1. Overenskomstens parter.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Overenskomstens parter."

Transkript

1 Hesin sáttmáli er skannaður og OCR- lisin. Tískil kunnu ymiskar villur koma fyri. Um tygum koma fram á onkra villu, eru tygum vælkomin at boða frá her. Overenskomst mellem Meginfelag Sjúkrakassa Føroya og Foreningen af Speciallæger vedrørende øjenlægehjælp jælp på Færøerne Gældende fra 1. oktober 1982 Henvendelse om denne overenskomst rettes til: Foreningen af Speciallæger, Trondhjemsgade 9, 2100 København Ø. Tlf.: (01)

2 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens parter 2. Aftaler vedrørende øjenlægehjælp 3. Øjenlæger, der praktiserer som alment praktiserende læger 4. Personkreds og overenskomstområde 5. Samarbejdsudvalg - sammensætning og opgaver 6. Ankeudvalg 7. Til- eller fratrædelse af overenskomsten 8. Fortegnelse over speciallæger 9. Henvisning fra alment praktiserende læge til øjenlæge 10. Legitimation for berettigelse til øjenlægehjælp 11. Konsultation 12. Besøg 13. Ekstraordinær øjenlægehjælp 14. Receptudstedelse 15. Tilrettelæggelse af øjenlægevagtordninger 16. Øjenlægens henvisningsret 17. Indlæggelse på sygehuse 18. Klageregler 19. Honorarer for konsultationer (grundhonorarer) 20. Honorarer for operationer (grundhonorarer) 21. Honorar for besøg 22. Honorar for ekstraordinær øjenlægehjælp 23. Telefonkonsultationer 24. Undersøgelser foretaget på Statens Seruminstitut 25. Regulering af grundhonorarerne 26. Afregningsmåden 27. Ikrafttrædelse og opsigelse Protokollat 1. Overenskomstens parter. 1. Overenskomstens parter. Denne overenskomst, der omfatter behandling af øjensygdomme (øjenlægehjælp), er indgået mellem Meginfelag Sjúkrakassa Føroya (MSF) og Foreningen af Speciallæger (FAS).

3 2. Aftaler vedrørende øjenlægehjælp. Aftaler udover nærværende overenskomst mellem MSF og øjenlæger vedrørende øjenlægehjælp inden for sygeforsikrings-loven for Færøerne må ikke indgås, med mindre der er enighed herom mellem overenskomstens parter. 3. Øjenlæger, der praktiserer som alment praktiserende læger. En øjenlæge, der praktiserer i henhold til overenskomster med MSF om almen lægegerning, har ikke ret til betaling efter denne overenskomst. 4. Personkreds og overenskomstområde. Overenskomsten omfatter undersøgelse og behandling af personer,der har adgang til vederlagsfri øjenlægehjælp i henhold til lov for Færøerne om den offentlige sygeforsikring, A-medlemmer. Stk. 2. Overenskomsten omfatter i det omfang, det er fastsat i de enkelte bestemmelser, personer, der har adgang til øjenlægehjælp i henhold til lov for Færøerne om den offentlige sygeforsikring, B- og C-medlemmer. Stk. 3. Overenskomsten omfatter medlemmer af MSF. Stk. 4. Til andre end de i stk. 3 nævnte sikrede ydes øjenlægehjælp ved indtruffet ulykkestilfælde, pludseligt opstået eller forværret sygdom eller andre lignende tilfælde, når de sikrede midlertidigt opholder sig inden for denne overenskomsts område. Afregning for sådan øjenlægehjælp sker efter 26, stk Samarbejdsudvalg - sammensætning og opgaver. Samarbejdsudvalg vedrørende de enkelte overenskomster om special-lægehjælp eller vedrørende flere eller alle overenskomster om special-lægehjælp kan nedsættes, dersom MSF eller halvdelen af de omfattede speciallæger ønsker det. Stk. 2. Samarbejdsudvalget består af 4 medlemmer. 2 medlemmer udpeges af MSF, fortrinsvis blandt dets medlemmer. 2 medlemmer udpeges af lægekredsforeningen blandt speciallæger med konsultation på Færøerne. Stk. 3. Samarbejdsudvalget behandler med respekt af overenskomstens parter sager vedrørende overenskomstens gennemførelse på Færøerne. Stk. 4. Sager, der henhører under overenskomstens parter, kan drøftes i samarbejdsudvalget med henblik på at foretage en indstilling i sagen. Andre sager kan drøftes i samarbejdsudvalget med henblik på at træffe afgørelse i sagen. Indstillinger og afgørelser træffes ved almindelig stemmeflerhed. Samarbejdsudvalgets indstillinger og afgørelser fremsendes til over-enskomstens

4 parter og har virkning, med mindre sagen inden 1 måned efter modtagelsen lægges op til behandling hos ankeudvalget. 6. Ankeudvalg. Nedsættes i overensstemmelse med sygeforsikringsloven for Færøerne. 7. Til- eller fratrædelse af overenskomsten. En øjenlæge, der er medlem af FAS og vedkommende øjenlægeorganisation kan tiltræde overenskomsten. Stk. 2. En øjenlæge, der tiltræder overenskomsten, har pligt til at udføre øjenlægegerning efter den i overenskomsten fastsatte betaling og på de ifølge overenskomsten i øvrigt gældende betingelser. Stk. 3. Til- og fratrædelse kan ske med 1 måneds varsel til den 1. i en måned. Stk. 4. Tiltrædelse sker ved, at skriftlig meddelelse tilstilles FAS, der påser, at den pågældende øjenlæge har autorisation som speciallæge i øjensygdomme. Tiltrædelsesblankettens udformning aftales mellem overenskomstens parter. Stk. 5. Fratrædelse sker ved, at skriftlig meddelelse tilstilles FAS. Stk. 6. FAS videresender med det i stk. 3 fastsatte varsel meddelelser om til- og fratrædelse til MSF. 8. Fortegnelse over speciallæger. En fortegnelse over nye og frameldte øjenlæger offentliggøres periodisk i "Ugeskrift for Læger" og tilstilles MSF. På grundlag heraf udarbejder overenskomstens parter i fællesskab en fortegnelse over de til overenskomsten tilmeldte øjenlæger. Fortegnelsen udsendes periodisk og fordeles til alment praktiserende læger og praktiserende speciallæger. 9. Henvisning fra alment praktiserende læge til øjenlæge. 9. Henvisning fra alment praktiserende læge til øjenlæge. Øjenlæger, der praktiserer efter nærværende overenskomst, modtager patienter til undersøgelse og behandling - normalt efter henvisning - fra alment praktiserende læger.

