders Wamsler-Jensen Holmevej Veksø

Holmegaarden ApS v/anders Wamsler-Jensen Holmevej Veksø Holmegaarden ApS v/anders Wamsler-Jensen Holmevej 33 3670 Veksø By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk 11. november 2016 Godkendelse af regulering

Læs mere

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947418 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Vandløbsloven til etablering af tre gydestryg

Læs mere

Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15

Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15 Dato 1. juni 2015 Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15 BYGGERI OG NATUR Tilladelse til omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge Frederikssund

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opkrævning af udgifter til reparation af drænledning i Syddjurs Kommune

AFGØRELSE i sag om opkrævning af udgifter til reparation af drænledning i Syddjurs Kommune 20. april 2018 Sagsnr. NMK-43-00746 KlageID: 229000 RIKNU-NMKN AFGØRELSE i sag om opkrævning af udgifter til reparation af drænledning i Syddjurs Kommune Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse

Læs mere

Når grundejerforeningen er færdig med renoveringen, skal der foretages en tv-inspektion af rørene som en del af afleveringsforretningen.

Når grundejerforeningen er færdig med renoveringen, skal der foretages en tv-inspektion af rørene som en del af afleveringsforretningen. From:Poul Sig Vadsholt To:'Leif Høy (leifhoey@stofanet.dk)';ole.hoy@gjensidige.dk;'finn Vallebæk Christensen (fvc@mail.tele.dk)' Subject:Referat fra møde mellem Houstrup Grundejerforening og Varde Kommune

Læs mere

Tilladelse til etablering af rørbroer over grøft

Tilladelse til etablering af rørbroer over grøft Ole Stjärnqvist Trondhjemsgade 13,2. th 2100 København Ø 9. maj 2019 Tilladelse til etablering af rørbroer over grøft Margueritevej _ Odsherred Kommune har modtaget en ansøgning fra Jord, Beton og Anlæg

Læs mere

14. juli 2014 Tkarl Rådhuset Torvet Frederikssund

14. juli 2014 Tkarl Rådhuset Torvet Frederikssund Lars Peter Nielsen Venslevleddet 11 4050 Skibby Helle & Knud Fischer Venslevleddet 9 4050 Skibby Dato Sagsbehandler J.nr. BYGGERI OG 1. NATUR juli 14. juli 2014 Tkarl 004399-2014 Rådhuset Torvet 2 3600

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring)

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring) Ribe Sportsfiskerforening Niels. L. Michaelsen Email: nlm@lodberg.org Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Dato 9. juni 2015 Sags id 13/12576 Login tojen Sagsbehandler Tomas Jensen Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb

Tilladelse efter vandløbsloven -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb Finn Vendelin Jensen Klapleddet 4 Lysabildskov 6470 Sydals Tilladelse efter vandløbsloven -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb Sønderborg kommune har d. 15. oktober 2015 modtaget en ansøgning fra

Læs mere

Retslig lovliggørelse af regulering af privat rørlagt vandløb på ejendommen Rønholtvej nr. 4, 5492 Vissenbjerg

Retslig lovliggørelse af regulering af privat rørlagt vandløb på ejendommen Rønholtvej nr. 4, 5492 Vissenbjerg Ronni Tubæk Jensen Rønholtvej 4 5492 Vissenbjerg 4. april 2017 Sags id: 17/6078 Retslig lovliggørelse af regulering af privat rørlagt vandløb på ejendommen Rønholtvej nr. 4, 5492 Vissenbjerg Ronni Tubæk

Læs mere

Landzonetilladelse til opsætning af 10 hytter

Landzonetilladelse til opsætning af 10 hytter Tegnestuen Øglen Yderikvej 35 6862 Tistrup Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947474 Landzonetilladelse til opsætning af 10 hytter Adresse: Nr. Lydumvej 110, 6830 Nørre Nebel Matr.nr. 8a Lydum By,

Læs mere

UDKAST Afgørelse vedr. nedklassifikation af delstrækning af Siverts Rende st. 0 til st. 188 fra offentligt til privat vandløb

UDKAST Afgørelse vedr. nedklassifikation af delstrækning af Siverts Rende st. 0 til st. 188 fra offentligt til privat vandløb Maria og Lasse Blågreen Gyrstingevej 67, Gyrstinge 4100 Ringsted Dato: xx. september 2018 UDKAST Afgørelse vedr. nedklassifikation af delstrækning af Siverts Rende st. 0 til st. 188 fra offentligt til

