Regler for Dansk Mesterskaber i Trylleri.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regler for Dansk Mesterskaber i Trylleri."

Transkript

1 Regler for Dansk Mesterskaber i Trylleri. Om deltagelse: a) Den der anbefales af en magisk forening i Danmark (eller har fået en direkte invitation) kan deltage i Danske Mesterskaber i Trylleri (DM). b) Den eller de artister der er booket til at fremføre et seminar, en akt eller et helt show ved den kongres eller i den sammenhæng DM er knyttet til, må ikke deltage i konkurrencerne. c) En konkurrencedeltager, som tidligere har vundet Grand Prix for en akt ved DM, tillades ikke at konkurrere igen med væsentligt den samme akt. d) En konkurrencedeltager må være registreret som deltager i kongressen eller den sammenhæng som DM afholdes i. Samtlige afgifter såsom kongreskort og eventuelle konkurrenceafgifter skal være betalt før sidste betalingsdato for de konkurrerende. e) Indenfor DM findes en junior- og en seniorkategori. I konkurrencesammenhænge er man junior frem til det år man fylder 18 år. Derefter konkurrerer man i seniorkategorien. f) En skriftlig meddelelse om deltagelse i konkurrencer skal indsendes til styregruppen for DM eller en af styregruppen udpeget konkurrenceleder, senest en måned før DM. g) Ved at tilmelde sig konkurrencer, accepterer den konkurrerende regler og rutiner i dette dokument. Om juryen: a) En jury skal bestå af op til 6 dommere samt en pointtæller/listefører/tidtager. Juryen bestemmer samtlige priser og udmærkelser ved et DM. En af dommerne er ordfører (overdommer). b) Dommere udvælges af DM styregruppen. MCD, MCÅ og MCS stiller hver med to dommere. Ved valget af dommere skal styrelsen tage hensyn til dommernes kvalifikationer indenfor tryllekunsten samt deres evner til at bedømme konkurrenceakter. Tidligere dommererfaring er meriterende. Endvidere bør det efterstræbes, at juryen indeholder dommere i forskellige aldersgrupper og med varierende baggrund. c) For at kunne udse en vinder af Grand Prix har juryen ret til at indhente synspunkter fra en person, som ikke selv er tryllekunstner, men som har stor erfaring indenfor teater- eller underholdningsbranchen. d) Overdommeren er ansvarlig for, at konkurrencerne overholder regler og rutiner i dette dokument. I det tilfælde at to konkurrencedeltagere opnår samme antal point, er det overdommeren, der afgør hvem, der skal udses som vinder. e) Medlemmer i juryen betaler ikke kongresafgift. Juryen har ret til mad og forfriskninger hvis det behøves under deres arbejde med at bedømme akterne ved DM. f) Dommernes beslutninger er endelige og kan ikke ankes.

2 g) Overdommeren er ansvarlig for at resultatet fra dommernes bedømmelse indsamles. Overdommeren sender en skriftlig rapport over resultatet af konkurrencerne til DM styregruppen senest en måned efter DM er gennemført. h) Den, der accepterer opgaven som dommer, godkender dermed at dømme efter regler og rutiner i dette dokument. Kategorierne: Dansk Mesterskab i Trylleri afholdes indenfor nedenstående 4 hovedkategorier med underkategorier. Har dommerne den opfattelse at det er bedre for den konkurrerende at ændre dennes kategori, har dommerne ret til at gøre dette. 1. Scenemagi Manipulation En sceneakt helt eller overvejende baseret på fingerfærdighed. Generel magi En sceneakt, som i de fleste tilfælde, udgøres af en blanding af de øvrige kategorier. Rekvisitterne som anvendes er normalt mindre end rekvisitterne som anvendes i en akt indenfor underkategorien illusioner. Visse akter som anvender moderne high-tech eller videoteknik kan kategoriseres som generel magi. Illusioner: En sceneakt hvori større rekvisitter anvendes (selv når rekvisitterne ikke er synlige for publikum). Ofte er flere personer og/eller dyr indblandet i præsentationen. Komisk magi: En sceneakt med komik som hovedtema. Akten kan være baseret på nogen af de andre underkategorier indenfor scenemagi. Mentalmagi: En sceneakt som baseres på en demonstration af tilsyneladende ekstraordinære eller overnaturlige mentale kræfter, som f.eks. telepati, clairvoyance, forudsigelser, telekinese, tankelæsning, hurtigregning eller simulering af psykiske evner. 2. Close-up magi Akter i denne kategori fremføres på tæt hold for en mindre gruppe tilskuere. Den konkurrerende kan sidde eller stå bag eller ved et bord, ofte med en eller flere deltagere fra publikum siddende ved bordet. Akten kan også præsenteres uden, at den konkurrerende anvender bord. De objekter, der anvendes, er generelt små og de fleste effekter involverer tilskuere. Der findes tre underkategorier i Close-up magi. Kortmagi: En close-up akt som helt er baseret på at den konkurrerende benytter sig af spillekort. Mikromagi: En close-up akt der for hoveddelen benytter sig af mere generelle rekvisitter. Spillekort må gerne benyttes. Salonmagi: En akt der ligger mellem close-up magi og scenemagi. Akten er beregnet til at blive præsenteret for en gruppe tilskuere i et mindre rum end ved scenemagi.

3 3. Table Hopping Akter i denne kategori fremføres ved bordene i et restaurantmiljø med spisende gæster bestående af tryllekunstnere og lægfolk. Akten benytter sig typisk af mindre generelle rekvisitter, spillekort og lignende, samt evt. genstande der findes i en restaurant. Den konkurrerende skal gentage sin akt ved minimum tre borde. Aktens varighed skal være mellem 4,5 og 7 minutter. 4. Børnetrylleri En akt, hvis primære formål er at underholde børn. Akten vil foregå enten fra en scene eller direkte på gulvet med et børnepublikum siddende foran den konkurrerende. Den konkurrerende kan anvende rekvisitter, som benyttes i samtlige af de andre underkategorier. Effekterne kan involvere tilskuerne og børn, og voksne fra publikum kan assistere undervejs. For børnetrylleri gælder samme tidsregler som i de andre kategorier. Særlige regler for DM i børnetrylleri er beskrevet detaljeret i app. A. Om deltagerne og deres præsentationer: a) Hver konkurrencedeltager er alene ansvarlig for sin akt og garanterer gennem sin deltagelse at han eller hun har rettigheder til at fremføre akten. b) Skulle en konkurrencedeltager blive stillet til ansvar for indholdet i, eller udformningen af, sin akt skal tredje part, i dette tilfælde styregruppen for Dansk Mesterskab i Trylleri, holdes ansvarsfri. c) Konkurrence deltagerne skal præsentere en hel akt (ikke bare et enkelt trick) som skal have en varighed på mindst 5 minutter og højst 10 minutter. d) En konkurrencedeltager må højst præsentere én akt indenfor Scenemagi, én akt indenfor Close-up magi, én akt indenfor Table Hopping og én akt indenfor børnetrylleri. e) Konkurrencedeltagere, der præsenterer en akt som af dommerne vurderes at være en tydelig kopi af en anden tryllekunstners akt, eller en væsentlig del af en anden tryllekunstners akt, diskvalificeres. f) En præsentation som baserer sig på forudgående aftaler mellem den konkurrerende og en tilskuer i publikum (anvendelsen af en stooge ) regnes ikke for at være en magisk præsentation. Brug af en stooge kan indebære, at den konkurrerende diskvalificeres. Er dommerne i tvivl kan den konkurrerende blive bedt om at forklare den anvendte metode og/eller blive bedt om at repetere effekten for dommerne. Dommere der overværer en forklaring af en anvendt metode har tavshedspligt i forhold til den forklarede metode. g) Den konkurrerende skal være klar til at fremføre sin akt mindst 10 minutter før aftalt tid. Juryen kan diskvalificere en konkurrerende der ikke overholder denne regel. h) En akt begynder, når den konkurrerende begynder at agere på scenen, eller når den eventuelle musik/tale, som den konkurrerende benytter sig af begynder, afhængig af hvilken af disse hændelser, der kommer først. i) Længst fremme på scenen findes to lamper, en rød og en gul. Efter ni minutter af en akt tændes den gule lampe. Efter ti minutter tændes den røde lampe, som viser at den konkurrerende har overskredet tiden og dermed er diskvalificeret.