5 10. Legitimation for berettigelse til øjenlagehjælp. Den sikrede skal ved første konsultation hos øjenlægen normalt medbringe en skriftlig henvisning fra den læge, patienten er tilmeldt, eller dennes stedfortræder. Ved henvendelse til alment praktiserende læge i tilfælde af, pludseligt opstået sygdom under midlertidigt ophold uden for den tilmeldte læges praksisområde, kan henvisningen dog foretages af en anden læge, der praktiserer for MSF. Stk. 2. Den sikrede skal desuden legitimere sig som berettiget til øjen-lægehjælp ved at forevise gyldig legitimation fra sygekassen. Stk. 3. I tilfælde, hvor det ikke straks har været muligt at fremskaffe den i stk. 2 omhandlede legitimation, f.eks. ved indtruffet ulykkestilfælde, pludseligt opstået eller forværret sygdom, eller andre lignende tilfælde, skal legi-timationen snarest muligt tilvejebringes og forevises øjenlægen. Stk. 4. Såfremt den sikrede ikke legitimerer sig om oven for anført, er betaling for øjenlægehjælpen MSF uvedkommende, og øjenlægen må fordre betaling direkte fra patienten. 11. Konsultation. Øjenlægen afholder søgnedage undtagen lørdage, inden for tidsrummet fra kl. 8 til kl. 16, konsultation med fast træffetid og/eller efter tidsbestilling. Stk. 2. Øjenlægen har pligt til at bekendtgøre sin konsulationstid over for de sikrede. Stk. 3. Sikrede, der har en tidsaftale, er forpligtet til at overholde denne aftale eller afmelde den og må acceptere de ventetider, der kan opstå, bl. a. som følge af øjenlægens forpligtelse til at varetage den akutte sygebehandling. 12. Besøg. Såfremt den sikredes alment praktiserende læge skønner det nødvendigt, kan øjenlægen, efter den alment praktiserende læges skriftlige anmodning, tilse og behandle sikrede i deres hjem på hverdage fra kl Anmodninger om sådant besøg skal opbevares af øjenlægen, indtil honorering har fundet sted. For besøg honoreres efter de i 21 nævnte takster og vilkår. 13. Ekstraordinær øjenlægehjælp. 13. Ekstraordinær øjenlægehjælp. Øjenlægehjælp uden for konsultationssiden, jf. 11, stk. 1, kan ydes i anledning af ulykkestilfælde eller pludselig opstået eller forværret sygdom, der gør øjeblikkelig behandling nødvendig. Honorering for sådan øjenlagehjælp sker efter de i 22 angivne takster.

6 14. Receptudstedelse. Ved ordination af lægemidler anvendes receptblanketter, som MSF stiller til rådighed. Recepten udfyldes med sikredes sygekassenummer, navn og adresse. 15. Tilrettelæggelse af øjenlægevagtordninger. Med henblik på at sikre fornøden øjenlægehjælp ved akutte sygdomstilfælde uden for øjenlægernes normale konsultationstid, jf. 11, kan øjenlægerne etablere øjenlægevagtordninger for et område, eventuelt i samarbejde med sygehusvæsenet. 16. Øjenlægens henvisningsret. Øjenlægen har ret til direkte henvisning til sygehusenes røntgenafdelinger, patologiske institutter og laboratorier. Stk. 2. I det omfang, der ikke er fastsat begrænsning herfor, kan øjenlægen direkte lade foretage overenskomstomfattede undersøgelser hos speciallæger i patologi og EEG-undersøgelser hos speciallæger i neuromedicin, samt laboratorieundersøgelser på laboratorier, der er tilsluttet eller har over-enskomst med MSF. Stk. 3 Såfremt øjenlagen i medfør af stk. 2 henviser til speciallæge, som ikke har overenskomst med MSF, skal han gøre patienten opmærksom på de betalingsmæssige konsekvenser heraf. Stk. 4. Bortset fra det i stk. 2 nævnte tilfælde kan der ikke ske direkte hen-visning til praktiserende speciallæger. 17. Indlæggelse på sygehuse. Øjenlægen kan indlægge de sikrede på sygehus. Stk. 2. Ved indlæggelse på sygehus skal øjenlægen gøre den sikrede opmærksom på, at indlæggelsen kan medføre betalingsmæssige konsekvenser for den sikrede. Stk. 3. Øjenlægen udsteder uden særligt vederlag indlæggelsessedler, hvor ingen særlig lægeerklæring er en forudsætning. 18. Klageregler. Klagereglerne omfatter MSF, sikrede og alle til nærværende overenskomst tilmeldte øjenlæger.

7 Stk. 2. Klagereglerne omfatter de forhold, der er omhandlet i overenskomsten og forhold i forbindelse hermed. Stk. 3. Spørgsmål om overtrædelse af lov om udøvelse af lægegerning, straffelovgivning m.v. omfattes ikke af klagereglerne, men videresendes til embedslageinstitutionen. Stk. 4. Klager fra medlemmer af MSF fremsættes skriftligt over for MSF. Stk. 5. Klager fra øjenlæger fremsættes skriftligt over for FAS. Stk. 6. De klager, MSF og FAS modtager fra øjenlæger, jf. stk. 4 og 5, indbringes for samarbejdsudvalget. Såvel MSF som FAS kan dog afvise klager som ubeføjede; i så fald skal parterne gensidigt orientere herom. Når klagen indbringes for MSF, skal den så vidt muligt være bilagt relevante oplysninger vedrørende den konkrete klage. Stk. 7. Parterne i klagesager er forpligtet til at afgive fuld oplysning om alle sagen vedrørende forhold over for MSF. 19. Honorarer for konsultationer (grundhonorarer).( Øjenlægens ydelser betales efter følgende grundhonorarer: kr. 1. konsultation Senere konsultationer vedrørende samme sygdom 42,80 21,58 I konsultationstaksten er indbefattet brilleordination, bestemmelse af synsstyrke, synsfelt, refraktion, intraoculært tryk, oftalmoskopi, gennemlysning af øjet, gennemskylning af tåreveje, spaltelampeundersøgelse og lignende diagnostiske undersøgelsesmetoder samt lokalbedøvelser og sådanne mindre operationer, der ikke er nævnt i de i 20 anførte undersøgelser og operationer. Ved fortsat behandling (kontrolundersøgelser m.v.) vedrørende samme sygdom kan der takseres for en ny 1. konsultation, når der er forløbet 3 måneder fra den sidste 1. konsultation.

8 20. Honorarer for operationer (grundhonorarer). Øjenlægens ydelser betales efter følgende grundhonorarer: 1. Operation for chalazion eller øjenlågbyld. 2. Spaltning eller sondring af tårekanal. 3. Kauterisation af hornhindear og fjernelse af dybtliggende fremmedlegemer i horn-hinden. 4. Fjernelse af xanthelasmata og mindre hudsvulster. 5. Operation for indad- eller udaddrejning af øjenlåg. 6. For følgende operationer betales. a. Sammensyning af øjenlåg b. Fjernelse af pterygium c. Efterstaroperation d. Mindre plastisk operation 7. For følgende operationer betales. a. Fjernelse af tåresækken a. Skeloperation 8. For følgende operationer betales. a. Større plastisk operation b. Keratotomi kr. 21,20 28,20 56,20 99,20 159,00 230,00 318,00 425,00

9 c. Iridectomi d. Discission af linsekapsel e. Fjernelse af et øje f. Ptoseoperation 9. For følgende operationer betales. a. Operation for grøn stær b. Operation for grå stær 10. For følgende operationer betales. a.fjernelse af fremmedlegeme fra øjenhulen eller fra øjets indre b. Operation for nethindeløsning 11. Hornhindetransplantation. 12. Nødvendig assistance af tilkaldt læge ved operation. 637,00 708, ,00 92,00 Ved flere operationer i samme konsultation ydes sædvanlig takst for første operation og 50% af taksten for følgende operationer. Inden for operationsgruppen 1-8 kan øjenlægen for operationer, der ikke er anført i ovenstående, beregne sig honorar ved analogisering af den pågældende operations omfang med de i ovenstående anførte. Øjenlægen skal på sin regning til sygekassen angive, hvilken operation, der er udført, og på hvilket grundlag analogiseringen er sket. Eventuelle tvivlsspørgsmål afgøres af samarbejdsudvalget. 21. Honorar for besøg. For sygebesøg hverdage kl. 8-16, jf. 12, er grundhonoraret kr. 71,00. For sygebesøg med operativt indgreb er grundhonoraret kr. 71,00 med tillæg af de i 20 nævnte takster. Såfremt øjenlægen under et besøg i hjemmet tilser flere patienter, er han kun berettiget til eet besøgshonorar. Den øvrige øjenlægehjælp honoreres efter 19 og 20. Foretages sygebesøg uden for den kommune, hvor øjenlægen praktiserer, tillægges besøgshonoraret et afstandstillæg på kr. 2,12 pr. påbegyndt km regnet fra øjenlægens konsultationssted til patientens hjem. Der kan dog højst betales for en afstand svarende til afstanden til nærmeste øjenlæge. For brug af eget befordringsmiddel uden for den kommune, hvori øjenlægen praktiserer, ydes kørselsgodtgørelse. 22. Honorar for ekstraordinær øjenlægehjælp. 22. Honorar for ekstraordinær øjenlægehjælp. For øjenlægehjælp, der ydes hverdage kl og lørdage kl. 8-20, tillægges der 50% for konsultationer og sygebesøg.