Læs mere

Forslag. Projekt Beskrivelse. Supplerende Afvandingsprojekt 18-05-2014. Sommerkolonien ABC, Afd. C

Forslag. Projekt Beskrivelse. Supplerende Afvandingsprojekt 18-05-2014. Sommerkolonien ABC, Afd. C Forslag 18-05-2014 Projekt Beskrivelse Supplerende Afvandingsprojekt Sommerkolonien ABC, Afd. C Projekt Beskrivelse Supplerende Afvandingsprojekt Indledning Medlemmerne i Sommerkolonien ABC, Afd. C har

Læs mere

Ejeren af matrikel 36a, Lustrup Ribe Jorder har givet sin tilladelse til at rørledningen krydser denne matrikel.

Ejeren af matrikel 36a, Lustrup Ribe Jorder har givet sin tilladelse til at rørledningen krydser denne matrikel. Kai Gotfred Jensen Strengevej 35 6760 Ribe Frodesgade 30, 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 3. juni 2016 Sagsbehandler Tomas Jensen Telefon direkte 76 16 15 29 Mobilnummer 27 74

Læs mere

Afgørelse om omlægning af en delstrækning af Selskær Bæk, tilløb 3.1

Afgørelse om omlægning af en delstrækning af Selskær Bæk, tilløb 3.1 Sendt til sagens parter: Bjarne Andersen Margit Junker Krag Christian Krag Christian Kock (via fuldmagt) Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf.

Læs mere

Ingeniør ne Jernbanegade Esbjerg og CASA Nord ApS St. Strandstræde København K

Ingeniør ne Jernbanegade Esbjerg og CASA Nord ApS St. Strandstræde København K Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Ingeniør ne Jernbanegade 1 6700 Esbjerg og CASA Nord ApS St. Strandstræde 20 1255 København K Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen

Læs mere

Godkendelse af omlægning af privat drænledning i Holmehøj, forlængelse af etape 3, matr. nr. 27q Gundsømagle By, Gundsømagle

Godkendelse af omlægning af privat drænledning i Holmehøj, forlængelse af etape 3, matr. nr. 27q Gundsømagle By, Gundsømagle By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Godkendelse af omlægning af privat drænledning i Holmehøj, forlængelse af etape 3, matr. nr. 27q Gundsømagle

Læs mere

Udkast til tilladelse til at rørlægge ca. 40 meter af det offentlige vandløb Moseagregrøften.

Udkast til tilladelse til at rørlægge ca. 40 meter af det offentlige vandløb Moseagregrøften. Carl Åge Nielsen Høybergvej 26 Visby 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-10-16 KS: KK dd. mm. 2017 Udkast til tilladelse til at rørlægge ca.

Læs mere

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 05. januar 2017 J.nr. 16/15604

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 05. januar 2017 J.nr. 16/15604 Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 05. januar 2017 J.nr. 16/15604 Afgørelse efter vandløbslovens bestemmelser vedrørende afledning af overfladevand fra

Læs mere

Landzonetilladelse til Opførelse af ny grillhytte. Afgørelse. ET BYG v/eigild Thorø Fredensgade Ansager

Landzonetilladelse til Opførelse af ny grillhytte. Afgørelse. ET BYG v/eigild Thorø Fredensgade Ansager ET BYG v/eigild Thorø Fredensgade 3 6823 Ansager Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947474 Landzonetilladelse til Opførelse af ny grillhytte Adresse: Bejsnapvej 39, 6870 Ølgod Matr.nr. 15K, Bejsnap

Læs mere

Vandløbsloven, regulering og medbenyttelse - høringsbrev

Vandløbsloven, regulering og medbenyttelse - høringsbrev POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 16-09-2014 Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø JOURNALNUMMER 06.02.03-P19-5-14 RÅDHUSET,

Læs mere

F&R Assets A/S Grønlandsvej Svendborg

F&R Assets A/S Grønlandsvej Svendborg F&R Assets A/S Grønlandsvej 23 5700 Svendborg Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse efter

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Til berørte lodsejere Dato 7. januar 2016 Sagsnr. 06.02.03-P19-2-15 BYGGERI OG NATUR Tilladelse til nedlæggelse af gamle dræn og etablering af nye dræn i forbindelse med etablering af Vinge Stationsby

Læs mere

Tilladelse til at forlænge privat vandløb på matrikel 8b Branderup, Branderup.