4 j) Ved præsentationen af den konkurrerende skal kun nævnes navnet på den konkurrerende samt eventuelt, hvor den konkurrerende kommer fra/hvilken klub der har indstillet ham eller hende. Om priser og andre udmærkelser: a) Priser Indenfor kategorierne scenemagi og close-up magi kan juryen uddele tre priser: en førstepris, en andenpris og en tredjepris. Disse priser kan uddeles både til juniorer og seniorer. Indenfor kategorierne Table Hopping og børnetrylleri kan juryen uddele tre priser: en førstepris, en andenpris og en tredjepris.i disse kategorier er der ingen junior/senior adskillelse. Alle deltagere konkurrerer på lige vilkår. b) Specielle udmærkelser Juryen kan uddele specielle udmærkelser, f.eks. for en ny teknik eller et nyt princip som den konkurrerende har benyttet sig af. Juryen kan også vælge at uddele en pris for mest originale akt. c) Grand Prix Juryen kan udse en vinder af Grand Prix for scenemagi og en vinder af Grand Prix for close-up magi. Indenfor kategorierne Table Hopping og børnetrylleri uddeles der ikke Grand Prix. d) Andre udmærkelser Ingen andre priser eller andre udmærkelser må deles ud i forbindelse med konkurrencerne uden at styregruppen for DM i trylleri og overdommeren har godkendt det. Om bedømmelsesprocessen: a) Bedømmelsesprocessen er todelt. I første fase bestemmer juryen hvilke akter indenfor de respektive kategorier som skal tildeles første-, anden-, og tredjeprisen. I anden fase bestemmer juryen om der er akter så gode, at der kan uddeles Grand Prix indenfor Scenemagi og close-up magi. b) Hvert jurymedlem skal lave en ligeværdig bedømmelse af samtlige konkurrerende. Følgende aspekter tages med i bedømmelsen: Teknisk dygtighed Showmanship/præsentation Underholdningsværdi Kunstnerisk udtryk/programkomposition Originalitet Magisk atmosfære c) Hvert jurymedlem kan give op til 100 point til hver konkurrencedeltager. Den konkurrerendes samlede point beregnes ved at totalsummen af de point den konkurrerende har fået, divideres med antallet af dommere. Det maksimale antal point som en konkurrerende kan opnå er 100 point. d) En konkurrerende som får under 50 point i gennemsnit vurderes ikke at have opnået DM niveau og bliver diskvalificeret. e) Konkurrerende, som behandler dyr eller mennesker dårligt i sin akt, bliver diskvalificeret.

5 f) Efter bedømmelsesprocessens første fase har hver dommer ret til at ændre sin bedømmelse og ændre sine point. Denne ændring skal godkendes af overdommeren og skal ske åbent under det afsluttende jurymøde. g) Når bedømmelsesprocessen er afsluttet på det afsluttende jurymøde, regnes de konkurrerendes point sammen. På denne baggrund bestemmer overdommeren og samtlige jurymedlemmer hvilke priser, der skal uddeles og til hvem. h) Priserne deles ud til de akter der har fået højest antal point i de respektive kategorier. For at komme på tale til en førstepris indenfor en kategori må den konkurrerende opnå mindst 80 point. For at komme på tale til en andenpris indenfor en kategori må den konkurrerende opnå mindst 70 point. For at komme på tale til en tredjepris indenfor en kategori må den konkurrerende opnå mindst 60 point. i) Hvis ingen af de konkurrerende har opnået det niveau der kræves for en givet pris, bliver denne pris ikke uddelt. j) Ved DM deltager juniorer på samme vilkår som seniorer og bedømmes efter samme forudsætninger. Når konkurrencerne er afsluttet og dommernes point er sammenregnet, laves der en komplet DM pointliste, samt en separat Junior-DM pointliste hvor kun de konkurrerende juniorer figurerer. Dommerne kan ud fra disse lister beslutte at dele første-, anden- og tredjepriser ud til de tre juniorer med højst antal point i de respektive kategorier. Disse priser uddeles uden hensyn til om de konkurrerende har opnået pointgrænserne for priserne (60, 70 og 80 point). Selvom der kan anlægges et særligt juniorniveau for uddeling af priser, så fastholdes at en juniorprismodtager mindst og på regulær vis skal opnå 50 point for overhovedet at kunne modtage en pris. Juryen kan derudover beslutte at uddele hædrende omtale til deltagende juniorer. k) Prislisten holdes hemmelig frem til det øjeblik hvor pristagerne skal præsenteres og priserne deles ud. l) For at komme på tale til Grand Prix må den konkurrerende have modtaget en førstepris i en kategori. j) I Table Hopping kategorien tildeles point til den konkurrerende ved de enkelte borde der optrædes ved. Gæsterne ved hvert bord i restauranten udnævner en ordfører, der står for indsamling af point. Efter hver konkurrencedeltager har optrådt ved et givet bord, skriver hver person ved bordet et pointtal mellem 1 og 10. Disse point samles ind og regnes sammen af ordføreren og noteres med den konkurrerendes navn. Når konkurrencen er afsluttet er det alle ordførernes ansvar at indsamle og aflevere pointsedlerne til en repræsentant for styregruppen. Juryen beregner gennemsnitspoint pr. konkurrerende. Dommerne kan ud fra disse point beslutte at dele første-, anden- og tredjepriser ud til de tre konkurrerende med højst antal point. Seniorer og juniorer konkurrerer på samme vilkår i denne kategori. Om titler: Kun den, der har vundet førstepris, har ret til at anvende titlen: Dansk Mester, som skal følges af benævnelsen af kategorien efterfulgt af årstallet for mesterskabet. F:eks.: Dansk Mester i Børnetrylleri eller Dansk Mester i Close-up magi 2016 Anden- og tredjepris vindere i alle kategorier har ret til at anvende titlen: Prisvinder ved Dansk Mesterskab i trylleri, som skal følges af benævnelsen af kategorien efterfulgt af årstallet for mesterskabet.