10 Stk. 2. For øjenlægehjælp, der ydes hverdage kl og søn og helligdage kl. 8-24, tillægges der 75% for konsultationer og sygebesøg. Stk. 3. For øjenlægehjælp, der ydes hverdage og søn- og helligdage kl. 8-24, tillægges der 100% for konsultationer og sygebesøg. Stk. 4. Dersom der i forbindelse med den ekstraordinære øjenlægehjælp udføres en af de i ( 20, nr. 1-4 nævnte operationer tillægges taksten for denne operation et særligt tillæg på kr. 42,80 (grundhonorar). Udføres en af de i 20, nr nævnte operationer, tillægges kun taksten for den pågældende operation Telefonkonsultationer. Telefonkonsultationer honoreres med taksten for 1/2 senere konsultation (kr. 10,79 i grundhonorar). Stk. 2. Der kan beregnes honorar for telefonkonsultationer, såfremt de finder sted som led i behandlingen og efter forud truffet aftale med øjenlægen. Der kan ligeledes beregnes honorar for telefonkonsultation, såfremt telefonkonsultationen i forbindelse med behandlingen finder sted i anledning af akutte ændringer øjensygdommen eller uforudsete komplikationer. Stk. 3. Udover de i stk. 2 nævnte tilfælde kan der ikke beregnes honorar for telefonkonsultationer. 24. Undersøgelser foretaget på Statens Seruminstitut. MSF betaler for nødvendige undersøgelser, der af øjenlægen rekvireres fra og foretages på Statens Seruminstitut Regulering af grundhonorarerne. De i 19, 20, 21 og 23 nævnte grundhonorarer tillægges 80,3. Stk. 2. For hver fulde 3 points udsving i det færøske pristal udover 100 (juli 1975 = 100) reguleres honorarerne. Omkostningsandelen (20% af honorarerne) reguleres med 3% svarende til en regulering af honorarerne, der er beregnet efter stk. 1. Nettoandelen (80% af honorarerne) reguleres med den for højere lønnede færøske tjenestemænd gældende dyrtidsregulering. Stk. 3. Ved ændringer af lønningerne for højere lønnede færøske tjenestemænd udover, hvad der var gældende 1. juli 1975 og ud over dyrtidsreguleringen, reguleres honorarerne. Stk. 4. Ved beregning af den samlede reguleringsprocent lægges procentpointene beregnet efter stk. 2 og 3 til procenttallet i stk. 1, og den

11 endelige reguleringsprocent angives med én decimal. Regulering finder sted pr. 1. april og 1. oktober. Stk. 5. Ved eventuelle ændringer af de i 19, 20, 21 og 23 nævnte grundhonorarer tages den i stk. 2-3 fastsatte regulering op til overvejelse. Protokollat ad 25. Der er mellem parterne enighed om, at indgreb ved lov i dyrtidsreguleringen af de højere lønnede tjenestemands lønninger ved aftale skal overføres på dyrtidsreguleringen af nettoandelen af honorarerne, medens reguleringen af omkostningsandelen ikke påvirkes. 26. Afregningsmåden. For de i en kalendermåned afsluttede konsultationer, operationer m.v. tilsender øjenlægen månedsvis patientens sygekasse en specificeret opgørelse over sit tilgodehavende med angivelse af datoen for de udførte undersøgelser og behandlinger. Der anvendes en af parterne aftalt afregningsblanket. Stk. 2. Afregning finder sted i den efterfølgende måned - afregningsmåneden. Opgørelsen, der kun vedrører tilgodehavender for de for den 1. i afregningsmåneden afsluttede behandlinger, indsendes, således at den er modtaget af patientens sygekasse senest en 10. i måneden, hvorefter betaling sker således, at beløbet er til rådighed inden månedens udgang. Stk. 3. Ved afregningen er patientens sygekasses beregninger gældende. I tilfælde af afvigelser mellem sygekassens beregninger og øjenlægens opgørelse, har begge parter krav på at få foretaget en nærmere opgørelse. Stk. 4. Øjenlægens regninger vedrørende øjenlægehjælp til de i 4, stk. 4 nævnte sikrede sendes til MSF, som over for øjenlægen indestår for betalingen. Såfremt sikringsforholdet ikke er dokumenteret, hæfter MSF kun for betaling, hvis den pågældende sikrede er berettiget til øjenhjælp, jf. 10, stk Ikrafttrædelse og opsigelse. Overenskomsten træder i kraft den 1. oktober 1982 og er gældende indtil den med 3 måneders varsel opsiges af en af parterne til ophør den 1. i en måned, dog tidligst til den 1. marts Stk. 2. Er der enighed mellem parterne om at ændre enkelte af overens-komstens bestemmelser, kan dette ske i overenskomstperioden uden forud-gående opsigelse.

12 Stk. 3. Såfremt der ved ændring af lovgivningen om priser eller avancer eller lovgivningen, der regulerer arbejdsmarkedets forhold, gribes ind i honorarfastsættelsen efter overenskomsten, kan overenskomsten opsiges med 2 måneders varsel til ophør den 1. i en måned. København - sign - For Foreningen af Speciallæger Ole Andrée Larsen Peer Wendelin For Meginfelag Sjúkrakassa Føroya Elias Johansen Harry Johansen Protokollat vedr. 25. Reguleringen beregnes for øjeblikket på grundlag af de for alment praktiserende læger på Færøerne gældende reguleringer. Pr. 1. april 1982 er reguleringen beregnet til 102,12. Der er enighed om at andre reguleringen, såfremt der sker ændringer for almen praksis.

Overenskomst mellem Meginfelag Sjúkrakassa Føroya og Foreningen af Speciallæger vedrørende ørelægehjælp på Færøerne. Gældende fra 1. oktober 1982.

Overenskomst mellem Meginfelag Sjúkrakassa Føroya og Foreningen af Speciallæger vedrørende ørelægehjælp på Færøerne. Gældende fra 1. oktober 1982. Hesin sáttmáli er skannaður og OCR-lisin. Tískil kunnu ymiskar villur koma fyri. Um tygum koma fram á onkra, eru tygum vælkomin at boða frá við at trýsta á her Overenskomst mellem Meginfelag Sjúkrakassa

Læs mere

ØJENLÆGEHJÆLP (OFTALMOLOGI) 1. september 2015. (revideret) OVERENSKOMST OM OM SPECIALLÆGEHJÆLP MELLEM FORENINGEN AF AF SPECIALLÆGER (FAS) (FAS)

ØJENLÆGEHJÆLP (OFTALMOLOGI) 1. september 2015. (revideret) OVERENSKOMST OM OM SPECIALLÆGEHJÆLP MELLEM FORENINGEN AF AF SPECIALLÆGER (FAS) (FAS) OVERENSKOMST OM OM SPECIALLÆGEHJÆLP MELLEM FORENINGEN AF AF SPECIALLÆGER (FAS) (FAS) OG OG REGIONERNES LØNNINGS- OG OG TAKSTNÆVN (RLTN) ØJENLÆGEHJÆLP (OFTALMOLOGI) 1. september 2015 2015 (revideret) Overenskomst

Læs mere

Henvendelse om denne overenskomst rettes til: Foreningen af Speciallæger, Trondhjemsgade 9, 2100 København 0. Tlf.: (01) 38 55 00.