Tilladelse til at forlænge privat vandløb på matrikel 8b Branderup, Branderup. Miljø og Natur Branderup Lokalråd v/ Kirsten Willadsen Branderup Mark 7 6535 Branderup kirsten@willadsen.nu Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-11-17 Ks: KK 13. marts 2018

Læs mere

Tillæg til midlertidig udledningstilladelse af oppumpet grundvand til Bolkjær Bæk

Tillæg til midlertidig udledningstilladelse af oppumpet grundvand til Bolkjær Bæk DIN Forsyning A/S Ulvsundvej 1 6715 Esbjerg N Att.: Mette Skov Hansen, mesk@dinforsyning.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 6800 Tillæg til midlertidig udledningstilladelse af oppumpet grundvand

Læs mere

Temadag om dræning. Hvilke regler er der på området? v/ Sten W. Laursen

Temadag om dræning. Hvilke regler er der på området? v/ Sten W. Laursen Temadag om dræning Hvilke regler er der på området? v/ Sten W. Laursen Relevante retsregler Vandløbsloven Okkerloven Miljøbeskyttelsesloven Naturbeskyttelsesloven Habitatbekendtgørelsen Planloven Miljømålsloven

Læs mere

Landzonetilladelse til mandskabsbygning med overdækning. Afgørelse. ARKITEKTFIRMAET VEST A/S Storegade Outrup

Landzonetilladelse til mandskabsbygning med overdækning. Afgørelse. ARKITEKTFIRMAET VEST A/S Storegade Outrup ARKITEKTFIRMAET VEST A/S Storegade 32 6855 Outrup Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947474 Landzonetilladelse til mandskabsbygning med overdækning Adresse: Kastkærvej 130A, 6830 Nørre Nebel Matr.nr.

Læs mere

Begrundelsen for opgravningen af den rørlagte strækning er hyppig tilstopning af det lille rør, formodentlig pga. rødder.

Begrundelsen for opgravningen af den rørlagte strækning er hyppig tilstopning af det lille rør, formodentlig pga. rødder. Svendborg Kommune Trafik og Infrastruktur Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Kultur, Erhverv og Udvikling Vand og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62233000 mette.serup@svendborg.dk

Læs mere

Forslag til regulering ansøgning om omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge

Forslag til regulering ansøgning om omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge Forslag til regulering ansøgning om omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge Frederikssund Kommune har modtaget ansøgning om tilladelse

Læs mere

3. Der må maksimalt afledes 750 m 3 til Moserenden med et maksimalt flow på 10 m 3 /time (svarende til ca. 2,78 l/s).

3. Der må maksimalt afledes 750 m 3 til Moserenden med et maksimalt flow på 10 m 3 /time (svarende til ca. 2,78 l/s). ORBICON A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde Att: Sandra Roost 26. NOVEMBER 2018 JOURNALNUMMER 06.11.01-P19-1-18 KS SIAGUDMU MIDLTERTIDIG UDLEDNINGSTILLADELSE AF GRUNDVAND FRA PRØVE- PUMPNING PÅ TROMMESLAGERVEJ

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af et stuehus på 175 m².

Landzonetilladelse til opførelse af et stuehus på 175 m². Huscompagniet Sønderjylland A/S Sverigesvej 1B 6100 Haderslev jni@huscompagniet.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947406 Landzonetilladelse til opførelse af et stuehus på 175 m². Adresse: Overby

Læs mere

Godkendelse af ansøgning om nedklassificering af det offentlige vandløb nr. 101, Borupgrøften med tilløb.

Godkendelse af ansøgning om nedklassificering af det offentlige vandløb nr. 101, Borupgrøften med tilløb. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Tom Ravn Simonsen Direkte 7257 7737 tri@jammerbugt.dk 01-02-2016 Sagsnr.: 06.02.02-P28-1-14

Læs mere

Ved omlægning af dræn, skal der indhentes tilladelse/godkendelse fra Assens Kommunes vandløbsmyndighed.

Ved omlægning af dræn, skal der indhentes tilladelse/godkendelse fra Assens Kommunes vandløbsmyndighed. Plan og Kultur Fonden Frydenlund Fuglepark Skovvej 50 Nårup Skov 5690 Tommerup 05-10-2017 Sags id: 2017-0593 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af 2 søer på hver

Læs mere

Afgørelse vedr. udskiftning af rørlægning på Vandløb fra Hellegård

Afgørelse vedr. udskiftning af rørlægning på Vandløb fra Hellegård Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge 29. marts 2019 Sagsid: 17/22496 Afdeling: Natur og Miljø Afgørelse vedr. udskiftning af rørlægning på Vandløb fra Hellegård

Læs mere

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb Til myndigheder og interesseorganisationer Infrastruktur Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato: 18-07-2016 J. nr.:

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Søren Henriksen Skjoldsgade 94 2 L 6700 Esbjerg Sendt til e-mail: henriksen.4196@gmail.com Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 6800 vardekommune@varde.dk Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Læs mere

Landzonetilladelse til ændret anvendelse lærerbolig til elevbolig.