6 F:eks.: 2. juniorprisvinder i Table Hopping ved Dansk Mesterskab i Trylleri 2016 eller 3. prisvinder i Close-up magi ved Dansk Mesterskab i Trylleri 2016 De der har vundet Grand Prix har ret til at anvende titlen: Dansk Mester samt: Grand Prix vinder efterfulgt af årstal. F.eks.: Dansk Mester i trylleri 2016 eller Dansk Mester i trylleri og vinder af Grand Prix Om administration: a) Arrangørerne af den kongres/sammenkomst ved hvilken DM afholdes udpeger en officiel tidtager og listefører. Arrangørerne af den kongres/sammenkomst ved hvilken DM afholdes er ansvarlige for at juryens dommere har mulighed for at gennemføre deres arbejde under gode arbejdsforhold. b) Styregruppen for DM har ansvaret for at tidtagerur og konkurrencelamper for tidsangivelse samt diplomer og trofæer er tilgængelige i forbindelse med afholdelsen af konkurrencerne. c) Hvert medlem af juryen skal i god tid inden konkurrencerne have haft mulighed for at gennemgå dette dokument. d) Før konkurrencerne bør juryens ordfører lave en kort gennemgang med jurymedlemmerne angående rutiner etc. App. A. Der vil blive inviteret to hold børn som publikum af hensyn til deltagerne. Alle deltagere skal gennemføre en komplet børnetrylleakt på mindst 7 minutter og maksimalt 10 minutter. Den magiske akt skal indeholde mindst tre egentlige magiske effekter/tricks. Efter 9 minutters optræden giver tidtageren signal, der indikerer at der er gået 9 minutter. Efter 10 minutters optræden giver tidtageren signal, der indikerer at der er gået 10 minutter og at den konkurrerende har overskredet tiden og dermed er diskvalificeret. Dommere og pointgivning: De arrangerende magiske klubber udpeger i fællesskab op til 5 dommere. Arrangørerne af den kongres/sammenkomst ved hvilken DM afholdes udser to lægdommere. I alt et dommerpanel på op til 7 dommere. En af tryllekunstnerne i panelet virker som overdommer. Dommerne giver point ud fra følgende elementer: Blev børnene underholdt (udgør mindst 50% af vurderingen) Teknisk dygtighed Præsentation og rutine (der skal leveres min. 3 tricks) Originalitet Magisk atmosfære (der skal også være magi i akten) Vedr. pris uddeling - se punktet: Bedømmelsesprocessen Praktiske bemærkninger: Arrangørerne af den kongres/sammenkomst ved hvilken DM afholdes sta r for lyd og lys.

7 Børnene bliver placeret på gulvet i salen og scenen er et podie på ca. 30 cm i højden der er således nærkontakt med publikum, der nemt kan komme og hjælpe på scenen. Der opsættes skillevægge, så tryllekunstneren har diskret adgang til scenen fra forberedelsesrummet. Der vil være hjælp til at få rekvisitterne ind på scenen. Disse regler er udarbejdet af René Jensen og Erik Bo Bruhn og er en kombination af F.I.S.M. reglerne, egne erfaringer og idéer samt elementer fra Norske, Svenske og Finske nationale mesterskabs regler. Dette regelsæt er antaget af styregruppen for Dansk Mesterskab i Trylleri bestående af formændene for: Magisk Cirkel Danmark, Magisk Club Århus og Magisk Cirkel Sønderjylland. Dato:21/ René Jensen/MCÅ Anna Jensen/ MCÅ Erik Bo Bruhn/MCD Jørgen Fevre/MCS

AFAs konkurrencebetingelser

AFAs konkurrencebetingelser AFAs konkurrencebetingelser Generelt: 1) Billeder, som deltager i konkurrencer, skal være optaget af den der indleverer billederne. Billeder kan afleveres som enkeltstående billeder eller indgå i en serie.

Læs mere

Konkurrence regler Heelwork to Music

Konkurrence regler Heelwork to Music Konkurrence regler Heelwork to Music Generelle regler Hunde skal være vaccineret og forsikret i henhold til DKKs regler for deltagelse i udstilling, agility eller lydighed. Deltagende hunde skal være mindst

Læs mere

Retningslinier for trekkies.dks DM, version 5 oktober 2006

Retningslinier for trekkies.dks DM, version 5 oktober 2006 Retningslinier for trekkies.dks DM, version 5 oktober 2006 Danmarksmesterskab i Star Trek er en konkurrence, der afholdes af foreningen trekkies.dk. Konkurrencen afholdes årligt den sidste lørdag i oktober

Læs mere

TEKNISKE REGLER 2013-2014

TEKNISKE REGLER 2013-2014 TEKNISKE REGLER 2013-2014 TEKNISKE REGLER SIDE 1 ARTIKEL 1 1.1 DOMMERKOMITÉENS FUNKTIONER. 1.1.1 Dommerkomitéen er ansvarlig for definitionen af reglerne. Komitéen vedligeholder de tilstedeværende regelsæt

Læs mere

Konkurrence regler Heelwork to Music

Konkurrence regler Heelwork to Music Konkurrence regler Heelwork to Music Generelle regler Hunde skal være vaccineret og forsikret i henhold til DKKs regler for deltagelse i udstilling, agility eller lydighed. Deltagende hunde skal være mindst

Læs mere

Sæson 2010 / 2011. 13. september 2010

Sæson 2010 / 2011. 13. september 2010 Sæson 2010 / 2011 13. september 2010 Seminar MCD er stolte af at kunne tilbyde et seminar med selveste verdensmesteren i Parlour Magic Marc Oberon! Marc har gennem årene vundet utallige priser, har optrådt

Læs mere

MESTERSKABSBESTEMMELSER FOR SYNKRO

MESTERSKABSBESTEMMELSER FOR SYNKRO 01.00 - INDHOLDSFORTEGNELSE AFSNIT: EMNE: SIDE: 01.00 INDHOLDSFORTEGNELSE 1-2 02.00 DANMARKS IDRÆTS-FORBUNDS DANMARKS MESTERSKABER (DM) 1 - Arrangement af DM 3 2 - Deltagelse 3 3 - Anmeldelse og startgebyr

Læs mere

FINA REGLER FOR SVØMNING I ÅBENT VAND 2001-2002 INDHOLDSFORTEGNELSE

FINA REGLER FOR SVØMNING I ÅBENT VAND 2001-2002 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE Indholdsfortegnelse 01 OWS 1 Åbent vand svømning 02 OWS 2 Officials 03 OWS 3 Officials pligter 04-11 OWS 4 Starten 12-13 OWS 5 Konkurrenceområdet 14-15 OWS 6 Løbet 16-18

Læs mere

Konkurrencevejledning og drejebog for Spor og Rundering

Konkurrencevejledning og drejebog for Spor og Rundering Januar 2011. VEJLEDNING OG HANDLINGSPLAN Dette lille hæfte er ment som en forhåndsvejledning og drejebog til arrangører af DM i Nordisk i DcH. Hæftet udleveres til den lokalforening som skal arrangere