Henvendelse om denne overenskomst rettes til: Foreningen af Speciallæger, Trondhjemsgade 9, 2100 København 0. Tlf.: (01) 38 55 00. Hesin sáttmáli er skannaður og OCR-lisin. Tískil kunnu ymiskar villur koma fyri. Um tygum koma fram á onkra villu, eru tygum vælkomin at boða frá við at trýsta á her Overenskomst mellem Meginfelag Sjúkrakassa

Læs mere

OVERENSKOMST. Meginfelag Sjúkrakassa Føroya (MSF) / (AHR) Kommunulæknafelag Føroya (KLF) / (PLO)

OVERENSKOMST. Meginfelag Sjúkrakassa Føroya (MSF) / (AHR) Kommunulæknafelag Føroya (KLF) / (PLO) OVERENSKOMST om almen lægegerning mellem Meginfelag Sjúkrakassa Føroya (MSF) / (AHR) og Kommunulæknafelag Føroya (KLF) / (PLO) Af 1. oktober 2006 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel I. Indledende bestemmelser...

Læs mere

Overenskomst vedrørende vikariater i almen praksis

Overenskomst vedrørende vikariater i almen praksis Overenskomst vedrørende vikariater i almen praksis Kapitel 1. Fælles bestemmelser 1. Oprettelse af kontrakt I enhver vikaraftale skal skriftlig kontrakt oprettes på den af PLO og YL udfærdigede standardblanket.

Læs mere

56.00.6 Side 1 SYGESIKRINGENS FORHANDLINGSUDVALG STATENS SERUMINSTITUT. OVERENSKOMST om afregning af præparater og undersøgelser m.m.

56.00.6 Side 1 SYGESIKRINGENS FORHANDLINGSUDVALG STATENS SERUMINSTITUT. OVERENSKOMST om afregning af præparater og undersøgelser m.m. SYGESIKRINGENS FORHANDLINGSUDVALG STATENS SERUMINSTITUT 56.00.6 Side 1 OVERENSKOMST om afregning af præparater og undersøgelser m.m. Af 27. marts 1995 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OVERENSKOMSTENS PARTER

Læs mere

Uddrag af serviceloven:

Uddrag af serviceloven: NOTAT Dato 13.11.2007 Uddrag af serviceloven: Kapitel 16 Personlig hjælp, omsorg og pleje samt plejetestamenter 83. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde 1) personlig hjælp og pleje og 2) hjælp eller støtte

Læs mere

UDKAST. 3 aftale om operation for grå stær i øjenlægepraksis-grundaftale.

UDKAST. 3 aftale om operation for grå stær i øjenlægepraksis-grundaftale. UDKAST 3 aftale om operation for grå stær i øjenlægepraksis-grundaftale. 1 Aftalens parter Aftalen er indgået mellem Region Syddanmark og en kreds af praktiserende øjenlæger i regionen i henhold til Landsoverenskomstens

Læs mere

Hovedaftale mellem Danske Dramatikeres Forbund og Det Kongelige Teater, Odense Teater, Århus Teater og Ålborg Teater.

Hovedaftale mellem Danske Dramatikeres Forbund og Det Kongelige Teater, Odense Teater, Århus Teater og Ålborg Teater. HOVEDAFTALE - TEATER Hovedaftale mellem Danske Dramatikeres Forbund og Det Kongelige Teater, Odense Teater, Århus Teater og Ålborg Teater. Nærværende hovedaftale omfatter opførelser på ovennævnte teatres

Læs mere

Kunden er mod særskilt betaling berettiget til via download fra Kundens server, eller på tilsvarende måder, at opdatere de omfattede enheder.

Kunden er mod særskilt betaling berettiget til via download fra Kundens server, eller på tilsvarende måder, at opdatere de omfattede enheder. Aftale om erhvervskopiering 1 Anvendelsesområde Denne aftale omfatter Kundens kopiering af lovligt erhvervede udgivne lydoptagelser (f.eks. CD er og Mp3-filer) herefter skæringerne, til anvendelse på Kundens

Læs mere

33.06.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. AFTALE om boligforhold for læger

33.06.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. AFTALE om boligforhold for læger Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN YNGRE LÆGER AFTALE om boligforhold for læger 2015 OK-15 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. BOLIGFORHOLD... 3 2. IKRAFTTRÆDEN OG OPSIGELSE... 7 PROTOKOLLAT: VEDRØRENDE

Læs mere

OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM. Kommunala Arbeiðsgevarafelagið. Tandlægeforeningen

OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM. Kommunala Arbeiðsgevarafelagið. Tandlægeforeningen OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM Kommunala Arbeiðsgevarafelagið og Tandlægeforeningen 2015 2017 Indholdsfortegnelse 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 1 2 AFGRÆNSNING... 1 3 MÅNEDSLØNNEDE...

Læs mere

Bekendtgørelse om befordring og befordringsgodtgørelse efter sundhedsloven 1)

Bekendtgørelse om befordring og befordringsgodtgørelse efter sundhedsloven 1) BEK nr 959 af 29/08/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 1303838 Senere ændringer

Læs mere

1. Dækningsområde Denne aftale omfatter rammevilkår for kortvarige udstationeringer til udlandet, inkl. Færøerne og Grønland.

1. Dækningsområde Denne aftale omfatter rammevilkår for kortvarige udstationeringer til udlandet, inkl. Færøerne og Grønland. Lokalaftale nr. 11.E Redigeret 2013 Rammevilkår for kortvarige udstationeringer Tele Danmark A/S og Telekommunikationsforbundet har i forbindelse med tilpasning af Landsoverenskomst mellem Tele Danmark

Læs mere

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX Rengøringsaftale Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk I det følgende kaldet Kunde. og XXXX I det følgende kaldet Leverandøren Side 1 af 8 1. Aftalens retlige grundlag:... 3 2. Rengøringsaftalens

Læs mere

Overenskomst om speciallægehjælp Speciel del, Kapitel 8 KIRURGI 1. SEPTEMBER 2015

Overenskomst om speciallægehjælp Speciel del, Kapitel 8 KIRURGI 1. SEPTEMBER 2015 Overenskomst om speciallægehjælp Speciel del, Kapitel 8 KIRURGI 1. SEPTEMBER 2015 Overenskomst om Speciallægehjælp mellem Foreningen af Speciallæger (FAS) og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) 1.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN ASTERSHAVEN

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN ASTERSHAVEN G/F Astershaven E-mail: Astershaven@groupcare BESTYRELSEN VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN ASTERSHAVEN Smørum den 9. januar 2000 Således godkendt af Ledøje-Smørum kommune den 25. januar 2000. Bestyrelsen

Læs mere

Kontrakt vedr. genoptræning i praksissektoren

Kontrakt vedr. genoptræning i praksissektoren 1. Kontraktens parter Denne kontrakts parter er Kontrakt vedr. genoptræning i praksissektoren Nordfyns Kommune (i det følgende benævnt kommunen) og Søndersø fysioterapi I/S Bogense Fysioterapi Otterup

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om valg og skift af alment praktiserende læge og om behandling hos læge i praksissektoren

Udkast. Bekendtgørelse om valg og skift af alment praktiserende læge og om behandling hos læge i praksissektoren Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: AELSAM Sagsbeh.: SUMLFI Koordineret med: Sagsnr.: 1701571 Dok. nr.: 526816 Dato: 23-01-2018 Udkast Bekendtgørelse om valg og skift af alment praktiserende læge

Læs mere

Bekendtgørelse om valg og skift af alment praktiserende læge og om behandling hos læge i praksissektoren