Landzonetilladelse til ændret anvendelse lærerbolig til elevbolig. FRØSTRUPHAVE EFTERSKOLE Frøstrupvej 140 6830 Nørre Nebel Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947474 Landzonetilladelse til ændret anvendelse lærerbolig til elevbolig. Adresse: Frøstrupvej 142, 6830

Læs mere

Vejlby Pumpelag: Peter Pætau, Jørgen K. Jensen; Poul Olsen, Christian Langer, Aksel Nielsen, Mogens Daugaard Christensen, Finn Vandborg.

Vejlby Pumpelag: Peter Pætau, Jørgen K. Jensen; Poul Olsen, Christian Langer, Aksel Nielsen, Mogens Daugaard Christensen, Finn Vandborg. REFERAT Projekt : Vejlby Klit og Vrist dræning Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S Emne : Referat af møde om Dræning i Vejlby den 31. maj 2012 Til : Vrist Pumpelag: formand Bendt Bjergaard. Vejlby

Læs mere

Offentlig høring af forslag til delvis omlægning af det offentlige rørlagte vandløb Tilløb 4.1 til Vojens Bæk på matr.nr. 101 og 380 Maugstrup

Offentlig høring af forslag til delvis omlægning af det offentlige rørlagte vandløb Tilløb 4.1 til Vojens Bæk på matr.nr. 101 og 380 Maugstrup til lodsejere, berørte parter og øvrige høringsberettigede Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev Fax. 74 34 21 44 www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 21 47 kimh@haderslev.dk

Læs mere

Referat fra møde mellem Houstrup Grundejerforening og Varde Kommune om afvandingssystemet i Houstrup Syd.

Referat fra møde mellem Houstrup Grundejerforening og Varde Kommune om afvandingssystemet i Houstrup Syd. Houstrup Grundejerforening v/finn Vallebæk Christensen TEKNIK OG MILJØ Miljøteamet Tlf. 7994 6800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk 30. april 2013 posv@varde.dk Direkte tlf. 7994 7401 Mobil 2538

Læs mere

Varde Kommune giver hermed tilladelse til udledning af tag- og overfladevand. Udledningen skal ske på følgende vilkår:

Varde Kommune giver hermed tilladelse til udledning af tag- og overfladevand. Udledningen skal ske på følgende vilkår: DIN Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til Ålunde-Agerbæk- Debel Bæk via rørlagt regnvandsbassin

Læs mere

TILLADELSE TIL ETABLERING AF DRÆN SAMT MEDBENYTTELSE AF DRÆN, LIVBJERGGAARD SOMMERHUSOMRÅDE, SOMMERSTEDVEJ 85

TILLADELSE TIL ETABLERING AF DRÆN SAMT MEDBENYTTELSE AF DRÆN, LIVBJERGGAARD SOMMERHUSOMRÅDE, SOMMERSTEDVEJ 85 POSTBOKS 19 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER T: 96 84 84 84 F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK WWW.STRUER.DK DATO: 25-04-2019 Ejer af ejendommen Sommerstedvej 85 78330 Vinderup JOURNALNUMMER 06.02.03-P19-2-18

Læs mere

UDKAST - Tilladelse til omlægning af rørlagt strækning på Sandlyng Å ca. st

UDKAST - Tilladelse til omlægning af rørlagt strækning på Sandlyng Å ca. st Morten Dyhr Jensen Flinterupvej 3 Flinterup 4180 Sorø UDKAST - Tilladelse til omlægning af rørlagt strækning på Sandlyng Å ca. st. 400 518. Sorø Kommune, Fagcenter Teknik, Miljø og Drift blev i april 2015

Læs mere

Tilladelse til hævning af vandløbsbunden i bæk på matr. nr. 3b, Thorup By, Hedensted

Tilladelse til hævning af vandløbsbunden i bæk på matr. nr. 3b, Thorup By, Hedensted Hedensted Golfklub Rindbækvej 6 8722 Hedensted Att. Niels Jørgen Søndergaard Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bjarne Laursen Dir: +4579755691 Mob: +4551724245 e-mail: Bjarne.Laursen @Hedensted.dk Sagsnr.