Læs mere

dff/dansk Fotografisk Forenings Billedkonkurrence 2015

dff/dansk Fotografisk Forenings Billedkonkurrence 2015 dff/dansk Fotografisk Forenings Billedkonkurrence 2015 (Billedudvalget 06. maj 2015 opdateret okt 2015) Vi har hermed fornøjelsen at invitere medlemmer af dff/dansk Fotografisk Forening til at deltage

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN KORTE OG MELLEMLANGE UDDANNELSER SAMT KUNSTNERISKE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende,

Læs mere

VIGTIGE INFORMATIONER TIL HTM STÆVNE ARRANGØRER

VIGTIGE INFORMATIONER TIL HTM STÆVNE ARRANGØRER VIGTIGE INFORMATIONER TIL HTM STÆVNE ARRANGØRER Læs DKKs konkurrence regler godt igennem inden konkurrencen arrangeres, så du er sikker på, at du kender reglerne og overholder dem! Konkurrencen kan efterfølgende

Læs mere

Retningslinjer for konkurrencetilskud

Retningslinjer for konkurrencetilskud Retningslinjer for konkurrencetilskud Gældende for alle ansøgninger om konkurrencetilskud: - Tilskud kan kun søges af medlemmer af PLØKS, Skovlunde klatreklub. - Det er et krav, at der stilles op i konkurrencen

Læs mere

Udstillingen er åben lørdag den 28. november 2015 kl. 14:00-18:00 og søndag den 29. november 2015 kl. 10:00-16:00. GRATIS ENTRE FOR ALLE!

Udstillingen er åben lørdag den 28. november 2015 kl. 14:00-18:00 og søndag den 29. november 2015 kl. 10:00-16:00. GRATIS ENTRE FOR ALLE! Hadsten Fjerkræklub indbyder hermed sine medlemmer, samt alle medlemmer af Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl, til at udstille på Hadsten Open og Det Jyske Svømmefugleskue, der afholdes som åben

Læs mere

Fjordhesten Danmark - Sportsreglement

Fjordhesten Danmark - Sportsreglement Fjordhesten Danmark - Sportsreglement Gældende fra 01.01.14 1. Formål og gyldighed Formålet med reglementet er at sikre at hestens tarv respekteres, og at skabe lige og fair vilkår ved deltagelse i konkurrencer.

Læs mere

BEDØMMELSESREGLEMENT 2013-2014

BEDØMMELSESREGLEMENT 2013-2014 BEDØMMELSESREGLEMENT 2013-2014 BEDØMMELSESREGLEMENT SIDE 1 ARTIKEL 1 MÅL OG HENSIGT: 1.1 Formålet med dette bedømmelsesreglement er: 1.1.1 At tilvejebringe en objektiv og ensartet vurdering af alle Sports

Læs mere

Kvalifikation til Nordiske Mesterskaber i åbent vand

Kvalifikation til Nordiske Mesterskaber i åbent vand Kvalifikation til Nordiske Mesterskaber i åbent vand Dansk Svømmeunion har besluttet at udtage en trup til Nordiske Mesterskaber (NM) i åbent vand-svømning. Konkurrencerne afvikles på skift i de nordiske

Læs mere

MAGISKE MEDDELELSER 2015/16 Information fra præsidenten nr. 2

MAGISKE MEDDELELSER 2015/16 Information fra præsidenten nr. 2 06. JULI 2015 MAGISKE MEDDELELSER 2015/16 Information fra præsidenten nr. 2 Kære Medlemmer! I ønskes alle en god sommerferie vi ses igen den 31. august, Pilegården Brønshøj kl. 19:00 til et superseminar

Læs mere

Loppemarked Køb-Sælg-Byt! & WORKSHOP jonglering

Loppemarked Køb-Sælg-Byt! & WORKSHOP jonglering 17. september 2012 Loppemarked Køb-Sælg-Byt! & WORKSHOP jonglering Svanevej 22, i gården KBH NV. kl. 19.00 - juniorerne mødes kl. 17.00 Vi starter sæsonen med vores klassiske loppemarked. Alle er velkomne

Læs mere

BEDØMMELSESREGLEMENT 2015-2016

BEDØMMELSESREGLEMENT 2015-2016 BEDØMMELSESREGLEMENT 2015-2016 BEDØMMELSESREGLEMENT SIDE 1 ARTIKEL 1 MÅL OG HENSIGT: 1.1 Formålet med dette bedømmelsesreglement er: 1.1.1 At tilvejebringe en objektiv og ensartet vurdering af alle Sports

Læs mere

Undlad at kommentere politiske spørgsmål under en konkurrence og gå aldrig imod en dommers afgørelse, hvis den bygger på lovgrundlaget.

Undlad at kommentere politiske spørgsmål under en konkurrence og gå aldrig imod en dommers afgørelse, hvis den bygger på lovgrundlaget. 1 Indgået mellem BUESKYDNING DANMARK og skytte: Navn, klub, år Et spørgsmål om holdning til tingene Som bruttoholds- og landsholdsskytte tilslutter du dig visse regler officielle, som uskrevne, med en

Læs mere

Velkommen til udstillingen. Team Jensen, DMK Team Jensen, DMK

Velkommen til udstillingen. Team Jensen, DMK Team Jensen, DMK Velkommen til udstillingen Velkommen til udstillingen Denne folder vil give dig en kort præsentation af hvordan tingene på en udstilling som denne foregår. Skulle du have spørgsmål eller vil du gerne vide

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 23. oktober og lørdag den 24. oktober 2015

Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 23. oktober og lørdag den 24. oktober 2015 Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 23. oktober og lørdag den 24. oktober 2015 Information om DM i pløjning 2015 Pløjevært: Kragerup Gods Kragerupgårdsvej 33 4291 Ruds-Vedby Arrangør: LandboUngdom

Læs mere

2 Arrangøren har ret til at begrænse antallet af deltagere. En sådan begrænsning skal dog meddeles, når arrangøren udpeges.

2 Arrangøren har ret til at begrænse antallet af deltagere. En sådan begrænsning skal dog meddeles, når arrangøren udpeges. FORMÅLET MED MESTERSKABET Formålet med et nationalt eller internationalt mesterskab i langtidspiberygning er at lade enkeltpersoner og/eller hold konkurrere om at ryge længst muligt på en pibe uden at

Læs mere

Goalball Gældende fra 1. september 2000

Goalball Gældende fra 1. september 2000 1. Alment om goalball. 1.1. En kamp spilles af 2 hold, som hver består af tre(3) spillere, og med et maksimum af tre(3) udskiftningsspillere på hvert hold. Der spilles i en sportshal/gymnastiksal på en

Læs mere

LEGO minifigs byg kolleger/kendte personer

LEGO minifigs byg kolleger/kendte personer 1 LEGO minifigs byg kolleger/kendte personer Idé/kilde: Heine Højrup Olsen 2 6 deltagere pr. hold 6 99 år 10 20 minutter LEGO klodser til at bygge minifigs dvs. ben, torsoer, hoveder, hatte/hår og evt.