Bekendtgørelse om valg og skift af alment praktiserende læge og om behandling hos læge i praksissektoren BEK nr 1501 af 13/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 21. februar 2019 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., j.nr. 1701571 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Lovtidende A 2010 Udgivet den 12. maj 2010

Lovtidende A 2010 Udgivet den 12. maj 2010 Lovtidende A 2010 Udgivet den 12. maj 2010 6. maj 2010. Nr. 489. Bekendtgørelse af lov om tjenestemandspension Herved bekendtgøres lov om tjenestemandspension, jf. lovbekendtgørelse nr. 230 af 19. marts

Læs mere

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Tillægsaftale vedr. satspuljemidler Følgende aftale er indgået mellem Regionernes

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om tjenestemandspension

Bekendtgørelse af lov om tjenestemandspension LBK nr 489 af 06/05/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Personalestyrelsen, j.nr. 09-801-5 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1371

Læs mere

Krav til leverandør af personlig og praktisk hjælp i Norddjurs Kommune

Krav til leverandør af personlig og praktisk hjælp i Norddjurs Kommune Krav til leverandør af personlig og praktisk hjælp i Norddjurs Kommune Januar 2016 1. Ydelser som leverandøren kan søge godkendelse til: Praktisk hjælp i dagtimerne på hverdage Personlig pleje. Leverandøren

Læs mere

Bekendtgørelse om barseldagpenge til søfarende

Bekendtgørelse om barseldagpenge til søfarende BEK nr 1110 af 26/11/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2012-0017989 Senere ændringer til

Læs mere

I alt ti. Sag A AFGØRELSER AF LISBETH JARLOV

I alt ti. Sag A AFGØRELSER AF LISBETH JARLOV AFGØRELSER AF LISBETH JARLOV S Y G E S I K R I N På to møder i 2005 har LSU behandlet klager over psykologer, som ikke har levet op til sygesikringsoverenskomsten. Klagerne er få, men der blev uddelt enkelte

Læs mere

Serlæknatakstir pr. 1. apríl 2013:

Serlæknatakstir pr. 1. apríl 2013: Anæstesiologi: 1. viðtala: 602 59,00 425,92 442,24 2. viðtala 608 39,00 281,54 292,33 Fylgjandi viðtalur: 39,00 281,54 292,33 Telefonviðtala: 611 9,50 68,58 71,21 Blokada: 1. viðtala: 714 18,00 129,94

Læs mere

ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR FJERNVARME. fra Frederiksberg Fjernvarme A/S

ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR FJERNVARME. fra Frederiksberg Fjernvarme A/S ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR FJERNVARME fra Frederiksberg Fjernvarme A/S 1 Indhold 1. Grundlag for bestemmelserne... 3 2. Information... 3 3. Ordforklaring... 3 4. Etablering af fjernvarmeforsyning...

Læs mere

AFSKRIFT UNDERVISNINGSMINISTERIET FREDERIKSHOLMS KANAL 21 VEDRØRENDE AFTALE OM ARBEJDSFORHOLDENE FOR PE- DELLER VED GYMNASIER M.V.

AFSKRIFT UNDERVISNINGSMINISTERIET FREDERIKSHOLMS KANAL 21 VEDRØRENDE AFTALE OM ARBEJDSFORHOLDENE FOR PE- DELLER VED GYMNASIER M.V. Side 1 AFSKRIFT UNDERVISNINGSMINISTERIET FREDERIKSHOLMS KANAL 21 Departementet 1220 KØBENHAVN K TELEFON 01-92 50 00 (Er direkte tlf.nr. angivet, bedes dette benyttet) Til rektorerne for Statens gymnasieskoler,

Læs mere

Forretningsorden for selskabsbestyrelsen i Boligselskabet Sjælland

Forretningsorden for selskabsbestyrelsen i Boligselskabet Sjælland Kap. 1. Selskabsbestyrelsens beføjelser: 1. Selskabsbestyrelsens ansvar Selskabsbestyrelsen forestår den overordnede ledelse af boligselskabet. Den udøver de beføjelser og varetager de pligter, der tillægges

Læs mere

FORPAGTNINGSKONTRAKT NR. 43.2.

FORPAGTNINGSKONTRAKT NR. 43.2. FORPAGTNINGSKONTRAKT NR. 43.2. Odder Kommune, Byggeri, (herefter benævnt udlejer) udlejer herved til: (Herefter benævnt lejer) det på vedhæftede oversigtskort med gul indramning viste areal, beliggende

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. 55.50.1 Side 1 DANSK KIROPRAKTOR FORENING LANDSOVERENSKOMST OM KIROPRAKTIK

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. 55.50.1 Side 1 DANSK KIROPRAKTOR FORENING LANDSOVERENSKOMST OM KIROPRAKTIK REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN 55.50.1 Side 1 DANSK KIROPRAKTOR FORENING LANDSOVERENSKOMST OM KIROPRAKTIK Ændret ved aftale af 26-05-2010 til ikrafttræden 01-10-2010 Side 2 Side 3 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE Mellem [virksomhedens navn] [virksomhedens adresse] [virksomhedens cvr.nr.] [virksomhedens telefonnummer og mailadresse] (herefter kaldet Virksomheden ) og [lederens navn]

Læs mere

3 Formandens løn bestemmes af generalforsamlingen. Repræsentanternes kørselsgodtgørelse bestemmes af generalforsamlingen.

3 Formandens løn bestemmes af generalforsamlingen. Repræsentanternes kørselsgodtgørelse bestemmes af generalforsamlingen. 1 1 Foreningens navn er Marslev Gensidige Heste-Assurance-Forening. Foreningens hjemsted er Fyn. Foreningens formål er ved dens medlemmers gensidige forsikring at erstatte tab, som disse måtte lide ved

Læs mere

Aftale om ikke-kommercielle lokalradioers brug af musik

Aftale om ikke-kommercielle lokalradioers brug af musik Aftale om ikke-kommercielle lokalradioers brug af musik 1. Parter: Denne aftale er indgået mellem på den ene side KODA og på den anden side SAML (Sammenslutningen Af Medier i Lokalsamfundet), som tilsammen

Læs mere

Ydelse: Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: Kørselstillæg ved besøg pr. påbegyndt km. 1101* 10,94 12,35 Besøg 1401 415,14 468,69

Ydelse: Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: Kørselstillæg ved besøg pr. påbegyndt km. 1101* 10,94 12,35 Besøg 1401 415,14 468,69 Takstkort 25A Sikringsgruppe 1 + 2 Konsultation mv. 1, stk. 1: E-mail konsultation 0105 62,94 71,06 1. Konsultation 0110 378,27 427,07 2. Konsultation 0120 121,82 137,53 Senere konsultation 0130 121,82

Læs mere

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE 2014 PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Lovgrundlag Lov om social service 83, stk. 1 nr. 1. Hvilket behov dækker hjælpen Hvad er formålet med hjælpen Hjælp og støtte

Læs mere

BILAG 3 TIL IC GROUP A/S' VEDTÆGTER

BILAG 3 TIL IC GROUP A/S' VEDTÆGTER BILAG 3 TIL IC GROUP A/S' VEDTÆGTER 1. BESLUTNING 1.1 På den ordinære generalforsamling den 27. september 2010 blev bestyrelsen for IC Group A/S ("Selskabet") bemyndiget til at udstede warrants. Bestyrelsen

Læs mere

Vejledning om forhold der skal eller bør fastsættes i ansættelseskontrakten og forhold som bør undgås

Vejledning om forhold der skal eller bør fastsættes i ansættelseskontrakten og forhold som bør undgås Vejledning om forhold der skal eller bør fastsættes i ansættelseskontrakten og forhold som bør undgås Denne vejledning beskriver de forhold, som skal fremgå af ansættelseskontrakten og de forhold, som