Læs mere

Høring af vandløbsregulering af privat drænledning beliggende matrikel 5s, Tved By, Tved.

Høring af vandløbsregulering af privat drænledning beliggende matrikel 5s, Tved By, Tved. Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Anne.J@svendborg.dk Høring af vandløbsregulering af privat drænledning beliggende matrikel 5s, Tved By, Tved. Svendborg Kommune

Læs mere

Naturstyrelsen Vestsjælland Att.: Olaf G. Christiani Ulkerupvej 1 4500 Nykøbing Sjælland

Naturstyrelsen Vestsjælland Att.: Olaf G. Christiani Ulkerupvej 1 4500 Nykøbing Sjælland Naturstyrelsen Vestsjælland Att.: Olaf G. Christiani Ulkerupvej 1 4500 Nykøbing Sjælland Teknik og Miljø Natur, Vej og Trafik Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf. 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk

Læs mere

Tilladelse til etablering af minirenseanlæg med udledning af renset husspildevand til faskine fra ejendommen Strandvejen 418, 6854 Henne

Tilladelse til etablering af minirenseanlæg med udledning af renset husspildevand til faskine fra ejendommen Strandvejen 418, 6854 Henne HENNE STRAND CAMPING ApS Strandvejen 418 6854 Henne Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 6800 vardekommune@varde.dk www.vardekommune.dk Tilladelse til etablering af minirenseanlæg med udledning

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven af frilægning af en strækning af Kærgrøft - Sdr. Farup. Ribe

Godkendelse efter vandløbsloven af frilægning af en strækning af Kærgrøft - Sdr. Farup. Ribe Esbjerg Kommune Vej & Park Frodesgade 30 6700 Esbjerg Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. august 2012 Sagsbehandler Tomas Jensen Telefon direkte 7616 1529 Sags id.

Læs mere

Høring om evt. godkendelse af etablering af nyt dræn øst for Færgegaardsvej, samt udskiftning af eksisterende dræn

Høring om evt. godkendelse af etablering af nyt dræn øst for Færgegaardsvej, samt udskiftning af eksisterende dræn Valdemarsgade 43 Postboks 200 4760 Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk Sagsnr.: 14/30185 Land og Miljø Sagsbehandler: Allan Schmidt Dir. 55 36 24 94 als@vordingborg.dk 27-04-2015 Høring om evt. godkendelse

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af udhus til privat brug på ca. 53 m²

Landzonetilladelse til opførelse af udhus til privat brug på ca. 53 m² ET BYG v/eigild Thorø Fredensgade 3 6823 Ansager et.byg@mail.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947406 Landzonetilladelse til opførelse af udhus til privat brug på ca. 53 m² Adresse: Kanalvej

Læs mere

Tillæg til Tilladelse til etablering af 2 nye boringer ved Vittarp Din Forsyning flytning af boringen B2

Tillæg til Tilladelse til etablering af 2 nye boringer ved Vittarp Din Forsyning flytning af boringen B2 Din Forsyning Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde Tillæg til Tilladelse til etablering af 2 nye boringer ved Vittarp Din Forsyning flytning af boringen B2 Anlægs-ID: 53768

Læs mere

JAN WILLEM ANTON BLOTEN Sortemosevej Gudbjerg Sydfyn. Høring af vandløbsregulering af privat drænledning, matr. nr. 3a Lakkendrup, Gudbjerg

JAN WILLEM ANTON BLOTEN Sortemosevej Gudbjerg Sydfyn. Høring af vandløbsregulering af privat drænledning, matr. nr. 3a Lakkendrup, Gudbjerg JAN WILLEM ANTON BLOTEN Sortemosevej 7 5892 Gudbjerg Sydfyn Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge 19. februar 2019 Sagsid: 18/28887 Afdeling: Natur og Miljø Høring

Læs mere

Tilladelse til midlertidig medbenyttelse af Brødemosegrøften og videre nedstrøms til Roskilde Fjord til udledning af renset spildevand

Tilladelse til midlertidig medbenyttelse af Brødemosegrøften og videre nedstrøms til Roskilde Fjord til udledning af renset spildevand Natur og Miljø Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk 13-10-2017 Sagsnr. 06.00.00-P19-1-17.. Halsnæs Forsyning A/S Gjethusparken 3, 1. sal 3300 Frederiksværk Tilladelse til midlertidig medbenyttelse af Brødemosegrøften

Læs mere

Dispensation fra arbejdsbælte - Nymosegrøften og Galgestrømmen.