Læs mere

REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret september 2014

REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret september 2014 REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret september 2014 Nedenstående fortolkninger og anbefalinger er gældende for svømmestævner, der afvikles i Danmark. Fortolkninger skal overholdes af overdommerne,

Læs mere

KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK

KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Hermed inviterer Connemaraforeningen til: KÅRING & SHOW D. 1. AUGUST PÅ BORNHOLM D. 2. AUGUST

Læs mere

REGLER FOR DANMARKSRANGLISTEN FOR SENIORER

REGLER FOR DANMARKSRANGLISTEN FOR SENIORER REGLER FOR DANMARKSRANGLISTEN FOR SENIORER 1. Licens a. For at være omfattet af Danmarksranglisten for seniorer skal en spiller være registreret med spillerlicens og tilhørende licensnummer hos DSqF. b.

Læs mere

Folkerace SPORTSLIGT REGLEMENT. 1.1.1 Folkerace er en hastighedskonkurrence, der køres på permanente og provisoriske baner.

Folkerace SPORTSLIGT REGLEMENT. 1.1.1 Folkerace er en hastighedskonkurrence, der køres på permanente og provisoriske baner. Folkerace SPORTSLIGT REGLEMENT 1. GENERELT 1.1 TITEL 1.1.1 Folkerace er en hastighedskonkurrence, der køres på permanente og provisoriske baner. 1.2 OFFICIALS Arrangørklubberne udpeger løbsledelse og alle

Læs mere

Opgaver til dommermødet den 20-3-2015. a) Ifølge WA Reglerne er det tilladt at skyde ender af seks pile på både 50 og 30 meter i 1440-runden.

Opgaver til dommermødet den 20-3-2015. a) Ifølge WA Reglerne er det tilladt at skyde ender af seks pile på både 50 og 30 meter i 1440-runden. Opgaver til dommermødet den 20-3-2015 Navn: Opgaverne vil blive en blanding af individuelle opgaver og gruppeopgaver 1-2 er individuelle opgaver 15 min: Herefter 15 min gennemgang. 1.- oplys om følgende

Læs mere

DANSK VÆGTLØFTNINGS-FORBUNDS STÆVNEBESTEMMELSER

DANSK VÆGTLØFTNINGS-FORBUNDS STÆVNEBESTEMMELSER DANSK VÆGTLØFTNINGS-FORBUNDS STÆVNEBESTEMMELSER Revideret 01. juli 2014 1 INDHOLDSFORTEGNELSE DVF STÆVNEBESTEMMELSER: Indbydelser Side 03 REGLER FOR AFVIKLING AF DVF ARRANGEMENTER: Foreningens pligter

Læs mere

Teknisk Regulativ for TeamGym 2015-2016 Vedtaget 25. oktober 2015 på TeamGyms aktivitetsmøde

Teknisk Regulativ for TeamGym 2015-2016 Vedtaget 25. oktober 2015 på TeamGyms aktivitetsmøde Teknisk Regulativ for TeamGym 2015-2016 Vedtaget 25. oktober 2015 på TeamGyms aktivitetsmøde 1 Indhold 1 Konkurrencer... 4 1.1 Rækker og aldersbestemmelser... 4 1.1.1 Seniordamer, seniorherrer, seniormix...

Læs mere

Vi gør det sammen -6

Vi gør det sammen -6 Vi gør det sammen -6 Sammen med Gud behøver vi ikke være bange Mål: Fortæl børnene, at det vigtigste af alt er, at Gud er med os, for når Gud er med os, er det lige meget, hvem der er imod os. Han kan

Læs mere

REGELTOLKNINGER SW 2.8 LEDENDE TIDTAGER. Brug af ledende tidtager ved stævner med manuel tidtagning:

REGELTOLKNINGER SW 2.8 LEDENDE TIDTAGER. Brug af ledende tidtager ved stævner med manuel tidtagning: Nedenstående fortolkninger og anbefalinger er gældende for svømmestævner, der afvikles i Danmark. Fortolkninger skal overholdes af overdommerne, imens anbefalinger kan anvendes. SW 2.1 OVERDOMMEREN Kravet

Læs mere

Start 2 er de hurtige både, startflag romer II (sort på hvid bund) hejses før startprocedure.

Start 2 er de hurtige både, startflag romer II (sort på hvid bund) hejses før startprocedure. SSS Mandags kapsejlads regler Gældende fra mandag 2. maj 2016 Fast overdommer Vi har fået fast afløser til dommerbåden StorSpræl, og han vil hver mandag gå ud før start med dommerbåden og blive ude og

Læs mere

Regelsæt for BGK Grand Prix/Klubmesterskab 2016

Regelsæt for BGK Grand Prix/Klubmesterskab 2016 1 Regelsæt for BGK Grand Prix/Klubmesterskab - 2016 Regelsæt for BGK Grand Prix/Klubmesterskab 2016 Side 1 af 12 2 Regelsæt for BGK Grand Prix/Klubmesterskab - 2016 Indholdsfortegnelse 1. Deltagelse...

Læs mere

Reglement for TeamGym begynder-konkurrence 2012-2013

Reglement for TeamGym begynder-konkurrence 2012-2013 Reglement for TeamGym begynder-konkurrence 2012-2013 Vedtaget og udgivet august 2012 Med virkning til August 2012 Af Udvalget for TeamGym 2 1 Konkurrencebestemmelser 1.1 Hvad er en begynder-konkurrence

Læs mere

Forberedelse - Husk inden:

Forberedelse - Husk inden: Kære Underviser Nærværende undervisningsmateriale kan bruges som efterbearbejdelse af alle Superreals forestillinger. Det overordnede formål er at guide eleverne til at åbne op for selve teateroplevelsen

Læs mere

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter Til fødselsdagsselskabet, beach party, picnic, familiedagen eller på legepladsen til enhver tid. Fra 6 til 90 år. Indeholder

Læs mere

Allan B. Grønkjær Sportschef www.bueskydningdanmark.dk sportschef@bueskydningdanmark.dk. 19. januar 2016

Allan B. Grønkjær Sportschef www.bueskydningdanmark.dk sportschef@bueskydningdanmark.dk. 19. januar 2016 Allan B. Grønkjær Sportschef www.bueskydningdanmark.dk sportschef@bueskydningdanmark.dk 19. januar 2016 Ungdomslandshold 2016 Arbejdet med ungdomslandshold i 2016 vil have fokus på at styrke den enkelte

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 29. oktober og lørdag den 30. oktober 2010

Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 29. oktober og lørdag den 30. oktober 2010 Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 29. oktober og lørdag den 30. oktober 2010 Information om DM i pløjning 2010 Pløjevært: Klitgaard Agro A/S v. Anders & Michael Bundgaard Rørholtvej 76 9370 Hals

Læs mere

Danske Invest DM TRI serien 2016 og Danske Invest Motions Triatlon 2016

Danske Invest DM TRI serien 2016 og Danske Invest Motions Triatlon 2016 Danske Invest DM TRI serien 2016 og Danske Invest Motions Triatlon 2016 (Foto: Christian Pedersen - Itritofly) Danske Invest DM TRI Serien 2016 består af 5 super spændende stævner med fart på og med en

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA

Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA FOA Kampagne og Analyse 6. september 2012 Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA FOA har i perioden 27. april - 8. maj 2012 gennemført en undersøgelse om medlemmernes brug af

Læs mere

Manual 2016 INDHOLD: Foto Tinus Buu

Manual 2016 INDHOLD: Foto Tinus Buu Manual 2016 Foto Tinus Buu INDHOLD: 1. INDLEDNING... 2 2. KONKURRENCENS FORMAT... 2 3. FORBEREDELSE OG PLANLÆGNING... FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 4. POINT... FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 5.