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Generelle oplysninger Reguleringsprocent: 0,58 Vederlagsfri fysioterapi: Reguleringsprocent: : 0,58 Lægeordineret ridefysioterapi Reguleringsprocent ridefysioterapi: 0,58 Reguleringsprocent rideskole:

Læs mere

Side 1. AFTALE vedrørende ansættelses- og aflønningsvilkår for ø-lægen på Endelave

Side 1. AFTALE vedrørende ansættelses- og aflønningsvilkår for ø-lægen på Endelave SYGESIKRINGENS FORHANDLINGSUDVALG PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION 55.10.3 Side 1 AFTALE vedrørende ansættelses- og aflønningsvilkår for ø-lægen på Endelave Af 1. juni 1983 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Rammeaftale vedrørende. AD HOC TV inspektion og spuling. Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen. Københavns Ejendomme, Drift og Service

Rammeaftale vedrørende. AD HOC TV inspektion og spuling. Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen. Københavns Ejendomme, Drift og Service Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Københavns Ejendomme, Drift og Service Rammeaftale vedrørende AD HOC TV inspektion og spuling Geografisk Område: 1 Vesterbro / Enghave / Valby 1. Aftalens Parter

Læs mere

Tandlægernes Nye Landsforening

Tandlægernes Nye Landsforening Tandlægernes Nye Landsforening Forretningsorden for hovedbestyrelsen Kap. 1 Hovedbestyrelsens beføjelser.1 Hovedbestyrelsens ansvar.2 Prokura m.m. Hovedbestyrelsen forestår den overordnede ledelse af foreningen.

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke

Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke i Ballerup Kommune Forsyning Ballerup December 2013 Regulativ for tømning af bundfældningsog samletanke i Ballerup Kommune 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Læs mere

Overenskomst mellem DFDS A/S og Dansk Metals Maritime Afdeling for Vikarer i skibe registreret i Dansk Internationalt Skibsregister (DIS)

Overenskomst mellem DFDS A/S og Dansk Metals Maritime Afdeling for Vikarer i skibe registreret i Dansk Internationalt Skibsregister (DIS) Overenskomst mellem DFDS A/S og Dansk Metals Maritime Afdeling for Vikarer i skibe registreret i Dansk Internationalt Skibsregister (DIS) Gældende for perioden 1. marts 2012 til 29. februar 2016 Nærværende

Læs mere

Vedtægter for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme

Vedtægter for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme Vedtægter for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme 1 Nævnet er oprettet af Hotel, Restaurant og Turisterhvervet, HORESTA, og Forbrugerrådet. 2 Nævnets kompetence Ankenævnet for hotel, restaurant

Læs mere

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen]

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen] KONTRAKT mellem Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. og [Indsættes ved kontraktindgåelsen] vedrørende "Pleje af grønne områder" 1 Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32

Læs mere

KRAVSPECIFIKATION INDKØBSORDNING TIL VISITEREDE BORGERE I GENTOFTE KOMMUNE. September 2009. Side 1 af 10

KRAVSPECIFIKATION INDKØBSORDNING TIL VISITEREDE BORGERE I GENTOFTE KOMMUNE. September 2009. Side 1 af 10 KRAVSPECIFIKATION INDKØBSORDNING TIL VISITEREDE BORGERE I GENTOFTE KOMMUNE September 2009 Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse 1. KRAVSPECIFIKATIONER TIL INDKØBSORDNINGEN...3 1.1 Målsætning... 3 1.2 Bestilling

Læs mere

Ansættelseskontrakt for vikarer i almen praksis

Ansættelseskontrakt for vikarer i almen praksis Ansættelseskontrakt for vikarer i almen praksis 1. Undertegnede læge/lægehus (navn og adresse, evt. stempel): Ansætter herved (navn og adresse): som vikar. 2. Vikaren vil være ansat som funktionær ikke-funktionær

Læs mere

3.4.18. Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne

3.4.18. Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne 3.4.18 1991 Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne 2 Indhold Side Overenskomstens område... 3 Ansættelse... 3 Løn... 3 Lønanciennitet... 4 Pension... 4 Lønberegning,

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2015.0028) Danmarks Jurist- og Økonomforbund. mod SKAT

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2015.0028) Danmarks Jurist- og Økonomforbund. mod SKAT PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2015.0028) Danmarks Jurist- og Økonomforbund mod SKAT Tvisten Tvisten angår fortolkningen af en aftale mellem SKAT og bl.a. AC-Landsklubben om flekstid

Læs mere

Udbud fysisk tolkning 2016 2017. Rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Tolkemyndigheden - Rammeaftale udbud for 2016-2017 side 1

Udbud fysisk tolkning 2016 2017. Rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Tolkemyndigheden - Rammeaftale udbud for 2016-2017 side 1 Udbud fysisk tolkning 2016 2017 Rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Tolkemyndigheden - Rammeaftale udbud for 2016-2017 side 1 Angivelse af hvilken region rammeaftalen vedrører Nedenstående udfyldes

Læs mere

Lovbekendtgørelse nr. 102 af 2. marts 1988 om dagpenge ved sygdom eller fødsel, sum seinast broytt við løgtingslóg nr. 94 frá 13.

Lovbekendtgørelse nr. 102 af 2. marts 1988 om dagpenge ved sygdom eller fødsel, sum seinast broytt við løgtingslóg nr. 94 frá 13. Lovbekendtgørelse nr. 102 af 2. marts 1988 om dagpenge ved sygdom eller fødsel, sum seinast broytt við løgtingslóg nr. 94 frá 13. juni 1995 Kapitel 1 Personkreds m.v. Kapitel 2 Betingelser for udbetaling

Læs mere

Vedtægter for Antenne-, Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen

Vedtægter for Antenne-, Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen Vedtægter for Antenne-, Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er: Antenne-, Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen (ASK) Foreningens hjemsted er Storkøbenhavn. 2.

Læs mere

Aftalen omfatter jordemødre, som har valgt at indgå i Kendt Jordemoderordningen.

Aftalen omfatter jordemødre, som har valgt at indgå i Kendt Jordemoderordningen. Lokal aftale om løn og arbejdstid indgået i henhold til aftale om lokal løndannelse og aftale om decentrale arbejdstidsaftaler mellem Sygehus Syd, Næstved Sygehus og Jordemoderforeningen. 1 Aftalens dækningsområde

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning om administration af fodterapiområdet efter højesteretsdom

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning om administration af fodterapiområdet efter højesteretsdom REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 013-10 Vejledning om administration af fodterapiområdet efter

Læs mere

Godkendelsesmateriale. Træning

Godkendelsesmateriale. Træning Godkendelsesmateriale Træning 1. Indledning... 3 2. Godkendelsesprocedure... 3 2.1. Hvad kan der søges godkendelse til... 3 2.2. Godkendelsesform og bindingsperiode... 4 2.3. Kontraktgrundlag og aftaleperiode...