Dispensation fra arbejdsbælte - Nymosegrøften og Galgestrømmen. Hans Sjørslev Johnsen Ved Åen 17 Møgeltønder 6270 Tønder Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.00-K08-6-17 Ks: KK 2. august 2018 Dispensation fra arbejdsbælte - Nymosegrøften

Læs mere

Lysabild-Skovby Landvindingslag v/svend Michelsen Gammelpøl Sydals. Tilladelse til regulering af vandløb i Skovmose

Lysabild-Skovby Landvindingslag v/svend Michelsen Gammelpøl Sydals. Tilladelse til regulering af vandløb i Skovmose Lysabild-Skovby Landvindingslag v/svend Michelsen Gammelpøl 10 6470 Sydals Tilladelse til regulering af vandløb i Skovmose Sønderborg Kommune, Vand & Natur, meddeler hermed Lysabild-Skovby Landvindingslag

Læs mere

Vejdirektoratet Att.: Hanne Breinholm Thomas Helsteds Vej Skanderborg. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

Vejdirektoratet Att.: Hanne Breinholm Thomas Helsteds Vej Skanderborg. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Vejdirektoratet Att.: Hanne Breinholm Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Side 1 af 6 TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus

Læs mere

Tilladelse til forlægning af privat vandløb

Tilladelse til forlægning af privat vandløb Miljø og Natur Vindtved Vindpark KS Egå Havvej 21 8250 Egå Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.16-P19-9-17 Ks: KK 12. oktober 2017 Tilladelse til forlægning af privat vandløb

Læs mere

Søen placeres som angivet på figur 1 med en afstand på mindst 2 meter til skel og med et areal på op til ca. 650 m 2.

Søen placeres som angivet på figur 1 med en afstand på mindst 2 meter til skel og med et areal på op til ca. 650 m 2. Til Jens Jørgen Abildskov, Fredskovvej 10, 5883 Oure Sendt med email: abildskov@vetnet.dk Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 arne.bruun@svendborg.dk

Læs mere

Information om vedligeholdelse af private vandløb

Information om vedligeholdelse af private vandløb Information om vedligeholdelse af private vandløb Dokumentnr.: 727-2010-105543 side 1 Hvad er vandløb? Vandløbslovens vandløb omfatter vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Sagsnr.: 15/23622 ks: bscr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation til naturbeskyttelsesloven til projektet: Etablering af dræn ved Lervangsvej 2, 5750 Ringe

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation til naturbeskyttelsesloven til projektet: Etablering af dræn ved Lervangsvej 2, 5750 Ringe NIRAS Att. Jørgen Vineke Pedersen E-mail: jvp@niras.dk Plan og kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation

Læs mere

Udkast til tilladelse til regulering af det private vandløb Kanal 97a, mellem matriklerne 1224 Tønder og 20a Tved under Tønder.

Udkast til tilladelse til regulering af det private vandløb Kanal 97a, mellem matriklerne 1224 Tønder og 20a Tved under Tønder. Miljø og Natur Ecco Sko A/S Ecco Alleen 4 6270 Tønder Att. Mai Nielsen mes@ecco.com Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-10-17 Ks: KK dd.mm. 2018 Udkast til tilladelse til

Læs mere

Høring - ansøgning om omlægning af dræn

Høring - ansøgning om omlægning af dræn Fonden Odsherred Zoo Rescue Esterhøjvej 96 4550 Asnæs 4. september 2018 _ Høring - ansøgning om omlægning af dræn Esterhøjvej 96, 4550 Asnæs Odsherred Kommune har modtaget ansøgning fra Fonden Odsherred

Læs mere

Reguleringssag - høringsbrev

Reguleringssag - høringsbrev POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 17-09-2014 Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø JOURNALNUMMER 06.02.03-P19-9-14 RÅDHUSET,

Læs mere

Udkast - Beslutning om at Kanal 112 udgår fra regulativ for Digelaget

Udkast - Beslutning om at Kanal 112 udgår fra regulativ for Digelaget Digelaget for Marsken ved Tønder Slusevej 25 6230 Højer Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929246 Mail: setha@toender.dk Sags id.: 06.02.02-P24-3-19 Ks: KK Att. Fedder Feddersen xx-xx-2019 Udkast - Beslutning

Læs mere

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge Tilladelse til regulering af vandløb Matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk

Læs mere