Læs mere

ANIMATIONSFILM LEG MED I BØRNEHAVEN VEJLEDNING TIL PÆDAGOGER I FILM-X ANIMATION APP

ANIMATIONSFILM LEG MED I BØRNEHAVEN VEJLEDNING TIL PÆDAGOGER I FILM-X ANIMATION APP LEG MED ANIMATIONSFILM I BØRNEHAVEN VEJLEDNING TIL PÆDAGOGER I FILM-X ANIMATION APP De fleste børn synes det er sjovt og fascinerende at lave animationsfilm! Og så kan de snildt indgå i alle temaer i de

Læs mere

REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2013.

REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2013. REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2013. (Med forbehold for evt. DKK ændringer.) I forbindelse med årets udstillinger afvikles klubbens årskonkurrence.

Læs mere

Foreningen Fortællinger i Lejre. FortællerSlam

Foreningen Fortællinger i Lejre. FortællerSlam Foreningen Fortællinger i Lejre FortællerSlam Afholdelse af Danmarksmesterskabet i fortællerslam følger de nordiske regler, der er aftalt Nordgruppen 1, og som mesterskaberne i Norge og Sverige samt de

Læs mere

Eksempler på elevbesvarelser af gådedelen:

Eksempler på elevbesvarelser af gådedelen: Eksempler på elevbesvarelser af gådedelen: Elevbesvarelser svinger ikke overraskende i kvalitet - fra meget ufuldstændige besvarelser, hvor de fx glemmer at forklare hvad gåden går ud på, eller glemmer

Læs mere

Klage fra Johnni Chortzen og Jimmy Christiansen over afgørelse ved DM 2013.

Klage fra Johnni Chortzen og Jimmy Christiansen over afgørelse ved DM 2013. Vedr.: Klage fra Johnni Chortzen og Jimmy Christiansen over afgørelse ved DM 2013. Johnni Chortzen, Nykøbing F. Petanque Klub, og Jimmy Christiansen, Gribskov Petanque Klub, har den 2. september 2013 anket

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE

Indholdsfortegnelse. 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE 1.1. Plove 2 1.2. Typer af pløjejord 2 1.3. Afsætning af pløjestykker 2 1.4. Pløjetid 4 1.5. Furestørrelse 5 1.6. Forseelser fradrag

Læs mere

Special Olympics - Svømning

Special Olympics - Svømning ARTIKEL2-SVØMNING De officielle sportsregler for Special Olympics Sommerlege vil gælde for alle Special Olympics konkurrencer i svømning. Special Olympics har lavet disse regler baseret på Federation International

Læs mere

Matematik og magi. eller Næste stop Las Vegas. 14 Anvendt matematik. Rasmus Sylvester Bryder

Matematik og magi. eller Næste stop Las Vegas. 14 Anvendt matematik. Rasmus Sylvester Bryder 14 Anvendt matematik Matematik og magi eller Næste stop Las Vegas Rasmus Sylvester Bryder Da jeg var mindre, morede jeg mig ofte når min halvfætter Casper viste mig korttricks. Det trick han viste mig

Læs mere

Bryderegler, på 5 minutter

Bryderegler, på 5 minutter Med denne folder, ønsker vi at gøre dig klogere på brydning, samt gøre det lettere for dig at følge med i brydekamp. Hvad er brydning? Brydning er en kampsport. Der kæmpes på en madras der er 12 x 12 meter,

Læs mere

Puslespil om den danske model. Vis sammenhængen i den danske model

Puslespil om den danske model. Vis sammenhængen i den danske model Læs om den danske model Hør om den danske model Puslespil om den danske model Gå dig klog på den danske model Vis sammenhængen i den danske model Vis sammenhængene i det fagretslige system Vis sammenhængene

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 - regler for konkurrencen

Trolling Master Bornholm 2016 - regler for konkurrencen Trolling Master Bornholm 2016 - regler for konkurrencen Sted: Tejn Havn Alle både skal under konkurrencen afgå fra og komme tilbage til Tejn Havn af hensyn til muligheden for at håndhæve kontrollen af

Læs mere

Pædagogisk værktøjskasse

Pædagogisk værktøjskasse Pædagogisk værktøjskasse Vi har lavet denne pædagogiske værktøjskasse for at styrke den alsidige historieundervisning, hvor du kan finde forskellige arbejdsformer og øvelser, som kan gøre historieundervisningen

Læs mere

DcH Bjerringbro. D - Programmet. Gældende fra marts 2015. TU og KU

DcH Bjerringbro. D - Programmet. Gældende fra marts 2015. TU og KU DcH Bjerringbro D - Programmet Gældende fra marts 2015 TU og KU Rev. 19/3 2015 D-klassen D-klassen er ikke en officiel klasse indenfor DcHs lydighedsprogram. Dette vil sige, at det kun er muligt at stille

Læs mere

Fyn Open den 29. april 2016

Fyn Open den 29. april 2016 Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: Fyns PI Fyn Open den 29. april 2016 Velkommen til Fyn Som ny politidirektør for Fyns Politi, er det mig en stor fornøjelse, at få lov at byde Jer velkommen til Fyn Open

Læs mere

Første møde i denne sæson.! Vi laver åben scene og håber, at se masse glade tryllere, der er sprængfyldte med nye ideer og engagement.

Første møde i denne sæson.! Vi laver åben scene og håber, at se masse glade tryllere, der er sprængfyldte med nye ideer og engagement. 28. august 2011 Udsalg hos PEGANI Traditionen tro arrangerer Pegani sommer UDSALG. Søndag d. 28 august kl. 10.00-16.00 Magisk Cirkel Danmark arrangerer fælles bustur for interesserede. Turen er Først til

Læs mere

Vi gør det sammen -4

Vi gør det sammen -4 Vi gør det sammen -4 Sammen med Gud bliver det umulige muligt Kun sammen med Gud. Mål: Livet byder på mange udfordringer. Vi må lære børnene, at Gud ikke giver os udfordringer, som vi ikke kan klare men

Læs mere

Voms Rev. 1.1. Knægt, Toqu. Konge, Voms 8

Voms Rev. 1.1. Knægt, Toqu. Konge, Voms 8 Generel rang: slår slår slår 3 Slår alt, men værdiløs i udspil. Knægt, Toqu, Giver to lus, når den slår Voms. Må ikke spilles ud før Voms en. Med mindre man har Voms. Konge, Voms, Giver én lus for et stik,

Læs mere

Crosskart Sportsligt Reglement 2015. Indhold. 1. Generelt 1.1 Titel 1.2 Officials 1.3 Løbsserie 1.4 Løbsregler 1.5 Startnummer 1.