Læs mere

Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret september 2013)

Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret september 2013) Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret september 2013) 1 Navn og hjemsted Laugets navn er Stenhuggerlauget og med binavnene Stenhuggerlauget i Danmark, Stenhuggersektionen og Stenhuggersektionen under Dansk

Læs mere

Tillægsaftale om Betalingsservice

Tillægsaftale om Betalingsservice Tillægsaftale om Betalingsservice 1. Debitorer i Betalingsservice 1.1 Kunden og GrønlandsBANKEN, Postboks 1033, 3900 Nuuk, banken@banken.gl har dags dato i henhold til Aftale om Netbank indgået følgende

Læs mere

Krav til leverandører af madservice - mad uden udbringning

Krav til leverandører af madservice - mad uden udbringning Krav til leverandører af madservice - mad uden udbringning Kommunen har pligt til at sørge for, at der tilbydes hjælp til madservice jf. servicelovens 83, stk. 1 nr. 3 og Ældre- og Handicapforvaltningens

Læs mere

OVERENSKOMST OM SOCIAL SIKRING MELLEM KONGERIGET DANMARK OG REPUBLIKKEN FILIPPINERNE AFSNIT I ALMINDELIGE BESTEMMELSER

OVERENSKOMST OM SOCIAL SIKRING MELLEM KONGERIGET DANMARK OG REPUBLIKKEN FILIPPINERNE AFSNIT I ALMINDELIGE BESTEMMELSER OVERENSKOMST OM SOCIAL SIKRING MELLEM KONGERIGET DANMARK OG REPUBLIKKEN FILIPPINERNE Kongeriget Danmarks regering og Republikken Filippinernes regering, som ønsker at styrke de gensidige relationer mellem

Læs mere

PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner

PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 27. juni 2014 Sagsnr. / Dok.nr. 2014-3805 Delpolitik PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner Baggrund Der sker i disse år en omstilling i sundhedsvæsenet

Læs mere

Aftale om Betalingsservice (Gælder fra den 1. november 2009 for både eksisterende og nye kunder)

Aftale om Betalingsservice (Gælder fra den 1. november 2009 for både eksisterende og nye kunder) Aftale om Betalingsservice (Gælder fra den 1. november 2009 for både eksisterende og nye kunder) Betingelser 1. SKANDINAVISKA ENSKILDA BANKEN må, om ønsket, gennemføre betalinger via PBS (Pengeinstitutternes

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om valg til Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om valg til Folketinget 2011/1 LSF 49 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 8. december 2011 af Mogens Lykketoft (S), Bertel Haarder (V), Søren Espersen (DF), Marianne Jelved

Læs mere

Specialeaftale og tro & loveerklæring for søvnapnø under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning

Specialeaftale og tro & loveerklæring for søvnapnø under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning N O T A T 01.09.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for søvnapnø under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for flere specialer. 1. Betegnelsen

Læs mere

K E N D E L S E FAGLIG VOLDGIFT. Praktiserende Lægers Organisation. mod. Regionernes Lønnings og Takstnævn

K E N D E L S E FAGLIG VOLDGIFT. Praktiserende Lægers Organisation. mod. Regionernes Lønnings og Takstnævn K E N D E L S E i FAGLIG VOLDGIFT Praktiserende Lægers Organisation mod Regionernes Lønnings og Takstnævn Denne voldgiftssag vedrører spørgsmålet om, hvorvidt regionerne har ret til modregning af allerede

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Tillægsaftale vedr. satspuljemidler til psykologbehandling for let til moderat depression og angst

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Tillægsaftale vedr. satspuljemidler til psykologbehandling for let til moderat depression og angst REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Tilrettet - OK-Nyt Praksis nr. 017-12 Tillægsaftale vedr. satspuljemidler til

Læs mere

D I S - O V E R E N S K O M S T 2010/2012. mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 ESVAGT, ESBJERG VAGTSKIBSSELSKAB A/S

D I S - O V E R E N S K O M S T 2010/2012. mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 ESVAGT, ESBJERG VAGTSKIBSSELSKAB A/S D I S - O V E R E N S K O M S T 2010/2012 mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 og ESVAGT, ESBJERG VAGTSKIBSSELSKAB A/S og DANSK METALS MARITIME AFDELING (Dæk og Maskine) (Skibsmaskinister) For skibe registreret

Læs mere

Opstaldningssted:... (Navn, adresse, telefonnummer, evt. CPR eller CVR-nr.) Opstalder:... (Navn, adresse, telefonnumre)

Opstaldningssted:... (Navn, adresse, telefonnummer, evt. CPR eller CVR-nr.) Opstalder:... (Navn, adresse, telefonnumre) 1. Parterne Imellem Opstaldningssted:... (Navn, adresse, telefonnummer, evt. CPR eller CVR-nr.) og Opstalder:... (Navn, adresse, telefonnumre) er dags dato indgået følgende aftale om opstaldning af Hesten:...

Læs mere

Privatpraksisområdet

Privatpraksisområdet Henvisningsårsag Samlet Offentlig Patienthonorar andel andel 1-9 1. konsultation 0110 1025,15 615,09 410,06 2. og efterfølgende konsultationer 0111 854,81 512,89 341,92 Barn under 16 år med pårørende 1.

Læs mere

Vedtægter for VP SECURITIES A/S

Vedtægter for VP SECURITIES A/S 1. Navn 1.1. Selskabets navn er VP SECURITIES A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene VÆRDIPAPIRCENTRALEN A/S og VP A/S. 2. Formål Selskabets formål er at drive virksomhed som værdipapircentral

Læs mere

01.04.2015 N O T A T. A. Generelle forhold for flere specialer.

01.04.2015 N O T A T. A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.04.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for multipel sklerose under specialet: neurologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold

Læs mere

Konsulentkontrakt for læge fast tilknyttet et plejecenter i [navn] kommune

Konsulentkontrakt for læge fast tilknyttet et plejecenter i [navn] kommune Konsulentkontrakt for læge fast tilknyttet et plejecenter i [navn] kommune 1 Aftalens parter Hermed indgår [navn] kommune konsulentkontrakt med praktiserende læge [navn] om at være fast tilknyttet læge

Læs mere

Tandlægernes Tryghedsordninger

Tandlægernes Tryghedsordninger Tandlægernes Tryghedsordninger Forsikringsbetingelser den 1. januar 2008 Arbejdsudygtighedsforsikring for Praktiserende Tandlæger Arbejdsudygtighedsforsikring for Praktiserende Tandlæger bygger på samarbejde

Læs mere

Den lukkede dør. Akutte tilstande

Den lukkede dør. Akutte tilstande Den lukkede dør Af Ole Nørskov Hvordan skal praktiserende læger forholde sig, hvis de bliver kaldt på sygebesøg, og patienten ikke reagerer, når der ringes på døren? Situationen er ofte præget af mange

Læs mere

OVERENSKOMST. om Løn- og ansættelsesvilkår for veterinærsygeplejerskeelever. Indgået mellem Praktiserende dyrlægers Arbejdsgiverforening og

OVERENSKOMST. om Løn- og ansættelsesvilkår for veterinærsygeplejerskeelever. Indgået mellem Praktiserende dyrlægers Arbejdsgiverforening og Praktiserende Dyrlægers Arbejdsgiverforening Veterinærsygeplejerskernes Fagforening OVERENSKOMST om Løn- og ansættelsesvilkår for veterinærsygeplejerskeelever Indgået mellem Praktiserende dyrlægers Arbejdsgiverforening

Læs mere

HOVEDAFTALE. mellem. Tele Danmark A/S og LFLS. Tele Danmark A/S

HOVEDAFTALE. mellem. Tele Danmark A/S og LFLS. Tele Danmark A/S 17. oktober 1994 HOVEDAFTALE mellem Tele Danmark A/S og LFLS Denne hovedaftale er indgået mellem Tele Danmark A/S på vegne af Tele Danmark A/S selv, KTAS, Jydsk Telefon A/S, TELECOM A/S, Fyns Telefon A/S,

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) Københavns VUC. vedrørende. ordblindeundervisning

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) Københavns VUC. vedrørende. ordblindeundervisning Driftsoverenskomst mellem XX (driftsoverenskomstpart) og Københavns VUC vedrørende ordblindeundervisning Overenskomsten består af nærværende overenskomst med tilhørende bilag og danner rammen om parternes

Læs mere

BILAG 1. Lovgivning om de generelle sundhedsfremmende. forebyggende sundhedsydelser til børn og unge

BILAG 1. Lovgivning om de generelle sundhedsfremmende. forebyggende sundhedsydelser til børn og unge BILAG 1 Lovgivning om de generelle sundhedsfremmende og forebyggende sundhedsydelser til børn og unge BILAG 1: LOVGIVNING OM DE GENERELLE SUNDHEDSFREMMENDE OG FORE- BYGGENDE SUNDHEDSYDELSER TIL BØRN OG

Læs mere

OVERENSKOMST MELLEM. NCC Roads A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING

OVERENSKOMST MELLEM. NCC Roads A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING DAS OVERENSKOMST MELLEM NCC Roads A/S OG DANSK METALS MARITIME AFDELING 2012 2014 1 Nærværende aftale mellem rederiet NCC Roads A/S og Dansk Metals Maritime Afdeling er gældende for maskinmænd, maskinister,

Læs mere

Ved mundtlig eksamen skal man være til stede i god tid og gerne en eksaminationstid før man selv skal trække spørgsmål.