Crosskart Sportsligt Reglement 2015. Indhold. 1. Generelt 1.1 Titel 1.2 Officials 1.3 Løbsserie 1.4 Løbsregler 1.5 Startnummer 1. DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION REGLEMENT FOR CROSSKART Crosskart Sportsligt Reglement 2015 Indhold 1. Generelt 1.1 Titel 1.2 Officials 1.3 Løbsserie 1.4 Løbsregler 1.5 Startnummer 1.6 Præmier 2. Løbsanmeldelse

Læs mere

BAC forældreinfo. for nye og gamle atletikforældre. November 2015 Ungdomsudvalget

BAC forældreinfo. for nye og gamle atletikforældre. November 2015 Ungdomsudvalget BAC forældreinfo for nye og gamle atletikforældre November 2015 Ungdomsudvalget Indhold: 1. Introduktion 2. Lidt om BAC Ungdom 3. Tøj og sko 4. Klubtøj 5. Årets gang sommer, vinter atletikmærker og diplomfest

Læs mere

TAK - Nyhedsbrev september 2007

TAK - Nyhedsbrev september 2007 Dette nummer: Indhold af nyhedsbrevet:... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Nyt Billedarkiv... 1 Nyt fra bestyrelsen.... 1 Klubtøj... 1 Nye toilet faciliteter... 2 Konkurrencen fra sidste nummer... 2 Klubben

Læs mere

0. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Midtvest Børneteater og Scenekunst. Forkortet MBS. Foreningen er hjemmehørende i Herning Kommune.

0. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Midtvest Børneteater og Scenekunst. Forkortet MBS. Foreningen er hjemmehørende i Herning Kommune. Vedtægter for Midtvest Børneteater og Scenekunst (MBS) 0. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Midtvest Børneteater og Scenekunst. Forkortet MBS. Foreningen er hjemmehørende i Herning Kommune.

Læs mere

Turneringsreglement for DDD

Turneringsreglement for DDD FORMÅL 1. At give danseskole elever mulighed for at dyrke dansen som sport, og dermed konkurrere med hinanden 2. Igennem konkurrence med ligestillede at styrke dansegælden og bibeholde danserne i danseskolerne

Læs mere

www.aalborgchang.dk Aalborg Chang Inviterer til Zebra Cup 2013 for drenge- og pigerækkerne: U6 U12

www.aalborgchang.dk Aalborg Chang Inviterer til Zebra Cup 2013 for drenge- og pigerækkerne: U6 U12 www.aalborgchang.dk Aalborg Chang Inviterer til Zebra Cup 2013 for drenge- og pigerækkerne: U6 U12 Søndag den 26. maj 2013 Aalborg Chang har den glæde, at invitere til vores årlige fodboldstævne for drengeog

Læs mere

Om denne folder. Hvad vil Hovedstadens Svømmeklub?

Om denne folder. Hvad vil Hovedstadens Svømmeklub? Om denne folder Denne folder giver dig som forældre og svømmer en introduktion til konkurrencesvømning i Hovedstadens Svømmeklub. Målgruppen for folderen er forældre og svømmere på konkurrenceafdelingens

Læs mere

DBTU koncept for Top 12

DBTU koncept for Top 12 DBTU koncept for Top 12 Udarbejdet af DBTU s turneringsudvalg juni 2010 tilrettet af Eliteudvalget i oktober2015. Indledning Formålet med dette koncept er at sætte retningslinjer for afviklingen af Top

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

2) I træningen af finteteknikken sættes der fokus på at angrebsspilleren:

2) I træningen af finteteknikken sættes der fokus på at angrebsspilleren: 4.2. Finter Ideen med fintespillet er, at angrebsspilleren kan finte sig på kant af sin direkte forsvarsspiller ved anvendelse af mindst mulig plads og dermed få skabt en overtalssituation. Angrebsspillet

Læs mere

Regelsæt. Regler for Latinamerikanske danse Revideret den 1. september 2015 af De Danske Danseskoler. De Danske Danseskoler D.D.D.

Regelsæt. Regler for Latinamerikanske danse Revideret den 1. september 2015 af De Danske Danseskoler. De Danske Danseskoler D.D.D. Regelsæt Regler for Latinamerikanske danse Revideret den 1. september 2015 af De Danske Danseskoler De Danske Danseskoler D.D.D. De Danske Danseskoler 4826 5650 Håndværkervænget 10 admin@dedanskedanseskoler.dk

Læs mere

ER DER EN KYLLING I ÆGGET?

ER DER EN KYLLING I ÆGGET? ER DER EN KYLLING I ÆGGET? Et rugeforløb, hvor børnene selv er med til at hente æg i hønsehuset, lægge æggene i rugeskabet, gennemlyse æggene, lægge æggene til klækning i det andet rugeskab og se, når

Læs mere

Velkommen. Power point vil efter mødet kunne ses på. www.nskswim.dk

Velkommen. Power point vil efter mødet kunne ses på. www.nskswim.dk 7.10-2014 Velkommen Power point vil efter mødet kunne ses på www.nskswim.dk Nakskov Svømmeklub - en del af LF SWIM Aktivitetskalender for efterår 2014 / udkast for forår 2015 Klubmesterskab 3 afdelinger

Læs mere

FINA MASTERS REGLER 2013-2017

FINA MASTERS REGLER 2013-2017 INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE Masters (MGR) 2 Masters Svømmeregler (MSW) 3 Masters Åbent Vand Svømning (MOWS) 6 Henvisning til: Masters Udspringsregler Masters Synkroregler Masters Vandpoloregler

Læs mere

KOM GODT FRA START. inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen

KOM GODT FRA START. inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen KOM GODT FRA START inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen KOM GODT FRA START - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen Af Dorthe Holm, pædagogisk vejleder,

Læs mere

Overdommere i Dansk Svømmeunion

Overdommere i Dansk Svømmeunion Overdommere i Dansk Svømmeunion 1. Dokumentets Omfang 1 1.1 Definitioner 1 2. Overdommer Kategorier 1 2.1 Danske Kategorier 1 2.2 FINA Overdommere og Startere 3 3. Særlige Kvalifikationskrav til Overdommere

Læs mere

Regler og generelle oplysninger

Regler og generelle oplysninger Danmarksmesterskab i Fladfiskeri for lyst- og småbåde Regler og generelle oplysninger Regler Konkurrencen afholdes som fire dele: et team, en personlig artskonkurrence, en individuel på tværs af arterne

Læs mere

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED 1 Det er meget, meget sjovere her end i min almindelige skole. Man leger med dansk i stedet for bare at

Læs mere

Optimist Sailing Team Denmark (OCD) Statut for beregning af ranglister og udtagelse til landsholdet

Optimist Sailing Team Denmark (OCD) Statut for beregning af ranglister og udtagelse til landsholdet Optimist Sailing Team Denmark (OCD) Statut for beregning af ranglister og udtagelse til landsholdet 1. Generelt Denne statut omfatter beregning af rangliste i forbindelse med stævner for Guld-felter og

Læs mere

Det overordnede program

Det overordnede program Skoleturnering for 6 hold timer fra 9.00 til.00 Det overordnede program 9.00 Alle mødes omklædte i hallen til velkomst, holdene fordeles ud påbanerne og Kidsvolley vises. 9.5 Der spilles Kidsvolley 0.5