Ved mundtlig eksamen skal man være til stede i god tid og gerne en eksaminationstid før man selv skal trække spørgsmål. Eksamensregler Regler vedrørende EKSAMEN Mød altid i god tid til en eksamen. Ved skriftlig eksamen skal man sidde på sin plads og være klar senest 10 minutter før prøvens start. Man skal altså møde senest

Læs mere

FORPAGTNINGSKONTRAKT (Jordforpagtning) 2014

FORPAGTNINGSKONTRAKT (Jordforpagtning) 2014 FORPAGTNINGSKONTRAKT (Jordforpagtning) 2014 Underskrevne (bortforpagter) Nyborg Kommune Torvet 1 5800 Nyborg CVR.nr. 29 18 97 22 bortforpagter herved til medunderskrevne (forpagter) CVR.nr. en del af landbrugsejendommen

Læs mere

Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver i hjemmet.

Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver i hjemmet. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 26. februar 2013 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.1.1 RENGØRING GRUNDPAKKE, R1-pakke Hvem kan få hjælp Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 029-10 Implementering af overenskomst for kiropraktorerne

Læs mere

Bekendtgørelse om pristalsreguleret alderdomsopsparing i pengeinstitutter

Bekendtgørelse om pristalsreguleret alderdomsopsparing i pengeinstitutter BEK nr 1203 af 31/10/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeriet, Statens Administration, j.nr. 2014-6821-004 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Stk. 4. Formanden, medlemmerne og suppleanterne udpeges for op til 4 år ad gangen. 2. Danmarks Vækstråd udpeger en næstformand blandt sine medlemmer.

Stk. 4. Formanden, medlemmerne og suppleanterne udpeges for op til 4 år ad gangen. 2. Danmarks Vækstråd udpeger en næstformand blandt sine medlemmer. Maj 2014 Forretningsorden for Danmarks Vækstråd I medfør af 7, stk. 6 i lov om erhvervsfremme og regional udvikling, jf. lovbekendtgørelse nr. 1715 af 16. december 2010, som ændret senest ved lov nr. 313

Læs mere

OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8

OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8 OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8 Herved indkaldes til ekstraordinær generalforsamling i med følgende DAGSORDEN: Dampskibsselskabet

Læs mere

Regulativ for Christianshavn Lokaludvalg

Regulativ for Christianshavn Lokaludvalg Regulativ for Christianshavn Lokaludvalg Opgaver til selvstændig opgavevaretagelse 1. I henhold til 65d, stk. 2, nr. 10, i lov om kommunernes styrelse henlægger Københavns Borgerrepræsentation følgende

Læs mere

MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG

MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG 3.65.0 2014 /2017 OVERENSKOMST MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG for Brugsforeningen for Als og Sundeved og 3F Sønderborg afdeling MARTS 2014 1 Overenskomstområde Denne overenskomst omfatter al

Læs mere

Model - ansættelseskontrakt

Model - ansættelseskontrakt Model - ansættelseskontrakt Mellem Bureau navn Adresse CVR-nr.: (herefter kaldet Bureauet ) og Model Adresse Cpr. nr.: (herefter kaldet Model ) er der d.d. indgået følgende ansættelsesaftale 1 / 5 1 Tiltrædelsestidspunkt

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT MELLEM. [Virksomhedens navn og adresse] (herefter kaldet "Virksomheden")

ANSÆTTELSESKONTRAKT MELLEM. [Virksomhedens navn og adresse] (herefter kaldet Virksomheden) ANSÆTTELSESKONTRAKT MELLEM [Virksomhedens navn og adresse] (herefter kaldet "Virksomheden") OG [Medarbejderens navn og adresse] (herefter kaldet "Medarbejderen") (herefter tilsammen kaldet "Parterne")

Læs mere

Landstingsforordning nr. 7 af 3. november 1994 om hjælp til personer med vidtgående handicap.

Landstingsforordning nr. 7 af 3. november 1994 om hjælp til personer med vidtgående handicap. Side 1 af 5 Landstingsforordning nr. 7 af 3. november 1994 om hjælp til personer med vidtgående handicap. I medfør af 2 i lov nr. 580 af 29. november 1978 om Arbejds- og Socialvæsenet i Grønland fastsættes:

Læs mere

Overenskomst mellem Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer angående mejeribestyrernes

Overenskomst mellem Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer angående mejeribestyrernes Overenskomst mellem Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer angående mejeribestyrernes lønforhold mv. 1. Mejeribestyreren er mejeriets ansvarlige leder og dets

Læs mere

ERSTATNINGSREGLER FOR MARKFRØ

ERSTATNINGSREGLER FOR MARKFRØ ERSTATNINGSREGLER FOR MARKFRØ Reglerne er godkendt af Erstatningsfondens bestyrelse og træder i kraft den 25. august 1998. Erstatningsfonden for markfrø c/o Brancheudvalget for Frø Axeltorv 3 1609 København

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om seniorjob

Bekendtgørelse af lov om seniorjob LBK nr 1090 af 15/09/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j. nr. 15/11071 Senere

Læs mere

Kommunernes samarbejde med praktiserende læger om sygebesøg på midlertidige pladser, herunder særligt akutpladser

Kommunernes samarbejde med praktiserende læger om sygebesøg på midlertidige pladser, herunder særligt akutpladser NOTAT Kommunernes samarbejde med praktiserende læger om sygebesøg på midlertidige pladser, herunder særligt akutpladser De praktiserende lægers sygebesøg hos borgeren er som led i den nye overenskomst

Læs mere

Vedtægt for Skagen Taxa s Økonomiske Forenings bestillingskontor

Vedtægt for Skagen Taxa s Økonomiske Forenings bestillingskontor Vedtægt for Skagen Taxa s Økonomiske Forenings bestillingskontor Skagen Taxa har i henhold til lovbekendtgørelse nr. 517 af 24. juni 1999 om taxikørsel m.v., samt Trafikministeriets bekendtgørelser nr.

Læs mere

Ansættelseskontrakt for funktionærer

Ansættelseskontrakt for funktionærer Ansættelseskontrakt for funktionærer 1. Undertegnede virksomhed (navn, adresse): Ansætter herved (navn, adresse): 2. Arbejdsstedets beliggenhed: Adresse: Se pkt. 1, første afsnit. 3. Som (stillingsbetegnelse/jobbeskrivelse):

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 004-14 Ny aftale om fodterapi Regionernes Lønnings- og Takstnævn

Læs mere

Udkast Vejledning om sterilisation

Udkast Vejledning om sterilisation 1. juli 2014 Sagsnr. 2014032074 Udkast Vejledning om sterilisation Indhold Indledning 2 Del 1: Sterilisation uden tilladelse 3 1. Fremgangsmåde ved anmodning om sterilisation, der ikke kræver tilladelse

Læs mere