Læs mere

Kom godt fra start. - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen. Dorthe Holm

Kom godt fra start. - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen. Dorthe Holm Kom godt fra start - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen Dorthe Holm Tekst: Dorthe Holm, pædagogisk vejleder, børnehaveklasseleder v/ Centerklasserne Højvangskolen, d.holm@pc.dk

Læs mere

Udstillingsregler for Dansk Chinchilla Kæledyrs Forening

Udstillingsregler for Dansk Chinchilla Kæledyrs Forening Udstillingsregler for Dansk Chinchilla Kæledyrs Forening 1. Indledning Disse bestemmelser gælder for udstillinger arrangeret af Dansk Chinchilla Kæledyrs Forening (DCKF). Pelsavlernes internationale udstilling

Læs mere

DANSK FÆGTE-FORBUND. Talentudviklingsprojektet. Fægtemærkehåndbog for trænere og ledere

DANSK FÆGTE-FORBUND. Talentudviklingsprojektet. Fægtemærkehåndbog for trænere og ledere DANSK FÆGTE-FORBUND Talentudviklingsprojektet Fægtemærkehåndbog for trænere og ledere D A N S K F Æ G T E - F O R B U N D Fægtemærkehåndbog for trænere og ledere Af: Alexander Normann Jørgensen Dansk Fægte-Forbund

Læs mere

På det første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således:

På det første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således: Rønne, d. 20. august 2013 Kære klubledere Sikke en sommer. Varmen var jo næsten tropisk, så det har længe været forbundet med stort besvær bare at tænke på at skulle sætte sig til Pc en for at sende et

Læs mere

En velanset verdensomspændende konkurrence, som udfordrer din kreativitet med chokolade! World Chocolate Masters

En velanset verdensomspændende konkurrence, som udfordrer din kreativitet med chokolade! World Chocolate Masters Præsentation af World Chocolate Masters 2008 En velanset verdensomspændende konkurrence, som udfordrer din kreativitet med chokolade! Hvis du har gode idéer til chokolade, hvad enten du er chocolatier

Læs mere

Drejebog - sådan holder du et Skole OL-stævne på skolen

Drejebog - sådan holder du et Skole OL-stævne på skolen Drejebog - sådan holder du et Skole OL-stævne på skolen Det er en rigtig god ide at samle flere klasser fra 4. til 7. klassetrin til et fælles Skole OL stævne på skolen. Det skaber stemning og sammenhold

Læs mere

RESUMÉ... 3 INDLEDNING... 4 KORT BESKRIVELSE AF PALS-MODELLEN... 4 FORMÅL OG FOKUS... 4 DATAINDSAMLING... 5 RESULTATERNES REPRÆSENTATIVITET...

RESUMÉ... 3 INDLEDNING... 4 KORT BESKRIVELSE AF PALS-MODELLEN... 4 FORMÅL OG FOKUS... 4 DATAINDSAMLING... 5 RESULTATERNES REPRÆSENTATIVITET... Midtvejsstatus pa implementering af PALS pa Vadga rd, Buddinge og Søborg Skole Indhold RESUMÉ... 3 INDLEDNING... 4 KORT BESKRIVELSE AF PALS-MODELLEN... 4 FORMÅL OG FOKUS... 4 DATAINDSAMLING... 5 RESULTATERNES

Læs mere

Lille nordisk program Og Nordisk program

Lille nordisk program Og Nordisk program Lille nordisk program Og Nordisk program Forord og indhold Dette Nordiske programhæfte indeholder, beskrivelse, bedømmelse og konkurrencevejledning, af de 2 Nordiske discipliner Spor og Rundering. Side

Læs mere

SPORTSLIGT REGLEMENT FOR AUTOSPEEDWAY

SPORTSLIGT REGLEMENT FOR AUTOSPEEDWAY INDHOLD 1 Generelt 1. Motor Sporten 2. Officials 3. Deltagere 4. Løbs Datoer 5. Klasser og Point 6. Præmier 2 Sportsreglement 1. Afvikling 3 Løbsanmeldelse førermøde - løbsprocedure 1. Anmeldelse 2. Teknisk

Læs mere

TRACK. - en projektbeskrivelse af en af Danmarks førende ungdomskulturevents

TRACK. - en projektbeskrivelse af en af Danmarks førende ungdomskulturevents TRACK - en projektbeskrivelse af en af Danmarks førende ungdomskulturevents Shaka Loveless sætter gang i den ved Track Three lørdag d. 23. marts 2013 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Hvad er Track? 4 Hvorfor

Læs mere

Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. BHR kan uddele wildcard.

Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. BHR kan uddele wildcard. Regler for deltagelse i IPO 3 DM og udtagelser Udtagelseskrav: Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. Hundeførere, som har bestået med minimum 250 point opnået ved 1 udtagelse,

Læs mere

Vedtægter for fotorammenviborg.dk

Vedtægter for fotorammenviborg.dk Vedtægter for fotorammenviborg.dk Generelt: 1 Klubbens navn er fotorammenviborg.dk og er stiftet d. 16. januar 2012 2 Klubbens formål er at udvikle medlemmernes evner og interesse for fotografi. Klubben

Læs mere

Idræt om dagen. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior

Idræt om dagen. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger Idræt om dagen Skab liv i dagtimerne ved at udvikle tilbud til seniorer i din forening. Med Idræt om dagen er der mange muligheder for at invitere en stadig større

Læs mere

Ranch Team Challenge Regler

Ranch Team Challenge Regler Ranch Team Challenge Regler Indholdsfortegnelse: Om Ranch Team Challenge Side 2 Teamet Side 2 Hat Side 3 Hest Side 3 Rytter Side 3 Bid Side 3 Animal Handling Side 4 Point Side 4 Discipliner Side 6 Redigeret

Læs mere

Netværkshåndbog for JA

Netværkshåndbog for JA Netværkshåndbog for JA Peter Bangs Vej 30, 2000 Frederiksberg Alle netværk under JA kan holde møder og gennemføre arrangementer Når netværk under JA afholder et arrangement eller anden aktivitet, kan de

Læs mere

Koncept Indendørs Fodbold Koncept Indendørs Fodbold

Koncept Indendørs Fodbold Koncept Indendørs Fodbold Koncept Indendørs DGI Midtjylland fodbold - Koncept for Indendørs Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse i DGI Midtjylland... 3 Terminer... 3 Rækker... 4 Puljenummerering... 6 Puljeinddeling... 6 Placeringer...

Læs mere

KONKURRENCE HÅNDBOGEN

KONKURRENCE HÅNDBOGEN KONKURRENCE HÅNDBOGEN Nordic Pitmaster Challenge 2014 Konkurrence håndbogen... 3 Velkommen... 3 Introduktion til Nordic Pitmaster Challenge... 3 Hvad er en Pitmaster... 3 Hvem kan deltage... 4 Praktisk

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK

DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK Nr.1605 Alder: 10-12 år - Tid: 6 min. Nr.1603 Flamingoen spiller kaster bolden til makkerens hoved. Spilleren, som står på et ben, header tilbage. Drillepinden med en bold mellem knæene. Den anden spiller

Læs mere